Eländet på akuten.....

Mycket funkar bra i vården  och annat fungerar inte alls och man kan  dessutom bli hur illa bemött som  helst

Min vän genomgick en rejält stor ryggoperation för ett tiotal år sedan och har massa järnstag i ryggen nu. 

En dag fick han gruvligt ont – och eftersom det inte gav med sig skjutsade jag honom till akuten.  Tänk om något stag lossnat eller ställt till med problem?

 Han asade sig in och anmälde sin ankomst och då säger sekreteraren  i sitt bås  exakt så här ” Tro inte att doktorn sjukskriver dig ”

” Och tro   inte att du blir långvarig på det här jobbet, din räliga slappsvans ”  kontratade jag.

Jag blev så in i helvetes förbannad ! 

 

 

Tar man för givet att folk  släpar sig in med pinande värk – bara för att bli sjukskrivna ?

Arbetar man  i vården får man väl vara så pass ödmjuk att man inser att folk som söker akut gör det eftersom de har ont och inte är friska. Visst finns det de som luras.. men det är inget man får förutsätta.

Och hur kan sekreteraren uttala sig om saken.. jag menar,  man KAN ha så ont i ryggen att man faktiskt inte kan arbeta…  och sist vännen var sjukskriven var vid operationen för tio år sedan !

Jag funderade också om doktorn kanske konsekvent aldrig sjukskriver  .. oavsett man befann sig  i stadie fyra av cancer i ryggraden eller om man brutit nacken.

 

 

Jag brukar inte vara lättkränkt – tvärtom så tycker jag att man får tåla en del.

Men det finns gränser och här passerades en av dessa för mig.

Läkarnas vakthundar kan det tydligen vara svårt att ta sig förbi !

En annan gång  hade jag en väninna från USA på besök och en dag svimmade hon bara  rakt av och fick sen  en hemsk huvudvärk – så det blev ju till att packa in henne i bilen och åka till akuten.

Han hade alla papper i ordning med försäkringar och sånt… och ett annat miffo till sekreterare säger ” Det här kan du väl vänta med tills du kommer tillbaka till Amerika?”

 

 

Väninnan jämrade sig och kräktes i en påse  och såg suddigt

” Tycker du inte det ser rätt akut ut ? undrade jag

” Det kan vara svårt att bedöma” svarar aset

” Ja nu är det ju inte DU som ska bedöma och det är jag förbaskat tacksam över” sa jag och  sen vägrade vi gå därifrån. 

Hon fick hjälp och det visade sig vara ett migränanfall  men det hade ju kunnat vara betydligt allvarligare

Att man ska behöva fajtas för sådant som är självklart

 

Kram & Kärlek

1 Mikael:

skriven

Men vad i allsin dar, varifrån kommer dessa människor ifrån, skulle jag möta det vet jag inte om personen ifråga skulle åka på en sjukskrivning genast, eller på en gång..., skulle väl ta några sekunder men sen skulle jag nog få kortslutning.

Kram
Mikael

Svar: Ja eller hur !! Kram :)
Esmaralda

2 Rebecca:

skriven

Hm..konstigt av dem att uttala sig om sådant. Är sekreterare på sjukhus ju och jag får inte uttala mig medicinskt. De borde nog inte jobba som medicinsk sekreterare :) tråkigt bemötande.


Svar: Javisst är det ett trist bemötande.. först tror man ju inte att man hör rätt... och på akuten också av alla ställe... kram :)
Esmaralda

3 Pia:

skriven

Ja du, det finns många puckon på sjukhus och en hel del ska inte ens arbeta med människor över huvud taget. Jag hoppas att vännen mår betydligt bättre i sin rygg.

Kram

Svar: Jadå det gör han, tack :) Kram
Esmaralda

4 Jenny:

skriven

Hej Esmaralda. Är bjuden på fest ikväll men kan tyvärr inte gå då jag inte får barnvakt till mitt barn. Fick rådet av dig att vara så aktiv som möjligt i sommar och nu känns det väldigt trist då jag inte kan gå ikväll. Tänk om jag kunde ha träffat någon potentiell romans? Känns det som om jag missar något? Kram

Svar: Jag tror inte att du missar någonting i kväll... kram :)
Esmaralda

5 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha, dig skulle man ha med vid dessa tillfällen. Helt rätt! Jag har fått mycket svårare att hålla käften om jag tycker att någon handlar helt idiot fel. Vissa saker tycker man helt enkelt inte är rätt. Att vräka ur sig dessa kommentarer känns inte aktuellt då förtjänar man antagligen tillbaka.

Es, Måste fråga detta igen,
Känns det värt att fortsätta ”traggla” med nätdejting? Jag har hållit på ett tag, vissa har jag träffat men då inte blivit mycket mer. Vissa konversationer rinner ut i sanden. Nu har jag dock tagit upp det igen och jag har några på tråden där man chattar lite. I en seans för några år sedan så skrev du att det kommer inte vara via nätdejting utan ett fysiskt möte jag mötet min kärlek. Nu var ju dock det några år sedan och kanske det kan blivit ändrat.
Ser det värt ut att fortsätta traggla med nätdejtingen? Kan ”han” finnas där en passande partner till mig? tycker speciellt en nu kan vara intressant. Kan det utvecklas till något bra utav dessa jag har på ”tråden” nu?
Kram

Svar: Så länge du orkar och vill kan du mycket väl nätdejta.... det kan ju vara så att jag har fel och ni möts via nätet.... men ha samtidigt ögonen öppna irl också... kram :)
Esmaralda

6 Skorpan:

skriven

Ja hur svårt kan det vara stt ta emot akutfall? Det är ju inte mottagarens jobb att avgöra något alls, bara att ”skriva in” patienten.

Det är lite som det här med arbetslösa, absolut att det är ens eget fel att man blivit arbetslös. O alla vill ju vara arbetslösa för folk är överlag lata... Jobb finns, det är bara att söka, visst men inte tar arbetsgivarna vem som helst på jobb beroende på ens bakgrund o det ena med det tredje. Det här samtalsämnet är nåt som får min puls att höjas.. Ja här handlar det ju inte om akutfall, måste bara få ur mig det ;).

Medicinen o salvan som skrevs ut i förrgår pasar inte. Mamma skriver ett mail som inte godkänns av mottagaren o det blev ju till att ringa då o nu väntar jag på att bli uppringd... Får se om det här går att fixas idag. Besvärligt när medicin inte passar.

Tog en liten tupplur till efter morgonens hushållssysslor ;). Kunde sova vidare men hungern gör sig påmind o kaffe vore inte alls fel. O dessutom behöver jag jobba lite o skicka ”papper” till kassan o se hur det går med det ärendet.. Får se. ++ hoppas jag på, allra helst ett nytt jobb förstås :).

Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Ja det kan bli precis hur tossigt som helst ! Ett nytt jobb kommer.. kram :)
Esmaralda

7 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om han är eller kommer bli sådär riktigt förtjust i mig?

Kram

8 Smulan..:

skriven

Undrar ibland hur en del fått jobb inom vården.

Min Harri har fått en spricka :( är detta något som kan var negativt

Svar: Nejdå, det påverkar inte hans kraft.. kram
Esmaralda

9 Skrållann:

skriven

Hej!
Det gör mig ont varje gång man hör att någon blivit illa bemött inom vården. Jag har under många år jobbat inom landstingsdriven akutsjukvård och mina hjärtefrågor har varit just bemötande och förhållningssätt. Kommer det apparatur eller nya behandlingsmetoder utbildas personalen med det snaraste men det är sällan det hålls utbildning i bemötande. Det borde ju vara självklart när man väljer vårdyrket att alltid möta personen framför med största respekt och integritet men dessvärre fallerar det allt oftare. Det är tragiskt.
På måndag ska jag återigen till det privata vårdföretag jag sökt jobb på. Vet egentligen inte om det passar mig och framförallt vet jag inte vad de vill med att andra möte men jag ska gå dit och se och känna in en gång till;) Verkar dom vilja ha mig till tjänsten eller varför vill dom träffas?

Kram❤️

Svar: ja jag tror att det finns ett seriöst intresse.. kram o lycka till
Esmaralda

10 Nettan:

skriven

Bra att du fräste ifrån!
Hoppas dr o ledningen fick reda på det här! Arg jag blir 😡

Svar: Ja, så får man inte bete sig.. kram :)
Esmaralda

11 Mashol:

skriven

Hej Esmaralda,

Hur går det med mötet idag. Är jag glad och nöjd efter mötet?

Svar: Jag får en bra känsla... kram
Esmaralda

12 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag och min sons pappa är separerade.

Ser du om det blir syskon för sonen från bådas håll? Ser du om den ena av oss får syskon mycket tidigare än den andra? Eller ser det ut som om syskonen kommer tätt Efter varann från bådas håll?
Kram

13 Dunegull:

skriven

Jga behöver ngt att se fram emot E.
Ser du ngt för mig den närmaste tiden?
Kram

Svar: Ja det kommer något positivt som höjer humöret och det bör ske snart.. kram
Esmaralda

14 Lotta:

skriven

Ja, det där är ju inte alls ovanligt tyvärr. Man kan ju verkligen undra varför den typen av människor jobbar i vården över huvud taget.

Jag undrar om du kan se om jag blir utköpt av företaget jag jobbar på eller om jag kommer gå lottlös. Orkar inte mer nu, känner jag. Så oerhört jobbigt och jag känner mig så utfryst.

Kram Lotta

15 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Vilken strålande morgon, lite svalare och det fläktade skönt men värmen kommer väl under dagen. Igår var det väl varmare här än vid Medelhavet...
Tyvärr är väl solskenet över vården inte så strålande alla gånger ich det låter ju rent gör jävligt att en sekreterare ska uttala sej om diagnos osv, vilka nötter det finns MEN det finns ju solstrålar också som inte får glömmas. Det finns lite gott o blandat i vården kan man säga...
En liten undran bara...närmar det sej ett litet möte med Han, tänker han mer nu än innan?
Ha en trevlig dag allesammans☀️🌸

16 Pia1:

skriven

Ja det är vidrigt. Under denna attack har jag hunnit vara in två ggr. Första var åtminstone trevlig men blev bara smärtstillad. Andra gången, den läkaren insåg att jag nog läcker från hjärnan (och ut ur näsan). Sedan gick han och läste en lång rad av felaktiga kränkande påståenden i journalen. Baserade på ej färdiga prover (som nu visar allvarliga saker på uppsala men det syns i journalen) så, smärtstillande och klapp på huvudet lilla gumman det är nog bara stress. Tacka fan för att en blir stressad av att ha så ont så det svartnar och krampar. Well hade turen att bli smärtstillad i tre timmar. Men sen då 😭

17 Ht:

skriven

Hej!
Idag flyttar jag till Stockholm i några månader..
Kommer jag trivas bra? O blir kontraktet förlängt?
Kram!

18 Solstjärnan :

skriven

Hej😊

Nog kunde man bemöta akutpatienter aningen bättre..det gör man väl i de flesta fall men undantag förekommer ju ...

Dina vänner blev ju minsann inte bemötta som man ska..
Fel människor i fel yrke..de borde valt nåt annat..

Sommaren får mig att längta ännu mer efter en man vid min sida..

Ser du någon date eller förhållande för mig i sommar?

Ha en fin dag!
Kram Solstjärnan 🌟

Svar: Dejt kan det mycket väl bli men jag ser inte hurpass den kommer att bära.. kram
Esmaralda

19 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Herregud vilken kommentar från sköterskan ! Man måste vara frisk för att orka vara sjuk ...bra att du sa ifrån hoppas vännen är bättre..ryggont fördärvar ju hela tillvaron man kan ju inte göra någonting .

Yvonne jag såg ditt blogginlägg nu och såg att du fått många bra råd ! Har endast haft en storpudel i min bekantskapskrets ...och den jagade som f-n...men en cockapoo eller vad nu blandningen kallas vore väl ngt ?...

Här blåser det så skönt ,jag gillar ju inte värme uppåt +30 ...Har skördat första slanggurkan !

Ha en härlig Fredag och pussa MG på nosen

Kram Anki med flock

Svar: Vad roligt med skörd !! Gissar att gurkan är hur god som helst.. MG pussas tillbax :) kram
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

För ett par år sen ringde vi ambulansen eftersom pappa hade ont i sin mage... De bara ja hur ont har du mellan 1-10? Pappa svarade att han hade typ 5. Så säger idioten ”Ja vi tar inte in någon om de inte ligger på 7” pappa menade på att de kunde he honom morfin så blev det bra. Det fick sjuksystern absolut inte ge. Så de tog med honom och idioten hjälpte inte ens pappa ut! Der slutade med att de nästan opererade ut hans tjocktarm den gången.

En kompis till mig bröt nacken. Sjuksystern i ambulansen sa att han sträckt sig och det var inga problem. Men han anmälde det men det hände inget...

Fredag och dagarna går snabbt. Och snart sitter vi på ett plan till Sverige igen :( jag vill inte... möjligtvis att sova i min säng igen men annars känns det tråkigt.
Jag hade önskat jag hade en kille som jag kunde kramas och mysa med när vi var här för jag känner mig verkligen ensam...

Hoppas med hela mitt hjärta att den finns någon som följer med mig nästa år....

Är så splittrad

Nästa vecka eller näst nästa ska jag kolla min syn.. herregud vad dålig den är!

Kram

Svar: Chansen finns att du inte alls är singel nästa sommar.. kram
Esmaralda

21 Anonym:

skriven

Jag hatar vårdsystemet som finns idag. Jag har olika sjukdomar som faktiskt har diagnosticerats i Tyskland och i Sverige men man har inte tagit mig på allvar en enda gång i Nederländerna. Jag vet inte vad det beror på, kanske på grund av att jag ser friskut eller på grund av att jag är alltför blygsam. Jag har blivit helt desparat faktiskt. Ett av mina problem är värk i bröstkorgen som faktiskt redan syns på utsidan för det finns en svullnad där. Sjukgymnasten har sett mycket fukt där med en ultraljudsundersökning, trots det påstår läkarna på sjukhuset att det inte syns något där och man påstår att min värk bara skulle vara psykisk...Nu har jag fått stora problem med Försäkringskassan på grund av läkarnas okompetens. Om de inte vet vad jag ska göra åt det så kan jag acceptera det men de borde inte behandla mig som ett psykfall. Jag anser att vården har blivit omänsklig, speciellt om man har svårare kroniska åkommor och hoppas att det blir en vändning snart.

Svar: Ja och särskilt om man inte direkt kan se och få"bevis" och en tydlig diagnos.. då kan man få fara riktigt illa.. kram
Esmaralda

22 Felicia:

skriven

Kommer jag någon gång att leva med någon som jag älskar ?

Svar: Nej jag ser inte att du blir sambo - det ser ut som om du kommer ha enbart ett särboförhållande och ett bra sådant.. kram
Esmaralda

23 sus:

skriven

hej
fel person på fel plats....
rapp i käften är du....
har tappat harri....
har letat....
love sus

Svar: Ajdå, jag hoppas du hittar du honom.. han är nog lika lost som du om inte mer.. kram
Esmaralda

24 Kristin:

skriven

Ja, kjære Esmaralda, ikke rart at du tente på alle plugger. Det er så mye sløvhet i samfunnet. Men, de som behandler mennesker, burde utvise respekt for pasient, sitt yrke og seg selv.
Det er vel ingen som oppsøker legevakt for moro skyld.
Jeg ble sint av å lese dette, for alle mennesker har krav på å bli tatt på alvor.
Jeg håper virkelig at din venn får hjelp med sin rygg, og at han slipper å gå med smerter. Jeg ønsker han en god bedring.
Så har jeg et spørsmål, som jeg ville være veldig glad over å få svar på.
Til uka, og hele uka, er det meldt opp til 32 varmegrader her. Jeg funderer over å reise til Vikna noen dager ut i den uka. Der er det 17grader. Det er 72mil, så da blir det i så fall å reise om natta. Jeg har en bil som ikke er ny og jeg skal jo reise med 9 hunder. Om jeg reiser, ser du om turen vil gå bra, uten uhell? Tusen takk om du svarer meg.

Kram fra Kristin

Svar: Ja, jag ser inga tecken på att något går fel... bilen bör hålla... kram :)
Esmaralda

25 <3:

skriven

Har tyvärr inte så mycket gott att säga om vården och akuten där är det bedrövlig.

Mina vänninor tyckte att jag skulle ta komandot och boka resa så det blir bra. Är väl jag är lite kräsen och vill ha det bra. Vad tror du kära Es Rhodos Kreta Lefkas eller Santorini. Skulle tänka mig för innan vi bokar.
Kram

Svar: Det känns som om vilket som blir bra.. bara du ser till att få ett hotell som passar dig :)
Esmaralda

26 EPM :

skriven

Godmorgon!

Det trista är att dessa är de som man som patient först möter då man äntrar din mottagning/akut.
Inte konstigt att sjukvården får mycket skit...
Ett nöt tipsade min oerhört sjukliga svägerska (sjuklig som att hon tagit familjens roll som den konstant sjuka även när hon är frisk) att googla sina symtom...!

Nu är det fyra veckors ledigt! Jag är så trött på allt drama och vill helst bara sova i en hel vecka...
Kommer jag kunna koppla bort J och allt jobbigt?

Det hade varit skönt att få berätta för barnen nu under semestern, så att de ser att det inte finns ovänskap mellan deras föräldrar... Ser du om vi får möjlighet att gå vidare snart?

Kramar

27 MuminM:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser risken stor ut eller finns den att jag blir själv flera år till eller väldigt länge till?
Kram

28 Drutten :

skriven

Hej Ez!

Så dåligt bemötande av sekreterare. Skäms för minut yrkesgrupp.
Jobbar själv som medicinsk sekreterare och bemötande av patienter på ett bra sätt är ju A och O.
Nu är det länge sen jag satt i luckan men har mycket telefonkontakt och alla ska behandlas med respekt. Bra rutet.

Min pojkvän har ju inopererade stag i ryggen och de lossnade så han fick höra om operation, så jag vet hur det kan vara. Andra operation gick bra men han kan fortfarande ha riktigt ont ibland. Hoppas din vän känner sig bättre.

Njuter av semestern och är semestersambo
Vilket funkar bra. Landdluften gör en gott och avslappnad.

Kram Drutten

29 Skorpan:

skriven

Ja det blev negativt besked då alla papper inte kommit in inom utsatt tid. Men de behandlar ärendet på nytt så jag orkar inte stressa över det.

Läkaren hade i mitt tycke lite förståelse i ärendet o det var defintivt en människa med helt ”fel” kemi. Nå det blev andra medikament o en saftig räkning för samtalet.. Undrar varför jag ogärna använder privatläkare ;).

O sen strular det förstås på banken, håhåjajaa. Ger rätt kod o den säger att den är fel. Men den är ju rätt, kollat flera gånget, grr.. O att sen ringa banken, minuter tar ju det..

Behöver verkligen semester o nytt jobb! Är så led.. Men gör ju nåt fel då inget hörs från de jobb jag söker. Ja jaa..
Kram Skorpan

30 f:

skriven

vården kan verkligen se olika ut, kommer aldrig glömma när vi kommer in på akuten, för min dotter skriker av smärta ifrån magen,när det äntligen blir vår tur, så får vi inte träffa någon läkare, vi får träffa en sköterska, som bara tittar på vår dotter när hon ligger o gråter av smärta, hennes svar blir kallt att det inte finns någon läkare som kan se henne, för det finns bara en läkare på barnmottagningen, och är upptagen, jag säger att kan hon inte ta prover, jo säger hon det kan hon göra , men kan inte använda dom ändå, för en läkare måste kolla det, och det närmaste vi kunde hitta det , är staden som ligger 30 min bort???

hon borde inte arbeta med detta jobbet tänkte jag..... men till slut fick vi hjälp via 1177 som var tvungen att ringa 2 på natten, och jag beskrev problemet.det gäller att ha tur och hamna hos en bra och kunnig läkare som bryr sig om sina patienter.

har drömt inatt och löss som är så äckligt, och vår dotter har lyckats drabbas av detta igår märkte jag...fyyy vad det är vidrigt. kan du se vart hon kan ha fått det??

Svar: Lössen har kommit genom kompisar eller skola... det är sånt som bara händer.. kram
Esmaralda

31 Blå:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om han är eller kommer att bli mer väldigt förtjust i mig? Om chansen finns?
Kram

32 Fanny2:

skriven

Dina vänner hade tur att du följde med och kunde sätta dem på plats... Det är tur att det inte är deras roll att göra en medicinsk bedömning för då skulle många få åka hem... Kan bara tänka mig att det bemötandet är precis det sista de orkar med när de har så ont att de mår illa. Det är tragiskt att många människor inte tas på allvar när de söker akut vård och att någon kan anse sig ha rätten att bestämma vad som är för ont för en annan människa.

Glömde tacka för svar häromdagen men tack. 💜 Ser inte fram till att han flyttar tillbaka...

En till fråga, det kommer en man till min arbetsplats då och då. Känns som att han spanade in mig... Har jag fel? Har han spanat in mig?

Kram

Svar: Jodå visst spanar han lite extra på dig för han gillar det han ser.. kram :)
Esmaralda

33 Michaela:

skriven

Så jävla bedrövligt!!! Jag jobbar ju på akuten men på Beroendeakuten och där är det för det mesta schyssta puckar mot patienterna men det händer att nån idiot till läkare kläcker ur sig något dumt. Men inom "vanliga" vården är det skrämmande hur illa det är! Blir så arg att jag knappt kan prata om detta för sånt här får bara inte ske😡 Kram

Svar: Ja exakt... man blir så grundligt förbannad !! Kram
Esmaralda

34 Lenafena:

skriven

Tur din vän hade dig!!!! Om jag fick en man som ville vara med mig kanske-kanske jag skulle ta risken att operera mig i ryggen igen. Som det är idag är det hemskt...Känner att jag inte orkar annars....det är jobbigt att orka utan riktigt pepp..... undrar varför inget händer.... vill verkligen ha en vuxen relation med kärlek! Dina blogginlägg är alltid så bra. Dagens höjdpunkt!

Svar: Förbättrar en operation din livskvalitet ska du göra den... och särskilt om prognosen försämras utan operation... kram :)
Esmaralda

35 Erika.F.:

skriven

Vilka vidriga personer det finns. Hur i hela friden kan man bara öppna sin fula mun och säga något sådant du berättar om? Den sortens personer har nog ett rent helvete i sina liv och, någonstans måste de tar igen sitt miserabla liv, eller så är det bara sådana.

Med några andra personer har jag varit iväg längre upp i norra Sverige. En underbar resa som för min del kunde slutat riktigt illa. En dag var några av oss och skulle fiska, resten av gänget åkte på annat håll. Jag fick fort syn på något jag ville fotografera, tänkte för mig själv... jag har rätt skor så det går nog att gå dit, där var en hel del stenar som låg mellan gräs-blommor.

Plötsligt utan förvarning var det som om någon med full kraft slängt ner mig bland alla dessa stenar, med ansiktet före... jag riktigt hörde hur det small till i båda mina knä...hela kroppen kändes söndertrasad.

Jag snubblade inte jag tog inget snedsteg som annars är vanligt när jag faller. Mitt balanssinne är nämligen så trasigt det bara går att bli.


Däremot så fick hela kroppen tar emot den smäll som blev. I det ögonblick jag föll framlänges hann jag tänka, nu slår jag ihjäl mig. Det kändes som om mitt balanssinne bara la av helt enkelt.

Jag är så ledsen över hur jag är kroppsligt,
tyvärr så finns det inget att göra något åt.
Har gråtit strida strömmar sedan jag kom hem, och känner en sådan hopplöshet. Jag vågar snart inte gå ut längre.

Nu undra jag vem som hjälpte mig så inte hela mitt ansikte slogs söner och även kameran utan en skråma?

Kram!






Svar: Din andlige vägledare eller skyddsängel som vi brukar kalla dem.. höll sin hand extra mycket över dig när detta hände.. kram
Esmaralda

36 Grethe Hagen :

skriven

Hmmm, leger er ikke så mye bedre dem heller... Jeg fikk jo slengt til meg at jeg er tjukk, og jeg röyker, DERFOR har jeg vondt.... Assa, jeg VET det ikke er bra, men det behövs ikke slenges sånn udreglig til meg da 😢😢 Grrrr!! Det er respektlöst!!

Så til min fråga, kjäre Ezmaralda 😊🌻🌼💜
Det står i horoskopet at jeg skal möte min rette allerede NÅ PÅ Lördag???
Stemmer det??
Tusen hjertelig takk for svar elskede Ezmaralda 😊💐🏵🌹🌼🌻💜❤💙
Kleeeemikleeemz 💛

Svar: Respekt är ju A och O när man har med människor att göra ! Nja. du får nog ta horoskopet med en nypa salt.. men se dig omkring lite extra lördag.. bara för att vara på den säkra sidan.. kram :)
Esmaralda

37 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Har jag någon chans på jobbet jag vill söka? Är det rätt inriktning?
Tack!

38 Louise:

skriven

Fy vilken människa och hon ska jobba med människor.

Precis på väg hem från intervjun och jag är lite kluven faktiskt. Dels restiden dit och var det ligger och dels tycker jag det verkar spännande att få jobba där. Jag har aldrig jobbat inom montessoripedagogiken men det hade varit jättespännande.
Personalen verkade jättetrevlig och jag skulle jobba på stora avdelningen.
Men jag tror inte att jag kommer att få detta jobbet heller. Jag har i alla fall fått inloggen till pedagogpoolen. Ska bli intressant att se vad det är för något.
Om två dagar går anmälan till lägenheten ut. Jag är bara så spänd och min yngste son säger att vi kommer få den. Jag vill så gärna tro att vi får den men jag bygger alltid upp förhoppningar. Vi måste ha något större.

Så hur ser det ut? Hur stor är chansen att jag får denna tjänsten och är det fortfarande stor chans(60-70% sa du sist) att vi får lägenheten? Hade varit bra att komma ifrån vår trea så barnen får vars ett rum.

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar.

39 Drutten :

skriven

Fy så dåligt beteende av sekreteraren. Jag är själv medicinsk sekretarare och för mig är en bra bemötande det viktigaste!

Min pojkvän fick göra en ny operation då stag gick sönder. Bättre nu men fortfarande mycket ont ibland. Hoppas att han blir bättre.

Njuter av semestern på landet.

Kram Drutten

Svar: Ja ett bra bemötande borde vara en självklarhet, tycker man ! Ha det fortsatt gott och mysigt på landet.. kram :)
Esmaralda

40 Tant grå:

skriven

Ja man blir så arg på dessa som jobbar inom sjukvården! När jag ringde för en anhörig som behövde akut ambulans, så var hon så otrevlig i telefonen och vägrade komma för hon tyckte inte det lät så akut? Men hallå han låg döendes i smärta i kroppen och kunde inte röra på sig eller andas normalt:( Ringde upp de två gånger igen och då kom de efter en timma(han är i alltet i dag<3).
En annan gång när ambulanspersonalen kom hem till mig för hämta en sjuk anhörig så var den ena mannen så otrevlig och såg ner på oss båda:(. Han stängde inte dörren efter sig när han kom in, och höjde sin otrevliga röst när han pratade med mig(fast jag stod brevid honom?) så alla grannarna omkring oss kunde höra vad han sa, så det fanns ingen sekretess där. Jag ville bara att de skulle gå därifrån. Tyckte så synd om min stakars anhörig som var tvungen att följa med de i bilen:(( Vissa (hjärtlösa) skall bara inte jobba inom sjukvården man blir så ledsen!

En Fråga med:)?
Kommer jag någonsin bli så sjuk att jag behöver sjukvård. Jag har haft turen hittils att slippa gå den vägen och jobbar hårt med kost och motion. Ser du mig slippa de helt i framtide när jag blir gammal.Min önskan är med att slippa bli så gammal och bo i ett sjukhem och dö där.
kram

Svar: Ja fy som det kan gå till ! Du kommer leva länge och friskt.. så är det.. kram :)
Esmaralda

41 Tant grå:

skriven

Tack snälla för svaret Es:) stor kram<3

42 Erika.F.:

skriven

Tack för svaret. Trodde nog det var så som du svarade.
Jag har också sagt tusen tack till min skyddsängel. Vad vore vi utan dom?

Kram!

Svar: Ja, de betyder och gör mer än vi oftast tror.. kram
Esmaralda

43 Signe:

skriven

Hej!
Usch, så kämpigt för honom! Råkade ut för något liknande nu i våras, inlagd gör smärtlindring av ryggen ” men, du kan ju faktiskt inte ha så ont” var en kommentar från en sjuksköterska. En annan kommentar kom, som inte var menad för mina öron ” hon tror ju att hon bara kan ligga där i sina vanliga kläder och berätta vad jag ska göra”... Sjuksköterskan läxade jag upp i korridoren, offentligt, visserligen lätt hög på morfin men också ursinnig, med att säga till henne att inte en gång till berätta för mig att jag inte kunde få mer smärtlindring. Jag var trots allt inlagd för smärtlindring! Berättade för henne att hade hon inget mer att ge mig fick hon vara så vänlig att ringa jouren för att få lov att ge mig mer. Då blev hon ilsk...Att inte bli lyssnad på, hörsammad, respekterad är för mig någonting av det värsta jag kan vara med om. Förutfattade meningar om vad jag vill eller hur jag mår, utan att faktiskt efterhöra med mig personligen gör mig oerhört frustrerad! Jag var nog inte, på ett sätt, en enkel patient. Däremot skötte jag mig mycket själv och var till lite besvär och dessutom oerhört tacksam för den hjälp jag fick. Så liten och sårbar man är, dom patient, helt i händerna på personalen. Det tog ett litet tag för mig att smälta intrycken och bearbeta händelserna efteråt. Det var till stor hjälp med tålmodiga öron hos väninna och familj, samt med en kommentar från läkaren som sade ”det är inte konstigt att du har haft ont” efter operationen. Så lite ändå som ska till, att få uppleva sig sedd, hörd och betrodd i sin upplevelse. Då är jag dessutom själv i vården, sedan många år...
Till er som läser detta vill jag bara uppmana - stå på er, och berätta hur det känns och kommentera om ni inte känner er rätt uppfattade! Personalen är där för er skull, och har dessutom betalt för att hjälpa till, det är deras arbete. Det gjorde mig förvånad och besviken att behöva uppleva vad jag gjorde. Min uppfattning av vården och alla fina kollegor jag arbetat med under åren, har varit de allra flesta vill mer än väl och gör sitt yttersta för patienterna. Undantagen är få, men tyvärr har jag själv fått uppleva hur de drabbar en sårbar person i underläge, som en sjukdom är. Tyvärr också är det också de som sätter spår. Jag är dock så oerhört tacksam för alla fina änglar jag träffade, de var många och bar mig genom denna jobbiga tid. Fantastiskt bemötande och hjälp i de flesta fall alltså, trots en pressad arbetssituation. Så du som läser detta nu och arbetar i vården i sommar - det är en oerhört tuff tid, och du är så viktigt och värdefull 🙏🍀💕! Håll ut!

Kram!

44 Monica:

skriven

Jag har själv varit med om vidriga exemplar typ klonade BELSEN-IRMA kopior när jag har varit patient på sjukhus. Sista gången jag låg inne på sjukhus för en operation ringde jag sjukhuskuratorn på den aktuella kliniken och talade om min rädsla för att bli illa behandlad och råka ut för en kränkande särbehandling. Undrar om de hjälpte för personalen i alla kategorier var hur gulliga och tillmötesgående som helst.

Svar: Ja jag vill ju tro att de allra flesta är underbara människor... kram
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: