Luciafuzz....

Så var det dags för det årliga luciatjafset igen

Det börjar bli rätt tröttsamt.

På Facebook sprids rena lögner och bakom dessa finns väl troligtvis en främlingsfientlig hen.

Och folk som inte vet bättre kommenterar ilsket att  för helvete, tafsa inte på våra  svenska luciatåg… och det tror jag faktiskt ingen gör.  Människor övertolkar och går igång och tror att pepparkaksgubbarna ska förbjudas och  att lucia i kyrkan ska förbjudas.. eller så ska hela företeelsen lucia bannlysas !! Fan ta invandrarna ! Typ.

Det vimlar av konspiratoriska idéer. Man blir så trött.

Jag läste nåt nyss som var på riktigt.. nämligen att det verkar som om folks intresse för lucia minskat.  Bland annat var det bara en intressent till luciarollen i   Lidingö.

Okey.. jag kan hålla med om att det finns en och annan  som har en pinne i röven av  politisk korrekthet.. och som tycker att lucia ska firas på neutral plats utan religiösa inslag… att lucia helst ska vara en mörkhyad pojke och att ljusen ska vara regnbågsfärgade. 

Och lika illa är det med de som  skriker sig blå om att luciatågen ska se ut som de gjort i alla tider.. och här ska inget nytänk sticka upp sitt fula tryne !! 

Suck

Jag har lika svårt för båda delar.

Allt är ju så enkelt egentligen.

 

 

 

 

Låt de som vill fira – få fira !!   På sitt eget sätt. Tycker man att lucia ska ha långt blont hår… helt i sin ordning. Tycker man att lucia ska vara en svartmuskig man.. det är också i sin ordning.  Låt så många som vill vara lucior.  Låt de tjejer som vill vara stjärngossar få vara det och manliga tärnor är också helt okey.

Och de som vill ha det 100% traditionellt.. de får  ha det så .. utan sura kommentarer och samma sak gäller de som väljer  otraditionellt.

Jag fattar inte varför det ska vara sånt fuzz ???

Alla kan fira i kyrkan… alltid !  Alla är välkomna i svenska kyrkor och man utesluter ingen.. inte ens mig som gick ur kyrkan när jag var 18 år.

Jag bara efterlyser vanligt sunt bonnaförnuft !!

Hur svårt kan det vara ?

När min bror kom till Sverige som tonåring  fick han uppleva ett luciatåg och det var  så vackert att han grät. Hela livet igenom blev han berörd och tyckte att lucia var så satans vackert.  Trots att han var  troende  Shiamuslim.

Nu har jag rutit klart

 

Kram & kärlek

1 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda! Känns som att det mest är i Sverige det är sådant fuss om Lucia, i Finland är det fortfarande rätt traditionellt och enkelt. Oavsett tycker jag att Lucia är en fin tradition.

Funderar kring resan och undrar nu....kommer resan att vara i onödan? Bortkastad? Eller hur stor chans att det blir lyckat? Kram

2 <3:

skriven

Håller med dig kära Es😇 Hur går tanken hos LM ? Funderar han fortfarande på mig ? Känns så himla konstigt. Tänkte han något på att det liksom var vår dag igår som vi skojat om hela hösten.
Kram

3 Skorpan:

skriven

Tror det är din "rytervecka" denna vecka Es ;). Ja så himla svårt ska det väl inte kunna vara, var o en på eget vis. Jag är mer för den traditionella varianten, men i ett gymnasium vet jag att där firas det korvlucia o det är bara pojkar som deltar i det luciatåget. För att det varit en pojkskola i herrans många år o mig veterligen har ingen tagit illa upp, eller? Jag hade chansen att bli lucia en gång men då det var en annan som så gärna ville vara det, ja då lät jag henne vara lucia. Väntar alltså på att bli lucia nångång ;).

Det du spådde för något år sen om att bli sviken i kärlek är nu ett faktum o det är väl inget att göra åt den saken, men jag undrar om orsaken verkligen var den som sades, eller låg det något annat där bakom? Misstänker lite det...

Här fortsätter badrumsprojektet med torkning till nyårsafton o då är det fuktmätning. Suck säger jag, även om det ju är i-lands problem. Det är damm överallt o golven är skyddade med pspper o rummet mitt är ett förråd.. Inga gammal badrumsinredning ska bytas ut till ny för de fungerar ju, o deg gör mig frustrerad. Undrar nog om badrummet alls kommer att bli sådant som jag önskar, vad tror du Es?

Glöggfesten är över o alla mandelmusslor höll sig väl hela tills de blev uppätna ;D.. Alla var glada o nöjd o idag är en Treo behövlig kanske ;). Här ska det kanske shoppas om den berörda infinner sig i tid, om inte, ja då skjuts det hela eventuellt upp.. Får väl se om det går att få nån ordning på kaoset här ;).
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja det känns som om också något annat ligger bakom även om jag inte ser vad. Lita på din egen känsla.. kram
Esmaralda

4 Undrande!:

skriven

God morgon eller inte!
Häromdagen fick jag spådomen/avläsningen från helvetet.
Jag fick emot mina principer ich vände mig till någon annan än Es!🙈

Svaret som skickades innehöll bla att min dotter aldrig skulle ha en bra relation med mig och att jag aldrig skulle kunna rädda henne ur helvetet.
Min flört han var minsann det minsta och mest ruttna äpplet längst ner på grenen och jag ifrågasattes varför jag överhuvudtaget tittade åt det hållet. Något förhållande var inte aktuellt för mig alls.
Mitt liv skulle aldrig bli som jag tänkt eller ville och det var ingen idé att jag inbillade mig något.
När de gällde min ekonomi så tyckte hon att min kropp borde klara sig på ett äpple och resten kunde jag betala räkningar för.

Jag är rätt luttrad men det här tog nog priset och på någon jäkla vänster så kan jag inte släppa det.
Är mitt liv/framtid verkligen så bedrövligt eller är människan som skrev det här bara ovanligt sjuk som skor sig på att sänka folk i elände?

Nä ta referenser innan ni lägger dyra pengar på sådana människor!
Jag hade sparat och sett fram emot ett seriöst svar men fick väldigt mycket pengar att bara rinna ut i ingenting.
En julklapp till mig själv som blev en mardröm typ!

Svar: SLÄPP DET och släpp genast !! Det här är bara skitprat från en person som tror sig kunna spå men som inte kan. Kram
Esmaralda

5 Michaela:

skriven

Gillar inte det här att man tar bort pepparkaksgubbarna.

Operationen tog 7 timmar. I vaket tillstånd. Och de rotar i hjärtat. Inget annat än en mardröm. Fick hjärtflimmer vid ett tillfälle så de tvingades söva honom några min och elchocka hjärtat. Läkaren sa att operationen fick "betyget" 10 av 10 och att de lyckades bränna bort den farliga ledningen som de inte lyckades med sist. Men den ledning som de brände sist hade växt tillbaka så de fick bränna den igen. Gör fruktansvärt ont när de bränner. Ja ni kan ju tänka er själva. Om de kommer tillbaka igen vet vi inte men jag ber till högre makter att det vänder till det bättre nu annars vet jag inte om han fixar detta. Har fått kontakt med psykiatrin för samtal och troligtvis medicin för hans ångest som plågar honom varje dag. Hjärnan är helt klart i kemisk obalans.
Som syster är jag helt slut av oro och vill bara få lugn och ro nån gång annars kolavippar väl jag snart också ........ och mitt i allt när vi får besöka honom på rummet efter op kommer det en manlig personal som tittade på mig några gånger. Måste ha varit för att jag såg ut som ett spöke .... söt var han iaf. Och personalen ordnade så att brosans tjej fick sova över i samma rum så att han skulle känna sig lugnare. Helt underbart och sånt värmer mitt hjärta. Kram!

Svar: Ja, det är tungt och vilken jobbig operation ! Men 10 av 10 poäng låter bra och betryggande. Klart att din bror mår hemskt dåligt av allt detta... och det är viktigt och rätt med samtal. Jättefin personal och killen tittade faktiskt lite extra på dig och bara för att han tyckte du var söt... kram :)
Esmaralda

6 Mimlan:

skriven

Detta har jag också tänkt på! Håller helt med dig Es, mer sunt bonnaförnuft behövs verkligen😂

Har hittat en hundras utan jakt, vakt och vall som vi båda tycker om.
Men nu är frågan, är det rätt tillfälle att skaffa hund nu?

Stor kram och trevlig helg

Svar: Skaffa hund när ni har som mest ledighet , då blir det bäst ! Kram :)
Esmaralda

7 Carin:

skriven

Godmorgon ❣️
Inlägget tog mig tillbaka till flera luciafiranden jag gjort under åren. Ett av tidigaste minnen när det blev ”ramaskri” när klassen (vi gick i trean?) var tvungna att ha två lucior. Lucian lottades fram, och en av kandidaterna vars lapp inte lästes upp skrek som en stucken gris och grät så tårarna sprutade. Stackars läraren såg enda utvägen att låta tåget ha två lucior då.
Redan då som liten blev jag så förvånad och faktiskt arg att ”är man med i leken får man leken tåla” plötsligt inte gällde och bara man sparkade sig fram och skrek så kunde man få sin vilja igenom.

Var på en meditationskväll i veckan och det var ett gott avslut på detta år efter att ha gått och burit på stor frustration, sorg, besvikelse, ilska och osäkerhet. Fick en härdsmälta samma dag som meditationen skulle ske och jag fick reda på en sak som gjort att jag tyvärr tvivlade på att Universum vill mig gott. Dock, tack vare meditationen så är jag på våg att bli tillfreds med hur mitt liv ser ut och även om det finns mycket som jag finner vara orättvist så är det som det är ❤️

Idag ser jag fram emot en övernattningsresa för lite småviltsjakt. Har dock inte packat ner en enda pryl 🙈🙈
Ha en riktigt trevlig dag ❣️❣️

8 Cecilia:

skriven

Där satte du den! Alla ska få fira Lucia precis som man vill och det finns inget rätt eller fel, så enkelt är det!

Kommer det att godkännas? Känns det som att inkomsten blir högre än i somras? Kramar

9 Skrållann :

skriven

Hej!
Håller med dig i allt. Hos oss firar man fortfarande både sommaravslutning och julavslutning i kyrkan. Det är mest praktiskt...det är en stor lokal, gott om parkeringsplatser och alla är välkomna oavsett man är släkt eller inte, för att alla får plats. Visst finns en präst med men den gör inget religiöst som någon kan störa sig på och jag har inte hört att någon valt att utebli pga lokalval.
Nu blir det att jobba innan det är dags att åka till svärfar och berätta att det kommer finnas en ledig nyrenoverad lägenhet i ett seniorboende i början av året. Han tycker han bor stort och känner sig ensam även om han är den mest osociala och otacksammaste människa som finns. Mycket ansvar har landat på mig tycker jag då hans söner inte visar stort intresse. Ser det ut att bli en flytt till detta boende? Tror det skulle vara bra för honom.

Kram❤️

Svar: Ja, finns en god chans att det blir detta boende.. kram
Esmaralda

10 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Kommenterar sällan på sociala medier då det är samma visa varje år..med lussefirandet...likadant är det med varghatarna ,samma floskler och osanningar då blir man bara trött.Vart har sunda förnuftet tagit vägen ? Hur kan vi säga att en djurart inte hör hemma i de svenska skogarna bara för att vi en ggr utrotat den ? När en djurart försvinner störs den biologiska mångfalden och inget blir rätt i förlängningen...
Vi är alla av arten människa och jorden har vi till låns ska det vara så svårt att ta hand om den och varandra...

Less blir jag på ensamheten med speciellt så här i juletider...och ja jag är frisk då vaknar man tidigt och saknar...

Kram Anki med flock

Svar: Ja, vi människor skapar en massa problem, den saken är klart ! Kram :)
Esmaralda

11 Lotta S:

skriven

Varför pratade han inte med mig på hela kvällen? Jag skulle ju inte heller velat sitta bredvid honom, men det där blev bara ännu mer konstigt och mer obekvämt framöver.

12 Tekla:

skriven

Hej Esmaralda.

En nära anhörig gick bort ganska nyligen. Lever hon vidare nånstans eller är hon död och borta? Vi saknar henne mycket, det gick så fort.

Kram

13 Misstjejen:

skriven

Hej

Hon F våga inte väl har möte med mig av ögonen mot ögonen så är det väl hon ångra över vad hon har gjorde mot mig under en tid?

Så har jag mer chansen än henne eller är det tvärtom?

Kan det blir något bättre möte med J henne om F kvinna?

Jag väntar mig väl hon F ska våga att mötas mig i ögonen mot ögonen av var ärlig...

Då är det avslöja att hon ångra något och så är jag väl vinna?

Ha det bra

14 Lollo:

skriven

Bästa Esmaralda
Ja varför ska vi hålla på att krångla till allting? Låt oss fira lucia som var och en vill, och kanske är det som du skriver att intresset för traditionen minskat.
Jag har en liten fråga
Känner ingen trivsel på min arbetsplats, känner bara ångest då jag går dit men undrar om du kan se ifall det finns möjligheter att jag får ett annat arbete om jag söker och skriver ihop ett CV.
Känns som om jag tappat allt mitt självförtroende.
Ha en fin dag

Svar: Visst får du annat arbete... bara du går in för det... kram :)
Esmaralda

15 Sol:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag tycker som du alla ska få fira lucia som de vill bara.
Träffade honom en sväng Igår första gången på ett bra tag. Kändes som om han blev lite däven eller fundersam efter ett tag. Ser det ut som om han tyckte det var jobbigt att träffa mig eller började fundera över något?
Vad kan du se att han känner gentemot mig?
Kram

16 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
De där lucia-svamlen är så trååååååkiga att jag blir alldeles matt. Samtidigt, så tänker jag på det här med traditioner. Att lussa är för all del en tradition, men så gammal är den ju inte. Någon gång, för kanske drygt hundra år sen, skapade man en NY tradition att klä ut sig och sjunga, förhoppningsvis, vackert. När det nu är så få som vill lussa, kanske det betyder att det dags för traditionalister.. jag är en av de som tycker om gamla traditioner, och undrar lite över hur det kommer sig att , så många engagerar sin ilska men inte uppmuntrar deltagande. Nu flummar jag kanske iväg, men jag tänker även på påsken. Här går man, på sin höjd, endast till nära släktingar numera. Min unge ville gå, men här finns inte längre någon tradition längre där barnen går barn ur huse och går runt bygden för att fylla korgen med godis.

Det känns som att människor blir ensammare, önskar mer öppenhet, men man sitter i sin lilla stuga, låser dörren och söker sig inte ut. Det är så sorgligt att jag får ont i hjärtat på riktigt! Jag har erbjudit en öppen dörr till en enda person i år till jul, som är extremt blyg. Min man säger att personen säkert inte kommer. Ser du, Esmeralda, kommer han till jul?
Ha en fin dag!!

Svar: Han VILL verkligen komma och han tänker komma... men det kan ändras in i det sista... kram :)
Esmaralda

17 Sus:

skriven

Hej
Å där med basta....
Bra där Esmeralda ....
Håller med....
Love sus

18 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!

Vilken avreagering såhär på lördagsmorgonen, ord och inga visor. Lucia håller jag fast vid att det ska vara en tjej men ljus eller mörkhårig spelar ingen roll och visst ger det extra stämning i kyrkan men varsom helst går väl bra det med och vill folk av religiösa skäl inte gå in i en svensk kyrka kan de likagärna stanna utanför!
Samma visa brukar det vara vid skolavslutningar, att de inte får vara i kyrkan längre pga religion, larvigt!! Man kan nog dra detta hur långt som helst!
Hoppas huvet ditt är okej idag efter all glöggen? Kanske går åt en Treo eller två?😉
Idag är det mycket att göra och mycket ska fixas och julstökas. Det blir även ett litet möte med Han, kommer han öppna sej och prata lite mer och menar han att det vi har är något speciellt?
Önskar dej en trevlig lördag💕

Svar: Tackar.. en Treo blev det !! Han tycker om dig och jag tror han menar vad han säger.. kram :)
Esmaralda

19 Ko:

skriven

Hej Esmaralda.
Det känns som om dessa traditioner med lucia blivit mindre strikta. Kanske folk börjar få en mer öppen syn på saker gällande allt. Förutom de trång synta.

Esmaralda,
Vad ser du för mig i kärlek under nästa år? Ser du någon lycka för mig i kärlek under kommande året? Verkar något seriöst vara omkring mig?
Kram

Svar: Något bör absolut hända nästa år, inom kärleken område.. kram :)
Esmaralda

20 ht:

skriven

Hej!
Kommer J.M skicka någo mer medelande?
Kram!

Svar: Ja, en god chans till detta finns.. kram
Esmaralda

21 EPM :

skriven

Precis Es!
Väl rutet. Det värsta är att dessa tjafsande troll drar in barnen i det, barnen väl och ve är det som attackeras; ”klart att barnen ska få fira lucia så som vi gjorde när vi var små!” Vill de ens det? Om de vill hur ser de på ett luciatåg? Kanske vill de att alla ska vara det som de vill- så 5 lucior varav 2 är biologiska pojkar, 2 tärnor, en tärna vill inte ha glitter utan strut, 5 tomtar, 7 pepparkaksgubbar, en vill vara hund och en vägrar ha annat än sin prinsessklänning.
Samtliga bör lyssna mer på barnen vi har i våra liv, de är så mycket mer självklara och kloka. ❤️

Min rockare har börjat höra av sig senaste tiden, han verkar mer avslappnad nu. Kanske börjar vi båda bli oss själva igen efter våra resor med våra manipulativa ex...
Finns det intresse eller är det bara min önskan?

Kram

Svar: Exakt !! Intresse finns... men frågan är hurpass djupt.. det ser jag inte.. kram :)
Esmaralda

22 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda! Jag håller med dig, allt fuss blir bara löjligt tillslut!

Läste också någonstans att man ska försöka göra jultomten mera könsneutral, liksom what?!? Och likaså pepparkaksgubbar.... det finns ju pepparkaksgummor också men tydligen ska dom göras genusneutrala. Läste det i en engelsk blaska. Så absurt.

Hur stor är chansen att jag möter någon trevlig kille inom närmaste tiden? Kram😊


Svar: Ja herregud....en könsneutral tomte !! Inom det allra närmaste känns det inte riktigt så men det bör inte dröja alltför länge.. kram :)
Esmaralda

23 Hönan:

skriven

Håller med! Ta ett chillpill och glid med. Låt alla vara och tycka som de vill :)

Ser du något kring lektionerna på måndag? Kommer de gå bra? Når jag fram? Något jag ska tänka på?

Kram

Svar: Ja jag tror du når fram... tänk på ögonkontakten.. kram :)
Esmaralda

24 Jossan :

skriven

God morgon!

På mitt jobb har vi så fina lucia tåg. Det är inget glitter i håret eller runt midjan. Vi kör med fina kransar i boksbum och lucias band är rött och tärnornas är vita. Vi har bara stjärngossar. Inga tomtar och pepparkakor. Det tycker jag inte passar. Inga låtar om pepparkaksgubbar och sånt. Mer kyrksånger. Jag sälar lucia för då vet man att det snart är jul. Samtidigt tycker jag om alla våra traditioner som vi har på skolan.

Igår träffa jag L på middag. Kändes så konstigt men det finns inga kärnlor kvar. Det är rätt skönt. Men jag är fortfarande helt ledsen över allt med J... tänker på honom hela tiden... vad ska man göra? Kommer vi ses snart?

Idag blir det att träffa några vänner och äta mat och spela julklappsspel 😊

Kram

25 Helena Ir:

skriven

Människor är konstiga....Varför måste det bråkas så förbannat mycket om precis allt!
Så trött på den här negativa attityden..Inte undra på att världen ser ut som den gör!!

För min egen del önskar jag lite mer positivitet nästa år..

Ha en bra dag..

Kram

26 Yvonne:

skriven

Hej! Du svarade på min fråga för ett tag sedan och nu är julen snart här och jag har inte fått mitt hus sålt. Jag känner att mäklaren och jag har gett lite upp. Så vad ska jag göra för att gå vidare, för jag vill verkligen flytta.

Svar: Känns som om ni måste ta ett nytt grepp... men nu i juletider är det extra svårt... kram
Esmaralda

27 Ja:

skriven

Hej Esmaralda.
I mitt lite ensamma liv just nu där det inte händer så mycket som jag skulle vilja. Är ganska social av mig. Men glimtar finns även. Jag undrar om du ser mig få ett liv tillsammans med en partner och ett större socialt nätverk,

Min fråga är, Ser det ut som om jag har utökat min familj både med partner och barn inom de kommande 1-3 åren?
Kram


Svar: Mycket god chans... kram:)
Esmaralda

28 Barbie:

skriven

Hej kära es! Jag har en fråga angående A ... bör jag göra det? Blir det dåligt för mig framöver ? Kramarrr

29 Vv:

skriven

Hej goa Es! Gillar R mig fortfarande? Kag vill ta snacket med honom? Kramartt

Svar: Han gillar dig.. kram :)
Esmaralda

30 Yvonne:

skriven

Vill bara säga det. Du har så kloka och sunda åsikter. Ha en go helg.

Svar: Tack så himla mycket :) kram
Esmaralda

31 Dunegull:

skriven

Är det något personligt kring petningen? Ngt jag gjort? Förstår fortfarande inte och inte hört ett ljud från ngn. Känns som en avrättning 😭

Svar: En förklaring ska du kräva, det har du rätt att få ! Kram :)
Esmaralda

32 Ghostwriter:

skriven

Vet inte om min fråga kom fram eller lm du inte sett den än (1-2 tidigare inlägg)



Undrar om du ser mig ha jobb snart (I December eller Januari) för jag är redo och tänker också verkligen kämpa på ett annat sätt. Jag ska göra allt jag kan för att få saker funka och jag behöver ha ett jobb helst igår...

Tror du jag har jobb, och har jag stor chans att få jobbet jag hade intervju för? Det verkade Passa mig perfekt.



Kram och trevlig helg!

Svar: Jobb får du men jag är osäker på om det blir jobbet som du nu sökt.. kram
Esmaralda

33 Jennie:

skriven

Hejsan Esmaralda. Jag dejtar en gullig och snäll man, men han är väldigt deprimerad. Han har det mycket tufft med sin verksamhet och sin ekonomi, det är väldigt struligt. Ofta kan han säga att han inte ser någon annan möjlighet än att ta livet av sig. Han kan vara ganska dramatisk. Igår skrev han ett meddelande till mig där
det stod att han kommer att resa iväg någonstans i 3 dagar och stänga av telefonen.

Det är tungt när han mår sådär. Jag försöker stödja honom och finnas där för honom, men samtidigt har jag barn att ta hand om och många problem själv som jag försöker tampas med efter bästa förmåga. Det drar väldigt mycket energi allting.

Ibland känns det som om han försöker kasta sina problem över på mig, tex kan han säga att vi ska tillsammans försöka hitta en lösning på hans problem. Jag vill såklart hjälpa men känner samtidigt att jag inte kan lösa hans problem eller göra hans problem till mina.

Svar: Det är viktigt att du fortsätter ha en sund distans till detta. Gör inte hans problem till dina - han måste lösa dem själv. Helt och hållet.. kram :)
Esmaralda

34 Lisa:

skriven

Hej!
Ser det bättre ut att söka in till det programmet där hon finns istället för det första alternativet?
Kram

35 <3:

skriven

Peter är han ärlig att han vill göra slut på sitt distansförhållande?
Är det en bra man ?
Tror han är intresserad av mig...
Jag borde nog inte dejta när jag fortfarande har LM i tankarna.
Kram

36 Mikael:

skriven

Klart folk börjar tagga med allt som händer, Ohelga natt ställs in denna jul, oavsett orsak varför de ställde in så var det något de skulle sett till så var det att spela som vanligt, snabbt kom det artiklar om varför de ställde in men det kan se väldigt skitnödigt ut att ställa in, men är bara att led i allt annat...

Som Greta säger om klimatarbetet, det känns inte äkta, är så vuxna i bestämmande position är idag överlag, FN våldtar och ger den som vill göra något bra sparken, på bästa sändningstid tid i skavlan, Finansinspektionen fifflar med pappren osv. åtminstone smusslas det inte i korridorerna, allt kommer upp på bordet.

Kram
Mikael


37 Moonshade:

skriven

Har aldrig riktigt brytt mig om lucia-firande. Håller däremot med dig att låta var å en få fira lucia som det passar en själv.

Jag har under en tid haft känslan av att han kommer att ta ett initiativ till att smsa mig. Men det logiska tänkandet motsäger det och vill inte riktigt tro på det.
Vad är nu sannolikheten att min känsla är rätt, att han kommer ta ett initiativ att messa mig?

38 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Ser du fler barn för min del?

39 Tiss:

skriven

Det hände en dålig sak igår förrgår kväll.
Jag känner mig utan hopp.

Igår på förmiddagen fick jag träffa en läkare som jag aldrig har träffat tidigare. En läkare som började dra i olika trådar om mitt mående /beteende åt alla håll i kanter. Inget liknande en annan läkare jag träffat. Kanske ger hon mig ett litet hopp ändå. Tror du att jag kan få bra hjälp av henne i min situation? Eller blir det som vanligt, tack och hej..

Svar: Jag tror du ska lyssna in och försöka bejaka vad denna läkare säger o råder dig till.. kram :)
Esmaralda

40 Louise:

skriven

Hade inte sonens klass tagit tag i Lucia så hade de inte ens firat det detta året.
Jag tycker det är synd att det har blivit ett sådant ramaskri runt Lucia, Fler och fler förskolor bjuder inte in föräldrar längre på grund av barnen.
När mina barn var små lussades det för föräldrarna likadant när jag var barn. Tycker det är så mysigt med lucia.

Nästa vecka är det skolavslutning och då ska barnen uppträda i kyrkan och föräldrar är inte välkomna. Det är så himla surt har liksom inte varit några problem innan.

Dags att söka studiemedel idag så jag kan få ut det i tid och ifall de ska ha en massa uppgifter.
Jag hade ju även gärna jobbat samtidigt som jag studerar och hoppas på det i alla fall. Hoppas på positivt svar på måndag.

Ha en fin lördag. Kramar

41 S:

skriven

Hej Esmaralda.
Han verkade lite däven, funderade sist jag träffade honom, vet inte hur jag bättre ska förklara det. Tyckte han det var jobbigt att träffa mig eller handlade det om mig som fick honom att fundera?
Kram

42 Jennie:

skriven

Hej! Tack för svar!! Så gör jag alltså rätt som inte ger pengar till honom? Jag har själv ganska dålig ekonomi och oavsett om jag kunde ge lite pengar, så är det inte i närheten av vad han behöver. Kram

Svar: Ge inga pengar... du kommer ångra dig... jag tror faktiskt han överdriver sin situation lite för att du ska ge.... kram :)
Esmaralda

43 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag vet att du har haft rätt förut. Och ibland har det ju blivit LITE fel men du lovar ju också 80% stämmande eftersom ibland beror det väll på ens egna val också.
Men med denna man nu det känns bara bra hittills. Men jag vet ju att du haft rätt förut och du har sett möjlighet med denna man men kanske inte så stor och det gör mig orolig. Jag är orolig att jag ska bli dissad, eller att han inte ska vara seriös. Så fort jag börjar gilla någon lite mer på riktigt så blir jag orolig också. Jag funderar på varför inte den är så stor? Är det bara att släppa taget och ge upp då, det hade jag inte tänkt eftersom det bara känns bra nu. Men jag är rädd vad som kan gå fel. Ser det ut som om chansen kommer att öka med denna man med tiden?
Kram

Svar: Andas ut och njut och lev i nuet.. helt onödigt att förväg hitta upp sig för sådant som kanske aldrig händer.. kram :)
Esmaralda

44 ?:

skriven

Men vaaad händer?
Helt locket på liksom, vi bor under samma tak men jag ska sköta mitt o han sitt. Vill inte umgås med familjen eller ha nån närhet alls.
Har jag gjort honom så besviken?

Han vägrar att prata med mig om det.

Hur kommer det här sluta?

Ledsen

45 Anna E:

skriven

Kanske konstig fråga men älskar jag min gamla kille? Älskar han mig?

46 Hoppet:

skriven

Hej Es

Jag måste bara fråga en sak jag tänkt på länge nu. För några år sedan tills detta året har du alltid sett att den rätta kärleken kommer dyka upp för mig året efter. Varje år jag frågat har det vart året efter kommer du möta honom till hösten eller våren och du ser honom så tydligt med. Men det har gått några år nu och han har inte dykt upp efter alla dessa år. Jag undrar bara om den rätta verkligen finns och hur många år till han dröjer..?
Jag vill ju som sagt bilda familj med denna rätta mannen, men tiden går ju för mig och han bara fortsätter att dröja med åren:(
Jag är den enda som inte har bildat familj ännu av alla jag känner och jag vill inte bli en gammal mamma eller att det blir försent för mig sedan att bilda familj:(
Behövde skriva av mig och jag vet att det är svårt att se tidsmässigt och skyller inte på dig när det är han som dröjer, men jag har tappat hoppet bara när det gäller denna soulmaten.kram

Svar: Jag kan inte ha lovat att han ska dyka upp ett specifikt år... men att chansen varit god och det är den fortfarande... du är redo.. men eftersom han inte dykt upp så måste det bero på att han inte varit lika klar och redo .... ni kommer att mötas.. ingenting i detta har förändrats.. kram
Esmaralda

47 Fattig:

skriven

Hej!

Kommer jag att vinna pengar eller få en inkomst igen så att jag klarar mig?? börjar bli knapert. Oroar mig inför julen.

Kram

Svar: Du kommer få en inkomst.. kram
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: