Hjääääääääääääääääälp.......

På fredag har jag högt värderade gäster och  härdsmälta i skallen !
 
 
 
 
 
Jo, så här är det....... vi ska äta en liten men läcker fisksoppa som förrätt på  hamnkrogen i grannbyn ... där vi åt gås i fredags... och det blir ju en lite kul twist att åka iväg en sväng.... och det vet de inte om....
 
.. och eftersom vi är iväg kan jag ju inte ha nån huvudrätt som kräver passning och  så fick så  lägligt syn på mina lerskålar som står högst upp i köksskåpet. De som jag köpte när jag jobbade i Kosova  vid krigsslutet.
 
// Här uppe högst upp och används typ aldrig //
 
// De är ju rätt fina... //
 
En sån skål är lagom till var och en...... och jag tänker göra en höstgryta av renkött eller älg med mycket svamp & rofrukter...... sen tjongar jag på ett  lock av  potatismos med lite extra i... persilja o lite vitlök...   som tak över det hela.....och sist  lägger  jag på en hel kvist med små tomater på toppen av varje bytta,.,..  och in i ugnen!!
 
// Låter man det gröna på kvistarna sitta var så blir det lite visuell fägring också//
 
Nu passar kanske inte tomater till  ren eller  älg..... men skit i det... grant blir det i alla fall!
 
Allt är liksom klart i förväg och ska ju bara värmas och få fin färg.
 
Tänker att  jag ska trycka ner lite saltgurka i anrättningen innan servering....
 
 
 
 
 
Någon vanlig dessert blir det inte.... min vän gör jättegoda irish  coffe och till detta bli det en flock  minikakor på  rad i avlång tallrik till var och en........ nån med choklad.. nån med citron... nån med nötter.... och detta inhandlade jag glatt i lördags  på fina  cafét  Två Systrar  i Helsingborg.
 
Jag pekade  bara och sa att 4 av den sorten vill jag ha ..... och så 4 sådana där.. och  4 av de andra.......
 
Jag kollade inte priset innan... tänkte väl att sånt smått krafs kan väl inte vara så dyrt men det VAR det.... 408 kronor fick jag punga upp med.... det var ett sant OMG moment !!
 
Jag stoppade krafset  i frysen och nu får jag nästan ångest vid tanken på att de kanske inte tål  att frysas.. och är oätliga på fredag !!!
 
Nåväl.. so far so good.... det ger sig.....
 
Nu  tänker jag fördrink och tilltugg...
 
 
// Hade jag varit den pyssliga typen hade jag väl presterat nån sånt här men jag är mer hembränt -på - dunk sorten... suck //
 
VAD  ska jag bjuda på som fördrink ? 
Och vad ska jag bjuda på till fördrinken ?
 
Nu tänker jag inte nötter eller chips.. nej... här  spelar vi i en annan liga !
 
Ryska syster har en underbar man... men han är också gourme av stora mått och
det har blivit lite min grej att  impa en aning på honom !
Med glimten i ögat... det måste tilläggas.... för att jag  tycker det är kul....
 
// Alltså så här men tvärtom... //
 
 
Förr i tiden hade man små kanapeer eller vad de heter.. små skålar som man kunde fylla med något.. finns sånt ens kvar ? Och vad ska man fylla med ?
 
 
Man kan bre nåt på ett tunnbröd ,rulla ihop   har jag hört och skiva rullen  i tunna skivor men vad brer man på ?
 
Och vilka andra alternativ finns ?
 
Jag behöver hjälp......
 
 
Kram & kärlek 
 
 
Ps:  DET FINNS ENDAST TRE TALISMANER KVAR.. vill du ha någon av dem så maila mig först INNAN du skickar pengar.. och jag kan  meddela dig om någon av dem finns kvar !!
1 Tintin:

skriven

Hej Es!
Min kompis ska sälja sitt hus på landet och flytta till stan. Får hon huset sålt? Dessutom planerar hon säga upp sig och satsa helt på sitt företag - hur går det?
Tack och kramiz!

2 Ht:

skriven

Hej!
Min chef ska sluta och hans chefstjänst kommer bli ledig, har god lust att söka..
Skulle jag ha någo chans att få tjänsten?
Kram!

3 Anonym:

skriven

Champagne eller prosecco till fördrink tycker jag är trevligt. När det kommer till tilltugg går jag bet dessvärre...

Ser du något nytt arbete i horisonten för mig? Är det isf långt borta..?

4 Skorpan:

skriven

Förstår din ångest, men det lär nog klarna vad du ska bjuda på :). Behöver det vara nåt rullat då? En fräsch färgrann sallad med sött o salt o surt, ja alla de smaker vi kan känna av i vår mun. Med färskt bröd till... Tror ju att grytan ändå är maffig :). Med lite sött till efterrätt o det lilla röda icke att förglömma, mm, vilken middag!

Har drömt en hel del som jag skulle komma ihåg, men se, det gör jag ju inte. Har sovit hela natten o är ändå trött, kan du se vad som kunde bita på denna trötthet Es? Trött på att vara trött ;).

Ny dag med nya utmaningar, får ta tag i dom ;).
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Tack för tips :) Det är en tid nu när många är trötta.. försök att ge ditt sinne något för det är där som tröttheten sitter.. lite glädje och något att se fram emot.. kram :)
Esmaralda

5 J:

skriven

Små kanapéer som du värmer lite snabbt i ugnen.. fyll dom med en liten bit brieost och aprikosmarmelad.. låt det smältasamman.. så så gott!!

Eller köp färdiga tunnbröd.. bred färdig färskost på finns ju olika smaker . Rulla ihop och skär i bitar .. fäst varje bit med en tandsticka som du har fäst en oliv på. Eller en bit saltgurka. Lycka till!!
Hur blir min helg? Kram

Svar: Vad kul med oliv o saltgurka på tändsticka !! Jag ser en helg med händelser och det känns bra.. kram
Esmaralda

6 Lotta:

skriven

Ett glas Prosecco som välkomstdrink. Det är ett förslag som dom flesta gillar, tror jag. Inget tilltugg till det. Blir ju trerätters sen. Less is more :)

Undrar om mitt ex dragit sig undan för gott nu. Har märkt en stor förändring senaste veckorna. Vad har hänt????

Kram Lotta

7 Katten:

skriven

Gomorron kära Es! På tunnbröd kan du bre naturell philadelphiaost som du blandat m hackat rökt renkött lr hamburgerkött och 1 tsk (till 100 g kött + 100 philad.) riven pepparrot (finns på tub? lr färsk hemriven), finhackad gräslök, salt + nymald svartpeppar. Rulla ihop o skär skivor. Kram

Svar: Tackar :)
Esmaralda

8 Anna E:

skriven

Älskar min kille mig?

9 Katten:

skriven

Som fördrink till tunnbrödsskivor kanske Vargtass skulle passa? Tror ingredienserna är henbränt (apropå dunk) + lingondricka. Skulle din dunk för tillfället råka vara tom kan kanske cava vara ett alternativ? Kram

Svar: Nja, det där med hembränt var mer tänkt som en liknelse :) Men det fanns en tid när ekonomin inte tillät annat. Vargtass drack jag i Lappland och det var riktigt gott! Kram :)
Esmaralda

10 Agnes E:

skriven

Hej!

Jag undrar vad jag ska göra efter årskiftet. Stanna kvar i Sverige och läka, resa, flytta? Vad bör jag ta sikte på?

Tack

Svar: Det ger sig snart.. du går igenom en process och du kommer att veta... huvudsaken är att du satsar på lite nytänk.. kram
Esmaralda

11 Lollo:

skriven

Bästa Esmaralda
Min vuxna dotter har rört till det i sitt liv och jag har sådan ångest.
Kommer allting att ordna sig och bli bra.
Allt gott till dig

Svar: Ja det kommer att reda ut sig.. kram
Esmaralda

12 Sus:

skriven

Hej
De blir en brak- middag.....
Kul med gäster.....
Ha så kul....
Love sus

Svar: Tackar :)
Esmaralda

13 Skrållann:

skriven

Hej!
Ni får säkert en fantastisk kväll. De där små skålarna är nig krustader du tänker på och dom finns kvar att köpa. Går att fylla med skagenröra, kycklingröra eller någon annan kall röra och allt sådant går ju köpa färdigt på burk.
Tunnbrödsrullar brukar vara gott med skagenröra (går ju inte om du har krustader med Skagen) pepparrotskräm och lax eller hamburgerkött.
Annars är det gott med små rårakor med gräddfil, rom och räkor, baguetteskivor rostade i ugn som sedan toppas med skurna tomater, vitlök, persilja och lite olivolja.
Eller vanlig köpt smördeg som man rullar ut, brer på pesto, rullar ihop som en rulltårta, skär tunna skivor och gräddar.
Du lösert ska du se😉
Nu en helt annan sak. Jag är tjänstledig från min tjänst på sjukhus och jobbar nu på min systers café. Jag stormtrivs med det men vet inte om det i längden är tillräckligt lönsamt för henne att ha mig där och därför funderar jag ju på hur jag ska göra?! Nu har det kommit ut en tjänst på en avdelning som vårdar personer i livets slutskede och jag har alltid sagt att jag skulle vilja jobba där. Kändes ju lite märkligt att den kommer just nu och jag tänker om det är ett tecken på att jag bör söka och att det är dags för mig att förverkliga den gamla drömmen? Till saken hör också att jag av en slump kom in på en persons instagramsida som visade jobba just på det stället😳 Kan det vara så att jag har en chans på jobbet nu så jag bör söka?

Kram❤

Svar: Tack för goda tips.. ja det känns som att du har en chans på jobbet.. kram :)
Esmaralda

14 <3:

skriven

Godmorgon löjroms snittar är alltid gott med creme fraiche och rödlök. En liten dillkvist med som dekoration. Du kan även lägga ut mandelpotatis chips på en skärbräda eller fint fat och lägga på dem istället för snittarna. Jordgubbar i en fin skål och kort och gott ett glas champagne som fördrink.
Tror du behandlingen på torsdag är rätt väg ? Var lite mer komplicerat än jag tänkt ? Dyrare med vet inte om min läkare kommer tycka det är ok...det är nog hela mig med allt K tänkt med smärta. Borde nog kolla med läkaren innan eller köra på det jag tänkte först med endast massagen vad tror du kära Es ?
Kram

Svar: Tack för tips ! Hade jag varit du hade jag kollat med läkaren först.. kram :)
Esmaralda

15 Karin:

skriven

Kanapéer: färskost och fiskrom, dillkvist
Tunnbröd: bre ut pepparotsröra och lägg på lax och rulla sedan.
ELLER:
Köp smördeg, lufttorkad skinka och mozzarella. Skär ut kvadrater av smördegen, typ 4 cm. Skär mozzarellan och skinkan i den stl så den får plats i en kvadrat. Rulla skinkan runt mozzarellan. Lägg på en kvadrat och sedan täck över med en till kvadrat och stäng sedan sidorna med en gaffel. In i ugnen enligt anvisning på smördegens förpackning. När den fått färg är de färdiga

Svar: Vad gott det låter..tack :)
Esmaralda

16 Fjäril:

skriven

Hejsan. Förlåt för mitt eviga upprepande om denna fråga. Men du brukar vara bra på att känna av om man ska satsa eller inte! Så jag gör ett nytt försök idag också.

Jag har känslor för en person och det vet jag att han har haft för mig också. Det sa han till mig i somras och vi bra vänner. Men hur ligger det till, kan det bli något mellan oss? Finns det potential att vi utvecklar ett förhållande?

Svar: Känns inte så nej.. kram :)
Esmaralda

17 Mimia:

skriven

Ser du någon förändring för min vän som lider av situationen? Kommer han att fortsätta vara en del av mitt liv i framtiden?

18 Funderar :

skriven

Hejsan E!

Kan du se något kring min gamla klasskamrat varför han tog bort mig från sin vän lista ? Är det mitt tråkiga liv eller råkade bara bli borttagen ? Med vänlig hälsning

19 Jessica:

skriven

Kära Es! Varför är han så kort mot mig?

20 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
En sak som är väldigt enkel men blev väldigt fräsch och god är att köpa en flaska ” mascato mandarino” det är en orange flaska som finns på systemet tror den var 7% alkohol sen blanda med apelsin juice, det låter väldigt enkelt men var såå gott!!
Till skulle du kunna bjuda på pinnar där du trätt på mozzarella kulor, körsbärstomater och färsk basilika blad, även kex eller rån med brieost, några med pesto, oliver och skivas ananas eller apelsin till. Vindruvor funkar med.
Lite fräscht men ändå gott.

Tror du det dröjer länge till innan jag får ett till barn? Jag ska ju träffa en man först, men känner att jag blir ju 29 vill inte vara alldeles för ”äldre”. Jag vet att det inte finns garantier Blir det runt 30 tror du? om du ser fler biologiska barn för mig? Är mannen jag bygger ett förhållande med långt borta?
kram

Svar: Tack för tipset !! Mannen kommer och känna inte långt borta.. kram :)
Esmaralda

21 Hej.:

skriven

Låter som att ni kommer att få en jättetrevlig kväll med god mat.
Drinkar är jag inte så haj på. Men krustad med någon god räk eller laxröra i. Små petitchoer (stavas säkert inte så) fyllda med någon god röra kanske färskost med basilika och soltorkade tomater.

Svar: Tack :)
Esmaralda

22 Gunilla i Oxd :

skriven

Lägg pringle chips (det vanliga gröna röret) på en bricka el stort fat. Lägg på en klick skagenröra och en dillkvist på varje. Kan du förbereda i kylen lite innan...

Sååå gott till fördrink o sååå enkelt! 🍾🍸🍾🍸

Kramilikram Gunilla ❤️

Svar: Låter både enkelt o gott ju... kram
Esmaralda

23 Jas:

skriven

Gör en myrstack! Blanda Philadelphiaost, cremefraische och hackad rödlök. Forma den som som du vill och bred stenbitsrom runt hela "stacken" och så har du salta kex till eller chips. Till det passar det utmärkt med ett glas cava/prosecco! Enkelt - men så gött!!
Kram ❤

Svar: Tack.. mumsigt ju ! Kram
Esmaralda

24 Dunegull:

skriven

Om vi bokar resa, blir det bra?
En lyckad resa? Som vi behöver...

25 Smöla:

skriven

Vad kostar en seans?

Svar: Maila mig om du är intresserad så mailar jag all info tillbaka till dig: [email protected] .. en seans kostar 600 kr.. kram
Esmaralda

26 Virrhönan:

skriven

God morgon!
Kul med middag men lite jobbigt med prestationsångesten kanske. Har inga middagar så ofta även om jag gärna hade haft det. Min mamma kommer på besök ibland och då gör man lite extra.
Men du kan väl köra på nån enkel martini eller liknande och sörpla som 007 :-) lite goda snittar med goda röror, olika sorters salami, smördegsknyten med västerbottenost och kantareller. Finns ju hur mycket som helst man ska bara komma på det också. Det blir garanterat lyckat!
När det gäller utmaningen så fortsätter jag att le mot folk, hälsa gott och byta några ord. Mina arbetskamrater är ju inte riktigt av den öppna sorten så det finns säkert dom som stör sej på mej, försöker att inte bry mej :-/
Har fortfarande inte klampat in till snyggingen, undrar vad han skulle tänka. Lite konstigt är det, när vi pratar så känns det som det är så mycket som vill sägas, djupa blickar och elektisk stämning, känner han samma sak? Kommer vi att komma närmare varann?
Kram :-)

Svar: Bra tänk med utmaningen ! kram
Esmaralda

27 Havet:

skriven


Hejsan E!

Kan du se något kring min gamla klasskamrat varför han tog bort mig från sin vän lista ? Är det mitt tråkiga liv eller råkade bara bli borttagen ? Med vänlig hälsning

28 Linnean 🌸:

skriven

Wao, det där gick ju inte av för hackor inte!
Fördrink...kör en Kir Royal, det är aldrig fel! Gott, snyggt! Enkelt! Hur lyxig beror ju på det vita bubblet. Krustadstuket med nån räkröra kanske? Eller murkelstuvning? Det där med skurna rullar...kladdigt! Eller lite oströra i krustadern? Ädelost blandad m creme fresh eller nåt. Hoppas att det blir bra! Det tror jag absolut! Du kirra ju det mesta! Kom på en fördrink som är snuskgod! Avsolut Curant och nån Russian läsk i, minns inte vad den heter men den är rosa. Det är förädiskt smaskigt!
Måste rusa till mina tanter. Ha en glad dag!
Kram.../Linnean 🌸

29 F:

skriven

God morgon du kommer fixa detta esmeralda. Du har haft så många fina middagar innan med fin mat 😍

Tänkte fråga om du ser mig i ett annat yrke eller kommer jag fortsätta där jag är nu?

30 Tintin:

skriven

Hej Ez!

Ringde just till min arbetsgivare - de hade pratat om mig och hade planer för mig och mitt eventuella byte av arbetsplats. Blir det bra?

Tack och kramiz!

31 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Vilken middag du planerar !
Såg att du fått tunnbrödstipset ,den har jag gjort ngr ggr Jag brukar skiva spansk lufttorkad korv med en tärning god ost på toppen och några osttärningar med oliv på. fasthållen av en tandpetare ..
Drinkar är jag sämre på...

Läste om din bravad igår, starkt jobbat !
Själv värnar jag om mina spindlar och har alltid burit ut dom Det finns ett verktyg för att flytta spindlar men jag har en torr tvättlapp ( har lagt dom att torka då sonens flickvän är livrädd )Lägger den försiktigt över spindeln och lyfter ut ..


Kram Anki med flock

32 Supertips:

skriven

Tycker det är dags för revansch för dina parmesanchips! Fast egenriven den här gången ;-)

Supergott att tugga på till fördrinken, kanske tillsammans med någon färskost, salami och olivskål?

Nervös inför intervjun imorgon. Borde jag satsa på ordförande eller ledamotposten? Sistnämnda lutar det åt.

Kramen!

Svar: OMG,,, ja de chipsen glömmer jag inte... ledamot känns som bäst....kram :)
Esmaralda

33 Ghostwriter :

skriven

Blev smått glad när jag fick veta idag att vi kan få möjlighet att träffa den där mannen igen, och jag undrar om vi kommer kunna klicka/flirta då?
Eller är han upptagen kanske?



Kram!

34 k:

skriven

Hej

Ser du om det blir någon resa till solen snart ?

Och om jag kommer att förlova och gifta mig inom det närmaste ?

kram

35 Helena Ir:

skriven

Vad bra det kommer bli..låter väldigt gott!
Tror eller vet att det kommer vli uppskattat..
Jag är inte så duktigt på kanapeer och fyllning..någongång långt tillbaka har jag gjort..minns inte.
Jag har inte läst kommentarerna före mig..röror av något slag..med räkor/kräftor..kanske tonfisk? Eller varför inte rostbiff/skinka som i någon röra. Kanske med lite sting i där också. Märks att jag inte lagar så mycket mat till middagar längre..

Uppskattade verkligen ditt svar igår om besöket äldsta dottern hade haft. Det var verkligen en syn att vakna till ca kl 2.23 på natten..tydligen en tid hon vaknar ibland. Hoppas så att detta har en betydelse av att det nu blir ljusare för henne :)
Änglar finns dom! :)

Ha det så bra!
Kram :)

36 Mim1:

skriven

Hej!

Tunnbrödsrulle med rökt eller gravad laxröra som man skär i bitar är gott. Finns många bra recept på nätet.

Funderar och funderar på hur jag ska göra för att fortast möjligt få ett jobb men det är svårt att komma på en lösning. Finns det någon lösning kommer det att lösa sig snart??

Kram

37 Jessica:

skriven

Hej Es,
Har han börjat gilla mig mer?
Kommer han ta första steget och fråga ut mig snart?
Eller har han tröttnat på mig och har en ny tjej i tankarna?
Kram

38 Å M K :

skriven

Små smörrebröd och champagne 😋
Lite livskriskänsla här...
hamnade på sjukhus efter att ha tuppat av. Krampade och har förbud att köra bil. Blev bara sjukskriven två veckor. Har varit på magnetröntgen och i morgon EEG. Har ingen ork..såååå trött. Personligen tror jag på stress. Har varit stressad och mått dåligt länge så kroppen sa ifrån.
Vet inte hur jag ska gå vidare för att vända det negativa som påverkar mig.
Vill bara må bra! 😔
Har du något råd?
Kram ❤️

Svar: Tappa inte humöret... se över ditt liv och ta ett steg i en lugnare och mer positiv riktning och minska därmed den negativa stressen..kram
Esmaralda

39 Anonym:

skriven

Kan Henrik N vara någon för mig ? Vi har en gemensam vän R. Han vet att jag är nyfiken på honom. Tror han vill flörta med mig så vet inte om han vill luska lite åt mig. R känns strulig flörtat med andra och mig fast han har fru. De ska äntligen separera säger han. H är lite känd så vet inte om jag har någon chans.Han har säkert flera kvinnor efter sig. Bra ålder och inga barn. Är det någon ide att jag skriver ngt eller ger han en liten puff.
Kram

40 Louise:

skriven

Jag fick idag reda på min nya VFUplats och har mejlat min handledare. Något som bekymrar mig är att den förskolan blev en liten pojke biten 15 gånger nu för någon månad sedan och det är där jag ska vara.
Jag har alltid koll på barnen så att de mår bra och så och något sådant skulle aldrig hänt i under mitt arbetspass.
Men jag tror nog att det kommer gå bra,
Något annat som bekymrar mig är att jag inte kommer bli godkänd men jag kommer jobba stenhårt.
Jag måste bli godkänd på denna och den sista VFUn så jag kommer ut i arbete.

Kommer jag klara mina två sista praktiker utan något strul?

Tacksam för svar. Kramar.

41 Lydia💕:

skriven

Hej
Alltid lika kul o läsa din blogg varje dag och man blir inspirerad på många sätt
Du har många järn i elden och det skulle man också vilja ha
Och att du orkar med oss alla
Myrstack brukar jag ha som förrätt och det går alltid hem
Undrar bara när allt lossnar för mig och att jag kommer att bli lycklig igen skulle vilja känna den känslan ett litet tag iallafall så man orkar gå vidare
Lydia💕

42 Michaela:

skriven

Sånt där är jag så dålig på så kan tyvärr inte hjälpa. Men tur att det finns andra här som kan det bättre :)

Drömde riktigt hemskt i natt att mamma försvann och jag letade och letade. Var i panik. Hoppas det inte betyder ngt dåligt! Kram

Svar: Nejdå. drömmen indikerar att du kommer att fundera över ett val.. kram :)
Esmaralda

43 Soffliggare:

skriven

Så rädd för tröttheten i kroppen.. Känns som utmattning.. Försvinner detta snart eller hur ska jag tackla detta? Ser du vad det beror på. Sorg, hormoner, stress..?

Kram
från annars pigg och positiv :(

44 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar det dröja till sommaren innan något inom kärlek händer?
Eller verkar något innnan sommaren ske?
Kram

45 Kvinna:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han känslor för mig som du kan se?
Börjar de bli avgjort snart hur det blir med tjejen han träffat ett tag? Ser du var det lutar?
Lycka till för dig låter smaskigt så som du planerar! Älskar irich cofffie.
Kram

46 Lilla blå:

skriven

Små smördegsknyten med svampstuvning !!

Favvistilltugg såhär i hösttider 🍁🍂

Fråga till dig Es. Känner mig rysligt trött just nu. Ser du någon kul detalj kring vintern eller blir tröttheten bestående? Lite småoroad faktiskt.

Kram :)

Svar: Energin kommer tillbaka.. kram :)
Esmaralda

47 2018:

skriven

Hur blir det nya året för mig? Något speciellt? Kram :)

48 EPM:

skriven

Hej!

Bra fördrink kan vara vinglas med gin och tonic men med gurka istället för citron och en touch svartpeppar, eller en likör och fylla på med bubbel.
Tilltugg som jag älskar är torkade aprikoser som man skär en ficka i, lägger i liten bit chevré sen ringlar man på honung och strör på lite färsk timjan.

Kommer jag få ihop privatlivet med det nya jobbet? Jag lutar åt att testa men eftersom jag inte kan få tjänstledigt utan måste säga upp mig så tvekar jag lite...
Kommer han kunna ta steget nu?

Kramar

Svar: Perfekt när det är sådär enkelt o ändå ser fint ut :) Det kan bli lite stressigt i alla fall initialt innan du får ihop allting.. kram
Esmaralda

49 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Mannen jag kommer träffa i kärlek, har han barn sedan innan? Kommer han vilja ha fler barn tillsammans med mig? Kommer jag få fler biologiska barn?
Kram

50 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda
Det låter riktigt gott! Vad mysigt och hemtrevligt!
Tror du det går bra för min son som ska resa till Egyptien med en kompis och hans familj. Han är nyss fylda 20 år fast man är orolig som vanligt. Han ska vara där i 14 dagar. Och så ska han ta dykar sertifikat. Tror du det blir en bra resa för han ? Kram från oroliga Mamman 😃
Trevlig helg. ✨

Svar: Känns absolut som att resa kommer gå riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

51 Miltons Mamma:

skriven

Nu hqr jag sökt 4 nya bostäder. Blir det flytt till någon av dem?

Kjam

52 Susan:

skriven

Med dom kakorna kommer du ta igen vad du ev förlorat på dom andra rätterna, ser ju gudomligt goda ut😊 Sen finns det ju alltid bubblor som kan rätta till det mesta🍾🥂🍾
Tror det kommer gå galant👍

Kram

53 Ano:

skriven

Hej Esmaralda.
När jag pratar med honom i telefonen jag gjorde det nyss.
Undrar jag om han tycker jag är tråkig? Tråkig att prata med och tråkig som person?
Kram

54 Å M K :

skriven

Tack 🙏🏼❤️

55 Sofie:

skriven

Kommer vårt äktenskap hålla?

56 F:

skriven


Tänkte fråga om du ser mig i ett annat yrke eller kommer jag fortsätta där jag är nu?

57 A:

skriven

Hej Esmaralda.
När jag pratar med honom i telefonen jag gjorde det nyss.
Undrar jag om han tycker jag är tråkig? Tråkig att prata med?
Kram

Svar: Nej det tycker han inte.. kram :)
Esmaralda

58 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Mannen jag kommer träffa har han barn sedan innan? Kommer jag få fler biologiska barn? Ser du inom vilken tidsgräns isåfall?
Kram

59 Ghostwriter :

skriven

Blev smått glad när jag fick veta idag att vi kan få möjlighet att träffa den där mannen igen, och jag undrar om vi kommer kunna klicka/flirta då?
Eller är han upptagen kanske?



Kram!

60 Miltons Mamma:

skriven

Hmmm blir det djurutbildning för mig till hösten 2018?

Ska plugga samhäll och engelska till våren.

61 hmm:

skriven

känns som kunderna till oss väljer att inte komma till oss på vintern isamma utsträckning som på sommaren kan du se varför det är så??

62 kicki:

skriven

undrar hur ser ekonomin ut för oss framöver....

63 Mo:

skriven

Mousserande är alltid gott finns så många goda cava och prosecco. Till det brukar jag göra något av smördeg lätt att göra och vansinnigt gott,man kan ha ädelost och päron eller gör Bollings special recept av Myllymäki jättegoda.
Men hua så dyrt med pralinerna ,hade nog varit lika gott med glass,bär och maräng,grytan låter jättegod.
Älskar att ha middagar bara planeringen är halva nöjet.Ha så kul.Kram


https://www.koket.se/tommy-myllymaki/smaratter-och-tillbehor/agg-och-mejeri/bollings-special/

Svar: Jättetack för gott tips !! Kram
Esmaralda

64 ängeln:

skriven

Hej! Något som jag tycker är gott är att köpa krustader som finns i de flesta affärer och fylla med en klick creme fraiche och riven västerbottenost på toppen på hälften av dem och en klick creme fraiche och rom på resten. Det är väldigt gott och väldigt enkelt :) Igår fylldes jag av energi på em, det kändes som jag fick en rejäl påtankning. Undrar om du möjligtvis laddade på Shanti då??? Nu är huvudvärken tillbaka igen, undrar om det är jag som stressar upp mig eller om det är något annat? Kram

Svar: Japp din Shanti gick igenom en speciell process igår,,.,, och är igång med en ny nu i eftermiddag.. så kanske huvudvärken släpper snart.. kram
Esmaralda

65 Mimi:

skriven

Hej Es

ser du något kul på väg?
kram

Svar: Ja det ser ut som om du beslutar en kul aktivitet med någon och det kommer bli riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

66 Tilda:

skriven

Hej Es! Låter som en riktig god trerättersmiddag. En fråga, kommer de få det pris dom hoppas på? Kram

67 Little miss piggy:

skriven

Hejsan Es!
Jag hoppas du kommer på något gott till tilltugg och fördrink. Efter att ha läst kommentarerna så verkar de flesta komma med samma förslag som jag tänkte ge dig när jag läste ditt inlägg, nämligen snittar, tunnbrödsrulle fast med räk/skinkröra eller som du skrev och många andra fyllda krustader som du som sagt kan värma oxå och som fördrink kanske vargtass passar ihop med tunnbrödsrulle (tänker på lappland med dom ihop) eller kanske någon god bål eller champagne. Hoppas det löser sig för dig!

Jag undrar om resan till London blir av överhuvudtaget i år? Tycker att de velas så kring den! Ser du någon kring resan? Tusen tack i förhand! Kram 🐷

68 Little miss piggy:

skriven

Hejsan Es!
Jag hoppas du kommer på något gott till tilltugg och fördrink. Efter att ha läst kommentarerna så verkar de flesta komma med samma förslag som jag tänkte ge dig när jag läste ditt inlägg, nämligen snittar, tunnbrödsrulle fast med räk/skinkröra eller som du skrev och många andra fyllda krustader som du som sagt kan värma oxå och som fördrink kanske vargtass passar ihop med tunnbrödsrulle (tänker på lappland med dom ihop) eller kanske någon god bål eller champagne. Hoppas det löser sig för dig!

Jag undrar om resan till London blir av överhuvudtaget i år? Tycker att de velas så kring den! Ser du någon kring resan? Tusen tack i förhand! Kram 🐷

69 åsa:

skriven

hej E!

Åh så gotti gott gott det såg ut din middag.
Undrar om du ser att jag ska kolla upp mitt knä . haft slemsäckinf o ont fram i 5v smörjer o haft laser. o samtidigt kolla hjärta . vet ej om jag har candida som spökar? lite orolig kommer så upp i huvudet. el om det är all stress. kram o lycka till med middagen kram Åsa

70 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Mannen jag kommer träffa har han barn sedan innan? Kommer han vilja ha fler barn? Kommer jag få fler biologiska barn?
Kram

71 Tisa:

skriven

Hej Es!

Jag har på sistone fått mer acne än förut.. Förut skrev du att min acne skulle försvinna. Försvinner den snart?

Svar: Den kommer att försvinna men det kan ta sin tid.. kram
Esmaralda

72 kicki:

skriven

undrar hur ser ekonomin ut för oss framöver....

73 😇🤓😎 ghostwriter :

skriven

Kommer den där mannen och jag kunna klicka/flirta när vi ses igen? Eller är han kanske upptagen?



Kram!

74 Desp:

skriven

Köra Es! Jag vet inte vilket jobb jg ska välja om jag får mos mos jobbet. Ser du möjligtvis om allt fixar sig? kram

75 <3:

skriven

Godkväll kära Es blev lite hinder i vägen med resan. Kommer det lugna ner sig på hans jobb så vi kommer iväg innan jul ?
Är bästa strategin att vara off så han förstår att det måste bli ändring. Men erfarar att det kan vara ett hopplöst fall.
Kram

Svar: Ja ha inte för stora förhoppningar, kram :)
Esmaralda

76 Mizzy:

skriven

Hej Es

kommer vintern med något bra?
kram

77 Elsie🌷:

skriven

En utskuren munsbit mörkt bröd men lite chevre och en klatt fikonsylt/marmelad är enkelt och gott 😃 gärna rostade pinjenötter på oxå..
En drink som är lite Wild and crazy är gin och julmust! Låter avskyvärt men smakar gammal hederlig enebärsdricka!
Lycka till,det blir säkert gott och hur lyckat som helst 😁
Kram Elsie 🌷

Svar: WOW... så gott och den där drinken... heter den nåt ? Väldigt intressant :)
Esmaralda

78 Kicki:

skriven

undrar hur ser ekonomin ut för oss framöver....

79 En undran:

skriven

Hej Es

Drömde att jag hittade två tusen kronor i mataffären. Jag såg på sedlarna som låg på marken och tvekade om jag skulle ta de? sedan hann jag före en annan person och tog de ändå. Tänkte att nu skall jag köpa ett par snygga stövlar och var riktigt glad:. Efter det så såg en öppen konstig aparat som såg ut som ett träd, som jag plocka på mig massa sedlar som hängde bakom den. Jag blev sedan jagad och rädd för någon annan såg mig och ville ha pengarna från mig.

Har min dröm något budskap till mig?
kram

80 Elsie🌷:

skriven

Cocktailguiden.com

Cocktailguiden.com » Drinkar » Tomtesnurr
TOMTESNURR DRINK
Tomtesnurr
4 cl Gin slås på krossad is eller istärningar i ett högt glas med sockerfrostad kant.

Fyll upp med julmust.
Dekorera med en liten grankvist, eller ändå vackrare en enkvist och ett rött sugrör

En variant är att byta ut julmusten mot enbärsdricka. Men till jul ska Tomtesnurr blandas med julmust

Håll till godo 😁🌲🍹

Svar: Ja detta måste det bli... och även till julbocksfesten ! Kram
Esmaralda

81 Mimi:

skriven

Tack snälla för svaret Es kram<3

82 Cat:

skriven

En populärt tilltugg före maten i vår släkt :)
Man finhackar lite lök och blandar med Philadephiaost, pressar i lite citron. Bred ut på en tallrik, koka några ägg och smula endast gulan över.Toppa med valfri mängd mörk fiskrom. Serveras med finn crisp. Väldigt gott!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: