Har tomten inget riktigt jobb ?

 
I går blev det besök på Norrvikens Trädgårdar.. och det är ett  mirakel att
vi inte regnade bort !!
Allt som kunde göras inomhus - gjordes inomhus !
Vi  åkte tåg... besökte utställningarna i nya växthuset...
 
 
Och så hittade vi tomtegrottan....
 
 
Och Ozzy passade på att fråga tomten hur det kommer sig att han sitter där och tomtar. Har du inget riktigt jobb kanske ?
Fast för säkerhets skull önskade han sig massa Nerf också... man kan ju aldrig veta när magin slår till !
 
 
Vad som skulle blivit en hel eftermiddag... grejade vi i rasande tempo på 1 1/2 timme och sen for vi hem till mig och drack glögg.  Genomblöta & frusna !
Men det var en trevlig eftermiddag i alla fall !!
 
Nu närmar sig kvällen och idag har jag  grejat julköttbullarna mellan varven... och  jag fattar inte varför det blir så vansinnigt rörigt och kladdigt i köket så fort jag  ska vara huslig.
 
Mobilen ringde och jag svarade.. för att sen upptäcka att typ halva köttbullsmeten  hade klibbat  fast på displayen.
 
Kylskåpsdörren var inte så fräsch den heller.
 
Om någon undrar vad det är för skillnad mellan julköttbullar och vanliga så kan jag berätta att det är kryddpepparn som gör det  !
 
Ha en go kväll
 
kram &  kärlek
 
1 Helena Ir:

skriven

Ja just. det..kryddpeppar..fast det använder jag året om i köttbullarna.. Undra sa flundra om inte kryddpeppar används mer i matlagning i det finska köket..

Synd att regnade, så igår.. men ni var duktiga som utmanade vädret..och tror jag håller med Ozzy där..tomten han måste ha ett annat jobb också :)

Kram :)

2 Michaela:

skriven

Så mysigt med tomten! Vill också önska saker☺ Äckligt regnande men vi hoppas på snö snart!
Lät som goda köttbullar det där.

Har renat ur hos mamma och salviaröken har rökt som fan och här sitter jag med röda klianden ögon och nyser😁

Kram och ha en mysig kväll!

3 Maria:

skriven

Hej Esmeralda! Kommer hon och jag att komma nära varandra igen? Kram

Svar: Det ser inte ut att kunna bli som det varit.. kram
Esmaralda

4 f:

skriven

hej esmeralda undrar om det finns något meddelande eller budskap till mig. kram

5 hmm:

skriven

hur kommer det gå för mina syskon esmeralda

6 Lotta:

skriven

Ja, vad gör egentligen tomten resten av året...:) Äter köttbullar med kryddpeppar i kanske...eller putsar på sin släde, eller styr och ställer med alla nissarna...

Nu har jag varit på samma företag för intervju....två gånger....Vill så gärna att dom väljer mig. Orkar inte ramla på målsnöret. Har två konkurrenter. Hur ser det ut?

Kram L





7 Anonym:

skriven

Kommer jag vinna striden mot Sofie på salongen ? Tror hon insåg idag att hon gjort helt fel och att det kommer svida för henne om detta kommer ut offentligt. Vad är det för fel på denna människa. Som att hon söker bråk.
Kram

8 Milla:

skriven

Känner mig ensam låg o orkeslös. Ibland tror jag att det blir bättre om jag hittar ngn kärlek, en man, men jag har tre barn o det är nog inte så stor chans att få ngn sambo.

Svar: Jodu, en sambo kommer du att ha.. kram :)
Esmaralda

9 Skorpan:

skriven

Ja tomten måste ju marknadsfötra sig själv så han inte glöms bort ;), finns ju risk för det också. Husligheten ska väl synas, så andra också vet att husmor varit på gång ;D.

Glögg skulle faktiskt sitta fint, med lite styrka i, i helgen kanske. Har mannen månne kommit närmare nu så att vi kanske kan dela på en flaska glögg? Saknar verkligen en man att dela vardagen med..
Ha en bra kväll!
Kram Skorpan

10 Louise:

skriven

Yay jag var hos tandis och blev 850 kr fattigare. Dit igen för undersökning på onsdag och jag vet inte alls hur jag ska finansiera det för det går på 900 kronor. Han sa att han måste göra rotfyllning och det har jag ingen vidare lust till men tydligen har jag inget val. Eller jo. Han kan ta ut tanden men det ska inte behövas.Min man tycker jag ska få ett andra utlåtande men de kommer säga samma.Mannen säger att han ljuger att jag måste göra en rotfyllning. Det har jag definitivt inte råd med just nu.
Idag lagade han det mest akuta och det gör inte så ont längre och jag kan äta normalt.
Trevlig tandläkare i alla fall.

Har sökt tre jobb idag men jag vill bara så ha besked på om vi kommer med i opponeringen eller inte så jag kan lägga det bakom mig och påbörja mina två sista praktiker. Det är så drygt att vänta. Hade varit en fin julklapp om jag klarat opponeringen.

Nåja.
ha en fin kväll. Kramar

Svar: Det lutar åt att din tandläkare har rätt i det han säger.. kram :)
Esmaralda

11 Berg :

skriven

Mysigt ni har det, antar att ert regn snart vandrar över landet mot oss norröver.

På jobbet går det troll i ett moment jag försöker utföra... får inte till det, och det känns uselt. Lossnar det snart? Det tär på självförtroendet. Kan du se att jag lyckas?

Ha det gott!

12 Livsturisten:

skriven

Rakt på sak...jag blir inte klok på denna man. Han kläcker ur sig saker på senaste som gör att jag inte vet var jag har honom. Eller jo det vet jag ju på ett sätt. Men vad vill han med "oss" egentligen? Själv är jag väldigt tålmodig i mina tankar. Kram!

13 Milla:

skriven

Hej, en jag känner vill bli spådd. Vilken mailadress har du? Kan man ställa frågor?
Själv är jag så trött på att vara trött fast jag vill göra saker, så frustrerande. Och ingen kärlek...

Svar: [email protected] är min emailadress.. och jag mailar info tillbaka om hur det funkar.. kram
Esmaralda

14 Zuzeee:

skriven

Hej

Ser du att jag börjar träffa någon snart??

Kram

15 Bellagio:

skriven

I din senaste seans till mig skrev du att jag kommer möta kärleken, men det kan ev dröja något. Det kunde vara så att jag dejtade innan det. Nu har jag träffat en tjej, och min första känsla var att detta är inte min riktiga kärlek. Men dejt, absolut. Ska jag fortsätta dejtandet trots att jag konstigt nog vet att det inte är för framtiden. Det är ju pirrigt och roligt...

Svar: Klart du ska dejta.. så länge det ger dig något är det helt rätt.. kram
Esmaralda

16 Linda N:

skriven

Plastfolie! Det räddar både mobil och surfplatta när man står i köket. Touchscreenen funkar ändå :) Så kan man både svara i telefon och titta på digitala recept.
Kram

Svar: Det ska jag lägga på minnet till nästa gång :) kram
Esmaralda

17 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha barn är för underbara! Vilken härlig fråga han fick till.

Har sökt några nya jobb. Som det ser ut nu blir jag arbetslös efter årsskiftet.
Ser du om jag kommer bli kvar på nuvarande jobb en tid till? Eller om jag måste gå tillbaka till hemtjänsten? Eller blir det något annat nytt bra jobb för mig?
Ser du nytt jobb för mig?
Kram

Svar: Kam bli hemtjänsten under en period med sedan kommer något annat.. kram :)
Esmaralda

18 Undrande:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du några tecken på att min sons pappa tog illa vid sig när jag skrev att jag tror sonen skulle uppskatta väldigt mycket att han var med ibland i vissa situation? Eller kände han sig anklagad?

Jag förstår inte det hela heller, han ska ju betala underhåll till mig. Vilket ibland inte sker i tid. Oftast inte faktiskt. Känner att det sliter på mig helt i onödig. Blir arg och ledsen. Förstår inte.
Är det inte viktigt för honom? Tänker han gott om situationen med mig eller är han nonchalant till mig? Vill förstå det hela...
Är jag/ vi en viktig del i hans liv? Eller bryr han sig inte? Hur ska jag handskas med det hela så det inte tar min energi ifrån mig?
Kram

Svar: Han verkar ganska nonchalant just nu... och det är en självklarhet att du sätter ner foten, det får han tåla. Viktigast är att han har egentid med sonen.. kram
Esmaralda

19 Anki:

skriven

Gokväll Es
Härligt med köksbestyr mindre härligt med regn...
Här bakas det saffransskorpor och om jag hinner en saffranskaka...får ju ev besök på Onsdag av bästa massören Susanne Amalia !

Go fortsättning i köket
Kram Anki med flock

Svar: Jamen var roligt att allas vår Susanne Amalia ska komma på massagebesök :) Allt med saffran är så himla gott.. önskar jag vore mer lagd åt det bakiga hållet... kram :)
Esmaralda

20 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Så mysigt det ser ut det hela.

Ser du om han eller jag verkar känna mer för den andra? Eller ser det ut att vara på samma nivå?
Kram

21 Anna.L:

skriven

Vet inte om besvarandet av frågor avslutats på detta inlägg, men ger det ett försök. Om du ser på morgonkvisten något! 💕
Jag har på sistone känt en sådan inre stress, tänker mycket på framtiden, studier, hälsan och min omgivning. Men borde nog fokusera mer på nuet...

Det senaste dagarna har jag fått sms och telefonsamtal av okända människor, aldrig svarat. Brukar inte svara på okända nummer. Men det är lite konstigt då det verkar vara privatpersoner och inte försäljare. Är det något att vara orolig för, varning?

Sedan undrar jag om det kommer gå bra att kontakta ”företaget” min mamma bad om, kommer det vara tillmötesgående och hjälpa mig?
Kram!!

22 CA:

skriven

Hej igen
Glömde berätta att min Gabbe gick i två delar, i min väska, nu på resan. Vet inte vad han gjorde för gott för mig, men han måste ha tagit i ordentligt, för det kan inte ha varit lätt att gå sönder när han låg skyddad i min väska.
Nu ligger han återigen under madrassen.
Det är lite liv i han fortfarande, vilket är kul, det gläder mig.
Kram

Svar: Javisst är det liv i honom fortfarande och faktum är att han gjorde något stort för dig.. han lyckades nog så väl att du ingenting märkte.. men hade han inte ryckt in.. ja då hade du märkt av eländet.. kram :)
Esmaralda

23 Marie:

skriven

Hej Ezmeralda!
Finns det möjlighet att få anlita dig?
Håller på att lyssna på din bok.
Det känns som jag behöver vägledning.
Om ja, hur vill du få din lön. Du gör ju ett jobb isåfall. Ett värdefullt sådant.
Skulle bli oerhört glad om du har möjlighet men förstår om det inte går.
Med varm hälsning
Marie

Svar: Välkommen att maila mig på: [email protected] och jag mailar info tillbaka till dig om hur det funkar :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: