Jag är alkoholist....

Dagens gästbloggare är:  Larsa

Jag är alkoholist.

Förvisso en nykter sådan även om jag under de sista  sex åren tagit mig två återfall.

Jag  går regelbundet på AA och inser att det är någonting som jag måste hålla på med. 

Dessutom träffar man ju människor där och man blir full i beundran av vilken styrka och integritet alla visar.

Jag har sett människor på möten runtom i vårt land som jag känt igen i andra stora och offentliga  sammanhang.  Vi har kanske  alkogenen men vi har inte skvallergenen.

 

Jag  söp bort mitt företag och min familj

Hälsan var också på väg att stryka med.

Jag är över 50 år.

 

 

 

 

Nu sedan jag blev nykter har jag jobbat på att återknyta med barnen. Jag förstår att de varit och fortfarande är arga över vad jag utsatt dem för under deras uppväxt. Alla löften som jag  svek, det är det värsta och det tycker både de och jag.

Färhoppningsvis blir det allt bättre om jag  genom mina handlingar kan visa att jag numera är pålitlig och nykter.

Jag går gärna på fest. Jag är social och tycker om att umgås.

Det blir alltid  kommentarer när jag dricker cola istället för vin och  folk undrar om jag är chaufför. Nej, jag är alkoholist säger jag sanningsenligt. De allra flesta kan hantera detta utan problem.

I dag finns inte lika mycket fördomar som det fanns förr.

 

 

 

 

På en fest blev jag ombedd att spela gitarr och sjunga och det gjorde jag, varpå jag sedan hörde det viskas om att jag börjat dricka igen. 

Bara för att jag ”vågade” uppträda och den sortens fördomar har somliga. Jag har aldrig varit blyg eller osäker. Jag har en bra uppväxt och jag är inget maskrosbarn.

Jag har helt enkelt ”bara” en alkoholistgen, som jag ärvt efter min morfar som ärvde den efter sinn farfar.

 

 

 

 

Tycker man inte om livet, då blir det svårare att bli nykter. Jag är mentor för en dam i 65 års åldern som nyligen gått pension från en stark post och  hon super ihjäl sig nu i rask takt. Vi pratar inte om återfall utan det är korken av och starksprit från morgon till kväll.

Det livet är inte vackert.

Det är spyor och piss och skit i hela lägenheten. Ruttna soppåsar. Grannar som  klagar och barn som är förtvivlade.   Det är ingen annans fel att man tappar livsgnistan. Oavsett vad så måste man bära sitt eget liv. 

Ja, det var lite om mig och om ett ämne som jag tycker är viktigt

 

 

 

 

Tack för en mångsidig och mycket bra blogg som jag läser regelbundet och min hälsning till er alla.

Hoppas Esmarald kan hitta kul bilder till min gästblogg.

Någon av er dricker säkert för mycket och då säger jag att tveka inte, pröva AA, det gör skillnad för de allra flesta.

” Jag heter Larsa och jag är alkoholist”

1 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda är det något pappa vill säga till mig ? Förstod han att jag var där igår ? Tror det är dödsångest han haft några dagar. Det är så hemskt allt som sker nu. Väntar farmor på honom i himlen ?
Kram

Svar: Ja pappa kände att du var där och visst kommer farmor ta emot honom, med så mycket kärlek.. stor styrkekram !
Esmaralda

2 Susan:

skriven

Jättebra skrivet Larsa, jag e så tacksam att jag inte har den genen och inte är uppväxt med ngn som haft den heller, Tycker om att dricka vin, skumpa el ngn drink men kör ofta o då går det lika bra me vatten, är nog lika social oavsett vad jag dricker, o det är jag glad för😊

Kram

3 Kicki 🌞:

skriven

Skönt då laddningar avtar och att trygghet och humor får ta över. "Är du chaufför? Nej jag är alkoholist" känns som om du är en bra bit på väg ☀️!

4 Fina:

skriven

Hej! Vad skulle hända om jag försökte kyssa honom? Skulle han knuffa undan mig?

5 Linda N:

skriven

Ärligt, modigt, viktigt!!

6 Tingeling:

skriven

Bra att du kommit ur det och tack för att du delar. Själv dricker jag inte alls. Skulle inte säga att jag är nykterist, kan hända att jag kanske dricker champagne nån gång vid speciellt tillfälle till exempel. Men jag tycker inte alkohol är direkt gott och jag finner inget nöje i att dricka exempel cider med alkohol när jag lika gärna kan dricka cider utan alkohol. Det smakar dessutom bättre. Min pappa är alkoholist och han är periodare. Jag är alltid hoppfull när han är nykter. Och blir besviken igen. Och insåg faktiskt för bara ett par veckor sedan att han troligen aldrig kommer komma ur det. Vi har kontakt även om det är mer och mer sällan. Har många gånger tänkt att säga upp den men kan inte riktigt. När jag vet att han dricker hör jag helt enkelt inte av mig utan det för han göra senare. Tycker det är sorgligt att jag inte har en förälder som jag kan lita på till 100 %, att min dotter inte kan få en bra kontakt med sin morfar.

Ny dag i dag. Nollgradigt! Vadan detta. Solen skiner i alla fall. Hoppas solen skiner hos dig med Esmaralda! Och har det betydligt varmare.

Kram!

Svar: Ja, alkoholen ställer till det... bra att du bara har kontakt när pappa är nykter.. här hos mig kommer det bli riktigt varmt idag.. bortåt 25 grader minsann.. kram :)
Esmaralda

7 Smulan..:

skriven

Starkt att du tagit dig ur ditt missbruk.
Hoppas att du kan få en fin kontakt med dina barn i framtiden.

Hoppas att du har det skönt Ez. Kommer bilresan nästa vecka att gå bra lite nervös när jag ska köra själv.

Svar: Visst kommer det gå bra.. kram :)
Esmaralda

8 Frida:

skriven

Intressanta och tänkvärda ord Larsa. Vilken resa du gjort.

Jag håller utkik på jobbsajter men hittar inget passande. .. tror du det dröjer länge innan jag hittar något nytt eller jag blir kvar på samma ett tag till? Känner mig helt slutkörd nu.

Ha det gott på resan 😊
Kramar 💛💜💛

9 Skorpan:

skriven

Starkt gjort av dig Larsa att berätta om dig själv. Inte alla skulle göra det! Förstår att dina barn är besvikna på dig, men jag hoppas att det hela reder upp sig o du i ett enare skede ses som en pålitlig morfar/farfar :). Allt gott önskar jag dig.

Den genen finns nog i många familjer o det har jag också själv fått uppleva. Det tog mig många år att i vuxen ålder kunna förhålla mig neutralt till andras drickande. Nu kan jag det, rätt bra ivarje fall. Spottar inte i glaset själv heller. O alla bestämmer vi själva vad vi vill göra med våra liv.

Livet just nu tycks stå still. Idag Ska ringa om jobbet jag sökte, om jag kommer fram per telefon bland alla andra ivriga ringare ;). Es jag har gått o blivit kassaflrvaltare åt sonens fotbollslag o nu undrar jag om du ser nåt kring detta? Hur kommer det att gå, blir det långvarigt mm? Ett dumt påhitt som jag inte kommer att klara av? Nä det tror jag inte på...

Vad jag tror på är att det ikväll kommer att bli så kul på träffen med de gamla arbetskompisarna, vilka härliga tjejer de är! Lycko mig som haft förmånen att jobba med dem. Såna jobbarkompisar ser jag framemot att få :).
Kram Skorpan

Svar: Visst fixar du uppdraget du fått...känn aldrig tvekan för det drar bara ner dig... en fin kväll för dig blir det.. kram :)
Esmaralda

10 EPM :

skriven

Tack för att du delade med dig Larsa!
Tack för att du betonar att du inte hade en tuff uppväxt kantad med svårigheter. Jag upplever att den föreställningen finns kvar än idag trots att vi vet mer om hur hjärnan programmeras om, ”kidnappas” vid beroenden.
Vem som helst kan bli beroende. Det är ett samspel mellan arv, miljö, livet och individens strategier för att hantera olika saker. Jag brukar säga att vi alla gör det vi måste för att klara av att leva våra liv- ibland är det inte bra för oss men det är bara så.

Tanken nu är att vi föräldrar växlar boende, barnen har ett enda. Ser du om det kommer bli bra?

Jag önskar lite pirr i magen och kärlek, ser du om det kommer nån liten romans snart?

Kram


Svar: Det kommer lösa sig med barnen... just nu blir er plan bra.. sen kommer andra förutsättningar och så är det ju med alltid.. lösningar kommer alltid att finnas... och en romans kommer också.. kram
Esmaralda

11 Lotta:

skriven

Stor kram till dig Larsa

12 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Jag har en fråga bara, ser du om jag kommer att bli tillsammans med nån tjej innan sommaren?

Sen undrar jag också om en sak, när jag väl börjar prata med nån tjej, så passar jag i några dagar och sen så passar jag inte längre, varför händer det så för mig hela tiden? Att ena stunden så passar jag och ena stunden så passar jag inte. :(

Kram

Svar: De första dagarna känner man sig för.. ibland känns det mer ok och ibland mindre... du har helt enkelt inte träffat den som är rätt... om du hittar rätt innan sommaren är tveksamt.. jag ser inte mer exakt när det sker.. kram
Esmaralda

13 J:

skriven

Hej Larsa.
Tråkigt att höra, men du är stark som fortsätter sig försöka ta dig ur. Det är det viktiga.

En fråga till Es,
Vad blev hans tanke/ känsla när jag skrev att jag hoppades på att träffa honom?

Finns romantiskt intresse?
Kram

14 Pia:

skriven

Bra jobbat, fortsätt så!

Es, jag har en viss oro för att barnet ska bli alkoholist eftersom genen finns hos barnets pappa, barnets farfar och flertalet av barnets farfars bröder där flera dessutom har begått självmord.

Kram


Svar: Oavsett man har genen eller ej så gör man egna beslut och styr själv.. och det kommer ditt barn att göra på bästa sätt.. jag ser ingen varning.. kram :)
Esmaralda

15 Helena Ir:

skriven

Hej Larsa! Jag heter Helena Ir och har alkoholistgener..jag har haft flera duktigt drickande släktingar..
Tack för att du delade med dig..jag tror att det är rätt lätt att halka in på drickat..ibland "bara" omständigheter som gör det. Kanske hade mitt eget livsval kunnat vara annorlunda..vad vet jag!? Lycka till med ditt fortsatta liv där jag hoppas att du har kontakt med dina barn..

Idag ska jag då besöka doktorn..och jag hoppas att det ger något för framtiden..Om du orkar Esmaralda..vill du skicka en healingpust till mig..att ha med mig dit..

Hoppas du hade trevligt med dina vänner som du känner därborta..önskar dig också en trevlig torsdag..

Kram :)

Svar: Och en vind av healing kommer nu !! Kram :)
Esmaralda

16 Anki:

skriven

Godmorgon Larsa <3
Starkt av dig att dela med dig .Tyvärr tror jag det är vanligare än man tror med "alkogenen"...Levde själv med en alkolist i 30 år och vet hur svårt det är att klara av att leva nyktert Han är far till mina pojkar och tack o lov tog han tag i sin alkogen när pojkarna kom och vi fick nästan 20 nyktra år innan han gick bort...
Ge inte upp om dina barn .trägen vinner till slut
Lycka till och tack för allt du gör för dina medberoende , du behövs <3

Kram Anki med flock

17 Dunegull:

skriven

Tack för ett inspirerande inlägg Larsa!
Är själv tillsammans med en person med missbruksprolem och det är fruktansvärt.
Vi är på väg att dela på oss och det är riktigt sorgligt att man ngn stans vet att det kommer gå käpp rätt åt pipan för honom men så länge han varken inser eller vill få hjälp så känns det hopplöst för omgivningen tyvärr.

2 v kvar nu till han flyttar. Hur känner han E?
Kram

Svar: Det måste vara hans egen fight detta... du ska rädda dig själv och det är allt du kan göra. En dag får han insikt och tar tag i det men det kan dröja ännu en tid.. kram
Esmaralda

18 Flytt:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du någon förändring i tillvaron börja ganska snart?
Inom flytt och kärlek, blir det nästa flytten till tvåsamhet ?
Kram

Svar: Ja det blir både flytt o kärlek.. ser inte när eller i vilken ordning. .kram
Esmaralda

19 Mor 82:

skriven

Hej! Vilket yrke skulle passa mig? Vill göra nåt nytt efter barnledigheten! :)

20 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!

Strongt av dej Larsa att berätta, kämpa på! Varje dag utan alkohol är en vinst. Jag hoppas också att barnen och du hittar tillbaka till varann, alkolismen är ju trots allt en sjukdom och man rår inte för att man blir sjuk även om man kanske i detta fall blir medvetet sjuk, man får försöka förlåta hur svårt det än är. Tänker tillbaka på ett tidigare inlägg om djävulen och här kan vi snacka om att han verkligen existerar!! Lycka till Larsa med barn och ett nyktert härligt liv.
Hoppas Es du har en skön solodag idag med massa solsken! Här skiner solen men det är kallt. Tack för gårdagens svar om att det kan bli lite romantik,ser du hur och om det dröjer länge? Tror vårkänslorna börjar spöka🙈
Kram💕

21 Mim1:

skriven

Hej!

Jag tror inte att man blir alkis för att genen finns där. Min mamma var alkis och flera i släkten. Jag dricker inte alls och känner ingen lust att göra det heller.

Händer det något snart?? känner att jag måste bryta mitt invanda mönster och komma ut bland folk och få känna gemenskap. Hoppas bara att jag får jobb snart.

kram


Svar: Nej ingen blir alkis per automatik.. jobb kommer till dig och försök lev så fullt ut du kan.. det tar emot i början men om du jobbar på det och gör upp en plan så går det lättare.. sakta men säkert.. kram
Esmaralda

22 Tisa:

skriven

Härom kvällen när jag skulle fixa en sak och gick in till sovrummet. Där har jag förövrigt en ljuslykta med ett sånt där batteriljus. Hursomhelst när jag kom in var det tänt. Visst jag vet att dom kan vara lite glappa, men hur skulle den kunna röra sig själv så att den ska kunna glappa... Den kan ju på något sätt ha börjat glappa av sig själv, fast det vore samtidigt konstigt... Nä Es, hade jag Besök? eller "glappade" det bara...

23 T:

skriven

Hej! Vilket upplyftande blogginlägg. Önskar dig allt gott och lycka till framåt som fortsatt nykter!!!

24 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon..
Livet är magiskt för att solen skiner..
SAGA har tippat ut på balkongen.. Och njuter av solen.. EllaBella tycker solen är lagolm på balkongen och vill att jag ska lägga ut fårfällen där....

Larsa
Skönt att du orkar är stark och att du njuter av livet..
Dina barn är lite rädda att bli svikna.. Men det kommer att gå bra tillslut..
Härligt att du är en modig stark och social person.. Förstår att det var lätt att dricka för mycket på fester..

Tycker du är modig som lever fullt ut utan alkohol.

En del människor är avundsjuka på de som vågar leva ofta är det för att de har så mycket skuld och skam och en tillrättavisade moralisk rättesnöre..

Så kan man inte bete sig om man inte har druckit..

Tänkte på att du sjöng och spelade gitarr 🎸
Men då kan de inte se utanför sin egen kant.. Att projesera sina egna rädslor och åsikter på andra är vanligt..
Du är en fantastisk person som är stark har glädje och vågar att leva utan sprit.. Bara njut av livet för du har kommit mycket längre än de flesta andra..
Kramar till dig
❣️

Dagen är fylld av glädje och jag ska till tandläkaren.. Jag har laddat mina batterier de ville inte operera för att de är rädda att spräcka hela kraniet..

Sedan sa tandläkaren att han skulle göra så minimalt som möjligt eftersom han trodde att jag inte bryr mig..
Det baserades på ett svar
-vad vill du att jag ska göra??
Frågade tandläkaren
-Du måste göra vad du känner är bäst för jag vet inte det är du som är expert.. Sa jag..
-hade du frågat mig om jag tror att du kan sluta röka med hypnos.. Eller om smärtan går bort med KS.. Hade jag kunnat svara för det är jag utbildad på..
-men sa han.. Du är så glad och såhär glad kan man inte vara om man bryr sig
-enligt vilken lära då frågade jag..
Livet är inte lätt och mår man för bra så är man antingen full eller bryr sig inte..

Njut nu av solen och värmen drick ett glas vin 🍷 och hur går det med alla själar i huset mitt emot??

Svar: Tack.. det är fortfarande full rulle där men de håller sig på sin kant och har inte närmat sig även om nyfikenheten finns.. kram :)
Esmaralda

25 J:

skriven

Hej Esmaralda.
Vad blev hans tanke/ känsla när jag skrev att jag hoppades på att träffa honom?
Kram

26 Hedwig:

skriven

Det var stort av dig, Larsa, att skriva så öppet om din alkoholism! Du har blivit helt medveten om ditt problem, nekar inte det, och därmed är chansen stor att du kan hålla dig borta från spriten tror jag. Jag kommer också från en familj där alkohol var ett problem och min pappa medgav aldrig att han var alkoholist. Eftersom alkohol är så accepterad blev hans problem i början inte taget på allvar. När man började förstå var det redan för sent och hade han redan förstört mycket i vår familj. Han blev inte gammal och inte min mamma heller som inte drack. Själv dricker jag ingen droppe, även på grund av att jag inte tål alkohol. Numera är det helt accepterat och jag tror att folk börjar inse att alkohol egentligen kan jämföras med droger och att ju mindre man dricker, desto bättre är det. Jag önskar dig allt gott i livet !

27 Till Mee:

skriven

Självklart trodde jag inte att jag är den enda som väntar på den stora kärleken. Å jag förstår att du har panik med tanke på att du är äldre än mig, men som jag skrev igår kväll så var jag bara så ledsen över att ingen tror att jag kommer möta mr Right av många olika anledningar. Å jag var inte heller desperat även om det kanske verkade så. Efter 33 år i helvetet rent utsagt så blev de att min bägare rann över och jag skrev av mig lite och hoppades på lite uppmuntringsord av Es för att få ny kraft att fortsätta kämpa. Det sägs ju att efter regn kommer solsken och jag hoppas min solsken kommer väldigt snart då jag är trött på att bevisa saker och ting för alla andra.

Jag önskar dig all lycka i framtiden och hoppas att din mr Right snart dyker upp! 😊💗 Kramis

28 Lydia💕:

skriven

Starkt av dig Larsa och ta dig ur det och berätta det också här
Vin har man druckit ibland för att döva sig själv när man har varit ledsen och orolig men man mår dåligt dagen efter
Längtar efter någon att bli kär i och tror du att det tar jätte lång tid för mig hoppas på en date i helgen men den kommer nog inte
Lydia💕

Svar: Oavsett helgen så kommer kärleken.. det vet jag.. kram :)
Esmaralda

29 Grethe Hagen Sundbom:

skriven

STERKT GJORT AV DEG,Larsa!!! 👍👏🙆😊
Jeg har oxo erfaringer av alkoholbruk på folk i närheten... desverre negativt! Det har gjort at jeg drikker veldig sjelden! Lykke til videre 💝


Kjäre Ez 😊💛
Nå har det hänt, jeg har reist fra gubben..han har jugd for meg for SISTE GANG nå!! Så nå flytter jeg til stugan"min".. Kommer det bli bra? Har jeg gjort rett?
Önsker deg en finfin dag i solen der borte 😊❤
Go'klem fra stugan i Årjäng 👍🙆😊❤

Svar: Ja du har gjort rätt... det kan kännas tungt i perioder men glöm aldrig att beslutet var rätt... stor styrkekram !!
Esmaralda

30 55:

skriven

Tack för att du delar med dig av detta tunga ämne. Det var givande

31 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Finns det en möjlighet att en flytt tillsammans med honom blir av?
Kram

32 Mamma 1:

skriven

Hej Esmaralda.
Nu har sonen blivit erbjuden en annan förskoleplats som jag väntat på i två år för att underlätta vägen till förskolan.
Men nu är jag istället tveksam om jag ska byta till honom. Han trivs ju så bra där han är nu och det har aldrig varit problem förutom att det ligger åt motsatt håll.
Ser du någonting kring detta?
Är det dumt att flytta på honom nu?
Tänk om vi ändå inte bor kvar i stan sedan om vi flyttar mot landet eller till en annan ort då kanske det ändå måste bli ett byte för honom? Ser du något? Kram

33 Mikael:

skriven

Hej Larsa

Min bästa vän är nykter alkoholist med några få återfall på 30 år, sista gången tog hårt och han fick stroke, vilket gjorde mig väldigt ledsen.

Kommer väl inte dröja så länge förrän den, bedrägliga, nordiska alkoholkulturen kommer att förändras, där det ska vara alkohol i alla möjliga sammanhang och man super både ihjäl sig själv och sina bästa vänner.

Finns väl inga vetenskapliga studier som visar på att alkohol är hälsosamt.

För mig själv så var det alkohol i alla möjliga sammanhang och jag undrade om jag var alkoholist, jag slutade dricka på en dag, annars kunde jag inte veta?, jag hällde ut många liter dyrsprit, bara för att veta att jag inte hade de minsta problem göra mig av med spriten, jag var utan alkohol i många år, senare slutade jag med alkohol igen, denna gång tog det ca 3 år innan suget efter alkohol var borta - i alla situationer, hjärnan/kroppen bygger in mönster som gör att man känner igen sig i vissa situationer och man kan tänka sig vilja ha alkohol, många inklusive mig själv upplever att när man går ut nykter första gångerna så känner man sig onykter, utan att man druckit en droppe, just pga hjärnan har repeterat mönstret så många gånger så känner man sig onykter - fungerar på samma sätt som ex. fobi, du känner dig på ett visst sätt i en viss miljö eller situation.

Min far är alkoholist, jag visste inte hur jag skulle hantera hans alkoholism så jag höll mig borta och nu är det försent göra något åt det, vilket är jobbigt då han är en grymt snäll människa.

Jag önskar dig all styrka i världen att inte få några återfall.

Kram
Mikael

34 Michaela:

skriven

Tack för ditt inlägg Larsa och grattis till nykterheten! Jag som jobbar med beroende vet vad du pratar om och det är en mycket tuff kamp för drabbade att gå. Fortsatt lycka till! Kram

35 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Om du ser lite framåt för mig efter sommaren ser det ut att vara möjligt att det blir en flytt tillsammans med honom tillbaka till staden Ö?
Ser det troligt eller möjligt ut att det blir av så? Hur länge till ser jag ut att bli boende kvar i lägenheten?
Kram

36 Linnean 🌸:

skriven

Tack, Larsa för att du berättade om ditt liv. Är verkligen glad att du kom ur detta helvete. Har väl själv sådana gener för jag har haft en bror som drack. Har klarat mig trots att man många gånger kanske kunde ramlat dit när livet varit svart. Som tonåring tog jag kamp för brorsanas barn åtskilliga gånger. Men jag gick till attack genom att skälla ut honom så strån och stickor rök...helt fel! När jag blev äldre försökte jag tillsammans med min andre bror att få in brorsan på avgiftning och att få hjälp men då fick vi hans fru emot oss! Hon blev skogstokig och skällde ut oss och tog avstånd ett tag. Helt galet! Ändå har man genom åren fått höra vad ens bror har gjort. Det gör jäkligt ont! Vi försökte hjälpa honom!! Nu är han på andra sidan och vi har ”talat ut” om det via ett medium. Alkohol är verkligen ett gift när det blir ett måste!

Tack, för dina peppande ord i går Es!
Börjar tro att det var häxvibbar som gjorde att jag fick en underbart bra läkare som tom hade humor! Som diskuterade alternativa metoder. Mitt blodtryck och blodfetter var åxå ok!! Alltså vad skedde? En sköterska kom och pratade för hon hade aldrig glömt mig sen jag råkade ut för monsterläkaren för ngr år sedan. Jag var helt konfys sen! Wao!! 👍😃 Pooositivt!

Lycka till Helena IR! Tänker på dig! Hör snart av mig men det snurrar på här i full fart. 💖

Ha en fin vårdag allesammans! Kram...

/Linnean 🌸

37 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Provar igen,
Nu har sonen blivit erbjuden en annan förskoleplats som jag väntat på i två år för att underlätta vägen till förskolan.
Men nu är jag istället tveksam om jag ska byta till honom. Han trivs ju så bra där han är nu och det har aldrig varit problem förutom att det ligger åt motsatt håll.
Ser du någonting kring detta?
Vore det dumt att flytta på honom nu? Eller skulle det underlätta?
Kram

Svar: Han skulle klara en flytt bra men bli nog ledsen i början... du får helt enkelt fatta detta beslutet på egen hand.. kram :)
Esmaralda

38 Minna76:

skriven

Hej. Jag undrar vad det finns för framtid för mig och min pojkvän Emil? Hans ekonomiska situation är dålig och han är stundtals omogen, det gör det svårt för mig att se att vi kan bo i hop i framtiden. Vad ser du?

Svar: Det ser tufft ut och finns en rejäl risk att ni går skilda vägar så småningom.. kram
Esmaralda

39 F:

skriven

Undrar om du ser oss bo utomlands kram

Svar: Ja det ser ut att komma.. kram
Esmaralda

40 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Om du ser lite framåt för mig ser det ut att vara möjligt att det blir en flytt tillsammans med honom tillbaka till staden Ö?
Ser det troligt eller möjligt ut att det blir av så?
Ser jag ut att bli boende kvar i lägenheten ett tag till?
Kram

41 Penny:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om jag och min syster blir faddrar till vår systerson eller blir det hans faster? Mycket tacksam för svar! Kram Penny

42 PiaS:

skriven

Hej,

Säger som många i bloggen, starkt av dig Larsa att berätta så öppet och fint om din situation.

Att vara närstående till en människa som är beroende av alkohol eller andra substanser är tärande och frusterande och man kan känna sig hjälplös. Det är lätt att bli medberoende eller möjliggörare för den andre. Man vill så gärna hjälpa den andre men kan riskera att "drunkna" själv. Ett missbruk och beroende påverkar hela familjen och närstående. Även de kan behöva stöd och terapi för att läka.

Önskar dig Larsa all lycka i framtiden!

Njut i solen och värmen, Es. Låter helt underbart med 25 grader varmt :). Solen skiner här men snålblåsten är inte att leka med.

Nu längtar jag efter ett litet positivt tecken på att kärleken finns runt hörnet. Skulle behövas :)

Kram PiaS


43 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Ser du om jag har chans att få jobbet som jag sökte som jag själv tyckte passade perfekt...?
Tack!

44 Helena Ir:

skriven

Tack,från hjärtat tack!

Tycker jag gjorde det jag kunde..jag hade forskat och skrivit ner vad som gäller idag angående denna sjukdom. Doktorn tog tacksamt emot detta,och påpekade att det är bra med patienter som gör detta. Även en lathund för provtagning från en överläkare fanns där..och dessa prover fick jag ta...
Mina papper scannades in i min journal
Hon tyckte inte alls att jag "knäppte henne på näsan! på något vis..fortsättning följer..förhoppningsvis kommer jag vidare..
Jag känner tacksamhet till dig Es..och jag känner tacksamhet till min läkare som tog mig på allvar..

Kram :)

Svar: Styrkekram :)
Esmaralda

45 Grethe Hagen Sundbom:

skriven

Elskede Ez 😊💓❤💘💙

TUSEN HJERTELIG TAKK FOR SVARET 😊😍🙆👏💚👍 Jeg trengte å höre det 😍😍😍
Ja töfft blir det, men da kan jeg sitte å se tilbake og tenke at jeg iallefall har gjort RETT 👍😊😊😊💜
Håper du får en strålande helg 👍😍💖 Kjempekleeeemz 💙

Svar: Ja och om detta ska du inte tveka det minsta.. du gör så rätt.. kram :)
Esmaralda

46 Helena Ir:

skriven

Tack Linnean för din omtanke <3
Stor kram!

47 S:

skriven

Tack för ett ärligt och tänkvärt inlägg.

E, Det känns inte helt bra med J. Är han ärlig? Vill han något seriöst med mig?

Kram

48 Ghostwriter :

skriven

Mår inte bra men jag gör denna resan ändå. Tror du fortfarande jag gör ett gott intryck och kommer det leda till jobb? Jag vill verkligen ha detta jobbet, det är viktigt för mig.

Kram

49 Louise:

skriven

Jag blir så trött på mig själv helt ärligt.
En förskolechef ringde mig för hon hade behov av en långtidsvikarie(fick jag reda på idag då jag mejlade henne igår). Jag hade kunnat få ett jobb som långtidsvikarie på en förskola. Nu kan jag ju inte det just nu för vi håller på med det där förbannade examensarbetet men fortfarande hade jag chansen. Jag har även sökt en tjänst på den förskolan och hon återkommer om jag blir aktuell för intervju.
Men suck liksom.

Är det kanske den tjänsten som jag sökte där som kommer att bli min?

Ingen av de andra har hört av sig vilket jag tycker är lite tråkigt.

Idag blåser det satan här och det är så jobbigt. Men i helgen kommer tydligen sommarvärmen tillbaka vilket är väldigt skönt. Är så less på detta blåsväder.

Igår råkade katten hugga mig med sin tand i min hand och det var inte kul. Han har fått för sig att min hand är något man kan leka och anfalla. Då måste jag knuffa väck honom. Vet att han bara vill leka men det vill inte jag. Kattlekar är inte min avdelning...hårdhänta då.

Ha nu en fin dag. Kramar

Svar: Jo, min katt kunde vara sådan också.... hundar är lite lättare att förstå sig på :) kram
Esmaralda

50 sus:

skriven

hej
hej larsa....
tack för att du delar.....
vad vill hon...
love sus

51 Hedda:

skriven

Hejsan,
Jag är arbetslös efter en omorganisation som ledde till arbetsbrist, ser du om jag snart får ett arbete som jag kan försörja mig på?
Mina stämplingsdagar är snart slut och jag börjar med allvar bli orolig nu.
Tack för svar snälla du!

52 Hedda:

skriven

Hejsan,
Jag är arbetslös efter en omorganisation som ledde till arbetsbrist, ser du om jag snart får ett arbete som jag kan försörja mig på?
Mina stämplingsdagar är snart slut och jag börjar med allvar bli orolig nu.
Tack för svar snälla du!

Svar: Du får ett arbete... inte det bästa men därifrån söker du dig vidare.. kram
Esmaralda

53 Fina:

skriven

Hej Es, vågar jag försöka kyssa honom? Vad blir reaktionen? Knuffar han bort mig? Kemin mellan oss är SÅ LADDAD. Kram

Svar: Känns som om du bör avvakta en aning... vänta på precis rätt tillfälle... annars kan det gå fel.. kram :)
Esmaralda

54 Till Mamma 1:

skriven

Jag vet inte hur din son är, men kanske oroar du dig i onödan. Jag bytte förskola ett par gånger som barn och kommer ihåg att jag bara tyckte det var spännande att vara i en ny miljö, få nya kamrater och leka med andra leksaker. Tror inte att mina föräldrar hade en tanke på att det skulle vara dåligt för mig. Och det var det ju inte heller, utan tvärtom. Men du känner förstås din son bäst. Lycka till!

55 Mia:

skriven

Es, du skrev i min seans som jag fick för någon vecka sedan att en kvinna skulle passera genom mitt liv ganska snart, men att jag måste upptäcka henne och ta initiativ. Fick av en händelse kontakt med en "gammal" vän som jag ej haft kontakt med på många år idag. Vi blev lika glada båda två och upptäckte att vi fortfarande hade mycket gemensamt. Vi har redan pratat om att träffas. kände mig ganska låg idag, men är mycket gladare nu. Tänk att så lite kan göra så mycket. Var det denna kvinnan du såg tro?
Kram :-)

Svar: Ja det kan mycket väl ha varit denna kvinna.. ta gärna själv ett initiativ nu.. kram :)
Esmaralda

56 Sara:

skriven

Tack Larsa för din berättelse, starkt av dig att ta dig ur det!

Esmaralda, idag känns det som universum försöker kommunicera med mig, men jag förstår inte vad. Jag brände min omelett trots att jag gjorde som jag alltid brukar göra, aldrig blivit bränt tidigare någonsin, sedan brände brödrosten mitt bröd trots att jag rostat just det brödet på just den inställningen flera gånger utan ens bli mörkbrunt, och när jag diskade råkade jag ha sönder min favorittallrik, en vintage Iittala som förmodligen var värd en slant också. Känns som universum försöket tala om för mig att jag är på fel väg? Eller en varning? Kan inte förstå vad som menas, kan du se något, Esmaralda?
Kram

Svar: Universum talar om att du ska sträcka på halsen och se dig omkring lite bättre.. det finns chanser du annars går förbi.. kram
Esmaralda

57 S:

skriven

Starkt av dig Larsa tack för att du dela med dig<3

Es ser du mig köpa en bil snart?
kram

Svar: Ja du kommer köpa en liten bil.. kram
Esmaralda

58 P:

skriven

Hej Esmaralda.
ser du vad han fick för känsla/tanke när jag skrev att jag hoppas på att få träffa honom?

See det ut att finnas någon chans med honom?
Kram

59 Bluesky:

skriven

Har hon förstått att jag har känslor för henne?

Svar: Ja det känns så... hon vet inte riktigt hur hon ska förhålla sig till detta.. kram
Esmaralda

60 Temperamentsfull blondin:

skriven

Tack för stark läsning, Larsa. Vilken livsresa du har gjort. Otroligt imponerad. Önskar dig all lycka framöver.

Tröstätande/matmissbruk har periodvis varit mitt sätt att hantera jobbiga känslor och situationer. Alla har vi något.. Även om det inte går att jämföra så kan det vara skönt att påminnas om att vi alla är människor med problem. Fint att kunna stötta och dela saker längs resan :)

Kram ❤️

61 Maria:

skriven

Hej!
En vån från förr, Håkan har smugit sig in och ger mig uppmärksamhet och uppskattning. Han vill bjuda ut mig snart😍☺️Är lite undrande och kommer nyss från ett jobbigt förhållande.. kommer han lyckas få mig på fall eller kommer där nån helt ny Man som blir min kärlek?
Kramisar ❤️

Svar: Ta det som det kommer och lyssna till dina känslor.. man kan dejta utan att det behöver blir mer.. och ha trevligt i den stund man är i.. kram
Esmaralda

62 Evig:

skriven

Tack för din gästblogg, Larsa.
Det var starkt att du delade med dig.

Jag har träffat på en del personer som har varit i samma situation. I något enstaka fall har jag varit involverad på närmare håll. Några har det gått bra för, medan andra inte har kunnat ta tag i sin situation trots all hjälp som har erbjudits i olika former. Därför blir jag så glad i hjärtat av att läsa ditt inlägg och att det går bra för dig. Det behövs fler som du som kan inspirera andra och visa att det går att vara nykter. Dina barn kommer att få tillbaka sitt förtroende för sin pappa. De behöver bara tid och att du fortsätter att visa att "ditt nya liv är äkta".

Fortsatt lycka till och en varm kram från Evig.

63 Barbie:

skriven

Köra Es! Ser du mig få ett jobb snart? Ett jobb som jag stannar på ? Kramar

64 Vv:

skriven

Kära Esmeralda ser du mig köpa min egen lägenhet i framtiden ?

Svar: Japp, det gör jag.. kram
Esmaralda

65 Mij💜:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som att jag och den man jag ska träffa kommer att bo i ”min” stad en tid innan vi flyttar? Eller blir flytt direkt efter att vi möts?
Hur ser chanserna ut att mötet blir i år? Eller iallafall ganska snar framtid?
Kram

66 Till 38:

skriven

Tackar så hjärtligt för att du tog dig tid att svara mig💜
Nej kanske du har rätt i att jag inte ska oroa mig över hans nu eventuella byta. Det ska jag absolut ha i åtanke
Kramar

67 S:

skriven

Tack för svaret Es kram:)

68 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
När jag skrev att jag hoppas på att få träffa honom ser du hans reaktion då? Blev han glad? Böter det för mycket?
Vill/ längtar han för att umgås med mig?
Kram

69 Penny:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om jag och min syster blir faddrar till vår systerson eller blir det hans faster? Mycket tacksam för svar! Kram Penny

Svar: Jag ser inte svaret på detta... kram
Esmaralda

70 Milla:

skriven

Det är inte bra. Min kollega dricker också och äter medicin för psykisk sjukdom. Cyklade omkull häromdagen. Kommer han lägga av med alkohol och bli sundare?

Svar: Ja men det kan dröja.. kram
Esmaralda

71 Larsa:

skriven

Tack för kommentarer som värmer. Till er som har en alkoholist i närheten vill jag säga att förläng inte deras alkoholism genom att ta hand om och tjata. Det funkar ändå inte. Låt alkoholisten falla till botten men låt dig inte själv dras med. Det är enda möjlighet för ett tillfrisknande, att personen själv inser att han eller hon måste söka hjälp. Kram och tack för att ni läser och kommenterar.

72 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.
Möter jag kärleken medans jag bor i min hemstad? Ser du om vi bor här tillsammans en tid innan vi flyttar till en annan ort?
Kram

73 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.
Möter jag min tillkommande under tiden som jag bor i min hemstad? Ser mötet ut att ske snart
Bor vi här tillsammans en tid?
Kram

74 Ghostwriter :

skriven

Om jag lämnar bort mina katter, kommer jag ångra mig då? Jag vill bara att de ska ha det bra och jag älskar dom. Kanske man kan lämna dom till någon som kan lämna tillbaka i framtiden..?


Kram

75 Alie:

skriven

Hej Larsa och tack för du delar med dig. Jag hoppas och önskar dig fortsatt lycka med dina barn, jag kan även förstå att det tar tid att bygga upp relationen igen, det är ju ett stort svek.
Jag har funderat på just det du skriver om gällande att inte dricka på fest, det verkar vara mer känsligt att man inte dricker än att mm dricker ex kaffe eller läsk, folk ska lägga sig i så mycket... det är ju absolut ingen annans business VAD man dricker.
Stort lycka till med livet! ❤️

Es; kan det bli något med killen på nätet, värt en dejt?
Kram :)

76 Kvinnan :

skriven

Jag skulle behöva upplyftande nyheter känns som det enda jag gör är jobb och jobb

77 Boudica:

skriven

Starkt gjort! Och stark historia!
Känner själv ingen nära som är alkoholist, men nnärmast är väl en på jobbet som dricker lite väl mycket de gånger han dricker, blir så dryg och stöter på tjejer. Stackars Flickvän som är hemma med barnen, man undrar om hon vet om hans beteende, speciellt när det gäller flirtande.

För min egen del, så undrar jag vad du ser, om du ser något på kärleks-/flirt-fronten för mig?

Saknar lite äventyr ;)

KRAM!

Svar: Ja, se dig omkring... något kan vara på väg.. kram:)
Esmaralda

78 Rädd:

skriven

Hej E!

Siffrorna jag ser lite här och var är det de andliga som kommunicerar med mig?

Kram och kärlek

79 Sara:

skriven

Tack för svaret! Ska försöka vara mer uppmärksam, något jag tyvärr alltid varit dålig på. Får jobba mer på det! Skönt att det inte var en varning för något i alla fall.
Kram

80 Vb:

skriven

Kära Esmeralda! Ser du om jag möjligtvis får jobb völdigt snart då? Kramar o go kväll

Svar: Jobb kommer.. kram :)
Esmaralda

81 Amela:

skriven

Hej Es

Finns det någon hälsning som är till mig?
kram

82 Skorpan:

skriven

Ja Es du hade så rätt, det blev en attans fin kväll förutom maten då. Kompisen fuck inte biffen sådan hin ville ha den o den byttes inte ut o fullt pris tog dom fastän hon inte åt maten. Min mat helt ok,ja lite frikostigt saltad var den. O nu kan det bli en fortsättning på träffarna också ;). Härligt!
Kram Skorpan

83 U:

skriven

Hej Esmaralda.
Är han intresserad utav mig?

Eller har han tappat det ser det kört ut?
Kram

84 U:

skriven

Hej Esmaralda.
Är han intresserad? Eller har han tappat det?

Mitt dåliga ajälvförtroende som spökar
Vad ser du?
Kram

85 Ett val _ ghostwriter :

skriven

Om jag lämnar bort mina katter, kommer jag ångra mig då? Jag vill bara att de ska ha det bra och jag älskar dom. Kanske man kan lämna dom till någon som kan lämna tillbaka i framtiden..?


Kram

86 Jill:

skriven

Hej Es

Vem skall jag hålla utkik efter på kärleksfronten?
kram

87 Rädd:

skriven

Hej E!

Är det mina andliga guider som försöker kommunicera med mig genom att jag uppmärksammar siffror mer?

Kram och kärlek.

88 Lilla Jaget:

skriven

Hej Larsa,

Härligt och starkt jobbat av dig. Du har alldeles tydligt en annan gen med dig också som trots allt är starkare än alkoholistgenen och som fört dig ur beroendet. Finns inget som imponerar på mig mer än någon som lyckas bryta sig loss från ett beroende och missbruk.

Jag har arbetat i butiker som säljer alkohol och sett mycket elände och hur fort det kan gå, jag har sett föräldralediga komma in med barnvagn varje dag för sin dagliga ranson.

Det vi tillsammans i vårt samhälle behöver inse är att vi har en lite allmän skruvad syn på hanteringen av alkohol på bjudningar och kalas. Finns ingen som helst anledning att någon ska behöva ursäkta sig eller behöva tala om varför man väljer bort alkoholen framför ett alkoholfritt alternativ. Istället bör det alkoholfria alternativet vara ett självklart inslag likväl som vin eller öl är på bjudningar. Inkludera alla i alla sammanhang är något vi behöver öva på iställer för att skapa utsatthet för redan utsatta individer.
Det finns även många som kämpar i tysthet med att tex dra ned sitt alkoholintag, för det är en väldigt vanlig sjukdom. Insikten om att man har den är dock inte lika vanlig, den är svår att ta till sig har jag förstått. Har även själv ifamiljen denna gen...
För mig är det inte svart eller vitt eller antingen eller, valmöjligheten ska bara göras enklare.

Inkludera mera, det är det jag vill lyfta fram! Och än en gång- otroligt starkt jobbat Larsa!

Kram från mig!

89 Viktor:

skriven

Hej Larsa!

Tack för din delning.
Jag går själv på möten, och trivs tvärbra med det.
Du är väldigt duktig på att skriva.
Ha det bra
Kram :)

90 Viktor:

skriven

Hej Larsa!

Tack för din delning.
Jag går själv på möten, och trivs tvärbra med det.
Du är väldigt duktig på att skriva.
Ha det bra
Kram :)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: