De sanna hjältarna...

De sanna hjältarna är du och  jag och allt vanligt folk som stretar på i vardagen  med jobb och hus och hem och ungar och tvätt & matlagning och parmiddagar och gud vet vad !  Som att shoppa på Ullared till exempel, det kräver sin kvinna !

Förra helgen var ju jag och döttrarna där.

Mamma valde bort spektaklet, annars var ju hon också medbjuden. Hon är inte så mycket för shopping… men det kan jag säga att döttrarna är. 

Vi anlände på fredagen strax efter lunch…. glada i hågen, shoppingsugna och  på bästa humör.  Tre timmar senare var jag klar för dagen men det var INTE barnen ( barn & barn.. de är ju 41 och 44 år men i alla fall..)  nänä… de var klara klockan 18.30 !! ARTON & TRETTIO !!!  Ja jösses !

 

Vi for till stugan.. tände alla medhavda värmeljus.. korkade upp champagnen och beställde  mat från den indiska restaurangen som har delivery service. God indisk mat anlände… det röda vinet korkades upp och vi hade en sån mysig kväll

Sen blev det morgon… och yngsta dottern var igång tidigt och Ullaredtaggad ! Smittade snabbt av sig till  den äldre… medan jag nog hade kunnat sova en timme till, eler två...

En snabb frukost och sen tillbaka till den gula butiken.

 

Klockan  var 8.30 och butiken redan full av folk… och sen fylldes det på ytterligare.. hela tiden… det var så belamrat med folk och varuvagnar att man fick ställa sin vagn medan man tittade runt. 

Och då passade nån på att ta min vagn. Jag såg själva tillskansandet av vagnen.  

Helvetes jävlar förstår ni, är man trött, har skoskav och känner sig lite däven sådär dagen efter… då tål man inte sånt.

Om jag säger överreaktion så är det milt uttryckt… den stackars mannen  släppte vagnen och slank iväg mellan hyllorna och jag skulle ha kunnat knyta näven  efter honom och skrika ….men det gjorde jag inte. 

Jag väste  ” SLÄPP MIN VAGN” på samma sätt som man säger i deckare på TV ” Drop your gun”

 // En låååååååååång fikapaus//

Och på tal om skoskav . Jag ställde till det redan från början.  Råkade få fel skor på mej hemma.. ett par spetsiga silvriga finskor. De stod där i hallen och jag tänkte inte.  Redan på fredagen blev det skoskav och plåster.

 

Vid lunchtid gav jag upp.  Försökte slå mig fram till ett ledigt bord i cafeterian … lurade i vassen och slog till så snart nån lyfte röven från sin stol.. då var jag där.

Jag fikade och läste och läste och fikade. Passade på att köpa en lämplig bok.

Då och då kollade jag med tjejerna hur mycket mer de hade att shoppa… och när tror ni de var klara ? Klockan 17.00 !!  Seriöst..  8 ½ timme och det var dag två.

Jag var bara så tacksam att vi inte hade någon dag tre.

Det var med nöd och näppe som vi fick in alla gula påsar i bilen

Och dotterns bil är stor... typ en slags Van !

Lördagskvällen firades här hos mej… med köpepizza, strandpromenad  och tidigt sänggående !

Jag undrar om det månne är åldern som tar ut sin rätt… eller om jag bara allmänt håller på att tappa stinget … faktum är båda döttrarna klår mej i shopping !!

Kram & kärlek

 

1 Tingeling :

skriven

😀 nu blev jag väldigt sugen på att åka till ullared! Trots knökfullt med folk. Kanske ska planera in det i höst, eller i vår, så jag kan köpa vår- och sommarkläder till min dotter. ☺ när är bäst att åka egentligen, nån dag innan barnbidraget kanske. Då har folk varken barnbidrag eller lön än..... 😉

Funderat mycket senaste tiden vad jag vill bli. Och i natt drömde jag tydligt, rörelse och dans lärare. Hhmmm... Ja det skulle vara roligt. Tveksamt om det är 100 % rätt ändå... Däremot lärare har jag ju funderat på. Lärare eller inom vården.

Idag ska vi på kalas. Sen blir det nog inte så mycket mer, ser ut att bli regn nämligen.

Vet att jag precis flyttat hit, och jag trivs. Men flyttar jag till annan stad inom typ 10 år i alla fall? 😁

Kram!

Svar: Ja, åk när det varken är avlöningsdags eller barnbidragsdags.. och gärna mitt i veckan om du kan... då är det som minst folk! Så småningom blir det flytt till annan stad men inte än... kram :)
Esmaralda

2 Jennifer:

skriven

Godmorgon! Shopping kan vara roligt och för min del blir det shopping i Bahrain senare i höst, hurra! Lönar det sig att satsa på bättre boende (och därmed också dyrare)? Ser du fortfarande något slags problem i samband med resan? Handlar det om något allvarligt? Kram

Svar: Håll utkik efter annat boende.. du bör kunna hitta något lite större men som inte ät tokdyrt... jag ser inga allvarliga varningar.. kram :)
Esmaralda

3 <3:

skriven

Godmorgon kära Es har G förändrat sig? Det känns mer för stunden vill han försöka håva in mig igen. Jag är vaksam och håller distans.
Tror du min soulmate finns i min stad ?
Börjar vi närma oss varandra.
För det kan väl inte vara G.
Kyrkoval idag hoppas att fler går och röstar så SD inte kommer in i kyrkan. De har inget där att göra är min åsikt.
Tror jag ska unna mig en liten pizza med ikväll och coke.
Kram

Svar: Nej, det är inte G ! Någon helt annan kommer. kram :)
Esmaralda

4 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha, jag själv som inte är överdrivet gammal kan börja tycka det är jobbigt att springa i affärer en hel dag. Allt folk, köer och beslut inför köpandet, men ibland är det riktigt kul och man känner sig så nöjd efteråt.

Ser du något roligt om min kärlek jag är påväg att möta? Till utseende eller sättet? Kommer jag veta att det är han?
Kram

Svar: Du bara vet att det är rätt.. när ni möts !! Kram :)
Esmaralda

5 Skorpan:

skriven

:D oj då, den yngre generationen har tagit över shoppingherraväldet ;). Dim har bra uthållighet, döttrarna, o klart det att man shopoar då man en gångtagit sig dit. Du hade nog klarat av det Es bara du haft rätt sorts skor på dig ;). En jättebra julklapp ju, döttrarna trivdes o du med! Var boken som du hade där på bordet bra? Skulle finnas chans att gå o höra på författaren i fråga..

Har lite smått börjat fundera på det här med studier. Insåg att jag inte har det minsta erfarenhet av kommunikation, typ pressrealeser o annan saktext. Ser du nåt kring dett Es, kunde det vara något att satsa på? Eller är det något annat, HR? Det jobb som jag har sökt innefattar dessa båda o det var ddt som öppnade mina ögon för min inkompetens inom dessa områden..

Idag blir det frukostkalas hos kompisfamiljen nästgårds :). Vi hade kvällsmålskalas för en o en halv vecka sen o det var en lyckad överraskning hemma hos oss. Blir nog trevligt. Annars är det lite höstligt, sex grader varmt med solsken till.. Hösten kommer smygande, så är det.

Ha en bra söndag!
Kram Skorpan

Svar: Boken var bra !! Studier är också bra... kram :)
Esmaralda

6 Anonym :

skriven

Har han berättat för henne om otroheten ? Har inte sagt något till henne. Känner mig fortfarande äcklad av situationen och äcklas av män just nu.
Han har skrivit och skickat bilder från utlandresan och bröllop och förlåt och att han vill vara min vän för alltid. Har inte förmått mig att svara. Ringde med flera gånger innan han åkte svarade ej.
Har han dåligt samvete på riktigt eller är det mest att han inte vill att blonda mamman ska få reda på det. Kommer deras relation hålla ? Vem vill han ha egentligen. Killens beteende är väldigt märkligt.

7 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Ajaj skoskav är inte kul, då tappar man ju stinget helt. Men annars snygga skor, verkligen!!!
Roligt att dina döttrar hittade så mycket.

Es, det känns av och tär lite,
Känns det för honom också?
Kram



8 J:

skriven

Haha., tror nog att du har shoppingtarmen kvar ja😄👍.. men inser att du inte behöver så mycket grejor mer😉..
Blir det något mera möte med P?! Eller ska jag skita i den mannen. Kram

Svar: Känns bättre om du tänker framåt o går vidare.. kram :)
Esmaralda

9 The mom:

skriven

Hej Esmaralda.
Om jag ska vara ärlig så har jag aldrig varit på Ullared, men jag tänker att det påminner om ikea. Kanske är dags att ta sig dit!!
Är det dags att köpa nya leksaker till sonen tro? Han kanske är trött på de här hemma?
Jag är ju själv och singel just nu, Tror du jag får mitt andra barn inom 2- 3 år?
Kram

Svar: Ja, lite nytt i leksaksväg hade han gillar :) Du bör få barn nr 2 inom tre år men jag lovar inget.. kram :)
Esmaralda

10 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Skönt att allt gick bra med din mammas op En riktig stålmormor är hon tittar sin favvo serie trots ögon op .

Hjältar är dom som kan handla så länge...Jag åker inte ens med dit även om sonen bjöd med mig och hade ordnat stuga o allt....nej fy jag är inget för trängsel ...så i mina ögon är du en hjälte med ..

Hösten börjar göra sitt intåg...trattkantarellerna har tittat upp och gjorde min lunch igår till en lyxomelett...en tröst i vardagslunken...

Ha en härlig söndag !

Kram Anki med flock

Svar: Kantareller.. bland det bästa man kan tänka sig !! Kram :)
Esmaralda

11 Sus:

skriven

Hej
Man är ju inte alltid på topp....
Du får ladda om ....
Love sus

12 Jossan :

skriven

God morgon!

Vi har bokat vår ullaredsresa nu. Det blir den 18/11. Det kommer köpas julklappar och massa julsaker. Det blir ju så när man precis flyttat. Vi brukar va där mellan 7-20 typ...

Träningen är igång! Men jag lyckades åka på världens förkylning. Så nu ligger jag nerbäddad i sängen innan jag ska in och luncha med en kompis. "Tur" man inte hinner träna denna veckan då. Jag hoppas jag lyckas komma I form och få kroppen jag vill ha!

Om 2 dagar slutar jag jobba på mitt nuvarande jobb ovh börjar på det andra. Jag kommer faktiskt sakna detta men det är så jäkla tufft nu. I veckan blev jag slagen av ett barn. Känns så märkligt. Har fått höra av kollegor att de inte vill att jag ska sluta.. jag vill inte lämna dom.. hade önskat jag fått denna tjänsten där istället..

Jag är ständigt trött och jag förstår inte varför... Jag känner mig deppig för tillfället.
Jag ska fira min födelsedag med tjejmiddag och redan nu har en tjej tackat nej och jag får panik inom mig! Men jag fick tipset att tänka på hur bra fest det kommer bli.
På samma sätt ska jag tänka på den nya killen! Han som är påväg! Jag hoppas innerligt att han kommer innan jul!

Jag ska maila min rektor idag och se om han kan hjälpa mig att komma in på valideringsprogrammet så jag får min legitimation. Hoppas han kan hjälpa mig...

Kram

Svar: Du är verkligen omtyckt på din arbetsplats...men det är okey för dig att flytta vidare! Kram :)
Esmaralda

13 Jenny:

skriven

Godmorgon! Jag har aldrig varit på GK:s det är inget som lockar, men det kan ju ändas eller inte ;) Ser du någon förändring i mitt liv inom den närmsta tiden, jag känner att jag inte kan gå runt så här längre. Känner mig så missnöjd, men kan inte sätta fingret på vad. Har du någon kännig eller nån vink så är det välkommet.
Kram J

Svar: Du behöver leva en dröm... och det ska du gå in för... livsglädjen kommer då absolut tillbaka.. kram :)
Esmaralda

14 Rebecca:

skriven

Ullared i mitt hjärta 😀 låter som en shoppingtur utan dess like.

Klarar jag mig igenom dessa tre veckor? Kram

Svar: Ja det gör du, helt säkert.. kram :)
Esmaralda

15 Cattis:

skriven

Hej Es!
Tack för en trevlig och ingående beskrivning av er vistelse och för det bevingade ordet😂 Han håller nog reda på sin vagn i fortsättningen! Jag tycker definitivt inte att du tappat stinget, till ditt försvar så var du där för inte så länge sedan...vill jag minnas. Det var tappert av dig vara med hela dag 2 och i finskorna dessutom.

Jag vill så gärna göra en förändring och byta arbete, kanske till något helt annat. Försöker analysera och har gjort lite olika typer av tester men blir ändå inte klok på vad som skulle passa mig bäst. Ser du något kring detta?

Önskar alla en fin och härlig söndag!

Svar: En bra tankeprocess du startat o du kommer nå hela vägen fram och veta vad du ska satsa på.. kram :)
Esmaralda

16 Tisa:

skriven

Finns det chans till att få stanna kvar längre?

17 Shoppare:

skriven

Nämen.. Kanske tillfälligt som shoppingstinget gått ur dig 😮

Esmaralda: Skulle bli så glad om du såg något seriöst eller oseriöst i kärleksväg för mig snart? Annars myser jag själv i soffan med filt och choklad som vanligt. Funkar helt ok men saknar..

Kramen!

18 Alexandra:

skriven



.... omgiven...😂😂😂😂😂😂😂😂😂!!!!




Svar: :)
Esmaralda

19 Dreams come true:

skriven

Hej,har fått till mig från mina guider att det ska komma pengar i två eller tre omgångar. Har jag uppfattat detta rätt så att jag kan få ordning på ekonomin någon gång?

20 Sus:

skriven

Hej
Nu kände jag att jag måste fråga....
Flyttar han hem snart?
Love sus

Svar: Jag kan inte se att det blir så.... och om det blir, då känns det inte som om det blir den harmoni som du vill ha... så tänk dig noga för hur DU vill ha det... kram :)
Esmaralda

21 Lotta:

skriven

Puh, verkar jobbigt med allt folk på Ullared. Jag skulle aldrig klara att vara där så länge som hela dagar och det har inget med ålder att göra :).

Jag undrar om sonen kommer klara sig helskinnad på skidresan i år igen. Förra gången ramlade han på alla sätt han kunde, men hade säkert änglavakt. Vågar jag släpps iväg honom igen?

Kram Lotta

Svar: Jadå släpp du iväg honom.. han kommer klara sig bra... och det är viktigt för honom att få komma iväg och pröva sitt mod lite.. kram :)
Esmaralda

22 S+shima:

skriven

Kära Es!! Kommer denna graviditet att komma snart för mig.. hur nära ?? Längtar dit// kram

23 Blomman:

skriven

Hej Esmaralda.
Bor just nu i lägenhet. Ser nästa flytt ut att bli med en kärlek? Till tvåsamhet?
Kram

24 Helena Ir:

skriven

Vet du,jag måste säga att du har tålamod..som orkade dina egna timmar. Kanske är det så ,att när du gjort det, så har du fyllt din kvot av shoppande,för en tid ? :)
Kan de inte vara så att döttrarna brås på sin egen mamma,när de var i din åldern?
När du beskriver den där trängseln där borta..så känner jag absolut ingen längtan dit..vete tusan om jag någonsin tar mig dit :) :)..men så många tänker annorlunda pga den där trängseln därborta..hur står Ni ut?

Tror du det där positiva du hade en stark känsla av..är på ingång?

Dagarna går i rasande fart..kunde man inte stoppa tiden lite..känner inte igen mig i spegeln längre..vem är kvinnan jag ser? Hon som var en ung kvinna,för inte alls så länge sedan..

Ha det så bra..
Kram :)

Svar: Ett folkfullt Ullared är rena helvetet.. men samtidigt kul... en känsla som är svår att beskriva ! Du ska snart göra ett val - som du inte ska ducka för.. och detta leder in dig på en bra väg... kram :)
Esmaralda

25 Soffliggare:

skriven

Haha.
Stulna shoppingvagnar ja,
i stundens hetta kan man döda för sin vagn!
Jag har till och med efterlyst min,
i Ullareds informationsdisk.
Uppfylld av sorg där å då.
Ja jisses alltså..
Soffläge idag igen.
Ska försöka mig ut på en promenad,
med Podcast i lurarna.
Min nya besatthet!
Mia Skäringer och Anna Mannheimer,
deras podd är helt fantastisk.
Hoppas på lite energipåfyllning.
Kompletterar med en fråga här:
Ser du möjligtvis någon kul i det närmaste?
Skulle behövas nu.

Kramen!

Svar: Tack för podtips !! Jag har ju aldrig fotograferat eller lagt numret på min Ullaredsvagn på minnet så försvinner den... då blir det bara ren panik ! Lite kul kommer... du blir medbjuden på något eller får en fråga om du vill delta och det bör du absolut tacka ja till ..kram :)
Esmaralda

26 Vv <3:

skriven

Hej esmaralda 💖

Du sa att jag skulle åka mer dit till österrike innan när kommer detta ske är det med ardi?

Kram 💖💖💖💖

27 F.u:

skriven


Hur ser karriären ut för mig..hur länge till ska vi jobba som vi gör kram.

28 Maria:

skriven

Hej!
Vilken helg i Ullared! Hihi, jag var där oxå på lördagseftermiddagen med min dotter o hennes kompis. De tog god tid på sig minsann och mamma hade inga pengar att handla för.. bara lite mat o mjölk vilket var dumt för jag var färdig långt före. Satt på caféet o väntade länge sen på bänken utanför, ja jösses vad väntan är lång ibland. Hemma var vi inte förrän efter 22 på kvällen!
Ser du om jag kan få ett tredje barn? Med F❤️
Kram o ha en skön söndag

Svar: Ja, möjligheten att det blir så ser ut att vara runt 40 %.. kram :)
Esmaralda

29 Ghostwriter :

skriven

Jag tyckte mindre om en sak jag fick höra och jag undrar om det finns chans för mig att liksom hitta ett sätt att se förbi saken. Oavsett att Jag är som jAg är så vill jag samtidigt prova nya sätt i mitt tänkesätt... Samtidigt slippa förlora mig alldeles för mycket på bara min bekostnad.





Kram

30 Barbro :

skriven

Hej Esmeralda!

Jag känner mig som jag kämpar en kamp som är omöjlig att vinna. Pappa är ju Bipolär o nu efter 3 år så lyssnade äntligen läkarna på att det inte går att ge honom Antidepressiva för det bara underhåller hans bergochdalbana. Det senaste året har han varit "normal" 6 v.

Så dom satte ut dom o satte in Litium istället o skickade hem honom dagen efter. Där kom alla biverkningar o vi har haft ett helvete. Läkarna inser nu sitt misstag o vill att pappa läggs in igen. Men han vägrar åka in igen.

Jag känner bara att jag orkar inte längre har sagt det åt honom o nu får hemtjänsten ta över allt ansvar.
Men hur skall jag klara av att släppa o stå emot alla skuldkänslor jag får hela tiden?
Kommer pappa aldrig att få må "bra"?

Kram Barbro

Svar: Du MÅSTE släppa taget o släppa eventuella skuldkänslor... lämna över åt hemtjänsten... nu måste du ta hand om dig själv... och sätta all fokus på att ge dig själv energi.... det är viktigt.. du får räkna med att din pappas mående kommer gå upp och ner men längre bra perioder kommer med all säkerhet så småningom.. kram
Esmaralda

31 Anonym idag:

skriven

Hej, själv har jag aldrig varit i Ullared, känner inte alls något måste att besöka det.. men det är kanske för jag inte vet hur bra det är, efter första besöket är jag kanske såld..😄

Känner mig ur jängerna idag, inte alls i form. Kanske flr att tankarna far runt och att jag bestämt mig för att säga upp mig imorgon, fast jag inte har någon ny tjänst på gång.. löser det sig, kommer jag att finna en tjänst där jag känner glädje och längtar till?
Kram

32 Kvinnan:

skriven

Hej esmeralda hur mår du? Jag har fick till mig i tankarna att du känns lite nere?

Kanske har jag fel , men tänkte ändå fråga om jag har rätt? Kram

Svar: Du har nog rätt... jag är nämligen ganska trött och när jag besvarat lite frågor här så tänker jag sträcka ut mig på sängen och läsa eller kolla nån film... en gäspig dag helt enkelt... kram :)
Esmaralda

33 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!

Får du bara på dej rätt skor nästa gång så får nog döttrarna se upp igen när det gäller shoppingen haha! Hade nog varit likadan som dina döttrar....
Ser du nån förändring inom jobbet, känns som det är dags för nya arbetsuppgifter, kan det bli bra?
Trevlig söndag folks🍁

34 AnnaK:

skriven

Ojoj, lät väldans jobbigt! Vet inte om jag skulle palla det stället 😂 Blir trött bara att läsa om det. Men ja.....nån gång borde en ju uppleva det stället faktiskt 😊

Tack för svar igår! Någon tycker jag skulle försöka sälja mina målningar för att dra in en slant. Själv tycker jag de är långt ifrån bra.... Men annars är det nån loppispryl jag fyndat som skulle kunna ge nåt men det är en ytterst tillfällig extrainkomst. Fort är de grejerna slut och de ger inte så mkt. Får klura.

Kram 😊

Svar: Det ÄR en upplevelse.. men mysigast är övernattningen :) kram :)
Esmaralda

35 Solstjärnan:

skriven

Hej🌝

Shopping pro är dom helt klart! Man ger inte upp i första taget🌝.Din otur var skorna .Det var nog helt klart tänkt att du skulle ta paus ed en bra bok.
För vem vet ..om du hade shoppat loss ..var hade alla saker fått plats.."Vanen" hade blivit mer än proppfull.

Men allt som allt låter det som om resan var lyckad!🌝👍

Ha en avkopplande sö!
Kram Solstjärnan 🌟

Svar: Och ändå blev det en del jag fick ihop :) Kram :)
Esmaralda

36 Vi:

skriven

Hej Esmaralda.
Här är det sjukstuga och lite gnälligt barn.
Es, vad vill han ha för kontakt med mig framöver? Vill han vara min vän? Eller att kontakten endast handlar om barnet?
På vilket sätt tycker han om mig? Är det som vän? Eller som sitt barns mamma? Eller mer än som vän?
Kram

Svar: Ni får krya på er ! Han funderar nog inte så tydligt över hur han vill ha det men han vill att ni ska kunna prata om ert barn på ett bra sätt.. kram
Esmaralda

37 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda vilka shoppisar ni är. Tråkigt med skoskav men fin fina var skorna med strassbling. Min mormor sa alltid vill man vara fin får man lida pin. Var utbjuden på en liten provsmakning av höstmeny i veckan på ett hotell. T var inte där som han brukar. Du såg tidigare att han fått något annat i tankarna men att han är intresserad men tänker på åldersskillnaden. Känns konstigt. Har han läst mina sista mejl ? Vad hände ?
Mannen jag fick älgköttet av tror jag är väldigt intresserad av mig kan det stämma. Han och T är lika gamla. Har inget intresse av J med älgköttet mer än som vän.
Kram

Svar: Dessa män.. de känns i utkanten av dig och känns inte viktiga i ditt liv och det är nog därför som jag ingenting direkt kan se.. kram
Esmaralda

38 S:

skriven

Hej Esmaralda.
För mig är det det bästa att inte ses, inte träffa honom förrän jag fått distans till mina känslor och kan kontrollera dem. Tror inte jag är där riktigt än. Känns som om de inte är riktigt under kontroll och kanske jag kan falla tillbaka. Tror du att jag kommer att kommit vidare inom ett halvår från honom?
Bryr han sig om om vi ses eller inte?
Kram

39 Michaela:

skriven

Shit vilka döttrar! Hatten av för dem :) Jag blev trött bara av att läsa. Fin resa hade ni i alla fall :)

Varför får jag inte svar på mitt sms? Blir irriterad!
Kram

Svar: Ja av nån anledning har dina sms blivit bortprioriterade.. jag ser inte varför.. kram :)
Esmaralda

40 Anna.L:

skriven

Hej! Nu ska jag välja mellan två olika frisörer i stan, tror du SB eller det nyöppnade "systerföretaget" kommer kunna hjälpa mig bäst?

Har pga medicinering fått jättedålig hårkvalitet, extremt mjukt hår, tunt och det bara flyger. Svårt att förklara, kan efter liknas med kardat ull. Har det därför uppsatt HELA tiden. Skäms över mitt hår, men drömmen är att kunna ha det utsläppt!
Har dragit mig till att ens gå till frisören pga skam, kommer jag kunna få hjälp utan att det blir slöseri med pengar...

Svar: Jag tror båda är bra och du ska pröva dig fram.. dock kan Systerföretaget ha ett litet försprång när det gäller nytänk.. kram
Esmaralda

41 Anna.L:

skriven

Hej! Nu ska jag välja mellan två olika frisörer i stan, tror du SB eller det nyöppnade "systerföretaget" kommer kunna hjälpa mig bäst?

Har pga medicinering fått jättedålig hårkvalitet, extremt mjukt hår, tunt och det bara flyger. Svårt att förklara, kan efter liknas med kardat ull. Har det därför uppsatt HELA tiden. Skäms över mitt hår, men drömmen är att kunna ha det utsläppt!
Har dragit mig till att ens gå till frisören pga skam, kommer jag kunna få hjälp utan att det blir slöseri med pengar...

42 Skoltrötter:

skriven

Hej från hemtentaskrivandet. Suuck så segt det går...

Då hamnar en lätt här inne istället 😁

Något som också går segt är dejtandet. Dyker något kul upp snart av tillfälligt eller mer bestående slag? Ser du. Kramis!


Svar: Något bör ske ganska snart... kram :)
Esmaralda

43 Fanny2:

skriven

Hur orkar de? Jag är yngre och tycker att det är jobbigt nog att gå till en vanlig mataffär. Första dagen var väl för att göra en lista i huvudet på potentiella köp och överväganden... Vet man exakt vad man behöver och låter bli att köpa saker bara för att så är det kanske lättare att sluta. "drop your gun"... Den där mannen kommer aldrig att ta någon annans vagn igen. 😂

Tack för svar igår. Jag förstår varför du ändå rekommenderar att man gör regressionen själv. Kunde ta åt mig en del av det lilla jag såg under en av dina healingar och det kändes ganska rejält. Tyvärr är jag sån som måste vara helt ensam och ifred för att kunna slappna av tillräckligt. En annan gång förhoppningsvis. 💜

Kram

44 Mikael:

skriven

Ullared har man hört talas om några gånger i den här bloggen, nu är det ju så man börjar undra vad det är för ställe och vad man köper för något där, låter som Ikea men några timmar värre haha

Ha en skön söndag utan Ullared :)

Kram
Mikael

Svar: Rätt lustigt... sitter en hel del män i sportbaren.. för en sådan finns mitt i butiken... måhända de inte är lika shoppingbenägna som somliga av oss kvinnfolk :) Kram :)
Esmaralda

45 Mimia:

skriven

Det är lätt att le här, men förstår att du haft det tufft! ;) Hoppas idag är det bättre.
Vem kommer att vara vid mig om ett par månader?

46 Love:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att träffa en potentiell partner innan jag möter den rätta?
Kram

47 Mimi:

skriven

Så kul med ullared:) längtar att få åka dit en dag när ekonomin blir bättre:)

Es ser du mig med en bättre ekonomi, eller kommer jag alltid ha det som nu?kram

48 Roseq:

skriven

Hej!
Köpte Talismanen/ amuletten av dig för ett tag sen.
Mina önskningar har inte fungerat.
En som jag önskade hälsa för har dött, hans tid var säkert inne. Det förstår jag.
Killen vill inte ha något med mig att göra o jag har nog pajjat allt hopp där,
Finns det något jag kan göra för att den ska verka i positiv riktning?
Vill du hjälpa mig?
Kram fina ❤

Svar: Kanske att du begärt för mycket av din talisman ? Det fungerar som bäst om man samarbetar med den och själv gör vad man kan för att man ska börja gå i rätt riktigt.. dock känns det som att den fortfarande fungerar och den kan ha haft fokus på att ge dig annat skydd också.. som du inte riktigt märkt eller är medveten om... kram :)
Esmaralda

49 Hedwig:

skriven

Jag kan tänka mig att ni hade kul tillsammans..Jag blev nyfiken och googlade på Ullared. Det ser lite amerikanskt ut tycker jag, jag har aldrig sett något liknande i Holland, förutom det stora Ikea-varuhuset som finns i Groningen och som är ett av Europas största. Jag vet dock inte om jag skulle vilja åka till Ullared. Det är så lätt att bli av med alltför mycket pengar om allting är så billigt. Sedan köper man lätt massor med grejer som man egentligen inte alls behöver. Inte bra för en fattiglapp som jag. Hyresrättsföreningen i mitt bostadsområde har ordnat en utflykt till Emden i Tyskland och där lär det också finnas ett stort varuhus. Fördelen med att handla i Tyskland är, tycker jag, att de har så många ekologiska/naturliga grejer som hudkräm, tvättmedel och matvaror som är mycket billigare där. Trevlig söndag allihopa!

Svar: Och så är spriten så jädrans billig i Tyskland också :) Eller snarare vin.. som jag mest köper.. kram :)
Esmaralda

50 HOLLY:

skriven

Hej kära Es! Jag tillhör den tråkiga svårt utbrända typen som skyr allt vad köpcenter heter, så jag rös av obehag bara genom att läsa om alla människor som trängs överallt och kör på mina hälsenor. Här sitter jag ute på landet i ett rum som släpper in fullt med ljus från himlen och alla vackra höstfärger samtidigt som flyttfåglarna passerar. Det ger mig ro i själen i stället för att trängas med folk. Jag tillhör nog flyttfåglarna som flyger sin kos när det är dags.

Efter drygt 2 år i det hemska mögelhuset har min hälsa också flugit sin kos. Jag har grym värk i hela kroppen, även i min rygg med flera spinalstenoser. Det ger hemsk värk dygnet om och jag har svårt att röra mig och gå. Måste ha kryckor. Jag kan sova jämt om det inte vore för värken. Jag har ett konstant obehagligt tryck/värk inne i huvudet som ger mig dimsyn och gör att jag känner mig helt avstängd från vad som händer runt mig. Jag borde ha hemhjälp för det känns inte som om jag kan reda mig själv längre.
Jag är uppvuxen med en misshandlande pappa som aldrig tolererade gnäll utan han sa då alltid: Det var alltid värre i det militära för där fick man minsann gå i 20 mil med 100 kg packning i 3 meter snö och det var ingen jävel som klagade, även om alla ben var avbrutna.
Jag är därför livrädd att uppsöka en läkare för jag vill INTE höra att jag är inbillningssjuk och att min tillvaro borde fungera om jag ansträngde mig mer och tänkte positivt.
Jag vet inte om detta är efterdyningar efter mögelhuset eller om jag skulle kunna få hjälp utifrån. Jag vet så innerligt väl att man borde kunna hjälpa sig själv genom goda tankar, men det känns som om det har gått över styr nu. Vad råder du mig till Es? Jag vill INTE vara en gnällkärring! Jag vill heller inte äta mediciner för jag har alltid levt som hälsofreak och vill hellre höja mitt immunförsvar genom olika örter i naturen.

Kramar från en som ropar på hjälp i svår nöd
Eva

Svar: Låter som du har det alldeles underbart... ljus och vilsamt i ditt uterum ! Och du är INGEN gnällkärring.... klart du ska söka läkare.. och omgående och i detta ska du inte ge dig förrän du får den hjälp du behöver.... lycka till nu.. kram :)
Esmaralda

51 Sofia:

skriven

Mysigt med mor och dotter-tid!

Lite småhärligt att tålamodsaspekten i att vara mamma alltid tycks vara närvarade oavsett barnens ålder. Tur att de till slut kom ut från Ullared ;-)

Jag längtar efter någon att dela höstmyset med. Vad ser du på den fronten just nu. Är det fortsatt magert eller dyker något hångelvänligt upp?
Kram.

52 Milla:

skriven

Shit, vilken shopping!
Jo, jag undrar hur jag ska jobba med gränsssättning, säga nej, sluta ta hand om osv. Känns som jag bara drar till mig sådana människor oxå.
O det vill jag inte längre.
Kan du ge mig ngn vägledning i det?

53 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda då kände jag rätt! När det gällde Atraktionen från honom. Det är bara det att jag vågar inte tittande jag känner att någon vill flörta. Är så tafatt på det området! 😃 Tror du det kan bli någon romans?? Kram 🌞

54 Kicki 🌞:

skriven

Jag har aldrig varit på Ullared. Men sett en del "stölder" av kundvagnar på TV:e 🤔!

Jag har i dag sagt "Hej då" till en man som varit ett kort tag i mitt liv. Känns tomt men det var nödvändigt.. Jag har haft den härliga känslan av förälskelse i kroppen under den här tiden. Är det möjligt att den "rätta" mannen kliver in snart tror du?

Svar: Beslutet att säga hejdå var bra beslut,... och rätt kärlek kommer.. kram :)
Esmaralda

55 Heaven:

skriven

Hej es, ser du när jag träffar min kärlek? Några hintar om hur han ser ut?

56 Bunden :

skriven

Är han fortfarande fäst vid dessa personer känslomässigt och är det något som liksom inte är rätt jämtemot mig? Om du förstår vad jag menar. Vill ej att det ska vara något som ska komma ivägen.



Krqm

57 Vabbandet:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag var hemma och vabbade innan sommaren men har fortfarande inte fått pengarna, det handlar ju om några tusenlappar och i dagens läge är det ganska mycket för mig. Min arbetsgivare har inte bekräftat frånvaron på rätt sätt. Hon sa att om jag inte får dem från försälringskassan så ska hon betala ut dem själv. Men jag känner att jag inte kan fråga om dessa pengar mer nu. Kommer jag att få dem?
Kram

58 M:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser de ut att flytta samman? Finns tankar/ planer på det?
Kram

59 <3:

skriven

Tack kära Es. Det lät bra att ändå att de är i utkanten dvs inte så viktiga för mig i det stora hela. Uppfyller väl något för stunden om man håller det på rätt nivå.
Borde känna när det är rätt och det där pirret kommer igen 😉
Vet att jag har svårt att ge någon kille en chans. Vill inte bli bränd igen.
Mina vänner säger hela tiden nu är det väl dags att träffa Mr big och gifta dig.
Linnea känner många killar vet inte om jag i framtiden ska fråga henne om hon vet någon bra kille. Det är min kompis Mikaelas vännina inte min men vi är bjudna på lite samma fester i Stockholm. Har varit så tråkig och inte gått men det kommer väl.
Kram
💗💗💗

60 Lov:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om jag kommer mäta någon poteciell partner eller ha något seriöst förhållande innan jag möter den rätta?
Kram

Svar: Ja så kan det vara även om jag inte se någonting tydligt och klart... kram
Esmaralda

61 A:

skriven

Hej Es

kommer hösten med något positivt?
kram

62 Jessica:

skriven

Hej Es,
Har han känslor för mig?
Kommer han bjuda ut mig snart?
Är hans känslor för mig starka?
Kram

63 Alex:

skriven

Hej!
Undrar varför M visar så lite intresse för oss och vår familj?

64 Helena Ir:

skriven

Tack! Det låter lite pirrigt måste jag säga..men ett val får det bli!

Kram :)

65 Bunden - Ghostwriter :

skriven

Är han fortfarande fäst vid dessa personer känslomässigt och är det något som liksom inte är rätt jämtemot mig? Om du förstår vad jag menar. Vill ej att det ska vara något som ska komma ivägen. Vill ha kul och harmoniskt!


Krqm

66 Blomman:

skriven

Hej Esmaralda.
Möter jag den rätta i kärlek inom 1,5 år?
Kram

67 ängeln:

skriven

Oj, så länge hade jag inte orkat shoppa...Esmaralda, kan du se något om min mamma har narcissistiska drag? Kram

68 Temperamentsfull blondin:

skriven

Hallå, hallå.

Nu skiftar jag från ombytligt alias till ovanstående. Kommenterar såpass ofta nu för tiden.

Blev inspirerad av blogginlägget kring temperament. Tyckte det passade mig :) :)

En hypotetisk fråga! Hur stor är sannolikheten att alla hjärtans dag firas in som kär nästa år?

Kram på dig!

69 Liverpool:

skriven

Usch shopping det värsta som finns,Har varit på Ullared en gång då var jag 6 år i början på 80 talet och det fick räcka för mej.
Ska jag söka jobb i Dalarna?

Svar: Jag tror du känner för att söka jobb där - så varför inte ?! Kram
Esmaralda

70 Smiley:

skriven

Hej Es

Hur ser den närmsta framtiden ut för mig?
kram

71 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att göra slut nu i höst och försöka gå vidare?
Kram

72 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att det skulle vara en bra idé att pappan till vår son börjar ha honom mer? Problemet är att det är 15 mil avstånd mellan oss och just nu har han endast varannan helg, knappt det skulle jag säga. Ibland har han bara lördag - söndag den helg han ska ha och han vill gärna lämna tidigt på söndagen. Jag börjar känna att det inte kan vara så. Han måste också börja ta mer ansvar och träffa sitt barn. Någon variant jag helst skulle vilja är att han har ons - söndag eller tor-söndag varannan vecka. Men problemet blir ju med förskola då sonen har förskola där jag bor. Skulle det funka med dubbla förskolor för sonen? Känns det positivt att han börjar ha barnet mer? Kommer han börja ha sonen mer tid?
Kram

73 EPM:

skriven

Hahaha!😂 Underbar läsning..!
Du har lämnat över shopping-facklan nu.☺️

Jag är trött på att vänta på honom nu. Kommer han ta steget snart?

Kram

74 Dietsyster:

skriven

Halihallå.
Soffmys deluxe här just nu.
Hoppas ni gör detsamma :)

Hittat te med "varmchoklad" smak. Jisses vad man kämpar på nu när Marabou ska vara ett minne blott !!

En man i andra änden av soffan hade inte heller varit fel. Fy så tjatigt tema men jag saknar denna främling förbaskat mycket just nu. Ser du möjligtvis något kring när mötet kan ske? Han har segat så länge, så länge.

Ha en fortsatt go söndagkväll!
Kram.

Svar: Härligt mys och sådant te måste jag försöka hitta !! Han kommer.. han är på väg... men som alltid så ser jag inte exakt när.. kram
Esmaralda

75 Drömmen om pappa:

skriven

Hej! Gör ett försök trots att timmen är sen och du säkert checkat ut från blogg för länge sen.

Inatt drömde jag en snabb sekvensen om min pappa som gått bort. Han bläddrade bland sedlar och ville ge mig pengar men jag blev ledsen och sa att jag inte ville ha dem. Det kändes som den betydde något. Får du till dig något där? Arvet är utdelat sen ett halvår tillbaka. Kram!

Svar: Egentligen tror jag inte det handlar om pengar... pappa försöker förmedla att du dyrbar för honom och älskad... kram :)
Esmaralda

76 MEE:

skriven

Hej Es

ser du något speciellt roligt som händer mig i höst?
tacksam för svar

77 Åsa:

skriven

Hej! Ska flytta hem igen för att komma närmare min dotter och barnbarnen. Kommer jag träffa kärleken om jag känner bekant kanske M som jobbar med firma? Kram

78 Sola:

skriven

Hej Esmaralda.
Troligtvis svarar du inte på fler frågor ikväll...
Men berör det honom inte alls när jag berättade att jag inte är redo att träffa honom?
Kram

79 Anna E:

skriven

Hittar vi huset att hyra innan jul i år?

80 Mikael :

skriven

Vilket genidrag med sportbar, kvinnfolket kan shoppa hur länge somhelst och en del män kan tänkas följa med till ullared :)

Kram
Mikael

Svar: Ja, det är säkert uträknat exakt så :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: