Josefines äventyr !!

Dagens gästbloggare är Josefine

Hej Bloggen!

Som ni kanske minns skrev jag en gästblogg i september och berätta att vi hade hittat släkt i USA. Vilket fall har de 327 dagarna gått och den 30 juni satte jag mig på ett plan till Boston.

Det var en lång flygresa och jag försökte kolla på film och sova men det var inte helt lätt. När jag väl landat skulle jag gå igenom säkerhets saken. De ställde frågor som jag skulle svara på. Jag börja nästan gråta för han var såå otäck och skrämde mig. Men tillslut blev jag insläppt i landet, och jag hämtade min väska och gick ut.

Väl ute kommer det en kvinna (vi kallar henne A) springande till mig hon skriker Där är hon!!. Jag fick en flagga och en kram. Vi möttes och jag träffa hennes man (Vi kallar honom D) och vi begav oss till hennes mans bil. Under resan pratar vi och åker in på en resturang och äter. Jag blev helt i chock över den portionen som jag hade på min tallrik helt plötsligt. Det var mat för 4 personer, och man tog resterna med sig hem!

 

Nu var vi påväg till huset och jag skulle få träffa ”mormor” (som hon kallas av alla).

Vi kommer in i huset och A ropar att vi är hemma. Ner för trappan kommer en liten gullig dam som kramar om mig. Vi går in i vardagsrummet och jag ger dem deras presenter som jag köpt. De blev så glada av sin Maja lyckta med ”Sol, vind och vatten” text, en bok med Swedish fika, och den Svenska flaggan. Efter en stund gick jag och la mig och då va klockan 3 på natten svensk tid.

Morgonen efter vaknade jag upp och vi åkte på äventyr. Vi började med en frukost på Sylvester och jag beställde Amerikanska pannkakor med choklad! 2 stycken det hade jag räknat med att orka. Fast när jag väl fick dom så hade et räckt med 1. Men de var såå goda! Vi körde runt i staden för att köra vidare till Yankee Candle som är en jätteaffär med flera olika saker med främst ljus. Vi åkte hem och bokade vår resa till New York.

 

På söndagmorgon vaknade vi upp tidigt för vi skulle ta bussen till New York. A klagade massor för att vi skulle ta bussen dit. Men till New York kom vi!

Vi började med att lämna våra väskor på hotellet som låg i smeten av Times Square. Vi åt på ett ställe som hette Eataly supergod pizza.

Vi tog oss sen till One world som är en minnesplats för 11 september. Det var som ett fint vattenfall inuti en stor ”låda” med alla namn på personer som förlorade sitt liv.

Vi var uppe i ett av de stora husen och fick en rundvandring och vi kolla den fantastiska utsikten! Efter en stund tog vi oss även till Frihetsgudinnan. Vi åkte en båt för att kunna se henne.

På vägen hem så tog vi tunnelbanan! Vi gick till hotellet och vila oss innan vi valde att gå ut och äta. En läskig man kom till mig och skulle bjuda oss på middag och jag blev fotad med massa figurer. De skulle ha betalt också för bilderna! Sjukt. Men vi gick runt på Times Square och de var sååååå många människor. Helt magiskt var det. Dagen efter så gick vi runt i New York för att sen ta oss hem. Väl hemma var Ds syster, hennes man, hans farbror och faster. De blev god middag och ett glad blått vin som jag hade med mig från Spanien. A blev sur på honom för de skulle ju sparas till Florida

 

Nu var det helt plötsligt 4 juli och vi skulle iväg igen!

Nu skulle vi till Newport och åka båt och se de stora lyxbåtarna. Med oss var D´s faster, farbror, D´s dotter R, A och ”mormor”. R är året yngre än mig men väldigt trevlig.

Det fanns stora hus och fina båtar. Jag är inte riktigt den som blir impad av hus eller stora båtar. Men efter en stund åkte vi till hotellet och badade i poolen och körde tillbaka till Rode Island för att äta och se raketerna.

Vi åkte hem till hotellet för att sova för vi skulle upp tidigt igen för att åka till Martha´s Vineyard. Jag trodde detta var typ ett ställe som hade med vin och göra men ikke! Detta var ön som de spelade in filmen Hajen. Det förstod ju inte jag förens vi skulle hem igen. Det fanns stora fina hus och massa roliga hus i olika färger.

 

Torsdagen var det meningen att jag skulle följa med R till Boston men det slutade med att jag var sjuk och spendera halva dagen i sängen. ”Mormor” var i kyrkan och fick panik om att jag inte hade fått frukost så hon tog sig snabbt hem och lagade en god frukost.

Jag gav henne en present för hon skulle fylla år 1,5 vecka senare. Vi satt och prata och jag bara njöt av att prata med henne. På fredagen mådde jag bättre och hon åkte till kyrkan och jag gjorde kanelbullar. Jag hade jäst med (som min kusin berätta i efterhand att jag kunde åkt i fängelse för det) och pärlsocker. A var i det andra huset och fixade inför den stora festen. När mormor kom hem åkte vi till sommarstugan med

bullarna och vi begav oss ut och shoppa på Walmart och Marshall. Jag kan säga att jag tänkte mig Walmart som Ullared fast större men nä, Ullared är sååååå mycket större. Jag hittade presenter till mina syskonbarn där. De blev för övrigt glada för det. Vi åkte hem, åt och sov.

 

Lördag, Dags för den stora festen! Alla skulle ha med sig något till festen, det brukar va mat men denna gången kom det massa vin! Med vinet kom rätt många människor och jag blev presenterad som deras kusin från Sverige.

Det var trevligt, det fanns ett band som spelade och vi kunde åka ut en tur med D´s båt. Helt plötsligt hör jag att H är där. H är A´s dotter som precis flyttat till Florida.

Jag blev jätte glad för äntligen fanns det en i min ålder. A grät av glädje och efter en stund kom nästa släkting. Min andra ”kusin” C. Han blev så glad så han nästan sprang på mig. Vi umgicks och festen höll på. Tyvärr började det regna. En rolig sak som hände på festen var att en tjej ropade på A att komma till toaletten. Där låg ett par TÄNDER. Min första tanke va asså är det ”mormors”? Men H tog ut dem till bandet och bandet sa ”Vi har ett meddelande till allmänheten, vi har hittat ett par tänder” Helt plötsligt hoppar en dam till ”Det är mina”!!! Tack sa hon och stoppar in tänderna i munnen igen. Asså vi skrattade så mycket.

 

Söndag vaknade vi, rensa bland kryddorna där äldsta var från 1993.. Åkte till sommarstugan för att äta frukost. Det blev en rundresa med A och H. Min första pizza på kvällen, sen fick H smaka på svenskt godis.. Djungelvrål.. Hon gillade det inte. Måndagen åkte H hem och vi var på en poolfest och sen avskedsfest för D´s farbror och faster. Tisdagen umgicks jag med ”mormor”.

Onsdag! FLORIDA!! Äntligen var det dags för Florida. Upp 3 på natten men A blev såååå arg för hennes man inte ringde och väckte henne. En kvinna på 50 år som inte kan ställa en klocka.. Men vilket fall kom vi iväg tillslut. Det tog oss 2 plan med 1 mellanlandning innan vi landade i Florida. C plockade upp oss och det blev en rundvandring med bil som slutade med Gelato. Så gott! På kvällen blev det middag med H. Torsdag: åkte vi över till min släkting J för att bada i hennes pool, lunch och efter det åkte vi och shoppa på TJ Max och en annan affär som jag inte minns. Jag älskar ju att shoppa… På kvällen blev det pedikyr och middag med både J och H. Fredag: Det blev en dag på stranden, lite pizza och sen åkte vi och handlade. Det blev tacokväll i C´s hus. Jag fick äntligen träffa lilla S. Finsate lilla 1 åringen. Mycket skratt blev det.

 

Lördag: Miami!! Eller ja det var planen från början. Vi började åka och påväg dit känner vi hur bilen skaka och vi vågade inte köra längre. Vi vände men vi fick låna en annan bil så vi kunde ta oss dit. Det blev en snabbvisit eftersom min släkting åter igen betedde sig som hon var 5.

Jag och H åkte till H&M och shoppade lite. Söndag: Idag hände det inte mycket mer än att de blev middag hos J. De älskade min guacamole! Mysig dag som slutade med poolbad. Måndag: Åter igen blev det en stranddag. Härligt och så mysigt, det var lika varmt i vattnet som i luften. När vi avklarat stranden åkte jag och C och shoppa. Tisdag: Denna dagen började med bråk mellan C och A.. Jobbigt var det men jag och C åkte till stranden och jag fick nog solsting eller något för när vi skulle gå kände jag mig så yr och ville kräkas. C hade med sig is som han la på mina handleder. Det var så läskigt men det gick över efter en stund. C kallade mig för sin Svenska prinsessa. Ännu mer shopping och sen blev det middag. Onsdag: Sista dagen i Florida.. Blev shopping, packning och ta farväl av denna fina delstaten. Blev glass innan vi skulle till flygplatsen. Första flyget var försenat typ 1h och det andra också. Mitt i natten landade vi. Och ”mormor” hämtade upp oss.

 

Torsdag: Idag vaknade jag upp i det läskiga huset där garderoberna öppnades av sig själv. Men så mysigt. Jag och ”mormor” började tvätta, åt frukost, åkte till Walmart och Marshals. Roliga affärer men inget att jämföra från Ullared.. Vi åkte hem och åt mellanmål och bestämde oss att åka till Yankee Candles. Den är så rolig den affären. Jag ville ha allt. Vi åt middag på ett Diner. Åkte hem, packa och tvätta klart. Vi hade en mysig dag och slog in presenter till familjen. Jag fick ett fint halsband av ”mormor” det hänger runt halsen mer eller mindre dagligen. Det är livets träd..

 

Fredag: Dag att åka hem.. Blev amerikanska pannkakor till frukost med bacon. Vi tog oss till bussen som skulle ta mig till Boston när vi var där grät både jag och ”mormor”. Trodde inte det skulle va så svårt att lämna henne. Jag gråter bara jag tänker på att jag kanske inte kommer träffa henne igen. Jag saknar henne så mycket. Det var ett jobbigt avsked. När jag kom till mellanlandningen med bussen var bussen sen. Jaha!? då hade jag ca 1,5 timme till mitt flyg skulle gå. Nä jag tar taxi. Ner till gatan där en kille frågar om jag behöver taxi. Ja sa jag och hoppar in. Dåslog det mig! Vänta fanns det någon skylt om taxi? NEEEJ jag har råkat ta en svarttaxi.

 

 

Mamma var ju helt orolig att jag tog taxi själv i Boston. Tro inte det blev bättre när jag berätta att det var en svarttaxi! Men jag kom på planet och sov den större delen av resan. Direkt när jag landade i Danmark kom mamma o pappa och hämta mig och bilen styrde mot min syster där alla syskonbarnen var samlade. Min lilla W lämna inte min sida utan hon satt hos mig hela tiden. Saknade henne så mycket när jag var borta. Eller jag saknade alla i min familj.

Den här resan har varit en prövning för mig. Dela att lämna min familj och vänner i 3 veckor men att åka till andra sidan jorden och bo med människor som jag bara pratat med på internet. Men jag blev så självständig när jag var där. Jag hittade mig själv fast jag kände hur min energi försvann pga A. Men så är hon. Nu väntar jag på att de ska komma och hälsa på mig. Nu ska jag betala av min nya bil men jag hoppas det blir en ny resa till USA 2019. Längtar dit! Håll tummarna att vi ses redan nästa år.

 

Tillägg: Nu är min familj på flykt från orkanen men 2 är i South Carolina and de andra 3 är i Alabama. Känns overkligt att för 1,5 månad sen gick jag på ett av ställena som ska mötas av den fruktansvärda orkanen som väntas dra in över Florida. Jag är tacksam att jag fick va där innan orkanen och hoppas den inte förstör så mycket. Mina släktingar är i säkerhet och hoppas många andra har hunnit fly.

Kram på er!

 

1 Tingeling :

skriven

Tack för att du delar med dig. Härlig resa! Jag skulle också vilja åka till USA en dag, till flera städer där. En dag! ☺

Här rullar allt på. Känner mig lite lugnare. Men fortfarande väldigt trött. Hoppas på att komma ikapp snart. Kan liksom inte låta bli att fixa och dona. Men skulle egentligen bara vilja vila/sova i tre dygn.

Och dyrt är det att flytta. Blir oktober månad lite tajt? Men sen borde det vara "normalt" igen?

På mitt jobb finns en kille, mitt hjärta tog ett litet extra skutt. Sen inte direkt pratat med han mer. Bara en gång. Men sett han. Fattade han också tycke... Eller är allt bara inbillning från min sida.

Nu upp och sen ta sig till jobbet.

Trevlig onsdag! (redan onsdag!!??)

Kram!

Svar: Ja det blir lite kännbart just den perioden men sen lugnar det ner sig.. kram
Esmaralda

2 Fanny2:

skriven

Tack för svar igår Es. :3

Kram

3 Jossan :

skriven

God morgon!

Varför vill jag inte gå upp på morgonen? Jag är så trött i min kropp hela tiden. Gråter nästan sv trötthet på kvällarna. Men snart är det helg och det ska bli så skönt!

Nyheter från släktingarna. 2 av dom är påväg hem nu. Alla 5 klarade sig och deras hus tog inte något större skada!


Kram!

4 Agata:

skriven

Hej,
Ser du någon anledning till min väns minimala kontakt de senaste dagarna?

5 <3:

skriven

Godmorgon kära Es och Josefine.
L skriver nästan varje dag sen vi träffades i Spanien. Har inte gett honom någon chans riktig även om jag tror att han är en bra kille. Tänker jag rätt här att han inte är något för mig ? Väntar min soulmate runt hörnet fortfarande ?
Finns han i min stad ?
Kram

Svar: Ja du tänker helt rätt... kram
Esmaralda

6 Skorpan:

skriven

Puh Jossan, du hade nog ingen lugn stund under den resan, jag blev helt matt av att läsa din berättelse ;). Tror helt säkert att du kommer dit 2019 :). Gäller bara att börja spara i tid...

Ansökningarna har tydligen börjat spöka för min del o kommer nu i mina drömmar. I min dröm ställdes en fråga om varför svetten luktar? Va, vad är det för intervjufråga :D? Nå den kunde jag svara på o intervjuaren var nöjd. Är det den sortens frågor jag ska bara beredd på i fortsättningen Es? :D

Min cykel är så bra att cykla på, går som smort ;). Nu gäller det bara att skaffa lite regntätare kläder, trevligare att komma fram torr.. Hoppas på en lång fin cykelhöst...

Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Var förberedd på det oförutsägbara... kram :)
Esmaralda

7 Susanne Amalia :

skriven

Men vad kul att du förverkligade din dröm och reste.. Att möta människor och ta del i deras öden är alltid berikande.. En del har inte hittat sitt inre och då blir det ju följder som A.. Men hon är som hon är och du verkar ju se igenom detta.. MORMOR verkar vara en empatisk själ.. Vilken glädje att ni träffades.. Kram till dig.. 💕


Nu måste jag berätta om Gabriel.. Vilken fantastisk talisman-.

CORNELIS min älskade son vill ha ett jobb i Sälen.. Han vill ha det så starkt av många själ.. Han får utveckla sin Japanska.. Han får flytta från sin pappa som är arg som ett bi.. Han får utvecklas i sitt jobb på alla plan.. Så jag tog en changs.. Jag pratade med Gabbe.. Bad honom att verka för Cornelis. Kramade honom renade honom med salt och hängde honom runt halsen på sonen.. Först skapade de förtroende för varandra och sonen hittade genast nycklarna han letade efter.. (vi har stambyte och måste gå på gården i baracker på toa och även duschen är där) det blir jobbigt om man inte hittar nycklarna när man är nödig.. Sedan tog det 10minuter så ringde chefen för restaurangen och köket och den japanska hörnan och frågade om Cornelis kunde träffa honom den 18/9..i Stockholm. Tack Gabbe tack Esmaralda.. Tack.. . . . . . . Jag hämtade ut min glasögon 👓 i går och jag hade glömt hur världen ser ut.. Vilken skillnad.. Känns så bra. Nu ska jag bara hitta någonstans att flytta.. Jag förstår nu varför jag var här.. I röran och varför alla svarta moln demoner befann sig runt mig.. Men nu är det bra det räcker nu..
Ser fram mot en fantastisk kurs den 16/9 och sedan har jag full tillit.. Flyttar..vill så starkt Flytta och skapa..konsthatverk.. Ge hypnos och KS. Hjälpa andra.. Så fantastiskt
Önskar dig en härlig dag.. Med glädje och solsken.. Bara kärlek.. ELLABELLA HÄLSAR OCKSÅ MED STORA BOKSTÄVER..

Svar: Ja det står utom all tvekan att din Gabbe lyssnar på dig och gör allt han kan ! MG hälsar och säger att den förbaskade tratten fortfarande hänger runt hans hals... kram :)
Esmaralda

8 Orolig:

skriven

Hej.
Så tråkigt med dessa naturkatastrofer som förstör så mycket. Skönt att du är i säkerhet och även dina släktingar.

Es, jag såg en sak som gjorde mig ledsen och upprörd, skrev det till honom men fick inget svar, brydde han sig inte om det?
Kommer jag att komma vidare från honom och kommer det här att lösa sig mellan oss?
Kram

9 Misstjejen:

skriven

Hej

Hur går det för mig på måndag av möte så behöver jag ärliga och kan det blir en besluta om flytta?

😊

10 Mg:

skriven

Hej!
Om jag får xtra jobbet, kommer jag få jobba så mkt som jag vill? Komner dem vara nöjda med mig?
Kram!

Svar: Får du jobbet så ser det ut att bli bra.. kram
Esmaralda

11 Orolig:

skriven

Hej.
Så tråkigt med dessa naturkatastrofer som förstör så mycket. Skönt att du är i säkerhet och även dina släktingar.

Es, jag såg en sak som gjorde mig ledsen och upprörd, skrev det till honom men fick inget svar, brydde han sig inte om det?
Kommer jag att komma vidare från honom och kommer det här att lösa sig mellan oss?
Kram

12 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Vilket långt inlägg det var idag, härligt! Verkar var helt annorlunda i USA. Har aldrig varit där men skulle vara häftigt att komma dit.

Kommer han att bli tillsammans med henne? Är han säker på sina känslor för henne?
Kram

13 Vv <3:

skriven

Es, Saknar A mig...finns det något känslor i det? Kramkram

14 Första steget - Ghostwriter :

skriven

Skulle det vara "fel" steg och för tidigt och överlag dåligt val att möta hans föräldrar och vänner?

Jag känner iallafall att jag vill, även fast de är läskigt.



Kram

15 Jennifer:

skriven

Hej! Vad modigt av dig Josefine att åka iväg på resan! Låter som
om du hade en spännande och händelserik vistelse!

Fina Esmaralda, ser du något om
den romans jag blivit spådd att möta? Har han försvunnit iväg i det blå? Kommer han att dyka upp under hösten? Kram

Svar: Han finns fortfarande så tydlig och klart i din framtid... kram
Esmaralda

16 Jennifer:

skriven

Hej igen! Glömde att skriva att jag är orolig för min väninna. Hon beter sig destruktivt och tenderar att upprepa samma mönster:

För något år sedan mötte hon en man, blev snabbt gravid och var jätteglad och nöjd över allt. Men så någon månad senare svängde hon helt, gjorde slut med mannen för att hon tröttnade, och gjorde abort. Nu har hon för någon månad sedan träffat en ny man, blev fort gravid och nu vill hon återigen lämna honom för att hon ångrar sig, och göra abort.

Jag är orolig och lite arg också då hon beter sig så oansvarigt, hon fyller ändå snart 40 år.

Jag vet att man inte kan leva någon annans liv men finns det något jag kan göra?

17 Kaos:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan han tycka själv att han inte varit så snäll mot mig? Kan han förstå mig?
Kram

Svar: Nej inte på det sätt som du tänker.. kram
Esmaralda

18 Mod blev sumpad chans? GHOSTWRITER :

skriven

Gjorde jag "bort mig", liksom dåligt intryck som kommer påverka mitt jobb negativt, av den frågan jag ställde igår?

Jag blev rädd efteråt att jag sumpade en chans.



Kram

Svar: Kan inte känna att du gjort bort dej.. kram
Esmaralda

19 Virrhönan:

skriven

Hej!

Vilken resa du gjort! Men sååå intensivt. Spännande med ny släkt. Deras tur att komma till Sverige nu kanske? All denna mat och amerikanske pannkakaor som man ser på tv, skulle gärna prova själv. Hoppas på att nån gång kunna ta mej till New York.

Varför ska jag ha så svårt att släppa den snygge mannen? Känner han mitt intresse och ska retas eller försöker han visa sitt intresse? Dessa män, de är konstiga människor. Blir han lika glad när han ser mej?

Ha en skön lillördag. Kram

20 Virrhönan:

skriven

Hej!

Vilken resa du gjort! Men sååå intensivt. Spännande med ny släkt. Deras tur att komma till Sverige nu kanske? All denna mat och amerikanske pannkakaor som man ser på tv, skulle gärna prova själv. Hoppas på att nån gång kunna ta mej till New York.

Varför ska jag ha så svårt att släppa den snygge mannen? Känner han mitt intresse och ska retas eller försöker han visa sitt intresse? Dessa män, de är konstiga människor. Blir han lika glad när han ser mej?

Ha en skön lillördag. Kram

Svar: Jag kan inte känna in att han har samma starka intresse som du har, även om intresse finns.. kram
Esmaralda

21 Iréne:

skriven

Godmorgon
Kan du se vart jag lagt mitt blåa busskort nånstans
Tack på förhand

22 Go:

skriven

Hej Esmaralda.
Gud vad härligt!! Kände verkligen att det är en resa jag behöver, bara att få komma bort så himla skönt!!

Esmaralda, har han några känslor för mig alls? Finns känslor?
Kram

23 Dega:

skriven

Hej Esmaralda.
Känns som om det var länge sedan det kom en man som jag fick upp sådär starkt intresse för, den där spirande känslan. Men har ingen lust med flörtar och tillfälliga romanser, är något inom kärlek påväg tro?
Kram

24 Hmmh:

skriven

Någon/t kommer att förändra inom snar framtid?? Vad för förändring du ser?

25 Mikael:

skriven

Tack för rolig läsning på morgonen, fick mig att skratta på t banan.

kvinna som inte kan ställa väckarklockan och blir arg på mannen, så logiskt :)

Kram
Mikael

26 Jessica:

skriven

Hej Es,
Kommer jag träffa någon snart som kommer bjuda ut mig?
Kram

Svar: Ja det kommer du att göra.. kram
Esmaralda

27 Sus:

skriven

Hej
Härligt.....
Resor berikar....
Kommer det någon förändring snart?
Love sus

28 Lilla blå:

skriven

Vilket äventyr Josefine!
✈️✨👏

USA verkar riktigt fräckt. Extravagant i allt känns det som.

Esmaralda: Jag undrar lite hur stora oddsen är att han skriver om jag ger ut mitt nummer?

Stor mitt-i-veckan kram på er, bloggänget!


Svar: Runt 30 % kram
Esmaralda

29 Anonym :

skriven

Blev fel med en äldre farbror jag trodde var min vän för några helger sedan. Han sa till min kompis att han hade tänkt sova över hos mig på natten. Trodde han att vi skulle vara med varandra på riktigt ?
Har inte hört ett ljud av honom sen dess.
Antar att vår relation är över efter kvällen som var. Är han arg på mig än ? Gubbar verkar man inte kunna lita på
Kram

30 Hjälpande hand! - Anonym denna gång :

skriven

Fast att saker kommit bitvis precis som du nämnt - så är det ingenting som är stabilt än. Jag får kämpa så det gör ont. Jag blir utmattad av orolighet och jag förtjänar inte att känna så här. Igen! Det dröjer minst två månader innan det kan bli bra, vitt jag vet.



Kan du snälla hjälpa mig? Om du kan se vad jag ska göra. Jag får ju inte hjälp. Det spelar ingen roll vad jag gör.




Kram...

31 Kvinnan :

skriven

Härlig resa, tänkte ställa en fråga esmeralda kan du se varför jag inte tål min mans bror.

Energin känns inte bra alls?

Svar: Ni är helt enkelt inte förenliga och ibland kan det bli så.. kram
Esmaralda

32 Mr mr :

skriven

Hej
Kommer vi hitta och köpa något fritidshus i närtid?

Svar: Ja ett fritidshus ser det ut att bli relativt snart.. kram
Esmaralda

33 Tildis:

skriven

Vad roligt att du vill dela med dig av din resa! Och så himla roligt att du fick kontakt med dina släktingar. Fruktansvärt det här med orkanen. Jag hoppas verkligen att mänskligheten inser hur vår girighet förstör den här planeten. Känns som att naturkatastrofer kommer bli vår vardag rätt snart.

Igår var jag väldigt modig som vågade söka. Många som var där hade flera års erfarenhet, vilket jag inte har. Ändå vågade jag och jag r så stolt över mig själv. Det kanske inte gick så bra men oavsett vad så gjorde jag det. Hoppas att det blir en förändring till de positiva nu snart. Längtar efter nya umgängen och nya erfarenheter.

Kommer jag få skriva exjobbet där jag jobbade i sommar? Kram

34 Carolina:

skriven

Kära Es! Kommer min ekonomi bli bättre till vintern? Kommer jag träffa kärleken på 50-tals festen?

35 Maria:

skriven

Hej vilken tur att du hann undan!!
Undrar lite över mitt ex som jag är arg på. Han har ingen kontakt med sina barn pga kvinnan han har varit otrogen med. Kommer det att hålla mellan dem eller blir det slut?? och då få igen kontakten med barnen, kommer han tillbaka till oss?
Kram

36 Helena Ir:

skriven

Josefine,vilken härligt äventyr du fått gjort! Jag förstår att du längtar tillbaka..och några av dom har säkert en stor plats i hjärtat,som mormor :)
Jätteglad för din skull..tänk vad du har gjort de sista åren. Du är tuff! Lycka till med allt framför! och så håller jag tummarna för dig att den rätta kärleken kliver in i ditt liv SNART!

Kram :)

Min vän K,(ingen hen,det är en han!) har jag inte träffat på månader,så dök han upp på gymmet,en flintis,numera. Strongt gjort av honom,han har nämligen den där" fuck cancer" sjukdomen. Jag blir alldeles varm i hjärtat att jag får förtroendet att vara hans vän..inte mycket man kan göra..än att var en vän!

Jag ska med dottern och titta på lägenhet idag,det är 16 nya lägenheter..en droppe i havet,för det är många som önskar sig en lägenhet idag. Chansen..kanske inte är så stor..men vi åker iväg och tittar ändå..vad vet man..kanske det är nu som talismanen får ett ryck,och griper in :)

Kram :)




Svar: Att bara vara en vän.. är minsann inte så bara ! Chansen till lägenhet finns... kram
Esmaralda

37 Lydia💕:

skriven

Hej
Jag undrar vilken väg jag ska börja med och kommer jag bli lycklig igen och ska jag söka jobbet jag indrar över och blir mitt liv lugnt igen
Lydia💕

38 gmail:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du han är sur på mig i dagsläget? Finns det några känslor för övrigt för mig?
Kram

39 F:

skriven

Har på sista tiden kunnat känna vad som ska hända innan, kan du se vad det beror på?

40 Segkolan:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser något nytt inom kärlek dyka upp för mig snart?
Känns lite segt..
Ser du något starkt stabilt inom närmaste framtiden?
Kram

41 Ledsen:

skriven

Hej Esmaralda.
Känns det som om de har kommit närmare varandra nu? Är chansen till något seriöst större nu mellan dem? Tror du han är sur på mig? Eller berör jag inte honom särskilt ?
Kram

42 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du han kommer svara på det han skrev? Har han några tankar om det?
Kram

43 Ghostwriter:

skriven

Fast att saker kommit bitvis precis som du nämnt - så är det ingenting som är stabilt än. Jag får kämpa så det gör ont. Jag blir utmattad av orolighet och jag förtjänar inte att känna så här. Igen! Det dröjer minst två månader innan det kan bli bra, vitt jag vet.



Kan du snälla hjälpa mig? Om du kan se vad jag ska göra. Jag får ju inte hjälp. Det spelar ingen roll vad jag gör.


Ska jag ta ett lån?

Kram...

44 Browallia:

skriven

Tack Josefine för att du delar med dig av din resa :)

Esmaralda, har du lång kö på seanser eller går det bra att beställa?

Tacksamhet och kram


Svar: Vänta gärna tills nästa vecka.. då är du så välkommen för seans.. kram
Esmaralda

45 Kvinnan:

skriven

Hej Esmaralda.
Är han säker på att hon är rätt? Känns det helt seriöst? Eller kommer det att bli det?
Kram

46 Mika:

skriven

Hejsan E!

Jag undrar ser du något ang husköp för oss ? Eller ser det helt mörkt ut från alla plan ? Med vänlig hälsning

47 Lenafena:

skriven

Vilket äventyr! Kul att ta del utav. Blev inspirerad att ta tag i min talisman och säga att nu är det dags att hjälpa mig så jag kan åka utomlands. Måste iväg!!!! Kära talisman hjälp till!!!! Vänliga hälsningar

48 Jen:

skriven

Allt känns tungt nu. Rättegång, kärlekbekymmer o tungt i skolan. Blir det snart bättre, kommer jag genom allt?
Han o jag var för olika o ville inte samma sak. Men vad kände, känner han för mig? Tyckte han alls om mig? Har jag gjort ngt fel?

49 VM:

skriven

Hej Esmaralda.
Om det inte blir något mellan dem..
Tror du han kommer vända sig mot mig?
Men det kanske ser ut som det ska bli dem?
Kram

50 Mysan:

skriven

Hej Esmaralda.
Vad verkar de ha för relation till varandra? En kärleksrelation?
Han och jag låg med varandra i helgen och efter att jag sett att han skickat ett hjärta till henne så börjar jag undra.. verkar de ha någon seriös relation med varandra? Är det rätt utav mig att berätta för henne?
Kram

51 Elisa:

skriven

Hej!
Tror du jag klarar av detta?
Kram

Svar: Ja det tror jag.. kram :)
Esmaralda

52 Helena Ir:

skriven

Tack,för svar :)

Kram :)

53 Hmmh:

skriven


Någon/t kommer att förändra inom snar framtid?? Vad för förändring du ser?

54 Carolina:

skriven

Kära Es! Kommer min ekonomi bli bättre till vintern? Kommer jag träffa kärleken på 50-tals festen?

55 Lydia :

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer de få träffa henne flera gånger?
Kram
Å

56 Tisa:

skriven

Just nu ställer jag mig själv frågan "vad behöver jag för hjälp?" Och nej jag vet inte. Kommunikationen finns inte mellan läkarna, samma skrot och korn båda två btw. Dom vill heller inte ge någon ny medicin. Allt var så hypat igår, idag betyder mitt mående och liv ingenting? Jag orkar inte klaga och ifrågasätta vården. Jag vet inte om dom vet vad dom gör.
Snälla Es, har du något råd? Ska jag göra något? Kan du se någonting?

57 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att möta någon ny?
Kram

Svar: Ja det gör du så småningom men ha ingen panik.. landa i dig själv först.. kram
Esmaralda

58 ..:

skriven

Hur vet man om du verkligen är medium? bevisar på något så vet man för man kan ju skriva det folk vill höra eller så kan man skriva vad som helst?

Svar: Jadu, det kan man inte veta att jag är. Enda "beviset" är mina kunder som återkommer men det kan ju också vara något som jag bara hittar på.... kram på dej..
Esmaralda

59 Att våga ta steget:

skriven

Hojt i kommentarsfältet!

Nu tar fegisen sats och vågar sig på att fråga ut på dejt. Oavsett hur det går så känns processen i sig viktig. Men jag undrar lite hur intresserad han skulle vara av detta. Tror du han vill? Skulle vara intressant att se hur tankebanan går.

Ett stort steg mot att bli lite modigare i vilket fall som helst.

Kram, kram :)

Svar: Kanon..jättebra och klart du ska fråga.. satsa på nåt enkelt som en kaffe eller en öl.. chansen till ett ja ligger på runt 70 %... lycka till :) kram
Esmaralda

60 💕 Zoey 💕:

skriven

Josefine: oj, vad kul att läsa allt som du har gjort och vad kul att träffa dina släktingar! Jag var i New York i en vecka i vintras de var under nyår och jag tycker det är en fantastisk stad och längtar tills jag besöker det igen.

Es: ja undrar om du kan se om jag kommer leva så här tajt ekonomiskt länge eller blir det bättre ekonomiskt nästa år, dvs om jag får jobb då? Tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: I och med jobb så kommer det att lätta.. gå igenom ekonomin noga oxå för det ser ut som om det finns förändringar att göra.. kram
Esmaralda

61 Mee:

skriven

Vad roligt tack för att du dela med dig josefine tycker du är så modig som reser själv. En dag skall jag med resa runt i världen:)

Es ser du något kul som väntar mig i höst?
kram

62 Mina:

skriven

Hej Esmaralda.
Känns så torrt på kärlekslivet, Är något riktigt och stabilt påväg?
Kram

63 Bellagio:

skriven

Min dotter på 10 år säger att hon inte vill bo hos mig. Att hon trivs bättre hos sin pappa, att jag bara skäller. Jag vet att jag är hårdare än pappan och har mer regler. Vad händer? Hur kommer det bli?

Svar: Bra om du och pappan kan prata er samman... det är en trygghet för dottern.. hon ska helt enkelt inte själv kunna göra val mellan er.. utan det ska ni vara klara över att ni bestämmer... kram :)
Esmaralda

64 Förvirrade Fia:

skriven

Nu blev man ju inte alls sugen på en sista minuten...

Klämmer in en liten seansfundering också. I min sista seans såg du nämligen att den okända karln skulle uppskatta ett kontaktförsök. Planen är att slänga ut ett förslag till träff, ge ut mitt nummer och sedan låta honom höra av sig om han vill. Frågade lite om oddsen till svar och fick en väldigt låg procentsiffra tillbaka. Det får jag självklart ta, men jag undrar samtidigt vad det beror på? Är oddsen bättre om jag gör på något annat sätt typ står kvar och pratar längre?

Annars vill jag verkligen tacka dig för allt stöd genom åren. Dina seanser har varit GULD i tuffa situationer :)

Svar: Oddsen ser ut att vara desamma oavsett men de har inte minskat under den tid som gått utan snarare ökat något... fråga nu... kram :)
Esmaralda

65 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer mannen, pappan till barnet vilja att kvinnan han träffar nu ska träffa vårt barn? Kommer hon träffa vårt barn? Verkar det bli på den seriösa vägen med henne?
Kram

66 Klara:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att jag är alldeles för tillgiven honom? Att han tar mig för givet?
Tänkte inte höra av mig nu eller visa något intiativ alls. Ska fokusera på att gå vidare..
Kommer han känna saknad såsmåningom?
Kram

67 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda sitter och kollar på sista avsnittet av Saltön. Vilken mysig tv serie det är.
Är B rätt person att hjälpa mig och få fakturan korrigerad ?
Kan det lösa sig till sist så jag får tillbaka rätt summa pengar ?
Kram
💗💗💗

68 Cool:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer de att få barn tillsammans?
Kram

69 TjejenO:

skriven

Hej,

Såå fantastiskt att få läsa om ditt USA äventyr. Vad roligt för dig a vilken utveckling!!❤️

Es, känns som det går fruktansvärt dåligt för mig på jobbet just nu. Chefen tog in mig på samtal för att flagga för vissa saker. Känner mig rätt maktlös :( Kommer det ordna upp sig? Nu känns allt åt skogen :(

Svar: Be om stöd där du känner att du behöver men sopa bort oron.. den gör ju bara det hela värre o du bli än mer osäker.. ta dig igenom den hör perioden... den lossnar det.. kram
Esmaralda

70 Smöla:

skriven

När jag ligger i sängen och precis håller på att somna, så får jag massa idéer till att skriva en låt. Jag hör melodin, takten och även texten. Jag får även uppspelat en filmsnutt, som de känns som jag skulle kunna regissera😅 Men jag glömmer ju allt direkt på morgonen. Vad betyder det mina låtar och filmsnuttar?

Svar: Att du har något på gång... något kreativt och bra.. ha papper o penna vid sängen o skriv ner direkt.. kram
Esmaralda

71 Mia:

skriven

Hej
Min man har varit otrogen med en annan kvinna och så länge de är tillsammans vill våra barn inte veta av sin pappa. Jag mår dåligt över detta med barnen och undrar om deras förhållande blir långvarigt eller tar det slut så barnen kan få må bättre? Kommer pappan tillbaka till oss??
Vill kunna stötta barnen i deras funderingar och beslut
Kram

Svar: Försök gör det bästa möjliga av det... det ser ut som om du så småningom möter en annan man.... i framtiden ser jag stor kärlek för dej men det ser inte ut att vara med nuvarande man... kram
Esmaralda

72 Red Night - Ghostwriter :

skriven

Blir jag nöjd om jag köper den röda sängen?
Jag köpte en säng som jag inte alls är nöjd med och vill ha en ny...



Kram

73 Ofrivillig player:

skriven

Härligt du haft det Jossan!
Mötet med "mormor" kändes extra speciellt :-)

Lite tungt här hos mig tyvärr. Precis dumpat en fantastisk man som jag dejtat några veckor.

Men hellre krossade förhoppningar än ett krossat hjärta senare. Så tänker jag! Men det är tufft. Något annat på den fronten att se fram emot snart? Minsta lilla? Kram!

74 Jenny:

skriven

Hej, idag så fick jag förfrågan om att börja på mitt gamla jobb igen.Med den bästa jobbarkompisen jag har haft. Min tanke är kommer jag att ångra mig, då jobbet inte är det roligaste. Eller kommer det något annat till mig snart ? Jag trivs ju inte riktig bra som det är idag.
kram

75 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Var precis och tränade och försökte tänka på något som gör mig glad. Försökte tänka på en kärlek som ska komma för mig, ser du något som utmärker kärleken jag ska träffa till utseende eller sättet?
Är mannen påväg?
Kram

76 Jag:

skriven

Hej Esmaraöda.
Blir det mycket dejtande innan det blir förhållande och kärlek?
Kram

77 Mimi:

skriven

Hej Es

Hur blir hösten för mig?kram

78 💕:

skriven

Hej Esmaralda.
Ska jag berätta för henne att han låg med mig i helgen? Eller tror du hon redan vet?
Är det något som skulle beröra henne eller ska jag inte lägga någon energi i detta?
Blir det seriöst mellan de ?
Kram

79 Anonym :

skriven

Tog han till sig mitt mejl där jag förklarade hur jag känner ? Har han dåligt samvete ?
Svarade inte när han ringde igår. Ska jag förlåta och ser du om vår vänskap kommer bestå..jag kan vara rätt långsint men det här blev väldigt förrvirande och jobbigt att han strular med oss båda.
Kram

80 S:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att komma vidare från honom och mina tankar kring honom? Har du tips?
Kram

Svar: Ha fullt fokus på dig själv och allt omkring dig... du går vidare.. kram
Esmaralda

81 Maria:

skriven

Hej!
Tragglar med kärleken som vanligt.. finns det chans för oss eller kommer det ta slut? Ser du vad som blir nästa steg för oss? Mig o F?💗💗💗
Kram o tacksam för svar från förvirrad

82 Miss pig:

skriven

Hej Esmaralda. Kommer han känna att han saknar mig? Kommer någon ny chans för oss?
Kram

83 Ghostwriter :

skriven

Kommer jag behöva ta ett lån dessa två månader framåt?

Och blir jag nöjd om jag köper den röda sängen?



Kram!

84 Ly:

skriven

Hej Esmaralda.
Är han 100% säker?
Kram

85 F.u:

skriven

Undrar om du något spännande på väg in i mitt liv snart kram.

86 Alissa:

skriven

Hej Es

ser du om jag vinner pengar den närmsta tiden?
kram

Svar: Jag ser inga större vinster tyvärr.. kram
Esmaralda

87 Förtvivlad:

skriven

Hej Esmaralda.
Har jag någon chans på honom över huvudtaget om jag backar? Kan han vilja vara med mig?
Kram

88 Kram:

skriven

Hej Esmaralda.
För ett tag sedan sa du att det skulle avgöras inom de närmaste månaderna om det skulle bli dem eller inte, är något avgjort än? Lutar det åt något håll?
Kram

89 Skorpan:

skriven

Tack för svar!
Nu har jag handlat regntäta kläder o skor åt mig ill inorgon då det ska regna hela dagen, jag ska cykla. Gillar den frihetskänsla som det ger i förhoppningsvis bättre kondition ;). Skankara blir jag knappadt, får hela tiden investera i större kläder, då jag köper alltså. Inte kul :(... Nåja, det är nu som det är. Undrar om min "chef" blev sur för att hon inte kunde skriva under protokollet ikväll? Det var flräldramöte dit jag kom försenad o hon gick sin väg när jag ännu var i klassen.. Lite sur blev jag över denna ide', medges..
Kram Skorpan

90 Cecilia:

skriven

Åh vad bra du verkar ha haft det! Så kul att ni hittade varandra och kom så bra överens

Ez, kommer de att säga ja den här gången eller blir jag besviken igen? Kramar

91 Live:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att jag faktiskt kan möta kärleken via nätet?
Kram

92 F.u:

skriven



Undrar om du något spännande på väg in i mitt liv snart kram.

93 Maja:

skriven

Hej Esmeralda,
I skrivande stund har jag ont i magen och kanner mig sa trott. Jag ar radd att jag har blivit utbrand och hamnat i en depression. Har gatt upp och ned lange men efter sommaren har det varit jobbigt nastan varje dag. Jobbigt i relationen, ekonomi, min son och ja egentligen alla relationer jag har i det lan jag nu bor. Jag vet att jag i grunden vill ha en man som alskar mig, respekterar och uppskattar mig men vill sa garna att vi ska vara en familj...en av orsakerna att jag stannar. Kan du se lite hur jag ska tanka och om det finns en annan man for mig inom kort/lang framtid. Kanns inte som om nagon nagonsin kommer vilja ha mej...
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: