Min talisman....

Dagens gästbloggare är: Carina
 

Hej alla bloggvänner

Jag är en av de som fick min talisman bland de första.

De första  dagarna var jag väldigt trött men på femte dagen vaknade jag pigg och energifylld och med så många idéer i skallen. Plötsligt stod det klart hur jag skulle åstadkomma den förändring på jobb som jag och mina kollegor behövde och jag tog tag i det direkt samma dag. Jag är lärare.

 

. Jag tackar talismanen inte bara för själva idén utan också för att jag fick styrka och mod att ta tanken vidare till handling. 

  Kort efter skulle jag på ny mammografi då man hittat något som inte såg okey ut och detta gruvade jag mig för. Den här gången var dock allt normalt. Tack igen. 

 

Jag har då och då med saknad tänkt på min kusin som jag tappat kontakten med och jag har saknat våra myskvällar och upptåg och så plötsligt ringer hon och ber om ursäkt för att hon varit avvisande och hon säger att hon saknar mig väldigt mycket. Tack igen talismanen.

 

Jag känner mig mer kreativ och initiativrik än jag gjort på länge och jag försöker ta vara på detta och omsätta  det i handling för jag tror att det är vad talismanen vill.  Min teori är att om man går den till mötes, då fortsätter den att ge.

När de nya talismanerna kommer ska jag beställa en till huset och mamma som fyller 75 år i augusti ska också få en i present. Om jag nu hinner beställa förde verkar ta slut fort.

Sommarhälsningar till er alla

” Carina” 

.....................................................

 

I dag är jag alltså på shopping i Tyskland.. och brunkrar inför midsommar och sommarens grillfester... Mannabonne Glenn tar täten.. koppel behövs inte.. han vet precis vart vi ska... fast han är en vanehund och när vi går på färjan till Puttgarden så pilar han iväg uppför trapporna.. till höger och paxar samma bord som alltid!

I dag kan inte besvara några frågor

 

Kram & kärlek

 

1 Skorpan:

skriven

Åh vad härligt Carina!!
Så bra att det går din väg :).
Må den bringa "lycka" i fortsättningen också och länge...

Trevlig Tysklandsresa Es.
Kram Skorpan

2 Tisa:

skriven

Jag ska ju göra koloskopi idag men laxermedelet fungerar inte.. Sen tycker jag att jag att jag fått göra nr 1 alldeles för lite med tanke på all vätska jag drack igår (fast jag kanske bara inbillar mig). Magen är ganska svullen. Frågan är, borde jag åka dit ändå eller borde jag avboka? Är det något som är fel i min kropp?! Jag blir orolig..

3 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda tror du D fortfarande dejtar L ?
Kram

4 Carina ST:

skriven

Vad härligt att höra om hur din talisman fungerat. Och att du fått energi och kreativitet. Jag tänkte just att det skulle vara kul att läsa om hur den funkat för någon annan. Och så var det ett sådant inlägg just nu.

Jag fick min talisman för ett par veckor sedan nu. Jag har inte fått någon energi än. Tvärtom är jag tröttare än någonsin och mer låg psykiskt än jag varit på länge.

Däremot fick jag hjälp i en akut fråga av en vän, när jag nästan helt gett upp hoppet. Det väljer jag att se som en hjälp från talismanen.

Jag vill tro och hoppas att det här med tröttheten bara är en period av att talismanens energi ska synka med mig. Funderar över det faktum att jag nyss hämtat mig från utbrändhet, om energin då på något vis blir för stark för mig? Hur som helst bär jag den fortfarande på mig och tar hand om den. Och hoppas att den ska verka i mitt liv på de sätt jag önskade.

Kram, Carina ST

5 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Tryggve (kanin) dog igår. Jag mår så hemskt dåligt över det. Jag kan inte sluta tänka att han kanske hade gått att rädda om jag hade reagerat snabbare och tagit honom till veterinären direkt. Nu hann vi inte in. Det känns som om det är mitt fel. Jag vet ju hur snabbt det kan gå.
Kram ThereseC

Svar: Det var inte ditt fel...och även om du hunnit ta honom till veterinär så hade det inte funnits något att göra. Hans jordeliv var slut och nu skuttar han omkring glad och lycklig i Alltet tillsammans med massa andra kaniner och blir så väl omhändertagen... du ska inte ha dåligt samvete alls.. finns ingen anledning... styrkekram
Esmaralda

6 Michaela:

skriven

Härligt att höra om din talisman Carina. Och vad tråkigt att höra om magsjukan Es! Hoppas att du kryar på dig snabbt och att ni kommer iväg i morgon.

Jag har ju drömt mardrömmar varje natt sedan jag berättade att jag varit utsatt för sexuella trakasserier. Har fått reda på att han ringer till en kollega och hetsar om mig. Skriker och ser mig som syndabock fastän fler anmält. Försöker få reda på när jag jobbar för han skall ha tag i mig. Är på helspänn både på jobb och hemma. Känns obehagligt! Ser du ngn varning kring detta? Kram

Svar: Tack.. ja, det här är inte kul !! Han är besvärlig men du har agerat helt rätt... han kan prata illa om dig men jag ser ingen fysiska fara för dig.. kram
Esmaralda

7 Jen:

skriven

Trevlig resa. Hoppas du hittar det du behöver.

8 Jennifer:

skriven

Kära Es! Jag undrar en sak om talismanen. Sen den kom till
mig har allt känts jättebra och jag mår så bra! Och en sak jag funderat på länge, länge har klarnat ännu mer sen talismanen kom. Jag känner inom mig att, ja! såhär blir det nu!

MEN. Min fråga är om talismanen kan påverka hur man känner kring något? Alltså tänk om det är talismanen som gör att jag tänker så positivt kring denna sak? Och att utan talismanen kanske jag inte skulle känna så starkt kring detta? Förstår du hur jag menar? Eller hjälper talismanen mig bara att känna tydligare kring sådant som jag redan kände förut? Förlåt för rörig fråga! Kram

Svar: Talismanen bara förstärker den känsla du har som du inom dig vet att du vill ha... men inför viktiga beslut kan du gott plocka bort den en vecka.. så du får känna in även utan dess verkan.. kram
Esmaralda

9 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det ut att kunna bli nåt mellan han och jag?
Kram

10 Louise:

skriven

Krya på dig från magsjukan. Kan ha varit matförgiftning.

På tisdag och onsdaghar jag fullt upp. Förtst jobbsökaraktivitet vid tio, klockan två intervju på onsdagen har jag intervju klockan tio. Har inte hört något från förskolan jag var på intervju hos i måndags. Förskolan jag var på intervju hos förra veckan skulle höra av sig nästa vecka. Känns som jag bara springer på intervjuer hela tiden utan resultat och jag går igenom dem efteråt och kan undra om varför jag sa så.
Någon borde anställa mig snart tycker jag och talismanen är med mig hela tiden nu.
Kanske väntar den tills "rätt" förskola dyker upp och då slår hon till och hjälper mig. Bara spekulerar. Jag tackar henne(talismanen) varje dag för att hon kom till mig.
Blir något av jobben mina eller kommer min jobbsökaraktivitet ge mig jobb?

Tacksam för svar och krya på dig. Kramar.

11 gh:

skriven

Hej!
Har haft nya arbetsuppgifter på jobbet i några dagar, mkt ansvar men så kul!
Är min manliga chef nöjd me mig mig?
Kram

12 Tingeling :

skriven

Krya på dig! Magsjuka är bland det värsta som finns, man känner sig så sjuk! Jag som tänkte klaga på min förkylning 😉 Har haft ont i halsen och idag är det värre, nyser och snorar och har mig.

Men roligt hade vi igår i alla fall på student firande ☺ Min dotter sov till 09.15 idag, tror det aldrig hänt förut!

Idag blir det vila. Kanske städa lite. Rensa lite. Igen. Inga onödiga saker ska med till nästa hem. Yey!

Hoppas du kommer iväg i morgon istället!

Kram!

13 Fanny2:

skriven

Du har nog rätt i det här med att gå den till mötes... Har upplevt samma sak med min talisman. Man vet aldrig var känslan tar en. Definitivt en bra present om du får tag i en.

Min talisman har nog gett mig en del saker... Jobbintervju snart och annat bra. Igår var jag på konsert och blev avskräckt av köerna men jag slapp det eftersom jag fick känslan av att det vore bra att kolla runt. 😉 Jag hade inte ens planerat att gå på den... Vissa saker flyter bara på bättre än tidigare. Numera känner jag mig något lättad.

Krya på dig, Es. Hoppas det går över fort.

Kram

14 Sus:

skriven

Hej
Härligt....
Min är ju borta....
Blev det någon utveckling efter gårdagens samtal?
Krya på dig...
Love sus

15 Elisa:

skriven

Hej!
Vad kan drömmen om getingarna betyda?
Kram

16 <3:

skriven

Kramar till dig Therese C 🤗
Safe trip älskade Es.

17 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Fy satan magsjuka är inte roligt!!
Kanske det fanns någon mening med att ni ska åka i morgon istället, det är tur att det går över fort.
En fråga , jag pratade med honom han sa något om att det är inte värt att flytta till honom än.
Kommer han och jag att ha ett förhållande? kommer han att satsa på oss? Spelar det någon roll vad jag gör jag menar är det värt att följa med till honom de helgerna som jag har möjlighet och lägga min tid på det? Ökar det chansen att det blir något riktigt mellan oss igen? Känns som om det finns känslor kvar..
Kram och krya på dig

Svar: Du vinner mer på att bryta helt... det går åt det håller i alla fall men kostar på mer för din del.. kram
Esmaralda

18 Bolla:

skriven

Heldig du 😊
Her merkes ingen forskjell ennå 😔

Ha en fin dag!
Bolla 😊

19 A:

skriven

Hej Esmaralda.
Den här tjejen han träffar kommer hon ta över mer och mer i hans liv? Blir det en fortsättning här?
Tror du intresset och känslorna är starkare där en för mig eller har jag en chans?
Kram

20 Lunora:

skriven

Nej, nu får det hända något!! Jag är så innerligt trött på att bestämma själv, fixa själv och vara själv. Var är min soulmate? Det börjar kännas hopplöst o jag kan inte förstå hur och var jag ska kunna träffa honom.

Ha en trevlig tur till Tyskland!
Mvh Ulrika

Svar: Soulmaten kommer... se dig omkring i vardagen.. kram
Esmaralda

21 al:

skriven

Hej Esmaralda.
Skulle han vara beredd att släppa henne för mig om vi fortsätter att umgås?
Kram

22 Party:

skriven

Hej Esmaralda. Stackars dig idag ska jag ut och parta.. ser du något inom kärlek som är påväg att ske?
Kram

Svar: Ja i alla fall ser det fullt möjligt ut med en liten flirt.. kram
Esmaralda

23 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Har jag träffat min riktiga kärlek inom ett år?
Kram

24 Blir:

skriven

Hej Esmaralda.
Skulle han vara beredd att släppa henne för mig? Finna det någon chans att vi får till något riktigt tillsammans? Ser det ut som om det blir dem?
Kram

25 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om han blir i ett förhållande med henne?
Ser det ut som om det blir något seriöst mellan dem? Kram

26 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan jag möta riktiga kärleken ute på krogen eller på ett uteställe?
Kram

27 N:

skriven

Hej Esmaralda.
En man som jag går in i ett förhållande med ser det ut att ligga snart i tiden? Kan det ligga i år?
kram

28 Anonym:

skriven

Hej Es,
Jag har en undran när det gäller hypnosterapi och att gå tillbaka i tidigare liv eller barndomen.
Kan man bli hjälp att få bukt med exempelvis dålig självkänsla och vad det kommer av?
Jag är en känslig person som tar åt mig så lätt vilket gör att jag känner mig utanför, fast jag kanske inte alls är det. Kan jag bli hjälpt av detta tror du?
Kram fröken hoppfull!

Svar: Ja, det KAN hjälpa genom att man kan få en förklaring till dåligt självkänsla... kram
Esmaralda

29 ThereseC:

skriven

Tack för kramen <3

30 Mim:

skriven

Hej!

Vilken otur du har som får magsjuka, inte kul alls.

Kommer det in nya människor i mitt liv? så trött på att vara utan vänner. Svårt att lära känna folk när man är arbetslös.

Kram

31 Agnes:

skriven

Ännu en som har positiv erfarenhet av sin talisman...jag blir bara tröttare o håglösare för var dag som går.

Så nu åker den ner i en låda...som jag sagt innan...våga fan ha den där saken i närheten...kanske tom lägga ner den i källaren...jag har mina lediga dagar, och att då inte knappt ens orka upp ur sängen...idag kom jag upp 14.30...så gymmet sket sig...visserligen gillar jag inte att gymma, men jag måste...så dit tvingar jag mig oxå bara för att jag måste...men roligt har det aldrig varit...

Känner inte ens för att gå ut o dansa...jag som verkligen gillar att dansa...ingen man är ändå road av att umgås med mig när jag går ut...jag är helt enkelt för gammal...så idag insåg jag att det helt enkelt är att kasta bort tid o energi att ge mig iväg för att dansa...även om jag nu dansar själv, så är det lite tradigt att verkligen se hur ointresserade män är av mig...kanske för att jag inte dricker alkohol...är alltså inte full och då minskar mäns intresse...

Lite lustigt att jag för det mesta antas vara gift, och hur svårt folk har att dölja sin överraskning när de får veta att jag är singel sedan flera år...men män ÄR inte intresserade av mig...hur säreget det kan låta...

Jag fikar själv, jag gör allt själv, och oavsett vart jag befinner mig, så håller sig män på avstånd...säreget...

Bara att gilla läget...och inse att vid 56 så är det singelliv som gäller...att tro något annat, är att inte vilja leva i verkligheten...

Min verklighet är att kämpa vidare med att kunna h¨ålla masken på jobbet och när jag vistas bland folk...får höra att jag är glad o positiv...härligt...men jag älskar att komma hem till mitt eget, för där kan jag vara mig själv...

Fattar inte hur folk orkar flänga runt på an massa saker...men jag är jävligt avundsjuk på de som har förmågan till att kunna strukturera upp sitt liv!

Får väl ta en promenad snart o sätta mig på fiket o läsa en bok o titta på folk...

Krya på dig ,Es!

Kram!

Svar: Jag fattar inte varför du är så låg tillsammans med talismanen.. det borde du inte vara.. jag tänker att kanske hade du du på nåt sätt negativa förväntningar och en slags tro att den inte skulle hjälpa... att du på något sätt tänker "fel" ... men jag vet inte.. jag har ingen bra förklaring.. kanske är det bara så att varken healing eller talisman är något för dig... kanske är det meningen att du helt på egen hand och utan något stöd ska hitta din väg.. det är väldigt ovanligt men inte jättekonstigt... och du är ju en stark tjej i själ och hjärta... mitt råd är att du försöker hitta ETT POSITIVT FOKUS.. något som du verkligen vill och för din egen glädjes skull och att du lever detta... rakt av... och snarast... det känns viktigt... stor kram till dej jättefina Agnes !
Esmaralda

32 AnnaK:

skriven

Fy fan för magsjukor!!

Gick rätt bra med försäljningen idag på loppis.....nu går jag runt även denna månad 😊 Blev dock rätt mkt grejer kvar så blir att sälja en gång till om det nu kan vara nån vits.

Måste få ordning på ekonomin nu känner jag. Skulle behöva lite större inkomst men blir svårt så får skala ner på utgifterna så gott det går. Måste ju få ihop nåt sparande och bli av med skulder.

Krya på dig kram 😊

33 Al:

skriven

Hej Esmaralda.
Den här tjejen han träffar kommer hon ta över mer och mer i hans liv? Blir det en fortsättning här? Blir det på en mer seriös nivå?
Kram

34 Utomlands:

skriven

Vad kul Carina gillar att läsa hur talisman fungerar en dag skall jag köpa min med:)

Es undrar om du ser någon utomlands resa för mig i år eller nästa år?
krya på dig och stor kram

Svar: Blir det inte i år så ser det ut att bli nästa år.. en riktigt bra resa... kram :)
Esmaralda

35 F:

skriven

Hej esmeralda känner mig inte så bra....varför känner jag mig så låg...kram

36 Lilly :

skriven

Undrar om du ser något spännande på väg in i mitt liv du kan berätta om kram

37 F:

skriven

Krya på dig kramar....
Stackare.. ❤ hur ser karriären ut för mig kramar

38 Madelene karlsson:

skriven

Hejsan! Jag skulle verkligen behöva ha hjälp att hitta våran katt Viggo. Vi har letat i ren förtvivlan nu sen den 6juni utan resultat. Känns som vi provat allt och vet inte längre vad vi ska ta oss till. Snälla hjälp oss.

Svar: Det här är jag inte så bra på... dock känns det som att han kommer hem igen.. men kanske någon annan kan hjälpa mer konkret ? Så hör av er alla ni med stark känsla.. kram :)
Esmaralda

39 L:

skriven

Usch, så jobbigt med magsjuka. Att må illa är nog bland det jobbigaste. Hoppas på snabb bättring...

Har en fråga....önskar så himla mycket att han kom tillbaka till mig. Blir det så någongång...

Kram L

40 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
En man som jag trott vart lite nyfiken på mig förut. Träffade han idag och fick känslan att han var lite mer stängd. Tycker han inte jag är fin längre? Ser du om han är nyfiken?
Kram

Svar: Får en känsla av att han fått upp ögonen för någon annan.. kram :)
Esmaralda

41 Nnn:

skriven

Hej Esmaralda.
Den riktiga kärleken kommer den snart?
Går jag in i ett förhållande och har en partner någon att bo med snart? Kommer någon intressant seriös som stöter på mig?
Kram

42 Agnes:

skriven

Tack Es för svar...

Gällande talismanen så var det nog så att jag helt enkelt hade för stora förväntningar på den.

Den första jag beställde, har varit mer tillgänglig...där kände jag av att den vibrerade så fort jag tog den ur kuvertet.

Fick ju lite sjuss bland folk, blev positivt bemött, och det blev inte värre...

Med den här talismanen så kändes det ingenting...det enda känsla jag fick, var att den var död...kall och endast en rund bit metall...

Kanske jag skulle ha varit mer konkret...mer jordnära...kanske önskat att den skulle dra in pengar och se till att hålla mig frisk...sånt där jordiskt som de flesta vill ha...att få det materiellt bra...vad vet jag...

Önska fram en karl är ju inget jag ens tänkt på...tror ju inte på kärlek, och att önska fram en man för att bli både dresserad och ägd...nä, inget för mig...

Verkar som den här nya talismanen fungerar baklänges...jag blir mer negativ...möter nästan inga människor alls...tappar mitt fokus och känner mig som en trasa...så vad som hänt, vet jag inte...

Så jag lägger den i ett kuvert men är osäker på vart jag ska lägga den...om jag lägger den i källaren så kanske något mindre bra händer...samma i garaget...måste bara få den ur lägenheten...

Så jag har kvar den första talismanen...

Nej, för mig är det nog inte tänkt att det ska vara någon form av flyt...men vem är jag att inbilla mig att just jag ska ha något "gratis"?

Kämpar på som jag alltid gjort, och får vara tacksam över att jag åtminstone uppskattar mitt eget sällskap...eftersom jag kommer att tillbringa många år framöver med endast mig själv att umgås med...eftersom jag inte litar på män...för om jag nu lyckas bygga upp något, så går det inte att släppa in en man som har som enda syfte att använda mig för sina egna syften...

Livet är tufft!

Kram!

43 undran:

skriven

Hej Esmaralda

Hur kommer jag möta min nästa kärlek och vem jag skall hålla utkik efter?
krya på dig kram<3

44 A:

skriven

Hej Esmaralda!
Fick ett brutalt uppvaknande under min fertilitetsutredning. Har tydligen några myom (små iof men ändå) och en menscykeln på 25 dagar (regelbunden men kort ju). Livrädd nu för att inte få barn. Har inte försökt än så jag vet inte om jag har svårt att bli gravid i praktiken. Har vid i en ålder av 34 inte lyckats hitta en man så det blir nog insemination i Danmark. I seanser har du sett barn för mig. Gör FU det fortfarande?

45 Ellen:

skriven

Wow. Talismanen verkar ju faktiskt fungera :-)

46 F:

skriven

Krya på dig kramar....
Stackare.. ❤ hur ser karriären ut för mig kramar

47 F.u:

skriven

Hur ser karriären ut för mig esmeralda...kram

48 Fiffi :

skriven

När det gäller barn..ser du oss få fler barn.kram.

49 Helena Ir:

skriven

Madelene Karlsson (38) jag läser din fråga och ser ett stort betongrör i mitt huvud..känns som katten sökt skydd där..tyvärr ser eller känner jag inte mer. Jag hoppas att ni snart har katten hos er igen.

Kram :)

50 Jessica:

skriven

Es,

Kan du berätta allt du ser om vad känner han för mig? Finns det någon framtid för han och mig, kommer det vara seriöst då? Får han mina medelanden

Och har T glömt mig helt och gått vidare?
Han beter sig ganska konstigt mot mig..

Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: