Fel och ful kärlek.....

Finns del ful och fel kärlek ?

Jodå, en hel del av den varan finns.

Kärleken kan vara både fel och ful om man TROR att  det är kärlek men istället handlar det om ett upprepande mönster från barndomen.. gentemot en förälder som man aldrig fick bekräftelse av.

Då  blir man liksom en radar som känner av och satsar på partners som  påminner om  just den föräldern.  Och själv kämpar man som en iller i motvind ! Man når aldrig sina mål. Never ever.

Förhoppningsvis kommer man till insikt allt eftersom.

 

Man kan bli lurad i kärlek.

Förr i tiden fanns sol och vårare som rent fysiska människor… och numera finns ett överflöd av dem i den virtuella världen. 

Det var mer påfrestande förr att vara sol och vårare för då fick man som  regel satsa på ett objekt åt gången och slita hårt....nuförtiden sitter  folk och bearbetar massor av kärlekstörstande människor på en och samma gång.. via datorn.

 

Det finns kärlek som väger ojämnt.. där en älskar mer än den andre och sådana förhållanden bör man lämna.  När ens älskade börja himla med ögonen och säga att ” du är alldeles för bra för mig ” eller ” Jag tror du får det bättre med någon annan”  -  ” Jag är inte värd dig”… och liknande trams.

Det är bara ett försök att dra sig undan snyggt.

Fast det blir fult.

Väldigt fult och den som blir lämnad  fattar inte riktigt vad som hänt och varför.

 

Jag hade en gång en kompis som gifte sig med en greve, bara för att han var greve.. häpp… någon kärlek fanns inte med i bilden och så höll det inte mer än fem år heller.

De gifta männen och kvinnorna som jagar ny kärlek.. de  borde ha en stor varningstriangel i pannan. 

Antingen är de ute efter en krydda i sexlivet som stagnerat ..  eller så är det fel på dom på så sätt att de inte fixar sitt liv och måste ha draghjälp av  en ny partner för att våga sig ur äktenskapet.  Dessa människor är lite som vampyrer… de  suger all energi och kraft ur dig om du inte ser upp

 

 

Men det är klart… äkta kärlek KAN blomma mellan två personer som är socialt bundna… det är ju ingenting konstigt… då sker det mer av en slump.. inte via dejtingsidor…. och man tar ansvar för sin kärlek och separerar  kvickt som en höna skiter.

Det finns ” Jag-vill-komma-till-Sverige” kärleken… som svalnar och dör så fort din partner fått uppehållstillstånd. 

Här får somliga skylla sig själva.

Jag vet en dam på snart 70 år som gifte sig med en 35 årig  afrikan…. och hon var övertygad om att det handlade om kärlek.. arma människa. 

 

Och så finns de dom som går tillbaka till gamla ex från ungdomstiden…. och det brukar faktiskt bli väldigt gulligt en period… man backar tiden tillbaka till den aningslösa tonårstiden… men förr eller senare landar man på nytt i nuet och frågar sig själv vad det var man föll för egentligen… och inser att det var minnena av det gamla som blev så överväldigande .. för ett litet tag och som sedan föll platt.

Vi är ju inte längre desamma som vi var då.

 

Det finns massa olika sorters kärlek som är fel… som kan bli ful… som faktiskt kan förstöra människors liv om man inte ser upp.

Oavsett vad och hur tokkär du än blir.. så tappa inte bort ditt sunda förnuft.. hjärnan måste vara med… i alla fall en liten bit….

 

Kram & kärlek

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es ser du någon flytt för mig framöver ? Det lilla huset är det ngt speciellt med dras till det. Tror inte att jag har råd med det ensam.Blir jag kvar i min bostadsrätt till dödagar ? Kommer jag flytta därifrån själv eller blir det med min kärlek.
Kram

2 EPM:

skriven

Ja....

Jag tar det till mig. Känns som om detta var skrivet till mig...
😔❤

3 Kulla:

skriven

Haha., bra inlägg👍😄!! Ja, hur tokkär man än blir, håll huvudet kallt!! Och dom gifta männen👿👹🤢.. dom finns överallt , vem kan man lita på? Min kärlek när dyker han in i mitt liv? Kram

4 Erika:

skriven

Hej! Gör jag ett bra arbete på jobbet?

Svar: Ja det gör du. kram
Esmaralda

5 Kicki 🌞:

skriven

Mötte en man för en tid sedan som var gift. I 30 år hade han varit gift och inte speciellt nöjd med sitt äktenskap. De senaste 5 åren hade nog varit de sämsta uppfattade jag det som. När jag kom in i hans liv såg han nog en möjlighet att komma ur sitt inte allt för tillfredsställande liv... Genom att lämna henne och gå in i en samvaro med mig direkt. Det blixtrade varningslampor framför mina ögon rätt snabbt! Han valde den enklaste vägen för honom och jag skulle få ta emot en man på flykt... Jag avslutade direkt då jag med klara ögon uppfattade situationen. Det tar ju ett tag innan man kommer till sans då förälskelsen överbemmannat en. Phu!

Svar: Ja det kan ta ett tag men var glad för att insikten kom - det här hade inte blivit bra.. kram :)
Esmaralda

6 Sus:

skriven

Hej
Så sant....
Svårt med sund love...
När man är lite skadad....
Inte döma andra.....
Vill ju bara ha lugn och ro...
Love sus

Svar: Ja, det är så enkelt egentligen men ibland så svårt i alla fall.. kram :)
Esmaralda

7 Susan:

skriven

Åh, jag som vill bli tokkär😱...eller iallafall tappa huvudet lite😉
Inget som jag brukar göra tyvärr men jag måste göra det om kärleken ska våga sig in i mitt liv igen.
Vet att jag inte bör tvivla på att allt blir bra men åren går och går...oh emellanåt sliter jag mitt hår😱

Kram

Svar: Och det blir bra i kärlek.. det vet jag.. kram :)
Esmaralda

8 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Intressant inlägg!! Och jag lär ha vart ett sådant offer, fick inte bekräftelse utav min pappa så jagade kärleken med de jag inte kunde få och tittade inte ens åt de som ville ha mig, men nu har jag kommit mer till insikt.
Hittar jag den man som jag trivs med och kommer skå mig till ro med även om han älskar mig också? Ser du något om min tillkommande kärlek?
Kram

Svar: Insikt och självkännedom är ju viktigast... och detta ger dig den kärlek som är rätt... kommer bli riktigt bra.. kram
Esmaralda

9 Milla:

skriven

Ja, det finns nog många olika sorters kärlek. Hoppas min/vår nya kärlek kan hålla en stund så det är värt det, den här gången tänkte jag med hjärtat och inte förnuftet.
Jag sover så dåligt nu, kommer det ändra sig så jag orkar jobba?

10 Bolla:

skriven

Og så jeg som synes mannen min er alt for bra for meg 😏 Men jeg tror vi føler ganske likt selv om jeg mener det så det går nok bra 😀

Ha en fin dag!
Klem Bolla 😊

11 H:

skriven

Kommer jag må bättre snart Ez? Kommer jag träffa min "riktiga" kärlek snart, eller är han tidsmässigt långt bort än så länge? Kram <3

12 Kvinnan :

skriven

Drömde inatt om att jag o min man gifte oss och vi skulle köpa hus ( I verkligheten är vi redan gifta sedan många år)

Det var nervöst men spännande. Vad betyder drömmen?

13 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag sprang på min chef häromdagen hon pratade om att det eventuellt skulle behövas tillsättas en person på ett vikariat, visade jag mig intresserad så hon uppfattade det? Tror du hon är intressrad utav att tillsätta mig på tjänsten? Eller blir det bara extra för min del där?
Kram

Svar: Jag ser inte exakt men något verkar det bli kring den tjänsten.. kram
Esmaralda

14 Helena Ir:

skriven

Det är bara att gratulera alla som hittar en bra och sund kärlek!
Jag har trott att jag velat;ibland! Men vete tusan..hur jag skulle få till det..jag minns inte hur det känns längre..bara hur tokigt det kan bli. Inte det minsta pirr kan jag förnimma.
Ibland får jag för mig att det kan vara trevligt..men är det verkligen det? Jag hinner bli gråhårig,innan jag bestämt mig :)

I en healing så har jag hört en röst säga; före innan du fyller 60..tänker ibland på vad det kan ha varit!? Tror det var din röst dessutom,fast jag nu inte hört den på riktigt :) Skumt är det?

Kram :)

Svar: Jag tror faktiskt att det är din ängels röst du förnimmer.... kärleken kommer inte enkelt och snabbt till dig men den kommer.. den kärlek som är sann.. kram :)
Esmaralda

15 Tisa:

skriven

Ibland kan det kännas och vara som om mitt liv inte spelar någon roll. Tänk om mitt liv är kroniskt i hur min själ mår. Sådär som läkaren sa, och gav mig ett stycke dåligt samvete och skam på köpet, som om han gjorde narr av mig (det är lättare att veta när man ska söka hjälp för en fot). Han ger mig alltid ångest. Kommer någon stå upp för mig eller står jag där och gapar utan resultat?

Svar: Du ska kanske försöka bli lite bättre på att prata för dig.. att tala om när det känns fel... kram :)
Esmaralda

16 F.u:

skriven

God morgon ser du vart vi kommer resa iår?

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Det är inte lätt inte med kärleken ...

Underbara MG <3 Vilken duktig matte du är som bjuder din hund på härliga möten .Så härligt initiativ att träffas så många hundar .Förstår att han älskar söndagar ...ge honom en rejäl puss på nosen från oss ...

Ute är det som ett magiskt ljus så här på morgonen med all den gula färgskala som naturen bjuder på..

Idag är det 10 år sen min far gick bort..och min yngsta syster envisas med att skriva på sociala medier om saknaden som om hon menade den ...hon hade ingen kontakt med honom de sista 7 åren...dessutom skriver hon fel dödsdatum...

Sväljer klumpen...förlåter och hoppas på karma

Kram Anki med flock

Svar: Ja, det ljuset har jag också... var det första som jag såg när jag klev upp nu på morgonen... låt din syster hållas som hon vill... i hennes värld är det annorlunda men det vet du.... karma är på din sida... kram :)
Esmaralda

18 Ljud:

skriven

Jag har det tufft just nu och för att få en inkomst igen behöver jag en bil pronto helst igår men pengarna finns inte. Kommer jag att lösa det och hur eller måste jag inse att det är kört?
Jag sitter verkligen riktigt i klistret och skulle bli så tacksam dör ett svar.
Ser du någon bil och jobb för mig snart.❤️

19 Blå:

skriven

Hejsan. Nu passar jag på och skriver en kort fråga innan jag ska upp. Jag väntar på ett svar. Kan du se om svaret har skickats än eller om det har glömts bort? Kommer jag få svaret snart? Kram

Svar: Du bör påminna om att du väntar.. kram :)
Esmaralda

20 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Är så less. Förstår inte varför G inte kan prioritera annorlunda. Sitter alltid här och väntar.
Känner att mitt tålamod verkligen är slut.

Svar: Sätt ner foten... sådär kan du inte hålla på.. kram
Esmaralda

21 Jennie:

skriven

Hej. Jag måste vara världens uslaste på kärlek, har ännu aldrig fått uppleva det och är redan i 40-års åldern. Alla de spådomar jag fick om att möta den stora kärleken och bilda familj blev tyvärr aldrig sanna för min del. Det är en gränslös sorg för mig.

Svar: Men det kommer... du möter kärleken. ett barn har du redan o jag ser fler barn... inte hur de kommer till dig men en familj ser jag.... kram :)
Esmaralda

22 Skrållann:

skriven

Hej!
Idag gjorde det lite ont när man läste bloggen. Tror det är tre år sedan jag började fråga, tjata och älta om mitt äktenskap här bland kommentarerna. Började redan då ifrågasätta och fundera över om vi hade det riktigt bra egentligen, jag och min man?!
Äktenskap går ju upp och ner och det är ju inte konstigt men när nedgångarna blir allt djupare och längre blir det efter ett tag rätt slitsamt. Det handlar inte om att vi grälar och slåss utan det handlar mera om att vi har lite olika värderingar och intressen och det är nog bra men det har gjort att vi kört på var och en och äktenskapet/familjen har blivit som ett företag där vi är partners och löser det praktiska och vet varandras roller. Det fysiska är nästan helt borta och nu känns det mera konstigt vid närkontakt, man ligger inte med sin företagspartner liksom🙈 Jag har alltid sagt att man håller inte ihop
ett äktenskap för barnens skull
men nu har vi nästan hamnat där och det känns surt. Jag är oerhört
verbal och har alltid haft lätt för att prata känslor men att blotta mig eller ta upp det med min man funkar inte och det känns inte bra. Kanske är det så att vår såkallade kärlek är både fel och ful och frågan är vad vi ska göra åt det?!

Kram❤

Svar: Din kärlek är mest jobbig nu såvitt jag kan se och ni behöver ta tag i det och se om ni kan styra upp... gör det medvetet och tydligt och tillsammans.. kram :)
Esmaralda

23 Mim1:

skriven

Hej!

Soligt idag. Ska ut på promenad. Du sa en gång att jag skulle träffa en person som skulle hjälpa mig till ett nytt jobb. Ser du desamma ännu?? Hoppas att promenaden kan ge något positivt.

Kram

24 Skorpan:

skriven

Fel kärlek var det men ändå inte ful. Tillryggalagt den för länge sen o längtar verkligen efter den ”rätta”. Månne han har fastnat i Minionträdet ;)?

Ringde om ett jobb, konstigt nog var det inte upptaget, o himmel så trevlig hon lät. Ni vet då man får känslan att det fungerar direkt mellan dig själv o en annan, det var så det kändes :). Nån möjlighet där Es? Bestämt mig gällande jobbet har jag, inga oklarheter där inte..

Lite kaffe o sen på’t..
Kram Skorpan

Svar: Ja ibland fastnar dom gud vet var... och eftersom det FINNS en som är rätt... så tycker man att varför dra ut på det... man kan väl lika gärna träffas direkt... men så enkelt är det inte.. suck ! Möjligheten kring det jobb du funderar på finns.. runt 60 %.. kram o lycka till :)
Esmaralda

25 Michaela:

skriven

Jag har blivit tokkär och insett att jag tycker mest att det är jobbigt :) Magen är paj. Hjärtat bultar mm. Försökt få till att åka till honom i helgen men finns inga tåg. Är väl meningen att jag skall stanna hemma helt enkelt. Kommer vi att ses igen? Kram

26 Louise:

skriven

Ja det här med kärlek inte lätt alla gånger.

I söndags bestämde sig vår lilla tös att vi ska ta av stödhjulen på cyklen. Ja men lycka till tänkte jag massa plåster och saker.
Jag höll i henne och hon fick hitta balansen genom att använda sin cykel som en balanscykel. det gick jättebra. Igår gjorde vi samma sak till skolan och när jag väntade på Xander cyklade hon själv utan mig. Vad hände där liksom. Nu går jag bara bredvid och hon cyklar. tar ner fötterna ibland men cyklar gör hon. Helt plötsligt blev hon stor.
Hon ska få en större cykel när hon fyller år. är det tänkt i alla fall.

Det är möte den 25 oktober vill ju bara komma ut och göra de två sista praktikerna. Jag vet att jag kan och jag vet att jag klarar det.
Annat var det när jag gick på fritids och så. Det fanns inga speciella läroplaner att följa så som det är idag.
Söker ju jobb också men verkar inte få något för jag vet ju inte när jag kommer ut på praktik, men jag hoppas det blir snart helst efter samtalet.

Klarar jag mina praktiker innan jul och får jag jobb efter jul?

Tacksam för svar och ha en fin dag. Kramar

Svar: Ja tänk vad de små växer fort och ler sig nytt hela tiden !! Det känns som om det lossnar med praktiken ganska snart.. kram :)
Esmaralda

27 Anonym :

skriven

Hej har Anders pengar men inte vill betala tillbaka till mig ?
Han säger att han är pank men väntar in pengar från sina affärer.
Kram

Svar: Ser ut som han har en del men väntar in mer.. kram
Esmaralda

28 Hej :

skriven

Godmorgon höstrusket här idag.
Kommer sonen att få någon ersättning på försäkringen stor eller liten summa?

Svar: Han får ersättning men kanske inte så mycket som han hoppas.. kram
Esmaralda

29 Sanna:

skriven

Har gått lång tid och jag undrar om jag blir sambo någen gång ?

Svar: Nej det kan jag inte se att du blir.. särbo blir det.. kram
Esmaralda

30 Helena Ir:

skriven

Tack! Okej,min ängel..intressant!

Kram :)

31 EPM:

skriven

Hej.

Ser du något om J...?
Vad som helst.

Kram

32 Tulli:

skriven

Hej Esmaralda. Väntar fortfarande på min stora kärlek du spådde för många år sen.Börjat tappa hoppet nu eller blir det på PRO😉😉
Var finns han?

33 Majvor:

skriven

Hej!
Den riktiga kärleken har jag inte mött. Det har strulat i alla förhållanden och männen har lämnat mig för andra kvinnor. Jag har brutit ihop varje gång. Nu lever jag själv. Har blivit mycket starkare och nöjdare. Haft en flirt på jobbet, visste via dig att det inte skulle leda till något mera. En jämnårig man har nyligen börjat prata ute på trottoaren, han bor nära och är änkling. Det finns något speciellt mellan oss. Kan det utvecklas eller är han förankrad i sin sorg? Kram och Tack för dina toppenbra blogginlägg!

34 Skorpan:

skriven

Ja allt får man stå ut med, när det gäller kärlek :). 60% är mer än hälften ;), tack Es!
Kram Skorpan

35 Elisa:

skriven

Hej!
Är det bäst att låta honom ta kontakt eller kan det vara en god idé att ta initiativ till diskussion snart?
Kram

36 Amanda:

skriven

Ja kärleken är blind allt för ofta tyvärr 🙈😬

Därav min fråga; älskar han mig genuint? Är det min osäkerhet som spökar, eller är mina funderingar befogade? Vad tycker hans dotter om mig egentligen?

Kram 🍁

37 ThereseC:

skriven

Hej Es!
På tal om kärlek så har jag väldigt starka känslor för min coach. Det är inte första gången jag känner så inför någon jag går i samtal hos. Det är så fascinerande hur jag kan känna mig så tokkär i folk som jag faktiskt egentligen inte känner. Jag menar privatpersonen bakom terapeutrollen lär jag ju aldrig känna och ändå kan jag känna mig så där upp över öronen förälskad. Hur går det till egentligen? Jag har hört att det inte är något ovanligt fenomen att man blir kär i sin Terapeut. Men vad beror det på?
Tänk vad man som terapeut skulle kunna utnyttja det fenomenet om man egentligen är en skurk. Och tänk vilket lätt offer jag skulle vara för den typen av skurk 😱.

Kram ThereseC

Svar: Man pratar och får förståelse av sin terapeut... och då blir man lätt förälskad i den person som sitter ner. har ögonkontakt och tycks förstå det man menar... det kan kännas riktigt intensivt men försvinner så småningom igen.... ett vanligt fenomen faktiskt... kram
Esmaralda

38 Carina ST:

skriven

Känner så igen mig i det Helena Ir skriver. Vet inte om det är möjligt att känna så starkt för någon igen. Jag börjar också känna att åren går och det känns liksom alltmer osannolikt att möta kärleken.

Jag vet vad jag vill i livet och är på något sätt ganska klar över saker. Har en annan bas i mig själv än vad jag hade när jag träffade min exman. Men åren går och jag har inrättat mitt liv efter mig själv. Jag tänker att det blir allt svårare att fungera i tvåsamhet ju längre jag varit själv.

Jag vet inte hur jag skulle kunna stöta på kärleken. Jag letar inte för det känns meningslöst. Jag lever mitt liv så gott jag kan på de sätt jag mår bra av och trivs med. Och har svårt att se hur jag skulle kunna lära känna den eventuelle mannen.

Visst skulle det vara härligt om det är möjligt. Men är det verkligen möjligt? Har mycket svårt att tänka mig hur det skulle kunna kännas. Och jag har väldigt svårt att känna intresse och attraktion. När jag var ung gick det snabbt! Men nu...

Så jag vet inte om jag tror på möjligheten längre. Har svårt att se hur det skulle kunna gå till. Och jag blir inte yngre...

Kram, Carina ST

Svar: Det ÄR möjligt för det kommer att ske.. bara vänta får du se... och sen är det du som skriver gästblogg om den funna kärleken :) Kram :)
Esmaralda

39 Misstjejen:

skriven

Hej

När kommer jag kan få prata med A och behöver det egentligen... vad har händer?

såhär bruka inte var förut och tänkt han något tankar om mig av konstiga eller något?

Kommer A han vill prata med mig? Hur länge ska jag vänta...

kram

40 Lydia💕:

skriven

Hej
Kommer Eric höra av sig igen?
Lydia💕

41 Emla:

skriven

Hej Es!
Hade min Talisman Frans i ett halsband. Igår tappade jag honom i golvet så att han gick i kras. Betyder det något?
Kram

Svar: Nej det betyder ingenting... ha bitarna i en påse tillsammans så funkar Frans som innan.. kram :)
Esmaralda

42 Kvinnan:

skriven



Drömde inatt om att jag o min man gifte oss och vi skulle köpa hus ( I verkligheten är vi redan gifta sedan många år) 

Det var nervöst men spännande. Vad betyder drömmen?

43 Linnean 🌸:

skriven

Hej, Hej!
Jo, det där känner man igen! Har väl gått igenom alla olika varianter genom åren. Inte sol och vår varianten. Nätdejting under 8-10 mån var ett äventyr för sig! Man skulle faktiskt kunna skriva en ganska kul bok om detta! 😆 Har skrattat mig grön ibland av minnena!
Nu har jag levt själv i sju år och haft herrarna på håll...på gott och ont. Ganska skönt med space! Nu börjar man väl bli för gammal snart 😉 Den jag träfffar nu känns väl mer som en vän med fördelar, kan man säga. Exen! Jo då! Senast i går kväll fick jag sms fr det äldsta exet som är ”ute och fiskar” Nej tack!!!
Är glad att jag tagit mig ur ett par jobbiga förhållanden och lever hellre själv! Sen skulle det vara roligt att ha någon att träffa lite då och då. Min nuvarnade då och då vän bor ju liite för långt borta och han är ju...lite mysko 🤔
Orkar inte bry mig så mycket om kärlek just nu utan det är mest min hälsa som är i fokus. Är livrädd att inte kunna gå till slut. Tränar mina höfter men det är tufft nu! Kommer det att bli bättre, tror du? Kärleken har många kringelikrokvägar så se upp för alla gropar och kurvor! Allt gott till er där ute! Kram 💖
/Linnean 🌸

44 Shirin:

skriven

Hej Es!

Hur ser närmaste framtiden ut för mig och killen? Ser du något särskilt??

Kram❤️

45 Bolla:

skriven

Arghh... fant ut at jeg har sendt feil faktura til kunde.. korrigerte den pga feil/manglende tekst, men sendte allikevel feil... er det mulig! 😠

Er jeg på feil hylle her i livet? Har muligens blitt forespeilet jobb som lønningsansvarlig, men når jeg ikke klarer noe så enkelt som å lage og sende en korrekt faktura, lurer jeg på om ikke jeg bør finne på noe annet...

Synes de jeg er helt håpløs?

Klem Bolla 😏

Svar: Fel kan alla göra och du upptäckte felet och korrigerade och DET är ändå det viktigaste.. kram :)
Esmaralda

46 Smöla:

skriven

Jag hoppas jag är steget närmare den rätta kärleken, men de känns ändå som en lång evighet kvar...

Svar: Ja det kan dröja men närmar sig ju ändå hela tiden.. ge inte upp hoppet.. det kommer bli riktigt bra.. kram
Esmaralda

47 Fanny2:

skriven

Det är därför nätdejting känns avtändande som bara den... En massa tid och energi bara för att slippa puckon som inte söker något seriöst men säger vad som helst för att få napp. Och så alla sol och vårare... Lögndetektorn måste förbli på och det känns rätt obehagligt. Det är för enkelt att ljuga online... Har läst om män som har utgett sig för att vara någon annan och inte känner någon skam över hur många de har lurat. Kvinnor som söker män med status och pengar får skylla sig själva, tycker de...

Ful kärlek där den andra insisterade på att jag skulle vara otrogen bara jag fick chansen... Och sen ville han ändra på mig. Sånt slipper jag helst nu men just då var man kanske för sårbar och visst påminde det om mina föräldrar... Tänk om man haft den insikten tidigare.

Nu tänker jag positivt och jag vet att nästa kärlek blir bättre. Han har definitivt fastnat i något träd. :3 Han får komma ner snart... Vad ser du om min tillkommande just nu ?

Kram

Svar: Han klättrar snart ner och det kommer bli så rätt.. kram
Esmaralda

48 kvinnan:

skriven

börja tappa hoppet lite om att vi blir fler i familjen, vi har försökt ett bra tag. vad ser du om det esmeralda. kram

49 Liverpool:

skriven

Blir det jobb och flytt till Dalarna inom ett år och sedan en kurs då jag ändrar yrkes inriktning eller fortsätter jag som USKA i framtiden?

50 Adad:

skriven

Hur ser det ut för mig och Mustafa?

Svar: Det blir en tuff period och det dröjer inte länge innan du fattar beslut o vet hur det blir.. kram
Esmaralda

51 J:

skriven

Hej kommer det bli problem att jag flyttar till en annan lägenhet under tiden min man väntar på uppehållstillstånd?
Mvh J

52 Kvinnan :

skriven


börja tappa hoppet lite om att vi blir fler i familjen, vi har försökt ett bra tag. vad ser du om det esmeralda. kram

53 F:

skriven


Drömde inatt om att jag o min man gifte oss och vi skulle köpa hus ( I verkligheten är vi redan gifta sedan många år)  

Det var nervöst men spännande. Vad betyder drömmen? 

54 Shirin:

skriven

Hej Es!

Hur ser närmaste framtiden ut för mig och killen? Ser du något särskilt??

Kram❤️

55 Carolina:

skriven

Kommer jag få hyra lägenheten bredvid med 4 rum och kök när den blir ledigt?

56 C:

skriven

Hej

Det är lite dåligt med oss nu, och jag är så rädd att han ska lämna mig.
Vi pratar och pratar men kommer inte till någon lösning känns det som.

Kommer vi att lämna varandra eller fixar vi det här ?

57 Lotta:

skriven

Känner igen mig....att söka bekräftelse handlar ju inte om kärlek. Jag har två barn med denne man som jag egentligen aldrig älskat. Tyckt om, men det räcker ju inte för ett bra förhållande precis....Så kan det vara...Nu längtar jag efter den riktiga kärleken :)

Kram Lotta

Svar: Insikten har du och den är viktigt... den riktiga kärleken kommer.. kram :)
Esmaralda

58 Carina ST:

skriven

Ja om den där kärleken mot alla odds verkligen dyker upp så kommer jag skriva gästblogg bums!! :)

Kan bara inte för mitt liv föreställa mig hur det ska gå till trots att jag har rätt livlig fantasi. Jag har nog uttömt de flesta tänkbara scenarier redan och uteslutit dem. Ser det som ganska omöjligt. Så om det händer blir jag uppriktigt förvånad. Då blir det verkligen magi på riktigt!

Kram, Carina ST

59 memme:

skriven

sviken har man blivit många gången, och besviken, jagar det ouppnåeliga harmonin som inte verkar finnas. Men jag ger inte upp.

Jag ska träffa några av min killes kompisar i veckan som kommer hit från utlandet. Jag har inte träffat dem förr, men har hört att de är lite knepiga. Kommer det att gå bra?

Svar: Nog går det bra men sök inte kärleken där.. då blir det tokfel... håll det på kompisplanet fullt ut.. är mitt råd.. kram
Esmaralda

60 Ledsen och orolig hej :

skriven

Hej E!

Är ledsen och orolig ... kommer vi hitta en bostad snart ? Börja på panik i januari måste vi flytta ut ur lgh kommer vi hittahus innan dess ? Gillar inte läget och vill inte bo på gatan och framförallt i te hos pappa få hsn inte blir bra för barnen då han pratar skriker och är negativ person. Snälla ser du något 😧❤️

61 Eve:

skriven

Hej Esmaralda, jag har både haft ful och fel kärlek hela livet från killar, nu när jag trodde att någon kanske var intresserad (yitay) men sen säger han nu att han vill ha det som vi har nu, han vill inte förstärka vårt band... Varför? Och när kommer sen bra kärleken in till mitt liv?

Mvh Eveline

62 k:

skriven

Är han så trött på mig som han visar ?

63 Eve:

skriven

Hej Esmaralda, jag har både haft ful och fel kärlek hela livet från killar, nu när jag trodde att någon kanske var intresserad (yitay) men sen säger han nu att han vill ha det som vi har nu, han vill inte förstärka vårt band... Varför? Och när kommer sen bra kärleken in till mitt liv?

Mvh Eveline

64 Eve:

skriven

Hej Esmaralda, jag har både haft ful och fel kärlek hela livet från killar, nu när jag trodde att någon kanske var intresserad (yitay) men sen säger han nu att han vill ha det som vi har nu, han vill inte förstärka vårt band... Varför? Och när kommer sen bra kärleken in till mitt liv?

Mvh Eveline

Svar: Välj aldrig någon som inte väljer dig.. och så småningom kommer någon och ni väljer varann.. snabbt och naturligt och då blir det så rätt.. kram :)
Esmaralda

65 J:

skriven

Hej Esmaralda.
De samarbete vi har med ett annat företag på jobbet jag undrar om de pratat om mig dåligt eller tycker jag är trög? Vet att min chef sa i början att de inte skulle prata så mycket med mig för jag var ny och det tycker jag var sårande. Det blir ju som att dumförklara någon. Nu när jag pratade med en utav dem i telefonen så frågade jag vad hon sa, då skrek hon nästan vad hon sa. Jag känner mig nästan dumförklarad utav dem. Vad ska jag göra? Tycker de negativa saker om mig?
Kram

66 ❤️:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar jag förbli själv under de närmaste kalla och mörka vintermånaderna?
Kram

67 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda
Tror det fortfarande blir aktraktion ? 😃kram

68 Helena Ir:

skriven

Det kanske är så att alla bra män sitter uppe i träden..rädda för griniga kvinnor..hmm..som ung tyckte jag det var bara att plocka,idag ska man ruska ner dom från träden.. :)

Går ut och tänker på något annat .. ;)

Kram :)

Svar: :)
Esmaralda

69 Lenafena:

skriven

Hur bibehåller jag hoppet om ett bättre liv? Läser dina vackra spådomar om mig men det känns så orealistiskt. Har gett upp...ja det har jag. Snart hägrar benzo för mig med. Inte långt dit. Kan du se om något bra närmar sig? Snart....

Svar: Jag förstår att det känns hopplöst.. men det vänder... kämpa på ett tag till och försök att se utanför bubblan... det som känns orealistiskt idag.. blir en sanning... vänta får du se.. kram :)
Esmaralda

70 Studentkorridorskillen:

skriven

Gillar verkligen ditt raka sätt att skriva på - favoritblogg pga det!

Tagit till mig en jäklans massa här inne genom åren :)

Det bor en österikisk kille i min studentkorridor. Jag brukar normalt ha svårt att konversera på engelska men med han flyter det liksom på. Dessutom ser han riktigt bra ut. Undrar vad han tänker om mig och om det kan utvecklas någon liten flirt, eller möjligtvis en vänskap?

Kul när man möter en annan öppen själ i vilket fall som helst.

Kram på dig!

Svar: Tack för att du gillar det du läser :) Jodå en flirt kan det mycket väl bli.. känns som om han har i alla fall ett visst intresse... kram :)
Esmaralda

71 Ellis:

skriven

Hej Es

kommer kärleken hitta mig snart,blir det nästa år?
kram

Svar: Det KAN bli nästa år.. ,men jag lovar inget.. kram
Esmaralda

72 Agnes:

skriven

Jag är så anti mot allt det där, så inte ens scammers på Mötesplatsen raggar på mig...jag finns nog uppsatt på bedragarnas Wall of shame, tror jag.

Nä, tro på kärlek ska ingen sund människa göra. Trams, och enbart till för att lura brallorna av folk.

Som minsta, lilla bedragare vet, så funkar ju mantra-orden, "jag älskar dig" (välj önskat språk som detta sägs på)som ett "Sesam, öppna dig" till det som folk vill ha...äganderätten till en människa...

Skulle någon säga detta till mig, så skulle jag vända på klacken o lämna så fort som möjligt...

Är glad att jag genomskådat spelet bakom det som kallas "Kärlek"...blir inte kär, o skulle aldrig tillåta mig själv att tappa huvudet...litar inte ett ögonblick på en man...

Däremot skulle jag kunna tänka mig att umgås med en man som gillar att dansa o träna...alltså en person jag skulle kunna ha nytta av...med sådant jag tycker är kul att göra...men aldrig att jag skulle blanda in ngr känslor i detta...för då blir män övermodiga o tror att de äger en...

Visserligen är män människor de med...men det enda de har i tankarna, är att hitta en kvinna som de kan äga...skit samma vilken kultur de kommer ifrån...syftet är att begränsa en kvinnas utrymme...

Kram!

Svar: Det finns undantag.. jag lovar... och den man som du en dag möter.. han är undantaget.. och med honom kan du växa lika fritt som du annars gör... så ser det ut för dig... kram :)
Esmaralda

73 Jen:

skriven

Hög igenkänningsfaktor här tyvärr.
Mitt första ex påminner både om min pappa och mamma inser jag i efterhand och absolut inte de bra sidorna de har. Väldigt skrämmande, men svårt att inse då man var i relationen. Sen väljer man väl indirekt relationer som liknar den (falska) trygghet som påminner om det som var vardag och normalt under ens egen uppväxt.
De relationer jag har haft har nog alla på sitt sätt varit fel och ful. Jag har på något vis hittat killar med problem som jag försöker lösa, vilket är omöjligt och man stjälper bara sig själv.

Får hoppas jag har bättre tur nu framåt...

74 Kärleken som tar livet - Ghostwriter:

skriven

Jag hade äntligen, en vacker och fin kärlek. Det var den! Verkligen. Tills...den blev som gift. Jag blev också giftet, men jag var den som kämpade - och därför var jag tvungen att bli något jag själv hatade nästan till döds, för att orka kämpa för det som ändå lämnade mig genom en otrohet och andra sår som jag nu får hata lika mycket.

Det är inte värt att kämpa för en relation som påminner om den relation man har till sina föräldrar - om det innefattar missbruk, lögner och allt möjligt åt det hållet.... för det slutar ju bara på samma sätt. Man blir exakt lika övergiven.

Jag borde ha insett tidigare. Men jag älskade den personen så starkt att det nästan tog mitt egna liv. Jag har svårt att säga att jag ångrar att jag inte lämnade personen tidigare... för jag vet ju att jag inte var så pass stark till att göra det.

Nu förstår jag bättre och hellre starkare nu än aldrig!




Kommer jag finna någon vettig man att dejta ett tag på ett seriöst sätt, så att vi tillslut inleder ett äkta förhållande? Kommer det dröja eller är han nära? Ser du hur vi möts?




Stor kram
och jag älskar dina inlägg.

Svar: Det är bättre med senkommen insikt än ingen insikt alls !! Du möter någon där du inte alls upprepar gamla mönster och det blir faktiskt lite magiskt.. jag kan dock inte säga när.. kram :)
Esmaralda

75 GHOSTRITER :

skriven

Om det går sin väg ska jag starta en "kurs".
Kommer jag få hjälp med detta och kommer det faktiskt vara ett bra tema som lockar folk att vara med?
Kommer jag vara en bra ledare som gör att gänget isåfall har kul och nytta av gruppen?



KRAM

76 Motsatsen:

skriven

Tänkvärt inlägg...

Tur att växande självmedvetenhet å härlig kärlek existerar det med! Exempelvis den mörkhåriga mannen som jag lagt märke till på sista tiden. Vad tror du han tänker Esmaralda. Känns som han bara tajmat mina mer sjaskiga utseendedagar. Typiskt min otur.

Kram kram :)

77 Doftblomma:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du han pappan med två barn nyseparerade kommer att försöka något med mig?
Kram

78 Mg:

skriven

Hej!
Komner j.p höra av sig någo mer?
Kram!

79 Kärleken som tar livet - Ghostwriter::

skriven

Låter väldigt lovande att jag faktiskt kan möta någon där jag slipper samma gamla mönster och att det kommer vara magiskt (längtar). Kommer jag veta när det är den personen? Kan det vara från min stad tro?



Stor kram!

80 K.K:

skriven

Jag undrar vad som kommer hända med mitt förra x som nu umgås lite med mig och säger att jag förvrider hans huvud 😂 fast jag har inte gjort något. Och dessutom är jag inte beredd att släppa min äldre älskade vän än.
Och vem följer med mig på båtresan i november om jag nu kommer iväg ???
Kramar till er ❤

81 k:

skriven

Hej

Kan vi ha ett bra förhållande med mycket kärlek och roligt ? vi har försökt massor men når inte ända fram.
Nu är han rätt trött på alla olika historier, känner att han inte förstår mig riktigt. Och blir bara arg och ledsen. Tycker jag ljugit om massor och att jag gör det fortfarande fast det gör jag inte. Känns som missförstånd hela tiden. Och jag glömmer vad jag sagt.

Han säger att det går nog bra men vi kommer inte få det som förut och inte dela allt med varandra som vi lovade från början.

Kram

82 Lisa:

skriven

Hej

Ja, det är rätt ord, fult. När jag ser tillbaka på mitt 23-åriga äktenskap så ser jag fulhet mestadels av tiden. Han har en narcissistisk personlighetsstörning och jag begrep inte vad som var fel förrän många år senare då jag både studerat denna störning och hört liknande historier.
Förstod också då samtidigt att även min mamma har det, mått så dåligt under min uppväxt.

Ser nu också att min yngsta dotters pojkvän har liknande drag, känner ett obehag inför honom, inte alltid men det kommer och går. Vad tror du om detta ?
Hälsningar, Lisa

83 j:

skriven

Bra ämne, kan tycka att tiden rinner iväg..har haft ett långt äktenskap..varit ensam nu i 10 år..har haft en hel del knäppgökar efter mig under tiden som singel..och många många gifta män kommer fram och tror dom är något!! Men herregud gå hem med er!!

Men önskar att jag snart fick skriva här på bloggen om mitt möte med kärleken..kanske innan detta års slut eller under nästa år. kram

84 Maj:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han, lite kort och lite knubbig göra försök med mig? Visa intresse för mig i kärlekens tecken? Ser du förändring i hans beteende mot mig mot närmaste tiden då han vart lite kall, gör han försök gentemot mig?
Kram

85 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om min feber beror på mina konstiga symtom eller är det bara ett virus som inte vill ge sig?

Kram och kärlek.

86 Milla:

skriven

Kärlek är ju det viktigaste i livet.Var hos doktorn idag och han skrev ut antidepressiva tabletter. Helst vill jag inte ta dem, har gjort det i flera år men slutade i julas. Tror du jag klarar mig ändå, ser du något? Jag brukar ta alternativa medel som 5 http, det tycker jag är bättre men det tog slut för ett tag sedan. Är ledsen, gråter lätt, sover dåligt. Ser du ngt om jag ska ta dem.eller inte?

87 Elisa:

skriven

Hej!
Just nu lutar det mot att tacka nej till detta.. och kanske söker på nytt en annan gång.. men är rädd att jag ångrar mig sen?
Kram

Svar: Ångra inte ett beslut som du fattat medvetet.. kram
Esmaralda

88 Hoppet :

skriven

Hej Es

Ser du när det börjar lätta?
kram

89 Anki:

skriven

Tack Esmaralda <3 Nog vet jag hur hon är ..
Jag älskar mina tre systrar med hela mitt hjärta
hur dumt dom än beter sig...

Kram Anki

90 S)+shima:

skriven

Kära Es!! När ser du graviditeten för mig att den ska komma ? Kommer det bli detta året?? Kram

91 Japp:

skriven

Hej Esmaralda.
Min tillkommande kärlek har han några husdjur? Ser du något i övrigt om honom?
Kram

92 Ali:

skriven

Jag har gått på många nitar då jag verkligen trott att det handlade om äkta kärlek, men jag var nog bara så förblindad och kär i i själva kärleken, ville för mycket helt enkel...
Någonstans finns min äkta hälft, jodå det har jag fått höra sååå länge och många gånger, och även om jag tror det oxå, så börjar jag stor tvivla.., snart börjar det växa mossa även på mig 😆
Eller vad säger du Es?

Svar: Nej då.. innan du blir gammal o grå har du mött kärleken för länge sen... kram :)
Esmaralda

93 F:

skriven

Ursäkta mitt tjat.....

Drömde inatt om att jag o min man gifte oss och vi skulle köpa hus ( I verkligheten är vi redan gifta sedan många år)   

Det var nervöst men spännande. Vad betyder drömmen? 

94 Kvinnan :

skriven


börja tappa hoppet lite om att vi blir fler i familjen, vi har försökt ett bra tag. vad ser du om det esmeralda. kram ❤❤❤

Svar: Ja det känns som att det ska lyckas... kram
Esmaralda

95 Tingeling:

skriven

Så har ju jag levt.... Det var inte bra... Men det "tragiska" var att det var han som lämnade mig och inte tvärtom... Men idag är jag "glad" över det! Hade nog dröjt innan jag tog steget.

Åh ibland längtar jag efter kärleken. Eller bara närhet, men nån "random".... 😀 kommer han inte snart. Ser du var vi träffas?

Och det gick superbra idag. Som du sa. Hittade på en gång. Helt otroligt. Jag klarade ju detta helt själv!

Kram!

96 <3:

skriven

Godkväll kära Es var det rätt att jag skrev brevet till föreningen om mina synpunkter och begärde redovisning av vad pengarna gått till ? Känns tungrott som styrelsen håller varandra om ryggen. Tror K är väldigt arg på mig nu. Hon verkar inte förstå att hon gjort fel. Allt rinner av henne som en gås. Kommer det något gott ur detta ?
Kram

97 sus:

skriven

hej
får han inte till de?
love sus

98 CA:

skriven

Hej
Samtidigt som man är glad att sonen inte är kvar i den mindre bra relationen så önskar man inget hellre än att han träffar rätt snart och att det kanske blir bäbisar också. Nu vilar han efter operationen men ser du om han kan hitta rätt kvinna snart?
Kram

Svar: Ja det bör inte dröja särskilt länge.. kram
Esmaralda

99 Nyfiken i en strut..... Ghostwriter:

skriven

Kan du se något som utmärker mannen jag kommer träffa härnäst...och vad är det som gör det hela så magiskt?

Stor kraam! :)

100 Signe:

skriven

Hej Ez!

Kallad till möte m 2 chefer imorgon onsdag. Obehagligt. Vad vill de? Hur bör jag förhålla mig? Stå upp för mig själv och utbildningen eller ligga lågt och icke reta björnhonan...?

Kram♥️

101 Molle:

skriven

Hej Es

Hur blir 2018 för mig?
kram

102 Fanny2 :

skriven

Tack för svar. :3 Det hoppas jag verkligen att han gör... Att det blir bra tvekar jag inte på. :3

Kran

103 G.H:

skriven

Hej Esmaralda:)
Lyssnar på Winnerbäck och fick världens hemlängtan ...
Var på roadtrip i helgen till Vermont, så himla fint där:) ... är det dags att röra på sig ? ... blev bara så rastlös och nostalgisk!

Kram:)

104 Alissa:

skriven

Hej Es

Ser du någon positiv förändring på väg mot mig?
kram

105 Miss:

skriven

Hej Esmaralda.
För en månad sedan så frågade jag om det kommer att bli dem i en seriös relation, så att gon träffar mig och vårt gemensamma barn. Men då såg ingenting säkert hur det kommer att bli då.
Ser du nu om dem verkar gå in i en seriös relation och om det kommer att vara dem två framöver? Lutar det åt något?
Kram


106 sol:

skriven

Hej, jag undrar vad du kan berätta om mig och min flickväns relation? Vi har inte pratat med varandra en stund eftersom han har haft en svår period.

107 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer distansen mellan han och mig bli ännu större?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: