Utöva din egen magi....

En hel del människor ser sådant som inte andra ser... somliga  har en  speciell förmåga och så är det bara med den saken. 
 
 
Det har ingenting med andlighet eller  hokuspokus att göra. 
 
 
Det  bara är som det är
 
Sen finns det de som känner att de får besök från andevärlden... som kan förnimma men inte se  och till er vill jag säga att ni kan pröva  fönstertitten.
 
Men bara om du verkligen vill se och är redo  att se.
Det funkar nämligen förvånansvärt ofta.
 
 
Om du känner en närvaro och det är mörkt ute..  då ska du ha  någon liten lampa tänd och ställa dig    en  bit ifrån ett fönster så att du dels ser mörkret därute och dels  din egen mörka spegelbild. 
 
Slappna av och andas djupt. 
 
Blunda  en halv minut
 
Öppna ögonen, se dig själv i fönstret och se om du också ser någon annan.
Magi kan nämligen börja hända.
 
Ibland får man göra det här flera gånger innan det lyckas.. och det lyckas inte för alla.
 
När det lyckas kanske du bara ser en skugga men en skugga du känner igen.. eller så ser det  väldigt tydligt.  Det varierar.
 
Är du ängslig och rädd och tycker det  känns obehagligt och olustigt.. då ska då inte  göra det här
 
 
Nu är det inte så att alla våra  besökare vill synas...  men de som vill synas kan du se.. om du har ett uns förmåga. 
Det är som om det blir någon slags optisk illusion...  men  på riktigt. 
 
Själv använder  jag aldrig metoden och det beror bara på att jag inte behöver.
 
De på andra sidan som vill kontakta mig - de får jag kontakt med i alla fall och glömmer jag stänga .... ja då får jag mer kontakt och mer fysiska besökare än jag önskar.
 
Det kan bli ett väldigt spring här om det vill sig på det sättet !
 
 
 
I går slog jag in julklappar, drack glögg och vrålade julsånger ikapp med min Spotify jullista !
 
I dag ska det rullas köttbullar.... hej å hå !!
 
Kram & kärlek
 
Trycker du på gilla-knappen, ja då blir jag glad 😍
1 Maria:

skriven

God morgon😊
Är så nyfiken på om du kan se något ang mitt nya boende?
Är det där jag ska vara?
Eller blir det bara ett litet mellan boende?
Kram

2 AnnaK:

skriven

Nej tack......vill inte se!

Våran chef är inte ärlig med oss va? Vi har haft en vikarie i några månader som funkat. Nu har hon helt plötsligt fått gå och vi har fått en ny. Motiveringen var att hon behövdes nån annanstans. Tror det är för att chefen inte vill ha henne på sitt bord då hon är dålig på svenska. Tycker hon aldrig gör som vi önskar. Tröttsamt värre.

Kram 😊

3 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, hoppas att MG får mumsa på några grunda köttbullar till lunch. Det är han värd. Blir lungröntgen hoppas bara att jag inte fått lunginflammation...
Måste bli av med den här hostan, slemmet och febern. Sover mest på dagarna.
Tänkte L över att jag inte svarade honom i lördags.Kontakt sökte han ju eftersom han skrev både sms och på messenger. Ville självklart träffa honom och prata ut men som jag skrev igår kändes det inte bra hur han skrev det. Och att han inte ska tro att för att han hör av sig stå jag släppa allt. Gillar han mig eller är han bara oseriös i sitt tänk ?
Kram

Svar: Nu får du krya på dej.. det här har varit segt. L är inte riktigt din cup of tea så mitt råd att du inte lägger tid eller energi på honom.... kram :)
Esmaralda

4 Kulla:

skriven

Detta fenomen ska jag absolut prova.. skulle vara så trevligt att se min/a besökare, hon/han är så välkomna🌟... min mor.
Undrar om F kommer att komma hem till mig.. eller så lägger jag ner det.. vad är din känsla. Kram

5 Agnes:

skriven

Tack för tipset!

Ska testa detta o se om jag ser ngt. Har ju en del spring i min lägenhet då den tydligen fungera som ngn form av "Holiday In" för de på andra sidan!

Har bett dem att respektera mitt utrymme o att inte komma för ofta..o tycker att det blivit en smula bättre.

Klocklocket av glas på "Mormors" väggklocka gick upp igen...senaste gången var för 5 år sedan, då den hängde i modrens lägenhet. Locket måste knäppas upp o kan alltså inte öppna sig självt av t ex vibrationer.

Vem, och vad som villes, ingen aning...kanske mormor som dagarna senare "blev 108"!

Börjar bli lite gladare till sinnet..mycket beror det nog på att jag till sist fått byta min sköldkörtelmedicin...från Levaxin till en biologisk medicin baserad på sköldkörtlar från gris/ko...kämpat som en gnu för detta, och äntligen fått godkänt från Läkemedelsverket. Medicinen är licensierad. Kostar ett gäng pengar, men att må bra får kosta!

Trött blir jag fortfarande, men det är väl hjärnan som kärvar, antar jag...haha!

Män däremot...var faktiskt på en fika med en man. Så tråkig o inte intresserad av att dansa...alltså...vad är felet med män när de passerat 50? De blir så tråkiga o vill bara ligga sked o tramsa sig i en soffa...herregud, alltså!

Är glad över att jag faktiskt gillar mitt eget sällskap...

Kram!

Svar: Ja du har mycket rörelse runt dig ! Men de försöker verkligen respektera vad du önskar och inte blir alltför påträngande. Vad skönt att du fått byta medicin... nu kan det bara bli bättre. Kram :)
Esmaralda

6 Skorpan:

skriven

Ja vissa har förmågan o kanske jag också, om jag kunde varva ner o började med meditation o att vara i nuet ;). Fast hos oss är det ju jämnt lampor som lyser på gården, så jag undrar om det ens skulle vara tillräckligt mörkt för att kunna se?

Det snöar o jag hoppas på en vit jul :). Finns det nåt speciellt som kan tänkas ske i juletider Es eller är det nästa år nåt trevligt kan tänkas ske?
Ha en trevlig dag!
Kram Skorpan

7 Jossan :

skriven

God morgon!

Sista dagen där mina barn har lektioner. Igår fick jag en läggning om den rätte. Hon såg honom till hösten och du sa att det fanns en möjlighet att han kom nästa år. 2019 tänk att det är då den rätte kommer till mig. Bara han bor nära mig så det inte är massa pendling långt ifrån 😂 hon sa att han var blond och det passar in i min syn när jag ser honom på ett bröllop. Han var blond... jag ser iofs honom på en strand också att han lyfter upp mig och snurrar mig och kysser mig. Du vet så på film. Jag ser inget ansikte. Gud vad jag längtar till jag träffar honom. Tänk att få gifta sig 😍

Tänk att det finns någon som kommer komplettera mig. Som får mig att bli trygg!
Sjukt ändå att jag vet hur rädd och orolig jag kommer va för att bli utnyttjad. Kan det bli höst nu 🙄 han kan komma i sommar också hoppas jag. Men tänk nyår 2019/2020 får jag kyssa någon igen 😍

Hoppas hoppas! Detta gav mig hopp!

SYRRAN LÄSER DU MIN KOMMENTAR SÅ SLUTA HÄR!
Hoppas bara det finns magi i sängen också 😂 🙈

Dags att gå upp! Men tycker inte om måndagar 😴😰

Kram

Svar: Hejhej, säger jag till syrran :) Jadå, det finns en chans att mötet sker under nya året.. en god chans ! Strandscenen kommer du att leva.. kram :)
Esmaralda

8 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda! Låter som om du hade en mysig söndagskväll! Dagarna rusar förbi så jag hinner knappt med... har mest bara kunnat känna stress, ska försöka börja varva ner lite.

Egen magi låter bra... ska försöka utöva lite egen magi också på mitt liv.

Fina Es, om jag lyckas komma iväg på resan nu i januari, ser du om den blir bra? Blir det en lyckad resa? Kram

Svar: Jag kan inte lova att det blir ett lyckande men chansen finns.. kram :)
Esmaralda

9 Barbie:

skriven

Hej goa Es!
Jah undrar om A har berättar för sina vänner om mig eller om R har berättat om mig till sina vänner? Går det ett dåligt rykte om mig nu? Kramar

Svar: Nej jag jag ser inga tecken på dåliga rykten.. kram :)
Esmaralda

10 Browallia:

skriven

Jag ska absolut inte testa fönstertricket (ännu) :D Jag pratar ju med mina nära och kära och min ängel Athos på andra sidan. Jag kan förnimma deras besök och det händer även titt som tätt att jag hör ljud som det inte finns någon logisk förklaring till. Tidigt i höstas var jag på en storseans och min moster kom fram och berättade för mediet om hur dessa ljud får mig att hoppa högt av skräckblandad förtjusning. Mediet härmade mig hoppade högt på samma vis som mig vilket fick mig och hela publiken att skratta. :D Min moster menade på att jag kan ju inte be dem komma på besök och sen när de kommer och meddelar att de är där så blir jag så skraj att jag nästan hoppar ur byxorna. :D

Efter att ha sovit mer än jag varit vaken i helgen (utmattningssyndrom) har jag laddat lite ny energi till julstöket. Hoppas på att den ska räcka till att skriva julkort och fixa julgranen. I em kommer även ica och levererar allt gott jag beställt på nätet till jul och nyår. Sååå skönt att inte behöva trängas och stå i en mils lång kö för att sen släpa tunga kassar på bussen. Det är värt varje krona.

Önskar dig en bra start på veckan. Kram

Svar: Det är ju så att det är en sak att tänka sig besök och vilja ha.. och när sedan besöket verkligen kommer ! I början kan det vara lite skrämmande.. innan man vänjer sig. Lägg id fönstertricket på is ett tag ! Kram :)
Esmaralda

11 Vv:

skriven

Heej Es,
Blir det mer än en gång mellan mig och A? Sex då? Kramar

12 B:

skriven

Hejsan Esmeralda.. blir det bra mellan mig och R? Blir det bara någonting mellan oss? En kyss en vad som helst? Kramar

Svar: Det finns en chans.. runt 55-60 %... kram :)
Esmaralda

13 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!

Låter ju intressant detta, måste nog prova. Ibland har jag fått en lätt förnimmelse av besök men måste absolut testa fönstertricket.
Jadu, mycket att stå i nu denna vecka, stressen växer alltmer och jag undrar jag om det blir nog klappar under granen...
Hoppas det går bra med köttbullarna och annat stök och jag kan tänka mej att MG sitter på vakt hos dej i köket😅
Men bara att sätta igång nu då så lite blir gjort. Kan det t om bli nåt hett möte i veckan?
Ha det gott💕

Svar: Jodå, MG kommer sitt tätt intill i köket.. sådana chanser försitter han inte :) Tveksamt om det blir något möte i veckan men chansen finns... kram :)
Esmaralda

14 EPM :

skriven

Godmorgon Es!
Ska testa den metoden.👍🏼

Tidig jobbdag idag, tänkte bjuda studenterna på lite fika idag på vår handledning. Är ju sista veckan innan jul.
Ikväll ska vi ha lite julfest, med jobbet- ska bli najs.

Hoppas det blir en härlig vecka nu, behöver lite uppskattning för att blanda upp stressen.

Ha en fin dag alla!

Kram

Svar: Vad snäll du är som bjuder på fika idag, det blir uppskattat !! Och julfest blir det ! Härligt ! Jag tror det blir en bra vecka.. kram :)
Esmaralda

15 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Julen är bra mysig! Pepparkakas bak ska det bli här. Var och julhandlade igår. Har lite en känsla ibland att något är pågång för mig.
Vad tror du Esmaralda, ser något ut att vara pågång för mig? Är jag snart i ett fast förhållande? Är något pågång?
Kram

16 monja:

skriven

God morgon!!!
Lyckas jag med detta som jag har föresatt mig i dag?
Jag har också köttbullar i åtanke!
Ha en bra vecka alla!
Ingen julstress här!

Svar: Ja, du har god chans att lyckas.. kram :)
Esmaralda

17 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Så intressant, det ska jag pröva!! Jag känner ofta att någon är med mig både ute och inne och jag upplever inte att det är samma alltid. Ute har jag lärt mig känna igen känslan av hunden. Nu när jag inte är rädd längre kommer han inte lika ofta. Tråkigt för mig, men han har väl andra att trösta :) Inne är det speciellt ett ställe där det blir iskallt runt benen ibland, inte ett drag utan en stilla kyla. Min mamma såg en tant där en gång med huckle på huvudet. Mamma upplevde att tanten vaktade huset och önskade mer aktion från de bofasta (jag och mannen). Utmattning fanns inte på hennes tid..... :) Hur som helst, den platsen har jag en liten lampa i fönstret. Jag ska prova får jag se vem det är. Jag har en fundering bara. Jag har alltid känt närvaro och varit rädd för vad jag kanske skulle få se och därför uttalat högt att de snälla är välkomna men skräm mig inte med att visa er. Nu är jag inte rädd längre, bara nyfiken, men har jag ändå typ lagt förbud på att se den som kommer? Fy så dåligt jag får fram vad jag undrar, hoppas du förstår vad jag menar :)
Ha en fin dag!

Svar: Nejdå, man får lov att ändra sig... man utvecklas ju och förändras hela tiden... kram :)
Esmaralda

18 x:

skriven

Hej Es, på något sätt känns det som om detta är min enda chans... har jag rätt i min känsla? Kram

19 Yvonne ( gammal kund):

skriven

Godmorgon!

Intressant inlägg!

Mitt liv idag innebär att jag är mycket själv hemma. Eftersom jag inte kan jobba längre.

Men jag känner mig aldrig ensam. Ja nu har jag ju hundar och katter. Men ensam på folk. För min livsstil är att jag vet dom är där. Och så fort jag behöver dom, så finns dom där.

På ett eller annat sätt. Det är ganska tryggt faktiskt. Ett privilegium!

Och med"dom" menar jag ju andra sidan!

Passar på att önska God Jul till er Alla!

Stor kram.
Yvonne

Svar: Ja, det ÄR ett sant privilegium... kram :)
Esmaralda

20 Undrande!:

skriven

God morgon!
Min arbetsledare hotar med att inte betala ut någon lön på fredag men vägrar tala om varför.
Jag har skitont i magen över att inte veta om lönen kommer in.
Kommer hennes personliga konflikt med mig att fortsätta?
Jag ville inte jobba extra på jul nyår i år och då plötsligt så gjorde hon så här.
Får jag några pengar eller blir hela julen förstörd?

Svar: Är du med i facket så vänd dig dit.. även om man har en konflikt med sin arbetsledare så är det inte okey att straffa genom hot..... ser dock ut som om lönen bör komma som den ska.. kram :)
Esmaralda

21 Helena Ir:

skriven

Bra att och veta..det kommer jag nog göra..
Så ser jag så gör jag :)

Snö har vi fått..hänger så vackert på träden, i skogen,som jag ser från mitt fönster..Det är som en vacker tavla..

Kände mig för en lat dag idag..men jag tar bussen..och åker iväg..

Köttbullar är gott..de med kryddpeppar..det finns i frysen..

Ha det så bra!

Kram :)

Svar: Lyllos dej som har snö.... på en del platser i Skåne har snön kommit... men inte här.. suck... och mina förra köttbullar är uppbokade eller uppätna.. en del ska med bort på julafton och andra har skivats på mackor.... kram :)
Esmaralda

22 <3:

skriven

blir det nåt mellan mig och a?

23 n:

skriven

Hej!
Har blivit förälskad i Jonas.M jag känner att det är någo kemi mellan oss när jag går förbi han. Vad känner han?
Kram!

Svar: Det finns intresse hos honom.. kram :)
Esmaralda

24 Linda:

skriven

Måndag igen, en vecka kvar, så är det julafton. Julen känns nog ändå som den mysigaste högtiden av alla :)

Tror inte jag har någon speciell förmåga, men ibland kan jag känna på mig saker, som visar sig vara sanna, ibland är det säkert bara hur det råkar sig också. Häromdagen blev det tal om en jag kände i barndomen, har inte tänkt på henne säkert på 25 år, dagen efter träffade jag henne i köpcentret. Lite märkligt ändå :)

Inatt drömde jag om en kille jag var superkär i för ca 20 år sedan, det var på något sätt en väldigt intensiv och verklig dröm, vi var tillsammans i drömmen. Det också lite märkligt tycker jag, har heller inte tänkt på denhär killen på evigheter. Han såg precis ut som han gjorde då, och jag vet att han verkligen inte ser ut så idag. Kanske det bara var längtan efter att ha någon som speglade sig i den drömmen.

Ha en bra vecka allihopa!

Svar: Ja drömmen handlade om längtan men det skulle inte förvåna mig om han drömde om dig också.. men det betyder ingenting egentligen.. kram :)
Esmaralda

25 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Älskar julen, den här årstiden är så mysig. Allt fix är roligt bara det inte blir stress så är det bara mysigt. Grannen är pyntad och lite paket har jag kvar att slå in.

Ser det ut att kunna vara ”vi” som är framöver? Den här mannen jag ganska nyligen fått kontakt med.
Kram

26 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Tack för tips , detta skall prövas !

-3 ute och det har fallit drygt 1 dm snö !
Jippie !! Härligt för ungarna !
Träffade på ngr barn igår som tappert kämpade nerför en slänt med sina plastmattor/moderna pulkor
då hade det bara kommit ngr centimeter och gräset tittade tydligt fram...På frågan vilka fina pulkor ni har ,ja det heter kanske inte pulkor .Svarade barnet ca 7-8år Det heter nog Snowboards ...fast på engelska !

Ha en vit härlig start på veckan !

Kram Anki med glädjefylld flock

Svar: Åh så roligt.. och här har inte kommit en endaste snöflinga... fasen :( Passa på och njut.. kram :)
Esmaralda

27 Barbro:

skriven

Hej Esmaralda!

Ja nog har man förmågor som man ibland helst vill slippa. Som på kvällen förra måndagen då med en hund som precis blivit omplacerad o allt verkade så bra.
Men inte min magkänsla då jag visste att något skulle hända.

Hade varnat dom för att hon inte skulle få komma lös. Men tyvärr lyckades hon komma ut. Så här satt jag 80 mil bort och bara såg en väg full av bilar och kunde inte göra någonting mer än hoppas.
2 timmar senare ringde dom o talade om att dom hittat hunden ihjälkörd på vägrenen på motorvägen.
Nya ägaren fick bara ha henne i 42 timmar.

Då kändes verkligen min "förmåga" som en förbannelse. Att veta att något fruktansvärt kommer att ske. Vänner kommer att bli chockade o förtvivlade och inte kunna förhindra ändå.

Har bett bort min förmåga att se o veta saker. Men det här slank igenom. Att se o känna av min förra hund som kommer o kikar till oss ibland. Det är gott men inte sådana här saker. Många tycker åh så häftigt att se o veta saker. Medans jag försöker förklara det är inte alltid något man vill.

Ha en fin vecka.
Kram Barbro

Svar: Vad sorgligt med hunden. Ja, du har en stark känsla och jag förstår att det kan vara en förbannelse ibland.... du behöver hitta din avstängningsknapp så att du kan ta kontroll över och styra din förmåga.. kram :)
Esmaralda

28 AnnaK:

skriven

Men fy så trist det blev ändå när jag la ner projekt spanet 😂 Glo kan jag ju göra ändå förstås för snygg är han ju oavsett. Ful kan han ju inte tycka jag blivit heller helt plötsligt så får vara nöjd så. Men det livade som upp dagen att iaf försöka flirta. Men skönt att inte känna pressen att lyckas 😂

Ifall någon nu undrade 😆

Kram 😊

Svar: Jo, även om intresse finns från sitt span så kan man inte vänta i evigheter... det gäller hela tiden att våga.... det är viktigt och det har du gjort.. kram :)
Esmaralda

29 Dunegull:

skriven

Kommer de kontakta mig igen eller är det upp till mig att ringa för att få svar på varför de gjort som de gjort? Vill helst slippa att kontakta dem själv...

30 DD:

skriven

Godmorgon, vakna upp med snö idag :)

Ser du om jag klarar provet på onsdag?😩 övar varje dag. Är förberedd på båda beskeden

Kram

31 Smöla:

skriven

Drömde om en gammal dam med kort grått, lite vågigt hår.. fick till mig att hon kom med budskap till mig! Jag ansträngde mig noga och fick tillslut se hennes ansikte, men kände tyvärr inte igen det. Däremot glömde jag bort vad budskapet va, kan du hjälpa mig att minnas??
Eller va de inget budskap hon kom med?

Svar: Jag tror att hon kom för att tala om att det här kan du om du vill.. du kan se och ta emot... något annat personligt budskap ser jag inte... kram :)
Esmaralda

32 Mannemanick:

skriven

Hej Esmeralda!, Hur gör du för att stänga? Många pratar om hur man ska öppna men det är jobbigt när man ständigt är öppen utan att veta hur man stänger.
Tips?

Svar: Ja, det är jättejobbigt.. man måste stänga ! Sedan barndomen har jag visualiserat två stora knappar.. en grön som är "på" och en röd som är "av" Jag trycker rejält på den röda när jag ska stänga och fokuserar intensivt.. och det har funkat i alla år.. nåja, kanske inte 100% men det gör rejäl skillnad.. kram
Esmaralda

33 Skrållann:

skriven

Hej!
Åå så spännande, det måste jag testa.
Just nu är jag mest bekymrad över min svärfar som mår dåligt. Efter att ha medicinerat för sina psykiska besvär sedan 70-talet är han nu utan mediciner sedan februari då han drabbades av litiumintox. Nu mår han dåligt och jag försöker få tid på vc men det ska pratas hit och dit och någon tid har vi inte fått. Förslog att det kanske var bättre att åka till psykakuten annars men det kunde sköterskan inte svara på heller.
Känner mig maktlös och orolig och vet inte vad jag ska göra?!😩

Kram❤️

Svar: Är du orolig och han mår riktigt dåligt ska du absolut ta honom till psykakuten.. kram
Esmaralda

34 EE:

skriven

Kommer samtal göra att det går att rädda äktenskapet? Varför lämnar H mig, är det pga Ida?

35 Louise:

skriven

Ja i har haft lite spring här en massa gånger och har det fortfarande. Inatt när jag var uppe på toa hörde jag att något prasslade och lät men jag visste inte vad det var och lite skraj blev jag nog. Katten var det inte för han låg i vår säng och ingen av barnen för de sov. Tror någon var här på besök och inte var så himla tyst. Men jag ignorerade det och gick och la mig igen. Jag avskyr vara hemma utan mannen.
Han körde förresten vilse, det är första gången han körde helt själv så jag hoppas han får behålla jobbet.

Idag är det dags för intervju för mig i Falsterbo, Jag hoppas att jag får det faktiskt men helst vill jag ha ett här i Malmö, med tanke på att han jobbar natt och inte kan rutten än.
Idag är jag ganska glad att jag är arbetslös så man bara slipper stressa iväg tidigt på morgonen. Jag har ju planer att ta körkort vilket kommer underlätta lite om jag får jobb i någon annan stad.
Hur stor chans har jag på detta jobbet?

Idag måste jag tvätta kläder till Max, min äldste son som åker till Polen på onsdag. Blir så irriterad på min svärmor men å andra sidan så blir det inte fler Polenresor för dem.

Ha en fin dag nu och tacksam för svar. Kramar

36 <3:

skriven

Hej kära Es, visst har du koll när det är fler som har samma alias här på bloggen.
Vad är det med Leif han vill ses och frågade om jag ville behövde skjuts till doktorn idag.Han har hört av sig ihärdigt senaste veckorna ? Vad jag förstått är han en kvinnokarl som inte är den trogna typen.
Känner honom eftersom mitt ex hyrt ett hus av honom förut. Tror han har det ganska bra ekonomiskt men ändå lite snål...
Kram

37 Lillajag:

skriven

Har precis träffat en kille där allt klickade direkt. Det känns för bra för att vara sant. På något sätt känns det som att det här han jag har ”väntat” på. Allt stämmer så bra in på den spådom jag fick av dig för några år sen.

Får du någon bra känsla? Känns det som att han är ärlig och att man kan lita på allt?

Känns ofattbart efter allt. Känns som att han är väldigt väldigt mycket som mig, om det inte är spel :)

Kommer det några fler spontan spådomar innan jul?

Massa kramar

38 Linnean 🌸:

skriven

Hejsan!
Aha, det där fönstertricket har jag inte tänkt på att man kan göra men har råkat ut för det utan någon tanke på det. Har dock slagit bort för jag är väl inte så sugen på andar innan jag ska lägga mig. Vet inte om jag inbillar mig men det kan vara lite ”skuggor” ibland i hallen t ex. Däremot kan jag få till mig aningar. Känna om något är galet t ex. Just nu har jag starka känningar att en person håller på med ”något” som kan sluta riktigt illa. Der oroar mig men kan kanske bli bra ändå på sluttampen? Stämmer det?
Det är så starkt men jag kan ju inget säga eller lägga mig i. Köttbullsrullning låter trevligt och klart MG är på hugget 😉 Ska nog åka ut och handla det sista och sen är det bara att städa och baka lite till. Lycka till med köttisarna!
Kram.../Linnean 🌸

Svar: Ja, det verkar ligga något i din känsla... som regel brukar det stämma! Nu är köttbullarna rullade... jag grejade två Janssons till mamma som jag frös in.. en av hennes julfavoriter... och här ska det ätas lutfisk ikväll minsann.. kram :)
Esmaralda

39 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda TTir FU min vecka blir bra ? Är det något jag ska tänka på?

40 x:

skriven

Hej Esmaralda, det är jag som velar mellan två män... känner mig helt förvirrad. Har försökt hålla avstånd till dem båda för att försöka reda ut mina tankar och känslor men jag blir bara mer och mer snurrig i skallen. Det känns som om jag inte kan välja. Det är omöjligt.

Båda är ganska pådrivande på olika sätt, och vill att jag förbinder mig till dem.

Jag vet absolut inte vad jag ska göra. Ditt råd var att jag en tid skulle dejta båda, men det går inte eftersom det bara blir mera komplicerat då och som sagt, båda är ganska... på. Krävande. Det känns som om de sliter mig åt olika håll.

Snälla vad ska jag ta mig till?
Kram

41 *:

skriven

Hej

Får vi någon ordning på detta tro ? Ibland känner jag hopp och ibland helt nere i skorna.

Han/vi måste ha hjälp, men han vill inte. Man kan inte vara så negativ till livet och oss hela tiden.

Det tär och blir jobbigt.

Kommer vi ur den här snurran ?

Kram
*

42 Dalkulla :

skriven

Har haft och har fortfarande besökare från andra sidan sedan jag fick kontakt med mina skyddsänglar. Ser hela tiden skuggor i ögonvrån eller som en mellanbrun skugga. Jag frågar numera om det finns någon hos mig från andra sidan och jag får svar. Ibland kan det bli en aning för mycket, och jag vet inte riktigt hur jag gör för att stänga av.

Du sa en gång att det aldrig kommer att finnas någon med onda avsikter, därför blir jag hellre inte rädd av det som finns här.Jag brukar kalla på mina skyddsänglar som hjälper dom tillbaka igen. Vid något enstaka tillfällen när jag lagt mig på kvällen kan jag känna hur någon böjer sig över mig och tittar på mig. Det kan jag kanske känna är lite sådär. Men jag har fått till svar att de bara vill mig väl. Jag känner direkt om någon finns här.


I natt har vi fått en hel del snö, blir fint till jul.

Kram.

43 Lilla räddhare:

skriven

Hej Esmaralda,

Lite kusligt att du skriver det här, några veckor sedan drömde jag nämligen exakt att så hände till mig. Jag såg kvinnlig spöke (kände kusliga energier) i köksfönstret. Jag blev så rädd att jag skrek typ med dödsångest i drömmen men det kom inget ljud och då vaknade jag mitt i natten och var SKITRÄDD. Och då tänkte jag att detta vill jag absolut inte se på riktigt.

Detta var nog meddelande från andra sidan till lilla räddharen här att jag inte är redo att se något, eftersom jag hade gått och sagt högt här hemma (tiden före drömmen) att "kom och visa er om ni finns men kom på dagen när det är ljust och inte när det är mörkt". Hehe! Men lite lustigt ändå att du ofta skriver om saker som man själv har tänkt/upplevt (precis som många andra har också påpekat).

Jag måste också säga att jag har fått mer lugn i själen sedan jag började läsa din blogg, tack att du finns:)

Kram

Svar: Ja, du är inte redo... men en dag blir du det och då kommer du att känna 100% trygghet.. för du har ju bara gott att förvänta dig från andra sidan.. och bara massa kärlek... tack för att du finns och läser min blogg:) Kram
Esmaralda

44 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Tomteloppet igår. Det var hemskt kul att vara ett helt gäng tomtar och höjdpunkten var att springa in på centralen och väcka uppmärksamhet. Första tre kilometrarna kändes allt rätt okej. Men under fjärde kilometern tilltog illamåendet och på Avenyn började den här tomten ulka så att hon tyvärr fick avbryta. Ingen dans runt Poseidon alltså.

Det var tråkigt och igår kväll och var jag riktigt ledsen över att jag inte klarar att springa. Imorse byttes ledsenheten ut mot ilska och jag blev arg på kroppen för att den sviker mig. Jag tänkte ut hemska straff som jag innan jag ens hade tänkt färdigt dem förstod skulle vara väldigt kontraproduktiva.
Jag sa åt mig att lyssna på min inre Tryggve istället (den där inre tankeslingan som är mer konstruktiv och stöttande).

Sen var jag hos sjukgymnasten imorse och testade basal kroppskännedom. Jag tror att det kan bli riktigt bra faktiskt.
Om magen krånglar på grund av stress så är kroppskännedom helt rätt, det kan jag säga redan nu.
Kram ThereseC

Svar: Du har en underbar förmåga till insikt.. du lyssnar på Tryggve när du behöver lyssna på honom och det blir rätt... du går till sjukgymnasten och får vad du behöver... du har en väldigt god förmåga... det blir positiva ringar på vattnet.. kram :)
Esmaralda

45 Orolig:

skriven

Hej!

Kan du se något som händer nästa år någonting bra när det gäller jobb och boende?? eller händer det ingenting??

Kram

46 Hönan:

skriven

Nu har jag hållit lektionerna. Fick inte riktigt till den ”kraften” som jag kanske önskat. Men hoppas några tog till sig något iaf?

Kram

Svar: Det känns bra... och inte alls så illa som du själv kanske tror.. kram :)
Esmaralda

47 Michaela:

skriven

Jag kan nog känna av energier men that's it.

Två veckor har snart passerat och inget nytt om jobbet. Om eller när jag skall börja. Börjar lessna rejält. Måtte 2019 ge mig en ändring på arbetssituationen så jag får stabilitet.

Massa snö i Sthlm! :) Blir att plumsa.

Lycka till med köttbullarna :) Kram!


Svar: Ja, sonen som är där plumsar runt i snön och trivs... i slutet av veckan kommer han hem hit och får uppleva en jul med barmark.. som det brukar vara.. kram :)
Esmaralda

48 Tiss:

skriven

Kommer jag att hinna säga hejdå till arbetsträningen? Jag är så rädd för att jag inte ska få gå dit.

Igår kände jag mig hög på energi. Idag känner jag mig som en rutten fis. Energin är borta. Jag hoppas verkligen att den stabiliseras snart. Gör den?

49 B:

skriven

Godmorgon 😊 börjar bli skapligt nervös för Nashville resan nästa måndag.. går det bra på flygplatsen och flyget osv? Kram 🤠

Svar: Allt kommer gå bra.. du kan känna dig helt lugn och bara njuta.. kram :)
Esmaralda

50 Dahlia:

skriven

Vitt och fint ute idag, man blir glad!

Jag behöver ett litet nyfiket råd.
Jag är ute efter något litet men inte för dyrt att ge honom i julklapp. Vad skulle passa honom, vad skulle han uppskatta?
Har dålig fantasi jag!

51 SysterNatt:

skriven

Näe nu börjar jag snart att gråta. Efter att ha vågat byta jobb efter 17 år så trivs jag rätt bra på det nya jobbet. Det är mycket nytt att lära sig och det går framåt. Tyckte jag! Idag fick jag till mig att de trodde att jag skulle ha lärt mig snabbare och är lite besvikna på mig. Efter en tuff höst så var det som en dolk i bröstet.
Esmaralda kan du se om det blir bättre eller borde jag se mig om ett nytt jobb? Jag vill ju jobba kvar.

Svar: Ta inte illa upp.. jag tror inte det var menat så riktigt illa som du tog det. Prata med dem och försök ha en öppen attityd... det kommer att lösa sig och jag ser ingen anledning för dig att byta jobb... kram :)
Esmaralda

52 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Han säger att han vill ha förhållande och tjej, men samtidigt verkar han skraj eftersom han blivit bränd i en tidigare relation som var länge sedan.
Jag är ändå rädd,
Verkar det som om han kommer kunna släppa in mig helt och hållet i sitt liv och känslomässigt? Jag vill inte ha något halvdant.
Kram


Svar: Ge det en tid.. och funkar det inte.. gå vidare.. kram :)
Esmaralda

53 T:

skriven

Hej es! Träffade av en slump en vän till en gammal vän idag. Min sk gamla vän har jag ej kontakt med längre på grund av spänningar, gränslöshet som resulterade i att jag inte orkade umgås längre. Men min gamla väns vän L sprang jag idag på på en gemensamhetsyta. Jag försökte hålla en viss distans. Känns som att om jag har distans till L har jag även distans till min gamla vän. Fanns det någon mening att vi sammanstråla? Eller var det bara en slump?

Svar: Det här ser bara ut att vara en slump, lägg inte för mycket i det.. kram :)
Esmaralda

54 ”Ghost”writer :

skriven

Kan detta vara något värt för mig? Ekonomiskt och att det inte är emot mina principer?
Jag har iallafall vågat vara öppensinnad innan jag som annars bara stänger av och inte tror att det är något gott.


Tips för just mig, hur jag ska tänka och göra för att metoden ovan som du nönnrm ska funka för mig? Med tanke på den jag ör så borde der funka men jag har fått träna i många år på att känna mig trygg. Jag provade en gång i en spegel och det funkade inte som jag tänkte.

Kram!

Svar: Visst kan du pröva... men du ska känn dig trygg och i synk med vad du gör.. annars funkar det inte.. kram :)
Esmaralda

55 Lotta:

skriven

Det där skulle jag aldrig våga göra, även om det är lockande. Lite som att göra sin egen skräckfilm. Tror att jag skulle kunna se något. Brukar känna att det finna någon där och till och med vem. Men ser inte. Spännande. Ska komma ihåg detta sätt du beskriver...kanske blir jag modig någongång :)

Jag undrar...fick inget besked om jobbet jag sökte. Dom sa dom skulle kontakta mig men inget hände. Svårt att släppa. Ska jag fortsätta hoppas?

Ha en fin dag
L

Svar: Det kommer nog ett tillfälle längre fram i tiden när du prövar.. jag tror att du har förmågan.. kram :)
Esmaralda

56 GP:

skriven

Har man förmågan och modet så kan det nog vara spännande att se vad som dyker upp.

Jobbsökandet går segt och jag tappar motivationen då ingen har hört av sig, men jag försöker ändå söka jobb. Får jag inget jobb så har jag iaf en kurs att läsa till sommaren... ser du hur det blir?


Kram :)

57 Helena Ir:

skriven

Ja,det är så vackert med snön..hoppas att du får detta till jul :)

Vågar jag säga att mitt liv har precis börjat igen..det börjar hända grejer i kroppen..humöret är också bättre. . så skönt att vara piggare..

Precis bakat en mjuk pepparkaka..det doftar så gott..och min "lilla" kommer ikväll efter jobbet..vill göra henne glad :)
Min älskade unge <3

Tack också för ditt peppande Es..betyder mycket!

Kram :)

Svar: Jag gläds med dig.. nu går det framåt !! Härligt ! Mjuk pepparkaka så gott.. minstingen kommer bli glad.. kram :)
Esmaralda

58 Anonym:

skriven

Går Sofie på salongen och väntar på stämningen från mig ?
Girig människa.
Är Eva och Anna på min sida i detta. E litar jag på till hundra men inte A. Hon känns lite som en skvallertacka.
Kram

59 Pia1:

skriven

Nej tack 💩 Det räcker fint med vanliga tecken...
Idag fick jag en kallelse till läkarbesök som jag inte vet vad det ska föreställa. Känns INTE bra men jag hoppas jag har fel och att jag får hjälp med planering... Hursomhelst kan jag inte gå imorgon, jag ska åka och göra biopsi. Jag vill inte ha någon uppmärksamhet på den hälsocentralen, ingen kommer förstå vad jag måste göra.

60 *:

skriven

Hej

Ser du om jag kommer bli lycklig på riktigt med ny kärlek, om jag lämnar detta. Är sååå rädd att bli olycklig och själv.

Kram

61 Mirre:

skriven

Hej Ez!
Idag fick jag reda på att jag kommit in på min 6åriga utbildning utomlands, som jag verkligen kämpat för att kunna komma in på. Och nu har jag kommit in, det är en märklig känsla. Det känns konstigt och overkligt, jag är glad men inte överlycklig heller eftersom jag inte riktigt vet om det är rätt för mig men man måste ju prova. Som jag önskat och nu känner jag mig lite likgiltig haha.. Så konstigt det kan bli. Jag fick besök av min guide (kråkan) idag när jag körde bilen och då känns det faktiskt som jag är på rätt väg, innerst inne är jag nog glad och spänningsfull😄 men känslorna har nog inte landat än..
Ser du någonting kring detta ämnet? Vad som helst😀❤ kommer nog beställa en seans av dig efter jul/nyår för jag känner att jag behöver lite djupare vägledning haha kram ☀

Svar: Bara slappna av och var glad... nu får du din chans här... så roligt.. vilken julklapp !! Känslorna kommer att landa.. kram :)
Esmaralda

62 Michaela:

skriven

Fått beskedet att brosans operation har misslyckats och att han måste opereras igen om 2 månader Det är 3 operationer på 4 månader. Nu orkar ingen av oss någe mer🙁 Kram.

Svar: Jag lider verkligen med er... och sänder er energi.... förstår hur tungt det här måste kännas... stor styrkekram
Esmaralda

63 Naturvän:

skriven

Hej!

Tack för tipset, det skall jag prova. Ser ju en hel del skuggor runt omkring mig o vill gärna ha mer kontakt.Det känns alltid behagligt, som om att de vill mig väl, i alla fall i bostad o på hemmaplan.

Jag önskar jag kunde rulla köttbullar! Det är ju så gott på julbordet. Mina planer inför jul o början av året har tyvärr blivit totalt ändrade.

Ingen resa hem, inget jobba av pga smärtsam inflammation i axel o arm. Ortopeden menar prognoserna är goda, men själv känner jag någonsorts oro, skall jag kunna jobba igen o skall jag kunna sporta igen. Har svårt lyfta upp mig för tillfället, men fönsterövningen kanske får mig må bättre psykiskt? Mot smärten kan man ju bara hoppas medicinen hjälper.

Trevlig kväll !
Kram Naturvän

Svar: Det är smärtsamt och tungt nu men det kommer bli mycket bättre.. kram
Esmaralda

64 Emra:

skriven

Hej, ser du om Y ljuger när han säger att han är singel? Funderar över hans intentioner. Sen undrar jag om du ser om det är nära tills jag träffar en kärlek? :) kram

65 Cecilia:

skriven

Jag följer ditt råd och ska inte prova detta, för jag skulle förmodligen bli livrädd. Tycker att det är synd eftersom jag vet att besöken oftast sker i kärlek. Minns att min morfar besökte mig i min dröm och vi kramades, det kändes så äkta och kärleksfullt att jag var tårögd när jag vaknade. Sådana besök föredrar jag.

Snart börjar julledigheten och mycket som ska hinnas med innan dess. Kommer jag hinna skriva på innan jag tar ledigt? Kramar

66 Bumble bee:

skriven

Hej Es!
Lite i samband med att jag slutade min praktik som inte var så lätt utan jag höll på att gå in i väggen, började jag känna som en klump i halsen. Jag rådfrågade min mamma och hon trodde kanske att en förkylning var påväg. Nu 2,5 vecka senare känner jag den fortfarande utan att de har brytit ut något. När jag sökte på nätet kom de upp cancer eller också ångest. Så jag pratade lite med min syster som nämnde att när hennes kropp var helt slut och hon höll på att gå in i väggen fick hon likadant. Hon sa även att hon kunde känna en konstig smak i munnen, vilket jag oxå har känt. Hon visade mig en sida på nätet att stresssymtom kunde ge precis som jag kände. Min fråga till dig: oavsett om de är början till förkylning eller bara stress, ser du om de kommer gå över snart? Mycket tacksam för svar! Kram 🐝

Svar: Oavsett vad så kommer det gå över men du ska vara lite mer rädd om dig själv och tanka mer god energi.. göra sådant som får dig att må väl och slappna av.. kram :)
Esmaralda

67 x:

skriven

Hej Esmaralda, det är jag som velar mellan två män... känner mig helt förvirrad. Har försökt hålla avstånd till dem båda för att försöka reda ut mina tankar och känslor men jag blir bara mer och mer snurrig i skallen. Det känns som om jag inte kan välja. Det är omöjligt.

Båda är ganska pådrivande på olika sätt, och vill att jag förbinder mig till dem.

Jag vet absolut inte vad jag ska göra. Ditt råd var att jag en tid skulle dejta båda, men det går inte eftersom det bara blir mera komplicerat då och som sagt, båda är ganska... på. Krävande. Det känns som om de sliter mig åt olika håll.

Snälla vad ska jag ta mig till?
Kram

68 Helena Ir:

skriven

Tack :)

69 Vb:

skriven

Goa Esmeralda kan du se om Albert berättat till sina vänner om det vi planerar att göra? Kramar

70 Boudica:

skriven

Jag tror man gör sin egen magi, om man tror något tillräckligt mycket så är allt möjligt! Jag har själv svårt att hålla mig till det ibland, speciellt nu på senaste tiden då tankarna vacklat negativt. Men nu tror jag att min ängel försöker påvisa mig just det, att styrka min tro, märkligt nog genom netflix, många av de avsnitt jag på måfå valt att se på har just på något sett upplyft att tro är viktigt. Ängeln har nog ett finger med där ;)

Har annars fått mig själv ur obalans nu, testade mjölkprodukter i helgen efter typ 3 år undvikande, vilket min mage inte blev glad över. Att sluta med mjölkprodukter hjälpte mig med en hel del inom hälsan. Men nu testade jag för att jag vill göra ett intoleranstest.

Om det är just mjölken eller annat som gör att jag är på dåligt humör är jag osäker på.
Blev så ledsen idag när jag kom hem, känns som D undviker mig de senaste arbetsdagarna, gör han det?
Är det han egna vilja eller är det kollegan nu igen? Förlåt jag låter rätt paranoid över den där kollegan. Men förlåt han lägger sig i i allt han inte ska.

Näh nu inge mer gnäll, dags för kaffe å sen försöka hitta tillbaks till min balans!

KRAM!

71 Lotta S:

skriven

Es, blir jag uppgraderad på flyget i morgon? Har jag gjort bra restaurangval, något att tänka på där?

72 AnnaK:

skriven

Tack för svar!! Nä, ids inte hålla på att göra mig till 😂 Är glad att han tycker jag är attraktiv iaf 😊 Även om det varit roligare att höra det från honom än dig....om du fattar hur jag menar! Hade behövt höra något sånt.

Kram 😊

73 <3:

skriven

Hej kära Es, visst har du koll när det är fler som har samma alias här på bloggen.
Vad är det med Leif han vill ses och frågade om jag ville behövde skjuts till doktorn idag.Han har hört av sig ihärdigt senaste veckorna ? Vad jag förstått är han en kvinnokarl som inte är den trogna typen.
Känner honom eftersom mitt ex hyrt ett hus av honom förut. Tror han har det ganska bra ekonomiskt men ändå lite snål...
Kram

74 Tildis:

skriven

Hej Es!
Vad spännande! Detta ska jag absolut prova på🙂
En fråga Es, kommer han få besked i veckan? Kram

75 Anna i Skåne:

skriven

Hej!

Verkar som min fråga föll bort.

Funderar på att söka jobbet som Skolkurator, kan det vara nåt för mig? Eller bör jag byta yrke helt?
Känner mig rätt slutkörd just nu...kanske behöver jag bara en paus.

Stor Kram

76 Hönan :

skriven

Åh, TACK för ditt svar! <3

Kram

77 Alie:

skriven

Jag upplever mig nog en av de personer som har möjligheten att se, men rädslan hindrar mig.
Jag kan känna in om jag får besök och det är helt ok, så länge jag ”slippper se”.
Önskar ibland jag kunde läsa folks tankar, men bara när jag själv får bestämma. Har iof lätt att känna i människor och kan lite för ana in saker innan det händer. Man får vara tacksam för det lilla... :)

Es: i år ändrar vi rutinerna och vi ska fira julen hos mig, blir det lyckat? 🎄☃️
Kram ✨

78 Tingeling :

skriven

Idag kom det massa snö här, och jag gillar ju inte snö egentligen eller kyla, men jag hade inget emot det denna gång! Blev förvånad själv. Allt var så vackert, det var plogat och 0 gradigt. Och min dotter tjöt av glädje och bara kastade sig i snön 😂 och jag tänkte tanken att börja träna på badhuset och sen simma och sen sitta i bastun. Vadan detta! Jag är liksom bara nöjd! Jag gick i snön och väntade på att bli irriterad när jag fick snö i skon, men nej, jag trampade på. Och på jobbet har jag så mycket att göra så jag inte hinner bli uttråkad. Precis som jag vill ha det! Efter lite splittrad och vilsen och uttråkad höst ser det ljust ut.

Nu fantiserar jag om att vinna pengar på triss. Sisådär 10 000 så jag bara kan göra nåt kul. Borde jag köpa en triss? 😁

Kram!

79 Rädd:

skriven

Hej E!

Ska vi säga att vi inte vill att hans föräldrar ska komma på julafton? Eller är det bättre att bita ihop? Vad blir bäst?

Kram och kärlek.

80 Lillan:

skriven

Hej Es

Hur blir det nya året för mig?
kram

81 Undris?:

skriven

Hej Es

När ser du mig köpa bil och vad ser du då för modell?
kram

82 b:

skriven

åh!! tusen tack. :-D

83 Veronika:

skriven

Det låter spännande måste testa om jag ser mer än mej själv i ett fönster! Ha en goer kväll !

Svar: Ja pröva och se.. du kan bli förvånad.. kram :)
Esmaralda

84 Hanna:

skriven

Hej! Gud vad intressant att ha hittat din blogg. Jag, min mamma och min farmor har alla tre haft/har en förmåga att få kontakt med andra sidan. Farmor och jag har även förutspått framtiden vid flera tillfällen. Jag tycker det är häftigt men lite läskigt. Nu när farmor inte längre finns med i det fysiska livet så känner jag ännu oftare en närvaro och även lyckats framkalla lampor som blinkar, köksluckor som öppnas m.m. genom att läsa i en specifik bok som min farmor har skrivit i. Det måste väll ändå vara farmor som hälsar på då?

En liten fundering över livet som jag har är angående min depression. Jag har varit djupt deprimerad i flera år och har även panikångest. Kommer jag bli frisk? Eller åtminstone överleva tills åldern eller något annat tar mitt liv? Vill inte ta självmord, men är rädd för att det kan ske nån dag..

Svar: Ja, visst är det farmor som hälsar på !! Känn dig trygg i detta. Jag ser inget självmord för dig.. jag ser ett stabilare och bättre mående... det kommer sakta men säkert.. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: