Förbättra din approach .....

Nya människor du möter, de bedömer dig på ett par sekunder.

Man har alltså inte lång tid på sig att göra ett gott intryck.

Och det är ickeverbal kommunikation som avgör hur du uppfattas.

Den som kommit fram till detta är  Angela Ahola som är doktor i psykologi och som skrivit boken: Konsten att göra intryck.

 

När man under de första sekunderna beslutat sig för hurdan du är – så är detta första intryck svårt att förändra.

Viktigast vid ett första möte är intrycket om man kan lita på den person man träffar.  Man tänker inte medvetet den tanken utan den finns i det undermedvetna

En så snabb dom kan kännas orättvist men förklaringen ligger i överlevnad och evolution : Är du vän eller fiende.

Du  bedöms sekundsnabbt efter två kriterier:  Värme som innebär pålitlighet . Är du empatisk ? Skulle du rädda den andre i en krissituation ? 

 

Punkt 2 berör din kompetens.

Här handlar det som självförtroende, dominans och  kapacitet

Dessa två punkter  avgör 82 % av allt vi läser in hos varann.

Vill man inte sänka sig själv på jobbintervjun så gäller det att  att man har rätt dresscode, och alltså den som är gällande på arbetsplatsen.   Du ska vara avslappnad men ha en rakryggad hållning.

 

Fingra inte böjd över mobilen när du väntar… var rak i ryggen redan då. 

Träna på att hitta en stolt hållning.

 För vi oss på ett stolt och medvetet sätt så förändras vi också på insidan och mängden testosteron ökar, också hos kvinnor,  vilket ger oss självförtroende.

Samtidigt så sänker vi kortisolet, som är ett stresshormon.

 

Innan du ska göra ett gott intryck på någon så gå in på toa och gör en ”powerpose”…. Ställ dig framför spegeln med benen brett isät och armarna riktade uppåt i en v-formad segergest. Håll den i två minuter.

Känner vi oss som vinnare, agerar vi som vinnare och detta påverkar vårt karisma rejält.

Handrörelserna ska vara generösa och vida.  Du ska också hitta ett naturligt sätt att visa handflatorna eftersom detta förmedlar ” Jag har inget att dölja – jag går att lita på”

Var noga med hur du talar. Du ska inte prata fort, stressigt eller forcerat.

Du ska låta glad och  avslappnad och du ska våga ta små korta pauser.

Ett leende  får oss att verka mer intelligenta och vakna men du ska inte le hela tiden för då gör du ett osäkert intryck.

 

Människor gillar att känna igen sig själva så spegla den du pratar med.. det är en effektiv teknik.

Glasögonbågar är viktiga.. du ska inte välja sådana som får dig att se äldre ut än du är.  De med glasögon uppfattas som mer intelligenta och pålitliga men också som mindre humoristiska och mindre atletiska.

Slarva alltså inte bort det första intrycket man får av dig.

Förbered dig

Skaka hand och glöm inte ögonkontakt och ett fast handslag.

Bäst blir handslaget som det är torrt och rejält och lodrätt. Vrid inte handen så du ser din handrygg.

 

Med  insikt och med  lite träning hemma kan du alltså rejält förändra det första intryck du ger folk.. oavsett du är på  arbetsintervju eller möter människor i privatlivet

Kram & kärlek

1 Rädd:

skriven

Hej E!

Jag börjar känna mig så trött, gravid och oengagerad. Det enda jag vill är att vara ledig och få tid att rå om mig själv. Jag drömmer om en annan vardag, hur jag än försöker trivs jag inte helt på jobbet. Ser du om jag någonsin kommer få en mer fri vardag med måleri och natur?

Kram och kärlek.

Svar: Ja, det kommer förändras.. du tar dina steg mot det håll du vill gå men det blir ett steg åt gången och kan ta lite tid... men mål når du ! Kram
Esmaralda

2 Rebecca:

skriven

Spännande med kroppsspråk! :) Nu blir jag ju nyfiken...vad gör jag för intryck när folk möter mig?

Grattis till giftermålet förresten!! :)

kram

Svar: Tackar.. och du gör ett ärligt intryck.. kram :)
Esmaralda

3 Skorpan:

skriven

Ja fort går det o sen kan det ju faktiskt vara kört redan i början ;). Undrar hur rekryterare som jobbar åt andra gör för att inte gå på detta? Misstänker att de inte är nå bättre på det här än vanliga dödliga.. Eller? Undrar hur många första intryck jag behöver göra för att jag ska få ett nytt jobb?

O hur många första intryck ska jag behöva göra på på karlar innan det "nappar" ;)? Jja en hoppas ju hela tiden.. Men nu är det dags att ge sig iväg o se vilka överraskningar som väntar mig på jobbet, hopoas inga...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

4 AnnaK:

skriven

Bra tips! Tar till mig några privat. Är den typen som försöker göra mig osynlig. Tycker det är jobbigt att synas. Less på att vara så introvert. Det är riktigt jobbigt när man vill men inte förmår. Men jobbar på det.....lite iaf. Försvinner alltid med en mer utåtriktad person med mig. Känner mig förbaskat osynlig.

Kram 😊

5 Tingeling :

skriven

Tack för tips! Ska ta till mig det, och så ska jag börja meditera och ligga på spikmatta och yoga igen... har tappat det där lite och jag är så trött jämt nu för tiden. Känns som jag börjar bli sjuk. Men sen i höstas när jag pluggade samtidigt som jag jobbade tog mycket energi. Ska försöka hitta tillbaka nu!

Annars tror jag folk uppfattar mig som att jag har en mur runt mig. Vi har nu fått nya människor till jobbet, vilket vi får då och då i vården ju, och denna gång försökte jag vara mer inbjudande och jag ler och säger hej. Råkade nästan skrika Hej till en läkare, gick typ upp i falsett vet inte vad som hände och det var kanske att överdriva lite 😉😂

Min mur är kanske överlevnad precis som du beskriver, här släpper jag inte in vem som helst.

Trevlig tisdag! Ska masa mig till jobbet trots trötthet och lite ont i halsen när jag sväljer. Får se vad detta leder.

Kram!

6 Mimlan:

skriven


Stort grattis till giftermålet!😁

Du nämnde att vi skulle skaffa hund när vi hade kommit iordning i huset, är denna hund den rätta?

Stor kram!

Svar: Den hund som inte har massa jakt, vakt eller vall i sig är den rätta... kram :)
Esmaralda

7 Jossan :

skriven

God morgon!
Igår somnade jag vid kvart över 9 och trodde der var helg när jag vaknade. Den var rätt jobbig. Men snart snart är det dags att ha helg igen. Hoppas dagen går snabbt och veckan.

Ja vi har pysseldag på tisdag nästa vecka. Ska iofs pyssla hela veckan. Och inte ha massa lektioner.

Men så min blivande och jag skulle förstå direkt när vi ses att det är vi? Du kan inte se vilken månad? Varför kan man inte se honom? :( är jag så farlig? :(

Kram

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Drömmar var mer lättare att hitta sina kärlek än i verkligheten...

Jag vet inte om den blonda och korta hår i min drömmar var min kärlek i verkligheten.

Det var svårare att hitta i verkligheten än i drömmar.

Ha det bra

Svar: Ja, det är svårare men du hitta så småningom.. kram
Esmaralda

9 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Möten är intressanta. Jag älskar att möta människor!! Och jag är faktiskt bra på det. Vi har problem i min arbetsgrupp, och varje personal har ett enskilt möte med närmsta chefen och högsta chefen. Igår var det min tur, och de var så imponerade av mig att jag blev liksom lite ställd. Jag pyste bara ut lite tankar och egna ord. Att de inte befordrade mig på stående fot?! :)
Men det är just det, jag är bra på första möten.
Däremot är jag sämre på att upprätthålla den känslan utan att känna att jag är fejk, för jag känner inte själv att jag är så bra som andra tycker. Kanske är det därför jag känner mig maktlös hemma och att mina ord hamnar i luften. Jag blir så fysiskt trött av att inte få något gehör utan bara en massa "jamendudå-attityd". Det är inte min stil att splittra min sons familj, men samtidigt lever jag nu inte i en sådan familj jag vill lära honom att upprätthålla. Kan du se om det finns hopp för vår relation? Kommer det att bli bra? Finns det anledning att fortsätta kämpa?

10 EPM :

skriven

Godmorgon Es!
Visst är det såhär, men grejen med mig är att jag glömmer allt sånthär när det väl gäller, men jag tror jag ger ett bra intryck ändå...

Jag ser fram emot att livet ska gå vidare nu. 😊

Kram

11 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för bra tips.
Ibland tycker jag det svåra är att ens få komma på en intervju.
Man liksom blir bortsolad i inskickat cv men då har jag inte sökt vilket jobb som helst utan säkert väl eftertraktade. Däremot behöver jag läsa mer ekonomi för att vara med eftertraktad där jag vill vara det tror jag.

Hur ser chanserna ut för kärlek, samboskap och början på familj till under nästa år? Bör något av det fallit på plats?
Kram

Svar: Bra att du ringat in och vet.. jag tror också det handlar om att läsa mer.. så gå in för detta.. då har du helt andra och bättre chanser.. kram :)
Esmaralda

12 Fina:

skriven

Nu är det slut och känns väldigt jobbigt. Han blev jättearg och det slutade som vanligt med att vi bråkade. Var detta sista spiken i kistan nu? Känner mig så nedstämd.

Svar: Det är upp till dig om ni ska få en fortsättning.. möjligheter kommer att finnas men det blir alltid ett dysfunktionellt förhållande så tänk dig noga för... det här sliter väldigt mycket på dig... kram
Esmaralda

13 EE:

skriven

Tror du det min vän på jobbet sa att ” han är kille och måste tänka lite först ” stämmer? Att AW kommer höra av sig snart. Ligger förkyld, väntar på fiberinstallatörer och det hade piggat upp lite med något litet från AW. Saknar faktiskt honom. På ett helt annat sätt än tidigare flirtar. Känns som jag vill mer än flirta med honom. Men han är så blyg så vet inte om han kommer våga. Sedan vet jag ju inte om L och P som är ett par på jobbet har hintat något till AW. Jag är ju själv rätt feg.

14 Undrande!:

skriven

Idag är en sorgens dag. Tårarna rinner. Någon jag tycker väldigt mycket om har psykats ut från jobbet.
Kommer vi att fortsätta träffas?
Jag saknar hen så mycket.
Är det ömsesidigt?
Jag funderar på att säga upp mig och har fått ett nytt erbjudande kommer det att bli bra?❤️

Svar: Ja det ser ut som om ni kommer ha fortsatt kontakt och saknade är ömsesidig. Nya erbjudandet är kanske inte perfekt men du behöver förändring.. kram :)
Esmaralda

15 M.m:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser jag ut att vara tvåbarnsmamma när jag är 32 år?
Inom två år?
Kram

16 TjejenO:

skriven

God morgon Es!

Vilket superbra och inte minst passade inlägg. Jag ska nämligen på intervju imorgon så dessa råd ska jag verkligen ta till mig av.

Har jag en chans på jobbet? Det verkar som en rolig tjänst. Något särskilt jag ska tänka på?

Önskar dig och alla er andra en riktigt bra dag! :)

Ps! Vilket fint första (och andra) bröllopskort på dig och mannen. Ni ger båda två ett superbra intryck!😻👌🏼🤗

Svar: Visst har du chans i morgon !!! Låt din egen personlighet lysa igenom !! Kram :)
Esmaralda

17 Mu:

skriven

Hej Esmaralda.
Ursäkta att jag frågar igen,
Hur ser mina chanser ut till Flytt, samboskap under nästa år? Har det fallit på plats då?
Kram

Svar: Chanserna ökar i alla fall.. kram :)
Esmaralda

18 CA:

skriven

Hej
Ser du om jag får någon att spela med i Stockholm?
Eller någin som jag borde fråga om att spela med?
Kram

19 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det är mycket med det jordiska...
Tar till mig tipsen !
Här regnar det igen och idag står vattenfall på agendan .
De kommer för att ta ner en stoor tall som hotar ledningen , sonen är orolig för sitt nya garagetält...men nog kan dom det där ?...

Kram Anki med flock

Svar: Jo det ska nog bra med att få ner tallen så att tältet klarar sig.. kram :)
Esmaralda

20 Lotta:

skriven

Bra tips. Jag väntar på svar från en intervju. Nu börjar hoppet rinna ut. Är det min tur snart att få jobb. Är avundsjuk på andra som åker till sina jobb och till och med dom som sitter fast i rusningen :)))))

Ha en jättebra dag
Lotta

21 guldlock:

skriven

godmorgon! :) varför håller han avstånd nu? vad gjorde jag för fel.. Är det känslorna som svalnat? vad bör jag göra?

22 Therese:

skriven

Hej Es!
Det du skriver får mig att tänka på Temple Grandin som är väldigt autistisk och därutöver mycket kunnig i djurfrågor. Hon har skrivit böcker och forskat om djur, hållit TED-talk och jobbat med djurfrågor inom djurindustrin. Hon säger själv att hon har mycket bristfällig social kompetens och att hon varken klarar av att ta i hand och se folk i ögonen på rätt sätt eller att hitta ett behagligt röstläge eller följa en klädkod (därför har hon alltid samma klädstil som hon alltid haft, sen hon var ungdom).
Hon säger att det är omöjligt att sälja in sig själv genom att ge ett schysst första intryck och därför arbetar hon på att sälja in sina idéer. Hon är mycket intelligent, tänker utanför boxen och har perspektiv att tillföra som är viktiga och som resten av personalstyrkan sannolikt inte har.

Själv har jag också märkt att första intrycket inte betyder allt. I alla fall inte i fråga om vänskap. En del av mina vänner erkänner att de i början betraktade mig som lite väl udda för att betraktas som en potentiell vän. Sen har vänskapen utvecklats ändå eftersom de märker att jag är både trevlig och rolig.
Fast numera har jag lärt mig mer om vad som fungerar och inte i sociala sammanhang så jag är förmodligen smidigare än jag har varit. I alla fall är det lättare att få vänner idag än det varit tidigare.

Kram ThereseC

Svar: Exakt... man kan snabbt döma och ha fel i sitt första intryck men ger man sig själv och varann en chans så kan mycket positivt ske. Jag har vänner med autism som jag verkligen tycker om, två stycken, och vi fann inte varann direkt.. det tog ett tag... en av dem var riktigt otäck när vi träffades första gången och det har vi skrattat åt många gånger.. kram :)
Esmaralda

23 Mimlan:

skriven

Ajdå! Hunden har i sin ras både vakt, jakt och vall😅 då väntar vi lite till på rätta tillfället.
Tack snälla för svar :)

Svar: ojoj det var mycket på en gång.. en mer renodlad sällskapshund utan vakt,vall och jakt är lättare att handskas med.. då får du lättare en hund som kan gå med dig utan koppel och som inte är lika lättstörd... sen finns det alltid individer inom de olika raserna som kan vara speciella.. kram :)
Esmaralda

24 J:

skriven

Hej morgonen började inte bra för mig å sonen. Han blev så otrevlig mot mig å han tycker jag e tjatig. Blir ledsen å trött på det beteende. Kommer hans humör bli bättre?
Kram

Svar: Han är i en tuff period nu... försök själv att förändra sättet du pratar med honom och du kan få en mer positiv förändring tillbaka... kram :)
Esmaralda

25 Pia:

skriven

Jag träffar ju bara läkare nuförtiden. Men jag kommer på ibland att om vi har en någorlunda vettig diskussion så hamnar man just i att spegla varandra i rörelser. Har alltid tänkt att det handlar om osäkerhet men det kanske är ett omedvetet sätt att säga att man är med i matchen. Jag ska försöka tänka på mitt kroppsspråk en annan gång! 😊

26 Susanne:

skriven

God Morgon..
Jag har ett något fel sätt för när jag befinner mig någonstans så står det på min rygg och i pannan.. Gå gärna fram och prata med mig.. Berätta gärna om alla dina bekymmer.. Be gärna denna person engagera, sig i evemang och tillställningar.. Detta lyser rött i panna och på ryggen.. Jag förmedlar en trygghet.. Som är enerverande för personer som är otrygga.. Får ofta höra, att du ska inte tro att du är något.. En del vill trycka till och trycka ner.. Handlade vin på systemet i Kopparberg och så glömde jag bort vad jag skulle ha tre gånger.. På en dag handlade fel och gav bort vin till min granne.. Handlade mer.. Fullt nykter.. Men personalen ringde polisen som kom och kollade att jag inte körde onykter.. Vilket jag naturligt vis inte gjorde.. Folk kan bli irriterade över att jag sprider lugn.. Får ofta höra att jag är duktig men att de tillägger att de inte hade förväntat sig detta resultat efter som de trodde att jag inget kunde. Alltså en för avslappnad attityd.. Jag läste en bok av Ove Tedendtig.. Eller läser en bok och alla runt omkring mig hävdar att jag är för dum i huvudet för att läsa den.. Så nu har jag skaffat en skit bok för att ha ovanpå den i väskan.. Så kan jag läsa i lugn och ro.. Men boken kan man läsa om och om igen.. KVANTMATERIA den är intressant och tar upp olika sätt att se på energi varför det nybildar vätska och ben i kroppen och nyfödelseenergi.. Helt underbart för det finns så många energier, att få ett annat perspektiv på tillvaron är inte dumt..

Såhär har det varit sedan jag var liten..
Min Papa sa att hans arbetskollega hade anmält hans intelligenta dotter till kontorstjänst på jobbet men min pappa hade anmält mig till verkstadsgolvet. Min mamma satt och grät över att jag var så ful och hopplös.. Inte intelligent ful och tjock.. Så vem skulle försörja mig när jag blev stor.. Så jag förmedlar inget egenvärde.. Men jag jobbar på det.. 💕

Fråga.. Nu har jag hittat ett hus igen.. Kan du se om det blir flytt. 💕

Önskar dig en fin dag och alla på bloggen en dag fylld av solsken i hjärtat.. 💕

27 Dunegull:

skriven

Hej!
När jag beställde min talisman så önska jag tre st önskningar men ingen har slått in. Kommer det att göras 2019 eller går inte mina önskningar i uppfyllelse?
Kram

Svar: Kan du genom egna val påverka lite så att det kommer igång är det bra.. men önskningar kan behöva få lite tid på sig och det är mycket troligt att något sker under nästa år.. kram
Esmaralda

28 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda! Idag är en alldeles speciell dag, min lilla dotters födelsedag. Min vackra lilla unge. ❤️

Var med och firade henne lite på förskolan och pedagogen berättade en så vacker födelsedagssaga åt henne så jag blev alldeles tårögd, så himla fint. Blev alldeles rörd.

Ser du något speciellt om min lilla flicka? ❤️ Jag hoppas hon vet hur innerligt älskad hon är. Kram

Svar: Grattis till lilla söta tjejen :) Hon är en liten tänkare och det finns ett djup inom henne. Hon känner sig älskad och du ska veta att du är 100% älskad tillbaka av henne.. kram :)
Esmaralda

29 Mikael:

skriven

Arbetsintervju :)

Har jag arbetat färdigt för detta liv? Har fått lite fint vinkar att livet består av mer än arbete och har svårt komma på vad nästa skulle vara..., så är det dags trappa ner?

Kram
Mikael

Svar: Jag ser igång med något som ger en inkomst men det ser inte ut att vara vanligt traditionellt arbete.. kram
Esmaralda

30 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag är så orolig..
Jag vet att inget är givet.
Jag önskar inte att jag var så mycket äldre.
Ser jag ut att kunna vara tvåbarnsmamma vid 32 års ålder eller att jag är i starten?
Kram

31 DD:

skriven

Precis som du skrev gick mötet med min far fint, och jag hade inga förväntningar.

Nu är skolan snart slut och jag är så nervös inför slutprovet... måste skrapa ihop 13 eller 14 poäng, håll tummarna!!

Es, ser du ett möte mellan mig och H ?

32 Jennie:

skriven

Hej! Oj jösses, en hel lista alltså med allt man måste ta i beaktande och tänka på då man tar kontakt med folk.

Just sådana här listor brukade tidigare ge mig ångest, prestationsångest, men nu tar jag dem inte så allvarligt mera.

Finns tillräckligt mycket att tänka på ändå här i livet, så jag kör mitt race och hittills har det funkat bra, folk brukar gilla mig och jag har lätt att få kontakt med människor.

Jag mår riktigt bra nu förutom lite mindre störiga moment. Syns detta på min utstrålning? Vilken slags utstrålning har jag då de flesta personer verkar gilla mig?

Svar: Man kan läsa en lista och ta till sig något som man tycker appellerar direkt personligen .. annars mår de flesta väl av att kör sitt race. Du har en positiv och trygg utstrålning.. kram
Esmaralda

33 Lottisen:

skriven

Gomorron fina Esmaralda!

Ja det här med kroppsspråket tycker jag är både spännande o viktigt. Handslaget o att titta den man pratar med i ögonen visar ju verkligen ganska mycket på hur man är som person! Även hur man sitter det är rätt spännande det här med Kroppsspråket.

Jag har en viktig fråga för mig:

Kommer min hälsa att bli bättre eller är det någon annans mående jag bär på o då menar jag en vilsen själ i mitt hus?
Varma kramar med hopp om en fin tisdag🙏💜

Svar: Det har faktiskt varit så att du tenderat bära någon annans mående men det är slut med detta nu.. nu är du bara du och du kommer må mycket bättre.. kram
Esmaralda

34 AnnaK:

skriven

Alltså.....finns det nåt hångel alls i sikte längre? Känner mig lite snuvad på konfekten 😂

Kram 😊

Svar: Jodå, de kommer.. kram :)
Esmaralda

35 Marita:

skriven

Hej Esmaralda!
Det här va bra råd.
Jag tror jag ger ett ganska bra intryck på intervjuer,även om självförtroendet inte alltid är det bästa.
Jag är arbetssökande nu ,så undrar om det kommer ordna sej med jobb?

Kram

Svar: Jadå, visst får du jobb... kram :)
Esmaralda

36 Ghost_writer :

skriven

Känns det som att detta kan bli av?? Jag hoppas verkligen på denna, även om jag inte tar ut något denna gång. Tänkte därför fråga dig om det verkar som att der äntligen blir min tur?


Kram

37 <3:

skriven

Tack för tipsen kära Es. Hur går tankarna hos bilhandlaren vill han ses igen ? Är snart den 14/12 😉 Har inte hört av mig något mer till honom sen mitt långa sms då jag försökte förklara förstod inte riktigt varför han blev så upprörd. Strul kille ja kanske men han har hört av sig nästan ett år så allt känns konstigt när jag började släppa in honom i mitt liv lite.
Antar att det inte var han som skickade blombudet i helgen och krya på dig kittet. Det här blev mer än bara en förkylning. Suck hoppas att det ger med sig så jag är frisk i jul.
Kram

38 Anonym:

skriven

Hej du spådde rätt att fonden skulle ge mig ett bidrag i nov.
De är så snälla mot mig känns det som.
De sammanträder i dec igen vet ej vilket datum. Finns det någon möjlighet tror du att de ger mig ett bidrag igen som täcker min rekreation ?
Kändes nästan lite fult att skriva en ny ansökan.Gjorde det igår och ska lägga den på lådan idag och hålla tummarna. Hoppas att de inte tar illa upp.
Kram

Svar: Nej det tror jag inte de gör... men var lite selektiv.. det KAN bli för mycket.. kram
Esmaralda

39 Louise:

skriven

Så något rätt måste jag göra då när jag kommer på intervju Har alltid ögonkontakt med folket, ler och skrattar. Men sen blir det inte mer än en intervju så ja...
Tre månaders väntan är över. Jag blev antagen till min utbildningen jag sökt till. Så nu kan man väl pusta ut.

En intervju till på måndag de sista för detta året i Falsterbo som barnskötare denna gången. Och jag hoppas faktiskt att jag får det även om det innebär pendling dagligen.
Men helst hoppas jag på jobb här i Malmö, en egentligen så spelar det ingen roll bara jag blir anställd.

Kommer 2019 bli mitt år? Kommer jobbet till mig i januari?
Det hade varit så gött att ha en inkomst till.

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar.


Svar: Nu ser det äntligen ut som om saker och ting faller på sina platser lite bättre ! Jobb kommer.. men kan dröja en tid till.. kram
Esmaralda

40 Hönan:

skriven

Ja!! Tack!! <3 Nu ska jag göra det här! Blev inget igår, så hoppas idag går lika bra?

Kram

41 Ghostwriter - Karisma :

skriven

Jag tycker att jag gör gott intryck, åtminstone på jobbintervjuer. Ibland på telefonintervjuer och ibland tycker jag att jag blir oerhört nervös på telefonen trots att jag jobbat med det. Jag är och för mig precis som i din beskrivning men det kommer naturligt för mig, det är inget jag ”tränat på” indirekt, det är sån jag helt enkelt är. Jag får oftast alltid jobbet efter en intervju. Men, såklart får jag inte intervju för vilket jobb som helst.

Jag älskar mig själv och då spelar det ingen roll om mitt självförtroende ör helt 100. Jag har god självkänsla och försöker visa det i måttlig mån - dvs så pass att jag inte framstås som översittare. Sådana gillar jag verkligen inte.

Jag kan säga för er som söker jobb, ta till er beskrivningen i texten för den är riktigt bra. Men det krävs såklart att du går en del på intervjuer och provar dig fram, till vad DU är. Du kan inte bara utgå från vad dom vill ha - du måste veta vem du är och om dom är det du vill ha. Annars minskar man chanserna....

Försök också hitta gränsen mellan din personlighet i jobb och privat. Jag är en person som lätt blir stressad och orolig - men jobbmässigt behåller jag lugn och tänker utanför boxen. Så får du frågan i hur stresstålig du är - berätta från jobbperspektiv och tänk på hur du skulle kunna hantera stresss JUST inom den tjänsten. Du behöver på så vis Inte ljuga eller försköna.


Kram till er :)


42 Michaela:

skriven

Intressant! Undra vad jag gör för intryck🤔

Har inte hört från nya jobbet om de godkänner min lön eller inte. Hoppas inte att det skiter sig nu! Undrar om han är så lycklig med sin nya tjej som han ger sken av. Orättvist när skitstövlar finner kärleken! Sånt förstår jag inte.

Kram!

43 CR:

skriven

Intressant inlägg..
Nu blev jag nyfiken hur jag uppfattas? Självsäker
känns inte så viktigt för mig, men att man är ödmjuk,snäll,glad och ärlig.
Ha en fin dag allihopa
Kram :)

Svar: Du uppfattas så som du tänker och man gillar dig.. kram :)
Esmaralda

44 Barbie:

skriven

Hej goa Es! Ser du om det blir något romantiskt mellan mig och R? Kramar

45 Vv:

skriven

Hejsan Esmeralda!

Skulle det vara fel om jag ligger med A?! Han vill jag vill men .......

46 Skorpan:

skriven

På tal om aporoach på lunchen idag. En kvinna som kom o satte sig bredvid mig såg så sur ut att det verkligen inget trevligt första intryck. Nåja hon behövde ju inte göra nåt intryck på mig förstås, men jag undrar nog varför hon såg så sur o arg ut? Tänkte nästan fråga, do hon hade ätit litet, om hon kände sig alls nå gladare, men det gjorde jag inte.. Angår ju inte mig, en främmande människa..
Kram Skorpan

Svar: Man kan undra ibland... ett vänligt leende kostar ju inte på särskilt mycket.. kram :)
Esmaralda

47 Frida:

skriven

Hej
Spännande angående första intrycket att små små detaljer kan vara så viktigt.
Idag är jag hemma med min dotter som har kräkts men är nog mest jag som behöver vila ...vänder det så jag får lite goda energier snart 😊
Hoppas du har mysigt i alla julbestyr 😊
Kramar 💛💜💛

Svar: Hoppas lilltösen mår bättre och att du får lite extra vila.. kram :)
Esmaralda

48 A:

skriven

Hej Es

Kan du göra en spådom för år 2019?
kram

Svar: Ja, någonting kommer.. jag brukar ju göra en sådan spådom :) kram :)
Esmaralda

49 B:

skriven

Heej och godmorgon! Har börjat kika runt nu på lägenheter i min hemstad, och längtar mer än någonsin efter att få komma hem.. sen kanske jag tröttnar efter ett tag, men det känns bra att komma hem igen! ☺️ Tror du det kommer gå bra med lägenhet alternativt något litet jobb och så? Kram kram :)

50 Anonym denna gång!:

skriven

Bör jag kontakta en fd bekant och kan denne vara vittne? Det känns så. Men jag är rädd. Och vill inte dra upp något om det inte Kan hjälp till.


Kram... tacksam för svar..

51 ht:

skriven

Hej!
Tack för intressant läsning, stämmer så bra!

Ringde nån dag sen till ett medium som sa att 2019 kommer jag få en bättre position dvs att jag höjs i position o att lönen höjs på mitt nuvarande arbete.

Stämmer detta? Kan du de när detta sker isåfall?
Kram!

52 Jossan :

skriven

Kom precis hem och ligger nerbäddad i sängen. Är så trött så jag mår illa. Jag försöker bita ihop för att orka med hela veckan och nästa. Jag längtar efter en famn att ligga i och känna kärlek. Det känns aldrig som det kommer hända. Jag känner mig så ensam..

Varför kan man få fram hur andras kärlekar ser ut och när de kommer men min verkar gömma sig... vill han inte va med mig? 🙄

Ska äta och vila sen blir det 3 pass på gymmet..

Kram

Svar: Kärleken kommer.. det vet jag ju ! Så tvivla inte. Kram :)
Esmaralda

53 Mikael:

skriven

Tack :) för mer än 10 år sen sa chefen till mig, man behöver inte jobba..., mer än en person har lagt vinklar åt det hållet men haft svårt ta till mig det, jag kanske är lite mjukare idag :)

Kram
Mikael


54 Erika:

skriven

Hej!

Jag drömde i natt att jag tappade en bit av en tand. Vad tror du att det kan betyda?

Svar: Att oväntade pengar är på väg... kram :)
Esmaralda

55 <3:

skriven

Godkväll kära Es, vet vem som gav mig presenten på dörren i lördags. Är han något att hänga i julgranen ? Väldigt gulligt och omtänksamt av honom. Får känslan att han inte är singel så varför uppvakta mig....tror inte att det är vänskap bara P vill. Har funderat över att många ofta vill ge mig små gåvor. Har varit så sen jag var liten. När vi var utomlands fick jag ofta små saker i affären eller på marknader.
Kram


56 Anonym denna gång:

skriven

Bör jag kontakta en fd bekant och kan denne vara vittne? Det känns så. Men jag är rädd. Och vill inte dra upp något om det inte Kan hjälp till.


Kram... tacksam för svar..

57 MoonShade:

skriven

Hoppas folk får ett bra första intryck av mig!

Varför låter han sig styras av honom? Så ledsamt att se på hur han förändras till en skitstövel efter att den andre sagt sitt! Annars är han en go människa.

Svar: Folk får ett bra intryck av dig. Ja, han är svag på det sättet.. kram :)
Esmaralda

58 Fanny2:

skriven

Superbra tips! Jag är den nervösa typen, så för mig är det viktigt att slappna av i god tid. Är väldigt medveten om den icke-verbala kommunikationen och bara en sådan sak som att vara vänd mot den man pratar med och inte gömma händerna gör skillnad. Powerpose har jag läst om förr men aldrig provat. Kanske är något för mig som måste träna på att ta för mig mer.

Tack för svar igår och visst ska det inhandlas en massa gott. 💜 Det blev förresten supermysigt med ljusgardinen hemma så då måste jag passa på. :)

Kram

59 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Blir det en flytt för mig under nästa år?
Kram

60 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om han bildar familj med henne?
Kram

61 Undris?:

skriven

Hej Es

kommer jag möta min framtida man snart och bilda familj?
kram

62 Barn:

skriven

Tror du att jag blir gravid 2019?

63 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Ibland klandrar jag mig själv tänk om jag gjort så dumma val om det är så att jag valt bort min chans till familj.
Hur ser mina chanser ut till ett till barn under nästa år eller året därpå?
Eller dröjer det mer än så innan det blir familj för mig?
Kram

64 Fina:

skriven

Hej Es! Kommer jag att lyckas stå emot honom om jag verkligen bestämmer mig och går in för det? Kram

Svar: Ja om du fattar ett tydligt beslut och skaffar dig ett förhållningssätt.. kram
Esmaralda

65 Alie:

skriven

Intressant och saker att tänka på... med åldern har det t.o.m blivit lite roligt att gå på intervjuer, det ÄR intressant att möta människor, i olika möten även om du är pressad eller avslappnad i en intervju.

För första gången ska jag nu vara med i en grupp på andra sidan, dvs vara den som intervjuar gällande en högre tjänst än mig själv, hur kommer det att gå för mig?
Kram ✨

Svar: jag får en positiv känsla... kram :)
Esmaralda

66 Hs:

skriven

Tack för påminnelsen. Är hyfsat bra på detta men kan nog tänka fler "vinnartankar" inför intervjuer och om jag slarvar med träningen så tappar jag hållningen. Fullt upp i jobbsökande här, var på en intervju igår som gick bra, dock inte säker på att det är rätt jobb för mig just nu. Hon vill att jag ska mejla mitt löneanspråk och jag väntar någon dag till med det för att köpa tid. Ska se lite hur det går närmaste veckan, har en till intervju imorgon. Pratat med min närmaste chef idag och hoppas jag kan ta ut innestående semester i andra halvan av jan och sen sluta till 1 feb, kommer de att gå med på det tror du? Kommer den statliga myndigheten att kalla mig till intervju? Tveksamt om jag är kvalificerad för det jobbet men frisk vågat hälften vunnet.

Har börjat på ansökan till utlandsjobbet också men det var mer att fylla i där, behöver skickas in senast i helgen.

Fina bilder från julbocksfesten. Ni ser ut att ha det så roligt och mysigt tillsammans.

Kram

67 Helena Ir:

skriven

Suttit i ett föreningsmöte idag..med omkring 115-120 pers i lokalen. Kände jag av människornas energi eller tog jag emot från något annat håll igen..det här var kring 18,20..en riktigt stark healingkraft som pågick i min kropp..jösses alltså!

Kram :)

68 My:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du mig inte bli sambo under nästa år? Ser du mig bo själv under hela nästa år?
Kram

69 Lisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att skaffa lägenhet, eller ser det ok ut att bo hemma ett tag till?
Kram

70 Lilla jag:

skriven

Hej Es

Ser du något roligt jag kommer vara med om snart?
kam


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: