Lillebas tips....

Lilleba, en  av våra norska vänner i bloggfamiljen  kommenterade kring extrajobb med något såpass finurligt och lätt att genomföra ( om man gillar att baka) att jag måste delge er alla här:
 
 
 
Hei alle ! I går leste jeg om en dame på en lokal kjøp/salg side på Facebook som ville bake julekaker til folk. De som ville ha, kunne for 600 kr få 5 forskjellige sorter, med 35 kaker av hver sort. Hun kunne ta på seg og bake til 12 stykker. Tror dere hun fikk mange svar? Ja, hun fikk tre ganger flere enn 12 stykker som ville ha. Hun skrev stopp da hun var kommet til 12, men folk skrev at om hun fikk avbestilling, så ville de ha !! :) Så folkens, sett i gang med julebaksten nå ! Det ser ut til å falle i god smak :D Ha en trivelig helg, alle her inne. 
Kram fra Lilleba 
 
 
 
Och precis som i Norge så har ju vi också lokala köp/säljsidor här i Sverige och ingentintg kostar det  att annonsera heller.... själv hade jag utan vidare betalat 600 kr för att få  fem olika sorters julkakor och 35 stk av varje sort... utan minsta tvekan!!
Mat är kul att laga... men bakning... nä, det går jag  bet på !!
Äta det bakade  däremot är jag väldigt  duktig på !!
 
Kram & kärlek
 
 
1 Skorpan:

skriven

En god ide', men alla jag vet bakar själva o vet inte om det finns något liknande jär? O gör man det ja då är det säkert nån som sätter skattmasen efter en :X, kan jag tänka.. Dock är jag som du Es, bra på att äta ;D.

O idag föll definitivt en stor sten av mina axlar då jag fick det fakturerat! I morgon lite skolning till o klura ut frågor, hur göra det o det. Sen ledigt o vad då? Nåt kul som kanske rundar mitt hörn?
Kram Skorpam

Svar: Ja tänk vad snabbt folk kan vara att anmäla varann... ett osympatiskt drag om ni frågar mej.. kram :)
Esmaralda

2 <3:

skriven

Så himla fina julkakor 🎅.
Ser du någon varning kring J E ? Min vännina C tror han kan vara psyko.
L E vad är hans agenda ?
Kram

3 Naeano:

skriven

Ja, baka och sälja är ett bra sätt att få in en extra slant. Folk har som svårt att säja nej till gofika, mig inräknat ;P .. Och vilket erbjudande damen hade sen! Så mycket fikat till ett så lågt pris, är ju ingenting per kaka! Med tanke på inköpspris och arbetstid..

Jag skulle själv vilja baka och sälja allergivänligt och raw-food fika men verkar betydligt svårare att få folk att köpa sånt.. Provade en gång på en julmarknad men gick inge vidare så försökte sälja resten på facebook men icket. Fick frysa in det mesta och äta själv, inte helt fel det men hade varit kul om det blivit sålt istället. Vet inte om det var priset som var fel eller själva koncepet fastän jag bjöd på smakprov.. Undra vad man kan göra annorlunda? Finns det ens en marknad för alternativ fika? För jag hade gärna försökt igen då jag gillar att baka och en extra slant är sällan fel.. Kanske någon som kan komma med tips eller råd? Hade ni köpt sånt fika eller är det för främmande/konstigt? :)

Fridens liljor och ett fång solsken till er alla 🌺

Svar: Gammal tant som jag är så älskar jag det klassiska och med livsfarligt socker... men blir jag bjuden skulle jag pröva.. och vem vet.. kanske hade jag gillat det !! Kram på dej :)
Esmaralda

4 Smiley:):

skriven

Bra tips:) älskar med bakelser mums så gott:)

Es
ser du något bra på väg?
kram

5 Motbevisa Ghostwriter:

skriven

Har blivit sjuk till och från på olika vis för att jag inte har råd med tillräckligt med mat, så jag liksom har behövt svälta sedan jag blev arbetslös.
Behövt avstå mat för att kunna veta att det finns mat under längre tid liksom...

jag fick idag sms som gjorde mig lite ledsen, jag var inte beredd på det. Men jag vill motbevisa och jag undrar om jag ska förklara läget eller ska jag bara från och med nu köra och visa vad jag vill! ?


KRAM

Ps: Kan du se om jag måste ta ett lån eller finns det andra sätt?


TACK! För allt du gör för oss läsare.

Svar: Prata med soc i första hand och hör dig för..... innan du försöker ta lån.. kram
Esmaralda

6 Mom:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja verkligen kul idé och inte speciellt dyrt!! Det hjälper alltid någon.

Es, sonen och jag bor i en tvåa nu ser du om en flytt till tvåsamhet sker härnäst? Vill ju så gärna flytta ihop med en kärlek. Kommer husköp med?
Kram

Svar: Det blir först en bra flytt och sedan en ännu bättre, till hus.. kram
Esmaralda

7 Potentiell kund:

skriven

Här hade ni baka-sälja-sugna haft en kund! 👋

Jag kan göra kladdkaksmuffins, på sin höjd...

Esmaralda, på tal om sötsaker he he; ser någon man ut att korsa min väg snart? Lite flirt hade verkligen suttit fint.

Stor kram!

Svar: Och en flirt lär komma rätt snart... se den när den kommer.. kram :)
Esmaralda

8 Louise:

skriven

Jag blir så tröööött. Idag fick jag reda på att min handledare vill att jag börjar redan på måndag på praktiken. Toppen ju så jag mejlade administratören som frågade om jag hade tagit kontakt med prefekten vilket jag gjort för att göra en studieplan som sa att jag skulle ta kontakt med min lärare så hon kunde göra en studieplan och helt plötsligt så står jag här med att gå ut på praktik på måndag, har kontaktat min handledare om tid och helt plötsligt så vet jag inte om min lärare ens har kontaktat prefekten.
Känns som att de inte vet vad de gör på den skolan och förmodligen så kommer prefekten fixa min handlingsplan imorgon. Men om hon sa att jag först skulle kontakta läraren och sen gick allt så snabbt att de vill ha dit mig redan på måndag. Vilket är bra så jag får det överstökat så jag se kan gå vidare till nästa period. Om det går bra med förskolan så kan jag hoppa på den sista direkt så jag får den också gjord.
Åhh jag hoppas nu jag blir Godkänd på de två sista och jag kommer definitivt att kämpa för att bli det.
Kommer be min talisman om hjälp.
Hur kommer det gå för min make? Kommer han få jobb/praktik snart?

Ha en fin kväll. Kramar

9 Skorpan:

skriven

Håller helt med dig Es!
Avundsjuka för att en annan försöker nåt, kanske?
Tack o kram Skorpan

10 Love love:

skriven

Hej Es

Hur ser min stora kärlek ut?
kram

11 Skrållann:

skriven

Hej!
Vilken toppenidé.
Fick igår veta att en gammal kompis till mig drabbats av cancer. Vi var bästisar som barn och umgicks mycket i tonåren men de senaste åren har vi inte haft så mycket kontakt. Visste att hon separerat tidigare i år men så fick jag även höra från hennes pappa att hon drabbats av cancer men skulle må ganska bra nu. Det var inte läge att fråga mera men jag har tänkt så mycket på henne sedan gårdagen. Jag kände genast att jag borde höra av mig men hon värnar hårt om sin integritet och jag vet inte hur hon skulle reagera om jag hörde av mig till henne?! Är det en dum idé eller skulle hon uppskatta att jag hörde av mig med ett sms eller samtal?

Kram❤

12 Jessica:

skriven

Hej Es,
min tjejkompis säger att hon förlåter mig, men det kommer ta tid att smälta det som hände, kommer hon sluta va kylig mot mig och va som vanligt igen? Det är så tröttsamt att hänga kvar vid negativa saker som hänt. Det är bättre för båda oss att vå vidare liksom.
Och kommer hon försätta frysa ut mig och välja andra tjejkompisar framför mig? Jag känner mig som en börda. Jag har sagt det till henne men hon verkar inte vilja förstå..
Kram

13 Bettan789:

skriven

Hur hittar jag mina "vattenhål" när allt känns skit? För vattenhål som man har när man mår bra känns inte samma när livet känns tungt! Vilsen!

14 TACK! Ghostwriter:

skriven

Tack så jättemycket för ditt svar.
Alltid till hjälp. Och bra med dina senaste inlägg, de hjälper också.


KRAM

15 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bättre ut att välja honom som handledare för mig eller är det alls skillnad?
Kram

16 Silla:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du jag är omtyckt på mitt nya jobb?
Kram

17 Tesa,,:

skriven

Kära Es! Varför händer det ingenting när kommer gtaviditet att komma.. hur nära???kram

18 M:

skriven

hej

åhhh vad jobbigt alltig är när det blir såhär, han pratar inte med mig. Är sur och less gällande mig som jag inte vet. Vill inte prata för det är ingen ide.

Många ups and downs blir det. Reder vi ut det här.

vet inte hur jag ska hantera honom. Ska jag pressa han att snacka eller bara "rida ut stormen"

Kram

Svar: Kan ni inte prata... då är det rejäl varning !! Kram
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: