Snäll eller illvillig?

Är vi människor i gemen illvilliga eller  vill vi varann väl ?

Jag älskar snälla människor och antar att det gör vi väl allesammans ?

 

Sen samtidigt, om någon är riktigt  snäll hela tiden så  kan jag  få lite lätt panik och tänka att vad ska jag göra för den människan… jag måste ju ge god payback tillbaka på nåt sätt…. men det behöver man inte.

Intalar jag mig.

Istället kan jag ge  vidare… till någon helt annan.. någon random… och den tanken är tröstande.  Jag har så många goa och snälla människor runt mig och en och annan illvillig också men som jag gillar i alla fall.  Snällhet kommer inte lika lätt för alla.

Professor Stefan Einhorn har skrivit om konsten att vara snäll och boken ”Medmänniskor” , en klok och finurlig man.

 

 

Han skriver att ” Du ska sträva efter att bemöta andra människor så som de vill bli bemötta”

För   det är ju inte alls säkert att någon annan vill bli bemött precis så som jag vill bli bemött.   Kloka ord.

Här är det lite mulet idag….. men varmt….  

 //Från mitt köksfönster just nu.... mulet förvisso...men det ska ge med sig... är lovat... //

En av mina gamla bekanta från tidigare resor tittar in på ett glas vin vid lunchtid… det blir en stunds terrasshäng… och sen förberedelser inför barn och barnbarnens ankomst !!

 

Kram & kärlek

 
Foto från Kastrup just nu.... de är på väg....
 
 
1 Smulan..:

skriven

Intressant inlägg.
Bjuden på bröllopsfest i sommar blir det av eller avblåses det?

2 Skorpan:

skriven

Snälla är nog de flesta, illvilliga finns väl också. Va kul för dig att du får kompisbesök också.

Här var det hon som putsade fläkten o tog bart allt så bara röret dit upp till fläkten syntes. Nå med fläkten för fullt o med ett papper i handen hände det som inte fick hända, pappret flög upp nånstans 😱, helvitte. Nu blir det för volagets servicekarl att komma o checka vad jag ställt till med. Blir det månne en omständig process, blir det fixat idag? Ja jösses så man kan ställa till det för sig ☹️. Suck..
Kram Skorpan

Svar: Har man inte problem så skapar man... det är ju en riktig sanning.. men du ska se att det reder sig utan att hela huset behöver nermonteras.. kram :)
Esmaralda

3 Mia:

skriven

Intressanta tankar :-) Jag ser mig själv som snäll (kanske snäll intill dumhet i vissa lägen...), och jag vill verkligen vara en snäll person, men vet inte om andra uppfattar mig så (hoppas det)? Mina barn säger att jag är snäll dock och det är ju ett gott betyg :-)
Ser du var min kommande kärlek befinner sig i livet just nu? Kram :-)

Svar: Visst är du snäll och på ett positivt sätt... jag ser inte var kärleken är men ser ju att den kommer.. kram :)
Esmaralda

4 Helena Ir:

skriven

Svårt det där..jag har själv svårt för att bli bjuden för mycket,vill ju gärna betala tillbaka..eftersom jag tycker det är svårt att vara "skyldig"..
Jag har haft förhållande där jag känt mig "köpt" till slut..
Sen har jag träffat människor,speciellt män(faktiskt!) som gärna låter sig bjudas hur mycket som helst..känns ju inte heller kul!

Min snällhet behöver ingen ivarjefall köpa..det är en färskvara..från dag till dag.. :) Nej då..gör så gott jag kan hahaha..på sånt humör bara..

Trevlig med sällskap över lunchen.. :)

Kram :)

Svar: Jag är en sån där kvarleva från VÄLDIGT gamla tider.. som tycker att mannen ska bjuda.. i alla fall när man dejtar ...bara för att det är trevligt och för att jag vill känna mig lite viktig och uppskattad av sällskapet... och du, snäll ÄR du.. och på rätt sätt.. kram :)
Esmaralda

5 Limnean 🌸:

skriven

Hejsan!
Det är ju bra när folk är snälla men man kan bli lite fundersam när det är jättesnällt hela tiden. Tror att jag är ganska snäll men när jag möter dumhet så kan jag bli riktigt elak och spydig. Har en del runt mig som är rakt igenom elaka och älskar att trycka ner andra och dom är inte ens någon idé att gå i strid med för då blir de jätteglada och får näring istället så bara att inte se dem.

Vilken utsikt du har! Härligt! Så kul att du får ner barn och barnbarn. Här kommer sonen snart och det ska röjas i källare nummer två. Ska bli väldigt skönt när det är över! När allt är utrensat sen kan jag börja här i lägenheten som ska blir renoverad åxå. Tror jag.
Ha det så jättegott med familjen nu!
Kram.../Linnean 🌸

Svar: Ja dumhet ska man inte stanna vid.. det är bara att passera ! Skönt när en röjning är avklarad... har alltid varit ett bra moment för mej ! Tack för hälsning.. kram :)
Esmaralda

6 Anonym:

skriven

Kan man ringa dig?

Svar: Nej jag spår enbart via mail... vill du ha vägledning via telefon kan du ringa till min kollega Nettan: 070 6661570 - hälsa gärna från mej :) Kram
Esmaralda

7 Sus:

skriven

Hej
Gyllene regel....
Lätt att folk blir dumma när man är snäll och tror dom kan bära sig åt hursomhelst...
Som att spärrarna släpper....
I ställe borde alla visa respekt
Love sus

Svar: Respekt är ordet.. kram :)
Esmaralda

8 Agnes:

skriven

Det bästa är nog att utgå från att det gäller att vara försiktig med vem/vilka man involverar sig med...vara noga med vad man säger o vad man gör...att inte lita på att det du ser är vad du får...

Kram!

Svar: Ja, inte så bra att rusa rakt in i allting... som jag ibland tenderar göra.. men oftast blir det bra i alla fall.. kram :)
Esmaralda

9 susanneamalia:

skriven

God mitt på dagen ..

oj vilka ämnen det var i dag .. Så klart att man vill vara snäll .. och möta vänliga personer .. magiskt skulle jag vilja säga ..

men så har vi dessa människor som inte klarar av att vara snälla inte ens ett litet udd snällhet eftersom de sätter sig själv före allt ..
Hade en väninna som var tvungen att tala om hur snäll hon var hela tiden .. hon var medial och kunde heala människor .. men hon var tvungen att dricka massa vin för att fixa detta .. hur funkar det då .. jag ville inte bli vägledd av henne och inte bli behandlad heller .. och då spred man ut att jag var elak .. men vem vill ha med alkohol i en vägledning eller behandling?? hon var superduktig och det tar jag inte ifrån henne men det vart väldigt fel .. och jag hoppas att hon mår så bra hon kan och njuter av tillvaron ..
Människor är ganska fega och rädda och att sätta ner foten kan vara befriande ibland ...

Kärlek är glädje och att tillsammans skapa harmoni och skratt .. att visa varandra respekt och att glädjas åt dagen ..

och detta funkar i alla relationer ... vänskap sambo äktenskap eller i samhället .. .. att inte hänga upp sig på på små fel .. så fort skorna skaver blir det oskönt .. om någon sprider ut osanning för att rädda sitt eget skinn eller för att stampa på någon för att lysa själv .. så blir det fel .. man klämmer in osynliga kilar .. Det är så tråkigt ...

så var det maten .. hua jag vill inte heller äta dessa maträtter ...usch det finns massa svenskt jag inte heller tänker äta typ Svartsoppa .. blodpallt .. hua .. renblod massor av vetemjöl som knådas ihop till en sörja och sedan gör man klumpar som kokas i vatten och sedan har man vita klumpar (klimp) till .. usch ... vad hemskt .. mat ska ätas med ögonen och sinnen dessutom ska den smaka gott ... ;)

Önskar alla på bloggen en fin fredag ... med kärlek och glädje .. jag kan inte öppna min mail och har inte kunnat på flera veckor men jobbar på detta .. och i dag får jag hjälp av sonen .. nu ska ni se att det kommer svar ...

Fråga jag är lite (för ovanlighetens skull) orolig för mina tänder och hälsa .. Den tanden de skulle operera sitter så illa till att de är rädda att spräcka kraniet .. kan du se något hur det går ??

Jag önskar dig och din familj en underbar fredag med glädje och kärlek .. Ni kommer att få det toppen ... bada njuta och hitta fina fynd på stranden .. sommar glädje sol vind och hav ... god mat tror jag att ni hittar och njut av bubbel i kväll..

Nu pockar någon från andra sidan någon har petat på mig under hela tiden jag skrivit till dig lyft på håret lagt handen på mina axlar och dragit i tröjan får nog ta reda på vad den vill... jag får ont i halsen och fryser .. det kliar i ansiktet och jag förstår inget .. nu är det alldeles varmt på ryggen så glödhett att jag tycker det bränner .. ska seriöst kolla vem det är och vad den vill .. kramar <3

Svar: Alkohol är en sak och vägledning en annan.. och dessa två ska man ägna sig åt vid helt olika tillfällen ! När det gäller tanden så ser jag bara att du inte kommer att råka ut för något allvarligt illa... men det LÅTER ju fasansfullt... att kunna spräcka hela kraniet. !! Kolla vad din besökare vill.. du kan nog få mer direkt vägledning där just nu känns det som.. kram :)
Esmaralda

10 Dunegull:

skriven

Ser du att det är goda chanser för resan/loppet trots att han flyttar hem par veckor innan?
Ser du att vi kommer iväg?
Blir det en okej weekend i så fall?

Ha en Trevlig Helg!

Svar: Det kan komplicera lite men kan bli bra i alla fall.. kram
Esmaralda

11 EPM :

skriven

Klokt... Det som jag önskar står ju för mig.
Överdriven snällhet, med dolda spjut i orden och handlingarna är det värsta. Den enda som märker spjuten är ju de som dem är ämnade för.

Åh vad jag längtar efter sol och värme! Känner mig djupfryst...
Jag är orolig för min syster, jag hoppas inte hon blir utfryst pga det som hänt. Reder det sig för henne? Jag önskar att hon äntligen ska må bra med sig själv och livet.

J har nu berättat för m och tagit ett steg. Jag står vid mitt ord och möter honom. Men jag tar det som det kommer.

Kram

12 Ghostwriter :

skriven

Kommer jag lyckas få till en fin färg eller bör jag gå till frisören direkt?


Kram

13 Skorpan:

skriven

Så sant så, skapar problem åt sig gör man ju alltid nu o då :D. Tur arr nedmontering av huset inte behövs i alla fall... Renovering vore ju inte så dumt..
Kram Skorpan

14 HOLLY:

skriven

Oj vilken bra text på din blogg! Jag vill sååååååååååååååå gärna uppfattas som snäll men blir ofta missuppfattad. Jag har alltid levt efter att man ska behandla dem man möter, som jag själv vill bli behandlad. Därför gav mig Einhorn en stor tankeställare. Tack snälla du för den!!!!! Problemet är "bara" hur vet jag hur den vill bli behandlad om jag inte känner personen, jag har ju bara mig själv att gå efter som mall?

Ez:
För att återknyta till min fråga till dig igår....är jag snällare om jag inte polisanmäler det religiösa second handföretaget som flyttade åt mig, som förstörde för så enormt mycket pengar Jag vill ju vara snäll, men mitt problem har alltid varit att folk har utnyttjat min välvilja och snällhet och det är ju inte snällt mot mig själv och mitt värde i mina egna ögon....Jag måste ju lära mig att få sätta gränser utåt.

Läste du vad jag skrev igår om lagen som säger att kattbajs inte räknas som en sanitär olägenhet? Inte ens om den ligger på tallriken på mitt trädgårdsbord. Då äter jag faktiskt hellre den genomäckliga bläckfisken som du visar på bild!

Ha det bra allihop!

Svar: Försöker man vara öppen och mottaglig så tror jag ofta att man känna in mer vid sina människomöten än man kanske tror !! Visst ska du anmäla företaget som förstört för dig... det ska inte passera obemärkt ! Dra dina gränser... och utrusta dig med nån rejäl vattenslang och smyg dig på dem och spruta så så starkt du kan direkt på dem..... såpass att de aktar sig noga för stället.. och när du skrämt dem då ska du ta till de metoder som får dem att hålla sig borta...... skadedjursbekämpningen säljer kattskrämmor som jag hört är effektiva... kram :)
Esmaralda

15 S:

skriven

Jag var tillsammans med en kille(för ett par år sedan) som bara var för snäll med allting.Det blev för mycket till slut att jag kunde inte vara tillsammans med honom(det var pga annat med som det tog slut)).

undrar om du kan se vad min nästa kärlek jobbar med?
kram

16 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att åka dit och jobba?
Kram

17 f.u:

skriven

hur ser karriärren ut för mig .

18 Mamman som varit med från början :

skriven

Det låter härligt med terrasshäng ☀️☀️ Själv har jag precis landat på balkongen i en solstol och kan faktiskt sola i bikini! Underbart väder och skön värme ☺️❤️ Jag måste fråga dig Esmaralda, varför tar det sån tid att glömma sin ex...? Min nästan fyraåriga relation tog slut i somras och det går inte en dag utan att jag tänker på honom och då pratar jag inte vid ett tillfälle utan många gånger per dag. Vaknar fortfarande och kan ha drömt om honom på natten som om han fortfarande fanns i mitt liv. Vi har ingen som helst kontakt och jag gör verkligen allt i min makt att hela mitt hjärta och gå vidare. Mediterar dagligen sen i augusti/september och har verkligen tagit tag i mig själv och detta ger verkligen en lyckokänsla att göra detta var dag. Jag har blivit så stark och självständig , märker en enorm skillnad - så varför tänker jag fortfarande ständigt på honom..? Det är inte så att jag är ledsen och gråter (även om det någon gång emellanåt poppar upp nån liten sorgeskänsla men det är sällan) så varför? Varför tänker jag på honom tio gånger per dag minst? Och drömmer om honom? Hoppas jag kan fråga här för du har rått mig att inte beställa fler seanser ❤️ Kram från Mamman

Svar: Jag tror att han fortfarande finns med dig såpass starkt eftersom du inte mött någon annan som fått ditt hjärta att slå lite extra... en slags eftersläntare av känslor kan man säga.... kram :)
Esmaralda

19 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Trevligt trevligt...
Jajemän jag älskar också snälla människor men jag gillar de också som är lite rak på sak, säger vad de tycker utan att mjäka för att vara rädd att de ska säga något dumt. Men snälla människor är underbara iallafall genuina där dem känns äkta och vill sina medmänniskor väl.

Fina döttrar båda två och barnbarn.

En fråga, Den tjej han umgås med nu ser det ut som att han har sina mesta känslor och intresse för henne? Eller intresserar han sig även för andra som tillexempel mig? Finns jag med i hans intresse nät?
Kram

20 Hur de kan gå - Ghostwriter :

skriven

Ser det ut som jag kommer ångra mig om jag färgar själv?

Undrar också om du tror jag kommer få jobbet.


Kram och ha en fin helg!!


21 Fanny2:

skriven

Brukar utgå från att det inte är så svart och vitt. De flesta är inte illvilliga. Människor formas av arv och miljö... Människor som är osäkra kan lätt bli avundsjuka eller svartsjuka och agera därefter... I grunden handlar det om osäkerhet. Att vara översnäll kan ibland ses som en svaghet som går att utnyttja... Eller så är intentionerna inte alltid så självklara när någon är översnäll. Sen finns det människor som inte vet om att de skadar andra genom sina ord och handlingar. De som inte har empati tycker jag mest synd om eftersom de saknar något så grundläggande och för det mesta är hopplösa. Det betyder inte att man måste stå ut med hur mycket som helst. Respekt för sig själv och respekt för andra är den bästa utgångspunkten... Jag föredrar att vara försiktig med vad jag säger när jag träffar nya människor och har lärt mig att inte ge så mycket till människor som inte ger något tillbaka. :) Man ger vad man kan och visar sin tacksamhet... Ibland kan man inte ge mer.

För mig är det en självklarhet att man ska vara snäll. En god handling eller några snälla ord kan rädda någons dag, det vet man aldrig. :) Om någon sedan är genuint snäll eller gör det för att få en egoboost, det är en annan femma. Människor är egoister, det måste väl vara en drivande egenskap för vår överlevnad... Vissa kanske är det mer än andra?

Vad mycket jag skrev nu. Många tankar på en gång men det där citatet tar jag med mig. Väldigt tänkvärt inlägg... Hoppas vädret ger sig nu när du får besök. :) Önskar er alla en trevlig helg.

Kram

22 Tisa:

skriven

Hej Es!

Jag mår så sjukt dåligt över min ekonomi. Jag har ångesten från helvetet. Löser det sig? jag står snart inte ut.

23 Bluesky:

skriven

Vad är vägen ut ur den här distansen och reaktiviteten som jag ofta känner i samtal? Vad ska jag göra?

24 Mia:

skriven

Es, nu blev jag helt förstummad, på ett bra sätt! :-) Men jag skrev i en tidigare kommentar idag om min dotter och barnbarn som skulle komma på besök imorgon. Så svarade du 'vad roligt med ditt besök som kommer idag!!'. Jag trodde det var en felskrivning, bara. Men nu ringde dottern och sa att de kommer redan ikväll, för att dem de skulle övernattat hos inatt hade blivit sjuka. Såg du detta? Helt galet ju! :-) Men det bevisar att din gåva verkligen är på riktigt!! Kram och ha en fin helg! :-)

25 Natalie :

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du det kommer att dröja innan jag och min tillkommande möts? Eller finns det en chans att det kan ske ganska snart?
Kram

26 Tingeling:

skriven

Åh vad roligt att familjen kommer! Och när jag såg bilderna av där dem sitter på flygplatsen kände jag ett litet ressug 😀 Har många gånger tänkt det skulle vara roligt att jobba på flygplats. Eller reseledare. Eller på båt! Kryssningsfartyg. Tror dock att flygplatser har ganska tokiga jobbtider. Och kryssningsfartyg långa arbetstimmar per dygn.

Varit en helt okej dag i dag. Väldigt lugnt och avslappnat. Så avslappnat att man nästan tappade motivationen 😊

Trevlig kväll med familjen! Här blir det Mord i paradiset sen. Och i helgen kalas och sen bio med dottern tänkte jag!

Kram!

27 mamma till 1 :

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som att det kommer att bli så att hon kommer att träffa våran son framöver?

Blir det så pass seriöst med henne?

Ser du om det blir så att även jag kommer att träffa henne?
Kram

28 Rose:

skriven

Börjar misstänka att D har börjar få lite känslor för mig. Har jag Rätt?

29 Miltons Mamma :

skriven

Halloj! 😀
Jag är såååå nyfiken på att veta mer om min guide/skyddsängel. Vem är han? Hur ser han ut? Vad tycker han att jag kan skärpa mig ang och göra bättre? Vad gör jag bra?
Nyfiken i en strut här 😜
Kjam

30 S:

skriven

Kära E,
Löser det sig med boende och mina relationer för min del nu?

Kram

31 Isabell:

skriven

Hej.

Jag har nu förlorat mina mor/far föräldrar. Det känns så tomt utan dom. Hälsar dom på mig när jag pratar med dom ? Vet du vad dom tycker om mig och mitt liv ?

Kram

32 Gunilla i Oxd:

skriven

Jag älskar snällhet och godhet. Att bara vara snäll utan någon baktanke. 💕🌷Jag hoppas att folk upplever mig som en snäll person.

Ha nu en fortsatt härlig o mysig semester m dina barn o barnbarn☀️☀️☀️
Kram Gunilla i Oxd

33 Hedda:

skriven

Hejsan,
Jag är arbetslös och har snart stämplat upp alla mina dagar, söker de jobb som finns men får inget.
Får jag ett jobb snart? Som kan ge mig en dräglig tillvaro igen.
Tacksam om svar från en orolig arbetssökande


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: