Bli din egen hjälte

Jag tror att alla... så gott som i alla fall.... har
kapacitet att bli sin egen hjälte
 
Att ta tag i  sitt liv och förändra det som man vill förändra....
Att se  vad man behöver för att må väl  och styra upp sin förmåga att ge sig själv detta
 
Om inte du gör det så kommer ingen annan att göra det åt dig
 
 
 
Att skapa balans i sitt liv...  kan för somliga vara  det vara  spännande jobb, träning och vänner och för andra kan det vara en kurs, en resa och kärlek !  Och få andra helt andra ting.
 
Man kan ju inte tvinga sig på någon annan men man har alltid möjligheten att förändras på ett sätt som gör att man lättare passar in och  att man blir lite lättare att  älska
 
 
 
Man kan  balansera naken på balkonräcket och sjunga  The Star Sprangled Banner eller  klä sig i kycklingdräkt och krama alla som passerar... om man nu tycker att man behöver lite uppmärksamhet.
 
Det finns  hundratals olika sätt... och säger du att det inte finns något sätt för dig.. då ljuger du och då tror jag att du trivs i ditt gråa liv och att du hämtar näring ur det medlidande du kan få.
 
 
Söndag idag... attans vad helgen rullat förbi fort.. men en bra helg har det varit !!
 
Kram & Kärlek
1 Tisa:

skriven

Jag har en väldigt stark ångest när jag ska sova, (snälla säg att det är en kort tillfällighet (fast du får väl säga om det så inte är).

2 J:

skriven

Gomorgon Esmaralda!
Var det M eller hans tvillingbror som jag sa hej till vid mataffären i onsdags?

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag kan få blir av med rädsla för massage och kommer någon vill gärna hjälpa mig med det?

🤔

4 Tisa:

skriven

Strunta i det förra inlägget jag skickade.

Just nu är det sifrorna 48h inläggning som gäller och det går inte att rucka på, finns någon chans att få vara kvar längre? Jag mår verkligen inte bra.

Svar: Chansen finns men tänk inte framåt.. stanna mer i nuet och ta emot den hjälp du får.. styrkekram
Esmaralda

5 Tingeling:

skriven

Så sant.... Men ibland svårt... Jag skulle gärna vilja flytta till annan stad eller annat land.... Men går ju inte eftersom jag har delad vårdnad om min dotter... Mina kusiner är modiga! Nu ska ännu en flytta till annan stad till andra sidan Sverige. I princip alla mina kusiner har gjort det! Ångrar att jag inte var modigare för några år sedan, då jag och min dotters pappa tänkte flytta till västkusten. Och vi ångrade oss. Nu har mitt liv stannat av lite, och det kanske är okej? Men hela tiden har jag i bakhuvudet att jag vill nåt annat.

Och med bilen tänkte jag göra en kompromiss först, jag ställer den hos pappa (som bor 1 mil ifrån mig), så då blir det svårare att vara bekväm och bara ta bilen. Så får vi se hur det går! Då slipper jag i alla fall betala boende parkering och parkering på jobbet.

I dag ska tvättas och städas och handlas. Sen kommer dottern till mig igen. Yey! 😄

Trevlig söndag!

Kram!

6 <3:

skriven

Godmorgon kära Es visst ska jag backa med Magnus ? Rykten men tror denna gång att det är sant.
Tror du resan blir av ändå på torsdag ?
Kram

7 Birgitta:

skriven

God morgon!

Snart 50 och min resa med barnen närmar sig😊.
Har han avbokat sin resa eller kommer han och barnen att åka på samma resa?

Kram Birgitta

8 Love:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för de inspirerande bra tipsen som vanligt!

Ja veckorna rullar minsann på i rasande fart just nu.

Es, träffar jag en kärlek som är rätt innnan sommaren?
Kram

9 Klick - Ghostwriter :

skriven

Du svarade att personen jag fått kontakt med tycker om mig som person, men kemimässigt finns de risk att jag känner mer. Menar du kemi-kemi (som en partner) eller kemi som även människa/vän?

Tänkte för vi fick bra kontakt och jag skulle gärna vilja behålla den :)


Kram

10 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja man behöver en morot för att vara engagerad i livet. Man får hitta det själv det som gör en glad.

Es, kommer han bli glad eller berörd utav mitt inlägg?
Kram

Svar: Ja det kommer allt att beröra .. kram
Esmaralda

11 Mim1:

skriven

Hej!

Jag hoppas att det blir någon bra förändring i mitt liv att jag klarar att genomföra en förändring. jag är inte så säker på att jag klarar det men ska försöka så gott jag kan. Något måste händ för jag kan inte fortsätta så här. Jag måste ut i arbetslivet igen. Kommer det att gå bra???

kram

12 Iréne:

skriven

Morron Esmaralda ! Skrev en del till dig alldeles nyss å de e helt borta 😔

13 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Du är vår super Esmaralda!
Med sådana bra och och livsvänliga tips. Jag brukar ta åt mig mycket av det du skriver. För jag behöver det och tycker de är riktiga och vettiga.
Den man jag ska träffa kommer han ta sig an min son på ett bra sätt och vara bra för honom?

Tror du exet kommer ångra sig när jag träffar en ny man eller bli trasslig?
Kram

14 Sus:

skriven

Hej
Så kan de va.....
Ibland försöker man utan att nå fram....
Någon mening med de tänker jag...
Love sus

15 Livsturisten :

skriven

Godmorgon. Klockrent inlägg riktat till baaara mig idag. Haha. Vaknade med ond hals o värdelöst tänkande om att "jaha så gick denna helg o ingen träff nu heller, lika bra lägga ner det där för det kmr inte funka"... Krasslig o vill inte smitta pappa på fars dag så jaha en trist söndag hemma igen då.
Men nu känner jag..jag behöver lite vila o ensamhet för återhämtning o för att just kunna tänka mer positivt o inte hasta iväg neråt med det som jag ändå tror kan bli nåt bra om det får ta sin tid. Jag kom in i den mannens liv vid fel tidpunkt tror jag...så jag får coola ner mig o ta det för vad det är. Känns ju ändå bra nånstans, ruskigt bra.
Kramar!

16 Linda:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag har varit singel länge och lite gett upp det där med att träffa någon. Mina väninnor som separerat har ganska snabbt hittat nya partners och börjat nya förhållanden medan jag efter över 6 år fortfarande är ensam utan tillstymmelse till dejtande. Så igår hörde en man av sig, som jag känner sedan tidigare, och ville träffa mig. Jag som är skadad efter lång tid själv undrar naturligtvis vaf han vill och om han driver med mig. Esmaralda kan du se något runt detta?
Kram Linda

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Så tjusig du var på Gåsamiddan och så gott det såg ut !
Helgen går fort när man har trevligt
Mitt försök till lappkojs vart ingen hit...första o sista ggr jag provar med fläsklegg Lappkojsen vart för lite salt och "köttet" smakade inte som det ska.Undrar om det finns någon ersättare för salta biten...

I dagens blogg känner jag mig "träffad" Mitt största problem är att lämna det "gamla" bakom mig ...släppa det och gå vidare..
Har bokat biobiljett i veckan till All inclusev ...alltid ngt..

Ha en skön Söndag <3
Kram Anki med flock

Svar: Ja, om någon vet en värdig ersättare för sakta biten så meddela !! Saknar lapskojs! Kram
Esmaralda

18 AnnaK:

skriven

Ja, dessa söndagar! Helgen går för fort och så blir det vardag igen.

Blev av med mycket på loppis igår och fick ihop en liten slant. Loppis blir man ju inte rik på då man måste hålla låga priser för att få sälja nåt alls 😜 Glömde dock packa med mina målningar och lite annat jag tänkt sälja. Kom en bit påväg till det jag tänkt köpa iaf 😊 Hoppas jag slipper ta av det till annat!

Vet inte om jag frågat detta. Men du har ju sett att jag kommer bo i hus någon gång. Kommer detta hus vara i nån "byhåla"? Känner mig alltmer sugen på att bo så 😊

Kram 😊

Svar: Ja mer åt landet ser det ut att bli... och på landet finns ju byarna... kram :)
Esmaralda

19 Skorpan:

skriven

Tror det svåraste är att veta VAD det är man behöver för att må väl. Eller kan man vara så birt? Jag kan i alla fall vara det ;).

Behöver ett jobb, helst det ultimata o det jobbar jag på att få, goda kompisar, det har jag, att få resa, lite trögt på den fronten men nu o då så.. Nu ska jag ta itu med det jag ser i soegeln o det är viktigt för mig, vill må bra o ha god kondition också då jag åldras. Att få ta det lugnt, mysa, äta o dricka gott, allt sånt smått får mig att må väl. Tror jag är min hjälte till drygt femtio procent i alla fall :D.

Söndag redan, ser inkommande vecka ut att komma med nåt intressant?
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, nästa vecka har nog något lite extra för dig.. kram :)
Esmaralda

20 Shirin:

skriven

Tack för dagens inlägg Es! :)

Hur ser det nya året ut för mig? Sker något särskilt utöver det vanliga eller finns det något att hålla ögonen öppna för? Kram

21 Rebecca:

skriven

Kommer jag göra något annorlunda i mitt liv? Något som inte alla gör? Kram :)

Svar: Ja, det tror jag att du gör... fast det ligger en bit fram i tiden.. kram :)
Esmaralda

22 Shirin:

skriven

Tack för dagens inlägg Es! :)

Hur ser det nya året ut för mig? Sker något särskilt utöver det vanliga eller finns det något att hålla ögonen öppna för? Kram

23 Pia1:

skriven

Väldigt intressant sätt att se på det, tänk vad olika vi är. Medlidande har aldrig skänkt mig energi på så sätt. Men att lätta på tankar kan hjälpa att sortera och till sist hitta en idé på lösningar. Egentligen är det JAG som är van att ha rollen som stark och skänka medlidande så när det blir omvänt kan jag få en spark i arslet att resa mig upp för det känns så fel. Men jag vet också de som kan framkalla dramatisk plågad gråt bara för att få medlidande och aldrig nånsin göra något åt det. Och som jag förklarade för den nya läkaren tex, man måste andas, läka, ta nya tag efter att ha fått nobben och psyk-diagnos... Well nu skiner solen, det gör lika ont som förr, men jag kan ju se solen gå upp och där skymtar en neurokirurg i sin skinande rustning, även om det tar sin tid, igen... Kram ❤

Svar: Ja, det tar sin lilla tid men nu vet du att det går åt rätt håll... äntligen.. kram :)
Esmaralda

24 Shirin:

skriven

Kära Esmaralda
Hur ser det nya året ut för mig? Sker något särskilt utöver det vanliga eller finns det något att hålla ögonen öppna för? Kram

25 Virrhönan:

skriven

Intressant! Tycker nog jag hittar på saker lite då och då men ser mej nog inte som hjälte. Man måste ju pigga upp vardagslivet med lite tokigheter annars blir det alldeles för trist.
Ha söndag igen och ännu en dag med huvudvärk. Händer det nåt skoj eller speciellt till veckan, nåt att se fram emot?
Ha en skön söndag💕

26 Adad:

skriven

Es, hur ser mitt kärleksliv ut den närmaste tiden? Något särskilt

27 Zara Alino :

skriven

Hej:)
Ser du vad han tänker just nu? Har han glömt mig eller tänker han fortfarande på mig ? ⭐️❤️

28 Vettskrämd:

skriven

Hej!

Jag är så rädd för att bli allvarligt sjuk någon farlig sjukdom som cancer. Tänker på det varje dag. Denna rädsla är såå jobbig. Har släktingar som dött i cancer. Blir det bättre??

kram

29 Mumin mamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer exet ångra sig? Eller bli trasslig när jag träffar en ny man? Kommer han känna ånger över att vi bröt?
Kram

30 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Låter bra 😊 Trött på att bo i förort/stadsdel eller vad det nu kallas 😜

Kram 😊

31 ängeln:

skriven

Hej Esmaralda! Det här var ett inlägg som var som skrivet för mig... Jag har bestämt mig för att lära känna mig själv, såväl positiva som negativa sidor. Är fullständigt känslomässigt utmattad från jobbet just nu. Men jag tar tag i det och lyssnar på mig själv. Jag går ju en andlig kurs och den har gett mig jättemycket hittills. Det var talismanen som drog mig till kursen förresten! Vet att jag måste lyssna mer på mig själv och sätta gränser men det är ibland svårt när livet tuffar på i 150. Tack för ett fint inlägg och ha en trevlig söndag! Kram

32 Jenny:

skriven

Godmorgon, varför har jag tappat gnistan till precis allt. Är det flytt det ända som kommer hjälpa ? Behöver en spark i röven eller vad är det som är fel ?
Kram och trevlig Söndag !

33 AnnaK:

skriven

Anki: Har alltid ätit Lapskojs med renskav! Kanske kan vara nåt?

Kram 😊

Svar: Tack för tips :)
Esmaralda

34 Gemini:

skriven

Hej ez ska jag skriva till P? Drömde om han å nu saknar jag han. Sist skrev han men då hade jag nån annan. Är vi verkligen färdiga med varandra? Känns inte så... men jag kan ha fel.
kram

35 Iréne:

skriven

Hej Esmaralda . Jag skrev till dig i sommras å frågade om mitt ex blivit ihop med sin chef. Hon finns i hans tankar. Skrev du. Igår kom han till mig , vi bor inte ihop men vi träffas å pratar dagligt. Han säger att han älskar mig. 2 min innan han kliver innan för dörren skickar han ett sms " saknar dig så mycke 2 hjärtan hörs i kväll" När jag frågade han om han träffat en ny, vart han så jävla arg å börja gapa å skrika på mig. Tyckte de va konstigt att man skriver så när han va påväg till mig. Å så säger han att de va till mig . Tror inte på honom riktigt. Vad de till hans chef Snäll ge mig ett svar på detta ledsen själ. Kram

36 Iréne:

skriven

Hej Esmaralda . Jag skrev till dig i sommras å frågade om mitt ex blivit ihop med sin chef. Hon finns i hans tankar. Skrev du. Igår kom han till mig , vi bor inte ihop men vi träffas å pratar dagligt. Han säger att han älskar mig. 2 min innan han kliver innan för dörren skickar han ett sms " saknar dig så mycke 2 hjärtan hörs i kväll" När jag frågade han om han träffat en ny, vart han så jävla arg å börja gapa å skrika på mig. Tyckte de va konstigt att man skriver så när han va påväg till mig. Å så säger han att de va till mig . Tror inte på honom riktigt. Vad de till hans chef Snäll ge mig ett svar på detta ledsen själ. Kram

37 Ghostwriter:

skriven

Du svarade att personen jag fått kontakt med tycker om mig som person, men kemimässigt finns de risk att jag känner mer. Menar du kemi-kemi (som en partner) eller kemi som även människa/vän?

Tänkte för vi fick bra kontakt och jag skulle gärna vilja behålla den :)Ps: Jag läser i din bok igen (Läste inte klart).
Det var en mördare-Herman som du berättade om, usch. Dog någon annan istället för dig? Mår illa själv...


Kram

Svar: Som partner menar jag.... kram
Esmaralda

38 Iréne:

skriven

Hej Esmaralda . Jag skrev till dig i sommras å frågade om mitt ex blivit ihop med sin chef. Hon finns i hans tankar. Skrev du. Igår kom han till mig , vi bor inte ihop men vi träffas å pratar dagligt. Han säger att han älskar mig. 2 min innan han kliver innan för dörren skickar han ett sms " saknar dig så mycke 2 hjärtan hörs i kväll" När jag frågade han om han träffat en ny, vart han så jävla arg å börja gapa å skrika på mig. Tyckte de va konstigt att man skriver så när han va påväg till mig. Å så säger han att de va till mig . Tror inte på honom riktigt. Vad de till hans chef Snäll ge mig ett svar på detta ledsen själ. Kram

39 Madeleine :

skriven

Hej ez!
Hur får jag min 6 åring att lyssna på mig?
Hur får jag balans i mitt liv?

Kram och ha en bra dag!

40 Linnean 🌸:

skriven

Jo, det ska gudarna veta att man får vara sin egen lyckas smed. Här handlar det om hälsan nu. Har gjort valen att gå till kiropraktor och senare blir det homeopat. Kan inte gå och traggla med en VC som skickat en till sjukgymnast som jag blev värre hos. Efter tre behandlingar hos en superproffsig kirop så är jag mörbultad men det händer saker iaf! Så hoppas min kropp vill rätta in sig i den raka kotraden nu.
Tror du hade någon utmaning att prata med främmande människor, det är inga problem här! Kan börja babbla med vem som helst var som helst. Kanske mer min utmaning att skärpa mig lite där ☺️ Man behöver ju inte skrämma slag på de stela, livrädda som sitter själva på bussen och trycker t ex. Men det tycker jag är kul! Ofta får man ett riktigt trevligt samtal! Nu ska jag snart gå ut och se om benen är villigare att gå eft akupunktur och kotbehandling. Hoppas!! Ha en skön söndag!
Kram.../Linnean 🌸

Svar: Hitta en annan utmaning åt dig.. det ska ju vara just utmaning för i dessa växer man... kram :)
Esmaralda

41 Jessica:

skriven

Hej Es,

Har hans känslor för mig blivit starkare?
kommer det bli mer mellan oss?

Kram

42 Solstjärnan:

skriven

Hej😊

Så bra råd återigen .
Tack.
Gick med i en dejtingsajt för lite över en vecka sedan.

Men det känns nog inte som min grej måste jag säga.Har ju prövat en gång förut ochså.
Önskar att jag skulle träffa någon irl istället.
Spelar ingen roll om det är vid butikskassan eller vid något annat ställe.

Es, ska jag slopa nätdejtningen och istället försöka se mig omkring irl?
Vilket verkar mer rätt?

Ha en fin farsdag!
Kram Solstjärnan 🌟

Svar: Nätdejta så länge du känner för det men ha alltid ögonen med dig också irl.. kram
Esmaralda

43 Fundersam :

skrivenVad beror smärtan i livmodern på?

44 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda
Jag jobbar på att bli min egen Hero det går sakta men säkert! Tror jag.
Tror du det kommer gå bra?
Kram😃

Svar: Ja absolut, det tror jag.. kram
Esmaralda

45 Emlilie:

skriven

Hej Esmeralda!

Tror du det blir en flytt för mig inom det närmsta året?

Kramar

46 Iréne:

skriven

Hej Esmaralda . Jag skrev till dig i sommras å frågade om mitt ex blivit ihop med sin chef. Hon finns i hans tankar. Skrev du. Igår kom han till mig , vi bor inte ihop men vi träffas å pratar dagligt. Han säger att han älskar mig. 2 min innan han kliver innan för dörren skickar han ett sms " saknar dig så mycke 2 hjärtan hörs i kväll" När jag frågade han om han träffat en ny, vart han så jävla arg å börja gapa å skrika på mig. Tyckte de va konstigt att man skriver så när han va påväg till mig. Å så säger han att de va till mig . Tror inte på honom riktigt. Vad de till hans chef Snäll ge mig ett svar på detta ledsen själ. Kram

Svar: Jag ser inte något kring hans chef men ett sådant beteende med gap och skrik ska du så klart inte acceptera.. kram
Esmaralda

47 Michaela:

skriven

Nu har han åkt hem igen efter två dagar hos mig. Känns så tomt och saknar honom redan. Vill inte vara här i Sthlm längre utan i Småland med honom. Börja ett nytt liv. Han sa igår för första gången att han älskade mig och kändes som han menade det. Hoppas vi ses snart igen! Kram

Svar: Ja jag tror absolut att han menade det.. kram :)
Esmaralda

48 Trött:

skriven

Detta jobbar jag på varje dag,med små steg men det går sakta:(

ser du någn positiv föränding?
kram

49 M&M:

skriven

Ja tiden går för fort nu,här blir man bara äldre och äldre:)

kommer jag möta kärleken innan jag blir en grå tant Es?
kram

Svar: Javisst gör du det.. kram
Esmaralda

50 Mee:

skriven

Hej Es

kan du göra ett blogg inlägg om drömmar
kram

Svar: Det ska jag lägga på minnet.. tack för tipset.. kram :)
Esmaralda

51 M&M:

skriven

Tack för svaret Es kram:)

52 Mind:

skriven

Ja så sant som det är sagt.

Jag måste ta mig i kragen och kämpoa för mina drömmar och mina intressen och inte bara glida på varje dag i rutinen. Ingen annan än jag kan göra det :)

Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: