Misslyckad barnuppfostran....

Varför har folk så svårt att uppfostra sina barn ?

Jag har gång efter annan  i yrkeslivet.. främst som terapeut.. träffat  på föräldrar som är förtvivlade över att deras 15 åring  svär och super , passar inga tider, bråkar  och bryr sig inte om någon mer än sig själv

 

Vi samtalar och jag inser att  dessa störiga tonåringar fått fria händer hela barndomen igen.. de har stått i centrum och föräldrarna har stått i givakt och gjort allt för barnet. 

Skjutsat överallt, suttit i klacken på otaliga fotbollsmatcher,  låtit ungen stanna hemma från skolan för lite förkylning, tagit barnets parti när läraren klagat,  inte behövt köpa varken julklappar eller födelsepresent  till någon, aldrig lagat mat eller städat och om det skett så har de fått betalt.

Och så undrar dom hur det kan ha gått fel med deras förut så gullige unge !

Man KAN INTE börja uppfostra en tonåring

Man måste börja med det lilla barnet. Börja från början.

 

 

Se på djuren som inte krånglar till det utan som  genetiskt och med raka rör lär sina telningar  respekt och vilka regler som gäller. 

En odräglig och ouppfostrad unge blir en  minst lika odräglig och ouppfostrad 15 åring.. och som regel blir hen inte särskilt kul som 25 eller 35 åring   heller.

Det är alltså inte enbart barn från  dysfunktionella hem som blir störiga.

 

 

Bara se på lärarna … de måste ju vara  masochister allesammans.

De står ut med otidigheter, tjafs och  fuzz från ungar utan uppfostran.

Det är vanligt att  föräldrar  per automatik tar ungens parti om läraren ringer och klagar på avkommans beteende. 

Somliga är inte lämpliga att ha barn. Så är det.

  Jag  menar inte att man som förälder måste vara perfekt – det perfekta  existerar inte … men det finns grader också i helvetet. Och det är alltid en grad för mycket  med översittarfasoner, respektlöshet och elakhet.

 

Min ryska syster har fört med sig lite av de ryska metoderna till den gymnasieklass hon undervisar. 

Plockar man med sin mobil under lektionen ? Slår man inte upp sin bok och deltar i undervisningen ?  Tar man inte av sig mössan ? Eller stör man  lektionen på annat sätt ?  Då är det bara att försvinna ut. Man är inte önskvärd. Inte under den pågående lektionen i alla fall. 

Och så kan man göra på gymnasiet…de ungarna har ju inte skolplikt.

Syster tycker att de svenska lärarna  är som en egen art av mesighet.

De tillämpar inga ryska metoder och det kan vara rena krigszonen under lektionerna.

För övrigt ska ungar vara uppfostrade innan de kommer till skolan… i skolan ska inhämta kunskap .. och i hemmet ska de lära sig hur man beter sig bland folk.

Hur svårt kan det vara egentligen ???

Sen kan alla ungar ha en dålig dag…precis som vi vuxna…och det får tjatas lite extra…men de ungdomar som tror att universum kretsar kring dem och  att de kan bete sig som kungar… de ska genast plockas ner på jorden.

Ju förr desto bättre.

Maken hade an 19 åring som provanställd.

Han ringde  en halvtimme innan jobbet började på morgonen och meddelade glatt att han inte kommer  eftersom han var trött.. han hade varit i huvudstaden på konsert och åkt hem med natt tåget så nu orkade han inte jobba. 

Han fick sparken direkt där och då.. och blev chockad.

Det blev  hans socialsekreterare också som ringde  maken och  klagade.. på maken !

 

 

Istället för att bli upprörda borde de ta lärdom.  Somligt går inte för sig.   Och vi vuxna måste sätta ner foten. Klarar inte föräldrarna det så måste vi alla hjälpas åt.

Sådärja,  nu har jag rutit klart ! 

Kram & kärlek

1 Barn:

skriven

Kära Es! Jag har en djup längtan att få ett barn. Blir jag gravid 2019?

Svar: Chansen finns och är god, kram
Esmaralda

2 AnnaK:

skriven

Tack för svar igår!

Vad har hänt med min kisse? Hon äter sämre och är mycket lugnare. Imorse när hon äntligen kom fram (hon hade gömt sig) betedde hon sig som att något skrämt henne inatt. Är det någon fas eller nåt?

Kram 😊

Svar: Blir hon inte sig själv närmaste dagarna bör du låta en veterinär titta på henne.. kram :)
Esmaralda

3 Tingeling :

skriven

Kan inte mer än att hålla med.... på mitt jobb curlar dem sina ungdomar... åker från jobbet för att hämta sin 18åriga son från skolan och skjutsa till träning för att det regnar ute.... osv... själv önskar jag att min dotter klarar sig själv när hon är 18 år, både för hennes egen skull och min! Tror jag lyckats med min dotter so far i alla fall! Brukar få höra att hon är en trygg person. Min fina lilla tjej. Som inte är så liten längre 😞

Är tröttare än tröttast. Vill bara ligga kvar i sängen. Och så måste man jobba... nu skulle jag önska jag kunde ringa till mitt jobb och säga att jag stannar hemma för att jag är trött haha! Men har för hög arbetsmoral för det!

Kommer jag flytta till ett radhus som singel eller sambo?

Trevlig onsdag!

Kram!

Svar: Ja, ibland får man kämpa i motvind !! Jag ser dig radhus men kan inte se om du är singel eller ej när du flyttar dit.. kram :)
Esmaralda

4 Jossan :

skriven

God morgon!

Ja vad ska man säga! När man själv är lärare och inte kommer någon stan. Man kan säga till barnen och föräldrarna och de rycker på axlarna och säger att så gör inte mitt barn. Du vrider och vände på dig för att alla ska må bra och känna sig trygga i skola . I fredags fick jag nog och skrev ett mail till alla föräldrar i klassen om hur beteendet är just nu. Jag hade kontakt med 4 föräldrar.

Ja jag vet inte... Föräödrar kan skicka de hemskaste mailen till en också. Läste ett Mail på en lördag. Min helg var förstörd och jag grät. Förstår inte vad som hände... Men sen tycker jag om min kass så mycket. De är mina stjärnor.

Snart lov och jag och barnen har tid att vila upp oss!

Jag är så rädd att misslyckas själv i uppfostran till mina barn... Om jag ens får barn.. det man inte heller..

Kram

Svar: All heder åt dig och andra lärare !! Knasföräldrar finns och det är bara att acceptera.. låt dem inte ta energi från dig.... ha fokus på de föräldrar som har sunda åsikter och kan bidra med positivt... kram :)
Esmaralda

5 Skorpan:

skriven

Ja just nu känner jag mig mer o mer misslyckad som flrälder o det är det här med att man inte glr nåt annat än är på mobilen dp man är ledig. Deltar inte i hemsysslor, ja vad göra? Konfiskera mobilen lördag morgon o se på abstinensbesvären o lyssna på svärandet!? O nej, jag har verkligen inte varit nån curlingförälder. Så nu säljer jag åtminstone två tonåringsr billugt, anyone ;)? Påstår dock att de kan upoföra sig då de är annanstans. Tips, eller ska jag gå o gräva ner mig på direkten?

Ja det var rätt att pojken inte togs på jobb, hur ska han annars lära sig vad som gäller på arbetsmarknaden? Kan ju undra hur ens egna ungar klarar sig sen? Själv behöver jag laga mig färdig för jobbet, dålig natt = ligger efter i tidtabellen..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ofta är det ju så att ungar beter sig hemma på ett sätt... och när de kommer ut bland folk så visar de sina bästa sidor... och det är som det ska vara ! Inte lätt alla gånger att få ungar att delta i hemsysslor.. jag kommer skriva om detta :) Kram
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

När den kärlek kommer så kom jag utflyttad med den kärlek eller andra kärlek som kommer jag utflyttar tillsammans med?

Ha det bra

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer det blir något av möte som jag skicka mejla om möte jag och andra fem stycken i nästa år?

Ha det bra

8 HS:

skriven

Helt sant och i arbetslivet så är det så att en del inte ändrar beteende förrän det blir konsekvenser. Har sett det själv i arbetsledande funktion med anställda som inte fungerar, vissa kan inte se sina egna misstag utan skyller på andra när man tar in dem på samtal, vill att JAG som chef ska be om ursäkt för att jag påpekat vad i deras beteende som inte är acceptabelt på en arbetsplats, ringer till facket och gråter snyfthistorier fast jag har tagit mitt ansvar som arbetsgivare och behandlat dem med rättvist och med empati. Så jag tycker att din man gjorde rätt som gav sparken till 19-åringen. Förhoppningsvis lärde det honom att ta nästa jobb på allvar.

Svar: Ja, om alla bara slätar över och accepterar... då ställer man till med större problem, tycker jag. Och kan man inte anpassa sig på en arbetsplats så drabbas ju arbetskamraterna.. och det är inte rätt... kram :)
Esmaralda

9 Lotta:

skriven

Bra, håller med. Tänker att lärarna i skolan kunde våga vara lite mer auktoritära. Det hade verkligen inte skadat i dagens skola. På högstadiet och gymnasiet iallafall.

Undrar om du ser mig i jobb nästa år iallafall. I min bransch. Känns så oerhört tungt detta.

Ha en bra dag
L

Svar: Mycket god chans att du kommer i arbete under nästa år.. kram
Esmaralda

10 Sus:

skriven

Hej
Körling generation......
Borde de inte komma lite kul här snart?
Love sus

Svar: Jo absolut så planera in något positivt.. ta ett steg mot glädjen och den kommer lite lättare... kram :)
Esmaralda

11 *:

skriven

Hej

Är han så missnöjd med mig ? Blir ledsen och sårad men han är bara tyst.

Hur ser framtiden ut ??


Det svänger fort, ena dagen ska vi typ gifta oss och nästa så pratar han inte med mig.

Svår människa. När det är bra är det superbra liksom och sen blir det djupdykning emellenåt. Försöker att förstå och prata men når inte riktigt fram.

Kram

12 Soffan:

skriven

Amen 🙌✨💪
Tycker även att alla ungar skulle må gott av att få perspektiv utanför sin vanliga hemmiljö. Inte bara se lekplatsen och skolan i sitt eget område utan få lite perspektiv på verkligheten och dess olikheter. Men som sagt, svårt att få ihop allt man vill som förälder. Hyfs är dock a och o.. På tal om något helt annat. Den här Nicklas som också varit och flängt i världen. Fått ett trevligt intryck. Ingen skummis va? Jag är alltid så nojig efter forna stolpskottet..

Kram på er!

Svar: Ja vanligt hyfs.. borde komma naturligt ! Nicklas känns okey... kram :)
Esmaralda

13 *:

skriven

Hej

Hur stor chans är det att jag får jobbet ?
Och OM jag får det, blir det bättre än idag. Har ambitioner att utvecklas och få en högre tjänst framöver. Är det rätt ställe för mig att jobba på då ?
Få mer ansvar och pengar :)


Kram

Svar: Du har god chans på jobbet.. och om du får det så kan det bli tufft precis i början men du smälter in och det känns bra.. kram
Esmaralda

14 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda! Jag håller med dig om det du skriver, men samtidigt tycker jag att det är så otroligt svårt med barnuppfostran! Att vara förälder är det svåraste som finns tycker jag!

För jag tror inte att någon förälder VILL eller går in för att medvetet uppfostra barnen till bortskämda snorungar, man menar ju väl och gör så gott man kan. Sen blir det ändå kanske inte rätt eller så som man hade hoppats.

Tycker att om man läser en bok om barnuppfostran eller hur man ska vara och göra med sina barn, så finns det miljontals råd hur man ska vara/säga/göra, för att inte hämma barnets personliga utveckling, självkänsla och självförtroende. Och så borde man typ plugga föräldraskap i 10 år innan man vågar sig på att själv få barn. Förstår du hur jag menar? Ibland känns det som om jag gör alla fel man bara kan göra.

Finaste Es, blev rejält deppad igår då jag fick höra att en livsdröm jag har inte kommer att förverkligas nästa år. Kan det stämma eller tror du att jag har en chans att lyckas trots allt? Kram

Svar: Försöker man bibehålla sitt sunda förnuft så brukar det gå bra ! Kan man som förälder skilja på rätt och fel så brukar man också kunna lära sitt barn detsamma ! Chansen finns att det ska gå din väg nästa år. Kram
Esmaralda

15 Browallia:

skriven

Bra rutet! Jag håller med dig helt och fullt. När min son gick i högstadiet för 10 år sedan var de ett gäng killar och tjejer i klassen som var stökiga och levde rövare både i klassrummet och i korridoren på rasterna och en av dem var min son. Till slut blev föräldrarna till gänget kallade till föräldramöte. Under mötet satt jag och sonens pappa som fågelholkar då de andra föräldrarna började förneka att deras son eller dotter skulle ha betett sig så illa och la skulden på skolan och politikerna. Lärarna och rektorn bad oss föräldrar komma och vara med på lektioner och raster eftersom det faktiskt är vårdnadshavarens ansvar att se till att eleven har ett trevligt sätt mot skolpersonal och andra elever. Det var bara jag och sonens pappa av alla föräldrar till eleverna i gänget som engagerade oss genom att dyka upp i skolan när sonen minst anade det. Sonens pappa tog även ledigt från jobbet och var med sonen i skolan hela skoldagen. Det tyckte förstås sonen var höjden av pinsamhet så det hade god effekt, redan efter andra dagen lovade han dyrt och heligt att sköta sig bara han slapp ha farsan med sig i skolan. Det blev vändpunkten och efter det så skötte han sig. På utvecklingssamtalet strax innan terminen var slut så öste läraren beröm över mig och pappan för att vi engagerat oss så mycket i sonen när han var strulig och misskötte sig, det var inget som lärarna var vana med. För mig och sonens pappa var det en självklarhet, vi gjorde bara det som är vårt ansvar som föräldrar att uppfostra och sätta gränser. Nu tio år senare har sonen kommit till insikt med hur nära det var att han hade hamnat snett och att det kunnat sluta illa om vi inte hade tagit honom "i örat" som det gjort för flera av de i gänget i högstadiet med curlingföräldrar.

Kram :)

Svar: Man önskar att fler tog sitt föräldraansvar på samma sätt som ni gjorde!! Om man som förälder skyller ifrån sig får man barn som inte förmår ta eget ansvar... de gör som man gör och inte som man säger... kram :)
Esmaralda

16 smulan:

skriven

Jag och min man får ofta omgivningens blickar på oss och komentarer om att vi inte tar tag och uppfostrar vårat barn.
till saken hör den att han har en diagnos. diagnosen gör att han har svårt för samspelet och att sätta sig in i andra människors känslor och tankar. Det syns inte utanpå att han har en diagnos utan omgivningen ser bara en bråkig unge som inte lyssnar på sina föräldrar. dom bra dagarna är han hur go som helst.
Ville bara berätta att ibland så finns det något som ligger bakom och inte bara en oupfostrad unge.

Svar: Diagnoser gör stor skillnad och självklart räknas jag inte in dessa barn i det jag skrivit i dagens blogg. Heder åt alla ni föräldrar som kämpar med detta - jag vet att ni gör ett tungt men fantastiskt jobb !! Kram
Esmaralda

17 PiaS:

skriven

God morgon,

Håller verkligen med dig i det du skriver. Mina barn är inga ”änglar” och jag har mina brister som förälder men jag (och deras pappa) har uppfostrat dem att visa hänsyn för andra, hjälpa till efter deras förmåga utifrån ålder, uppföra sig, lärt sig att det blir konsekvenser av det egna agerandet etc. Anser att det är vi föräldrar som sätter gränserna (inte för snävt men ändå) och att sätta gränser och fattar besluten är att bry sig. Jag är först och främst förälder, och jag fixar, skjutsar, vabbar, läxläsning etc men jag är inte deras polare/kompis.
Dessa ouppfostrade ”prinsar” och ”prinsessor” som har och får göra precis som de vill, röja runt, gapa, förstöra för andra, som sätter sig själv först i alla lägen...morr...och det lägger jag på föräldrarna.
(Menar inte de barn och ungdomar som har diagnoser nu).

Kram PiaS

Svar: Ja, vi föräldrar har en viktig roll och gudarna ska veta att det inte är lätt alla gånger! Bara en sån enkel sak som att resa sig och erbjuda sin plats på bussen/tunnelbanan till en gammal människa....det är sånt som de unga inte tänker på om vi inte lär dem.. kram :)
Esmaralda

18 EPM :

skriven

Helt rätt Es!
Samma personer som ej behövt lyfta ett finger är också totalt handfallna vad gäller livets turer. Sett i mitt jobb hur de söker psykakut så fort något inte går deras väg... visst så är vi handfallna i vissa skeden o livet ex då vi får hjärtat krossat, men att söka psykakut för detta eller för att man sett sitt ex på en bild med en annan på Facebook är inte rimligt...!

Igår var styrelsen som jag är med i på ett möte med två som kollade vår verksamhet, jag tror att jag gav ett bra intryck, kanske lite extra bra hos den ena...? ☺️

Kram

Svar: Ja, ibland har folk svårt att tackla verkligheten och blåser upp sin egen roll och sin egen betydelse, det är inte lätt alltid att vara människa ! Du gav ett mycket gott intryck.. kram :)
Esmaralda

19 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Barnuppfostran är enklast innan man blir förälder. Punkt. I alla fall var det så för mig. Jag har varit supernojig över min unge, att han som ensambarn ska bli bortskämd, och en vän har även påpekat att jag talat för mycket med mitt barn och domderat för lite. I skolan är han visst exemplarisk i sitt uppförande och en föredömlig kompis. Jag tycker han tar för sig för lite och det skulle ju i så fall kunna vara för att jag domderat för mycket. Ja inte vet jag, men jag är stolt över mitt barn och jag tror han kommer att bli en bra vuxen.

När jag jobbade som arbetsledare på ett ställe hade jag problem med en tjej som sjukskrev sig på sms trots att jag sa att det inte var okej. Hon blev utslängd hemma för att hon tog droger, men när hon till slut fick sparken för samma sak, då blev det ett liv utan dess like och rättegång på det!

Jag undrar om man måste domdera så mycket egentligen. Men man ska kanske vara noga med att lära barnet att vara en bra kompis och sätta andra framför sig själv ibland. Och att vissa saker gör man bara inte, även om föräldern inte kan förklara varför. Och jag gillar stränga lärare. De lärarna har egentligen det största hjärtat som bryr sig om att lära andras frön vett och etikett.

Bara en fråga, har jag slitit ut Tara?

Ha en fin dag!

Svar: Ja, att våga vara förälder och inte bara kompis innebär inte att man domderar... och du klarar rollen alldeles utmärkt... och om Tara, nejdå, det finns liv kvar i henne.. kram :)
Esmaralda

20 Ghostwrriter :

skriven

Till åtminstone 99,9% säkerhet.....(du förstå nog vad jag menar).... kommer jag kunna få fram tidigare konversationer från personen? Jag vågar inte ta bort blocken om det inte går och om det int komme ge mig det jag behöver...

Och... kan tjejen jag tänker på vara till stöd i det här ?






Kram

21 DD:

skriven

Helt rätt! Håller med dig.

Ser du om det blir ett live möte med H?

Kram



22 Mikael:

skriven

Världen är en salig röra men var det bättre förr...

Jag kanske hade sagt åt grabben, vad kul, var du någorlunda nykter? nästa gång talar du om i förväg och vi gör om och gör rätt, han kanske behöver lära sig hur ett arbetsliv ser ut, grabben ska cred ha för att han var ärlig, hade det varit på ex. 90-talet och man hade varit på konsert så hade samma sak mörkast med att man ringt försäkringskassan och ringt upp och spelat sjuk och allt hade varit överspelat med ett krya på dig och det hade aldrig blivit ett problem, förrän kanske senare, beroende på hur saker tar sig, som allt annat i livet så kanske meningen för just den grabben är att han inte ska fastna i ett vanligt jobb, Ozzy kunde inte behålla ett enda jobb och han blev den han blev, på hans tid så var allmänna inställningen att musiker var något man pysslade med när man var arbetslös, idag är det en miljardindustri med Idol och allt annat.

har man inte levt i en ordnad familj eller haft en industriarbetare till farsa som går till jobbet klockan 6 varje dag så är det kanske svårt ha några referenser på hur ett arbetsliv ser ut, man har ju inte arbetslivslära på schemat i skolan, det är möjligen synd om dagens ungar på miljoner sätt.

Finns ju miljoner nya typer av jobb nuförtiden mot för 15 år sen och går i ett rasande tempo, går det ens lära någon vad ett arbetsliv är för något då det kommer se ännu mer annorlunda ut om 15 år.

Militären utvecklade tidigare ett program för träna upp talanger som du har, idag har det spridit sig till allmänheten och det finns datorprogram för att träna upp förmågorna, senare kan man kanske få uppdrag inom företag, polisen, militären, det har precis börjat och forskare spånar som bäst på vilka nya områden talangerna kan användas på.

hur fostrar man ungar till att klara sig i arbetslivet 2025?

man får nog sätta arbetslivslära på schemat och lära sig vad som krävs för olika yrken, vilka de nu kan vara... :)

Kram
Mikael


Svar: Den här grabben var rejält i blåsväder... myndigheterna inkopplade och han hade gjort bort sig såpass överallt innan att han omöjligt kunde få jobb.... han fick en chans o han visste hur viktigt det var att han kom till arbetet.. för om han inte gjorde det. ja då fick någon annan jobba livet ur sig typ... ibland måste man markera, tycker jag. Kram :)
Esmaralda

23 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Om man aldrig sätter gränser då blir barnet odrägligt. Men om man som förälder skriker , inte visar respekt då får man nog likadana barn. Jag tänker att det ska vara barn och vuxen och att den vuxna då har en vuxen roll.

Es. Ser det ut som att jag inte blir sambo under nästa år? Bor jag själv under hela nästa år?
Kram

24 <3:

skriven

Godmorgon kära Es vad fick O för ryck igår när han kontaktade mig ? Blev förvånad.
Ser det ut som jag blir frisk till jul så vi kan åka på spa resan ?
Var verkligen utdraget detta. Helt slut.
Kram

Svar: Jodå, du kommer piggna på dig tills det blir dags för sparesan.. kram
Esmaralda

25 Fiskaren:

skriven

Jag har arbetat med ungdomar som det daltats med från soc och de beter sig som om de äger världen. Går och kommer som de tycker och det drabbar andra i arbetslaget. Bristande respekt och oförskämdheter. Heder åt dem som sätter gränser. Arbetsplatser är ingen lekplats där de ska kunna fortsätta bete sig som i skolan.

26 Ghpstwrtier :

skriven

Om jag tar bort blocken, kan jag få fram raderad meddelande ich vara till användning.Eller bör jag låta blocken vara kvar?
Ser du om tjejen kan hjälpa mig eller är det inte heller någon idé?

Kram

27 Flickan:

skriven

ångrar han sig, kommer han komma tillbaka? Han lämnade mig.. kommer det in någon ny till mig?

Svar: Det kommer någon ny och det kommer bli riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

28 Löna sig? Ghostwrite r:

skriven

Provar igen... kan du se om det kommer löna sig att ta bort blocken så att meddelanden kommer fram, jag bågar int prova utan ditt svar..
Kram

Svar: Jag vet faktiskt inte.. ser ingenting kring detta så du får agera på det sätt du själv finner bäst.. kram
Esmaralda

29 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Om jag får Ser det ut som om jag kommer att få mitt andra barn under nästa år eller året därpå? Eller dröjer det längre än så?
Kram

30 Ghostwriter :

skriven

Tack för din tid, jag får ta eget beslut då,, är bara rädd att personen kan se mig då innan jag hinner blockera igen,

Kram ha det bra

Svar: Ja den risken finns så kanske bättre att låta bli....
Esmaralda

31 augusti:

skriven

Hej Esmaralda!
Kan du se om min resa imorgon går bra.
Jag känner inte av min Harri,har han i handen
när jag mediterar och bär han med mej jämt.
Har också lagt han i fönstret vid fullmåne.
Finns det nåt annat jag kan göra

Svar: Resan kommer gå fint. Din Harri gör inte mycket väsen av sig men han fungerar fortfarande.. kram :)
Esmaralda

32 Mamm:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du ingenting om mina chanser, ibland känns allt så himla långdraget,
Hur ser mina chanser ut att jag får mitt andra barn eller planerar under nästa år eller året därpå?
Eller dröjer det längre än så innan jag får familj? Mer än 2-3 år framåt?
Kram


Svar: Några år kan det dröja så hitta din egen trygghet och din egen livsglädje... mycket gott kommer ur detta !! Kram
Esmaralda

33 Mikael:

skriven

Ah, den killen är kanske inte mogen jobba förrän han är 25-30, han kanske behöver andra turer innan dess, möjligen blir det allt svårare veta hur en livsbana ser ut, med mest bönder och industriarbetare var det nog enklare förutse hur det skulle gå.

Kram
Mikael

34 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ursäkta att jag frågar igen Inom 1-3 år har jag min egen familj då? Eller ser du alltså att det kommer dröja mer än 3 år innan jag har min egen familj? Kanske jag hinner bli för gammal då för fler barn? Jag känner mig ganska trygg i mig själv men familj vill jag ha och det känns viktigt för mig i mitt liv. Men då kan det alltså som det ser ut dröja mer än 1-3 år innan jag får leva i det?
Kram

35 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Bra rutet !
Finns för lite sunt förnuft , moral och medmänsklighet idag. Inte för att jag vill ha tillbaka pekpinnarnas rapp över fingrarna ...men respekt är det minsta man kan begära .

Helt rätt av din man att sparka grabben ...hur ska han annars börja ta ansvar för sitt liv ...

Den stora tallen kom ner bit för bit såå proffsigt .Allt hamnade precis där de ville och vi tog en kopp kaffe på stående fot och fick en trevlig pratstund.

Ha en fantastisk mitt-i-veckandag !

kram Anki med flock

Svar: Skönt att garagetältet klarade sig :) kram :)
Esmaralda

36 Dahlia:

skriven

Den fina bloggdesignen är tillbaks på mobilen! <3
Hoppas det fungerar bättre denna gång :)

Es, det finns en sak jag vill förmedla till en person, tror du han skulle ta det på ett bra sätt? Skulle det sätta fart på hans tankar?

37 Jennifer:

skriven

Hejsan Esmaralda!

Jag dejtar en man som bor i ett annat land. Oroar mig hur jag ska ha råd att resa och besöka honom. Han är fattig och har inga pengar själv. Och han får inget visum för att besöka mig.

Ligger vaken om nätterna och grubblar.

Hur blir det tror du, kommer jag att resa dit flera gånger eller blir det bara ett besök? Kram

Svar: Känns som om du reser dit igen.. kram :)
Esmaralda

38 MalinS :

skriven

Tack för dagens inlägg, det är ju egentligen sunt förnuft men folk behöver påminnas. Jag har inga barn vill så gärna ha och kommer faktiskt skriva ut detta inlägg, spara och sätta på kylskåpet ifall jag får barn.

Jag tycker mig ha tagit bra lärdom från min egen uppväxt både för och nackdelar. Tittar också på hur mina vänner uppfostrar sina barn och försöker lära mig men det blir nog svårt när man själv blir förälder.

På tal om barn, ser du om jag blir med barn i det nya året?

Kram från ett grått Stockholm

Svar: Barn kommer ganska snart och det kan bli under nya året.. kram :)
Esmaralda

39 B:

skriven

Godmorgon godmorgon, klarar jag av den här veckans jobb? 😕 Kramar :-)

Svar: Ja det tror jag du gör.. om du går in för det.. kram :)
Esmaralda

40 Virrhönan:

skriven

Hej!
Jag uppfostrar mina barn bra tycker jag, emellanåt tappar jag kontrollen men dom gör oftast som jag säger.. dom hjälper till hemma och jag hör folk som klagar över att dom gör allt för barnen men nej, låt dom lära sej för 17!!
Det jag fick veta idag äcklar mej en aning, kommer dom fortsätta träffas eller använder han henne att få reda på saker om mej? Vill han fortfarande ha mej?

Kram💕

41 Kristin:

skriven

Ja, kjære Esmaralda, jeg er så enig i dine ord.
I dag har man ikke lov å snakke hardt til et barn og du må for all del ikke røre det.
Jeg mener heller ikke at man skal slå og gjøre barnet vondt, men snillismen har gått for langt.
Det er barnet selv som får lide, og også foreldrene.
Jeg hadde en gang en nabogutt som var stygg i munnen mot meg. Jeg snakket til han og han svarte bare at "du har ikke lov å røre meg, da ringer jeg politiet". Akk ja.
En annen gang da jeg var i hagen med mine hunder, var det en tenåring som kastet et hardt lite eple etter oss. Han traff ikke, men jeg kastet tilbake, og den satt. Han hylte. Bra det. Hørte ikke noe mer der. Hadde vel regnet med å få foreldre på døren, men det skjedde ikke.
Nei, barneoppdragelsen må begynne når barna er små. Vi har mye å lære av dyreverdenen.

KRAM

42 Orolig:

skriven

Hej!

Har bihåleinflammation typiskt så här före jul. Får jag energin tillbaka snart?? Kan du skicka lite kryapå energi till mig? Oron gnager också är orolig för min son. Han ska på ultraljud imorgon. Kan bara hålla tummarna att det inte är något allvarligt.


Kram

Svar: Stackars dej ! Här kommer lite goda energier och du kommer bli återställd till jul.. kram :)
Esmaralda

43 Louise:

skriven

Mina barn gör mig gråhåriga men utan dem hade jag inte varit hel. Det är jämt gnäll om att ta ut från diskmaskinen, städa rummet,duka av/på matbordet,lägga sina kläder i tvättkorgen. Jag har kurlat mina barn ganska länge men det är slut med det nu.

Måste ringa försäkringen idag Folksam då barnen är försäkrade dygnet runt av skolan vilket känns skönt.

I landsproblem har man nu. Kom på hur tusan man skulle lösa om jag skulle få jobb också. Inom förskola så börjar man ju oftast 6.15 men min man är hemma när klockan är 8 om man har tur.
Det är det jobbigaste med att ha en man som jobbar natt. Men sen kan man lösa det på bästa sätt. Vi har världens bästa skolvärd på skolan och vi behöver bara ringa henne och säga att vi kommer och lämnar halv sju eller tidigare då hon är på skolan klockan fem. Hon är bäst. Jag hoppas jag får jobb i Malmö och att jag slipper öppna.
Hade varit gött om jag fått jobb på förskolan där Izabella gick innan hon började i skolan, men de verkar inte söka personal just nu.
Men jag ger inte upp.
Ett jobb ska jag ha nästa år så är det bara.

Ha en fin dag. Kramar

44 Lisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att skaffa lägenhet, eller ser det ok ut att bo hemma ett tag till?
Kram

45 Hönan:

skriven

Fick iväg en förfrågan igår iaf :) men tror inte syftet med den riktigt gick fram. Får försöka igen. Undrar kring en sak från i lördags. Bör jag medge att jag var lite förbryllad eller kvittar det?

Kram

Svar: Visst kan du medge.. men jag tror inte det spelar så stor roll. .kram
Esmaralda

46 Muminm:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser jag ut att vara tvåbarnsmamma när jag är 32?
Kram

47 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du mig flytta tillbaka till Örebro?
Kram

48 Smulan..:

skriven

Tack för din kommentar. Den värmer.
Kommer mina föräldrar någonsin förstå har förståelse för vårt barns diagnos känns som att dom bara ser honom som ouppfostrad.

49 <3:

skriven

Vad var det som gjorde att O hörde av sig efter flera år?
Vad vill han ?
Han har väl sitt på det torra. Vet inte mycket om honom.
Kram

50 Michaela:

skriven

Sånt där gör att det kryper i mig!😡

Sovit som en kratta i natt. Städade och fixade igår men fortfarande ingen julstämning. Detta är min favorittid på året men jag känner ingenting utan är mest trött. Vet att jag kört på lite för hårt sen i somras så kan vara det. Men skulle också behöva lite romance för att vakna till liv.

Är i valet och kvalet om jag skall jobba på fredag eller inte. Behöver pengarna men om något händer och han inte kommer levandes ur detta så skulle jag aldrig förlåta mig själv.

Ha en fin onsdag! Kram!

Svar: Kanske kan vara på sin plats att vara ledig på fredag.. du kan behöva det.. kram :)
Esmaralda

51 Mimis:

skriven

Kommer det att ordna sig med allt elände eller åtminstone bli betydligt bättre??

Kram

Svar: Ja, verkligen.. ett stort ja.. det kommer spåra in och bli bättre.. kram
Esmaralda

52 Grethe:

skriven

Go'dag kjäre Ezmaralda 😊😍💜

Er såååå enig med deg der, desverre er det en del barn som får gjöre som dem vil...
Jeg har fått höre at jeg har värt ganske streng mot mine barn, men så har dem blitt hensynsfulle, empatiske og respektfulle unge voksne 👍😊😊😍🙏


Kjäre Ezmaralda, lurer så fält på hvor lenge jeg må ha ekonomiska problem??
Jeg kan ikke gjöre noenting, for alle penger går bort med en gang 😢😢 Til räkningar 😢😢 Jeg er langtidssjukskriven..
Skulle önske at jeg hadde råd til å gjöre noe göy for en gang skyld!!
Bläääh...og nå er det Jul å greier 😢🙏
Varm klem fra ei som er litt oppgitt 😢❤💙💜💞💘

Svar: Det är en tuff situation men det ser ut som om du kommer på något.. något som innebär att du tjänar lite extrapengar.. så ta dig en funderare... kram :)
Esmaralda

53 Muminm:

skriven

Hej Esmaralda.
Du har sett har jag kommer att få barn ganska tätt.
Min son blir 3 år snart och ett tag till dröjer det nog.
Om tre år blir han 6 då är det inte så tätt längre.
Ser du om det blir syskon inom 3 år?
Kram



Svar: Ja det kan det bli, det finns en god chans men jag lovar ingenting.. kram :)
Esmaralda

54 Dalkulla :

skriven

Bara för en liten stund sedan hade jag en av mina söner i mobilen och vi pratade om just barnuppfostran. Mina ord: ju mer de får, ju odrägligare blir dom, ju mer de gapar och svär mer förmåner. Det vet att oavsett hur de beter sig vet de att det inte blir några repressalier.

Mina söner är av samma kaliber som jag när det kommer till barnuppfostran.

I skolorna kan jag bli så vansinnigt arg så det kokar i hela mig när jag läser inlägg där läraren tagit en elev i armen och hivat ut den eleven, eftersom han/hon störde på lektionen. Sedan går den kränkta eleven hem och beklagar sig för föräldrarna, läraren får då den utskällning den störande eleven skulle haft.

Vad är det för skolgång som bedrivs i de flesta skolor numera, där det tillåts ytterkläder på sig, keps, mobilen i högsta beredskap? Varför går dessa elever överhuvudtaget till skolan när de lika gärna kunde stannat hemma med ytterkläder på och suttit nedböjd över sin fastklistrade mobil i handen.

Är det en generation som en gång skall ta över samhäller i olika yrken, som på alla lektioner endast störde för dom som verkligen ville lära sig något.

Ett av mina barnbarn är 11 år, i den klassen går det knappt att göra sig hörd. En yngre lärarinna kan inte få tyst på några killar som hela tiden stör och skriker och har sig. Om det nu är något barn med ADHD så måste naturligtvis sådant åtgärdas, men det är inget av barnen i hennes klass som har just ADHD.

Hon kommer ofta hem med huvudvärk och vill knappt gå till skolan eftersom det är samma skrikande på alla lektioner. Tänk ändå att de finns barn 11 år gamla som till den milda grad stör så andra elever mår dåligt med både huvudvärk och annat. Det har varit så sedan hon började första klass. Ingen gör heller något åt det, det fortgår dag efter dag.

Vad tog den uppfostran vägen när jag växte upp, hur kunde det gå så totalt snett så barn av idag gör precis vad som behagar dom? Alla är tack och lov inte på det viset men, dom syns knappt i en klass där det skriks från morgon till eftermiddag då skolan är slut för dagen.


Kram




Svar: Ja, det tråkiga är att de elever som är försynta och som vill lära.. de hamnar helt i skymundan .. kram :)
Esmaralda

55 Hoppas:

skriven

Hej!

Kommer nästa år att bli bättre än de senaste 10 åren?? någon gång hoppas jag att det vänder och blir lite bättre i alla fall.

kram

Svar: Finns gott hopp om att något bra sker snart som ger positiva ringar på vattnet.. kram
Esmaralda

56 Anna.L:

skriven

Hej, håller med allt du skriver! 🙂Själv kan jag bli illa till mods av för mycket service av min mamma/familj. Pågrund av sjukdom har det blivit extra emellanåt men jag lagar alltid mat själv pch mera. Gillar min självständighet. Det föredrar jag!
Respektfull ska man vara mot sina medmänniskor och det har ingen ålder.

Anar att mina framtida barn kommer vara lite av en utmaning, svårare och inte lika lätt som jag var i barndomen/tonåren. Men jag gillar att stötta och utveckla min omgivning till det bättre.
Kärlek och respektera samt lyssna/se sitt barn är grundläggande, men det innebär också att man måste få sitt barn att förstå sin omgivning.
Ser dock fram emot att vara en förälder som samtala med barnen.

Nu till min fråga Ser du något om min framtida kärlek...var vi träffas i världen, vilket land är störst chans för kärlek? Eller kanske han är
från något annat ställe än mig.
Just nu känns det som att kärleken inte kommer i min hemstad.

Kram! ❤️


Svar: Ja, det är rätt... ju mer man kan klara sig själv och fixa i hemmet.. desto mer självständig blir man och detta kommer du ta med dig till dina egna barn en dag ! Ja din framtida kärlek kommer inte att bo i närheten av dig... inte i din hemstad.. kram :)
Esmaralda

57 Bumble bee:

skriven

Kära Es!
Jag håller verkligen med dig i de du skriver. Barn har verkligen inga respekt mot lärarna längre som de var förr. Å så skylls allt på att det är skolans fel. Så fel av vissa föräldrar att låta ungarna ta över och låta dom bestämma sin uppväxt själva. Får säga att jag är trött på föräldrar som låter barn bestämma och pedanta föräldrar ska vi inte tala om. Såg en pappa en gång som borstade av barnet bak på rumpan på overallen för att det var lite sandigt och dom skulle cykla hem. Jösses! Låt barn vara barn och låt dom leka. En overall!?! Det gör väl inget dom ska vara smutsiga.

Jag har inte varit inne på ett tag men har läst blogg inläggen som jag har missat. Får verkligen grattulera dig och maken i efterskott till bröllopet! Var roligt! Verkligen grattis! MG var otroligt söt! Vad fina ni var för 30 år sedan. Roligt att ni hittade tillbaks till varandra igen. Vad sa alla när ni hade gift er? Ni verka ha haft det roligt på julbocksfesten oxå. Kul att det blev lyckat trots att sonen inte närvarade.

Något jag är lite trött på är hemligheterna mina kusiner i V har för oss alla andra i släkten. Av ren nyfikenhet även om det egentligen inte spelar någon roll ... men visste T vad hon skulle få för kön på sin bebis eller hennes syster L på någon av hennes barn? Eller har det varit ovisshet för dom med? Tusen tack i förhand! Kram 🐝

Svar: Vårt giftermål överraskade lite.. men folk sa att dom egentligen inte var det minsta förvånade :) Känns som om någon visste.. ser jag inte vem.. kram
Esmaralda

58 A:

skriven

Håller helt med dig Es och din man gjorde rätt. Jag har inga barn själv, ännu,men hoppas mina sköter sig i skolan som jag gjorde och fick beröm:)

Ser du något roligt jag kommer vara med om?
kram

59 Frida:

skriven

Hej.
Vanligt hyfs ska man ju lära sig såsom tack och värna om varandra och stå för om man gör något dumt. Samtidigt tror jag dagens samhällesstruktur har en liten bidragande faktor till det hela..Det är ingen ursäkt men en förklaring. Små barn som tidigt lämnas långa dagar från närmsta anknytningsperson har vissa sett tendenser att de kan få en mer roffa åt sig mentalitet... sen när de kommer hem efter jobb och skola är alla trötta och föräldrar orkar inte. Men såklart är det inte rätt...Vi har ju föräldraansvar ändå.
Ser du om det händer något kul i jul 😊 Jag har en liten flirt på gång ringrostig som man är 😂😂 kan det bli något mer där kanske?

Ha det gott kramen.
💛💜💛

Svar: Ja visst är det så att många faktorer spelar in. Nja, lite mer kan det bli med flingen men knappast riktigt seriöst.. kram :)
Esmaralda

60 Am:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur ser chanserna ut till familj under nästa år?
Och hur ser prognoserna ut för mannen som finns runt mig nu, utvecklas det med familj och sambo?
Kram

61 Elisa:

skriven

Hej!
Har han alls kvar känslor för mig?
Kram

62 Snurran:

skriven

Nu satte du huvudet på spiken (igen)!
Så många gånger jag har tänkt på att djur är betydligt bättre på att uppfostra sina avkommor än vi människor. Det är mer än ett heltidsjobb att uppfostra barn och det är långt ifrån lätt alla gånger. Men vem har sagt att allt ska vara lätt?
Man måste lära sig att resa sig och ta sig igenom svårigheter och utan övning under uppväxten tror jag att det kan bli väldigt svårt för många.
Ha en fortsatt bra onsdag! /Snurran

Svar: Exakt !! Kram :)
Esmaralda

63 Barbie:

skriven

Hej goa Es!
Jag undrar om min kusin fått en dålig bild av mig! Kmr det hända mer än en gång set vi planerar? Är det smart om jag gör detta? Kommer det är bli annorlunda på nått sätt? Kramar

64 Erika:

skriven

Hej!

Inatt drömde jag att både min mamma och en av mina bröder dog. Vad tror du detta kan ha för betydelse?

Svar: Att du är lite rädd för separationer.. kram :)
Esmaralda

65 Fina:

skriven

Hej, känner han attraktion till någon annan på arbetsplatsen eller är det bara till mig?

66 Fina :

skriven

Fattar han att jag blir svartsjuk då han flirtar med andra kvinnor? Är det därför han gör det?

67 AnnaK:

skriven

Tack! Ja måste nog det. Hon är inte alls sig själv. Mat brukar hon inte tacka nej till. Godis äter hon som vanligt när man ger men inte mat. Sen är hon ju normalt en kaxig liten sak men nu känns hon lite ängslig. Imorse kom hon ju fram där hon gömt sig med raggen rest. Tänkte att hon blivit skrämd av något inatt men hon har ju varit såhär ett par dagar nu. Verkar det vara något fysiskt fel?

Tror förövrigt spanet börjat flirta lite igen.....fick vad jag tyckte var ett lite flirtigt/inbjudande leende igår. Kanske önsketänkande 🙈

Kram 😊

Svar: Ja, något är ju inte som det ska med henne.. du får hålla oss underrättade om hur det går.. kram på er båda :)
Esmaralda

68 Hopp:

skriven

Hej Es

Händer det något spännade snart som du kan se för mig?kram

69 Vi:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han att skaffa familj med henne?
Kram

70 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur ser prognoserna ut för mannen som finns runt mig nu, Utvecklas det med familj och sambo mellan oss?
Kram

71 <3:

skriven

Godkväll kära Es,hur går tanken hos bilhandlaren ? Vill han att jag hör av mig igen ? Funderar han fortfarande svår ung man det där. Så ihärdig som han var förut när jag kände nja med honom och nu vet jag inte alls. Var han så oseriös och omogen...ändå.
Är ju så dum kanske som inte kan släppa honom nu.
Kram

72 Fanny2:

skriven

Håller verkligen med dig. Tycker det är orimligt att lägga allt ansvar på lärarna... Om dessa ungar visste hur bortskämda de är. Jag ryser när jag tänker på gamla skolkamrater som fick allt de pekade på samtidigt som föräldrarna aldrig satte dem på plats. Inte blev de bättre med tiden. Det blir dock värre med all dagens teknik och föräldrar som inte förstår hur de ska hantera den... Vill man ens veta hur det blir om tio år? Jag beundrar dagens lärare...

I somras hörde jag några ungdomar prata om sitt dåvarande sommarjobb. De klagade på att de inte hade något att göra under den långa rasten och tyckte att de kunde sluta tidigare. Det måste vara hemskt att få betalt för att sitta på soffan och leka med telefonen i två timmar...

Har en fråga som du kanske kan svara på. Kan det verkligen vara så att jag känner P från ett tidigare liv? Eller är han en "ny" själ?

Kram

73 Tiss:

skriven

När jag nu har varit borta så känner jag verkligen ha tagits på allvar, trots att det varit ren pest och pina. Hemma sitter jag och gråter och tänker på hur fan jag ska fixa detta, och här tas jag emot på ett helt annat sätt. Som om mina ord viftas bort. Nonchalant. ... Inte finns. Tror dom inte på mig.
Denna veckan har jag sovit extremt mycket.
Igår fick jag ett jättekonstigt symtom. När jag hade ätit av min "stora" portion mat. Jag höll på i garderoben och kände mig yr, sen började snurrade som lodrät, dvs inte runt. Jag hade en puls på 125 och yrseln satt i länge. Till slut blev det bra. Jag fick vatten dropp.. Men idag började det lite smått igen, men bara dubbelsende. Benen orkar inte riktigt bära. Ser du om detta är något speciellt du ser angående detta?

74 Jag:

skriven


Hej Esmaralda.
Hur ser prognoserna ut för mannen som finns runt mig nu, Utvecklas det med familj och sambo?
Kram

75 G.H:

skriven

Så bra skrivet!!
... och något jag tänker på ofta!!

Försöker ha regler och konsekvenser på en bra nivå för min snart 4 åring!!
... men han är ju så jäkla söt och lillgammal, och ibland kommer han undan och blir lite för bortskämd fast vi försöker.
Han är ju det enda barnet (förhoppningsvis inte för alltid) och man vill ju att han ska få en bra uppväxt med uppmärksamhet, rolig vardag, roliga leksaker ... men tänker samtidigt att han inte ska få allt serverat och inte uppskatta saker!
Ibland känner jag bara för att trycka upp en dokumentär om svältande barn i ansiktet på honom ... ” sluta klaga på att middan är äcklig, det finns massor med barn utan mat och leksaker här i världen” liksom.
Inte alltid lätt! Men heder åt din ryska syster!!!!
Vi bor ju i USA och redan på förskolan lyssnar man och respektera sina lärare och kallar de ”miss” ... så tror den biten är liiite bättre här:)

Kram:)

76 Mareli:

skriven

Hej!
Ifall han kommer på besök, ser det ut att kunna fungera eller blir det mest bråk?
Kram

77 *:

skriven

Känns som jag har en kniv i hjärtat. Så ledsen över att vi aldrig kommer vidare. Att frysa ut mig och inte vilja prata tar för hårt, överväger att skita i allt men vet hur ledsen jag blir.
Kan jag bara få hjälp med vad han innerst inne vill?? Har han tänkt o leva med mig?
Alla går vidare med att köpa gemensat boende, giftermål mm men inte vi. Så jobbigt.
Känns som jag vill mer än han. Ham är bara less. Fast blir ändå orolig över att han inte mår bra.
Vad händet, hjälp?

Kram

78 Mojgan:

skriven

Hej Ez!
Jag har fått en kontrakt att jobba som praktikant på en apotek. Jag undrar om och när blir jag tills vidare anställd på denna apotek.
Kram Mojgan

79 Helen:

skriven

Jag har säkert gjort allt fel. Följde med glädje med o var chaufför när ena barnet träna fotboll eller det andra red eller annat de kunde ha nöje av . Körde gärna om de ville ut o festa. Kamraterna var vana vid att vi fanns och ville dem väl. Alla visste de kunde ringa oss om nått hände. De uppskattade det och det var en ära att få lyssna på deras ” kackel” Våra Ungar har liksom oss varit lugna . Ibland har jag tänkt att måtte de bli påstridigare än oss .
Men det är kanske så att vi är som vi är. Mn högsta önskan är att mina ungar skall gå genom livet och känna sig tillfreds med det . Alla (tror jag ) har upp o ner men jag som mor önskar naturligtvis att de skall må väl alltid 😄

80 Kärlek:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur ser nästa år ut för mig i kärlek?
Ser något ut att vara då eller ser du mig vara själv nästa år?
Kram

81 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur ser chansen ut att jag blir gravid under nästa år och börjar bilda ny familj?
Kram

82 Johan:

skriven

Ett förbaskat bra inlägg. Tack Esmaralda! Min pappa (pensionär sedan ett par år) har varit lärare i hela sitt liv. Han har älskat varenda dag i skolan, men min lillebror och jag konstaterar ofta att vi nog inte hade klarat hans jobb en månad. Vi bröder - i 35/40-årsåldern - har helt enkelt svårare för ”dagens ungdom” än vår pappa som närmar sig 70 :)
Kram

83 Tess:

skriven

Ibland känns det som att man jobbar i motvind. Stundtals hård motvind. Men hoppas verkligen att vårt grundläggande "arbete" står emot kompistryck etc. Nu är vårt barn inte tonåring än och han är ett lugnt barn, men det märks att han blir påverkad av barn i sin omgivning. Ofta blir han dock irriterad på dem som inte beter sig, då det är väl positivt :-) Jag blev riktigt stolt den gången jag hörde honom säga ifrån till en kompis när denne hävdade att tjejer är sämre än killar <3


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: