Arbetsintervju eller inte.....

De flesta har väl någon gång varit på en arbetsintervju.  Det brukar gå  hyfsat tills de där oundvikliga frågorna kommer ” Vad är din bästa sida och vad är din sämsta " ?

Suck.

De flesta har ju  ett inövat svar typ att de sämsta sidorna är ju att man är lite morgontrött och att man  kan vara aningen envis ibland.

Ingen säger som det är ” Jag tål inte stress” eller ” Jag arbetar aldrig över” eller ”Jag  är en obotlig tidsoptimist och kommer alltid för sent”

Det går ju inte för sig att straffa ut sig  själv  på en gång.

Alla värsta är nog att säga att man inte har några dåliga sidor alls eller att man inte kommer på några. 

 

 

Vad som ligger högt i topp om positiva  sidor är ju att man är nyfiken och gärna lär sig nytt. 

Då gnuggas det händer. 

Man ska vara handlingskraftig och våga fatta beslut – men samtidigt får man inte vara någon översittare utan respektera sina medarbetare.

 

En kompis fick en gång frågan om vilka tre negativa ting hon kunde säga om sig själv och ärligt  och snabbt svarade hon: Fet, ful och fobi  för silverfiskar.

Hon fick inte jobbet, kan jag säga.

Jag har fått alla jobb jag sökt – och det  beror helt säkert på att jag knappt sökt några.

Förr i tiden  fann det ju mer jobb än  jobbare och man kunde söka jobb på tisdagen och dagen därpå var man i full gång.  Utan inervju.

 

  

Jag har ju haft eget företag  väldigt länge… och då rår man sig själv, tack så mycket !

Innan dess  var jag  frilansjournalist  och körde mitt eget race.

På särskolan sökte jag en tjänst som jag fick  och inom vården fanns det hur mycket  jobb som helst.

Jag sökte jobb på Sankta Maria utan att de utannonserat något ledigt.. jag gick bara dit och vips hade jag ett fast jobb.

Men annars hittade jag mest på lite konstiga och udda grejor.... sökte till exempel  fondpengar för att fara till Kina och  undersöka  situationen för barn med Downs Syndrom och under en period  satt jag på  Christiania i Köpenhamn och målade krukor..  jag som knappt ens  kan prestera en huvudfoting !

 

 

 

 

Och under en period på flera år när jag pluggade så tjänade jag grova pengar på att varje vecka skicka pornografiska noveller till Lektyr och Fibaktuellt " Svenska folkets  sexvanoror"

Och jag ljög som en fiskarkärring & hade olika signaturer varje gång... som " Kåta Kajsa" eller "Billy Boner" .. ja det är ju nästan så man skäms 😂

Det var på den gamla goa & glada studenttiden !

Kram & kärlek

1 Fina:

skriven

Hej, jag märker att han ofta söker sig till mig, kommer nära mig så fort han får chansen, ler ofta mot mig, skämtar med mig, han dras till mig, varför gör han det? Kram

Svar: Verkar som om han testar,känslomässigt... kram :)
Esmaralda

2 MollyD:

skriven

Godmorgon
En av mina närmaste medarbetare lämnade sin kropp i går och for iväg till alltet. Plötsligt och det lämnar chock efter sig. Så sorgligt och alldeles för tidigt.
Många tankar om livet, hur medarbetaren hade det egentligen. Den sköra tråd som ger oss livet brast och jag antar att han var färdig här. Svårt blir det för oss att hitta alla trådar han höll i bara så där.
Tacksamheten vilar i mitt bröst för så mycket!!
Idag fortsätter jag att vara tacksam för allt dom är men undrar också hur jobbhösten blir för mig nu när även detta har hänt? ( har ju en bipolär psykopat och hantera)
Finner jag styrka nog att hantera allt och komma ut stärkt ur situationen?

Kram kram

Svar: Ja, det är svårt att ta in och förstå när en människa plötsligt försvinner över ! Han har det så bra nu. Du hittar styrkan och du kommer kunna hantera situationen.. kram :)
Esmaralda

3 Tingeling:

skriven

Fast det går ju i dag med, jag har bara vart på en riktig arbetsintervju, dem andra har varit utan jobbiga frågor och mer bara prata. En gång fick jag ett jobb utan att ha pratat med chefen. En gång fick jag jobb via telefon, chefen träffade mig inte innan. Senast var ju för 1,5 år sen när jag bestämde mig för att säga upp mig och prova jobba på förskola. Fick ett 6 månaders vikariat på en gång. Och det var ingen tjänst jag sökte utan jag bara ringde och frågade om man behövde folk, och fick ett ja. Jag gick barn- och fritid på gymnasiet.

Nu var det stället helt fel och jag trivdes inte alls.... Så sa upp mig innan 6 månaderna tog slut. Jag stod liksom inte ut. Däremot fick jag erbjudande också att jag kunde få prova jobba som lärarvikarie på samma skola men sa nej för jag var för feg. Och det kan jag ångra i dag!! Jag frågade dig Esmaralda om detta och du sa jag skulle prova.... Så går det när man inte lyssnar.... 😔

Tips är att ring till ställen som inte har annonser ute och fråga. Dem som har haft annons ute har jag ändå ringt och frågat frågor om själva jobbet innan jag söker för att få mer information om jobbet skulle passa MIG, och arbetsgivare brukar uppskatta det tror jag.

Kram!

4 Jennifer:

skriven

God morgon 🙂 Jag har ett tufft jobb, både fysiskt och mentalt, men måste säga att jag har världens mest underbara jobbkompisar. Vi är ett brokigt gäng men ändå kompletterar vi varandra och fungerar väldigt bra som ett team. Är så tacksam över mina fina kollegor, utan dem skulle jag inte orka en dag.

Fina Es, känns det som att det blir Elvin....? Eller någon annan? KRAM

5 Helena Ir:

skriven

Ja,det var lättare att få jobb förr..
En gång fick jag ett jobb av 70 sökande! Det kändes ju stort..men idag är det säkert ibland flera hundra på ett jobb. Du var påhittig med jobben 😊 och är man ser så kan man tjäna pengar. Författare var du minsann..😊

Här blir det frukost och mer bad idag.
Middag ikväll,med dotter,systerdotter och hennes man (de är på bröllopsresa
Jag har nu fyllt 60 år.

Ha det så bra!
Kram :)

Svar: Jag får säga grattis till 60 åringen... kram :)
Esmaralda

6 Lisa:

skriven

😂🤣🤪.. dagens ABSOLUT bästa 😂.. kåta Kajsa..allt kan man tjäna pengar på.
Har oxå varit på några intervjuer i mitt liv.. tycker det är roligt, alltid lär man sig något nytt😄.
Har nyss fått ett nytt jobb.. som jag ser så mycket framemot att få börja på, men det blir inte förrän i Okt, har 3 mån uppsägning på mitt nuvarande.
Men undrar hur ser han ut som oxå ska komma in i mitt liv??💕❤️.. är han redo snart? Kram ☀️

Svar: Det känns som om han gör sig redo.. jag ser inte hans utseende men känner att han har det lilla extra som gör att du finner honom attraktiv.. kram :)
Esmaralda

7 Jossan :

skriven

God morgon!

Jag vet inte hur många jobb jag sökt. Inte jätte många kanske men jag har varit på ca 7 intervjuer och fick 3 av jobben. Men jag har det bästa nu och trivs så sjukt bra här. Mina rektorer är bara bäst!

Då är vi påväg till ven. Idag är jag så trött. Ska kanske låta mig själv få sova hur länge jag vill imorgon... Ska iallafall börja sova tidigt igen. 🙄

Åh hoppas verkligen du har rätt med att jag kommer få min legitimation snart. Blir trött på min gamla skola...
hoppas lönen ökar när jag fått min legitimation...

I onsdag säger min kompis ”jag börjat bli stressad att alla får barn nu.” Jag svarade henne ”hur tror du jag känner som inte ens är sambo?”
Samtidigt har jag känslan att jag kommer va den som får barn först av oss och den som gifter sig först.. Kan detta stämma?

Kram

Svar: Ja, det du känner kan mycket väl stämma.. kram :)
Esmaralda

8 Rebecca:

skriven

Jag sa att min sämsta sida ör att jag är lite blyg. Fick jobbet i alla fall :)

En fråga, kommer vi ses igen? Hur kommer mötet gå i så fall, vad kommer han tycka? Kram

9 <3:

skriven

Godmorgon kära Es ser du någon fara hot över mamma. Hon blev vittne och indragen till något hon inte skulle behöva i förrgår. Orolig för henne när jag är utomlands och inte är hemma.
Kram

Svar: Ja det var jobbigt för din mamma men det kommer gå bra.. kram
Esmaralda

10 Skorpan:

skriven

Ändamålet helgade medlen Es ;), på den tiden åtminstone..

Ja nog är det svårt i dagens läge att få jobb, först o främst behöver man en sjuhelsikes bra ansökan som väcker arbetsgivarens intresse, sen ska man glra bra ifrån sig på intervjun o sen finns det förstås flera som intervjuas o där ska man då försöka lysa så de väljer just mig. Inte lätt alls...

Jobbigt är det att få jobb o det jobbar jag på. Inte så många nät ute just nu. Undrar vad det är jag ska lyfta fram i intervjun, nåt sånt som gör mig spec intressant o som hjälper mig att få jobbet, kan du möjligen se nåt Es? Vill då gärna ha ett nytt jobb, men vad o var?

Nu jobbas det på hushållssysslorna, som surprise surprise ;), förökat sig drastiskt i antal under den gångna vckan.. Är på gång så nåt ska väl bli gjort..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

11 L:

skriven

Ja, usch vad jobbigt det är att säga dåliga sidor på en intervju. Kanske är det skälet till att jag har det besvärligt att få nytt jobb för jag kommer inte på något bra att säga där. Det var sååå mycket lättare förr då det inte var så krångligt med dessa ”urval” som är nu. Senaste jobbet jag sökte var det 160 ansökningar. Tuff bransch...puh!
Nu hoppas jag på bra besked från jobb jag varit på intervju hos. Ser du om jag lyckas där.

Äntligen lite molnigt idag
Kram L

12 Sus:

skriven

Hej
Har också alltid haft jobb....
Dock har jag ju haft en väldigt lång semester nu....
Har jobbat sedan jag var 12 år...
Skönt att få tänka klart....
Blir de bra tror du?
Love sus

13 Zirs:

skriven

Hej!
Esmaralda tror du om jag har loppis i dag och i morgon att det kan gå? Kram

14 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda! Jag har alltid måstat kämpa hårt för alla mina jobb. Då jag var yngre fick jag så gott som alltid de jobb jag sökte och ville ha! Men de sista 5 åren har varit så jävligt kämpiga. Kämpar ännu och undrar hur i helvete det kan vara så svårt att få ett jobb då man har hög utbildning och bra arbetserfarenhet. Fattar att tusentals andra också är i liknande situation. Men ändå. Hur kan det vara så trögt och tungt, kommer inte framåt.

Ser du vad det beror på att det numera är så KÄMPIGT att hitta ett jobb? Söker nu också. Kram

Svar: Kan bero på att du är geografiskt mer låst till en plats än du var förut... kram
Esmaralda

15 Mareli:

skriven

Hej!
Hela grejen känns så pinsam nu.. jag tror han tycker det känns mest jobbigt också.. är det bäst att bara låtsas som ingenting sen på jobbet?
Kram

Svar: Ja gör du det och känn av.. kram
Esmaralda

16 Cecilia:

skriven

Godmorgon!
Kul med besök från USA, kunde inte låta bli att le när du använde uttrycket "celldelnng" i tidigare inlägg, hehe.

Har känt att jag varit i en svacka, men tror att jag börjar komma tillbaka nu. Fokuserar på saker att se fram emot och fick dessutom reda på att jag vunnit ett presentkort till en butik :)

Vad tyckte tjejen jag träffade igår om mig? Tror du att vi skulle bli vänner om vi umgicks mer? Kramar

Svar: Ja, du är på väg tillbaka ! Tjejen gillade dig men det gör många ..och det kan finnas vänskap där... kram :)
Esmaralda

17 Solen:

skriven

Ja du det kan vara annorlunda idag...jag var på intervju nyligen för ett jobb.
Först telefonsamtal med rekryteraren, sedan inteligens- och personlighetstester ett par timmar, sedan intervju med rekryteraren och efter det intervju med arbetsgivaren. Hej och hå! Lång process!
Nu hoppade jag av det hela efter det för magkänslan var inte bra, men det var nog bra att ha varit med om det där iallafall för man blir ju lite tränad på processen om det blir aktuellt med något annat framöver. Men det var inte helt som förr i tiden :)
Kram ☀️

Svar: Ja, alla erfarenheter är bra !! Du missade inget som hoppade av.. kram :)
Esmaralda

18 Skorpan:

skriven

Läste nåt om blodets järnreserver som kan vara låga trots att blodvärdet är bra, ja gäller inte mig, men jag undrar om det kunde vara så i mitt fall också? Trött o olustig, har svårt att komma igång.. Trist för nu har jag semester o är ensam ;).
Kram Skorpan

Svar: Kolla upp det... jag får tyvärr ingen indikation på hur det kan vara... kram :)
Esmaralda

19 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Då jag tar mig till doktorn så..
Kram Skorpan

20 EPM:

skriven

Godmorgon!

Hahaha! Just skriva noveller tänkte jag också göra under studenttiden, hur svårt kunde det vara liksom- man visste ju vad som alltid var med....😊

Idag spelar Belgien, då blir det moulin marinere och trapistöl. Kul att mina barn gillar musslor😊

Ser du nåt i utseendet hos min soulmate, du har beskrivit hans person innan och att han är klassiskt snygg men jag undrar mer. Yngre, äldre? Andra fearures?

Ser du om A hittar nån lägenhet snart....?

Kramar

21 Milla:

skriven

Du har verkligen många förmågor, skriva noveller, verkligen rolig idé att tjäna pengar på.
Tre semesterveckor kvar, kommer det hända ngt kul i sommar, snart är det jobb igen som gäller. Gör nästan inget annat an jobbar o kämpar på alla plan. Trist.

22 Muminm:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha nå jag kan tänka mig att du allt kan passa som att skriva sex noveller.
Låter som en dröm att jobb är så lättillgängligt.

Ser det ut som om jag kan träffa kärleken innan jag börjar studera isåfall? Att han kommer innan?

Ser du något om hans sätt?
Kram


23 Mim1:

skriven

Hej!

Förlåt mitt tjat men paniken växer för varje dag och jag sover dåligt av all oro. Kan du snälla se om det blir något jobb snart eller dröjer det??


Kram

Svar: Det kan dröja en tid till men det kommer.. kram
Esmaralda

24 Ia:

skriven

Hej
Det är alltid lika svårt att svara på alla dessa frågor som ställs på arbetsintervjuer, men även att sen bestämma vem som ska få jobbet, vem är mest ärlig och passar in i.

Nu har det börjat gå sönder dyrare saker som behöver repareras,
Min ekonomi är inte den bästa efterseparation ☹️
Tycker inte Harri samarbetar med mig där heller eller finns det någon baktanke?
Först ska det här hända för att nästa steg ska kunna tas. Vad?
Kommer det att lösa sig runt ekonomin?

Kram

25 Tildis:

skriven

Idag är jobbsökandet en roligt pina. Alla dessa tester hela tiden. Vad säger dom ens?! Usch.

Kommer jag få ett drömjobb snart? Kram

26 Pia:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag har endast 1 fråga:
Kommer detta förhållandet som jag och den nye mannen har inlett att fortsätta och bli seriöst?
Kram.

Svar: Jag ser en kris komma.. och hur det ska bli beror på hur denna kris löser sig... chansen att ni fortsätter är runt 45-50 %.. kram
Esmaralda

27 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer det blir bra med om jag ger gåva till honom på nästa måndag?

Kommer han förstår mig?

28 DD:

skriven

Hur ser det ut med jobb den närmsta tiden?

29 Erika.F.:

skriven

Är av en annan generation och då det inte fanns begreppet arbetsintervju. Som du skrev Esmaralda fanns det jobb i mängder, bara att vraka och välja. Båda mina söner är yrkeschaufförer. När de gick sin utbildning var en av dom enligt AF tvingade att söka jobb under tiden. Blev han då tilldelat sig ett jobb fick han helt enkelt sluta sin utbildning som kanske nästan var färdig. En krävande utbilning som bara skulle slängas åt sidan.

Hur i hela glödsvedda hel...te är de funtade vid ett sådant reonomang? Där den yngste sonen bor blev han aldrig tvingad och söka jobb under tiden men, äldste sonen fick minsann sätta sig och söka. När han var klar med sin utbildning öppnade han upp AF - sida på internet och sa en ramsa som inte passar sig i tryck och sedan skickade han fingret. Förstår att han var less på deras idioti av stora mått mätt. Dom är så urbota knasbubbliga hela högen att det rent av är synd om dom. Vilken slags funktion fyller dom egentligen numera, inte en enda vill jag påstår.

Är glad ända in i själen att jag numera inte behöver står till deras förfogande på något sätt. Har jobbat inom vården på ett servicehem för äldre med eget boende. Det var mitt kall som det ofta heter när man känner att det bara är så rätt. De äldre var jag så omtyckt av att de kallade mig deras solsken i livet när jag kom in till dom, och många av dom när de larmade frågade efter mig. Sådant kommer jag alltid att bära med mig i livet.

Kram.


30 Erika.F.:

skriven

Helena Ir: Grattis till de 60 åren. :)

31 Cattis:

skriven

Vilket aktuellt ämne du tar upp😃. På måndag är det dags för mig att gå på intervju och jag hoppas så att jag får jobbet. Jag har varit 12 år på mitt nuvarande arbete och jag vill verkligen därifrån. Det nya jobbet kommer isf vara på deltid vilket ger mig möjlighet att även komma igång med min lilla nystartade firma. Och såklart kommer Harri vara med på intervjun!!!

Nu har min semester börjat och undrar om du ser något kul som kan hända?

Ha det fint!

Kram

Svar: Harri kommer ge dig stöd ! Jadå visst kommer lite kul att hända... sök dig ut och var lite "på".. kram :)
Esmaralda

32 Anki:

skriven

Glömde.....

Hurrra Hurra Hurra för Helena Ir idag ! <3
Hoppas du får allt du önskar dig och lite till ;-)

Stor födelsedags Kram från hela flocken <3

33 Virrhönan:

skriven

Hejsan!
Du bjöd på dagens skratt...kåta Kajsa😂😂 fler sånna historier vill vi höra, du har minsann en hel del i arkivet🙈
Jobbintervjuer är ju det värsta som finns och detta med att ta fram bra och dåliga sidor är aldrig lätt. Har nog haft tur ändå och fått jobb och har sluppit massa intervjuer.
Sonen börjar bli nervös inför gymnasiestarten, stackarn. Kommer det bli bra och träffar han några bra kompisar för idag är han ganska ensam? Kanske dyker det upp en och annan tjej också?
Ha en bra dag i hettan☀️ Får nog bli en dag på stranden🏖

Svar: Visst får sonen nya kompisar och en tjej kommer dyka upp också... ha det gott på stranden.. fast här hos mej är det lite mer kylslaget idag.. kram :)
Esmaralda

34 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Det finns en man som under somrarna är ägare av en resturang/nattklubb.
Jag är inte ute allt för ofta men det var samma sak förra året att det blir att vi tittar på varandra.
Jag har hört på ryktesvägen att han är upptagen. När jag var ute och flängde i dagarna så blev det sådär vi fick en liten kort pratstund sen sa jag att jag måste gå hem.

Upplever han att jag är på?
Ser du vad han har för tankar om mig ? Finns något seriöst intresse från hans sida eller är det bara skoj och lek..
Kram

Svar: Riktigt seriös kan du inte räkna med att han är.. han är ju den flirtiga sorten.. kram :)
Esmaralda

35 Michaela:

skriven

Badade Harri för första gången igår och känns som att han piggade på sig :)

@Skorpan! Det stämmer att järndepåerna kan vara låga trots normalt hb. Det provet som du då skall ta heter "Ferritin".

Kram!

Svar: Ja ett saltbad brukar göra susen.. kram :)
Esmaralda

36 Se:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har börjat prata med en man som såhär långt känns spontant bra. Han är rolig men verkar ändå ordentlig.
Vi har bestämt att vi ska träffas.

Känns det här som en kille för mig? Kan det bli bra?
Kram

Svar: Det finns en chans och du märker snart hur känslorna landar.. kram
Esmaralda

37 Muu:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att få en till chans att möta en kärlek? Få familj? Och leva familjeliv?
Kram

Svar: Ja absolut, det kommer... kram
Esmaralda

38 80-talisten:

skriven

Hej! Yttre omständigheter som bromsar, men... skulle han VILJA ha sex med mig? Kram

Svar: Den tanken har han tänkt ja, kram
Esmaralda

39 Kiara:

skriven

Hej!
En undran ... Är på en praktikplats som jag trivs jättebra på, men är lite nyfiken på vad du ser längre fram som t.ex. hur många praktikplatser till ser du att jag kommer var på innan jag kommer få ett jobb - ett eller fler? Trivs ju jättebra men undrar också om du ser när nästa byte av praktik blir - före eller efter nästa års påsk? Hoppas på svar! Tack i förhand! Kram Kiara 💗

40 Kiara:

skriven

Hej!
En undran ... Är på en praktikplats som jag trivs jättebra på, men är lite nyfiken på vad du ser längre fram som t.ex. hur många praktikplatser till ser du att jag kommer var på innan jag kommer få ett jobb - ett eller fler? Trivs ju jättebra men undrar också om du ser när nästa byte av praktik blir - före eller efter nästa års påsk? Hoppas på svar! Tack i förhand! Kram Kiara 💗

Svar: Jag se ringa detaljer men jag ser mer praktik innan fast jobb kommer.. kram
Esmaralda

41 Lydia💕:

skriven

Har alltid haft jobb en del roliga och en del tråkiga men det har alltid löst sig på något konstigt vis
Det här jobbet jag fick nu är tungt enformigt och stressigt och ackord lön och jag är inte van vid det och undrar om det kommer att bli bättre eller om jag ska söka vidare tro?
Undrar också om det blir någon trevlig romans i sommar för mig eller om den inte kommer nu vet att jag måste ut mer men har inte den styrkan just nu
Lydia💕

42 Hmm:

skriven

Alltså hur länge till ser du han arbeta hos oss, står inte ut med människan.

43 F :

skriven

Hur ser det ut när det gäller min karriär.

44 Kristin:

skriven

Ja, kjære Esmaralda, det var enklere å få jobb i mine yngre dager - hvis man ville. Det ville de fleste, og jeg tror det ikke bare var arbeidsgiverene , men også vi som søkte arbeide som hadde en annen innstilling til det å jobbe.
Det var lengre arbeidsdager og lørdagsjobbing.
Når sant skal sies, hadde jeg en del autoritetsskrekk, men det berodde mye på at vi måtte respektere foreldre, lærere med mer, på en annen måte enn nå. Heldigvis har dette blitt bedre, men det har kanskje gått for langt den andre veien.
Det var kun 2 ganger jeg måtte i intervju. Den ene gangen som tannlegeassistent og den andre som medhjelper på et psykiatrisk sykehus med stoffmisbruk og lignende Jeg tror jeg var veldig ubevisst på meg selv i disse situasjonene, og var den jeg var med respekt for overordnede. Begge gangene fikk jeg jobben!!
På mange måter var vi heldige, for vi kunne forsøke oss i mange forskjellige situasjoner, noe jeg mener var bra, også for vår egen utvikling.
I dag skal man være så målrettet. Bra på mange måter, men jeg tror også at man ikke vil få samme perspektivet. Alt har blitt så mye mer alvorlig på en annen måte og samtidig en del sløvhet. Mange arbeidssituasjoner mangler helhet, man får kun en liten bit.
Dette ble kanskje noe på kanten av ditt innlegg, men iveren tok overhånd.
Jeg har et spørsmål. Du vet jo at jeg gjerne vil ha en valp etter Lilleman sine linjer etter hvert. Det er en kennel i Finland som har vakre hvite. De har også brukt Lilleman for 10 år siden. Er det riktig av meg å skaffe en derfra, eller bør jeg vente? Om du svarer, sier jeg tusen takk på forhånd. Ønsker deg og dine og alle på bloggen en flott weekend. Kram!


Svar: Ja allt var kanske inte bättre förr men somligt var så så mycket enklare !! Väljer du valp från Finland tror jag du blir nöjd... kram :)
Esmaralda

45 Alina:

skriven

Att räkna upp sina positiva och negativa sidor kan vara knepigt men värre är det att få frågan "varför ska vi välja just dig av alla de 50 som har sökt tjänsten?". Det sitter i ryggmärgen att man inte ska förhäva sig, men just på jobbintervjuer behöver man ju göra det ibland. Svårt!

Jag skickade in en jobbansökan igår. Ser du mig på det jobbet i höst??

Svar: Chansen är runt 65-70 % .. kram o lycka till
Esmaralda

46 Mim:

skriven

Hej Esmaralda.
Nu vet jag inte hur länge det dröjer innan jag möter min kärlek. Men mitt ex som jag har ett barn med har redan träffat en tjej sen en bra tid tillbaka. Tror han är lite bortskämd med att jag är så tillgänglig honom.

Nu vet jag inte hur länge det dröjer, det kanske kommer vara helt avlägset då jag väl träffar någon? Men när jag gör det hur kommer mitt ex att ta det? Blir det helt okej i honom?
Kommer det att dröja så länge innan jag möter en ny kärlek att det känns helt avlägset?
Kram

47 Mirre:

skriven

Hej kära Es,
Mitt liv har lite ställts upp och ner.. Min utbildning som jag sökt in till hösten hamna jag som reserv när jag var säker på att jag skulle komma in men troligtvis blir det nog inte så. Och lite kändes det som en lättnad för jag är osäker på om det var det jag verkligen ville, men samtidigt var det ju min "plan". Ser du vad som kan väntas mig efter sommaren? Jag tänker själv på att jag vill ut och resa lite men då vill jag nog bo på ett ställe och inte backpacka, kanske till Barcelona...
Ser du även om det blir en weekend till Kroatien för mig och min vän? Känner sånt enormt ressug inombords att jag funderar på att åka iväg själv om ingen annan kan åka med mig. Kram ☀

Svar: Ja en resa kommer du göra så börja planera.. det kommer bli riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

48 Helena Ir:

skriven

Tack Esmeralda!
Tack Erika F!
Tack Anki med flocken!
Blev glad 😊

Och ännu en sak..Nettan lyckades fixa tid till mig också när ni kommer..till Värmdö.då kommer finnen på besök 😊

Dusch och sen bubbel ..innan vi åker iväg..😊

Livet är rätt Nice!

Svar: Jamen vad roligt !! Du är så välkommen :)
Esmaralda

49 Vitlilja:

skriven

Kommer samtalskontakten ta mig på allvar?

Svar: Ja det tror jag, kram
Esmaralda

50 Browallia:

skriven

Jag är 47 år och har aldrig lyckats få en fast tjänst trots att jag kämpat mig blå och utbildat mig och sökt en massa jobb så har jag bara lyckats få vikariat.

Jag fixar inte stressen som är på de flesta arbeten och kollegor börjar störa sig på att jag inte lär lika snabbt som andra när de är nya. De börjar snackas skit bakom ryggen och hackas på mig. Hur svårt kan det vara att istället vara schyssta kollegor och visa förståelse för att jag behöver lite extra stöttning för att bli varm i kläderna och bli självgående? Jag har varit utsatt för vuxenmobbing flera gånger och på min senaste arbetsplats blev jag så knäckt av både kollegor och chefen att jag drabbades av både panikångest och social ångest. Jag är sjukskriven på heltid sen ett år och jag vet inte hur jag ska orka våga utsätta mig för risken att bli mobbad ännu en gång. De senaste månaderna har jag funderat mycket på att det kanske är bättre att ansöka om sjukpension leva knapert men få vara den jag är och må bra.

Ta hand om varandra!


Svar: Eller så ger du dig själv en ny chans och ser till så att du har ordentligt med stöd i samband med jobb.. kram o lycka till
Esmaralda

51 Skorpan:

skriven

Åh tack Michaela, så snällt av dig att svara :)!!

Grattis Helena Ir, sex årtionden, det är lite det ;).
Kram Skorpan

52 Kiara:

skriven

Tack för ditt svar!
Hoppades att jobb låg närmare men men där ser man. Lycka med familjelivet dröjer ännu längre med andra ord. Minns att du har sagt att jag möter HAN efter jag får jobb. Hoppas jag får styrkan att fortsätta kämpa då den för tillfället är nere på noll. Känner mig till och med gråtfärdig. Har kämpat så länge jag kan minnas och hoppades att lite lycka äntligen var på väg. Då får jag övertala mig att fortsätta att orka kämpa och inte ge upp. Vilket jag snart gör. Men men ... de är ju så livet är. Hoppas jag inte blir tvungen att leva i mörkret ytterligare en lång period.
Ha en bra dag! Kram Kiara 💗

53 Milla:

skriven

Du verkar uppfinningsrik
I dag är det då bröllopsdagen men nu gick skilsmässan igen i stället, många långa år med honom o hans lögner o svek. Jag bara tvättar städar o diskar, trevlig veckor sem kvar. Kommer det hända ngt kul för mig, har knappt några vänner kvar...

Svar: Och nu ska du börja göra upp de bra planerna för dig själv och ditt liv .. du kommer ta ett stort kliv framåt.. kram
Esmaralda

54 Hmm:

skriven



Alltså hur länge till ser du han arbeta hos oss, står inte ut med människan.


Svar: Inte så länge verkar det.. kram
Esmaralda

55 Gemini :

skriven

Hej ez, nu har jag avslutat min så kallade på å av relation med P för tredje gången. Denna gången på ett fult sätt. Är så nedrans trött på hans velighet han vill liksom äta kakan samtidigt som han vill ha den kvar! Han är ju den ende jag har just nu... suck. Så det är svårt att avsluta då. Dubbel suck. Men jag har fått nog. Visst har jag fått nog? Visst är han inte pappan till mitt framtida barn? Kram!

Svar: Låt nog vara nog och ta dig vidare... du möter den som är rätt.. kram
Esmaralda

56 Analiss:

skriven

kåta Kajs haha du är så rolig Es<3
Det var säkert bättre förr:)

Jag är alltid nervös och hatar att gå på intervjuer fy vad jobbigt det är.
Men när jag tänker efter så har jag alltid fått jobben jag gått på intervju för. Det var bara en jag inte fick,och det var fullt med folk och jag stod i kö på min tur att intervjuas. Man kunde se in i det stora glasfönstret på den som blev intervjuad, och det var jobbigt när alla därute stod och stirra på en:(.

Ser du möjligen vad jag kommer jobba med framöver.. och om jag blir kvar i Sverige för alltid med jobb & familj?
kram:)

Svar: Jag tror du kommer bo utomlands i perioder... jobba kommer du göra men ser inte med vad.. kram
Esmaralda

57 Analiss:

skriven

Tack snälla för svaret Es:) kram:)

58 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.
Min mormor är själv. Min mamma är inte själv men är mycket själv då dem inte gör så mycket tillsammans. Jag är rädd att det ligger i släkten. Jag vill ha ett bestående förhållande.
Nästa seriösa förhållande jag inleder kommer det att bli bestående för alltid?
När jag blir mycket äldre ser du att jag fortfarande har relation då?
Kram

59 Pia:

skriven

Tack för svar. Kram.

60 F :

skriven

Ser min hälsa ok ut.

61 ThereseC:

skriven

Hej Es!
De gånger jag själv har jobbat har jag fått jobbet genom att jag känner någon eller för att jag ringt och frågat om de behöver vikarier. Jag har aldrig fått jobb som jag skrivit ansökningsbrev till. Fast en gång kom jag på intervju.

Vad jag skrattade när jag läste om hur du skrev till fibaktuellt som Kåta Kajsa 😂.
Det kanske vore något för mig att pröva, jag gillar ju ändå att skriva 😁.

Idag har jag haft skrivträff med E. Jag bjöd hem henne till mig. Jag planerade bad också för det brukar vara ett bra sätt att locka fram regnet. Det såg lovande ut i morse, men nej, dropparna ville inte släppa molnet.

Annars går det rätt bra med min och M:s feelgoodroman. Hon kommer på måndag så att vi kan skriva ihop. Det känns annorlunda nu när jag skriver. Annorlunda på ett bra sätt.
Allt började när jag bestämde mig för att jag visst fick använda adverb i texten (på min första skrivarkurs sa läraren att man inte skulle använda adverb så jag har liksom aldrig vågat). Men det har inte hänt något hemskt alls när jag petar in en massa adverb i texten. Det blev bara roligare och dessutom vågade jag bryta mot fler regler. Den där författaren som höll i kursen är död nu. Jag såg framför mig hur han sitter i alltet och sliter sitt hår och bara "Therese, efter allt jag har lärt dig och så skriver du tvärtemot!"
Han gillade inte feelgoodromaner heller. Det var inte riktig litteratur. Man måste skriva om allvarliga ämnen och på rätt sätt. Han berättade att han var så kritisk mot andras sätt att skriva att han inte kunde njuta av att läsa böcker längre. Det verkar jätte jobbigt tycker jag.

Jag gillade den författaren jättemycket som person och jag älskar hans böcker och därför lyssnade jag noga på vad han lärde ut och har alltid velat skriva så. Fast nu när jag bryter mot det är det både lättare och roligare.
Det är egentligen hans förtjänst. Det hade inte varit lika roligt att skriva på det här sättet om ingen hade haft åsikter om att jag borde låta bli 😀.
Kram ThereseC

62 Blunder:

skriven

Hej Es! Kommer jag i något skede att få berätta för min chef att jag är gravid? Längtar! Kram

63 Helena Ir:

skriven

Tack Skorpan!
Kram:)

64 Sippan:

skriven

Hej ez! Du är härlig du 🤩.
Kommer jag att hitta "han" på nätet eller live? 😁 Är på dejting sida nu men blir rädd när någon vill ses. Av flera anledningar egentligen. Ena att jag vet inte om jag är redo att träffa någon ny, rädsla, plus vet inte hur det ska bli mellan A och mig om jag börjar dejta andra. Känns som att jag sviker honom då. Men vi har lite konstig relation just nu och det känns inte bra fast jag tycker så bra om A. Ska jag söka efter annan?

Svar: Vänta in dig själv till du känner dig redo och gör annat under tiden.. dejta inte... gör helt klart med A.. kram :)
Esmaralda

65 Smöla:

skriven

Har skrivit med en kille ett tag och igår träffades vi av en slump... Vad kände han?? Fanns det attraktion eller va de dött?

Svar: Nja.. jag tror inte att någon av er kände den riktiga attraktionen.. kram
Esmaralda

66 Yvonne:

skriven

Hej.
Jag har tre söner med familjer. Tyvärr känns det som om den äldste sonen inte bryr sig om mig. Alltid är det jag som ringer och föreslår att träffas, göra något kul med barnen mm. Hur ska jag tolka detta eller hur ser du på det?

Svar: Det är så det är ibland och du ska inte ta det personligt. Din son älskar dig men livet rullar på och han tycker det är bekvämt att det är du som tar initiativet och det kan du bjuda på... med tiden förändras det.. kram :)
Esmaralda

67 Erika:

skriven

Hej! Snart ska jag ha semester i några veckor. Tror du det kan dyka upp nån kärlek/romans då?

Svar: Ja det kan det faktiskt göra... se dig omkring.. kram
Esmaralda

68 Mee:

skriven

Hej Es

Ser du om jag kommer få lite rakare fram tänder någon dag & ett fint leende som jag blir nöjd med?
kram

69 Syrran:

skriven

Ha ha - sista tyckte jag var härlig!

Jo du Es. Kommer min syster hitta sin kärlek - dröjer det? Vill henne allt gott i världen. Min egen kärlek har jag näst intill gett upp!

Kram ❤️

Svar: Hon hittar sin kärlek och det är en kärlek som ni andra i familjen också kommer att tycka om... han smälter in.. och han har en hel del humor.. kram
Esmaralda

70 Mim:

skriven

Hej Esmaralda.
Nu vet jag inte hur länge det dröjer innan jag möter min kärlek. Men mitt ex som jag har ett barn med har redan träffat en tjej sen en bra tid tillbaka. Tror han är lite bortskämd med att jag är så tillgänglig honom.

Nu vet jag inte hur länge det dröjer, det kanske kommer vara helt avlägset då jag väl träffar någon? Men när jag gör det hur kommer mitt ex att ta det? Blir det helt okej i honom?
Kommer det att dröja så länge innan jag möter en ny kärlek att det känns helt avlägset?
Eller ser du om jag har chans till något bra seriöst ganska snart?
Längtar ju så
Kram

71 Fanny2:

skriven

Billy Boner! Vilket namn... 😂 novellerna kan inte ha varit dåliga med tanke på vad de betalade. 😂

Jag har bokat en tid för regression med Nettan. Det ska bli kul att träffa dig och Nettan men jag är aningen nervös. 😅

Es, vad tror du C tycker om mig? Ibland är jag så trött och jag vet inte om det påverkar intrycket andra får av mig...

Kram

Svar: Vad roligt att du bokat och du är så varmt välkommen.. och du behöver inte vara det minsta nervös för att träffa oss.. vi är två väldigt snälla och glada tanter :) C gillar dig och det gör de flesta.. kram :)
Esmaralda

72 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.
Den dejt jag dejtade för några veckor sedan, min granne. Nu kändes det som att jag blev lite dissad där av honom. Han tyckte vi var olika.
Gjorde jag något fel?

Kommer jag att nästa gång jag ingår en seriös relation ha en bestående relation som håller för alltid? Det är vad jag längtar efter..
Kramp

Svar: Du gjorde inget fel...det hade ändå inte blivit bra så du har inte missat något.... det kan vara så att du får dejta några till innan det blir den stora kärleken... osäkert.. kram
Esmaralda

73 sus:

skriven

hej
men jobb eller inte....
van fisketävlingen.....
cava,pokal och hatt....
mot alla storfiskare.....
love sus

Svar: Nejmen vad roligt... stort grattis :) Kram
Esmaralda

74 Mikael :

skriven

Arbetsintervjuer på en lördag va va va? :)

Är inte så bra på intervjuer och gillar de inte heller så brukar få jobb på lite andra vägar.

Kram
Mikael

Svar: Ja det är uppmuntrade att det än i dag kan finnas andra vägar :) Kram
Esmaralda

75 Louise:

skriven

Godkväll i lördagskvällen
Idag var vi på Ven med släkten. Izabella somnade som en sten när hon la sig. Tror jag också pojkarna gjorde. jag blir nog heller inte långvarig här.

Det här med intervjuer är knepigt. Jag har varit på över säkert 300 stycken och den konstigaste frågan jag fått var "Hur ett barn skulle beskriva mig" Ehm vad?
Minns inte vad jag svarade där.
Men frågan vad är dina negativa sidor hatar jag. varför inte istället fråga: Vad behöver du utveckla mer?
Jag svarar oftast då att jag måste ta mer plats i arbetslaget. Och frågorna Varför ska vi välja dig och Vilken roll tar du i ett arbetslag.
Spelar ingen roll ur jag svarar för jag blir ju aldrig anställd ändå så.
Och att få tack för visat intresse men... är så dryg.
Men någon gång så bör det väl komma ett fast jobb tycker man ju

Ha en fortsatt fin kväll. Kramar

Svar: Och det kommer.. det vet jag... ge dig inte... kram :)
Esmaralda

76 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att ha ett förhållande som blir bestående, ”för alltid” att jag håller ihop med en person blir gammal tillsammans med?
Kram

Svar: Ja så kommer det att bli.. kram
Esmaralda

77 CA:

skriven

Hej
Ja jag är urusel på just dom två frågorna och brukar bli lika ställd varje gång dom kommer, trots att jag vet om det.
Men jag tycker det är de två mest ointelligentaste frågorna som intervjuare kan ställa, så då brukar jag tänka att där vill inte jag jobba. Jag brukar se det som ett tecken på att jag inte kan trivas på den arbetsplatsen och vara glad över att jag slapp just det jobbet.
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: