Oss tjockisar emellan....

Det här med kroppen och hur man ser ut. 

Jag var nöjd med mig själv tills jag  var i 50 års åldern och  både slutade röka och kom i  övergångsåldern... typ samtidigt och det är ingen hit för vikten , kan jag meddela.

 Jag älskar god mat och godis.

Att kroppen fick svårare att processa det hela.. fattade jag inte förrän en tjockis glodde tillbaka på mig i spegeln.

 

Och  älskar att resa  gör jag &  varenda gång jag ska flyga tänker jag att herregud, om inte bältet når om mig ! 

Hittills har det inte varit några problem men skräcken finns där.

Min syster i USA  flög till mig när hon vägde som mest och  hon hade råkat få sittplats vid fönstret… och bältet räckte inte om henne så flygvärdinnan fick komma med nån slags förlängning och  häva sig över de andra två bredvid henne för att spänna fast.

Syster  trodde hon skulle dö av skam. 

Att gå på toa under den 7 timmar långa flighten var inte ens att tänka på.  Hon tryckte sig in mot fönstret för att försöka ta så lite plats som möjligt  och knep  igen.  En mardrömsresa.  Sen dess har hon gått ner massor i vikt och är betydligt slankare än jag.

Saken är den att jag tänker bara på min egen vikt.

 

Helt ärligt och handen på hjärtat så  bryr jag mig inte det minsta om andra människors kroppar.  Som regel tycker jag att de är fina.., och kanske särskilt de icke perfekta.. som fått sina skavanker av livet.

Att man då inte kan tycka om sin egen kropp.. när man nu är så  positivt inställd till andras ?   Men det är  nog så det funkar.

En butik hade mulliga modeller men det slutade de med för de ville inte uppmuntra till ohälsa. Hur tänker man här ? Tror man att folk  är dumma på riktigt och tänker att modellen väger 115 kilo, så häftigt och nu måste jag banne mig ta och lägga på mig ett 30 tal kilon !  Hej å hå !

Istället är det ju så att mulliga modeller  kanske ökar självkänslan hos de överviktiga  och glädjen i att det finns fina kläder också för dem.

För övrigt känner jag en tjej med  ganska rejäl övervikt som är hur fit som helst. Hon   tränar och motionerar och kör längdskidor och har en kanonkondition.   Så kan det alltså också vara.

Jag  vet ju som terapeut hur man ska tänka.

Man ska  tacka sin kropp som trots allt har släpat runt på  en i snart 63 år.. som fungerar…  och som bär en.

Men det är inte alltid så enkelt.

Nej, här är det olika bantningskurer till och från och inte faen hjälper det.  Man går ner – och sen går man upp igen.  Jag vet.. man ska hitta ett sätt att äta som man kan leva med…  jag vet ju allt det där. ALLA vet. Särskilt vi med övervikt.

Men att veta och göra är två  olika ting.

Tjockisar ska inte smälla i sig godis och kakor – i alla fall inte  in public.  Men se, det skiter jag ett stort stycke i.   Det jag kan göra på kammaren kan jag göra bland folk.

  En av vännerna har också övervikt och när vi åt buffé en gång så vägrade hon ta en andra gång.   Fast hon ville. Tjockisar får INTE ta om.  Det är en oskriven regel. För då blir människor omkring illa berörda. Och de börjar titta, viska och kommenterar.  Tycker i alla fall vi tjockisar.

Jaha, låt dom! Tycker jag .

 

En väninna var ledsen eftersom hennes dotter inte hittade en kärlek och det berodde på att hon var tjock, sa väninnan. Om hon bara kunde  gå ner  i vikt så skulle hon hitta kärleken, suckade tjockisens mamma som  själv vägde en sådär 55 kilo.

Tjockisar som försöker dölja sina kroppar i svarta tält och göra sig så osynliga som möjligt -  de strålar man  att de är misslyckade och saknar självförtroende. Och det är inte attraktivt.

Men överviktiga  som tar för sig och  älskar livet – de hittar kärlek.

Det har jag sett gång efter annan.

 

 

Ja, det är mycket tankar kring det här  med vikten och särskilt i dessa tider när allt är så matfixerat… det är LCHF och det är rawfood,slowfood och veganskt och alla dessa allergier mot allting.

En annan lider inte av nåt sånt och stoppar glatt in mig typ allting.

Suck

Och suck igen !

Nåja, vem vet.. en dag kanske jag får kraft att skapa en bestående förändring.. och då ska jag meddela er

 

Kram & kärlek

1 Anonym:

skriven

Kommer jag vinna striden mot Sofie på salongen ? Tror hon insåg igår att hon gjort helt fel och att det kommer svida för henne om detta kommer ut offentligt. Vad är det för fel på denna människa. Som att hon söker bråk och vill hitta en anledning till att inte göra klart kosmetisk tatuering. Lämna ett halvfärdigt resultat för att man surar. Har kontaktat juridisk person. Är nog bara den vägen att gå.
Kram

2 EPM :

skriven

Godmorgon Es!
Sitter och småslumrar på tåget.

Du såg att min soulmate har ett ovanligt jobb, kan du se mer om det...? Lite nyfiken...😊

Kram

Svar: Kan vara som egen företagare... men jag är osäker... hans "titel" verkar vara lite ovanlig.. kram
Esmaralda

3 Skorpan:

skriven

Ja det är en utmaning det här med vikten. Doktorn "tjatar" o själv är man allt annat än nöjd. 50 är kanske en ålder där allt ;) börjar ställas på sin spets. O allt det du skrivit om vet vi ju redan, hur vi ska äta o det ena med det tredje, men vad vi sen gör är ju en helt annan femma. Svårt är drt att hålla sig från allt gott... Har försökt o hur lätt är det inte att trilla ner i godisfällan, sugarholic som man är... Önskar jag hittar en gyllene medelväg nångång, att försaka allt gott gör mig desperat o då är det fara å färde... Fast jag hoppas o tror att mannen tar mig som jag är o älskar alla mina kilon ;). Hur har han det med sina kilon, fler än doktorn föreskriver eller vid god vigör? Kanske vi hittar nån rörlig hobby där vi tillsammans kan mota iväg dessa kilon?

Det gäller att njuta av livet så länge man kan sa min mommo, hon blev 93 o åt fett o socker, men sen i slutet smade inte maten nåt nå mera. Sorgligt.. Nu ska jag njuta av sista duschen i gamla badrummet, nästa år? har vi nytt.. Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Mannen kommer älska hela dig och varje cm av din kropp - så är det med den saken. Kram :)
Esmaralda

4 Jossan :

skriven

God morgon!

Fram till 2014 såg jag mig själv som sjukt smal. Men det var jag inte i andras ögon. Jag vägde då 74 kg. Jag börja på viktväktarna och gick ner 12 kg. Jag hade snygg kropp men var väl ändå inte helt nöjd. 2016 blev det en jobbig period och jag gick upp i vikt igen. I januari bestämde jag mig för att börja träna och äta rätt. Nu står vågen på -9,1 sen i somras. Sakta men säkert och med en hälsosam ”diet” jag har 9 kg kvar som jag vill ska försvinna innan sommaren. Men jag märker hur stressen från jobb påverkar mig hur jag äter.. blir lite för mycket skräp just nu...

Nä dags att åka till jobbet. Är nog inte helt frisk..

Kram

Svar: Ja, ibland är livet en kamp men du har den rätta energin att fixa det ! Kram
Esmaralda

5 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda! Bra inlägg! Själv har jag aldrig haft problem med vikten - kanske som mest haft 2-3 kilos övervikt - men jag avskyr den eviga kroppshetsen som vi har i vårt samhälle. Och pressen att se så bra ut som möjligt. Måste tyvärr erkänna att jag dras in i det här i vardagen - fixar håret, sminkar mig, väljer kläder med omsorg (ofta figursydda klänningar) - men det första jag gör då jag kommer hem är att tvätta av mig sminket och hoppa i myskläderna.

Är som allra lyckligast då jag är ute i världen, totalt osminkad och ofixad och FRI, med slarviga kläder, , gud vad det känns härligt. Ändå är det något som gör att jag inte kan/vågar gå omkring så här.

Fina Esmaralda, besökte handkirurgen igår och fick äntligen veta vad det är som troligtvis gör min arm så sjuk. Det är en liten ”extra” benbit i skelettet som inte ska vara där, och som filar mot benet och gör det så sjukt. Det enda som hjälper är att operera bort den extra lilla knölen, eller sen trodde handkirurgen att det sku hjälpa med en specialanpassad stödskena. Vi var båda överens om att först prova med stödskenan, eftersom jag till varje pris vill undvika en operation. Tror du att det kommer att hjälpa med stödskenan? Imorgon ska jag gå prova ut en!
På sätt och vis känner jag en slags lättnad, att äntligen få veta vad det beror på, har ju gått omkring med smärta i 10 år och troligtvis blir handen aldrig helt bra, men önskar bara så att jag kan leva ett normalt liv och att den inte ska hindra mig i detta.

Kram

Svar: Jag håller med dig... att vara ute i världen .. liksom hudlös utan att vara fixad.. det är grejor det.. så var det när jag arbetade i Kosovo och Bosnien i anslutning till krigssluten. Vilken lättnad att du fått kläm på vad som kan vara fel med handen. Nu får du pröva dig fram. Kram
Esmaralda

6 Helena Ir:

skriven

Ett bra ämne att ta upp..jag har själv fått vakta på min vikt i stort sätt hela mitt liv..Som yngre var det lättare att vara smal..och precis som för dig så blev det svårare efter 50..kroppen vill förändra sig..Jag har en sk hälsosam övervikt..inte allt för mycket..Men är ändå inte nöjd! Jag bryr mig precis som dig, inte alls om hur andra ser ut.!.
Jag älskar godis..men tillåter mig sällan..som yngre tänkte jag ofta på när jag kunde släppa den här tanken..och få bli en riktig tant som unnar sig..väldigt sällan fortfarande..! Livet innehåller en massa frestelser som kan stoppas i munnen..Jag önskar jag kunde släppa på min kontroll lite mer,faktiskt..

Ibland är det nog svårt att vara väldigt smal också..jag har en dotter som är mer åt det hållet..hon blir ledsen om hennes kropp påtalas.

Jag tycker du är fin Es :) Inte behöver du oroa dig för något flygplansbälte..heller..

När man som jag är singel..och fortfarande söker den rätta..så är det ju det där med kroppen något jag tänker på..Träffar jag en man i min egen ålder så är väl förutsättningarna ändå rätt lika..I hope! Ingen av oss behöver vara Mr eller Mrs Universum..bara tänka på hälsan..

Ha det så bra!

Kram :)




Svar: Ja, att det ska vara så svårt att vara nöjd med sig själv... du ÄR fin, det ser alla så försök se det själv också ! Kram :)
Esmaralda

7 DD:

skriven

Är man överviktigt och det börjar påverka ens hälsa så att att ens vardag blir jobbig tycker jag man ska börja se över det hela.. samma gäller om man väger alldeles för lite.

Min faster har problem med sitt knä och det beror mycket på hennes vikt då hon belastar knäet mycket.. o motioner inte alls. Svårt att få henne att inse de. Jobbigt men sant. Själv hör jag väldigt ofta om hur smal och fin kropp jag har.. men oj äter du inte?? (älskar mat) men har inte haft problem med vikten. Snarare huden och vill inte stoppa i mig allt möjligt:

Es, om jag åker och hälsar på, hur kommer min pappa reagera?
Kram

8 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag kan helt ärligt tycka att vissa människor passar att vara lite överviktiga. Ibland har jag sett lite överviktuga människor och dem har sådan utstrålning, de verkar älska livet med ett mjukt sätt. Då brukar jag tänka att dem skiter nog i vad andra tycker, dem älskar helt enkelt livet och sötsaker och tar för sig av det och det ser bara så härligt ut att våga det. För tjock eller smal det är inte det som gör en lycklig utan helt enkelt hur man mår inombords och det utstrålar man.

Kände mig så orolig inatt. Nu när planen sprack att jag skulle börja plugga eftersom jag fick ett alldeles för högt reserv nummer. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Känns som om jag kämpat på ett bra tag. Har liksom aldrig haft ett fast välbetald jobb så jag har råd att köpa mig en egen bil. Såg nu chansen om jag hade kommit in på utbildningen att kunna få mig ett välbetalt fast jobb. Jag har utbildning men svårt att få jobb inom. Inom marknadsföring, jag vill mer åt ekonomiska hållet och kanske många arbeten som kräver ekonomisk utbildning inte tycker den jag har räcker till inom området? Om jag nu åter igen får gå tillbaka som vikarie inom hemtjänsten, det är osäkert med jobb, Dåligt betalt för mig eftersom jag inte har utbildning inom det. Jag är så orolig. Vad ser du för mig Esmaralda, blir jag tillbaka till vikare på hemtjänsten? Kan det bli en längre tid isåfall? Har bara en månad kvar på nuvarande jobb. Ser du om jag får det knapert ekonomiskt framöver nu? Ser du fast annat ett bra jobb för mig utan studier först?
Kram

Svar: Ja det ser ut som om det blir hemtjänsten en runda till men du ska förbereda för annat... jag ser fortfarande studier för dig.. kram :)
Esmaralda

9 <3:

skriven

Godmorgon kära Es mat är ju så gott. Älskar att gå ut och äta trerättersmiddag och avsmakningamenyer med viner som passar till.En liten gourmand i ett tight klänningsfodral brukar mina vänner säga. När man är " mini" kan man ofta få kommentaren ska du äta sådär mycket. En dessert till. Brukar säga att det är inte don efter person. Ge mig största köttbiten och extra sås. Min bror säger att jag för lilla magens skull ska hålla igen lite och han har rätt i det. Börjar trivas bättre med mitt utseende sista året och känna mig fin igen. Men är rädd att kinderna ska bli svällda av medicinen igen. Attraheras män av mig eller ser jag svår ut. Har fått höra att det är ingen idé att gå fram till dig. Min gulliga extramamma tycker att J B i Stockholm skulle passa mig. Hon kan inte förstå varför han är singel.
Vad tror du om honom ?
Kram

Svar: Du är så himla fin och vacker och med underbara färger !! JB ser positiv och bra ut vid första blicken men bakom fasaden kan finnas en hel del problem.. kram :)
Esmaralda

10 Mikael:

skriven

Nu är jag ingen expert men Jason Fung tycker jag förklarar på ett sätt som klingar rätt i mina öron med tusenåriga knep som fungerar, och varför det fungerar

https://youtu.be/jXXGxoNFag4

https://m.youtube.com/watch?v=v9Aw0P7GjHE

Själv lyckades inte förrän Jason dök upp, han berättar om hans egna misstag när han började som läkare.

Och enkelt så aldrig någonsin tidigare i världshistorien har vi väl haft tillgång till kalorier 24 timmar om dygnet och inte heller så lätt tillgängligt, och socker, så inte konstigt om kroppen blir knäpp, Jason blir rätt logisk när han säger fasta gör att kroppen får chansen att komma i balans, lika mycket som kan äta 24 timmar så kan man låta bli att äta i 24 timmar, människan är inte van ha tillgång till kalorier 24 timmar om dygnet så är inte helt lätt arbeta emot hjärnan som säger ät medans det finns du vet inte när du får äta nästa gång, men vem bestämmer du eller hjärnan? :)

När det kommer till vegan så är det en helt annan historia och nytt, vi går in i en helt ny tid, kort sagt så handlar det om liv och död, himmel och helvete, antalet veganer har exploderat, barn är veganer från de är små, vuxna börjar jämställa djur med hundar och katter, modehusen slutar med läder och päls, folk vill inte se djur lida och bli uppfödda i koncentrationsläger osv.


Kan rekommendera denna historia om bonden med 73 kor

https://vimeo.com/293352305

Ett par som får folk att tappa hakan, reportern är för härlig :)

https://m.youtube.com/watch?v=G6qi3gfIJRA

https://m.youtube.com/watch?v=O6oJA_xhTa8

Tolstoy var tidigt ute -

Han ser däremot många på djupet förfrämligade arbetare och ett industriellt, kallhamrat och fruktansvärt stegrat lidande hos djuren. Han hör grisarnas och kossornas ångestrop och känner lukten från färskt blod och andra kroppssubstanser från döda kroppar. I de svikna djurens ögon och i slakteriarbetarnas tomma blickar ser han sig själv och köttnormens strukturella grymhet.

http://www.barometern.se/reagera/lev-tolstoy-lar-oss-bli-vegetarianer/

Kram
Mikael

11 Susan:

skriven

”Jag har en perfekt kropp... jag får precis plats i den”
Liten e den inte men den har blivit lite mindre, problem med högt blodtryck så jag började me morgonpromenader o det hjälpte lite mot kilona men inte mot trycket🤨 Kroppen tålde inte riktigt denna chock av rörelse o gav igen me inflammation i höften så nu e det vila som gäller ... o då har man ju tid att tugga lite mer😡 Hoppas kunna ta tag i gåendet snart igen🏃‍♀️för det är nog det enda som hjälpt mig 👍🏼

Kram

Svar: Ja, jag går också.. med stavar.. för nuförtiden blir det ju inte så mkt hundpromenader när MG har sina hälsoproblem... och du kommer snart kunna ta tag i promenaderna igen.. kram
Esmaralda

12 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om han eller jag verkar känna mer för den andra? Eller ser det ut att vara på samma nivå det intresse som finns för den andra?
Kram

13 Lotta:

skriven

Nu är kanske inte jag rätt person att ge råd och tips här, men jag tänker att börja med något litet tex byt ut läsk mot vatten 😀. Tror att det är små saker som kan hjälpa en hel del för att ändra vanor.

Undrar om jag får jobbet jag varit på nu två gånger på intensiva men jättetrevliga intervjuer.

Kram L

Svar: Ja, små saker kan göra stor skillnad.. nu dricker jag knappt läsk.. såvida det inte är en GT eller Cuba Libre....men var och en kan ju byta ut något som de vet de nyttjar och som inte är bra.. kram :)
Esmaralda

14 Jenny:

skriven

Hej !
Hur gick det med väninnas dotter fann hon kärleken?
Jo Jag undrar om mannen jag träffade igår.Kan du se nått angående honom å mig ? Trivdes med honom å hans barn!
Kram

Svar: Nej det har hon faktiskt inte gjort... ännu..... mannen trivdes i ditt sällskap också.. kram :)
Esmaralda

15 Fina:

skriven

Hej Esmaralda!

Jag tror jag måste konfrontera honom (A) för att få sinnesro, blir arg bara jag ser honom, hur kommer han att ta det?

Jag vet att han inte bryr sig men för min egen skull måste jag göra det.

Svar: Gör vad du måste... men räkna inte med att det ger dig sinnesro.. ibland är det bäst att lära sig ett eget förhållningssätt och sluta frid med det som varit.. kram :)
Esmaralda

16 AnnaK:

skriven

Har alltid haft kroppskomplex fast jag varit en tunnis. Är mer nöjd nu när jag lagt på mig lite även om jag hakar upp mig på detaljer. Har aldrig kännt mig riktigt bekväm i sängen med någon och lär nog aldrig göra det heller. Sen kan det ju falla sig så att den biten är avklarad så då behöver jag inte fundera mer på det heller 😂

Kram 😊

Svar: Du kommer känna dig bekväm i sängen med en speciell kärlek.. och du kommer känna dig fin och åtråvärd... så är det bara.. kram :)
Esmaralda

17 Ghost-Writer :

skriven

Fint och bra inlägg!


- Såg h*n att jag skrev? Tänkte om meddelandet kom fram även om det inte syns för mig. Det borde ju ha kommit upp ändå..?



Kram kram!

18 Mikael:

skriven

Tjock eller inte är som med allt annat, har man annat som är viktigare så går det leva med, om det inte är livshotande, själv hade jag muskler som behövde tränas upp och en tjock mage men hade viktigare saker för mig, tog många år innan jag la tid på fixa till detta men det blev av :)

Kram
Mikael fd. Tjockis

19 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Du får testa min "ont i magen metod". Den är jätteeffektiv! Gick ner 6kg på tre veckor utan att banta 😂. Tyvärr är den lite smärtsam. Enda nackdelen 😎.

Skämt åsido, idag ska jag göra gastroskopi och jag hoppas så att läkaren kan se vad felet är och föreslå en behandling. Håll tummarna för mig 🐇.
Kram ThereseC

Svar: Usch och fy och nejtack ! Den metoden kan jag vara utan. Jag håller alla tummar och sänder en dust av god healing.. kram :)
Esmaralda

20 Rullande julegrisen:

skriven

Pust å stånk..
Både konditionsmässigt och åt ens förbannade oförmåga att tämja sockersuget!

Mardrömshögtiden närmar ju sig med stort m för oss kämpande tjockisar..

Lindts chokladkulor, julskinka med ett rejält lager sötsyrlig senap, knäck, lussebullar, Alladin asken, RIS Á LA MALTA.

Gud hjälpe oss.. 😳😂

Esmaralda. Har jag någon chans på förstahands kontrakten?

Kramis!

Svar: Exakt så !!! :) Och ja, du har en chans... runt 65-70 %.. kram o lycka till :)
Esmaralda

21 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag tycker att människor är intressanta. Jag tänker på vad som är under ytan på människor. De tunna med färgglada, perfekta paletter känns som att de ofta har mer att dölja än tjockisarna som helst bara vill bli sedda. Eller inte. Alla är ju olika, men det är som att det finns ett litet skavsår i många. Jag har ett jättestort skavsår, men det gömmer jag bakom en tråkig, alldaglig fasad. En snofsig skitkäring på mitt jobb retar gallfeber på de flesta med sin perfektion. Undrar vad hon gömmer..

Vad gäller hälsan tror jag din vän mår bättre än en tunnis med kleggiga kärl. En läkare sa till mig en gång, att ett tunt skal är inte alltid en förutsättning för en frisk insida, även om det är lättare för lederna :)

Ha en fin dag!

Svar: Ja, alla har något de bär på... på ett eller annat sätt.. så är det ju att vara människa. Kram :)
Esmaralda

22 Anonym denna gång :

skriven

Vems är lilla sminkborsten? Min egna eller att den råkat komma dit av misstag? (Av typ familjemedlem)

Svar: Verkar ha kommit dit av misstag.. kram :)
Esmaralda

23 chocklad :

skriven

kommer han få sig en chock? Blir det nåt på fredag kväll?

24 Mikael:

skriven

Är väl som med din syster med gå ner i vikt, sluta röka osv., ibland behöver man en chock eller nåt pinsamt för att det ska ta fart, själv blev jag typ sympatigravid med dotterns mamma, jag upp 6-8kg, vet inte hur det gick till men när jag skulle köpa nya jeans så passade inte min vanliga storlek, kunde inte tro det var sant, skämdes gjorde jag inför den snygga tjejen i butiken då jag hade begärt min vanliga storlek, på nåt vis hade gamla jeansen sakta men säkert anpassat sig till nya vikten, fick skamset lämna butiken med de nya jeansen men de åkte bara på en gång, sen gick det fort att tappa kilona! , efter ha bestämt mig i butiken att det här kan inte bara vara sant,
inte för att jag började räkna kalorier eller annat, det bara hände på nåt vis.


Kram
Mikael

Svar: Ja, för en del blir det så... poff så är kilona borta.. jag väntar fortfarande på att det ögonblicket ska komma.. :) :) Kram
Esmaralda

25 Pia1:

skriven

Tack Es... Ja det är svårt att veta vad som är rätt och fel... Att be om hjälp blir fel och att ordna själv har inte setts med blida ögon och blivit ännu mer fel. Jag hoppas han tänker annorlunda för nu har jag bokat kirurgen i Spanien i januari för att köpa mig kunskaper. Må universum ge mig en lindrig resa. Planen var från början att få utlåtande online men nej, jag chansar inte på att någon fråga förbises.

Svar: Bra... du tar tag i det och det gör du rätt i !! hade du inte åkt dit utan satsat på telefonkonsultation är risken stor att du ¨ångrat dig.. kram :)
Esmaralda

26 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda ja Man ska njuta lite då och då med lite godsaker .Det mår man bra av. 😃
Jag kände att utbildningen som jag och kollega vi var lite nervösa! höll i den 28/11 inte kändes så bra. De Var mina arbetskollegor dessutom. Tror du dom tycker bra om mig ändån? 🤥 Kram ☀️☀️☀️

Svar: Det var inte alls så illa som du tror och visst tycker dom så bra om dig.. kram :)
Esmaralda

27 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon..
När jag var liten ställde min mamma mig framför spegeln.. Hon ställde sig själv bakom och sa till mig - titta vad du är ful..
Vad tjock och ful du är du kommer aldrig att kunna bära något snyggt eller få en man och vem ska då förstöra dig eftersom du är totalt ointelligent och det är ingen som vill höra vad du vill säga.. Hon vände mina vänner mot mig.. Ringde till skolan och förbjöd mig äta i skolmatsalen.. Efter som jag enligt henne var för tjock.. Själv vägde hon 37kg.. Hon stickade så fula kläder och sydde kläder av gardiner.. Som jag skulle ha.. hon klippte av mig håret.. Jag hatade min mamma tyckte jag var ful och ville inte ha några kläder.. Vågade inte ha vänner för hon förstörde alltid.. Jag vågade inte vara bra på något.. Jag kom in på AF (adolf Fredriks musikskola) men fick inte gå där för att min mamma inte sjöng bäst av henne och mig.. När jag blev äldre accepterade jag mitt utseende började plugga spela musik 🎶 och fick både killar och vänner.. Var med i musikstudier och dansade.. Jag älskar livet och tycker att det är fantastiskt att få njuta av all kärlek livet ger.. Bestraffningar för att man inte duger tar jag avstånd från och jag har många vänner och tycker att alla människor är unika kärlek till dig själv och dina celler.. Så får du kärlek från universum det gör att du är lycklig och kan ge kärlek till din omgivning... Ingen onödig moral önska välgång till alla.. Jobb kärlek och välbefinnande är viktiga stenar i livet.. Njut och upplev världen är ett mirakel.. Om man vill.. 💕

Kramar till alla.. 💕 kärlek till era celler och till livets alla glädjeämnen..

Svar: Och du är en sprakande färgstark och underbar kvinna !! Stor kram :)
Esmaralda

28 Orolig:

skriven

Jag gick upp 20kg när jag slutade röka. Tog tid men har lyckats gå ner dessa 20kg. Jag äter inte potatis och pasta (bara ibland) och mycket grönsaker, frukt. Jag älskar glass som jag inte kan motstå men försöker att inte äta för ofta.


Oron gnager i mig är så orolig för min son att allt inte står rätt till. Kommer min oro att släppa och bli bra???


Kram

Svar: Ja, det kommer bli bra och du kommer känna dig lugn..kram :)
Esmaralda

29 Grethe:

skriven

Go'morgen kjäre Ezmaralda 👍😊😊😍💜

Syns du er en FLOTT DAME jeg 👍😍💜
Jeg er oxo tjukk, typ i hele mitt liv.. Jojobantning o slankeoperasjon til tross..
Men nå har jeg faktisk innsett at jeg er fin som jeg er 👍😊😊🙏 og det er du oxo kjäreste Ezmaralda 👍😊😍💙
Nå er jeg i Norge, pga begravning for en onkel av meg.. en trist dag 😢🙏
Ha en finfin dag alle sammen 😊😍💚💕💗
Kosemosekleemz fra Grethe 🙏❤🎅🎄💘

Svar: Styrkekram till dig idag
Esmaralda

30 Lotta S:

skriven

Jag tänker att stress och skam runt den egna kroppen är lika hälsovådligt. Med tanke på hur i princip alla ändå kämpar och misslyckas med viktbiten så vore det bättre att satsa på att minska stress- och skambiten.

Ser du något kring den längre jobbresan som är kvar före jul, eller goda råd? Förra hjälpte att ta vara på nuet!

Svar: Kloka ord ! Jobbresan kommer gå bra... se de positiva detaljerna .. det kan ge något värdefullt.. kram :)
Esmaralda

31 sus:

skriven

hej
så svårt att vara nöjd med sig själv....
alla har något som stör....
vad ska jag hålla fokus på?
love sus

Svar: Glädjen, livsglädjen, den ska du ha fokus på och famna.. kram :)
Esmaralda

32 Gemini :

skriven

Håller med till fullo!!! Älskar god mat och godis å choklad å chips å vin å ostar herregud ja ost är väl livet?? Ost med tryffel å så druvor å så nått gott stort glas rött :D..å så varva med några rutor marabou mjölkchoklad helst ingen mörk tack. För mig ger mat en mening i mitt liv!!! Mina vänner säger att ingen njuter som jag när jag äter nått gott!! Än är jag normalviktig.. blir jag tjock så may it come✋️🤚Kram!

Svar: Så ska livet njutas :) Kram :)
Esmaralda

33 Hedwig:

skriven

Hej!
Kanske skulle det hjälpa lite att inte fokusera på själva vikten och kroppen utan på maten som man äter. Och då inte lägga fokus på mängderna utan på vad man äter. Satsa på kvaliteten i stället för kvantiteten och se till att man får tillräckligt mycket motion på ett sätt som man gillar! Med kvalitativ mat menar jag färsk, helst ekologisk mat utan mycket socker och tillsatser. Det ska kännas som en positiv utmaning att på bästa möjliga sätt ta hand om sig själv och må bra. Det kan mycket väl hända att man bantar av sig själv då utan att det känns som en stor ansträngning eller uppoffring!

Svar: Du har så rätt så... men rätt som det är slår sockersuget till.. det bara händer.. kram :)
Esmaralda

34 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Vad är det med oss i 50-års åldern som gör det så lätt att lägga på sig ? ...lätt o lätt Jag la mig spagat för 10-år sen och slet av hamstringmuskeln...inte bra när man nästan är "tant" Konvalecent på 1 år med sängliggande de första månaderna var för mig 25 kg upp !Jag var inte trådsmal innan heller ! Länge lurade jag mig att det skulle bara vara att gå av mig de kilorna ...men icke sa nicke ! Istället fick jag diabetes typ 2 och svårare att gå ner...
Nu har jag mer eller mindre gett upp snabb viktnedgång efter 10 års kämpande och konsentrerar mig på att få ner sockret och minska skadorna...
Förlängare på flyget...japp i den skamverån har jag setat...men vi flög med nya plan i våras till Mallis och de hade anpassat längden så den gick pracis runt min feta mage !
Näe fy nu vill jag inte tänka mer på min feta lekamen ..ut med hundarna på en stillsam prommenad

Ha en lagom tjock Tisdag

Kram Anki med lagom rund flock

Svar: Ofta har man en historia.. och herregud att som du vara konvalescent så länge och inte kunna röra sig.. ställer till med en hel del i kroppen... vi får ta hand om oss så gott det går.. kram :)
Esmaralda

35 x:

skriven

Hej. Nä tog absolut inte illa upp av någon kommentar jag fick här🤗

Har funderat lite kring min situation och nu har det dykt upp, förutom de två männen i mitt liv, ytterligare 2 män som visar sitt intresse.

Har svårt att hänga med och hinna känna efter.

Es, blir det bra om jag nu försöker ta en paus från alla män ett tag och fokusera på annat i livet? Tex mig själv? För att landa i allt och förhoppningsvis få klarhet i mina känslor.

Kommer detta att generera ytterligare positivt i mitt
liv?

Kram.

Svar: Ja, ta en paus och känn in dig själv.. då gör du inga förhastade beslut.. kram
Esmaralda

36 Nettan:

skriven

Vet inte om du känner till Merkurius retrograd i astrologin. Jag undrar om det är ok att söka jobb på fredag samt ev köpa ny bil?

Ha det bäst!


Svar: Ja det är ok.. kram
Esmaralda

37 Vv<3:

skriven

Hej esmaralda

Han A skrev förra veckan ju i tisdag till mig och sen så i fredes svarade jag honom och puff han var inte inne.

När kommer A kontakta /höra sig igen till mig?

kram ❤

38 Kristin:

skriven

Kjære Esmaralda. Ut i fra bildene jeg har sett av deg, er du en flott kvinne. Du stråler :) Det har blitt alt for mye fokus på kropp de siste årene. Så lenge man har det bra og er frisk, er det det viktigste.
Vi er forskjellige. Det som er normanlt for en, passer ikke for en annen.
Jeg har alltid vært tynn. Vel, tynn og tynn, jeg er ikke radmager. Men, slik har jeg alltid vært. Da jeg gikk på folkeskolen, måtte mor ta meg med til kommunelegen for jeg var så undervektig. Jeg holdt på med idrett, var sterk og i full fart. Han sa bare at dette skulle vi ikke bry oss om, for jeg var av "den tynne typen". Riktignok er jeg aktiv i dag også, men jeg er veldig glad i mat og spiser mye. Jeg har alltid spist mye.
Det er heller ikke bare bare å være tynn heller. Jeg er drit lei folk som sier:"Nå er du for tynn". Det er da jeg får denne fordømte frykten for at jeg er syk. Men så lenge jeg har mye energi, tror jeg at jeg er frisk.
Jeg var i et selskap for en tid tilbake, og jeg visste at dette ville bli et tema.
Jeg fant fram et skjørt jeg kjøpte for 30år siden og tok det på. Da det forslitte tema kom på banen, svarte jeg at dette skjørtet satt akkurat på samme måte for 30år siden, så jeg kunne umulig ha blitt så tynn!!! Jeg har nå begynt å svare følgende på slike kommentarer: "Du vet, alle kan ikke bli store"!! Jeg kan heller ikke forstå alt dette fokuset på kropp som reklamen har oppfostret oss med. Nei, la oss få være som vi er og nyte livet slik vi vil! KRAM

Svar: Exakt... vi är olika... och det ska man acceptera.... fast jag har alltid avundats riktigt tunna människor... på den tiden det begav sig tyckte jag att Twiggy var så himla fin.. jag var aldrig smal på det sättet ens när jag vägde 48 kilo... har alltid varit lite kurvig. Du är en kvinna som strålar... du har det lilla extra.. kram :)
Esmaralda

39 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Glad jag är över pratglada jobbare som är hos oss just nu. Nu vet jag också vsrtifrån materialet ska tas o då är det jag som åker på spionuppdrag ;). Jag vill ha ett badrum som tilltalar mig!!
Kram Skorpan

40 Livsturisten:

skriven

Jag håller helt med...min spegelbild är tragisk fastän jag va så nöjd för ca ett år sen. Har liksom gått utför eller uppför...men jag bryr mig noll om andras utsida men massor om deras insida.
Det enda som lättar här just nu är känslan för varje flyttlåda som packas. Och frågan jag ställde igår o inte fick skriftligt svar på...den har jag ju liksom ändå svar på. Brukar va så...får jag ett svar av dig så stämmer de alltid. Får jag inget så har jag det inom mig redan men vågar inte lita till det eller mig själv.
Nästan så jag hör dig säga "äh det där vet hon jag slösar inte tid på svar där". Hahaha.

Ha en underbar tisdag! Kram!

Svar: Exakt så.. du vet svaret :) kram :)
Esmaralda

41 Anki:

skriven

Glömde....
Du är så fin som du är Esmaralda <3
Precis lagom <3

Kram Anki

Svar: Tack snälla... men man har ju en bild av hur man såg ut förut... och vill så gärna dit igen... jag har ju aldrig varit trådsmal men 20 kg mindre.. kram :)
Esmaralda

42 Michaela:

skriven

Det här med vikten är nog ett gissel för de flesta. Aldrig är man nöjd. Tycker du är jättefin! Jag gick upp 10 kg när jag fick problem med sköldkörteln och då simmade jag på elitnivå. Fattade att ngt var fel. Väger idag 65 till mina 176 cm. Tränar massor men svårt att gå ner. Samlar mkt vätska pga diverse sjukdomar. Avskyr det!

Kan man känna sin soulmates närvaro fastän man inte har träffat honom? Eller är det kanske dags att lägga in sig själv på jobbet😄

Kram!

Svar: Hade jag väg 65 till mina 160 cm hade jag varit lycklig dygnet runt.. kram :)
Esmaralda

43 Moss:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan han bli en kärlek till mig?
Kram

44 Filifjonkan:

skriven

Ja kära nån ja, kilona har smugit sig på. För ett par år sedan gick jag 5 km varje morgon innan frukost, när hunden var vital, nu blir det en kortare sväng. Träffade en man som älskar varje kilo, men som samtidigt kan ge kommentarer om vikten. Men jag mår ju så himla bra i min vikt. Nu har jag börjat 5:2.a för några veckor sedan, och är redan nu 3 kg lättare. Frågan är om jag gör det för min eller hans skull?
Stor varm kram
Filifjonkan

Svar: Ja, 5:2 har jag börjat på... massa gånger och det höll ett par veckor... det funkar.. kanske skulle ta tag i det igen... man ska dock ta tag i saker och ting för sin egen skull.. då funkar det bäst... säger jag som misslyckats totalt.. kram :)
Esmaralda

45 AnnaK:

skriven

Tack! Ja, i en drömvärld blir det så 😊 Hoppas det inte dröjer ett halvt liv till isåfall!

Blir det dumt med ett sms tror du? Skulle vilja förklara en sak.

Kram 😊

46 Anonym:

skriven

Kommer jag vinna striden mot Sofie på salongen ? Tror hon insåg igår att hon gjort helt fel och att det kommer svida för henne om detta kommer ut offentligt. Vad är det för fel på denna människa. Som att hon söker bråk och vill hitta en anledning till att inte göra klart kosmetisk tatuering. Lämna ett halvfärdigt resultat för att man surar. Har kontaktat juridisk person. Är nog bara den vägen att gå. 
Kram

47 Dalkulla :

skriven

Från allra första början föddes jag med slanka gener från min pappa. Åren gick och jag var så smal, sedan fick jag mitt första barn och blev än smalare. De flesta som fått barn blir inte som jag blev, ingen kunde se att jag fött barn. Men smalheten bestod, eftersom jag också rökte på den tiden gjorde naturligtvis inte det hela så mycket bättre.

Smalheten fortskrev i mitt liv, tills den dagen jag slutade röka vilket är många år sedan, vikten började röra på sig på ett positivt sätt. Jag var fortfarande smal men på ett mer hälsosamt sätt. Åren gick återigen, och jag blev sjuk, med den effekten att jag fick medicin som gjorde att vikten ökade än mer.

Inget som skämde alls. Återigen en medicin till som gjorde att jag lade på mitt ytterliga ca tio kg till de redan 70 kg. Då tyckte jag det var bra. Jag såg inte stor ut, men kläderna började sitta åt. Jag som alltid varit så smal fick nu slås med kg som jag ansåg skulle bort.

Gick igenom en detox jag själv satte samman, gick ner 6 kg på två veckor, höll på i åtta veckor, och iväg for alla de överflödiga kg. Jag har karaktär när jag sätter den sidan till, har också lätt för att tappa kg.

Idag väger jag ca 72 kg till min längd, och det är helt normalt. När jag var ung hade jag vad man kalla pojkfigur alltså inte de höfter man normal har som tjej - kvinna. Idag är jag överlycklig över min figur. Oftast som betydligt äldre förändras kroppen och allt svänger om och blir till något de flesta inte tycker om kroppsligt sett, det slapp jag då figuren är densamma som ung.

Är man smal får man också höra okvädningsord som kan rämna hela jorden under de egna fötterna. Människor kan var så fula i sitt sätt och allrahelst när de öppnar munnen. Jag vet, har hört de mesta i den vägen.

Kram.


Svar: Jag förstår att det inte är så kul alla gånger att vara så´där pojkaktigt smal... fast jag tycker det är snyggt.. avis som jag är :) Och det är märkligt att folk kan tycka att det är ok att kommentera smala människor... på ett annat sätt än de gör med tjocka... kram
Esmaralda

48 Helena Ir:

skriven

Tack..det är svårt..

Kram

49 Ghostwriter :

skriven

Såg hon? Vill hon svara? Kram

50 Lenafena:

skriven

Men du är ju hot!!!!! Skit i kämpandet och ha lite tantrasex istället. Roligare och effektivare än promenader när det gäller att förbänna kalorier. Längtar efter en karl för gudarna skall veta att jag behöver det....... för motionens skull menar jag....

Svar: Jamen att jag inte tänkt på det !! Kram :)
Esmaralda

51 AnnaK:

skriven

Provar igen..... Blir ett sms konstigt?

Kram 😊

52 Agnes:

skriven

Efter mångårigt slit med dieter o annat trams när det kommer till att gå ner i vikt, så har jag nu till sist hittat ett sätt som fungerar för mig.

Det är att fasta 16 tim o sedan äta i max 8. Det som gäller är att hålla detta, oavsett. Och då jag jobbar natt, gör det att jag för det mesta kan börja äta efter kl.16 på dagen.
De som nu lever på dagen, kan ju börja vid 9-tiden på morgonen o sedan ha 8 tim på sig att äta.

Att som jag nu även lägga till kolhydratreducering, kanske är överkurs. Att jag även utesluter alkohol, socker, vetemjöl och annat onödigt hittepå-ätande, är kanske även det en orsak till att jag inte lägger på mig mer än jag behöver.

Fast med medvetna val o ett beslut att gå ner i vikt, så har jag på lite mer än ett år minskat 12 kg.
För så är det, tyvärr, att det finns inga snabba genvägar till viktminskning...det tar tid, är jobbigt och det krävs att man inser att man måste göra medvetna val.

Har aldrig tränat så bra sedan jag valde att träna på fastande mage...det ger resultat och för mig passar det bra. Att jag har en udda livsstil inser jag mycket väl, men det är mitt val.

Visst äter jag onyttiga saker...glass är ok. Naturgodis då o då. Ibland en surdegsbaguett.
Och visst kan jag fortfarande komma ihåg hur gott det var med ostar, men aldrig att jag idag skulle äta det. Käkar popcorn, ibland lite nötter.

En baksida av min livsstil, är att jag aldrig skulle välja en man som inte är normalviktig. Då det inte passar mig att ha en man som inte kan hålla vikten.
Likaså en man som inte tränar...helt otänkbart.
Tyvärr så är det nuförtiden väldigt svårt att finna en man som är välhållen o tränad.
Då är valet att vara singel, helt enkelt.

Män i dag påminner en hel del om grottmän. Skäggiga o ludna med slafsig klädsel, sörplandes o tuggandes sig större o större.
De fattar att en del kvinnor av idag har issues med att vara själva, o det gör att de kan fortsätta att se ut som grottmän.
Så en del kvinnor väljer att stå ut med en slafsig luns hellre än att ses som "överbliven".
Och lunsarna blir fler o fler...

Vart fan är de där snygga karlarna med magrutor som vet vad en rakhyvel är???

Att jag är singel, är för att jag dels inte gillar att vara ägd av en man, och dels för att män i min ålder är just överviktiga ätmaskiner som anser att den bästa motionen är att kvinnan sitter överst vid sex därför missionären gör honom för andfådd...gahhh...blir hon trött så kan hon ju luta sig framåt o vila mot hans buk...yeck...

Tror inte jag kommer att finna mig en man som fixar min livsstil, så för mig är singel framtiden!

Kram, o skål, ta-mig-fan! =)

Svar: Skål-ta-mig-fan tillbax.. och jag vet ju att du är en väldigt vacker och vältrimmad kvinna ! Kram :)
Esmaralda

53 Mirre:

skriven

Jag är likadan, älskar mat och vill inte behöva begränsa mig även fast jag misstänker att vissa specifika grejer som socker och mjölkprodukter leder till sämre hy.. Så himla tråkigt, ska man utesluta allt detta får man ju nästan bli vegan😥 och det vill jag ju inte!

Es, häromdagen skrev du att tecken från andra sidan kan komma i olika former tex att ett djur kollar på ett visst sätt på en tex. Jag har ju en fet kråka som brukar dyka upp och glo på mig ibland, senast kom den för någon dag sedan när jag var på jobbet. När jag ser den får jag alltid känslan av att jag är på rätt väg och att den är mer som en guide men efter ditt inlägg tänker jag kanske att det är någon från andra sidan? Vad tror du?😊 kram ☀

Svar: I det här fallet så tror jag att du har helt rätt... den verkar som en guide för dig... en stark och god och fin guide..så tacka den ibland och ge den en godbit.. :) kram
Esmaralda

54 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser vi ut att ligga lika intresse/känslomässigt gentemot varandra?
Kram

55 Lainen:

skriven

Hej Es,
Ser du om jag kommer att få egna biologiska barn en dag och om den jag möter har egna barn sedan innan eller inte?
Kramar
Ha en härlig dag 😘

56 Tiss:

skriven

Jag är så orolig för Linda. Hon har tagit bort sin whats up för några veckor sedan, bara helt sådär. Så nu har vi ingen kontakt. Varför har hon gjort så? Ser du om hon lever?

57 Naturvän:

skriven

Hej!

Tycker du ser jätte-fin ut Esmaralda, huvudsaken är ju att man mår bra, spelar väl ingen roll om man är lite mullig eller trådsmal.

Själv tillhör jag den mulliga sorten o kämpar fortfarande med vikten efter ämnesomsättningssjukdomar. Tränar regelbundet o det är som medicin för mig, funkar bättre både psykiskt o fysiskt, men då är det rejäl pulsträning som gäller. Lider fortfarande ödem, men hoppas det lägger sig så småningom, det gör förbaskat ont ibland....

Nej, speciladieter är inget för mig, lite av varje o mkt antiinflammatorsik kost.

Vill gärna springa ett millopp nästa år i maj, ser du om det skulle vara bra för mig? Vill så gärna....Gillar att röra på mig!

Kram från naturvän

Svar: Loppet kan du springa om du bara bestämmer dig.. du har de rätta förutsättningarna så gå in för det och träna systematiskt.. kram
Esmaralda

58 Browallia:

skriven

Vi är många som kämpar med övervikt. Idag skriker hela min kropp av PMS och jag försöker förtränga chokladasken jag har hemma och som är tänkt till jul. Jag får nog göra chokladbollar om inte annat av omtanke till min omgivning. ;D

Kramar

Svar: Det är ett bra tag sen men visst jag min PMS och när mensen kom och frossandet i Marabou mjölkchoklad.. fast på den tiden var jag rätt slank o hyfsat vältränad.... kram :)
Esmaralda

59 Eveline:

skriven

Det är svårt att äta riktigt nyttigt hela tiden, jag var vegan ett antal månader men det tog för mycket energi att tänka på det, jag var också rejält trött hela tiden. Det är sant att man får ta mig fan äta vad man vill!! Så länge man mår bra och trivs med sig själv.

Har du planer om att möta oss här på bloggen nästa år då man kan bli spådd på plats? Och talismaner?...

Hur ser nästa år ut för mig? Något speciellt som kommer ske inom kärleken, resa och utbildning? Vilka intryck får du kring mig och nästa år?

Kram Eveline

60 Maria:

skriven

Ja det är inte klokt så man trycker ner sig själv!
Gång på gång med. Som en klok människa sa till mig en gång: om man skulle säga till sina vänner det som man säger till sig sig själv, då hade man inte haft några vänner! 😂
Och därav är det just därför jag tror att jag inte hittat kärleken för att jag nu gått upp en massa i vikt. Kära nån så man tänker 🙄

Kram på dig!

61 Maa:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag jobbade på en butik förut jag trivdes väldigt bra på. Har kontaktat dem och sagt att jag är ledig och intresserad att jobba hos dem igen.
Ser det ut som om jag kommer att få jobba där igen?
Kram

Svar: Chansen är runt 40 %... de gillar dig verkligen men det kan vara så att de inte är i behov av personal just nu.. kram
Esmaralda

62 L:

skriven

Ser du om jag får jobbet. Känns som att om jag inte får detta orkar jag inte kämpa för jobb mer...

/L

63 Klara:

skriven

Hej es, Är hans plan att vara med massa olika kvinnor? Verkar han intresserad av att skapa familj med mig? Vill han tex flytta ihop med mig?

Kram Klara

64 Misstjejen:

skriven

Hej

syns tydligare at E hon var lite avundsjuka på mig för vem jag tycker om. Om jag gör en rätt uppfattande för det?

Hon är så envisa mot mig... Är det något som hon tänkt på om mig?

Är hon positiva för mig eller inte? jag vill inte gör samma misstag igen...

hoppas på hon är positiva mot mig och förstår vad jag säger också...

jag är tveksam på henne så har det går så långt tid nu...

känns inte som säger att jag ska lita på henne..

ha det bra

65 DD:

skriven

Läste att du har jobbat i Kosovo och Bosnien! Du har ju gjort massa Es! Kanske inte roligt när det är relaterat till krig men roligt att höra att du har varit där. Hur upplevde du allt? Kram


Svar: För länge sedan bloggade jag om detta... jag tror jag ska blogga om samma sak igen.. finns ju en hel del nyare läsare... så håll koll på bloggen och infon kommer.. kram :)
Esmaralda

66 Misstjejen:

skriven

Jag såg nu om den inlägg som jag har haft en vikt som är lagom för mig förut men då jag går upp i 10 kg så hoppas att jag kunde tillbaka till min vikt något gång om jag har motivera att träna.

Det är svårt att få mig vill träna och jag behöver ju hitta någon som jag vill träna med.

Så annars jag bryr mig inte mycket om vikt för det är viktigaste som mående och frisk. allt såna annars tänker jag inte mycket på det ändå.

:)

Svar: Ja, bara du bestämmer dig så fixar du vikten ganska enkelt. Och det är sant att hälsan är det viktigaste... viktigast av allt.. kram
Esmaralda

67 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att påbörja dessa studier redan i början av nästa år? Eller ser det bättre ut att vänta lite?
Kram

Svar: Det är faktiskt vilket som.. välj det alternativ som passar dig bäst så blir det bra.. kram
Esmaralda

68 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Messade honom på dagen men inget svar än.
Är något fel?
Eller ser det bara ut att vara en tillfällighet?
Kram

69 Lillan:

skriven

Här har man slutat väga sig och äter vadsmhelst. Jag har alltid velat få bort min mage, men vad svårt det är att låta bli godsakerna,fast jag går mina lång prmenixer så händer ingenting.

Undar om du ser när kärleken kommer för mig Es?
kram




Svar: Ja det är segt så in i helskotta !! Jag ser inte när kärleken kommer men det kommer, det kan du vara säker på... kram :)
Esmaralda

70 Milla:

skriven

Tycker oxå övervikt är jobbigt. Drömde om att min exman var otrogen men vet ej om han bar det på riktigt el om det var symbol för alla lögner att det inte gick att lita på

Svar: Det var nog främst en symbolisk dröm.. kram
Esmaralda

71 CA:

skriven

Hej
Jo, jag är tjockis och läkarna hittar inget fel på mig, alla prover bara bra. Det finns många män som endast tycker om rund kvinnor, tänder inte alls på "smalisar".
Du har sagt att jag är i princip allergisk mot socker, så det är säkert så. Äter M&M som jag köpt med mig hem, kom hem idag, resan och spelandet har gått bra.
Jag försökte skriva till bloggen från min resa men det gick inte alls, på grund av "jag är inte robot".
Ser du hur min nyårsafton blir?
Kram

Svar: Nejmen vad trist att du inte kunde skriva från resan !! Känns som om din nyår kommer bli bra.. du bestämmer dig för något bra.. kram
Esmaralda

72 <3:

skriven

Tack kära Es för svar idag. Behövde en Esmeralda boost <3
Är min känsla rätt att mannen i lördags med orangea glasögonen ska man passa sig för som tjej ? Han hade som en bodygard efter sig som höll koll och betalade hans nota. Nästan som en liten slav. Ryser när jag tänker på båda killarna.
Kram

73 Boudica:

skriven

Hälsa och kost är ju mitt ämne, men jag ser mig själv som lite lätt mullig. inte smal och inte tjock.
Jag tycker om min kropp, även om det finns vissa saker som jag inte gillar. Men dessa styr inte över mig. Får en del kommentarer att jag har fin kropp.
Mulliga modeller leda till ohälsosamhet? hur är det då med anorexia modellerna? det väl heller inte något hälsosamt vid det!

Jag som fastnat i hälsoträsket giller inte dieter, man ska inte svälta sig själv, det leder bara till mer ohälsa. Min syn är att äter man rent så löser många hälsoproblem av sig själva. d.v.s inte massa processat, och tillsatser. Jag kör själv kost anpassat efter mig själv med paleo i grunden.

Es, även om jag är/varit upptagen med min kurs nu i dagarna, så har jag inte kunnat sluta tänka på. Förlåt om jag tjatar om det XD
Men meddelandet som jag skrev till honom. Väckte de nå tankar hos honom om mig? Har han tänkt på mig nu under dagarna vi inte möts? Även om det var ett cliffhanger-svar, så tycker jag det kändes som han ville träffas, annars skulle han väl inte skrivit att vi kan försöka planera något någon dag på jobbet? Hur tänkte han om meddelandet är nog vad jag undrar ;)

Tänkte även om det du skrev igår om mat som finns överallt i köket när man gör mat. Jag känner igen mig där. Vad jag än gör så är det mat någonstans där den inte ska vara. Jag kom på en lösning, jag bad pappa om en wokpanna för att hålla maten på plats. Testat en gång, fungerar så länge!

Här ska det slappas litet tag för att låta kursens innehåll smälta in lite och sen dags för dagens träning. Jag kan lägga till att ta sig upp för centralens stillastående rulltrappor med träningsvärk i benen inte är speciellt trevligt XD

KRAM!

74 Smöla:

skriven

Jag gillar former, fast jag gillar inte mins tjocka former! Kommer min blivande gilla mig?

Svar: Det gör han.. 100 % fullt ut.. kram :)
Esmaralda

75 Fanny2:

skriven

Hur många är helt tillfreds med hur de ser ut? Det finns alltid något som kan förbättras enligt de flesta... Kroppshetsen drabbar väl alla förr eller senare. För tio år sen var jag 20 kilon lättare och jag tyckte att jag var tjock som en flodhäst för att någon valk syntes från byxlinningen. Jag hade en midja på närmare 62 cm, hur kunde jag ha varit en flodhäst? Idag inser jag att jag är överviktig men jag har också insett att det är bättre att vara snäll mot sin kropp än att svälta och plåga sig själv. Det funkar aldrig i längden. Kämpar nu med att äta mindre socker och unnar mig något ibland... Njuter faktiskt mer av livet nu än när jag vägde 20 kilo mindre. Har vägt 79 kg till mina 160 cm och gått ner i vikt sen dess. Går jag ner i vikt nu så är det för min egen skull. Jag var aldrig så hård mot någon annan som jag var mot mig själv och jäklar vad många år det tog mig att inse det... Ibland är man sin egna värsta fiende. Jag tycker faktiskt att du är jättefin, Es. Samtidigt förstår jag det där med att vara mer positivt inställd till andras kroppar...

När jag var som tjockast gick jag på antidepressiva och var konstant hungrig. Inget i världen kunde göra mig mätt. Jag förstod inte själv hur jag kunde ha blivit så tjock tills jag skrev en slags matdagbok för att hålla koll på vad jag åt och i vilka mängder. Gissa om jag blev chockad när jag insåg hur mycket kalorier jag fick i mig varje helg med mitt ex... Det var chips, glass, choklad, fet mat och en massa kaloririk mat. Nu vet jag att jag ska unna mig saker i måttliga mängder och prioritera bättre.

Hoppas min soulmate inte är lika glupsk. Får känslan av att han gillar att leva gott han med så det är bara att hitta en träningsform som funkar för mig tills dess. 😲 Tror du det dröjer lång tid tills jag träffar honom? Tycker han om träning? 😂

Kram

76 Tingeling :

skriven

Själv har jag aldrig haft problem med vikten, jag kan äta hur mycket skräpmat som helst och går inte upp alls. Vilket ju inte är bra för hälsan såklart så försöker bättra mig, speciellt med sockret. Jag får däremot väldigt dålig hy i ansiktet av det. Haft dålig hy sen mellanstadiet. Kan äta godis i princip varje dag. Å andra sidan är jag 30+ så är kanske vid 50 det vänder! Har taniga ben och taniga armar och efter graviditet en mage, men bryr mig inte så mycket, har en hudåkomma som jag inte minns namnet på men man har röda prickar på överarmarna, låren och rumpan men det har jag aldrig tänkt på eller brytt mig om och aldrig hört nån kille klaga på det heller. Och trots dålig hy i ansiktet har jag aldrig blivit retad för det eller liknande. Har hela min uppväxt fått höra av min mamma (och pappa) hur fin jag är och perfekt som jag är och att alla är olika och tror det är därför jag också är nöjd med mig själv i stort. Och jag försöker göra likadant mot min dotter, tror inte man kan ge för mycket beröm som vissa tycker.

Är man sig själv och trivs med sig själv lyser det igenom. Jag sminkar mig inte, gillar jeans och t-shirt och håret kan ligga hur som helst och råttfärgat. Har alltid varit så. Och jag har ändå fått killar, tänka sig.

Har tyvärr haft en dipp sen mitt ex lämnade mig, men jag börjar komma ut mer nu och göra saker för mig själv, jag är liksom fast i småbarnsbubblan också och försöker komma ur den med. För min del sitter det i det psykiska, personligheten, och inte det fysiska om en kille ska gilla mig eller inte.... tänker att det är mig som person han inte ska gilla.

Alla har vackra kroppar på sitt eget sätt, har aldrig sett en ful kropp! Det vill jag avsluta med 🙂

Kram!

Svar: Herregud så orättvist !! Min ena dotter är precis som du... slank o äter massa av godis och skräp och lägger inte på sig ett uns.. medan jag och andra dottern sväller som små paddor bara vi tittar på en godisråtta ! Allt handlar om psyket.. känner man sig stark och mår väl.. då är detta vad man ger ut.. och man blir betraktad därefter... kram :)
Esmaralda

77 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att bosätta mig i denhär staden, än i studieorten?
Kram

78 Osäker ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag kan nog bli ganska osäker lätt som person. Funderar på om jag verkligen är hans typ och så?
Han är inte jätte öppen med att bekräfta eller visa så jätte mycket just i detta läge. Det är ju väldigt nytt Men det kanske är så han är mer som person lugn och så?
Jag undrar om vi ser ut att vara på samma nivå intresse mässigt för varandra? Känna lika för varandra? Eller känner jag mig mer intresserad än vad han är av mig?
Kram

79 Svart:

skriven

Har han tänkt på mig under veckan, har jag varit saknad av honom?

80 Mimma:

skriven

Visst är det sorgligt att det ska vara så svårt att känna att jag ”duger”.
Har aldrig i mitt vuxna liv känt att min kropp sett ok ut......
Dumt, men så är det i mitt huvud☹️

Svar: Ja och det är ju bara i ditt huvud.. för du duger hur bra som helst precis som du är... jag lovar.. kram :)
Esmaralda

81 AnnaK:

skriven

Blev ensam ikväll då ungarna är på bio och när katten kom och la sig i famnen och spann fick jag nåt bryt och började stortjuta! Känner mig väldigt ensam....har inte direkt någon riktigt nära, misslyckad, eländig, stolpskottig mm. Inte ens ett satans hångel just for the fun of it lyckas man greja 🙈 Får inte riktigt ordning på nåt i tillvaron och är 42 år gammal.

Nåja bara torka tårarna och ta nya tag imorgon och angående spanet skickar jag nog ett sms med det jag vill ha sagt och sen släpper jag det och går vidare. Kan ju alltid söka förflyttning om det blir katastrof 😬

Tack för alla svar jag fått och kram 😊

Svar: Bra.. skicka ditt SMS.. du behöver få det gjort.... så är det... och oavsett så kommer du minsann inte vara ensam för alltid... ingen som helst risk.. kram :)
Esmaralda

82 AnnaK:

skriven

Tack! Ja, spanet är bara en flirt och ett potentiellt hångel( skäms lite för det)🙈 Något annat har jag inte hoppats på men vill få sagt att jag tycker han är fin iaf. Men får inte fram det 🙄

Kram 😊

83 Fina:

skriven

Hej! Undrar så... vad menade han med låten? Kram

84 Lillan:

skriven

Tack för svaret Es kram:)

85 Helena Ir:

skriven

AnnaK Kram ❤

86 Lena:

skriven

Jag går i funderingarna att säga upp mig från mitt jobb då jag mår dåligt där...
Ser du ifall att det är möjligt och kommer jag att få nytt jobb

87 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Känner vi lika mycket för varandra? Eller har båda lika intresse?
Kram

88 Catte:

skriven

Es, du utstrålar så mycket värme, positivitet och energi och jag blir alltid på bättre humör när jag läser det du skriver! Om jag skulle beskriva dig med ett ord så skulle det vara; livsnjutare. Visst är det tråkigt om man inte är nöjd med hur kroppen känns och vad man möts av i spegeln, men då får man be personen som lämnat kvar bilden att hämta den ;)
Har alltid varit mer eller mindre överviktig till tjock. Någon enstaka kort period närmare normalviktig. Då har jag fått många kommentarer och visst blir både självkänslan och självförtroendet bättre och visst trivs jag där, samtidigt som upptagna killar har en tendens att dras till mig då... inte de ledig. Visst, smickrande, men samtidigt gör det mig väldigt fundersam; varför liksom?

Har ganska lätt att både gå upp och ner i vikt så jag har varit en riktigt ohälsosam jojjo. För mig är det nästan inte konstigt att skifta 10-15 kg, för jag vet att jag kan ändra på det igen på ett par månader när jag är redo. Däremot märker jag att när jag ligger på den högre skalan så blir jag mer osynlig för omgivningen (vilket ibland är mitt syfte) samtidigt som jag börjar flacka med blicken och inte tittar den jag pratar med i ögonen; för om jag inte ser dom, så ser dom inte mig? ;) Vad knäpp man är egenrligen! :D Brukar skämtsamt kalla mina "höga" perioder för fulperioder och sen när jag orkat och brytt mig om att börja närma mig normalvikt så kommer jag in i min finperiod. ;) Jag och min orchidé är lika på det sättet. Ibland är vi fula och ibland är vi fina.
Tycker ofta att kraftiga tjejer kan vara jättesnygga och fräscha och jag kan avundas hur de orkar och vill göra sig vackra. Önskade jag vore som dom. Mina fulperioder blir det slarv med att gå till frissan, fix ögonbryn, fransar och att sminka mig. Just nu har jag varit inne i en lång fulperiod med många extra kilon, utan smink och känns som frisyren är en pälsmössa. Är trött, sliten och har en stressig period på jobbet. MEN jag har bestämt mig att det måste vända nu även om det fortfarande kommer vara mycket på jobbet innan julledigheten. Så förra veckan gjorde jag en fransförlängning och förlängde naglarna med fransk manikyr. Nu är det brynen som måste fixas och... håret... äh, det får växa ut så jag känner mig mer som mig. :)
Som du skrev i ett tidigare inlägg så handlar det inte så mycket om yta som vi tror när, eller om, vi längtar efter att träffa honom med stort H, utan mer om hur vi själva känner oss. Jag försöker inte komma i form för någon annan utan för min egen skull. För att jag ska känna mig fin för mig, känna mig mer energisk, glad och nöjd för att komma vidare med saker jag drömmer om, för drömma och orka planera för framtiden gör jag i kortare stunder numera.

Det känns konstigt, men även om schäfern min inte funnits vid min sida på strax över 2 månader nu, så känner jag mig inte ensam. Det känns ibland som han skulle vara med mig när jag rör mig utomhus nu när det är mörkt. Känner mig inte rädd eller smått osäker, som jag tidigare gjort när jag rört mig ensam när det varit mörkt, utan känner mig trygg och "fantiserar" att han går där framför mig. <3

Om 2 veckor kommer jag träffa Y i hans yrkesroll. Han visste i somras att vi kanske skulle ses, men vet inte om han reflekterar över det nu och hoppas att det blir så eller hopps att jag inte kommer. Jag hoppas att jag ska känna mig stark och självsäker när vi ses, för tidigare har jag bara blivit fumlig, tystare och inte alls mig själv. Ser fram emot det och hoppas det kommer något gott ur det, vad det än må vara. Undrar om han ens tänkt på mig sen senaste kontakten?

Es, fortsätt kämpa med ditt mål, men glöm inte; vi är den vi är oavsett kroppsvaddering! Hoppas du delar med dig av några spontana spådomar innan jul, för jag myser verkligen när jag läser dom och får ibland rysningar genom kroppen. En glädjeklick med energi helt enkelt!

Kram Catte

89 J:

skriven

Godmorgon! Efter denna obehagliga upplevelse i natt måste jag skriva till dig. Tror det var runt 00 när jag var inne hos min dotter och försökte få henne att somna om så började det blinka till i hennes säng, det känns obehagligt och jag kan inte hitta en logisk förklaring. Vad tror du det var? Kram

Svar: Jag får inte till mig vad det kan vara... men det känns inte som det är något andligt...kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: