Grannar från hell...

En gång kom en väninnan farande hem till mig och bad att få sova över.

Hennes granne  förstörde hennes nattsömn och inte bara den utan livet i övrigt. 

Bor man i radhus, som väninnan eller på annat sätt så att man har grannar väldigt nära sig… då känns det viktigt att man står på god fot . 

Människor som känner sig kränkta kan bli riktigt uppfinningsrika.  

 

Det började med att väninnan som jobbar  natt kom hem vid 8 tiden på morgonen och skulle sova.. och då vaknar grannarna till liv  plus deras gäster och det skriks och sparkas boll.. glad  och hög musik och allmänt kaos.

 Tanke och handling är samma sak för väninnan  och rejält irriterad  ropade hon över häcken att nu  får ni fan ta och lugna ner er, somliga ska faktiskt sova nu.

Det blev startskottet  till rejäl osämja.

 

 

Grannarna lugnade sig inte, väninnan kunde inte sova och några timmar senare sätter hon på vattenslangen i sin trädgård och ”råkar” spola över häcken och rakt  mot ett gäng som spelar krocket på andra sidan.

Hon tiggde ju faktiskt om fortsättningen som följde.

Hade hon från början  stoppat in öronproppar o satt på lite lugn musik– istället för att söka konflikt.. så  hade ingenting spårat ut

Så du tycker det är mitt fel ? väser hon och ja, det tycker jag.

Att grannarna sedan tog upp den kastade handsken…  med besked….beror ju på deras inställning att ingen ska minsann fucka med oss.

Och ett sånt personlighetsdrag kan lätt gå överstyr det också.

 

 

Dessa två grannar har försökt överträffa varann i jävligheter under två år  och väninnan  har alltså  sin del i det hela.  Hon  har  uppvisat en enorm kreativitet i att göra livet surt för grannarna.

Hon har kastat sopor över häcken… beslagtagit barnens bollar och hällt vatten över deras katt.. och det är bara en bråkdel av allt elände.

Grannarna har  placerat ut hundskit i hennes trädgård, tagit hennes morgontidningar och  klippt sönder hennes rosor.

Jobbar man natt och sover dag.. då gäller det att man har väldigt god sömn och låg stresströskel… samt jävligt täta  öronproppar.

Är man väldigt lättkränkt.. kanske man ska överväga en stuga i skogen.

Väninnan skulle definitivt bo långt från  övrig mänsklighet.

 

 

 

 

Hennes grannar har fram till den stunden varit vanligt hyggligt folk och  ingen har haft problem med dem.

Undrar ni hur det gick sedan så flyttade väninnan hem till sin boyfriend och började jobba dagtid. 

Hon stör sig fortfarande på folk.. hon är bara sådan.

Det finns grannar från hell…även om  ömsesidig respekt från början är  att rekommendera men somliga biter ingenting på.

Själv har jag goa grannar på alla håll och kanter och lättstörd är jag inte.  

Jag är nog lite knas på andra hållet för det har hänt att min vän sagt  att herregud, nu klipper de gräset kl 9 en söndagsmorgon… och jag har inte ens lagt märke till tilltaget.  Sån är jag.

Hur har ni det med grannsämjan ?

 

Kram & kärlek

......

P.s. I dag far  amrikanarna hem.. i morgon kommer hela militärbataljonen men då är jag  i Bintz... och det tackar man för !!

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag hitta min framtida kille i densamma ställe som jag kommer dit för projekt om skola i hösten?

Ha en härliga sommar

Svar: Kanske inte i direkt anslutning till projektet.. men ungefär vid den här tiden bör något ske i samband med kärlek... ha ögonen öppna.. kram :)
Esmaralda

2 Grethe Hagen :

skriven

Go'morgen kjäre Ezmaralda 😊😍💞💚💝

Godt å se at MG virker til å ha det bra 👍😊😍😍😍 Så fin han er!!!

Jeg har värt heldig med mine grannar på de steder jeg har bodd 👍😊😊
Og dem har värt heldig med meg, jeg er ikke den som klager eller bråker 😊😊😊

Så kommer dagens 10tusen fråga...😁
Jeg har som sagt fått kontakt med en fra Nigeria, blir så glad av han 👍😊😊
Kan HAN väre den rette??
Eller er han nordisk?
(Jeg leter ikke febrilt, men godt å vite da 😁😁😁)

Ha nå en knallfin fredag og riktig god tur til Tyskland, kjäre Ezmaralda 😊😍🌼🌻🌷🌹💖💜💕💜
Fredags-klem fra Grethe 💐🌸🌼💙💜

Svar: Jag tror inte mannen du nu fått kontakt med är rätt för dig och det tror jag att du snart själv också märker... han har sidor som du inte tycker om och som märks efter en tid när du känner honom bättre.. kram :)
Esmaralda

3 Helena Ir:

skriven

Det där lät ju verkligen som grannarna from hell..även din väninna. .
Jag hälsar på en del grannar..och håller mig på min kant. Faktiskt lite "skitpratar" grannar..märkte jag för något år sedan. Orkar inte med sånt..vill välja vilka jag umgås med
och pratar med!

Redan dags att ge sig iväg..upp i det blå..hoppas på en lugn flygning.

Kanske kommer jag tillbaka hit..Rhodos är fint! En grekisk man om det inte vore för språket ..fina en del 😊!
Lite vemodigt att åka till vardagen igen..

Blir du borta länge i Tyskland?

Ha det så bra!

Kram:)

Svar: Ja väninnan är inte rolig att tas med om man har henne som granne. Hon tycker inte att nån ska komma här och komma, typ ! Jag ser de bästa sidorna av henne.. men så är vi ju inte heller grannar. En gång förlovade jag mig på Rhodos ! För min del blir det snabbvisit i Tyskland.. åker i morgon bitti och är hemma tisdag kväll... kram :)
Esmaralda

4 Jennie:

skriven

Kära Es! Är han ledsen över att det slutade på dethär viset mellan oss? Kram

Svar: Kanske inte ledsen.. men lite fundersam.. kram :)
Esmaralda

5 <3:

skriven

Godmorgon kära Es ska jag se bort A M som vän ? Känns konstigt mellan oss. Hon verkar vända kappan efter vinden.
Kram

Svar: Ja det känns inte som om ni är riktigt kompatibla... kram :)
Esmaralda

6 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Har jag chans att få jobbet? Skulle det vara en bra matchning?

Svar: Chansen är runt 65-70 % och en skapligt bra matchning.. kram :)
Esmaralda

7 Nj:

skriven

Har underbara grannar, två äldre damer😄👍..dom är så roliga. Har aldrig haft ”tokiga” grannar, tänk när dom visade grannfejden på tv.. det var tokigt folk det😂🤣🙈
Vilka vackra rosor du har fått🌹. Dom är DU så värd.
Vad händer på kärleksfronten?!? Helt dött!! Kram

Svar: Ja, rosorna står här på bordet.. jag flyttar dem runt så jag kan njuta av dem hela tiden. Något bör hända inom kärlek och ganska snart.. kanske bara en fling men fint i alla fall.. kram :)
Esmaralda

8 Skorpan:

skriven

Wow, din väninanna hade no ett häftigt humör o vilken uppfinningsrikedom i att hitta på jävligheter åt varandra. Kan inte annat än häpnas över sånt, ordna med skit åt andra?! Hur kommer det sig att ni är kompisar Es?

Jag är tacksam för mina goda frannar som har hjäkot mig med mycket! Det går bra att prata bort en stund, eller två ;), med dem. Den varma årstiden umgås vi lite mera, sen när det blir vinter går vi i ide, verkar det som, o sen vaknar gården överlag till liv då det blir ljusa o varma tider. Så jag är blessed med goda grannar!

Men hur blir det i framtiden, hur kommer jag att bo, eget, radhus eller våningshus? O blir flytten långt från nuvarande boställe? Kan jag ta grannarna med ;), eller får jag/vi bra grannar där på det nya stället? Nåja, det är flera år tills dess, så det behöver jag inte tänka på nu...

Här har det regnat i natt o nu kommer o går regnet, underbart. Jag vädrar som aldrig förr, alla luckor är öppna o försöker få ner värmen i huset, bara 19 grader nu. Kan ju bli kallt ;D...

Tur du har Es som får åka bort då huset invaderas ;). Mannabonne lär nog njuta o som den kloka hund han är, har han insett att ta vara på de goda stunderna... En resa vore toppen att få göra..
Ha en bra dag.
Kram Skoroan

Svar: Väninnan är ett hår av hin att ha som granne.. hon stör sig på väldigt mycket... men de sidorna slipper jag se... jag ser andra sidan av henne som är positiv, rolig och snäll. Vi är inte bästa väninnor men ses nån gång ibland. Du kommer genomföra en bra flytt och du får nya grannar.. och särskilt en av dem kommer du att få riktigt bra kontakt med. Kram :)
Esmaralda

9 Jennifer :):

skriven

Hej Esmaralda! Jag har ställt en fråga här förut angående denna person. Jag har otroligt svårt att släppa denhär personen även fast jag vet att ja borde. Men ja skulle bara vilja försöka en sista gång eftersom vi aldrig riktigt fått testa påriktigt med tanke på lång distans. Hur ska jag gå tillväga för att både han och jag ska vilja försöka ännu en gång?
Ha en bra dag! :)

Svar: Det ser inte ut som om han skulle vilja eller skulle gå all in - vid ett nytt försök. Känns bättre om du går vidare.. kram :)
Esmaralda

10 Jennifer:

skriven

Hej. Ja jösses vilka grannar jag haft under årens lopp, då jag bodde i olika länder under många år. Då jag bodde i Petrozavodsk hade jag grannar som grälade och bråkade nätterna igenom, hörde ofta hur de jagade varandra runt i bostaden och möbler flög omkring. Haft de mest märkliga typer som grannar.

Då jag bodde i Uzebekistan bodde jag som inneboende hos en familj, och då var mitt rum alldeles brevid byggnaden där åsnorna och getterna bodde. Vaknade alltid till deras läten på morgnarna, det var ganska hemtrevligt. Väggarna var så tunna att jag kunde höra när djuren vände på sig.

Fina Esmaralda, ser du en (positiv) förändring som närmar sig? Allt står stilla, står och trampar på samma ställe. Kommer det att dröja innan jag flyttar? När jag väl tar tag i saken, dröjer det då länge innan flytten blir av? Kram

Svar: Att vakna till åsnor och getter låt hur härligt som helst.. dock mindre mysigt med grannar som jagar varann och grälar ! Ja just nu står det still i ditt liv men det ser ut att vara "lugnet före stormen" - förändringar kommer och de ser ut att vara positiva.. kram :)
Esmaralda

11 Solstjärnan :

skriven

Hej😊

Javisst finns det grannar av alla slag.
Det behöver ju verkligen inte vara mycket som gör att det "flippar ur" och går snett.

En av mina närmaste grannar är toppen och den andra är sådär..
Och de restrerande har jag inte så mycket att göra med ,förutom vintertid när snöskottning pågår.
Där ser man tydligt vem som är pedant och vem som tar dagen som den kommer.

Grannar är ok att ha ,bara dom inte är för nära inpå,därför önskar jag att få flytta till villa där friheten till egen gård och dess görande är obegränsat.
Det är jag van med och det är det bästa!

Es,kommer någon av de kommande hemmets grannar att bli extra goda vänner med oss?

Kram Solstjärnan 🌟

Svar: Huset kommer.. och du kommer att trivas med att rå dig själv. Jag ser inga grannar som nära vänner.. utan lite mer på det ytliga planet.. men positivt också detta. .kram :)
Esmaralda

12 Ht:

skriven

Hej!
Har haft kontakt med en kille S.K via nätet..vi har bestämt oss att träffas nästa vecka..han känns väldigt bra.
Kommer vi inleda något?
Kram!

Svar: Möjligtvis något mer temporärt... kram :)
Esmaralda

13 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Grannar från hell ja, vad folk bär sej åt! Tittar ibland på nåt brittiskt program om grannar som bråkar. Att ingen tröttnar till slut för då borde det ju ebba ut men den ena vill ju alltid vara värre än den andra...
Vi har bra grannar som vi pratar och umgås lite med. Det är ju tanten mitt emot då, hon är snäll men hennes man är en knöl! Han skriker och gormar på frun och spelar musik ibland så asfalten lyfter och sen har vi ett annat par på gatan de går rakt förbi oss utan att hälsa. Det finns folk till allt!
Hoppas huset står kvar när militärerna dragit hem och ni kommer tillbaka från Tyskland,
fast jag tror nu ni kan njuta av bratwurst och öl i lugn och ro utan oro.
Det börjar bli dags för frukostkaffe men kanske att jag somnar om igen.
Jag funderar lite över snyggingen varför vi inte kan glömma varann riktigt, ibland ebbar det ut men sen blossar det upp igen. Vad har han egentligen för känslor, han vill nog mer än han vågar...?

Svar: Ja, huset blir fullt här men jag har på känn att även om det är unga grabbar ( alla under 40 är unga för mig) så är militärer redigt folk...och jag är inte orolig. Snyggingen funderar i liknande banor som dina.. kram :)
Esmaralda

14 Jossan :

skriven

God morgon!

Jag försöker vara en bra granne och hyresgäst! Mina grannar märker inte ens av mig. Jag håller mig för mig själv. Men jag hör grannen ovanför. Han skriker alltid när det är match och sånt. Inget som stör mer än att jag vaknade en gång av det och blev sååå rädd! Haha! Men de är trevliga de grannarna jag har.

Snart ska jag åka och träna sen ska jag hämta mina glasögon. Jippi!

Saknar verkligen mina USA släktingar.. hoppas verkligen de kommer nästa år... :(

Gud vad jag längtar till alla pusselbitar kommer på plats!

Kram

Svar: Lite skrik då och då när det är match får man stå ut med.. kan jag tycka :) Och visst är du en bra granne.. ingen tvekan om den saken. Pusselbitarna kommer falla där de hör hemma.. vänta ska du få se.. kram :)
Esmaralda

15 Dunegull:

skriven

Du beskrev "mannen i mitt liv" precis som han jag träffat. Som nu ska börja sin behandling. Är det vi som hittar tillbaka till varandra igen eller är det ngn ny med samma egenskaper?

Kram

Svar: Osäkert.. du får helt enkelt vänta och se hur det utvecklas.. kram
Esmaralda

16 M:

skriven

Hej, känns det som att han är arg på mig? KRAM

Svar: Nej det tror jag inte att han är, kram
Esmaralda

17 CA:

skriven

Hej
Första gången på evigheter så var det fest i mitt kvarter. Jag somnade och tänkte att någon annan kommer att kontakta störningsjouren :o). Jag har gjort det en gång, kontaktat störningsjouren, här där jag bor nu och det var 01,20, tyckte det räckte då.
Gjorde som din väninna där jag bodde för ut och blev hotad med att bli polisanmäld mitt i natten, inte kul. Ska väl vara tyst 22-07, tror jag är normalt.

Nu har mitt främmande åkt till sig igen. Lite jobbigt i veckan när jag inte hittade ut från den stora staden i andra landet som vi besökte. Den nya vännen inte till någon hjälp alls. Igår tror jag att jag sa till personen att är hopplös, inte så bra. Tror ändå att den uppskattade allt den sett denna veckan, men ibland visste jag verkligen inte alls om den tyckte om det den såg eller ej.
Blev väldigt ledsen över att spelet i måndag och tisdags inte blev bra, inte kul, hade högre förväntningar, trodde att det kanske var rätt tid nu men icke så. Hoppas det blir snart :o. Hoppas det blir rätt tid snart för ett långt partnerskap med utövandet av mitt spel.
Har fått tid för intervju i slutet av augusti ska använda din bra sida nyfiken och logistik samt att förändringar till det bättre. Det är de dåliga som är svårast.
Kram och fortsatt trevlig fredag.

18 Catarina:

skriven

Ibland funderar man över hur mogna vuxna människor egentligen är 😳 Det gäller att hålla balansen o kunna ge o få. Fast det lät himla kul, så här på avstånd, med alla fyndigheter man kan komma på 🤭😂 När jag ännu bodde hemma så var det mycket bråk om parkerade barnvagnar i den trånga farstun o när nån skulle flytta på vagnen så hade en granne, som var känd som en riktig bråkstake o dessutom elektriker, satt en smällare på vagnen 😱 det hade kunnat sluta jäkligt illa! Jag brukar affirmera inför varje flytt att jag får bra grannar 💫 det har funkat över förväntan! Ha det gott ❤️


Svar: Ja bra grannar är viktigt.. och går det åt helsicke kan man ju börja med att titta på sig själv och fundera över hur pass bra granne man själv är.... men folk som stökar runt nätterna igenom... sånt är tufft att stå ut med.. kram :)
Esmaralda

19 Ni:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att flytta tillbaka till Örebro?
Kram

Svar: Ja en dag verkar det så men det ser inte ut att ske inom det närmaste.. kram
Esmaralda

20 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Här bor vi inte tätt och de flesta sköter sig själv och umgås tyvärr inte som förr...När mina föräldrar byggde här i början på 70-talet var det en nybyggaranda,man hjälptes åt vid takstolsresning och man fikade hos varandra titt som tätt..Då bestod de flesta som bodde året om av finnar som mina föräldrar och bussen den gick mellan 07 -18 med 2 tim emellan...området var ett sk sommarstugeområde
Min far byggde ett nytt hus på samma område och jag blev kvar i detta hus som jag sen köpte.

Nu har husen byggts ut ..husen är som villor och innevånarna är numer mest svenskar och yngre..som bor åretom...och ingen fikar hos varandra längre...

Men inte stör jag mig inte ...tycker det är lite synd att tiderna förändrats ...
Enda problemet är grannen som är elak mot Moses..

Sen måste jag vara ärlig och säga att inte gör jag mycket för att främja fikandet...

Kram Anki med flock

Svar: Grannsämjan och att umgås... varierar nog från område till område.. jag bodde en gång på ett ställe där det ordnades grannfest varje sommar.. och huva vilken hemsk fest... i takt med att det minskade i buteljerna kom sådant fram i ljuset som folk retade sig på och det blev väldigt olustigt. En granne som är elak mot fina Moses kan inte accepteras.. och bästa sättet är att nonchalera denna granne helt... kram :)
Esmaralda

21 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Trevligt :), om dock långt borta i framtiden..
Aa en väninna som du träffar sporadiskt, trodde väl det ;).
Njuter av svalkan o funderar på att satsa på en doft, inte använt några dofter på jättelänge.. Kanske nåt som skulle kunna attrahera mannen till mig ;D?
Kram Skorpan

Svar: En doft känns spontant bra... välj med omsorg.. kram :)
Esmaralda

22 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om han fortsätter med henne sin väg framåt?
Kram

23 Jennie:

skriven

Hej. Varför blev han fundersam? Till mig sade han att han blev ledsen, ljög han alltså då?? Menade han det inte? Kram

Svar: Jag ser fundersamhet... men man kan tolka olika... inte säkert att han ljög medvetet.. kram
Esmaralda

24 Skorpan:

skriven

Jo den är söt, som jag ;D..
O sötheten måste uppehållas så..
Kram Skorpan

Svar: :)
Esmaralda

25 Anki:

skriven

Glömde...
trelig resa ! <3
kram

Svar: Tackar :)
Esmaralda

26 Blomman:

skriven

Hej!
Hoppas att du och den söta hunden har det bra.
Kommer jag att hitta en parter i år. När ungefär??
Krama hunden

Svar: Hunden MG hälsar... och en partner hittar du men jag ser inte när.. kram
Esmaralda

27 Tjej:

skriven

Hej Esmaralda.

Finns det någon chans att han väljer att fortsätta med mig?
Kram

28 Fanny2:

skriven

Vissa grannar är supersnälla och andra blir man inte klok på... En som öppnar brev som hon vet inte är hennes för att hon vill veta vad det är. Och med vilken rätt? 🙄 En annan har lugnat ner sig och gör inte lika mycket oväsen efter klockan 01:00. När grannarna sjunger så sjunger jag tillbaka falskt och överdrivet. 😂

Vad är chansen att det blir något mer med honom? Jag känner att han avvaktar just nu...

Kram

Svar: Chansen ser inte stor ut och du går inte miste om någonting alls.. kram :)
Esmaralda

29 Jobbigt:

skriven

Hemma så har vi underbara grannar 😊 men på jobbet så har vi en granne ifrån hell verkligen, jag vet inte när han tänker sluta, han trakasserar oss , jag har sån lust och slå in pannbenet på människan, men som tur så har vi så underbara kunder som hjälper oss i detta, när får han sin karma.

Svar: Ja den grannen är ett hår av hin.. men något händer.. kan vara att han flyttar för det ser ut som om det kommer lugna ner sig ganska snart.. kram
Esmaralda

30 F:

skriven

Om vi lyckas med fertiltets behandlingen o jag blir gravid, kommer jag fixa detta isåfall?

31 Rebecca:

skriven

Ser du något om min höst? Kram

32 Miss :

skriven

Drömde om ett ex i natt det kändes så konstigt, för det var 15 år sen sist jag såg honom, tänker han på mig ibland?

33 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda! Jag vet att han inte bryr sig på det sättet som jag skulle önska, men bryr han sig inte alls? Stämmer inget av det han sagt? Känner mig så totalt förvirrad. Vore så himla tacksam om du kan se något kring detta. Tack. Kram

34 Mimis:

skriven

Hej!

Ser du någon glädje och trygghet för mig framöver??

Kram

35 Flytt:

skriven

Hej!

Blir det någon flytt snart?? Otrevligt att bo här i min nuvarande lägenhet trivs inte alls. Har någon slags balkongfobi, Obehagligt att gå under balkonger och här finns det balkonger på båda sidorna av huset 8 våningar.

Kram

36 <3:

skriven

Tack för svar med A M. Det känns inte bra mellan oss alls. Vi kommer nog inte att umgås igen. Lite besviken på henne är jag. Hade Robin något med detta att göra ? Det känns så.
Kram

37 Thomas N:

skriven

God sommar! Jo du goda grannar finns det gott om. Vi får påpekanden om höjd på häcken med jämna mellanrum. Men med en visst mått av passiv aggressivitet och med ett samtidigt leende på läpparna så håller man vederbörande på avstånd. Annars: Blir jag kvitt min oro och uppgivenhet någongång?

38 Anvid:

skriven

Hej Es!

Grannar kan förstöra tillvaron... ibland för sig själva med 😁
Jag har en äldre man som granne, han bor på bottenvåningen.Han har blivit änkeman för, om jag minns rätt.. tror jag för 8 år sedan(tiden går så fort)
Jag tycker om att laga mat och alltid har lätt att hjälpa till, ger en behövande hand. Så blev det självklart för mig att minst 1 gång i veckan men oftast 2 ge hemlagat mat till honom. Jag bor med min son och vi har inga släktingar i närheten på långt håll. .. och hur en jag önskar och provar/försöker hittar inte min själsfrände heller😯
Vi(jag och sonen) hjälper honom i vardagen och han är med oss-när han orkar, på högtiderna också... Jag tar inte betalt för maten eller annat, han är vår farbror och han har sagt att det bara Tack för oss att han klara sig... Han har blivit så trött i kroppen, har ont och orkar mindre och mindre. Han har en son som dök upp efter 45 år när bouppteckningen blev klart men syns inte så mycket... Jag gillar inte riktigt vad sonen håller på med , fast jag vet inte allt kanske och tittar bara utifrån . Men när han kommer på besök aldrig har han ta med eller gå och handlar eller kommer med mat till min granne ... men hans förråd kunde de tömma under en av dom varmaste dagarna nu! Jag blir så arg, men jag kan inte säga till, jag fick gå ner och lämna mat innan jag sprang till mitt jobb . Sedan ringde han när de har gått och tackade att jag fanns som tänker på honom.
Det är mina belöningar ❤ allt annat verkar ha sonen tagit över hos min granne.

Kära Es jag kommer fortsätta att hjälpa till min granne utan att få eller tro att han har skrivit eller nämnt mig i sitt testament.Men hur länge kommer min fina granne orka så? Är ngt som jag borde/kan göra mer?

Men KÄRA ES, kommer jag träffa nu eller i år min själfrände ? Det är och jag har varit så länge ensamt 💕

Kram /N

39 Tulli:

skriven

Hej Es! Jag har blivit en riktig surkärring sen mina nya grannar flyttade in hahaha... Att en familj kan föra så mycket liv från morgon till kväll...suck... Än så länge har jag inte gjort något drastiskt sitter bara på min altan och morrar... 😂. För många år sedan spådde du mej att jag skulle träffa en man tycker jag har väntat tillräckligt länge nu 😉 är han i antågande tror du? Önskar er en härlig resa till Tyskland. Kram!

Svar: Ja du har väntat länge och det verkar ju lite konstigt.. mötet borde ha skett. Ni har inte missat varann o han är fortfarande i din framtid så ni kommer att träffas.. kan bara hoppas det blir snart.. kram :)
Esmaralda

40 Louise:

skriven

Ett ämne helt i min smak. Vi har störiga grannar och då menar jag riktigt störiga grannar som utgör en form av terror. Deras unge springer runt med skor inomhus och får han inte som han vill så stampar han i golvet i flera minuter. De flyttar möbler över hela lägenheten, de använder vardagsrummet som lekplats och springer och dunsar,rullar bollar som är tunga eller något annat som far in i elementet och det låter BONG!De kan börja dammsuga mitt i natten bara för att och då ska allt flyttas runt. Och nu denna vecka har de hållit på att väsnas till klockan tolv på natten och nej jag skojar inte.
Vi har fått tillåtelse att ringa till störningsjouren vilken tid på dygnet. Men är rädda att när de blir konfronterade så kommer vi få ett helvete.

Knappt fyra veckor kvar av sommarlovet och jag kan knappt vänta tills skolan ska börja igen.
Lilltjejen börjar på fritids den 1 augusti.

Sen i slutet av augusti ska vi fixa opponeringen så vi ska jobba på examensarbetet fram till den 13 augusti och skicka in det till vår lärare, hon som har hand om den kursen.
Jag verkligen hoppas att vi klarar det nu så vi får detta gjort så man kan lägga detta bakom sig och koncentrera sig på jobb.
Kommer vi att klara vår opponering och blir vi Godkända? Jag börjar verkligen spy på det där examensarbetet nu.

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar

Svar: Chansen är över 70 % att ni blir godkända.. jag håller alltså alla tummar.. kram :)
Esmaralda

41 Michaela:

skriven

Jag bråkade med en tjej i nästan 10 år till och från då hon festade till morgontimmarna. Ibland till 11.00. Bråkade med killar. 3 varningsr fick hon från styrelsen. Lugnat ner sig men händer fortfarande ibland att det är liv till ca 06.00. Önskar att hon flyttade härifrån!

Sen finns det en gammal man som har så högt på tv att det låter som det är hos mig. Han dricker och har nog ingen koll på tiden för drar igång ca 23.00 och håller på till ca 01.30. Styrelsen informerad så får se vad som händer. Dessa två personer stör men annars är allt bra :)

Ser du om det händer ngt kul närmsta tiden?

Kram! 28 grader redan!

Svar: Själv blir jag lite avis att folk gitter festa till klockan 6 !! Men såklart förstår jag vilken olägenhet det är. Ja, lite kul är på¨gång och kommer snart i din väg.. kram :)
Esmaralda

42 CA:

skriven

Hej igen
Det var nog inte så dåligt med spelet som jag trodde, nu när jag kollat igenom allting, bara resultaten som inte var bra. Ledsamt iallafall. Det är bara det att det gärna skylls på mig om något är dåligt och han hade lite temperament.
Jo, jag tror ju alltid att bra och dåliga sidor går hand i hand, så att en bra sida ibland är dålig osv, kan jag säga så eller tycker man att jag är konstig då när jag är på intervju?
Kram igen

Svar: Var bara tydlig när du uttrycker dig så missförstås du inte. .kram :)
Esmaralda

43 Milla:

skriven

Hej, ja, grannar har man god erfarenhet av. När jag ägde hus så skjöt grannungarna med vänner innebandybollar mot vår dörr och fönster samt filmade oss genom fönstret. Det var även mera. De gjorde precis som de ville. Nu har jag grannar som verkar rädda.
I går träffade jag en kille A, vi tog ett glas vin och pratade, han verkade må dåligt, det var ingen kärlek eller dejt eller så, jag vet inte om det kan bli det heller, vad ser du, vänskap eller kärlek...

Svar: Snarare vänskap än kärlek men det verkar inte som om det blir något alls.. ser ut att tona bort.. kram
Esmaralda

44 Helena Ir:

skriven

Den här resan har betytt så mycket för mig..om det inte funkar med släkten..ja,jag är väl lite av det där fåret..den mörkare!
Men med andra så får jag vara mig själv! Som M i receptionen. Nästa resa är jag bjuden hem till henne :)

Kanske det där med förlovning på Rhodos är smittsamt!

Trevlig tysklandsresa för er..att MG kan hänga med är ju nästan som bäst! 😊

KRAM

Svar: Ja att MG hänger med och är glad.. det är minsann det allra bästa !! Och att bara slappa några dagar.. passar honom alldeles utmärkt och han älskar ju att gå på restaurang... han går ju alltid utan koppel men på restaurangerna lyckas han nästan alltid smita in i köket.. än så länge har ingen tagit illa upp... men då har det varit i Tyskland.. tror inte man hade haft samma överseende i de svenska restaurangköken .... kram :)
Esmaralda

45 Liten C:

skriven

Vi bor i ett radhusområde , har bra grannar men vet andra i området som har gjort till sin ” grej” att jävlas m varandra .
Så jag är tacksam att det funkar bra för oss 🙏..
En fråga , jag vet att jag måste gå vidare och lägga en sak bakom mig ..
Men jag har svårt att släppa taget 😩.
Ser du om det ändå är rätt tid att göra det nu eller ska jag vänta ett tag till?
Massa kramar ❤️.

46 Elin:

skriven

Har fått en tid till veterinären med min katt-Dino på måndag. Tror du att de kommer ta beslut att han ska somna in eller finns det hopp fortfarande? Han äter och är pigg men blir bara smalare. =(

47 Tisa:

skriven

Vi ska ev ta ett kvällsdopp idag. Men jag har lite svårt med hela altet, men vill så gärna. Går det bra eller ska jag tänka om?

Svar: Det går bra.. bara du bestämmer dig.. kram
Esmaralda

48 Linnean 🌸:

skriven

Jo, det där har man varit med om på vårat område!! Guuud! Som tur är så bor jag i ett av de mindre husen där det är ganska lugnt. Det har förekommit knivhot mellan grannar här och även en galen pappa som stod och siktade med gevär in till en potentiell svärson som inte gillades. Hela insatsstyrkan kom! 😱
Eller det kroniskt ilskan paret som förföljer varenda ensamstående kvinna som måste vara prostituerad och knarklangare t ex. Det spanas och hittas på. En äldre man som bodde har tidigare hatade barn...alltså gick han ut på nätterna och saltade isbanan som spolats av ivriga barn som ville åka skridsko. Eller mannen som inte tålde att kvinnan över honom badade och tappade upp vatten kvällstid...inte alls sent!! Och skrev hotbrev!
Som medlem i vår styrelse så har jag hört saker som man tror är hittepå. Ska inte sticka under stol med att även jag har fört oväsen, man är ju människa! Ögon finns överallt! Och öron! Bor man så här får man ju tåla lite.
Solen strålar och i kväll blir det grillning!
Ha en jättetrevlig resa nu! Kram...
/Linnean 🌸

Svar: Ja jistanes.. i ditt område är det en hel del röj tydligen :) Låter härligt med grille ikväll... här blir det lasagne... en av militärerna anländer redan idag men det är okey... det är min favomilitär :) Kram :
Esmaralda

49 ThereseC:

skriven

Hej!
Till Ghostwriter : tack för healingen. Jag tror att den funkade faktiskt. Jag visste ingenting och läste ditt inlägg först nu och tänk då hade jag just suttit och skrivit i min dagbok om en känsla jag hade igår kväll som liksom kändes som en renande känsla, som om en rädsla försvann och ersattes av tillit.
Kram ThereseC

50 Mim1:

skriven

Hej!


Amerikanarna som du har på besök vad tycker de om Sverige?? Har hört att många Amerikaner vill flytta till Sverige.


Kommer hösten/vintern att bli bra för mig??


Kram

Svar: De gillade Sverige... igår kväll for de hem och kommer tillbaka :) Ja det ser ut som om du får en bra vinter.. något positivt är på väg.. kram
Esmaralda

51 Browallia:

skriven

Hmm... i mina grannars ögon är det nog jag själv som är grannen från hell med tanke på att jag har polisanmält två av dem. Den ena är av samma kaliber som din väninna. När hon gick över gränsen och trakasserade mig på mataffären var måttet rågat och hyresvärden rekommenderade mig att göra en polisanmälan för det var det enda som brukade bita på den typ av problem. Efter polisanmälan så undviker grannen mig och det blev även slut med påhoppen på de andra grannarna. Den andra grannen misskötte sina djur, hade flera hundar, katter och fåglar. Det stank av både urin och avföring i hela trapphuset. De lämnades hemma ensamma i dagar utan att någon såg till dem. När jag insåg hur illa det var så blev det både polisanmälan och en anmälan till djurskyddet som kom och hämtade alla djuren. Lägenheten fick saneras för att få bort stanken. De senaste åren har det varit lungt här i huset och jag hoppas det fortsätter så...

Nu måste jag sätta fart och göra mig i ordning, fredagsmys med kärleken väntar ikväll.

Trevlig helg!

Svar: Sådant ska absolut polisanmälas och i synnerhet när djur far illa.. då är det ingen pardon !! Ha en go kväll nu.. kram :)
Esmaralda

52 Bubbel bee:

skriven

Hej Es

Ser du något glädjande besked som kommer min väg?
kram

53 Hönan:

skriven

Tack Skorpan <3 vet inte om du kommer läsa det här, men tar till mig det du skrev och ska anpassa mailet efter de jag skriver till. Tack för att du läser och kommer med tips. Det uppskattas verkligen :)

Kram och stort tack till dig Skorpan!

Fick en galen tanke igår kopplat till J och J. Men visst är det just bara en galen tanke och inget att spåna vidare på? (Även om det vore en häftig sak att göra).

Kram

54 Elisa:

skriven

Hej!
Kommer han att tänka nånting på mig mer?
Kram

55 Lydia💕:

skriven

Har bra grannar men bara pensionärer har inte haft några stökiga fester men känner mig lite iakttagen ibland man får inte grilla vid altanen och jag röker men ställer mig vid soptunnan och gör det och det känns som onda ögat ibland så jag känner mig inte så bekväm försöker vara en bra granne själv
Åter igen om jag ska träffa Hans för att se om det kan bli kul eller bra eller skippa det totalt han verkar intresserad men dagen måste passa oss båda ?
Lydia 💕

Svar: Lite otäckt att behöva tassa omkring i sitt eget hem kan jag tycka.. verkar lite segt med mötet...tror inte det har potential att bli kärlek.. kram :)
Esmaralda

56 Skorpan:

skriven

Tack Hönan!
Gläder mig att jag kunde hjälpa dig :).

Ett tack gör så mycket, nästan som rosor ;).
O det får jag ju köpa själv fast kanske i framtiden kan en o annan blomma komma hem..
Kram Skorpan

57 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har fått tre olika svar angående hur stor procenten är att jag möter en ny kärlek närmaste året. Första gången 70% sen 60% sen runt 40%
Hur kan det komma säga att chanserna ändras så?
Hur stor är chansen för mig att jag går in i en fast relation inom närmaste året?
Kram

Svar: Chanserna har sjunkit,, och det blir alltid fel när man frågar flera gånger om samma sak... det är som om det inte vill sig då.... jag vet inte alls hur lång tid det dröjer för din relation.... ser mest rörigt ut nu... kram
Esmaralda

58 Alina:

skriven

Hej Es

Hur ser min soulmate ut?
kram

59 F:

skriven



Om vi lyckas med fertiltets behandlingen o jag blir gravid, kommer jag fixa detta isåfall?

60 F.u:

skriven



Ser du något nytt o positivt snart kram

61 Susanne Amalia :

skriven

God Mitt på dagen och kärlek till livet.. JAG MÅSTE KOMMENTERA LITE HÄR OCH DÄR SÅ DETTA FÅR BLI ETT SAMMANDRAG..
Först vilka fina rosor.. Dessa är du värd och den som har gett dig dem är en god initiativtagare.
.
Sedan MG ser ut att må bra i vattnet EllaBella är lite avundsjuk.. 💕

Sedan var det det här med grannar
Tänker på låten som just D skrev..
Grannar grannar tack för att ni stannar kvar med en far som gnäller och hundar som skäller..
Jag är som dig bryr mig inte speciellt.. Men en gång lämnade grannarna en hund på min tomt kl:04.00 de hade tröttnat på sin storpudel och tyckte att jag Skulle uppfostran den.. Hon fick stanna några månader och jag tränade henne.. Vi tävlade och vann lydnadstävling och en spår tävling..
Mötte en annan granne som hade kommit hem från sjukhus och han frågade vad det var för hund vi hadde jag svarade att det var den vanliga hunden som bodde bredvid honom.. Då sa han att nej.. Det kan det inte vara för hon hänger i kopplet och attackerar alla och denna kunde man klappa.. 💕 men ägarna var rädda för sin egen hund och ingen i vår familj var rädda för henne..
Så lätt var det det blev en socialt trevlig hund.. 💕
Önskar alla på bloggen en fin dag.. 💕


Svar: Det berör mig väldigt illa när man inte hanterar sina djur rätt...tur att du fanns tillhands ! Kram från mej och MG :)
Esmaralda

62 Tjej :

skriven

Hej Esmaralda.
Finns det en chans att han väljer att fortsätta med mig?
Kram

63 Lotta:

skriven

Tyvärr har jag grannarna från hell, men jag ignorerar dom och då fungerar det.

Jag har en fråga och det är om mina barn kommer få en bra förebild i ”mannen” jag väntar på. De behöver det. Deras pappa drar sig undan mer och mer. Känns så tråkigt. Ser du något om detta?

Ha det så trevligt i Tyskland
Lotta

Svar: Ja den man som är rätt för dig är automatiskt också rätt för dina barn.. kram :)
Esmaralda

64 Milla :

skriven

Har fokus på att spara till eget boende så kanske det blir lugnt med grannar. Hoppas jag lyckas med mina investeringar. Två veckor kvar av semestern, ser du ngt kul, flirt, kärlek.

65 Tildis :

skriven

Hej Es!

Dyker det upp någon ny tjänst för mig snart som passar bra för mig? Kram

Svar: Ja det kommer något som passar dig väldigt bra.. kram
Esmaralda

66 Fanny2:

skriven

Tack för svar! 😊💜

Kram

67 Jobbigt :

skriven

Tack för svaret Esmeralda, men vad betyder ditt svar, ett hår av hin..?

Svar: Negativt betyder det.. kram
Esmaralda

68 Kvinnan :

skriven

Undrar ser du oss flytta till hus?

69 Tjej:

skriven

Hej Esmaralda.
Finns det en chans att han väljer en väg och en fortsättning med mig?
Kram

70 Tingeling:

skriven

Där jag bor nu är det alldeles bra med mina grannar. Man hör andra barnen ibland skrika eller leka och springa osv men det tycker jag är normalstörning. Annars hör jag aldrig mina grannar. Men bodde i ett område precis efter mitt ex tvingade mig att flytta ut. Det var helt fruktansvärt ställe. Det var livat dygnet runt. Små barn ute och lekte och skrek till midnatt. Knivdåd och bilbränder. Psykotisk man sprang naken i trapphuset. En våldsam knarkare bodde ovanför mig. Till råga på allt så sprang det råttor i väggarna. Jag hade tur och kunde flytta därifrån 5 månader efter. Jag blev nästan paranoid av att bo där. Kollade ut genom fönstret och lyssnade utanför dörren innan jag ens vågade gå ut i trapphuset.

Äntligen fredag. Så trött.

Trevlig resa till Tyskland! 😎

Kram!

Svar: Ja herregud vilken tur att du slapp undan boendet efter 5 månader ! Kram :)
Esmaralda

71 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut ifall han skulle komma på besök?
Kram

72 Kvinnan :

skriven

Undrar ser du oss flytta till hus?

Svar: Ja det ser ut att komma... kram
Esmaralda

73 F:

skriven


Om vi lyckas med fertiltets behandlingen o jag blir gravid, kommer jag fixa detta isåfall?

74 Ludde:

skriven

Hej Es

Ser du något kul som händer mig?
kram

75 Hopp:

skriven

Hej Esmaralda
De par jag träffade idag kan du se om dem tyckte jag sa något konstigt? Eller pratar något illa om mig? Tänker på en speciell sak?
Är det något negativt ?
Kram

Svar: Nej jag ser inget särskilt, inget negativt av värde.. kram
Esmaralda

76 Segla:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om han fortsätter sin väg framåt med henne?
Kram

77 A:

skriven

Hej Es

Kan du känna in om jag är allergisk mot quinoa?
Kram

78 T:

skriven

Hej es! Jag har ju berättat för dig om grannen med häcken. Känns under kontroll nu i alla fall. Håller i alla fall henne kort. Sen håller vi på att diskutera häck med de andra grannarna nu. Jag hoppas vi kommer fram till nån vettig lösning där. Vad tror du?? Tack!

Svar: Det blir en lösning men kanske inte den perfekta för alla.. kram
Esmaralda

79 Boudica:

skriven

Båtresan blev inte av, olika diverse problem dök upp!
Så nu är jag hemma och ångestar att semestern börjar ta slut! Men skönt ändå, att få komma tillbaka till rutin! Blev så förvånad att jag sov hela natten igenom till efter 12!

Haha min granne borde flytta till en stuga långt ut i ingenstans, hon stör sig på allt och alla, hon sitter på balkongen, och kollar ut, och om det är något som inte passar så ringer hon någon och gnäller i timmar!
SOm idag, jag ttvättade fönstren på balkonge och hör hur hon gnäller till någon om våran grannes hemtjänst, inte första gången! Inte har hon något med det att göra?
Men själv har hon hundar som skäller på allt å alla, och kan ha på radion på hög volym genom hela natten. Suck... Hon är absolut inte störande! XD Man undrar ju vad som gör henne till sån som hon är. Tror inte hon är speciellt omtyckt av omgivningen!

Jadu denna hetta tar kål på mig, och av någon anledning så behöver jag något sött men vet inte riktigt vad!

Vad jag undrar idag är, när jag gick på semester så sa D att han kommer sakna mig. Nu när jag snart återvänder till jobbet, tror du han har saknat mig? ;)

Svar: Somliga försöker knapra på andras liv.. det är egentligen sorgligt .... jag tror nog att D saknar dig en aning.. kram :)
Esmaralda

80 Malou:

skriven

Hej Es

Ser du möjligen hur jag kommer möta min nästa kärlek?kram

81 Zuzeee:

skriven

Hej

Jag sitter o sitsar upp mig här för jag varit lite kass i magen och söker på nätet och får upp de värde sjukdomarna bör jag vara orolig för något?

Kram

Svar: Det här verkar vara något helt vanligt och övergående.. kram :)
Esmaralda

82 HS:

skriven

Har väldigt bra grannar både på nuvarande och förra stället där jag bodde. Det handlar mycket om att bjuda till lite med sina grannar i början så får man en bra relation. En vänlig gest med att gå över med hembakt bröd, prata en stund när man ses ute, bjuda över på en kopp kaffe så löser det sig mesta sen så länge grannarna är någorlunda vettiga personer. Vi har bra grannsamverkan här i huset så när vi är bortresta så hjälper vi varandra med kattvakt, vattna blommorna m.m. Tyvärr hade en granne inbrott i höstas men vi hjälps åt att ha koll på vem som rör sig i området. Sen får man ha lite tolerans för att grannarnas barn leker och väcker en tidigt en lördagmorgon osv. Jag själv är mer ljudkänslig än de flesta men jag hanterar det på annat sätt.

Över huvud taget skulle jag rekommendera alla med sura grannar att prova det jag brukar kalla ”omvänd psykologi”. Bestäm dig för att deras sura attityd inte är ditt fel utan säkert beror på annat trist som hänt i deras liv, eller att de helt enkelt inte vet bättre. Hälsa och prata med dem i vänlig ton. Om de klagar på dig, gå inte direkt i försvar utan svara så diplomatisk som möjligt. Gå sedan över med en sockerkaka, en god soppa direkt från spisen eller vad som helst som du är bra på. Säg att de gärna får låna verktyg m.m. eller vad de nu kan behöva.

Efter en sådan behandling är det nästan ingen som kommer att kunna behandla dig illa - en del kommer kanske forfarande att snacka skit bakom din rygg men om du behandlar även dina andra grannar väl så kommer de att genomskåda skitsnacket och du sitter säkert i båten.

En gång när jag började på ett nytt jobb så var det många erfarna och kompetenta arbetskamrater där, men arbetsplatsen hade fastnat i en negativ stämning och det gnälldes mycket i fikarummet på småsaker. Jag gjorde då ett socialt experiment med den omvända psykologin och det var förvånansvärt lätt att vända arbetsgruppen till en mer positiv och konstruktiv attityd.

Två av mina ex har jag att tacka för att ha inspirerat mig till allt detta.

Nu till min fråga: blir det för varmt för fjällvandring nästa vecka? Har öluff i skärgården eller bilsemester nära havet som alternativ.

Kram

83 Ghostwriter :

skriven

En familj jag har i åtanke, kan det vara något för mina djur? Om jag frågar och de skulle säga ja menar jag. Jag ville dock hitta ett tillfälligt hem under lång tid men det känns inte som att någon vill ställa upp, utan de vill ha och inte behöva återlämna...




Kramar

84 Bewi:

skriven

Nej vi har det INTE bra med våra grannar! Har skrivit om det förut och jag är så trött på dem och det var de som började. Vi har tom varit på domstolsförhandling där lagmannen förstod vårt problem men inte blev det någon bättring efter det, tvärtom nu har de ansökt om handräckning hos kronofogden med det kom de ingen vart med. Frågade dig för ett tag sen om de flyttar någon gång och du skrev ja men det skulle dröja, kanske ser du om det har "dröjt" klart snart. Vi har ju tom varit och tittat på andra hus men de har varit sämre än det vi har....


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: