Öka din självkänsla...2

Konkreta tips hur du boostar din självkänsla :

Utmana dig själv och se rädslorna i vitögat. Det är kanske hemskt just för ögonblicket men du växer rejält och det känns så bra efteråt

Var snäll mot dig själv och beröm dig ! Tala om för dig själv vad du är bra på

Skaffa dig en affirmation. Hitta en känsla eller egenskap som du vill förstärka och upprepa detta flera gånger om dagen

 

 

 

Undvik relationer som förminskar dig - genast och bestämt.

Våga blir arg när situationen så kräver och våga visa kärlek och omtanke när du känner att du vill. Oavsett till vem

Var närvarande i stunderna. Lägg undan din mobil och ge den du pratar med 100% uppmärksamhet. Lyssna och prata aktivt. Alltid.

Kan du träna dig på att stanna i stunderna så växer du.

 

 

Lyssna till din inre självkritiska röst.  När någon tillrättavisar dig ska du inte gå in i den första känslan som  handlar om försvar… utvidga ditt tankefält och  se dig själv med klara ögon. Den som tillrättavisar dig kan  ha fel fel… eller rätt… försök se sanningen exakt som den är.

Misslyckas du så är det bara upp i sadeln igen. Trägen vinner.

Lura hjärnan i situationer som stressar dig. Plockar du fram positiva och fina inre bilder i en  tuff situation – så kan du  bättre hantera det som sker .

 

Gör ingenting viktigare än det är – överdriv inte

Är du rädd för att misslyckas så  tänk dig in i situationen vad som händer om allt går åt helvete… och detta tar udden ur verkligheten.... och blir lika hemskt som du tänkt dig så gör det ingenting.. du överlever... och det glöms bort.

 

 

Tänk dig in hur människor med stark självkänsla agerar och  ta efter!

I och med att du apar efter så väcker du nya känslor inom dig och det sker en utveckling

 

Ja, det här är en del av de tips jag kan ge till  er som vill boosta självkänslan

Kanske ni kan tipsa vidare om annat ?

 

Kram & kärlek

1 Ht:

skriven

Hej!
För 6 månader sen bestämde jag mig att jag vill byta jobb.
Jag vet att jag kommer må så mkt bättre.
Har sökt o sökt, och dem jobb jag sökt har inte hört av sig.
Kommer jag hitta något och när?
Kramar!

2 Lydia💕:

skriven

Självkänslan har försvunnit på mig rejält nu under den här tiden och känner mig trött och ful hela tiden vet att jag är duktig på alla sätt men det känns inte så just nu och vet inte hur jag ska få tillbaka den igen och när man ska känna sig stark igen som man var förut vet inte allt känns tungt
Lydia💕

3 Michaela:

skriven

Tack för väldigt bra tips! Skall ta det med min psykolog i morgon och se om vi kan jobba med detta.

Utmana mig själv ... ja då är det att söka jobbet som har sista ansökning i Mars. Tänker ofta på det men förutsättningarna ser annorlunda ut idag och det är därför jag inte söker. Även om jag vill. Vill massor men hindras av olika saker. Önskar jag kunde följa mitt hjärta.

Befinner mig i skogen nu med snö och strålande sol. Njuter :)

Nu måste jag tyvärr ställa en följdfråga så att jag fattar :) Om jag och R kommer ses igen så måste jag ju även träffa C för de hör ju ihop. Eller har jag missuppfattat allt?

Kram!

4 Skorpan:

skriven

Bra tips. Jag behöver bli starkare i min tro på att jag kan o att ta emot kritik. Lite lustigt är det ju när någon säger att man måste kunna tåla kritik o sen har den människan själv svårt med den saken 🤔. Då undrar ju jag... Det är ett livslångt arbete, det här med att jobba med sig själv o knappast blir man nånsin färdig... Men färdig är jag med tanke på karln, var har han fastnat??
Kram Skorpan

5 Helena Ir:

skriven

Bra tips, måste sparas!

Jag försöker acceptera mig själv..som oftast :) Vem är utan fel och brister. Livet är ett enda lärande..hela tiden möter man nya människor..och det är omöjligt att alltid tycka lika!


Jag kan vara otroligt impulsiv i mitt möte med människor..på gott och ont..borde jag kanske tänka mig för mer?! Ibland undrar jag om jag upplevs som för mycket..säkert en skada från barndomen.där man inte skulle yttra sig för mycket!
Minns att jag blev sååå besviken när det jag sagt inte fick något svar!!

Det som jag kan bli lite trött på är när jag får frågor om kost och hälsa..mitt favoritämne! Där tycker jag alla får ha egna åsikter.. och leva som de vill!Men fråga mig inte..om du är ute efter att såga,det du får höra...trist!

Tack för tipsen..kanske man lär känna sig själv bättre :)

Kram :)

Svar: Du är jättebra precis som du är !! Helt ärligt !! Kram :)
Esmaralda

6 Milla:

skriven

Har låg självkänsla men jobbar med mig själv o mitt värde.
Min dotter har blivit utsatt för en snuskig man via mobilen, nu kontakt med polisen. Kan du se hur det fortlöper? Blir det rättegång, straff för honom o skadestånd osv....

Svar: Jag tror inte att det drivs så långt som du tycker det borde... kram
Esmaralda

7 Fanny2:

skriven

Nu lägger jag till dessa inlägg på min startskärm så att jag kan läsa dem då och då. Ibland behöver jag någon slags påminnelse för att vilja försöka igen... Ibland känns det mindre bra.

Jag har så blandade känslor om saker. Inom vissa avseenden känner jag mig klarare som vad jag behöver för att må bra. Jag vill gå klart min utbildning, jag vill resa, jag vill träffa min soulmate... Du sa att han inte var den rätte och det har du rätt i och jag kan se varför. Jag är rädd att någon blir sårad om jag inte går min egna väg redan nu pga det jag vet. Tänker han ens på mig eller har han slutat bry sig? Vad vill han mig? Undrar och undrar...

Kram

8 <3:

skriven

Tack för bra inlägg det där med mobilen ska jag tänka på.Tror att jag blivit bättre på att sätta gränser förhållanden. Det som var med G var inte sunt. Han vill ändra sig men det är alltid samma sak att jag inte kan lita på honom upp och ner med humör och saker vi ska göra. Fler runt mig har sagt att jag börjar se glad ut igen. Min bror frågade igår om jag inte hittat någon bra kille att verkligen satsa på. Finns ingen i min närhet jag känner så med nu. Kommer jag gifta mig Es och få det där lilla familjelivet och ett lite lugnare liv ?
Kram

9 M.m:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för de bra tipsen.

Ser det ut som att jag gör någon större förändring innan kärlekn kommer? Har inga planer nu på att flytta eller byta jag. Har fått ett jobb som sträcker sig ett år fram.
Handlar det om någon mindre förändring? Eller är det en större?
Kommer saker att börja rulla även när det är såhär nu snart?
Kram

10 Louise:

skriven

På väg hem från en intervju som kändes bra. Nu ska de prata ihop sig och så ska ena biträdand prata med min referens som hon har jobbat med sen ska vi bestämma tid om ett besök på förskolan som de behöver folk på omgående. Jag vet att jag tar lyckan till det högsta men jag vill jobba där. Det kändes inte lika stelt som igår.
Blir jag anställd blir jag anställd som pedagog. Jag vill jobba där.

Möte imorgon med prefekt och lärare.
Jag hoppas jag kan prata mig till att de ska ge tillbaka mitt G för har jag detta plus 15 hp så behöver jag bara jobba något år och sen göra vfu V.

Så kommer det bli en anställning där och kommer mötet gå bra imorgon?

Nu ska jag köpa ny kedja till Angel(talismanen).

Tacksam för svar och ha en fortsatt fin tisdag.
Kramar.

11 Vårblomman:

skriven

Hej Es

Kommer våren med något spännade?
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: