Beslutsångest ?

Somliga människor velar så förbannat.

  Det finns de som skapar orgier i beslutsångest och över de mest simpla ting.

Ska man ha den röda eller vita jackan idag ? Fast  eller rörligt elpris ? Ska man köpa den där mixern på rean eller ska man skita i det ? Boka semesterresa eller inte ?  Köpa hund eller katt eller ingenting alls ?

Listan kan göra hur lång som helst.

 

Dagligen så utsätts vi för massor av val – och somliga av valen gör vi per automatik utan att tänka efter.

En del av av oss fattar  beslut lekande lätt medan andra är ena riktiga velepellar.

För  några av oss bli valen riktigt tuffa och triggar igång en stress som sin tur leder till en ordentlig  ångest.

Att smita undan och försöka undvika beslut är inget bra alternativ

Som regel är det sämsta tänkbara alternativet eftersom vi  då tappar all kontroll.

 

 

Vad som är viktigt är att man begränsar sina val – man måste inte söka typ 1256 olika valternativ som bara får det att snurra i skallen… man måste inte göra valet större och svårare än det är.  Man ska begränsa sig till ett par alternativ, då blir det lättare

 

Sedan sätter man en bestämd deadline för när beslutet måste tas. Och när beslutet är fattat då lever man med det. Konstigare än så är det inte. Ibland blir det rätt och ibland blir det fel och så är det för oss alla

Man kan inte alltid gardera sig med både hängslen och livrem och försöker man så bygger man bara upp en ångest.

 

Känns ett val omöjligt så kan du singla slant men detta knep ska du bara ta till i de små och oviktiga besluten

Du kan ringa en vän och  prata kring situationen och dina val – det ger dig lite perspektiv på saken

Det viktigaste är du står fast vid beslutet när det är fattat. Att du lär dig tänka att jaha, då var den saken klar och sen lägger du locket på och går vidare.

På så sätt slipper du dagen-efter-ångest.

 

 

 

 

Nu undrar ni om jag kanske är sån som velar halvt ihjäl mig och då måste jag säga att jag är precis tvärtom.

Jag fattar snabba beslut… häpp....snabba som vinden och väldigt bestämda och ibland blir det fel.. till och med tokfel men så får det bli. Jorden fortsätter snurra, tiden går och det kommer nya val, stup i ett.

Kram & kärlek

1 Sorg:

skriven

God morgon Es.
Jag träffade en man igår som verkade vara lite mysig .
Jag är lite rädd att öppna mig känslomässigt.
Precis som du beskriver här, har jag drabbats av beslut ångest .
Samtidigt som jag inte vill vara ensam, är jag rädd eller rättare sagt fortsiktigt att satsa på kärlekslivet.
Jag tänkte be dig om hjälp om du kan se något positiv mellan mig och den nya dejten?
Ha en underbar dag ❤️

Svar: Jag tycker du ska fortsätta dejta och känna in... om det känns mer negativt än positivt ska du sätta stopp men annars kan du gott fortsätta utforska.. se det som ett litet projekt.. kram :)
Esmaralda

2 Misstjejen:

skriven

Hej!

Jag undrar om det finns möjlighet att jag får umgås mer med F henne för jag saknar henne så mycket? Kommer det finns möjlighet att prata med henne också?

Har inte får den rätt tillfällen och har inte får chansen än... förut fungerar inte det grund av en T man och V kvinna...

Jag hoppas på att jag får möjlighet att gör något aktiviteter eller något annat med henne?

Jag hoppas att C hon vill hjälp mig med F...

Ha det bra

3 EPM :

skriven

Godmorgon!

Jag har inga problem med att ta beslut, kanske inte verkar vara så genomtänkta som de egentligen är. Mitt problem är att stå fast vid beslut.

Som nu. Tänkte att vi skulle stänga såret, inte att det fina skulle sluta fult. Rensa luft.

Kanske dumt och fel, jag vet inte. Känner mig vilsen. Vet inte var jag är påväg nu. Allt är ett enda trassel! 😥

Kram

4 Mikaela:

skriven

Hej Esmaraldra!

Har något på hjärtat och det uppstod bråk på min pojksskola (han fyller 10år) och han hade slagits med en annan pojke. Vi har pratat och rätt ut det. Det som gör mig ledsen är att när min man pratade med fröken så fick man inte uppfattningen att de slagit utan bråkat och att det har löst men hon ville ändå berätta det för oss. Jag gillar när man inte lägger alla kort po bordet utan jag hoppad hon sagt allt så inget annat framkommer senare. Min pojk är så klart ledsen över situationen och vi har pratat tydligt hur fel det är att slåss och at vi inte acceptera det. Är så orolig för han att han blir missuppfattad ... har jag något att vara orolig för ? Känner mig som
Världarna sämsta mamma när man inte kan uppfostra sina barn till att inte slåss. / ledsen mamma

Svar: Gör det inte större än det är... det här kommer blåsa över... och du är en himla go mamma med en jättefin son.. kram :)
Esmaralda

5 Liljekonvaljen:

skriven

Kan jag och min sambo hitta tillbaka till varandra?

6 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du min vecka blir bra!

7 Sus:

skriven

Hej
Så är de vissa är viktigare än andra...
Jag är både och....
Lite förändring här vore ju nice...
Love sus

8 Varis:

skriven

God morgon kloka kvinna!

Jag velar! Jag velar o velar och skjuter fram pga rädsla att göra stora fel. O detta handlar om min relation till män. Jag inser att jag är väldigt rädd fortf efter att ha blivit så jädrans lurad/bränd av barnens pappor. Jag vill aldrig mer bli så sårad så då har jag inte träffat nya män på många år och ändå längtar jag efter en ny kärlek.

Inser att jag måste våga mer. Släppa den där oron över att det kan gå fel. Det blir väl rätt tillslut iaf. Men ja jag tackar till 99% nej till dejter tillslut för att det inte känns 100% från början. Frågan är om det nånsin kommer göra det.

Våga för att vinna ska bli mitt nya motto 🙈😇
Kram

Svar: Ett bra motto... och ge dig själv behörighet att känna in och om det känns mer rätt än fel.. då ska du dejta.. och en dejt innebär ju inte att du gifter dig med karln... du behöver känna dig för och få lite dejtingerfarenhet.. kram :)
Esmaralda

9 Grethe Hagen :

skriven

*Host* *Hark*
*KREMT* Eeeeeh, ja akkurat ja 😂😂😂
Jeg liker å tro at jeg er ganske bestemt da, men jeg kan nok vele jeg oxo! 😊
Igår fikk jeg min elskede Harri, og han ligger i bh'n min 😄😄💟💙❤ Jeg ble gladere når jeg fikk han, så det er en god tröst 👍😊
Tror du han trives i bh'n min?
Håper du får en finfin dag kjäre Ezmaralda og alle dere andre oxo selvfölgelig 👍😍💖 Kjempekleeeemz fra Grethe 🍀🇸🇪🌼💜

Svar: Ja, Harri trivs så gott hos dig och jag kan känna att han redan börjat avge goda och starka energier... kram :)
Esmaralda

10 Mt:

skriven

Hej!
Är B intresserad av mig?
Kram!

11 Michaela:

skriven

Satan i gatan vad jag gick loss igår när exet hörde av sig med sitt " jag har inte gjort något fel utan varit 100% ärlig mm". Dvs tar noll ansvar för sitt beteende. Jag sa PRECIS vad jag tyckte och tänkte om honom och sparade inte på krutet! Terapin har hjälpt och min psykolog har verkligen lärt mig att säga ifrån och inte ta skit mer. Kanske även Harri hjälpte till för kände mig stark när jag sa allt detta. Snälla säg att han aldrig hör av sig igen nu 😄 Kramar!

Svar: Bra att du röt ifrån ordentligt och det är alltid skönt att få ur sig det man bär på. Han behövde höra detta. Han hör nog av sig igen.. men det kommer du inte att ha några större problem med.. kram
Esmaralda

12 Susan:

skriven

Har rätt lätt för att bestämma mig, och blir rätt irriterad när folk inte kan bestämma sig.... hur svårt kan det va 🤔😱 Visst blir det fel ibland men vad gör det om hundra år....
Mitt största beslut kommer nog bli att säga ja till kärleken och att släppa in den i mitt liv, att släppa taget o bara kasta mig ut i ngt för mig okänt❤️

Kram

Svar: Ja, och ibland blir det rätt och ibland fel... och man får ta det som det kommer.. kram :)
Esmaralda

13 Eve:

skriven

Han kommer nyligen ur ett långt förhållande. Men det känns rätt. Han är så olik alla andra. Ska jag hålla ut?

14 Livsturisten:

skriven

Ojjj det inlägget högg mig direkt hahaha...är något av en expert på att vela tycker jag. Gillar inte att ta beslut inbillar jag mig men tror samtidigt det grundar sig i att jag "slapp" tänka sjölv när jag var dplig en period o sen rullade det på.
Häromdan bad jag sonen handla lite, han ringer upp från affären o frågar vilket bröd jag vill ha...ja ta nåt bara..vilket? Men typ limpa eller såna frallor...ja men vilket? Bara taaa nåt. Sen kom det..vilka chips vill du ha? Vilka som helst men inte lök...jaha men vilka? Sån påse eller nåt...jaaaaa men smak??? Äh vad du vill. Då kom det mamma säg ALDRIG mer vilka som helst o vad ska du ha för chips nu??? Hahahahah men roligt är det ju inte egnetligen.
Borde lära av min son...haha. kram!

15 Helena Ir:

skriven

Beslut..att fatta..som man har hela livet! Lite lagom svårt tycker jag,givetvis beroende på vad det gäller. Nu är det ju så att en duktig spåkvinna också sagt att man fattar ett beslut,och sen ser man inte tillbaka..gjort är gjort liksom! För mig som kan vara rätt impulsiv. så fattar jag nog besluten relativt snabbt..
Och vem har inte gjort tokiga beslut..

Hjälpte dottern igår och vi var nog rätt överens om att det känns lite konstigt att bo på varsitt håll..att vi helt enkelt saknar! Men nu är det ett nytt liv,nya möjligheter

Lite småorolig i kroppen..förvånar mig..men samtidigt så väntar jag på besked om min ekonomi och en hel del annat. Varför oroa sig före,så onödigt!!

Ha en bra dag!

Kram :)

Svar: Och det kommer falla på sin plats... ha lite is i magen ... kram :)
Esmaralda

16 Tingeling:

skriven

Innan jag fick barn så gjorde jag beslut och genomförde dem utan att tänka till när det gällde jobb. Trivdes jag inte slutade jag och hoppades på nytt jobb. Och jag fick alltid jobb! Har aldrig varit arbetslös. Jag till och med sa upp mig från en fast tjänst för ett sommarvikariat och tänkte "det ordnar sig". Och det gjorde det. Alltid. Ibland hade jag ingen plan. Men det ordnade sig ändå. En gång slutade jag på ett vikariat. Drog till Turkiet med en kompis. Väl i Turkiet ringde det en chef från landstinget och sa att hon hört jag var utan jobb och frågade om jag ville komma till dem. Och sådär har det varit hela tiden sen jag gick ut gymnasiet.

Men sen när jag fick barn och blev ensamstående är det inte lika lätt. Jag har inte bara mig själv att tänka på. För 1,5 år sen så sa jag ju upp mig och provade nytt jobb. Men det visade sig vara helt fel. Trivdes inte alls. Och helt plötsligt ringer gamla arbetsgivaren och frågar om jag vill komma tillbaka. Och här är jag nu. Där jag inte vill vara egentligen. Och är just som du beskriver. Velig.

Tack för påminnelsen i detta inlägg! Hur jag än gör så har det alltid ordnat sig för mig. Jag ska försöka att få tillbaka den där känslan och inte vara så feg.

Kram!

17 Pia1:

skriven

Jag tror jag fick sova tre-fyra timmar inatt. Den eviga optimisten, för det mesta, är för tillfället besegrad. Det kan alltid bli sämre! Sjukdomarna har redan skördat jobb, umgänge, all form av romantik, pengarna. Det enda jag hade kvar var barnen. Och nu ska den äldsta lämna mig för en pappa 80 mil bort som hon inte känner. Han började jobba på det på allvar för ett år sen eftersom de inte tycker hon ska bo hos någon som är sjuk. Jag har aldrig missunnat dem något utan lagt ner resten av livet för att orka med bara barn. Men tonåringar är aldrig hemma så de kan känna sig ensamma pga det förstås. Och jag har ju inte kunnat göra lika som för fem år sedan. Det var skönt att få prata med människor i liknande sits med liknande diagnoser (i USA tex) men det gör inte mindre ont. Min kamp kostar även för barnen och jag får nog bara se mig besegrad. Hoppas jag hinner få hjälp innan sonen har åldern inne för att göra något dylikt.

Svar: Din äldsta kan nog behöva sin tid hos pappa men kommer tillbaka och det ser ut att vara en tonårsprocess.... ge inte ditt barn dåligt samvete i detta utan se det som positivt att det ska prövas på.. kram
Esmaralda

18 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Tillhör själv dem som fattar beslut snabbt o naturligtvis blir det fel ibland, men sån är jag!

Mina föräldrar är precis tvärtemot och det skapar en oerhörd irritation och avståndstagnde hos mig. Många saker som kan lösas snabbt, smidigt o sakligt drar ut på tiden eller blir inte lösta alls och min irritation går snabbt över i ilska.

Min mor funderar på att sälja sin del av en liten skogsfastighet till sina brorsbarn, vilket skulle vara en bra ide´, givetvis på marknadsmässiga grunder. Där är alldeles för många ägare och jag är inte intresserad av att ta över. I det här fallet kan man verkligen tala om ju fler kockar desto sämre soppa....

Hur skall jag kunna medverka att min mor kommer till skott och tar tag i det hela?

Önskar dig en härlig sommardag!
kram från naturvän



Svar: Du kan bara säga din åsikt och sen släppa det hela, det är ju upp till henne och behöver fundera hit och dit men det ser ut som om hon kommer till skott.. kram :)
Esmaralda

19 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha jag önskar att jag var sådan du är, bara bestäma mig köra vidare. Riktigt så är jag inte, jag vänder och vrider och grubblar allt tar längre tid. Men jag jobbar just på det, Köööör istället.

Es, om du ser en liten bit framåt för mig är jag fortfarande själv då? Eller är något/ någon påväg?
Kan jag gå år till och vara själv?
Kram

Svar: Det kan gå en tid till, men någon kommer... det ser jag.... kram
Esmaralda

20 Dunegull:

skriven

Hur ser min karriärsutveckling ut? Ser du mig fortsätta göra framsteg?
Kram

Svar: Ja absolut, det ser jag. Ibland kan det stå till och så kommer en utveckling.. det ser ut att gå stegvis.. kram
Esmaralda

21 Skorpan:

skriven

Tror jag är både och, eller är jag nu bara den ena sorten eller ;D. Skjuta upp beslut är jag bra på, men fattar dem sen då pistolen syns till ;). Stora beslut kräver längre tid förstås..

Nu borde jag komma igångmed jobbsökande för att komma framåt. Är nyfiken på om du kan se något kring jobbet Es? Stort eller litet företag, internationellt eller nationellt, min roll, syns nåt på den fronten?

Nu är det dag för detta jobb..
Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Jag ser inga detaljer men jag ser ju nytt jobb som genererar glädje och bra lön.. kram
Esmaralda

22 K:

skriven

Hej Esmaralda.
Alla val och beslut kan vara energi krävande. Speciellt om man suger på det länge. Jag kan ha det problemet ibland som tex, köpa eller inte köpa? Men jag har blivit mycket bättre på att skita i saker.

Känns det troligt att förhållandet håller mer än 10 år framåt?
Kram

23 N:

skriven

Hej Es! Jag är snart färdig med skolan. Men inget jobb på G. Ser du om jag får något jobb till hösten eller blir det en deppig höst som arbetslös? :( Kram

24 MalinS:

skriven

God morgon Ezmaralda!
Hoppas det är lite bättre med Mg och dig givetvis.

Mamma är jätte sjuk och jag fasas över provresultaten. Har alltid tänkt mig att hon är den som kommer leva längst i familjen, tills hon iallafall fyller 90.

Ser du hur allvarligt det är?

PS när kan vi boka tid hos er i Stockholm?

Kram

Svar: Nej tyvärr så ser jag inte hur allvarligt det är med mamma - och ibland blir det så att ingen information kommer upp så du ska inte tolka detta negativt. Efter midsommar kommer det att vara möjligt med tidsbokning till Stockholm.. kram
Esmaralda

25 Diana:

skriven

Hej Es!
Tack för dina så insiktfulla bloggar!!!

Jag har precis träffat en ny man i mitt liv och allt går mycket fort. Gör jag rätt att jag tillåter mig själv att låta allt det ske eller ska jag vara mycket försiktig?
Tack och kram:-)

Svar: Tillit dig att lev med och må väl men bli inte sambo eller annat seriöst än, det är lite för tidigt.. kram
Esmaralda

26 <3:

skriven

Godmorgon kära Es är Pernilla bäst att höra av sig till ? Eller S. Är det ngt speciellt jag ska tänka på ?
Kram

Svar: Känns mer positivt kring Pernilla.. kram
Esmaralda

27 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Ja jag är nog lite av en velare. ..tyvärr.. men mest när det gäller beslut som påverkar mig mycket ...som tex ska jag binda avtalet för el nu ..fast det är rekorddyrt..:-)

Nä jag kollar alltid upp ordentligt om det är stora beslut som ska tas och i smått...shit happens...men ångra mig i felval ..jo det kan jag nog göra när det varit stora val..men ingen ide att gråta över spilld mjölk :-)

Idag står vaccinering av lilla mamman på agendan
Ha en go Torsdag

Kram Anki med flock

Svar: Lycka till för lilla mamman och kram till dej och flocken :)
Esmaralda

28 Vitlilja:

skriven

Kommer det gå bra idag? Känner mig så nervös.

29 Jonkan:

skriven

Kommer J kontakta mig igen? Eller är det över för all framtid?

Svar: Det kommer nog en ny kontakt men det ser inte ut att bli ni.. kram
Esmaralda

30 Skrållann:

skriven

Hej!
Jag har beslutsångest ofta. Inte så jag mår dåligt men jag funderar mycket och det gör ibland att jag helt enkelt struntar helt i alternativen. Nu ångrar jag mest att jag inte köpte två ringar jag ville ha när jag var på marknad på Mallorca i tisdags. Idag finns en ny möjlighet att åka på marken men då velar jag om jag ska åka eller inte. Det landar nog i att jag inte åker för egentligen behöver jag ju ingen mera ring🙈 Drömde i natt att jag var rasande på min pappa. Vi var hemma hos dom och det visade sig att pappa hade maginfluensa. Jag blev så arg och tyckte det var respektlöst eftersom att jag skulle åka på semester och inte ville riskera att bli sjuk. Är just nu på semester och åker hem på söndag så jag rörde väl ihop det lite men funderar på om jag kan tolka det på något särskilt sätt?

Kram❤️

Svar: Jag tror att det mest handlar om en rädsla att bli sjuk, något i ditt undermedvetna och jag ser ingen varning... fortsätt njut av semestern.. kram
Esmaralda

31 cj:

skriven

Har också den personligheten, att jag fattar mina beslut i all hast:), på gott och ont, fundrar inte så mycket, det som sker det sker...

vad kommer att ske för mig nu i närtid? Något som jag ska hålla utkik efter? kram

32 Tildis:

skriven

Jag kan ha väldig beslutsångest ibland men oftast slutar det med att jag bara tar ett beslut utan att kanske tänka igenom det ordentligt. Men beslut måste ju tas annars kommer man ju ingenstans.

En fråga Es, kommer jag jobba kvar där jag är just nu? Kram

Svar: En tid till som det ser ut och sedan kommer annat.. kram
Esmaralda

33 Jennifer:

skriven

Hej. Jag kan ibland vara en riktig velare, särskilt om inget av alternativen känns riktigt bra. Om man måste välja mellan typ pest och kolera. Vissa beslut är enkla att ta, om de genast känns rätt och bra. Man bara vet sådär direkt.

Nu står jag inför ett stort val där inget av alternativen känns rätt, men jag måste ändå välja. Fick ett givande mejl från min vän Elvin, kan det vara han? Blir det bra isåfall? Kram

34 J:

skriven

Hej jag e orolig för provsvaret imorgon a! Kommer det vara ett bra svar?
Kram

35 Eve:

skriven

Hej ezmaralda.
Det känns verkligen rätt. Men han har kommit ur ett långt förhållande. Kan du se om jag ska stanna och avvakta och ta det lugnt. Eller finns det ingen framtid? Allt lixom klickar och känns naturligt utan ansträngning.

36 Browallia ♡ Harri:

skriven

Harri ♡ jag klickar men vi har lite problem med närheten eftersom jag är superallergisk mot Nickel. Idag ska han få nagellack och en mysig tygbit om sig istället för hushållspapper. Fungerar magin lika starkt trots alla lager?

Tacksamhet o glädje

Kram

Svar: Jadå absolut, han tycker nog till och med att det är mysigt att få en egen liten sovsäck !! Kram :)
Esmaralda

37 Berg:

skriven

Ja, är dagsformen dålig, då kan det vara svårt att fatta de enklaste beslut.

Igår hade ett av barnen en terminsavslutning som hon övat mycket till, och sett fram emot. Tyvärr inföll detta på pappans vecka och han ville inte låta mig skjutsa henne, och valde till sist att inte skjutsa henne dit alls. Det är sorgligt. Men kanske behöver han "visa sitt ansikte" för henne, för att hon ska få kraft att välja annat i framtiden? Det är svårt att se en mening, och svårt att förhålla sig till att det kommer att fortsätta så här ett tag framöver. Ser du något måntro?

Svar: En förändring kommer ju, den saken är klar men det kan ta lite tid till.. kram
Esmaralda

38 Mamman:

skriven

Min Harri kom igår och i natt la jag honom under min kudde och när jag vaknade nu på morgonen så låg han PÅ min kudde. Han var det första som jag såg när jag öppnade ögonen. Jag hade en önskning som handlade om ny lägenhet och för en liten stund sedan ringde mobilen och jag hade fått den lägenhet jag stod långt ner på kön för att få. Det är magi . Tack Ez och tack Harri.

Svar: Underbart och ja, ibland verkar talismanerna snabbt och ibland behöver de tid.. och ibland ligger de och kurar lite och väntar på att rycka in i samband med något stort.. men vet inte till 100 % hur de fungerar.. de är olika.. och vi människor är olika men de brukar alltid kunna känna in.. kram :)
Esmaralda

39 Helena:

skriven

Detta stämmer på mej när det gäller stora beslut,i små beslut kan jag bestämma mej hur lätt som hellst.
Du spådde mej att jag kommer till en korsväg inom kort för några månader sen,ser du om det närmar sej?

40 f:

skriven

tack för svaret igår, ser fram emot måndag då du såg att något speciellt kommer hända. undrar vad det kan vara. kram

41 kvinnan:

skriven

har fått en läkartid hos gyn nästa vecka hos manlig läkare , hade önskat en kvinnlig men nu finns det inte säger dom. Det känns så obekvämt för mig med en manlig läkare... vet inte hur jag ska göra.

Svar: Det kommer gå bra i alla fall, kram :)
Esmaralda

42 fatima:

skriven

Någon hälsning ifrån andra sidan till mig kram

43 Adad:

skriven

Hej Esmaralda:)

Vi ska få en ny chef i slutet av augusti, ser du hur det kommer gå? Kommer hon och jag komma bra överens ?

Svar: Ni är olika men det ser ändå ut att kunna gå bra.. kram
Esmaralda

44 Erika.F:

skriven

Jag har inte svårt att fatta beslut. Vela absolut inte varken hit eller dit. Minns en person för många år sedan som verkligen hade beslutångerst. Det gällde val av pizza den gången. Trodde jag skulle bli komplett tokig av denna person som höll på minst en halvtimme innan jag mer eller mindre skrek i bilen för hel...te gå och beställ din jäkla piazza. Efter mycket om och men blev beställningen gjord.

En annan gång gällde det kakor till kaffet han skulle köpa, likadant då, vet inte hur länge han gick fram och tillbaka i affären innan dessa kakor blev köpta. En sådan person skulle jag aldrig kunna leva med. Sådant kan göra mig helt hisspig.

Nu har värmen dalat det är skönt, nu är det mer behaglig temeratur. Tänker ofta på äldre människor som sitter där ensamma och inte kommer utanför dörren. Hur de lider i den värmen som varit. Tycker så fruktansvärt synd om alla äldre som har det så.

Kram!

45 carina:

skriven

Är nog den typen som fattar snabba beslut, ångrar mig inte..
Harri har jag i Bh:n.där trivs ju männen :)..kommer han att genomföra något för mig? vad känner du om det? Pratar och underhåller honom om dagarna.

Hur ser det ut på karlfronten? dyker det upp någon snart? sommarmys...kram

Svar: Din Harri myser och mår väl och gör sig redo... något på karlfronten kan dyka upp så ha ögonen med dig.. kram
Esmaralda

46 Shirin:

skriven

Es, min kollega som jag känner är intresserad av mig i smyg.. ser du om han verkligen är det eller inbillar jag mig? I så fall, tror du att han kommer ta något steg eller bara vara det i ”smyg”?

Kramar

47 Vitlilja:

skriven

Kommer de tycka om mig och kommer harri hjälpa mig idag?

48 Jessica:

skriven

Es,

Ska jag släppa taget om han?
Eller ska jag försöka prata med han igen?
Han verkar inte bry skg ett skit om mig längre..
Har han hittat en annan tjej?
Ska jag ge han en andra chans?
Vad är hans känslor för mig ens? Vad är det han känner för mig?

Svar: Släpp taget, du är värd något mycket bättre.. kram
Esmaralda

49 Enya:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser om jag har många praktikplatser framför mig? Eller kommer jag få jobb på nästa praktik och dröjer det länge till från det jag börjar tills jag börjar jobba där? Mycket tacksam för svar! Kram Enya 💖

50 Enya:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser om jag har många praktikplatser framför mig? Eller kommer jag få jobb på nästa praktik och dröjer det länge till från det jag börjar tills jag börjar jobba där? Mycket tacksam för svar! Kram Enya 💖

51 MB:

skriven

Tack, bra tips för sån som jag! Önskar att jag tog ett beslut fort och släppte det -som du!

Är lite orolig spådde mig för första gången på sex år. Utlandsflytt står till hösten på agendan fick en varning som jag oroar mig för. Som du kanske kan hjälpa mig med. Hon sa att barnen kommer må bra och vara fullt friska, hon var dock lite orolig för mig. Är det något du ser jag kan kolla upp redan nu/undvika.

Kram /MB

Svar: Jag får inte till mig något särskilt, nej.. kram :)
Esmaralda

52 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon..
Livet är inte alltid helt lätt.. Man ska fatta beslut som påverkar en hela livet.
Min Mamma som har borderline kan inte fatta beslut som påverkar henne positivt..
Hon kan inte se länge än näsan pekar..

Ska stolarna vara vinröda eller vita på altanen.. Ingen annan har vinröda då kan hon inte heller ha det.. Tänk om någon tittar på hennes vinröda stol och tänk om solen bleker plasten om 10år.. Och tänk om det kostar 2kr mer att köpa ifyllnadsfärg om den är vinröd. För två kr kan hon inte spendera extra.
Jag skulle hjälpa henne att köpa jord.. Hon skulle ta reda på var hon skulle köpa jord.. Var det var priser som hon tänkte betala.. Jag skjutsade henne dit och hon kom på att grannarna köpte på plantagen för där var det bättre jord..
Så åkte vi dit och där kostade en säck 20kr mer än det stället vi hade varit på.. Då skulle hon åka på ett tredje ställe. Dessa ställen ligger med ungefär 2mils avstånd men då sa jag nej.. Och skjutsade hem tanten.. Och hon har fortfarande ingen jord nu säger hon att jag skulle betala den till henne..Det hade hon bestämt.. Och det är därför hon inte har jord.. Yes.. Livet är hårt..

Jag är som dig pang så har jag bestämt mig. Ibland bestämmer jag helt fel och ibland blir det över förväntan bra..

Nästa vecka åker jag till Ö-vik där får jag sova på hotell.. Yes en säng tjoohoo..

Jag måste få min dator annars fungerar inte riktigt mitt liv men det löser sig
Har skrivit mycket och är lite rädd att det elemeneras.. På ren skär ilska..

Två män har under kort tid friat till mig. Den ena är 40år och den andra är två år äldre än jag..Alltså 59år..
Är detta något tecken på att jag ska ändra mitt liv?
Tänker jag.

Han jag bodde med skulle jag ju göra upp med. Jag har mött honom och levt med honom i mitt före dettaa liv.. Men mina relationer har sett ut så i detta livet. Alltså gamla trådar från mina förra liv som jag ska reda upp..
Men detta var ju den våldsamma..

Önskar alla på bloggen en underbar dag med kärlek och glädje.. Goda tankar och sol ni hjärtat 💕
Till MG och alla blogghundar och katter hälsar EllaBella och Saga.. Med obegränsad kärlek och glädje..

Esmaralda tack för Harri bara kärlek.. 😍 vilka energier.. 💕











Svar: Ja du har en Harri med goda energier.. precis som du själv har... och din Harri är mycket men ni påverkar varann på allra bästa sätt.. MG som har en bra dag idag hälsar och säger att han är i hamnen och sjösätter båten med storebror.. hur kul som helst.. kram :)
Esmaralda

53 I wonder...:

skriven

Hej
Läste inlägget från igår, om utvecklingsstörd och känna att man inte är värd sina kunskaper. Kände igen mig en del i det faktiskt. Jag kan få bra poäng och klara av saker men undrar hur det är möjligt...men vet innerst inne att det är ju JAG som har kunskaper inte bara en slump som "ger" mig bra betyg osv...

De håller på och borrar så ofantligt bredvid mig, låter så högt!

Jo Es, ser du ngt om denna sommar? Jag väntar ju som många andra på kärleken...så klyschigt det låter, blir trött på mig ibland som måste fråga igen. Jag får ju oftast samma svar :" det kommer , det kommer"....


Jag önskar dig en fin dag och jag hoppas att Mg känner sig kry idag <3

Svar: Exakt, du är hur smart som helst.. precis som jag är :) Har du ögonen med dig så kan det blir i alla fall en fling i sommar.. MG har en bra dag och är med sonen i hamnen och sjösätter båten.. ett nöje som han verkligen uppskattar.. kram
Esmaralda

54 Lotta:

skriven

En del behöver lite extra tid att bestämma sig bara...och det kan ju vara riktigt jobbigt 😂.

Min Harri är väldigt lugn. Första dagen kunde jag känna energin och den nästan vibrerade, men den effekten försvann. Vill att den ska vara med om man säger så????

Kram L

Svar: Den är med dig, fullt ut.. även om du känner av honom just nu.. kram
Esmaralda

55 Studenten:

skriven

Hej Es!
Hur ser utsikterna ut för mig att få jobbet som jag sökt? Kram

56 Kickan:

skriven

Hej Ezmaralda Jag har mina tankar hos min dotter kan Du se om hon kommer att träffa en ny kärlek i sommar och bli en lycklig familj igen. Tacksam för ditt svar kram

Svar: Hon möter en ny kärlek och visst blir hon lycklig men jag kan inte se om det sker redan i sommar.. kram
Esmaralda

57 Muminmamam:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan jag ”hitta” tillkommande kärlek via internet? Nätdejting? Är det ”värt” att lägga energi där?
Kram

Svar: Chansen finns men kanske inte så stor.. gör gärna ett försök i alla fall.. kram
Esmaralda

58 Virrhönan:

skriven

Jag är inte bara en virrhöna utan även en velhöna. Jag velar hit och dit. Tar god tid på mej att ta beslut. Just nu velar jag om en bikini....🙈😂 ska den köpas eller ej, behövs inte egentligen... men ibland då är jag tvärsäker och tar beslut med en gång, ibland har det slutat tokigt men även bra. Sen velar jag som vanligt med snyggingen som borde avslutas men spänningen och attraktionen lockar och vi lär väl båda vela hit och dit hur vi ska göra. Jag undrar om vi kommer få till nåt en dag? vi går som katter runt het gröt...en snabb romans.
Jag velar vidare och fortsätter jobba. Ha en bra dag💕☀️

Svar: Snart är det dags för beslut.. och sen kommer nåt nytt att vela runt.. en kretsgång men det har sina positiva sidor också :) kram
Esmaralda

59 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att jag har en hel familj runt mig och barn inom 1-3 år?
Kram

60 Slutet eller mirakel igen? Ghostwriter:

skriven

Kommer jag lyckas lösa de pengar som kommer fattas denna månad? Jag blir skiträdd nu att hamna på gatan eller i på kronofogden. Känns som att jobb är på G, men oavsett kommer jag få ytterst lite pengar denna månad som jag inte kommer klara mig på. Ser du om det ordnar sig?



Kram

61 Yvonne (gammal kund):

skriven

Min Harri är borta!

Jag är alldeles förtvivlad!

Jag la honom i bhn i morse. Nu är han bara borta!

Esmaralda eller någon annan. Kan ni hjälpa mig??!!

Kommer jag hitta honom igen??

Kram

Yvonne

Svar: Nej men, det känns som om han kommit iväg ut i kläderna.. kanske finns han där nånstans eller så är han tappad men du BÖR ha tappat honom i din närhet... jag ska försöka känna in mer... och ni andra som kan... hjälp Yvonne... kram
Esmaralda

62 AnnaK:

skriven

Ja, jag är en sån som hellre låter saker rinna ut i sanden än fattar ett beslut. Måste skärpa mig! Händer ju inget annars. Tog ett beslut nyss iaf som kanske var jättedålig och skaffade katt. Hoppas verkligen vi kan behålla henne då min allergi har blivit bättre med åren. Har en strategi men vi får väl se. Har lite ångest iaf över det hela.

Kram 😊

Svar: Sluta med ångesten.. det kommer visa sig om du tål eller ej.. mycket talar för att du kan fixa det.. kram
Esmaralda

63 Analiss:

skriven

Jag går alltid efter magkänslan och fattar mina beslut efter det direkt.

Ser du något roligt som kommer min väg i sommar?
kram

Svar: Jadå, en hel del kul lär det bli.. kanske i det lilla men det ger ringar på vattnet.. kram
Esmaralda

64 Annelie:

skriven

I en del val är vi beroende av omständigheterna runt oss. Själv står jag inför beslut om bostad. Ser du någon flytt och i så fall till vilken typ av bostad?

65 Helena Ir:

skriven

Tack! :)
Nu har jag blivit kallad på intervju till gymmet,för att hjälpa till där. Får se vad det ger..kan vara att det kolliderar med annat just nu..Ja,ja det visar sig..kul,ivarjefall :)

Kram :)

66 Adad:

skriven

Hur ser sommaren ut att bli för min del? Något särskilt att se fram emot eller hålla utkik för??

Kram

67 Tisa:

skriven

Varför vill Y aldrig komma till mig? Vi har varit bästavänner i tre år och setts väldigt mycket... Hemma hos henne eller på stan. Hon har varit hos mig tre eller fyra gånger. Har alltid en massa ursäkter. Jag känner mig lite ledsen över det här, hon vet att jag gärna vill att jag kommer.

68 Tisa:

skriven

Jag har frågat henne rakt ut om varför, men det är ingenting säger hon...

69 Tisa:

skriven

Förresten så har jag ofta svårt att ta beslut. Även om det inte är alltid. Men på fika har jag givit upp och tar allt ett säkert kort ;) kladdkaka forever, sååå gott! :))))

70 Shirin:

skriven

Es, min kollega som jag känner är intresserad av mig i smyg.. ser du om han verkligen är det eller inbillar jag mig? I så fall, tror du att han kommer ta något steg eller bara vara det i ”smyg”?

71 Hella:

skriven

Jag missade talismanerna och nu säger Ez när jag mailar att dem är slut. Jag köper gärna en talisman av någon av er som har. Jag betalar minst det dubbla som du betalat. Hälsningar Hella

72 Adad:

skriven

Hur ser sommaren ut att bli för min del? Något särskilt att se fram emot eller hålla utkik för??

Kramar

73 Boudica:

skriven

Oj, nu beskrev du mig! Jag har väldans svårt att bestämma mig! Oftast när det gäller att välja, så slutat det med allt eller inget för mig. Ska jag köpa, svarta, röda, eller lila tröjan? Eh, vi tar alla 3!
Men när jag väl bestämt mig för något, så håller jag envist fast vid det, och släpper inte taget i första hand. Jadu dessa val, jag har några att ta, men jag orkar inte, skjuter fram dem konstant.
Och hur många gånger har jag inte fått höra historian om åsnan som svalt för att den inte kunde bestämma sig vilken hög den skulle äta från? Och envis som en åsna är jag ju med, är det möjligt att jag var en åsna i tidigare liv!? ;)

Es, kan du se något om nästa torsdag? Ser du något speciellt med dagen? Något att tänka på? :)

KRAM!

74 Rädd:

skriven

Hej E!

Det verkade som B blev paff idag när jag sa att jag var intresserad av tjänsten? Eller tycker han inte jag ska söka den?

Kram och kärlek.

75 EE:

skriven

Jag velar just nu mellan fortsätta karate eller börja rida istället. Sjukt jobbigt! Har inte råd el tid med båda... måste välja. Men är rädd att för evigt fundera över hur långt jag kunde komma i karate on jag slutar och även om jag kunnat bli bättre på ridning och vågat lära mig galopp som jag ångrar att jag inte gjorde dom liten.

Önskar jag hade råd med båda

Svar: Tänk ett varv till.. kanske det kan vara läge att ta en eller två ridlektioner bara för att känna in om detta är något du verkligen vill.. kram
Esmaralda

76 Emelie:

skriven

Hej Es

Ser du något på kärleksfronten för mig?
kram

Svar: Ja något verkar bestämt närma sig... kram
Esmaralda

77 Bumble bee:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om alla mina framtida barn kommer döpas och i så fall hur många dop kommer jag stå för? Tack i förhand! Kram 🐝

78 Bumble bee:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om alla mina framtida barn kommer döpas och i så fall hur många dop kommer jag stå för? Tack i förhand! Kram 🐝

79 F:

skriven

Hur ser hösten ut för mig

80 Helena Ir:

skriven

Yvonne,jag läser din kommentar..och ser något rött..en pläd..en filt..eller en matta? Men något rött..
Hoppas "busen" kommer till rätta snart..

81 MB:

skriven

Tack snälla få bestämmer jag mig för att släppa just detta!

Kram!

82 Conny:

skriven

Det sägs att 70 -80 % av beslut fattas med känsla och inte förnuft. Även svåra och livsavgörande beslut. Stämmer det tro?

Svar: Det är individuellt.. men nog tror jag att flest beslut fattas med känsla.. och det är ju både på gott och på ont... kram
Esmaralda

83 Yvonne (gammal kund):

skriven

HAN ÄR HITTAD!!

Min älskade lille Harri är hittad tack å lov!

Helena han låg vid en matta precis som du sa! Tack!!

Esmaralda han hoppade ur min bh precis som du sa! Tack!

Frid och fröjd!!

Stor kram.

Yvonne

Svar: Nu blev jag riktigt glad och Harri var minsann också orolig där ett tag ! Kram :)
Esmaralda

84 Natten:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser jag ut att ha en ”hel” familj omkring mig med ett till barn och man inom närmaste 1-3 åren händer det för mig?
Kram




Svar: En mycket god möjlighet.. kram
Esmaralda

85 Elisa:

skriven

Hej!
Vad tycker han kollegan om mig?
Kram

Svar: Jag ser positiva känslor.. kram
Esmaralda

86 K:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar det som om förhållandet håller i åratal?
Kan det bli mer än 10 år framåt mellan k&f?
Kram


Svar: Det kan jag inte se.. kram
Esmaralda

87 Helena Ir:

skriven

Yvonne..det glädjer mig att Harri är tillbaka hos dig 😃


Kram😊

88 Analiss:

skriven

Tack för svaret Es kram:)

89 Smöla:

skriven

Åh jösses, jag är en velepelle! Haha! Kommer jag fatta tydliga bevis snart om jag ska fortsätta relationen med M eller inte? Vilket håll ser det ut att bli?

90 Emelie:

skriven

Tack för svar kram:)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: