Tagga ner.....

Se upp för livsstressen… den är riktigt rälig och kan skada dig på allehanda sätt.

Snegla inte åt vänner & arbetskamrater  för att avundas vad de har – och ta det du läser på Facebook med en nypa salt.  Alla ha sina dalar.. alla har sina problem och rädslor och issues. Livet är  inte alltid lika perfekt hos vännerna på FB som det kan tyckas.

 

Det är bara så att somliga döljer eländet under ett mer glättigt skimmer

Inse att inga barn är perfekta, inga förhållanden är utan fuzz och inga arbetsplatser är perfekta 24/7.

Lite livsleda emellanåt hör till och drabbar oss alla

Det kommer dystra perioder – och då spottar man i nävarna och tar nya tag efter egen förmåga och man brukar ta sig över hindret och landa på andra sidan

 

När jag var barn  umgicks vår familj med en annan familj och deras dotter Li och jag var bästa vänner tills långt upp i skolåldern.  Det här var en familj som var alldeles perfekt, i mina ögon.

Ungarna fick i stort sett allt de ville ha och man gjorde spännande resor flera gånger om året.

Det var en rolig familj och man skrattade mycket när man var där och hälsade på. Men så drabbades mamman av cancer i magen och blev bara  sämre. Hon och hela familjen led i flera år innan mamman fick gå över.

Då var jag bara glad åt att familjen hade haft så mycket bra och roligt INNAN det hemska hände.

 

Eller så kan jag tänka på en  bekant som lever sitt liv genom  Facebook. Hon är ensam, bitter och  ilsk.

Men  lik förbannat fabricerar hon ett helt annat liv på FB… det är vackra foton av fredagsmys  där allt är så fint arrangerat… det är  kommentarer om hur stark man är som ensam…. och det är rent hittepå av utflykter och aktiviteter och resor som hon aldrig varit iväg på.

Jag tänker att hon behöver den här glättiga fantasivärlden på FB… för att orka.

Kommentarerna hon får är viktiga och skänker en slags glädje.

Jag bara menar att allt är inte som det verkar vara och att lägga energi  på att tro att alla andra har det så förbålt bra... är bara ett meningslöst energibrännande.

 
 

Inse  att det är meningslöst att ens försöka jämföra sig med någon annan…. för det du jämför med är inte alltid ” på riktigt” och var viss om att alla har ”sitt” även om du inte kan se det.

 

 

Kram & kärlek

1 Jennifer:

skriven

Hej! Godmorgon. Ja så är det säkert, lätt att glömma i bland. Så har jag också läst - vet inte om det stämmer - att endel har ett riktigt bra liv i detta livet, medan andra har riktigt grymma och usla liv, för att tex i nästa liv födas till bättre liv. Att alla själar har både bra och dåliga liv... Så fast alla har sina issues så har endel männsiskor helt underbara liv. I detta livet.

Fina Esmaralda, hur stor är chansen att det blir något mellan mig och A? Kram

2 <3:

skriven

Godmorgon kära Es blev han sur att vi inte kom igår ? Verkar vara väldigt upp och ner med humöret. Vad han vill. Om jag ska försöka med kvinnlig list är det bäst att hålla honom lite kort så han får känna sig lite bored i helgen för att vi ska komma iväg på det jag vill ?
Kram

3 Anonym:

skriven

Hur ser det ut med skulden kommer hans löneutmätning hålla i sig i år ? Är så tacksam att jag äntligen fick tillbaka något denna månad. Kors i taket. Ångrar detta så otroligt mycket och är ledsen nästan varje dag hur jag kunde vara så naiv. Hade A och M något med detta att göra med bedrägeriet? Jag tror nästan det min advokat med.
Kram
😓😓😓

4 C.a.t:

skriven

Peppande och tänkvärt inlägg :)
Min barndomsvän la ut en bild på sitt barn som fått cancer. Jag visste inte om detta och tänker ringa henne idag. Vi bor långt ifrån varandra. Jag grät hela eftermiddagen efter att ha sett bilden, vad är det för liv vi lever tänkte jag. Vad f...n är det vi stressar och jagar efter. Man tar sitt jobb på blodigt allvar många gånger och stressar halvt ihjäl sig, man stressar hemma med städning och tvätt så man knappt hinner leka med sina barn! Men vad spelar det för roll? Det viktigaste i livet är ju familjen och vännerna, kärleken och gemenskapen med dem. Att ta sig tiden att bara vara med sina barn och skita i disken som ändå är lika mycket imorgon igen. Hellre ta en promenad med familjen i skogen på helgen än att åka till något köpcenter och svettas och handla ännu mer prylar som vi inte behöver. Om vi slutade konsumera så mycket bröte så skulle vi inte behöva jobba lika mycket och därav få tid till det som egentligen betyder något i livet... vad jag tror jag vill komma till är att all reklam på tv och internet och "vänners" inlägg på Facebook och Instagram har skapat en osund konsumtionshets i våra liv. Vi tappar bort oss själva...
Kram på er!

Svar: Ja, ibland får man ett bryskt uppvaknande,, tungt men nyttigt... kram o lycka till för väninnans dotter !
Esmaralda

5 Misstjejen:

skriven

Hej

Igår får jag meddela av en kille som han visste jag finns på en ställe och han såg mig så kommer han fortsätta med att försäka träffa mig eller något. Han skicka iväg en meddela på sociala media så han såg mig så ska jag försöka kommer undvika från honom? Jag är inte alls beredda för det och kommer det blir lugnt?

Kommer han låta mig vara i fred?

Ha det bra

6 Tingeling :

skriven

Så sant... Dem som skriver på sociala medier hur underbart allt är och hur mysiga ens barn är och mannen är perfekt, brukar inte vara så perfekt. Som att man försöker överbevisa för andra, eller kanske sig själv, hur underbart familjeliv man har. Själv har jag aldrig varit mycket för det där alls. Har inte ens Facebook. Däremot instagram, jag är inte helt ute 😉

I natt vaknade jag vid tolv sen kunde jag inte somna om förrän säkert fyra... Och nu är kl sju, vaknade av att dottern satte på TV:n. Och varför kunde jag inte somna om direkt i natt? Jo jag tänkte på jobbet!! Och det är inget bra tecken. Hoppas det var tillfälligt. Jag brukar inte göra det nämligen. Är väl att jag funderar mycket på hur jag ska göra och vill och så. Jag ser fortfarande ingen lösning.

Och söt dogblogg i går 😊 det där klarar nog MG galant, får vi hoppas! Så han blir frisk. Man blir så hjälplös när dem små är sjuka.

Som tur är ska vi inte göra så jätte mycket i dag, gå och handla lite, men annars lungt, somnar väl åtta i kväll!

Trevlig lördag!!

Kram!

7 Kicki 🌞:

skriven

Jag har fått en konstig protest mot dessa duktiga människor. Får spader i lunchrummet och måste i bland lämna så att jag missar lite av allt det braiga liv som några har... Kanske en fånigt handling av mig men annars äts jag upp!

8 Frida:

skriven

Godmorgon 😊
Jag ska separera med min man och flyttar i maj ... nu pratar en kompis om att vi och våra barn ska åka på solsemester ihop i sommar. Jag och barnen har aldrig varit på det för min man ville aldrig men jag är sugen nu när jag dessutom är singel. Vågar jag? Blir det bra?
Ha det bäst alla.
Kramar 💛💜💛

Svar: Klart att du vågar !! Kram :)
Esmaralda

9 Mystiska meg:

skriven

Kära Esmaralda! När försvinner dehär starka känslorna?

10 Dana:

skriven

Kommer jag må bättre på egen hand? Eller gör jag något förhastat med tanke på våra små barn?

11 Camilla:

skriven

Vill ha min vän tillbaka hur ska jag göra, hon svarar inte när jag försökte? Kram

12 Susan:

skriven

Bra skrivet, känner nog att jag kommit dit när det gäller det mesta, kanske har det att göra med att man åldras o skiter mer o mer i vad andra gör o tycker🤔 Mitt hjärnspöke är jag är orolig för att jag ska tänka vad andra ska tänka när kärleken hittar mig..... ja jag vet att det e sjukt, men har man varit singel i stort sett hela sitt liv är det en big issue😱 Men jag tror att jag kommer att va stolt o glad när det väl händer så spöket får nog flytta ut ur huvudet då😉👻

Kram🧡

Svar: Ja, det där spöket kommer flykta bort kvickt o lätt och några problem ser jag inte.. kram
Esmaralda

13 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha sista bilden. Ja när man har gått in på instagram och man ser alla de bilder, hur mycket de har för sig. Då man man få lite ångest när man själv sitter hemma med chipsskålen. Det kan vara skönt men skulle inte bli så rolig bild att lägga in på instagram, haha. Men man får tänka på att alla de sociala medier är inte verklighet, att allt är hela tiden är jätte bra. Vi är med människor.

Es, det har vart lite jobbigt sista dagarna. Känns som att jag kommit in i någon bearbetning där jag inser läget. Jag känner mig sårad helt enkelt.
Tror du att jag får räkna med att hon pratar illa om mig till de människor jag känner?
Kram

14 Michaela:

skriven

Jag tycker att mitt liv är jävligt misslyckat om jag jämför med många andra. Men så tänker jag precis som du sa. Att alla har sitt och så är det verkligen. Jag har iaf ett gott hjärta och är en fin människa men tyvärr så blir jag trampad på gång efter gång. Vet inte riktigt vad jag gör för fel. Önskar att ngn saknade mig. Kram

15 Under fasaden:

skriven

Här har vi roten till avundsjuka, bitterhet och negativ utveckling...

Viktigt att banka in insikten att a l l a människor utkämpar sina inre krig...

Nu blir det utflykt ut på isen med matsäck! Och för att glätta på min "härligt perfekta lördag" kan jag säga att näsan brukar rinna, tjafs om lägerplats uppstår och ostmackorna brukar bli ganska demolerade och svårätna i ryggan 😉

Es! Tror du det blir av på tisdag? Blir det trevligt?

Kramen och trevlig helg 🍹

16 Fina:

skriven

Tack för dina kloka, tänkvärda och insiktsfulla bloggämnen! Esmaralda, i min seans skrev du att sommarplanerna kommer att förändras och att du får en stark positiv känsla kring det. Är det som jag känner nu just eller kommer det att visa sig inom närmaste tiden? Ha en bra dag!

Svar: Snart vet du mer säkert... kram :)
Esmaralda

17 önan:

skriven

God morgon!

Detta med sociala medier, det kan gå för långt, håller med fullständigt. Jobbigt med dom människorna som försöker vara nåt dom inte är och sen dessutom lägga ut det på facebook och instagram och allt vad som nu finns. Hur kan folk med en hel hög ungar ha så rent och snyggt omkring sej? Vita skinande hem som de sen lägger ut på inredningssidor och har bekymmer om tavlorna hänger rätt över soffan eller om mattan är för stor över soffan. Men det värsta av allt dom kan fråga är hur folk bäddar sina sängar!!! Spyr på skiten snart!
Idag vaknade jag pigg, energinivån är hög nu på morgonen,stereon på högsta volym, har snart en kaka i ugnen till kaffet, ska storstäda köket och sen blir det nog pizza idag! Tack för svar jag fått dom värmer. Undrar lite idag med om den svårtolkade snyggingen. Håller han koll på mej än av nyfikenhet? Ser det ut att bli nåt hett möte mån tro?
Ha en skön lördag, kram :-)

Svar: wow, vilken rivstart på dagen !! Han är nyfiken på dig och det kan bli ett möte.... men knappast någon gemensam framtid.. kram :)
Esmaralda

18 Mg:

skriven

Hej!
Helt rätt skrivet.
Jag vet en tjej som lägger ut fina bilder på dyr inredning på sin instagram. Allt handlar bara om inredning och deras utbyggnad av huset. Men dem är så skuldsatta över öronen. Det gör så ont i mig o blir så lessen när jag vet hur tufft dem har!

Så trött på mitt jobb. Jag vill annat och jag vet att jag skulle må bra om jag sökte annat. Men svårt o hitta något.
När hittar jag ett annat jobb??
Kram!

Svar: Söker du aktivt så tror jag inte det dröjer länge innan du har nytt jobb.. kram :)
Esmaralda

19 Skorpan:

skriven

Kanske därför jag inte är på FB. Näe, det är inte orsaken, orsaken är den att jag ändå sitter alldeles för mycket framför dator och mobil och med nåt sånt till skulle jag väl knappast ha något liv alls... Eller kanske orsaken är den, att jag inga vänner har ;D. Finner inget av intresse på det mediet.

Tagga ner borde jag på annat sätt och vi får väl se om det lugnar ner sig inom ett par veckor? Mycket att göra, men har man klarat av januari, så klarar ma av vad som helst, sa min företrädare. Fr väl se...

Drömde om dig Es på morgonkvisten. Jag hade bjudit dig till mig, men inte sagt något åt barnen om ditt besök, och de var ju lite föundrade över att en främmande människa kom till oss :). Till denna dröm kom det tre par trosor som jag hade köpt, en bil vars dörr jag inte tänkte få fast och där bilsätena var lösa. Jag sprätte också iväg en äppelbit, i misstag, mot en ung flicka och hennes svar var att ta upp skit från marken och tänka kasta det på mig. Sen var det också något tåg jag skulle hoppa på, för att hinna till ett annat, men det gick inte ända fram så jag hann med... Hur omsätta detta i praktiken, jag som har massor med lösa delar, skruvar, som inte kommer fram i tid och nån vill kasta skit på mig? Men trosorna? :D.

Lördag och jobb, får se hur det går... Bra mötet är slut hastar jag iväg, inget mingel för min del. Ska varva ner annanstans, på mitt eget sätt :). Kan bli lite dyrt, men det är det värt efter allt jobbande!

Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Du är stressad och dina drömmar blir också stressade.... och du behöver verkligen varva ner... kram
Esmaralda

20 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Alla har vi våra ok att bära ,ingen är perfekt
Facebook har däremot blivit en liten egoboost för mig när jag fått tummen upp för mina åsikter ang vargens vara eller icke vara i Sverige Jag är ju en svart eller vit människa ( sanningen framför allt=tråkig ) och har svårt för ljug , men jag inser att just på fejjan är det väldigt mycket ljug
Då är det väldigt skönt att kunna stänga av vissas flöde då man tröttnat på mat och inredningsfoton som visar ett stelt perfekt liv Det verkar som en del tävlar i att ha de senast tvättade fönstren, nyaste inredningsdetaljerna och rena galamiddagar allt snyggt fotograferat....
Ja fejjan berör en på ett eller annat sätt...
men jag vill inte var utan den...Huva har jag blivit en osocial soffpotatis ?

Idag vårlikt väder ute ..underbart !
Ut nu !
Ha en härlig Lördag

Kram Anki med flock

Svar: Inte skulle jag säga att du är en osocial soffpotatis inte.. kram :)
Esmaralda

21 Jossan :

skriven

Der jag kan va avundsjuk på det är de som har den kroppen jag lätt hade velat ha.. Men jag kämpar med att gå ner och träna min kropp så den blir som jag vill. Hoppas på det går snabbt så jag blir nöjd! Mamma är rädd att jag kommer bli skinn och ben...
En annan sak är att mina vänner har hittat kärleken och de är så lyckliga och deras killar gör allt för dom.. Men det dröjer bara för mig... Ibland undrar jag om det kommer finnas en kärlek för mig...

Idag är det lördag.. jag somnade vid 9 igår och vaknade halv 9 idag. Det var ett tufft pass på gymmet igår och nu ska jag äta frukost och ta mig till gymmet igen. Pass 25 och 26 pass innan midsommar! Vårt varmvatten klyddar och lär inte va klart innan tisdag... hjälp! Jag ska beställa lite nya träningskläder. Behövs när man tränar 5 dagar i veckan...

Ikväll ska jag äta planka med en kompis och vi ska tydligen planera lite också 😂 så blir det när man sätter ihop 2 lärare 😂 sen vin på det!

Nä upp och äta innan träningen!

Kram

Svar: Det är ju så att det andra har som man själv vill ha.. det har man mest fokus på.. och kärleken hittar du....det vet jag ju.. kram :)
Esmaralda

22 Lotta S:

skriven

Jag vill så gärna hjälpa min tonåring, hjärtat värker då hon känner sig utanför sina tidigare två kompisar som allt mer börjat gå i riktning mot sånt som ju hör till som shopping och smink, men min lilla är mer hemmapysslig av sig och utvecklas långsammare. Jag försöker uppmuntra till att hålla ögonen öppna också efter nya vänner i skolan, någon som kanske är mer som henne, men hon är så blyg och känner sig stressad och blir stum i såna situationer, upplever att hon är annorlunda och tråkig och att ingen nog vill vara med henne.

Es, ser du något kännetecken för någon i skolan som hon kunde våga kämpa lite extra för att lära känna, någon som är mer stillsam och också har svårt att våga ta första steget? Det skulle kunna ge henne åtminstone lite skjuts att våga och hopp om att hon absolut kommer att ha vänner i sitt liv.

Svar: Det skär mig lite i hjärtat för din dotter är en sådan himla go tjej.. men det kommer vänner för henne som hon trivs med och har roligt med. Hon kommer aldrig vara den sorten med massor av vänner utan det kommer att vara få men riktiga vänner.. och det tror jag också passar henne bäst.. kram
Esmaralda

23 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda
Ser kärleken ut att vara från Stockholm och blir det en flytt dit pga kärleken? Eller kan han även vara från andra städer?
Kram

24 M. :

skriven

Hej Esmaralda.
Han ringde igår men jag besvarade inte hans samtal. Vi hade redan allt planerat kring barnen. Klart vi ska samarbeta, men jag behöver få ”vara” för att komma vidare också.
Hur ska jag göra? Blir det bara problem om jag inte svarar? Berörs han utav att han inte får svar? Det är ju mycket på hans villkor och när han vill prata. Kan det vara bra att sätta ner foten? Varför vill han ringa? För visst går han vidare oavsett?
Kram

Svar: Att inte svara känns inte som grunden till ett bra samarbete.. det känns mer som straff... men kan du inte prata med honom och hålla samtalet på rätt bog.. då är det bättre du skickar meddelande.. jobba på att han inte ska ha så stor betydelse i ditt liv.. kram :)
Esmaralda

25 AnnaK:

skriven

Så sant! Kloka ord som vanligt. Tror det är viktigt att känna sig tacksam för det man har även om det ibland är svårt. Men man kan ju inte fokusera på det man tycker sig sakna.
Har en kollega som bara fokuserar på det negativa och är fruktansvärt bitter och gnällig. Ska alltid ha det värst och jobbigast och blir t.o.m upprörd när vi andra inte reagerar som hon över saker. Så tärande! Och då är jag ingen Miss Sunshine själv 😂

Liten fråga.....har jag bott/jobbat på ett gammalt slott i Skottland/England i ett tidigare liv?

Ha en bra dag! Kram 😊

Svar: Ja det har du definitivt gjort och i mer än ett liv.. kram :)
Esmaralda

26 AnnaK:

skriven

Tack!! Anade det 😊 Skulle behöva en regression nån gång. Får så starka känslor angående just den saken.

Kram 😊

27 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ska försöka komma ner idag...

Har lite liknande utmaning som en annan kommentator på bloggen idag. Det är min yngsta som inte vil gå till skolan, gör det nog. Upplever sig inte ha kompisar, jo en som hon leker med, och pojkarna kommer hon jättebra överens med, men de spelar fotbol på rasterna o där är dt så hårt spel at hon inte vil delta, större pojkar med. hon känner sig olycklig mest hela tiden och hon tror inte någon annan skulle klara av hennes liv ens en dag... VAd råder du mig att göra Es? psykolog? Det är jobbigt att inte själv kunna hjälpa :(..
Kram Skorpan

Svar: Samarbeta med läraren och gör upp bra planer med lärare och skolkurator/psykolog... det ser ut som om det löser sig.. kram
Esmaralda

28 Helena Ir:

skriven

Jodå..alla har sitt..även om det kan tyckas vara trevligt den mesta tiden.
Något facebookliv levs här inget,eftersom jag inget har..

Något inbjudningskort har vi inte fått..trots förfrågan om vi ville ha det!? Allt är så konstigt..jag har bjudit till..tröstat..peppat..bjöd ju på healing också..Men så skrivs konstiga saker till mig..fattar inte varifrån allt kommer.
Känns som hjärnspöken..

Orkar inte bry mig..även om det sticker lite imig..tror ju att andra har det bättre..men så pratar man med någon..som jag gjorde häromdagen ..Han hade inte pratat med sin syster på 40 år..Så alla har sitt!

Ha en skön lördag :)

Kram :)

Svar: Exakt.. bry dig inte och låt det rinna av dig.. sätt fokus på det positiva istället.. kram :)
Esmaralda

29 Ester:

skriven

Hej!

Visst är det som du skriver, en låtsasvärld för en del.

Blivit erbjuden att komma tillbaka till min tidigare arbetsplats med nya arbetsuppgifter som verkligen tilltalar mig. Är ändå orolig för att göra fel val igen?

Kram

30 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du kärleken kan vara från Stockholm och att det är dit det blir en flytt? Jag har alltid kunnat tänka mig Stockholm.
Eller kan han även vara från andra platser?
Ser du något speciellt på Alla Hjärtans Dag?
Kram

31 Kristin:

skriven

Takk for alle de fine og interessante tema du tar opp, kjære Esmaralda.
Jeg tror ikke jeg er der hvor jeg misunner noen noe. Derimot så unner jeg mennesker alt godt, og håper de finner glede i det de gjør/skaffer seg.
Dessverre tror jeg at for mange i dag, gjelder det å vise et skinnende ytre.
Min far brukte alltid å si" på utsiden blank, på innsiden krank".
Jeg vokste opp i et hjem hvor vi hadde det vi behøvde. Det var ikke alle av mine venner som hadde så god økonomi som mine foreldre, og hadde jeg med venner hjem når vi f eks skulle spise, ble alle bedt med på mat mm.
De grunnleggende verdier får man når man vokser opp, samt at man vel også har med seg noe fra tidligere liv.
Jeg bruker si at: Jeg bryr meg ingen ting om hva mine naboer gjør, så lenge de ikke er slemme mot andre. Men, roper de på hjelp, ja, da kommer jeg :)

I kveld skal jeg på konsert sammen med min bror og svigerinne. Ser fram til det.

Håper det går bra med MG.

KRAM!!

Svar: Du har en positiv och sund inställning.. live and let live... då blir det också som bäst. Ha nu en riktigt fin kväll med konsert !! Kram :)
Esmaralda

32 Sus:

skriven

Hej
Blir det något av alla planer....
Love sus

Svar: Nej inte av alla men något blir det.. kram :)
Esmaralda

33 Milla :

skriven

Väldigt bra o passande för så känner jag precis att alla andra har ju bra liv men inte jag. Är så trött på allt just nu, vill bara gå o gömma mig. Det är konflikter hemma o krav på jobbet.
Jag har så svårt att sätta gränser så folk nästan kommer innanför mitt skal, mina föräldrar stod aldrig upp för oss. Hur ska jag lära mig, jag försöker, men människor lyssnar inte. T ex på jobbet så ska det bli som andra vill o jag blir överkörd.

Svar: Du behöver lära dig att markera på rätt sätt...men allra först behöver du inse att du är viktig och att du sannerligen är en person att räkna med.. kram
Esmaralda

34 Louise:

skriven

Trots en hel natts sömn är jag jättetrött. Inte så konstigt när man dragit på sig en dunderförkylning. Idag vill jag bara ligga i sängen och sova. Mannen får ta hand om barnen.
När han vaknat. Fick till och med ställa in en intervju igår. Ska dit på måndag istället.
Sen ringde en annan biträdande förskolchef men jag missade samtalet fast mejlade henne istället. Får se hur det går där.
Man får hoppas man får något av jobben.

Möte med prefekten och min lärare på onsdag om hur vi ska blicka framåt.
Jag vill bara ha tillbaka mitt G och sen lägga VFU V på is. Kommer mötet gå bra och får jag tillbaka mitt G från förra praktiken?
Jag fick det och sen inte. Dåligt faktiskt.

Tacksam för svar och ha en fin dag. Kramar.

35 Catarina:

skriven

Kloka tankar o råd. Visst är det så. Så mycket stress i onödan. Jag är ju en hopplös nostalgiker som älskade tiden förr 😍💖 Jag läste nyligt att leva ensam o isolerad ökade sjukdomsrisken markant. Sån är min livssituation o på en social själ är det tortyr..
Legat o tänkt i några nätter om det skulle gå att få hjälp att flytta hem igen, ett socialt nätverk bara man går ut genom porten, gymmet, bibblan, bra hundvägar, bättre hjälp för mig visserligen ingen sjukvård..jag står inte ut här😞
ha det bra! kram

Svar: Står man inte ut är man skyldig sig själv att skapa förändring.. kram :)
Esmaralda

36 adad:

skriven

Hej! Ser du vad min kollega M tycker om mig? Får speciella vibbar av honom och hans blickar, inbillar jag mig eller är det något? Isåfall vad?

Trevlig lördag allihop!❤️

Svar: Din kollega tänker lite extra på dig.. kram
Esmaralda

37 Jennifer:

skriven

Hej igen! På tal om livsstress... Hörde nyss på nyheterna om bombexplosionen i Kabul där många oskyldiga människor miste livet och genast blir jag alldeles hypernervös och stressad, hjärtat dunkar, känner en stor oro i kroppen, o jag känner att jag liksom inte borde vara här, utan där. Att jag inte borde vara här.

Jättekonstig känsla. Ibland känns det nästan som om en del av min själ och mitt hjärta blev kvar där, om du förstår vad jag menar? Kan det vara så? En del av mig längtar alltid tillbaka o när jag hör om tragiska nyheter därifrån blir jag så starkt påverkad. Det går rakt in i hjärtat. Varför är det så? Kram

Svar: Du är connectad med den platsen och där har du levt.. troligtvis inte bara ett tidigare liv och fler.. kram :)
Esmaralda

38 Linnean 🌸:

skriven

Det där var bara såå bra skrivet! Helt rätt!
FB är ett ganska skrattretande ställe oftast. Det är ”finaste” ”bästa” och såå tjusigt. Följer några äkta människor där bara. Just det där med fin fasad utåt fick jag ju en rejäl smäll av förra veckan. När sonens skolkamrat berättade om alla övergrepp och helvete när han växte upp. Kan lova att den yttre fasaden var sååå fin. Har mått dåligt av allt jag fick veta om den familjen. Gräset är sällan grönare på andra sidan staketet. I går fick jag ju behandlande massage. Jeezez, jag går som jag skitit på mig i dag. Värsta ”träningsvärken” från nacke ner över häcken. Hoppas att detta ska göra nytta nu. Kan lova att det inte var någon mysmassage men jag gjorde det inte för att mysa utan för att ha mindre ont och kunna gå bättre. Så nu hoppas jag!
En ganska fin dag i dag med sol här. Ska festa lite med min väninna i kväll. I går hade min tyske vän skickat paket med det mest underbara tyska godis som finns. Ljuvliga praliner m krisp från himmelriket i. Det tycker jag var ganska rart gjort! Så i dag är jag glad! Även om jag går som skadskjuten pingvin eller nåt. Önskar er alla en kul och fin helg! Kram!
/Linnean 🌸

Svar: En sån massage kanske MG skulle ge sig på !! Sol har vi här också och det är lite ovant! Vad roligt att få ett paket med godis bara sådär och ikväll festar du med väninna.. en fin helg med andra ord :) Kram :)
Esmaralda

39 Mirjam:

skriven

Så sant så sant fina Es!

Jag är inne i en sån stressig period sen en vecka innan jul, då jag var med om ett hjärtskärande avslut. För mej var det inget avslut för kg fick aldrig nån förklaring. Nu går jag här i mitt limbo o lever på hoppet. Det sista som överger en är ju trots allt hoppet.
Kan jag lita på hoppet jag har i min magkänsla? Kommer Niclas och jag återförenas och lösa det här? Hör han av sig. Ovissheten dödar mej
Kram kära du

40 Skorpan:

skriven

Tack igen Es!
Kram Skorpan

41 Adad:

skriven

Tack för svaret!❤️ Varför tänker han lite extra på mig? Verkar han vara intresserad eller vad är grejen liksom?

42 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Själv är jag inte så avundsjuk som tur är. Det är nog för att jag gör så mycket roligt efter de förutsättningar jag har. Det är för att jag lärt mig att inte stirra mig blind på det jag inte kan göra utan göra det mesta möjliga av det jag faktiskt kan. Ju äldre jag blir desto mer har jag också lärt mig att inte ta saker för givet och jag har lärt mig uppskatta det jag har.

Just nu sitter jag och uppskattar att jag har en trädgård som jag sitter i just nu med tre kaniner och kaninhagar och att kaninerna verkar så löjligt lyckliga över att få komma ut. De gör såna där tokiga busrusningar.
Underbart 😊

Kram ThereseC

Svar: En livsfilosofi som ger trygghet ! Och så din lilla familj med kaninerna... fridfullt och mysigt..kram :)
Esmaralda

43 Lydia💕:

skriven

Gillar inte fb och har inte det provade en gång men blev stressad av det och tog bort det
Gjorde adress ändring idag och det kändes konstigt hoppas och tror att det blir bra nu med allt
Och undrar om det kommer att hända mig igen att jag blir kär igen och att det inte tar lång tid har så mycket att ge av mig själv till någon
Lydia💕

Svar: Ja det känns som om det vänder nu och blir så mycket bättre.. kram
Esmaralda

44 Adad:

skriven

Tack för svaret!❤️ Varför tänker han lite extra på mig? Verkar han vara intresserad eller vad är grejen liksom?

45 Tingeling:

skriven

I dag skiner solen, jag och dottern har varit nere på stan. Jag trivs att bo mitt i stan, bara gå tunt hörnet så har man "allt". Så åt vi lunch på stan. Tycker det är så himla roligt att gå med min dotter på stan, längtar tills hon blir lite större och orkar mer! Tills hon blir tonåring och inte alls vill synas på stan med mig 😁
Jag ska passa på nu!

Och det är också det jag har i tanken... Jag vill ha ett jobb där jag kan jobba vart jag vill i världen, inte jobba heltid. Jag vill vara med min dotter så mycket som möjligt. Min mamma dog när hon var 41 år. Tänk om det skulle hända mig. Tiden är dyrbar. Dem på mitt jobb fattar inte. Tror dem tänker själviskt utan att tänka på det. Och det får mig ha lite dåligt samvete, att dem så gärna vill ha mig jobbandes där.

Har funderat mycket hela morgonen. Kanske jobba 75 % och plugga 50 % så jag kan få csn. Matte 2 och sen kanske ett språk. Kan det vara en lösning....?

Ni som jobbar inom skola och förskola, vilken utbildning är bäst om man vill jobba i förskoleklass, lärare eller förskollärare? Eller spelar det ingen roll? ☺

Kram!

46 Lotta:

skriven

Många vill ju visa upp sig på sociala medier. Det kan störa mig ibland för jag kan bli avundsjuk på folk som reser till vackra ställen och har en underbar familj att göra det med. Säkert bara för jag är singel...
Undrar om jag kommer åka till ex Thailand med en man...skulle vilja resa mer, men med en kärlek....

Kram Lotta

47 Mia:

skriven

Hej!
Allt ska vara så bra utåt, men verkligheten kan vara något annat.

Vi har en stor tävling framför oss och sonen vill så gärna vara med men är nu skadad. Hinner han bli skadefri och får han åka på tävlingen?
Kram

Svar: Lite tveksamt... kan han delta så blir det på håret.. kram :)
Esmaralda

48 Helena Ir:

skriven

Ja,så ska man göra..tänka på det positiva..
Tror det kanske har med min ålder..eller jag vet inte riktigt
vad..men jag vägrar att dras ner i ett negativt hål!
Har varit där..vill leva ju!

Skorpis(ja jag vet..Skorpan heter du) hoppas du inte tog illa upp när jag skrev Andas! Jag tycker du har det tufft nu..och önskar så att det vänder för dig..tycker nog inte som din kompis att du ska vara kvar där..inte som det är nu..
Vet du jag ska faktiskt skicka lite healing till dig idag..lite sådär piggelin- healing!

Kram ..kram .. :)

49 Mim1:

skriven

Hej!

Jag tycker att jag inte har det så lätt och mår inte så bra. Finns alltid någon som har det värre brukar jag tänka. Hoppas att får jobb och hyfsad inkomst snart.

kram

50 MollyD:

skriven

hej E

Stackars lille MG! Så förargligt att behöva spara på köttbullar ;)

Jag måste fråga för jag grubblar ihjäl mig.
Fick ju bröstcancer, tog bort hela och nytt lite udda är på plats. Ingen strålning och ingen cytostatika så det var tur. Lade om kosten pronto, väldigt lite animalier och då bara fisk o skaldjur o ägg vid enstaka tillfällen. La till några kosttillskott som jag läst om.
I somras fick jag veta att jag hade allvarliga förändringar efter cytologprov. Gör om då är nästan inget och dom är förbryllade, vill för säkerhets skull göra konisering. Nu JAAAA YEY , det visar ingenting.De nada!!!
Sedan hade jag ett födelsemärke påett ställe som plötsligt såg illa ut och börjat växa, jag tänkte att nu räcker det. Har använt vissa eteriska och vegetabiliska oljor och så imin förnekelse vile jag inte titta på födelsemärket jag haft så länge jag kan minnas. MEN så tog jag mod till mig OCH det är BORTA! Syns inte att det hr funnits! Tror på det jag gör men det känns som mirakel.

Nu till min fråga, kan du se om min kropp läkt sig själv när det gäller cytologprovet eller hade dom förväxlat prover??
Läkarna var väldigt förvånade att det gått från svårt till nästan inget och nu ingenting alls. Känner mig så innerligt tacksam så du anar inte.
KRAM

Svar: Din kropp har en stark helande förmåga. eller rättare sagt, förmågan sitter ju i din själ och ditt tänk.... du har en stark gåva.. kram :)
Esmaralda

51 Karamellkungen:

skriven

Hallå i bloggstugan :)

Tänkvärt ämne idag. Det är otroligt lätt att bara se den där glättiga fasaden och då få för sig att perfekta liv existerar.

Brände precis min varma choklad på spisen. Så inte är det perfekt här inte haha.

Tror du träffen med karln går ok nästa vecka? Om den blir av. Kram!

Svar: Till 70 % säkerhet blir den av.. kram :)
Esmaralda

52 Susanne Amalia :

skriven

God mitt på dagen ...
Varje dag händer det .. varje dag finns det något att njuta av ... varje dag kan man se på allt som händer nyanserat .. Pengar är en stor bov i dramat .. personligen har jag lärt mig att leva med universum och finna glädjen i det lilla .. en del kallar mitt liv för fattigt men det är så många som blir avundsjuka ..
-hur kan du bara inte bry dig ... men det är ju det jag gör.. bara inte om samma saker ..
Under min uppväxt fick jag och min kusin silverbestick av min mormor .. varje jul, födelsedag och namnsdag fick vi öppna paket med silverbestick .. det var hennes sätt att ge oss en framtid för man var förberedd för livet om man hade silverbestick.. Min mamma har tagit dessa och använt dessa silverbestick mot mig .. Du kan inte få dem för att du är inte värd dem eftersom du .. inte har tillräckligt fina vänner.. du inte uppskattar dem tillräckligt .. eftersom du diskar dem i diskmaskinen .. eftersom du är adopterad av mig och jag bestämmer över dig .. och eftersom du inte får lyckas i livet eftersom du inte är av fint blod ... men detta har fått mig att inse att lycka handlar inte om saker .. jag har väldigt lite saker och är lycklig med det .. sedan har jag pippi på vissa saker som behagar min själ .. jag har muggar.. glas .. och är galen i hantverk.. som jag kan göra själv .. har alltså muggar .. ringar .. glasfat ... tallrikar som jag har gjort själv och gillar att använda dem ... sådant där skit säger min mamma .. men jag är så glad för jag har ju haft roligt när jag har gjort den .. och kul när jag har målat glasen ... gemenskap med vänner när jag har format koppar .. gjort fat .. infattat stenar .. det är så kul att skapa och se hur det något blir användbart .. jag har en regel jag köper inget jag kan göra själv .. men sedan har jag ruckat på detta för jag kanske inte riktigt har tid eller material ... jag är lycklig och mina barn har haft roligt .. vi har tillsammans byggt funderat och skapat .. Inget riktigt hem säger en del .. men vad finns det för lagar som bestämmer när ett hem är riktigt ..,, min bokhylla kostade undefär 1500kr att bygga och den som var riktig på Starlands kostade 20 000kr .. Jag påstår inte att jag har rätt utan att detta är ett sätt att leva ..

Jag undrar bara varför det är finare att ha dyra saker .. när man kan njuta av livet och leva i det ... solen går upp och jag njuter av morgonen .. dagen kommer troligen att inehålla glädjeämnen och jag saknar inte mitt silver ...Jag har vatten att dricka .. troligen får jag äta och jag har något att sätta på kroppen ..
Sedan har jag också dyra vanor .. det ska jag inte sticka under stol med ..
jag älskar att uppleva .. det är dyrt ibland .. jag vill uppleva under ytan .. marint .. skitdyrt att dyka .. jag vill rida .. åka slalom åka på kryssningar .. njuta av sol vind vatten och äventyr sedan vill jag ju ha fungerande elektronik så att jag kan skriva .. just nu försöker jag samla pengar så att jag kan göra lite på min lista som jag har ... och då säger tandläkaren att det kostar 30 000kr att få ordning på felväxande visdomstand och käk operation ..
och ibland stoppas man av livet .. jag har haft så mycket sjukdomar detta år .. pannikulit armbrott strok systa på bukspottkörteln njursvikt och nu tandproblem ... men allt har sin mening ... och det visar sig alltid efter ett tag .. jag ber alltid änglarna och universum om hjälp.. eller tackar för att jag blir upplyst och finner glädje i vardagen ... och det är min styrka .. jag tror att alla har en styrka och det gäller att hitta sin livsstil och vara nöjd med vardagen för det är då man lever .. semester saker är bara något för stunden vardagen är alltid konstant ...

Vardagen är viktig och att vara nöjd med vardagen är för mig det som är livet.
Jag ser hellre det som är positivt än det som är negativt ... livet ska vara glädjefyllt ...

Pengar är ett problem i samhället i dag ... folk styrs av elektroniska pengar och bankerna gör upp kalkyler på hur mycket av dessa siffror du får förbruka .. och vart de kommer ifrån och om du får köpa hem att bo i ber

53 Susanne Amalia :

skriven

Inlägget blev för långt så jag tror att det blev lite halvt .. här är fortsättningen ...
Pengar är ett problem i samhället i dag ... folk styrs av elektroniska pengar och bankerna gör upp kalkyler på hur mycket av dessa siffror du får förbruka .. och vart de kommer ifrån och om du får köpa hem att bo i beror på hur mycket kontroll staten har över dina elektroniska pengar .. om du ska sätta in pengar i banken så ska pengarna komma från redovisningsbara källor .. och det hjälper inte ibland ..

Förr styrde makten över folket med religion nu styr makten över medborgare och folk med elektroniska pengar .. det bekymrar mig faktiskt ..
Det är en stor stress i dag över att inte ha dessa elektroniska pengar .. eller att inte kunna köpa saker ... man premerar och prioriterar ... Elektroniska pengar styr idag människors val och köp ..
Om du har en firma och gör ett jobb .. du ska få in 30 000 av en kund och denna kund inte betalar i tid .. så måste du redovisa för staten varför denna kund inte betalade i tid och du måste ha vidtagit åtgärder för att få in dessa pengar inom en viss tid annars kräver staten pengar av dig vid årsredovisningen .. stress stress stress .. Nottingham Robbin Hood .. här får jag varning .. detta är inte riktigt klokt ...

Nåväl nu önskar jag dig en underbar dag fylld av mys och MG en lugn härlig myslördag ... vila så du blir frisk ..
Föresten blev jag inspirerad av din Anka i går och gick på kinakrog och åt Friterad Anka med Annans.. magiskt gott .. <3

Svar: Ja, det är stress på alla håll och kanter... vad roligt att du fick lite matinspiration igår :) kram :)
Esmaralda

54 shima1:

skriven

hej Es! när blir vi föräldrar? när kommer graviditeten hur nära då?

55 S:

skriven

Jag har alltid kännt att jag bara existerar.Jag har aldrig landat och känt mig hemma någonstans.Jag jämför mig med andra och det känns inte bra alls.

Ser du mig kommer ur detta och hitta rätt för mig?
kram

Svar: Ja, du behöver jobba på att höja din självkänsla och din inre trygghet... och går du in för det så lyckas du och kommer må så mycket bättre.. kram
Esmaralda

56 U:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha ”tagga ner” JA det är precis så man känner inför vissa

Es, tror du min tillkommande kärlek är från Stockholm, ligger ca 10 mil ifrån där jag bor. Eller kan han även vara från annan stad?
Kram

Svar: Han kan komma från vilken stad som helst.. jag ser inget klart.. kram :)
Esmaralda

57 Lotta S:

skriven

Tack Es, jag visade ditt svar för dottern och berättade varför jag litar på dig (bl.a. för din vänskap med finländskorna), jag tycker hon verkade lugnare!

Svar: Underbart att höra :) Det gör mig glad.. kram :)
Esmaralda

58 Helena Ir:

skriven

Nu har jag sett filmen "Adoptionens pris"
Vilket öde..en sådan trasig flicka..jag tittade på henne och undrade..Hur mår du? Var hon rädd..slutat tro på de vuxna?

Förstod inte det där när hon satt och åt..vad gjorde hon,som var så förfärligt? Hon fick gå från bordet..så försiktigt hon svarade på tilltal..som en robot..

Och föräldrarna,de biologiska..vilken sorg! Att få höra: Varför gråter du? Var tacksam!

Måtte flickan fått ett bra liv..och kanske hon fått möta sina biologiska föräldrar igen..kanske hon fått en styrka att orka ..


Kram :)

Svar: Ja, den filmen griper en och det gör ont ända in i hjärterötterna !! Kram
Esmaralda

59 Jennifer:

skriven

Hej, försöker igen: hur stor chans är det att det blir något mellan mig och A? Kram

Svar: Runt 50-60 % chans.. men det lär inte bli något bestående.. kram :)
Esmaralda

60 Sus:

skriven

Hej
Hur hjävla ego kan man vara ....
Ge mig ett tips....
Love sus

Svar: Dags för dig att sluta tro och hoppas... kram :)
Esmaralda

61 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Kör en gissning såhär nära inpå,
Tror du att jag har någon dejt eller en man i kärlekens tecken på alla hjärtans dag?
Kram

Svar: Tveksamt om det hinns med till alla hjärtans dag.. men det kommer så småningom.. kram
Esmaralda

62 Maria:

skriven

Hej!
Jo det är lätt hänt att man jämför sig med andra mer lyckade..man frågar sig varför? Vad har hon/han som inte jag har osv..inte bra men ändå finns de där nån gång tankarna. Men vi har en egen väg att gå, egna prövningar att gå igenom. Just nu mår jag inte så bra, är orolig flr hur allt ska gå med flytt o samboskap? Kan du se nått? Blir det vi på riktigt?
Kram 💗

63 Boudica:

skriven

Skönt att höra att det är inge större besvär med MG! Mamma får ju själv lite träning med att bära runt på MG ;)

Saknar själv en liten vovve, men inte riktigt passande för tillfället. Hade även en liten tanke här om dagen, att jag skulle adoptera en hund spontant, och sen lösa eventuella problem som dem kommer! Som att låta pappa vara dagvakt åt den medan jag jobbar, haha!
Oavsett så hoppas jag det inte dröjer länge innan jag får en sådan tillökning i familjen! :)

Det är inte stressen som är det stora problemet, det är bristen på återhämtning som är problemet för de flesta. Man stannar upp för sällan. Även problem för mig, min tid räcker inte till av någon anledning, och jag som tycker att jag lever lite väl mycket i nuet!

Senaste dagarna här har präglats av kaffe-abstinens! Huvudvärk, frysande, och trötthet, som jag reagerar! Minskar kaffeintaget inför en liten fasta. Bara för att reboota mig själv. Nytt år så att säga!

Så mycket jag vill få gjort men inget blir gjort, hur ska jag göra för att organisera mig och få allt gjort? Varför är jag så oorganiserad när det gäller mig och hemmet? Men på jobbet är jag betydligt bättre! Hur/kommer jag att lösa det här?

KRAM!

Svar: En hund kommer.. fast det är nog bäst att du inte är alltför spontan :) Du kommer att jobba på att hitta ditt fokus och du kommer att lyckas.. kram:)
Esmaralda

64 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du jag tog fel val? Hade de andra alternativet vart bättre?
Kram

65 DM:

skriven

Hej Es

Ser du någon dröm gå i uppfyllelse för mig detta årt?
kram

66 Hmm:

skriven

Jag litar inte på min mans bror. Känns som han döljer mycket. Stämmer det jag känner.

67 T:

skriven

Klokt inlägg. Tack! 😊

68 Hmm:

skriven


Jag litar inte på min mans bror. Känns som han döljer mycket. Stämmer det jag känner.

69 Helena Ir:

skriven

Skorpis..jag skickade till dig :
Om du vill så berättar jag vad jag såg..

Kram :)

70 Mia:

skriven

Hej!
Allt ska vara så bra utåt, men verkligheten kan vara något annat.

Vi har en stor tävling framför oss och sonen vill så gärna vara med men är nu skadad. Hinner han bli skadefri och får han åka på tävlingen?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: