Biggest loser & Superteam !!

Har ni sett Biggest Loser ?  

Dessa människor som deltar, VIP eller  vanligt folk, imponerar starkt på mej ! 

Tänk ändå att de  förmår kämpa som de gör… träningen är stenhård och även om man tror att folk ska ge upp så sker det förvånansvärt sällan. 

Och att visa upp sig i TV - respekt, säger jag bara !!

Sen visar det sig att deltagarna ofta har svårt att hålla den nya vikten och det är ju inte så konstigt.

När kamerorna stängs, gruppen splittras och tränarna tar sig an nya deltagare.. då  landar man plötsligt i sin egen vardag… en vardag  som en gång bidrog till att man la på sig kilo efter kilo.

 

När man avslutat en bantning och allt ska bli som vanligt  - det är DÅ man behöver extra stöd.

Stöd i att bryta de gamla vanorna och stöd i att  få in bra nya rutiner i sin vardag. 

 Jag hade en arbetskamrat en gång som gick ner 60 kilo och som sen behöll vikten – och själv kämpar jag för att gå ner åtminstone 10 kilo och verkar aldrig lyckas! 

Nu är vi ett litet gäng som bildat ” Superteam” .. överviktiga kärringar som ska peppa varann.

  Vi har en tråd på Facebook och delar  foto på våra måltider o allt vi stoppar i oss.. så att vi kan peppa varann… vi delar med oss av våra tips och bra recept och  en gång i veckan talar vi om vad som hänt med vår vikt.

 

Ibland har det varit två kilo ner men det har också varit på plussidan. 

Just att inte vara ensam i sin kamp känns bra !!

Funkar det inte – så har det i alla fall varit väldigt trevligt ! 

Mitt mantra är att om alla anda kan- så måste ju jag också kunna !! 

Fast så faller det på att ” Jo , jag kan men bara inte idag” 

 

  Min mamma har en bra taktik… när hennes vikt når 65 kilo så gör hon sig kvitt två… med stenhård disciplin… vilket den här rultan aldrig fixat !!

Sluta röka ( rökte en pkt om dagen).. komma i övergångsåldern och få  sköldkörtelproblem  ungefär samtidigt...var inte det ultimata för min vikt.. det var då jag började lägga på mej. Kilo efter kilo. 

 

Och det gick hur enkelt och smidigt som helst.

Ett Marabou här och ett paket MumsMums där..  en kladdkaka hit och en mazarin dit .. och rätt som det är så undrar man vem i hela friden den där tjockisen är som tittar tillbaka från spegeln !

 Men så länge man kämpar – bör det finnas hopp !!

Till er i samma situation vill jag säga att ta gärna efter och bilda ert eget Superteam! As more as merrier !!

Kram & kärlek

 
P.s. I dag  opereras mamma för grå starr och jag far med henne till doktorn i Malmö och övernattar hos henne &  kommer inte hem förrän i morgon kväll... vilket innebär att jag inte kan besvara era frågor varken idag eller i morgon !!
1 Kicki 🌞:

skriven

Godmorgon!
Jag har varit med om nått sjukt...
Jag gör alltid allt i rekordfart, har alltid gjort. Och det är ju både på gott och ont. Men nu sedan drygt en månad tillbaka har jag börjat äta långsamt. Kilo efter kilo ramlar av mig utan ansträngning... Det var egentligen inte meningen att jag skulle gå ner i vikt (gjorde iof inget) utan syftet var att sluta stressa. Det har blivit som tre (frukost, lunch och middag) dagliga meditationer och kroppen mår prima. Jag har tidigare varit skåpätardrottningens moder 😊. Nu skåpäter jag aldrig. Jag hinner bli mätt på det som är på tallriken (även mindre portioner nuförtiden) och kroppen blir dom lugn och tillfreds efter måltiderna. Ja tänk hur det kan bli och utan att ansträngning... Kram till er🌷

2 <3:

skriven

Hoppas att allt går bra för din mor.
Kram & Love
💗💗💗

3 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Det är inte lätt ...att vara tung...
För mig just nu är vågen en no go zone...
Har mått såå dåligt av de icke resultat att jag nu låter bli att väga mig och nu enbart mäter sockret igen...
och där händer det saker !
Om än i blygsam takt
Lycka till med dina borttappade kilon ! Ju fler desto bättre !

Ge din ömma moder en extra kram

Kram Anki med flock

4 Skorpan:

skriven

Hejar på alla er som kämpar med era kilon, borde kämpa mer jag också, men... Inte lätt o ju äldre man blir desto svårare blir det att bli kvitt allt som lägger sig på en... Nå kanske cyklandet hjälper upp situationen lite, fast jag handlade nog en så stor dräkt att jag säkert ryms i den i framtiden också ;).

Lycka till med op Mormor!
Kram Skorpan

5 Anki:

skriven

Jag menar ju naturligtvis ju fler ni är tillsammans ...desto roligare blir "kampen"
Kram Anki

6 Nettan:

skriven

Ett tips som är jättebra!
Frukost, lunch o middag ska ätas på minst 20 minuter. Det är jättesvårt men på en vecka kan man gå ner upp till 4 kg. Ät dig 80 % mätt vid varje måltid. Känner du dig fortfarande lite hungrig efter maten ät mer protein. Att äta långsamt o tillräckligt med protein gör att man knappt behöver mer mat än tre måltider.

Håller tummarna att operationen går bra!
Kram ❤️

7 Tisa:

skriven

Kommer den andra läkaren att lyssna på mig? Han är en idiot och jag vet inte om jag måendemässigt klarar av att åka hem i morgon. Han har en stor makt och en stor förmåga att både skälla och köra över mig.Jag har alltid ångest inför att träffa honom och vill inget mer än att få byta läkare. Får jag min röst hörd?

8 Tisa:

skriven

Och nu såg jag att du inte svarar på frågor varken idag eller imorgon. Sorry!

9 Hedwig:

skriven

Jag önskar er lycka till idag! Och det viktigaste när det gäller bantning är nog att ställa regler för sig själv som inte är alltför hårda och som går att följa..Sedan ska man ta bort det som man har blivit beroende av som snabbmat med många tillsatser och tillsatt socker. Då och då får man synda.

10 Bea:

skriven

Jag är också väldigt imponerad av deltagarna i Biggest loser och deras kämparglöd. Själv har jag kämpat mot ca 30 kilos övervikt sedan jag fick mitt första barn för åtta år sedan. Vill inget hellre än att gå ner i vikt och förstår inte varför jag bara inte kan "skärpa till mig" och ta tag i problemet. Min vikt har blivit som ett socialt handikapp då jag känner mig obekväm att vara ute bland folk. Jag är så otroligt trött på att dras med detta problem att jag har bestämt mig för att det bara finns två alternativ. Antigen gör jag något åt problemet nu eller så får jag helt enkelt leva med det och inse att vikten inte är allt. Tror också att det kan vara bra att träffa personer som är i liknade situation för att få stöd.
Önskar er alla en trevlig dag!

11 Chatrine:

skriven

Lycka till med lilla mamma! Gråstarr är något som läkarna är mycket duktiga på att åtgärda. Och tur är ju det. Kram Chatrine

12 lars:

skriven

Jag håller med
Deltagarna förtjänar en stor eloge

13 sense:

skriven

befinner mig i samma sits ES , korpulent , i klimakteriet och hypotyreotisk och utan cigg, men jag älskar mat och rött därtill. Så min mage är inte av öl utan av kaloririkt och gott rödvin och mat och jag skyller även på sällskapet också för de är medskyldiga till goda leverne.
Jag riktigt hatar hungerkänslan och i vattengympan fantiserar jag om måltider!

14 Helena Ir:

skriven

Ja,att gå er i vikt i grupp,eller med med någon väninna..tror jag på..att stötta varandra. Jag tror också på att man ska peppa varandra att inte ta avsteg från sin kostplan,åtminstone om det är det som man har tänkt sig..blir lite svårt annars!

Slutet på 70 talet var jag med i viktväktarna.då var VV mera likt dagens GI. Idag äter jag mer LCHF..och de flesta förstår att sockret är inte så bra.vare sig för vikten..eller hälsan!

I min ålder är det svårt med de där sista 5 kilona..hormonellt..och även sköldkörtelproblematik gör det svårare.

Och Es,det gick så bra idag hos Dracula..precis som du sa :)

Allt gott till dig och din mamma!

Kram :)

15 Ghostwriter :

skriven

Hoppas operationen går bra och att hon blir kry.


Kram!

16 Lilla blå:

skriven

Kram på er!
Operationer är aldrig kul, men mysigt med egentid trots allt 🌷


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: