Corinne behöver råd....

Dagens gästbloggare är: Corinne

Hej nu tänker jag att det kan vara min tur att gästblogga fast det är lite nervöst.

 Jag läser alltid bloggen men kommenterar inte ofta och det är så roligt att läsa för det känns  nästan som  om  man känner många här när man känner igen namnen.

 

Jag vill berätta att jag har gått  högstadiet och hela gymnasiet i särskola.

Jag har en utvecklingsstörning  som klassas som lindrig och som  kommer  av en förlossningsskada.

Jag ser nu när jag är vuxen att mamma och pappa överbeskyddade mig mycket och jag fick inte prova allt  som andra barn och ungdomar gjorde.

Min frihet kom när jag blev vuxen och flyttade till egen lägenhet.

 

 

Jag fick arbete på Samhall och egen lön och gjorde ett avtal med mina föräldrar att jag skulle försöka  bo själv utan boendestöd. Vi skulle testa och se om jag klarade det och det gjorde jag.

Det  är tio år sedan nu och har gått hur bra om helst vilket också mamma och pappa tycker.

Jag sköter ekonomi och allt annat på egen hand.

Så jag började frigöra mig mer från de.

Jag  går  i kvällskurs i målning och jag sjunger i kör och jag har vänner.

Både gamla vänner från särskolan har jag och nya vänner från jobbet och från mina hobbys.

I  höstas åkte jag och en kompis till Rhodos och nu sparar jag till nästa resa. Det är så roligt att resa. 

Engelska pratar jag i vardags för min pappa är från England.

Jag har haft pojkvänner men ingenting allvarligt för jag har kanske lyssnat  mycket på mamma som säger att pojkarna bara vill utnyttja mig.

Det finns sådana pojkar också men jag tror  att det finns ärlig och bra pojkar med som man kan lita på och som är ordentliga.

 

Nu har jag träffat en kille som är lantbrukare och  vi är kära i varan.  Han är  nio år äldre än mig, han är snäll och roligt och bryr sig mycket om mig. 

Vi har varit ihop i ett år och nu har vi bestämt att flytta samman.

Jag ska flytta till honom på hans gård.

Jag har träffat hans bröder och bröders familjer  och hans föräldrar och de är snälla allihopa.

  Jag kommer bra överens med alla. 

Mamma och pappa säger nej och vill förbjuda mig men jag talar om för dem att jag är vuxen och myndig och måste fatta egna beslut.

Då svarar dom med att säga att om jag flyttar till honom så vill dom inte träffa mig mer.  Det gör ont.

  De har varit så viktiga i mitt liv alltid och det känns svårt att gå emot deras viljor och att de ska straffa mig genom att inte träffa mig.

Nu vill jag fråga er på bloggen om råds.  Vad skulle ni göra ifall ni var jag ?  Och vad råder ni mig att göra ?

Tack för hjälpen säger jag i förväg

Kram från   Corinne  29 år.

1 <3:

skriven

Så fint att höra din berättelse. Följ ditt hjärta tycker jag. Du verkar ha föräldrar som älskar dig. Funkar det inte med mannen finns dina föräldrar kvar och stöttar. De är nog mest rädd om dig och har svårt att släppa taget.Fråga Es om råd och be henne om en seans.
Es har drömt så otäckt två nätter i förrgår var det min bror och hund som är som samma person och min bror blev mobbad av någon elak på restaurangen som skadade honom i foten. Vaknade när jag skulle ingripa. Inatt drömde jag att min bror var död fast vi pratade med varandra. Han förklarade att han hade lyssnat på musik och somnat in. Han saknade oss men kunde inte komma tillbaka till jordelivet. Farfar sörjde mycket. Farmor som är en ängel nu levde och jag sa till henne om hennes drickande åt min fars vägnar. Det hemska var att min lillebror var i himlen. Vad betyder allt det här. Är det någon fara för min bror. Ser du att någon går bort snart runt mig. Han bor utomlands. Innan jag somnade igår fick jag tryck för bröstet. Min pappa är som du vet inte sig själv längre.
Kram
💖💖💖

Svar: Nej, jag ser ingen fara för din bror.. jag tror att det är oron över din pappa som byggt drömmen.... men det är tungt och oroligt när man drömmer sådär... kram :)
Esmaralda

2 Linda N:

skriven

Satsa på kärleken!

Föräldrar som utövar utpressning i "all välmening" leder sällan till något bra. Du ska skaffa dig livserfarenheter precis som alla vi andra. ❤

3 Skorpan:

skriven

Näe, dina föräldrar verkar ha stannat kvar i din barndom verkar det som. Varför skulle dom säga upp ”släktskapet” med dig som de vårdat så ömt i 29 år? Det är ditt liv som du ska leva, inte deras! Stå på dig, jag tror att det hela blåser över efter en tid. Lycka till Corinne :).

Hugaligen, ännu några dagar kvar av denna prövning... Hemma halv elva ogår kväll, ”sommade” tolv o vaknade halv tre o ingen sömn efter det. Massor att göra o igen sånt som jag inte fjort förut. Ska snart vara klart för på torsdag behöver jag gå tidigare, träff med min pt. Ser jag ut att ro i land dessa uppgifter? Något tack lär jag väl inte få? O det skulle jag minsann behöva... Jobb på lördag fastän min ippgift bara är att sitta o lyssna.. Okej att se till att vederbörande får de papper de behöver, men jag hade nu tänkt rada upp dem där enligt dagordningen.. Men icke.. Känns så onödigt!

Ja det var väl dagens gnäll, hoppas jag ;).
Kram Skorpan

Svar: Och allt blir ännu tyngre när man inte får sova som man ska.. kram o lycka till... du fixar dagen.. :)
Esmaralda

4 Jossan :

skriven

Jag kan inte förstå hur man som förälder kan säga sånna saker! Usch!

Igår somnade jag kvart i 9. Så skönt det var. Blev föräldramötet gick snabbt och hoppas de blev nöjda.. halv 7 var jag påväg hem.

Tisdag och snart ska jag gå upp och fixa mig..

Idag blir det gymmet igen! Blir 2 pass pass 21 och 22av 100 innan midsommar.

Åh när kommer mr right?

Kram

Svar: Det var ett riktigt bra föräldramöte och i kväll gymmet.. du är igång bra !! Heja dej ! Han kommer dyka upp... önskar jag kunde säga när... men snart är det du som gästbloggar om den funna kärleken.. kram :)
Esmaralda

5 Sus:

skriven

Hej
Vilken fin blogg...
Grattis....
Lycka till...
Love sus

6 Carin:

skriven

Corinne, det är svårt att ge råd när man inte har hela bilden framför sig. Vi alla kan ha åsikter om hur du ska göra men det ska också väga upp med fakta. Känner du att du kan få vara den DU är när du är med honom och ni kör med öppna kort så visar din magkänsla vad du ska göra.
Föräldrar vill ofta ens bästa, men ibland kan de lägga sig i för mycket med egna värderingar och åsikter som inte stämmer överens med ens egna. Sen är det så här; du kan inte göra alla lyckliga och nöjda. Du kan bara göra dig själv lycklig och du är den viktigaste som finns för dig.

7 Skrållann:

skriven

Hej!
Alltid roligt att läsa gästbloggar och denna både gläder mig och gör lite ont.
Att råda folk när man aldrig själv befunnit sig i liknande situation är svårt och jag tycker att du Corinne verkar vara en väldigt klok kvinna som med all säkerhet gör rätt val. Vad jag däremot tycker är tråkigt är att dina föräldrar inte släpper dig och hoppas inte att det hindrar dig från att ta steget till samboendet om det är det du vill?! Vi läser dagligen här på


bloggen om allas längtan och undran när den stora kärleken ska dyka upp. I ditt fall har det inträffat och då ska du göra det som känns bäst för dig;) Sätt dig ner med dina föräldrar, berätta för dom vad dom betyder för dig och

hur gärna du skulle vilja ha deras stöttning i det hela och låt inte dom sätta stopp för din lycka. Föräldrar ska råda, uppmuntra och vägleda men definitivt inte hota med att ta avstånd om det inte blir som dom vill.
Lycka till!

Kram❤

8 Bh:

skriven

Corinne flytta absolut till din kärlek, du är vuxen nu och lever ditt liv. Fullt kapabel att ta dina egna beslut. Jag hejar på dig!!

Dina föräldrar kommer du ändå alltid att ha.. lovar dig dom kommer inte att ta avstånd från sitt barn pga att du flyttar till din kärlek. 💕No way!!
Lova att skriva hur det gick när du har landat ute på landet.. lev ditt liv!!! Du är värd denna tvåsamhet💕. Kram

9 Anki:

skriven

Godmorgon
Corinne Jag säger Go for it Girl ! Ibland tar föräldrar dumma beslut för att de älskar en för mycket Verkar som dina har varit väldigt överbeskyddande Jag hoppas av hela mitt hjärta att de kommer över detta , så ni kan försonas igen
Corinne det är bättre att våga än att bittert ångra att man inte vågade. Önskar dig stort Lycka till <3

Esmaralda En kalkon det var en fin vän för MG De kalkoner jag träffat på har alltid varit så nervösa o rädda ...så denna måste ha varit väldigt speciell

Ägaren till katten kom o hämta igår Det var en ung katt som hörde till ett stall 2 km härifrån Katten Storm var från en kull vildkatter och den var vääldigt rymmningsbenägen Hoppas nu den håller sig i skinnet :-)

Kram Anki med flock

Svar: Jamen vad skönt att det redde ut sig.... den kan dyka upp igen men nu vet du vart den hör hemma.. kram :)
Esmaralda

10 M.M.:

skriven

Vad stark du är Corinne! Du har följt din egen väg för du har vetat om att den har varit den rätta. Fortsätt med det, oavsett om du tar ett steg framåt eller ibland ett bakåt så kommer du vinna glädje och självkänsla i längden,och vara stolt över dig själv!
Känns det rätt ska du flytta hop med din kille. Förklara som du känner till dina föräldrar, att det vore hemskt ont att förlora dom, men att du måste göra det för din egen skull.
Vi är många här som stöttar dig:) stor kram!

Es, är hans förklaring till mig sann?
Hur lång väntetid är det på en seans nu? Kram

Svar: Jag tycker du ska bestämma dig om du ska lita på honom eller inte... väljer du att lita på honom.. släpp då all tvekan och gå vidare... väntetiden för seans är 1-2 veckor.. kram :)
Esmaralda

11 Pia1:

skriven

Det är riktigt tråkigt gjort av dina föräldrar att säga så! Kan de möjligen gå med på att prata om det hos en familjerådgivare, alla tillsammans? De måste förstå att du är vuxen. Jag hoppas innerligt du kommer få uppleva det du verkligen vill.

12 Frida:

skriven

Hej. Vilken tråkig sits. Tycker det är beklagligt när föräldrar på det sättet lägger sig i sina vuxna barns liv. De kan få ha åsikter om de kan hålla dem för sig själva dvs. Jag har också tappat kontakten med min familj för att jag flyttade till fel by men jag skulle inte vilja göra annorlunda. Du måste ta ansvar för ditt liv annars kommer du skuldbelägga både dig och dina föräldrar..... så lev ditt liv inte dina föräldrars. Då kan du bli lycklig och inte bitter.Dina föräldrar måste acceptera.
Stor kram 💜 💛 💜

13 F:

skriven

Hej Corine först vill jag säga heja dig som har kommit så långt , och du är så stark som fixar allt på egen hand ❤ jag skulle råda dig att följa ditt hjärta. Dina föräldrar kommer att acceptera ditt förhållande när dom ser att du är lycklig. All lycka till. ❤

14 Michaela:

skriven

Då fyllde man 37 år kl 05.28 i morse. Börjar bli riktigt gammal nu :) En granne sa att jag inte ser ut att vara en dag över 25 :) Trodde inte att jag skulle vara singel denna födelsedag men så blev det. Undra hur mitt 37 åriga - år kommer att bli. Inget större firande. Lite fika hos mamma senare. Princesstårta är ett måste :) Och i morgon är det dags för MG. Håller tummar och tår. Kram

Svar: Hurra hurra för dej på din dag idag ! Fika och prinsesstårta låter härligt !! Och det kommer en hel del positivt under året.... ja i morgon är det dags för MG och jag är redan supernervös.. kram :)
Esmaralda

15 Dunegull:

skriven

Usch inga lätt beslut alls. Jag hoppas det löser sig med tiden så ni kan träffas alla.

E!
Känner mig riktigt under isen. Ser du ngt specifikt hända mig 2018, ngt positivt?

Kram

Svar: Jag ser en ny person som du pratar med och det kommer kännas riktigt bra... det kommer hända både det ena och det andra på den positiva sidan.. ha fokus på det som får dig att må bra.. kram :)
Esmaralda

16 Cj:

skriven

Heja Corinne💕!! Du kommer att fixa detta tillsammans med din kärlek.. Du är så värd att få uppleva detta livet. Herregud att dina egoistiska föräldrar ens har tanke på att säga upp bekantskapen pga av att du har skaffat dig ett eget socialt liv. Skämms på dom😡.
Har haft Shanti i saltbad inatt.. tror du hon kommer att få liv och göra något för mig💕. Kram

Svar: Japp.. det ser ut som om hon piggnat till ordentligt efter badet... kram :)
Esmaralda

17 Misstjejen:

skriven

Hej

Ibland jag träffa en kvinna och hon är C så jag undrar om det är något mellan oss och kommer vi hålla kontakt så länge?

18 L:

skriven

Hej.
Vad himla tråkigt att dina föräldrar ställer det ultimatumet. Jag förstår att det måste kännas tufft.
Men det första jag tänker är att de inte kan bestäma så över sig nu. Du är vuxen nu och får fatta dina egna beslut. Självklart är dina föräldrar viktiga. Men jag tycker inte de är snälla mot dig som säger så.
Jag tycker du ska göra det DU känner och vill. Är ni kära och du trivs i det sällskapet och är vad DU vill så tycker jag du ska göra det. Sen hoppas att ni föräldrar tar sitt förnuft till fånga och accepterar ditt val och att ni ändå ska kunna ha kontakt.

Es en fråga, Ser det ut att bli av båda de två delarna?
Kram

19 Mg:

skriven

Hej Corinne!
Följ ditt hjärta och följ den väg som känns bäst för dig. Tycker att dina föräldrar gör fel som hotar med att säga upp kontakten. Jag tror bara dem är rädda om dig. Grattis till kärleken och önskar dig all lycka❤❤

Es..
Har jag mött kärleken till sommaren?
Kram!

Svar: Chansen finns att du möter kärleken till sommaren....eller så är det bara en flirt o kärleken väntar lite längre på sig.. kram :)
Esmaralda

20 Orolig:

skriven

Hej!
Ser du om jag får jobb innan sommaren? helst vill jag ha jobb snart men det verkar vara svårt.

Kram

21 Cecilia:

skriven

Hej Corinne!
Tack för att du delar med din historia. Du verkar ha föräldrar som bryr sig om dig och försöker tänka på ditt bästa. De vill skydda dig från allt ont, vilket gör att du inte får uppleva allt du vill. Men som du skriver så är du vuxen och du klarar att ta egna beslut. Jag förstår att du vill flytta ihop med din kille och jag förstår att du inte vill förlora kontakten med dina föräldrar. Om jag var du så hade jag kanske väntat lite till innan flytten och låta föräldrarna träffa din pojkvän oftare, då kanske de inser att han är en bra person. Kanske borde alla fyra prata igenom detta (om det inte blir bråk), förklara för dina föräldrar det kommer bli när ni flyttar ihop, kanske blir de lugnare.

Som tidigare nämnt så är du vuxen och du SKA ta egna beslut, inte dina föräldrar. Jag hoppas att allt ordnar sig för dig. Kramar

22 Lotta:

skriven

Hej Corinne! Jag tycker absolut att du ska flytta ihop med din kärlek. Det är jobbigt med överbeskyddande föräldrar. Det har jag också haft, vilket skapar mycket rädslor tyvärr. Tror att dina föräldrar är rädda att tappa kontrollen över dig, därför hotar dom dig, vilket inte känns så snällt direkt. Lev ditt eget liv, är mitt råd och jag tror att dina föräldrar kan acceptera att du har ett eget liv så småningom. De behöver säkert bara vänja sig vid tanken lite. Ha det gott och lycka till.

23 Smöla:

skriven

Corrine, du har ett svårt val att göra, men de kommer bli bra vilket beslut du än tar! Lycka till!

Es, ser du om det händer något speciellt de närmaste veckorna?

24 ThereseC:

skriven

Hej Corinne!
Jag blir arg när jag läser om hur dina föräldrar utövar känslomässig utpressning på dig.
Jag kan förstå om de är oroliga och så men om jag hade varit de hade jag inte sagt upp kontakten med dig om du flyttade ihop med en kille. Om jag hade varit oroad att han inte var en bra man så hade jag behållit kontakten med dig och sett till att den blev riktigt djup och fin och om det visade sig att mina farhågor var rätt så hade jag kommit och räddat dig (om det var i enlighet med din vilja).
Föräldrar måste ändå släppa taget om sina vuxna barn så småningom och inse att de inte kan bestämma över barnen på samma sätt som när de var små.
Så om du frågar vad jag skulle ha gjort så skulle jag flyttat ihop med min kärlek.
Jag skulle aldrig kunnat bli lycklig om jag hade förvägrat mig själv den erfarenheten bara för att mina föräldrar hotar mig.
Om jag valde att göra som mina föräldrar bestämde så skulle jag bara gått och blivit bitter på dem och då skulle det bli så dålig relation mellan oss att det i alla fall känns som om jag förlorade dem.
Jag kan inte med full säkerhet säga vad du borde göra. Men det är så jag själv skulle göra.

Kram ThereseC

25 Ma:

skriven

Hej.
Jag tycker helt enkelt att du ska göra precis så som du själv vill.

Vad kan du se om min kärlek?

Jag kan känna en stress att sonen börjar bli större, han blir två nu alldeles snart. Tror du att jag får mina barn tätt?
Kram


26 Vv❤:

skriven

Hej Esmaralda

Igår såg jag att han ardi har ändrat till kvinnliga namn 2 styck på sin sida . Och bilden med samma blommor fast nu med en äpple i och himmel.

Es ser du varför han ardi gör så som han gör?

Kram

27 Helena Ir:

skriven

Oj,Corinne..vad svårt med ett sådant krav från dina föräldrar. Jag tycker utan att känna dig mer än det du skriver nu..Jag tror på dig! Lev livet med din kärlek..och så hoppas jag att dina föräldrar tinar så småningom..och ser hur bra det går för er tillsammans! Lycka till Corinne med allt du tar dig för i livet :)
Länge leve kärleken!


Esmaralda..min dotter är så sliten..många inskolningar av nya barn..samtidigt som den övriga verksamheten ska fungera. Ser du någon lättnad för henne?

Ha det så bra!
Kram :)

Svar: Det är tufft för dottern och det lär det blir ett tag till... hon måste ha ett bra förhållningssätt för att orka... det kommer dock lugna ner sig så småningom.. kram :)
Esmaralda

28 Studenten:

skriven

Klart du ska få kunna leva ditt liv. Förmodligen är dina föräldrar bara väldigt oroliga för dig och vill ditt bästa. Försök prata med dom om vad de är rädda för ska hända och förklara vad som är viktigt för att du ska må bra i livet. Lycka till! <3

En fråga Es, kommer Hanna komma? Kram

29 hej:

skriven

Grattis till kärleken Corinne.
Du är själv medveten om att dina föräldrar varit överbeskyddande. Jag tycker att du ska ta steget att flytta ihop med kärleken. Du kan ju inte leva efter dina föräldras önskan dom är nog bara rädda att du ska bli sårad. tror att dom efter att ni flyttat ihop kommer att se hur bra ni har det.
Det är du som bestämmer över ditt eget liv.
kram

30 Catarina :

skriven

Fantastiskt! Bra jobbat! Där ser man hur mycket mer man kan bara man får prova sina vingar o göra på sitt sätt! Inspirerande!


Fråga- det verkar som jag bara får hyra genom byte av lägenhet o jag vet av erfarenhet att det är få som vill till norr, de flesta vill till stan. Bara tanken att gå här gör att livet känns slut. Skulle få en kvinna som hjälper mig att byta. Kommer det att lyckas🙏 Jag vill bara flytta hem igen men det kan jag inte. Fick denna info i går. Så tacksam för svar! Kram 💕

31 Aa:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser jag ut att bli singel längre tid till?
Kram

32 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser han ut att ha några riktiga tankar på att komma tillbaka?
Kram

Svar: Nej det känns inte så.. kram
Esmaralda

33 Mariao:

skriven

Hej Corinne!
Go for it...flytta samman med din pojkvän!! Dina föräldrar kommer förmodligen bli jättearga och till en början inte vilja träffa er.....men när det gått en tid så är jag säker på att dina föräldrar kommer acceptera ditt val och komma tillbaka.
Ibland måste man göra svåra val i livet.

Men mitt råd är absolut att flytta tillsammans med din fina pojkvän!

Stor Maria

ps. Hej Es, nu händer det saker i boendetvisten, tror du jag och mitt ex kan lösa detta utan att det ska behöva gå till en huvudförhandling eller behöver jag löpa hela linan ut......

Svar: Det finns en chans att ni kan fixa det.. och kan ni det så visar det sig nu ganska omedelbart och funkar det inte.. så löp hela linan ut.. utan tvekan.. kram
Esmaralda

34 Li:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som att de pratats om det? Och kommer det att ske?
Kram

35 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du kärleken låter sig vänta på sig?
Kram

36 💕 Zoey 💕:

skriven

Corinne: Oj, det här var inte lätt. Förstår att du inte vill bryta med dina föräldrar samtidigt som du vill flytta ihop med din kille, men ni borde kanske sätta er ner och prata om detta allihopa och vänta lite med att flytta ihop. Går dom ändå inte med på detta så kanske du måste välja även om det inte är ett lätt beslut. Som du själv säger så är du myndig och borde få fatta egna beslut. Det är inget lätt beslut och jag vet inte hur jag själv hade gjort. Överbeskyddande föräldrar är inte lätta att handskas med. Även om jag förstår att dom vill skydda dig för att dom älskar dig borde dom ändå släppa lite på tyglarna. Dom kan ju inte skydda dig i all evighet. Jag önskar dig all lycka i framtiden och lycka till! Hoppas det löser sig för dig/er på bästa sätt! ❤️

Es: Undrar bara gällande min praktikplats som jag väntar på. Ser du om jag kommer hamna ute vid ställena som jag känner lite emot? Kommer ångesten tillbaka eller kommer jag trivas bra? Blir det att gå för att komma dit eller med buss? Leder de till jobb eller ser du mer praktik för mig? Är så trött på att bara hoppa runt och som inte leder till jobb.
Hoppas du kan se något! Ha en bra dag! Kram Zoey 💕

37 Susanne Amalia :

skriven

Hej Corinne .
Så klart att du ska leva ditt eget liv ..
Dina föräldrar är bara oroliga och genom att agera så här har de kvar kontrollen .. Du har ju varit deras ansvar i så många år och de tycker säkert att de inte vill släppa detta ..
Tråkigt att de inte kan se nyanserat på situationen .

Jag tror att de inte kommer att sluta umgås med dig ... om du flyttar ... De markerar kanske i början men sedan mjuknar de nog upp. Jag är ju ingen siare och kan inte se in i framtiden .. inte på beställning men ibland kommer bilder till mig och då stämmer det ..

Jag tror att du blir lycklig ..

Har du frågat dina föräldrar exakt varför de inte vill att du ska flytta ihop med denna fantastiska man ..
Har du frågat dem hur de av hela sitt hjärta kan missunna dig att vara lycklig och vad de har för beörighet att döma dina val ..

Jag har också en son med dysfunktion men jag är så stolt över att han lever fullt ut .. man lär sig av sina egna missstag och skulle det vara så att det inte skulle fungera med den mannen du har valt så är det ju så att man kan byta bana här i livet .. allt är inte för alltid ..

Lev du, lev nu, lev livet ... gör vad du tycker är bra för dig.. väx i själen och gläd dig åt din framgång.. tala om för dina föräldrar att de borde glädja sig åt att du mår bra .. här och nu .. man har fått en stund på jorden och den stunden ska vara så harmonisk och glädjande som möjligt ..
ÖNSKAR DIG LYCKA TILL MED HELA MITT HJÄRTA och vill du får du gärna skriva till mig .. om bra saker och om det du tycker är jobbigt ... kramar <3 [email protected]

Till Esmaralda ... God Morgon och vilken underbar dag .. här tittar solen fram och jag är så glad i min själ för jag ska till Sälen den 5/2 och sedan till Österrike i mars.. Tack alla änglar alla som stöttar mig .. tack .. från botten av mitt hjärta .. livet är magiskt och man får inte glömma att leva ...
Jag är superförkyld så det blev inga pjäxor i går heller .. men det blir det i dag.. skam den som ger sig ...

Vi har en gäst som sover här en vecka och EllaBella har full koll .. hon gillar honom och tycker att han måste få mycket kärlek ...
Nu har hon hoppat upp och lagt sig bredvid honom och de sover tillsammans ... hon vakar över honom med hela sitt hundhjärta på vid gavel ...

Dagen blir som i går övningsköra med sonen ... han kör ju upp på fredag .. det är ju så att han ska klara detta körkort hade han ju tänkt och då gäller det att träna ..

Mänga kramar till dig så klart .. och till MG .. hälsar EllaBella och jag (EllaBella gorde stort nosfynd i går hon hittade nyköpta jordgubbar och var tvungen att yla tills vi kom och gav henne jordgubbar.. det är det bästa hon vet ) ...

Svar: Fina EllaBella som ger så mycket kärlek !! Tänk att hon gillar jordgubbar... :) kram på er båda :)
Esmaralda

38 Meej:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur ser det ut med kärleken i sommar och strax därefter? Kan jag ha min soulmate vid min sida då?
Kram

39 Christine:

skriven

Tänker att dina föräldrar vill beskydda dig och kanske ser de något hos din kärlek som du själv inte gör? Be dem tala om exakt vilka invändningar de har, så kan du möta det med fakta. De kanske har farhågor som du lätt kan ge svar på tal. Skriv ett brev till dem, så som du har skrivit hit.

Ezmaralda, ser du NÄR jag träffar min nästa kärlek? Får så många tecken och tror att han är nära men skulle verklgen behöva något som stärker mig i tron, för jag vacklar själv och känner mig ofta ledsen och lite deprimerad pga detta. Ser du något som jag bör göra aktivt, förutom att ”släppa in kärleken”? Kan en psykolog hjälpa mig att överkomma nån sorts mental spärr, eller ska jag bara slappna av och låta det bli som det blir? Känner det som att livet rinner iväg från mig medan jag bara väntar och inte aktivt tar kontroll. Men jag vet inte exakt hur jag tar kontroll.
Kram

40 <3:

skriven

Hej kära Es kommer min föredetta väninna betala tillbaka pengarna? Hennes mamma vet om vad som hänt eftersom hon tog kontakt med mig. Hon verkar inte vilja förstå sin dotters problem. Fattar inte att jag varit så godtrogen mot denna kvinna. Denna gång borde jag lyssnat på rykten. Hon verkar göra vad som helst för pengar och får män att tycka synd om henne. Misskötte hon sig på andra jobbet med ?Fick höra att hon även fått sparken där. Min mamma som alltid tror gått om folk blev irriterad när hon hörde om vad hon gjort mot mig och även mot S.
Kram

41 Helena Ir:

skriven

Tack Es..jag förstår att ditt svar är så..det kan inte försvinna av sig självt..vi hade ett långt samtal igår kväll..och att hitta egna verktyg i detta måste ingå! För mig är hon ju min "lilla" men på arbetet en med ansvar..det tar tid att hitta den "kostymen" ibland.

Ja,det är imorgon det är dags för MG..förstår att det känns nervöst! Jag ska tänka lite extra på honom/er då! Har ni en förmiddagstid?

Min vana trogen..vad gör jag idag? Tvättar nu på förmiddagen..

Ditt svar gjorde mig glad igår..det lägger jag där i min inre positiva påse :)

Kram :)

Svar: Han ska inte vara hos doktorn förrän på eftermiddagen kl 15... tack för att du tänker på honom :) Kram :)
Esmaralda

42 mimi1:

skriven

Hej Es

Händer det någonting bra under detta år kan du se något specifikt? Hoppas att 2018 blir mitt turår.

kram

43 Barbro :

skriven

Hej Esmeralda!

En kär vän till mig har hamnat i ett elände då det på grund av en gammal samfällighet är så att några grannar till hennes mamma vill bygga en 4m bred väg rätt över mammans tomt. Det här huset ligger vid havet i Bohuslän o en väg rätt över tomten kommer att halvera värdet för huset. Dom har fått betala Lantmätaren 90 000kr o det är advokatkostnader för över 100 000kr men det verkar som inget hjälper.
Utan vägen skall byggas.

Den pådrivande grannen vill köra med sina grävmaskiner på den där vägen ned till havet. För att ta sedan lasta på en pråm ut på havet. Men då det ligger ett naturskyddsområde alldeles i närheten så känns alltihopa som rena idiotin, med oljor o sndra föroreningar.

Grannen har alltid varit en bråkstake o gör allt för att ställa till ett elände för min kompis mamma. Som blev änka för ett par år sedan. Hon vill helst bara sälja o flytta o få lugn. Men det går inte o sälja så länge tvisten finns o byggs vägen så får dom väl bara en bråkdel av vad stället egentligen är värt med havsnära tomt.

Dom känner sig helt maktlösa o mammans pengar börjar ta slut med alla utgifter för Lantmätaren o advokater. Samtidigt som allt bara går emot dom.

Vad kan dom göra för att förhindra att den här vägen byggs?
Får dom någonsin slut på bråket så dom kan få sälja huset?

Kram
Barbro

Svar: I detta är det bara lagen som gäller.. och tyvärr verkar den vara på grannens sida.. det är olyckligt och känns fel... kram :)
Esmaralda

44 F:

skriven

Fattar inte att jag blir 40 iår. Känns så konstigt. Ser du mig kunna bli gravid innan. Kram

45 F.u:

skriven

Ser du om vi kommer bo utomlands

46 Tisa:

skriven

Usch vilken svår sits Corinne. Jag kan tyvärr inte komma med några råd, men jag hoppas att det fixar sig. Kram

Es, jag sprängs snart av ångest, jag vet inte riktigt vad jag ska göra, lugnar det sig?

Svar: Andas lugnt.. ta en sak åt gången... det kommer bli bra.. kram :)
Esmaralda

47 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.
Har jag träffat kärlekn och är i en relation innan jag fyller 30 år?
Kram

48 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Blir flytten till Stockholm av?
Kram

49 Cissi:

skriven

Härligt liv du verkar ha, tycker du ska fortsätta på din linje och göra dina egna val. Synd att dina föräldrar inte kan hänga med på tåget dock. Ibland behöver man gå emot andras vilja och önskemål för att kunna växa och utvecklas själv. Det kan så klart göra ont men det är viktigt att få välja själv. Lycka till med sin livsresa :)

50 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Ska jag räkna med att båda de sakerna blir av?
Kram

51 Mojsan:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur troligt är det att jag träffar kärleken det här året? Fyller 30 nästa år, har jag mött någon har har en relation innan jag fyller 30?
Kram

52 Smöla:

skriven

Något som sker snart?

53 Elisa:

skriven

Följ ditt hjärta, tycker jag. Dina föräldrar vande ju sig med att du bor ensam också, så visst vänjer dom sig säkert med att du är sambo också! Lycka till!
Es, jag undrar om du ser något angående min "livsplan" jag brukar skriva ner ibland; det som "bara kommer" när jag skriver, kan de grejerna vara sådant som kommer att ske eller bli? Kommer jag att bo i det lilla fina huset med min dotter?

54 Fanny2:

skriven

Följ ditt hjärta. Om du vill bo med honom så gör det. Förr eller senare så måste de acceptera det och det kanske blir lättare när de inser att ni klarar er och att din kille älskar dig. Vet inte om jag personligen skulle flytta ihop med någon efter ett år. Bor man med varandra så lär man känna varandra på ett annat sätt än att bara träffas. Det är bra att ha det i åtanke. Önskar dig all lycka i världen och hoppas det löser sig för dig! 💜


Es, tror du att han hör av sig något mer?

Kram

55 Josefine:

skriven

Corinne om han är en bra man och det känns bra så testa flytta ihop med honom. Om saker och ting inte går bra så kan du alltid göra slut och då klarar du dig själv. Har dina föräldrar träffat mannen och hans familj? Innan ni flyttar ihop kan du ju testa ha lite middagar/fester och bjuda in dem. Men följ hjärtat och magen :)


Ser det ut som att jag köper en lägenhet inom snar framtid?

56 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du jag. Kommer en bra vecka ? Kram

57 Monica med en fråga:

skriven

Hej Ezmaralda,

Jag är i valet och kvalet huruvida jag ska blotta mig för chefen och säga sannningen eller inte. Jag är gravid, men har ätstörningar just nu, blivit värre sedan jag blev gravid, och behöver hjälp. Problemet är att jag är chef och är rädd att tappa anseende och respekt från min chef och andra på företaget om detta kommer ut. Jag blev behandlad för ca 3 år sedan, blev frisk, men ätstörningen kom smygandes tillbaka och efter att jag blev gravid. Jag har två val, att sjukskriva mig sent två el tre mån innan jag går på mammaledighet och få behandling då, och inte säga något. eller Säga sanningen och få behandling nu. Men jag hinner inte avsluta allt jag lovat göra på jobbet om jag går nu.
Kära Ezmaralda, jag behöver vägledning. Kommer min chef ta det dåligt om jag kommer ut? Kommer jag uppleva att bli behandlad annorlunda precis som förra gången när jag gick från jobbet för behandling? Tack med ljus och kärlek <3

Svar: Du har ingenting att skämmas för.. ta ett samtal med din chef och se till att få behandling omgående.. ju förr desto bättre.... kram o lycka till :)
Esmaralda

58 Erika.F:

skriven

Corinne = Min första tanke när jag läste ditt inlägg om du nu lyssnar på dina föräldrar, och inte lyssnar till er kärlek, då kan det här upprepar sig någon annan gång. Det kan då sluta med att du blir fråntagen dina egna beslut, ditt eget ansvar i det liv som du vill leva och vara del i. Nu ska du göra det du känner är bäst för dig och din kärlek. Välj inte bort det du fått in i ditt liv. Satsar på er två och du ska se att i slutänden kommer dina föräldrar att accepterar ditt val när de ser hur bra det blev.

Du skriver ditt inläggg väldigt fint och bra.
All lycka till dig/er.

59 Soffan:

skriven

Corinne: Jag vet hur det är att ha överbeskyddande föräldrar. Mycket kärlek men också mycket oro. Lyssna på dig själv i detta.

Det är så lätt att kvävas i andras projicerade rädslor. Det är viktigt att få leva sitt eget liv och göra sina egna val. Kämparkram 💪💕

Härliga E: Samtalar online med en man på bokstaven r som känns väldigt lik mig i sina ambitioner och sätt att vilja leva. Vilket inte alltid är det lättaste. Kan detta vara något?

Kram på er alla :)

60 Louise:

skriven

Corinne: Jag tror knappast att dina föräldrar kommer säga upp kontakten med dig om du blir sambo. De är nog bara lite oroliga över hela situationen för de har tagit hand om dig i så pass många år. Tycker du ska köra på det. Jag håller på dig. Stort lycka till.

Igår svarade jag prefekten och skrev att jag fortfarande är värd G i min vfu jag gjorde innan julen och att jag dyker upp på mötet den 31 januari. Jag är ju ändå i skolan då och skriver på examensarbetet tillsammans med min kompis.
Allt hon svarade var att vi ses nästa onsdag så nu hoppas jag att de ändrar sig och ger mig tillbaka det där G:et.
Fattar inte varför det blir en jäkla massa klydd med min jäkla utbildning. Jag hoppas vi får bra handledning imorgon och att vi blir klara och kommer upp till opponeringen i mars.

Igår gjorde jag ett test för butiksmedhjälpare som jag sökt till. Willys hemma ska öppna i Lugnet i Malmö och nu väntar jag på om jag kommer ta mig vidare i processen. Hade varit roligt att testa på att jobba i butik.
Blir detta jobbet eller en av platserna min på Willys ?
Hade varit bra att komma igång med jobb.
Nu håller vi på med examensarbetet så jag undrar även om vi kommer bli Godkända i den?

Tacksam för svar och ha en fin tisag. Själv har man råkat ut för seg hosta och ont i halsen. Blir att kurera sig med hostmedicin och halstabletter så inte rösten försvinner.

Kramar

61 Smulan..:

skriven

Byter nick då det är andra som använder samma.
När nästa barn kommer till oss ser du om vi aktivt söker eller blir vi tillfrågade?

62 Jessica:

skriven

Es,

Inatt drömde jag att jag blev attackerad av en demon, och att jag slogs för mitt liv och få behålla min kontroll över min egen kropp.. Vad betyder den drömmen? Är det en varning?
Det var så otäckt och gräslig dröm, jag har drömt mardrömmar innan, men denna tog priset, jag kunde inte somna om sen igen..

Svar: Drömmen handlar om en inre oro.... ingenting stort eller allvarligt även om det nog kan kännas så.. kram
Esmaralda

63 Vantrivsel:

skriven

Hej Esmaralda!

Ser du mig bo i en annan lägenhet i framtiden kanske även ny bostadsort??

Kram

64 Sofie:

skriven

Om jag skulle träffa en ny man, kan du då se på vilket sätt vi skulle mötas?

Svar: Du träffar en ny men jag ser inte riktigt hur.. kram
Esmaralda

65 Lii:

skriven

Hej Esmaralda.
Blir de två sakerna av?
Kram

66 Film:

skriven

Hej Esmaralda.
Lycka till med det här C!
Hoppas du tar modet till dig.
Ser han ut att känna någon saknad till mig?
Kram

67 L:

skriven

Hej Es

Ser du någon positiv förändring som kommer min väg?
kram

Svar: Ja, snart bör det ske något åt det håller.. kram
Esmaralda

68 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser något inom kärlek ut att vara på ingång? Ligger ett förhållande nära i tiden? Till strax efter sommaren ser det ut att vara något då inom kärlek?
Kram

69 Michaela:

skriven

Corinne! Jag missade helt att kommentera ditt inlägg. Trött i morse. Tycker att du skall satsa på leva så som gör dig lycklig. Hoppas att det ordnar sig både med pojkvännen och föräldrarna. Önskar dig all lycka. Kram

70 CA:

skriven

Hej
Det är lätt att bli överbeskyddande mot ett barn med särskilda behov.
Man kan ju provbo ett tag och ha sin lägenhet kvar.
Följ ditt hjärta!

Det ska komma en ny chef frampå. Har ännu inte hört något om annan arbetsplats. Blir jag kvar här?
Kram

71 Corrine:

skriven

Hej och ni är så snälla och vänliga som läste och som svarat. Jag känner som nästan ni alla skrev att jag måste välja egen väg nu. Väjer jag mamma och pappa så blir jag barn hela livet. Jag ska ändå försöka att jag kan ha bra kontakt med de. Tack så mycket. Kram.

72 Frida:

skriven

Hej Corinne,

jag tycker att du ska följa ditt hjärta och flytta ihop med den här mannen. Jag tror inte att han har för avsikt att utnyttja dig, tror inte han hade velat bo ihop med dig då. Tycker att dina föräldrar ska låta dig leva ditt liv som du önskar. Det är inte snällt av dem att säga att de tar avstånd från dig om du gör ditt eget val. Enligt mig så borde de istället tala om för dig att de finns där för dig om du skulle behöva stöd. Du verkar vara en klok tjej och kan säkert avgöra om något är fel och då ta hjälp av personer som finns runt omkring dig, om det skulle behövas. Stå på dig! Ta chansen, det är inte säkert den kommer så många fler gånger. Stort lycka till!

73 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Undrar bara gällande min praktikplats som jag väntar på. Ser du om jag kommer hamna ute vid ställena som jag känner lite emot? Kommer ångesten tillbaka eller kommer jag trivas bra? Blir det att gå för att komma dit eller med buss? Leder de till jobb eller ser du mer praktik för mig? Är så trött på att bara hoppa runt och som inte leder till jobb.
Hoppas du kan se något! Ha en bra dag! Kram Zoey 💕

74 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Undrar bara gällande min praktikplats som jag väntar på. Ser du om jag kommer hamna ute vid ställena som jag känner lite emot? Kommer ångesten tillbaka eller kommer jag trivas bra? Blir det att gå för att komma dit eller med buss? Leder de till jobb eller ser du mer praktik för mig? Är så trött på att bara hoppa runt och som inte leder till jobb.
Hoppas du kan se något! Ha en bra dag! Kram Zoey 💕

75 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Undrar bara gällande min praktikplats som jag väntar på. Ser du om jag kommer hamna ute vid ställena som jag känner lite emot? Kommer ångesten tillbaka eller kommer jag trivas bra? Blir det att gå för att komma dit eller med buss? Leder de till jobb eller ser du mer praktik för mig? Är så trött på att bara hoppa runt och som inte leder till jobb.
Hoppas du kan se något! Ha en bra dag! Kram Zoey 💕

76 Little miss piggy:

skriven

Hejsan!
Corinne, jag tycker du ska lyssna på ditt hjärta och göra det som du känner. Hoppas det löser sig för dig! Lyckokramar <3

Es, jag skulle så gärna vilja tatuera mig även om jag inte vet om jag vågar. Nu undrar jag om du ser om jag kommer tatuera mig och i så fall sker det i år eller lutar det kanske mer åt nästa år? Eller det kanske dröjer ännu längre, vad ser du? Kommer jag betala för den själv eller är det någon som betalar de åt mig? Mycket tacksam för svar! Kram från mig <3

77 Little miss piggy:

skriven

Hejsan!
Corinne, jag tycker du ska lyssna på ditt hjärta och göra det som du känner. Hoppas det löser sig för dig! Lyckokramar <3

Es, jag skulle så gärna vilja tatuera mig även om jag inte vet om jag vågar. Nu undrar jag om du ser om jag kommer tatuera mig och i så fall sker det i år eller lutar det kanske mer åt nästa år? Eller det kanske dröjer ännu längre, vad ser du? Kommer jag betala för den själv eller är det någon som betalar de åt mig? Mycket tacksam för svar! Kram från mig <3

78 Sofia:

skriven

Så svårt att ge någon råd i en sådan livsfråga. Följ ditt hjärta!

E, kommer han att flytta ut och kommer jag att träffa en ny kärlek? Kommer ett lyckligt slut?

Kram

79 Milla:

skriven

Lyssna på ditt eget hjärta vad det säger och är killen snäll och bra, skötsam o ni älskar varandra så ska det väl funka.
Ez, du hade sett en kille för mig, när kommer han, går det att se...

80 Noj:

skriven

Hej Esmaralda.
När jag möter kärleken tror du det går snabbt att vi flyttar samman då eller tar det en tid?
Kram

81 Tingeling:

skriven

Kan bara hålla med dem andra som skrivit, att leva ditt liv för dig och inte dina föräldrar. Och det är ett råd jag själv borde ta till mig... Har alltid känt mig fast här och att jag inte kan flytta vart jag vill.

Hade en väldigt tydlig dröm i natt. Jag var i en stad utomlands där det var krig, eller i alla fall några som jagade och skadade andra människor. Jag var i ett trapphus och två föräldrar satt med ett spädbarn, såg ut att vara från Thailand, jag tog barnet och fortsatte ner för trappen och ropade på dem att komma efter, när dem inte kom gick jag upp lite i trappen igen och såg dem blev bortförda. Jag sprang för mitt liv med bebisen. Nästa bild som dyker upp bor vi i ett fint område, kliver ur en fin bil och bebisen hade blivit 7 år och mådde hur bra som helst.

Betyder drömmen något, då den var så tydlig.

Kram!

82 Mee:

skriven

Hej Corinne självklart skall du flytta till din pojkvän. Vad dåligt av dina föräldrar att förjuda dig detta. Som du säger du är myndig och kan fatta dina egna beslut de kan inte kontrollera dig. Skall de aldrig tillåta dig flytta ihop med någon annan? Jag tycker du skall följa ditt hjärta och flytta.Låt ingen ha kontroll över hur du vill leva ditt liv. Dina föräldrar kommer ångra sig när de ser hur lycklig du är med kärleken.
kram:)

83 Tant grå:

skriven

Hej och hojt bland kommentarerna! 👋

Samtalar med en man online. Många beröringspunkter där. Kan detta vara något? Rickard heter han.

Och till Corrine, lyssna på den egna känslan! Ditt liv och dina beslut. Heja dig!

Många kramar :)

84 Vän:

skriven

Hej Esmaralda.
Vi ett tjejgäng vi brukar hitta på vissa roliga saker ibland. Men nu var det länge sedan vi sågs! Senaste två gångerna är det jag som har kommit med förslag men de kan inte många av dem. Nu tänkte jag avvakta till någon annan i den ”gruppen ” tar intiativ till något. Tror du någon utav de andra gör det i den gruppen?
Tror du jag är omtyckt av alla de?
Kram

85 Vvi:

skriven

Hej Esmaralda.

Har han de riktiga kärlekskänslorna för K?
Kram

86 Måsan:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser en flytt till Stockholm ut att bli?
Kram

87 Maria:

skriven

Hej!
Flytta till din kärlek du, följ ditt hjärta❤️Det enda råd jag kan ge dej❤️Lycka till! Hoppas dina föräldrar tänker till lite o stöttar dej! Kram ❤️
Blir det bra Ez med Fredrik o mig? Får jag vänta länge till tror du? Vill att de händer bra grejer nu snart för oss. Flytt förlovning osv 💕💕
Kram

88 Storstads tös:

skriven

Jag läste ditt svar Corrine. Va modig du e! Du tänker väldigt sunt kring detta. Kram på dej :)

Jahopp Es.. Här kommer en liten kvällsfundering. Kan killen från Sthlm vara ngt? Kram

89 Lo:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag började skriva med en kille och han var till en början väldigt på. Jag var väll inte lika snabb på att besvara tillbaka lika snabbt alla gånger. Nu han skriver fortfarande men kanske inte lika mycket i hans meddelanden. Har hans intresse trappas av?
Kram

90 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda
Har han berättat något till sin familj om något hur jobbigt jag tagit separationen? Vet de något om allt? Att jag velat att de skulle vara vi?
Kram

91 Em:

skriven

Hej Es

Vad kommer jag falla för hos min nästa kärlek,hur kommer vi mötas?
kram

92 Fråga :

skriven

Ser du vem som ringt mig idag hemligt nummer.

93 Signe:

skriven

Hej!
Corine, så modig och stark du har varit och fortsätter att vara! Förstår att du inte har en lätt sits, du har många intressen att ta tillvara. Du är modig som vågar tänka och uttrycka vad som är viktigt för dig! Det är det det viktigaste. För även om vi inte får medhåll av vår närmaste omgivning, är det viktigaste att vi uttrycker vad vi vill och önskar, och även helst agerar på det. Du är modig! Lyssna till ditt hjärta och gör vad det säger till dig♥️!

Ez, vad ska jag göra - köra på med en usel rygg fast sjukgymnasten säger nej!? Jobba, fast sjg och min intuition säger nej, om än viljan säger ja, fundera på op? Rygg kir nog trött på mig, hur förhålla mig - väljer avvaktan just nu, fast att han under alla år hittills varit min livlina tills med med min fantastiska sgj.?
Blir det stel op (som sjg siar)? Snart el senare?
Hur agera kring Bosse? Väljer just nu att hålla mig på avstånd, för att inte besvära honom. Men är orolig för mitt fysiska mående, och för att han ska backa ur stödet han utgör för mig .... Vill kunna jobba och göra klart min utbildning, på vilken min framtid i arbetslivet är avgörande. Så tacksam för om möjligt svar...

Kram💕

94 Signe:

skriven

Hej!

Blir det steloperation snart?? Har ju inte riktigt ett liv som det är just nu... Vad kan jag själv göra? Börjar känna mig både desperat och uppgiven. Tacksam för råd♥️.

Kram🌟

95 A:

skriven

Hej Es

Ser du om Andr.vart kär i mig något eller har tänkt/tänker på mig idag?
kram

96 Signe:

skriven

... och lycka till önskad MG imorgon 💕. Vov!

Kram

97 Anna E:

skriven

Go for it! Hoppas du blir lycklig :) Elakt sagt av dina närmaste...


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: