Häng dej i första träd....

Man måste fan ta sig samman och göra det man ska och så bra som möjligt, lärde min mormor mig. 

En tuff dam. Född exakt år 1900.

Hon gifte sig och  hon skilde sig och på  30 talet blev hon ensamstående mamma med hela ansvaret.

En nyfödd bebis dog för henne.  Mamma föddes i sjunde månaden.. hemma.. men överlevde ju och mormor sov inte mer än korta stunder om nätterna i ett år.

 //Ungefär så här såg vagnen ut som jag sen fick ta över som leksak//

Hon var väldigt udda och säkert hade hon fått en diagnos om hon varit ett barn av idag. 

 Hon hade massa olika jobb hela tiden  som överlappade varann och brukade ta mamma med. Utedass o brunn på gården.. ingen el och det var fotogenlampor som gällde !

Så kom det sig att mamma delvis växte upp på stadshotellet i byn där mormor var kallskänka och serveringspersonal. Men  lugnast var det att ha mormor i köket för man visste aldrig vad hon kunder kläcka ur sig till gästerna.

 // Det gamla järnvägshotellet.. där jag också rände runt som barn //

En sak som hon inte tålde  var gnäll. 

Har man mat på bordet och friska ungar så har man ta sig faen ingenting och gnälla över, tyckte hon.  Väninnorna hade inte mycket för att beklaga sig hos henne  - ” trivs du inte så gör nåt åt saken & var ingen gnällröv”  sa hon jämt. 

Hon trodde också att man kunde allt det man ville.  Och kunde man inte, då ville man inte tillräckligt mycket.  Hon brukade säga att en skyffel slängd skit kommer tillbaka som ett stort lass. Eller  ” Lever du som om du redan vore död så kan du lika gärna hänga dej i första bästa träd”

 

Mormor var inte mycket för det subtila, om man så säger.

Nu har hon varit död länge… sedan 1968… när jag var 12 år men hon besöker mig i alla fall då och då.

Lite av hennes krassa sanningar bär jag med mig.

När livet känns motigt och tungt för det har det onekligen varit i perioden så har jag genast tänkt på de som har det värre… och det  har hjälpt en aning.   Och så har jag fokuserat på lösningar för nån  gnällröv vill jag ju inte vara . Offerkoftan  har aldrig varit riktigt inom räckhåll  – även om det hade varit bekvämt ibland.

 

 

Jag har varit en sån där mamma  som inte rusat fram till ungarna när de vält med cykeln utan bara hojtat.. upp igen, på det igen !  Sånt är ju både på gott och ont.   Fast gnällrövar blev de  ju aldrig !!

Jaha.. då är det måndag igen....en vecka fylld av arbete och det är mycket som ska hinnas med och sedan  på fredag far jag och mina döttrar till Ullared... på övernattning....  deras sedvanliga julklapp från mej  fast resan dragit ut på tiden den här gången... och nu äntligen blir den alltså av !! YAY !!

 

Kram & kärlek

1 Skorpan:

skriven

Vilken mormor!! O visst stämmer det som hon sa, den enda som kan få till stånd någon förändring är man själv, om det nu är dåligt på nåt vis.

Inte lätt alla gånger att låta bli att gnälla, så håll i er, här kommer det. Sur sen igår kväll då sonen meddelade stt han fotboll hade försvunnit under träningen :X. Ser du Es något om det var nån från det egna laget som tog den? Helvetes led folk som inte vet skillnad på ditt o mitt!!!

Cykeln som blev fixad är inte i skick. Den knakar o brakar o det felet kan vara svårfixad, den är så gammal att delar nödvändigtvis inte finns att fås :). Blev att ta tåget, äsch..

Ingen bra början på veckan, kan alltså bara bli bättre, eller??
Kram Skorpan

Svar: Ja det kan bara bli bättre... och jag har på känna att en ny cykel kommer.... någon verkar ha sparkat iväg fotbollen en bra bit.. kram :)
Esmaralda

2 Rebecca:

skriven

Ja livet är ibland motigt. Ja just idag så måste jag sparka mig i röven extra mycket för att orka åka till jobbet. Känns motigt. Min pojkvän åkte precis iväg 2 månader på jobb så känner mig lite nere. Men försöker tänka en dag i taget, då ser inte problemen lika stora ut, kram.

Svar: Exakt så ska man göra... en dag åt gången och den dagen ska man verkligen leva.. varje dag... kram :)
Esmaralda

3 Jossan :

skriven

God morgon!

Tröttare än tröttast idag! Ska snart köra till jobbet men är inte ett dugg pepp på det. Men det är 2,5 vecka kvar på detta jobbet. Och sen är det bara 6 veckor tills det är lov Gud vad det ska bli skönt.

Igår tog jag mitt första lån. Ett billån men det ska va betalt på 1 år är min plan. Jag har egentligen hela summan på bilen men min syster tyckte det var bättre att ta lån på hela bilen och betala så mycket jag känner för i månaden istället. Men jag är nöjd!

Jsg var helt glad så jag inte kunde sova och nu är jag så trött och vill sova vidare!

Nä nu ska jag åka till jobbet
Kram

Svar: Grattis till nya bilen... det kommer bli bra.. .kram :)
Esmaralda

4 Sus:

skriven

Hej
De va som annat krut i dem förr....
Inte hsp din mormor....
Härligt med minnen...
Love sus

Svar: Ja, ibland förlorar man sig lite i dem :) Kram :)
Esmaralda

5 <3:

skriven

Godmorgon kära Es du har ju snart klippkort på Ullared.
Blir resan av till Stockholm i helgen ? Blir det isåfall en fin resa. Ser du D i min framtid ?
Kram
💗💗💗

Svar: Ja, tre gånger om året burkar det bli... av tradition.. dels med barnen och sedan med Nettan en gång och ryska syster en gång... mycket talar för en Stockholmsresa ja, kram :)
Esmaralda

6 EE:

skriven

Kan du se vart vår svarta katt är? Han är borta sedan igår :( Han brukar alltid komma på kvällen. Gillar mer att vara inne egentligen. Om han är inlåst eller till och med avliden vart kan han isåfall finnas?

Så tacksam för hjälp.

Kram

7 Erika:

skriven

Hej! Ser min soulmate ut att vara långt borta?

8 Mariao:

skriven

Godmorgon!
Vilken mormor....:)det är så jobbigt med gnälliga människor som inte tar tag i sitt liv och gör de förändring som behövs! Jag kan gnälla, men tar oftast tag i eländet och är inte rädd för förändringar eller konflikter.

Jag har haft en liten oro i bakhuvudet angående min ekonomi....en förändring har skett och jag kommer få en ganska betydlig mindre summa in varje månad från och med nästa månad.
Ibland kan ju vissa negativa händelser vara positiva i förlängningen.....
Kan du se om det är andra inkomster är påväg för min/vår del?

Kram,
Maria

Svar: Jag tror nog att vi gnäller lite till mans & kvinns... det finns ju grader av gnällande ! Och det kommer andra inkomster för dig även om det kan dröja lite innan det faller på plats.. kram
Esmaralda

9 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja det ligger något i det att din mormor hade mycket rätt!! En gnällröv är inge populär, även om jag tror att alla är det då och då.
Jag är likadan, jag går inte fram till min unge så fort de ramlar lite, och han är då mycket självständig.

Es, jag har ett barn, skulle gärna vilja ha fler. Har inget förhållande just nu fast. Tror du det blir fler med den mannen jag redan har ett barn med? Eller blir det med någon annan?
Kram

10 F:

skriven

Godmorgon esmeralda bra blogg inlägg om din mormor, jag är i en situation där jag känner mig klämd, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra , för att känna mig lycklig, det pendlar upp o ner hela tiden, kan du se någon lösning . Kram

11 Barbro:

skriven

Hej Esmeralda,

Sitter här med ont i magen efter att jag fått se på Facebook att min bästa väninna förlovat sig härom kvällen.

2,5 månad har dom träffats o hela min magkänsla säger att den här mannen inte är bra för henne. Då jag tror att han är svartsjuk o kontrollerande och inte alls så snäll som han själv påstår att han är.

Det är blommor o middagar o hela förförelsegrejen.
Men hon är både blind o döv. Trots att hon haft förhållanden med elaka o svartsjuka män tidigare.

Så jag försöker o låtsas o visa en glädje för hennes skull, en glädje jag inte känner. Men jag har inget val då jag inte vill förlora henne som vän.

Jag har försökt få henne att tänka till då hon tror på allt den här mannen säger. Men hon bara försvarar honom. Så jag har slutat säga något.

Hur länge kommer det att dröja innan hon ser den här mannens rätta jag?
Finns det något jag kan göra?

Kram Barbro

Svar: Du har försökt och gjort ditt... och mer kan du inte.. och ska inte försöka heller. Hon är inte mottaglig i alla fall. Somliga erfarenheter måste man skaffa sig själv... kram :)
Esmaralda

12 S:

skriven

Hej Esmaralda.
Det var en stark kvinna, och visst hade hon rätt på många sätt,
Har F känslor för mig?
Kram

13 Helena Ir:

skriven

Lite av din mormors mentalitet vinner man nog på att ha..det där gnällandet..blir tröttsamt också, för både en själv och de som ska lyssna.

Jag är inte på topp själv..dels beror det på en förkylning..det regnar dessutom..blir väl hemma idag! Efter regn kommer sol..

Ha en fin början på veckan!
Kram :)

Svar: Japp så är det oftast... att solen kommer :) Kram :)
Esmaralda

14 Lilla blå:

skriven

Ja detta mindset genomsyrar verkligen dina seanser, positivt menat! Tycker det är super att inte mysa ner sig för länge i offerkoftan. Vi får nog alla en släng av din mormor :)

Ny vecka. Inleds hos tandläkaren, huvva.. Sedan kan det bara bli bättre. Ser du någon kul detalj i mitt liv inte alltför långt bort?

Kram å måndagskraft till er andra morgontrötta 💕


Svar: Tandläkaren.. fy tusan, säger jag bara !! Jag ser inga riktiga detaljer men det positiva börjar med ett telefonsamtal.. kram :)
Esmaralda

15 Dunegull:

skriven

Ser du mig med hund? Dröjer det länge?
Kram

Svar: Det kommer hund... inte riktigt än.. kram
Esmaralda

16 EPM:

skriven

Godmorgon Es!

Vilken härlig kvinna din mormor verkar vara. (hon finns ju fortfarande)
Jag hade behövt en sån i min närhet nu, på min sida...

Jag önskar min lilla Gabbe kunde ge mig frid igen, han gör det ibland så jag tror att han bara vilar sig.

Kram

Svar: Ja mormor var väldigt speciell... och ja, troligtvis tar Gabbe bara en paus.. kram :)
Esmaralda

17 Skrållann:

skriven

Hej!
Jag fattade ett beslut och det känns bra i hjärta och mage men befinner mig nu i ett rejält vägskäl och lite vägledning vore tacksamt. Hur ska jag tänka och gå vidare nu?

Kram❤

18 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Vilken härlig mormor du hade, tur du kan känna och se henne fortfarande. Kanske hon kan ge en spark i röven när det behövs, det hade nog jag behövt.
tror du att jag blir själv länge till? Verkar något vara påväg inom kärlek som kan leda till fast förhållande?
Kram

Svar: Visst får man en spar i röven då och då ! Fattas bara annat.. det är ju mormor ! Något kommer snart.. men jag ser inte om det är något bestående eller mer tillfälligt.. kram :)
Esmaralda

19 J:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du något speciellt att tänka på inför intervjuer i morgon?
Kram

20 Anki:

skriven

Godmorgon Es

En mycket klok kvinna din mormor en kvinna av sin tid .

Tänker oftast själv när ngt jobbigt händer att det finns de som har det värre..

Regnet det bara öser ner......

Trevligt att ha en Ullaredsresa att se fram emot

Ha en härlig start på veckan

Kram Anki med flock

Svar: Tack, och detsamma önskar jag dig.. kram
Esmaralda

21 F:

skriven


Godmorgon esmeralda bra blogg inlägg om din mormor, jag är i en situation där jag känner mig klämd, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra , för att känna mig lycklig, det pendlar upp o ner hela tiden, kan du se någon lösning . Kram

Svar: Ta tag i det som är viktigast för tid.. trassla ut en tråd åt gången... kram :)
Esmaralda

22 Kvinnan :

skriven

Ser du mig uppfylla min dröm.

23 Sola:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han känslor för mig? Har sagt att jag tycker om honom och saknar honom, blir han glad då?
Jag Har försökt att ge lite...
Kram

24 Kvinna :

skriven

Ser du mig uppfylla min dröm

25 F.u:

skriven

Finns det något budskap ifrån min ängel kram

26 Alexandra:

skriven

Aaa du Es , jag har oxå väldigt svårt för mjäkiga offerkoftor.
Har en vän som är 50+, ensambarn & fått allt serverat.

Så fort nått inte passar henne ellet går som hon vill så börjar hon mjäka sig....
Hon lismar, tjatar och ojjar.50+ som blir ett "barn". Uuuusch!!!

Så ful en människa blir då Es! Nästan som man kräks.

Hej hopp!






Svar: Sant.. jag har också svårt för sånt... kram :)
Esmaralda

27 tildis:

skriven

Vilken klok mormor du hade! En fråga Es, finns det en chans för mig att komma med i kören? Tror det hade varit en rolig grej för mig att göra.
Kram

Svar: Ja den chansen är god.. kram
Esmaralda

28 Sola:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han känslor för mig?
Kram

29 Ger inte upp - Ghostwriter :

skriven

Skrattar smått då jag finner mig själv i hennes tänkesätt. Någorlunda likt tänkt men händer även mig att jag råkar hamna i en dålig dvala och inser ganska snabbt att "Nej, detta tänkesätt är inte du".



Kan detta vara den rätta läkaren som kan hjälpa mig med ett utav mina problem? Jag har besökt SÅ många läkare, men somliga tycks inte antingen bry sig tillräckligt - eller ha tillräcklig kunskap för att hjälpa mig. Något är fel och alltid varit - men jag vill inte gå till sjukhuset gång på gång för att ingen vill eller kan hjälpa mig.


Vad ska jag göra för att få dom förstå att jag har rätt om mig själv.




Kram!

30 Louise:

skriven

Ny vecka nya tag. Hade hoppats att sambon skulle ut på praktik idag men sådan tur hade jag så klart inte.Eventuellt på onsdag, men jag hoppas imorgon men det tror jag inte heller han kommer göra.
Chefen på min förskola där jag ska vara har inte hört av sig till min lärare än och det känns sååå drygt.
Ville ju faktiskt göra praktiken nu i september medan det är relativt varmt och sen i november den sista om jag klarar den jag ska ut på nu.
Jag är så himla rädd att jag inte ska klara de två sista praktikperioderna.Jag hoppas det för jag behöver verkligen ett jobb i december och maken så fort han är klar med sin utbildning.
Förutom klyddet nu innan jag ska gå ut...kommer jag att klara av mina två sista praktikperioder?
Blir jag G på dem utan att behöva tenta om i dem?

Ha en fin dag och tacksam för svar.

kramar

31 Han:

skriven

Han som jag var med igår blir ej min framtida? Har han tjej? Han döljer nåt men jag vet ej vad det är för nåt

32 Michaela:

skriven

Ösregn och blåst i Sthlm. Igår gick han loss och sa " jag tycker om dig men blev inte kär. Vill ha andra mm " Samt att han aldrig kommer höra av sig igen. Måtte det inte vara sant bara :) Kan du se om detta stämmer? Kram

33 Lydia:

skriven

Hej vilken mormor starkt gjort av henne.
Så nu är flytten klar av min dotter grät gjorde jag hela vägen hem vilket va skönt efteråt lång väg till henne bara för att säga hej eller att åka och hjälpa henne bara så där om man blir sugen på det men det löser sig nog.
Jag fortsätter och söker jobb men ser inget svar ännu om det och undrar när det kommer?
Har frågor om mitt liv som jag måste ta tag i och ska jag göra det själv eller får jag hjälp med det av mitt ex och hur tänker han med allt igentligen?
Lydia💕

34 Sindri:

skriven

Jag brukar kunna vända sånt som är negativt till positivt. Och jag hatar gnäll. Just nu känns det lite svårt. Har en krypande känsla i kroppen och tror att ångest är på väg. Pratade med mitt ex igår, mina barns far och jag vet ju att det egentligen skulle ha varit vi. Jag vet att han har ett helvete där han är men han sitter verkligen fast där och själv är jag vilsen. Jag är ju kär i honom jag är med och jag tror att han är kär i mig med. Men det känns som att det inte räcker. Alltid nånting som saknas. Inget är nånsin självklart. Det är stor risk nu att vi kommer tvingas vara ifrån varandra en längre tid och det känns så tveksamt om kärleken kommer överleva det. Om det kommer vara värt det. Det känns oftast så bra när vi ses men när vi inte ses känner jag mig så ensam. Ensammast i världen fast jag inte är det. Och så går hjärnan igång och ju mer jag tänker på det ju värre blir det. Mediterar ofta, stänger av tankar, skickar iväg dom och väljer vad jag ska tänka men ibland, som senaste dagarna så blir det så jobbigt att slåss med tankarna precis hela tiden. Jag har så lätt att tänka att jag hellre gör slut än är i ett dåligt förhållande. Det här känns inte dåligt och för en gångs skull känner jag mig kär och det verkar inte gå över. Men tankarna på det där jäkla exet spökar och ensamhetskänslan blir jag inte av med. Kram / Sindri

35 Maria:

skriven

Hejsan!
Sån härlig mormor du haft!💕Tuff, rå men hjärtlig, förstår att du tar till dej det bästa från henne. Min mormor var oxå en tuff dam med skinn på näsan. Tror o hoppas något från henne lever kvar i mig med💕 Nu hoppas jag det blir lättare framöver, har kämpat en del och önskar nu lycka i mitt kärleksliv. Ser du om det infrias?
Kram

Svar: Det kommer fina och bra tider för dig.. kanske lite mer strul först dock...kram
Esmaralda

36 Fians:

skriven

Mormor var viktig även i mitt liv fast kanske inte så rättvis men det är vatten under bron och hon gjorde det bästa hon kunde..
Vi har alla låga dagar det gör oss mänskliga lite mer.
Jag känner mig hyfsat stark nu
Och hoppas att jag får vara det ett tag.
Kan jag lita på L?
Kram :-)

37 Krut-tant:

skriven

En sådan där krut-tant skulle jag behöva hemma, som bortskämd, lite smågnällig 80-list ;-)

På tal om gårdagens härliga blogginlägg, idag pirrade det till när jag äntligen fick se "min" främling! Gav honom ett leende. Skulle så gärna behöva ett råd i detta, tror du att vi ses igen och då inte bara i förbifarten utan när det faktiskt finns chans att flirta lite längre stund? Tror du han kontaktar mig i sådana fall?

Hopplös på sådant här.
Kram från glad i alla fall!

38 Susanne Amalia :

skriven

Uppväxten är viktig och man är så reseptiv när man är barn..
Så klart att du är präglad av din mormor.. Jag älskade min mormor.. Hos mormor fick man choklad, bullar och kakor. Hon började alltid morgonen med bullflätor till kaffet. Det gillade jag.. Inget blir bättre än vad man gör det till.. Sa alltid min mormor.. Lite samma anda som din mormor.. Verkar hon haft.. Min mormor gilade kungahuset och det fanns historieböcker i hela hennes, bokhylla.. Kungaparet på väggen och en liten svensk flagga.. Kliade det under foten hade man gjort sig av med något som man inte borde.. I handen skulle man få pengar och så spådde hon i slump.. Jordnära dam.. Var det.. Och jag tror att man var jordnära förr i tiden.. Här och nu.. Din mormor verkar ha varit en krutgumma.. Och det är ju inte fel.. Bokstavskombinationer har alltidcfunnits men förr växte man upp och fick vara en del i miljön och utveckla sina färdigheter.. Det man kunde togs till vara.. Nu förskjuten man människor som inte passar i mallen. Min 96åriga moster har vuxit upp i en liten by i Värmland. Hon berättar om skomakaren som var lite efter men kunde laga skor.. . . -Vilka skor han tillverkade., sådana finns inte mer. Näe för i dag måste man klara gymnasiet för att få tillverka skor.. Det hade den som tillverkade skorna i den lilla byn aldrig klarat. Men maken till hållbara skor får man leta efter.. Genomsydda och inte klistrade..

39 Jobb:

skriven

Hej Esmaralda.
Ska på intervju i morgon på ett jobb jag skulle vilja ha. Ser du några tips inför den? Ser du fast arbete påväg mot mig?
Kram

40 Tisa:

skriven

Vilken härlig barnvagn, och vilken check mormor hi hi :).

Jag behöver verkligen råd. Min bästa väns bästa killkompis dog för två dagar sedan och behöver allt stöd hon kan få. Jag som bästa vän känner att jag vill ställa upp närsomhelst med vadsomhelst. Jag själv mår dock också väldigt dåligt just nu. Och min energi och ork är väldigt begränsad. Jag vill verkligen kunna ställa upp men vart går gränsen för att gå över min egen gräns. Ska jag tvinga mig i väg till henne trots att jag själv egentligen ser soffan och tv;n som ett stort projekt i sig? Idag skulle vi ha träffats före min arbetsträning, men jag känner att jag mår alldeles för dåligt själv just nu, och har ångest för att ens orka ta mig till arbetsträningen. Ligger i sängen nu efter att ha ätit frukost, tänkte sova en stund till och hoppas på att jag inte känner mig gråtfärdig när jag vaknar, som nu. Jag sa dock att vi kan ses efter (för att lindra mitt egna dåliga samvete). Nu känner jag mest att jag bara vill att denna dag ska ta slut... Hur långt borde/ska/törs jag pressa mig själv att stötta när jag själv mår as men ändå innerst inne vill och inte vill? Nu kommer jag väl inte att må så här varje dag och känna att jag inte behöver pressa mig, men under dom dagar då det kanske kommer att kännas så, vad kan/borde jag göra?

Svar: Utebli bara inte.. förklara för henne... kram :)
Esmaralda

41 Susanne Amalia :

skriven

Nu försvann texten.. Här regnar det och blåser.. I går blev allt lite galet.. Jag skulle på vikingamarknad och hamnade på allt för sjön i Vikingakläder.. Ja så kan det gå..

Men jag hade supertrevligt..

Cornelis har nu skickat in personligt brev cv och intyg till kökschef Alex.. På Sälens Högfjällshotell. Nu hoppas jag att han får jobb där.. Det vore en berikande erfarenhet. .
VI ELLABELLA och jag hoppas på att Glenn fick mycket gjort på jobbet i går och att tratten inte störde för mycket.. EllaBella är lite bekymrad över att MG inte kunde inspektera matlådorna med tratt på huvudet..

Härligt berikande energier i går.. FRÅGA.. Ser du en fortsättning?

Svar: Ha ha ha, ja viking som viking kan man tycka - fast är ju en viss skillnad :) MG var själv väldigt upprörd över tratten .. men lyckades i alla fall hitta en liten mjölk som han kom släpande på och skulle skriva korken av... den chockade mjölägaren kunde rädda in tetra precis i sista minuten... ja en fortsättning kan det bli.. kram
Esmaralda

42 Lisa:

skriven

Hej

Har jobbat som sommarvikarie inom hemtjänsten, har trivts ovanligt bra, fått bra kontakt med de äldre och "skött jobbet" som man ska, ändå känns det som att någon har sagt något ofördelaktigt om mig, sista dagarna har det känts i luften och jag vet inte vad det är eller vad det handlar om.
Vill gärna arbeta extra nu i höst, kan du se vad som hänt ?

Kram Lisa

Svar: Detta har jag svarat på innan.. det ser ut som om en sagt något ogillande men alla de andra gillar dig.. så bry dig inte.. låt det rinna av dej.. kram
Esmaralda

43 H:

skriven

Hej..
Tänkte söka xtra jobb på ett hotell här i stan..finns det någon chans att jag får det?
Kram

Svar: Jadå chansen är god.. kram
Esmaralda

44 Anonym :

skriven

Hej Esmaralda, ser du mig arbeta på tv i framtiden och förverkliga min dröm. Står och stampar nu 😓
Vad ska jag göra ?
Kram

Svar: Är detta vad du vill så måste du gå in för det... och ta alla möjligheter.. kram :)
Esmaralda

45 Jessica:

skriven

Hej Es,

Ser du om min tjejkompis kommer sluta vara så kall och tyst mot mig? Är hon fortfarande arg?
Kram

46 Flytt:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur stor är chansen att han och jag flyttar ihop?
Kram

47 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda
jag har ett barn, skulle gärna vilja ha fler. Har inget förhållande just nu fast. Tror du det blir fler med den mannen jag redan har ett barn med? Eller blir det med någon annan isåfall?
Kram

48 Jenny :

skriven

Hej Esmaralda!
En kvinna som jag har varit handledare till ska nu få gå på ett vik i 6 månader. Jag är glad för hennes skull. Men kan du se hur många procent hon ska gå på?
Med vänlig hälsning

49 <3:

skriven

Vilken härlig och stark mormor du haft.
Kan du se något om striden med Julia och hennes bluffaktura. Hon verkar inte ge sig. Trots att min advokat bestridit den så har hon skickat in till privat inkassobolag. Vi har bestridit den där med. Tar hon det vidare till tingsrätten? Hoppas verkligen att jag slipper polisanmäla henne. Detta tar så mycket onödig tid och energi av mig.
Kram

50 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Passar jag och han ihop?😇
Kram

51 Madeleine :

skriven

Hej ez!
Idag är det ingen bra dag. Första dagen på min semester och jag måste åka iväg till veterinären för att avliva min kanin som har fått kaninpest. Förra veckan dog hennes kompis så vaccinera kaninen som överlevde men det verkade inte hjälpa.

Kommer jag våga skaffa kaniner igen? Ska jag testa ett annat djur?
I min seans sa du att djur känner sig trygg med mig men varför har jag sån otur att alla mina djur dör så ungt?


Hoppas du får en bra dag!

52 Naeano:

skriven

Låter onekligen som din mormor var en färgstark dam med lika starka åsikter :) .. Kan tycka sån rättframhet/burdushet kan vara både uppfriskande och välbehövd, speciellt när gnäll och offerkofta är standar. Lite jävlar anamma och ta sig i kragen har nog ingen dött av :)

En fråga/fundering också..
.. Är det möjligt/passande att ha fortsatt kontakt med R fastän det är som det är mellan mig och hennes mor K? Tänker att det kanske är svårt/knepigt för R att förhålla sig allt som varit och är och säkerligen blir hon oxå färgad av K`s känslor/åsikter..
.. Funderar i banor som.. Är det något jag kan tänka på eller agera kring? Vad mår R bäst av och vad kan jag bidra med eller inte? Något annat som kan vara matnyttigt att veta?
.. Så vad som duger som svar egentligen beronde på vad du kan se eller snappa upp som hastigast dvs :)

Tacksam för svar och ha en fortsatt fin dag, njut och må väl 🌺

Svar: Det är lite knepigt för R... så låt henne styra hur hon vill och orkar med... kram :)
Esmaralda

53 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Sade åt sonen att gå o leta bollen lite längre bort. Va fan var det bra för, att sparka iväg bollen för, avundsjuka?
Herrejösses så jag har måndag idag, tur att jag inte har nån karl på gång, han hade nog sprungit bort pga mitt dåliga humör..
Kram Skorpan

54 Lyxluncharen:

skriven

Hallå mitt i lunchen!

Vilken go mormor du verkar ha haft. Hoppas man blir lika härlig själv.

En liten fundering! Vad kände grönjackan när vi svepte förbi varandra i porten, tror du vi får chans att hamna i en situation där vi kan få djupare kontakt med varandra?

Åter till maten, varmrökt lax och romsås. Mumma med lyxlunch en måndag!

Kramis ❤️


Svar: Chansen finns men den kommer inte flygande.. du får nog använda din fantasi lite.. kram :)
Esmaralda

55 Lighter Ghostwriter :

skriven

Ska jag ta soclån och kan det hjälpa mig? Eller kommer jag lyckas skrapa ihop pengar genom jobben?

Har jag stor chans att få jobben som jag har intervju för?


Kram

56 Undrar?:

skriven

Hej Es

Ser du någon varning kring min hälsa?
kram

57 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur tar han mitt sms? Blir han glad när jag skriver att jag gillar honom eller tycker han det blir för mycket?
Kram

58 Tove:

skriven

Ett himla bra inlägg!!! Man blev sporrad tycker jag. Tack! Vi kommer i maj flytta till nytt boende i samma stad. Mycket barnfamiljer. Lite orolig kring hur vi kommer trivas. Känns som att de kan bli trångt. Känner på mig att vi troligen kommer flytta efter ett tag. Hur många år kommer vi bo där? Kommer vi trivas? kram och tack!!!

59 k:

skriven

Hej

Ser du om det blir någon förlovning eller giftermål för oss..tar sån tiiiiid :)

Hoppas du svarar denna gång.

Kram
K

60 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan du berätta något om den man som är påväg mot mig?
Kram

61 Ghostwriter :

skriven

Ska jag ta soclån och kan det hjälpa mig? Eller kommer jag lyckas skrapa ihop pengar genom jobben?

Har jag stor chans att få jobben som jag har intervju för?


Kram

62 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Blev det för mycket? Det jag skrev till honom..
Kram

63 Kärlek❤️:

skriven

Hej Esmaralda.
Vad kan du se om den man du såg komma snart? Som är påväg mot mig?
Kram

64 k:

skriven

Hej

Ser du om det blir någon förlovning eller giftermål för oss..tar sån tiiiiid :)

Hoppas du svarar denna gång.

Kram
K

65 S:

skriven

Hej Es

Ser du något bra som händer mig i höst?
kram

66 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att jag kommer att kunna släppa honom och hitta en ny? Tror du det sker ganska snart eller kommer det dröja?
Kram

67 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda! Giv up No!
Try agen! Presis vad jag behövde nu! Tror det blir lite med vindar nu? Kram 😃

Svar: Happ det tror jag,. kram :)
Esmaralda

68 Förtvivlad :

skriven

Hej!
Jag är så ledsen, jag förlorade min fina katt i natt. Han började kräkas o sen låg han bara still. Jag försökte med hjärtmassage o allt möjligt.
När vi kom till vetrinären så sa han att det inte fanns ngt att göra.
Jag hade 2 katter o nu är der 1. Dom båda har varit med på healing jag har beställt av dig.
C har varit lite orkeslös ngr dagar o jag har gett honom vatten i munnen. Det brukar jag göra ibland på grund av att den andre katten är njursjuk,
Kunde jag gjort något annorlunda för C? Får du in något?
Snälla snälla hur ska jag klara av detta?
Kram

Svar: Du gjorde allt du kunde så anklaga inte dig själv ensa för en sekund.. din katt blev snabbt svårt sjuk och ingen kunde ha gjort något...hans tid var ute och nu är han i Alltet och är frisk och pigg.. kram
Esmaralda

69 Mim:

skriven

Hej!

Jag blir nog tokig snart. Arbetslös och känner nästan ingen på min nya hemort. Händer det inte något snart så vet jag inte vad.
Blir det någon förändring snart??

kram

70 Mackan:

skriven

Vilken härlig mormor du hade och så kul med ullared:)


Ser du något spännande som händer mig snart?
kram

71 Mim:

skriven

Hej!

Händer det något riktigt positivt snart mycket snart??

kram

72 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Det ligger något i det som din mormor sa.
Nu har jag anmält mig till Sylvesterloppet! Vad har jag gett mig in på!
Det är 10 km. Jag har inte sprungit så långt än. Fast nu har jag tid på mig att träna.

Kram ThereseC

73 Fjärilen:

skriven

Hej Es

Finns det något meddelande eller hälsniing från andevärlden till mig?kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: