Med somliga människor....

Med somliga människor känns det bara så bekvämt.

Man kan vara sig själv, dra fula skämt, fisa lite och har man inte träffats på ett tag så tar man vid man slutade… utan konstigheter.

Och man skrattar tillsammans.. ibland  så man skriker.. åt sånt som ingen annan skulle tycka vore kul.

 

 

Sen finns det andra människor  som man gillar men där man ändå känner att man måsta staga upp sig lite… vara  lite mer PK  och där relationen kräver en viss artighet.  Det är inte fel det heller.

Och så finns det  tvångsumgänget  som man egentligen inte alls borde umgås med men som man av nöden tvingas samman med någon gång ibland.  Som regel är det släkt eller släkt till släkten.

Man gör så gott man kan genom att försöka slingra sig undan och skyller på ditten & datten för att slippa träffas onödigt ofta . 

 Mina tvångsumgängen  har en stark tendens att prata om sig själva och om sina barn och barnbarn.. non stop…. Gäsp ! Och de är så förbaskat detaljerade i sitt prat att man tappar fokus och intresse nästan direkt.

 

 

Att umgås med sig själv är inte fel det heller.

Ju äldre jag blir desto mer  introvert blir jag och  desto mer stånkar jag när jag bli bjuden på stora fester. Jag föredrar att träffa  få människor åt gången..  nuförtiden.

Det fanns en tid när det var fest nästan jämt och ständigt och själv ordade jag  de stora festerna… med gitarrspel och allsångshäften  och  buffé och  nattamat vid 3 tiden…. dans och  skrål och skrän tills solen gick upp.

Jag blir trött bara jag tänker  på det.

Men å andra sidan.. när jag  väl masar mig iväg till de stora festerna så  brukar jag ju ha kul

Jag är inte sån som sitter o surar i ett hörn... inte än !

 

 

 

 

Man kan undra hur det ska sluta ? Som eremit månne ?

Nåja, igår hade jag i alla fall Spanska Eva på besök… vi lunchade nere i hamnen och hade några trevliga timmar tillsammans.. så helt av banan är jag inte…än !

Hur förhåller ni andra er till festivitas ?

Kram & kärlek

1 Skorpan:

skriven

Aah, både och, gillar människor men föredrar att vara på fester där jag känner människorna från förr. Nåja, har inte fått inbjudan till några stora fester med massor med okända människor många gånger i mitt liv o kan inte påstå att jag sörjer det. Några få människor åt gången som jag kan umgås med är min melodi. När det drar ihop sig till fest är klädseln oftast det största bekymret ;), inget passar mig, allt ser för jävligt ut på, kan jag inte klä mig i jeans o t-shirt... Tror inte att det i framtiden kommer att ske några förändringar på partyfronten, att få vara ensam är nog ett behov jag har... Eremit, näe :D. Eller håller jag kanske på o blir det?

Dagarna dom går o går o nu borde det ordnas med service o besiktning åt bilen o kassaärendet är inte avklarat det heller, suck. Väntar igen på dagen då jag slipper kassan ;). Men tillsvidare...

Lustigt hur jag har drömt så mycket de senaste nätterna. I natt kom ett namn till mig mycket tydligt, kvinnonamn som jag inte just nu kommer ihåg, men kanske om en stund. Har det någon betydelse för mig, det namnet?

Ny dag nya möjligheter..
Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

2 <3:

skriven

Vad mysigt att du har Spanska Eva på besök.
Undrar fortfarande över det R B sa att hans barn kapat min eller hans fb och läst våra meddelanden. Och att någon har bildbevis på oss ? Vi har träffats ute och pratar under året på AW med min vänninor och en av hans kompisar på radion. Lite flört har det kanske varit och R B har nog velat uppvakta mig. Bröt lite av vår " vänskap" på grund av det och då var det flera sms från honom har det hänt ngt svara. Så vet inte om det här är något sett från hans sida att få uppmärksamhet av mig igen. Jag känner mig lite less på allt och att han är lite martyr och verkar tycka synd om sig själv. Nästan en lite otrevlig ton...
Tror inte att varken han eller frun är trogna mot varandra. Män som ältar sina äktenskap ute är ju ganska vanligt. Så dåligt är det nog inte alla gånger.
Han har kanske gillat mig mer än som vän/ kollega. Kommer de lämna mig ute i detta ? Och han lämnar frun. Det skrev han igår. Vm
Har inget kärleksinteesse av honom. Och det jobbrelaterade är nog förstört nu.
Kram

3 Ledsen mamma:

skriven

För ett par dagar sedan försökte min dotter ta sitt liv.
Hon ångrade sig och skickade ett mess till mig så jag kunde larma ambulans.
När jag såg hennes lägenhet förstod jag hur illa det är.
Nu är hon på psyk och på tvångsintyg då dom tyckte att hennes försök var så allvarligt.
Dom ska öka hennes medicin och vill ha koll på henne då det kan öka ångesten i början.
Kanske var detta ändå till det bästa.
Att hon får rätt hjälp.
Ser du något som du kan berätta för mig om hennes framtid?
Blir det bättre?
Något jag kan trösta mig med nu när det är så oroligt.
Kram från en ledsen mamma ❤

Svar: Ha fokus på att det är riktigt bra att din dotter får hjälp nu, hon är på rätt plats och man ser att hon mår dåligt. Sakta men säkert kommer ett bättre mående... det är tungt när ens barn far illa.. stor styrkekram
Esmaralda

4 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Undrar om grannen. De verkar trevliga och sociala. Går det att bli vänner? Vet inte om jag ska tolka det som intresse eller brist på intresse.

5 Skrållann:

skriven

Hej!
Jag tycker det är supertrevligt med fester och i år är det många jubilarer i min närhet som bjudit in till fest och det ska bli roligt. Sedan tycker jag det kan vara minst lika trivsamt i mindre sällskap med dom allra närmaste vännerna där man känner sig helt bekväm från början.
Idag ska jag meddela att jag inte vill ha jobbet. Hade ångest igår med huvudvärk och magont och fixade inte att ringa och berätta mitt besked men idag ska jag göra det och det känns som rätt beslut.

Kram❤️

6 Susan:

skriven

Känner väl igen det där med att ju äldre jag blivit ju mindre har intresset för fest o party blivit.... lite tragiskt egentligen för det e ju kul när det väl händer något🤗
Lite ironiskt oxå med tanke på att du tror att jag ska möta kärleken där det är mycket folk🤔behöver ju inte va fest men vem vet😉

Kram

Svar: Ja det behöver inte vara fest... det kan vara på ett torg eller en gata... var som helst.. kram
Esmaralda

7 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Det är så sant så. Det är underligt det där att det går med vissa och sen vissa blir det inte bra alls med. Och vissa som du skriver kommer man aldrig riktigt sådär nära utan man måste skärpa till sig lite men det kan vara helt okej ändå att man ses ibland.

Es, Kommer K att finnas med på sikt?
Kram

8 CA:

skriven

Hej
Nä stora fester har aldrig varit min grej
Ja, jag pratar för mycket om mig
Kram och fortsatt trevlig tordag

9 Kulla:

skriven

Är nog den som gillar fester, 🍾och ordnar med den,🥂bjuder ofta hem mina vänner.
men även att bara vara med mig själv..har absolut inga problem med det👍😄.
Men längtar nu efter någon att bara få sitta och ta 🥂🍾med. Händer det?! Dyker han upp i sommarvimmlet☀️😎? Kram

Svar: Visst händer det men jag kan inte säga exakt när.. kram
Esmaralda

10 Maria:

skriven

Heh!
Jo jag har nog blivit mer bekväm med åren.. tycker det är lite jobbigt med stora fester. Men kommer man iväg så blir det ju kul. Ibland Kan jag känna mig ensam på en fest på nått sätt.. blir lite uttråkad lätt o det känns inte kul.. vill finna tillbaka till mitt glada jag. Tänker mycket just nu o känner mig ledsen. Vet inte hur jag ska komma ur mitt tillstånd. Fastnat i en kille som aldrig for tummen ur och inte heller vill släppa mig.. lever på hoppet o jag vill o kan väl inte släppa fast det borde vara enkelt. Bara bryta kontakten o inte se bakåt., hur kommer det att gå för mig i detta? Ser du något?
Kram från trött..

11 Jennifer:

skriven

Hej. Jag är en mix av extrovert o introvert, behöver egen tid och få vara själv för att må bra. Men gillar också fester och större sociala umgängen, bara inte för ofta 😀 I mitt nuvarande jobb träffar jag dagligen massor med människor, så det är ännu viktigare att få egen tid för att orka.

Fina Es, hur stor chans är det att en romans dyker upp nu i sommar? Kram

Svar: Runt 70 % möjligt.. även om det bara blir en tillfällig romans och beroende på om du gör dig dateable.. kram
Esmaralda

12 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag har en sån vän som jag träffar kanske tre-fyra gånger om året, men vi känns ändå så nära. Jag bara älskar henne!
Nu har jag träffat en bekant som jag kände när hon var liten, och jag tror hon kan komma att bli en nära vän. Det är intressant med nygamla människor. Det ger mig en tolerantare syn på mig själv, att alla växer och utvecklas.
Jag har sällan ork med kalas, men jag önskar att jag hade råd att ordna gammaldags kafferep i trädgårn för hela byn med hembakt och tantiga dukar. Jag är inte mycket för sena kvällar eller alkohol, jag trodde det förr, men jag är verandamys-typen med kanske något glas rosevin :)

13 Helena Ir:

skriven

Här är det fest så sällan..så det vore riktigt skoj,med någon då och då.. Däremot så börjar jag mer och mer bli tråkigt kvällstrött..men lite tjo tjim kanske livar upp "tanten" :)

Nog är det så att det känns lite mer krystat att behöva umgås med vissa personer..och med andra är det som man träffats varje dag,fast det gått en tid. Och det känns bra!

Jag hade en dag i helgen som var,där humöret inte var på topp..men dagen förde med sig händelser som lättade upp.
Som av en ingivelse så drog jag ut en bok i bokhyllan,och där läste jag det jag skrivit inne i boken,det min väninna sagt om mig innan hon gick över till Alltet..ord som värmde då,men även nu. Jag fick också en ingivelse att kolla den dagens namnsdagar..och som av en händelse..så hade "min" hjälpare namnsdag den dagen. Kändes också fantastiskt!

Igår när jag läste i boken,som handlar om "Helande kraft" så läser jag att författaren,mediumet använder sig ibland av en liknande healing som jag själv skapat åt mig. Färghealing..jag läser också att det inte alltid spelar så stor roll vilka färger man bestämmer sig för,för det kommer lite som av sig själv,i tanken!
Precis så är. det.När hon "sänder" healingen får hon en del bilder kring personen..så är det ju även för mig..i liten skala..och inte alltid så betydelsefulla saker..men ändå :)
Jag känner mig ändå på rätt väg!

Känner mig "välsignad" av händelser som hänt de senaste dagarna..det känns gott :)!

Ha det så bra med barn och barnbarn och även MG,pojken :)
kanske något dopp i vattnet..

Kram :)

14 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Har inte varit ngn partyprisse förutom i de unga tonåren...men fester har man haft så det räcker och blir över fram till barnen kom ...sen är jag inte mycket för folksamlingar och det har inte blivit bättre med åren kan jag säga...
och "tvångsumgänge" har jag heller inga då två av mina systrar sagt upp bekantskapen och bägge mina föräldrar är döda..
Men nu börjar jag vilja se ngt annat än stugans fyra väggar så jag försöker ta mig ut mer åtminstonde tänker jag tanken ;-)

Sol sol strålande sol ....bara sätta yngsta sonen i målarjobb och nu hundpromma innan det blir för varmt

Kram Anki med flock

Svar: Ja ta dig ut.. det har du faktiskt mycket att vinna på... och det kommer visa sig snart.. kram :)
Esmaralda

15 Jossan :

skriven

God morgon!

Jah började dagen med 30 minuters HIIT pass! Känner att jag måste ta tag i det efter 2 veckor med nutella och drinkar.

Jag har sånna människor i mott umgäene som jag verkligen intw vill umgås med men som jag måste. De är rätt odrägliga.. Jag valde att bjuda tjejen på vår drinkkväll. Ville visa att jag inte är som dom.

Idag ska jag ner till mamma o pappa. Hoppas vädret spricker upp snart.

Han på gymmet... kommer han bjuda ut mig? Det känns som han har ett intresse..

Har någon tips på hur man får en bränd läpp att sluta göra ont?

Nä nu ska jah duscha innan jah ska till Ikea och äta min andra frukost!

Kram

Svar: Ja han är intresserad men det hela ser tveksamt ut.. verkar finnas någon annan också i hans tankar.. kram
Esmaralda

16 Fina:

skriven

Kära Es! Vad känner han för mig? Är det endast vänskapskänslor? KRAM

17 Elisa:

skriven

Hej!
Dendär killkompisen som ska bli en bra vän.. har han dykt upp än?
Kram

18 Cattizz:

skriven

Jag trivs bäst med de närmsta vännerna eller familjen. Blir ibland medbjuden på pojkvännens bästa kompis släktkalas och jag trivs inte alls i sådana tillställningar.

19 EPM :

skriven

Godmorgon!

Jag föredrar mindre tillställningar men inte om sällskapet är för tillknäppt, då tar jag mer plats än jag vill och de drar öronen åt sig. Mindre sällskap med goda vänner. Större sällskap när det är okända/nya människor. Har vant mig vid att mingla nu på konferenser. Det är kul men ansträngande, men även i sådana jobbsammanhang hittar man nån som man klickar med och sen går man vidare med den och har en kul kväll.

Jag är så trött hela tiden, drömmer livligt och härligt men är sammanbiten så fort jag vaknar.
Jag vill bli räddad!
Bli räddad av han med stort H. Behöver inte bli det, fixar det själv, men jag vill- jag är trött på att vara fixaren hela tiden...😔

Kramar

Svar: Bara lev.. aktivt och positivt.. och rätt som det är så dyker han upp.. kram
Esmaralda

20 M:

skriven

Känns som vi är på banan igen. Känns bra.

Men hur känner och ser du.

Blir det rätt med ringarna eller ska vi vänta ?

Blir han glad ? Vill ju att det ska bli en kärleksfull överraskning.

Kram

21 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du dagen blir bra ned min syster och Hennes barn? Man vill göra så mycket och hoppas att de blir nöjda Ska åka till Almedalen i dag Något viktigt att tänka på ? Kram😃☀️

Svar: Det känns som om det kommer bli bra... slappna av och ha roligt.. kram :)
Esmaralda

22 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda
Det har varit segt för mig under ganska lång tid i kärleken, Ser det fortsatt segt ut nu eller kommer det att börja röra på sig? Att något stort och meningsfullt sker?
Kram

Svar: Något bra kommer hända.. kram
Esmaralda

23 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.
När sonen blivit lite äldre har du sett att han kommer vilja bo hos sin pappa i lite längre perioder.

Finns hon finns med då på sådan lång sikt? Kommer de fortfarande att vara tillsammans på lång sikt?
Kram

Svar: Jag ser inte hur länge deras förhållande varar och det blir oviktig för dig.. kram
Esmaralda

24 Mg:

skriven

Hej!
Trivs så bra i sthlm o här vill jag stanna..kommer jag få stanna i denna lägenhet jag hyr nu?
Kram!

25 sus:

skriven

hej
känner ett visst motstånd....
tar mig i väg...
och det är kul....
dom är bara så få dom festerna.....
har ju också gått åt eremit hållet....
nu behöver jag nya kompisar dom gamla har tagit slut...
love sus

Svar: Och är du bara aktiv.. och tar initiativ så kommer nya vänner... du blir ju lätt omtyckt.. kram
Esmaralda

26 Pia1:

skriven

Innan jag blev försämrad, dvs för några år sedan... Ja då kunde det allt dra i umgänges-tarmen om jag var ensam hemma en kväll. Men de där släktkalasen med ingifta människor man knappt känner, det var allt lite gruvsamt. Och nu vill jag inte alls. Dels behöver jag spara min energi. Dels orkar jag inte förklara varför jag ligger på samhällets botten och fortfarande inte har lyckats få vård. Ett praktexempel på en misslyckad människa helt enkelt, och jag njuter inte av att visa upp mig en dålig dag direkt. Får liksom leva på minnen av nån bättre dag här och där, när det inte syntes på utsidan hur jag har det, och de dagar jag hade hopp. Och de flesta av oss blir nog mindre sugna på tillställningar med åren!

27 Dunegull:

skriven

Min katt verkar ha fått problem med njurarna men för övrigt pigg. Tror du det kan lösa sig?
Kram

28 Agata:

skriven

Variation berikar.
Jag undrar anledningen till min väns sätt att kontakta mig och sedan dra undan. Har du förklaring till detta? Vad vill han egentligen?

29 Skorpan:

skriven

Styrkekram Ledsen mamma!
Kram Skorpan

30 Mojgan:

skriven

Hej Ez!
Jag är timanställd just nu..Jag undrar när blir jag provanställd och tills vidare.
Kram Mojgan

31 Linnean 🌸:

skriven

Hej Hej!
Det är nog lite likadant här. Förr var det tjo och tjim och man kunde hålla på natten lång...nu är det så mycket segare pga hälsan. Dumt!
Har åxå ett par härliga skrattvänner men de bor så långt härifrån, tyvärr. Men vi kan skratta och bara vara som vi är. Det är härligt!!
Sen det där med folk man vill undvika...Suck!
Min son har gift in sig i en familj som jag skyr som pesten. De har ställt till med allt möjligt och beter sig...sjukt! Nu ska jag ingå i denna familj! 😱 Precis när jag verkligen hade börjat kunna träffa dem och det funkade hyfsat i småportioner så börjar yngsta dottern stöta på ”min karl” och så har hon ställt till med lite annat och man håller henne bara om ryggen. Jag fixar det inte! Blir aldrig av med dem! Skulle aldrig i livet umgås med sådana! Så har vi gruppen som jag har. Där har det kommit in folk som är väldigt otrevliga. Hjälper inte med något för att få ordning på snacket. Är så less påt så jag lägger nog av. Det är sådana som man knappt orkar vistas i samma rum tillsammans med. Det kryper under skinnet. Öh! På lördag blir det nog lite fest med en väninna som man kan babbla, flabba och vara sig själv med...fotboll! Vi är båda förvånade över hur mycket fotboll vi sett! Jag som inte skulle se en match! Se där!!
Vistades på stranden hela dagen i går och är skitslut i dag...att man kan bli så slö av att inte göra ett skit mer än bada och slappa i solen.
Det är äntligen lite moln så man får väl försöka röja upp i röran här...vem orkar hålla ordning och reda när det är så varmt? Inte jag iaf!

Vill skicka en styrkekram till ”Ledsen Mamma”

Ha en skön dag nu! Kram.../Linnean 🌸

32 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Det hände just ett lustigt sammanträffande. Det började med att jag igår köpte en bok som heter "den hösta principen" och som handlar om att välja kärlek framför rädsla. Författaren ställde frågan " vad önskar du dig allra mest?" Och genast dök bilden av en mysgosig fullpälsad angorakanin upp i hjärnan. Det är inte för att jag önskade mig en angorakanin mest av allt. För mig symboliserar den en känsla som jag gillar. En känsla av att vara trygg och kärleksfull. Det var det jag önskade mest, att känna så och jag noterade att jag faktiskt kände just så just där och då när jag svarade på frågan.Författaren skulle ju senare i boken lägga ut texten om hur de flesta problem man har grundar sig i stress. När jag hade svarat på frågan om vad jag önskar allra mest så berättade författaren om hur de flesta människor önskar sig något som bygger på en yttre omständighet exempelvis att de vill ha pengar och att detta motverkar sitt syfte eftersom det leder till stress. Rätt svar var tydligen ett inre tillstånd. Alltså så som jag hade svarat. Jag kände mig väldigt glad hela kvällen eftersom det känns som att jag är på väg att utvecklas på rätt väg. Jag funderade fram och tillbaka över kärlek och rädsla och över vilka rädslor jag själv har och hur jag kommer åt känslan av kärlek när jag blir rädd och jag såg bilden av den fullpälsade angorakaninen framför mig. Och kan du tänka dig. Imorse när jag kollade på Facebook dök det upp en bild som jag hade lagt in på Facebook för fyra år sedan. Jag hade helt glömt att jag tidigare hade lagt in den. Den föreställde en angorakanin och texten jag hade skrivit löd " mitt liv är mysgosigt som en fullpälsad angorakanin". Facebook frågade om jag ville publicera bilden igen och det gjorde jag ☺️.
Jag tog det hela som någon slags bekräftelse ifrån andevärlden om att jag är något fint på spåren och att saker och ting kommer att bli riktigt bra 😊.
Kram ThereseC

33 J:

skriven

Hej kommer det gå bra för S? Känner dåligt samvete! Kram

34 Michaela:

skriven

Jag har helt tappat fester och sånt pga alla motgångar med hälsan. Gå ut på krogen gillar jag inte. För mkt folk och högljutt så man får skrika till varandra. Hemmafest i sådana fall. Nu när jag äntligen lärt mig att ta bort människor som jag inte mår bra av så blir det ju rätt tomt. Kommer det nya vänner? Du har förut spått en ny bästis :) Kram

Svar: Nya vänner kommer och även en bästis.. kram
Esmaralda

35 Erika.F.:

skriven

Helena Ir: Stämmer, det var mig du såg garn med. :)
Garn eller garnnystan finns inte i kameraväskan eller där den står. Kan kanske bli lite tokigt det där ibland. :)

Det är få stunder i livet då man träffar människor man känner sig bekväm med och nyligen fick jag vara med om det. Min äldste son spådde du för ca 6 år sedan att han skulle träffa en tjej, hitintills stämmer precis allt du sa om henne och dom tillsammans.

Hon är som jag känt henne i hela livet, är så glad att hon kommit in i vår familj och jag tycker så mycket om henne. En svärdotter som är så himla rar och snäll, bättre svärdotter kan jag inte önskar mig.


Stora fester hörde nog mer till när jag var ung, idag med en betydligt högre ålder är jag glad över tystnaden och lugnet. Däremot älskar jag gitarrklink vid en strand med fåtal personer lite vin och lite tilltugg, det såtr högt på min lista, något jag inte skulle säga nej tack till.

Tror också eller vet att allt det onda i kroppen gör att jag drar mig undan stora tillställningar om det nu skulle bli sådant vilket är föga troligt, då jag efter alla år här i Dalarna inte känner så många människor i just det syftet.

Jag är heller inte ute efter stort umgänge för numera är orken inte något att hoppa högt över,
det och all värk räcker och blir över.

Kram.

36 Tisa:

skriven

Jag gillar stora fester om jag själv får välja vilka som kommer. Men jag föredrar små fester med dom vänner jag står nära. Hos andra med folk jag inte känner är det oftast jobbigt men det kan bli bra ibland.

Jag var så ledsen igår. Så väldigt jätteledsen och grät och grät i omgångar efter att jag kom hem från min arbetsträning.
Jag träffade min handläggare på försäkringskassan för sista gången efter nio år igår. Hon har verkligen varit så underbar och empatisk. Jag hade tänkt att jag skulle köpa någonting till henne som ett tack för alla dessa år OCH JAG GLÖMDE BORT DET!! kom på det när jag gav henne en kram, jag förstår inte hur jag kunde göra det, glömma bort. Sen har Swedbank klantat sig rejält och jag har inte kunnat handla någonting all sedan i lördags. Jag får min kod till ett nytt bankkort i morgon, förhoppningsvis. Det kändes verkligen så jättefel att jag inte hade med mig någonting med mig till henne. Om jag får min kod imorgon är det då försent att komma med något, skulle hon bli glad eller blir det bara fel och knäppt?
Kram

37 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du möjligtvis i vilket samanhang eller miljö jag kommer att möta det nya inom kärlek för mig? Känns det långt borta innan det nya händer för mig?
Kram

38 Helena Ir:

skriven

Det fortsätter att hända..en sådan fin fjäril,som stannat kvar uppe på min balkong en längre stund,efter att ha flugit runt mig..så sitter den fast på väggen.

Kanske är jag knasig..men jag tar det som tecken :)
Det känns rofyllt..

Kram :)

Svar: Och det går du rätt i, jag tror absolut att det är tecken.. kram
Esmaralda

39 Mee:

skriven

Hej Es

Ser du någon varning för mig?
kram

40 Jossan :

skriven

Åh nej hoppas han väljer att ge mig en chans... Kanske måste va jag som får ta chansen kanske? Åh skulle väl va när jag väl får intresse av någon så klart får jag inte det heller...


Kram

41 Hönan:

skriven

Jag är som dig och uppskattar mer att umgås i små grupper. Har generellt svårt för stora grupper men tycker ändå att stora tillställningar kan vara kul ibland. Hänger ju väldigt mycket på människorna.

Idag ska vi egentligen åka ut till landstället. Var peppad på det innan, men nu känns det inte riktigt som jag har orken till det. Funderar på att stanna hemma men är rädd för att det är pga fel anledningar och att jag kommer ångra mig ikväll. Ser du något om vad som blir bäst? Landet eller vara kvar hemma?

Kram

Svar: Det blir inte så tokigt med landet i alla fall.. kram
Esmaralda

42 M:

skriven

Hej ez, ser du om han kommer lugna sig? Eller kommer denna semestern bli ett helvete? Kommer de bli bättre? /m

43 F:

skriven

Något nytt och spännande på väg in i mitt liv du kan se kram

44 Susanne Amalia :

skriven

God eftermiddag..
Din son gör rätt i att uppleva.. Pengar kan han skaffa nya men minnen lever man med och gläds åt delar med vänner och skrattar.. 💕
Jag gillar glädjen i att uppleva.. Inte fest i sig själv men njuter av att vara delaktig i en atmosfär fylld med glädje.. Man behöver inte alkohol för att känna gemenskap och dela samma känsla.. Men vi människor behöver glädje både barn och vuxna..

Fest är för mig delad glädje och glada minnen..

Önskar alla en glad dag med glädje och skratt.
Tack för svar i går och jag ska ge det jag kan och glädjas över att få göra det.. Oroa sig över småsaker är ju bara tokigt.. Kram 💕

Svar: Ja, glädje är ju bränsle som vi alla behöver !! kram :)
Esmaralda

45 Ghostwriter :

skriven

Kommer det jag hittade vara användbar för mig även fast det finns en sak som #### sa att det skulle anmärka på.. Men det kommer ju ändå ge fakta i det jag säger och jag hoppas bara att allt ordnar sig...

Ville bara fråga dig om du ser att det är det som behövs, så att det väcks vidare.



Kram

46 Fanny2:

skriven

Tvångsumgänget har jag mer eller mindre fått sluta med på sistone... Trist att inte kunna välja familj och släktingar ibland. 😌

Jag har aldrig varit så mycket för fest men kanske blir det en ändring på det om jag bara träffar rätt människor. På så sätt tror jag att det skulle gynna mig om min tillkommande var en social och utåtriktad person... Livet som introvert är inte alltid så kul när man är ung. 😂 Hur ska det sluta när man blir gammal om man redan har svårt för att lämna sin grotta?

Kram

47 Ninja :

skriven

Jag vill ibland vara ensam med mig själv men saknar snart mina nära runt ikring! Kan tänka att det kan vara likande som du känner?

Just nu vandrar mina tankar och jag funderar kring barn. Jag trodde jag var gravid men fick min mens igår..17 dagar försenad. Jag längtar så efter ett barn till❤️ Längtar jag och hoppas i onödan? (Sambon är tyvärr nöjd) kanske du kan stilla mina tankar? 💕

Svar: Ja om du går in för det så finns det en god chans att det blir ett barn till.. kram
Esmaralda

48 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om något inom barn, familjebildning, graviditet har möjlighet att ske under nästa år?
Kram

49 Fina:

skriven

Kära Es! Hur ska jag förhålla mig till honom? Ska jag ligga lågt eller kan jag vara som vanligt med honom?

Svar: Var som vanligt.. varken mer eller mindre.. kram :)
Esmaralda

50 Mia M:

skriven

Är introvert och gillar mindre sammanhang bäst :-)
Es jag tjatar på om detta...men ser du något om i vilket sammanhang jag möter den rätte? Kram :-)

51 Kristin:

skriven

Det er interessant hvordan man endrer seg.
I hippietiden var man ofte sammen med mange.
Etter den ble det fester men færre mennesker.
Jeg har alltid likt å gå ensam på fest, for så å møte mennesker, mine venner der og da.
Avtalte man noe med en venninne, ble hun ofte sur hvis jeg ville reise tidligere enn henne og lignende.
Det er klart at jeg hadde avtaler, men syntes ikke så mye om det.
Nå trives jeg veldig godt i mitt eget selskap sammen med hundene, men er veldig glad i Lilleba som er en god venninne. De gangene vi møtes har vi det veldig hyggelig. Det er ikke de store festene lenger.

Kjære Esmaralda, Taxi er ikke i form. Jeg ga henne antibiotika i dag, for jeg undrer om hun kan ha problem med sin tarm. Er hun ikke bedre til i morgen, reiser jeg til veterinær for å sjekke henne. Ser du noe spesielt?
Er veldig takknemlig for svar.

Kram!

Svar: Ja, förr var man många :) Ju fler desto bättre :) Taxi ser inte riktigt pigg ut.. men jag ser tyvärr inga detaljer.. kram på dig och alla fina hundar..
Esmaralda

52 Am:

skriven

Hej Esmaralda.
Finns det någon utav de killar jag pratar med nu som det kommer utvecklas något med? Eller kommer känslorna finnas på topp från början med den jag kommer ha relation med ?
Kram

53 Lydia💕:

skriven

Fest alltid kul och det är jag som oftast får anordna det
En date imorgon ska det bli är lite nervös att det inte ska klicka mellan oss vill så gärna det och fått lämnat bort min hund och undrar hur hon mår av det?
Lydia💕

54 Louise:

skriven

Vissa människor känner jag mig bekväm med men det är inte många.

I tisdags var jag på en intervju och det gick väl bra men jag känner mig kluven. Det är så många jobb jag vill ha där jag varit på intervju.
Set i tisdags och det förra fredagen.
Hur stor är chansen att jag får något av dem?
Kommer det jobb till min man snart?

Ha en fin torsdag och tacksam för svar. Kram

55 Helena Ir:

skriven

Tack !

Hur mår MG? Bra hoppas jag..nu när han har lekkompisar.

Kram :)

Svar: Tack.. han är riktigt pigg just nu och är glad och sprallig.. hoppas det håller i sig länge.. kram :)
Esmaralda

56 Hönan:

skriven

Tack för ditt svar <3

Kram

57 Browallia:

skriven

När man kämpar med social ångesr är fest inte så lätt. De privata fester jag varit bjuden till är lätträkade på ena handens fingrar. Det låser sig och jag blir den där tysta tråkiga fast jag inte vill vara det, och hamnar liksom utanför. Att själv ordna fest och stå i centrum är lika jobbigt det med även om det är bara nära och kära som kommer.

Det senaste året har min sociala ångest varit värre än någonsin och jag måste verkligen tvinga mig själv för att ta mig utanför dörren eller att höra av mig till de få vänner jag har för att inte isolera mig helt i min lägenhet.

Jag har bett Harri om hjälp med att bli bättre på att socialisera för jag vill leva ett rikt socialt liv och inte som den erimit jag känner mig som nu.

KRAM :)

Svar: Och Harri gör allt han kan för att hjälpa dig ta de steg du behöver.. ta emot hans hjälp.. kram :)
Esmaralda

58 Orolig:

skriven

Hej!

Vågar jag göra en IPL behandling i ansiktet?? rädd för att ev. få brännskador av behandlingen.

Kram

59 <3:

skriven

Vad mysigt att du har Spanska Eva på besök. 
Undrar fortfarande över det R B sa att hans barn kapat min eller hans fb och läst våra meddelanden. Och att någon har bildbevis på oss ? Vi har träffats ute och pratar under året på AW med min vänninor och en av hans kompisar på radion. Lite flört har det kanske varit och R B har nog velat uppvakta mig. Bröt lite av vår " vänskap" på grund av det och då var det flera sms från honom har det hänt ngt svara. Så vet inte om det här är något sett från hans sida att få uppmärksamhet av mig igen. Jag känner mig lite less på allt och att han är lite martyr och verkar tycka synd om sig själv. Nästan en lite otrevlig ton... 
Tror inte att varken han eller frun är trogna mot varandra. Män som ältar sina äktenskap ute är ju ganska vanligt. Så dåligt är det nog inte alla gånger. 
Han har kanske gillat mig mer än som vän/ kollega. Kommer de lämna mig ute i detta ? Och han lämnar frun. Det skrev han igår. Har inget kärleksintresseav honom. Och det jobbrelaterade är nog förstört nu. 
Kram 




Svar: Ja bara sätt ner foten gör 100% klart att du inte är intresserad... och det blåser över.. kram
Esmaralda

60 Fina:

skriven

Tack! Kan tyckas självklart men svårt då jag är kär i honom! Känner han fortfarande attraktion till mig?

Svar: Ja jag tror nog att attraktion finns men troligtvis inga djupare känslor.. kram
Esmaralda

61 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur ser möjligheten ut att det händer något för mig inom familjebildning under nästa år?
Kram

62 Maloue:

skriven

Hej Es

ser du något kul som händer mig eller är på väg mot mig?
kram

63 F:

skriven



Något nytt och spännande på väg in i mitt liv du kan se kram

64 Lilly:

skriven

Blir det resa utomlands i år kram

Svar: En god chans finns.. kram
Esmaralda

65 F.u:

skriven

Hur ser karriären ut för mig kram

66 Ghostwriter :

skriven

Hjälper det jag fann än mer i processen?



Kram

67 Elisa:

skriven

Hej!
Finns det möjlighet att vi skulle kunna umgås nångång utanför jobbet?
Kram

Svar: Ja möjligheten finns.. kram
Esmaralda

68 Go:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om K finns med på sikt?
Kram

Svar: Nej så känns det inte riktigt.. kram
Esmaralda

69 Kram:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan det bli djupare mer mellan oss? Mer seriöst djupare?
Kram

70 Mimmie:

skriven

Hej Es


Hur stor är chansen att jag möter kärleken i sommar?
kram

71 Helena Ir:

skriven

Ja,hoppas han får vara så pigg länge,länge..väldigt länge..

Kram :)

72 Pia:

skriven

Hej! Läser just nu boken Esmaraldas seanser, den tröstar mig nu då hela mitt liv känns upp och ner. Kan du hjälpa mig med svar på alla mina frågor?
1) Min dotter lider av anorexi och har blivit diagnostiserad med borderline. Hur ser framtiden ut för henne?
2) Det känns inte 100% med mannen jag träffat sedan några år tillbaka. Är vi rätt för varann? Ska jag stanna kvar eller lämna?
3) Min chef försöker trycka ner mig. I alla punkter trivs jag bra på jobbet förutom att chefen får allt i gungning. Jag funderar på att söka nytt jobb. Ska jag stanna eller gå vidare?
4) Min ex-man är omgift och trots att vi skildes som bästa vänner har vi en iskall relation idag. Beror det på hans nya fru?
5) De senaste åren har jag gått upp mycket i vikt och jag trivs inte längre med mig själv. Tillsammans med alla mina andra bekymmer känner jag mig mycket deprimerad och vet inte vilken väg jag ska gå.
Snälla hjälp mig.
❤️

Svar: Här på bloggen besvarar jag bara en kort fråga men du är välkommen att maila mig på: [email protected] så mailar jag tillbaka om hur det fungerar med en personlig spådom. Vad roligt att du läser min bok ! Kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: