Adoptionens pris....

 
På Netflix  kan du se en sann rysare... dokumentären om  när en adoption går fel och hur det drabbar två små barn.
 
Ett danskt par adopterar 4 år gamla Masho och lillebror Robo från  etiopiska föräldrar som är drabbade av HIV och  som  genom myndigheternas påtryckningar tror att de gör vad som är bäst för sina barn.
 
Det gör ont i hjärtat att se hur Masho blir behandlad i sin nya familj... en  liten flicka  som längtar hem till mamma och pappa i Etiopien och som inte blir villkorslöst älskad av sina nya föräldrar.
 
Jag antar att i Danmark, precis som här så utreds man som familj innan man får ett adoptionsgodkännande och hur det här paret kunde slinka igenom nålsögat är svårt att förstå.
 
// barnens biologiska etiopiska föräldrar//
 
Mamman i familjen verkar inte ha en helt okey personlighet .. hon har omogna förväntingar  på hur det  skulle bli och en oförmåga att  förstå och hjälpa dottern  som självklart har svårt med anknytningen till nya familjen.
Man försöker straffa lilla Masho till  att bli som de vill ha henne
 
En sekvens visar  ett samtal föräldrarna har med  barnpsykolog som uppmuntrar tokerierna  att  frysa ut Masho... man kan undra var i hela friden han fått sin legitimation !
 
Lägg märke till adoptivmammans stoneface genom hela filmen...och att det helt saknas skratt och skoj.
 
När föräldrarna inte vill ha sin dotter längre, när hon inte blev sådan de vill hon skulle vara..... då  skickade de henne till ett danskt barnhem...och hon kom aldrig mer hem igen. 
 
 
// Barnen med adoptivföräldrarna //
 
Massor av barn i Etiopten  som redan hade föräldrar och familj   adopterades  bort .. föräldrarna blev lurade att  skickade sina barn till vad de trodde var ett bättre liv.
Nu har man satt stopp för detta.. tack o lov !!
 
Förra året blev Mashos adoption annulerad.. den har inte gått rätt till men hur Masho har det  idag, det hittar jag ingen information om.
 
Se  dokumentären på Netflix !
 
Världen kan vara en grym plats.
 
Kram & kärlek
 
 
 
 
 
 
1 Tingeling:

skriven

Det är ju så fruktansvärt! Och detta händer ju även i Sverige, att barn hamnar i fosterfamilj som sedan visar sig vara tio gånger värre än barnets alkoholist föräldrar. Här i min stad tog en familj emot ensamkommande flyktingbarn och det visade sig senare att dem använt barnet som piga i hemmet. Man blir ju bara mållös.

Redan onsdag och här snöar det inte utan regnar! Ska visst bli flera plusgrader. Inte mig emot!

Drömmen jag hade igår om att jag ett räddade en bebis från krig och sen fick jag se henne frisk i ett bra hem. Betyder den nånting? Var väldigt tydlig dröm!

Kram!

Svar: Drömmen säger att något kommer falla på rätt plats snart.. kram :)
Esmaralda

2 Helena Ir:

skriven

Jag förstår att den är stark..stackars föräldrar som måste adoptera bort! Stackars barn..jag har Netflix,så den ska jag se. Så otroligt ledsamt..jag har en klump i halsen..barn berör mig så otroligt mycket!

Skönt när man kan säga att natten har varit bra..sovit bra!

Imorgon har jag en läkartid och tänkte även ta upp att jag snarkar..sömnen påverkas av det. Framförallt av den stackarn som måste dela rum med mig,när jag reser. Tänker på min dotter! Jag har för mig att det är ingen större utrustning längre som ska användas..man behöver inte se ut som en rymdvarelse när man ska sova..

Jag skickar färghealing i eftermiddag..till MG :)
Lycka till..

Stor kram :)

Svar: Jag ser ut som en rymdvarelse men älskar min snarkmaskin och har den med mig överallt :) kram o lycka till o tack för healing !!
Esmaralda

3 <3:

skriven

Godmorgon kära Es är det något fuffens med TG evenemanget ? Fick en dålig känsla igår efter en kommentar.
Kram

4 Jossan :

skriven

God morgon!

Åh asså danspasset igår gör mig så glad! En riktigt bra instruktör. Alltid glad och positiv och jag blir glad av henne! Synd hon bara har 4 pass som jag kan gå på. Synd hon inte har HIIT passet som jag ska till på fredag.

Igår bjöd jag tjejen som hade nyårsfesten på tjejkväll hos mig. Ska visa att jag är ”den större” i det hela. Nästa vecka ska vi ut och äta fondue med mina vänner. Ska bli trevligt!

Idag är det bodypump och imorgon är det vila!

Denna gången blev det ingen löneförhöjning.. får väl vänta 1 år..

Kram

Svar: Bra tänkt kring tjejträffen ! Kram :)
Esmaralda

5 Misstjejen:

skriven

Hej!

jag undrar varför jag drömmar om T och jag drömmar om att vi prata på en snällhet sätta. känns som om han kommer ibland till min drömmar. är det något speciellt som han vill tar kontakt med mig? när han kommer så kom behöver han prata med mig?

ska jag försöka att lyssna på honom?

6 Michaela:

skriven

Ett stort lycka till idag med MG! Håller tummar och tår. Du måste skriva sen och berätta hur det gick.

Inte ens ett grattis - sms fick jag. Det är som att jag aldrig har existerat. Hur kan man vara så oberörd?! Vad är det här för människa?!
Kram

Svar: Tack :) Den människan får du helt enkelt tänka bort.. kram
Esmaralda

7 Skorpan:

skriven

Jag står över, åtminstone för tillfället, men kan tänka mig vad dokumentären innehåller. Om nåt kan gå fel ja då gör det väl det också, eller? Här har det skrivits om hur barnen används som vapen vid skilsmässor, nej inte på långt när samma sak som den ovan omskrivna adoptionen, men där leder det också till trauman. Det är eländigt o jag kan vara glad att vi i alla fall lyckades undvika sånt då vi skiljdes.. Nåt har man gjort rätt, kanske ;).

Gårdagen gick åt till kursförberedelser o idag skall bordskartor, menyer o placeringskort göras. Ingen erfarenhet av sånt heller, men är man en naturlig talang så är man ;D. Det jag gör brukar aldrig godkännas utan en massa korrigeringar o det gör mig sur. Inget är bra, jag känslig? Har försökt skuta bry mig, gör ”skitjobbet” ;) så får de andra slipa det till sin spets. Less på sånt, det ska alltså inte ingå i mitt följande jobb, har jag rätt Es?

Nu ut i snöovädret, snart blir det regn...
Kram Skorpan

Svar: Ja det finns massa trauman överallt.. men om ett barn bara har EN klok och kärleksfull vuxen i sin närhet så kan de klara påfrestningar bra... kram :)
Esmaralda

8 Smulan..:

skriven

Måste se denna Tack för tipset. Har själv 2 fantastiskatt A-barn som älskas vilkorslöst även om det inte alltid är lätt.
Förstår inte hur man kan få en adoption annulleradet. Hoppas att flickan har det bra idag och kommit till en kärleksfull familj.

9 Dunegull:

skriven

E!
Vad är känslan om hund nu för mig?
Hon ska ha löp i feb-mars. Får jag ngt positivt besked denna gången tro? Vad känner du?
Tacksam för svar.
Kram

10 Tisa:

skriven

Jag blir så ledsen på min vän.Hon frågade mig om hur jag ska ta mig till mötet idag. Jag sa att jag ska åka taxi, hon sa Skämtar du med mig. Hon tycker inte att jag kämpar tillräckligt med att åka buss. Ändå försöker åtminstone jag. Men det handlar inte bara om buss för mig. När jag sa att även hon kunde försöka bli av med sin buss rädsla försöker hon jämföra med hur mycket svårare hon har för att bli av med den rädslan. Sen att vi aldrig träffas längre, då blir det som att hon försöker lägga det på mig. Jag var sååå nära att tappa fattningen och lägga på luren. Jag hatar att bli jämförd, det gör att jag får så dåligt samvete samtidigt som jag tänker; ingen av oss kan jämföra att den ena har svårare än den andra. Men ändå får jag så dåligt samvete. Jag måste liksom försvara mig själv. Hur kan jag hantera detta?

Svar: Fundera varför du låter dig triggas av det hon säger.... förhåll dig.... och sätt stopp för samtal framöver när du känner att de havererar... tala om att du inte vill föra den sortens samtal.... du behöver inte försvara dig... kram
Esmaralda

11 G.H:

skriven

Tack men nej tack orkar inte se den dokumentären. Fy tusan alltså för sådana människor! Hur kan man vara så känslokall mot ett barn!! Och en barnpsykolog som vill frysa ut ett barn???

Kram!

Svar: Ja, det är ta mig fan sjukt !! Kram
Esmaralda

12 Skrållann:

skriven

Hej!
Så hemskt, vet inte om jag fixar att se den dokumentären. Jag har blivit så förskräckligt blödig och att se barn som far illa och som man inte kan göra något för är hemskt.
Själv bokade jag en resa igår kväll för mig, min mamma, mina syskonbarn och mina egna barn. Sonen följer med och hans största bekymmer verkade vara att lämna pappan hemma själv en vecka. Omtänksamt men han jobbar och jag tror säkerligen att han klara sig😂
Det ska bli riktigt mysigt att åka iväg med dom alla på en resa där allt ingår och inga förbud ska råda. Barnen är redan supertaggade så jag hoppas det blir bra?!

Kram❤

Svar: Ja, det kommer bli bra :) Vad roligt att du fick sonen också med !! Kram
Esmaralda

13 Mg:

skriven

Hej!
Om jag tackar ja till nya tjänsten på mitt jobb..hur kommer det gå? Ena dagen vill ja ha den andra inte..vet inte hur ja ska göra..
Min chef sa att hon vill ha mig på den tjänsten..men om jag tackat nej får jag dåligt samvete..
Kram!

Svar: Du ska inte bry dig om vad chefen tycker.. det är viktigt att du väljer det som du tror passar dig bäst.. kram
Esmaralda

14 Milla:

skriven

Hej, får kolla in den där filmen, olustigt.
Min dotter är sur och tvärtom o har utbrott mot mig men inte mot sin pappa . Ska hänga på stan med pojkvän fast hon är skulle o jag sa nej då men hon stack ändå. Hur ska jag göra med henne....

Svar: Prata med henne och skapa hennes regler tillsammans med henne... viktigt att ni samarbetar i detta och att hon får vara med och bestämma.. då blir det mindre kamp.. kram :)
Esmaralda

15 Ninis:

skriven

Men herregud🤮.. alltså det borde finnas skottpengar på vissa personer.
Tur att flickan kom därifrån 🙏.
Har jag någon hälsning från andra sidan.. kram

16 Sus:

skriven

Hej
Hua....
Hur blir de?
Kommer det något kul snart?
Love sus

17 Lie:

skriven

Hej Esmaralda.
Åh fy herregud så hemskt! Att de finns så hemska människor som tar sig an ett litet oskyldigt barn! Det är så berörande och sorgligt.

Es, vad har de fått för bild?
Sker de båda två sakerna?
Kram

18 Kvinnan :

skriven

Fy vad hemskt .stackars små barn ❤ jag hoppas o önskar att dom har det bra idag.

Jag är orolig för min vän som hälsade på mig igår med sin son. Hon är nästan utbränd på grund av hennes ego man som inte vill hjälpa henne så hon kan få sin sömn. Hon har inte sovit en hel natt på snart två år. Hur tänker hennes make igentligen? Kommer hon ta sig ut detta förhållande så hon kan bli lycklig någon gång? ❤

Svar: Ja, hon måste helt enkelt se sitt eget värde.. det kan ta tid.. men det ser ut att komma.. kram
Esmaralda

19 Maria:

skriven

Hejsan:)
Dem är säkert bra och tänkvärd men jag klarar inte av att se sådant. Blir jobbigt och väljer bort det som gör mig ledsen.. kanske inte bästa strategin men ändå.
Nu undrar jag om det blir som jag önskar med Fredrik o mig? Får vi lägenheten och varann till sist här? Varför tar allt sån evinnerlig tid o känns så osäkert?
Kram

20 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Det finns många som inte ska vara föräldrar !
Hade en i bekantskapskretsen som vart godkänd för fosterbarn och hon var/är inte lämplig som förälder När barna kom upp i tonåren då passade inte det längre och barna fick flytta fast de bott i 5-7 år hos henne o nya små barn kom....

Här töväder o tungrott att gå....Lycka till med MG idag <3

Kram Anki med flock

Svar: Ja, somliga skulle ha ett varningsmärke i pannan !! MG säger tack:) Kram
Esmaralda

21 Mimi:

skriven

Hej

Kommer det in nya människor/vänner i mitt liv i år?
känner att jag behöver förändring med nytt jobb, nya vänner och nytt boende.

Kram

Svar: Ja en del nytt kommer.. men initiativen måste komma från dig först och sedan rullar det på.. kram
Esmaralda

22 Fina:

skriven

Hej! Känns Ali som ett bra val? :) Kram o tack

23 Jennifer:

skriven

Hej! Låter grymt :( Ska kolla ikväll
på den.

Fina Esmaralda, tycker den blonda killen på min arbetsplats att jag är fin? Är han attraherad av mig? Kram

Svar: Ja, han tänker på dig och han är attraherad :) Kram
Esmaralda

24 M.m:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack och lov att de kollar upp familjer först nu. Det kan ju bli hur bra som helst, men i detta fall då är det ju bara tragiskt och synd om barnen.
Min mamma har adopterat en tjej från ett barnhem. Här får hon gå i skolan och hjälp från vården med sitt ”funktionshinder” hon är en positiv fin tjej.

Es, kan du se något om min komma de kärlek? Något i utseendet eller personligheten?
Kan jag räkna med att jag har mött honom inom 1 år? Eller ska jag räkna med att det dröjer över 1 år?
Kram

Svar: Ja ibland blir det bra och rätt människor adopterar !! Din tillkommande har humor och det bor livsglädje i honom.. kram :)
Esmaralda

25 Lydia💕:

skriven

O fy vad hemskt och fattar inte hur man kan göra så med barnen trodde vi levde i ett bättre system idag än för 30 år sen där man kollar upp var barnen hamnar men det verkar stå still och allt ska bara handla om pengar med allt
Allt står still för mig just nu många fråge tecken fortfarande med allt och som singel i olika sammanhang är inte det lättaste heller finns det några vettiga karlar kvar i detta land tror du
Lydia💕

26 Jenny:

skriven

Godmorgon! Kommer det gå bra för min son i skolan ? Han är jämt trött och sur, vet att tonåringar är lite tysta och buttra. Vad ska jag göra ? Blir orolig, kram Jenny

Svar: Försök ta in lite mer glädje i ert liv.. använd humorn... var nyfiken på hans åsikter och tankar... han kommer så småningom in i ett nytt skede och då blir det lättare.. kram
Esmaralda

27 Anonym:

skriven

Hej käraste Es lever min mamma i Indien ? Varför lämnade hon mig ? Kommer vi ses igen på något sätt i jordelivet ?
Kram

Svar: Ja det ser ut som om din mamma lever i Indien... hon lämnade dig av kärlek eftersom hon inte kunde ta hand om dig.. det var svårt för henne.. det finns en god chans att ni kommer mötas.. kram :)
Esmaralda

28 Anna.L:

skriven

Åh, stackare. En sådan fin tjej. Blir tårögd av att läsa sånt här, vill bara ge henne en kram. Brukar lätt kunna sätta in mig i känslor och situationer. Kan bara föreställa mig, den sorgen, ensamheten, rädslan och otryggheten. Hoppas hon får återförenas med sin biologiska familj en dag!!

Sen till min fråga: Ser du om min ansökan kommit fram? Tror du den kan leda vidare till något mer...
Kram!

Svar: Ja det ser ut som om ansökan kommit fram och den kan leda vidare.. kram
Esmaralda

29 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon ..
Adoption ..
Personligen lämnades jag bort direkt efter jag föddes .. jag har tre helbröder och mina biologiska föräldrar har lämnat bort mig och två bröder till ... Den förstfödde sonen är behållen. Veronica Westerberg står det på min födelseattest ..
Sedan kom jag till barnhem och då kallade de mig för Barbro .. och personalen trodde att det kanske stod Vibekke eller något annat på födelsepapprerna ... nåväl mina adoptivföräldrar döpte mig till Susanne ..i tilltalsnamn .. i dag heter jag Susanne Amalia .. så kan det gå..

Min mamma ville ha barn för att andra i hennes omgivning hade barn .. hon har en stark vilja att ha allt som hon inte äger .. och det var det hon ville att äga något att styra över ..
-Du tycker inte om mig för du gör inte som jag säger .. har jag alltid fått höra ...
Eller -du är skylldig mig över 100 000 för det var det det kostade att uppfostra dig och de pengarna kunde jag ha gjort roligare saker med .. Du blev en besvikelse eftersom du inte blev något ... min väninnas barn är läkare ... och en annan är jurist ... Du är bara sådär konstig så som KranioSakral terapeut... eller Hypnos terapeut det är ingen som förstår sig på ... Men faktum är att hon inte har några väninnor .. för de har hon skrämt bort eller hånat så att de inte vill umgås med henne längre ..

Min mamma har borderline .. och vet inte var gränserna går .. det är konstisgt att någon kan få adoptera ett barn om man är så uttalat manipulativ och har sådana vanföreställningar som vad hon har .. får hon inte som hon vill kastar hon sig på marken och skriker att hon ska dö .. Läkarna har uppmärksammat detta men hon fick adoptera iallafall .. min pappa var vice VD på LM ... och då gick ju titlar före förnuft ..

Så för att återknyta till din fundering över hur empatilösa människor får adoptera så har jag inte upplevt någon spärr där... bara man har ekonomiska förutsättningar verkar allt möjligt.

Min mamma åkte in och ut på psyk .. detta gjorde hon när hon inte fick som hon ville ... om jag hade varit borta eller om jag gjorde något som jag ville .. Då sökte hon läkare .. och hon spelade upp en scen så en del läkare höll flera timmars långa anförande och förmaningar till mig .. En läkare föreslog att de skulle stänga in mig på rumet om jag gick och dansade mer .. jag dansade och läraren gillade mig .. så hon tog ut mig i en dansgrupp men min mamma tyckte det var syndigt och jag fick inte dansa ... Jag gick ju iallafall ... men när min mamma kom på det så kastade hon sig in till läkare som sedemera pratade med mig och undrade varför jag gick mot min mammas beslut .. För att jag vill dansa sa jag .. men då sa läkaren att det skulle jag inte få göra för att min mamma bestämde och så blev jag inlåst under danstimmarna i mitt rum .. Det var samma metod när jag kom in på AF .. Adolf Fredriks musikskola .. jag fick inte sjunga och spela .. det var inte tillräckligt fint .. så min mamma bestämde med läkarens stöd att jag inte fick gå i musikskolan .. Detta skriver jag inte för att beklaga mig utan för att tala om att galna människor faktiskt får stöd av läkare och psykologer bara det är tillräckligt inflytelserika ..
Det finns gott om människor i samhället som tycker det är fint med titlar ..

Min mamma är ju ingenting men min pappa var en eftertraktad man som hade inflytelserika kontakter ... drog min pappa i lite snören så hände det ofta saker ...

Men min pappa orkade inte med konflikter och bråk så han sa alltid gör som mamma säger .. så vi får helg .. Eller hon har alltid varit sådan det är ingen idé att göra något .. så han lät henne låsa in mig eller bestämma om jag skulle få mat eller bli bestraffad .. När min son var liten så slog min mamma honom för att han inte ville ha det godis som hon hade köpt .. godiset var ju bara salt som hon gillade och så sa hon efter ett tag (jag tog ju bort henne från sonen) att då äter jag väl upp det själv ..

Så jag är inte förvånad över hur människor med grava psykiska dysfunktioner får adoptera ...

NU ska jag ut och övningsköra med sonen ... pjäxor är

Svar: Man blir bara så ledsen att höra din levnadshistoria... men du har en speciell styrka i dig själv.. som är bara din... och som gjort dig till en överlevare och inte vara det utan du har förmåga att njuta och du har empati.... du klarade det !! Kram
Esmaralda

30 Liten c:

skriven

Tack för tips,
Ska försöka att titta om jag kan .
En fråga,
Har Peter starka känslor för mig?
Kram

Svar: Han har känslor men jag ser inte hur starka.. kram
Esmaralda

31 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda
Tror du min dag blir bra! Kram 😃

32 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Det är så himla hemskt med barn som far illa, och förståsigpåare som tar föräldrarnas parti när de beter sig illa. Jag blir så illa berörd av sådant så jag klarar inte av att se på det.
Att vara dum mot djur och barn är riktigt fel. Jag vågade inte se den där elefantfilmen du lade ut. Såg bara sekvensen där elefanten blir förbannad och ger igen.
Jag är lite allergisk mot synsättet att djur ska kuvas för att man är dess ledare och ska "visa vem som bestämmer". Likadant avskyr jag snacket om att barn behöver en fast hand när de är bråkiga. Klart att man ska sätta gränser ibland. Men det är något annat än att tvinga till lydnad och underkastelse.
Jag har förövrigt själv försökt med den metoden. När jag var liten och gick på ridlektioner fick vi lära oss att vi ska visa hästen vem som bestämmer och använda spöt. Det funkade aldrig för mig.
Jag mådde inte bra av den metoden. Jag kände mig hemsk och elak och inte fick jag en lydigare häst heller. Han blev bara sur och motvalls. Vi hade det jättehemskt båda två.

Kram ThereseC

Svar: Ja, att vara den som ska styra är inte lätt... och svårt att gå emot sin inre natur... vilket man kanske inte ska.. såvida det inte är alldeles nödvändigt.. kram :)
Esmaralda

33 Mariao:

skriven

Åh mitt hjärta brister.....jag älskar barn, har själv 6st barn och hur någon kan vara så hjärtlös är för mig helt ofattbart!
Kunde jag skulle jag rädda all världens barn och ge dom alla ett tryggt hem, med rutiner, mat, villkorslös kärlek och varm go säng att sova i. När mina barn är lite större är jag inte främmande för att ta mig an fler barn som behöver trygghet, stabilitet och kärlek.

Kram,
Mariao

Svar: Och du är rätt människa att göra det... det bor äkta kärlek och en sund empati i dig.. kram
Esmaralda

34 Mariao:

skriven

Åh mitt hjärta brister.....jag älskar barn, har själv 6st barn och hur någon kan vara så hjärtlös är för mig helt ofattbart!
Kunde jag skulle jag rädda all världens barn och ge dom alla ett tryggt hem, med rutiner, mat, villkorslös kärlek och varm go säng att sova i. När mina barn är lite större är jag inte främmande för att ta mig an fler barn som behöver trygghet, stabilitet och kärlek.

Kram,
Mariao

35 Linnean 🌸:

skriven

Hej, Hej!
Det där låter riktigt jäkla otäckt. Blir så förfärlig illa berörd av sådant så den filmen får bero ett tag, behöver uppiggande saker nu. Men det är förfärligt och grymt när barn adopteras till olämpliga föräldrar. Det var väl en hel del ”krigsbarn” som ”togs omhand” åxå och blev mer eller mindra ”slavar” hos en del. Hu!

Ville egenlign bara önska MG lycka till i dag! Har tänkt på lille gossen. Vet hur det känns att sitta hos veterinären och vara orolig. Så hoppas det går bra och ni får ett svar på vad som är fel. Hoppas inte MG börjar gallskrika bara när han kommer till sjukstugan 😉 Men jag förstår honom! Lycka till! Kram...
/Linnean 🌸

Svar: Tack snälla... ja i eftermiddag är det dags.. nu är han fastande och det gillar han inte alls.. grymtar och muttrar och stirra på matskålen och krafsar mig på benen.... troligtvis kommer han att illskrika.. han gör ju det så fort han begriper att någon är veterinär.. kram :)
Esmaralda

36 Linda:

skriven

Jag kan inte förstå hur man kan behandla barn på det sättet, så grymt. Jag blir lika ledsen varje gång jag ser barn som far illa. Sedan jag fick egna barn, upplever jag obehaget ännu starkare, då barn far illa. Hoppas Masho är på en bra plats idag!

Sökte ett jobb igen :) kanske lite över min nivå, men tyckte det skulle passa mig. Har jag överhuvudtaget någon chans att komma till en intervju?


Svar: Ja, den chansen finns och är runt 60 %... kommer du på intervju så tror jag du gör riktigt bra ifrån dig.. kram
Esmaralda

37 Fanny2:

skriven

Ska se den när jag har Netflix igen. Tack för tipset! Pratade med någon för några dagar sen om att det inte alltid är en bra lösning att ta barnen ifrån föräldrarna bara för att någon anser att de är olämpliga som föräldrar. Alkoholism, vanvård, misshandel och sexuellt utnyttjande - då är det oftast den bästa lösningen. Men adoptiv- och fosterföräldrar kan också vara en sämre lösning... Stackars barn som hamnar hos opålitliga människor. Om man uppmuntrar till att frysa ut och mobba barn så förtjänar man inte sin legitimation för det är så sinnessjukt. Blir ledsen av att tänka på vilka hemska människor det finns som kan tänka sig göra så mot barn.

Es, du skrev att det kommer en annan man. Kan du se något mer om honom? Hur ser han ut eller hur är han?

Kram

Svar: Ja, det finns mycket hemskt och ibland är inte människor det som de ger ut och man blir vilseledd. Kring denne man ser jag glädje och skratt... kram
Esmaralda

38 Skorpan:

skriven

Just det, håller tummarna för MG Iidag!
Kram Skorpan

Svar: Tack snälla säger både jag och MG.. kram :)
Esmaralda

39 Little miss piggy:

skriven

Hej Es!
Å den ska jag se! Bland det värsta jag vet är när barn for illa, men jag gillar filmer som handlar om sådant som har hänt på riktigt. 😠😢 Min svåger och hans syster (inte riktiga syskon då dom kommer från två olika barnhem) är adopterade från Sri Lanka men båda hamnade tack och lov i en bra familj. Båda var dock 2-3 månader gamla bara när de kom till Sverige. När dom fick se henne så var hon halvt upp äten av myror och dom som jobbade på barnhemmet sa "Vill ni inte ha henne så slänger vi henne på tippen". Fy fan säger jag bara! Hennes liv var inte värt mer än så pga myrbetten. Nu är hon gift och har en dotter själv på 8 år.

Jag vill så gärna ha en tatuering men är lite skraj. Ser du möjligtvis om jag lyckas ta mig i kragen och tatuera mig? Ser du om det sker i år, nästa år eller dröjer det ännu längre isf? Betalar jag för den själv eller någon som kanske betalar den åt mig? Tusen tack för svar! Kram från mig 🐷

Svar: Ja, det ska inte glömmas att många adoptivbarn kommer till jättebra familjer !! Visst kommer du att tatuera dig och du blir nöjd.,.,. och inser att det var ju ingenting att vara skraj över.. kram :)
Esmaralda

40 P:

skriven

Hej Esmaralda.
Innan du går in på bloggen brukar du ”öppna upp då” information från andevärlden?

Ser hon ut att vara svartsjuka typen? Kontrollerande? Kram

Svar: Ja, det brukar jag göra... men lite lätt... inte lika djupt och intensivt som när jag håller personliga seanser. Jag tror inte hon är direkt kontrollerande... jag ser ingen överdriven svartsjuka.. kram
Esmaralda

41 Vänner:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag ställde denna fråga igår, men jag provar idag igen.
Vi har en grupp tjejer så vi har gjort lite roligt tillsammans några gånger.
Nu var det ett tag sedan vi sågs i den ”gruppen” jag har föreslagit nu de senaste 2 gångerna att vi ska ses, men det har inte blivit av eller att någon har kunnat. Nu hade hag tänkt ligga lågt och låta någon annan ta intiativ i gruppen.
Kommer någon annan i den tjejgruppen ta intiativ?
Är jag omtyckt utav alla där? Vill de ej träffas?
Kram

42 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att jag kan räkna med att jag träffar min tillkommande kärlek inom 1 år? Eller tror du jag får räkna med längre tid?
Kram

Svar: Runt 70 % att det sker inom ett år... kram
Esmaralda

43 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har frågat denna fråga några gånger, ser du något kring den?

Har de fått sig någon speciell bild?
Ser båda de två sakerna ut att ske?
Kram

44 Jenny:

skriven

Hej igen, fick som svar att vi skulle få in mer glädje i livet just nu. Jag känner att när jag och sonen är själva så känns det lugnare och lite bättre, då kan vi skratta och skämta. Tyvärr vill aldrig sonen följa med oss eller hitta på något. Jag känner inte heller någon glädje sen ett bra tag tillbaka. Vad beror allt på ? Skulle vi må bättre av att flytta ?
Kram

Svar: Nej jag tror inte en flytt skulle lösa problemen... gå gärna och prata med en familjeterapeut och få lite konkreta tips... kram :)
Esmaralda

45 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag en kille jag skrivit med ett par dagar. Han var väldigt på till en början. Jag har inte alla gånger varit jätte snabb på att svara. Vi bestämde att ses i början av veckan men han var tvungen att ställa in på grund utav att han behövde ha sina barn. Vi bestämde en ny träff så får se om den blir av?
Tror du han tappat intresse eller något? Kommer vi ses?
Kram

Svar: Verkar som om det poppar upp någon annan som han också tänker på.. kram
Esmaralda

46 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda blir min vecka bra ? Kram😃

Svar: Ja den ser ut att bli helt okey.. kram
Esmaralda

47 Helena Ir:

skriven

Hej..jag var uppe tidigt imorse och skrev..kanske du inte hunnit okeja alla ännu..spelar roll..:)

Min uppväxt var nog inte den roligaste..men precis som du svarade någon..så "bara" man har en vuxen som finns. Jag såg nästan alltid till att ha någon extra förälder..vilket har gjort att jag klarat livet skapligt :)

Ja,just det..MG ska få lite färghealing kring 15 tiden..skrev det tidigare också. Lite chakrahealing a la Helena

Kram :)

48 Helena Ir:

skriven

Hej..jag var uppe tidigt imorse och skrev..kanske du inte hunnit okeja alla ännu..spelar roll..:)

Min uppväxt var nog inte den roligaste..men precis som du svarade någon..så "bara" man har en vuxen som finns. Jag såg nästan alltid till att ha någon extra förälder..vilket har gjort att jag klarat livet skapligt :)

Ja,just det..MG ska få lite färghealing kring 15 tiden..skrev det tidigare också. Lite chakrahealing a la Helena

Kram :)

Svar: Sajten har krånglat så jag har inte kunnat komma in och okeya allt tyvärr !! Tack för att du skickar healing.. MG är beredd.. kram :)
Esmaralda

49 Helena Ir:

skriven

Hej..jag var uppe tidigt imorse och skrev..kanske du inte hunnit okeja alla ännu..spelar roll..:)

Min uppväxt var nog inte den roligaste..men precis som du svarade någon..så "bara" man har en vuxen som finns. Jag såg nästan alltid till att ha någon extra förälder..vilket har gjort att jag klarat livet skapligt :)

Ja,just det..MG ska få lite färghealing kring 15 tiden..skrev det tidigare också. Lite chakrahealing a la Helena

Kram :)

50 F:

skriven

Något nytt på väg in i mitt liv du kan berätta om kram

51 F:

skriven

Något nytt på väg in i mitt liv du kan berätta om kram

52 Nojsan:

skriven

Hej E.
Har han de riktiga kärlekskänslorna för henne?
Kram

Svar: Han har känslor för henne men det är allt jag ser.. kram
Esmaralda

53 Mamm:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om mötet med min tillkommande kärlek sker inomhus eller utomhus?
Kram

54 Mamm:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om mötet med min tillkommande kärlek sker inomhus eller utomhus?
Kram

55 Browallia:

skriven

Vilket tragiskt öde. Vissa människor borde inte få bli förälder, vare sig det är adoption eller biologiskt. Tänker på min egen narcissistiska mor.

Idag är mina tankar hos dig och MG. Håller tummarna för att allt går bra.

Ps. Såg nu när jag skulle klicka iväg min kommentar att jag fått frågan "Skickat signerat som Jessica?"
What!? Varför skulle jag vilja signera mig som en helt främmande människa. Måste vara nåt knas hos blogg.se

Svar: Tack för att du tänker på oss... snart är det dags ! Ja,, det har varit knas med blogg.se och jag har inte kommit in på sajten o kunnat besvara frågor... suck.. kram
Esmaralda

56 Catarina:

skriven

Åh, tack för filmtipset! Jag har alltid trott att jag skulle adoptera en liten flicka från Indien. Nu blev det inte så. De är så söta o tillför så mycket ny kultur.
Mitt liv har kört ihop sig med det ekonomiska o jag riskerar bilen som jag är så beroende av pga min knäskada. Får byta bostad om det är ett byte. Jag är helt förtvivlad. Allt som har kunnat krångla m flytten har gjort det. Kommer det att gå att lösa! Innerligt tacksam för svar! Kram!

Svar: Ja det är ett krångel och ett elände just nu.. men det ljusnar... saker och ting löser sig.. kram
Esmaralda

57 Linda N:

skriven

Huvaligen! Men detta ska ses på, viktigt!
Och så en extra stor kram till Susanne Amalia - din berättelse rörde mig djupt.

58 Hjärta:

skriven

Hej Esmaralda
Har jag någon i kärlekens tecken vid min sida på alla hjärtans dag?
Kram

59 Sus:

skriven

Hej
Lurar hon min pappa ?
Love sus

60 Helena Ir:

skriven

Knasigt när det ser ut som kommentarerna inte går iväg..utan får felmeddelande..som jag fick. Jag försökte nog närmare 10 gånger..hoppas du inte fick allihopa ändå..:) eftersom jag ser att du fick ett flertal utan att det såg ut som de skickades..

Inga problem!

Kram :)

Svar: Jag fick massa kopior och inte bara av dig utan av alla andra också som skrivit men nu verkar problemet vara fixat.. kram :)
Esmaralda

61 Bumble bee:

skriven

Kära Es!
Å stackare! Jag avskyr barn som far illa. Hade jag kunnat så hade jag velat hjälpa alla barn i hela världen. 😢💔

Jag undrar om du ser om jag möter min soulmate nästa år? Hur stor chans är det? Mycket tacksam för svar!
Kram 🐝

Svar: Chansen är god.. kram
Esmaralda

62 Hjärta:

skriven

Hej Esmaralda
Har jag någon i kärlekens tecken vid min sida på alla hjärtans dag?
Kram

63 F.u:

skriven

Hur ser 2018 ut för mig något nytt.

64 Mamman :

skriven

Hej Esmaralda.
Behöver jag vara rädd eller orolig att hon pratar illa om mig? Eller berättar negativt om mig för familjen om de som hänt?
Kram

65 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar någon ny man vara på ingång tror du?
Kram

66 Helena Ir:

skriven

Intressant när jag skickade till MG och såg honom..Jag fick upp ordet synapser ..och att han går som i sömnen..Ingen aning vad det betyder..
Ville bara berätta..

Kram :)

67 A:

skriven

Såg Klippet:(Man blir ledsen får ont i hjärtat när ser mamman och de stakrs barnen:((Skulle int klara av att se den på netflix blir så arg, men tack och lov att de satt stop för detta nu!

Es Innan jag vaknade upp ur min dröm,så släcktes srömmen i lägenheten sakta ner. Det släcktes ner två gånger och det blev helt svart sedan vaknade jag. Vad ville drömen mig?
kram

68 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Tycker om att se dokumentärer men blir oftast väldigt påverkad. Så jag sparar denna till rätt tillfälle.
Undrar om jag skulle kunna be min syster om jag kan ha festen hos dom? Hon har ställt upp extremt mkt med sånt tidigare så jag undrar om det är en bra idé att fråga...
Tack!!

Svar: Känn in först... så det inte blir för mycket.. kram
Esmaralda

69 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda tror du resan blir av som jag fick frågan om nyss ? Skulle vara Lovely med sol och värme till sportlovet istället för fjällen och skidor.
Kram
💗💗💗

Svar: Blir den inte av nu så kommer den lite senare.. kram
Esmaralda

70 H:

skriven

Hej Es! Ser du att han kontaktar mig snart? Kram

71 Evig:

skriven

Hej, det har inträffat något i mitt yrkesliv som kom som en chock. Kommer jag att bli rentvådd?
Undrar Evig

Svar: Ja så känns det... gör upp en bra plan.. kram
Esmaralda

72 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Behöver jag vara orolig att hon pratar illa om mig till familjen eller vänner?
Kram

73 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Jag ska åka till Mamma nästa vecka och hjälpa henne några dagar. Mamma ska göra operation ta bort livmodern. Tror du allt går bra ? Hon är orolig . Kram 😃

Svar: Jodå jag tror att det går fint.. kram
Esmaralda

74 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att hon sagt något negativt om mig till hans familj eller hans vänner som även känner mig? Behöver jag oroa mig för detta att hon tar upp något negativt eller pratar om mig?
Kram

75 Vän:

skriven

Hej Esmaralda.
Vi ett tjejgäng vi brukar hitta på vissa roliga saker ibland. Men nu var det länge sedan vi sågs! Senaste två gångerna är det jag som har kommit med förslag men de kan inte många av dem. Nu tänkte jag avvakta till någon annan i den ”gruppen ” tar intiativ till något. Tror du någon utav de andra gör det i den gruppen?
Tror du jag är omtyckt av alla de?
Kram

76 Månflickan:

skriven

Hej Es!

Jag blir alltmer trött och slut, är det min sköldkörtel som ger besvären, eller tarmarna? Tacksam för svar.

77 CA:

skriven

Hej
Idag är jag rätt irriterad på att människor inte kan få lov att själva bestämma vilken hjälp som dom vill ha eller inte vill ha......Såååå trött på detta. Anhöriga menar nog väl men ack så fel fel fel det kan bli........På min arbetsplats är inställningen till den enskilde så fel i från början och att det finns lagar som säger att man har rätt att bestämma själv alltid, ingen blir omyndig förklarad, verkar inte existera.
Jag vet inte vad jag ska göra åt detta!!!
Inget nytt jobb i sikte ännu men en ny chef kanske men vad hjälper det!!
Kram

78 Kenz:

skriven

Hej Es!

Ser du hur min nästa kärlek ser ut?
kram

79 Carina ST:

skriven

Jag har sett den för något år sedan. Fruktansvärt att se, gör så ont i en. Så grymt och hemskt för den biologiska familjen och fruktansvärt känslokall adoptivmamma. En kvinna som vill ha ett barn bara på sina egna villkor. Och psykologen är medbrottsling till det hela. Jag undrar också vad som hänt med barnet sen. Och fick de trots allt behålla pojken?

Min syster och hennes man försökte länge skaffa barn men det gick inte. Bestämde sig för adoption och det var verkligen en ingående granskning på alla vis. De skulle adoptera från Sydafrika och de fick ingående frågor kring hur resten av släkten skulle hantera det och hur de skulle hantera tänkbara samhälleliga svårigheter skulle kunna uppstå.

Nu har de fått sin älskade lilla unge som har mina barn som kusiner. Kusiner med en pappa från Afrika. Min son är gudföräldrar till henne och alla mina tre barn är väldigt måna om att hon ska få växa upp på ett bra sätt i vårt samhälle. De vill finnas där för henne.

Det var inte jättelätt med anknytningen i början. Men det får man ju också utbildning i under hela adoptionsprocessen. Förstår verkligen inte heller hur någon kan slinka igenom det nålsöga som man går igenom innan.

Måtte barnet ha fått en ny familj och fått det bra.
Kram, Carina ST

Svar: Exakt...man undrar hur det kan hända ! Jag tror att pojken är kvar hos familjen.. läste något om det. Min son är också adopterad....född i Sibiriens stäpper !! Kram :)
Esmaralda

80 Smulan:

skriven

Hoppas att det gick bra idag
Kommer sonen att få en assistent/resurs i skolan. Kommer det i så fall att gå lätt eller får vi kämpa för det?

Svar: Det ser ut som om det blir resurs i skolan... det ser ut att blir lite av en kamp.. kram
Esmaralda

81 Månflickan:

skriven

Hej Es!

Jag blir alltmer trött och slut, är det min sköldkörtel som ger besvären, eller tarmarna? Tacksam för svar.

82 Gj:

skriven

Hej Esmaralda.
När jag möter kärleken ser det ut som vi flyttar samman fort då? Eller dröjer det en tid innan vi flyttar ihop? Med allt de praktiska

Finns de chans att vi möts innan sommaren?
Kram

83 Mystiska meg:

skriven

Hej Es! Kan du snälla förklara varför jag plötsligt känner en enorm stark attraktion och dragning mot min kollega, som till råga på allt är UPPTAGEN? Nä jag har ingen tanke på att agera, men förstår inte varifrån känslorna kommer. Fattar ingenting. Luften är elektrisk då jag är i hans närhet, kan han känna detsamma? Känns pinsamt och vill att känslan försvinner. Snälla hjälp!

84 G.S.H:

skriven

Usch, det är fruktansvärt att det skall behöva vara så och att barnet skall vara den lidande. Det är ju fel påsystemet som inte kan intervjua och rektyrera familjehem, men framför allt handleda och följa upp!!

Blir så ledsen av att se sånt här, jag hopas att jag med inom min kommande yrkesroll kommer kunna vara till hjälp.

Es, har börjat tänka på min pappa igen. Kan verkligen inte förstp varför han inte har någon kontakt med mig, tänker att det kanske är något fel på mig.

Kram

85 Mammaa:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag provar fråga igen. Är det dåligt,
Kommer hon prata illa om mig till hans familj eller hans vänner? Eller berätta om situationen?
Kram

86 Jennifer:

skriven

Tack för svar Esmaralda! Jag började titta på dokumentären men kunde inte förmå mig att fortsätta, det gör för ont i hjärtat. Jag VET att sådana där hemska saker pågår omkring oss mer eller mindre hela tiden, och det är ett grymt levnadsöde som skildras, som jag på inget vis vill förminska. Hennes verklighet bör berättas. Men som sagt, jag bara inte kan titta själv för jag börjar må så dåligt, känslan går in i hjärtat och har svårt att släppa. Kan bara hoppas att hon nu har ett bra och kärleksfullt liv, trots hennes grymma barndom. Aj mitt hjärta.

Ps. Då du skrev att han tänker på mig... hur menar du då? Kram

87 F.u:

skriven

Hur ser 2018 ut för mig något nytt.

88 Beun:

skriven

Hej Es

Ser du om jag har någon beundrare omkring mig?
kram

89 Fanny2:

skriven

Du har så rätt, Es! Det vore bra med en radar som kunde känna av när folk vilseleder andra.

Tack för svar och vad glad jag blir! Det kanske är min soulmate som kommer ut ur sitt gömställe. Vi skulle skratta mycket tillsammans. :3

Hoppas det gick bra för MG. 💜

Kram

90 Monica:

skriven

Jag har gått igenom många smällar i mitt liv och utsatt för kränkande särbehandling många gånger. Växte upp i en dysfunktionell familj och hade en pappa som kränkte mig gång på gång. Har varit på barnhem och ungdomspsyk några gånger och på vissa har jag farit illa.

Pappan till mitt första barn tvingade sig på mig genom känslomässig utpressning och när han fick mig fast genom detta utsatte han mig för psykisk misshandel.

Har varit i kontakt med psykologer men flertalet av dessa var riktiga stolpskott. En riktig bra psykolog hade jag kontakt med men eftersom jag hade förlorat tillit till psykologer och andra myndighetsutövande personer så bröt jag kontakten med den kompetente sympatiske psykologen eftersom jag trodde att han hade en dold agenda och samarbetade med myndigheter som hade gjort mig illa.

91 Niclas:

skriven

Hur kommer det gå för mig angående jobb?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: