Tack bloggfamiljen.....

Dagens gästbloggare är: Carina ST
 
Hej 
 
Härom dagen fick jag ett svar från dig i bloggen där du bland annat skrev att min son är en duktig dansare :)
 
Då kom jag att tänka på att flera på bloggen för några år sedan bidrog genom crowdfonding till att han skulle ha möjlighet att göra auditions efter sin utbildning på Kungliga svenska balettskolan.
 
Tanken kom då att det skulle vara kul att få visa dem vad deras hjälp bidrog till. Han gjorde flera auditions och kom till sist in på två ställen. Han valde att börja i ett ungdomskompani i Schweiz. Till hösten är han inne på sitt tredje år där. Han är med i olika dansverk och projekt kring olika koreografer. Och han gör auditions nu igen för nu är det sista året i Schweiz. 
 
En koreograf som han väldigt gärna vill jobba med har nyligen bjudit in honom till en workshop på Irland i sommar. Alla kostnader betalda. Koreografen vill tillsammans med 20 inbjudna undersöka möjliga framtida samarbeten.
 
Så bland annat tack vare alla fina människor på bloggen så är han mitt uppe i att leva sin dröm! Det går inte att tacka nog för det. För utan hjälp hade han inte haft möjlighet att komma dit han är nu. 
 
Han har kämpat för sin dröm i flera år. Första gången han sökte till Kungliga svenska balettskolan kom han inte in. Han hade problem med hjärtat som hindrade honom från att prestera på topp under audition. Han fick det sedan åtgärdat via operation. Nästa år sökte han igen och kom in. 
 
Under första året där började han få ont i höften. Så ont att han ibland inte kunde kliva ur sängen. Efter omfattande undersökningar visade det sig att han har en autoimmun sjukdom som heter Ankolyserande spondylit  (eller Beshterews sjukdom). Det är en inflammationssjukdom som i värsta fall kan ge förbeningar i skelettet och då bli invalidiserande. 
 
Vi har genom åren ägnat mycket tid och kraft åt att hitta sätt för honom att må bättre i sin sjukdom. När vi till sist insåg att kosten påverkar sjukdomen väldigt mycket så kunde det äntligen  bli bättre. Numera har han väldigt lite besvär av sjukdomen. Den flammar upp ibland men då beror det ofta på slarv kring maten, sömnen eller en infektion.
 
Så kämpat har han gjort på egen hand. Men utan hjälp ekonomiskt så hade hans möjligheter varit ännu mer begränsade. Så stort tack till alla som gjorde det möjligt!
 
Kram, Carina ST 
 
 
1 Adad:

skriven

Hej Esmaralda! Var ett tag sen jag var här, har nu läst alla inlägg som jag missat ;)

Vad kan du se kring min relation med Mustafa? Hur ser närmaste framtiden ut, är han den jag väntat på?❤️

2 Adad:

skriven

Es, Vad ser du krig mig o Mustafas relation? Hur ser närmaste framtiden ut, är han den jag väntat på?❤️

3 Browallia:

skriven

Jag har upptäckt att en av mina kollegor har flera drag av narcissism och av någon anledning som jag själv inte förstår så retar hon sig på mig. Hur ska jag förhålla mig till denna kollega för att undvika konflikter?

Svar: Var vänlig och korrekt men inget mer.... kram
Esmaralda

4 Mathilda :

skriven

Hej! Har min svärmor något emot mig på något sätt? Sen jag o min sambo ska ha barn så kommer hon med lite kritiserande kommentarer just mot mig? Eller kanske är det bara mina hormoner som gör mig extra känslig?

Svar: Hon kan vara lite okänslig ibland men hon menar inget illa.. kram :)
Esmaralda

5 Makaon:

skriven

Roligt att läsa detta idag, hoppas Carina ST att din son fortsätter med sin dröm.
Det är så svårt att se sina vuxna barn må dåligt, tar det lång tid innan det vänder och hon kan må bra igen?

Svar: Hon ska söka och ta emot hjälp... det blir en seg period men det ljusnar sakta men säkert och hon kommer gå bra igen.. kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Förra onsdags tar hon emot positiv mot mig? Även kommer vi träffa igen något gång här året?

7 Anonym:

skriven

Es, Vad ser du krig mig o Mustafas relation? Hur ser närmaste framtiden ut, är han den jag väntat på?❤️

8 Tingeling :

skriven

Åh vad härligt, blir alltid så inspirerad och glad över folk som jobbar för- och lever sin dröm. Och duktig är han! Jag hade inte börjat läsa denna blogg när detta var, men väldigt snällt av alla som hjälpte till här! Beundransvärt.

Önskar han lycka till!

Kram!

9 <3:

skriven

Godmorgon kära Es vad fick T för intryck av mig efter träffen i torsdags? Svårt att få hans mask att brista. Han är väldigt artig och verkligen en gentleman. Öppnade dörren i bilen åt mig.
Trodde inte att han skulle ha modet och träffa mig såhär.Drömde om pengar inatt att någon ville ta dem hos mina föräldrar konstig dröm. Är det något otäckt på gång som inbrott.
Kram
💗💗💗

10 Skorpan:

skriven

Vad härligt att höra Carina, att det har gått vägen o nu är sonen definitivt på väg mot de stora estraderna :). Utan blod svett o tårar har det ju inte gått, men hans dröm har nog närt honom under alla de gånger han kämpat. Så härligt det är när folk vet vad dom vill! Det är lättare då, inte lätt, att ta sig mot sitt mål. Stort fortsatt lycka till åt sonen :)!! Och dig!!

Jaha, då är det dags för frissan då, blir några timmar på salongen, och med ett resultat som jag förhoppningsvis är nöjd med ;). Inte många gånger jag känt det som yess, nu är jag fin, då jag gått hem från frissan. Visst, helt okej, men inte supernöjd. I´m hard to please, verkar det som. Något nytt lär det i varje fall bli :).

Ni festade igår Es, hoppas ni kom hem först i gryningen med många fina minnen i bagaget. Kanske du t om höll tal Es? Sex år sen jag var på bröllop sist och det lär nog inte bli något på flera år... Egna kompisar är antingen gifta eller skilda och barnen är inte i giftasålder. får bida min tid innan jag får gå på såna fester.

Nu är det vardagen som gäller men kanske fr o m idag börjar det hända lite. Mer än fotbollsturneingar ), som nog gick bra o med sonen som var nöjd, hard to please ;), fastän han spelade på helt annan plats än vad han brukat. Idag får han skjuts med kompisens mamma, tur det, det hade varit lite bökigt att ta sig dit med allmänna färdmedel. Nästa månad är det turnering i en hel vecka, om man klarar sig bra i alla spel förstås ;). Får väl se hur det går..

Önskar er alla en trevlig söndag!
Kram Skorpan

Svar: Jag och andra " kompismammor".. vi var inte med på bröllopsfesten.. " bara" i kyrkan.. men det var ju det viktigaste.. och jag tror festen blev lyckad för sonen har i skrivande stund.. kl 8.47 inte kommit hem än :) Håller tummarna för fotbollsspelande sonen.. kram :)
Esmaralda

11 Jennifer:

skriven

Hej! Vilken begåvad och talangfull son du har Carina ST! Och vilken kämpe han är. Önskar dig och familjen all lycka till!

Fina Esmaralda, det finns så mycket som jag önskar ge mitt barn: en större bostad så hon får ett eget rum, ett syskon, ett husdjur (hund)... finns det en chans att någon av dessa drömmar går i uppfyllelse inom 1-2 år? Kram

Svar: Ja det finns det... allt kommer att falla på plats... och inom två år har i alla fall något av det som du önskar hänt.. kram
Esmaralda

12 <3:

skriven

Godmorgon kära Es kan du se om runda lilla glittriga dammpluggen kommer tillbaka. Märkte att den var borta i fredags. Kanske tappade den på konserten.
Även tappar bort ett mini hjärt stans mått. Andra gången nu. Finns det nya hemma fast haf inte hittar det ? Blir galen på mig själv. De var tyvärr slutsålda så hoppas på att mitt kommer fram. Kanske någon annan här på bloggen som kan hjälpa mig ?
Kram
💗💗💗

13 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att träffa honom?
Kram

14 f:

skriven

Jag är så nervös och orolig inför idag. Kommer dagen att gå bra? Inget jag behöver vara orolig för? Kram

15 EPM:

skriven

Wow!
Han är riktigt duktig! Så imponerande att han fortsätter sitt liv såsom han vill trots beshterew😊

Es, ser du nåt om min sommar: hur ser den ut kärleksmässigt och är det i sommar vi kommer berätta om vår skilsmässa...?

Kram

16 Skrållann:

skriven

Hej!
Härligt när det går bra för barnen;) Idag ska jag träffa tre av mina bästa väninnor och det ska bli mysigt även om vi är hemskt olika allihop. Nu har jag bara fyra dagar kvar att jobba i mitt nuvarande uppdrag innan jag går på ledighet och börjar på nytt jobb i höst. Funderar så på om jag ska skriva ett brev till hon som är chef på vårat avdelningskontor och förklara anledningen till att jag slutar?! Mycket beror det ju på henne och hennes sätt att leda organisationen. Hon har gjort och gör så mycket illa genom hennes sätt att leda. Bör jag skriva och tar hon det isåfall till sig?

Kram❤

17 Filippa:

skriven

Hej kommer jag få lära känna min blivande innan vi blir tillsammans?

Vart träffas vi någonstans?

Kram

18 Helena Ir:

skriven

Roligt att få se CarinaST..duktig son har du! Härligt liv för honom att få hålla på med det han vill..och jag förstår att det ligger mycket jobb bakom det där..
Önskar dig och din familj en fin sommar :)

Härlig sommardag vi hade igår..ute och gick med väninna..under flera timmar. Några stop på vägen..lite vin..ibland får man unna sig :) Lite bakishuvud idag..alkoholen den tål jag inte så bra..men roligt var det!

Ha det gott!

Kram :)

19 Skorpan:

skriven

😄 ja då har festen minsann varit lyckad!

Hoppas också att det går bra på matcherna, heja dom!

Tack o kram - Skorpan

20 Misstjejen:

skriven

Hej

Undrar om han ska svar på min mejla och har skicka några gånger om vi kan träffa i sommar så kommer han svar?

21 Adad:

skriven


Es, Vad ser du krig mig o Mustafas relation? Hur ser närmaste framtiden ut, är han den jag väntat på?❤️

22 Sus:

skriven

Hej
Går på nålar hela tiden.....
Fint väder......
Härligt med sol....
Ett mantra ord vore bra att hänga upp sig på....
Love sus

23 Jossan :

skriven

God morgon!

Hoppas du hade kul på bröllopet! I fredags hade jag så trevligt med mina gamla kollegor och igår träffade jag min kompis och jag bjöd på middag. Vi testade på blått vin och jag livar dig det var sååå gott! Blue plantino heter det och jag som inte tycker om vin blev glad att jag hittat något jag gillar. :)

Imorgon åker jag äntligen till Spanien och sen blir det dags för min livs resa till USA 😍 Som jag längtar! Få se om jag kan skriva lite kommentarer under min resa :)

I fredags åkte jag bussen. Jag kollade telefonen hela tiden och tittar upp 2 sekunder och ser det företaget som mitt ex jobbar på. Betyder det något?

Nä nu ska jag kolla ett avsnitt av andra avenyn sen ska jag dra fram alla möbler så de kan måla när jag är borta :)

Kram

24 Jas:

skriven

Duktig kille!! 😃

Fråga; ska jag ge honom en chans..? 😘

Kram 💗

25 Kristin:

skriven

Dette var så fint å lese.
Er så glad for at han får oppleve å gjøre det han vil.
Lykke til videre :)
Skulle vært interessant å vite hva slags kosthold han benytter. Kanskje noe som kan virke positivt på artroser også?
Kram

26 Väninnan :

skriven

Hej Esmeralda,

Är lite orolig för min väninna o vet inte om min magkänsla är rätt eller inte. Vi brukar åka på dans o kryss o vi har jättekul tillsammans. Har ju inte så mycket vänner så det är klart jag är rädd att förlora henne också.

Men min största oro nu är att då hon fått kontakt med en man som är så snäll o förstående, dansant o har tydligen allt som hon söker. Men i går fick jag veta att han tidigare varit sambo med min pappas granne.

Pratade med grannkvinnan i vintras o då sa hon att hon var tvungen o flytta till den här orten för att komma ifrån sitt ex som var så svartsjuk o kontrollerande.
Pappa har sett hur han är där ibland o hjälper henne. Men också att han åker o smyger där när hon är borta på helgerna osv.

Sa detta till min väninna igår o då sa hon bara att det trodde hon inte för mannen hade sagt att det var exkvinnan (pappas granne) som var så svartsjuk.

Är min magkänsla rätt att det är något lurt med den här mannen som min väninna ska se upp med eller är det min rädsla att bli ensam som styr?

Kram

27 Fialotta:

skriven

Detta minns jag, Carina ST! Vad stolt du måste vara. Vilket mod, styrka och talang :-)

Kul med en uppdatering. All lycka till er!

Esmaralda, passar på att sticka in en fråga idag. Gällande hösten, vad får du för känsla, någon detalj som kommer till dig?

Kram, kram!

28 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda vill D prata ut snart ? Kommer vi kunna lösa det här. Är han fortfarande singel ?
Kram

29 Helena Ir:

skriven

Jag läser tillbaka om vad som skrivits..om det här med Spammare..på bloggen. I detta håller jag med Agnes ..sen att det här är Esmaraldas blogg,hennes regler..hennes val att svara på det hon vill! Men nog finns det spammare..och jag ska göra som "någon/spammare" skrivit..jag ska scrolla förbi dessa!
Agnes hon behöver ingen som försvarar henne,men jädrigt fult att blanda in henne i det här! Får det dig/er att må bättre?
Jag väljer att inte använda mig av Anonym för jag kan stå för min åsikt med mitt namn..

Kram..spammare eller inte :)

30 Jula:

skriven

Hej Esmaralda.
Vad fantastiskt! Stort grattis till framgången.
Kan det bli jag och han fast vi bor i olika städer?
Kram

31 Tildis:

skriven

Vad roligt att det går bra för din son! Kommer jag få det bra ekonomiskt i framtiden? Kram

32 Fröken t:

skriven

Hej es

Jag kanske är lite tjatig nu men igår skrev jag om min katt milo. Han somnade in igår morse, bara 4 år. Jag tror han besökte mig inatt.
Jag har berättat för honom vad som hände och att han inte ska fastna här utan gå vidare till kärlek och frid men att han är välkommen på besök när han vill.

Har du några vibbar från alltet från honom?

Jag har en till katt hemma som till synes är frisk men jag börjar nojja mig om hon också behöver ses efter då hon visar mig att hon kanske har lite ont vid höger sida på ryggen. Jag ska boka tid hos veterinär för henne men jag är lite rädd för tänk om det är ngt?

Herregud 😔

Kanske säger min skyddsängel något om allt detta som du kan förmedla till mig?

Kram

Svar: Han blev nog lite förvånad först.. att jordelivet var över.. men nu har han hittat hem och han mår så bra.. och han kommer att besöka dig ibland... kram
Esmaralda

33 Mimi:

skriven

Hej Es!

Har jag bra beskydd från min skyddsängel?? Någon sa att jag har två skyddsänglar. Kan du se om det är en eller två?

Kram

Svar: Jag ser bara en.. men det kan ju finnas två... dock är den du har fantastisk och finns med dig hela tiden.. kram
Esmaralda

34 Cara:

skriven

Underbart Carina!

Och nu kanske det är dags för dig att träffa någon i sommar!? Det var ju i alla fall någon av oss med det namnet som skulle göra det:) Men runt 45 år har jag passerat så förmodligen är det inte jag. Håller tummarna för dig! Du har längtat länge!

Kramar till alla på bloggen!

35 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du någon varning kring killen jag träffar? Det är någonting med hans sätt som gör mig tveksam som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Det är lite tidigt att säga än också men det är bara en känsla. Han är ganska påstridig, att han visar intresse uppskattas men han är väldigt på. Tror du det kan vara något med hans sätt som inte passar mig när vi lär känna varandra? Kan han vara kontrollerande, bestämande tro? Översittare? Varför är han så "på" jag får inget utrymme Eller har jag fått det om bakfoten
Kram

36 Bolla:

skriven

Fantastisk å høre Carina ST ❤

Klem Bolla 😊

37 F.u:

skriven

Hej esmeralda nu har det blossat upp...det var nog det du såg...men min fråga är kommer det lugna sig. Det är så typiskt, när vi behöver få det färdigt så snabbt som möjligt. Kram

Svar: Ja, det kommer lugna ner sig.. ha is i magen.. kram
Esmaralda

38 Lilly:

skriven



Kommer något spännande I mitt liv du kan berätta om kram

39 Till Agnes :

skriven

Tror minnsan att personen som tog upp dig som ett exempel menade att du är flitig på att använda samma alias alltså en positiv kommentar till dig. Läste ditt inlägg och det såg ut som om du hade tagit det som att du var ett avskräckande exempel till att hoppa på andra. Men jag tror alltså att det inte var det som menades när du nämndes.

40 Filippa:

skriven

Hej kommer jag få fira midsommar med någon av mina bästa vänner?

Kram

41 Kärlek:

skriven

Hej Esmaralda.
Vi brukar prata med varandra på FaceTime jag får för mig att det finns något mellan oss. Jag känner liksom känslor. Känner han detsamma? Eller känner jag mer?
Kram

42 Jag:

skriven

Är på väg till min bror som ska ha kalas, tror du att han blir bättre med tiden? Han råkade ut för borelia och kanske även twar för 2 år sedan. Kommer även hans familjesituation bli ljusare med åren? Även syskonrelation? 🙂

Tack för att du lyssnar ☀️Kram

Svar: Ja han blir bättre och det kommer ordna sig runt honom men det kan ta lite tid.. kram
Esmaralda

43 h:

skriven

Hej!
Har haft min talisman nu i några veckor..en av mina önskningar har slagit in..om man önskar något utöver det jag önskade mig funkar det då om man pratar till den?
Kram!

Svar: Ja det kan mycket väl funka.. de verkar så olika.. har helt egna personligheter´.. kram
Esmaralda

44 Solstjärnan:

skriven

Hej 😊

Vilken duktig son du har Carina ST 😊
Han brinner för det han gör och det kan man se på hans uppträdande.
I ett yrke som hans krävs en hel del av kroppen.
Önskar honom många fina arbetsår framöver ochså för
talangfull är han.


Njuter av sommarn, värmen.var häromdagen på promenad vid havet.
Så fint.💙🌸

Es.Kommer jag att få bo intill havet i nästa hem?

Kram Solstjärnan 🌟

Svar: Jag ser att du kommer nära havet.. kram
Esmaralda

45 Mim 1:

skriven

Hej!

Kommer det in nya människor/vänner i mitt liv??

kram

Svar: Absolut och den första kommer dessutom ganska snart.. kram
Esmaralda

46 Tisa:

skriven

Jag vet ju att man ska röra på sig för att kroppen mår bra utav det. Mina ben är försvagade och min balans är sådär. Det gör att jag inte kan cykla på två hjul och jag vägrar på tre. Hursomhelst, för ungefär två år sedan var jag riktigt vältränad och tränade på gym samt spinning två-tre gånger i veckan. Det kändes bra och jag tyckte att det var kul. Sen för ett år sedan var det meningen att jag skulle fortsätta i samma anda, men då blev jag under våren jätteförkyld så fort jag började träna, på sommaren fick jag inte träna alls och till hösten började jag må så väldigt dåligt psykiskt. Jag vet att kroppen mår bra av motion och träning, många tjatar och vill få mig att komma igång igen, jag är ju heltidssjukskriven och behöver träning för att må bättre tycker dom. Det jobbiga är att jag inte tycker om att träna på samma sätt längre, jag tycker inte den träningen är kul och jag vill inte gå på pass. Spinning skulle jag kunna tänka mig men dom har flyttat busshållplatsen mycket längre bort på stan och jag har ingen hiss i mittnu nuvarande lägenhetshus. D.v.s. det skulle inte gå med min nedsatta styrka. Jag slås av gamla ätstörda tankar om hur fettet växer på insidan. Men jag känner ingen motivation till gymmet alls just nu. Jag försöker äta regelbundet och bra, men det slinker väl ner något "onyttigt" även för mig ibland. Men jag får dåligt samvete för dom som tjatar om att jag ska träna. För att kroppen mår si och så och att det är bra mot ångest m.m. Fast ska jag behöva träna för deras skull? för att det är hälsosamt.. jag får ångest åt båda hållen, tränar jag inte känner jag mig äcklig. Tränar jag så gör jag det för att det känns som ett tvång, ett måste. Visst det kan kännas bra när jag väl tränar, men det väger inte upp. Alltså jag vet inte alls hur jag ska hantera detta över den däe ständiga ångesten åt båda hållen. Suck, hjälp mig.

47 Michaela:

skriven

Utredningen skall vara klar och resultatet bör komma nästa vecka. Rykten säger att han kommer tillbaka och vi som är drabbade sitter med klump i magen. Måtte det inte vara sant!! Ser du något? Kram och önskar alla en fin söndag.

48 Höstbruttan:

skriven

Heja din son! Härligt när de går efter sina drömmar :)

Till dig Es: hur ser årets sista månader ut att bli för min del?
Mina favoritmånader. Någon som kan identifiera sig....

Sommaren har såklart också sin charm men jag föredrar faktiskt krispig septemberluft å myskänslan därtill... Kram!

49 Fanny2:

skriven

Följde nog inte bloggen än då men blir mycket imponerad av hur begåvad han är och hur mycket han har kämpat. Att se människor följa sina drömmar är bland det bästa. Jag önskar honom allt gott och vem vet, kanske ser jag honom på scen en dag. ✨

Imorgon börjar jag på ett nytt jobb och det känns så nervöst. Kommer det att gå bra? Kommer jag att trivas? Jag är rädd för vad nervositeten gör mot mig, orkar inte gå runt och ha ont i magen mer...

Kram

50 VildSjäl:

skriven

Hej det är sällan jag kommenterar.

Jag är glad för din son Carina!
Och fin dans! Det är han i videon va?

Jag vill fråga Esmaralda.
Jag känner starkt att en person som jag är förutspådd att träffa heter Linda.
Vad säger du? Har jag rätt?

51 Bumble bee:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser om jag kommer åka på min drömresa i framtiden - Fiji? Om bara så för en resa?
Tusen tack i förhand! Kram 🐝

52 Susanne Amalia :

skriven

Hej Carina..
Din son lever sin dröm och det ska man göra .. vad kul att det går bra för honom ...
Min son har också gått på Kungliga Ballett akademien ... han var sedan många år danslärare på Fryshuset ... men sedan fick han ont i ryggen och valde en annan väg ... Affärsretoriker... men vist är dans härligt... och jag sänder massor av lycka till din son... och hoppas att allt går bra på Irland ...

Esmaralda ...jag hoppas att du har haft det bra på festen ..njutit av sommarbröllop och gudomlig välsignelse ... I går träffade jag en man som kom från Italien han talade om för mig att jag hade fyra demoner runt omkring mig ... han berättade att de hade smällt ihop stegen när jag renoverade.. puttat mig ut för trappan så att jag hade brutit armen att jag hade fått hjärnblödning och att magchakrat var fullt av skräp .. så att det växte thumörer där .. demonerna ville döda mig ... sa han ... så han rensade chackran och demolerade demonerna ... han ska komma och rensa huset och jag har livsenergi i kroppen ... vilket möte... magisk dag .. trots att jag är general förkyld och min gamle svärfar hänger envist kvar på denna sida ... han har svagt hjärta, njursvikt levercanser, tumör på tjocktarmen (som är stor) en 9 cm. aortaaneurysm.. vatten i lungsäcken på båda sidorna .. makalöst att han lever ... han är inte klar säger han när man frågar hur han mår... jag tror att han är rädd att släppa för han vet inte vart han kommer... hans fru hade alltid blåmärken ... men när hon blev sjuk och de var tvungna att uppsöka vården försvann blåmärkena inga nya ... mystiskt ... han avsa hjärnträning för hans fru när hon fick strok... det tyckte jag var så tråkigt... men jag har sagt att allt blir förlåtet och han ska få frid i ljuset... släpp taget ... allt ska bli bra... du slipper smärtan och får gå till de som redan är där.... ... det är ju min övertygelse... jag vet inte varför han kämpar ... det måste göra superont med alla thumörer och spränga av all vätska som hamnar i lungorna .. han drunknar och kan inte andas ... har långa andningsuppehåll rycker i kroppen ... kastar sig i smärta och oro... vill ha närhet och kramas som ett litet barn vill hålla handen hela tiden .. jag försöker att ge honom styrka...

Nu ska jag gå ut och gå med EllaBella... få se om vi hittar något litet nyfött att titta på .. hon älskar små myfödda ... lägger sig ner och tittar på dem .. det spelar ingen roll om det är andbarn kattungar eller något annat... hjärtan poppar ut ur ögona på henne ..

Önskar er en magisk dag fyllt av solsken och glädje ... och MG en nosglad sommardag ...


53 Linnean 🌸:

skriven

Carina ST: Vad roligt att det har gått så bra för din son! Han har fått kämpa hårt. Har följt dig här på bloggen. Hoppas verkligen att det fortsätter att gå bra nu. Längtar åxå efter dansen när jag ser honom. Dock inte lika avancerad 😉 Allt gott till dig och sonen!!

Fröken t: förstår helt hur du känner det med din lilla katt. Det är tungt! Men tror nog att Es kan intyga att han har det så bra nu.
Du får en tröstekram! ❤️

En solig söndag! Måste skynda att komma ut nu men la mig inte före halv tre i natt så man är lite seg. Hoppas bröllopet var trevligt i går?
Ha det så gott alleman och kvinnor!
Kram.../Linnean 🌸

54 Anna.L:

skriven

Hej! Jag har fått ett bett eller litet svullet utslag på axeln. Ser du någon varning kring detta? Märkte att det gjorde ont, kliade lite irriterat under torsdagen men nu har det inte blivit bättre och minskat eller mindre rött. Hjälp är det något farligt, giftigt??
Kram :)

55 Lilly:

skriven


Kommer något spännande I mitt liv du kan berätta om kram 

56 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han seriösa känslor för mig? Eller är det bara sex för honom?
Kram

57 Zita:

skriven

Hej! Esmarald
Tror du att jag kommer få bra jobb på fast landet kommer jag trivas?

När jag kommer tillbaka till Ön kommer jag att bo i ett hus då ?
Kram 😃

58 Adad:

skriven


Es, Vad ser du krig mig o Mustafas relation? Hur ser närmaste framtiden ut, är han den jag väntat på?❤️

59 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.
Gillar han mig bara för sexet eller kan det bli något seriösare mellan oss? Gillar han mig på riktigt?
Kram

60 Bumble bee:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser om jag kommer åka på min drömresa i framtiden - Fiji? Om bara så för en resa?
Tusen tack i förhand! Kram 🐝

61 Lisa:

skriven

Hej Es,

Jag misstänker att min vuxna dotter har anorexia, blev chockad i förrgår när jag såg henne, hon äter också "fatburner" från en burk. Påpekade detta men fick inget svar. Gissar att hennes högpresterande pojkvän har ett finger med i detta. Har jag rätt i detta antagande ?

Kram, Lisa

62 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Ser du fler barn för oss?
Tack!

63 Fatima :

skriven

Undrar om du ser änglarna har något meddelande till mig kram

64 Rebecca:

skriven

Ser du en flytt för mig? kram!

65 Till bloggerskan:

skriven

Jättekul att det går bra för sonen!

Undrar dock vilken kost han äter ifråga om sin sjukdom?

Kram

66 Mackan:

skriven

Hej Es

Ser mig lite gladare snart,hittar jag rätt?
kram

67 Suck 🙉:

skriven

Kan bara hålla med den som som häromdagen skrev om bloggens spammare. Och även Agnes inlägg.

Esmaralda har verkligen en ängels tålamod. Spammaren skriver 2-5 inlägg om dagen om allt från borttappade smycken, klänningsråd, väninnor, utseendetelaterade frågor om val av hårfärg, oro för viktuppgång av för mycket champagne, två gamla ex som hon inte kan och inte vill släppa och massor av frågor om mannen hon är ihop med som hela tiden kränker henne.

Esmaralda har ju många gånger sagt att mannen hon är tillsammans med inte är bra för henne och att hon bör göra slut. Han dricker, ljuger, lovar runt och håller tunt och är otrevlig.
Och trots att hon är ihop med honom så ställer hon änd romantiska frågor om sina gamla ex. Hon beskyller mannen hon är tillsammans med för att flörta med andra men själv har hon ställt frågor om säkert ett tiotal andra män och är även ute och dinerar med några av dessa.

Hur går det ihop? Det rimmar falskt och jag kan förstå att han kanske är svartsjuk. Hon kör ju själv ett dubbelspel och verkar endast hålla fast vid honom tills hon träffar en ny. Till henne vill jag bara säga: för Guds skull lyssna på Esmaraldas svar till dej.

Du frågar samma sak om och om och om igen, och får samma svar. Och om du nu på allvar håller Esmaralda så högt som du skriver: lyd då hennes råd och gå vidare från dina gamla ex och mannen du är tillsammans med nu.

Enligt svaren du fått ett flertal gånger så blir det inget med den man du är med nu, han är inte bra för dig. Och det blir inget med någon dina två ex. Låt dom gå vidare i livet med dom nya kvinnor som dom är med nu. Försök släppa det gamla och gå vidare - det har Esmaralda rått dig till flera gånger. Det kommer ju enligt henne en ny man lite senare. Sagt i all välmening.

68 Agnes:

skriven

Till Carina ST!

Åh, så kul att få se honom dansa!
Jag är en av de i bloggfamiljen som satte in lite pengar på hans konto!

Sedan undrar jag en sak om det där med maten som han funnit ut som gör att hans sjukdom, Beshterews, blir bättre. Det är så att jag har en väninna som har denna, Vilket är väldigt ovanligt, då den för det mesta drabbar män. Hon har dessutom även reumatism, vilket inte gör saken bättre.

Så jag undrar vilka livsmedel ni kommit fram till som hjälper!

Har funderat lite på hur det gick med den där mannen, som du, ES, spådde. Jag skänkte bort en seans, och lät dig välja...men hur har det gått för honom? Lite nyfiken, faktiskt!

Och visst är det så, att jag är en jävel på att säga sanningen...och dessutom kunna stå för vad jag tycker här, under eget namn. Sedan att det där finns de som inte kan, är deras sak...att inte heller vilja få en sanning framlagd, haren del människor svårt för...för om man nu önskar något, så vill man inte veta...man lever i sin dolda fläck av verkligheten...och då svider det, om nu någon talar om sånt man inte vill veta...

Då blir reaktionen som med en bunden hund som blir rädd...den morrar, skäller o gör utfall så saliven stänker!

Kanske lite avundsjuka oxå...att det finns de som vågar...men jag lovar...det är tufft att vara sann mot mig själv...kanske därför en del fegar ur?

Es ser ju vilka IP-nummer som vi har...och hon lär sig snabbt vilka som återkommer...ÄVEN om ni kör från olika IP-adresser...

Så hur många kör från samma data, men med olika alias..? Yust saying....

På tal om dans, så var jag ute i går o dansande...och rönte väl samma intresse som jag brukade...nästan inget alls...en man som tyckte jag var den som dansade bäst på hela haket...jo, tjena...visst hade jag kunnat ragga på honom, men hela han utstrålade ett "jag är Guds svar på en kvinnas bön"...och sådana dissar jag faktiskt...vara en i mängden i ett harem...inget för mig...

Nu är det ju faktiskt nästan slut på Söndagen, men här i Fjollträsk så är det strålande sol...så en trevlig kväll önskar jag er alla, i alla fall!

Kram!


69 Trött:

skriven

Hej Es

När vänder det? kommer det lite ljusare tider snart?
kram

70 Skorpan:

skriven

Tack för tummen Es, det vart silver i turneringen!
Länge sedan vi fått medalj. O sonen fick pris som bästa kämpe :). Stolt mamma här, för hon har aldrig i sitt liv fått något sådant, ja inte varit med i något idrottsligt heller för den delen ;). Tur at jag har barnens framgångar att glädja mig över, de egna har inte infunnit sig...
Kram Skorpan

Svar: Vad roligt :) kram
Esmaralda

71 Utomlands:

skriven

Hej Es

Ser du mig bo utomlands och kommer jag bli rik någon dag?
kram

72 Carina ST:

skriven

Tack för alla fina kommentarer och lyckönskningar till både sonen och mig! Det värmer hjärtat att så många bryr sig om.

Cara, jag har nog missat den blogg som handlade om att någon med vårt namn ska möta kärleken :) Hur som helst har jag nyss fyllt 50 år så det är nog inte jag då. Men vem vet, den kanske kommer ändå? :)

Agnes, jo jag minns att du var en av de som hjälpte till och det värmde verkligen. Du har bidragit på många sätt till många här på bloggen. Du är en riktigt fin människa, på djupet. Att du sedan också är rak och rättfram tycker jag bara är en bonus.

När det gäller den kost han äter så har det varit en extremt lång process av att prova sig fram. Det första var att han testade sig för olika matintoleranser. Det visade sig att han var lactosintolerant utan att veta om det. Så när han slutade med mjölkprodukter blev han redan mycket bättre.

Efter det hittade vi Karl Hultén som har en blogg om paleomat men också har specialiserat sig på autoimmun kost. Alltså eTT sätt att äta och testa sig fram till en kost som man mår bättre av vis autoimmun sjukdom. Det finns många autoimmuna sjukdomar. Reumatism är också en sådan.
Karl Hultén har också skrivit kokboken: autoimmun kost. Dessutom kan man konsultera honom. Men det har inte vi gjort utan istället testat oss fram. Grejen är att det tar tid innan det ger effekt. Alltihop går ut på att läka mage och tarm och få i sig optimalt med näring.

Men den kosten räckte inte heller fullt ut så han har skalat av väldigt mycket och äter väldigt smalt numera. Han är extremt noga med näringsinnehåll, protein och kolhydrater eftersom han tränar så mycket.

Om man läser engelska så kan jag också rekommendera Dr Wahls protokoll. Hon är läkare som själv gjort sig frisk från MS med kostens hjälp. Det har ett liknande upplägg som det min son lever efter.

Inget socker eller konstgjorda tillsatser alls. Inga spannmål och inga mjölkprodukter. Mycket bladgrönsaker och vissa andra grönsaker, bra fett och kött/fisk. Som sagt väldigt smalt. När han gör minsta avsteg blir han snabbt sämre.

Än en gång tack alla fina bloggvänner för fina kommentarer!
Stor kram!!!
Carina ST


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: