Spam på bloggen.....

 

När det gäller spam  här på bloggen och alla som tycker till… så vill jag säga att jag  vill lita på er alla i bloggfamiljen.

  Jag vill  lita på att ingen spammar och inser när nog är nog och jag vill lita på att ingen sårar  någon annan med kommentarer som är under bältet.

Jag vill INTE att  det här ska bli en nervös blogg… att människor som råka trycka två gånger på  ”skicka-knappen”  ska bli oroliga för att nån tror att de spammar.

 Nej, här ska vi får lov att vara olika.. här ska inte PK råda … vi ska ha högt i tak.. sticker vi ut  med en saftig kommentar så ska vi klara av  att  läsa reaktionerna… men å andra sidan så   behöver man inte gå i försvar för minsta lilla heller....

Jag säger igen som jag sagt innan... använd alltid SAMMA alias när ni kommenterar... hitta inte  på olika.

Jag vet en hel del  bloggare som sållar bland  kommentarerna… men det vill inte jag göra.

Jag vill kunna trycka OK.. på varenda kommentar.. även om  åsikterna inte stämmer med mina.

Och jag vill som sagt var kunna lita på var och en av er… att ni själva känner var gränserna går.

Nog om detta nu !

Nu ska jag baka tårtbottnar till midsommar.. och det är INTE min grej… gör tunna rulltårtsbottnar.. 4 stycken och med fyllning av  mosade jordgubbar och vaniljkärm… fast  nu ska bottnarna  in i frysen… det är  ju inte fredag än…

Kram på er alla

1 TILL KONSTAPELN:

skriven

Nä fy KONSTAPELN läste ditt inlägg på förra inlägget, det är alldeles för taskigt enligt min mening. Frågan är om det är bättre att vara sådär taskig isåfall.
Nä skärpning enligt mig, det där är mobbning.

2 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Gott med rulltårta, riktigt mumsigt men svårt att göra. Såg på tv hur man skulle göra. För att underlätta när man ska rulla så kan man använda sig utav ett bakplåtspapper.

Bra inlägg. Det finns vissa gränser, men även finns det en gräns hur taskiga kommentarer man får skriva till andra. Så skärpning på båda hållen kanske.

Esmaralda en fråga kommer han att visa att han gillar mig Och kommer han visa kärlek till mig?
Kommer han att vilja att jag följer med till honom och kommer vi vara där när det passar nu framöver?
Kram




Svar: Exakt.. det var så jag skrev.... att man tänker efter från båda håll och o tar ansvar för sig själv :) Ser ut som om han har lite svårt att komma till skott.. vet inte vad det beror på.. kram:)
Esmaralda

3 Fanny2:

skriven

Nog får vara nog. Du har en ängels tålamod som läser varenda kommentar och tar dig tid att svara oavsett vad vi frågar om. Hoppas alla kan fortsätta stötta och hjälpa varandra i fortsättningen. 💜

Vad gott med tårta och jordgubbar. Tycker tårtbottnar generellt är svåra att få lagom höga och jämna... Nu blev ju jag sugen på att baka...

Kram

Svar: Ja ibland är det kul att baka... jag är ju lita hialös och det ska gå snabbt o bli bra.. annars tappar jag stinget :) Kram :)
Esmaralda

4 Bumble bee:

skriven

Hej Es!
Får säga att jag håller med dig lite, förstår att det inte är kul med att någon spammar. Sen blir det roligare stämning om man är sams.😊 Får säga att det lät som en god fyllning du ska på tårtan. Det får prövas någon gång. ☺
Såg att någon annan var inne på samma linje som jag tänkte fråga om, iaf något liknande. Och det är om du ser maskeradfester i min framtid, typ vid födelsedagar eller halloween? Eller största allmänhet? Ser du mig med många vänner runt omkring eller bara några få i framtiden? Kram 🐝

5 Lillan:

skriven

Bra skrivet och det ska vi alla försöka att rätta oss efter.. både spammare och poliser !

6 HS:

skriven

Hej Es!

Upplevde han också att vi fick en speciell kontakt?

Kram

7 Smöla:

skriven

Kommer våran kemi att utvecklas till en relation?

Svar: Tveksamt.. kram :)
Esmaralda

8 Mirre :

skriven

Hej, hur tolkar man bäst sina drömmar? Finns det någon bok du kan tipsa om eller hemsida? Har drömt väldigt mkt på sistone och det känns som om dom kommer när man är i en fas av utveckling.
Kram :)

9 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om jag kommer få jobbuppdraget? Måste jag prata engelska på mötet?

Kram och kärlek.

10 Susanne Amalia :

skriven

Nu är det snart midsommar.. Jag ska ju åka. Midsommarbåt.. Så då behöver jag inte laga mat... Allt är klart... Jag älskar också att baka.. Fixa mat... Jag har en supergod ratatouille men den tar tre timmar att göra för den ska bakas i ugnen.. . . . Självklart ska man inte bråka och håna varandra.. Det går fort att sätta etiketter och baktala folk... Men den som gör det har inget eget liv brukar jag tänka... Eller de som hittar fel på andra är bitter... Och det är ju tråkigt för dem.. .Nu önskar jag alla kärlek med glädje och en härlig midsommar.. Sol sommar vatten och skratt... Kramar 💕. ELLABELLA hälsar också med glatt skall.. 💕.
. . . . . . .

fråga.. Kan jag börja jobba snart.. 💕 🐉 😘

Svar: Kram och MG skickar glada midsommarpussar till EllaBella :)
Esmaralda

11 Bluesky:

skriven

Vad ska jag göra för att det ska gå så bra som möjligt imorgon när jag ska jobba ett så långt pass som jag inte ville ha?

12 <3:

skriven

Tack älskade Es för ditt mejl. Det betyder mycket. 💗💗💗
Hoppas att du ser skillnad på inläggen. Någon har samma alias idag som mig igen.
Kommer det lösa sig med sjukgymnast och jag får någon bra. Vill inte ha Sofia. Hoppas att hon känner av att det är så.
Kram

13 Tisa:

skriven

Vissa tycker att jag kämpar för dåligt.
För mig blir det en käftsmäll! För jag försöker varje dag att göra bra saker, hålla mig aktivt sysselsatt, förutom någon gång ibland då all luft pyser ur mig. Men gör jag fel? borde jag kunna bättre? Finns det någon som förstår mig, eller tänker alla likadant? Jag känner mig så värdelös och energin är lång, jag kan aldrig säga att jag mår bra (jag hatar att säga sanningen, är det bättre att ljuga? frågar jag mig själv ibland), jag kan aldrig koppla av helt för att "det" finns alltid bakom mig. Jag har inte tappat hoppet men jag ser dock inte mycket till ljus. 2015 var ett av mina bästa år, då mådde jag på ett sätt som jag inte gjort på många år. Jag vill dit igen. Fast jag vet inte hur. Jag kämpar så gott jag kan... Men det är för dåligt?

Svar: Ta hjälp i din kamp... professionell hjälp.. det finns väldigt bra terapeuter och du skulle må väl av ett samarbete med en sådan.. du kommer må bättre.. mycket bättre..kram :)
Esmaralda

14 Agnes:

skriven

Herrejävlars!

Ja, Herrejävlars!

Det var då själva FAN så "ärliga" en del blev helt plötsligt, för att topplocket till sist rök!

Antar att de flesta läst en del av kommentarerna i förra inlägget, och nu anser jag att det faktiskt räcker med "analyser" av en del lekmanna-experter.

Och det är även jävligt tröttande att en del får viss konstruktiv kritik att ses som påhopp!
Därför att man nu inte gillar det som skrivs...bah...

För fan...skärp er, eller bär ni er lika dant åt ute i samhället?
Om någon kommer o påpekar för er att ni står i vägen...skriker ni då om att "Det där är ett påhopp på mig"...eller säger ni..."Upps, sorry!"....

Jag har på senare tid avhållit mig från att kommentera vissas beteenden här...mycket därför att jag finner det olustigt med att av okända människor få en massa kränkande saker slängda i ansiktet...

Känns nästan som att dessa som anser sig "påhoppade" har en självklar rätt att få "ge igen" ändå från tårna...och vräka ur sig vad skit som helst...sedan om det är mot mig, eller helt enkelt deras lättkränkta persona, vet jag ej....men ibland så undrar jag hur dessa är i levande livet, faktiskt....

För kan man vara på ett specifikt sätt i en blogg där man inte ens vet vem personen är, hur är man då mot de man känner???

Tyvärr kan jag inte påstå att det senaste inlägget från "konstapeln" var av varianten "konstruktiv kritik", det var mest att se som skit...tycker jag...och den åsikten hade "konstapeln" kunnat behållit för sig själv...för i mina ögon var det där endast skrivet i syfte att såra...så, "konstapeln"..känns det bättre nu??

Jag tillhör de som försöker se människan bakom inläggen...eller människan ö v h...då alla har sina egna kors att bära...som gamla mormor sa.
Jag har även haft en uppväxt där jag från barnsben blivit drillad i att låta bli att ta åt mig...hade en mor som verkligen försökte förminska mig...

Som exempel...När jag inte klarade något, så fick jag höra att jag var"Ful, fet och korkad"...som tonåring så gillade hon att kalla mig "Stycke"..."ditt feta stycke, ditt fula stycke"...gladast var jag när jag bara blev kallad "stycke"...

På min tid så fanns det inget som hette "påhopp"...det kallades "uppfostran"...men jag lärde mig att dels inte bry mig om folks åsikter...och det att folk troligtvis har större problem än vad kam kan se på utsidan.

Så nu skiter jag i det här, och kommer att endast ägna mig åt att skriva mina egna inlägg.
Och om nu några vill leva livet genom Es blogg, istället för att, som jag, tex ta egna val i livet...så låt då de få göra det...jag lovar...förr eller senare så får vi alla tampas med det som kallas livet!

Kul att du bakar, Es! Visst är det kul när det går fort!

Och så då den där jävla kramen till er alla!

KRAM!

Svar: Japp och en satans kram tillbaka till dej goa Agnes :)
Esmaralda

15 Josefine:

skriven

Kan också rekommendera att göra ett lager med mosad banan och vaniljkräm. Tunna skivor äpplen som garnering e också fint. Blev sugen på att göra tårta nu :D

Har hittat ett litet span, men lite konfunderad på om han är intresserad eller inte, får mixade signaler, tror han mest bara är osäker. Har insett att många killar nog tycker att jag är lite för stark som vet jag vill, ingenting jag tänker ändra på. Men vet inte om jag ska backa och se om han kontaktar mig eller när om vi ses. Eller om jag ska kontakta honom.
Är han intresserad och ska jag kontakta honom?

Svar: Ja, lite osäker är han allt... känns som om han har någon annan i tankarna dessutom.. gör en liten diskret framstöt och svarar han inte upp på den.. ja, då är han inte tillräckligt intresserad.. kram :)
Esmaralda

16 Lotta:

skriven

Bra...så viktigt att vara schysst och inte attackera personer som skriver olika saker. Alla har ju grejer som känns viktiga på olika sätt. Det som är obetydligt för någon kan vara jätteviktigt för en annan.

Jag undrar varför "hon" inte vill umgås. Blir aldrig medbjuden. Varför?

Kram
Lotta

Svar: Får en känsla av att någon "sagt något" som fått henne att backa.. ta ett snack med henne och fråga vad som står på... kram :)
Esmaralda

17 Bumble bee:

skriven

Hejsan Es!Såg att någon annan var inne på samma linje som jag tänkte fråga om, iaf något liknande. Och det är om du ser maskeradfester i min framtid, typ vid födelsedagar eller halloween? Eller största allmänhet? Ser du mig med många vänner runt omkring eller bara några få i framtiden? Kram 🐝

18 Skorpan:

skriven

Oj då 😮, ord o inga visor. Låt alla blommor blomma, även tisteln... Hoppas luften är lika rensad här som där ute, ett himla regnande som nästa gång lägger ner då jag ska cykla hem. Det bara väntar på mig 😉😄.

Så glad då jag hjälp av min it-man idag, nästan så att det guck som en dans, heh. Försöker få ihop första halvåret o på så sätt avsluta en period. Vete hundan om det är en nra ide' eller inte, lär väl höra om det inte är det. Något jag undrar över är hur slöa människor är med att betala sina medlemsavgifter, varför? Dåliga löner lär dom inte ha... Iom de nya registret lär jag nog påminna dem rätt ofta, o får väl se om det sätter sorätt på dom?! Bah..

Fast jag är kanske underligt funtad jag, som anser stt räkningar ska betalas i tid? Undrar om mannen o jag är lika gällande det? Ska bli intressant o se 😉.

Hoppas tårtbaket blev bra, ibland kan en botten på bara potatismjöl bli bra...
Kram Skorpan

19 Undris:

skriven

Hej Es

Jag undrar om det är farligt att dricka the som gått ut i datum?
Det är grönt riktigt the från utlandet som har sista datumet 2013? luktar gott gör den fortfarande men kan jag bli sjuk om jag dricker det då det står till 2013?
kram:)




Svar: INgen aning... men jag hade druckit det :) Sånt gör jag ständigt och än har jag inte blivit sjuk... kram :)
Esmaralda

20 Misstjejen:

skriven

Ja jag håller med dig 100 procent av vad du säger! Man ska har respekterar varandra och såna om det är du Ezm styra över din bloggare och det är inte vi som bestämma hur det ska vara.

Så riktig att jag håller med dig och det är vad jag tycker tråkig med allas missuppfattar om spam. Samtidig det är du som styra över så jag håller med dig!

Bra sagt 👍 och jag har alltid behålla samma alias.

Det är bra att du säga ifrån! 👌

21 Tisa:

skriven

Som svar på ditt svar, Esmaraldra.

Jag avslutade en KBT behandling i mars tror jag... att det var. Lärde mig bra saker även om jag tror att jag skulle ha ut mer av Dbt eller i alla fall en kombination av båda, hamnade slutenvården och det enda jag blivit erbjuden efteråt är telefonvårdskontakt (vilket jag kan tycka egentligen är vansinnigt när man kommer ut från ett sådant ställe och kanske inte riktigt har en balans, där har man ju mått sjukt dåligt, annars hamnar man ju inte där) för att "prova vingarna", dom är rädd för att jag inte kommer att kunna lära mig att lita till mig själv. Att fastna inom vården. Men när skiten vägrar att försvinna och jag försöker så gott jag kan, jag försöker ta åt mig. vilket kanske inte syns, tydligen. Fast jag försöker hålla mig borta från lägenheten; umgås med vänner, träna har det blivit dåligt av men jag hittar inte riktigt viljan och motivationen och får dåligt samvete från andra som tycker att det är sååå viktigt vid psykisk ohälsa och kropp. Och jo, jag vet! Men att göra saker samtidigt då man mår dåligt kan vara väldigt ansträngande. Jag orkar ju inte ens städa själv och har hjälp för det. Det är där hoppet kan sina. Jag försöker göra saker för att falla så djupt igen, där oron och ångesten inte blir alltför övermäktig (lite ångest och oro är hanterligt, bra för utmaningar). Kämpa för dåligt, jag vet inte. Dom kanske har rätt? För mig känns det som att jag kämpar så gott jag kan. Fast det tar emot, jag vet ju inte ens varför jag kämpar, vad är meningen? Fast det känns hoppfullt när du skriver att det kommer att bli mycket bättre! :)

Svar: Du kämpar för att hitta din egen styrka och en balans... men du behöver en öppenvårdskontakt.. inte bara telefonkontakt och det tycker jag att du ska kräva !! Kram
Esmaralda

22 Sheri:

skriven


Hur ser närmaste framtiden ut för oss , är han den jag väntat på?❤️

23 Filippa:

skriven

Hej vill dels säga tack för dina svar gällande min bästa kollega det börja sakta med säkert ordna sig för henne och familjen,
Hon ser fram i mot o få semester som jag tycker hon är värd:)


Sen undrar jag om en kille jag tycker är lite söt som kommer med foder varor till jobbet.
Kan de va så att de är han?

Kram

24 Naeano:

skriven

Funderar.. Vad är det med min kompis D egentligen? Ihelgen skickade hon sms och frågade om vi kunde umgås, jag sa nej pga att jag hade heldag med min kille men föreslog att vi kunde ses till veckan istället. Inget svar, knäpptyst.. Blev hon sur/besviken att jag inte sa ja eller vad? Kan jag skicka ett sms och fråga om hon ville ses eller? Vad kan jag göra eller tänka på? Är min och D´s vänskap snart över eller vad händer? :/

25 Tisa:

skriven

Tack så mycket för dina svar Esmaralda <3

26 sus:

skriven

hej
bra där Esmeralda.....
Punkt slut....
inte så j..la pk hela tiden....
frigörande....
jag hittade ju talesmannen gör den något här för mig?
love sus

Svar: Ja det tror jag den gör... den verkar bida sin tid... kram :)
Esmaralda

27 Carina:

skriven

Hej Esmaralda!
Fint av dig att hjälpa på detta sätt.

Jag och min sambo har hamnat i en konflikt med de som hyr vår lägenhet i andra hand. De försöker kräva oss på pengar utan skälig grund och vi vet att de inte skulle ha rätt till denna ersättning i en rättegång. Men det innebär också mycket pengar och tid. Är det värt det? Vi har nu lämnat ett förslag och jag hoppas att de accepterar det, men om de inte gör det. Vad ska vi göra? Detta tynger mig något oerhört då de inte har utgett sig för att vara denna typen av människor och att jag och min sambo har varit så blåögda.
Stort tack på förhand!

28 Carina:

skriven

Hej Esmaralda!
Fint av dig att hjälpa på detta sätt.

Jag och min sambo har hamnat i en konflikt med de som hyr vår lägenhet i andra hand. De försöker kräva oss på pengar utan skälig grund och vi vet att de inte skulle ha rätt till denna ersättning i en rättegång. Men det innebär också mycket pengar och tid. Är det värt det? Vi har nu lämnat ett förslag och jag hoppas att de accepterar det, men om de inte gör det. Vad ska vi göra? Detta tynger mig något oerhört då de inte har utgett sig för att vara denna typen av människor och att jag och min sambo har varit så blåögda.
Stort tack på förhand!

Svar: Det känns ändå som om ni har rätten på er sida.. kram :)
Esmaralda

29 MrMe:

skriven

Hej! Får jag fråga vad du ser inom min framtid under detta året?

30 Undis:

skriven

Tack snälla för svaret Es:)

Var i affären och köpte grönt te nyss som är tillverkat i kina med datum till 2019 och den luktar inget vidare blä,måste ha i minta blad om detta skall gå ner. Men mitt gamla gröna te tillverkat i afrika med datumet till 2013 den luktar så mycket godare och den var fortfarande lika god att dricka:) tack snälla igen för svar Es kram:)

31 I wonder...:

skriven

Hej es,

Har du ngt meddelande från alltet? Eller från min skyddsängel?

Dagarna passerar och det börjar sakta men säkert bli min nya verklighet. Tack för svaret jag fick för ngn dag sen.

Massa kramar


Svar: Din ängel ser så nöjd ut... det är allt jag kan meddela dig.. kram :)
Esmaralda

32 Majvor:

skriven

Hej!
Nu har jag läst den senaste veckans inlägg och alla kommentarer. Alltid lika intressant.

Min väninna har alltid en oanvänd kudde en bit från sig i sängen. Ibland är det på morgonen en grop i kudden som om någon legat där. Min väninna frågade en medial kvinna och fick beskedet att det är en tomte som kommer på besök.
Ingen sköldpadda i alla fall.

Hur skall jag göra då en kompis A. anklagar mig för att ha tagit hennes kompis B. från henne. Jag har känt både A. och B. många år och umgåtts mycket med A. och nästan inte alls med B. En dag frågade B. mig om jag kommer med henne på en resa. Hon frågade inte A. som då dejtade dygnet runt. Jag reste med B. och vi hade det riktigt trevligt och har även träffats på fika efteråt. A. gråter nu och anklagar mig. Skall jag bryta vänskapen med B.?
Jag har den åsikten att man inte äger sina vänner, de är till låns. Alla mina vänner är på första plats.
Vänliga hälsningar!

Svar: Man kan inte "ta" kompisar från varann... om någon väljer en annans sällskap så är det ju den som väljer som ansvarar för det... klart du inte bryta vänskapen på grund av detta.. du kan däremot tipsa A om att det vore lämpligt om hon pratar med B... så de kan reda ut det här.. kram :)
Esmaralda

33 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Hmm jag vet inte, har någon lustig känsla ibland när jag åker till jobbet. Som att jag inte räcker till eller om chefen är nöjd med mig. Verkar hon nöjd? Upplever henne så avhållsam.
Kommer jag få ungefär samma % i arbetstid på nya schemat?. Eller blir det mer eller mindre? Kram

34 Anki:

skriven

Gokväll Es !

Härligt med tårtbak inför midsommar !
Här skall bakas ädelostpaj att ta med på midsommar
Jag ska inte sitta själv i år ,utan fira tillsammans med tre hundprommakompisar !

Vi ska grilla och äta sill bla...hoppas på bra väder...

Ha en go fortsättning på kvällen..
i morgon tandläkare...huva...fick nästan förkylningskänsla idag...men nej inte skjuta upp lagandet av tanden...

Kram Anki med flock

Svar: Vad kul.. ska hundarna får vara med då också ? Jag har en egen regel.. jag skjuter alltid upp tandläkarbesöket en gång... det är okey att göra det en andra gång men inte en tredje... jag vet.. det är rent stolligt och jag jobbar på det.. kram :)
Esmaralda

35 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar han vilja träffa mig?njuter han av mitt sällskap om jag försöker ta egna intiativ att åka med till honom.kram


Svar: Ja något intresse finns.. det är inte så jättestort men det kan växa.. kram
Esmaralda

36 Filippa:

skriven

Hej tur i kärlek snart?

Kommer jag o min bästa kollega börja umgås på fritiden i mellan åt?

Kram

Svar: Kärleken kommer... och ja det ser ut som om du och kollegan kommer träffas på fritiden.. kram
Esmaralda

37 Rädd:

skriven

Hej E!

Känner mig tjatig men är så nervös inför imorgon. Kommer jag behöva prata engelska? Och kommer jag i så fall klara av det? Nog det jag är mest rädd för :(

Kram och kärlek

Svar: Kan hända att det blir lite engelska men inte värre än att du fixar det !! Kram
Esmaralda

38 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
Hur kommer det att gå för Sverige i framtiden nu när det begås så mycket våldtäkter ,skottlossning,rån på äldre människor, Det blir ju bara värre och värre och man undrar hur detta ska sluta egentligen?

Svar: Tyvärr tror jag det trappas upp... men det går en gräns... ett nytänkande kommer in i bilen som skapar positiv förändring för folket.. kram :)
Esmaralda

39 Rädd:

skriven

Tack för svar E! Känns så skönt att höra! Nu ska jag försöka se fram emot mötet istället. Vill ju det här!

40 Jessica:

skriven

Hej Es,
Ser du om de här Subliminala vågorna kommer funka på mig?
Kommer resultatet visas snabbt och synas tydligt på mig?
Jag vet att det är en underlig fråga och jag vet inte om du har någon aning om vad subliminala vågor är för något, men jag antar att det inte skadar att fråga :)
Kram på dig :)

41 Frågar:

skriven

Hej esmaralda
Är min känsla rätt att det inte är helt avgjort avslutat mellan dem?
Kram

42 Isabell:

skriven

Tusen tack för ditt svar. Men ser du om min son kommer hem snart ? Och ser du flera barn i min framtid ?

Kram

43 Lizette:

skriven

Hej i sena kvällen!
Snart midsommar, årets mest romantiska helg iallafall för oss obotliga romantiker, hihi💕 Vet att jag inte kommer få träffa min älskling på aftonen.. men väl på lördagen. Kommer vi få en fin helg ihop? Har han de rätta känslorna för mig?
Kram

44 Mikael:

skriven

Liverpool, tycker du att det är stökigt i Sverige så åk på studiebesök i ex. Liverpool, några veckor, så kommer du tycka det är lugnt, nytänket som kommer är nog att det skapas ett juniorshamälle, där de som inte kan uppföra sig riktigt kommer få vistas och umgås med likasinnade, tills de tröttnat och längtar efter ett mer ordnat samhålle - fängelserna försvinner, ungefär så.

Kram
Mikael

45 F:

skriven

Hej esmeralda undrar om du ser något spännande på väg in i mitt liv du kan berätta om kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: