Samson behöver hjälp.....

Dagens gästbloggare är:  Samson

Hej, jag hittade till den här bloggen av en händelse och har sedan dess  återvänt då och då.

Mångfalden här tilltalar mig och ni som kommenterar verkar vara reko och kloka människor.

Därför vänder jag mig nu till  er med min fråga. 

Jag behöver hjälp nu när jag försöker styra upp mitt liv.

 

 

 Med tanke på frågans natur väljer jag att vara anonym.

Jag är pappa till tre barn som jag  har tillsammans med min  exfru.

Jag är nyss frigiven efter ett fängelsestraff ( ekobrott) och under tiden i fängelse valde min fru att skiljas vilket jag har full förståelse för. 

 

Barnen är nu 11, 7 och 4 år. 

Min tanke är nu att skaffa en bostad där också barnen får plats och jag lever i tron att barn mår bra av att ha två föräldrar som bryr sig även om de inte lever tillsammans.  Och även om pappan är straffad.

Det bästa vore ju om barnen kunde bo varannan vecka hos oss  vardera men det vill inte deras mamma och där får jag vika mig.

 

Däremot så vill jag ha barnen varannan helg,  och en längre period om sommaren samt  halva loven, minst. 

  Deras mamma säger att barnen inte vill träffa mig och de vill inte vara hos mig alls och det beror naturligtvis på att hon befäst denna ovilja hos barnen.

Innan fängelsestraffet hade jag en fin kontakt med barnen och var engagerad i deras fritidsaktiviteter och vardagsliv.

Jag har gjort mycket fel i mitt liv men om jag ser i backspegeln så var jag en  ganska bra och närvarande  pappa, trots allt.

Jag föreslog att mamman till barnen skulle följa med, om hon ville, och att vi kunde träffas lite kortare stunder så barnen inte känner sig osäkra på mig. För att gradvis vänja dem.

Detta förslag ville hon inte ens ta upp till diskussion. 

Hon har själv inga förslag mer än att hon inte anser att jag har rätt att träffa barnen över huvud taget. Jag förstår att hon är arg och bitter på mig men barnen drabbas i detta och jag kan inte bara låta det vara.

 

Hon har träffat en ny man som hon är sambo med och som enligt henne axlar papparollen alldeles utmärkt.

Det är okey för mig och bra för barnen om det finns en man som också han bryr sig men det betyder ju inte att jag ska välja bort ? 

Jag är säkert inte den ende som går igenom den här sortens problem så därför vädjar till er  att ge mig tips.   Just nu står det still i skallen och jag tycker jag försökt allt.  En rättslig tvist känns ju inte bra med tanke på barnens bästa.

Tack på förhand. Passar på och önskar er en trevlig helg.

Samson

1 Skorpan:

skriven

Äsch vilken situation, inte lätt att få rätt heller. Känner inte till hur det är hos er, men det sociala ska väl kunna hjälpa dig, barnavårdsmyndigheten eller nån dylik. Säkert är ditt ex förbannat o besviket, men hon kan inte ta ifrån dog rätten stt träffa dina barn. Finns det far- o morföräldrar som kan tänkas hjälpa till? En rättsinstans är nog den sista utvägen, sen om/då alla kort ligger på bordet. Det vill nog ingen, egentligen, att deras barn ska behöva utsättas för. Stort lycka till med din process :)!

En sjuk hemma, själv trött som vanligt, skönt att det är fredag. Kan det tänkas dyka upp nån karl inom skälig framtid, eller kommer jag att bara ”karlafri” länge till? Finns det ens nån som vilar sina blå på mig? En liten tröst ;)...

Trevlig fredag alla!
Kram Skorpan

Svar: Nog dyker det upp någon men det kan dröja lite till.. kram :)
Esmaralda

2 <3 😇:

skriven

Kämpa för dina barn det är mitt råd. Du är deras pappa. De kommer tacka dig för det senare i livet. Finns ingen värre känsla än att veta att man blivit bortvalda som barn när det inte behöver vara så. Brukar inte vilja kommentera på bloggen andras inlägg och kommentarer men det är viktigt när det är barn det handlar om. Har själv blivit lämnad som liten.
Kan berätta mer men har inte den förmågan just nu för min far är väldigt sjuk.
Käraste Es hur kunde det bli såhär ? Att pappa inte berättade hur illa det Var? Vet han att jag älskar honom så mycket fast jag inte visat det sista tiden för han varit så förändrad. Nu vet vi ju varför. Han har känts så olycklig och som att han gett upp livet fast han haft oss nära. Tror hoppet är borta. Hur lång tid tror du han har kvar i jordelivet ? Min bror har inte hunnit hem än från utlandet men hoppas att planet går idag.
Kram

Svar: Din pappa har nog på sitt sätt försökt skydda familjen så gott han kunnatHur lång tid han har kvar i jordelivet väljer jag att inte känna in... hemskt ledsen men den sortens spådom tar så mycket energi och det känns inte riktigt etiskt heller. Styrkekram till dig !!
Esmaralda

3 Michaela:

skriven

Förstår dilemmat. Jag tycker att du har rätt till att träffa dina barn. Men om mamman inte vill gå med på något så vet jag inte riktigt om det finns någon annan väg att gå är tyvärr den rättsliga. Kanske du iaf skulle prata med någon kunnig på detta område. Finns ju gratis rådgivning inom juridiken. Så vet du iaf vad du har för alternativ. Önskar dig lycka till och en fun helg!

Snart på väg till sjukhuset. Nervös och katastroftankarna visar sitt fula tryne :/ Men försöker tänka positivt. Shanti är med mig :) Kram

Svar: Jadå. visst är Shanti med dig och gör allt hon kan.. kram :)
Esmaralda

4 Helena Ir:

skriven

Svårt att råda..din fru vill ha makten att styra ditt liv nu.
Men visst ska du få finnas i dina barns liv! Familjerätten..är det som jag tänker på. Och har du inte redan gjort en seans med Esmaralda,så är det att rekommendera..
Hoppas fler har råd att ge dig..
Lycka till.med ditt fortsatta liv..tillsammans med dina barn..

Esmaralda,tror du att det lättar för min yngsta dotter nu?

Ha det så bra..

Kram :)

Svar: Ja det känns som om det vänder nu och börjar gå åt rätt håll.... fortfarande en och annan tröskel att ta sig över... men det lättar.. kram :)
Esmaralda

5 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer vlogg var publicerat i sociala media och dom godkänna det? Kommer det påverkar något positiv?

Jag hoppas att det blir inlägg så alla kan ser det

Kommer det få en bra publiken... kommer det blir godkänna?

Tack

6 Varis:

skriven

Hej Samson!

Min första känsla är att du bör kontakta familjerätten på den ort där barnen är skrivna.
Mamman har all rätt till sin besvikelse o ilska men man ska se till barnens bästa och att stänga ut dig ur deras liv är helt fel anser jag. Egoistiskt agerat av mamman, baserat på det du skriver iaf.

Jag hoppas det löser sig på bästa sätt. Kämpa på med vilja o kärlek!
/V
7 Annis:

skriven

Vad svårt att ge råd men som mamma med en väldigt frånvarande pappa önskade jag att han hjälpte till mer och umgicks mer med vår dotter.

Jag skulle iaf kämpa allt vad jag kunde för att få träffa mina barn.

Lycka till!

Ez: min mens skulle kommit I tisdags, är jag gravid? Vågar inte testa/hoppas så jag blir besviken.

Kram till er

8 CA:

skriven

Hej
Jo det är viktigt att barn känner båda sina föräldrar, ger hon sig inte så får du nog ta det till rättsak, tyvärr.
Socialtjänsten kanske kan hjälpa dig, kolla med dom först.
Kram

9 Maria:

skriven

Hej:)
Du kan vända dej till kommunen och prata med familjenrätten där. De kan ordna samtal mellan er två och fördela vårdnaden rättvisare. Det brukar bli ganska bra om man tar hjälp av kommunen, du har ju din rätt som pappa till barnen. Stå på dej! Kram samson
Ez, jag har en fråga, kan vi lösa det och få ett fint liv ihop jag o min vän?❤️
Kramm

Svar: Ska det komma en lösning så bör det ske inom det snaraste... kram :)
Esmaralda

10 Cj:

skriven

Oj vilken historia.. tycker synd om dig, klart att även du ska ha umgängesrätt med dina barn. Tycker du ska ta advokat hjälp umgängesrätt varannanhelg och en del av loven låter helt ok. Ta det varsamt med dina pojkar, ekobrott är ju inte att ha mördat någon. Och barnen behöver sina båda föräldrar nu och i vuxenåldern. Stå på dig!!
Är någon flirt romantiskt på ingång.. kram

Svar: Ja något åt det romantiska håller bör ske snart.. kram :)
Esmaralda

11 Zita:

skriven

Hej Esmaralda trot du jag träffar min soulmat på Ön eller blir det på fastlandet? Blir det nya jobbet på fastlandet med ? Kram 😃

12 Mg:

skriven

Hej!
Tycker du ska anlita en advokat..för du har rätt att träffa dina barn..din exfru kommer säkert göra allt för att du inte ska träffa barnen..men du har ALL rätt att göra det!
Hoppas det ordnar sig!

Es, så trött på allt att det aldrig händer någo roligt i livet..
När konmer kärleken?
Vill så gärna träffa nån..
Kram!

Svar: Ja, och du är sannerligen redo för mötet - och eftersom det dröjer så är det nog så att din tillkommande inte är lika redo som du.. men på väg att bli.. kram ;:)
Esmaralda

13 Jossan :

skriven

God morgon

Nu sitter jag på jobbet och idag känner jag mig bättre. Jag tror det är kroppen som är trött.
Känner mig lite halvt illamående.. men kan vara det prykiska som sitter i huvudet.

Ikväll blir det 30 minuter HIIT och imorgon blir det 2 pass. Sen blir det mellomys med med mamma, pappa och systerdottern. Mysigt

Usch ja ser fram emot helgen!

Kram

14 Mijsan:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag tycker att du har rätt att träffa dina barn. Jag vet själv när jag var barn hur mycket jag saknade min pappa. Jag tycker helt enkelt att du inte ska ge upp om att kämpa om dina barn. Ok att mamman inte vill ha halva tiden. Men varannan helg är absolut en ide och kanske mer därtill. Jag tycker inte du ska ge upp. Om det är så att du måste dra det rättsligt så kanske det är vad du måste. Tänk om åren går och ju mer tappar du dina barn. De mår bra av att få träffa dig också!

En fråg till dig Es, Ser det ut som att jag möter min tillkommande under tiden jag jobbar kvar där jag är nu?
Kram
Kram

15 Anne:

skriven

Vänd dig till socialnämnden eller familjerättsbyrån för rådgivning. Du har rätt till umgänge med dina barn. Även om din fd fru skulle ha ensam vårdnad så har barn rätt att träffa sin pappa. Tycker absolut du ska gå vidare med det här. Även om det skulle ligga särskilda skäl bakom hennes agerande kan man med hjälp av t.ex familjerätten träffa sina barn genom umgängesstöd. Hon kan inte neka dig att träffa dina barn. Tycker absolut du ska gå vidare med det.

16 Vi:

skriven

Hej Esmaralda.
Brukar han bearbeta och tänka på mig? När han tänker på mig och det vi hade är det positiva tankar då? Eller tänker han inte alls mycket på mig längre?
Kram

Svar: Han är nog klar med det mesta av tänkandet nu.... kram :)
Esmaralda

17 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda
Ser han ut att vara nöjd och kär i henne? Får hag räkna med att de bildar familj?
Kram

18 Vv❤:

skriven

På nåt mysko sätt så har jag tappat min busskort. Ser du vart den är?

Kram

19 Mij:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om jag verkar träffa min tillkommande under tiden jag är kvar på det här arbetet som sträcker sig en tid framöver? Eller har jag bytt innan jag möter en tillkommande kärlek?
Blir jag singel länge till?
Handlar det om månader eller år?
Kram

20 Anki:

skriven

Godmorgon
Samson ,en rättslig tvist är det bästa för barnen !
De behöver naturligtvis sin pappa ! Du behöver barnen ! Lycka till !

Datorn är gammal och grafikkortets fläkt är snart ett minne blott och kortet blir överhettad.men jag kan surfa en kort stund innan den ger upp...Vilket visa sig ge mig mer stunder i nuet :-)

Yngsta systern är i trakterna ...ägnar hon mig en tanke ?

Kram Anki med flock

Svar: Ja, hon tänker faktiskt en hel del på dig.. kram :)
Esmaralda

21 Lotta:

skriven

Samson, du är ju deras pappa och det finns ju ingen som kan ersätta dig för barnen. Kämpa på, kontakta familjerätten. Ring till dina barn och säg hej, för att visa att du finns där för dom, oavsett om deras mamma pratar illa om dig eller försöker förstöra. Ge inte upp. Du har ju lagen på din sida om inte annat.

22 55:

skriven

Kämpa!!!!!!!

23 Mariao:

skriven

Hej Samson!
För det första...du har avtjänat ditt straff och ska därmed inte dömas ut som brottsling längre! Din fängelseperiod kommer aldrig kunna vändas emot dig gällande dina barn. Din fru har fel! Det äldsta barnet är så pass stor att hen själv ska kunna välja var hen vill bo eller hur mycket umgänge hen vill ha. De mindre barnen kan inte göra samma bedömning utan där måste vuxna komma in och hjälpa till.
DU SKA TA HJÄLP AV ADVOKAT HÄR......se till att ringa familjerätten i kommunen be om hjälp!! Annars riskerar era barn att komma i kläm. Dom har RÄTT till båda föräldrarna och deras bonuspappa kommer ALDRIG att kunna ersätta dig.

Har mycket erfarenhet av tvist gällande mina egna barn och det ända rätta är att ta hjälp utifrån.

så nr
1. Ring familjerätten i din kommun, boka in samarbetssamtal.
2. leder inte samarbetssamtal ta hjälp av advokat. Ta saken till tingsrätten.

Och var inte orolig att ditt straff kan vändas emot dig.....det fungerar inte så. Lita på mig här.

Lycka till!
Maria

24 Rädd:

skriven

Hej E!

Är det någon ide att ligga på läkaren i grannkommunen? Jag vet inte om jag vågar bli gravid utan att fått reda på vad alla konstiga symtom kommer ifrån. Men jag är riktigt sugen på ett syskon snart :)

Kram och kärlek

Svar: Ja, det känns som om du bör fullfölja och ta reda på fakta annars blir det bara ett orosmoment för dig... för övrigt så kommer ett barn till .. kram :)
Esmaralda

25 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
Vad tycker dom nya arbetskamraterna om mej,En frågade vad jag hade i lön och jag var ärlig med svaret,såg avundsjukan lyssa rött på en gång.

26 Socionomstudenten:

skriven

Samson: Kämparkram.. Jag tycker du ska ta en ödmjuk fight för dina barn, ta hjälp från de håll som går (det sociala, svärföräldrar etc) och samtidigt försöka hålla dialog med mamman om situationen och vara öppen för samtal och ingångar där.

Esmaralda: Funderar på om du ser någon liten detalj kring min närmaste tid? Gärna positivt fokus då sådant behövs just nu.

Ha en härlig helg ni alla! ❤️

27 Gemini:

skriven

Hej Ez, igår valde jag att avsluta en relation med en man som jag hållt på fram å tillbaka med. . .
Kommer jag någonsin träffa rätt? När å var? Ska jag börja internetdejta igen?
Min livmoder klämtar av barnlängtan å allt känns hopplöst ensamt kärlekslöst å för jävligt.
Kram!

Svar: Den du nu lämnade var inte rätt så känn dig trygg i ditt beslut. Du kommer träffa den rätte kärleken.. ha bara lite tålamod.. kram :)
Esmaralda

28 Livsturisten:

skriven

Jag tänker som flera andra på familjerätten och likaså att dra det rättsligt även om det tar emot. En pappa bör ha lika stor rätt till sina barn som mamman så länge det är för barnens bästa är min åsikt. All lycka till!

Ez...
Jag fumlar vidare mitt sökande efter den rätta, medveten om vad jag bör undvika men ändå inte gör fullt ut. Har en bra distans ändå känns det som o mår nånstans bra i det som är rätt men fel just nu. Träffat en nygammal vän som jag fått bra kontakt med o som ringt mig flera ggr. Blir glad då förstås men vågar inte hoppas eller visa min känsla för honom...vad tror du om den mannen, återfunnen fantastisk vänskap eller något mer?
Kram o ha en finfin helg! Hoppas på sol.

29 Lenafena:

skriven

Hur länge var du borta från barnen? Hur lång tid i fängelset? Var dom på besök någon gång hos dig? Skrev du till dom? Det är många frågor som dyker upp....men det är klart att du vill träffa dina barn och dom dig! Bra att du inte överger utan verkligen vill ha dina barn nära. Istället för familjerätt fråga din tidigare fru om hon vill ställa upp på ett gemensamt samtal med Esmeralda. Prova det! Lycka till!

30 Västkustbrutta:

skriven

Mariao said it 👆

Såklart barnen ska ha tillgång till er båda. Hjälp utifrån kan vara en superresurs om stämningen är infekterad internt!

Till goa Es. Måendet har inte varit på topp de sista dagarna. Har helgen som fridagar och sedan är det "upp på hästen" igen. Ser du något litet extra i den närmaste framtid skulle det göra mig glad.

Kram :)

Svar: Jag ser att det kommer ett trevlig evenemang av något slag och du kommer också att prata med någon som ger god energi.. kram
Esmaralda

31 Milla:

skriven

Du har rätt till dina barn o de har rätt att träffa dig och skapa en god relation. Kanske att du måste visa vad du går för på nåt sätt, visa att det kan gynna alla.
Min relation har jag försökt att avsluta, nu har det spårat ur, kommer han lugna sig, diverse hot osv

Svar: Ja det lugnar sig, just nu är det stormigt och mycket känslor men det lägger sig... ha så lite kontakt som möjligt och gå inte in i samtal/diskussion.. kram o lycka till
Esmaralda

32 Laila:

skriven

Har man gjort sig skyldig till brottslighet så är det tveksamt om man är rätt förälder till ett barn.

33 Glädje och sorg :

skriven

Gravid igen och jag undrar Es om du kan känna av om det här barnet kommer må bra och få leva. Med den oturen vi har haft är jag rädd för att göra fostervattenprov, rädd för att det kommer ge missfall. Kram

34 M:

skriven

Hej Samson!
Tycker det jättebra att du pushar för att få träffa dina barn och det är SÅ VIKTIGT att du träffar dom ofta och uppehåller en bra och konsekvent relation till dom. Säger detta efter egen erfarenhet av en frånvarande pappa (fast nu förbjöd inte min mamma honom att träffa mig utan det var andra orsaker som gjorde att han inte kunde) Och jag önskar ofta att vår relation hade varit mer "normal" eftersom vi knappt träffades när jag var mindre träffas vi också sporadiskt nu (jag är 21).. För det är liksom i ens barndom som grunden för ens relation sätts. Det har absolut påverkat mitt liv negativt, då jag önskar att jag hade haft min pappa närvarande under min uppväxt. Jag har ändå klarat mig bra men jag tänker ofta på hur annorlunda mitt liv skulle ha varit om vi hade kunnat träffas oftare som vilken familj som helst. För även om vi har en nära relation idag så önskar jag ofta att vi sågs och hördes av mer än vad vi gör och det är här jag menat att grunden läggs i ens barndom.
Så nu har du ett barns perspektiv på hur viktigt det är att träffa BÅDA föräldrarna OFTA. Annars är det bara barnen och du som lider i slutändan, speciellt när de växer upp och önskar att deras pappa hade varit mer aktiv i deras liv, låt inte mamman bestämma, hon tänker uppenbarligen på vad som är bäst för henne och inte barnen, annars hade hon låtit dig träffa dom. Det spelar ingen roll om du suttit inne eller ej, du är fortfarande deras pappa och du har rätt och ska få träffa dina barn. Du kanske inte vill, men i värsta fall får du göra detta till en rättslig tvist, det kommer att vara värt det i slutändan stå på dig och lycka till!💖

Es, känner mig tjatig men jag undrar om du ser något nytt hända på kärleksfronten för mig snart? För det är verkligen det enda jag längtar efter.. Kram

Svar: Det kommer hända.. ge dig inte... kram :)
Esmaralda

35 Susanne Amalia :

skriven

God förmiddag..
Samson.....
Ge dig inte.. Kontakta myndigheter.. Du har ju rätt att umgås med dina barn.. Så synd att ditt ex använder barnen mot dig.. Min son hade lite samma problem.. Men han tog kontakt med advokat och advokaten skrev ett brev som förklarade vilka skyldigheter hans ex hade och att det blev en proseduren med SOS och myndigheter om hon inte följde lagen och efter hon hade fått detta så fick min son träffa slitt barn..

Helnb
Ja det kan vara gynsamt med KS.. Einsteins Viloenergi Newtons celllära och Columbus födelseenergi.. Kan man få fram genom KS.. STILLPONT och kroppen läker. Celldelning uppstår och kroppen läker.. Vill du veta mer kan du kontakta mig.. amaliasqpt@gmail.com kärlek till dina egna celler.. Är bra att börja tänka på.. 💕.

Esmaralda önskar dig all glädje och hälsa MG..
Fråga.. Det blev lite tokigt i går.. Ordnar det up sig??
Fort.....
Jag har hittat ett optimalt hus café.. Bar och behandling. Blir den min??

Svar: Om igår så ser det ut att reda ut sig, gör vad du känner att du behöver göra.. lita på din intuition.. kram :)
Esmaralda

36 Helena Ir:

skriven

Tack för svaret..det går åt rätt håll :)

Kram :)

37 Frida:

skriven

Hej,

jag förstår dig Samson och tycker du har rätt. Självklart ska barnen ha rätt till sin pappa utifrån din beskrivning av situationen. Men tyvärr så måste du nog ta detta via en rättsprocess om du ska få till det du önskar. Det är jobbigt såklart. För att barnen inte ska berövas rätten till att träffa dig så behöver du också stöd och hjälp att hantera situationen du behöver veta vilka rättigheter du har. Du ska börja med att kontakta familjerätten i din kommun/stad. Där ska du boka en tid för att få träffa någon för att få råd om hur du kan gå vidare. Sedan kan du ta det därifrån.

Lycka till!

38 Tussetoss:

skriven

Tack för svaret igår :) allt som behövdes var en pratstund och egentligen var det ingen stor grej som jag och min sambo blev lite osams över, bara det vanliga. Vardagssysslor och utförande så nu är allt bra igen vilket känns skönt för.. Fredag idag och snöoväderbus på G, kung bore gillar verkligen snö den här vinter men det är härligt.. Blir så ljust och vackert :)

Har en fråga/fundering även för idag som jag hoppas du kan svara på, annars får jag prova min lycka en annan dag meeen iaf.. Jag har fortfarande många funderingar kring en viss person, k.. Jag tänker ofta på allt som hände mellan oss, vad som sas och vad man kunnat göra annorlunda och så.. Vill verkligen förstå för att komma mig vidare men famlar mest i mörkret.. Har läst på om att vara offer/martyr och dess inverkan, mycket stämmer in på k och kan det stämma? Kan det vara en pusselbit som saknas? Eller är det fel av mig att försöka hitta svar på så sätt? Genom att läsa om psykologi, relationer, beteende osv..

Tack på förhand och ha en fin kväll, mys och må väl ✨

39 Helena Ir:

skriven

(32) Laila,och så kom din kommentar! Det sägs att man får tycka vad man vill..och det du gjorde!
För min del tycker jag att de flesta bör få fler chanser i livet..det är viktigt att reparera så att barnen får må bra!

40 Rädd:

skriven

Hej E!

Vad glad jag blev av att höra att det kommer ett bar till :) Jag älskar verkligen min familj. Ser du om jag kommer vara kvar på den arbetsplatsen jag är idag ett tag till eller dyker det upp något annat?

Kram och kärlek.

41 N:

skriven

Hej Esmaralda.
När jag möter kärleken kan hag räkna med att det säger ”KLICK” på en gång eller att vi får dejta och träffas lite innan?
Verkar det kunna bli under tiden jag jobbar kvar där jag har nu en tid framöver?
Kram

42 Nedtryckt snödroppe:

skriven

Som redan nämnts är samarbetssamtal via kommunen en väg att gå! Hoppas det löser sig smidigt trots allt.

Skickar lite extra energiboost i processen ✨

Så var det fredag. Och jag som bestämt skulle marschera förbi chipshyllan köpte två på extrapris... Suck... Nya tag imorgon ;-)

Det känns som våren blir en orolig tid. Allt nytt på ingång. Ser du några positiva händelser som kompenserar upp? Kram

43 Michaela:

skriven

Då var operationen klar. Gick inte som planerat då bedövningen inte tog som den skulle och jag hade jätteont samt mådde dåligt av alla mediciner. Så 1/3 blev gjort. Hoppas besvären kan lindras ngt iaf. Hemma hos mamma och vilar nu. Hoppas att det läker fint nu. Kram

Svar: Besvären lindras och det är skönt att ha det över... koppla nu av hos mamma och ta hand om dig.. kram :)
Esmaralda

44 Abba:

skriven

Hej Es!
undrar om du ser mig jobba i denna staden eller flyttar jag och blir det i en annan stad?
kram

45 Jenny :

skriven

Hej, vad säger din känsla ang intervjun jag va på idag. Min säger att det gick åt skogen. Usch mår nästan dåligt, var inte förberedd
Kram

Svar: Jag tror inte heller det gick 100 %... men helt tokigt var det inte och ett visst intresse fattade man för dig så nu får du bara vänta och se.. runt 30% chans att det går vägen.. kram :)
Esmaralda

46 W:

skriven

Nr 32
Jag tror man ska vara mer ödmjuk än så ty vem som helst av oss kan hamna i en situation som gör att vi begår brott. Vi vet inte de faktiska omständigheterna.

Samson
Tyvärr så tror jag att den rättsliga processen är den enda vägen i sådana här låsta lägen. Vänd dig till familjerätten, som är en del av socialtjänsten.
Om du är en bra far så kämpar du nu för dina barn. De kommer vara tacksamma för din kamp senare.
Något annat jag även vill råda dig till är att aldrig i barnens närvara prata skit om mamman och hennes nya man. Barnen blir en sorts gisslan och utsätts för en lojalitetskonflikt.
Barnen kan aldrig välja utan älskar båda två såsom barn gör.
Lycka till nu och kämpa vidare. Du kan!

Kram till den som vill

47 My :

skriven

Hej Esmeralda! Precis kommit hem från begravning av min mormor. Och där jag satt på första bänkraden och tittade ut över kista och ljus. Fastnade jag på två ljus. När första salmen gick igång. Ser jag plötsligt de ena av två ljus fladdrar frenetiskt och även ge ifrån sig svart rök. Fick en känsla av att hon stod där bakom eller någon ville ge sig till känna att hon/dom va med. Har jag en rätt känsla eller bara en ren inbillning. Kram My

Svar: Inte var det inbillning, mormor gav dig ett tecken och skickade kärlek och det tror jag du kunde känna i hjärterötterna.. kram :)
Esmaralda

48 Lo💕:

skriven

Hej Esmaralda.
Det känns bara sådär ensamt nu.. men det är ju precis så här ensamt det är!! Jag är ju ensam.

Tror du kärleken för mig dyker upp via internet eller ett möte öga mot öga?
Kram

49 S:

skriven

Oj vilken svår situation! Jag hoppas också att barnen och du får mäjlighet till umgänge.

E, Jag känner mig också tjatig men jag längtar efter lyckokänsla på kärlekfronten. Framsteg och klarhet... Vänder det snart? Jag känner mig dränerad...

Kram och önskar dig en fin fredag kväll. ♡

Svar: Det vänder jag lovar och både det ena och det andra kommer till dig.. kram :)
Esmaralda

50 Sydamerikanska:

skriven

Halloj Es :)

Nu är långresan till Sydamerika bokad. Helt underbart !! Amazonas och Macchu Picchu here I come. Funderar dock lite på hösten. Ser du något om vart jag befinner mig i livet?

Kramis!
Svar: Vilken härlig resa det blir... och jag ser också att du kommer göra nya val som för gott med sig.. och nytt.. kram :)
Esmaralda

51 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.
Barnets pappa och jag har kommit överens om att han kan lämna och hämta på förskolan nu en tid framöver. Eller det är väll mer jag som vill ha det så, så att jag kan ta mig vidare någon gång. Men så föreslog han igår att han skulle hämta tidigt på morgon istället och undrade om jag hade hunnit lämna den tiden. Jag skrev att då lämnar jag honom på förskolan till då, så skrev han igen senare att han behövde jobba några timmar så han skulle hämta senare istället. Ville han träffa mig att det var därför han ville hämta tidigare? Ser du om något tycke för mig finns kvar?
Tror du en dag att f längre fram kommer vilja ha en kärleksrelation med mig igen? Kram

52 Virrhönan:

skriven

Säger som så många andra, kämpa för dina barn. Självklart att mamman kämpar mot men dina barn har bara en pappa och det är du! Träffas alla tillsammans till en början till alla känner sej bekväma och sen löser sej resten på vägen. Önskar dej lycka till!
Nåt kul för min del att se fram emot?Trevliga möten eller varför inte nåt tillskott i kassan?
Trevlig helg:-)

Svar: Ett bra möte ligger nära i tiden.. kram :)
Esmaralda

53 Mim1:

skriven

Hej Esmaralda!

Längtar tills jag får flytta. Min granne en nyfiken dam, känns som om hon håller koll, inget trevligt alls. Kan du se om det blir flytt till annan ort eller blir det flytt i samma stad som jag bor nu???

Kram

54 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Är jag saknad utav honom?
Eller är jag glömd?
Verkar det vara viktigt för honom att ha mig i hans liv?
Kram

55 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.
Barnets pappa och jag har kommit överens om att han kan lämna och hämta på förskolan nu en tid framöver. Eller det är väll mer jag som vill ha det så, så att jag kan ta mig vidare någon gång. Men så föreslog han igår att han skulle hämta tidigt på morgon istället och undrade om jag hade hunnit lämna den tiden. Jag skrev att då lämnar jag honom på förskolan till då, så skrev han igen senare att han behövde jobba några timmar så han skulle hämta senare istället. Ville han träffa mig att det var därför han ville hämta tidigare?
Tror du en dag att f längre fram kommer vilja ha en kärleksrelation med mig igen? Kram

Svar: Hans önskemål ser ut att vara av praktiska skäl och nej, jag ser inte er i en relation framöver.. kram :)
Esmaralda

56 Eva:

skriven

Förutsatt att du har rätt att träffa barnen så skulle jag råda dig att gå via din kommun så hjälper de dig med dina rättigheter.

Det är så tragiskt när den ene föräldern pratar illa om den andre inför sina barn. Blir så ledsen över sånt.

57 Julia:

skriven

Hej, det blev som du sa att jag inte kom in på den utbildning som jag ville, tyvärr så hade du rätt och tyvärr gjorde jag inte som du sa å funderade på alternativ. Skit också :(

Svar: Börja fundera nu.. du kommer underfund med något annat som känns riktigt bra.. kram
Esmaralda

58 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.
Förlåt för detta tjat om kärleken..
Ser du något pågång för mig i kärlek? Möter jag honom innan jag slutat på arbetet som jag är på nu som sträcker sig en bit fram eller har jag bytt arbete då?
Ser du om det blir via internet eller fysiskt möte?
Kram


Svar: Jag ser tyvärr inte när ni möts... men det ser ut att bli ett fysiskt möte så ha ögonen med dig.. kram :)
Esmaralda

59 Kram:

skriven

Hej Esmaralda.
J som jag har börjat skriva lite med ser han ut att vara något för mig?
Skulle vi kunna passa eller klicka?
Kram

60 Mariao:

skriven

Tror du mitt skrivande kan leda till något större? Kanske leda till något som ger mig en liten inkomst?

Kram,
Maria

61 Lydia💕:

skriven

Kämpa för dina barn och ta reda på vilken rätt du har av någon som kan det här och ring och försök prata med mamman och dina barn och hoppas på att de alla går med på detta och kämpa för det du tror på

Jag kämpar på med mitt och hoppas varje dag eller helg att det ska bli något spännande möte med någon som jag tycker om men vet inte var jag ska träffa honom direkt om det finns någon plats eller date på nätet på jobbet eller vart man ska träffa honom med stort ❤️
Lydia💕

62 Alex:

skriven

Samson,
Tycker du ska försöka tala till din ex frus empatiska sida. Någonstans förstår hon nog också att det hon gör är fel. Jag skulle nog försöka skriva ett brev. Skriva ner alla känslor.

63 A:

skriven

Oj vilken svår sits du hamnat i Simon. Men stå på dig.Du har rätt att träffa de och de dig. Barnen behöver sin pappa med, så gå vidare redan nu och vänta inte på att mamman kommer ändra sig. Prata med familjerätten så det löser sig! Det rättsliga blir Mammans fel och inte ditt! Men du måste ta den vägen för dina barns skull och de kommer tacka dig senare i livet.
Vet inte annars om det finns möjlighet för någon typ av kontaktperson hos kommunen? Att kontakten mellan er sköts via denna person. Om hon vägrar gå med till familjerätten ska du kontakta en advokat så hon fattar att du menar allvar.Lycka till

64 A:

skriven

Hoppsan du hette visst Samson,jag skrev Simon:)


Es Ser du flytt den närmsta tiden för mig?
kram:)

65 Agnes:

skriven

PAPPAOMBUDSMANNEN...

Goggla o ta kontakt med denne man...han vet det mesta om detta.

Din exfru är tydligen inte alls intresserad av att era barn skall må bra, då hon nu sätter sig själv i första rummet!

Tycker även att hennes behov av att skaffa en ny man o flytta ihop med honom visar på att hon sätter sig själv i första rummet...

Gör som min son...läs vad som gäller med lagstöd...jag kan säga dig att ditt ex verkligen bryter mot nästan allt vad som gäller när man är vårdnadshavare...

Det är barnens bästa som gäller här...inte att din exfru har sårade känslor o väljer att straffa dig med hjälp av barnen...

Lycka till!

Kram!

66 Spådomsfel?:

skriven

Hej!

Jag blev spådd några gånger om en överraskning som med all säkerhet skulle ske och bringa glädje i årsstarten. Ser det fortfarande ut att bli så? Har hållit ögonen öppna men inte lyckats lokalisera.

Känns så ledsamt om jag schabblat till detta. Eller kan du ha sett fel?

Annars vill jag tacka för fina seanser genom åren. Stor kram!

67 Ghostwriter :

skriven

Ser det fortfarande ut som att det löser sig ekonomiskt denna månad inför nästa?Kram

68 Ano:

skriven

Hej Esmaralda
Kan mötet bli snart med kärleken?
Ser du mig som singel länge till?
Kram

69 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Är jag helt oviktig för honom? hur kommer det att utveckla sig? Kommer han alltid vet sig om mig och är/kommer jag vara viktig för honom? Eller hur utvecklar det sig
Kram

70 Raggarbruden:

skriven

Usch en sån sits Samson.
En extern medlare?
Skulle det kunna va ngt?
Kram på er 💕
Här varvas det ner för helg.
Vad väntar härnäst på den manliga fronten?
Ser du något där Esmaralda.

Helghälsning å feelgood energi åt er alla!

71 matilda:

skriven

hej esmaralda

tror du jobb på svensk mark eller i utlandet blir aktuellt först? drömde att det kan bli aktuellt med svenskt först men vet ej om det stämmer.

kramar :)

72 Mikael:

skriven

Hej Samson

Klokt av dig inte ta det till rätten och tvinga till dig att vara med barnen, barnen har en vinklad bild för tillfället, av en sur mamma, ungarna kommer få en egen syn med tiden, du har varit borta 3 år så låt det ta tid så ungarna hinner vänja sig och exet mjuknar, hon kommer nog finna fördelar med att du har barnen, var avslappnad med barnen, ta med dem på aktiviteter, utomhus, sport eller vad det nu kan vara, om de vill de börja med sport så hjälp de till och från träningen osv., vill de hålla på med musik teater, spela dataspel, osv. så är det men var med.

Jag skulle jag inte börja direkt med att de ska vara regelbundet med mig, skulle börja med, vill ni följa med på bio, klättervägg eller andra saker, så det blir wow ja det vill, i början kanske det inte blir wow men de följer med sen blir det nog mer naturligt och det blir kul, senare naturligt vardagligare saker bara stanna över och oftare, sen mjuknar exet förhoppningsvis, ta egna initiativ då det låter som inte vill vara med på tåget.

Mitt ex var nog sur på nåt sätt på mig i 15 år eller så men sen vände det,jag har gjort många saker med min dotter och det är något av det absolut bästa jag gjort.

Straffad är ett laddat ord i Sverige, var det moms, insiderhandel osv. så glöm bort att du varit straffad, ifall det inte är så att det hjälper dig att inte upprepa då du har önskan att inte gå igenom samma, vad spelar det för roll, du har gjort ditt och det är avklarat.

Stort lycka till!

Kram
Mikael73 Alie:

skriven

Kommer jag iväg till mitt kära Afrika i Augusti?
Kram

74 TA:

skriven

Barnen har rätt till bägge sina föräldrar och inte tvärtom!!

Stå på dej och ta kontakt med familjerätten om det krävs!

Kram <3

75 Agnes:

skriven

Till 32 Laila:

Ja, du...vad säga om din åsikt som du nu satt på pränt?
Är en person som begått en brottslig handling någon som därmed är sedd som bortdömd som förälder?

Först...vad anser du gränsen för "brottslig handling" går?
Fortkörning?

I just detta fall så agerar Samsons exfru ytterst omoget. Hon använder gemensamma barn som ett verktyg att hämnas på sin exmake.
Hon sätter inte barnens bästa i första rummet...hon förvägrar dessa barn ett umgänge med deras far för att HON är förbannad på deras far.

Lite som att sparka på hunden när den skiter inne för att mannen inte rastat jycken i tid...istället för att sparka rätt röv, alltså...

Att vara dömd för eko-brott är att var manschett-brottsling.
Om jag nu ska spekulera fritt, så har Samson kanske fastnat med fingrarna i syltburken...
Skulle ej förvåna mig om Samson är både intelligent o välutbildad...och under den tid det begav sig, såg till att både fru o barn hade ett gott liv...inte undra på att frun blev exfru o använder barnen som verktyg för sitt eget sårade ego...även hon fick ju ett straff...välfärden försvann juh...
för att nu vara en smula cynisk...obs att nu detta är mina egna funderingar om det här.

Hur var det med att "Älska i nöd o lust"?
När det sket sig så försvann fruns lust som en avlöning...så var det med hennes "löfte"...

Så, Samson...jag håller med föregående personer här, utom då Laila som troligtvis inte har så stor koll på livet...strid för dina barn med lagens hjälp!

Det första steget är att ta kontakt med PAPPAOMBUDSMANNEN..han är utbildad på vårdnadstvister baserade på egna upplevelser.

Han kan vägleda dig...min yngsta son har haft bra hjälp av honom!

Kram!
76 A:

skriven

Hej Samson!
När jag o mitt ex separerade, för 1 1/2år sedan va våra barn 1 o 3år
Vi fick träffa familjerätten i vår kommun o fick med deras hjälp olika scheman som vi testade på under 6mån. Allt beroende på vad som fungerade bäst för våra barn.
När vi separerade va jag väldigt arg på pappan, han va ingen delaktig person när vi bodde ihop, han mest bara fanns där. I början hade han de varannan helg o 1 dag i veckan för att få deras tillit. Klart att jag som mamma ville ha barnen hela tiden då han sårade mig så men barnen har rätt att vara med sin pappa. O så är det faktiskt, det är dom som har rätt till oss, inte tvärt om.
Vi har inte varannan vecka idag men vi har ett system som fungerar bra för barnen vilket är det viktigaste ❤️
Jag vill inte att barnen ska vara utan en pappa, o jag går efter känslan att den som är där för dom, visar kärlek, värme, trygghet, inte pratar skit om den andra framför barnen osv är den som vinner mest i det långa spåret.
Nån gång har man trots allt älskat varandra o barnen är ett fantastiskt kvitto på det ❤️

Mitt tips är att gå till familjerätten o få hjälp därifrån. Det fick vi o nu kan vi prata med varandra om barnen o ibland andra saker också utan att brusa upp.
De kommer med tips o idéer där, är inte första gången för dom Ibsen situationen samt att de är där för barnens bästa.
Hoppas allt löser sig till det bästa!

Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: