#NoHateSE

I dag är dagen när alla otäcka nättroll ska ha en redig spark i röven och förpassas från bloggar & Facebook och överallt annars där de kan sticka upp sina fula tryne. 

Fast handen på hjärtat – här är vi ju en bloggfamilj..  en SNÄLL  bloggfamilj… och jag blir alltid så glad när ni känner er fria att skriva & kommentera  från hjärtat och när andra i bloggfamiljen  griper in och tröstar och peppar. 

  Ni är duktiga på att skriva gästbloggar också… och de brukar alltid få en massa  positiv feedback med goa kommentarer. 

 

 

 

Tro nu inte att jag sitter här i smyg och vägrar godkänna en massa elakingar som kommenterar… det har bara hänt EN gång på alla år som jag bloggat.

Då var det en dam som  hatade hela världen och lite till ( kanske mest sig själv )  och som på det uslaste sätt kommenterade enskilda i bloggfamiljen och det var fitta hit och kuk dit och helvete och satan....så den gången tryckte jag helt sonika bort kommentaren. 

  Ibland  kan det ha hänt att någon varit på lite dåligt humör och skrivit en aning vasst… och högt i taket ska det få vara… men  det känns som om ni alla i bloggfamiljen känner skillnad på  ett högt  tak och mobbing.

Tack för att ni är så goa  gubbar & gummor !!

Keep it up !!

 

Kram & kärlek

1 Fanny2:

skriven

Det finns många goa människor här och det märks verkligen. Du är också så go Es så det är inte alls förvånande. Jag hoppas att hatiska nättroll även håller sig borta i fortsättningen.

Kram

2 Cattis:

skriven

Å vilken mysig fredagkväll ni hade och skönt för er att äntligen kunna få njuta av ert spa-bad igen. Är på en efterlängtad semester med mina barn på en underbar ö i indiska oceanen och njuter av värme och bad. Jag ser gott om förälskade par och hoppas att nån gång i framtiden så är jag där också. Försöker njuta av livet så gott det går men nu har min pappa blivit mycket sämre därhemma och mamma verkar blivit smått förvirrad av detta då hon inte kan sova. Känns frustrerande att inte kunna vara där och hjälpa till. Ser du något kring detta?
Kram Cattis

3 Skorpan:

skriven

Jasså, jag visste inte att det finns en sån dag också? Nåja, följer med dåligt vad som sker ute i världen så.. Absolut tycker jag att folk överlag kunde vara snällare med varandra! Undrar hur det gått för kommentarskrivarn du deletade, nåt bättre? O fick man månne sig en dläng av sleven ;)! Alltså love, peace and understanding då :).

Jobbet du skrev om som kommer bli rätt, tack för svar förresten, är det internationellt eller går vi med bägge hemspråken? Stort eller litet företag? Lite nyfiken bara.. Ett jobb som jag sökte i september har de inte fått framåt i processen, har kontaktat dem flera gånger, kanske för många ;)? Det är långa processer..

Lördag o som sig bör är tvättmaskin på, diskmaskin nästa o sen duschmaskin ;). Efter det tror jag på frukost.
Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

4 Tisa:

skriven

Just nu känner jag mig ganska begränsad i mitt liv p.g.a. ångesten. Men jag tog mig till arbetsträningen igår utan någon form av lugnand, fast det var jättejobbigt. Jag hade tänkt att gå till affären, men det var ju bara att glömma. Kommer jag svimma någong ute samt kommer jag någonsin att kunna röra mig fritt utan ångest?

5 Momo:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja det har du rätt i här är högt i tak och det är roligt. Ingen mobbing för sådant gillad inte, men råd och bra kritik för att hjälpa varandra det kan vi ge. Stöd behöver man ibland.

Es, ser det ut att hända något snart i kärlek för mig som får mig på nya tankar och vända om i mina känslor? Eller ser det ut att dröja innan något händer?
Kram

6 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Oh jösses, det låter inte så trevligt med sådant hat. Nä det är så fegt med nätmobbning,vi är så mycket bättre här.
Ser du om han har känslor för mig? Tar han mig för givet och är säker på mina känslor såpass att det blir en nackdel? Men har han känslor för mig?
Kram

7 Mim1:

skriven

Hej!

Förlåt mitt tjat men ser du om en ljusning närmar sig för mig?? Känns bara så hopplöst. Tänker också på min man som vantrivs på sitt jobb och dessutom inte trivs i stan heller.

kram

Svar: Det kommer en ändring... helt klart... och till det bättre... var själv aktiv i förändring.. kram
Esmaralda

8 Virrhönan:

skriven

God morgon!

.....och all cred till dej som står ut med oss alla och våra bekymmer och funderingar. många är vi med diverse problem som vi undrar över dag ut och dag in. Tack så mycket till dej. Jag har ju själv mitt hjärnspöke som inte vill ge sej av, han är fastetsad i min hjärna. Vad är det som gör att vi dras till varandra, och hur länge kommer det dröja innan vi inte kan hålla fingrarna ifrån varann, om det kommer ske...?
Idag hoppas jag att ni får en riktigt trevlig dag och ett roligt kalas. Kram

Svar: Nog sker något och inte ser det ut att dröja länge.. kram :)
Esmaralda

9 Maya:

skriven

Känns just nu som om allt bara går emot mig den senaste tiden, och det verkar bara fortsätta. Vet snart inte vad jag ska göra längre. Ser du om det kommer vända för mig snart och bli bättre? Eller kommer det bara att fortsätta?

10 Lilla jag:

skriven

Är på husjakt, jätte roligt men såå svårt. Hur vet man att man hittat rätt. Ska man bara gå på magkänslan? Dyker drömhuset upp snart? Kram och ha en fin lördag

11 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Har inte lusläst kommentarerna men hoppas så att de får förbli "trollfria"

Stämmer det att just idag har man "lättare" att få kontakt med andra sidan ...eller är det ett önsketänkande från oss som är kvar...

Ett stort Grattis till Ozzy som är väl värd alla paket , precis som det ska vara i den åldern
Stort plus att ha en så duktig mamma som kan bygga
önskedrömmar !

Ha ett trevligt kalasande och en go Lördag <3

Kram Anki med flock

Svar: Man tackar å det hjärtligaste.... ha du också en go lördag :) Kram
Esmaralda

12 Jennifer:

skriven

Hej! Igår var jag på en stor fest med 20-tals tema som min arbetsgivare ordnade. Där var massor med folk! Döm om min förvåning då jag av alla människor vann pris för bästa kostym! Jag hade en turkos 20-tals klänning med många pärlhalsband och pannband med fjäder och boa och allt. Det var roligt. Jag har aldrig vunnit sådär förut!

Fina Esmaralda, hur stor eller liten chans är det att jag får nytt jobb ännu inom detta år 2017? Ser du om det händer något positivt och roligt innan 2017 tar slut? Kram


Svar: Du är jättebra på just sådant !! Mest kommer att ske under nästa år.. kram
Esmaralda

13 Sus:

skriven

Hej
Tack själv för all förtröstan....
Love sus

14 Bobo:

skriven

Hej! Blir det London för mig i slutet av november?

15 Mimlan:

skriven

Ja, bloggfamiljen är riktigt go och snäll:)

Nu är min verksamhetsförlagda utbildning över, tror du att jag gjorde ett positivt intryck? Eller inte ett negativt iallafall😅

Trevlig helg allihopa!
Kram

16 Shirin:

skriven

Jag älskar denna blogg och alla läsare! Har läst och kommenterat i snart 6 år tror jag :)

Es, något särskilt som sker under den kvarvarande delen av året för min del? November och december❤️

Svar: Vad roligt att du varit med så länge... kram :)
Esmaralda

17 Helena Ir:

skriven

Det känns så bra med denna bloggen..utan hatstämning!

Ha en fin dag ..så roligt med kalas!

Kram :)

Svar: Ja, en go stämning är viktigt, kram :)
Esmaralda

18 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du jag kommer att bo i en större stad framöver?
kommer jag ha det bra ? kram :)

Svar: Det kommer du att göra och ha det riktigt bra.. kram
Esmaralda

19 Jossan :

skriven

Ännu en morgon som jag inte vill lämna sängen. Just nu känner jag mig så sjukt ensam. Det känns som jag inte ha någon. Mina vänner har ju sina pojkvänner så de bryr sig inte så mycket för se har allrid någon att umgås med. Men jag har många ensamma kvällar men det känns som jag inte har någon som förstår mig.

Killen på K är det något för mig?

Kram

Svar: Ta dig steget vidare... visst finns det dom som bryr sig... och nya vänner tillkomma... även en kärlek kommer så deppa inte.. kram :)
Esmaralda

20 <3:

skriven

Godmorgon kära Es och för ditt inlägg.
Tänkte för mig själv igår att M är nog inte intresserad och efter 2 sekunder så hörde han av sig. Finns det fortfarande en chans där till dejt ? Börjar han bli mogen ?
Kram

21 Jessica:

skriven

Hej Es,
ser du om Law of attraction kommer funka denna gången då jag vill få ett sms från en viss person,
ser du om jag kommer få det?
Kommer det funka?
Kram:)

22 Shirin:

skriven

Es, något särskilt som sker under den kvarvarande delen av året för min del? November och december❤️

23 Tingeling :

skriven

Det finns hopp om mänskligheten! 😊

Läste en artikel om svälten i sydsudan. Och helt plötsligt slog det mig, att jag vill ner och ge dem mat, dela ut mat, vatten och mediciner till alla där nere. Det är vad jag vill. Och det är vad jag ska göra en dag.

Vi ska till kyrkogården i dag och tända ljus. Innan plocka och dona hemma. Min dotter önskade kebab med bröd till lunch så det ska vi äta. Hemmagjorda.

Trevlig lördag!

Kram!

Svar: Låter som ni planerat en bra dag :) kram
Esmaralda

24 Roströd anka:

skriven

På tal om nättroll så tänker jag direkt på en kommentar som bloggaren egoina fick kring ämnet, att dom spricker i dagsljus, smart eller hur? Bara fram med dom i ljuset så finns dom inte sen..

Fråga..

Inatt upptäckte jag att min bonus pappa gått bort och om än det inte var helt oväntat pga hälsoproblem så blev det ändå en lätt chock.. Plus att jag känner mig lätt dum/självupptagen som inte hört av mig oftare och hållt kontakten. Är glad att vi sågs en gång förra året iaf.. Funderar om det kanske är han som är på besök här hemma och får golvlampan att blinka? Undrar även hur han har det där på andra sidan och om han vill medela något? Eller är det en fråga för en seans? Tänkte att det förmodligen blir för mycket att fråga om här..

Tänker allmänt tända ett ljus sen ikväll och ha en egen liten minnesstund/tyst mi ut för dom i min närhet som inte längre är här.. Känns fint att göra något sånt.. :)

Tack på förhand och ha en fortsatt fin dag 🌼

Svar: Ja det är så att det krävs en seans och mer omfattande förarbete för min del om jag ska kunna besvara frågorna kring din bonuspappa.. kram :)
Esmaralda

25 Skrållann:

skriven

Hej!
Tycker om att tillhöra denna bloggfamilj och vi alla litar nog på ditt goda omdöme att ta bort, eller påvisa ett icke-tolerant-inlägg här.
Undrar så om min gamla vän? Jag saknar honom otroligt mycket och sörjer verkligen att det gått tre månader sedan han hörde av sig. Han har ju tydligen blivit lurad av sona kompanjoner och jag tror att han har förlorat en massa pengar. Kommer det ordna upp sig med jobb för honom? Han fyller år snart och jag skulle så gärna vilja fira honom men vet inte om det är läge att göra det så jag hoppas innerligt att han hör av sig innan dess?!

Kram❤

26 Michaela:

skriven

Vilken mysig fredagskväll ni hade :) Jag har haft en del ångest på nätterna denna vecka och det är skitjobbigt. Är ju mkt som händer i mitt liv så tror att det är därför. Hoppas bara att det försvinner snart! Kram

27 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon.. Önskar dig en fin morgon med sol och glädje.. Elaka människor umgås jag inte med längre.. 💕
Förutom min egotrippad mamma så jag har så det räcker.. Sedan har jag min gamla an som är svart i 🖤.. Men jag tror inte att han lever länge till..

Min medicin som jag fick är galet mycket biverkningar på.. Låg i en liten hög och bara kved men man kanske värt jer sig..

Jag har en fråga.. Kommer Axel att ringa till Cornelis med posetiva besked..

Hans körkort är nära och jag hoppas att han får det..

I dag blir det bacträning.. Jag ska hämta Korner.. Hos min vän...

Härligt med sparad för dig och jag ska köpa ett är jag har råd..

Min min mamma bjöd jag ut på mat och hon åt upp min förrätt med förevändning att jag var så tjock att jag inte behöver någon..Hon gjorde mig en tjänst.. Ska tillägga att Jag bara kan äta förrätt eftersom jag har hål i diafragman och en systa i buken. Men jag skulle betala hennes mat.

Jag berättade för henne att jag dör om inte tumören går ner och hålet i diafragman går ihop.. Då sa hon att hon hade samlat lappar från när jag var liten på vad jag hade kostat henne och ville ha minst tvåhundratusen innan jag dog.. Härlig inställning till livet.. Plus hundra tusen till som hon hade gett mina barn.. Nu ska EllaBella gå ut och jag ska gå en härlig promenad i skogen bara njuta.. 💕
Kramar

Svar: Cornelis kommer inte få bara ett utan ett par bra besked.. jag ser inte exakt vilka.. men han kommer få flyt närmaste tiden.... du och jag träffades ju nyligen och tjock är du då inte.. din mamma ser som hon vill se.. du är en vacker kvinna.. så är det! Och herregud.. din mammas lappar och pengar hon försöker kräva... hon är inget mammamaterial, den saken är klar... och själv blev du ändå en sådan fin och bra mamma .. det ska du vara stolt över.... kram till er från mej och MG :)
Esmaralda

28 ThereseC:

skriven

Till Tisa:

Jag tror du gör helt rätt. Det var tufft av dig att trotsa ångesten och gå till arbetsträningen i alla fall. Jag tror också att du gjorde helt rätt som hoppade över affären.
Om du fortsätter att kämpa på det viset så är jag rätt säker på att det kommer att löna sig i längden.

Kram ThereseC

29 Anidav:

skriven

Solen tittar fram och jag bara grubblar... Jag ska sälja min lägenhet utomlands vart min mamma bor. Kommer gå bra med försäljningen och jag vill inte ha extrakosnader på grund av att jag säljer när priset blev lägre än det är värt.. Min mamma har alltid varit lite speciellt men nu med tiden blir hon mer förvirrad, bestämmande(negativt) och hennes kommentarer blir oftast förtryckande..
Jag är oroligt för henne hur ska det gå för henne.. hon skulle kunna ha roligt och har bra .. Hon är viktig för mig och med kärlek tog jag alltid och tar hand om och tänker på henne fortfarande. Jag och min son skulle hälsa på oftare, men det blir bara klump i magen hos henne...

Kära Es ser du om jag gör bra att jag säljer lägenheten nu , kontraktet skulle vi skriva på tisdag. Och hur är det med min mamma?
Love N

30 Jenny:

skriven

Godmorgon! Min son har fått stått ut med så mycket skit på sistone, kommer det bli bättre om han byter skola ? Han känner sig hotad som det är nu. Igår sökte grabbarna upp honom på den nya fritidsgården där han har börjat hänga. Tar det aldrig slut? Snart gör jag mig olycklig :(
Kramar

31 Kristin:

skriven

Det er så god energi her på bloggen.
Det føles trygt og godt å skrive noen kommentarer av og til også. Det ser ut som om vi har en veldig fin respekt for hverandre, og en herlig samling av mennesker, hvor vi alle giller vår felles kjære Esmaralda.
Esmaralda er så dyktig til å finne tema og besvare mange frågor.
En herlig blogg :).
Gjennom tiden har jeg også lært mye om meg selv av alt du gir, kjære Esmaralda. Tusen takk.
For et par kvelder siden tok jeg 2 glass rødvin. Ble skikkelig ille i magen. I går var jeg fin, men etter et par glass i går kveld, var det like ille igjen.
Enten var det noe i vinen jeg ikke skulle ha, eller så skal jeg ikke ha vin i det hele tatt nå. Følte faktisk da jeg tok den i går kveld, at dette skulle jeg ikke, men gikk i mot meg selv. Håper det retter seg snabbt.
Ønsker deg og alle gode bloggvenner en fin helg.
Kram :)

Svar: Det är vinet - men det är tillfälligt.. pröva vin med annan druva.. du kan nog vara lite känslig för somliga sorter.. tack för fina ord.. det värmer !! Kram :)
Esmaralda

32 Afrika rytmer :

skriven

Hallå i bloggstugan :)

Befriande med högt i tak tycker jag. Det som gör din blogg så härlig.

En lördagsfundering! Hur höga odds att få jobba utomlands redan till nästa år?

Kram på er!

33 Naturvän:

skriven

Hej Esmaralda!

Ja, stort tack för denna blogg med respons o råd och trevlig ton. Själv har jag äntligen kommit igång att jobba igen efter sjukdom och det känns riktigt bra. Har inte kommit upp i heltid ännu, ser du om jag får fler timmar inom den närmsta tiden?

Dotter med pojkvän på besök igår, trevligt, men jag får liksom inte riktigt känslan av att det är hennes soulmate. Ligger det ngnting i det?

Nu blir det cykeltur o en promenad på stranden

Trevlig Helg på Er alla


Svar: Härligt och det blir bättre o bättre och du kommer arbeta full tid ganska snart. Jag tror inte heller att det är hennes soulmate.. men det kan vi inte säga.. sånt får de unga själva komma underfund med... kram :)
Esmaralda

34 JustMe:

skriven

Hej!

Nu har jag tagit kontakt med vännen som jag pausat ifrån, hon säger att hon inte har orken nu pga diverse anledningar. Jag skrev att om hon hittade orken så fanns jag här. Ser du om hon finner den orken snart eller kommer det dröja? Eller blir vi aldrig vänner igen?

Kram!

Svar: Nöj dig med hennes svar.. hon kommer höra av sig så småningom men det kommer finnas andra vänner som kommer stå dig närmare... kram
Esmaralda

35 Fjäril:

skriven

Denna kommentar från mig idag handlar om en person som står mig varmt om hjärtat. Jag tror nämligen att denna person inte mår så bra som den säger att den gör. Men trots att vi står varandra nära så stöter denna bort mig. Min fråga till dig E är om jag ska fortsätta ligga på som jag gör och visa mitt stöd eller ska jag backa totalt och låta denna vara? Jag vill verkligen visa att jag finns men vet inte vad jag ska göra. Vad ser du kring detta, vill personen fortfarande ha mig vid sin sida? Kram

Svar: Backa lite och ger personen själv utrymme till kontakt... det känns bäst.. kram
Esmaralda

36 Jennie:

skriven

Hej. Ja det är kul att en hel har kommenterat här på bloggen under flera års tid! Trogna bloggläsare!

Esmaralda, är det dumt o fel beslut att tacka nej till fortsatt anställning på grund av hälsoskäl? Dyker det upp något mera lämpligt och passande jobb för mig? KRAMAR

Svar: Kanske ska du vänta med att sluta tills du har något nytt ? Känns bäst så.. kram:)
Esmaralda

37 Fitness killen:

skriven

Hej ez

När kommer jag att träffa på den tjejen som ska komma in i mitt liv? :)

Svar: Det kan jag tyvärr inte se.. du får helt enkelt ha lite is i magen :) kram
Esmaralda

38 kattflickan:

skriven

Hej E,

Idag är det lite lågt, vet inte om det är för att det är allhelgonahelgen, samtidigt är det fint att gå till kyrkogården och tända ljus och så där. Men det har varit och är mycket i livet just nu.

Mannen jag har chattat med lite grann - är det någon mening att fortsätta? Känns lite trögt.

Ha en fin helg,
Kram!

Svar: Något mer seriöst tror jag inte det blir.. kram
Esmaralda

39 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om jag blir väntandes länge innan något händer inom kärleken ?
Kram

40 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han känslor för mig?
Tror du vi kan bli tillsammans?
Kram

41 Lydia💕:

skriven

Hej
Du måste vara en riktig järnlady som står ut med oss som undrar och frågar om allt och din blogg är den bästa som finns och läsa varje dag och vilken mysig fredag och vilken fin vän du har som fixar maten gott
Har en liten konversation med en Dolf som verkar trevlig och snäll men känner inte honom riktigt ännu och undrar om han är bra som vän eller om jag vågar ha en date med honom?
Mitt ex va spydig igår när jag frågade honom om allt va ok och undrar om han mår så bra med sitt liv
Lydia💕

Svar: Dejta du honom och känn in... kram o tack för snälla ord :)
Esmaralda

42 TjejenO:

skriven

Hej alla!❤️

Hoppas ni mår bra, jag läser just nu en bok som heter "Light is the new Black" en bok som handlar om ljusarbetare och om att lyssna till själens rätta jag. Tanken är att vi alla har en livsuppgift i livet och hur man kan lära sig lyssna inåt till sin själs röst. Låter kanske flummigt? :) men den är
Superbra! En bok att varmt rekommendera till er alla!

Es, jag kämpar på som bara den, du sa att jag kommer klara det. Jag tror och hoppas på det! Jag gillar det jag jobbar med egentligen - är det värt att kämpa vidare. Kommer det lösa sig med chefen?

Stoor kram

43 Clara:

skriven

Hej! Min son har lagt bort en av fiskarna till vårt fiskespel (batteridrivet som snurrar med små fiskespön till). Vi har letat i hela huset men den är spårlöst försvunnen. Kan du snälla hjälpa?

Svar: Jag är ju inte bra på sånt... kan någon annan hjälpa ??
Esmaralda

44 K.K:

skriven

Stor kram på dig 💜
Allt jobb du lägger ner på andra.
Tack för alla svar jag fått på frågor och förlåt för tjat men ibland behöver jag /man lite extra vägledning och puffar
Sitter fortfarande och funderar över hur jag ska hantera mitt liv.
Vill egentligen bara vara och träffa den äldre mannen och må gott. Men utan att känna att jag är den "andra"
Har 2 till 3 andra män som vill träffa mig och troligtvis dejta mig.
Men det är här hjärta och hjärna inte är överens 😉
Kan du snälla puffa mig i rätt riktning. Vad ska jag göra?
Och det är meningen att jag ska åka båt i slutet av veckan som kommer men SKA jag verkligen göra det? Eller ska jag helt enkelt åka iväg själv???
Kram bästa du ❤

Svar: Avvakta tills du träffar den som det är helt rätt med och som du kommer glöda för.. och han för dig.. det kommer att ske så gör inte felval längs vägen.. kram
Esmaralda

45 Supertanten:

skriven

En go dag önskar jag er alla!

Hos mig har det blivit fika vid älven med gott sällskap. Superlördag!

Till Es: Undrar om jag får komma iväg och arbeta utanför Sveriges gränser redan nästa år. Vad tror du om chansen där.

Stora kramen 💕


Svar: Du kommer arbeta utomlands och det blir riktigt bra.. jag ser dock inte riktigt när.. kram
Esmaralda

46 Tisa:

skriven

Jag klarade av att gå till affären trots ångest! 😃

Svar: Ja, du kan... ge inte efter för ångesten.. låt den inte vinna.. kram :)
Esmaralda

47 Mee:

skriven

Bästa bloggn jag hittat och vart inne på dagligen sedan många år, fast då hade du den gammla bloggen:)

undrar om 2018 komer bli lite ljusare för mig?
kram:)

48 F.u:

skriven

Ser du oss flytta utomlands och arbeta där?

49 Angeli:

skriven

Tisa :)
Du gör det så bra!

Kram me massa styrka till dej!

O Kram Allihopa! :)

50 Flingan:

skriven

Hej Es

Hur ser min nästa kärlek ut.. vem skall jag hålla utkik efter?
kram

51 Hmm..:

skriven

Hej Es

ser du mig åka på någn resa snart?
kram

Svar: Ja du kommer att resa.. kram
Esmaralda

52 JustMe:

skriven

Hej!

Nu har jag tagit kontakt med vännen som jag pausat ifrån, hon säger att hon inte har orken nu pga diverse anledningar. Jag skrev att om hon hittade orken så fanns jag här. Ser du om hon finner den orken snart eller kommer det dröja? Eller blir vi aldrig vänner igen?

Kram!

Svar: Avvakta.. ha is i magen o låt henne ta första steget.. det gör hon så småningom.. kram
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: