Fastna i hjulspåren....

Ibland blir det dags att göra något nytt.

Att bara stå på i samma gamla hjulspår kan ju tyckas tryggt men jestanes så tråkigt !

 Man kan  byta arbete – byta inriktning -  gå en kurs för att få den där extra spetskompetensen som man kanske fattas.

 

Jag har haft arbetsplatser  där jag känt att jag  aldrig någonsin kommer jag att byta ut detta mot något annat….  och jag hade en soffa på glasverandan och tänkte att den ska jag aldrig byta ut.. måtte det inte gå hål på den eller nåt… och så en dag bytte jag i alla fall.

Och nya soffan blev ännu bättre. 

Så är det med ofta med arbetsbyte också.  När väl bytet skett.. så får man nya utmaningar att  ta sig an, nya människor och situationer och nya rutiner… och i detta växer man och utvecklas.

 

 

När man gjort nya val ska man ALLTID ha fokus framåt

Inte vända sig om för att försöka se hur livet skulle ha blivit om man valt annorlunda för då bränner man bara en massa energi till ingen nytta alls.

Att prata negativt och om problem är så lätt… det kommer sig naturligt för de flesta och man  vältrar sig i elände.  Det finns forskning som säger att 80 % av våra tankar är negativa och jag hoppas det är fel !

 

 

 

 

Man kan ju alltid ge sig  en positiv dag i veckan… där man ger sig själv ett negativförbud… där man pratar positivt till vänner och arbetskamrater.. …. och man väljer att se det positiva omkring sig typ solsken istället för luftföroreningar och … och när ens problem dyker upp i skallen så förminskar man dem och gör dem hanterbara.

Låter det enkelt ?


Jag lovar, det ÄR det  inte men om du antar utmaningen så blir du en  person just denna dag som ger ut väldigt god energi till människor omkring dig och du tar extra plats.. på ett riktigt ljus och fint sätt

 

Kram & kärlek

1 Kicki 🌞:

skriven

Hej på er,
Det har hänt mig vid några tillfällen i livet, då jag bytt ut något. Ofta en man (har inte hänt såå ofta 😊, men det har hänt) eller ett jobb så har jag upptäck hur dåligt jag egentligen mådde i relationen eller med jobbet. I bland är man liksom blind för sin egen lycka och välgång.



2 Solen ☀️:

skriven

O ja tack, något nytt längtar jag efter. Nytt jobb och en flytt det kunde nog bli spännande...men jag sitter lite fast i en situation så det är väl bara att stå ut och vänta. Men plötsligt lär det bli min tur!
Det här med att vara positiv är så otroligt viktigt. Det kan vara så otroligt tröttsamt med kollegor som bara är negativa och gnäller...suckar och pustar och ibland åt helt banala saker. Om man verkligen har det tungt och svårt...men när det bara känns som man har fastnat i gnällträsket. Nej där får man försöka skärpa till sig och försöka bryta det slentrianmässigt gnället som bara är så trist att höra på.
Nu frukost! ☀️

3 Agnes:

skriven

JAAAA....det var en superbra ide! Det måste testas...att ha en positiv dag i veckan! =)

Fick i går info om att jag blivit antagen till de två kurser jag sökt till...och den kurs som jag valde fel, blev jag godkänd i!

Håller även på att läsa in mig på hur man spelar på trav...likaså hur fixa med aktier o fonder...har bestämt mig för att bli intresserad av sånt som kan ge mig en utökad ekonomi...behöver helt enkelt ett gäng miljoner så att jag kan köpa en lägenhet "på rätt ställe"!

Sitta på ändan o vänta på att det ska regna manna från himlen är ju lönlöst...likaså sitta o gnälla över att inget händer...här blir det till att fixa själv, om ngt ska hända!

Ska även rensa bland mina saker...o det första som åker ut är en otroligt äcklig ryamatta...sedan ska jag plocka ner prylar i flyttlådor...dokumentera vad som finns i vilken låda o sedan så får lådorna helt enkelt stå uppställda hemma som en inredningsdetalj...böcker ska säljas...bl a astrologiböcker på engelska...om ngn här är intresserad?

Det hjulspår jag fortsätter att rulla fram i är det som singel!
No Way att jag tänker ge upp mitt liv som singel för en karl...jag är upptagen med att leva...och en man gör inget annat än kväver en kvinna både mentalt o själsligt!

Kram!



Svar: Bra, du tar tag i saker och ting istället för att sitta passivt och vänta.. och bara DET skapar en positiv kedja runt dig ! Du har bra planer för förändring så gå in för det och lev dem,,, och precis som du beslutat så ska jag också ha en positiv dag i veckan med förbud för alla negativa tankar.. och jag tror faktiskt att det kan göra skillnad ! Kram :)
Esmaralda

4 Tingeling:

skriven

Det är precis så jag alltid tänker, att "det här duger inte, gör nåt åt det!" Varesig det gäller jobb eller boende. Och det har alltid löst sig. Jag kommer nog aldrig stanna på ett jobb längre än några år, blir alldeles för uttråkad. Jag gillar inte när det är samma sak varje dag, när precis allting är på rutin. Och där är jag nu, varför jag försöker hitta lösning som till exempel att läsa en kurs.

Är det så att killar ibland tittar på mig för att dem gillar vad dem ser? Jag blir alltid så osäker och tänker dem tittar för nåt annat. Ibland tänker jag att jag ska titta tillbaka och le men sen gör jag det aldrig. Hände senast i går i affären men tittade inte tillbaka. Vad är det värsta som kan hända liksom? Jag modig på andra plan, men inte när det gäller sånt!

Kram!

Svar: Exakt, vad kan hända ? Så träna på att fånga blicken och le... kram :)
Esmaralda

5 Marie:

skriven

Kloka och tänkvärda ord. Håller med till fullo om att byta arbetsplats. Jag är glad att jag gjort de byten jag gjort genom åren och i augusti är det dax igen. Jag brukar tänka att det tar ca ett halvår innan man landat och är insatt i spelreglerna på det nya. Spännande är det iallafall, istället för att gå i samma hjulspår år efter år och ibland även bra för löneutvecklingen
Ha en toppendag / kram Marie

Svar: Ja när man släpper in nytt i sitt liv - så släpper man in nya utmaningar och man blir lite mer på tårna.. visst är det spännande.. kram :)
Esmaralda

6 Jennifer:

skriven

Hej, vilket inspirerande blogginlägg! Så sant! Jag är mer än redo att byta arbetsplats och hoppas att universum är med mig i detta!

Fina Es, vi har svårt att släppa taget om varandra, jag och A. Har det att göra med vår starka kemi eller vad kan det vara? Kram

7 Michaela:

skriven

Håller helt med och jobbar på det!

Precis som alla andra år så går sjukvården ännu mer på knäna under sommaren och man tar tom in outbildad personal som aldrig jobbat inom sjukvården. Vi har 3 sådana hos oss nu och det blir ännu mer kaos eftersom de inte kan ngt. Och att de har högre lön än mig som är utbildad med 13 års erfarenhet får det att brinna i huvudet😡 Har varit svårt att fast anställa pga upphandling men nu är mitt tålamod slut och tänkter prata med nya chefen ( som är jävligt bra ) att jag vill vara kvar efter sommaren men då får de ge mig en fast tjänst och högre lön annars söker jag mig vidare. Punkt. Kram och puss till älskade MG.

8 Mirre:

skriven

Jag ska anta utmaningen idag, både för mig själv i mitt eget huvud när jag tänker och när jag pratar med andra på jobb!😀

Es, jag undrar också om drömmen jag drömde inatt betydde något? Jag skulle ut och klättra på berg tror jag med min pappa och farfar, vi åkte på mycket smala vägar och det var dåligt väder.. i slutet av drömmen stred jag med någon som jag inte känner och dödade denna personen. Brukar för det mesta aldrig vakna mitt i natten och må dåligt av drömmar men jag vaknade direkt och mådde inte alls bra. Sedan hade vår klocka tydligen stannat på halv 3 inatt i köket.. Finns det något samband.. Betyder drömmen något?

9 Jossan :

skriven

God morgon!

Nu sitter vi och väntar på att taxin ska komma så vi kan ta oss till flygplatsen. Vill åka hem men vill ändå inte..

Är så trött sä vet knappt vad jag heter. Idag blir der bara 1 pass som jag känner nu. Måste komma igång med träningen direkt. Det har blivit lite för många nutella mackor!

Det har väl varit en skön resa men så svårt att varva ner och släppa jobbet. Det som har varit jobbigt är att bo på varandra... Och Syrrans humör 🙄..

Nästa år röstar jag på hotell och en kille!

Jahapp, mot Sverige och ”vardagen” men tur jag är ledig till 12 augusti! Vem vet! Kanske blir en resa till!

Kanske träffar en kärlek som bjuder på resa 😂 nä skämtosido

Kram

Svar: Nutellamackor och semester verkar höra ihop.. det är vad mina barnbarn äter varje dag till frukost när de är på semester... tur i alla fall att jag inte gillar den kombon ! Ha ögonen öppna efter en man som är öppen och glad.. kram :)
Esmaralda

10 Susan:

skriven

Hatr bytat jobb några gånger o har aldrig sett tillbaka o ångrat mig, försöker va positiv o tror nog att jag uppfattas som det. I mitt liv i övrigt tänker jag ibland hur det blivit om jag träffat ngn o bildat familj, ngt som aldrig blivit men det finns väl ngn mening med det oxå hoppas jag.
Positiv dag får det bli i da’ , tack för tipset😉 med tanke på VM så passar det ju rätt bra🇸🇪🇸🇪🇸🇪

Kram

11 <3:

skriven

Godmorgon kära Es nu laddar vi för Sverige matchen idag 💛💙🇸🇪
Har jag någon chans om jag överklagar kommunens beslut ?
Känns som handläggaren hade något emot mig. Vad ser du kära Es ?
Kram

12 Skrållann:

skriven

Hej!
Så rätt och väldigt kloka ord;)
Jag jobbar på att vara positiv och sprida positivism och glädje omkring mig. Vissa dagar funkar det strålande medans det andra dagar går mera trögt. Jag tror det är bra att byta inrikting i livet, både arbete och privat. Har ju gått och varit missnöjd med med äktenskap en längre tid tills jag en dag funderade på hur lite jag självbedrägeri till att vi skulle ha det bra och närjagändrade min inställning så märkte jag ju att även min mangjorde det och nu har vi det riktigt bra. I arbetet bytte jag också inrikting och efter att ha gått från många år i vården hamnade jag som säljare på café och det är fantastiskt roligt och egentligen helt annorlunda mot vårdyrket förutom att man slipper det medicinska. Nu antar jag att jag kommer ställas inför ett nytt beslut då jag förmodligen blir erbjuden en tjänst på ett privat vårdföretag som usk/admin och jag känner mig så osäker. Människorna på företagare är helt fantastiska men jag är så osäker på om jag verkligen är rätt för arbetsuppgifterna? Har ju egentligen aldrig varit intresserad av mottagningsarbete och det är just vad detta är. Snälla, vägled mig rätt?!

Kram❤️

Svar: Känns det inte som om arbetet intresserar dig... då kan du inte välja detta enbart på grund av de fina människor som jobbar där... tänk ett varv till innan du beslutar.. kram :)
Esmaralda

13 Varis:

skriven

God morgon Ez!

Ja så är det! Det är så lätt att älta alla problem istället för att se till allt det som funkar och lyser upp ens liv. Ska tänka på detta nu när jag är i en period av tacksamhet.

Ska du ha semester från detta? Eller arbetar du under sommaren med?

En fråga oxå. Har min blivande man några syskon?

Kram

Svar: Jag kommer pyssla med detta under sommaren... men har semester från terapijobbet! Ja det ser ut som om din tillkommande har syskon.. kram
Esmaralda

14 Mikael:

skriven

Kommer vuxna damen med negativa tankar sluta besvära mig? Så det kan gå fast man är vänlig.

Kram
Mikael

Svar: Låt henne inte ta plats i ditt liv... och hon försvinner.. kram :)
Esmaralda

15 Skorpan:

skriven

Åh ja, vill så gärna göra annat, längtar verkligen efter att få byta jobb, men vad händer, nada?! Trampar fel mest hela tiden verkar det som ;). Har ute två nät för tillfället, kan ju hoppas på utdelning där.. O gällande annat förnyar jag mig också gärna, blir tvåsam, reser bort... Positiv i en dag, till att blrja med, men då man ren från förr tar plats, hur går det då med andra människor, kvävs dom ;)? Knappast dock min positivism som gör att jsg tar plats, snarare tvärtom..

Drömde om en massa tandläkare o stora fempacktandborstar. Träffade en magiker som bar hatt o vi kysstes intensivt. Han gav mig sin hatt o sa att jag skulle få ha den tills vi träffades igen o det gjorde vi rätt fort.. O nu tolkar jag detta extra positivt o tror att mannen snart är i mitt liv ;D, eller hur?! Nåja, kanske inte..

Idag hoppas vi på en ny utfärd :).
Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Underbara drömmar och den magiska hattens symbolik ska du bära med dig ett tag.. kram :)
Esmaralda

16 Sus:

skriven

Hej
Hoppas det blir bra för mig....
Men ännu met sonen...
Löser det sig?
Live sus

Svar: Ja på något sätt läser det sig.. det kommer bli bra.. kram
Esmaralda

17 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror alla behöver påminnas just om detta ibland, at försöka tänka positivt för då göder man ju det positiva tror jag:)

Es, Ser han ut att älska henne?
Kram

18 Dunegull:

skriven

Kommer börja en ny tjänst på mitt företag i augusti. Kommer jag stanna på detta bolag ett tag till?
Kram

19 Conny:

skriven

80% neggotankar. Det låter otroligt dåligt. Tror inte det stämmer helt spontant. Sedan vet jag att folk tar ut oro i förskott. -Hjälp, är det en negativ tanke att tänka att andra tänker negativa tankar?

Svar: Ha ha ha,,, ja det får nog läggas till tänka-negativt-kontot :) Kram :)
Esmaralda

20 M:

skriven

Hej

Ja visst är det lätt att hamna i gamla hjulspår.
Nu känns det bättre efter din senaste spådom, fått lite mer saker att fokusera på och jag tycker redan att det känns bättre. Både för mig själv och oss.
Känns mycket bättre mellan oss, känns som han också tycker det. Han är gladare och mer kärleksfull. Kanske märker han av det också.
Tänkte på det där med jobb. Jag vill verkligen försöka skaffa ett jobb med bättre betalt. Funderar på någon kurs eller byta jobb. Men vet inte i vilken inriktning.
Ser du vad jag kommer att jobba med i framtiden ?

Ser du om förlovning/giftermål ligger långt bort ?

Kram o tusen tack för allt. <3

Svar: Ja, med rätt fokus kan man påverka mycket själv ! Jag ser inte vad men du gör ett jobbyte och det finns även studier med i detta.. kram :)
Esmaralda

21 M.m:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja ibland kan man behöva göra en förändring bara för att ta sig loss, om man har fastnat i ett tankespår.

Har jag gjort några ytterligare förändringar i mitt liv innan relationen och kärleken kommer in i mitt liv? Ser du om nästa flytt blir själv eller tillsammans med en partner?
Kram


Svar: Du utvecklas hela tiden så någon förändring sker innan kärleken kommer.. kram :)
Esmaralda

22 Anki:

skriven

Godmorgon Es
En positiv dag i veckan ...den tar jag med mig <3

Så roligt att vi får följa din sons äventyr i Ryssland . Brås på dig och har ett stort hjärta Den lille grabben har fått ett minne för livet <3

Idag hålls tummar och tår !

Kram anki med flock

Svar: Ja det är stort för sonen... och kl 16 gäller det... då sitter man som spikad framför TV:n !! kram :)
Esmaralda

23 Mikael:

skriven

Fastna i hjulspåren, där du slog du huvudet på spiken.

Vad säger du om byta jobb, byta land, byta kropp, byta tjej, och lite, eller mycket till.

Varför bara göra en sak åt gången när man kan göra flera, är universum med när det svänger?

En del verkar ha svårt med, främst kvinnor, att jag inte lever ett Svensson liv, de blir smått eller mycket aggressiva.

Rubbar det deras cirklar mer än de klarar av eller?

Kram
Mikael


Svar: Jag tror att många söker... kanske omedvetet... en trygghet i sin partner och blandar samman trygghet med "vanlighet" och du är inte vanlig och kommer aldrig att bli.. men helt underbar, det är du... kram :)
Esmaralda

24 h:

skriven

Hej..
Jag bytte hjulspår..va så jäkla trött på allt..
Jag sökte ny tjänst på jobbet, jag fick den!
Jag sökte lägenhet i Sthlm o fick en fin lägenhet över sommaren!
Nu saknas bara kärleken..hoppas den kommer..
Kram!

Svar: Bra, du hjälper verkligen dig själv på bästa sätt ... och kärleken den kommer.. kram
Esmaralda

25 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Det är nog nyttigt att byta spår ibland och inte bli fast på samma arbetsplats men tyvärr är det ju väldigt enkelt att fastna i sin comfort zone och till slut sitter man där och tillhör inventarierna på jobbet efter 40 år...
Jag har väl testat lite olika men trillar tillbaka till slut ändå så jag antar att jag har hittat min plats, men där kan jag även utvecklas en del och gå några steg längre på stegen.
5e dagen med huvudvärk och nu är det ganska jobbigt. Om jag går till VC och ber om sjukskrivning kommer dom lyssna då? Kroppen bara skriker efter vila...
Kram🌸

Svar: Ja vila behöver du.. men det sitter långt in att få en sjukskrivning... kram :)
Esmaralda

26 EPM :

skriven

Precis vad jag behövde höra, tack! ❤️

Nä, nu får jag masa mig upp. Loppis, strand (sonen är på väg att lära sig simma- och oerhört driven i detta!) sen fotboll!

Önskar er alla en bra dag och hoppas att vi alla kan tänka enbart positivt idag... 😊
Kramar

Svar: En härlig dag för dig.. kram :)
Esmaralda

27 Förvirrad :

skriven

Ska jag tolka han A som om han är intresserad eller har det svalnat?

28 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du i vilken miljö eller hur jag har bäst chans att möta en tillkommande kärlek?

Hur stor är chansen att jag har fast sällskap då sonen fyller 3 år?
Kram

29 Rebecca:

skriven

Igår kväll när jag skulle sova så började det ringa i ena örat och jag såg sedan en "skugga/figur" utanför mitt fönstret jättesnabbt (försvann när jag tittade ditåt). Inbillade jag mig eller var det något övernaturligt? Vad var det i så fall? :)

30 Mikael:

skriven

Agnes, fel kurs kan vara rätt kurs.

En gång fick jag fel post men med fel post så hamnade jag i USA?! Fel post blev rätt post.

Kan bara förundras över vilken del av det manliga släktet som du träffat men det bäddar för att kan komma att bli mycket positivt överraskad :)

Kram
Mikael

31 Skorpan:

skriven

Tsck Es!
En till hatt i mitt liv, spännande :). Älskar hattar!
Kram Skorpan

32 <3:

skriven

Hej kära Es tror du R kommer med en klänning jag önskat mig ? En ljusrosa spetsdröm.
Kram

33 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.

Har jag en man/kärlek i mitt liv snart?

Kram

34 Louise:

skriven

Jag ska börja med att ta itu med mina skulder. Det känns faktiskt som att min man försöker stoppa mig att göra det. Men eftersom jag inte kan få ny lägenhet när jag har skulder hos kf så nu ska jag söka om skuldsanering och börja betala av alla inkassoföretag så jag blir skuldfri.
Och så får jag hoppas att skuldsaneringen går igenom.

Idag blir det åter igen en intervju kl.13.00. Det är som förskollärare men med tanke på att jag inte är utbildad än så är det tveksamt att jag faktiskt får det. Men då är det väl ändå konstigt att de vill träffa mig för intervju.
Jag hoppas jag snart får ett fast jobb.

Hur stor är chansen att jag får detta jobbet?
Kommer jag få igenom min skuldsanering?

Nu får jag börja göra mig klar så jag kommer iväg i tid. Kommer ju ta en liten stund att ta sig till Lund.
Ha en fin dag. Kramar

35 Mia M:

skriven

Hej Es! Försöker så gott jag kan att se det positiva. Tänker också att godhet föder godhet...så försöker vara förstående och uppmuntrande mot människor.
Känner dock nu att jag är i en liten svacka.
Träffade en dejt i helgen som jag gillade och det hettade till mellan oss. Sedan visade det sig att någon hackat hans konto på dejtingsidan och skrivit till mig, i hans namn, att han inte ville se mig mer och att jag inte fick kontakta honom mer. Jag blev ledsen och frågade honom ändå...han förstod ingenting och hävdade att han inte skrivit det. Han blev besviken på mig då han tyckte jag misstrodde honom...men jag kunde inte ens ana att någon hackat hans konto, tills jag förstod att det måste ha varit så. Känns som jag reagerade fel...men visste ju först inte vad jag skulle tro...

Ser du om vi kommer ses igen? Eller ska jag bara glömma och gå vidare...har känslor för honom.
Längtar efter den rätte...om nu inte han är det...
Hoppas du har möjlighet att svara.
Kram

36 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur stor ser chansen ut att vara att han kommer vilja satsa på mig? Vara i en relation med mig?
Kram

37 Diana:

skriven

HejEs! Tack för din blogg!
Kloka insikter och påminnelser om vad man kan göra/ändrai sitt liv.

Jag undrar om jag verkligen kommer att gifta mig med mannen jag träffar nu?
Tack på förhand och kramar:-)

Svar: Tveksamt.. lyssna inåt och var ärlig gentemot dig själv.. kram
Esmaralda

38 F:

skriven

. hur ser det för mig , kommer det hända något spännande snart.. kram

39 Browallia:

skriven

If you don't like it where you are, move. You are not a tree! 🌳🌳🌳

Jag behöver professionell hjälp för att ta mig vidare från där jag befinner mig idag, ser det ut att dröja länge tills jag får komma tillbaka och göra klar min ADHD utredning?

Kram

40 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
I vilken miljö har jag störst chans att möta min tillkommande kärlek?
Kram

41 Ghostwriter :

skriven

Jag fick en känsla av att jag måste leta efter ett bevis som behövs och jag tror att jag hade rätt för jag hittade något. Jag känner starkt för att detta är rätt.

Kommer det jag hittade vara allt som behövs för att gå vidare i processen?



Kram

42 Jen:

skriven

Jag tror jag gjort något fel med min talisman. När jag beställde den så kände jag en ganska stark energi. När jag fick den inget speciellt o nu är den spårlöst borta. Funderar på om den i misstag spolats ner. Var det för att den inte trivdes med mig? Hade satt mycket hopp i den o känner mig väldigt negativ o låg just nu.

Svar: Jodå din talisman trivdes med dig.. jag vet inte vad som hände och varför... ibland tokar det till sig bara.. kram
Esmaralda

43 G.S.H.:

skriven

Får väl se om man är på rätt spår efter avslutad utbildning, känner mig som ett stort frågetecken. Vet inte riktigt vad det blir av med mig efter avslutad utbildning... hittar jag min mening ES? Nu blev det ju ändrade planer, det var ju tänkt att jag skulle plugga vidare direkt efter avslutad utbildning. Men masterprogrammet börjar bara på hösten, och nu får man vänta lite mer än ett halvår.

Kram

44 Michaela:

skriven

Idag är en sån där då allt går åt helvete! Börja med inget varmvatten hemma och ingen i styrelsen som har tid att lösa det så blir kalldusch ikväll. Sen tappar jag matlådan på tunnelbanan. Vem vet mer vad som händer innan dagens slut :/ Kram

45 Milla:

skriven

Hej, ja, det är lätt att bli negativ och fastna i gamla tankemönster som man bara upprepar och där man sänker sig.
Jag rensar och röjer efter skilsmässa och främst behöver jag sälja saker som kläder osv på Tradera för att få in någon krona för det behöver jag och nu har dottern rensat ur precis rubbet ur sin garderob. Kommer jag lyckas med det och vad ska jag ha för strategi?

Svar: Du tar de rätta steget framåt.. bara fortsätt som du börjar.. och bejaka glädjen och nya människor.. kram
Esmaralda

46 susanneamalia:

skriven

God Morgon!!!

Denna text skrev jag på facebook i en grupp som heter läka naturligt .. till min förvåning blev detta en succé .. för texten har fått över 385 likes. Så jag tänkte att jag kan skriva den här också ..

Hej .. jag vet inte om detta hjälper någon att läka naturligt men vill berätta hur jag gjorde med mina barn när de var små .. Dels för att lära dem att se det fina i tillvaron och dels för att lära dem att använda sina sinnen positivt .. att sätta ord på de de såg .. och upplevde
jag köpte varsin skrivbok. i den fick de skriva (eller säga så skrev jag) en sak som de hade blivit glada över under dagen . Det var på barns vis och med barns tankar så det kunde ju stå vadsomhelst där ;) och det var ju det som var meningen ..
I dag såg jag en häftig motorcykel och den var skiiiittttttsnyyygg ... och supercool ... vrummmmm.. eller i dag mötte jag en hundvalp mamma kan vi skaffa en hund till?? åhhhh den var så söööt... eller i dag sken solen ... jag hittade en nyckelpiga .. .. jag hittade en fyrklöver och så åt jag upp den för det har farmor sagt att man ska göra.
När månaden var slut skrev vi ihop allt de hade tyckt varit fint om de ville fick de göra en berättelse av detta .. bara positiva minnen och meningar ..
Det kunde bli så här .. jag gick ut genom dörren i solen och utanför stod det en sååå cool och skitsnygg motorcykel vrrruuuummmm... Så tittade jag upp mot vägen och får se en sååå söööt hundvalp .. mamma kan vi köpa en hund till?? sedan gick jag till centrum och där fick jag en god glass eftersom solen sken den dagen..
Ja ni förstår .. typ LTG (läran på talets grund) ...
Detta tyckte jag var bra .. men ibland gick det snett .. som när sonen kom hem från skolan och hade en lapp med sig om att fröken skulle ringa och prata med mig .. hmmm ..
han hade en ganska pessimistisk fröken och nu hade han fått nog tyckte han ..
Så han hade sagt till fröken att du kan inte finna mycket mening med livet .. ser du inte allt fint som finns i naturen .. nyckelpigor fina humlor och alla fina bilar och motorcyklar .. Du borde skaffa en bok och skriva upp allt i för då skulle du komma ihåg att det finns glädje i livet ..
Denna fröken ringde sedan och undrade hur jag uppfostrade mina barn för någon glädje fanns det ju inte ... och jag sa att jag höll med mina barn fast det kunde vara svårare att hitta den omedelbara spontana glädjen när man var vuxen .. samtalet slutade med att lärarinnan la på luren i örat på mig... så vad jag vill säga är att det är ingen mening att gräva i mörker och i dyngan efter ljuset för där finns det inte .. för att släppa in ljuset på den väg man går bör man vända sig till glädjen och kärleken i livet .. och det var lite det jag försökte lära mina barn .. och om någon kan ha glädje av detta så är jag bara glad ... att äta sig till hälsa är ju fantastiskt att läka kroppens sår med ljus kärlek glädje och ge allt detta till sig själv är också ett sätt att må bra .. och tillsammans blir det magi <3
önskar alla en helt underbar söndag .. själv ska jag åka och kasta trasiga saker .. panta flaskor och komma på vad vi ska ha till middag ..
kramar och kärlek <3


Jag är i lägenheten och tvättar och ser till EllaBella och har då lånat datorn .. det är en så stor skillnad när man har dator i stället för telefon även fast de numera är högteknologiska .. ;)
Det kan vara skit bakom telefonen också men jag får inget riktigt att fungera .. bara nästan och blir helt förundrad när och om det fungerar .. Men det är inget att vara ledsen över men jag kan finna en viss humor i allt ..
Ha koll på dina mail stod det och jag laddade ner appen för G-mail .. sedan fungerade kollen i två timmar .. nu fungerar det inte ens att söka på mina mail via telefonen .. för så blev det när jag försökte att uppgradera som det stod att jag skulle göra för att få koll ..

En positiv sak har inträffat och jag kände när det inträffade ..
en dag när jag bara satt och kramade på EllaBella så sa det plopp i hjärnan .. (det kändes som om det sa plopp) och efter det vart det en lättnad .. no brain no

47 Vv<3:

skriven

Es kommer ardi skriva eller kontakta mig när kommer det ske? Kram


Svar: Det ser jag inte... glöm honom... gå vidare.. han är ingenting för dig... du kan inte bli lycklig med honom.. kram
Esmaralda

48 Fanny2:

skriven

Jag ska införa en positiv dag med ett negativförbud... Min förhoppning är att jag inte är en sån som bara sprider negativa vibbar i min omgivning. 😅 Det var ju ett väldigt klokt inlägg som vi alla behöver läsa någon gång...

Känns som att alla omkring mig gifter sig eller skaffar barn... Nu brukar jag försöka tänka att det får ta sin tid och att jag är värd någon som är bra. Men var finns han min tillkommande? 😌 Hur ser han ut? Eller vem är han?

Kram

Svar: Du tänker så rätt... ge inte avkall på detta.. och den som är rätt kommer... kram :)
Esmaralda

49 JH:

skriven

Hej, kommer attraktionen alltid att finnas mellan oss? Vad känner han nu då vi träffas igen?

Svar: Nej det ser ut som om det kommer trappas av allt eftersom.. kram
Esmaralda

50 Tisa:

skriven

Jag är så trött jämt. Kommer det att försvinna eller beror det på medicinhöjningen?

Svar: Medicinen spelar in... det kommer försvinna och du kommer må bättre.. kram
Esmaralda

51 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det säkert ut att dem flyttar ihop?
Och skaffar barn?
Kram

52 Maloue:

skriven

Hej Es

Ser du någon positiv föändring på ingång ?
kram

53 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Min pappa köpte en ny bil. Då killen han köpte bilen utav var singel så jag vet inte hur dem kom in på det, men han gav mitt nummer till honom. Han hörde utav sig men det var ett tag sedan nu. Tror du denna här killen kan vara något för mig? Om jag återupptog kontakten?
Kram

Svar: Nej det känns inte som om han är pojkvänsmaterial.. inte riktigt din typ.. kram
Esmaralda

54 Jessica:

skriven

Hej Es,

Ser du om han har några känslor för mig?
Gillar han mig på det sättet?
Kommer det bli något mellan oss?

Kram :)

Svar: Han gillar dig men de ser ändå inte ut som om det blir något på sikt just mellan er.. kram
Esmaralda

55 F.u:

skriven

Något nytt och spännande på väg in i mitt liv du kan se kram

56 Kvinnan :

skriven

Hur ser det ut när det gäller, familjen livet?

57 Alie:

skriven

Hej, ja visst är det bra att röra på sig i arbetslivet, precis som Du skriver, så växer man som person och ja, det är samtidigt jätte jobbigt.
Jag har bytt o rört på mig väldigt mycket inom mitt yrke, ibland så mycket att jag själv funderat på om varför... har i te riktigt hittat rätt och ställer mig fortf den frågan. Jag har varit här ju över 6 mån, och det känns både bra och dåligt. Ledningen är oftast det stora problemet och nya kollegor det roligaste...
Kommer jag att stanna här Es eller finns den andra vägar?
Kram ☀️

58 Kristin :

skriven

JA!! DA LEDER SVERIGE 1 - 0 !!!

59 Cecilia:

skriven

Jag vill tacka dig så mycket för seansen som jag fick i helgen. Det var mycket givande och jag ska verkligen ta till mig din varning, även om den inte är alltför allvarlig. Du skrev att arbete utomlands skulle vara väldigt positivt för mig. Har tidigare tänkt på volontärarbete, kanske ska jag spara ihop pengar och dra iväg på det. Känns volontärarbete utomlands bra eller bör jag söka ett jobb som "lokalboende"? Kramar och tack igen

Svar: Volontär eller annat arbete är oviktig.. huvudsaken du kommer iväg... kram :)
Esmaralda

60 Skorpan:

skriven

Grattis till segern, ett steg närmare medalj..
Kram Skorpan

61 Pia1:

skriven

Äntligen slut på husläkarens semester åtminstone. Jag hade gett upp faktiskt och bara grät av uppgivenhet tidigare idag. Vi ska röntgas så fort det bara är möjligt och jag hoppas det blir under denna attack. Annars känns det helt onödigt. Och syns det då inte vad fan som pågår i detta huvud from hell... Ja då blir det svårt att få till nån specifik undersökning, det är svårt att säga vad som är trasigt. Finns det någon som helst rättvisa så måste det löna sig nu. Jag har gjort det jag har mest ångest för i hela världen, åkt in om och om igen och varit tvungen att visa precis hur illa det är. I skrivande stund sitter jag och tittar på min badande son. Jag måste!

Svar: Jag sänder dig de starkaste healingtankar... stor kram
Esmaralda

62 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Jaaaa Sverige vann!! Nu går der bra.

Jag var tidigare under dagen och fikade med ett par kompisar och hennes barn. Dem sa att dem efter fikat skulle dela på sig och en av dem skulle hem till sin svärmor och se matchen.

Jag och sonen vi åkte hem själva och såg matchen, sen efteråt så tänkte jag om dem bara sa så för att dem inte ville ha oss med? eller är jag bara lite väl paranoid nu?

Jag tycker det är synd att vi inte har det socialt omkring oss så som ett flow, för det gillar jag verkligen.

De flesta ser med sina partner matcher och gör roliga saker sen umgås de med andra par. Och man vill ju inte vara den som frågar om man får vara med hela tiden om man inte automatiskt blir medbjuden.

Det är en tråkig känsla att man inte kan leva livet fullt ut eller så som man vill.

Jag hoppas verkligen att nästa sommar kan bli annorlunda det är på sommaren man kan göra så mycket kul, det är föresten alla högtider och glädjetider som är värst när man är själv för då känner man det verkligen. Jag mår nog bäst när jag jobbar nu för tiden.

Talade vännerna sanning för mig? Tror du att nästa sommar kan bli annorlunda? Att jag har en partner då? Eller finns risken att jag är själv även då?
Kram

63 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Förut hade vi mycket mer kontakt än nu.
Kommer vi att få mer kontakt med varandra igen eller kommer det vara såhär nu?
Kram

64 Mimie:

skriven

Sverige vann!!!:)))Håller tummarna att de vinner på Lördag med och går till final:)

undrar om du ser mig med kärleken snart Es?
kram

Svar: Ja det bör ske något ganska snart.. kram
Esmaralda

65 Mimi:

skriven

Så fin text susanneamalia och bra tips till barnen<3


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: