Den goa grannen...

Förut hade jag en granne med handikapp.

En kvinna i min ålder som var utvecklingsstörd eller med en intellektuell funktionsnedsättning om man vill vara PK … herregud så fånigt med dessa ord som man byter ut så fort man tror att de fått en negativ klang.

Äg orden istället – skulle jag vilja säga.

Hur som helst, min före detta granne, hon var en go tjej som älskade att prata och att baka.

Hon bakade en slags mazariner och aldrig något annat.

 

 

Minst en gång i veckan  knackade hon på  dörren och höll ett fat mazariner i handen och ville komma in på kaffe och pratstund.

 Det var kul att prata med henne för hon tänkte  ibland annorlunda än jag och man fick liksom ett nytt perspektiv på saker och ting.

En gång pratade vi om  barn och barnbarn och hennes högsta önskan var barnbarn – vilket hon ju inte kunde  få eftersom hon inga barn hade.

Hon hade funderat ut att hon kanske kunde adoptera ett vuxet barn och på så sätt få barnbarn för se barn,  det älskade denna dam.  

Ibland gick  hon på danser som anordnades av FUB men om detta tyckte hon inte eftersom alla var så handikappade. Och på vanliga danser kunde hon inte heller gå  eftersom hon var alltför handikappad, tyckte hon. 

Vi pratade om hur svårt det är att vara mittemellan någonting och aldrig passa riktigt in.

 

 

” Hade inte jag varit handikappad  så hade jag inte kommit med mazariner till dig hela tiden” slog hon fast och det fick jag hålla med om. Det är ju inte så vanligt bland folk att man dyker upp med ett fat mazariner en eller två gånger i veckan , bara sådär !

” På det sättet är ju handikappet bra” tyckte jag, eftersom jag får massa mazariner och trevligt sällskap och hon nickade bestämt.  Det var vi överens om.

Sen var det annat som vi inte alls var överens om.

Hon älskade nazistuniformer och tyckte att de där ridbyxorna var väldigt stiliga och mössorna med skärm var fina  och hakkorset klädsamt

Jag förklarade säkert tusen gånger att nazisterna dödat en massa oskyldiga människor och detta dilemma löste hon genom att säga att jamen då kan ju någon  som  inte dödar , någon  smäll människa ta på sig  den fina uniformen istället. 

  Så var det problemet ur världen  tyckte hon och  fortsatte svärma för nazistuniformer.

 

 

Växter var hon intresserad av.

Hon brukade gräva upp vilda växter och plantera i sin egen trädgård. Och ibland tog de sig riktigt bra.

En dag blev hon kär, upp över öronen förälskad, i sin kardiolog.

Hon kom på överraskande besök till sjukhuset och gav honom nallar med hjärtan, torkade blommor, mazariner och en gång en slips med  hakkors. 

 Detta väckte inga  varmare känslor hos honom och  när vi satt vid mitt köksbord och tuggade mazariner så slog hon näven i bordet och sa att hon ödslat sitt bästa år på honom till ingen nytta och nu fick det vara nog.

Det höll jag med om.

 

 

Så småningom flyttade jag och vi tappade kontakten

Jag saknar henne ibland !

Kram & kärlek

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es är L lite snobbig av sig men ändå en gentleman? Har han det bra ekonomiskt ?
Får se om det blir en dejt när jag är hemma från Grekland igen... Får lite känslan att jag kommer tycka att han är barnslig 🙈
Kram

Svar: L är onekligen lite snobbig och även lättkränkt... kram :)
Esmaralda

2 Skorpan:

skriven

En stor personlighet m a o :). Det är bra att få prata med folk som ser annorlunda på saker o ting, kan få en själv att inse hur insnöad man är ibland ;).

Men nu har snön smält o fotbollscupen börjar. Får se hur det går för laget? Tror du det blir byte av lag till hösten Es? Ett nytt lag kunde kanske ge en kick framåt, mera utmaning...

Ska gå o kolla om det finns nåt bra kaffe att fås här nånstans ;). Semester...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja ett byte av lag ser det ut att kunna bli... kram :)
Esmaralda

3 sus:

skriven

hej
så skönt att alla är olika....
man minns originalen....
dom genuina....
de gör jag också....
men de flesta är borta nu....
kommer net något kul snart de skulle behövas...
love sus

Svar: Ja något kul lär det snart bli för dig... kanske inte i det stora men ändå så du får tanka lite energi.. kram :)
Esmaralda

4 "anonym":

skriven

Godmorgon es

Es när kommer han till mig igen och har han känslor/tänker om mig?

Kram

5 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Vilken fin annorlunda vänskap Tror nog hon saknar dig med <3

Du har då att göra... Trevligt "göra" fullt hus med glädjande barnbarn. Sen tror jag nog att sonens gäster är mer självgående ,tur du får pusta ut hos Nettan en stund ;-)

Hade systern på besök igår och det kändes såå bra ,hoppas detta nu fortsätter för vi behöver varandra

Har ångest över att jag inte klarar av att tex tvätta och måla huset Borde egentligen inte bo i hus med denna kropp men att byta ut min tillvaro med att se skatorna ta sitt morgondopp och lära sina små att bada ,Hackspettsungarnas tafatta försök att bada i småfåglarnas bad " Mina" blåmesungar som är som tama och Rådjursgeten som visar upp sitt kid ...tror inte jag kan leva utan detta . Fasiken vad jag saknar en frisk karl...eller en rejäl sudd med pengar så jag hade råd att leja bort sånt som tex husmåleri...
Igår gick jag nästan igenom verandagolvet...en sak till som borde bytas ut...

Nä nu blundar jag och tittar inte ens åt fasaden nu går jag ut i det sköna gröna

Kram anki med flock

Svar: Ja kring syster känns det bra.... och du måste göra upp en plan kring huset.. hur du ska få det värsta fixat... använd din fantasi.. en gång när jag var utan pengar och hade samma behov så annonserade jag efter en händig människa som kunde komma o fixa mot boende, mat och lite fickpengar.. och jag fick en hel del svar ! Kram :)
Esmaralda

6 Pia1:

skriven

Det var minst sagt en annorlunda gåva den där slipsen 😶 men vilken härlig bekantskap i övrigt! Det gav mig ändå lite uppslag till present till en doktor jag inte hyser några varmare känslor haha...

Svar: :)
Esmaralda

7 Jossan :

skriven

Ja då sitter jag i bilen i höjd med Ängelholm! Blir frukost på hallandsåsen sen böir det Liseberg! Och vädret har vi inte med oss... tråkigt... men der kanske blir bättre!

Denna veckan är typ fullspäckad också.. Ser fram emot att få vara själv. 3 veckor med fullt av folk omkring sig är rätt påfrestande ändå... men det har varit mysigt iallafall...

Börjar min blivande komma närmre? 😩

Kram

Svar: Vädret är ju ingen höjdare men så länge det inte regnar är det ok väder för Liseberg :) Ha så kul. Kram :)
Esmaralda

8 80-talisten:

skriven

Hej! OM det blir något pussande med kollegan, ser det ut att eventuellt kunna ske inom närmaste tiden eller kan det dröja? Kram

9 Dunegull:

skriven

Dröjer det många år innan du ser mig i ett familjeliv med barn och man?

10 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda
Jobbar på ett Lss boende känner igen det där! Alla fina människor!
Och svårt med att känna det mittemellan skapet ☀️Tror du vi får en bra dag kramar 😃☀️

Svar: Ja nog är mittemellan värst, då är det svårt att hitta tillhörighet.. kram
Esmaralda

11 TjejenO:

skriven

Hej Älskade Es,

Befinner mig just nu I frankrike med sambo å barn, Vi prater om att Skaggs en tvåa, men jag är rädd att det kommer bli för jobbigt. Kommrr Vi Klara Det?

Stor kram

12 TjejenO:

skriven

Hej Älskade Es,

Befinner mig just nu I frankrike med sambo å barn, Vi prater om att Skaggs en tvåa, men jag är rädd att det kommer bli för jobbigt. Kommrr Vi Klara Det?

Stor kram

13 Milla:

skriven

Hej, en fin historia, jag tycker man ska vara öppen för alla typer av människor, alla kan ha ngt att ge, inte sådana som utnyttjar och inte är snälla mot en såklart. Jag har ju också en granne som jag har haft en relation med men som jag inte träffat den sista tiden in real Life, kommer det bli ngt sådant framöver eller är det helt över för vår del. Att det var kul så länge det varade liksom. Ja, det händer ju inte så mkt i mitt liv mer än röja och rensa och städa, jag behöver det också såklart men måste också vara social. Har skulder till regionen sedan jag var sjukskriven fast jag lämnade in intyg direkt och är intresserad av aktier och hoppas jag kan få in skulden den vägen, har satsat på en bra, tror du att det kommer gå vägen?

14 Mikael:

skriven

Kvinnan var ju klart ett snille, ifall hon visste det eller inte vet jag inte.

Bättre ett får i ulvakläder än en ulv i fårakläder.

Jag är säker på att några i de uniformerna räddat en del människor, just på grund av de hade möjlighet att bära de uniformerna, kanske både med vilje och planerat, eller då och då när medkännande föll in, rimligtvis bör tjänstefel finnas åt bägge hållen..., kanske är omskrivet någonstans.

Dottern gillar inte när jag bär kamouflagekläder men det är mode och något som människan kopierat från naturen så jag gör det ändå, tjejer gillar uniformer och liknande och man får kommentarer som att man ser het ut! :)

Kram
Mikael


15 Linnean 🌸:

skriven

God Morgon!
Vilken fin berättelse om din granne. Tycker att det kan vara så befriande med lite ”udda” personer och deras tänk. Skönt med människor som bara är och inte är som man SKA vara. Annorlunda tänk som man kan få en tankeställare av själv. Är så less på hur folk är här där jag bor....allt ska vara på ”RÄTT” sätt, om inte så blir folk i princip förföljda och förtalade. Det finns en familj här som är hippieaktiga i kläder osv. Hur rara som helst! Underbara med sina barn. Men de är klädda lite udda med udda frisyrer och smycken och sånt...då är de oförmögna att ta hand om sina barn, de knarkar och Gud vete allt! Det är sådana där inskränkta elaka människor som ställer till med elaka rykten. Sådana som har problem själva men tar ut det på andra. Blir så less! Eller som nu när jag är med i styrelsen igen...nu är jag idiot!! Alltså hälsar man inte på mig! Jag är ju samma person som innan! Försöker göra positiva saker för vär förening! Hm, synd man inte kan rensa och vräka sådana elaka människor! 😉 Det kom typ 15 regndroppar nu! Men inte mer! Synd!!
Undrar bara lite om det kan bli ett lite kul besök här snart? Tycker det är lite trist nu.
Behöver lite röj nu men det ser lite segt ut där uppe i skogen. Ha en trevlig måndag nu. Här ska det jobbas lite i dag med föreningen.
Tjollahopp och Kram.../Linnean 🌸

Svar: Jodå, besök ser det ut att bli.... och visst är det så inskränkta människor ställer till med problem.. . som sätter sig till doms över andra människor,... kram :)
Esmaralda

16 EPM :

skriven

Godmorgon!
Låter trevligt med mazariner, mindre trevligt med nazistuniformen men men, de var ju designade av Hugo Boss...

Hört samma längtan efter barn, barnbarn och kärlek från patienter i psykiatrin. Alla vill vi ha vårt egna, även om vi inte kan...

Idag blir det fix och plock inför mitt och barnens vistelse hos min syster.
Kram

Svar: Jag visste inte att Boss hade ett finger med i spelet här.. där ser man.. ha det nu så trevligt hos syster.. kram :)
Esmaralda

17 Kickan:

skriven

Hej Ezmaralda. En solig dag har börjat men jag undrar kommer solen att lysa i min dotters hjärta och ska hon träffa en ny kärlek i sommar och glömma sitt ex som fyller hennes tankar det skulle kännas bra. Ha en bra dag i solen önskar jag dig. Kram

Svar: En ny kärlek kommer men fört ska hon gå vidare och släppa det som varit.. kram
Esmaralda

18 Solstjärnan :

skriven

Hej😊

En granne att minnas minsann.
Nazist-uniform intresset var ju speciellt..
Men va go hon var som bakade o delade med sig till dig.
Du blev en viktig vän för henne..kan tänka mig att hon blev att sakna era veckoprat stunder när du flyttade.

Trevligt med grann besök om det bara inte blir för betungande..

Jag ser framemot att få flytta för att få bekanta mig med nya grannar.
Hoppas det inte är långt tills dess.
Eller är det?

Här är det soligt o varmt.Idag ska det målas😊ska måla vår veranda.

Kram Solstjärnan 🌟

Svar: En flytt kommer och den ser ut att bli bra.. kram :)
Esmaralda

19 åsa:

skriven

Hej E!

Åh vad härligt möte mellan er. Har haft själv speciella möten o de kommer o går o det kan bli tomhet av vissa. Blev varm när du berättar detta.

Blir det någon kärlek i sommar när jag åker på min resa?el efter det?
Kram Åsa

Svar: Något åt det håller ser ut att vara på väg mot dig... kram :)
Esmaralda

20 Browallia:

skriven

Jag håller med dig om att det är fånigt med att ord för handikappade byts ut stup i kvarten bara för att det ska låta bättre. Det senaste jag hört är funktionsvariation, man vrickar ju tungan! Jag har jobbat inom handikappomsorgen i flera år med utvecklingsstörda och det var mycket givande ♡

Får du till dig något om vad jag kommer arbeta med efter sjukskrivningen?









21 Lilla Jaget:

skriven

Hej Esmeralda,
Skrev ett litet inlägg tidigare idag som försvann ut i cyberspace på ett märkligt vis. Det känns som att universum förberedde mig på att springa på mitt ex som jag inte sett på 9 år. Det var en märklig känsla. Det gick inte heller att komma undan då han var på "min"buss. Ovanligt att han ens åker kollektivt, i alla fall var det så förr.. För en månad hände ungefär samma sak fast med hans son. Det här varit en del trådar och nu då detta. Tror inte han var riktigt så oberörd som han gav sken av. Har jag uppfattat det fel Esmeralda? Kram från mig.

Svar: Han blev lite överraskad.. men några större känslor hos honom kan jag inte känna in.. kram :)
Esmaralda

22 Anki:

skriven

Tack för svar o tips Es !

Får dra det ett varv till i "tankesmedjan " och släppa på mitt kan själv-tänk...

Kram Anki

23 Helena Ir:

skriven

Vi är ju inte alla stöpta i samma form..så skönt att kunna mötas ändå :)
PK..en del ord sitter kvar sen gammalt ..och jag får tänka mig för när jag pratar med min yngsta dotter,ibland. För det heter inte så,får jag höra..

Tränat..och träffat vältränade män i min egen ålder..en del riktigt snygga :) Hoppas mannen jag ska träffa,gillar att träna också..

Ha det så bra!

Kram :)

24 konstigt:

skriven

godmorgon jag skickade iväg ett sms igår första gången till henne angående händelsen som hade skett, varför svarar hon inte, hon hade lovat att ta ansvar för det hon hade gjort? för jag ser att hon har läst meddelandet igår.

25 kvinnan:

skriven

hur kommer det blir för min syster?

26 f:

skriven

undrar om du ser någon förändring i mitt liv som är positivt....

27 Mama:

skriven

Hej Esmaralda.
Vad härlig människa, en sådan hade passat mig också!
Som du säger roligt med en människa med lite nytt perspektiv på saker.

Es, kommer det att lyckas för mig att jag blir kär och kommer att ha en kärlek och relation?
Känns det långt borta?
Kram

Svar: Ja du kommer bli kär och ha en bestående relation.. det kan dröja en tid till dock.. kram
Esmaralda

28 Muminm:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag känner egentligen inte att min kärlek måste vara ursnygg. Utan jag vill hellre ha en snäll varmhjärtad go kille.
Men jag undrar ändå, kommer han att vara sådär lagom snygg eller se bra ut? Eller kommer han att se riktigt bra ut sådär att man lägger märke till?
Kram

29 Michaela:

skriven

Vilken fin historia och jag tror att saknaden är ömsesidig.

Ny tuff jobbvecka framför mig. En dag i taget.

Kram!

30 We:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag är kanske larvig nu, men jag känner mig lite förkrossad.
Nästan som om någon varit otrogen.
Jag har kommit på att jag har hoppats så väldigt på att det skulle bli vi och att vi hade kunnat fått det bra.
Nu när dem flyttat ihop så blev det som en annan verklighet.
Var finns jag mitt i allt. Tycker att han verkat lite fram och tillbaka men det kanske han inte alls varit? Att han slagit tag i saken och flyttat ihop med henne är ju som en gräns.
Saknar han aldrig mig att vara med mig eller prata med mig?
Mår han något dåligt av allt de beslut?
Kommer den här relationen att hålla?Kram

Svar: Jag ser inget akut slut på deras förhållande och nu är det dags för dig att du tar ditt steg vidare och stärker dig själv Gör upp bra planer ! Tänk inte mer på honom... ha fokus bara på dig själv... det kommer bli så mycket bättre.. kram :)
Esmaralda

31 Vitlilja:

skriven

Nu verkar Harri vara borta igen (känner mig som sämsta ägaren). Glömmer honom ofta hemma eller under kudden och nu är han på vift. Kan ha tappat honom ute. Någon som kan känna in nåt?

32 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Vilken go granne du hade! Liten udda present men det är ju tanken som räknas och det var fint gjort även om han inte kanske uppskattade just det motivet eller att känslorna var ömsesidiga.

En liten nyfiken fråga, när min syster gifte sig för tre år sedan sa min kusin L att hon skulle minsann ha ett ännu större bröllop och bjuda alla medan hennes pappa, dvs min morbror, inte tyckte det utan att de skulle åka iväg utomlands och gifta sig istället. Som jag skrev till dig på midsommardagen så gifte sig min andra kusin M på midsommarafton. Att L blev avundsjuka när min syster gifte sig de förstod jag, men tänkte lite nu när M också har gift sig, blev L ännu mer avundsjuk? Ser du möjligtvis om det snart blir bröllop för L:s del? Blir det i Sverige eller utomlands isf? Kommer släkten bli bjuden eller bara dom närmaste? Blev lite mycket frågor men hoppas du kan ge svar på allt som du ser gällande detta. Bara ren nyfikenhet!
Hoppas allt är bra med dig och goa lilla MG! Kram Zoey 💕

33 <3:

skriven

Hej kära Es är grannen M singel han som jag blev så paff när jag såg och nästan snubblade fram med hunden. Han måste ha tyckt jag var lite lustig....
Blev så förvånad att han bor här.
Kram
💖💖💖

34 Lotta S:

skriven

Sjutton också, redan svar på manuset och direkt back! Trodde på att de skulle tycka där fanns att jobba vidare på, känner mig snopen och lite dum. Vill inte tappa sugen med allt annat tungt!

Svar: Tappa INTE sugen !! Kram
Esmaralda

35 Fjäril:

skriven

Man har flyttat några gånger , och vissa grannar saknar man och vissa inte. Känner mig så ensam i min tvåsamhet , vad ska jag göra åt det känns som jag har kört fast.

36 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Fick en känsla av att killen med hunden flörtar lite. Stämmer det eller är det inbillning?

Svar: Jo lite flirt är det allt:) Kram
Esmaralda

37 åsa:

skriven

Tack goa Esmaralda för svar.
Kram Åsa

38 Alexandra:

skriven


Asså Es , you for presidet PLEASE!!!

Världen skulle bli en gnutta bättre då är jag helt säker på!

Ett sunt/ friskt förnuft och en massa "jävlar panama" skulle duga låååångt in i framtiden!



Over and out

Svar: man bugar & tackar :)
Esmaralda

39 Panik:

skriven

Hej!

Ser du någon positiv förändring i min ensamma vardag??


Kram

Svar: Ja, du ta ett initiativ som verkligen ger positivt tillbaka.. kram
Esmaralda

40 Monica:

skriven

Jag skrattar alltid när jag hör ordet MÖTE. Då tänker jag på ett sammanträde där det finns ett antal tradiga kostymklädda näringslivsgubbar och politiker som pratar strunt och bedriver inbördes beundran. Det härrör från en person som hade arbetat på en föregångare till Samhall som fanns i Malmö och därför kallades för Malmö produktionsverkstäder. Där arbetade en man som hade Down syndrom och gick omkring där med sin kostym som han var mäkta stolt över. Han hade ett enkelt arkivarbete därav klädseln. Hans idoler var mäktiga gubbar med samma utstyrsel som han. Ofta sa han att han skulle ha möte och frågade de andra där om de ville komma till hans möte. Vid ett tillfälle frågade en person honom om det fanns kvinnor på hans möte. "Nej inga kvinnor" och så fortsatte han: "Finns det något fylle att dricka på dit möte"? "Nej inget fylle att dricka". "Nej det är fan inget möte att gå på" svarade utfågaren honom. Så han visste minsann hur det skulle gå till på ett redigt möte. Nykert och anständigt.

41 Ghostwriter :

skriven

Idag fyller jag år och jag kunde ALDRIG tro att jag skulle vara här idag, på detta fantastiska sättet - och vilken livsförändring jag gjort på bara 1 år tillbaka. Tack för allt det du gjort också för mig under all tid!


Undrar hur jag ska göra för att få se min ängel på annat sätt än jag tidigare sett honom, för jag försökte tidigare men det räckte inte hela vägen till. Jag har ser honom alltid och känner honom. Jag har sett min ängel i olika färger och känner nu att jag är redo för att se honom i helhet.

Är det möjligt för mig? Imed att jag ändå är riktigt medial och alltid varit..hur?




Kram!

Svar: Stort grattis på din dag - men jobbet för att nå där du är idag, det har du själv gjort ! Så var stolt ! Ja det är möjligt för dig att se din ängel och jag tror det kommer.. helt av sig själv... du börjar bli redo fullt ut.. kram :)
Esmaralda

42 AnnaK:

skriven

Känner också en mittemellan kvinna som gick i min klass när jag var barn. Vi stöter på varandra utanför Ica lite då och då och pratar. Hon verkar dock ha fallit mellan stolarna lite. Har fått sjukpension trots att ett enklare arbete skulle göra henne gott.....om inte annat för den sociala biten. Nu driver hon mest runt mellan Ica och macken för att träffa folk om dagarna. Föräldrarna är döda så hon har inte direkt nån.

Ligger andra dagen med migrän här men den börjar lätta nu. Funderar och funderar. Börjar vi komma till den punkt att vi går skilda vägar. Vi verkar lika less på varandra båda två.

Nu ska jag och katten vila en stund!

Kram 😊

Svar: Ja det ser ut som om ni närmar er en brytpunkt nu.. kram
Esmaralda

43 Mama:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du på något ungefär hur lång tid till det kommer att dröja innan kärlek och bestående relation kommer in i mitt liv?
Handlar det om månader? Eller om år?
Eller att det bör bli inom 1 år?
Kram

44 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag känner att jag har lite dåligt med socialt liv. Jag har vänner att träffa då och då men det räcker inte riktigt. Ibland känner jag mig nästan tjatig, jag vill inte att andra ska börja se mig mindre värdig för att jag hör av mig eller är så tillgänglig hela tiden.
Vad ska jag göra?
Är jag omtyckt? Och ser du mer vänner och aktiviteter att komma? Mer ett flow i det sociala livet?

Jag vill också fråga om två specifika situationer inom vänner,
En tjej ”M” hon var ganska tillgänglig förut men nu på sista tiden känns det som om det nästan bara är jag som föreslår saker att göra och jag får bara korta, tråkiga svar utav henne. Tycker hon jag blir tjatig? Vill hon ses eller hur ska jag göra här?

Sen en jobbarkompis som jag gärna skulle vilja gå ut och ta något glas med. Från början var det hennes ide och hon skulle höra utav sig. Hörde aldrig något, och nu undrar jag om jag ska ta intiativ själv att höra utav mig angående ett förslag? Ser det ut som om hon vill umgås med mig?

Kommer vänner för mig? Och är jag omtyckt?
Kram

45 Konstigt:

skriven



godmorgon jag skickade iväg ett sms igår första gången till henne angående händelsen som hade skett, varför svarar hon inte, hon hade lovat att ta ansvar för det hon hade gjort? för jag ser att hon har läst meddelandet igår.

46 F:

skriven


undrar om du ser någon förändring i mitt liv som är positivt....

47 Kvinnan:

skriven

hur kommer det blir för min syster?

48 Marja:

skriven

Åh mazariner kan äta av hur mycket som helst:)love<3

Ser du något bra som händer mig?
kram

49 Fanny2:

skriven

Tycker uniformerna är snygga och vet att den åsikten är mindre populär... Det är inte uniformen i sig som det är fel på utan vad den står för. Undrar hur kardiologen tolkade slipsen däremot... Hon var väl annorlunda men det är såna människor som man kan lära sig mycket av. :) Hon verkade för härlig.

Es, kan du se om han verkar intresserad av mig? Eller kanske finns det någon beundrare som är det i smyg? 😉

Kram

50 Vk:

skriven

Hej Ez nu var det något år sen jag var här, brukar periodvis komma på att gå in på din blogg beroende i vilket skede i livet jag är. Jag var med om ett fruktansvärt trauma förra året och jag är inte längre samma person med självförtroende, idag har jag en sån hopplöshet inom mig det är sjukt hur ont man kan ha inombords att ingen kan förstå och hopplösheten beror på att det gör ont i mig att jag aldrig kommer att få giftsma mig och få barn och bara vara lycklig, vad komiskt att ditt inlägg handlade om just det. Mitt trauma förstörde mitt liv och jag känner mig ovärd kärlek, jag undrar bara om jag någonsin kommer att finna min lycka eller varför har jag så många hinder i mitt liv. Vad behöver jag göra för att blockera alla hinder känns ibland som att någon har lagt en förbannelse över mig när jag var liten. Kram

51 Me:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om K kommer att finnas med på sikt?
Kram

52 Am:

skriven

Hej Esmaralda.
I min seans för ett par år sedan såg du att inom 1-3 år efter separationen bör jag ha mött min nya kärlek.
När sonen fyller 3 år som han blir nu nästa gång han fyller. så har jag varit själv i nästan 3 år.

Hur stor är chansen att jag är i en fast relation då sonen fyller 3 år? Eller att jag blir det inte långt efter?

Hinner det ske inom den här tiden du såg då? Det vill säga att det bör ske senast nästa år? Tror du det hinner?
Kram

53 Louise:

skriven

Märks att barnen kommit hem igen då det är en massa bråk mellan dem. Jag blir så irriterad på dem för de bara bråkar och vi är fast här.
Vi måste få en rejäl lottovinst snart så vi faktiskt kommer här ifrån.
Jag måste ta itu med kronofogden, men min man vill inte att jag ska göra det än då ingen av oss har fast jobb.
Amen då kan han väl också söka jobb och inte bara sitta och skriva skit på nätet.
Inte konstigt man blir negativ när man har negativa människor omkring sig.
Han säger att vi aldrig kommer här ifrån utan en stor lottovinst för att spara ihop när man har två inkomster går ju inte alls.

Idag har jag sökt fyra jobb och hoppas jag får något av dem.
Jag räknade ihop hur många jobb jag sökt sedan juni 2016 fram tills nu och fick ihop över 200 stycken på från visma recruit och sen säkerligen sådär 150 på privata och inte fått så mycket som en anställning. Det är helt galet.
Min man sa att om han stod som första sökande på boplats syd hemsida så kanske vi får nästa lägenhet vi söker.
Men först måste han ha en anställning.

Syns det inget ljus i tunneln för oss med jobb snart?

Ha en fin måndag och tacksam för svar. Kramar

54 Virrhönan:

skriven

Först och främst ett Stort Grattis till dej Ghostwriter, önskar dej en jättehärlig dag🎂🎁

Inget går väl upp mot goda grannar! Spelar ingen roll om de är lite udda och konstiga, det är ju charmen många gånger. Här på gatan är det alla möjliga slag av folk. Sen kan man ju hålla med om att valet av present var ju lite av det udda slaget. Förr i tiden hade vi grannkalas, det var kaffebjudningar hit och dit och fyllde nån år så var det överraskningsfester, kul var det. Idag dricker vi bara lite kaffe med nån granne då och då eller tar en öl när nån passerar och snackar lite, inte helt fel det heller🤗
Blev på lite bakhumör nu när du snackar om mazariner, får tänka ut nåt gott, toscamazariner kanske...😋
Jag undrar om kärleksbekymret skulle glädjas åt ett besök? Skulle han bli glad av en liten pratstund mån tro?
Kram💕

55 Ella Bella:

skriven

Hej!
Kommer jag att träffa den stora kärleken snart? Hur? Kommer jag att få fler barn?

56 Lydia💕:

skriven

Hade också en speciell granne där jag bodde förut rolig och hjälpsam och tappat kontakten helt har bjudit hem henne men kommer inte saknar henne mycket
Har haft en date i helgen som var trevlig men kärlek nej det kan ta tid för mig han var trevlig rolig och bra på alla vis men det pirrade inte till så där som man borde känna fel på mig ?
Lydia💕

57 Anonym:

skriven

Var det rätt av mig att inte svara när frun ringer ? Kommer hon ge sig ? Har blockerat både henne och sonen. Deras vuxna son lägger sig i styvpappans liv och har gått igenom hans telefon och hotar med det.

58 80-talisten:

skriven

Vilken gullig granne du hade Es🙂 Har en löjlig fråga men hela kroppen spritter av längtan så måste ställa den: OM det eventuellt blir en puss med kollegan, ser det ut att ske i sommar eller kan det dröja längre?

59 PK:

skriven

Intellektuell funktionsvariation skriker PK-folket upprört att det ska heta nuförtiden.

...Faktiskt!! 😉

Vilket fint möte. Olikheter är underbart tycker jag. Det livar upp Sverige. Fråga idag! Någon snygging på gång i mitt liv. Nu är alla dejting appar raderade men hoppas ändå lite på att springa på något.

Kram kram!

60 Lotta:

skriven

Din granne...hoppas det gick bra för henne. Konstigt med uniformen bara. Hon kanske var nazist i ett tidigare liv.

Attans vad jag ställt till det för mig själv känner jag. Personerna jag tänker på här, pratar de illa om mig och spelar ett spel eller är dom verkligen så kalla och ytliga som jag inbillar mig. Känns som kvinnan här känner någon sorts triumf när hon möter mig. Obehagligt. Och har inte han några känslor alls?

Ha en fin kväll
Lotta

61 Catarina:

skriven

Vilken fin vänskap ❤️ Så fint du beskriver det. Håller med om att det kan vara en svår balansgång mellan vad som går an o inte. Min far råkade en gång säga att en kille var mongolid i stället för downs syndrom o fick en mindre föreläsning av hans föräldrar .
Jag undrar om livet kommer att förändras för mig? Ta en annan vändning? Hända nåt positivt, nått nytt? Det känns så tungt. Varm kram ❤️

62 Mirre :

skriven

Es, hur hanterar man avundsjuka på bästa sätt när det kommer till ens vänner och i övrigt? Man vill ju vara glad för deras skull och inte alls vara avundsjuk på något som de har och som man själv fattas. Det känns som om detta är den lägsta av alla energier, vill inte känna mig avundsjuk på min vän och jämföra mig med personen.. Ändå gör jag det ibland :( brukar då försöka känna tacksamhet för vad jag har vid dessa situationer men inte alltid det hjälper fullt ut. Har du något tips på vad man kan göra eller hur man ska tänka istället för att känna avundsjuka? (kanske värt att skriva ett blogginlägg om).

Kram ☀

63 Hönan:

skriven

Låter som en trevlig dam. Kul med människor som tänker lite annorlunda :)

Vaknade med noll energi eller lust. Men ett djupare samtal och lite arbete i trädgården har hjälpt. Känner dock mig rätt tom och uppgiven generellt nu. Är nog flera saker som spelar in. Fått tankar igen om den där själsresan, känns som att den kan vara läglig till hösten? Hitta tillbaka till livsglädjen, tryggheten och mitt inre. Sabbar för mycket för mig själv nu med min osäkerhet. Vet ju att det finns något där och att förslaget om att prata nog även kan ha inkluderat att prata om känslor. Men det är så förbaskat svårt att våga fråga, egot är duktigt på att övertyga att jag bara inbillar mig allt. Men vet egentligen bättre än att låta egot styra. Måste ju våga lita på intuitionen som säger att det är dags och att det nog är rätt välkommet av andra parten också.

Kram

64 Mia M:

skriven

Fint med människor som är annorlunda.
Es, nu har exet gått vidare med en ny kärlek och jag undrar förstås om det inte är dags för mig med snart? L som jag ska träffa till helgen igen...kan det bli nåt mellan oss? Kram

65 Boudica:

skriven

Här känner man sig mittemellan, har en gång i tiden även blivit på kastad en diagnos med orden att jag ligger precis på gränsen. OCH att det ibland bara är så! Själv så känner jag mig mer eller mindre normal, bara att diagnosen mer baseras på sid-effekten av min sjukdom! Som påverkat hur jag är som person. Men mycket har ändrats på senaste.

En sån granne skulle vara trevligt att ha! Mina grannar är nog inget att ha!
Men det är intressant att du skriver om grannar idag, funderade för någon dag sen att skriva och fråga om min granne.
Efter att jag iakttagit henne en dag åter igång med att klaga på nå människor, så undrade jag, varför hon är som hon är. Hon gnäller på småsaker, sätter upp lappar här och där, tycker folk i omgivningen ska anpassa sig efter henne, och bråkade även med min mor gång på gång då hon levde. Och själv är hon ju inte perfekt granne, spelar radio på typ högsta volym genom hela natten ibland, ja P2 är inte mer ok än annan musik! Och hennes hundar som skäller konstant, på brevbärare och förbipasserande (Nej, jag har inget emot hundar, men så här kan man väl inte ha det!?)
Men nyfiken på vad gör henne till sån som hon är.

Fick precis ett skrattretande reklamblad i brevlådan. Om en spåman! Ja han kunde tydligen lösa alla problem, juridiska som vikt, och alla andra vanliga problem. Och välkänd skulle han vara, men aldrig hört det där namnet!

Men vad är det soim pågår med mig!? Jag ser dubbla klockslag konstant, i nu snart över en vecka, du vet, typ 19:19 osv... minst en gång om dagen har det hänt nu! Och på det så får jag en himla massa dejavu upplevelser, som om min sommar har redan hänt tidigare. Har du nån förklaring åt mig? ;)

Nu ska tillagas något snabbt att äta, lax med jordgubbssalsa ;)
Och slappa med ett till vikings-avsnitt.
Imorrn blir det en dagstur med pappas nya båt.
Tidig morgon blir det då!

KRAM!

66 Hedwig:

skriven

Grannar kan riktigt berika ens liv! Här ville kommunen/hyresvärden fälla ett träd och jag fick hålla ett tal förra veckan framför kommunen varför trädet inte skulle huggas ner. Det var skrämmande men jag fick stöd och underskrifter av många grannar och vi vann! Sannolikt får trädet vara kvar nu och kan vi fortsätta med att njuta av alla fåglar som finns i. Hela affären har fört samman folk i bostadsområdet och förhoppningsvis har kommunen och hyresvärden lärt sig en läxa att man ska lyssna på folket i fortsättningen!

67 Vitlilja:

skriven

Falskt larm. Harri är funnen=)

68 Becka:

skriven

Hej Es

Vad har min blivande för ögonfärg&hårfärg?
kram

69 Elisa:

skriven

Hej!
Tack för dina svar, det gick bra :) Ser träffen ut att bli bra också?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: