Egenremiss

 

Det här med  egenremiss har vi nämnt bland kommentarerna i bloggen… och jag vill bara påminna er alla om möjligheten till detta !!

Kommer du inte dit du vill med hjälp av husläkare så skriv en egenremiss !

Och det kan du göra även till psykiatrin.

Det finns alltså inga krav på att en remiss måste komma från en läkare för att man ska få specialistvård.

När du skriver egenremiss ska du tänka på att  det måste framgå av din remiss att du BEHÖVER specialistvård.  Fullständigt namn, persondata, adress, telefonnummer och  saklig information om din sjukdom/skada och varför du söker specialist.

Skriv utförligt och sakligt .

Egna remisser bedöms som om en läkare skrivit dem men det betyder inte att man automatiskt får en tid eftersom den mottagning som man söker till gör en medicinsk bedömning  utifrån det du skrivit .

 

 

Egenremisser har man kunnat skriva sedan 2014 ! Ett steg i rätt riktning tycker jag.

En del vårdgivare har formulär på sin hemsida eller  via ”mina vårdkontakter” – eller så kan man rätt och slätt skicka ett vanligt brev via posten !!

 

 

Jag visste inte om det här med egenremiss förrän dottern berättade.. hon är ju kurator på sjukhuset i Lund. Och de två gånger som jag skrivit egenremiss har det funkat... så nöj dig inte med ett utlåtande från VC som du känner  dig missnöjd med…det finns ingen anledning….

........................................

 I dag är det lördag... mamma är här... och  vi ska fara till  Margretetorps Gästgivargård för att "proväta" deras fantastiska smörgåsbord !! Mamma fyller ju 85 i februari och  vill bjuda ut barn o barnbarn och barnbarnsbarn och då måste det först provätas  och godkännas.

Man tackar för att få följa med i smakrådspanelen !!

Kram & kärlek

 

1 Jossan :

skriven

God morgon!

Lördag men jag ska till jobbet. Men det känns så jobbigt för jag vill va ledig. Men om 7 dagar är det lördag igen och jag har en veckas lov. Längtar! Imorgon ska jag planera massa inför kommande vecka.

Mina papper kom till skolan och nu väntat vi bara på att jag ska kunna få min legitimation. Hoppas jag får hemtenta på allt och slipper åka dit.

Kommer jag få tillsvidare på denna skolan?

Kram

2 Skorpan:

skriven

Det låter ju himla bra att man själv kan skriva sin egen remiss! Har ingen aning om det finns samma möjlighet här hos oss? Måste ta reda på den saken.

Vad bra att du får agera som smakråd gällande smörgåsbordet Es, ett myckat bra val av smakråd av din mamma ;)! Njut...

Drömde att en kändis, som tillhör en grupp som gör en massa galna försök av olika slag, erbjöd sig att bli min mentor då det blev nåt tal om sådana, där vi satt bredvid varandra. Okej, varifrån kom han upp? Nån betydelse med denna dröm?

Tänkte att jag kanske skulle ha drömt om gårdagens möte med studiekompisen?! Han klädde sig faktiskt lika som då.. Världen är bra liten :).

Kanske blir räfsning idag o ett av barnen ska baka frallor o det arbetet ska jag sen bedöma på ett papper. En läxa från skolan.

Njut av maten o dagen.
Kram Skorpan

3 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Ser du om jag kan hitta jobb nu de närmaste månaderna?
Tack!

4 Sus:

skriven

Hej
Oj va bra.....
Varför är han så okänslig....
Vad vill han få fram?
Love sus

5 Virrhönan:

skriven

God morgon!

Väldigt bra inlägg! Hade ingen aning om att man kunde skriva remiss själv, kan tänka mej att läkarna knappast annonserar om det men bra att det finns. Tillhör skaran som väldigt sällan är sjuk och än har jag inte behövt söka sjukvård direkt...
Men du, tänk att få sitta med i en smakrådspanel, jag hade ju ätit ihjäl mej, fast jag är ganska kräsen på gott och ont haha :-) Vad fort det går mellan gångerna, känns som din mamma fyllde år nyss, fast det är klart kan ha varit nån annan familjemedlem också ;-) Hoppas ni får en trevlig dag med många positiva smakupplevelser.
Den där mystiske mannen, känns det som han kommer höra av sej? Saknar han våra pratstunder nåt, vi har ju trots allt haft väldigt kul...
Kram kram

Svar: Ja det ska bli en härlig lunch och lite foton kommer så småningom.. sillbord är jag svag för....mannen tänker på dig och det finns en möjlighet att han tar kontakt.. kram
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Finns det något speciellt för att jag sova sämre när det handlar om A han av några gånger. Finns det något mellan oss i en relation?

Är det något speciellt mellan mig och A?

Påverkar han A mig är ofta.

Vad kan det vara för något? Något speciellt?

Ha det bra

7 <3:

skriven

Så mysigt att gå ut och äta smörgåsbord.
Vill ockdå vara med i er panel.
Vad är R B agenda ? Känns som han gillar mig mer än som vän. Han vill ha hjälp med ett journalist jobb nästa vecka vet inte om jag ska tacka ja. Men det är inget svårt bas vad jag arbetat med tidigare.
Kram
💗💗💗

Svar: Känns uppdraget kul ska du ta det.. kram :)
Esmaralda

8 Naeano:

skriven

Ja, egenremisser är säkert ett bra alternativ när det fungerar och beroende på vad du söker hjälp för. Personligen så är min upplevelse av en sådan process inte lika positiv fast det gäller ju dagens sjukvård allmänt men men..

Tänker inte börja morgonen med att vara negativ, önskar er alla istället en god morgon och en förhoppning av en fin dag och helg :) Njut och må väl och.. Passa på att göra något utöver det vanliga som piffar till vardagens annars ofta förekommande tristess :)

En liten fråga oxå..

Vad är det som gör att det rör på sig så mycket här hemma hos oss? Tänker på andlig närvaro och så.. Spöken, energier, besökare.. Vad säger man egentligen? Bor vi ett "spökhus" eller är det en kombination av olika faktorer som bidrar till aktivitet??

Nåväl..

Dags att kila vidare, tack på förhand och ha en fortsatt fin dag 🌺

Svar: Nej jag ser inget spökhus.. känner mer som att du genomgår en andlig utveckling.. kram
Esmaralda

9 Ht:

skriven

Hej!
Kommer han höra av sig någo mer?
Kram!

10 Jessica:

skriven

Es,

ser du om jag kommer få nya tjejkompisar?
Eller en ny bästa tjejkompis? Det känns som att jag inte är direkt omtyckt bland dem just nu, jag vet inte varför.. Dem gör såhär hela tiden, bara ignorerar mig och fryser ut mig, och när jag frågar blir dem arga och tycker att jag bara letar efter att bråka.. Men aja, hoppas jag träffar nya bättre tjejkompisar.

Och ser du varför min granne tittar på mig så mycket? Det är nästan pinsamt, så fort han går ut så får jag gå iväg för han glor så mycket. Varför? Har jag glömt byxorna eller vad?

Kram :)

Svar: Det kommer nya kompisar.. ta själv initiativ !! Kram
Esmaralda

11 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon..
Vill kommentera ditt inlägg och vill tillägga var noga med datum när hade du sist besvär och när började det.
Jag skrev en egenremiss till sonen.. För att han skulle få kunna gå till special mottagning. Remisser skriver inte VC längre. Eftersom det är ekonomiskt beslut på det från regering. Specialläkare skriver inte remiss det får de inte.. Inte akutläkare eller avdelningsläkare.. Det är enligt beslut VC som ska skriva remisser.. Men nu får inte VC skriva remisser för de får 7000kr/patient och år och en remiss kostar 4000kr att skriva för VC. Då går inte VC i vinst. VC har avtal med viss specialistvård och då gäller det att man har rätt åkomma.. Annars är det tvärkört..Alltså du kan exempelvis få röntgen på misstänkta frakturer men inte misstänkta tumörer.. Neurolog är svårt att få tid till.. Och där får man skriva en egenremiss.. Om det ska hända något..vi fick en tid och problemet åtgärdat på bara några dagar. Fast de sa att det var väntetid på ett halvår när vi började... Allt gick fantastiskt snabbt och fort..
Tack för ditt svar i går det gick exakt som du sa.. Så lätt 😌. Jag har fått extraenergi känns fantastiskt.. Gabriel och Rafael gör underverk.. 💕
Nu har jag bett om att sonen ska klara körkortet och få jobba på Japanska avdelningen på Högfjällshotellet.. Att ett mirakel inträffar och jag kan köpa mitt hus.. Och att min mamma blir snäll i dag.. För i dag fyller Penny år och det blir lillefotstårta dinosaurier är ju favoriter..
Livet är fyllt av små mirakel och jag är så glad att det händer mig är min affirmation
Just nu.. En underbar lördag önskar jag er.. 💕

Svar: Och jag önskar dig en riktigt bra dag tillbaka !! Kram :)
Esmaralda

12 Fjäril:

skriven

Jag har en fråga som kommer från mitt hjärta. Kan du säga om en stark vänskap kan utvecklas till kärlek? Vi har en väldigt speciell plats hos varandra och jag känner djupt att det finns något där hos oss båda. Kan vi utveckla vår vänskap till kärlek?

13 Miss:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja smart! Det visste inte jag, men tycker det är troligt bra att det finns. Låter som du ska ha en trevlig dag med din mamma. Ha så kul!

Es, allt han säger till mig, de dåliga sakerna han tycker om mig, som om jag skulle vara för mycket grubblande, invecklad och frågar för mycket, det sårar ju mig. Jag vet hur glad och livfull jag kan vara också. Tycker han verkligen så ”illa” om mig som han säger?
Kram

14 <3:

skriven

Är det lugnt i huset med nummer 3. Inga spöken eller önskade aktiviteter jag skulle bli rädd av. Ser du mig bo i det ?
Kram

15 Lie:

skriven

Hej Esmaralda.
En kille jag dejtade förut, har tänkt på honom en del, även drömt om honom. Har han intresse kvar för mig? Kommer det en ny chans med honom eller är han ändå inte rätt?
Kram

16 Miss:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag glömde fråga, det betyder mycket för mig att få svar på detta,
Kommer han någon gång komma till insikt att han haft lite väl taskigt beteende och kanske be om ursäkt?
Kram

Svar: Känns inte riktigt som om han tänker i de banorna.. kram
Esmaralda

17 O:

skriven

Matsmakråd😄😋.. inte dåligt.
Utgång och hockey med gänget .. träffar jag någon ikväll💕? Kram

18 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag nätdejtar lite. Har aldrig kommit sådär långt med någon så det blomstrat kärlek. Men pratar med killar som verkar trevliga ytligt. Kan det bli kärlek via nätdejtingen?
Kram


Svar: Chansen finns.. kram :)
Esmaralda

19 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Ska jag våga bjuda hem mannen som erbjöd sig att komma till mig? Har han seriösa avsikter?
Kram

20 Hedwig:

skriven

Vad bra att den där möjligheten finns, i vården gäller det verkligen att stå på sig idag! Tror du att möjligheten ävenfinns i Holland/EU? Sedan anser jag att man även ska vara nog med vilken specialist/vem man väljer. De flesta verkar inte kunna någonting längre idag (i alla fall i Holland). Sedan ska man be om att se sin journal för att förhindra att det skrivs en massa dumheter om en som inte har med ärendet att göra (i min journal står det mycket som inte alls stämmer och det är väldigt svårt att ändra sin journal efteråt är min erfarenhet!). Vi betalar verkligen massor med skattepengar och ska kräva en bra, patientvänlig och mer holistisk vård!

Svar: Exakt !! Kram
Esmaralda

21 Helena Ir:

skriven

Bra att bli påmind! Något jag känt till, men inte använt mig av..

Åker hem till min syster..hon vill ut i svampskogen..så,så får det bli!

Känner en liten oro i kroppen..kan inte riktigt ta på den..gillar inte känslan. Förhoppningsvis övergående!? Föraning..vet inte...

Låter trevligt att åka iväg och provsmaka..

Kram :)

Svar: Det kan vara en liten föraning och det lär komma en val snart som du gör.. bara i det lilla men som kan ha konsekvenser.. jag tror du spontant väljer rätt utan att du behöver tänka efter.. kram
Esmaralda

22 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Vilken bra upplysning Hade ingen aning om att man kan skriva egen remiss .Tack !

Idag får man ta en treo..."fredagsmyset" vart liite för mycket ...men så bra de är alla i idol ! Mina favvisar Hanna och Joakim och Kevin gick vidare <3

Så trevligt att få agera smakråd
Smaklig spis !

Kram anki med flock

Svar: Ja, alla som är kvar nu är bra och det är bara en ren smaksak... ibland blir det lite för mycket fredagsmys.. men så får det vara :) Kram :)
Esmaralda

23 Moja:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur stor är chansen i procent att de blir seriöst?
Kram

24 Misstjejen:

skriven

Hej 😊

Finns det något orsak till att jag sova sämre när det handlar om A han så det händer mig nu fåtal gånger. Finns det något mellan mig och honom i relation. Vad finns det orsak till om A? Är det något speciellt?

Ha det bra

25 Pia1:

skriven

För mig har det funkat nån gång. Men nu har jag fått avslag, det krävs remiss från VC 😕 möjligt att det beror på att det är second opinion pga ofullständiga utredningar...

Svar: Ja, så kan det vara .. kram
Esmaralda

26 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur stor är chansen att jag är i ett seriöst förhållande i slutet på detta år eller under nästa år?
Kram

Svar: Under nästa år är chansen god.. kram
Esmaralda

27 Tisa:

skriven

Kommer det gå bra hos min kompis?

28 Bumble bee:

skriven

Hejsan Es!
När min farfar gick bort var pappa och hans bröder fortfarande vänner och alla fyra gick med på att dela lika, hur mycket det än skulle bli. Det var liksom en självklarhet. Farfar hade även skrivit med pappa i testamentet även om farfar inte var hans riktiga pappa (men de har samma mamma). Men när dagen kom och dom skulle få veta summan och så förändrades pappas yngsta bror och han ville bara att pappa skulle få morsarvet då pappa inte hade fått det när farmor gick bort. Självklart fick pappa lika mycket som de andra då alla hade skrivit på lappen samt att de stod i testamentet. Och jag fattar inte varför yngsta brodern ändrade sig så plötsligt, jag menar han borde ju ha förstått att det skulle bli lite mer pengar än de min farfar hade med tanke på att huset skulle säljas oxå. Jag vet att det tyvärr blir sådant här i samband med dödsfall, men jag undrar om pappa någonsin kommer bli vän med sin yngsta bror igen eller kommer dom inte ha någon kontakt resten av livet? Tack i förhand! Kram 🐝

29 Misstjejen:

skriven

Hej

Finns det något orsak till att varför sova jag dålig på natten av fåtal gånger när det handlar om A han så finns det något orsak till och är det något speciellt mellan oss i relation?

30 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur ser det ut med kärleken i jul/nyår för mig? Finns det någon omkring mig då?
Kram

31 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon..
Vill kommentera ditt inlägg och vill tillägga var noga med datum när hade du sist besvär och när började det.
Jag skrev en egenremiss till sonen.. För att han skulle få kunna gå till special mottagning. Remisser skriver inte VC längre. Eftersom det är ekonomiskt beslut på det från regering. Specialläkare skriver inte remiss det får de inte.. Inte akutläkare eller avdelningsläkare.. Det är enligt beslut VC som ska skriva remisser.. Men nu får inte VC skriva remisser för de får 7000kr/patient och år och en remiss kostar 4000kr att skriva för VC. Då går inte VC i vinst. VC har avtal med viss specialistvård och då gäller det att man har rätt åkomma.. Annars är det tvärkört..Alltså du kan exempelvis få röntgen på misstänkta frakturer men inte misstänkta tumörer.. Neurolog är svårt att få tid till.. Och där får man skriva en egenremiss.. Om det ska hända något..vi fick en tid och problemet åtgärdat på bara några dagar. Fast de sa att det var väntetid på ett halvår när vi började... Allt gick fantastiskt snabbt och fort..
Tack för ditt svar i går det gick exakt som du sa.. Så lätt 😌. Jag har fått extraenergi känns fantastiskt.. Gabriel och Rafael gör underverk.. 💕
Nu har jag bett om att sonen ska klara körkortet och få jobba på Japanska avdelningen på Högfjällshotellet.. Att ett mirakel inträffar och jag kan köpa mitt hus.. Och att min mamma blir snäll i dag.. För i dag fyller Penny år och det blir lillefotstårta dinosaurier är ju favoriter..
Livet är fyllt av små mirakel och jag är så glad att det händer mig är min affirmation
Just nu.. En underbar lördag önskar jag er.. 💕

32 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Pontus jag träffade en tid. Har han kvar intresse för mig och tror du det blir något mer mellan oss?
Kram

33 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om den nya tekniken på jobbet kan vara ett bra spår att satsa på? Är det inom det jag "hittar" hem jobbmässigt?

Kram och kärlek.

34 Cline:

skriven

OJ vad BRA med egen remiss 👍🙏..
Tack för info , jag visste inte detta!

En fråga ,
Ser du om P uppskattade att jag hörde av mig ?
Trevlig helg, 🤗

35 Jen:

skriven

Tack för informationen, hade ingen aning om att man kan skriva egen remiss. Alltid lär man sig något.

Det känns inte som att jag har någon beundrare eller är het på singelmarknaden direkt. Kommer det ske en förändring där?

36 S+shima:

skriven

Es! Kommer denna graviditeten för mig att komma i år? Kram

37 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du personalen på min sons förskola skulle uppskatta liten present så jag går visa min uppskattning för de sena dagarna som blir?
Kram

38 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Gud vad det känns som om jag ska spricka inombords då ja är så jäkla arg! 😡 Tror du man kan spricka av ilska på riktigt? Hoppas inte det men det känns så iaf. Allt pga min svåger å hans jäkla morsa. Man behöver inte älska varandra men man kan väl ändå hålla god min för barnens skull, eller? Min svågers morsa borde verkligen få höra ett och annat men då man är rädd för att det ska brytas helt med systern å syskonbarnen så säger ingen något. Min systerdotter blir hela 5 år idag! Stort grattis till min lilla prinsessa! 😍💖 Hennes farmor tyckte dock inte jag, mina föräldrar samt stora syster skulle komma alls idag utan imorgon när de var barnkalas för systerdotterns kompisar från dagis för att hon inte ville träffa oss. Mormor kommer inte alls då den där jäkla suggan var så otrevlig mot henne på lilla systern och svågerns bröllop för några år sedan. Nu verkar det ju som om suggan vinner då vi är förkylda och vi vill ju inte smitta deras nya lilla pojk på 2,5 månad, dock är han redan förkyld. Mamma tänkte bjuda systerdottern på Mora Träsk men det satte svågern stopp för igår kväll då han inte ville han pojken skulle bli mer sjuk. Känner mig så delad i vad jag ska tycka, visst så förstår jag hur han tänker samtidigt så kan pojken bli smittad ändå då systerdottern kan ju faktiskt ta med en och annan bacill då hon går på dagis eller så kan ju någon av barnen var förkylda när dom kommer imorgon. Suggan och hennes syster snackar mycket skit om oss, vi bryr oss inte men ändå är det ju inte så kul. Framför allt inte när det görs framför systerdottern. Sen förstår jag inte varför svågerns syster frågade ut min stora syster om vad vi skulle köpa till lilla prinsessan och sedan frågar mig samma sak när systern sa att hon och jag skulle gå ihop om en Baby Born docka. Jag menar då fick hon ju svar på vad jag skulle köpa så varför fråga mig med? Jag vet att det inte verkar så mycket för att bli arg över men skulle jag rabbla upp den 5 meter långa listan så skulle du inte orka läsa. Jag undrar bara vad suggan håller på med? Om hon inte gillar oss behöver hon väl inte vara elak, eller hur? Å framför allt den där jäkla tävlingen som suggan jämt ska köra med; vem ger bäst leksaker! Varför tävla för? Vi ger ju bara vad systerdottern vill ha. Kan säga att jag inte ser fram emot pojkens dop nästa månad. 😞 Förlåt om jag skrev av mig lite men de behövdes! Stor kram till dig och MG / Zoey 💕

39 Bumble bee:

skriven

Hejsan Es!
När min farfar gick bort var pappa och hans bröder fortfarande vänner och alla fyra gick med på att dela lika, hur mycket det än skulle bli. Det var liksom en självklarhet. Farfar hade även skrivit med pappa i testamentet även om farfar inte var hans riktiga pappa (men de har samma mamma). Men när dagen kom och dom skulle få veta summan och så förändrades pappas yngsta bror och han ville bara att pappa skulle få morsarvet då pappa inte hade fått det när farmor gick bort. Självklart fick pappa lika mycket som de andra då alla hade skrivit på lappen samt att de stod i testamentet. Och jag fattar inte varför yngsta brodern ändrade sig så plötsligt, jag menar han borde ju ha förstått att det skulle bli lite mer pengar än de min farfar hade med tanke på att huset skulle säljas oxå. Jag vet att det tyvärr blir sådant här i samband med dödsfall, men jag undrar om pappa någonsin kommer bli vän med sin yngsta bror igen eller kommer dom inte ha någon kontakt resten av livet? Tack i förhand! Kram 🐝

40 Knäckebröds brutta:

skriven

Mums med smörgårdsbord !!

Mina knäckemackor kändes sådär gottiga nu 😳

Esmaralda: Ett äkta möte med en man kunde ske snart. Träffar en annan just nu som inte är the one men ändå mysig att hänga med. Kan detta häng påverka att våra vägar inte korsas? Måste jag bryta med denna flirt innan eller kan det äkta mötet dyka upp oberoende av om vi fortsätter hänga.

Stora kramen på alla.

Svar: Nejdå.. det påverkar inte negativt.. det som ska ske det sker.. oavsett omständigheterna.. kram :)
Esmaralda

41 Vilken natt - Ghostwriter :

skriven

Vilken natt (se inte detaljer tack haha!)... Det kändes, som något jag inte varit med om tidigare faktiskt. Det var en god och trevlig "upplevelse".

Gjorde jag ett bra intryck? Kommer vi ses igen? Kan det va den personen du sa jag skulle möta som det även skulle kännas "magiskt" med?
---


Angående skicka remiss själv - något jag testade men jag fick bara svar att jag ska söka när det väl uppstår - men det är ju sjukt att jag ska behöva vänta på att bli så sjuk, när jag har vardagliga problem pga mina halsmandlar. Det är som att de lägger örat till och förstår inte att man faktiskt behöver hjälp och detär därför man tar sin tid och söker...
Sällan jag får hjälp faktiskt..


Stor kram

42 Tisa:

skriven

Jag har nog en av världens bästa vänner. Hon tvingar ut mig trots min panikångest, och är just nu och köper mat åt mig då jag ätit så dåligt på sistone. Det som skrämmer är egentligen inte ångesten i sig, inte människor utan rädslan för att svimma/krampa, men hon finns ändå.

43 Miss:

skriven

Hej Esmaralda.
Tycker han så illa om mig som han säger? Är det allt han ser i min personlighet de saker han säger?
Kram

44 Louise:

skriven

Jag önskar att detta fanns när jag väntade yngste sonen och lilltjejen men men tur at det finns nu i alla fall.
Så typiskt att det ska ta sådan lång tid för honom att få jobb.
Hade helst sett att han fått jobb innan jul då han åker till Polen med sina föräldrar och de två äldsta(min idé då hans farmor blir sämre och sämre för varje vecka som går. Hon överlevde en stroke för några år sedan)så han inte slösar upp alla våra pengar. Visserligen billigt i Polen men ändå.

Jag hoppas att jag får jobb efter julen då jag behöver ett.
Jag får hoppas att jag får börja min praktik efter höstlovet. jag behöver komma hemifrån och få mina poäng.
Hur ser det ut på jobbfronten för mig efter jul?
Jag måste ha ett.

Ha en fin lördag. Kramar.

45 Ellis:

skriven

Ha en riktigt trevlig dag med din Mamma:)

ps:kommer det bli flytt för mig?
kram

46 F:

skriven

Något spännande på väg in i mitt liv du kan berätta om kram

47 Tjejen:

skriven

Hej Es

Ser du mig på någon date snart?
kram

48 Katten:

skriven

Ni fick säkert en massa gott att äta idag. Min första och hittills enda gåsamiddag åt jag på Margretetorps Gästgivargård då jag var där på konferens i ett par dagar för flera år sedan. Väldigt många tillbehör var det till gåsen. Passade även på att välja svartsoppa som jag innan bara hade hört talas om, och det var riktigt gott. Alternativet var champinjonsoppa för de som inte vågade sig på svartsoppan. Kram

Svar: Ja, svartsoppa måste man vara modig för att pröva... alla i familjen utom jag äter den.. :) Kram
Esmaralda

49 Helena Ir:

skriven

Tack Esmaralda! Det känns bra att få det bekräftat,att det kan vara en föraning.. om ett val,om så i det lilla!

Fortsatt trevlig kväll!

Kram :)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: