Strandhäng....

 
I går var det strandhäng mest hela dagen !!
Gassande sol o runt 25 grader.....
 
 
En kall bajer är aldrig fel, eller hur !!
 
 
Inte jättevarmt i vattnet.... men det duger.....
 
 
Kusinerna Ozzy & Ellisen  njuter...
 
 
 
 
Lilla stranden finns bara en bit bort...
 
 
 
 
Sen när kvällen kom... hade vi terrasshäng hos mej..... jag bjöd på nån slags köttgryta.. inte helt
enkelt att laga typ campingmat...  men med  lite kryddor funkar det hyfsat bra... i kväll har jag lovat barnen att det ska bli  spagetti o köttfärssås !!
 
Så jag får ta mig till Konzum !!
 
 
En Konzum butik precis utanför murarna och en mitt inne i gamla stan !!
 
 
Jag asar mig hem från butiken med full packning i ryggan... pavor med champagne i en kasse och det går bara uppför.. trappa efter trappa... och här ser ni en helt slut spåtant... svettig och  den osminkade verkligheten !!
 
 
Ännu en ny varm dag... och det blir stranden för alla utom för mig... en annan ska skriva seanser och det gäller att passa på att när de två små mistlurarna är på annat håll...😅
 
Kram & kärlek och njut av söndagen !!
1 Skorpan:

skriven

Ja det alltså en strand nära till, vad bra. O klart man behöver se till att man får vätska i sig ;). Tänk att det arma släpandet av mat aldrig tar slut o i ditt fall Es är det rena rama träningen :) o det är väl bra. Får man jobba på söndag?

Jo det får man om man tar ledigt i veckan sen. Här vart det gymmet o nu försök till mat o efter det ska jag o stifta bekantskap med medlemsregistret o dess användande. Om det alls är likadant som det jag använder i jobbet lär det inte bli något problem o det tackar jag för ;). Lite räkmacka, ja tack...
Kram Skorpan

Svar: Japp.. jag ser det som ren träning och även om jag gnäller.. så är det alldeles perfekt... flyt för dig kommer.. kram :)
Esmaralda

2 Sus:

skriven

Hej
Ni verkar ha det fantastiskt...
Jag vill inte ha trassel...
Vill ha lugn och ro....
Tips?
Love sus

3 <3:

skriven

Fin bild på den osminkade verkligheten.
Är det i himlen pappa är nu ? Hur är det där. Vad gör han nu ? Är han frisk och glad igen ? Hans skratt minns alla.
Kram
😇😇😇

Svar: Man kan kalla det himlen... jag kallar det Alltet... jag tror inte att det har med religion att göra... det är mer som en annan dimension och din pappa har det bra.. han är tillsammans med de sina.. han är frisk och stark och glad.. kram
Esmaralda

4 Jossan:

skriven

Åh Vsd härligt!

Jag funderade på det då.. borde jag läggs ner tankarna om honom då?

Kram

5 Helena Ir:

skriven

Svettigt att släpa varor i värmen..
I den åldern kan de nog vara lite av mistlurar..
Duktig du som jobbar på med seanser och matlagning
i värmen..

Jag fick för mig att städa lite under under min stora säng..det slutade med att jag städat så gott som hela lägenheten..
Det är ändå ingen sol här..så skönt att få saker gjorda..

Idag har dottern varit på intervju på en förskola,dit hon ska flytta..det ska bli spännande och höra hur det gick..
Nästa intervju blir på tisdag..på nästa ställe..

Jag känner att jag håller på att förbereda mig mentalt för hennes flytt..att bo ensam kan nog vara rätt skönt..
Kanske blir jag så van vid det att jag inget annat vill.. :)

Tack för alla fina bilder du lägger upp..

Kram :)

Svar: Din dotter kommer klara sig galant.. och gör du också när du bo ensam.. du kommer bygga upp lite nytt omkring dig.. kram :)
Esmaralda

6 Ghostwriter :

skriven

Kan du se om det känns bäst att gå till frisören trots allt eller om jag lyckas få till det? Nu känns det som att de inte finns oriskabla alternativ



Tacksam för svar
Kram

7 Becka:

skriven

Så underbart härligt ni har det:)Längtar så efter stranden hoppas jag kommer dit snart. Du behöver ju inget smink Es,du ser ju riktigt bra ut osminkad. Jag har med börjat gå ut osminkad och börjat vänja mig vid det,sparar tid med:)

Ser du o min nästa kärlek finns omkring mig, eller om han bor i ett annat land idag?
kram

Svar: Det var ju snällt sagt :) Jag tror inte din kärlek finns utomlands.. han har varit utomlands men verkar finnas närmare idag.. kram
Esmaralda

8 susanneamalia:

skriven

God eftermiddag ...
Ser underbart härligt ut ..
spagetti och köttfärsås är min absoluta favoriträtt ..
Här ska vi äta sötpotatissrips som jag har förberett med olja chiliflakes flingsalt och riven wästerbottenost sedan friterar man detta och det blir magiskt till är det grillspjut och majskolvar ..
Det är sonens önskan .. och jag lyder .. men jag hade satsat på köttfärssås och spagetti .. om och när jag bantar är det den rätten som får mig att fuska ..

Njut av strand sol bad och läskande drycker .. bubbel på kvällen och tillsammans med barn och barnbarn kan det ju aldrig gå fel .. kramisar ..

måste kommentera det förra inlägget också och detta är så viktigt att vara nöjd med sig själv och att vara accepterad ... det finns föräldrar lärare mormödrar släktingar som inte är nöjda .. det är jobbigt tro mig ..
om du hade varit annorlunda så skulle jag ge dig .. så får man reda på vad man inte får för att man är ..
Var hos tandläkaren som sa att jag ska inte göra allt jag kan för du är så glad att jag inte tror att du bryr dig ..
min son fick inga böcker i skolan för att en lärare trodde att hon hade en bättre diagnos än psykolog kurator och läkare ..
när jag var liten fick jag inte de gåvor som min mormor gav för att min mamma tyckte att jag var ful ..
människor har värderingar överallt och en del är inte sunda .. hur förklarar man för ett barn att det inte får utvecklas för att skolan inte får pengar om barnet kommer upp till godkänt i grundämnena..
jag visade papper och sa sanningen .. så fick min son argument att försvara sig med som läraren och rektorn inte kunde bemöta ..
Det är sjukt .. och mobbning på hög nivå ...
Livet är fullt av möten och varje möte är unikt .. men om man utnyttjar sin makt för att skada andra så är det inte ok..

Nu ska jag leta resa på nätet boka och njuta av min ensamhet skriva och vara kreativ ... världen är magisk om man bara vågar leva ...

Han som jag delar lägenhet med .. ser ut att ha ett superbrock eller en tumör i magen .. han låter när han går och orkar inte anstränga sig . Han behöver gå till läkare men vägrar .. han hickar stönar och stånkar när han äter.. och hinkar i sig massor av alkoholhaltiga drycker för att lindra .. egenmedicinerar och det blir ju värre .. Det som finns i magen syns så tydligt när han ligger ner är magen sned en tydlig slagsida ..

FRÅGA: Får jag honom att söka läkare det finns säkert någon slags medicin som ger bättre lindring än alkohol Alvedon och Losec...

önskar dig dina barn och barnbarn en fin dag ... med värme kärlek och glädje ... OM DU VILL KAN DU VÄL SKICKA EN LITEN SOLSTRÅLE TILL FARSTA ... det skulle värma <3






Svar: Tänk att ha en son som är kock.. vilken dröm.. min son ringde mig för några månader sedan och ville veta hur man kokar potatis... herregud... !! Mannen behöver verkligen en läkare men du kan inte bära honom dit mot sin vilja... kanske har han en släkting eller vän som du kan kontakta ? Du behöver lämna över ansvaret. Men själv är han ju ytterst ansvarig för sitt mående... en svår situation.. kram
Esmaralda

9 Cecilia:

skriven

Gud vad härligt! Hoppas du inte jobbar ihjäl dig, kom ihåg att pausa och njuta av vädret!

Om mindre än en månad bär det äntligen av till Polen med gruppen! Vi har planerat länge och jag var lite kaxig som tog på mig ansvaret.. Ångrar lite nu när jag inser hur mycket det är.. Ska ringa hotellet den kommande veckan, kommer de kunna erbjuda den hjälp vi behöver och svara på funderingarna? Kramar

Svar: Det kommer bli en bra resa.. allt kanske inte kan styras upp i förväg men ni tar det som det kommer och det kommer bli bra.. kram
Esmaralda

10 AnnaK:

skriven

Så härligt! Nån gång ska jag också åka dit.....hoppas jag!

Sitter i valet och kvalet om jag ska baka om lite lån. Men vet inte riktigt. Så svårt att spara nåt när mycket går till skulder. Är hopplös med pengar. Extrajobb några kvällar i veckan hade vart bra men måste nästan jobba svart tror jag. Min arbetsgivare tillåter inte så mkt extrajobb. Måste kolla exakt. Vart skulle man kunna söka sånt tro? Nån hint?

Kram 😊

11 Catarina:

skriven

Härliga dagar 🤗 så mysigt ni har det. Vacker omgivning, älskar trappor, gränder o prång, lite som Visby innerstad, i alla fall lite. Skönt med semester o ladda batterierna o perfekt ställe att jobba på.
Jag undrar om det finns nån där ute för mig, en livskamrat? Jag vet inte ens vart jag ska ”söka” ☺️ Verkar som alla bara möts.. medans jag går här o försöker byta bostad o komma i balans. Det kanske är mitt öde...? Tacksam för svar. Ha det så skönt på semestern ❤️Kram

Svar: Du behöver inte söka, kärleken kommer liksom av sig själv när tiden är inne.. kram
Esmaralda

12 Louise:

skriven

Mysigt ni har det. Ja inte så mysigt att ta sig upp till sitt hus med packning.
Barnen(de stora) gick iväg till farmor för just nu är jag väldigt ledsen på dem idag för de har bara provocerat mig. Den lilla är som vanligt hemma hos mig och hon spelar Rayman på PS4.
Imorgon är det dags för handledning i examensarbetet och jag hoppas att han inte tycker vi ska ändra allt för mycket. Vi båda tycker det är bra nu och vi är så trötta på det.
Nu vill vi bara bli klara så vi får det ur världen så det blir mer jobb för mig.
Jag har sökt massor av jobb den senaste veckan och den 2 maj ska jag på intervju som barnskötare i Oxie, på en förskola som jag redan varit på intervju hos förra året men då fick jag inte jobbet.
Jag tycker det är extremt jobbigt att bara få komma på intervjuer men inte få något jobb.
Inte rättvist när så många andra outbildade får jobb.

Tror du jag kommer få lättare jobb när jag har fått mina poäng i examensarbetet? kommer vi klara vårt examensarbete?

Ha nu en fin dag och tacksam för svar.

Kramar



Svar: Jag tror mer att det handlar om vad du ger ut vid intervjuerna... är du trygg i dig själv, stabil och ger ut ett lugn... så tror jag det går bra och du är på den rätta vägen.. kram
Esmaralda

13 Mia:

skriven

Härligt med värme även om det blir svettigt vid minsta ansträngning:-) Testar en gång till, känner mig tjatig, men ser du om Han dyker upp innan dottern försvunnit ut ur boet? Kram:-)

Svar: Det kan jag inte se klart... kram
Esmaralda

14 Virrhönan:

skriven

Underbart! Blir lätt avis. Vill också ha sol och bad OCH avkoppling.
Händer nåt skoj till veckan som kommer? Nåt speciellt som jag ska hålla ögonen öppna för?
Kram :-)

15 Mim1:

skriven

Hej!

Kommer jag att skilja mig?? funderar på det ofta men kommer jag att klara mig själv ekonomiskt?

Kram

Svar: Dagen kommer du du skiljer dig och går vidare - du kommer klara dig bra.. kram
Esmaralda

16 Sus:

skriven

Hej
Så bra ...
Små saker går att lösa...
Tack...
Tror du jag får vila länge....
Love sus

17 Leve:

skriven

Hello es!

Wow så mysig miljö å dubbelmys med familjen på plats oxå :)

Jag funderar på hur sista delen av april blir för mig om du ser ngt litet. Kvällen ikväll blir i alla fall kanon med min stora kärlek: cola zero å en schysst rulle på netflix. Allt gott å stor kram!

18 Bluesky:

skriven

Är hon lite fäst vid mig? Eller är kontakten vi har bara i mitt huvud?

19 Ghostwriter :

skriven

Kommer Jg bli nöjd imorgon hos frissan?

Kram!!

20 Helena Ir:

skriven

Tack Esmaralda,för din kommentar..och jag tror att du har helt rätt i det du skriver..Dottern kommer klara sig..
Och på mig ska det inte växa mossa :)

Kram :)

Svar: Så ska det låta.. kram :)
Esmaralda

21 Becka:

skriven

Tack snälla för svaret Es kram:)

22 Mia:

skriven

Hej Es! En sak som jag har tänkt på....om jag inte hade skilt mig, varken nu eller senare, hade jag då ändå fått chansen att möta min soulmate nån gång senare i livet, eller bränner den chansen inne om man inte gör sig fri? Är hur som helst tacksam att jag vågade steget.Ha det fint i värmen! Kram:-)

Svar: Ni hade mötts i alla fall men osäkert om ni tagit vara på tillfället.. kram
Esmaralda

23 Bluesky:

skriven

Finns det en lite starkare/personligare kontakt mellan oss? En viss känslomässig närhet eller är det bara jag som inbillar mig?

24 K:

skriven

Hej Esmaralda.
Härliga bilder och du och dina döttrar barnbarn alla ser fina och glada ut.

Utan att stressa, ser en Relation ut att ligga nära för mig? Finns det en relation för mig härnäst?
Kram

25 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.
Njut utav dessa fina dagar.

Om han har känslor för mig, tror du det är något som ”hon” har lagt märke till?
Kram

26 Alie:

skriven

Åhhhhh så härligt ni har det!!
Nu längtar jag ännu mer till sommaren... ☀️😎⛱😍
Kram o ha det bäst ni alla!

Svar: Kram :)
Esmaralda

27 Kvinna :

skriven

Hej Esmaralda.
Jag lever själv. Levt så en tid nu.

Ser relationen med min tillkommande ut att finnnas härnäst? Ligger en trygg relation inom tiden för mig?

Ser jag ut att ha hunnit köpt mig en egen bil innan kärleken kommer?
Kram


28 Michaela:

skriven

Fantastiska bilder! :) Kram!

Svar: Kram :)
Esmaralda

29 Ensam kvinnan:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag lever själv nu och har gjort det en tid. Längtar efter kärlek och ett förhållande. Du har sett att om jag valde bort min förra relation så kommer den rätta kärleken.

Jag hoppas så på att möta den snart.

Du har sett en man för mig,
Den mannen du har sett för mig i alla år. Den mannen kanske jag inte kommer att möta förrän flera år? Tänk om det inte blir förrän jag är mycket äldre? Det kanske finns andra alternativ? Kommer jag att ha andra relationer eller hur blir det?
Kram

Svar: Det kan vara så att du dejtar någon annan innan det blir rätt... och rätt blir det.. även om det kanske dröjer en tid till.. kram :)
Esmaralda

30 Västkustbruttan:

skriven

Snygging i randigt.
Blått och vitt 👌
Tycker västkust/seglarbruttan! ;-)
Ni har det inte så pjåkigt ni!
Ser underbart ut..
Hur ser våren ut att bli annars här?
Känner mig pigg och postiv.

Söndagskramen.


Svar: Lite oväntat kommer allt att ske... haka på allt som du tycker tilltalar dig... det kommer bli riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

31 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Hur stor chans har jag att få jobbet på företaget som jag ska till på tisdag?
Tack!

32 Rebecca:

skriven

Det ser underbart ut! :)

Kommer jag lyckas gå upp i vikt? I alla fall lite? :)

Svar: Ja, gör upp en plan som håller.. kram :)
Esmaralda

33 Elisa:

skriven

Hej!
Jag tycker jag beter mig så klantigt åt, som igår till exempel.. Men undrar ändå, tycker han mer positivt än illa om mig?
Kram

Svar: Ja så är... helt klart mer positivt än negativt... kram
Esmaralda

34 Kvinnan :

skriven



Hur ser den närmaste tiden ut för mig. Något positivt som kommer förändra mitt liv på väg. Kram

35 Hmm:

skriven

Undrar om du ser hur den anställde tänker hos oss

36 JustMe:

skriven

Hej Ez!

Har fått veta att jag fått betalningsanmärkningar pga tv-avgift. Om drygt 2 veckor tillträder vi vårt hus och jag är rädd att banken gör en ny koll och därmed nekar oss lånet!
Ser du om dem gör en ny koll? Om ja, får vi lånet isf trots anmärkningarna? Vårt hus är sålt så vi kommer inte ha någon stans att bo om det skulle gå åt skogen... Livrädd just nu 😔

Kram!

37 Signe:

skriven

Hej!

Vilket foto! Så vacker du är!
Tack för denna underbara blogg. Det blir en resekänska bara att läsa om samt att se dina bilder! Det får nog bli nästa resmål. Jag njuter av att känna mig lite kittlad av resfeber och blir nyfiken på vad som gömmer sig bakom nästa krök i gränden på dina foton. Huset ser åldrat ut - har du sällskap från andra sidan hos dig?
Har du kläm på vad de vill, eller vill de bara hälsa och se vad du är för en typ?

Nu varit inneliggande på sjukhus i 2 (!) veckor. Gillar läget, vilket gått förvånansvärt bra. Är ju annars rastlös och frustrerad men har efter första veckan nästan funnit ett slags lugn som är en positiv överraskning för mig. En ny erfarenhet stt ligga på sjukhus såhär. Har sett viss personal vars vänlighet, lämplighet, kliniska kunskap och tålamod verkligen imponerat. Som väl är detta majoriteten, om än några sticker ut lite extra. Tyvärr har jag dock råkat ut för motsatsen - och fått känna mig både kränkt och icke förstådd eller lyssnad på. Personal som stått i korridoren och raljerat om stt jag ”bara ringer och berättar Gör det,gör det”. Jag tar inte åt mig, men är heller inte beroende av dem på samma sätt som de som inte kan röra sig eller är gamla och sköra. All respekt till all vårdpersonal som gör sitt bästa för patienterna, varje dag 🙏!

Ez, blir det nu op eller ej, beskeden varierar från dag till dag, gör mig frustrerad och orolig. Hade varit en lättnad att veta att jag väntar på min op, oavsett om den kommer när jag är inneliggande eller efter att jag kommit hem.

Fortsatt härlig vistelse!

Kram💕

Svar: Mår man inte bra så ska man inte ha människor runt sig som tar energi... och särskilt inte vårdpersonal... sorgligt att somliga är på fel plats !! Operation ser ut att vara runt 70 %.. om inte just nu så lite senare.. kram :)
Esmaralda

38 Signe:

skriven

Tack snälla för svar!! Som sagt, all kred till de som verkligen gör ett fint arbete inom vården!

Kram 💕


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: