Lär din bebis läsa på två minuter !!

 
De flesta normalintelligenta bebisar kan läsa blockord... 
Så snart de kan prata... kan de lära sig "läsa" men det handlar ju om att
det känner igen orden och repeterar.
 
Vilket ju är väldigt klokt det också !!
 
 
 
När min son var bebis arbetade jag på särskolan och där pysslade vi lite med blockord så  det föll sig
naturligt att  jag lärde honom hemma. 
När han var två år kunde han "läsa" hur mycket som helst... jag skrev ner hela meningar och han läste .
 
Det blev som ett litet kul partytrick 😁

 
 
När sonen var 1 år och hade börjat prata så smått så började jag  med att skriva  ordet TRAKTOR och satte lappen med texten TRAKTOR på TRAKTORN och så
satte jag lappen där det stod ANKA  på hans badanka. 
 
Han fick studera detta  en liten stund och  jag frågade : Var står det traktor ? Och han pekade så klart på traktorn och samma  sak med ankan
 
Sen plockade jag bort själva traktorn och ankan och hade bara lapparna med de skriva orden kvar.. och han hade lärt sig och memorerat  hur  ordet för traktor och anka såg ut.
 
Jag kunde peka på lappen  där det stod traktor och  fråga honom: Vad står det här?"
Och han sa förstås trakor.
 
Han lärde sig  flera nya ord dagligen och det blev som en kul lek !!
 
Jag har gjort samma trick med barnbarnen  som plötsligt  kunde "läsa" flera ord när jag varit barnvakt en stund ! 
Har du småbarn  omkring dig så pröva !!
 
----------------------
 
 
 
 
 
En annan lider inte av någon större  superintelligens, som synes... och jag roar mig
med små medel. 
 
Hittade  nyss en kul knappt på mobilen och plågade barn, barnbarn och vänner hela kvällen igår med massa fåniga bilder !!
 
 
 
Kram & kärlek
1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es ser det ut som att dröm lyxkryssningen blir bokad och klar. En resa once in a lifetime. Känns väldigt spännande.
Många länder vi kommer besöka. Känns det som ett bra alternativ? Orkar vi detta.
Kram

Svar: Det lär bli riktigt spännande och du orkar.. du måste ju inte i land hela tiden... kram :)
Esmaralda

2 Jennifer:

skriven

Godmorgon kära Esmaralda. Blev helt fundersam över ditt svar igår om att det blir bra om jag stannar här. Jag undrar hur det är möjligt då jag vantrivs så ohyggligt på min arbetsplats och jobbet har gjort mig sjuk i depression och utmattning. Ser inte hur det kan bli bättre eller bra sålänge som jag stannar där. Detta är mitt stora dilemma. Jag ser ingen väg ut.

Jag söker andra jobb men har ingen aning om hur länge det kan dröja innan jag får något annat. Det enda jag vet är att jag inte kan vara kvar på mitt nuvarande arbete längre, mitt mående bara försämras och gör allt värre. Ser du någon lösning i sikte?

Tror inte jag är mentalt redo att flytta utomlands nu, då jag mår såhär. För att orka med en utlandsflytt måste man vara stark och i balans och jag är allt annat än det. Mår så himla dåligt. Kram

Svar: Huvudsaken du fattar ett tydligt och medvetet beslut och aktivt jobba dig mot detta.. då har du också alla chanser att nå ditt mål. Försök ha positivt fokus, på det som trots allt är bra i ditt liv .. det hjälper till... kram
Esmaralda

3 Jossan :

skriven

Gud vad bra! Då blir mitt jobb lättare och alla kan läsa! Perfekt 😂

Känns som hela jag är upp och ner. Jag har ont i kroppen och är trött...

Igår var det en jobbig dag på jobbet men ville inte viss mitt mående för barnen.

Ikväll ska jag nog sova vid 9 😂 ska bara träna ett pass idag. Den ordinarie dansknstruktören är borta. Är inte riktigt något fan av Zumba tyvärr.

Tjuvvägde mig idag.. hoppas det står kvar på samma på fredag för då har jag gått ner 1 kg sen k fredags 🙈 då har jag bara 15 kg kvar.

L har fortfarande inte hört av sig. Jag vill va med honom men vi är så olika och bråkar ofta. Men jag älskar att ligga i hans famn och somna där... Eller på hans bröst...

Nä dags att ära Frulle innan det är dags att åka till jobb!

Kram

Svar: Duktig du är som kämpar på... och jag ser ju att din kropp mår väl och det är ju trots allt det viktigaste.. kram :)
Esmaralda

4 Silla:

skriven

Hej Esmaralda.
Vad spännande!!
Aldrig tänkt på men de är ju kloka de små liven. Jag har ju en 2- åring hemma och jag tycker såklart att han är väldigt klok med massor utav prat, så skulle vara lite roligt att prova detta.

Nästa flytt som blir ser det ut som om jag och sonen flyttar själva då?
Kram

5 Skorpan:

skriven

Får vänta på barnbarnen o dit är det långt ;). Som tur. Det är bra att kunna ha kul till billigt pris ;), men hur kul det andra tyckte det var kan man undra. Inte alltid man delar det roliga. Finns ju ett faceswap eller vad det nu heter där man fotar sig med nån annan o så byts huvudena o det är också nåt man kan roa sig med. Förresten tyckte jag att du såg mycket vis ut där på en bild, aj vilken, nå det må vara osagt ;).

18 veckor kvar av det här året, jösses så tiden går. Ser resten av året ut att komma med nåt soeciellt Es, nåt kul? Jobb hoppas jag ju på, men men.. O karl förstås ;), men det lär väl ta till pensionen innan han dyker upp...
Jaha dags att göra nåt.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan


Svar: Ja, man kan ha kul med det tekniska ! Något bra ser ut att ske i ditt liv nu under hösten/vintern.. jag ser dock inte vad. men något som får dig att må extra bra.,. kram :)
Esmaralda

6 Jessica:

skriven

Hej Es,

Hur stor är chansen att han och jag gifter oss i framtiden?

Kram:)

7 Sol:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha skojiga bilder, det går att leka med och prova sig fram.

Kommer jag att hitta en man som jag lever och bildar familj med? Kan det dröja över hela nästa år också innan något händer inom kärleks och familjelivet?
Kram



Svar: Jag ser inte när, men den mannen kommer... kram :)
Esmaralda

8 Helena Ir:

skriven

Småbarn är intelligentare än man kanske tror..och det har du visat på! Det här ska jag försöka lägga på minnet..och kanske föra över till någon småbarnsförälder ..om inte annat så för partytrickets skull :)

Jag är rätt uttråkad sen jag kom hem från Rhodos,tränar och träffar folk..och försöker hitta på ..lite efter ork..men som sagt uttråkad är jag.Hoppas det blir bra med mottagningen jag ska börja på..om inte så får jag lite nytt att göra och tänka på.

Idag ska jag bjuda en väninna på lunch ute,hon har fyllt år..och hon har det så tungt i sitt liv..och jag som vill hjälpa,jag har knappt några svar..

Kul knapp på mobilen..på min gamla Samsung,finns den inte..

Ha det så bra!

Kram :)

Svar: Det är bra och positivt för dig med nytt nu ! Snäll du är som bjuder på lunch, det kommer att uppskattas.. kram :)
Esmaralda

9 Mimis:

skriven

Hej!

Har jag ett jobb innan jul?? hoppas att det inte dröjer länge till. Paniken växer.

Kram

Svar: Det bör ju komma ganska snart.. kram
Esmaralda

10 *:

skriven

Hej

Och tack så mycket,

Kan du se vad detta hinder rör sig om ?
Vet inte riktigt vad det kan vara. Men det är alltid massa chafs med hans ex t e x som ställer till det för oss. Är det något åt det hållet, eller är det bara mellan oss ?

Sen har vi väl också haft våra grejjer, men från min sida så känns det löst nu. Men han kanske tycker annorlunda fast han inte säger så.

Kram och tacksam om du kan ge mig lite vägledning så jag har något att tänka på, så det inte blir fel. Är så rädd om oss.

Kram

11 åsa:

skriven

Ha ha ha ha E!

Lustkurre där.

Översta bilden på dig måste du kunna se bokstäverna i en bok väldigt bra så stora ögon du har där.
fniss.
Skratta bra en lång stund. Du är så underbar . Tack att du är som du är o sprider humor omkring dig.

Nu har jag fått statist jobbet du sa för ett tag sedan. Jag skulle inte ge upp. Hoppas det kan släppa nu o bli flera uppdrag.
Tack o kraam Åsa

Svar: Vad roligt.. ja det ser ut att bli mer.. kram :)
Esmaralda

12 Jennifer:

skriven

Hej! Jag vet att du inte kan se borttappade saker så bra, men KÄNNS det som om min borttappade nyckel kommer tillrätta? Kram

13 EPM :

skriven

Gomorron!
Jag minns att jag brukade läsa ”barbapappa” för min lillasyster när jag var 4 år och hon 1. Troligen efter denna teknik... 😊

Hörde av mig till en person igår som konfronterade mig och J då det begav sig, hon hade förstått allt och verkade se hur det varit. Inte lyssnat på hans skitsnack. Känns skönt!

Min dotter har mycket grubblerier kring sjukdom och död nu, verkar som om hon ältar det mer än hon vill ge sken av... Vi försöker hjälpa henne att verklighetsförankra sin rädsla kring detta vilket funkar men hon verkar inte kunna göra det på egen hand.
Är det något som hänt som gör att der kommer just nu?
Vi börjar bli oroliga...

Kram

Svar: Det ser mer ut att vara ett led i utvecklingen och helt normalt.. kram :)
Esmaralda

14 Anki:

skriven

Godmorgon söta Es ;-)

Jag har en väninna som skickar sådana bilder hela tiden,hon sätter katter och annat otyg på huvudet och det är bra för man ler varje gång och mår lite bättre ;-)

Kan ju vara roligt partytrick med riktigt små barn det där ...men jag skulle vilja slå ett slag för att läsa mycket för sina barn .Långt upp i åldrarna ! Något som ger dem ett stort ordföråd och bra bas att stå på i det svenska språket.Sen är det ju så roligt att läsa böcker !

Så roligt att vi har tre ovetande hög mediala här ! Hoppas de förstår och kan få nytta av sina kunskaper .Jag önskade att jag hade lite mer av det mediala och framförallt att jag kunde tro på mer på mig själv och inte säga "vad var det jag sa"känslan när jag känner på mig att detta är inte bra och hejda mig i tid...lita på min intuition...är så jobbigt att alltid vara "efterklok" ;-)

Solen skiner och luften är lite krispig <3
Helt underbart !

Ha en go Tisdag !

Kram Anki med flock

Svar: Ja att läsa för barnen är viktigt.. minns att jag läste Harry Potter för sonen.. och sen när han blev lite äldre så turades vi om att läsa ! Kram :)
Esmaralda

15 Michaela:

skriven

Haha! Du ser helt underbar ut :)

Skall till läkaren snart då mitt blodvärde fortfarande är för lågt. Hoppas att det rättar till sig snart!

Vet inte om har rätt men det känns i alla fall som att det finns fysisk attraktion mellan mig och en läkare på jobbet. Och igår sa han "Hoppas att vi ses i morgon". Tänker dock inte agera på detta då han är 25! Lammkött@😄 Kram@

Svar: Lite intresse finns det dock hos lammköttet :) kram :)
Esmaralda

16 EE:

skriven

Detta var segt. Ligger på sjukhuset och lunginflammationen behandlas. Hopppas få stanna till imorgon iaf då vi fått sjukt barn hemma. Och att denna skiten ger sig snart. Vill bli frisk! Tröttsamt med lunginflammation. Riktigt tråkigt. Hittade iaf en bok Här att läsa, det är ju bra.

Kram från sjukhuset

Svar: Skickar lite healing... du är snart på benen igen.. kram :)
Esmaralda

17 Hedwig:

skriven

När jag var 3 år kunde jag vissa barnböcker utantill och då trodde folk att jag kunde läsa men så var det inte och då fick min mamma förklara..Nu har jag plats 10 i bostadskön för en hyresrätt i Nijmegen. Det är ett litet radhus på 45 kvm. Visningen är på fredag. Jag är dock lite tveksam för det ligger nära det hemska rummet där jag bodde förut och så är huset så gammalt att jag undrar vad el/värmekostnader blir och om det finns möss inom hus där. Känner du något? Vore det ett lämpligt ställe eller kommer det något som är ännu bättre? Ha en fin dag allihopa!

Svar: Jag tror du skulle trivas hyfsat bra.. inte 100 % men runt 80. Värmekostnaderna bli lite högre.. och en och annan mus finns med i bilden men inte så det stör.. helt inom det normala.. kram
Esmaralda

18 Mola:

skriven

Hej Esmaralda.

Har hon någon gång märkt att han kan ha känslor för mig? Har hon haft den tanken?
Kram

19 *:

skriven

Hej

ser du vad det är för typ av hinder som ligger som vi måste ta oss över ?

Vi har haft en del diskussioner om lite saker, men det tycker jag är löst nu och det är lugnt med oss.

Känns som både han och jag är rätt säkra på vad vi vill med varandra och det känns som vi är i en förändringsfas med både vårt levende och förhållandet till varandra. Det vi har raserat håller vi på och bygger upp.

Är det det du menar kanske.

Innan vi gifter oss :) Ser du hur långt fram i tiden det är och något kring det. Hemma utomlands mm mm .. Något frieri eller inte.

Kram och tack för all stöttning av dig.

20 <3:

skriven

Tycker M att jag är söt ? Han hade frågat mycket om mig i förrgår och igår. 
Hur stor är chansen att han vågar ta ut mig på en dejt ? Är det en bra kille eller för trist. Det yttre lockar inte men ska se titta på det jag inte brukar sa både M och du.
Open mind för mig då. Testa nytt. 
Kram

21 Norrländskan i söder:

skriven

Vilken skönhet ! ✨

De där funktionerna på mobilen är livsfarliga. Skaffa inte Snapchat säger jag bara... Visar mig främst som en groda för bekanta nu för tiden pga. den bildappen...

Och på tal om grodor he he.. Var på en medioker dejt igår.. Trevlig man dock. Vad tror du Es, uns till i alla fall liten chans att något som fångar mitt intresse dyker upp nu under sensommaren ?

Kramis :)

Svar: Nja, det kan dröja en tid innan det slår till ordentligt och känns rätt... men grodor kan vara rätt söta de också :) kram
Esmaralda

22 Kristin:

skriven

Interessant tema om det å lære bebiser å lese :)
Men, det morsomme var jo bildene av deg. Jeg lo så tårene trillet og ler ennå :)
Takk for at du bidrar til sinnets munterhet, kjære Esmaralda.

Svar: Man tackar :) Kram :)
Esmaralda

23 F:

skriven

Godmorgon Esmeralda fick en tanke idag om min seans som du gjorde för mig, för 7 år sen, det är först nu jag inser att den verkligen stämmer....helt otroligt att du kunde se in i framtiden 7år framåt och se vad jag gör idag. ❤❤❤

Svar: Vad roligt och ja, ibland dröjer innan det sker som ska ske.. jag önskar att jag vore lite bättre på att se tidsmässigt när saker och ting ska ske.. kram
Esmaralda

24 Lotta:

skriven

Inte för att förstöra glädjen, men är det inte så att barnen känner igen ”bilden” av ordet traktor. Inte bokstäver som bildar ett ord...

Min Harri har gått i bitar. Då säger väl jsg hejdå till den...snyft. Alltför många salta bad nu i sommar har gjort den svag. Fungerar den ändå, om jag samlar ihop delarna och har den i fickan eller nåt???? Känns så tråkigt 😫😢

Svar: Jo så är det.. barnen känner igen bilden av ordet.. jag kanske uttryckte mig lite klumpigt.. när de ser ordet TRAKTOR så får de en bild av leksakstraktorn i huvudet... ja samla ihop alla delar men missa inte något o lägg i en påse.. ofta fungerar det jättebra.. kram
Esmaralda

25 Helena Ir:

skriven

Anki,jag håller verkligen med dig om att det är så bra att man läser för sina barn..min yngsta speciellt som hade lite svårigheter med att lära sig förstå hur man knäcker läskoden..när hon/vi väl fått till det så flöt det på så bra att hon var på högstadienivå i läsandet.

Kram

Svar: Ja ofta är det så att när det lossnar så lossnar det med besked.. kram :)
Esmaralda

26 Pia1:

skriven

Jag gjorde liknande med dottern, fast hon var då redan fem år 😊 nä en annan har inte heller någon superintelligens 😂 men, imorgon är det faktiskt på liv eller död om jag orkar/törs lägga fram mina förslag. Hjälp, hur kommer detta tas emot? 😱 Bör jag ta med artiklar för att understryka allvaret i att det måste undersöka? Ångest och diarré. Inte till någon fördel att han är dösnygg heller, jag kommer fasen inte få fram ett vettigt ord 😵😂

Svar: Ta med allt du tycker kan hjälpa dig och lägg fram det hela så klokt du kan... jag håller alla tummar.. kram :)
Esmaralda

27 Helena Ir:

skriven

Tack Es!
Kram

28 Soffan:

skriven

Ny profilbild till bloggen månne? ;-)

Nu lyser solen alldeles lagom och jag är ledig. Tjoho! En vännina till mig kommer hit i några dagar och det ska bli så härligt med egentid. Vad tror du annars om närmaste tiden. Händer något speciellt? Kram 💖

29 Mt:

skriven

Hej!
Möter jag min soulmate 2019?
Kram!

Svar: Ja möjligheten finns.. kram
Esmaralda

30 Mikael:

skriven

Haha kul knapp!

Har tant glasögon:)

Kanske först nu? Det skulle jag haft sen jag föddes men vägrade, det blev en upplevelse när man i tonåren började med linser, man undrade hur i allsin dar man lyckats ta sig fram tidigare utan glasögon med livet i behåll? Blev som en helt ny värld linser, för glasögonorm vägrade jag vara :)

Kram
Mikael

Svar: Jodå, det har tanten när hon läser !! på avstånd ser jag som en falk ! Vill jag tro :) kram
Esmaralda

31 EPM :

skriven

Tack! Då var det som vi trodde, en fas inget hon sett eller hört... Skönt!

Det känns som att de som står upp för mig då J trashar är kvinnor... Hoppas de står upp för mig i grupp också då han börjar snacka?
Jag vill att han blir ”blottad” för vad han är.

Idag stress inför skolstart för barnen imorrn och jobb för mig!

Kram

32 Milla:

skriven

Hej, är så trött efter allt som hönt. Är det liksom utmattning el ngt känslomässigt, vill bara sova, kommer jag orka jobba..hade ju tänkt det men är nu hemma, varit i två dagar. Orkar inte kämpa emot. Kommer allt lösa sig med dottern o soc?

33 Maa:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om nästa flytt om jag och sonen gör den helt själva? Eller kan den handlar om en kärlek?
Kram

34 G.H:

skriven

Helloj, undrar om hösten bjuder på något extra 😁😁😁?
Kram:)

35 M:

skriven

Hej

Åååå är så himla less på mitt jobb nu, arbetsklimatet är inte bra, lönen är kass...
utvecklingsmöjligheterna noll.

Tycker att jag försöker och lägger manken till, men sen när man får skit från ledningen utan grunder. Ingen möjlighet att höja lönen, snarare tvärtom att dom vill att jag ska jobba mer fast utan mer i lön...

Hur ser det ut för mig med jobb i framtiden ? Kommer jag att ha ett jobb jag trivs med både när det gäller lönen och arbetsuppgifter ?

Är lite inne på att göra någonting annat, fast vet inte vad än.

Kram

Svar: Ja du bör och kommer ta dig vidare... nöj dig inte... ta dina steg framåt och ta itu med vad som krävs för att du ska lyckas med detta. .kram
Esmaralda

36 Browallia:

skriven

Tack för att jag fick börja dagen med ett gott skratt :D Vad heter knappen?

Nu har det börjat röra på sig här, spådom efter spådom slår in :) Vissa är från min allra första seans som jag fick 2012! så till dem som misströstar och tror att dina spådomar inte slår in bara för att det inte händer med en gång efter de fått sin seans så vill jag säga Håll ut! Den som väntar på nåt gott...

Så underbart det är att det blivit svalt ute och luften är klar så det går att andas! Igår var första dagen på 3 mån med jeans, långärmad tröja, jacka och jympskor. Älskar den tid på året som kommer nu ♡♡♡

Svar: Jadu, vad heter den.. den finns längs ner... när man är inne på messenger på mobilen... och man kan roa sig länge med den minsann :) Härligt att det börja röra på sig och slå in nu.. somligt tar tid på sig... och jag håller med.. hösten är mysig.. kram :)
Esmaralda

37 Anna.L:

skriven

Hej! Läste ditt tidigare inlägg med Är du en av de mediala?
Själv så kan jag känna på mig saker och få inre bilder (budskap) Tacksam då jag fick möta min morfar och höra hans sång röst, se honom i kyrkan och föra vidare budskapet till min mamma.
Det är en gåva och jag känner mig aldrig ensam då mina änglar är med mig.

Men nu till min fråga, skolan och plugg har fått mig otålig, jag har kämpat med rastlöshet och vill bara ut i världen för att jobba kreativt. Det är skolan som håller mig kvar här och hälsan såklart. Jag har alltid känt mig säker och haft en plan men det blev inte som tänkt tidsmässigt. Då jag varit sjuk mycket under vår/sommar. Ser du om jag gör rätt, att dessa händelser som fördröjer har en mening och vad kommer ske efter den här mer reserverade perioden?
För just nu är jag bara stessad att skolan kommer sätta stopp för alla mina kreativa planer. Kram!

Svar: Du har din gåva på ett väldigt fint sätt och den kommer stå dig bi. Visst blir det lite fördröjt pga hälsan men allt det du vill kan du leva nu.. aningen senare men det spelar ju ingen roll egentligen ! Kram
Esmaralda

38 Tisa:

skriven

Jag börjar få en sån rädsla inför hösten, alla datum, julafton o.s.v. Jag vet att jag ska försöka tänka positivt, men vad gör man när det inte går? När känslorna tar över och man bara vill sova...

Svar: Då måste man jobba med sig själv och använda alla de redskap som man faktiskt har.. att ge efter kommer det inget gott ur.. kram :)
Esmaralda

39 Dalkulla :

skriven

Någonstans i mitt minne tror jag mormor gjorde så med min äldste son, kanske inte så utpräglat som den videon visar. Något jag verkligen kommer ihåg är att hon läste Gud som haver barnen kär med honom. Vi syskon gjorde detsamma när vi var små. Så många år sedan dess. Vissa saker kommer man ihåg, andra är mer diffusa. Mormor hade hand om min son en tid när jag började jobba igen efter nio månader, mer var inte ledigheten för 40 år sedan. Nu tycker jag de har ledigt beydligt längre och mer förmåner. Då var då, varken mer eller mindre.

Kram!

Svar: Jag vet.. för 45 år sedan fick jag lämna min lille bebis till dagmamma och det gjorde ont.. kram
Esmaralda

40 Undris?:

skriven

Tack för tipset,det skall prövas när jag får barn:)


Ser du då när jag kommer bli mamma med barn? Jag är nog den sista jag vet som inte har bildat familj ännu bland de jag känner:( vill inte bli en allt för gammal mamma när det blir min tur.
kram

41 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Känner som Helena Ir, det känns tråkigt just nu, kivet. Men kanske kommer nåt bra ur tristessen o tråkigheten också..
Kram Skorpan

42 Jennifer :

skriven

Hejsan Esmaralda, hoppas din dag varit bra hittills! Jag mår dåligt över ett beslut som jag känner att jag måste göra. Och det känns som att jag måste veta detta för att kunna göra beslutet. Var det henne det handlade om igår och menar han det när han säger att han vill ha mig och bara mig?
Ha en fortsatt bra dag!

43 Mikael:

skriven

Glömde nämna att jag brukar använda benämningen tant på alla som är 37 eller mer då det är lite roligt, lika roligt är det när folk benämner mig farbror när folk gissar jag är 34 :)

jag gissar du är runt 37:)))


Kram
Mikael

Svar: :)
Esmaralda

44 *:

skriven

Hej

ser du vad det är för typ av hinder som ligger som vi måste ta oss över ?

Vi har haft en del diskussioner om lite saker, men det tycker jag är löst nu och det är lugnt med oss.

Känns som både han och jag är rätt säkra på vad vi vill med varandra och det känns som vi är i en förändringsfas med både vårt levende och förhållandet till varandra. Det vi har raserat håller vi på och bygger upp.

Är det det du menar kanske.

Innan vi gifter oss :) Ser du hur långt fram i tiden det är och något kring det. Hemma utomlands mm mm .. Något frieri eller inte.

Kram och tack för all stöttning av dig.

45 Hopp:

skriven

Hej Es

Vad ser du mig jobba inom framöver?
kram

46 Maggie:

skriven

Hej Es

Vad är det första jag fastnar hos min tillkommande,och har vi samma bakrund?
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: