I morgon är det dags....

I morgon är det midsommar !! Igen !

Som vanligt går vi till vår lilla äng här i vår avkrok av världen och spelar fotboll och brännboll… infödingar mot badjävlar ( dvs sommargäster)  .... och detta sker på förmidddagen.. vilket inte hindrar att folk packar ner rediga bajer i sina små kylväskor !!

Vi reser midsommarstången.. det blir fiol och dragspelsmusik och dans… och så bjuds vi  alla på  varm korv och glass….  vi skålar yvigt...sen blir det hem och förbereda inför gästernas ankomst.

 //Gravlaxen gravar sig.. eller vad man ska säga...//

  Sonen åker till  bondgården och hämtar de beställda nypotatisen.

Vännen far iväg och köper jordgubbar.

Jag gör  sommarbål  med Sangria… och förbereder maten…  pyntar med prästkragar & blåklint & flaggor...och klockan 16 anländer samma gäster som alltid… vännerna  sen universitetstiden.. från Göteborg.. och min afrikanske bror och hans särbo. 

 

Fast en och annan kommer ju att titta in under eftermiddagen o kvällen på ett glas och en pratstund..  så brukar det vara. 

Sånghäftena är printade… min frågesport är klar…. laxen är gravad…. sill och tillbehör inhandlat… och nu ser jag fram emot en riktigt läcker midsommar.

Och en fin midsommar hoppas jag att ni alla får !!

Hur ska ni fira ??

Kram & kärlek

1 Camilla:

skriven

Jag firar som sagt inte Midsommar i år, jag skall vara hemma och sörja över mitt hemska liv :(
Trevlig Midsommar åt dig Es och alla bloggläsare!
Kram

Svar: Det lät trist !! Du får ha det så bra du kan i alla fall... kram :)
Esmaralda

2 Jennifer:

skriven

Hej. Det låter som en riktigt rolig och härlig midsommar, Esmaralda! Tyvärr står jag utan planer som vanligt. Är så trött så orkar inte heller riktigt engagera mig.

Fina Esmaralda, jag har bett honom om hjälp men han säger att han inte kan hjälpa, att han inte har pengar. Ändå är jag ganska säker på att han har en god inkomst. Stämmer det att han verkligen inte kan hjälpa, eller säger han bara så? Kram och ha ett härligt midsommarfirande.

Svar: Det ser ut att stämma i alla fall hyfsat bra... kram o ha en riktigt bra dag :)
Esmaralda

3 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!

Låter som den perfekta midsommaren, jättehärligt och så mycket gott att äta och dricka...
Här blir det väldigt lugnt. Jobb och sen är jag hemma med barnen. Men lite vin och nåt gott att äta blir det säkert, har fått ett fasligt sug efter marängtårta men hinner nog inte göra nån, får bli jordgubbar istället😀 Vi får väl alla hålla tummarna att vädret håller i sej....
Kommer det hända nåt kul framöver, behöver lite uppiggande känner jag? Ny flört skulle dyka upp, nåt speciellt att hålla utkik efter? Jag är fortfarande väldigt glad i kärleksbekymret och jag hoppas han tänker på mej ännu..

Svar: Ja e ny flirt kommer... den saken är klar... och så ser det ut som om du gör något kul med vännerna.. kram :)
Esmaralda

4 <3:

skriven

Godmorgon kära Es vilken härlig svensk midsommar du kommer fira. MG får väl en liten krans han med ?
Sangria vilket bra tips att göra på midsommarafton.
Kommer fira midsommar på Rhodos med ett litet gäng.Finns en restaurang där man kan beställa midsommar lunch med sill och jordgubbstårta 🎂🍓.
Tror inte att det blir att dansa kring midsommarstången som i Sällskapsresan. Men man vet ju aldrig...
A skrev igår en ny rektor. Var hen bara nyfiken om jag ska vara kvar i skolan efter sommaren eller ville hen reka och tänkte på lärarjobb åt mig ? Vet inte om hen skulle få till en anställning som jag vill och behöver. Ser du mig i skolan i höst eller nya äventyr ?
Kram

Svar: Ja MG är med o firar i allra högsta grad... han gillar dansen kring midsommarstången speciellt och försöker skrika i takt till musiken... A har något speciellt i tankarna men jag ser inte vad.. kram :)
Esmaralda

5 Skorpan:

skriven

Hemma i stan för första gången nånsin minus ett barn. Har ingen aning om när de övriga landar här hos mig o allt är öppet gällande firande. Speciellt varmt har dom inte lovat, typiskt midsommarväder kan man väl säga, men det kan man ju inget åt. Det finns ju kläder... Röka fisk tänkte jag nog, den gillas av alla, nypotatis förstås, men ingen sill blev tillagad, trots det goda receptet ditt Es, för jag orkar inte något extra. Jag gissar att vi tar det lugnt :)!? En önskar förstås att midsommarfirandet skulle vara som hos er o kanske kan det vara lite mera fartfyllt nån dag... Härligt låter ert midsommarfirande!

På söndag kastar vi loss trossen o far på kryss, om vi inte gör nåt annat under sommaren så åtminstone gör vi det. Alla trivs o då undrar ag förstås om du ser något kring vår resa Es? Några överraskningar, varningar, annat av värde?

Annars fortsätter livet, jag sover uselt om nätterna o jobbet flyter lite trögt. Men redan om ett år går det säkert lätt ;).

Ha det gott alla!
Kram Skorpan

Svar: Ha en riktigt bra kryss nu... kram :)
Esmaralda

6 Jen:

skriven

Jag har aldrig firat midsommar vilket är lite tråkigt när man läser om alla andras traditioner. Ingen annan i min familj firar heller.

Vad ser du om D och mig? Han verkar ha ett struligt förflutet..

Svar: Det är inte försent att börja !! Han är intresserad men samtidigt verkar det inte som om det blir något seriöst.. kram
Esmaralda

7 Carina ST:

skriven

Låter som en riktigt härlig midsommar!

Vi åker iväg till ett naturområde där de har spelmän och dans runt stången. Vi har picknick på sluttningarna i gröngräset ihop med min systers familj. Efteråt åker vi hem till dem och grillar framåt kväller. Same procedure as last year! Men så är det med min familj, vi gillar traditionerna som vi själva skapat :)

En lite udda fråga, men ser du om min soulmate gillar att mecka med och samla på gamla bilar?

Kram, Carina ST

Svar: Låter jättemysigt !! Jag kan inte se huruvida han gillar att fixa med gamla bilar eller ej... tyvärr.. kram
Esmaralda

8 N:

skriven

Hej esmaralda.
Låter mycket trevligt!
Önskar er också en riktigt bra midsommar.
Esmaralda, på nya jobbet har jag upplevt en del problem och jag har haft en känsla som inte riktigt känts bra. Det började med att jag var hemma och vabbade och fick ett sms att det blir ohållbart att vara "frånvarande" från jobbet. Sedan eftersom jag är ny så kan jag ju inte allt. Nu pratade min chef med mig och tog upp både det ena och det andra som hade blivit fel och jag känner mig bara som en soppa. Det känns även som om hon har gått och frågat om mig kring kollegorna? Hon tog upp flera exempel på saker som blivit fel. Och känslan är att man är lite förd bakom ryggen. Beror det på dem här sakerna som blivit fel eller skyller hon på det på grund utav vabb? Verkar de andra kollegorna vart missnöjd med mig? Det känns inte som något bra att gå dit längre.
Kram

Svar: Sätt sig över detta... och ta ett snack med chefen och förklara hur du känner.. kram :)
Esmaralda

9 C:

skriven

Härligt midsommarfirande👍.
Ska fira med att springa ett lopp på 9 km😜.. sen firande som alla dom andra, mat, dryck och dans till dom små grodorna.
Firar på ett nytt ställe.. finns det chans till romance? Eller måste jag plocka dessa 7 blommor 😉? Kram

Svar: Heja dej.. duktigt att springa 90 km !! Lite flirt kan det bli.. kram :)
Esmaralda

10 Razawa :

skriven

Hej bästa Esmaralda
Maken åker på hans brors svensexa nu idag med deras kusiner och vänner.. bör jag oroa mig eller något för något dumt? Stor kram

Svar: Nej det känns inte så.. kram
Esmaralda

11 Bumble bee:

skriven

God morgon Es!
Jag undrar om du ser många vänner kring mig i framtiden eller bara några stycken? Samt ser du om jag kommer hålla i några fester typ halloweenfest eller födelsedagar med maskerad utklädnad och isf blir det många såna eller bara någon enstakad? Tack i förhand! Kram 🐝

PS. Har det öppet kring midsommarfirandet lite så jag vet fortfarande inte men det lät som om ni kommer få de trevligt! Pussa MG från mig!

Svar: Vännerna kommer i perioden... och de nya vännerna blir minst en handfull... MG pussas tillbaka.. kram :)
Esmaralda

12 Sus:

skriven

Hej
Låter som allt är i sin ordning.....
Midsommar får bli lungt....
Sill o potatis.....
Händer nått kul snart?
Love sus

Svar: Ja det ser ut som om lite extra sker nu under sommaren... kram
Esmaralda

13 Gunilla i Oxd :

skriven

Va mysigt du fixat Esmaralda!🇸🇪🌸☀💕
Här hemma får vi lite främmande också, vi blir 9 pers som ska gotta oss i lite mat, dryck mm. Jag brukar oxå fixa till en tipspromenad el femkamp..alltid kul o leka lite..!!!

På söndag åker vi till Rhodos en vecka, Såå skönt m lite semester!!!☀☀☀

Önskar dig o de dina en underbart härlig Midsommar! Esmaralda!!💕

Bamsekram från Gunilla i Oxd

Svar: Tack.. och ha det så mysigt på Rhodos :) kram
Esmaralda

14 Susan:

skriven

Detsamma önskar jag dig🌼

Själv firar jag i en grannby till dig, med karneval, härliga vänner, go mat & dricka🍾🥂🍽

Svar: Karneval.. så roligt.. kram :)
Esmaralda

15 M:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer barnets pappa börja ta mer ansvar för barnet och hjälpa till och ha honom mer? Hjälper det att "tjata" om det?
kram

Svar: Det ser ut att gå i perioder.. ibland mer och ibland mindre och tjat lönar sig inte.. kram
Esmaralda

16 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du ett Annat fast jobb för mig inom snar tid?
Kram

17 Kiara:

skriven

Hejsan och god morgon Es!

Igår morse vaknade jag av att det kändes som om någon la handen på min ena skinka för att hindra mig från att ramla ur sängen. Stämmer det eller var det bara inbildning? Jag la själv handen på samma ställe och vände mig om men såg inget. OM det var någon från den andra sidan vem var det då - morfar, farmor eller farfar? Eller var det någon annan? Tack så mycket i förhand! Kram Kiara ❤

18 Mariao:

skriven

God morgon!
Vi kommer nog inte göra mycket mer än att åka ner på något arrangerat midsommarfirande med barnen, om vädret tillåter.
Jag kan längta efter goda vänner och ett större socialt liv, men det verkar nästan som människor drar sig för att "komma nära oss". Vi skiljer oss åt från "gemene man".. det kanske är det.
Jag vet inte.....eller så lossnar det och vi möter på människor som är som vi:)

Hursom, barnen får ett fint firade på dagis idag iallafall och det värmer mitt hjärta.

Soliga kramar,
Maria

19 Vän:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag ska fira midsommar med några vänner. Känner inte alla men jag tror det blir bra🌸
Hur kommer hans intresse gå för mig, Tror inte det är helt avslutat med henne? Hur kommer intresset gå för mig och ses vi?
Kram

20 Filippa:

skriven

Hej jag brukar fira midsommar.
Men i år har jag valt och vara hemma i min lägenhet och städa och njuta av och vara ledig ist.

Går resan bra för min bästa kollega och hennes familj till Linköping i mon?
Kram

21 Drutten:

skriven

Hej Ez!

Låter som en trevlig midsommarafton för dig och de dina :)

Själv blir det firande med några vänner. Grillar.
Kanske tar jag en sväng under fm till det fina området där klassiskt midsommarfirande med dans och musik brukar vara i närheten där jag bor.

Kram Drutten

22 Rutinerad blomplockare:

skriven

En midsommar i lugnt tempo står på schemat. Välbehövligt efter ett halvårs flängande utomlands.

..en blommig byxdress ska jag däremot piffa upp mig lite i 😉

Es! Funderar om nästa år midsommar kan firas förälskad, eller står jag där likförbannat och plockar sju blommor? Pollenallergiker som man är så vore det bra om jag slapp he he.

Stor kram på er alla, skänker er energi inför imorgon oavsett hur den firas ✨

23 CA:

skriven

Hej
Ja förr så hade vi dessa otroligt roliga midsommarfester. Tror att det blir så igen men det dröjer nog ett tag till, det hör väl ihop med hur stort umgänge man har samt hur tor familjen är, just nu är den liten och liten :o).
Så i år blir de jag och mamma sen ska vi ut och åka några dagar, tror det blir riktigt bra.
Ska nog snart på intervju, det känna rätt att försöka byta jobb igen, kommer det att funka?
Kram och glad midsommar till alla.

24 Malina:

skriven

Här blir det mycket lugnt. Som vanligt. Men vi blir färre och färre personer... Iår är det bara min syster och vår gamla mamma och våra katter🙂. Tre gamla kvinnor och tre gamla katter😺😺😺.
Det verkar bli tråkigt väder så vi njuter av vår goda middag och jordgubbstårta och sen ser vi nån bra film. Vi har det rätt trevligt och är rätt nöjda ändå. Vi har aldrig firat sådär väldigt stort, så det är helt normalt.
Ha en fin midsommar och plocka lite blomster och lägg under kudden och dröm om drömprinsen....(för den som inte redan har en...) kanske det funkar iår😄

25 Kristin:

skriven

Så hyggelig å høre om hvordan dere feirer midtsommer. Jeg har en gang vært i Sverige og fått oppleve en real feiring av midtsommer. Det var en flott opplevelse.
Ønsker dere en vakker dag med fine opplevelser.
God Midtsommeraften
Kram

26 Smöla:

skriven

Imorgon blir de lugnt med barnen! Men Jag hoppas jag kommer ut på fest på lördagen och träffar någon speciell, jag behöver lite flirt och kärlek nu känner jag!! Ser du om de kan bli så??

27 Rädd:

skriven

Vad mysigt det låter E! Hoppas ni får en härlig midsommar! Jag längtar tills vi har ett hus på landet och kan ordna "riktigt" midsommarfirande :) I år ska vi bara vara vår lilla familj och gå en promenad till ett offentligt firande i närheten.

Ser du om allt kommer fixa sig med jobbuppdraget, kommer jag jobba där efter sommaren?

Kram och kärlek.

28 pollan:

skriven

Trevlig midsommar till alla! Har inte brytt mej om att fira på flera år. Orsak- har ingen att fira med!.Är vädret fint tar jag bilen och kör en sväng.
Skulle bli glatt överraskad om någon hörde av sej
och ville ha mej ut på något skoj.
Annars tv, böcker, något gott att äta.

29 Jossan :

skriven

God morgon!
I morse blev det ingen promenad med syrran. Vi alla verkar va trötta idag för der var jag som vaknade först. Jag är också sjukt trött fortfarande men lika bara att gå upp för man måste ta vara på solen. Jag somnar så lätt när jah solar ryggen så jah missade 15 minuter av min talbok. Om 8 dagar åker jag till USA der är helt sjukt!


Kram

Svar: Härligt :) kram :)
Esmaralda

30 Helena Ir:

skriven

Ditt firande låter trevligt,som alltid! Du är så bra på det där ..med vänner och firande.
Min dotter blir kvar hemma i år..så vi tar oss till en festplats,kanske att en väninna följer med. Maten blir inte den vanliga midsommarmaten..med sill och lax,inget för dottern..men jordgubbar och glass givetvis :)

Hade ett långt och fint samtal på telefonen med äldsta dottern i går..hon har det inte lätt..men jag kan skönja att det ändå lättar..om det bara kunde ordna sig så hon fick träffa barnen lite oftare..mannen hon varit gift med visar de hemskaste sidorna :(..så sorgligt men det blir bättre..jag måste tro på det!

Nästa år kanske jag har träffat min "gubbe"..det kanske till och med blir en annorlunda midsommar..den som lever får se :)

Ha en fin dag!
Kram..kram :)

Svar: Ja,, det kan hända både det ena och det andra tills nästa midsommar.. kram :)
Esmaralda

31 Louise:

skriven

Här firas midsommar hos makens föräldrar.
Har precis lämnat av Izabella på skolan och fortsätter ner till Oxie för att gå på intervju. Så less på det.
Igår mejlade jag förskolechefen från förra veckans intervju och han sa att han skulle höra av sig idag. Jag är så jäkla nervös för jag vet inte beskedet.
Blir det ett positivt besked idag? Vill ju gärna jobba där.
Trist att du inte kan se detaljer att allt ska vara så dimmigt.

Ha en fin dag. Kramar och tacksam för svar.

32 n:

skriven

Hej esmaralda.
Jag har planerat in lite ledighet i sommar och hoppas att jag ska kunna vara lite hos honom. Kommer jag vara där i sommar?
Kram

33 Smöla:

skriven

Är min vän och hennes granne menade för varann, eller är de bara något tillfälligt dom har ihop?

34 Helena Ir:

skriven

Men nu var jag väl lite knasig,jag glömde ju:

En glad och trevlig midsommar önskar jag också :)

35 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda du får lägga ut kort på MG imorgon sötisen.Hoppas att han får några köttbullar och slipper sillen.
Vad fick T för intryck av mig efter vår träff ?
Kram

36 Lövkrans:

skriven

Mumma med gravlax !!

Esmaralda. Först å främst vill jag önska dig en trevlig midsommar. Second of all undrar jag om du möjligtvis kan se hur främlingen reagerar när jag är tillbaka? Saknat lite, knäppt nog.

Nu ska här sättas upp partytält inför imorgon. Ingen midsommar utan regn gott folk. Kram :)


Svar: Verkar som om känslan är ömsesidig :) Kram :)
Esmaralda

37 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Härligt med traditioner ! Fira midsommar med bästa vännerna är ju bara bäst !

Själv ska jag ju fira med "hundpromenadskompisar" naturligtvis får alla hundar var med ...men jag väljer att lämna mina hemma då det inte finns staket runt hela tomten och det kan bli olyckliga omständigheter med snören o rep ...men jag är bjuden till avec hos en annan granne på kvällen och där får hundarna vara med ;-)

Jag var såå glad efter tandläkarbesöket igår...äntligen en som var lätt på handen och små händer lyssnande och tolerant ! Lagandet av tand gick galant ...så galant det kan gå med mina fobier ...Bokade till och med ny tid för det lilla hålet som jag kunde vänta med !

Hoppas alla nu får en underbar midsommar !

Kram Anki med flock

Svar: underbart.. jag har mitt kvar... en bit fyllning har lossnat i en kindtand och ska dit i början september... kram :)
Esmaralda

38 Rebecca:

skriven

Ska fira med min mamma, pappa, syster, hennes kille hans bror med flickvän hans mamma och kanske min pojkvän kommer också vi får se :) Blir väl sill, snaps och åka på något firande och titta på folk som dansar. Vet inte varför men har alltid haft lite dålig känsla kring midsommarafton. Gillar egentligen högtider men just midsommar känns olustig. Men det blir vad man gör det. Kram

Svar: Just precis.. och du kan skapa en egen tradition och göra precis det du vill.. kram :)
Esmaralda

39 lillanilla:

skriven

Glad Midsommar Esmaralda<3
Vi har tradition med härligt knytkalas:) Blir alltid mysigt!
Vi har funderingar över att köpa en fastighet att utveckla efter behov. Är det ett lyckat köp? Blir det en lösning på bästa sätt om vi sätter planerna i verket?
Kram.

40 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer han svaret på min mail eller ska jag vänta lite ännu?

ha det bra :)

41 Grethe:

skriven

Hei o hopp kjäre Ezmaralda 😃 😃 😃
Ville bare önske deg og dine en riktig knallfin midsommar!!! 😃 og selvfölgelig lille MG 😃
Jeg skal feire i stugan i Årjäng 💗 💗 💗 Kjempeklemz fra Grethe 😃 💖

Svar: Kram :)
Esmaralda

42 Fanny2:

skriven

Har aldrig riktigt firat Midsommar på samma sätt. Min farfar gick bort en midsommarafton så det känns lite annorlunda nu. Imorgon ska jag jobba och jag hoppas att allt går bra... Där blir det lite midsommarfirande. På eftermiddagen blir det kanske lite vin och något gott till om jag inte har förätit mig på tårta på förmiddagen...

Inget vidare är man på brännboll eller fotboll, men det låter som en lyckad midsommar. Sangría är alltid rätt... Ser fram emot många fina bilder imorgon.

Igår blev jag lite fundersam då jag har svårt att lita på folk. Vad tror du att de tycker om mig på mitt nya jobb?

Kram

Svar: Kan man föräta sig på tårta ???? jag tror att de gillar dig på nya jobbet.. kram
Esmaralda

43 Dunegull:

skriven

Trevlig Midsommar!
Kommer fira i en stuga i Danmark. Lite rädd dock att det inte blir så lyckat. För mkt sprit osv. Hra inte så höga förväntningar men hoppas det blir bra.
Kram

44 Michaela:

skriven

Skulle ha jobbat men blir inte så. Tog mod till mig och sa till cheferna att jag klarar inte av att vara kvar efter det som hänt och bad om att få byta avd i höst tills jag hittar nytt. Hoppas att det går. Önskar alla en Glad Midsommar! ... Kommer det ett mess ...? Kram

Svar: Jag tror att de lyssnar på dig.. kram
Esmaralda

45 F:

skriven

Godmorgon esmeralda jag undrar om det finns något meddelande till mig ifrån andra sidan kram

46 Linnean 🌸:

skriven

😂 Fick dagens garv...såg genast en liten frallebulle rusa runt tokdansande midsommarfirande och försöka skrika i takt till musiken! Ha ha ha! Skön polare MG! 😁
Vilket fint firande ni ska ha!! Hoppas det blir regnfritt! Men ni kör nog på ändå 👍 Hör just nu att det just är både regn och åska på väg...till kvällen. Nedrans! Avskyr åska på nätterna!! Ja, firandet. Hade på G att åka till skogen, gå på fest och åka ut till sonen på landet. Men tanken på att kasta mig iväg till Göteborg och sen ut i den västgötska skogen där det ska ösregna...Näe! Energin har varit superlåg så jag har valt bort allt för att bara titta på film, tv-serier, äta jordgubbar och dricka rosa Black Tower. Och det känns faktiskt bra!! Tänkte att jag är väl en jädrans enstöring men just nu när grå moln väller in över stan och luften blir allt fuktigare...det känns bra att ha gjort det här valet.
Ska däremot festa på lördag! 😀
Så jag önskar er alla en himla fin midsommar och att ni gör precis det ni känner för!!
En redi puss till den musikaliske (?) MG! 😉

Kram från Linnean 🌸

Svar: Jadå.. det finns regncape o gummistövlar så här ska firas oavsett...åska är mysigt... älskar att sitta ute och se blixtarna och höra knallarna.. men det är hur man blivit lärd... grannen stuvade hysteriskt in fru och barn i bilen när det åskade.. rädd som han var och alla sex ungarna blev mycket riktigt åskrädda :) Vi njöt av skådespelet :) kram
Esmaralda

47 Lilly:

skriven

Något runt mig som jag bör uppmärksamma som du ser 🤔

48 Susanne Amalia :

skriven

MEN VILKEN HÄRLIG MIDSOMMAR... DU SKA HA..brännboll matsäck korv och underbara gäster.... Önskar dig.. Din vän och alla dina gäster en underbar midsommar med glädje och solglada tillrop.. 💕 Själv ska jag binda kransar sedan ska jag ska ut på sjön med min mamma..Hon som bara vill ha vatten till sina räkor.. Inte betala det hon dricker på båten eller biljett och undrar om det ska regna.. 💕 tänk om det är onyktra och tjocka på båten.. Det är det värsta hon vet tjocka först och onyktra sen... Är någon tjock pekar hon med hela armen och säger högt titta.. Så hen ser ut... Vist låter det som en kul båtfärd för henne.. . . . När jag var liten så ringde hon till matbespisningen och frågade om jag hade ätit.. Hade jag gjort det blev jag bestraffad och inlåst på mitt rum... Så detta med tjocka människor är ett problem själv väger hon 37kg..är 160cm lång... Och bantar... Jag ska njuta av midsommar åka båt äta räkor och ostbricka.. Ta på mig en regnjacka.. Om det regnar och njuta av skärgårdsluften.. Bufen är inne i båten. Och ut går man om man vill.. Det vill jag.. Så underbart varesig det regnar eller är solsken ☀ nu ska jag gå till centrum och köpa jordgubbar och vispgrädde... Mmmmmm.. Det har regnar ute så luften doftar ny fräsch... Tack för svar i går.. Ja ska nog skriva.. Som du säger.. Fick ett enjobförfrågan om jag ville jobba som dykare på en plattform.. Låter spännande.. Men jag måste läka ihop först.. Borr kursen hänger ihop med med detta. Jag börjar med att skriva så får vi se.. Allt är möjligt och jag börjar leva igen.. Det är skönt... Önskar MG en fantastisk härlig midsommar.. Inte för mycket öl nu.. Tassarna kan hitta egna vägar då... 💕 nosglädje och kärlek 💕 EllaBella hälsar... 💕

Svar: Skönt att du i vuxen ålder kan äta normalt... med tanke på uppväxten.. och jag beundrar dig som trots allt som varit och fortfarande är.. att du har tålamod din mamma och tar med henne ut... kram
Esmaralda

49 Diana:

skriven

Hej vill min ängel varna mig om ngt finns det ngt tecken? Hade en dröm som jag inte vet hur jag ska tolka. Men det var ingen dröm det kändes på riktigt fast jag sov.

50 Diana:

skriven

Hej vill min ängel varna mig om ngt finns det ngt tecken? Hade en dröm som jag inte vet hur jag ska tolka. Men det var ingen dröm det kändes på riktigt fast jag sov.

51 Diana:

skriven

Hej vill min ängel varna mig om ngt finns det ngt tecken? Hade en dröm som jag inte vet hur jag ska tolka. Men det var ingen dröm det kändes på riktigt fast jag sov.

52 Rädd:

skriven

Kommer jag må bättre av d-vitamintillskottet eller är det något annat fel på mig?

Kram och kärlek.

Svar: Ät tillskott o känn av.. jag ser ingenting allvarligt runt dig men låt läkare bedöma... jag vill ju helst inte besvara hälsofrågor efter jag inte tycker det är riktigt etiskt.. kram
Esmaralda

53 Ghostwriter "Huset":

skriven

Är det där huset vi vill kolla på någon fara med om vi skulle få chans att köpa det? Läste en del "otäcka" skador men är ändå sjukt intresserad!


Kram

54 Signe:

skriven

Hej!

Önskar alla blogg-vänner och dig, Ez, en riktigt fin midsommar!

Kram ♥️

Svar: Detsamma till dej :)
Esmaralda

55 Mirre:

skriven

Mysig midsommar låter det som!
Ser du om jag kommer att få ett helg/kvällsjobb inom en snar framtid? Eller något annat sätta att tjäna extra pengar på, hade behövts nu.
Kram

Svar: Ja det ser inte ut att dröja länge innan din chans att tjäna extrapengar kommer.. kram
Esmaralda

56 F.u:

skriven

Hej esmeralda vill önska trevlig midsommar passar på att ställa en fråga . Hur kommer det se ut till hösten för mig kram

57 Diana:

skriven

Hej vill min ängel varna mig om ngt finns det ngt tecken? Hade en dröm som jag inte vet hur jag ska tolka. Men det var ingen dröm det kändes på riktigt fast jag sov.

58 MK Gbg:

skriven

Har aldrig firat Midsommar... har inte haft den traditionen..
Så det blir väl som vanligt... Om vädret tillåter kanske jag går iväg och besöker någon park eller liknande och tittar på Majstången och människohavet.
Ezmaralda.
Ser du om denna sommmar bli den vändning i mitt liv som jag önskar, mot kärlek och glädje och framför allt en nytändning i livsfrågor? Harvat på i snart 10 år och bara hållit mig flytande... utan glädje..
Kram och Glad Midsommar!

59 Linda:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer det att bli någon dejt med M?
Kram Linda

60 Helena Ir:

skriven

Tack!
Kram<3

61 marie :

skriven

Jag kommer fira i stillhet. Nöjd med det. Jag skulle så klart vilja fira med pojkvännen men vi kommer träffas dagen efter istället.
Känner han lika starkt för mig som jag för honom?

62 Mr Mr:

skriven

Kommer vi hitta något lantställe den här sommaren?

63 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Intag av lunch. Pasta med tonfisk, de flesta skulle tycka det är äckligt men jag gillar det.
Verkar han tycka att det skulle bli för tråkigt att vara med mig? Kanske han inte är redo för en relation? Eller behöver han bara tid..
Kram

64 Undra:

skriven

Hej esmaralda.
Ringde honom men han har fortfarande inte ringt upp. Ser du varför?
Kram

65 Ghostwriter :

skriven

Hej! Tror du det blir helt fel ekonomiskt och annat om vi skulle köpa huset? Såg nämligen en del reperationsmåsten.


Kram

Svar: Tänk ett varv till.. det ser ut att bli rejält tungt med renovering och ekonomi.. kram
Esmaralda

66 Ego:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du min chef är av den ärliga sorten? Får för mig ibland att hon inte är det och smiter ifrån ibland.. men hoppas jag har fel..
Kram

67 Linnean 🌸:

skriven

Du har helt rätt! Med åskan och hur man blivit lärd! Växte upp i den djupaste smålandsskog med en mor som var sjukligt åskrädd! Alltså drogs man in i bilen mitt i nätterna. Taxen lärde sig snabbt och rusade ut först av alla till saaben 😉
Sådant sätter sina spår! Men det small i lampor, sprutade eld ur kontakter, telefon och spis så det VAR vidrigt. Men jag har iaf inte fört över rädslan till mitt barn. Men själv blir jag typ åsksjuk innan! Helt koko...vilket jag är nu 👹 Är värsta väderkärringen!! Men att sitta med någon i en bil vid havet och titta...det är ok! Inte ensam bara!! Ha nu en åskfri och rolig superduperfest! Tjollahoppsan!!

Kram fr Linnean 🌸

Svar: Åh, hade du också tax som barn :) Underbara hundar!! Jag hade en korthårig svart/brun med en ängels tålamod. Kram
Esmaralda

68 fw:

skriven

Börjar det inte bli dags för ett jobb för mig snart.. Kan du se något jobb för mig i sikte Esmaralda? Hur stor är chansen att jag får ett jobb i sommar? Känns omöjligt. Kram

69 Kiara:

skriven

Kära Es!
Igår morse vaknade jag av att det kändes som om någon la handen på min ena skinka för att hindra mig från att ramla ur sängen. Stämmer det eller var det bara inbildning? Jag la själv handen på samma ställe och vände mig om men såg inget. OM det var någon från den andra sidan vem var det då - morfar, farmor eller farfar? Eller var det någon annan? Tack så mycket i förhand! Kram Kiara ❤

Svar: Det var antingen morfar eller farmor...och det var så omtänksamt.. kram :)
Esmaralda

70 Pöm:

skriven

Hej!

Undrar om det är värt att vänta på Cilla?

71 Sarah:

skriven

Låter gott och trevligt Es:)

Här firas inga högtider men vi har alltid kul ändå:)

undrar om du ser mig på nytt jobb eller flytt?
kram:)

72 Fanny:

skriven

Ja, tänk att det snart är midsommar! Tiden går så fort. I år blir midsommar inte som tidigare. Känns lite tråkigt när alla åker bort och så har man själv ingenstans att ta vägen. Det blir att vara hemma för mig.

Men jag kan glädja med att säga att lite tur i kärlek i sommar har jag nog iallafall. Och kanske är just det anledningen till att jag inte hängt med i bloggen så mycket heller. Hur som helst så sa jag till killen jag träffar att jag har känslor för honom. Han blev glad och sa att han har fått lite känslor för mig också. Det känns väldigt bra mellan oss och har aldrig upplevt denna typ av kärlek. En kärlek som gör en glad och som får en att må bra. Känns så bra att han har berättat om mig för sina vänner också. Men är ändå lite nyfiken Es.. ser du om vi går vidare från dejtandet och blir tillsammans snart?

Ha en bra midsommar och hälsa MG. Du får göra en fin midsommarkrans till MG från mig! :)

73 Solen:

skriven

Hej! Det lät som ett underbart firande!
Här blir det en tur till mannen vid havet. Det ska grillas, förhoppningsvis inte i regn, och ätas jordgubbar. Något glas vin, spel och mys.
Glad midsommar!

74 💕 Zoey 💕:

skriven

Glad midsommar Es och allihopa! ☺️

Här blir de att fira med föräldrarna och ena systern, en vän till familjen och någon som inte har varit med på flera år, nämligen mormor. Vi ska grilla, äta jordgubbstårta samt ha femkamp. Mormor tittar nog bara på och är glad över sällskapet. Självklart blir de lite snacks och dricka från systemet. Lugn men ändå okej midsommar. Hoppas ni får det trevligt! Pussa MG från mig! Kram Zoey 💕

75 EPM:

skriven

Vilket härligt firande!

Här börjar firandet lite idag, då vi har en marknad på stan. Lövade båtar ligger i hamn och hela stan handlat inför midsommar, det säljs mycket blåklint, jordgubbar, bigarråer, kransar, och närodlade grönsaker och närproducerade produkter.

Imorrn firar vi som alltid, men det är sista året som gifta: jag gör kransar under förmiddagen, sen blir det sill, nubbe, nypotatis och jordgubbar. Därefter går vi till campingen två kilometer bort och dansar runt midsommarstången. Sen hem och ner för ett dopp på vår strand. Nån drink, sen grill och vin och tårta och långa samtal. Lite Saltkråkan över hela dagen och skönt opretentiös 😊

Jag hoppas vår paus får honom att våga ta tjuren vid hornen...

Kram

Svar: Låter härligt och idylliskt.. men herregud att ni hinner med så mycket ?? kram :)
Esmaralda

76 HS:

skriven

Vill önska dig en riktig glad midsommar, Es!

Jag jobbar på midsommarafton till kl. 15. Därefter vet jag inte riktigt. Mina vänner har andra planer. Fick en idé om att dra ut med tältet någonstans och vara nära naturen. Blev inspirerad av ditt inlägg igår. Har landat efter flytten nu och slängde ut ett par trådar via FB-grupper så får vi se om någon ny vän dyker upp den vägen. :-)

Kram

Svar: Bra tänk :) kram
Esmaralda

77 Fanny2:

skriven

Tack för svaret. :3 En gång i tiden gick jag upp över tio kg och kunde äta upp hela huset, så det är fullt möjligt. 😨 Men gott är det! Flera år senare så undrar jag hur jag kunde äta middag, en hel lantchipspåse, choklad, Ben & Jerry's glass och annat på mindre än två timmar... 😱

Jag vill önska alla på bloggen en underbar midsommar. 🌸

Kram

78 Filippa:

skriven

Hej går resan till Linköping bra för min bästa kollega och hennes familj i morgon?

Kram

Svar: Jadå allt kommer gå bra.. kram
Esmaralda

79 Kicki:

skriven

Hej esmeralda ser du om min syster kommer träffa den rätte snart o gifta sig? Kram

Svar: Det dröjer nog en tid till.. men hon träffar helt rätt så småningom och bröllop blir det... kram
Esmaralda

80 MalinS :

skriven

Hoppas ni får bra väder också. Jag och mannen åker till norrland imorgon och firar med en kompis och hennes familj det blir nog ingen traditionell firande med tanke på maten. Men ska bli kul med lite avkoppling.

Ezmaralda, ser du om talismanerna funkar för mig och dom jag köpte till familjen. Kommer det komma eller är vi inte mottagliga?

Kram och glad midsommar.

Svar: Ja jag tror att talismanen funkar för för de flesta... ibland verkar den i det tysta och man märker inte av den.. man vet ju inte vad som skulle ha hänt om den inte verkat... och rätt som det är så hjälper den till med något större.. som märks.. kram :)
Esmaralda

81 EE:

skriven

Har fått förfrågan om att jobba på kontoret fram till nyår. Har tackat ja till detta. Kommer jag bli kvar där sedan? Får lite hintar om detta. Men har själv sagt att jag vill kunna välja mellan truck-jobbet och kontoret och känna in hur jag känner.

Kommer jag klara kontorsjobbet? Och kommer jag få hänga med på arbetsrelaterade resor?

Tar chansen när jag får den :) blir det "bara" 8-9 mån kontor så är det en bra erfarenhet.

På väg mot nya spännande uppgifter inom jobbet igen.

Kram och trevlig midsommar till alla

82 Nattjobbare:

skriven

Glad midsommar på er alla läsare, och såklart även till vår goa spådam!

Morgondagen blir lugn för min del. Lite sill, potäter och jordgubbstårta lär det dock bli - innan nattpass på jobbet.

Vad tror du E, hur stor är chansen att nästa midsommar firas in förälskad?

Kram & energi 🌺

Svar: Den chansen finns och är inte så liten heller,.. kram :)
Esmaralda

83 Undris:

skriven

Hej Es

Vad kan du säga om min blivandes utseende.. är han ljus eller mörkhårig,flintskallig?kram:)

84 Filippa:

skriven

Hej kommer vädret hålla sig i morgon så man kan cykla till hätte i mon kväll?

Kram

85 S:

skriven

Hej glad midsommar. Känns som om min kollega flörtar lite med mig, menar han allvar eller vad tänker han. Mvh S

86 h:

skriven

Hej!
Kommer jag får fortsätta vikariera för den nya tjänsten?
Hopas dem är nöjda med mig iaf...kram!

87 Lotta S:

skriven

Jaha, så tappade jag ännu ett örhänge idag, av det paret som jag fick i gåva avfamiljen vid disputationen. Ser du om jag lyckas få det tillbaka, tror jag tappade det i ett provrum men nu hinner de ju städa innan jag får tag på någon. Blev att fälla stora tårar, men det var egentligen skönt då jag varit så trött och spänd nu. Tack för svar om pappas, inte roligt om han går back, men tröst att höra att det ändå ordnar sig med ekonomin.

88 AnnaK:

skriven

Händer alltid mkt kring dig 😊👌

Här blir det stillsamt firande. Åker till föräldrarnas hus som finns på den bästa ön i Sverige. Ska försöka vila och ladda batterierna nu när jag blev "barnlös" 😊

Verkar det ha skett några större förändringar i mitt liv till nästa sommar? Kommer inte riktigt till skott.

Kram 😊

89 Jag:

skriven

Vår midsommar blir räkor, kräftor och sedan göra en god buljong som vi kan göra soppa på nästa dag med rotfrukter. Gärna ett glas vitt till och en midsommarbukett på bordet vid uppehåll en sväng till midsommarfirande på orten. 🌷
Stämmer min magkänsla att jag är på rätt arbetsplats och har valt rätt yrke där mina talanger kommer kommer mina nästa till glädje? Och att jag har lärt mig att säga ifrån itid för att arbetsbördan ska vara rimlig?
Glad midsommar! ☀️

Svar: Ja, du har kommit rätt i livet :) Kram
Esmaralda

90 n:

skriven

Hej esmaralda.
Varför tror du han avvaktar med att kontakta mig?
Kram

91 Anoyn:

skriven

Hej esmaralda.
En man på mitt jobb, tror du att han avsiktligt snackar skit om mig för att jag ska få sluta?
kram

Svar: Nej jag tror faktiskt inte det.. kram
Esmaralda

92 Fiffi:

skriven

Undrar hur ser framtiden ut för mig esmeralda kram

93 F:

skriven

Hej Esmaralda.

Har han noterat att jag backat?

Kommer det hända något inom honom och kommer det börja hända grejer och kommer han göra något åt det?
Kram

94 Nettan:

skriven

Glad Midsommar!

95 Mee:

skriven

Hej Es

Hur ser den närmsta tiden ut att vara?
kram och glad midsommar alla

Svar: Något lite annorlunda ser ut att hända riktigt snart.. kram
Esmaralda

96 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Provar fråga igen

Har han noterat att jag backat?
Kommer det hända något inom honom och kommer det börja hända grejer och kommer han göra något åt det?
Kram och glad midsommar snart smäller det

Svar: Tyvärr så tror jag inte det blir någon större förändring och skulle han visa förändring så kan du inte räkna med att den blir bestående.. kram
Esmaralda

97 Mee:

skriven

Åh blir nyfiken nu:)
tack snälla för svaret Es kram

98 Fiffi:

skriven



Undrar hur ser framtiden ut för mig esmeralda kram

99 Fiffi:

skriven



Undrar hur ser framtiden ut för mig esmeralda kram

100 Livsturisten :

skriven

Låter som du får en riktigt härlig dag imorgon. Det tycker jag är helt " rätt åt dig" 😂.

Jag ska göra en midsommar o födelsedagars firande i kombo detta år. Sådär lagom av allt så som jag gillar. Tror på en lyckad helg. 😊

Varför känns min vän så avig? Svartsjuka? Avundsjuka? Och ser du om jag kommer göra slag i saken o byta arbetsplats eller dyka ner i studier inom kort?

Stor helgkram till dig!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: