Väx upp......

Jag har sagt det innan och säger det igen :  Tro inte att du blir lycklig för att du möter kärleken. 

Du kan bli lyckligare  i rätt tvåsamhet, självklart,   men  grunden till lycka måste finnas inom dig själv. 

Och det är något som bara du kan ge dig.

Bygger du ett liv där du trivs med dig själv och dina dagar – då ökar du förmågan att fungera väl i en relation.

Är du däremot en bitterfitta som sitter insvept i offerkoftan… då kan ingen kärlek i världen få dig att må bra.  Dessutom skrämmer du bort eventuella kärlekar.. bara genom att  vara surt inaktivt  och tycka synd om dig själv.

Det vi känner och mår – det utstrålar vi även om vi försöker lägga band på oss.

 

 

Somliga känner att livet inte är värt att levas  utan den stora kärleken och den desperationen märks – tro inte annat.

Ingen vill vara någon annans livlina .

Sen finns det dom som har hål i påsen också… de får bekräftelse på bekräftelse men det rinner bara rakt igenom som sand i en påse med hål i.  En stor varning alltså !

När man väl befinner sig i relationen – då är det viktigt att behålla sitt eget liv  och inte klänga sig fast vid partnern som en igel. Att bära någon annan genom livet – det orkar ingen i längden.  Ingen vill bli kvävd.

 

 

Som singel är man skyldig sig själv att  bygga ett bra liv – och leva de drömmar man förmår leva. Och som partner är det viktigt att fortsätta längs den självständiga vägen… att behålla sina egna vänner och sina hobbys och intressen.

Att synka det individuella med  tvåsamhet

Egentligen är det inte så svårt och den personliga utvecklingen kan man påbörja exakt nu….

 

Kram & kärlek

P.s.   Fortfarande är  det lite strul hos blogg.se  de håller på att fixa....

1 Jennifer:

skriven

God morgon fina Esmaralda. Tack för blogginlägget, kloka ord.

Egentligen tror jag inte heller att allt skulle ordna sig och livet bli perfekt såfort man möter kärleken, men jag längtar så efter barn och en egen familj och DET känns tungt då man inte har någon i sitt liv som man kunde försöka förverkliga den drömmen med.
Snart är det försent och den känslan och insikten är oerhört stressande.

Funderar hit och dit angående jobberbjudandet som jag fått, och det känns också lite märkligt. Faktum är att det är en stor dröm som nu eventuellt blir sann, att få ett jobb utomlands. Som jag har längtat och drömt om det och hela tiden vetat att det är vad jag vill. Men nu då jag blivit erbjuden jobbet så tvekar jag ändå jättemycket. Och det har att göra med min lilla dotter, måste fundera vad som är bäst för henne. Jag vet redan vad som
vore bäst för mig - att tacka ja och våga åka iväg. Men som sagt, det är oerhört knepigt och finns en massa frågetecken kring min dotter. Hur kan det plötsligt vara så svårt, det som borde vara enkelt. Eller är det bara jag som gör det svårt?

Saken är väl den att det är rätt att flytta utomlands, men frågan är om det är rätt tillfälle NU. Jag kämpar ännu med min utmattningsdepression. Jag skulle måsta åka till nya landet med ett litet barn, utan något skyddsnätverk. Och rent ekonomiskt vet jag inte heller hur det skulle gå, måste bekosta resan och flytten själv.

OM jag väljer att tacka nej till detta erbjudande (som ärligt talat känns som att detta är nu min chans), kommer det då att dyka upp andra liknande erbjudanden senare i livet? Eller är detta nu min enda chans till utlandsjobb (just ett sådant som jag drömmer om)? Kram från mig


Svar: Säger du nej så kommer andra tillfällen så småningom, jag ser inte när men du söker och de kommer.. kram :)
Esmaralda

2 Tingeling:

skriven

Helt rätt. Att mitt ex lämnade mig var ju helt rätt, inser jag i dag. Jag var arg på honom förut för jag gav upp mycket av mig själv för hans skull och så har han mage att lämna mig! Men jag skulle ju såklart ha gått min väg ändå, lyssnat till mig själv. Exempelvis så var jag nära att åka utomlands att jobba flera gånger, eller söka i alla fall till exempel reseledare. Men han ville inte och då stannade jag hemma. Ångrar det så mycket i dag. För jag vill fortfarande iväg! Det är lätt att man förlorar sig själv i sådana relationer och det tog mig några år att hitta tillbaka och komma på vem jag är. Jag är snart 100 % där, men inte riktigt. Yrket som fattas!

En pojkvän ska lyfta en och uppmuntra. Mitt ex borde ha sagt "självklart ska du åka" och stöttat mig i det. Tänk så blind och dum man kan bli av kärlek. Vill aldrig förlora mig själv igen. Att vara i en relation är inte allt. Relationen till sig själv däremot, det är värt allt!

Kram!

Svar: Ja att göra val som innebär att man förlorar sig själv är första steget i en rakt nedåtgående spiral ! Men du har lärt dig :) Kram :)
Esmaralda

3 Mina:

skriven

Hejsan! Har jag förstått saken rätt...??! Så hela tiden har han bara lekt med mina känslor??

4 <3:

skriven

Godmorgon kära Es frågar om lite I lands problem.
Vad blir bäst tror du 50 års skivan ikväll eller restaurangmys med L ?
Kan festen bli trevlig. Någon singelkille där ?
Kram
🤗🤗🤗

5 Skorpan:

skriven

Jösses, lyser det desperation om mig? Känner mig ändå inte desperat.. Bitterfitta :D, nå nej inte det heller... Är nog bara så redo för mannen i mitt liv att komma! O som vuxen , tror jag mug förstå ;), det här med egna vänner o hobbyer, o så hoppas jag att det blir, vi har eget o gemensamt. Nu när detta uttalats ser du något kring den mannen då, som ska komma o göra min vardag till en fest, o jag hans, har han dammat av sig den förra relationes fleråriga stoft från sina axlar o är nu reda att träffa mig? Eller finns det nåt annat att se? Ja vilket tjat om kärleken, undrar när du tröttnar Es?

Varmt allaredan denna morgon, dåligt med sömnen denna natt. Ingen blodmåne syntes tilldå det ju blev molnigt, men inget regn, tyvärr. Får se hur de kommande nätterna blir, värmen tänker inte ge sig iväg nånstans så... Kan inget annat än försöka svalka sin kropp då på bästa sätt ;). Havet går inte pga blågröna alger... Idag blåser det i alla fall.
Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Nej, tröttnar gör jag inte... kärleken är en drivkraft och ett mål hos människor.. så är det bara :) Mötet närmar sig... kram :)
Esmaralda

6 Lollo:

skriven

Bästa Esmaralda
Jag har levt ensam i många år och klarat det bra. Men nu har åren plötsligt bara rusat iväg och ensamheten gör sig påmind på ett annat sätt än förut.
Jag bara undrar om du ser någon man för mig och i såfall ungefär när och var jag kommer att möta honom.
Önskar dig den bästa dag idag

7 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Så riktigt man är själv skapare av sitt liv...och man ska inte säga upp sitt eget liv och bekanta bara för man har ny partner...Jag gjorde det mer eller mindre... jag kämpade inte för att behålla mina vänner när jag träffade Björn och det straffade sig nu 30 år senare ...men jag försöker doppa tån i nya bekantskaper igen och bara det är en bedrift...

Missade månen igår va ut en sväng vid 01 ...men har för mycket skog runt mig...vill inte gå ut i mörkret med alla älgar ...

Ha en härligt sval lördag Det kommer jag ha efter att äldsta sonen (tusenkonstnären) gjort ren luftvärmepumpen och vi har AC igen !

Kram Anki med flock

Svar: Lyllos dig som har AC... nu när den behövs som bäst... kram :)
Esmaralda

8 Fjäril:

skriven

Så sant o så är det punkt.. Har varit och är egentligen en glad o nöjd tjej.. men det negativa i tvåsamheten har tagit sådan kraft och så svårt att bryta vet inte var jag hamnar i periferin. Kämpar med att bli den jag är.

Svar: Och du kämpar på bra !! Kram :)
Esmaralda

9 Mikaela:

skriven

Hej hej , Frågar åt min moster idag!

Hon under om det kan vara så att henna sons tjej har en kille brevid som hon träffar ? Kram

10 Smöla:

skriven

Jag vet att jag skulle bli lyckligare om jag fick en annan tvåsamhet. En annan kärlek. Hur långt ifrån är den nu!??? Längtar å längtar...hur många år ska jag vänta? Är han redo för mig?

11 Smöla:

skriven

Jag vet att jag skulle bli lyckligare om jag fick en annan tvåsamhet. En annan kärlek. Hur långt ifrån är den nu!??? Längtar å längtar...hur många år ska jag vänta? Är han redo för mig?

Svar: När ni båda är redo.. så möts ni.... kram :)
Esmaralda

12 Katten:

skriven

Ja jösses... denna bisarra, säkert energidränerande och för vissa eviga jakt på Den Stora Kärleken, eller något annat som kan få duga istället för! TÄNK om all den energi som spills alldeles i onödan i denna jakt lades på något konstruktivt istället. För enligt mig så GÅR det inte att jaga Den Stora Kärleken, eller jo, jaga går ju, men knappast framgångsrikt. Den kommer om/när det är dags.

När jag något år efter skilsmässan hade vilat upp mig efter äktenskapet (skilsmässan var inte lätt men rena västanfläkten i jämförelse med äktenskapet) så gav jag mig ut i svängen, dejtade en del, jag mådde jättebra och hade trevligt.

Men... ganska snart upptäckte jag att det mesta handlade om att snarast möjligt hitta en ny sambo/äkta hälft. Detta såg jag både hos killar och kvinnliga singelkompisar. Att tillåta sig landa, läka och starta om sig själv fanns inte på kartan.

Och inte handlade det om kärlek, utan det fanns så mycket annat bakom sökandet.

Många verkade helt enkelt livrädda för att vara ensamma och flyttade hellre ihop med NÅGON.. i princip skit samma VEM (nåväl inom vissa gränser) bara de slapp vara ensamma. Och det bör antagligen vara ganska lätt att hitta en till med samma inställning. Men en livrädd person är ju inget för den som inte bara vill finnas som utfyllnad för någon annans tomrum.

Så fanns det de som befann sig i en tävling med sitt ex. De skulle snabbt som attan flytta ihop/gifta om sig och gärna skaffa nytt barn innan exet hann göra det, för att visa exet att han/hon minsann kunde. Och VEM skulle trivas med att vara ett verktyg i en sådan tävling? Tja.. kanske en annan tävlare eller någon som gärna fyller någon annans tomrum?

En annan variant var språngbrädsrelationer. De söktes av personer som antingen var i en relation som de ville ut ur, eller så var de separerade men hade svårt att distansera sig från sitt ex. De hade inte stake nog att frigöra sig utan att ha en ny relation som ursäkt. Vem tusan vill vara en språngbräda?

Tja.. förutom dessa exempel så fanns det många som behövde någon att visa upp för släkt och vänner.. och en del sökte av ekonomiska skäl.

Jag tror stenhårt på det Es skriver, att man behöver finna lyckan inom sig själv och inte GENOM någon annan (säger jag som var gift med klängranka de lux) och framför allt VÄXA UPP!

Kram


Svar: Sant, kärleken kommer när det är dags och ingen mening att bränna ut sig ! Kram :)
Esmaralda

13 EPM :

skriven

Jag vet... gjorde misstaget att hänga upp mitt liv och anpassa allt jag var efter min första pojkvän. Nu är jag nästan 20 år äldre än då och vet vem jag är, men i relationen till J känner jag igen mycket i mig själv från när jag var 16...😔
Jag vet inte hur det blivit såhär eller varför. Jag vet bara att jag inte mår bra i det.

Idag ska jag hälla upp öl på en ölfestival. Ska bli kul!

Kramar

Svar: Vet man varför man inte mår bra... då kan man göra något åt det och det kommer du göra... kram :)
Esmaralda

14 Jossan :

skriven

God morgon!

Jag har vänner som inte kan göra något utan sina sambos. Jag sa förr när min kompis sa att du är alltid med J. Ja jag är med honom när det inte hönder något med er.

Vilka drömmar jag har drömt. Igår drömde jag om J... hatar drömmar om honom...

Inatt drömde jag om han på gymmet. Han skulle hålla ett pass sen efter skulle jag dansa. Han stannade efter dansen och fråga om jag ville följa med honom hem. Jag gjorde det...

Sen drömde jag om en kille som var med mig i badrummet. Han försökte saker fast jag sa nej... fattar 0...

Vad menas med drömmarna?

Han på gymmet. Är det meningen att han ska stanna i mitt liv eller vad ska han? Det är för många likheter/ sammanträffande mellan oss. Samma by, samma sport, samma skola... Ska han finnas i mitt liv?

Kram

Svar: Drömmarna beror på att känslor väckts.... kram :)
Esmaralda

15 Skrållann:

skriven

Hej!
Så viktig text.
Jag har ju i så många år varit lite bitter (även om jag inte erkänt det själv) Jag avskyr bittra människor men kan ju i efterhand inse att det är det jag har varit. Missnöjd med min arbetssituation och missnöjd med min relation. För ett år sedan bytte jag jobb men det blev inte bra så jag tog beslutet och slutade efter fyra veckor. Ett stort beslut som jag tror blev ett uppvaknande. Det kändes bra och jag gjorde det jag trodde skulle vara bäst för mig. Sedan började jag tänka på relationen, jag ville ju inget hellre än att det skulle vara bra och när jag tänkte på hur tråkig, tjurig och passiv jag själv var kan man ju inte begära annat av sin partner. Nu har vi det betydligt bättre än vi haft på länge och det känns som det kommer fortsätta så om vi båda jobbar på förhållandet och framförallt jobbar på med att trivas och lyssna på sig själv för att få harmoni och lycka i äktenskapet.

Kram❤️

Svar: Ja, självinsikt är ju det första och största steget :) kram :)
Esmaralda

16 Susan:

skriven

Tänkvärt 👍 har levt som singel hela mitt liv med undantag för en kort förhållande, trivs med mitt liv o har vant mig att göra saker själv o själv ta tag i saker. Saknar dock ngn att dela glädje o sorg med, att resa med, bygga o renovera..... tvåsamhet helt enkelt. Absolut inte säker på att mitt liv blir lyckligare men jag skulle ge mycket för att få prova på det livet oxå innan jag sätter tofflorna för sista gången❤️

Kramiz

17 Bellagio:

skriven

Jag känner i hela min kropp att jag måste vidare yrkesmässigt! Jag står och stampar..... Ska läsa en kurs till hösten! Men behöver utmaningar nu! Ser du något ang nytt jobb? Hur ska jag bära mig åt?

18 Misstjejen:

skriven

Hej

Tre år sedan har jag en drömmar om det ska inträffa av en meddelande på den augusti 11 så det kommer om två veckor...

Är det stämmer?

Har det bra

19 Bella:

skriven

Hej, den här familjen jag pratar med, skulle jag trivas där / skulle dom va nöjda med mig? Vill bli au pair igen bara för några månader och kunna spara ihop pengar till resor och har hittat en familj som verkar bra, dock är det längst ner i Irland och 4 timmar bort från vart jag är nu, så känns som andra sidan världen 😅... Men det kanske är exakt vad jag behöver, något helt nytt där jag bara kastar mig ut? Super tacksam för hjälp. Kram

20 Lollo:

skriven

Bästa Esmaralda
Ser du någon man för mig?
Allt gott till dig

Svar: Det kommer någon så småningom.. kram
Esmaralda

21 Lollo:

skriven

Bästa Esmaralda
Ser du någon man för mig?
Allt gott till dig

22 Skorpan:

skriven

Tur för oss att du inte tröttnar Es!
Tack!
Kram Skorpan

Svar: :)
Esmaralda

23 Hedwig:

skriven

Hej!
Jag tycker att du har helt rätt. Man ska inte tro att en kärlek löser ens problem och jobba med sig själv först. Ibland drömmer jag dock också om kärleken som kanske kunde ge mig mer trygghet, även finansiellt. Det känns så hopplöst just nu. Jag har drömmar, jag är uthållig och har kampvilja men lyckas inte med att utforma mitt liv som jag skulle vilja. Jag skulle hemskt gärna vilja jobba och flytta utomlands. Men på grund av mina hälsoproblem har jag väldigt lite ork och klarar jag inte ens av ett deltidsarbete. Det har faktiskt varit så under många år nu och hälsovården här i Holland vägrar ta mig på allvar, jag har bara tydligare diagnoser från tyskland och Sverige. Nu har jag fått remiss till en mottagning som jobbar med folk som har svårförklarliga symtom. Jag har varit där och det känns inte bra. De påstår att värken finns i hjärnan och att det inte beror på riktiga problem i kroppen. Jag har dock bland annat ett nervproblem i ansiktet efter borttagning av en cysta som tydligen diagnosticerats i Tyskland, samt en svullnad vid bröstbenet som tydligen syns och som sannolikt beror på en inflammation, samt refluxbesvär som har diagnosticerats i Sverige (tydliga kardiaproblem), samt många myomer i livmodern som även har diagnosticerats i Tyskland. Jag känner mig faktiskt traumatiserad även på grund av brist på vård och respekt här i Holland och brist på tydliga diagnoser här. Jag är så desparat just nu. Ser du något kring det här? Blir det bättre, vad mer kan jag göra åt min situation?

Svar: Det är en tuff kamp för dig... och det kommer fortsätta ett bra tag till.. men jag ser en ljusning.. det blir något bra till sist.. kram
Esmaralda

24 Grethe Hagen :

skriven

En riktig Go'morgen til deg min kjäre Ezmaralda 😊😍😍

Der skriver du noe som traff meg rett iallefall 👍😊😊
Jeg er nok en sånn person som kan gi opp NESTEN alt (ikke mine barn) for min kjärlighet... det er nok negativt innser jeg nå ja...
Mange ganger kan jeg tenke at jeg er plassert på jorden for å behage alle andre, men det skal jo ikke väre sånn, jeg skjönner den! 👍😊
Jeg har aldri opplevd at HAN har gjort alt for meg, det ser jeg oxo nå (Jeg trengte å komme hit på stugan, for å SE alle mine "feil")
Jeg tror jeg har det best ensam jeg, eller hva tror du kjäre Ezmaralda?
Idag skal jeg til min kjære tvillingsöster og partaye 😁😁😁 I Norge!! Blir det bra tror du?

Ha en knallfin dag/kveld kjäre Ezmaralda og alle dere andre 👍😊💜💖💘💗❤
💜💜💜MAKE LOVE-NOT WAR 💜💜💜
Kleeeemikleeemz 🌼

Svar: Exakt.. du ska behaga dig själv i första hand..se ditt eget värde och ta hand om dej ! Och det är svårare än att ta hand om andra. Just nu tror jag du har det bäst på egen hand.. i ditt växande.. och med tiden kommer kärleken och det blir på ett rätt och positivt sätt....partyt ser ut att bli bra.. ha det så kul.. kram :)
Esmaralda

25 <3:

skriven

Godmorgon kära Es frågar om lite I lands problem. 
Vad blir bäst tror du 50 års skivan ikväll eller restaurangmys med L ? 
Kan festen bli trevlig. Någon singelkille där ? 
Kram 
🤗🤗🤗

26 Helena Ir:

skriven

Sin egen lyckas smed,alltså :) I min ålder så vet man att livet blir inte guld och gröna ängar bara för att det kommer in en man i ens liv..Det vet jag alltför väl..Därför får det bli en livskamrat på lika villkor..och det tror jag inte heller är så lätt..med alla egenheter man får med åren..så det blir till att jobba på det ..Jag är ju inte där än..och ser det inte alls ..rätt overkligt faktiskt..Men det ska jag erkänna att riktig jädrans het passion..det skulle jag vilja uppleva innan tidens slut :)

Kram :)

Svar: Ja passion är något fantastiskt... som ett supervitaminpiller o dietpiller allt i ett :) Kram :)
Esmaralda

27 Catarina:

skriven

Jag tror att man ska slappna av o vara sig själv då drar man till sig den eller de man passar bäst ihop med. Lättare sagt än gjort. Visst ska man odla sina hobbys men iaf jag söker någon som delar mina o där man gillar att vara tillsammans o göra saker ihop ❤️ Kram

28 Helena Ir:

skriven

Katten,vad bra du skrev..om det där sökandet hos en del singlar..puh!! Var finns kärleken i det där? Att bara fylla ut sitt liv med något..så kanske vi människor fungerar..
Som sagt,bra skrivet..säger jag som känner att det knyter sig i magen och säger; Nej,det där vill jag då inte ha!!
Men så är jag också äldre och behöver inte förverkliga mig genom någon annan..

Ha det bra Katten :)
Kram :)

Svar: Ibland har man åldern på sin sida :) kram :)
Esmaralda

29 Louise:

skriven

Märkte att blogg.se hade jätteproblem och att man inte kan byta ema utan måste köra enbart ett hela tiden. Kommer upp en ruta med text att jag tappat anslutningen eller så ligger felet hos dem. Jag får upp sidan med den söta kon också när jag ska in på min egen sida: Nekad åtkomst.
Skitjobbigt.
jag letar ny portal att blogga på då jag sagt upp min domän och webbhotell av ekonomiska skäl.

Igår var det någon som repade svärföräldrarnas bil. Först gick de fram och sen tillbaka med någonting- nyckel eller något. Någon måste verkligen ogilla den bilen eller ägaren. Varför ska man förstöra för andra. Polisanmälan är i alla fall gjord för skadegörelse. Men så onödigt.

På måndag är det dags för soc och jag är verkligen inte sugen att gå dit och låta dem rota igen i våra liv.
Man kan ju undra vad de är så himla oroliga för.
Det är ju egentligen inte vi som ska utredas utan faktiskt barnens farfar.
Kan du kanske få en lite clue varför de sociala är så oroliga?
Barnen vill inte ens gå dit för de tycker det är så jobbigt. Inget har ju hänt.
Vi har haft massor av turer med soc innan och nu detta.
Jag blir så trött.

Nej nu ska jag äta upp och sen iväg. Ska ha kalas för vår 15 åring idag. Ska bli skönt att få slippa grannarna några timmar. De är verkligen dryga idag.

Ha en fin lördag och tacksam för svar.
Kramar.

Svar: Ja, det strular massor och är så irriterande.. de jobbar på blogg.se på att rätta till det men irriterande under tiden ! Ja att förstöra med enda syfte att förstöra är bland det mest meningslösa som finns. De sociala reagerar eftersom de fått orosanmälan förut.. det är som om allting upprepas om man hamnat på deras bord en gång.. även om man blivit friad från allt... men det kommer gå bra... kram :)
Esmaralda

30 Pia1:

skriven

Så otroligt sant. Och det försöker jag också förklara för de få stackare som vill dejta. Det är det sista jag behöver just nu. Blir glad av oskyldiga leenden och blickar men det räcker så 💕

Svar: :)
Esmaralda

31 Madeleine :

skriven

Hej ez!
Super bra inlägg och det är faktiskt lätt att bli bitter med åren men det gäller att kämpa emot.

Kan du se om K ljuger för mig? Kommer vår vänskap bli bättre när vi är tillbaka i skolan eller är den helt förstörd?

Ha en bra dag!

Svar: En viss vänskap med det blir inte som det varit.. kram
Esmaralda

32 hmm:

skriven

godmorgon bra blogg inlägg idag, kan känna att det handlar om min syster, det här, hon sitter o väntar på kärleken, men inget händer, för hon har inte vidtagit något som helst för sig själv, hur kommer det att gå?

Svar: Det kan ta tid.. hon behöver tänka om... om inte annat så blir väntan mer fylld av kvalitetstid.. kram
Esmaralda

33 Milla:

skriven

Klokt skriver, precis så är det, har kommit fram till det med. Har paus från män egentligen men vad tror du om A, vänner eller relation osv

34 Kiara:

skriven

Hejsan Es!
Undrar nyfiket en sak, killen jag tänker på just nu har han en tjej eller tänker han på någon just nu?? Tacksam för svar! Kram Kiara 💗

Svar: Det finns någon emellanåt i hans tankar men jag kan inte se hurpass seriöst.. kram
Esmaralda

35 <3:

skriven

Hej kära Es är det sant att T åkt fast och visade positivt för kokain i kroppen och skyllde allt på sin yngre son. Vilken far gör något sådant. Han måste ha tystat ner detta på något sätt...
Kram

36 Madeleine :

skriven

Tack för svar och det är tråkigt att höra eftersom jag ser henne som en av mina bästa vänner och vi har planerat en del i framtiden så jag hoppas det blir av.

Ogillar att förlora vänner speciellt när de är fantastiska men känns lite som det är hennes val då hon verkar inte vilja ses i sommar.

Kram

37 Madeleine :

skriven

Tack för svar och det är tråkigt att höra eftersom jag ser henne som en av mina bästa vänner och vi har planerat en del i framtiden så jag hoppas det blir av.

Ogillar att förlora vänner speciellt när de är fantastiska men känns lite som det är hennes val då hon verkar inte vilja ses i sommar.

Kram

38 Lotta:

skriven

Så sant, verkligen. Men har man varit singel länge, som jag, så faller man liksom igenom ibland och tar på sig offerkoftan. Det är ju mysigt att vara två och kunna resa med och hitta på roliga saker med. En klängranka är såklart inte bra, men men...
Var på krogen igår och inser faktiskt att det är helt omöjligt att träffa någon där...Allt är bara fel och jag känner att jag är på fel ställen. Är evigt trött på singellivet. Känns som ett straff. Jag undrar var någonstans jag ska vara för att hitta kärleken.

Ha en fin dag och hoppas det blir lite svalare
Kram L

39 Lotta:

skriven

Så sant, verkligen. Men har man varit singel länge, som jag, så faller man liksom igenom ibland och tar på sig offerkoftan. Det är ju mysigt att vara två och kunna resa med och hitta på roliga saker med. En klängranka är såklart inte bra, men men...
Var på krogen igår och inser faktiskt att det är helt omöjligt att träffa någon där...Allt är bara fel och jag känner att jag är på fel ställen. Är evigt trött på singellivet. Känns som ett straff. Jag undrar var någonstans jag ska vara för att hitta kärleken.

Ha en fin dag och hoppas det blir lite svalare
Kram L

40 Mina:

skriven

Hejsan! Har jag förstått saken rätt...??! Så hela tiden har han bara lekt med mina känslor??

Svar: Nej, inte medvetet... det är ingenting som jag tror att han gått in för.. kram
Esmaralda

41 Lollo:

skriven

Tack för ditt svar

42 Gammal kund :

skriven

Hej Ezmaralda jag hoppas allt är väl med dig

Ser du om jag har kommit närmare min soulmate ?

Önskar dig en fin helg

Svar: Ja ni närmar er varann men jag kan inte säga mer exakt när mötet sker.. kram
Esmaralda

43 Michaela:

skriven

Jag har jobbat jätte mycket med mig själv och tycker att jag kommit en bra bit på vägen. Jag säger vad jag tycker och tänker och jag visar känslor. Det gjorde jag inte förut. Känner mig starkare inifrån. En man kan inte lösa sådana saker men vore kul att få uppleva kärlek nån gång :) Kram

44 Mirre :

skriven

Håller med dig till 100% i detta inlägget, och det är kloka ord som man lätt glömmer bort ibland.
Jag undrar om igelkotten som dök upp när jag och min vän umgicks betyder något eller är det bara en slump? Det kändes som en liten hälsning eller? Den kollade liksom rakt på oss en stund, och gick sedan iväg. Det är ju inte första gången den dyker upp när vi är tillsammans. Sist höll jag ju på att köra över en när vi åkte bil men lyckades tvärbromsa. Kram ☀

Svar: Jag tror absolut att kotten bringade en hälsning.. kram
Esmaralda

45 Mikael:

skriven

Haha, klockren! , en lördagkväll vid midnatt så slog sig en kvinna som såg bra ut ner och börja snacka med mig , tog två sekunder så tog hon upp att det är för jävligt alla kör egen bil, det borde förbjudas då bussen till jobbet tar mycket längre nuförtiden, på landet kunde man inte bo heller för där hade de flyttat vårdcentralen till en annan by?!? , hur jag än jag höll en positiv ton så var allt fel, glaset var långt mindre än halvtomt för henne...., jag tänkte säga vet att du är lördagskväll och klockan är vid midnatt?, går du alltid ut och snackar politik och I-landsproblem? Blir kanske inte mycket ligga då? men någon tjejkompis skulle gå hem och tilltala henne för att säga hejdå så jag såg min chans och börja prata med den snygga servitrisen istället för att ödsla tid :)

en annan väldigt snygg och mysig tjej slog sig ner, hon smekte mig och sa direkt, kvinnligt fint, att hon var kåt på mig, hon var säker på att vi skulle ha en bra stund tillsammans då hon gillar mig och hon behövde massage, jag tittade på henne det låter bra men bara det att du tar betalt och det funkar inte, hon fortsatte snacka och jag köpte en kaffe åt henne, kände hon att jag gillade henne? :)

Kram
Mikael

Svar: Ja, hon kände faktiskt ett litet klick... kram :)
Esmaralda

46 Carina ST:

skriven

Läser ifatt lite idag. Befinner mig fortfarande i Skåne och mår så bra här. Njuter av dagarna med mina barn, har umgåtts i storfamiljen med min systers familj under två veckor då vi delat bostad som vi brukar. Träffar mamma, pappa och min bror som bor här nere. Njuter av att vara på de platser där min själ landar.

Igår var jag och mina barn uppe vid Ales stenar och tittade på blodmånen och Mars. Mediterade, hade med oss fika och flera andra satt längs krönet med utsikt över havet. Alla skymtade i mörkret som grupper av skuggor. En härlig upplevelse och ett fint minne att spara.

Apropå det du skrev om medialitet tidigare så känner jag mycket starkt att jag ska lyssna inåt och lita på min egen process. I balans med jordelivet. Det känns bra och som jag mer och mer landar i en inre trygghet.

Jag tror också att kärleken, en partner, ska vara en bonus i livet. Inte själva meningen med det. Jag försöker leva mitt liv på sätt som jag mår bra av. Tänker hur jag ska leva mina drömmar mer och mer. Kärleken som kommer blir en bonus i det. Och om han inte kommer så lever jag ett rikt liv själv.

Just nu mår jag så bra här. Jag skulle vilja stanna. En dag ska jag göra det!

Kram, Carina ST

Svar: Vilken mysig stund du hade med de dina vid Ale stenar !! Och en dag gör du det du vill.. kram :)
Esmaralda

47 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Det är så klokt det du skriver. Jag är glad att jag själv inte går omkring och känner mig så där halv utan partner.

Idag hade jag och C bestämt att vi skulle springa på morgonen. Jag är otroligt seg på morgonen och jag masade mig inte upp förrän 20min innan vi skulle springa. Jag var helt färdig.
Kaninerna hade dessutom väckt mig på natten så jag var extra trött. De hade hört mig sucka över att Nova var borta och att jag saknade allt liv hon ställde till. Det blev så otroligt lugnt med stillsamma Willem och Berit. Så i natt överraskade de mig med att föra oväsen, möblera om, busrusa och slamra.
Så när vi skulle springa fick min kropp en chock. Efter två kilometer i lugnt tempo var jag nära att kräkas.Hade inte C varit med så hade jag gått hem. Det var redan hett som i helvetet och jag led mig igenom 8km och tänkte sen att aldrig mer!
Men nu är jag rätt nöjd med att dagens träning är avklarad.
Kaninerna verkar också nöjda. De sover nu för de blev så trötta efter att de överraskade mig i natt .
Kram ThereseC

Svar: Har du det lika varmt som jag så är det ett under att du alls klarade att springa ! Herregud, 8 km !! Du får nog vara lite försiktigare i denna extrema hetta... kram :)
Esmaralda

48 Lydia💕:

skriven

Har levt i ett förhållande där man skulle vara en bra mamma gå ner i tid osv försakade mina tankar om jobb och fritid allt för att min man skulle kunna jobba med sitt
Jag var ingen bitterfitta då trodde det skulle vara så och nu eget hem men som sagt längtar efter helg mys med någon resa gå på bio eller laga mat ihop
Behöver inte ha en sambo men lite mys o kärlek
Aldrig mer kommer jag att göra som andra säger men lite romantik skulle inte skada
Har gått med i en date sida men jag vet inte om det är något för mig och en kille jag träffade en helg som var sådär och bor i Vemdalen blev helt lyrisk varför blev inte jag det bara så där ?
Lydia💕

Svar: Klart du ska romantik... och det kommer.. plus något bestående.. men kanske lite romantik först,. innan du möter rätt... kille du träffade vad ingen du klickade med och han hoppas han ska klicka med alla han möter... kram :)
Esmaralda

49 Loppan:

skriven

Hej, just nu mår jag inget vidare. Många tankar som snurrar i huvudet. Jag försöker inte tänka negativt men är inte lätt. Jag o min gudinna ska tävla det är mina negativa tankar....hur kommer det att gå? Kramis

50 Alie:

skriven

Så klart måste man vara trygg i sig själv och känna glädje i att bara vara med sig själv, innan man möter någon. Men det absolut viktigaste är att leva fullt ut och det gäller ju såklart även när man sitter i en tvåsamhet. Att verkligen sträva efter att uppnå sina önskningar och mål.
Jag har levt själv i största delen av mitt liv, och jag känner mig halv... men det hindrar inte mig att utvecklas som person och människa. Jag går mot mina mål och en vacker dag kanske jag möter honom, who knows... ☺️
Kram

Svar: Ja, alltför många tappar helt fokus på sig själva när de blir två... och visst kommer du möta den som är rätt.. kram
Esmaralda

51 Norrlandsbruttan:

skriven

Klokt talat om singelliv/partnerliv!

Försöker leva på så bra det bara går. Tar för mig och försöker ha roligt och utmana mig själv. Saknar dock en man vid man sida att dela och bolla saker med. Något sådant på intåg?

Stora kramen 💖


Svar: Fortsätt du bara längs din väg o känn dig trygg i att kärleken kommer.. kram
Esmaralda

52 Mimmie:

skriven

Så intressant inlägg idag.

När jag vart i mina förhållanden så gör jag alltid slut med de först och känner för att vara för mig själv. Nu har jag vart singel och för mig själv i många år och är redo för den rätta och bilda familj. Ser så många barnfamiljer omkring mig nu och längtar så efter egna barn (vill ha många) och hoppas det inte blir för sent när det blir min tur bara:(!

Ser du möjligen hur många barn jag får framöver med den rätta kärleken?
kram

Svar: Jag ser inga detaljer men tecknen visar att det kommer bli familj och barn.. kram
Esmaralda

53 Oroligtjej:

skriven

Hej


Kommer p jag ha någon relation?


Kommer vi ses?


Du får gärna berätta än jag sitta fundera hela tiden
..

54 Alina:

skriven

Det här har jag tänkt mycket på.

Jag tycker inte att jag har blivit lyckligare i relationer, utan har varit lika lycklig som singel. Kanske beror det på min definition av lycka. För mig innebär lycka att jag har hälsan i behåll, är i trygghet, har rätt fördelning mellan jobb och fritid och gör saker som är utvecklande och givande. Det sociala, som vänner och andra relationer, är inte helt avgörande för mig, även om det också spelar in såklart. Men de andra aspekterna kan väga upp om relationerna inte är på topp. Om jag känner mig nere brukar det hjälpa att tänka på hur mycket jag har att vara tacksam över: att jag har mat för dagen, tak över huvudet, lever i ett tryggt samhälle, har alla sinnen i behåll, kan använda min kropp till en massa olika saker etc. Man underskattar ofta sånt.

Däremot har jag alltid känt mig så ensam som singel. Har aldrig haft så jättemånga vänner och tycker generellt att vänskapsförhållanden är svårare än kärleksrelationer. Just nu är jag i ett samboförhållande och att dela vardagen med någon är underbart efter att ha känt sig ensam som singel. Många aktiviteter, som att åka på utflykt, gå till affären eller bara titta på film blir roligare om man har gott sällskap tycker jag.

Så i slutändan tycker jag nog att livet är bättre i en relation. Förutsatt att det är med rätt person.

55 Jossan :

skriven

Jag har börjat fundera på vilken mening han på gymmet har i mitt liv. Komma in för att lämna igen? Men det känns som han eftersom vi är från samma ställe, tränat samma sport att vi har en koppling till varandra. Hoppas inte han var inne för att röra till allt för att säga hejdå igen. Han ska ju följa mig i 1 år.. men Åhh varför ska man börja gilla någon man inte har en chans till?

Kram

56 Maleficent:

skriven

Denna kvinna som du har sett mig möta. Är hon feminin eller mer maskulin av sig?

Svar: Mer åt det feminina hållet ser det ut som.. kram
Esmaralda

57 Mashol:

skriven

Hej Esmaralda,
Nu har jag fått en 6 månader jobb på Apotek. Kommer jag att trivas och vill fortsätta efter denna period eller söker jag annan tjänst utanför apoteket.

Svar: Finns en god chans att du trivs.. men känns som om du sedan går vidare mot något annat.. kram
Esmaralda

58 Mashol:

skriven

Hej Esmaralda,

Kan du se var jag har lagt mitt anställningspapper?
kan inte hitta den😔

59 Katten:

skriven

Tack snälla Helena Ir.

Visst är det härligt att vara en "gamm-katta", bara gå sina egna vägar och inte kånka omkring på någon som vägrar stå på egna ben (been there, done that).

MÖJLIGEN kan man, under längre eller kortare period, leva sida vid sida med någon som är självständig och tar ansvar för sin tillvaro... men BARA om det känns rätt.

Nog har vi väl anpassat oss, varit till lags och slagit knut på oss själva tillräckligt i våra dagar, så varför välja att krypa tillbaka in i säcken och knyta ihop den inifrån? :)

Ha det bra du också, Helena Ir.

Kram

60 Pip:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för ett bra blogginlägg. Visst är det viktigt att må bra i sig själv. Och för mig kan jag bara säga att det går i perioder. Det kommer lättare perioder och lite tyngre. Att hitta sin ”plats” är viktigt.

Jag fortsätter mitt dejtande.
Kommer det att lyckas?
Att jag hittar någon det klickar från båda hållen och det blir ett förhållande?
Kram

Svar: Du lyckas till sist.. helt klart.. kram :)
Esmaralda

61 Misstjejen:

skriven

Hej

Är ledsen för honom A men undrar om kommer vi träffas eller kontakt med varandra igen i framtiden?

Hoppas att vi ses igen något gång...

Ha det bra

62 Rosa:

skriven

Den där kärleken.....
Upplever en enorm passion just nu, osäker på om det är på riktigt eller om jag bara är rädd för att det blir fel. Har ju en annan i tankarna oxå som fortsätter höra av sig till mig. Vet inte vem jag vill ha mest. Vad kan du se om min blivande livskamrat Esmeralda? Är han här, på väg eller långt härifrån?
Är så förvirrad av alla starka känslor.

Må så gott i värmen
Kram.

Svar: Ha is i magen och landa i dina känslor och du vet hur du ska välja.. kram
Esmaralda

63 Milla:

skriven

Du har rätt i allt du skriver.
Killen A, är han en bra människa, att fortsätta träffa som vän, har ej så många vänner att välja på.,

64 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Å hjälp! Jag hoppas verkligen inte folk tolkar mig som varken desperat eller bitterfitta! 😱 Jag känner precis som nr 1 "Jennifer" skrev, stressad efter att bilda en egen familj då det inte är långt kvar tills jag är 40 och då tycker jag det blir försent att bilda familj. Jag vet att du har sagt och sett att jag kommer bilda familj innan jag blir 40 men längtan är så otroligt stor. Lägger jag mitt liv åt sidan och sitter och deppar? I helskotta heller! Jag lever mitt liv ändå och gör saker jag tycker är kul. När längtan blir för stor och jag får mina downs så behöver jag får ur mig hur jag känner och bölar en aning för att sedan få ny kraft och fortsätta kämpa och under mina downs kanske jag skriver av mig här på bloggen och framstår som desperat och bitterfitta. Efter flera år av depression har jag lärt mig att få ur mig mina negativa känslor så de inte bara byggs på mer och mer inombords och bildar en stor svart klump av negativitet.
Precis som ni inte känner mig, känner inte jag er och jag dömer därefter ingen. Jag vet att jag har sagt otrevliga saker till någon här på bloggen vilket jag också har bett om ursäkt för när det har varit diskussioner. Ibland säger vi saker som vi sedan ångrar och jag är precis som ni - inte mer än en människa som har mina fel och brister. Alla på bloggen kan inte påstå att dom känner mig eller få en blick hur jag är som person bara för att dom läser mina kommentarer och tvärt om. Precis som citatet "Gå en mil i mina skor innan du dömer mig"! Tycker folk på bloggen att jag är desperat och bitterfitta så får ni tycka det men som jag skrev i början så hoppas jag att ingen tycker det. Tycker folk det ändå så tyck det! Ingen känner mig. Vet inte om du, Es, kan se det förflutna eller bara framtiden men jag har inte haft det lätt och längtar verkligen efter den ljusa framtiden du har förutsett. Å jag tror verkligen inte att jag är den enda på bloggen eller i hela världen som har haft det tufft i livet och jag tror inte heller att mitt liv blir helt sagolikt eller lätt för att kärleken kommer eller jätte lycklig men lite gladare över att dela livet med någon och känna sig älskad från en motsatt partner och inte bara från min familj och vänner.

Nu sitter jag i bilen på väg hem från Happy Price i Tanumshede efter att ha shoppat lite bland annat en födelsedagspresent till min älskade systerson som blir hela 1 år på torsdag nästa vecka men kalaset är imorgon. Jag önskar dig, Es, och alla andra en underbar dag! Pussa lilla goa MG från mig! Kram Zoey 💕

Svar: Mg hälsar o tackar o pussas tillbax :)
Esmaralda

65 Skorpan:

skriven

Hoppas jag inte blir nån klängros då ;). Vore ju hemskt..
Väntar på att värmen ska ta slut men inget sådant i sikte. På måndag börjar jobbet o det kund skjutas upp med ett par veckor. Ser det ut att bli en bra blrjan o ett avslut snart på nuvarande jobbet? Hoppas det..
Kram Skorpan

66 Elisa:

skriven

Hej!
Känner mig inte jätte excited över att vara här.. ser det ut att kunna bli en bra upplevelse ändå?
Kram

Svar: Ja, ge det en ärlig chans.. kram
Esmaralda

67 Numm:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar några tankar fallit på plats efter vårt intima umgänge?
Var det bara ett ligg för honom? Eller kan något vara pågång?
Kram

68 Sari:

skriven

Hej! :-)
Jag har 2 frågor som är väldigt viktiga för mig,
kan du se om min älskade katt är vilse eller om hon avlidit?
Sedan undrar jag om jag kommer att få möjligheten att bli gravid, känns som tiden rinner förbi mig.
Kram

Svar: Får en känsla av att katten blir ompysslad av någon annan... en god chans finns för graviditet.. kram
Esmaralda

69 A:

skriven

Hej Es

Ser du något överraskande som kommer hända mig?
kram

70 L:

skriven

Hej
Jag har kontakt med en man ifrån en dejtingsida och vi har pratat om att ses.Kommer vi och träffas och kommer det bli nått seriöst förhållande?Är han seriös?

Vore tacksam för svar

Ha de bra

71 Gemini:

skriven

Ja jo jag håller med. Jag lever ut mina drömmar och har det allmänt gött som singel oftast. Men längtan o oron finns där i bakhuvudet - tiden bara går och rätt vad det är man 40 år å singel å barnlös. Det är nog ändå min största skräck. "Varför händer de alla andra å inte mig." "varför har jag sån otur?" "är det något fel på mig" ojoj i dessa frågor ska man inte fastna då förgås man av självömkan. En ljudlig hög och lång suck åt att behöva längta så att man nästan längtar ihjäl längtan själv.

Det finns en bok som jag rekommenderar den heter Nuckan och handlar om en kvinna i 50 års åldern som är ofrivilligt singel och barnlös..
Kram!!

72 Pipp:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut att fortsätta ”som vanligt” efter det här?
Kram

73 Mimmie:

skriven

Tack snälla för svaret Es kram:)

74 Helena Ir:

skriven

Åh nej Zoey,så ska du inte tänka! Vi lever alla så olika liv,i olika skeden i livet dessutom..
Nu hoppas jag att du får dina önskningar uppfyllda väldigt snart!! Vi är många här på bloggen som nog har en hel del i bagaget..så även jag..men när man kommit upp i min ålder,så tänker man lite annorlunda..hmm..bestämt mig för att glömma också! Önskar dig en fortsatt fin sommar.. :) och håller mina tummar för dig!

Kram :)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: