Superbitchen....

Ska man ringa innan men besöker någon eller är det bara att stövla på ?

Det tror jag man tänker lite olika om.

Jag har vänner som dyker upp lite hur som helst… och de flesta knackar knappt ens.. jo kanske en gång, knack-knack  och sedan öppnar de dörren, kliver in  och  är ostoppbara !

Vilket jag tycker är kul.  Dvs om det är RÄTT vänner.

 

 

Sen har det genom åren funnits somliga släktingar som bara dyker upp.. ibland hela familjer med husvagn och husdjur och  på tio minuter har de tagit över min dag och mitt liv och planerar grillning och börja skära sallad.

 

Jag hade en gång  svärföräldrar som  höll på sådär – de kom farande med väskorna full av mat och hembakat  och började styra och ställa.

Först väntade jag på att mannen i huset ( alltså deras son) skulle sätta stopp men det hände aldrig.. så då fick jag göra det och från den stund var jag superbitchen och stackars man, tyckte hans släkt,  med en fru som jag.

 Somliga människor är  av det slaget att de låter allt gå till den gränsen när NÅGON ANNAN exploderar… och då får den exploderande stå där med skam och skuld.  

Att på det sättet frita sig själv från ansvar är inte bara fult utan också väldigt omoget.

 

Jag har lärt mig att säga ifrån direkt…nuförtiden dras inget i långbänk och jag ser ingen anledning att försöka stå ut med något jag inte behöver  står ut med…

Hur tycker ni andra ?

Kram & kärlek

1 EPM:

skriven

Godmorgon!

Jag har märkt att min tolerans mot skit, intriger och konflikter har minskat rejält sedan jag blev mor. Jag ältar inte lika mycket utan säger ifrån snabbare, kanske för att jag inte längre har tid att gå och grubbla. Jag har viktigare saker för mig tack vare mina barn❤️
Deras fars familj är lite speciell, allt kretsar nämligen kring pappan i familjen och lillasystern. Lillasystern fyller snart 39 år och så fort hon är sjuk (vilket hon varit så fort hon haft lite snuva) så störtar föräldrarna dit. När våra barn är förkylda är de inte välkomna dit då farmor och farfar inte vill bli sjuka...
Lillasystern i fråga har varit sjukskriven det senaste 18 månaderna och vartenda lilla fis på tvären dokumenteras och rapporteras noggrannt på Facebook. Även alla fester hon går på och resor hon gör under sjukskrivningen. Absolut så har man bra och dåliga dagar men ibland får man tänka också på vem som ser och hur det ser ut...

Jag är så trött Es. Ser du nåt om mig och J..? Sovit oroligt.😔

Kram

Svar: Ja, somligt kan bli störande ! Det känns som om det kommer en oro... som sedan lägger sig... mer exakt kan ja inte tolka.. kram :)
Esmaralda

2 Skorpan:

skriven

Här stövlar ingen in o allt är nog inplanerat innan det händer s a s. I tiderna då föräldrarna kom på besök var nog mamma en som styrde o ställde o gjorde. Mig gjorde det inget, med flera små barn var jag glad för all hjälp, exet var ju inte spec glad över det, förtän åratal senare... Tror jag blivit bättre på att säga till om saker o ting...

Blev riktigt sur då jag fick veta att fotbollen blev dyrare än planerat med tanke på hur många gånger träningarna blivit slopade pga vädret, förstår inte uteträningar på vimtern då det ju faktiskt kan vara snö... Sen är en annan sjuk, igen, o missar privattimmen, tror inte den blir ersatt på nåt sätt o då betalar jag för ingenting. Klart att det inte kan hjälpas om man är sjuk, men nog är det jag som tänker flera gånger om innan jag tar på mih dylika artanhemanh. Sur är jag idag, f... Inte min tid nu, stampar på stället med allt.

Hoppas andra har en bättre början på dagen...
Kram Skorpan

Svar: Somliga dagar är så....men det blir ändå lite bättre idag än det känns just nu.. kram
Esmaralda

3 Jennifer:

skriven

Hej! Håller med dig, jag sätter också gränser från början!

Esmaralda, jag arbetar för första gången på en arbetsplats i mitt hemland. Tidigare har jag bott och jobbat utomlands i många år.

Imorgon är det Alla Hjärtans Dag och jag skulle vilja ge varsin ros till mina kollegor! De är fantastiskt fina och jag skulle vilja visa min uppskattning. Men jag undrar lite om det är ok att göra så? Skulle det uppskattas eller upplevas som konstigt? Jag vill inte göra fel! Kram

Svar: Jag tror att varsin ros eller något gott fikabröd skulle uppskattas.. kram :)
Esmaralda

4 Linda N:

skriven

Det svåra är hur man lägger fram det på ett snyggt sätt utan att tydligheten går förlorad. Tycker det är tufft att hitta rätt ton utan att själv bli gnällig och anklagande.

5 Liten C:

skriven

Nä det bästa är ju att säga ifrån direkt ..
jag har lite svårt för det men övar mig och det har blivit lättare m åren ( en sak som är skönt m att bli äldre 😝)
En fråga ,jag gillar P mycket .. han är fin på alla sätt . Men allt är lite komplicerat 😬..
ser du om det ändå blir vi?
Kram ❤️

6 M.M.:

skriven

Man ska alltid ringa, men visst har man varit med om folk som har dykt upp i tid och otid. Det har dock inte blivit så bra eftersom vi brukar ha en hel del planerat och det går inte att ställa in bara sådär:)

Jag har ångest, häromdagen hade jag lite för roligt. Jag kan tycka att det är okej att balla ur och bjuda på sig själv sålänge det faktiskt är roligt. Men nu i efterhand undrar jag om folk tyckte att jag skämde ut mig?

Kram

Svar: Nej, jag kan inte se att någon tänkte i de banorna.. kram :)
Esmaralda

7 smulan:

skriven

Jag uppskattar om jag vet om besök innan, sen kan jag själv ringa nu kommer vi och hälsar på allt från 5 minuter till dagar innan beroende på vem det är som ska besökas, vi har nära släktingar där dörren alltid står öppen och vi får komma och gå nästan som vi vill. Sen har vi lika nära släkt fast på andra sidan där ska besök bokas in några dagar innan.
Idag blir det semlebak kul med en anledning till att fika.
Är det någon mening att ringa doktorn en gång till eller kommer tiden tids nog känns som att dom har glömt oss försökt få tag på dom flera gånger utan återkoppling.
ha en trevlig tisdag.

Svar: Lycka till med semlebaket ! Ring du doktorn igen.. kram :)
Esmaralda

8 <3:

skriven

Godmorgon kära Es min mamma tyckte att jag skulle fråga dig vad det är som gör att jag " ofta " säger andra vinner tävlingar ?
Har jag bara tur ibland...turen kanske tar slut nu tänker jag när jag ställer frågan till dig. Kommer jag någonsin få tur i kärlek och hitta min soulmate ? Kände igår att jag verkligen skulle vilja ha en fin man vid min sida. Är fortfarande nummer 27 mitt tal ? Ser du något annat för mig.
Spel provar jag aldrig på.
Kram

Svar: Det kommer bli rätt för dig i kärlek men du tenderar ett leta bland fel män. För övrigt kommer du alltid att ha en viss tur med dig.. kram :)
Esmaralda

9 CA:

skriven

Hej
Håller med dig.
Men det är inte alltid lätt. Man får allt bita sig i tungan ibland, fast jag är dålig på de. Har enhel del roligt inplanerat men det fattas något, vad vet jag inte.
Händer det något oväntat kul snart?
Kram

Svar: Ja något oväntat bör ske snart.. kram :)
Esmaralda

10 Madde:

skriven

Skulle jag och F.N bli ett bra par ihop ifall vi inledde en relation på riktigt?

Svar: Nej det känns inte som om det skulle bli så bra.. kram
Esmaralda

11 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja vissa blir iglar och de kan vara svårt att hålla borta om man inte säger till på skarpen.

Es, ser det ut att bli av den långvariga sorten av förhållande? Som flera år framåt
Kram

12 Funderingar:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag skrev till dig igår kväll,
Det känns som att det krävs lite tur för att man ska träffa kärleken, möta någon som man får den där speciella känslan till. sen så ska det ju vara ömsesidigt för att få till en relation också.
När man väl har hittat det så ska man vara rädd om det. Vårda det.

Hur ser det ut för mig framöver? Kommer jag ha den turen attt möta någon ganska snart?
Kram

13 Nj:

skriven

Har lärt mig med åren att säga ifrån, skulle idag säkert passa in i kategorin ”bitch”😄..men på ett positivt vis.
Kommer det något kärleksfullt i min väg snart? Hur stor är oddsen på det? Kram

Svar: Ja något inom kärlek bör ske snart.. kram
Esmaralda

14 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Herrejissus sådana svärföräldrar hade jag tyckt vart jobbiga också.
Dyker kärleken upp för mig mitt i vardagen? Eller är det mer på en uppstyrd tillställning eller fest?
Kram

15 Michaela:

skriven

Jag kollar alltid innan. Men nu är jag väldigt dålig på att både besöka och ta emot besök. Jag tycker det är skönt att vara själv när jag är ledig. Är väldigt social men samtidigt stort behov av egentid. Ser du ngt om min vår/sommar? Kram

16 Skorpan:

skriven

Tack Es, hoppas du har rätt. Håller på med sånt som jag inte gjorde för ett år sen o det känns som om det går mot pipan, vet inte riktigt priser o så... Att det ska vara så svårt med allt här...
Kram Skorpan

17 lillanilla:

skriven

Hej Esmaralda!
Lite stopp vid dörren bör det vara. Mitt hem är min borg! Men själklart blir man glad över spontanbesök eller en snabb visit i all enkelhet. Värmer hjärtat!
En undran:
Jag och dottern var på besök i Vejbystrand och skulle parkera bilen. Jag hade precis slagit av motorn när en liten blåmes kom och slog sig ner utanför fönstret vid passagerarsidan på bilen.
Han pickade på rutan och slog med vingarna, tittade sig i backspegeln och pickade på rutan igen. Precis som om han ville in. Han var väldigt intensiv och höll på så i säkert 30 sekunder.
Vi satt som förstummade och bara tittade på honom.
Har funderat på detta sedan dess, Vad ville han oss?
Kram och en god förmiddag på dig:)

Svar: Vad roligt att du var i min by !! Och inte alls konstigt att du hälsades av blåmesen som hade ett budskap till dig. Jag ser dock inte vilket... kanske kan du själv försöka förstå.. kram :)
Esmaralda

18 JustMe:

skriven

Åh snälla Ez, jag klarar inte av att inte ha kontakt med henne längre! Vad ska jag göra?

Kram!

Svar: Då får du bryta kontakten.. kram
Esmaralda

19 PJ:

skriven

Hejsan


Jag undrar om du kan se något visst intresse från honom? Får den känslan. Jag går vidare för känner inte att han är den som vågar ta kontakt eller så är det så att han inte är intreserad. Ser du något kring honom vad han står i sitt liv ? Kram

20 Carina ST:

skriven

När jag var gift var det ungefär som du beskriver med svängdörrar. Under våra första år ihop tyckte jag om det. Vi hade nära vänner där vi då bodde som det kändes bra med. Man dök upp med en sockerkaka och tog en fika ihop. Men så flyttade vi 70 mil och min svägerska flyttade in hos oss. Det skulle vara relativt tillfälligt men blev många år. Hon är en jättego människa som har varit en andra mamma till mina barn. Det har varit bra. Men det blev ett annat sorts liv då. Vi var nästan aldrig själva som par. Och vi hade alltid folk hemma. Det fanns inget utrymme att dra sig undan och koppla av.
När två vill ha det så och en inte vill så är det svårt att göra sig hörd även om man försöker.

Nu när jag levt själv i nio år har det inte varit öppen dörr. Jag behövde oceaner av egen tid och utrymme de första åren.
Och som utbränd skulle jag inte orka om det dök upp folk hela tiden.

Men jag gillar annars att omge mig med goda vänner och familj, umgås otvunget och spontant utan att det behöver planeras och organiseras. Då brukar det bli allra mysigast. Det är det jag längtar efter nu, i mitt eget hus med trädgård där vi kan samlas. En önskedröm med tanke på min ekonomi just nu.

Kram, Carina ST

Svar: En dröm som en dag kommer att levas.. kram :)
Esmaralda

21 Khaleesi:

skriven

Jag önskar verkligen att jag hade gillat spontanbesök, men jag får ångest av att inte veta sånt i förväg. Det räcker med 5 minuter innan, bara jag vet. Jag minns när min unge var nyfödd och min svärmor kom på besök utan att höra av sig innan och jag var SÅ nere och ville bara vara ifred. Hon märkte såklart att jag inte orkade med besök men hon tog det personligt och istället för att undra hur jag mådde så tog hon det som att hon inte var välkommen hemma hos oss. Det sa hon sen långt senare i bråk med hennes son. Det är det positiva med att vara ensam nu,har inga spontanbesökare runt mig 😂😁

Svar: Och så irriterande med folk som tolkar fel och medvetet negativt.. kram :)
Esmaralda

22 Drutten:

skriven

Hej Ez!

Ja man får säga till på ett korrekt sätt om det blir för mycket. Själv är jag van att alltid ringa innan eller bestämma före om en träff och dyl. Det är endast närmsta grannen, där vi kan ringa på och snacka en stund eller hitta på något spontant.

Sen är faktiskt skillnad på stad och landsbygd, vilket jag fått erfara nu när jag har pojkvännen som bor i mindre by/samhälle. Där är det vanligare att man dyker upp spontant. Så där har man börjat vänja sig.

Kram Drutten

Svar: Ja det skiljer en hel del på stan och landet.. det har sonen fått erfara nu när han flyttat till Stockholm... men går inte in för att bekanta sig med grannarna.. här i byn tittar man in o hälsar nykomlingarna välkomna... kram :)
Esmaralda

23 Mim1:

skriven

Hej!

Ser du om det händer något trevligt, kul snart i mitt liv?? händer aldrig något trevligt. roligt känns rätt så tråkigt.

kram

24 Helena Ir:

skriven

Jag minns när jag var yngre,och bodde på en liten ort..där var det lite så att man åkte hem till folk på fika,utan förvarning innan..kanske inte med alla..men mer förekommande, än idag.

Jag har sagt ifrån ,istället för en annan i släkten. Så,det blev jag som blev skurken..fastän den som jag sa ifrån till,betett sig väldigt osmakligt. Och den som borde ha sagt ifrån..vågar inte själv!
Sånt råkar jag ut för..borde nog sy igen min mun!

Ha det så bra..
Kram :)

Svar: Ja, det är budbäraren som skjuts... suck.. kram :)
Esmaralda

25 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag skulle gå på en konst utställning i helgen men var hemma och deppade lite istället.
Miste jag min chans att jag hade kunnat träffa min kärlek där?
Ser jag ut att möta min tillkommande mitt i vardagen? Eller blir mötet mer på en fest som en uppstyrd tillställning ?
Kram

Svar: Nejdå du missade ingenting av vikt.. kram :)
Esmaralda

26 Smöla:

skriven

Älskar när folk bara knackar på å kommer in..:)
Ser du om jag är tvungen att betala hela den jävla summan??? Fick verkligen en klump i magen efter det brevet. Hur ska jag ha råd med det?;( eller lyckas jag att avslå summan?

Svar: Det ser tufft ut, verkar inte som om du kan slippa undan.. kram :)
Esmaralda

27 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han hittat rätt kärlek nu? Blir det den långvariga sorten?
Kram

28 Vv❤:

skriven

Kära emaralda.

Igår började adi säga att det inte fanns ström (ljus) mitt på dagen sen senare började han säga så också och sen när han tjatar om och hämta honom så säger jag att det är det datum och månad jag hämtar honom och han borde ha lite tålamod. Då säger han ok.

Es ser du om han ljög om strömen ..menar har han varit otrogen igår mot mig?

Kram

29 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Föredrar en påringning innan ankomst...men de som kom ändå och svepte över en med hembakt var väldigt uppskattad när Björn dog och jag var mer eller mindre som en zombie Nu mer visar det sig att de "hörde ihop" med Björn och besöken har uteblivit..tyvärr Så min slutsats är att "man saknar inte kon förrän båset är tomt"... jag ser hellre besök och hembakt än denna ensamhet...

Blötsnö och slask uppepå isiga vägar =ingen bra kombo...men ut måste man :-)

Kram Anki med flock

Svar: Ja man ska inte bara förfasa sig över de människor som finns omkring...och man ska inte ta för givet....ibland ändrar sig livet och därmed också ens värderingar.. kram :)
Esmaralda

30 Linda:

skriven

På tal om bitchar och andra sura typer. Jag fick just veta att jag skall få lite extra uppgifter på jobbet. Vilket jag var glad åt, kanske inte mitt drömjobb, men kanske ett steg i rätt riktning. Man får tänka långsiktigt i dethär, och får jag en chans att ta ett steg åt ett annat håll, så måste jag ta chansen, med den tanken att det kanske leder till något riktigt bra till slut.

Nåväl, berättade till min kollega, som jag jobbat med länge, snart 7 år, och var givetvis glad över att få lite nya saker att göra. Så säger människan, jaa-a, de erböjd mig det först, men jag har så fullt upp så jag kunde inte ta det. Så kunde inte heller en annan kollega ta det. Så då kom de (cheferna) på att det kanske passar dig...

Blir man glad över något, så får man inte vara det länge. Jäkla glädjedödare... kul att vet att man var nr 3 i raden.

Nåja, det är bara att resa sig, borsta av dammet och ha siktet framåt! Kanske människan någon gång får sig en skopa av sleven också.

Svar: Skit du i hur jobbet kom till dig... jag tror uppgifterna passar dig och det är huvudsaken.. så var du glad.... kram :)
Esmaralda

31 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda!

Jag har blivit spådd att aldrig vinna några pengar. Har inget jobb så antagligen kommer jag att få leva på sparlåga eller i fattigdom resten av mitt liv.
Jag befarar det värsta kanske till och med bli hemlös. Vad kommer att hända kan du se något??

Kram

Svar: Du blir inte hemlös.. lösningar kommer.. du kanske inte blir rik men du kommer ha det bra i alla fall.. kram :)
Esmaralda

32 Panterunge:

skriven

Heja alla pantertanter där ute!

Ni som både står på er och sträcker på er. Ödmjukhet är viktigt men inte till vilken skitgräns som helst :)

Jag har en bit kvar där. Men målet är klart å tydligt. Es! Messar den blonda mannen mig igen tror du?

Kram kram 💕

33 ängeln:

skriven

Jag har nog aldrig råkat ut för dessa oförberedda besök, tack och lov. Är så dålig på att säga ifrån tyvärr, tycker att det är så pinsamt. Vi funderar på att boka en resa. Es, kommer vi iväg på en resa? Är både rädd för att flyga och för ev terrorattack. Fattar inte varför jag är så rädd, jag vill skydda barnen från allt. Kram

Svar: Ni kommer iväg och allt går bra.. kram :)
Esmaralda

34 Erika.F:

skriven

Jag vill inte har människor som kommer oanmälda. Har heller aldrig haft den sortens vänner. Jag har markerat tidigt, hos mig ringer man först och kolla om det går bra att komma och hälsa på.

Bara tanken att det skulle välla in folk på det viset skulle verkligen få mig att gå i taket. :)

Lagom är bäst ur alla synvinklar.

Tack för det skrivna, att fortsätta le. :)

Kram

35 S+shima:

skriven

kära Es!kan du se exakt när vi ska flytta till en annan lägenhet?? blir det en flytt för mina svärföräldrar också ser du när då??

36 Vinterdrottning:

skriven

Sunda tankegångar!
Snarare trött på "bitch schabraket"
Att som kvinna dras med det..
Så fort vi pekar med hela handen..
Det får vi sluta etikettera folk med.
Både män och kvinnor.
Basta!
Nu ska här ut på en vinterpromenix.
Som ett sagolandskap ute :)
Eller "som filmen Frost" som min väns unge uttryckte.
Esmaralda: Antennerna är ute.
Tror jag funnit det du menade.
Blir det någon invit i veckan från hans sida? Känner han oxå en smula nyfikenhet?

Stor kram :)

Svar: Ja, lite nyfikenhet från det hållet kan jag känna in.. kram :)
Esmaralda

37 Lydia💕:

skriven

Tycker det är kul att få spontan besök av dom som verkligen är mina vänner det är bättre än alla sms som frågar hur det är och hur det går eller något annat skvaller i min lilla stad
Gillar inte Facebook utan bättre med att folk hälsar på varandra och pratar
Händer det något roligt i mitt liv snart och speciellt imorgon skulle vara mysigt
Lydia💕

38 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur stor är chansen att den som ska bli min tillkommande klampar in här på mitt jobb som jag står på om dagarna?
Jag har vart singel så länge jag jobbat här, kommer jag kunna säga till mina kollegor innan jag ska sluta här att jag mött kärleken och att jag är i ett förhållande innan kontraktet går ut här? Kommer han innan dess?
Kram

39 Rebecca:

skriven

Tyckte han att jag var söt??? Kram

Svar: Japp, det gjorde han.. och det är du ju ! Kram :)
Esmaralda

40 Maja:

skriven

Jag brukade tala för spontanbesök men inser nu...i alla fall när jag har familj att jag inte alls uppskattar oväntat besök. Det är inte ofta jag skulle känna mej bekväm att få oväntat besök. Antingen är huset upp o ner, man lagar mat, gör läxor, ser ut som en häxa el dyl.

Vad kul att du skrev att jag inte hade lämnat honom oberörd. Skulle han ha varit positiv till om jag närmat mej honom
Vet att jag inte borde tänka så men ser du någon ny ”förbjuden” flört på min arbetsplats?

41 Anonym:

skriven

GOD MORGON ..
När jag bodde i Arjeplog (på landet) så kom vissa in klockan 04.30 på morgonen och skrek .. - har någon sett min hammare?? jag kan inte hitta den och jag har letat i ert garage och kan inte hitta någon .. har ni eran hammare här inne ???
Jag bara tittade på mannen som kom in genom dörren och sa ut . du kan inte gå in till människor kl:04.30 på morgonen och bråket var igång ...

Han tyckte att det hade han gjort i alla tider men nu kom jag den stora häxan och satte stopp för detta ... vilken galning ... annars var det så att där i Arjeplog visste alla var nyckeln låg och man gick in till människor som man ville ..
Jag gillar folk som kommer och hälsar på men knacka vore bra om de gjorde ..
I Kopparberg var det en man som stod i källaren när jag kom ner för att plocka upp tvätten .. det var ju så att jag hade spillt sylt på tröjan och eftersom jag var ensam i huset så tog jag av mig tröja och spolade av den i köket ... sedan gick jag ner i källaren med naken överkropp och tänkte ta en varm och ren tröja från torktumlaren ... och så kom jag ner och där står en man i källaren .. han hade hört att jag hade elproblem och ville hjälpa till ... det var ju supersnällt .. men där stor jag halvnaken och fick fråga om han kunde slänga till mig en tröja från torktumlaren .. han frågade om det dög med vilken som helst ..
-jaaaaaaaa.. kved jag det gör det .. detta var innan jag hade gått skuld och skamkursen ... så jag hade lite kvar att bearbeta ...

jag är ju opererad och sydd på hela kroppen och tyckte vid detta tillfälle att min kropp såg avvikande ut och ville absolut inte visa alla stygnen för grannarna ... hur snälla de än må vara ...
Sammanlagt har jag 723 stygn i kroppen och det kan bli lite mycket att visa om nu den som tittar inte är förberedd och ganska tålig ..

Detta var ju några år sedan men när jag fick strok så sa läkaren som tittade herregud vad har du råkat ut för .. och det kan man undra ...

För att återgå till hur man ramlar in genom andras dörrar så kom det en gång en man som knackade på på min dörr och han sa ..
Hej jag heter Perre och jag såg dig i byn .. det har tagit en vecka för mig att lista ut var du bodde och jag vill gärna bjuda ut dig på middag ...
Du ser så himla läcker ut och jag blev så glad av att se dig ..
Han hade rosor och vin med sig ..
Sedan titta de han sig runt omkring och sa .. herregud vad ensligt du bor .. tycker du inte det själv.. är du inte rädd??
Nej jag har ju inte varit det .. men när du påpekar det så kan jag känna en viss rädsla nu ..
kände jag ...
Men jag har ju EllaBella och hon försvarar mig alltid ... sa jag och inser att min hund skickar ut stora hjärtan till mannen och går och säter sig brevid honom .. varav han säger .. -Alla hundar tycker om mig ... alla djur gillar mig .. och min
blyga katt stryker sig runt hans ben ... -Jag ser det säger jag ...
Han fick bjuda ut mig på middag men det var inget som klickade ... och sedan var han borta ..
Men möten kan ju vara annorlunda och alla kommer in genom dörren av olika anledningar ...

I Lappland kom folk mest för att fika .. och i Kopparberg mest för att de vill något ..

Tack för svaret i går och jag ska tänka på att jobba med mig själv mer .. tror att det är viktigt att stå i sig själv och veta varför man ger ... hur man ger och hur man tar emot ...
många kramar till dig och MG EllaBella och Saga hälsar också och tycker att världen borde innehålla mer köttben och mer räkor ... EllaBella hälsar och tackar för att hon nu vet att en dag blir hon en fjällhund exakt så som hon vill .. ;)
I morgon åker jag till skidbacken och åker skidor och i dag ska jag köpa ett par skidor .. hoppas jag .. om jag har råd .. men pengar finns om det är meningen att jag ska ha dem ... kramar <3Svar: OMG.. någon som skriker efter hammare kl 4.30... jag hade fått ett anfall !! Men möten med människor är intressant ! Sonen som bor i Stockholm nu ser skillnaden mot lilla byn härhemma och när jag frågade om han lärt känna sina grannar än så tyckte han att jag var lite fånig.. där han bor hälsar man knappt ens på varann... kram från mej och MG :)
Esmaralda

42 Osäker:

skriven

Hej Es!

Svårt att ta beslut men kommer jag att ta rätt beslut gällande jobb och bostad??? känns som om jag alltid gör fel.

kram

Svar: Tänk klart... och fatta ditt beslut och känn dig trygg i att det blir rätt.. kram :)
Esmaralda

43 <3:

skriven

Ibland är det svårt att säga nej och stopp för man inte vill göra någon i besviken. Sista tiden tror jag att jag blivit lite eremit i mitt eget hem. Måste ändra på det! Kommer R och Evas äktenskap hålla ? Tror de var på väg ifrån varandra men hittade tillbaka efter sjukdom. Kan bli galen på min underbara vännina att hon ofta kan vara så egoistisk och tänker på sig själv åker bort och gör sitt fast hon har en liten underbar 4 åring hemma. Försöker ofta underlätta för dem med barnpassning bakning och presenter.
Kram

44 Linnean 🌸:

skriven

Nej, fy för...att det bara dyker upp ett gäng folk och börjar styra och ställa är väl ingen hit. Kan ju vara kul om man planerat det. Men med mitt nuvarande mående skulle det vara katastrof. Bara ett enda stort NEJ!
Däremot när jag växte upp så var det en ständig ström av folk som dök upp. Vi var en stor släkt och alla hade vuxit upp på vår gård och sen växte ju släkten ganska snabbt. Det var inte många helger utan att det dök upp en massa folk och min mor trollade alltid upp ljuva måltider. Eller så hjälptes folk åt i köket att göra Jansson, köttbullar, omeletter, sallader och allt möjligt. Det var aldrig låsta dörrar och folk bara ramlade in. Har tänkt det mången gång nu som vuxen att min mor måste ju tyckt att det ändå var jobbigt ibland. Brassa käk till 10-15 pers lite spontant bara! Klart man hjälptes ju åt och det var en fantastisk sammanhållning i släkten då. Nu är alla de härliga själarna borta! Saknar dem otroligt mycket! All glädje när alla mammas syskon m familjer träffades...det var andra tider då! Tack, för dina uppmuntrande ord i går vad det gäller den här flunsan!! Har hostat hela natten...men katten, den underbare, har legat på mig, intill mig och till slut på rygg på min arm tätt intill...då smälter ens hjärta 😻
Ha en glad tisdag! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Ja de gamla tiderna minns jag också, och kan sakna riktigt rejält... när man samlades i köket och fixade tillsammans och folk bara vällde in.... kram :)
Esmaralda

45 Browallia:

skriven

Mina föräldrar var precis som dina förra svärföräldrar. När de kom hem till mig och sonen såg tog de över helt och hade kassar fulla med mat med sig och min mamma tog över köket och pappa parkerade i soffan och tog makten över fjärrkontrollen. En gång kom de dundrande när sonen satt och tittade på Bollibompa och morfar tog fjärrkontrollen och slog över till nyheterna utan att ens fråga sonen om han fick göra det. Min mamma hade invaderat köket som vanligt. Då brann det i huvudet på mig! Nu fick det vara nog. Så jag slängde ut dem med dunder och brak. Efteråt fick jag höra vilken hemsk människa jag är som slängt ut min hjärtsjuka mamma och min cancersjuka pappa som att man får bete sig hur som helst bara för att man är sjuk!? Nu är min pappa på andra sidan sedan flera år och min mamma har jag brutit helt med.

Jag har märkt att allt fler skickar sms innan de ringer och kollar om det är ok att ringa. Det stör mig lite, det är väl bara att ringa precis som innan det fanns sms och messenger. Har jag inte möjlighet att svara så svarar jag inte eller så svarar jag och ber att få återkomma när det passar. Hur svårt kan det vara?

Svar: Ja det där med att skicka sms innan man ringer... blir lite dubbelt och onödigt tycker jag också.. kram :)
Esmaralda

46 Fågel Grön:

skriven

Hej, Es!

Intressant det där! Har en släkting på mannens sida som har varit precis så. Dök upp på alla möjliga tider och brydde sig inte det minsta om ifall det passade eller inte. Hon och hennes man slog sig alltid ner vid bordet och förväntades bli uppassade med mat och dryck. Allt eskalerade när vi fick barn och hon blev som besatt och dök upp allt oftare med diverse råd och synpunkter. Jag tyckte det var oerhört jobbigt då jag har svårt att säga ifrån och inte är förtjust i konflikter, men en dag brast det bara och jag gjorde klart vad som gäller. Personen ifråga blev väldigt förnärmad och mycket riktigt så blev det jag som blev det svarta fåret. Men åh, vad lugnt och skönt det blev hemma en period. Dock gick det några månader och plötsligt stod de utanför dörren igen som om ingenting hänt. Denna gång markerade jag återigen vad som gällde. Men sedan dess är det jag som är den elaka... För personen ifråga har ingen självinsikt eller förmåga till självkritik, det är alla andra det är fel på. Nu bryr jag mig inte längre utan tänker att den här personen har kommit i min väg för att lära mig att stå upp för mig själv och min familj och att sätta gränser.

Svar: Människor utan självinsikt är det svårt att må bra tillsammans med.. kram :)
Esmaralda

47 PiaS:

skriven

Hej Es,

Känner igen mig med att ”hålla igen” och acceptera men till en gräns. Och förvåningen när jag säger ifrån...kanske upplevs de när jag säger ifrån som kraftfullt.
Ibland tror jag man får vara lite smidig också och välja när och hur man säger ifrån, sätter gränser.

Jag undrar om min Shanti börjar bli trött? Funderar på att beställa en ny talisman.

Kram Pia

Svar: Under våren kommer jag att föda upp en ny kull talismaner och innan dess går det tyvärr inte att köpa. Dessutom kommer antalet att vara begränsat så det gäller att hålla koll här på bloggen när erbjudandet kommer.... jag kan nog hålla med om att din Shanti bör blir trött... försök med ett saltbad.. att du lägger henne i en skål och täcker med havssalt och låter henne ligga där två timmar.. ibland hjälper det. .kram :)
Esmaralda

48 S+shima:

skriven

Es! var det menat att det skulle vara vi. jag känner att han shima är den ända och rätta mannen i mitt liv! kan

49 Lillis:

skriven

Hej fina Es. Jag tkr inte om att folk bara stövlar in hos mig. Utan vill att de som hälsar på hör av sig innan. Kommer jag bli bra snart och kommer jag att resa utomlands i mars? Tack fina Es och ha en fin dag ❤❤

50 Virrhönan:

skriven

Tycker det är kul med spontanbesök om det är rätt folk som kommer. Tycker själv det kan vara roligt att överraska folk om man vet att dom uppskattar besöket förstås. Bäst är ändå om man får veta lite i förväg så man har nåt att bjussa på.
Solen var framme och vände och jag blev glad i själen men så försvann den och nu mår jag illa, vilket jag aldrig brukar göra. Livrädd för magsjukan. Ser du några sjukor som kommer?
Tar han mod till sej och messar tror du?
Kram☀️

Svar: Jag ser ingenting akut med sjukor nej.. kram :)
Esmaralda

51 Mn:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har vart singel så länge jag jobbat här, kommer Jag att vara i ett fast förhållande innan mitt kontrakt går ut här?

Kram

52 Louise:

skriven

Vad i helskotta har jag gett mig in på :-o.
Igår sökte jag ett jobb i Lödde och tänkte att äh de lär ju inte ringa med tanke på att jag bor så långt bort. Men tji fick ju jag. Idag ringde biträdande och ville träffa mig för intervju och jag ska dit på torsdag kl.13.
Fick reda på att det är min systerdotters sommar och julförskola fär de slår ihop sina förskolor. Lite roligt.
Det blir pendling om jag får det och ska jag öppna blir det tidigare morgnar det är helt galet. Men å andra sidan de dagar kanske jag får bo hos min syster över natten som bor i Lödde.
Men det kan ju bli spännande.
har även sökt en lägenhet/hus på samma gata där jag har sökt jobb så jag hoppas jag kunde få den lägenheten.

I dagarna med start idag(kanske) ska jag ta hand om alla barn/bebiskläder som bara legat i flera år och samlat damm och gå igenom det och sälja av det. Flera tusenlappar där så man kan börja betala av sina skulder som man dumt nog dragit på sig.

Ser det ljust ut med detta jobbet? Jag vill ju för just nu ser det mörkt ut med andra jobb.

Håll alla era tummar för mig nu på torsdag kl.13. Kanske blir jobbet mitt då.

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar

Svar: Du har chans på jobbet ! Bra tänk att börja sälja av... gör en planering och håll dig till den då blir det bra.. alla tummar & tassar hålls härifrån .. kram :)
Esmaralda

53 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Känns hon rätt i kärlek för honom? Kommer deras förhållande bli av den långvariga sorten som håller flera år framöver?
Kram

54 Helena Ir:

skriven

Sånt som jag råkar ut för..när andra inte vågar säga som det är!
Borde kanske lärt mig att "tiga är guld"..

Ha en fortsatt bra dag!

Kram :)

55 Barbie:

skriven

Kära es! Jag blir så ledsen när alla verkar få jobb men inte jag vas ska jag ta mig till jag är så ledsen då jag har barn att försörja .. ser du mig få ett jobb där det är heltid ??? Jag är så less på alla Timmar och visstids anställningar .. krama

Svar: Ge dig inte för det kommer att vända.. jag ser dig på ett heltidsjobb.. kram :)
Esmaralda

56 Dunegull:

skriven

Hej E!
Behöver ditt råd nu. Har fått möjlighet väldigt hastigt till hund från ingenstans. Har Ju velat det länge men nu menas med nu,nu. Ska jag köra på det? Är det ödet tro? Eller bör jag avvakta till bättre tider? Tacksam om du kan råda och känna in. Kram

Svar: Ärligt talat så känns det bättre om du avvaktar en tid till.. kram :)
Esmaralda

57 S:

skriven

Varför går livet emot mig nu? Ännu en motgång idag. Usch! När ska det vända? Bär jag olycka med mig?

Kram

Svar: Nejdå du bär inte olycka med dig men har haft en motig period.. och det vänder... jag lovar.. kram:)
Esmaralda

58 Carola :

skriven

Hej. Är det sant att du kan ge mig vägledning?

Svar: Du är välkommen att maila mig på: framtidoradgivning@hotmail.com och jag mailar info tillbaka till dig om hur det funkar :)
Esmaralda

59 Flytt?:

skriven

Jag har svårt för objudna gäster.Man skall ringa innan man kommer förbi:)

Es ser du en flytt för mig?
kram

60 Moj:

skriven

Hej Ez!
Jag har börjar att jobba från och med måndag. Hur kommer att gå på jobbet?kram Moj

Svar: Det ser ut att gå fint... försök ha ett positivt tänk... du smälter in.. kram :)
Esmaralda

61 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du mig som singel länge till? Handlar det om år eller månader?
Längtar så efter ett förhållande..
Kram

Svar: Ett förhållande kommer.. kan inte säga när men det känns inte som om det är långt borta.. kram
Esmaralda

62 PJ:

skriven


Hej!
Jag undrar om du kan se något visst intresse från honom? Får den känslan. Jag går vidare för känner inte att han är den som vågar ta kontakt eller så är det så att han inte är intreserad. Ser du något kring honom vad han står i sitt liv ? Kram

63 Hanna:

skriven

Hej!

Jag har inga släktingar eller vänner som kommer hem och tar över men på tal om att säga ifrån så har jag själv ett jobb där det verkar vara fritt fram för övriga att bara klampa fram hur som helst. Varenda kotte vet att man inte tränger sig fram i kön i mataffären, men när man möter en städerska i arbete verkar det vara fritt fram att buffla omkring. Det visas ingen hänsyn när man städar toaletter, det är bara att klampa in så städgrejerna ryker. Är man i ett annat rum och moppar golv till exempel så tycker jag att övriga folk banne mig vänta utanför tills det är klart. Städpersonalen ska vara flexibla och osynliga och helst trolla med knäna. Mitt problem är att jag har svårt att säga ifrån på skarpen. Det får inte låta som om jag är otrevlig, jag har ju ett jobb där jag ska vara serviceminded och tillmötesgående. Jag gillar det här jobbet men ibland blir jag tyst förbannad och då är det så att det pyser ut ur öronen och så går jag hem på eftermiddagen och retar upp mig ännu mer.

Nu har jag skrivit av mig lite irritation och funderar allvarligt på att från och med i morgon bli en bitch :)

Svar: Försök ett nytt grepp istället.. använd humorn och det finns god chans att de förstår ditt meddelande trots allt.. kram :)
Esmaralda

64 Fanny2:

skriven

Är själv inte särskilt spontan men det har mer att göra med att jag har en känslig mage och inte kan ha kul om det gör ont. Lite spontanitet är kul och gör livet mer spännande. Häromdagen fick jag besök av en väninna som jag inte hade sett på nästan ett år och det var bara för att hon var i närheten. Vi hade så trevligt och hon hade mycket kul att berätta. Allt beror på vem det är som besöker en och varför.

Vilken mardröm till svärföräldrar. Folk kan tycka att man är en bitch men ibland har man rätt till det. Det är inget fel på att sätta gränser innan det spårar ur ordentligt. Vilken feg man som inte vågar sätta sina föräldrar på plats och lägger ansvaret på dig. Hoppas jag aldrig blir ihop med en sån människa.

Tack för svar igår. 💜 :) Tror du att P har fattat nu att jag inte höra av mig mer?

Kram

Svar: Ja det börjar sjunka in nu.. kram :)
Esmaralda

65 Susanne Amalia :

skriven

Hej mit inlägg blev på något vis anonymt ... och det var inte meningen .. jag har ju skrivit alla uppgifter .. ber om ursäkt om det är mitt fel och tack för ditt svar <3 EllaBella hälsar <3

Svar: Ingen fara på taket :) kram :)
Esmaralda

66 Lilla blå:

skriven

Halloj Es!

Små baby steps mot det du beskriver. Konflikträdd som man är.

Smygläste ditt svar på en fråga här ovan. Kul med en ny kull talismaner framåt vårkanten!!

Nu undrar jag då om det kan bli en one-on-one med denna nya manliga bekantskap? Han lade ett förslag om detta men osäker om han fortfarande vill.

Energikramar 🌟🕯✨:)

Svar: Det känns som att han vill... intresse finns,.. kram :)
Esmaralda

67 JustMe:

skriven

Hum, ditt svar får mig att undra om du missade något ord i frågan jag skrev.

Jag skrev att jag inte klarade av att INTE ha kontakt med henne längre och så svarar du att jag ska bryta den? Jag kan ju inte bryta något som inte finns...

Jag vill ha kontakt med henne igen, hon var en av mina bästa vänner och jag blir tokig av stt inte kunna ringa henne eftersom hon är den första som poppar upp i huvudet när något hänt eller när jag vill dela något med någon...

Kram

Svar: Jag läste fel men summan av allting är att du ska göra det du känner i den här frågan.. vill du inte ha kontakt då ska du bryta och vill du ha kontakt då ska du stå för det och kontakta henne och förklara... hon känner nog lite som du.. kram
Esmaralda

68 Elisa:

skriven

Hej!
Skulle jag kunna klara av denna praktikplats?
Kram

69 EPM:

skriven

Hej igen!

Tentan känns bra, känns som om jag förstått nu! Där ser man vad lite mindre distraktion kan göra. 😊

Ser du om oron gällande mig och J kommer från oss eller från andra? Många i min närhet är oroliga för mig nämligen pga dramat som var mellan oss i början av året...

Kram

70 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han hittat rätt kärlek med henne nu? Blir det dem för alltid nu eller iallafall under flera år?
Kram

71 G.S.H:

skriven

Hej Es!

Nu börjar jag beta av mina körkortsmoment och har nu 5 stycken kvar. Tror du jag kommer klara mig på de redan inbokade och betalda, eller komme jag behöver köpa till nya?

Kram, hoppas du har tagit dig en semla idag och så får du ha en fortsatt fin eftermiddag :)

Svar: Möjligen du får köpa lite till men inte mycket.... kram :)
Esmaralda

72 Hönan:

skriven

Tack snälla Es för svaret igår <3

Jag vill såå gärna utveckla min andliga kraft. Ser du något om hur jag bäst gör det? Är det genom meditation eller finns det något mer jag kan göra?

Kram

73 Annis:

skriven

Känner du att graviditeten går bra?

74 f:

skriven

nu är resan bokad vi åker nästa vecka.... åååhh ska bli super härligt, hoppas vädret är bra bara. ser du om allt kommer bli bra.

Svar: Vad roligt och ja, det kommer bli bra.. kram :)
Esmaralda

75 Dihana:

skriven

Hej fina Es,

Jag är en följare som skriver sällan, sist sa du att jag strunta i Killen med namnet S, nu finns det en kille jag vill satsa på med namnet M.

Ska jag chansa?
Exakt alla mina förhållanden och chanser har misslyckats jag känner mig ensam och konstig för ingen vill ha mig.

Jag är snygg stilig pch har fin kropp enligt killar, men inget seriöst sker mellan mig o nån i ca 6 år.

Ska jag satsa på m?


Mvh

Svar: Ha lite is i magen och känn dig för... dina känslor för honom ska vara stark och äkta om du ska satsa och är de inte det, då ska du vänta in nästa kärlek. Kram )
Esmaralda

76 Raggarbruden:

skriven

Hallå, hallå :)

Soffmys på hög nivå här! Filt och Farmen-repriserna hägrar. Nått så djävulskt kyss-sugen. Tror du f hör av sig i veckan? En möjlig kandidat i mina ögon.

Kramen!Svar: Ja, det kan ske något och blir det nåt med F så lär det blir allra närmaste tiden.. kram
Esmaralda

77 Signe:

skriven

Ett mycket bra råd - ta det omgående!!

Kram

78 Elisa:

skriven

Hej!
Ser jag ut att kunna klara av denna praktik?
Kram

Svar: Jadå, visst kan du det om du bara går in för det.. kram :)
Esmaralda

79 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han hittat rätt inom kärlek nu? Blir det av den långvariga sortens förhållande mellan dem?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: