Gästbloggare....

Dagens gästbloggare är :  Göteborgskan

Hej alla, detta är min gästblogg

När jag fick min seans av Ezmaralda så stod där mycket om karma och att jag

slarvat där.

Jag hade betett mig inte så bra mot flera av mina medmänniskor och det hade hon rätt i fast jag först blev arg och inte ville inse sanningen.

Hon skrev att skulle min väg bli ljusare och bättre i livet så var jag tvungen att konkret göra  karmaförändringar och börja göra annorlunda.

Så det bestämde jag mig för.

 

 

Jag förstår att det tar tid  att bli kvitt allt gammalt karma som jag samlat men jag har fått betala det på olika sätt genom  åren.

När jag avlivade en frisk hund för att jag inte orkade omplacera i samband med en skilsmässa då  jag själv mådde dåligt så blev min lilla dotter en vecka senare ganska illa biten av en annan  hund. 

En annan gång så sjukskrev jag mig av lathet och gick inte till jobben och  sen hann jag bara jobba  tre dagar innan jag föll och bröt foten.

 

Och  en gång så talade jag illa om en arbetskamrat och det var skvaller och ingenting  som jag borde ha sagt och samma kväll  gick min nya TV sönder och kostade mycket att laga. 

Det har varit mycket sådant. 

Ezmaralda talade om för mig att det räcker inte att jag bara ändrar mig utan jag behöver betala tillbaka aktivt också om jag vill att mitt liv ska bli  bättre.

En del av oss är tydligen mer karmakänsliga än andra.

Jag skärpte mig verkligen. 

 

Jag beslutade mig för att bli en bra människa och jag började studera karmalagarna och  buddhism och sakta men säkert började jag förstå vad min seans handlade om. 

  I huset mittemot mitt bor en ensam gammal dam.

Hon har sin balkong på tredje våningen precis som jag och vi  har vinkat åt varann ibland.

Jag träffade henne  på gården när hon kom hem med färdtjänst och så fick vi en pratstund. Det var trevligt och sedan blev det så att  vi går till varann ibland och tar en kopp kaffe.

 

Hon är ensam och har inte mycket vänner och ingen familj och jag ser  hur glad hon blir när  jag hör av mig. Och jag gör det inte för att få karmapoäng utan bara för att jag trivs med handlingarna.

I går när jag bakat gick jag hem till henne med en stor burk kakor.

Jag brukar också handla åt henne eller om hon själv följer med på shoppingtur.

Jag har börjat analysera människor på jobb bättre och  läser av dem mer positivt. Det betyder att jag pratar mer gott om dem.  Jag har lärt min läxa.

Jag har mer tålamod med kunderna.

Ärlighet och rakhet har fått en ny innebörd. Likaså att tolka människor positivt.

 

Och nu har de goda returerna av mina handlingar börjat komma.  För inte så länge sedan mötte jag en man som fick mitt hjärta att slå extraslag och nu dejtar vi och det känns väldigt bra. Jag tror att det kan bli något riktigt seriöst av detta. 

Nyligen vann jag också 23.000 kronor och unnade mig en solresa på egen hand.

Jag känner att det vänt.

Men man är aldrig säker och måste ge akt på sig själv.

Det är lätt att halka tillbaka i de gamla spåren och det vill jag inte.

 

Tack Ezmaralda för att du öppnade mina ögon och förlåt för att jag blev arg på dig precis när jag fått min spådom.   Du hade rätt hela vägen.

Jag önskar alla en bra vecka

Kram och hälsningar till er allesammans.

1 Tisa:

skriven

Det har varit en lååång natt. Jag förstår inte hur jag kan sova så lite och oroligt trots lugnande och sömntabletter. Och ja idag är det en ny dag och det har känts som om något har kraschat inom mig. Jag känner något inom mig som jag tidigare inte har känt förut. Kommer någon att stå uppför mig, fattar läkaren någonting?

2 Helena Ir:

skriven

Hej Göteborgskan..det låter bra att du fick en tankeställare,efter seansen..och lätt kan det ju inte varit att förstå. Så att du blev arg,i början, var nog en naturlig reaktion ,just då..Tänk vad karma kan göra..Lycka till med resten av ditt liv!

Är det verkligen så där karma slår till? Så på en gång? Jag blir förvånad..så många riktigt ondsinta människor som verkar få vänta innan de får sitt straff..och på vägen skövlar de olycka i sin väg. Ett ex till mig t ex..

Ja,ja..funderingar tidig morgon..träning på schemat..livsnödvändigt för mig..

Måndag,ha det gott!

Kram :)

Svar: Karma kommer olika för olika människor... beroende på vad vi behöver.. fast att det sker såhär slag i slag är mer ovanligt... kram:)
Esmaralda

3 Camilla:

skriven

God Morgon!

Tar vi rätt beslut att låta vår lilla vovve somna in, eller har han många år kvar att leva?

Kram
Camilla

4 Klar:

skriven

Det man sänder iväg är som en studsboll .. kommer alltid att slå tillbaka på dig själv. Men vilken tur att E fick upp dina ögon👍😄. Aldrig för sent för goda gärningar, och tanten är nog jätteglad för din vänskap.
Händer det något speciellt under veckan? Kram

5 Skorpan:

skriven

Oj vilken spådom, förstår att du blev arg då du fick den. Det var säkert en mening med det som skedde, eller? Sån tur att det vänt för dig nu Göteborgskan!

Falla tillbaka i gamla gängor, ja det är lätt. Sover dåligt pga av jobbet, tankarna mal på, o motivationen tryter. Är det så Es att dom inte är nöjda med mig? Känns så o det är ingen trevlig känsla. Kommer inte ihåg att nåt
jobb skulle ha vänt upp o ner på mitt kiv som detta gjort?!

Inget fel på dammsugaren, en propp gick då jag testade en lampa, säkert tur att den gick.. Nu kan jag alltså städa ;)...

Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Känns som att du behöver fatta lite beslut kring jobbet... ge järnet och ha positivt fokus.. det lönar sig... kram :)
Esmaralda

6 <3:

skriven

Godmorgon kära Es i höstrusket verkligen haft en supervecka med massa mys,shopping konsert, goda middagar, hotellmys, isbaren och få vara i vackra Stockholm.
Vet inte varför jag tänkt på killen i efterhand i konsertrestaurangen. Han stod och hällde upp vatten och tittade på mig och frågade om jag frös och hur värmen var. Pratade lite innan konserten började igen. Var det lite flört från hans sida eller bara artighet. Tror han kanske kände igen mig sen tidigare.
Mycket känslor med. Blev pappa glad för det speciella grattiset från mig och C. Så tacksam att C tog till sig mitt brev. Blev hon berörd av det eftersom det blev så fantastiskt. Känner lyckoruset än.
Kram
💗💗💗

Svar: Killen var artig och en aning intresserad... och visst blev pappa jätteglad !! Kram :)
Esmaralda

7 Vv<3:

skriven

Hej Esmeralda.

I 3år har jag inte haft nån kontakt med den mannen ardi för att jag har sagt åt honom och villket jag ångrar idag.

Tänker på när han ska ta tid och kontakta mig och jag saknar honom mycket.

Esmeralda du hade rätt med flytten till skåne.


Tänker/saknar ardi mig och kommer jag få barn med honom?

Kramiz <3

8 sus:

skriven

hej
orsak och verkan.....
inte alltid lätt att se.....
tack för ett bra inlägg.....
retoriska frågan blir ju.....
vad gör jag för fel....
love sus

9 Mii:

skriven

Hej Esmaralda
Det är intressant det med karma, och med åren har jag blivit alla med känslig med att få dåligt samvete om jag gör något som inte går rätt till. Jag får starkt dåligt samvete.

Es, jag undrar varför jag är solo/själv/singel när jag absolut inte vill vara det? Varför det ska vara så svårt för mig att träffa en kärlek? Måste jag kämpa mer själv? Ge mer?
Ser du mig i ett förhållande? Snart eller kommer det dröja, tänk om det dröjer några år
Kram


Svar: Du har bara inte träffat rätt än... när du gör det så faller det på plats och för övrigt är du bra precis som du är.. kram :)
Esmaralda

10 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Vet att du har nämnt att dom två första barnen för mig blir tätt och senare kommer barn nummer tre. Då jag har bestämt mig för att vara mammaledig fram till barnet blivit tre år då jag har fått en annan syn på när jag tycker barn ska börja på förskolan. Undrar jag nyfiket om du ser om jag kommer jobba länge innan trean kommer? Eller blir det bara något få år? Mycket tacksam för svar! Kram Zoey 💕

11 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Vet att du har nämnt att dom två första barnen för mig blir tätt och senare kommer barn nummer tre. Då jag har bestämt mig för att vara mammaledig fram till barnet blivit tre år då jag har fått en annan syn på när jag tycker barn ska börja på förskolan. Undrar jag nyfiket om du ser om jag kommer jobba länge innan trean kommer? Eller blir det bara något få år? Mycket tacksam för svar! Kram Zoey 💕

Svar: Känns inte som om det blir jättelänge.. kram :)
Esmaralda

12 Bumble bee:

skriven

God morgon Es!

Igår natt drömde jag något helt otroligt, vet inte om det berodde på stress eller om min dröm verkligen betyder något:
Jag var med mamma någonstans. Det var fullt med snö överallt och jag såg en klunga med gamla klasskamrater till mig. Mamma och jag gick mot ett tält för att hämta ut mina och min systers biljetter i en tidning som liknade Metro och våra namn var skrivet som en liten reklam artikel som mamma sedan klippte ut och helt plötsligt befann jag mig inne på flygplatsen och visste inte ens vart jag skulle utan följde med strömmen och var helt vilse. Stannade upp då och då och tittade om jag kände igen någon men det gjorde jag inte utan fortsatte gå och var vilse. Sedan började jag springa av att jag inte skulle missa flyget och landet Paris var något som dök upp i huvudet och hela tiden började jag kolla vilken gate Paris hade. Mamma och syrran dök upp från ingenstans och vi letade tillsammns och frågade till och med efter vägen. Helt plötsligt mötte jag en kvinna som var en kines och hon hjälpte mig och frågade om mitt bagage och det enda jag visade upp var en lite väska och hon tog den och bar den åt mig. Kom till och med på att jag inte ens hade någon jacka med mig då den hade försvunnit helt. Jag försökte följa henne när vi åkte i rulltrapporna men det kom folk i mellan och jag tappade bort henne. Befann mig i ett smal rum med fyra sängar som stod längst väggen och någon serverade oss mat, flickan bredvid mig frågade om jag ville ha någon form av en stor skalbagge. Den hade vingar och rörde på sig. Jag tackade nej. Sedan gick jag uppför någon sorts korridor och det var mycket folk runt mig men jag kunde ändå se en jättefin natur på ena sidan med blommor och en liten damm. Jag såg den kinesiska kvinnan igen och försökte hinna ikapp henne men hon försvann. Jag hamnade sedan på ett uteställe och satte mig vid ett bord och sedan strömmade det in folk, bland annat den kinesiska kvinnan och jag fick tillbaka min väska. Jag vaknade sedan upp.

Vad tror du om drömmen? Stress eller betydde den något speciellt? Allt kändes så verkligt! Är det något jag ska ta till mig? Tack i förhand! Kram 🐝

13 ❤️:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag håller på med körkortet men jag har inte riktigt den tiden att lägga så det blir sådär intensivt men jag behöver det verkligen. Det är lite tradigt för jag får inte riktigt flowet på det.
Kommer jag klara körkortet? När mötet med kärleken sker har jag körkort då redan? Eller håller jag på med det?
Kram

Svar: Ge dig inte och du grejar körkortet.. ser ut som om det kommer före kärleken.. kram
Esmaralda

14 Västkustbruttan:

skriven

Ser att jag måste ändra mitt nick här inne. Omedvetet varit göteborgskan nr två, opps.. 😬

Mycket bra morgonläsning. Tål att påminnas om.. För mig faller det sig ganska naturligt att behandla godhjärtat och vänligt och se objektivt på situationer.

Såklart även jag blir en bitch ibland, men i generella drag nu.. Nej nu ska sista kaffeslatten ner! Skolan väntar. Nu skulle den där mannen som packat min matlåda och pussat hejdå funnits. Kan han dyka upp innan året passerat. Vad tror du goa Es?

Tidig morgonkram och måndagskraft på er!

Svar: Visst kan han dyka upp... precis när och var som helst... kram :)
Esmaralda

15 Linda:

skriven

Så roligt att höra att man kan påverka sitt liv och karma så. Detta är något jag verkligen borde ta till mig också, jag känner att jag kanske har fått en dos av dålig karma jag med. Har precis som du kanske inte behandlat männsikor på bästa sätt, något jag ångrar, mycket för att jag varit feg och avundsjuk också, och självisk många gånger, och det är svårt att bryta gamla mönster. Men jag försöker, och får fortsätta försöka, kanske jag får en släng av "bra karma sleven" tids nog :) Vill ju bli bättre på att vara människa :)


Svar: En positiv förändring brukar ge ganska snabba resultat !! Det goda kommer.. kram :)
Esmaralda

16 n:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du kärleken kan komma in på jobbet där jag jobbar?
Kram

17 kvinnan:

skriven

godmorgon vilket intressant ämne, ser du om jag behöver ändra på min karma. kram

Svar: Spontant känns din karma bra.. kram
Esmaralda

18 f:

skriven

hej esmeralda

kan du se vad jag kommer att arbeta med ? kommer det ge bra lön. kram

19 Ghostwriter :

skriven

H*n skickade ett meddelande, varför skrev han så? Menade h*n det? Du skrev att jag inte skulle bry mig & jag blev faktiskt sårad. Tror du inte det är värt att ses? Men att personen själv får visa framfötter isf.
Förväntade mig inte det meddelandet...


Vore tacksam för svar.

Ha en bra dag!
Kram

Svar: Du ska göra det du känner för att göra... kram
Esmaralda

20 Känns hopplöst:

skriven

Hej Es!

Ny vecka och allt är precis som vanligt. Vad kan jag göra för att det ska bli bättre?? funderar på vad jag kan göra för att skapa en bra förändring. Hur ska jag få jobb t.ex.

kram

Svar: Fortsätt tänk i nya banor och ta in fler möjligheter som tex kring studier eller flytt... du tar ett kliv framåt.. kram :)
Esmaralda

21 Känns hopplöst:

skriven

Hej Es!

Ny vecka och allt är precis som vanligt. Vad kan jag göra för att det ska bli bättre?? funderar på vad jag kan göra för att skapa en bra förändring. Hur ska jag få jobb t.ex.

kram

22 Kristin:

skriven

Så fint du skrev om Karma. Vi alle behøver en "vekker" innimellom.
Ditt innlegg ga meg veldig mye. Tusen takk :)
Det er ikke bestandig like lett å unngå negativitet, selv om en gjør så godt en kan. Derfor er dette temaet så viktig.
Jeg, som alle andre opplever og har opplevd vonde ting. Da er det så altfor lett å komme inn i en negativ "bølge". Jeg forsøker etter beste evne å si til meg selv at jeg ikke må føle hat, men heller forsøke å tilgi, sende kjærlighet til den eller de som har såret meg og heller holde meg vekk fra slike mennesker. Lett er det ikke, men det går bedre og bedre.
Igjen, tusen takk.

23 Höstlöv (nytt alias):

skriven

På tal om Karma..
Hästen jag är intresserad av. Ska jag köpa den?
Är den ett bra köp? Blir det rätt denna gång.

24 Anna:

skriven

Kära Es!

Har träffat en man, vi har väldigt fin vardagskontakt o många beröringspunkter. Finns det potential mellan oss? Att bli något djupare.?Han är separerad sedan över 1 år men allt är inte riktigt löst ännu med exfrun.
Dina råd brukar alltid stämma o vara så värdefulla;-)

Stor kram

25 Skrållann:

skriven

Hej!
Spännande läsning och bra jobbat;)
Min vän verkar ju ha råkat i riktig fälla och blivit lurad av sina kompanjoner gällande en stor företagsaffär. Har inga detaljer men förstår att dom han litade på har spelat fult bakom ryggen och nu har han förlorat en massa pengar och förtroendet för dom han litade på och har ställt upp för helhjärtat. Mig har han inte hört av sig till på över två månader och jag är orolig för honom. Kanske skäms han eller så orkar han helt enkelt inte med folk nu. Kommer han höra av sig till mig?

Kram❤

Svar: Ja, så småningom ser det ut som om han gör det.. kram :)
Esmaralda

26 mian:

skriven

Vilket tänkvärt inlägg!!
Jag tror att det föds något gott även hos oss själva när vi gör gott åt andra, men som empat måste man veta gränsen, det är även lätt att bli utnyttjad!

Es, jag känner att jag måste byta arbete!
Jag trivs med det jag har, men med många försämringar i arbetsmiljön har drivit mig till beslutet!
Har jag chans till det arbetet jag ska söka?

Kram

Svar: Ja du har en bra chans... kram :)
Esmaralda

27 Vv<3:

skriven

Hej Esmeralda.

I 3år har jag inte haft nån kontakt med den mannen ardi för att jag har sagt åt honom och villket jag ångrar idag.

Tänker på när han ska ta tid och kontakta mig och jag saknar honom mycket.

Esmeralda du hade rätt med flytten till skåne.


Tänker/saknar ardi mig och kommer jag få barn med honom?

Kramiz <3

28 Min Karma är - Ghostwriter:

skriven

Jag hade ett ärligt samtal med min ängel igår, och imed min fråga så får du även ta del av det.
Varför känner jag så här.
Varför måste det vara så överdrivet svårt.
Jag gör nog det svårare än det bör vara,
men ärligt... mitt liv är ju utöver det vanliga,
och jag känner typ "varför ens"


Hoppas inte min karma ser förjäklig ut, det tror jag dock inte. Men jag har ju inte direkt gjort dom absolut bästa valen för mig själv jämt. Jag är nog trött på mig själv och det är där min motivation sviktar. För att jag bara måste vara perfekt och det är så andra begär av mig med (förmodligen för att jag själv sätter den pressen?)



Kram

Svar: Försök att vara mer nöjd med dig själv precis sådan som du är... kram
Esmaralda

29 GHOSTWRITER:

skriven

Tack för dina svar,
Jag får ta mig en riktig funderare och skärpa till mig.


Stor kram

30 M:

skriven

Hej

Känner mig helt värdelös och nere i skorna ordentligt.
Min sambo tycker inte jag berättar saker för honom på ett rätt sätt, ja ibland glömmer jag saker. Är otroligt glömsk och har svårt att återberätta saker på ett rätt sätt till honom. Ja o visst jag har inte varit ärlig heller ibörjan av vårt förhållandet. Men så är det absolut inte nu, vi har pratat massor om det och jag har lovat att vara ärlig och det är jag. Vet inte vad som händer med mig eller honom heller faktiskt.
Varför har jag så svårt att berätta saker för honom ? varför minns jag inte ? och glömmer..??
Det skrämmer mig faktiskt att det är så.
Han tycker allt är jättedåligt nu och att vi inte behöver prata med varandra i huvud taget.

Reder vi ut det här ? Vad ska jag göra för att få honom att förstå hur det är. och har du några tips på hur jag ska kunna förklara för honom på ett bra sätt det jag vill berätta, utan att glömma ???
Många frågor men hoppas du kan ge mig vägledning.

Kan tillägga att vi pratat massor massor, och han är inte alls förstående med att jag glömmer, han ser då att han är så pass oviktig att jag väljer att inte berätta saker för honom. Han tror att jag berättar för andra men inte för honom. Men så är det inte.
spelar liksom ingen roll vad jag säger nu för tilliten och förtroendet är nere på noll.

Hjäp mig.
Kram

Svar: Det ser ut som om du blir stressad av din sambo och i denna stress blir det fel för dig. G Gå en period i parterapi,.. det behöver ni båda och ni ska fixa att leva tillsammans... kram
Esmaralda

31 Mathilda :

skriven

Hej! Hur ser mina chanser ut att komma in på psykologprogrammet efter att jag läst upp betyg? Kram

32 F:

skriven

hej esmeralda 

kan du se vad jag kommer att arbeta med ? kommer det ge bra lön. kram

33 Anki:

skriven

Go´förmiddag Es

Nyttig påminnelse om karma,hellre fria än fälla och se allt mer med positiva ögon "lönar sig" i längden...

Cecilia hur har det gått med nyckelletandet...

Ny vecka nya möjligheter !

Kram Anki med flock

34 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om jsg snart är på benen igen? Kommer jag behöva söka läkarhjälp eller ger det sig av sig själv. Kram

35 Hej :

skriven

Godmorgon. Väntar på besked om dagis just nu ser det kört ut för att få önskad plats. Löser det sig får vi plats där vi allra helst vill. Eller löser det sig på annat sätt.

36 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda dejten blev annorlunda på något sätt med L. Fick en helt annan uppfattning om honom. Attraktiv med. Vi tar det lugnt vet ej om det leder till något mer. Vad fick han för uppfattning om mig ?
Kram

37 Lotta:

skriven

Att det man sänder ut kommer tillbaka så snabbt är ju lite konstigt. Det är iallafall inte lätt att leva änglalikt. Man är ju inte mer än en människa liksom :)
Kanske därför jag har lite otur. Är inte alltid den snällaste om man säger så ;)

Var är mannen, var ska jag leta????

Kram Lotta

Svar: Ingen är perfekt men man kan ju vara elak på olika sätt.. nog har du stött på människor som liksom går in för att göra livet surt för andra ? Och sån är INTE du ! Mannen kommer.. kram
Esmaralda

38 Elisa:

skriven

Hej!
Ser du om det är madrassen som orsakar allergisymtomen?
Kram

Svar: Känns inte riktigt så.. men den lilla risk som finns tycker jag att du ska eliminera och skaffa ny madrass.. kram
Esmaralda

39 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
På jobbet så samarbetar vi med ett annat företag, chefen sa till dem att de inte skulle prata med mig så mycket när jag var ny. Nu när de ringer så upplever jag dem som lite otrevliga och som de behandlar mig som om jag vore trög. Pratar de om mig? Och tycker jag är dålig?
Kram

40 Lydia💕:

skriven

Hej
Vet inte hur min karma är och om jag har någon överhuvud taget
Blev det för mycket för Eric med allt tror du och kommer vi aldrig att prata mer eller träffas som jag hade tänkt mig blev konstigt med allt
Lydia💕

41 Arbetslös:

skriven

Hej!

Kommer jag att hitta en lösning på mitt jobbproblem finns det något jobb för mig?? Verkar jäkligt hopplöst.

kram

42 Arbetslös:

skriven

Hej!

Kommer jag att hitta en lösning på mitt jobbproblem finns det något jobb för mig?? Verkar jäkligt hopplöst.

kram

Svar: Ge inte upp.. det kommer... en lösning finns så ha alla antenner ute och ta alla initiativ... kram
Esmaralda

43 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda dejten blev annorlunda på något sätt med L. Fick en helt annan uppfattning om honom. Attraktiv med. Vi tar det lugnt vet ej om det leder till något mer. Vad fick han för uppfattning om mig ?
Ser du någon varning för mig framöver från universum ? Om det är ngt speciellt jag ska tänka på ?
Kram

44 N:

skriven

Hej Es! Jag är jätte orolig för min bror. Han mår inte bra och dricker för mycket. Han har aldrig haft en flickvän,och jag tror att finner han kärleken skulle allt lösa sig till slut. Ser du om detta kommer att ske snart eller kommer han att må dåligt många år till? Viil bara att han ska få bli lycklig. Ha en bra dag. Kram

Svar: Han behöver först hitta sin egen väg och må bra i sig själv och när han börjat gå längs den vägen.. då kommer också kärleken.. kram
Esmaralda

45 Elisa:

skriven

Hej!
Jag saknar honom och har lite dåligt samvete.. men ser det ut att bli bra?
Kram

46 EPM:

skriven

Bra inlägg!
Skönt att höra att ditt liv och mående är bättre när du beter dig bättre! ☺️

Jag undrar över min karma, är min väntan på J en slags straff för något jag gjort fel eller är det ett test..?
Kram

47 Helena Ir:

skriven

Tack! Det heter ju att bränt barn skyr elden..så nog tycker jag att man skulle lära sig uppgifterna i livet lättare om man fick en liten käftsmäll på en gång..istället för efter halva livet. Intressant det där med karma..försöker samla pluspoäng,men så är man ju bara människa ..alltså inte felfri!!

Kram :)

Svar: Så sant.. ingen är felfri mer än du och jag :) Det där var ju ett skämt !! kram :)
Esmaralda

48 Jessica:

skriven

Hej Es,
den här killen, gillar han mig?
Jag gillar han så mycket, kommer han börja prata med mig mer?
Kommer det bli något mer mellan han och mig?
Skulle han bli glad om jag tog kontakt med han först?
Hur starka är hans känslor för mig?
Eller har han en tjej redan?
Kram :)

Svar: Räkna inte med detta för mycket.. chansen att det kan bli något är inte stor men ta gärna initiativ.. bättre att veta säkert.. kram o lycka till
Esmaralda

49 Rebecca:

skriven

Hej Ez! Förlåt att jag tjatar om jobb men jag känner mig så osäker. Det jobbet som gav mig en bra känsla, som jag ville ha fick jag inte. Var på en intervju idag men det kändes inte rätt i magen på något sätt. Så jag funderar på att ringa och tacka nej. Verkar det som ett jobb som passar mig kommer dyka upp? kram!!

Svar: Jadå, rätt jobb kommer.. kram :)
Esmaralda

50 Agnes:

skriven

Karma, ja...
Jobbade under 3½ år på ett ställe där jag för första gången i mitt yrkesliv blev kallad "rasist". Av "kollegor". Blev från dag ett vuxenmobbad av speciellt en person som satt i system att avreagera sig på oss som var inhyrd personal...och jag som då är för "korkad" för att fatta att folk inte gillar mig, fortsatte att göra mitt...och frustrationen växte hos den del av "kollegorna" som använde mig som spyhink...jag, min dumma bitch, bröt ju inte ihop...

Till sist så ljög de ihop någon form av historia o både de o min chef gick bakom ryggen på mig, så jag blev utskickad som en hundskit genom dörren...och nu till karma...

Den drivande personen bakom denna mobbing av mig under 3½ år, fick njuta "segerns sötma" i 10 (TIO) dagar...sedan sprack personens hjärta under sömn, och personen stendog...uppsie!

Lagom till midsommarafton...

Individen var visserligen känd som ett riktigt elakt stycke människa, så det var nog mycket skit i det hjärtat...

Nu till mitt dilemma...känns inte riktigt som ok att sitta här o gnälla längre...men sonens numera exsambo...som fortfarande bor "tillsammans" med honom o deras barn...har helt spårat ur och bär sig mer olustigt åt än tidigare...hon är, vad jag tror både narcissist o mytoman...tillbringar varje helg med andra, då hon, enligt egen utsago, är en person som kräver att det är kul jämnt...anser att min son är som en gammal gubbe, snål, o vill inte ge henne utekvällar o fri tillgång till hans pengar.

Nu ska de separera, och då anser hon att hon är singel, o har, enligt egen utsago o bilder på facebook, redan en ny kille...hon har under hela deras relation stulit saker av min son o gett bort till sin egen familj eller andra. Ljuger med lätthet om allt...och nu...den resa vi tänkt iväg på, har hon låtit meddela att hon inte ska med på...sedan ska hon med...sedan inte...och motiveringen?

Hon MÅSTE ju följa med då barnen vill att hon kommer med...men hon vill inte åka...men MÅSTE...

Jag sa att ingen MÅSTE något alls...men hon använder alltid andra för sina egna syften, för hur kan HON ha fel...hon är ju bättre än oss alla ihop...suck o stön...

Hon har fått någon form av diagnos...från början sa de helt enkelt att hon var "efterbliven"? o de var förvånade att hon klarade av att sköta ett hem o då speciellt barn...att det är min son som sköter "allt" med hem o familj, förstår de inte...då hans (ex)sambo ägnat/ägnar mycket tid till att lyfta fram sig själv o förminska sonen...

Hon är snabb att påpeka för sonen att ingen gillar honom...och tycker synd om henne då hon måste göra allt...att kvinnan tillbringar varje ledig helg på krogen/kompisar/"pojkvän" verkar de inte se...udda människor umgås väl med likasinnade, antar jag?

Jag har bett osynlige sonen att skaka fram en lägenhet på ett specifikt ställe åt henne, o även göra så att hon inser att hon inte är välvilligt sedd att åka med på resan som hon inte vill åka på men MÅSTE.

Men jag misströstar...

Hur ploj är människan, egentligen...att hon inte har insikt att det är hon som är problemet, tyder ju på att hon helt enkelt är "för dum" för att förstå hur "korkad" hon är...ursäkta ordvalet, men det verkar enklast att skriva på "bönders vis" i detta...

Jag själv är övertygad om att hon kommer att få ett hårt uppvaknande, när den tiden kommer...och att barnen kommer att inse att det är hos sin far de har tryggheten...

Just nu är hon uppfylld av att få egen lägenhet o kunna leva livet...och där ingår det nog inga barn, misstänker jag...men hon säger det folk vill höra...att de ska ha barnen varannan vecka...men när en person inte ens anser att man måste betala räkningar i tid,eller veta hur man gör,o dessutom ha koll på ekonomi o klocka...och anse att varje helg, oavsett, så ska det partas o umgås med kompisar.

Allt detta har ju min son, hennes sambo skött...och hon vägrar att ta till sig att han gör något alls...det är hon som jobbar, sköter hem o barn o bara unnar sig sådant

Svar: Ja herregud, det är din sons vinst att slippa denna jämmerliga nitlott till kvinna ! Och tyvärr tror jag inte hon kommer till insikt, varken om det ena eller det andra, allt som sker kommer alltid att vara alla andras fel... någon självinsikt kommer inte att växa fram... helt enkelt eftersom hon inte har förmågan. Så hoppas inte för mycket. Resan blir bäst om inte hon följer med... kanske ska hennes sambo sätta ner foten och göra klart att eftersom de nu separerar och hon gör sitt på egen hand.. så ämnar han göra sitt på egen hand... men jag förstår att det inte är enkelt när man har med en sådan personlighet att göra.... kram
Esmaralda

51 Alltid orolig:

skriven

Hej!

Ser du om min man hittar ett annat jobb snart?? Nu när han var hemma på lunch så var han väldigt nere. Han orkar nog inte jobba kvar på sitt jobb länge till han vantrivs så mycket. Känner panik något måste hända snart. Jag mår inte heller bra på grund av arbetslöshet och nu också oro för min man.

Kram

Svar: Det kommer ett nytt jobb som blir betydligt bättre.. kram
Esmaralda

52 Agnes:

skriven

Skrev ju för mycket, tydligen ...

Här är sluttampen...

"Allt detta har ju min son, hennes sambo skött...och hon vägrar att ta till sig att han gör något alls...det är hon som jobbar, sköter hem o barn o bara unnar sig sådant hon är värd...

Säregen människa...eller så är det kanske bara jag som inte fattar att kvinnor idag faktiskt har rätt till att leva som männen gör...?

kram!"

53 å:

skriven

Hej E!
Ja det är intressant detta med krama.
Ska jag svara på hans sms? el släppa.eL tala om att han vart kylig o konstig en tid..
Vi har karmor.puh!
Kram å

Svar: Han kommer aldrig bli sådan som du önskar han vore.. ta med detta i tankarna kring ditt beslut.. kram
Esmaralda

54 Michaela:

skriven

Intressant! Tack för att du delade med dig. All lycka i fortsättningen!

Igår när jag kom hem till Stockholm igen efter en underbar helg i Småland så kände jag återigen att jag är klar med Stockholm. Jag vill börja ett nytt kapitel i mitt liv och det är någon annanstans än här. Du har ju sett i min seans att jag skulle bo söderöver så kanske jag får den chansen trots allt.Hoppas att dom bra tiderna är på ingång nu efter några fruktansvärda år. Är dags tycker jag.
Kram

55 Sola:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag önskade mig tre saker detta år, hinner något av dem ske innan året är slut?
Kram

56 Fialotta:

skriven

Matnyttig info för många av oss!
Somliga straffar karma direkt.

Stack innan näsan på lunchrasten för att ställa en fråga. Ser du något kring miljö, väder eller situation i mitt möte med min soulmate?

Extra stor kram 💕
Från Fia


Svar: Inget kanonväder tycks det... lite ruggigt känns det som.. kram
Esmaralda

57 Ano:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan det dröja flera år innan mötet med kärleken sker?
Kram

Svar: Det kan ske nu men det kan också dröja något år om det vill sig illa... kram
Esmaralda

58 M:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har ätit medicin för akne, antibiotika, men nu är tabletterna slut. Får jag räkna med att eländet kommer tillbaka?
Kram

59 Bumble bee:

skriven

Hejsan Es!

Igår natt drömde jag något helt otroligt, vet inte om det berodde på stress eller om min dröm verkligen betyder något:
Jag var med mamma någonstans. Det var fullt med snö överallt och jag såg en klunga med gamla klasskamrater till mig. Mamma och jag gick mot ett tält för att hämta ut mina och min systers biljetter i en tidning som liknade Metro och våra namn var skrivet som en liten reklam artikel som mamma sedan klippte ut och helt plötsligt befann jag mig inne på flygplatsen och visste inte ens vart jag skulle utan följde med strömmen och var helt vilse. Stannade upp då och då och tittade om jag kände igen någon men det gjorde jag inte utan fortsatte gå och var vilse. Sedan började jag springa av att jag inte skulle missa flyget och landet Paris var något som dök upp i huvudet och hela tiden började jag kolla vilken gate Paris hade. Mamma och syrran dök upp från ingenstans och vi letade tillsammns och frågade till och med efter vägen. Helt plötsligt mötte jag en kvinna som var en kines och hon hjälpte mig och frågade om mitt bagage och det enda jag visade upp var en lite väska och hon tog den och bar den åt mig. Kom till och med på att jag inte ens hade någon jacka med mig då den hade försvunnit helt. Jag försökte följa henne när vi åkte i rulltrapporna men det kom folk i mellan och jag tappade bort henne. Befann mig i ett smal rum med fyra sängar som stod längst väggen och någon serverade oss mat, flickan bredvid mig frågade om jag ville ha någon form av en stor skalbagge. Den hade vingar och rörde på sig. Jag tackade nej. Sedan gick jag uppför någon sorts korridor och det var mycket folk runt mig men jag kunde ändå se en jättefin natur på ena sidan med blommor och en liten damm. Jag såg den kinesiska kvinnan igen och försökte hinna ikapp henne men hon försvann. Jag hamnade sedan på ett uteställe och satte mig vid ett bord och sedan strömmade det in folk, bland annat den kinesiska kvinnan och jag fick tillbaka min väska. Jag vaknade sedan upp.

Vad tror du om drömmen? Stress eller betydde den något speciellt? Allt kändes så verkligt! Är det något jag ska ta till mig? Tack i förhand! Kram 🐝

60 Helena Ir:

skriven

Men ditt skämt,gick hem oss mig! I like! :):)

Kram :)

Svar: :)
Esmaralda

61 Agnes:

skriven

Tack Es!

Jovisst blir resan bäst om hon inte följer med...och han försöker att sätta ner foten...och hon i sin tur vänder barnen mot honom...inte lätt när bl a en 7-åring är ett av hennes verktyg...

I värsta fall så får vi alla härda ut...och göra det bästa av situationen för barnens skull...17 dar i solen kanske underlättar?

(Här gäller det att vara positiv utav-bara-fan)

Vi har en plan för att härda ut...att vi gör som vi tänkt, så får hon antingen gilla läget eller likt en purken tonåring sitta o sura where ever she wants...

Kanske osynlige sonen rycker in o ordnar ngn form av förhinder för henne...är ju en vecka kvar innan vi reser...hinner flyta mycket vatten under broarna i paris tills dess...

Kram!

Svar: Bra att ni har ett gemensamt förhållningssätt.. det underlättar... osynlige sonen kommer att göra sitt bästa, det kan du lita på och det tror jag att du själv också kan känna av att han gör... kram :)
Esmaralda

62 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda kommer vi iväg på utlandsresan i helgen ?
Oro nu när pappa blivit dålig igen.Ser du någon varning runt mig från universum?
Kram
💗💗💗

63 Undris?:

skriven

Intressant att läsa tack för att du dela med dig göteborskan

Es Hur känns min karma,är den mörk?
kram

Svar: Nej det tycker jag inte den är.. kram
Esmaralda

64 Misstjejen:

skriven

Hej

Vill fråga att när jag kom hem och blir besviken även ledsen över A han som vi ska prata idag men talar dom sanningen om att A har pga sjukdom?

Eller är han A rädd att mötas mig och behöver prata med honom så kommer han kan prata med mig under här veckan eller ska jag vänta till nästa veckan?

Vad är det som hänt?

Är besviken och ledsen...

Önskar att du kan svar på min fråga

Har jag för mycket av förväntar eller något annat?

Önskar att du kan svar på min fråga...

65 f:

skriven

hej esmeralda

kan du se vad jag kommer att arbeta med ? kommer det ge bra lön. kram

Svar: Jag ser ett jobbs om du kommer att trivas med.. jag ser studier.. och lönen kommer bli helt okey.. kram
Esmaralda

66 hmm:

skriven

skulle behöva hjälp med en sak, det en rakmaskin som saknas hemma hos oss, kan du se om den försvunnit eller om en person har tagit den?

67 Elisa:

skriven

Hej!
Vill han fortfarande satsa på oss?
Kram

Svar: Jag kan se en viss tvekan.. kram
Esmaralda

68 Smöla:

skriven

Vad är det första du får upp kring mig?

69 Elisa:

skriven

Hej!
Jag tvekar så.. ser det bra ut att åka dit?
Kram

70 Kärlek är avtändande ......................Ghostwriter:

skriven

Jag vet att jag inte är redo 100 procent för kärlek än, men det vore inte alls fel att hitta den rätta att dejta under en längre tid - som man sedan kommer bilda äkta förhållande med. Kommer jag hitta en sådan person "Snart" eller vad tror du?

Jag känner typ.... att jag behöver en ordentlig person i mitt liv, för nu tror jag bara att alla är skit och lögn är det enda som finns, och riktig kärlek finns inte, för det har jag ju fått veta nu...
Jag vill ju inte träffa allt och alla, men samtidigt känns det som att "jo det klart jag ska göra det och ta för mig", men i detta känner jag också än mer att "kärleken får mig avtänd" typ. För att beskriva känslan.




Kram på dig!
Hoppas det är ok att ställa flera frågor på en dag.

71 Nollan:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser han ut att sakna mig något sen vi sa att vi inte skulle höras?
Kram

72 Grethe Hagen Sundbom:

skriven

Huff ja, karma kan väre intressant...bare håper at jeg har positiv karma 😊😍❤
Tenker på meg sjöl som en snill og hjertelig person, eller juger jeg for meg sjöl tro? Ja, jeg har ikke noe god självkänsla tyvärr.. så da spör jeg deg elskede Esmeralda, hva ser du om meg?
Tusen hjertelig takk for svar på forhånd!! 💙💜💚💛💕💞💘❤
Kjempegod klemz fra Grethe 💐💐💐

Svar: Du är en bra person... ingen tvekan om den saken.. kram :)
Esmaralda

73 Anna:

skriven

Kära Es!

Behöver verkligen ditt råd! I två år har jag kämpat för min drömutbildningen/yrke. Gick igenom att tester och hade en arbetsgivare som ville satsa på mig. Dock blev det ej ngt då hon i slutändan inte hade råd. Nu har jag gått igenom processen igen med intervjuer och har hittat en arbetsgivare det känns kanon med. Om det går vägen så anställs jag av henne och hon betalar utbildningen som är 1,5 år och jag får mitt drömyrke. Dock så upptäckte jag att dom gör en kreditupplysning och man får inte ha någon prick på sig. vilket jag har. Jag känner mig som världens största bluff. Jag ska träffa HR i dagarna för yttligare en intervju,misstänker att dom då kommer att göra en UC. Mår jättedåligt över detta och är rädd att jag nu kommer att gå miste om detta jobbet.
Är jag helt chanslös? eller kommer det ändå gå vägen?

Stor kram

Svar: Det finns fortfarande en chans även om den krympt men den baseras på att du är helt ärlig... kram :)
Esmaralda

74 Tildis:

skriven

Vad härligt att höra att det har börjat "återbetala" sig! Jag själv känner att jag också har blivit mycket mer närvarande den senaste tiden. Jag tror det är viktigt att visa stor tacksamhet för de möjligheter som kommer till en och att alltid försöka vara ödmjuk. En fråga Es, ser vi ut att få vädret på vår sida? Kram

75 Milla:

skriven

Oj, vilken blogg. Vilken tur att du kunde komma till insikt om vända ditt liv..
Mår själv inte bra, jobbade i dag men på skakiga ben, trött, låg, nästan deppig. Kommer det att vända så jag får kraft, ork energi eller kommer det vara så här en längre tid? Sover dåligt. Ska jag satsa på en deltidssjukskrivning eller kommer jag att orka? Ekonomi för tre barn och boende måste ju räcka......

Svar: Du kämpar hårt men du ska veta att det vänder och livet kommer kännas så mycket roligare och ljusare... det ska inte dröja så länge.. kram
Esmaralda

76 Missy:

skriven

Hej Es

Vad får du för bild av min tillkommande?
kram

Svar: Rik på kärlek och inte fattig i pengar heller.. kram :)
Esmaralda

77 Bumble bee:

skriven

Hejsan Es!
Igår natt drömde jag något helt otroligt, vet inte om det berodde på stress eller om min dröm verkligen betyder något:
Jag var med mamma någonstans. Det var fullt med snö överallt och jag såg en klunga med gamla klasskamrater till mig. Mamma och jag gick mot ett tält för att hämta ut mina och min systers biljetter i en tidning som liknade Metro och våra namn var skrivet som en liten reklam artikel som mamma sedan klippte ut och helt plötsligt befann jag mig inne på flygplatsen och visste inte ens vart jag skulle utan följde med strömmen och var helt vilse. Stannade upp då och då och tittade om jag kände igen någon men det gjorde jag inte utan fortsatte gå och var vilse. Sedan började jag springa av att jag inte skulle missa flyget och landet Paris var något som dök upp i huvudet och hela tiden började jag kolla vilken gate Paris hade. Mamma och syrran dök upp från ingenstans och vi letade tillsammns och frågade till och med efter vägen. Helt plötsligt mötte jag en kvinna som var en kines och hon hjälpte mig och frågade om mitt bagage och det enda jag visade upp var en lite väska och hon tog den och bar den åt mig. Kom till och med på att jag inte ens hade någon jacka med mig då den hade försvunnit helt. Jag försökte följa henne när vi åkte i rulltrapporna men det kom folk i mellan och jag tappade bort henne. Befann mig i ett smal rum med fyra sängar som stod längst väggen och någon serverade oss mat, flickan bredvid mig frågade om jag ville ha någon form av en stor skalbagge. Den hade vingar och rörde på sig. Jag tackade nej. Sedan gick jag uppför någon sorts korridor och det var mycket folk runt mig men jag kunde ändå se en jättefin natur på ena sidan med blommor och en liten damm. Jag såg den kinesiska kvinnan igen och försökte hinna ikapp henne men hon försvann. Jag hamnade sedan på ett uteställe och satte mig vid ett bord och sedan strömmade det in folk, bland annat den kinesiska kvinnan och jag fick tillbaka min väska. Jag vaknade sedan upp.

Vad tror du om drömmen? Stress eller betydde den något speciellt? Allt kändes så verkligt! Är det något jag ska ta till mig? Tack i förhand! Kram 🐝

78 Penny:

skriven

Hej!
Jag undrar om jag kommer gå ner lite i vikt innan någon flirt kommer? Eller ser du någon flirt nu i höst mörkret? Kram Penny

79 Missy:

skriven

Tack snälla för svaret Es kram:))

80 Sophie:

skriven

Jag vet att jag inte är redo 100 procent för kärlek än, men det vore inte alls fel att hitta den rätta att dejta under en längre tid - som man sedan kommer bilda äkta förhållande med. Kommer jag hitta en sådan person "Snart" eller vad tror du?

Jag känner typ.... att jag behöver en ordentlig person i mitt liv, för nu tror jag bara att alla är skit och lögn är det enda som finns, och riktig kärlek finns inte, för det har jag ju fått veta nu...
Jag vill ju inte träffa allt och alla, men samtidigt känns det som att "jo det klart jag ska göra det och ta för mig", men i detta känner jag också än mer att "kärleken får mig avtänd" typ. För att beskriva känslan.




Kram på dig!

81 Hmm:

skriven


skulle behöva hjälp med en sak, det en rakmaskin som saknas hemma hos oss, kan du se om den försvunnit eller om en person har tagit den?

82 Kvinnan:

skriven

Ser du om vi får fler barn?? Blir det pojke eller flicka isåfall?

83 Hej :

skriven

Kommer det att lösa sig så vi trots allt får plats på det dagis vi önskat?

Svar: Ja det finns en chans.. kram
Esmaralda

84 Penny:

skriven

Hej Es!
Hur stor chans är det att jag möter någon i höst mörkret? Eller lutar det mer att jag möter någon nästa år? Kommer jag då gå ner lite i vikt eller har jag samma vikt? Mycket tacksam för svar! Kram Penny

85 Penny:

skriven

Hej Es!
Hur stor chans är det att jag möter någon i höst mörkret? Eller lutar det mer att jag möter någon nästa år? Kommer jag då gå ner lite i vikt eller har jag samma vikt? Mycket tacksam för svar! Kram Penny

Svar: Du går ner lite men det har inte med saken att göra.. din kärlek älskar dig precis som du är och chansen ökar nästa år.. kram
Esmaralda

86 AnnaK:

skriven

Tja.....min karma är lika stagnerad som jag. Får varken bra eller dåligt till mig och gör väl varken gott eller ont åt någon heller. Vänlig och snäll är jag nog åtminstone. Kan bara konstansera att något inte är riktigt som det ska med mig. En diagnos kanske? Präglad av barndom och föräldrar? Deprimerad? Något är det iaf!

Kram 😊

87 Tingeling :

skriven

Good for you! Har inte själv tänkt så mycket på karma, jag är den jag är liksom. Till och med när jag gick på högstadiet kunde jag säga till mina kompisar när dem pratade om någon annan "alla människor är olika och man får tycka olika". Var uppfostrad så. Min mamma gjorde aldrig skillnad på folk. Sen är jag såklart ingen ängel utan har fel och brister med som jag jobbar på 😉 men pratar mycket med min dotter om att alla tycker olika och ser olika ut och det är precis så det ska vara.

Min hjärtklappning har försvunnit helt nu, minskade för varje dag efter healingen och nu är den borta. Känner till och med lugn inför pendlingen, tror det till och med kan bli roligt på kursen! Försöker ha ett öppet sinne.

Jag kan ju vara lite omsluten och försiktig/blyg bland helt nya människor jag aldrig träffat. Speciellt när alla andra redan känner varandra. Har du nåt tips? Hur öppnar jag mig så jag blir mer tillgänglig för folk att prata med en? Jag vill sända ut min egen energi liksom. Inte ha en mur runt mig.

Kram!

88 Bille:

skriven

Hej Es

kommer jag känna mig trygg ekonomiskt snart blir den större?
kram

89 Smöla:

skriven

Hur är min karma?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: