Våra djur som går över till Alltet....

Jag har fått önskemål om att blogga kring våra djur på andra sidan för visst är det så att de går över till Alltet – precis som vi människor gör. 

Dessutom  händer det ofta att de kommer på besök och hälsar på oss.. precis som våra nära och kära som gått över gör ibland.

I Alltet är djuren friska och glada och de blir så väl omhändertagna.. av människor och av andra djur.

Hunden Trix som jag hade som barn… och hunden Johanna.. de kommer ofta tillsammans på besök och då kan det bli lite bökigt eftersom Johanna är en stor Sankt Bernhard…

 
 
 
Trix som alltid gick lös och som kunde klockan... han brukade komma till skolan i byn och hämta mig när skoldagen var slut.. och Johanna  var en jäkel på att springa.. långt och fort.. det var  liksom hennes grej och  i Alltet har hon stora ängar där hon lyckligt springer omkring !!
 
Lottie var min svarta katt... som båda hundarna hade väldig respekt för.. det var hon som styrde och ställde och bestämde !! På andra sidan är hon tillsammans med min pappa och hans katter.. och ibland ser hon till så att Trix och Johanna uppför sig ordentligt.. en liten väsning räcker för att de ska typ ställa sig i givakt !!
 
 
Även smådjuren går så klart över till Alltet och fortsätter sina liv där... vår  sköldpadda Andreas var en stor personlighet... alltid när jag målat tånglarna röda blev han som galen och jagade mina fötter !!
Isladshästen Kino kom pappa hem & överraskade mig med.. som alla andra småtjejer drömde jag om en egen häst.. och  en dag om den !!
 Pappa hade byggandsfirma  och en kund kunde inte betala utan gav honom hästen.. som blev en kär familjemedlem i ett antal år... så småningom såldes han till en annan familj.. när jag flyttade hemifrån  och inte hade möjlighet att ta hand om honom längre... men ändå har han inte glömt.. och då och då kommer han på besök... och det värmer hjärtat !
 
Schäfern Quanto.. fanns i vår familj när mina tjejer var små... så snäll och fin.. och vi jobbade mycket tillsammans.. lydnad och spår o sök... han blev svårt sjuk och vi var tviungna att avliva honom när han var mitt i livet.. en stor sorg... men han han tackat mig efteråt... jag vet att han har det så bra... tillsammans med  andra djur och människor.. han blir ompysslad och älskad...
 
 
Och så var det Mimmi.. Australiska Kelpien.. med ADHD.. som for fram som en virvelvind och
hade ett hjärta av guld... vi vallade får och höll igång.. hon besökte mig kort efter sin död.. vid 14 års ålder... och ville absolut att jag skulle ha en ny hund. Men det dröjde. Hon tjatade en hel del och suckade djupt när jag skaffade katt istället. 
 
Först kom alltså  katten Jönsson
 
 
Han var alldeles för liten när han togs från sin mamma och kom till oss... hela kullen skulle avlivas...  och sonen lyckades tjata till sig en av ungarna... & han växte upp till en mycket stor och mycket bestämt katt !!
 
Han och sonen var jämt  tillsammans.. och han sov i sonens säng.. låg på hans dkrivbord när han  höll på med datorn.. han var med i lekarna... de två var som ler och långhalm... och  ni kanske minns att Jönsson blev ihjälkörd  här utanför vårt hus på vår lilla grusväg.. och det är  5  år sedan nu i sommar.....
 
Jönsson  kommer då och då... than tassar omkring och inspekterar... och kanske skrämmer han MG lite ibland också... han vakar över oss alla... och med stor kärlek.
Han blev 12 år..  och han  hade 12 jättebra år !
 
Ett halvår efter Jönsson kom Mannabonne Glenn !!
 
 
Alla djur går till Alltet när det är dags och fortsätter leva i den andra dimensionen... och de djur vi vill träffa när vi går över.. de djur träffar vi också... och vi får vara tillsammans på nytt
 
Men fram tills dess.. blir de så väl omhändertagna... och många av dem tittar till oss då och då... och detta kan somliga av oss märka utan att vi för den skulle behöver vara speciellt  andliga
 
 
Vill du ha kontakt med ditt djur som gått över.. prata med det på samma sätt som du gjorde när djuret fanns i jordelivet.   Och känn in.... ofta  kommer de glatt tillmötes... och det gör dom ovasett vi är redo eller ej och är vi inte redo, ja då kan vi som regel inte känna av dem.  Men är  man redo.. då känner man inom sig att nu händer det.. nu sker mötet.   
 
Kram & kärlek
 
P.s. Idag ska jag på bröllop och kommer inte att hinna besvara  särskilt många frågor...
 
1 Skorpan:

skriven

Åh så många djur du har haft Es, just en sådan barndom har du haft som många drömmer om, tror jag. Kanske var det tack vare dessa som du utbildade dig till människohjälpare?! Ja då menar jag inte spåtant 😊.

Så härligt med bröllop, hoppas vädret gynnar den stora festen.

Här är det härligt sommarväder o andra omgången byk tumlar runt i maskin. Det är bra med timer som sätter igång allt i tid o sen att man vaknar tidigt för att hänga ut allt också 😊. Skulle gärna sova längre, men icke, den egna timern väcker mig. Visst kommer jag mig upp, för det mesta, men är inte den som har energi på morgonen att glra en massa, nej jag kroknar en stund efter stt jag stigit upp o borde då vara i säng, tror jag. Sover dåligt gör jag o det lär väl knappast bli bättre med åren? Hoppas ju det men...

Fotbollsturnering idag o där går hela halva dagen. Hoppas det går bra för gänget, igår blev det stryk, men det var av ett lag på högre nivå, så det är okej 😉😄. Inget trädgårsarbete idag då heller, o jag som kom igång så bra härom dagen. Hmm, får se när projektet fortsätter, för det är det med 0 intresse för sådant, o det undrar jag varför? Trädgårmästare i tidigare liv med flera hektar att sköta om 🤔? En teori...

Önskar er ett fint bröllop med massor av kul idag Es!
Kram Skorpan

2 Susanne Amalia :

skriven

God Morning Sunschine Vist är det underbart med djur.. 💕. Nu har jag lilla Saga (min älskade) katt 🙀 och EllaBella (underbart älskad) hund... I himmelen är det många men den som kommer mest är Disla.. Vän och kompis med EllaBella... Och lilla Saga.. Jag hör hur hon går på bordet.. Och tjuvar mat.. Sedan kryper hon under täcket så att jag inte får plats.. Som vanligt.. Det går inte att undvika att se/märka när hon kommer... . . . . Tack för svar...igår.. Nu blir det frukost.. Fråga? Jag vill ha igång min firma och jobba.. Tar det lång tid??

3 Camilla:

skriven

Såg igår en film om hur hundar reinkarnerar: A dog´s purpose, verkligt fin film, störtgrät...

4 Adad:

skriven

Hej Esmaralda! Var ett tag sen jag var här, har nu läst alla inlägg som jag missat ;)

Vad kan du se kring min relation med Mustafa? Hur ser närmaste framtiden ut, är han den jag väntat på?❤️

5 Jennifer:

skriven

Hej! Husdjur är så underbara, jag hade en kanin i nästan 10 år och den var aldrig instängd i bur utan sprang omkring lös. Den brukade sova i min säng. Det är helt otroligt hur mycket kärlek, närhet och vänskap som djur kan ge oss människor. Jag vill så gärna skaffa hund, ser du Esmaralda om jag inom 1-2 år skaffar en hund? Kram

6 <3:

skriven

Godmorgon kära Es intressant läsning. Vad romantiskt med bröllop. Tog chansen och gick på konserten riktigt trevligt. Kul upplevelse. Tacksam att jag blev medbjuden som en uppmuntran efter mycket sjukdom.
Vad fick T för intryck av mig efter vårt möte ?Sån gentleman skjutsade hem mig och öppnade dörren. Får jag han lite ur balans den propra mannen. Något gör att vi dras till varandra.
Liten glänt på pandoras ask. Men den stängs fort med ibland..
Hoppas att vi kan vara snälla mot varandra här på bloggen inlägg 97 igår var mindre trevligt. Dumt att hoppa på varandra. Vi är ju vuxna och kan scrola borta och låta andra fråga vad de vill. Mitt alias har blivit använt med skrev till dig om det tidigare.
Ska du ha någon fin klänning på bröllopet ? Vill gärna se kort sen.
Kram & Love

7 Anonym :

skriven

Godmorgon Esmaralda, börjar känna mig kvävd med mannen jag träffar ibland. Han tar bort min glädje och verkar inte unna mig vänninor är det så ? Går vi ut kommer det elakheter.Vi har bokat semester ihop utomlands midsommar veckan. Ska jag åka ? Tror vi kommer ha det bra när det är han och jag. Trodde han ändrat på sig. Icke ! Vakna av gnälliga och anklagande sms ger mig ingen glädje. Magont.En killkompis sa vad gör du med honom. Du är vacker och snäll M och förtjänar bättre. Hoppas nästan att han gör slut före mig. Lämna vill jag nu mer än tidigare. Blir det kaos och smutskastning från hans sida om jag går nu. Han verkar redan tala illa om mig. Valde han tåget för att vara lite dum mot mig ?
För det blir jobbigt för mig.
Kram

8 f.:

skriven

Ha det så trevligt på bröllopet!

En väldigt kort fråga från mig då, ser dagen ut att bli bra för oss imorgon?

Kram :)

9 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Killen jag dejtat kan det bli något med honom? Om det blir det kommer jag missa mötet med den "rätta" då?
Kram

10 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur stor är chansen att jag möter min rätta kärlek i år eller nästa?
Ha det trevligt på bröllop
Kram

11 h:

skriven

Hej!har haft min talisman nu i nån vecka och en av önskningarna har slagit in. Dem andra önskningarna väntar ja på..men hur länge får ja vänta på dem? Om man pratar till den o önskar sig något utöver det jag egentligen önskade så kan den hjälpa till?
Kram!

12 Fröken t:

skriven

Hej es

Detta inlägg känns så passande!
Jag är tacksam för just att jag kunde läsa detta idag.
Veterinären ringde precis o sa att min katt som är inlagd var kritisk inatt men att det börjar vända men inget är säkert. Han har varit sjuk sedan onsdags och har senaste halvåret tampas med diagnoser som allergi och artros. Allt sen efter julen. Han verkade inte lida med medicinen men sen han blev akut sjuk så är det tydligt att han lider. Detta är fjärde dagen och jag tänker att om detta som de tror är bukspottskörtel inflammation inte vänder, då får min bästa Milo somna in. Han är bara 4 år min lilla katt.
Jag har gråtit så mkt senaste dagarna, ångesten har jagar ikapp mig och det känns overkligt. Samtidigt ska han få ett värdigt slut. Han ska inte lida. Så ett beslut kommer att tas i dagarna. Jag älskar milo, jag har ett ansvar gentemot honom att se efter hans bästa, även om det gör ont i mitt hjärta. Jag har även en till katt hemma som faktiskt inte verkar leta efter honom riktigt, kanske vet hon sedan innnan att det skulle bli så här..?
Es, mina katter är min lilla familj, jag har ingen partner och även om min familj o vänner finns så känns det ensamt i allt detta.

Det är tungt att andas😔

Snälla säg mig, känner du in ngt om min katt Milo eller något annat kring detta?

Mitt kattmamma hjärta värker

Kram

13 Sus:

skriven

Hej
Bra att dom finns i alltet....
Nu är han här....
Vad vill han?
Love sus

14 Helena Ir:

skriven

Många djur har du haft i ditt liv..men så är du ju också väldigt mån om alla djur. Katten Jönsson minns jag..

Bröllop,det låter trevligt..ha en jättefin dag,denna kärlekens dag<3

Kram :)

15 J:

skriven

Härligt att få ha kontakt med djuren även efter detta jordeliv.
Kommer jag att få erbjudande om nytt arbete? Ha en härlig dag!! Kram

16 EPM:

skriven

Godmorgon.

Vad fint att läsa, jag har ofta undrart vart min älskade Emil tog vägen och hur han har det nu... besöker han mig ibland?

Emil gav mig och min syster så mycket kärlek, vissa av våra pojkvänner skrämde han ordentligt när då han ogillade dem, och att mysa med honon när man var vilsen i sitt liv gav alltid lugn och riktning. Jag hade behövt honom nu i sitsen med J.😔

Hoppas det blir ett fint bröllop!
Kram

17 Rosé:

skriven

Känns gott i hjärtat att min lille Sotis också har det bra i en annan dimension.

Kul med bröllop! För mig väntar en dag i stan. Lunch och ett glas rosé till liveband. Passar på att sticka in en undran om hösten, ser du någon liten detalj kring den?

Kram! ..och bröllops outfiten vill vi såklart se ;-)


18 Linda:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer det att bli någon dejt med M?
Kram Linda

19 Agnes:

skriven

Härligt!

Kul med människor som är så säkra på att hålla ihop, så de gifter sig!

Men det ska ungdomar tro, så är livet!

Ha en bra dag alla där nere!

Kram!

20 Fanny2:

skriven

Vilka underbara själar och fina personligheter. Det värmer att veta att de blir omhändertagna och har det bra där de är... En dag måste jag skaffa ett husdjur... Det ger så mycket.

Igår stötte jag på en person igen... Som en mindre chock. Vad tänker han om mig?

Kram

21 Lena:

skriven

Fint skrivet! Vi hade en dalmatin som blev 15 år....stor och imponerande och världens snällaste. Kalle-som nu springer på hundarnas ängar och äter hur mycket leverpastej han vill. Mannabonne är bara att gratulera som valt att komma till dig Ez-med det rymliga och snälla hjärtat.

22 Solstjärnan:

skriven

Hej 😊

Så många djur du haft Es 😊😊 🐢 !!
Fina personligheter som gett och fått kärlek.💕. Att känna av deras närvaro och besök känns säkert bra.
De är ju kära familjemedlemmar💛.

En dag blir vi ochså lyckliga hundägare.😊
Es,är det länge tills?

Härligt med sommarbröllop!🍃🌼
Ha det så kul!!

Kram Solstjärnan 🌟

23 F:

skriven

Åh vad underbart att få gå på bröllop...undrar om änglarna har något meddelande till mig kram

24 Anki:

skriven

Goförmiddag Es

Så fint skrivet om dina djur och det är en stor tröst att alla djur mår bra i alltet.
När jag satt och läste detta låg gamla Molly i fåtöljen bredvid och jag fick en sån lång blick av henne som hon sa där ser du matte !
Jag vet att husse finns där för henne när det är dags...

Ha en fantastisk dag på bröllopet !

Kram Anki med flock

25 F.u:

skriven

Kommer något spännande I mitt liv du kan berätta om kram

26 F.u:

skriven

Kommer något spännande I mitt liv du kan berätta om kram

27 Susanne Amalia :

skriven

God Morning Sunschine Vist är det underbart med djur.. 💕. Nu har jag lilla Saga (min älskade) katt 🙀 och EllaBella (underbart älskad) hund... I himmelen är det många men den som kommer mest är Disla.. Vän och kompis med EllaBella... Och lilla Saga.. Jag hör hur hon går på bordet.. Och tjuvar mat.. Sedan kryper hon under täcket så att jag inte får plats.. Som vanligt.. Det går inte att undvika att se/märka när hon kommer... . . . . Tack för svar...igår.. Nu blir det frukost.. Fråga? Jag vill ha igång min firma och jobba.. . . . . . Tar det lång tid?? Önskar dig en fin dag... MG en nosglad dag och sol glädje till er båda.. . . . PS:de har ringt från sjukhuset och sagt att de inte kan göra mer för min gamla svärfar:DS
Kramar

28 Fröken t:

skriven

Hej es

Jag skrev tidigare idag om min katt Milo.

Det blev kritiskt. Min Milo har fått somna in nu.

Jag är sorgsen men tänker att han mår bättre vart han nu än är.

💔

29 Susanne Amalia :

skriven

Önskar dig en härlig dag... 💒 bröllop är magiskt

30 Agnes:

skriven

Blir så full i skratt över hur en del ser på saker o ting...

Så fort någon ens VÅGAR sig på att nämna att någon/några "spammar" Es blogg om det mest triviala i livet..verkligen jagar skiten ur es för att få svar...och när de får svar de inte gillar, så fortsätter de med en dåres invishet...

JA, DÅ jävlars tar Bofinken...så blir det ett ettrigt svar på denna KONSTRUKTIVA" KRITIK, om hur "Elaka och Bedrövliga" denna/dessa personer ses vara....och...som grädde på moset...så måste det ju då även JAG tas upp som "avskräckande" exempel på otrevlig person som "alltid hoppar på"....hallå....vem hoppar på vem, om jag får fråga?

Eller är nu ni som känner er "kränkta" friskrivna från att ha åsikter om andra bloggläsare...som enligt er skall låta bli att gå in o läsa o kanske kommentera på bloggen...för att ni anser er ha större rätt att läsa o ställa samma frågor, dag ut o dag in....än vad nu andra har?

Jag har avhållit mig från att kommentera era inlägg...mycket för att jag inte gitter läsa era svavelosande mothugg bara för att ni känner er "kränkta" av att få KONSTRUKTIV kritik....kommer fortfarande ihåg det hjärnsläpp som en av bloggläsarna fick, och såg sig ha all rätt i världen att kalla mig "Hora"...att jag sålde sex i min lägenhet och säkert var både äcklig och osund...hur friskt är det, egentligen, att med berått mod skriva något som i samhället ses som ärekränkande...?

Någon/några av er ser det som självklart att kunna skriva vad som till mig emellanåt...men själva ska ni inte få någon som helst kritik nämnt om hur ni uppfattas här...så ta och begrunda er själva ett tag...INNAN ni tar er friheten att "HOPPA PÅ ANDRA"...

Blir faktiskt rätt trött ibland på det säregna sätt folk har här...självinsikten kanske svajar en smula...eller VILL ni inte ta till er saker...

Hade nu inte någon tagit upp mig som ett exempel på "otrevliga påhopp" i föregående inlägg, så hade jag inte skrivit detta...

Kanske dax att några här inne börjar att se på hur de upplevs av andra...jag själv är väldigt medveten om hur jag upplevs...kanske det som gör en del avundsjuka...vad vet jag?

Kram!

31 Agnes:

skriven

Såg nu att det var "ANONYM" som påpekade att Agnes minsann är en flitig "påhopperska"....yeah...

Jag är verkligen imponerad av din styrka att kunna stå för vad du skriver...

Kram!

32 Linnean 🌸:

skriven

Hejsan!
Nu har jag hunnit läsa ikapp lite. Har haft besök ngr dagar. Karlbesök som satte fart på mig! Nu ska vi hit och nu dit och ut och gå...sola vid sundet var ju bäst! Tycker jag har ätit juste och tänkte att nu har jag allt klippt ett par kg! Visst! Hade gått UPP ett 😏 Ja ja!
Iaf dina skolavslutningar såg helt ljuvliga ut! Mindes mina egna i den gamla blomstersmyckade kyrkan...nostalgi!
Men kattungarna!! Åhhh-Djur! Så fullkomligt underbara!! Sorry, men kunde inte annat än skratta (hjärtligt) åt MG, som gallskriker av dessa små gullisar. Okej, som babysar kan de ju inte dra in klorna. Det ska bli en liten kattbaby till här! Men ska ha min älskling fr skogen i höst, en längre tid så jag vill inte skaffa någon nu. Han har varit ensam hemma medan hans husse har varit här. Det var jobbigt! Tänker ofta på min GD och Collie som är på andra sidan...besöker de mig ibland?
Min Grå Jacko, som talalde perfekt småländska och uppländska och var otroligt pratsam. Picasso och Pyret...birmorna och alla andra katter. Man saknar dem!! Men det känns fint att de lever vidare! Ser ut att bli lite solväder i dag. Man får väl ge sig ut en tur. Blev tyst när mannen åkte hem men är man van att vara själv så är det faktiskt...ganska skönt åxå 😊 Lagom är bäst! Ha en fin helg!
Kram.../Linnean 🌸

33 Alice:

skriven

Så fint skrivet och så många djur du haft underbart<3
vackert med bröllop<3 ha det så trevligt Es:)

Ps:kommer det något roligt för mig snart?
krams

34 mamma82:

skriven

Hej Esmaralda!

Vad får du för känsla, kommer jag föda i december eller i januari? Är beräknad till den sista december och det känns ju sisådär. :P Vill hellre att barnet ska vara äldst på det nya året än yngst på det nuvarande året!

35 Anna:

skriven

Hej Esmeralda! Kommer jag att träffa en man menad för mig och kommer jag att få barn?

36 AnnaK:

skriven

Vem är det som småspökar här? Kanske inte borde fråga.....är lättskrämd men men.

Kram 😊

37 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du någon varning kring killen jag träffar? Det är någonting med hans sätt som gör mig tveksam som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Det är lite tidigt att säga än också men det är bara en känsla. Han är ganska påstridig, att han visar intresse uppskattas men han är väldigt på. Tror du det kan vara något med hans sätt som inte passar mig när vi lär känna varandra? Kan han vara kontrollerande, bestämande tro? Översittare? Eller har jag fått det om bakfoten
Kram

38 Tisa:

skriven

Hoppas på ett fint bröllop!

Angående mina två vänner som har en son där situationen är helt kaotisk. Jag undrar, uppfattar mina vänner myndigheter och föräldrar (dom som är inblandade i processen) fel? Säger dom en sak när dom egentligen sagt något annat? Eller är det så att dom faktiskt har alla emot sig fastän dom har rätt?

39 Kärlek❤️:

skriven

Hej Esmaralda.
Vi brukar prata med varandra på FaceTime jag får för mig att det finns något mellan oss. Jag känner liksom känslor. Känner han detsamma och kan det bli något mellan oss?
Kram

40 AnnaK:

skriven

Oj, läste inlägget ordentligt först nu och ser ju att du är på bröllop 😊 Trevligt!

Ställde en fråga tidigare då jag blev lite uppjagad. Har hänt lite smågrejer härhemma då och då och idag började en tvålflaska röra på sig helt plötsligt.

Nåväl. Frågar en annan gång kanske om saken 😊 Känns rätt bra att kunna tänka att det finns naturliga orsaker till det som händer ändå 😜

Kram 😊

41 Anna.L:

skriven

Jag har fått ett bett eller litet svullet utslag på axeln. Ser du någon varning kring detta? Märkte att det gjorde ont, kliade lite irriterat under torsdagen men nu har det inte blivit bättre och minskat eller mindre rött. Hjälp är det något farligt, giftigt??
Kram :)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: