Vavadejasa ??!!

Det är sällan folk nuförtiden säger: Vad var det jag sa ?!!

Istället säger de lika  skadeglatt  att   ” Nu är jag inte sån som säger vad -var -det - jag sa men OM jag hade gjort det så hade här varit rätt tillfälle”  

Det har blivit lite förfinat men är lik förbannat helt onödigt.

 

Själv är jag inte ett dugg bättre.

Dåvarande mannen i mitt liv  skulle tälja nåt helt onödigt  och han  kunde inte hantera kniven och det såg  rent livsfarligt ut.  Jag tycket han skulle sluta genast.

” Du kommer bara att skära fingrarna av dig”  sa  jag som den kloka gumma jag är.

” Bullshit” fräste mannen som ju själv märkte att det inte gick nåt vidare

Och rätt som det är händer det.  Blodet sprutar litervis, som en fontän och avhuggna fingrar ligger och  ringlar i snömodden.

Då pekar jag åt honom och skriker : VAVADEJASA !!!!!???!!! VA ??!!

 

Nej, riktigt så illa var det inte… fingrarna satt fast och blodet sprutade inte… det rann lite och droppade ner i snön och ändå var jag tvungen att skrika  vad-var det - jag -sa !

Jag lovade mig själv att det var sista gången.

Ändå blev det en upprepning och den här gången var det barnbarnet som  skulle klättra i träd

Det får man gärna göra för mig… barn ska få göra sånt   men jag såg också att det frusit och grenarna var halkiga och isiga.

” Jag tror inte det är så bra ” försökte jag, det är halt och du kan slinta och trilla ner

Ungen försäkrade att inte  slinter han inte

Och det var precis vad han gjorde.. när han var nästan uppe i toppen

Jag hörde ett  ”ritch”  när magen sprättades upp  av en vass gren och jag såg hur tarmarna först nådde marken och sen kom pojken efter.

 

” VAVADEJASA !!??”  vrålade jag…  och insåg snabbt att ritch-ljudet  var jackan som fick en reva och tarmarna var den röda halsduken.. så egentligen var ju  ingen skada skedd.

Jag försökte reparera det hela och påtalade för ungen hur viktigt det var att komma upp i sadeln direkt.  ” Jamen jackan…” sa han och sneglade på revan som var rejäl.

”Skit i jacka tyckte jag, den är ju förstörd i alla fall så  nu klättar du upp i trädet unge och så är det bra med den saken

Han klättrade.. han nådde toppen… jag applåderade och sen gick vi in och drack varm chocklad  & åt  upp pepparkakshuset

Jag tror det var sista gången jag yttrade de onödiga orden.

 

Jag bara menar.. det är så lätt att döma andra.. ibland glömmer man bort att se sina egna tillkortakommanden…

 

Kram & kärlek

1 Ht:

skriven

Hej!
Va tycker O.L om mig?
Han tittar så..
Han är en hög chef på mitt jobb så känner mig orolig..
Kram!

2 MollyD:

skriven

Godmorgon
Nu har jag väntat länge för att inte trötta ut universum med mina frågor . Tålmodigt följt med i flödet, utmanat, gnott på, öppnat upp men får liksom ens en glimt av kärlek.
Är också lite rädd att om jag träffar ngn, tog bort ena bröstet för snart 2 år sedan men har fått ett nytt som är ok men mina 2 ihop är udda. Gamla tanten oroar sig
Finns han som ser mig och bortom det jag varit med om?
Kram

Svar: Ja detta är ingenting som du alls ska oroa dig för... när kärleken kommer så älskas hela du oavsett vilka brister och fel du kan tänkas ha.. och i detta känner du dig så trygg.. kram :)
Esmaralda

3 Tingeling :

skriven

Jag kan också vara lite så till min dotter ibland,fast jag säger mer typ, "mamma har alltid rätt", när jag sagt något och hon inte lyssnar och så visar det sig att jag hade rätt. Och att jag alltid har rätt stämmer ju såklart inte 😉 jag försöker faktiskt mer och mer reflektera hur jag är och vad jag säger när jag sitter i massagestolen och spikmattan på kvällarna. Jag kan gå igenom någonting som inte gick så bra och tänka vad jag kunde gjort annorlunda. Och jag gillar det. Och det hjälper.

Och angående ditt förra svar att allt är genomförbart bara rätta viljan finns... Självklart är det så när jag tänkte på det på min spikmatta 😁Jag har bara ingen 100 % klar bild än exakt vad det är jag vill göra. Eller så är det jag som är velig för jag vill så gärna att denna gång ska bli 100 % rätt, jag vill inte famla runt och byta jobb och aldrig vara nöjd. Jag vill känna att det är 100 % rätt. Förut kunde jag ju byta jobb och ha olika yrken och plugga och gillade det. Har blivit lite mer bekväm tror jag.

Här har det kommit massa snö, och vaknade alldeles för tidigt pga plogbilen utanför.

I dag är det fredag och ska ut och äta med en kompis i kväll, dottern är hos pappa till söndag. Jag ska fixa och dona och ta det allmänt lungt.

Trevlig fredag!

Kram!

Svar: Ja självrannsakan är nyttigt och bra och ger utveckling ! Ha nu en härlig kväll på stan.. kram :)
Esmaralda

4 Little miss piggy:

skriven

God morgon Es!
Jag själv nämner de inte så ofta när jag tänker efter, ytterst sällan men visst har det hänt. Gud vad du skrämdes! 😱😰 Fick verkligen bilder i huvudet när du skrev om dom avskurna fingrarna och blodet som spruta samt tarmarna som ramlade ut ... hahaha! 😂 🙈 Slutade andas ett tag men nu funkar andningen igen. 😅

Undrar lite över flytten och praktiken. Vet att du inte kan se NÄR saker och ting händer men tänkte och hoppas att du kanske kunde se något. Vet inte om något har förändrats så därför frågar jag och det är inte för att vara tjatig. ☺️ För länge sedan nämnde du att du såg en flytt för mig till staden jag bodde i när jag var liten. Ser du det fortfarande och i så fall inom ett år (vet att jag har stor del i att de ska ske)? Du nämnde oxå då att jag skulle få jobb i en annan stad och inte i den jag bor i nu samt att de skulle ske jobb via en praktikplats. Ser du detta oxå fortfarande? Blir det många praktikplatser innan de leder till jobb? Mycket tacksam för svar! Ha en bra dag och pussa goa MG från mig! Kram 🐷

Svar: Ja, sådär i andan om kan man ju få fel för sig !! Jag ser både jobb och flytt för dig och på den positiva sidan.. inga andra detaljer tyvärr.. MG pussas glatt tillbaka :) Kram :)
Esmaralda

5 Misstjejen:

skriven

Hej

Drömmar om flytta och jag är barnvakt till brorsans barn. Efter den känns som jag vakna på en annat ställe tills jag var på min egen ställe som jag vakna på?

Vad kan det betyder och känns så mycket av verklighet?

Vill dom visar något om det?

6 <3:

skriven

Godmorgon kära Es den här vintern känns så tung som att jag bara står och stampar. Ser du om det kan bli en resa till sol och värme om någon månad ?
Kram
💖💖💖

Svar: Ja du kommer resa och jag tror inte det dröjer så länge... kram :)
Esmaralda

7 Dunegull:

skriven

Ser du någon positiv förändring för mig detta året gällande jobb?

8 Sus:

skriven

Hej
Jo just....
De är så jag kommer i håg mamma...
Vavdejagsa....
Morr....
Love sus

Svar: Ja, eländiga ord....kram :)
Esmaralda

9 Anki med flock:

skriven

Godmorgon Es
Jag har mer använt mig av blicken när jag förmanat grabbarna innan och det hände ...den med stora förmenande uppspärrade ögon :-)

Ryggen mycket bättre Tur man kan sin rygg Snön ligger gnistrande o vacker med härliga minusgrader
Ja så härliga var inte -5 i morse när jag skulle ta kissprovet på Moses Är glad att det är mörkt ...Måste varit en syn för gudarna ,medelålders kärring i morgonrock jagandes hunden med en kastrull i högsta hugg i djupa snön...håll nu tummarna att det är ok så jag kan andas ut

Ha en mysig fredag , vad veckorna går fort ändå

Kram Anki med flock

Svar: "skratt".. ja jag kan se er i snön i den tidiga morgontimman :) Den som var mest förvirrad måste ha varit Moses ! Jag håller alla tummar..& det gör MG också .... du får meddela hur det går.. kram :)
Esmaralda

10 Susan:

skriven

Så sant så, man vill ju gärna tro att man e felfri 😇 men så e det ju inte😉 Insikten om dom är det viktigaste .... gör man sen ngt åt dom e det ju ännu bättre..

Fredagskram åt alla

Svar: Kram tillbax :)
Esmaralda

11 Helena Ir:

skriven

Inte så populärt de där orden..så jag undviker att yttra :)

Igår fick jag veta att sonen äntligen fått sin egna butik!
Inte precis där han bor,men ändå så att det räknas som relativt nära..Vi har ju inte så bra kontakt..sedan saker hände..hans fru har nog lagt det åt sidan men min son..vojne..vojne!
Så beskedet om butiken fick de flesta se på facebook..
Ett besked som man velat glädjas åt ..
Ska han inte tina upp snart den här tjurskalliga sonen jag har!?
Den här pojken som var så fin och go som yngre..

Tränar även idag..gladhormoner :)

Kram..och må bra puss till MG :)

Svar: Vad roligt att han fått sin egen butik nu.... sonen kan vara envis som du vet... men visst tinar han upp... det kommer.... MG pussas tillbaks och en kram från mej :)
Esmaralda

12 Tildis:

skriven

Haha jag känner igen mig så mycket! Gör så varje dag men då är det jag som är den som gör tokiga saker.

Kommer vi bli/vara nära vänner eller slutar vi umgås nu i vår? Kram

Svar: Finns en risk att vänskapen får mindre utrymme.. kram
Esmaralda

13 Nj:

skriven

Haha.. precis så har även jag gjort, man har lixom sett faran före.. och är sen nöjd när det händer.. vavadetjagsa👍.
Händer det något på min jobbfront? Har sökt några olika jobb.. behöver komma bort från där jag är nu. Kram

Svar: Du kommer få ett nytt jobb... kanske inte något av de du sökt nu.. men det ska inte dröja så länge ändå.. jag ser en positiv arbetsförändring för dig.. kram
Esmaralda

14 Skrållann:

skriven

Hej!
Ja det där är tråkigt att både säga och höra, och ändå så hasplar det ur munnen ibland.
Inatt drömde jag att jag blev sjuk. Jag fick stickningar och domningar på min högra ansiktshalva och ögat svullnade. Jag var hela tiden lugn även om det var obehaglig och mina föräldrar skjutsade mig till sjukhuset. I bilen var jag mest orolig över att jag säkert var tvungen att uppge min vikt när jag kom till akuten och hade mest ångest över att jag skjuter upp min bantning hela tiden.
Kan jag tolka drömmen på något särskilt vis?

Kram❤

Svar: Drömmen är en signa att du ingenting ska skjuta upp.. ta tag i det du måste på direkten.. kram :)
Esmaralda

15 EPM:

skriven

Godmorgon!

Ja, vi måste titta inåt lite mer... Tyvärr så tittar väl vissa av oss för mycket inåt och anklagar oss själva för allt som blit fel. Balans är väl nyckeln.

Jag är orolig över hur jag kommer klara jobbet. Ny mark för mig, spännande, pirrigt och nervöst. Men roligt!

När det gäller J så pendlar jag hela tiden, nu hoppas jag igen. Trots att jag vet att han fulspelar. Kanske hade han fattat stt hans beteende inte är ok om jag inte hör av mig...?

Kram

Svar: Du måste nog vara tydligare och tala i klartext... kram :)
Esmaralda

16 Jossan :

skriven

Så ledsen jag är! Igår berätta en tjej att vår gymnastik har ändrat tid så det betyder att jag bara kan träna 1 gång i veckan. Så nu överväger jag att sluta. Kan ju säga att det blev många tårar som föll. Jag känner inte för att betala 900kr för 1 gång i veckan..

Nu är det iallafall fredag! Äntligen blev en jobbig dag på jobbet igår..

Imorgon är det lördag och kakkalas igen! Åh no! Tur man ska till gymmet innan.

Kram

Svar: Ja, äntligen fredag.. här är dock en som ska försöka undvika kakkalas.. kram :)
Esmaralda

17 Mwk:

skriven

😁
Trevlig helg allihopa!!
Själv hoppas jag att jag får en fin helg med honom.
Kram

18 Skorpan:

skriven

Ja det uttrycket har man ju använt, men tror faktiskt jag inte använt det på långa tider. Fast det syns ju i mitt ansikte när jag är av den åsikten. Har låtit mina ungar klättra, vilket jag inte tror att jag fick göra tiderna? Får se hur många men de fått ;).

Undrar om stressen ordakar glömska? Igår då jag kom hem märkte jag att min säng var bäddad, vilket jag inte tyckte jag hade gjort på morgonen? Ytterdören var svår att få upp o lampan i julstjärnan, som hänger i fönstret, hade gått sönder under dagen. Den var hel på morgonen då jag gick. Märkligt.. Borde bli av med stressen tror jag...

Nu lite att äta o sen jobba..
Trevlig fredag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, nog är det så att stress ställer till med en hel del problem... kram :)
Esmaralda

19 Mij:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha ja det kanske kan vara lite retande att få höra det när det går illa, men det var ju precis så man sa ju!!

Es, du har tidigare sett att kärleken är från en annan stad. Blir det en flytt till en annan stad med kärleken? Flyttar vi till den stad kärleken kommer ifrån?
Kram


Svar: Flytt blir det när kärleken kommer.. men jag ser inte vart.. kram :)
Esmaralda

20 Catarina:

skriven

Ja, visst är det lätt att dra till med just Vad-vad-e-ja-sa. Det slinker ur en innan man hunnit blinka ibland. Men hellre det än den förfinade något arroganta varianten..
Klok mormor-farmor att tänka på upp-i-sadeln-igen! Där lärde jag mig något.
Jag funderar på att ”ge upp min dröm” på riktigt o flytta hem igen. Jag har kämpat så hårt men det vill sig inte o nu har jag börjat överväga om inte en flytt hem till norr vore det bästa...
Kram

Svar: Tänk ett varv till... det känns tryggt för dig att tänka på att flytta hem till norr.. men kanske att de inte blir riktig så bra som du tänker dig.. kram :)
Esmaralda

21 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha ja det kan menas väll att man borde lyssnat, men det misstaget har jag själv gjort. Varit envis och inte lyssnat på andra sen ser man attt de lik förbannat var den andra som hade rätt, då får man helt enkelt lära sig till nästa gång.

Vad kan jag förvänta mig av mötet med henne?
Ser jag ut att ha träffat någon kärlek då mötet med henne sker?
Kram

22 Michaela:

skriven

Det är grymt skönt att få säga de orden men det slår oftast fel. Dags för helg igen. Träning och hemmamys väntar. Vad beror tystnaden på? Kram och hoppas MG mår bra och jetlagen gett med sig.

Svar: Tystnaden beror på osäkerhet,... jetlagen minskar tack o lov... och MG får bra som väl är.. han ska på undersökning nästa vecka och lite nervöst är det.. kram:)
Esmaralda

23 Lilla Jaget:

skriven

Hej Esmaralda,

Ja det är svårt att hantera sina egna tillkortakommanden.. ibland behöver man ju få höra om dom på ett vänligt vis så att man har en möjlighet att bli medveten och försöka förändra sig, om man vill.

Försöker på nytt idag (på samma bog som dagens ämne..)

Vad har han emot mig egentligen chefen?

Svar: INgenting egentligen... men det blir ofta fel.. kram
Esmaralda

24 Mim1:

skriven

Hej!

Nytt år och nya förhoppningar säger många men finns det något hopp för mig tror du? Just nu så verkar det inte finnas några förhoppningar för mig tvärt om.

Kram

Svar: Visst finns det hopp.... du kommer i hamn.. kram :)
Esmaralda

25 Virrhönan:

skriven

God morgon!

Ha ha men det är väl himla bra att det uttrycket finns, gillar faktiskt att ta till det ibland :-)
Idag har jag en bra känsla i kroppen, det sprätte till och jag blev glad bara så där! Tänker köpa mej nåt gott till kvällen och mumsa på och så lite vin på det. Sen blir det även lite lyxigare frukost imorgon, hoppas jag på om inte humöret vänder haha. Jag har träffat på så mycket folk redan idag som hälsat glatt och jag får trevliga leenden så jag blir alldeles till mej. Blir verkligen folk så glada av att se mej? Blir snyggingen lika glad han när vi träffas? Önskar er en skön och glad helg. Kram

Svar: Jamen det är väl härligt att markera att det är helg !! Och visst blir människor glada när de möter dig.. du blir så lätt omtyckt... och just för att du är värd att bli omtyckt.. kram :)
Esmaralda

26 Ull:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att jag hinner både ta körkort och operera brösten innan en kärlek kommer ?
Kram

Svar: I alla fall hinner du det ena.. kram
Esmaralda

27 Solstjärnan :

skriven

Hej😊

Jaadu vad var det jag sa..
Har nog tyvärr ibland använt detta uttryck.
Du har nog så rätt, att det nog kunde vara bättre att låta bli, om möijligt.

Undrar såhär en kall men fin fredag om min stora kärlek börjar bli redo att möta mig.

Kram Solstjärnan 🌟


Svar: Jag kan ju hoppas.... mötet närmar sig.. kram
Esmaralda

28 MalinS:

skriven

Usch det där brukar jag höra ofta av min man, lika irriterande varje gång. Äntligen fredag, så jag sett emot det hela veckan.

Har du kommit över jetlagen?
Kommenterar inte ofta här men läser bloggen dagligen.

Kram

Svar: Vad roligt att du följer bloggen :) Jetlagen är NÄSTAN över.... somnar vid 2 på natten och vaknar vid 9.... ska bara backa en timme till.. sedan är det klart :) Ha nu en go helg.. kram :)
Esmaralda

29 Bedragen:

skriven

Hej Esmeralda,

Min sambo har varit med ngn annan under hela 2017,
vi har nu sålt huset men han vill att vi gifter oss och skaffar ett nytt gemensamt boende. Men jag känner att jag inte kan lita på honom, framför allt vill jag ha svar på varför han har träffat henne. han säger att han inte vet att det var inga känslor. Är det ngt du kan se? Varför? och kommer det att hända igen?

Svar: Ska ni satsa på nytt så behöver ni en tid i parterapi för att reda ut... känns inte riktigt sunt om man väljer återkommande otrohet... kram
Esmaralda

30 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Jo det är såhär att jag har blivit intresserad av en tjej nu, nu är inte hon jag stod och snackade med utan en annan tjej som jag la till på Facebook och blev vän med. Jag har börjat skriva med henne och då undrar jag om det kan bli något mellan mig och henne? 😁

Kram

Svar: Chansen finns... inte så att hon är din soulmate men lite romantik kan det bli.. kram
Esmaralda

31 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Känns inte bra just nu o ännu mindre bra känns det om jag inte får ihop folket till nästa veckas möte, öde o elände!! Det måste fås ihop.. Bara måste!!
Kram Skorpan

Svar: Du reder det men du lever under en stress som inte är särskilt nyttig.. kram :)
Esmaralda

32 Lotta:

skriven

Ja, det uttrycket fick jag höra väldigt många gånger under min uppväxt. Ger mig ångest och skuldkänslor...hua...
Jag har försökt att absolut inte säga så eller känna så inför mina barn, men man är ju inte mer än människa om man säger så...

Är lite orolig för äldste sonen. Är det något som jag inte ser och behöver ta tag i. Svårt med tonårsbarn...

Kram L och ha en härlig helg

Svar: Ja det är svårt med tonårsbarn... de har ett behov av frigörelse och självständighet... försök nå honom genom att vara intresserad och nyfiken på vad han tycker o tänker.. använd humorn, det kan ha en positiv verkan... och det blåser över... kram :)
Esmaralda

33 åsa:

skriven

Hej E!
Oj vad fort saker kan hända när man nu ska va så redig o förmana. känner igen det. vad vad det jag sa. fniss!

Kommer L att hjälpa mig? el är han sur? trög på att svara känner inte igen honom. blir små irriterad av bemötandet
Ha en fin helg.
kram Åsa

34 Mia:

skriven

Jag ser att du Es är intervjuad av Blogg.se
Råkade se första sidan och intervjun när jag var på väg till bloggen. Jättekul. Ha en god fredag. Kramar.

Svar: Ja, det var roligt - jag fick förfrågan för ett tag sedan om jag ville vara med och det tackar man ju inte nej till :) Ha du också en fin fredag.. kram :)
Esmaralda

35 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer de att fastna mer för henne? Gilla henne mer?
Kram

36 Vi:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att han kommer ångra sig ibland? Kram

37 Vv❤:

skriven

Es, jag har försökt och prata och skriva till honom men han svarar inte. Om det är så varför tar ardi inte bort mig från vänförfrågan,Es du sa innan att jag kommer åka till österrike flera gånger. När kommer jag resa dit?

Kram

38 A:

skriven

Har två småttingar här som är duktiga på ordet; kan själv 😅 Många gånger varje dag man vill säga, vad va det jag sa? 🙈

Undras om man får ordning på sig själv o allt snart?
Sömnen är som bortblåst.
Söker alla jobb jag kan som tandsköterska o skickar även mitt cv till de ställen som inte söker. Väntar besked från ett till ställe nu i dagarna om vad jag tror en ev intervju. Man är inte så populär som småbarnsförälder tyvärr 🙄
Kommer jag arbeta som tandsköterska i det närmsta eller överhuvudtaget?

Idag fick jag ett "vik" på en förskola så blir några slantar som kommer in på kontot iaf 🙏🏼

Kärlekslivet existerar inte heller 🙈 Drömmer om män jag vet man aldrig kommer bli tillsammans med 🙈 Just nu blir jag väldigt kär i kändisar o fantiserar ihop att man vill leva i en kärlekssaga som på filmer eller serier 😅 Börjar bli helt knäpp 😅 Just nu är det George Clooney o Winsor Harmon (Thorne Forrester från glamour) ja, herregud 😅
Hoppas på en verklig kille snart ✊🏼🙏🏼💕

Nu ska vi ut o busa i snön som pojkarna säger (mer grönt än vitt i gräset 😅)

Kram

39 Pia1:

skriven

Säger ofta den frasen dock oftast till mina egna misstag 😂 usch vad jag är nervös, vet verkligen inte om kirurgen kommer ta emot mig ens. Jag vill verkligen reda ut och åtminstone förstå vad jag har för utväxt i hjärnan. I första hand ville han att jag får ny röntgen men det är den lilla detaljen med remisstext, exakt vad som ska kollas/mätas som måste bli rätt. Så jag önskade så hett att han kunde skriva den. Om vårdcentralen gör det så kommer det bli galet igen 😥

Svar: Om det kan krångla så krånglar det.. så verkar det vara för dig just nu... ge dig inte.. kram :)
Esmaralda

40 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Då mötet sker med henne har jag träffat en ny kärlek då?
Kram

41 Sherin:

skriven

Ja ibland blir jag också tvungen att säga vad var det jag sa haha

Tusen tack för svaret senast bästa Es!Ser du något kring honom eller mötet?? Vad som helst som jag kan ha med mig under tiden

Kramar

42 <3:

skriven

Hej kära Es hur kommer man till din intervju ? Vill gärna läsa den. Du kanske kan ha den i ett blogginlägg.
La G märke till mig i söderbacken i tisdags ? Skulle han känna igen mig igen.
Kram

Svar: Den ska finnas på Blogg.se första sidan.... kram :)
Esmaralda

43 Tisa:

skriven

Hej Es!

Igår ramlade jag ute igen. Jag blir så rädd för att ta mig ut. Om jag tar mig till affären imorgon ser du om jag ramlar då?

44 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur stor är chansen att den flytten sker i år?
Kram

45 Sippan:

skriven

Hej Esmaralda! Det är väl sådana där ord som bara flyger ur en. 🙂 kan tänka att det ibland blir så för att man faktiskt blir lite rädd. När jag blir rädd kan jag bli arg men det beror på att man tycker om den/det man blir arg på för att man är rädd om dem. Och såklart den som får höra att man inte ska göra något så reagerar ju ofta den med att det kan jag visst! 😊 Det är ju som med barn. Vill man få barn att göra/inte göra något så funkar ju "tvärtom-metoden" ibland bättre.
Kan jag lita på att A inte har kontakt med den han träffade i somras? Han säger att han inte har det men jag är osäker och vill inte bli lurad igen.
Kram och ha en härlig dag! 🤗

46 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer de att fastna mer för henne och hennes personlighet?
Kram

47 Linnean 🌸:

skriven

Jo, det har man nog använt en del! Tror inte jag gör det så ofta numera. Lite skämmigt när man gör det. Ditt sätt att beskriva dina ”vad var det jag sa” var riktig kul 😆
I går träffade jag min sons klasskamrat från grundskolan, på stan. Det mötet berörde mig så djupt. Alla pusselbitar föll på plats...alldels för sent! Den här pojken berörde mig redan som 4-åring på dagis. Hans enorma bruna ögon, blicken, oron i kroppen. Hans otroliga intellekt. De följdes åt ända till nian. Hans föräldrar var...trevliga. Speciellt pappan! En lång, oerhört snygg rumän med samma fantastiska ögon som sonen. Man blev knäsvag när han pratade med en. Visst! Det fanns det alla anledning att bli!! Det gick rykten om att han var ”hård” mot sina barn. För att inte skriva flera meter om detta så var allt så mycket jävligar än jag ens i min fantasi kunnat tänka mig. Fick veta i går att ryktena var mer än sanna. Stryk, sexuella övergrepp, psykisk misshandel osv osv. Visste ju att den här gossen hamnat i allt möjligt skit. Har hållt lite kontakt med honom via FB. Jag och hans fd klassföreståndare har gjort det av folket fr skoltiden. Det jävligaste är att ingen har anmält detta när det höll på. Han sprang hem till klasskamrater för att få skydd men folk ville inte lägga sig i!!! Människor som tom jobbade med barn!! Jag hade aldrig tvekat att anmäla det jävla svinet!! Men jag såg inte detta! Visste inte! Bodde inte så nära dem. Gud, så jävligt det känns! Så sa han till mig att han ända sen han var liten känt att jag haft en speciell värme för honom. Åh! Det verkar som han vänt sitt liv nu men han är skadad det syns i hans ögon och hela hans kroppsspråk. Känns det som han kan gå vidar och inte falla tillbaka i missbruk och skit? Han skrev med mig på messenger i går kväll och var så glad att vi pratat. Jag funderar på att slå ihjäl hans far! Men karlen har ju svart bälte i karate så det kan bli liiite svårt! Men jag har grunnat så mycket sen vi sågs och vill bara att det ska gå bra för den här fina, smarta kille!
Fredag och verkligen hög tid att städa! Har gundat med havregrynsgröt...kletigt jox! Men måste ju ha bränsle! 😀 Ha en skön fredag!
Kram.../Linnean 🌸

48 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda
Tror du min resa går bra? Tror du det blir bra ? Ska hälsa på min fitter i Stocholm över helgen. Ha en bra helg kram. 😃

Svar: Jadå, jag tror absolut att resa går fint.. kram :)
Esmaralda

49 Tve:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han tveka eller tänka tillbaka ibland? Även om han har gått vidare. kommer han känna hela vägen att han gjorde rätt val att hon passar honom bättre?
Kram

50 ängeln:

skriven

Hej Esmaralda! Tror du att jobbet jag sökt är rätt för mig eller ska jag kolla på andra ställen också? Kram och trevlig helg

51 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag brukar inte säga vadvadejasa. Det behövs inte. Jag ser nog ut som om jag sa det i alla fall, och så en liten suck på det så går budskapet fram 😁.
Här är så vackert väder med sol 🌞 och snö på marken. Älskar när det är ljust!

När jag var hos ögonläkaren så hittade han en metallbit i mitt öga. Han var hemskt fascinerad över att jag inte hade märkt något. Men det kändes lika ont som vanligt, varken mer eller mindre. Jag har fått droppar och tips och råd och så ska jag gå hans kurs om hur man tar hand om sina ögon på bästa sätt. Han sa att många som har gått hans kurs och följt råden har blivit besvärsfria efter ett tag. Han kunde inte lova att det skulle bli så för mig också men han förklarade att chansen fanns. Så jag känner mig väldigt hoppfull.

Kram ThereseC

Svar: Men vad läskigt med en metallbit i ögat... tog han bort den eller vad ska ske där ? Kram :)
Esmaralda

52 Helena Ir:

skriven

Anki (9) tack för dagens garv :)..syn för gudarna..vad skön du är! ;)


Ja,sonen ..kan det vara så att han fått någon släng av min egen personlighet..hjälp! :) Glad ändå för hans skull! Tids nog börjar han tina..dripp..dropp ..

Kram :)

Svar: Jo lita av dig finns i honom... sådant som är bra och sådant som är mindre bra... dvs han är som oss alla andra :) Kram :)
Esmaralda

53 Helena Ir:

skriven

Anki, glömde..givetvis håller jag tummar för Moses!

54 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon ..
Sitter här med nybryggt kaffe en macka med färskost skinka och jordgubbar .. så gudomligt gott ... hade jag kunnat skulle jag skicka över till dig .. brödet är stenugnsbakat och fyllt med frön ...
Ja vad vad det jag sa ... det har man väl sagt .. men när jag fick barn bestämde jag mig för att säga så lite NEJ som möjligt ... De skulle få upptäcka själva inom rimlighetens gränser .. men när jag sa nej så var det nej som gällde .. jag förklarade för dem tidigt att jag inte tänkte säga nej om det inte var så att
1) De kunde göra illa sig själva eller någon annan .. och då menade jag riktigt illa .. skrubbsår räknas inte ..
2) Att trycka ner någon för att vinna själv är nog det värsta jag vet .. då blir det nej ..
3) Familjen har bestämt att vi ska göra något .. då går det inte att i sista sekund komma och säga att jag vill inte åka med ..

En gång så var min yngsta son arg som ett bi på mig och beklagade sig för den stora sonen ... Jag hörde konversationen och så sa den stora sonen ..
-är det mamma eller pappa som säger NEJ ..
-mamma sa den yngste ..
-Då är det helt kört.... där kan jag inte hjälpa dig säger den stora sonen .. han fortsätter .. Om mamma säger NEJ finns det en anledning .. Du har inte tänkt till . då är det så att du antingen skadar dig själv eller andra fysiskt eller psykist .. eller så har du bestämt dig för något tillsammans med henne och hon har planerat för dig så att hon hinner med att hjälpa dig eller skjutsa dig ... Eller så har det hänt något akut som hon inte kan styra över ..
Varför sa hon nej sa den store sonen ..
Det blev tyst och säger den yngsta sonen ..
Det var inget.. glöm det ..
Trodde väl det ... sa den äldsta ..

Däremot har jag sagt så till mitt ex .. vad var det jag sa ... han fick förbud att göra vissa saker för det var helt livsfarligt.. han har tummen mitt i handen CPT en Central Plasserad Tumme
Det han satte upp ramlade ner ... när han målade satt ehn pa tjockt med färg .. så han slapp att måla flera gånger ... när han klippte gräset gick han som han ville .. det kunde vara en diagonal gång och en gång rakt över .. sedan hade han klippt klart och ville ha kaffe
Vad var det jag sa ... sa jag då jag visste detta ... det blev massa merjobb till mig och villan vi bodde i var 450m2 och tomten 1200m2 det vart katastrof jag bara jobbade på villan och dessutom var det jag som skjutsade barnen och lagade all mat ... han tittade på fotboll .. droppen var när han placerade TV:n i sovrummet ..och skrek ... jaaaaa!!!! kl: 04.00 på morgonen jag vaknade... och sa att nu fick det vara bra .. sedan vart det skilsmässa .. vad var det vi sa ... sa mina vänner då...

Så kan jag berätta att jag har haft ett par fina dagar i Sälen .. mycket snö och massor av skidor ... träffade personer som vill sponsra min affärside´... och jag har tittat på boende ... jag har åkt bandvagn och ätit gott ..
Att gå vidare i livet är ett måste ..
kärlek till livet och kreativiteten ...
NU händer det ... bara att flyta med ...
jobba hårt och ..

Ska upp igen och åka mer skidor och fixa lokaler inspiration ... och njuta av livet ... för nu blir det så kul .. bara jobba och jag ska jobba med det jag drömmer om att få göra .. härligt .. låt det bara hända <3

Till dig önskar jag en härligt trevlig dag .. jag önskar MG en fantastisk nosglad dag och låt tack för inspiration och talismaner som bara älskar att få verkställa önskningar .. <3 Guiderna är med mig och jag vet att det är bara bra saker som händer nu ...
Svar: Låter härligt... hoppas du fick mitt mail med emailadress till en i bloggfamiljen som ville komma i kontakt med dig.. och jag tror också att bra saker kommer hända dig nu.. kram:)
Esmaralda

55 Carin:

skriven

Åh, jag förstår precis vad du menar! Lika väl som jag ogillar STARKT att höra de orden så vill jag helst inte ens tänka dem själv! Istället så kan jag humma instämmande tillsammans med den "drabbade" för man vet att det är det absolut sista man vill höra, haha...

Svar: Exakt :) :)
Esmaralda

56 Helena Ir:

skriven

Skorpis; Andas!
Trevlig helg..
Kram :)

57 Michaela:

skriven

Eftersom jag är trög så måste jag tyvärr fråga så att jag fattar :) Tystnaden berodde på osäkerhet sa du. Gäller det känslor för mig och så eller ngt annat?

Ha en fortsatt fin fredag! Kram

Svar: Jag ser inte vad osäkerheten gäller.. bara att den finns där.. kram :)
Esmaralda

58 orolig Lilla blå :

skriven

Ha ha. Ja den kommentaren är då inte poppis.. 😁

Kroppkakor står på dagens schema! Så strax ska det kånkas 1,5 kilo potatis från Ica.. Öländsk tyngdlyftning skulle vara ett bättre namn för det.

Känslan är i övrigt sådär. Blir så otroligt arg och frustrerade över att han fortfarande har mental makt över mig trots att det var ett bra tag sedan nu och kontakten är bruten för gott. Skulle aldrig ta upp den igen. Ångest och skuldkänslor titt som tätt. Påverkar mig negativt och ofta. Speciellt nu när jag snart ska ut och söka jobb. Har jag något att oroa mig för där, kan han påverka jobbsökandet negativt? Fått en referens som jag hoppas förstår och talar fint om mig.. Så ledsen om ett misstag skulle få förstöra.

Stor kram!

Svar: Kroppkakor har jag aldrig gjort... men gott är det.. här blir det papas aorugadas ikväll :) Nej jag kan inte se att du har något att oroa dig för.. sträck på dig och gå ut i livet... du är 100% rätt.. kram :)
Esmaralda

59 Lydia💕:

skriven

Är nog lätt och säga så vad va det jag sa utan att tänka sig för ordentligt.
Undrar över ditt svar om du går rätt väg för att uppnå min dröm och vet man vad som är rätt väg då eller väljer jag fel väg och undrar om det tar år innan jag uppnår det jag drömmer om och jobbar på ?
Lydia💕

60 Louise:

skriven

När min dotter gör något som jag inte tycker hon ska göra och gör det ändå säger jag att du kommer göra dig illa. Nehej jag kan inte göra det. Någon minut senare gör hon sig illa och jag säger enbart jag sa ju det.
Mamma har alltid rätt...för det mesta.
Men barn måste få utforska och skada sig lite grann.

Sitter på bibblan och kollar igenom böcker om tidigare forskning om samspel och lek och den boken som jag så klart behöver är inte här. Blir så trött. Det är en libraryuse bok så den som lånat den måste sitta här.
Hittade dock lite igår så jag skrev en del.

Just nu är mitt liv kaos och jag vet inte hur jag ska orka ta itu med allt. Känns som det bara är jag som kämpar här(och då menar jag inte med examensarbetet) med att försöka få ett jobb, att ta hand om barnen, tjata på mannen som är så jäkla seg och inte söker jobb alls. Allt verkar ligga på mig och jag orkar inte bära upp det.
Allt jag vill är att få ett jobb inom snar framtid och att han ska börja jobba helst nästa vecka men det händer inte. Sedan han blev klar med sin måleriutbnildning så har han bara suttit vid datorn och sökt som mest 2 jobb.
Han förstår inte allvaret alls och han måste ha ett jobb i februari annars måste vi gå tillbaka till de sociala som jag inte alls vill.
Blir det jobb för honom (om han söker) eller han kommer gå arbetslös länge till?
Jag vill ju gärna ha ett jobb.
jag ska skriva in mig på vikariebanken men jag tror inte att jag kommer att få jobba där igen, de är helt hopplösa men det är sista gången jag söker i alla fall sen får det vara så.
Får jag jobb snart?
(Förresten vi vann 240 kr på jokern i onsdags på två rätt. Hade varit gött och få alla nummer rätt på joker för då hade vi vunnit 30 miljoner.Men det är en önskedröm.)

Tacksam för svar och ha en fin dag. Kramar


61 Khaleesi:

skriven

Usch, jag är så fruktansvärt ledsen just nu. Fick reda på idag att jag inte får vara kvar på mitt jobb. Har blivit erbjuden en plats på ett annat ställe och är så orolig nu att jag inte kommer klara av det. Jag vet varken ut eller in! Och anledningen till att jag inte fick vara kvar känns inte som sanningen heller. Ska jag söka mig till något helt annat? :(

Svar: Pröva den platsen du får och känn efter... funkar det inte så sök dig någon annanstans men ge det gärna en chans först.. kram
Esmaralda

62 Smöla:

skriven

Försökte gå in i mig själv så jag ”hamnade” i min väns hem.. fick fram en äldre dam med en gammaldags grön kjol. Hon va bastant och hade lite ont i ryggen. Fick fram att hon letade efter pengar.. är detta sant eller är de bara en vild fantasi jag fick för tillfället?

Svar: Det ligger något i det.. jag tror inte det är fantasi. .kram
Esmaralda

63 Skorpan:

skriven

Tack Es för stödet!
Det löser sig väl nog...
Fin intervju på blogg.se!
Snart helg, undrar om jag orkar nåt extra..
Kram Skorpan

Svar: Ja, det var kul med intervjun :) Visst orkar du lite extra.. planera in nåt kul.. kram :)
Esmaralda

64 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda.
När det är daga för flytt till annan ort kommer barnets pappa att godkänna den då? Vi bor redan nu i olika städer men kommer han godkänna flytten?
Kram

65 Hjärta:

skriven

Hej Esmaralda.
Drar en chansning och frågar till alla hjärtans dag har jag någon då?
Kram

66 Fanny2:

skriven

"Vad var det jag sa" är det värsta man kan säga om man inte vill bli osams med andra oavsett om man har rätt. Oftast är det bättre att låta andra få lära sig av sina egna misstag och ta det därifrån... Det var klokt att barnbarnet fick en till chans. Tycker det är fel att vara för överbeskyddande för då blir barnen rädda i framtiden. Nu har jag nästan slutat helt med "vad var det jag sa"... Vad hjälper det när skadan är skedd.

Es, nu har vi pratat mer om vad vi vill just nu och kom fram till att bara ha sex. Jag tänker sätta väldigt tydliga gränser. Det känns skönt att ha bestämt något samtidigt som jag har en känsla av att han kommer att ångra det längre fram och vilja ha mer. Har jag fel? Du har rätt, han är inte den rätta och jag kommer att tröttna förr eller senare och vilja dra.

Kram

67 k:

skriven

Ser du mig som gift i framtiden ?

Kram

Svar: Ja det gör jag.. kram
Esmaralda

68 Anki:

skriven

God eftermiddag Es

Nu är man tillbaks från storhandling och veterinär
Moses är nu helt friskförklarad ! Han dricker ju mycket men det gör tydligen en del hundar Var bara det att jag hakade upp mig på det eftersom det var det första jag märkte när han var förgiftad...fast då drack han verkligen mycket !
Så skönt så jag ska steka strömming och "knäcka" några öl i kväll o fira Köpte färsk strömming idag såå gott det ska bli !

Ha en dunder Fredag alla !

Kram Anki med frisk flock !

Svar: Strömming är galet gott !! Vilken tur att Moses är frisk nu... nu får fira ordentligt ikväll.. kanske en strömming för Moses också ... MG hade insisterat på en skvätt öl.. han blir ju rent stollig när någon dricker öl o tigger till sig sista dropparna.. kram
Esmaralda

69 Uppgiven:

skriven

Hej!

Ser du om jobb är på väg eller dröjer det eller blir det inget jobb alls för mig?

Kram

70 ThereseC:

skriven

Hej igen!
Jodå, ögonläkaren plockade bort metallbiten. Han frågade om jag ville ha med den hem 😂. Men när han skulle visa den för mig tappade han den på golvet och sedan var den försvunnen.
Kram ThereseC

Svar: En lurig metallbit alltså.. kram :)
Esmaralda

71 Sherin:

skriven

ibland blir jag också tvungen att säga vad var det jag sa haha

Tusen tack för svaret senast bästa Es!Ser du något kring honom eller mötet?? Vad som helst som jag kan ha med mig under tiden

Kramar

72 Lilla blå:

skriven

Tack goa, goa Es ❤️

Där lättad en tyngd. Herregud, att du orkar med oss ibland.. SÅ tacksam för det! Du gör skillnad och mycket gott ska du veta.

KRAM igen!

Svar: Tack:) kram :)
Esmaralda

73 M:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur stor är chansen att den flytten till annan ort med kärleken sker i år?
Kram

74 Erika.F:

skriven

Finns alla de sätta att tala om för någon att
vavadejasa, eller lyssnar du inte, eller, du ser väl att jag hade rätt. Har hört många varianter på dom som tror sig förstår bättre än någon annan. Tröttsamt.

Min kära älskade granne har somna in. Jag är så ledsen. Nu kan jag inte gå ner en trappa och, ringa på hennes dörr. Under sju år har vi umgåtts, en lång tid som nu är över. Ungdomlig i sätt och sinne. Hon nådde en ålder av 91 år.
Hög ålder,därmed levde hon på lånad tid.

Nu har jag en "Änglavän" istället för en vän på bottenvåningen. Saknade kommer att vara länge. Se hennes fönster balkong och veta, där är inte hon längre. :(

Har hon det bra där hon är nu?

Kram.

Svar: Hon har det så bra och tänker på dig med stor kärlek.. du var och är fortfarande viktig för henne... kram :)
Esmaralda

75 Hoppet:

skriven

Hej Es

Ser du om jag kommer hitta ett nytt jobb som jag trivs på?
kram

Svar: Ja det kommer du helt klart att göra.. kram
Esmaralda

76 Sus:

skriven

Hej
Flyttar han hem snart?
Love sus

Svar: Du ska inte räkna med det.. kram
Esmaralda

77 Vilken lösning ser jag?! Ghostwriter :

skriven

Nu behöver jag verkligen din hjälp!! Finns det en lösning?! Kommer någon kunna låna mig? Nu har jag bara ett par få dagar på mig att hitta en lösning.

Vill inte gå igenom detta mer. Det är för mycket skit som sker så bryter ihop nästan.
Kram

Svar: Jag ser inte hur det ska lösas... men jag ser ser att du kommer vidare... kram
Esmaralda

78 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda

Jag är så rädd för att få någon allvarlig sjukdom. Oron gör att jag sover dåligt. Jobbigt att ha det så här. Ser du om det blir bättre?

kram


Svar: Du kan sluta oroa dig för det som inte sker... sök terapihjälp om du inte kommer över den här känslan.. kram
Esmaralda

79 Al:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser jag ut att ha träffat någon när mötet med henne sker? Har jag någon kärlek runtomkring mig då?
Kram

80 Milla:

skriven

Ibland kan man inte låta bli att säga det, speciellt när vederbörande inte har lyssnat fast man känt på sig utgången.
Jo, jag börjar känna att relationen tär, den som jag har, dock har vi bestämt att vi ska resa bort snart, så det känns lite taskigt att ställa in det. Men just nu har det varit för mkt, han stänger in sig, deppar, tröstar sig med alkohol för att han är sorgsen, sjuk, ej kontaktbar med telefon, chatt eller när man ringer på. Ser du ngt som vägledning för mig?

81 A:

skriven

Hej Es

Finns det någon hälsning från andra sidan?
kram

Svar: Ja, det finns en speciell hälsning... snart ställs du inför ett val och du ska välja med hjärtat.. det är viktigt... och så finns det massa kärlek till dig.. kram
Esmaralda

82 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ska försöka planera in nåt, kanske kompisfamiljen om de inte är alltför upptagna..

Tack Helena Ir, jag ska försöka andas, alltid haft svårt med dn saken ;).

Trevlig helg..
Kram Skorpan

83 A:

skriven

Tack snälla för svaret Es:)kram<3

84 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det ut att kunna hända något extra eller romantiskt här?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: