Ett förbannat tjat.....

 Fastna inte i tjatfällan.

Den är eländig.  

Sak samma om tjatet riktar sig till barnen eller till  din partner…  du kommer aldrig att nå dina mål om du bearbetar dem med tjat.

Visst kan man få vinst på kort sikt .  Man kan få ungarna att diska eller städa sitt rum genom tjat.. men det innebär att du måste ta till samma evinnerliga tjat varenda gång och det orkar ju ingen av er med.  Det tär på familjeglädjen.

Handlar det tex om att diska så gör upp i förväg vilken dag ungen ska diska och när det ska göras. 

Tex direkt efter maten.

Barnet måste själv vara med och bestämma detta.

Likaså ska det bestämmas vilka sanktioner som ska ske om  telningen vägrar eller "glömmer"

 

Du talar om för barnet att du tror hen är mogen för  detta egna ansvar & ni beslutar tillsammans.

Så blir det  det tisdagskväll   och du kan  påminna EN gång om disken och diskas det inte.. då är ögonblicket försuttit och ungen  drabbas av sanktion.. direkt.. bara pang på. 

Det kan innebär indragen veckopeng eller vad man nu kommit överens om.  När telningarna förstår att det är allvar.. då brukar diskandet komma igång.  Samma sak med att städa sitt rum och annat som man anser barnen ska bidra med.

 

 

 

En unge som inte bidrar i hemmet.. tar ingen aktiv del i familjen och det mår barnet själv inte bra av.  Så skärpning ni som  låter barnen segla fram på en räkmacka utan ansvar.  Ansvar måste man lära sig – det kommer inte per automatik när man uppnått en viss ålder.

När det gäller din partner så fundera inte ens över att tjata. Det gör absolut ingen nytta och förstör bara stämningen. Tjataren själv blir på uselt humör.  Behandla inte din make eller hustru som ett av barnen.

För det första – välj dina krig.

Vi vuxna gör saker och ting på vårt eget sätt och måste acceptera om vår partner inte gör precis som vi

Kom överens i förväg om vem som ska göra vad och ta inga sådana samtal när du är stressad och på dåligt humör.

 

 

Tjata inte till dig smulor av kärlek…. ” du kan väl kramas lite mer” eller ” du kysser mig aldrig nuförtiden”  - sånt har ingen effekt.

Istället kan du bjuda in till ett samtal och berätta hur du mår när du inte blir kramad eller kysst och  i ett bra förhållande tar partnern till sig av det du säger och lägger vinn om att göra mer som du vill.. helt enkelt eftersom din partner vill se dig glad och nöjd.

Om inte partnern går dig tillmötes – då får du fundera om dina önskemål är för mycket/för stora eller  är emot din partners personlighet.

Kanske är hen emotionellt omogen ?

 

 

 

 

Oavsett så gör tjat ingen nytta alls – och nästa steg som man lätt tar till är hot,  vilket är precis lika illa om inte värre

Det är nu du ska ta eget ansvar för dig själv och dina känslor och besluta om du kan leva med din partners oförmåga eller inte.

Kan du inte det – då går du din egen väg 

Och tycker du det är okey i alla fall, att detta kan du leva med... ja,  då sluter du fred med situationen

 

Kram & kärlek

1 E:

skriven

Ska jag släppa honom och gå vidare eller ska jag hålla i och hålla ut. För det känns verkligen som vi klickar. Men kanske är han inte redo för något. Han ger båda signalerna. Men när vi ses är allt rätt.

Svar: Låt honom vela... och under tiden lever du ditt liv fullt ut... vänta inte... kram
Esmaralda

2 Skorpan:

skriven

Ja inte är det lätt, speciellt som det inte jar någon betydelse om man får veckopeng eller inte, vilket jag ju tycker är konstigt då det är de ”inkomster” vissa av barnen har. Här har jag nog misslyckats o vet inte hur jag ska få det att funka utan tjat. Nåja, det vore mycket orättvist om allt gick till perfekt i vår familj ;D...

Fredag o det är äntligen dags för egen helg. Det har varit stressigt o nu borde jag varva ner rejält. Vet inte riktigt var jag ska hitta på, åka nånstans eller? Finns det nåt jag absolut ”borde” göra Es ;)? Sitta hemma för mig själv, nää det blir för trist. Nomaden i mig har talat ;D..

Ha en bra fredag alla!
Kram Skorpan

Svar: Sitta hemma ska du inte göra.. var så aktiv du förmår i helgen.. men gör bara sådant som får dig att må väl... kram :)
Esmaralda

3 Mimlan:

skriven

Ojoj, här får jag nog ta till mig, tjat är lite av min specialitet;)

Nu har jag börjat jobba, men jag har en konstig känsla i kroppen som säger att något inte stämmer.
Har E pratat om mig till samordnaren? Känns som om de inte vill ha mig där i sommar.

Kram

4 Michaela:

skriven

Fredag och mammas födelsedag :) 68 år. Riktigt gammal😄 Inte bara min älskade mamma utan även min bästa vän. Hoppas att vi får många fler år tillsammans och att hon även får lite kärlek från det manliga släktet :) Kram och hoppas att ni får en fin fredag! Pussa MG från oss!

Svar: Hurra för mamma idag på hennes födelsedag och visst får ni mycket tid tillsammans.. och det manliga släktet kommer göra sig påmint.. kram på er båda två :)
Esmaralda

5 Lollo:

skriven

Bästa Esmaralda
Jag har en vän vars exman inte lämnar henne i fred.
Kommer han någonsin att ge upp eller kommer hans otrevligheter att fortsätta trappas upp?
Tacksam för svar

6 Jossan :

skriven

Igår kändes det konstigt igen. Jag kände mig så ensam.. jag drömde om hur det känns att vara kär och vara omtyckt på riktigt. Men jag ger typ upp

Han finns i mina tankar hela tiden men får väl ge upp.. Hade hoppats att vi skulle kunna få en chans.. finns chansen att der blir vi?

Sista jobbdagen innan helgen. Ska till min syster ikväll. 1 vecks kvar till sommarlovet!!

Kram

7 Rebecca:

skriven

God morgon Ez,

Finns det någon som är intresserad av mig, eller tittar på mig i smyg? :)

Kram och trevlig helg till alla!

8 Tingeling:

skriven

Kloka råd som vanligt! Dock kom det automatiskt för mig att städa i hemmet när jag var tonåring utan att någon sa till mig (Vad jag minns). Men det berodde helt och hållet på min uppväxt och mina föräldrar att jag tog ansvar så ung. Och jag vill ju precis tvärtom för min dotter, att hon inte ska växa upp som jag gjorde på vissa plan. Men du har rätt, det får inte gå för mycket åt ena hållet eller det andra. Jag har några år kvar dock, hon är ju fortfarande rätt liten. 😉

Går resan ner bra i dag? Och hem? Inga varningar?

Trevlig fredag!

Kram!

Svar: Jadå resan kommer gå fint.. kram
Esmaralda

9 Ht:

skriven

Hej!
Nu har jag fått min talisman😀 har berättat för Harri mina önskningar, hur länge håller sig magin i? Och kommer alla 3 önsknigar slå in tror du?
Kramar!

Svar: Talismanerna verkar så olika.. det finns de som ligger lågt och väntar på att få göra den stora insatsen... sedan finns det de gånger som de griper in och gör en stor insats inom ett område som de inte är programmerade för men det finns ett starkt beskydd i dem.... somliga verkar snabbt och direkt och andra lite då och då... det är så olika.. men vad talismanen gör det är att ge sin ägare energi och kraft att nå sina mål... kram
Esmaralda

10 Helena Ir:

skriven

Jag erkänner,jag har då tjatat på mina barn,,mest på den tiden när de äldsta var små..samma..samma..som ett hack i grammofonskivan ..nästan på stenåldern :)
Fy vale om jag hade en man att tjata på också..nej tack!!
Sånt orkar jag då inte..Han jag lär känna,han ska nog kunna läsa mina tankar :) Annars skickar jag honom på kurs :)

Idag är det mitt första besök på mottagningen..känns lite så där..vet inte vad jag själv vill ännu. Ja,det visar sig ..Behöver få lite mer information..om vad DE kan göra för mig!! Det är så jag måste tänka..Det är jag som är huvudpersonen i mitt liv!!

Vet inte hur helgen blir annars..behöver hämta andan lite..behöver radera skallen..pusta!
Behöver nog något skoj också..

Trevlig härlig fredag önskar jag!

Kram :)

11 Milla:

skriven

Gillar inte heller att tjata varken hemma eller på jobbet, tar för mycket kraft. Ska testa dina tips. Dottern trivs ej i sin klass säger hon, hon vill byta. Kommer det bli bättre tror du? Varit ett jobbigt läsår

Svar: Prata med henne ordentligt och ta reda på anledningen till att hon vill byta.. somligt kan man inte byta sig ifrån utan måste det måste man reda ut medan det i annat kan vara en god idé med byte.. kram
Esmaralda

12 <3:

skriven

Godmorgon kära Es hur väcker jag det lilla extra intresset hos Pernilla ? Känns snigelpost som en bra idé?
Vill verkligen detta. Ska inte vara lat nu och dra på det. Sparka mig i naken nu.
Kram

13 YR:

skriven

Gomorron. Ja fy för tjat. Jag e nog den första att erkänna- Jag har varit den "snälla" tjataren. SNÄLLA.Kan inte nån ta ut disken,kan ni lägga ut tvätten i tvättkorgen så jag kan tvätta?.Som om de gjorde mig en tjänst.!!! Sen jag blev ensamstående och blivit av med den manliga muppen som tyckte att det var mina göror har jag växt, och äter inte skit längre-har insett att jag får ta plats,eller måste.Mår mycket bättre..
Jag har nu en fråga också.Har hamnat i kläm på jobbet.De som Tror de bestämmer har börjat flytta runt mig,med motiveringen att -Du e ju så duktig!! Dig kan man ju ha till allt.Dig kan man lita på,istället för vikarier..Ska väl va en komplimang.Men det ger mig bara magont.och jag känner inte mig hemma nånstans..bara hoppigt att drettla runt.Och att jag går på lägstalön gör inte saken bätter..Kommer det bli likadant,när och eller OM ,jag får fortsätta i höst..Älskar jobba med ungdomar,men det tar på energin att inte kunna slutföra nåt... Kram och kärlek

Svar: Ja du har växt till dig, jättebra ! Det här ser ut att bara vara under en period på jobbet... fortsätter du i höst blir det lite annorlunda.. kram
Esmaralda

14 Bumble bee:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om alla mina framtida barn kommer döpas och i så fall hur många dop kommer jag stå för? Tack i förhand! Kram 🐝

15 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Något som jag upptäckt fungerar på karlar är faktiskt ren hundträning ...positiv förstärkning ! Bli skitglad över det man vill och helt ointresserad över "felbeteende "...fungerar fortare än man tror :-) Men är man inte rätt för varandra då funkar ingenting ;-)

Igår fick vi se en hackspetsunge pröva sina vingar när vi var vid sjön och den satsade för fullt och dalade allt mer rakt över mina hundar ...som duckade ! Tur man har höns/fågelvana hundar ;-)

Idag är det ingen vanlig dag...det är dagen då rörmokaren äntligen kommer !
Ha en fantastisk Fredag !

Kram Anki med flock

Svar: Positiv förstärkning brukar funka bra.. både på människor och djur :) Men sicken en liten fågelunge.. tur att det rede ut sig... ja, den rörmokaren kommer känna sig riktigt välkommen.. kram :)
Esmaralda

16 Mina:

skriven

Hej Esmaralda!
Tack för ett riktigt intressant och lärorikt inlägg. mycket bra punkter att ta efter och tänka på.

En fråga, Jag har en önskan att jag ska få två barn till innan jag blir 35, hur ser mina chanser ut att det blir så?
Kram


17 Undrande!:

skriven

Hej fina du!
Ditt inlägg var precis vad jag behövde läsa efter att ha krigat med en fyraårig tonåring nu på morgonen!😂
Den här hantverkaren jag suktar över kommer vi träffas.. han hör ofta av sig men vi träffas aldrig.. vad menar han? Är han värd att vänta på?❤️

Svar: Han vet inte riktig vad han vill, hantverkaren och du bör inte gå och vänta på honom.. kram
Esmaralda

18 Lydia 💕:

skriven

Har aldrig varit den som tjatar på varken sambo eller barn och nu som ensam saknar jag faktiskt sånt att någon tjatar på mig lite så är ju en familj med lite tjat som sen går över
Längtar efter en som jag kan få gnabbas lite med och ska jag bli ensam resten av livet verkar aldrig som jag träffar den rätta och undrar vad jag gör för fel med allt ?
Lydia💕

Svar: Du gör inte fel med någonting alls.. det beror inte på dig att det dröjer.... ibland är det bara så och man vet inte riktigt varför.....du kommer inte att leva ditt liv ensam och du kommer att möta den kärlek som är rätt för dig.. kram :)
Esmaralda

19 åsa:

skriven

Hej goa E!

Ja bra inslag idag ...med som alltid.

En person i min familj .lång historia. men ska jag släppa henne el kommer vi att prata ut.Låta tiden ha sin gång? Hon tjatat på en sak o skriver långa brev hur jag ska vara o göra. Hon kör sitt räis.. kyla o jag vill inte va i samma rum. pust. de övriga är det låg tom stämning. Har behövt få landa ett bra tag för mig själv men vet ej om dom har fattat det. kram åsa

Svar: Du behöver sätta ner foten tydligt och markera dina gränser... kram
Esmaralda

20 Skrållann:

skriven

Hej.
Det låter klokt och jag avskyr att tjata eller höra tjat. Ör ju just nu på semester med mina barn och syskonbarn. Min systerson är 12 år och det finns ingen som tjatar mer ön honom. Han är helgo men har också ett himla temperament och är under utredning för bl.a. det. Min syster och hennes man tycker jag hanterar hans tjat helt fel. De blir irriterade, säger sluta tjata hundra gånger och till sist ger de med sig. Jag blir galen men kan ju inte lägga mig i hur mycket som helst. Under dessa dagar vi varit iväg har han fått sin mamma ordna Spotify åt honom så att han kan lyssna på musik på flyget. En resa som tar tre timmar🙄 Vill han bada tjatar han tills han får med sig någon. Han ville ha en ny cyckel en em för att han kört sönder den gamla och efter tjat åktes det och köptes en redan samma dag. Tycker synd om hans storasyster och det skapar självklart konflikter eftersom att brorsan får mera pga att ingen orkar med hans tjat och tillmötesgår honom för att slippa höra på det. Grejen är att när han
fått en sak börjar tjatet om nästa. Det är ju mest tragiskt för honom för en vacker dag märker han att det inte funkar att tjata till sig saker utan man måste jobba och både ge och ta. Känns som hans föräldrar och även andra (typ mina barn) ger med sig för att slippa tråkiga konsekvenser.

Kram❤️

Svar: Ja det här är ju helt klart ett negativt mönster som behövs brytas... det kan bli diagnos och då har föräldrarna möjlighet att få hjälp med sin gränssättning.. kram
Esmaralda

21 Jennifer:

skriven

Hej. Fina Esmaralda, du borde samla ihop alla kloka blogginlägg som du skriver här på bloggen till en bok och publicera det...Jag skulle definitivt köpa den boken! Den kunde heta något i stil
med Esmaraldas livsråd :)

Jag undrar om det finns någon kille i min närhet/omgivning som
är intresserad eller känner attraktion till mig? Skulle behöva boosta mitt ego lite, haha. Kram

Svar: Jamen det var ju en festlig idé till en bok !! Det dyker upp killar då och då som tittar extra på dig.. jag ser ingen specifik.. men det händer då och då så försök att vara lite mer uppmärksam.. kram :)
Esmaralda

22 G.H:

skriven

Hej Esmaralda,
Fick min Harri i förrgår , wow vilken snabb resa över Atlanten :)

Har känt mig skum hela gårdagen och i dag... typ ängsligt och ångestfylld.

Har detta något med Harri att göra el kan det ha andra orsaker. (Sömnbrist?pms?)

Kram:)

Svar: Det är ovanligt men det kan ha med Harri att göra.. innan ni anpassat er till varann.. men det kan också vara så att du känt ännu starkare av det negativa om du inte haft Harri.. prata med honom och försök ta emot den starka och goda energi han avger.. kram
Esmaralda

23 Louise:

skriven

Jag är tjatig det kan nog mina barn skriva under på likaså min man.
Jag hatar mig själv för det.

Igår fick jag ett samtal från ur och skur förskolan men jag hann inte svara och hade ingen möjlighet att ringa upp så jag skickade de ett sms så nu väntar jag med spänning om och när de hör av sig. Jag tror dock att de ringde för att tacka och säga att de valt andra sökande. Bara en känsla jag har. Är det så eller jag kommer få det jobbet?
Funderade på varför min talisman inte funkar som den ska. Jag har den och mitt andra smycke jag fick av dig på tillsammans därför kanske de inte funkar.

Jag hoppas iaf på jobbet.

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar.

24 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du någon speciell situation där jag ska vara extra uppmärksam där jag kan möta min partner?
Kram

25 åsa:

skriven

Hej E! Jag sa till min bror att nu får hon sluta. Det räcker nu! Hon har gått över gränsen. Nu Hon har gått för långt. Det var tydligt. Känns som ingen ide att ringa el lägga ner energi på prata i tel. Har ingen lust att lägga telräkning på henne. Det kom 4 långa sidor. Efter jag sa ifrån. Pust. Men du menar fortfarande att foten? En väninna medial sa hon har fattat att hon gjort bort sig. Men för stolt att erkänna. Hela min kropp blir trött o stressad. Jävla arg. Det påpekade hon försök få bukt på din ilska. O inte över din bror. Herre gud säger jag. Tack e kram å

Svar: När du markerat så avvakta gärna och låt henne få tid att känna in och tänka igenom.. jag tror hon lugnar ner sig och inser så småningom men det kan ta tid.. kram
Esmaralda

26 Mina:

skriven

Hej Esmaralda.
En fråga, Jag har en önskan att jag ska få två barn till innan jag blir 35, hur ser mina chanser ut att det blir så?
Kram

27 Adad:

skriven

Es, hur ser sommaren ut att bli för min del? Något särskilt att se fram emot eller hålla utkik för??

Kramar

28 Adad:

skriven

Es, hur ser sommaren ut att bli för min del? Något särskilt att se fram emot eller hålla utkik för??

Kramar

Svar: Ta tag i och planera den resa som du ibland funderar på.. kram
Esmaralda

29 T:

skriven

Hej es! Är jag klar med mina gamla relationer från detta liv nu eller kommer det komma in någon gammal kärlek ( k eller m) längre fram och spöka igen? Tack!

30 Shirin:

skriven

min kollega som jag känner är intresserad av mig i smyg.. ser du om han verkligen är det eller inbillar jag mig? I så fall, tror du att han kommer ta något steg eller bara vara det i ”smyg”?

Svar: Det finns ett intresse men det handlar inte förälskelse.. kram
Esmaralda

31 <3:

skriven

Godmorgon kära Es hur väcker jag det lilla extra intresset hos Pernilla ? Känns snigelpost som en bra idé? 
Vill verkligen detta. Ska inte vara lat nu och dra på det. Sparka mig i baken nu. 
Kram

Svar: Bara dra igång nu... kram :)
Esmaralda

32 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Hur gick det med mitt jobbsök hos företag A? De ska höra av sig är det tänkt.
Ser du något?
Tack!

33 åsa:

skriven

Tack än en gång för ditt svar o stöd. E Nu känner jag mig lite mer lugnare. . Kraaaaaaaaam ängel där!
Åsa

34 Pia:

skriven

Jag har tjatat enormt men givit upp.... orkar inte mer....så det får gå som det går...

Hur blir resan till Storbrittanien?

Kram

Svar: Den ser ut att bli bra.. ha positivt fokus.. kram
Esmaralda

35 Smöla:

skriven

Skulle oxå vilja boosta mitt ego:) finns det nån som känner lite attraktion till mig?

Svar: Ja, en kille som är yngre än du, kortklippt och går mest i jeans.. han tittar lite extra på dig och rör sig inte i din direkta närhet.. kram
Esmaralda

36 Fanny2:

skriven

Det där med tjat är inte lätt... Många blir väl frustrerade i längden över att jämt få göra allt. Konstruktivt är det inte... Väldigt kloka tips som vanligt. Hoppas min tillkommande inte är en sån, skulle aldrig kunna bli ihop med en som knappt vill hjälpa till i hemmet och med framtida barn.

Es, tror du han snackar skit om mig eller skvallrar till sina vänner? Jag tror inte att vi har gemensamma vänner men världen är så liten... Kan det vara så?

Kram

Svar: Jag ser inget skitsnack av betydelse.. så du kan känna dig lugn.. kram
Esmaralda

37 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du i någon speciell miljö som jag ska hålla ögonen öppna där jag har stor chans att möta en partner?
Har jag en partner snart?
Kram

38 Smöla:

skriven

Längtar så efter en husvagnssemester.. kommer jag ha en husvagn i framtiden så jag får åka på fin semester?

39 Helena Ir:

skriven

Så var det mötet avklarat..ska träffa 2 personer till nästa vecka. Personen jag träffade idag trodde inte det skulle vara stora hinder för mig att få komma med i gruppen. Jag hade lite flyt när jag åkte in..dessutom tror jag att jag fick ett tecken..en butik på vägen, hade namnet på 3 ord,som jag skrev i ett sms till dottern igår..hajade till riktigt! Vad den hette ?"Hot..hot..hot
Småsaker kan göra en glad..
Undrar om jag ska välja att gå på mottagningen på förmiddagar eller efter lunch..Vill komma i grupp med rätt människor..
Det får bli något att fundera på..

Kram :)

40 Jobb:

skriven

Hej Esmaralda. Jag måste fråga, två stycken som jobbar på en annan avledning när jag ska gå och fråga dem något så får jag bara en känsla. En känsla att dem pratat om mig att jag kanske är lite trög. Jag vet att det inte är något fel på mig så, jag har bara haft lite mycket omkring mig en tid och rörigt omkring mig. Det tar lite tid för mig att komma In i saker ibland.
Får bara den känslan att jag lätt blir missförståd men även att jag är lite annorlunda . Sen matchat och klickar jag så bra med vissa och då blir det annorlunda. Vad beror det på? Blir jag missförståd på jobbet för att vara lite trög?
Kram

41 Mina:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att jag har lyckan och turen att få två barn till innan jag blir 35? Hur ser den chansen ut för mig?
Kram

42 Susanne Amalia :

skriven

God förmiddag
Älskad välsignad och beskydad. 😇
Så hopps varje förälder att barnen blir behandlade.. Och behandlas..
Så kan man lägga in så mycket i dessa ord.. 💫
Jag misslyckades totalt med att lära ut att man plockar undan efter sig diskar och ställer tillbaka alla matvaror man har plockat ut i kylskåpet.. Älskad välsignad och beskydad.. man kan ju tolka lite som man vill där och jag tyckte nog att om sonen skulle bli älskad av sin blivande fru och familj fick han nog lära sig att städa upp det han hade rivit fram.. Beskydad av mig skulle jag välsigna honom med vett och sunt uppförande.. 🤔
Så jag tog disken kladdet och allt han hade drällt omkring sig och la det i hans säng.. Gissa vilket liv det blev.. 😏😱
Fniss vem vill sova i marmeladkladd eller sova med Nutella.. Eller gamla pizzarester ett kvarlämnad smörpaket😫 Efter några dagar såg det mycket bättre ut.. 💕 numer behöver jag bara titta på sängen.. Så springer han till köket och kollar att han inte har lämnat något efter sig..
Tjata ligger inte för mig jag har annat mer betydelsefullt för själen att göra.. Att ta ansvar är viktigt ansvar för sig själv.. Så måste andra ta ansvar för dem.. Att leva destruktivt är inte alls bra men ibland är det omständigheter som gör att man fastnar.. Men universum ser alltid till att man kastas ut om det är för allvarligt..
Nu blir det meditation och nya svar och dörrar att öppna.. Framåt ska det gå..
Fråga?? Har min vän köpt den lägenheten jag skulle köpa eller är det en sammanträffande.. At den inte finns mer till salu den hade varit ute till försäljning i nästan ett år och jag visade lägenheten för min vän och bara några timmar efter var den tvingad??!!

Och nu säger han att han ska flytta till exakt samma område och plats..
Med mig.. Hmm
Man blir lite förvirrad ibland.. 😊

Önskar er alla en fantastisk helg med sol i hjärtat.. 💕
Vi önskar MG en fin dag med kärlek och fina händelser

Esmaralda.. En härlig dag vid havet..
Nu när båten är i sjön..
magiskt..

i morgon ska jag träffa båda sönerna .. 💕 Jippiiii.. 💕

Glöm inte bort att ni är viktiga och att ni är älskade.. Änglar finns

Svar: Ja det här med lägenheten är mer än en slump..... ha det nu så kul med dina fina grabbar i morgon.. kram :)
Esmaralda

43 Enya:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser om jag har många praktikplatser framför mig? Eller kommer jag få jobb på nästa praktik och dröjer det länge till från det jag börjar tills jag börjar jobba där? Mycket tacksam för svar! Kram Enya 💖

44 Enya:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser om jag har många praktikplatser framför mig? Eller kommer jag få jobb på nästa praktik och dröjer det länge till från det jag börjar tills jag börjar jobba där? Mycket tacksam för svar! Kram Enya 💖

45 Bumble bee:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om alla mina framtida barn kommer döpas och i så fall hur många dop kommer jag stå för? Tack i förhand! Kram 🐝

46 Fjäril:

skriven

Hej! Hur skall jag göra med mitt liv , stanna eller gå , väldigt mycket tjat om allt?

Svar: Tänk ett varv till - väljer du att gå så klarar du det galant.. kram
Esmaralda

47 Ht:

skriven

Hej!
Nu har jag verkligen bett till min Harri att jag ska hitta en lägenhet i Sthlm..
Tror du jag hittar nån?
Kram!

48 Tildis:

skriven

Detta inlägg var bra för mig att läsa. Vi har en tendens att tjata på varandra här i hemmet men egentligen behövs det inte för vi både gör saker bara att vi gör det i vår egen takt. Därför brukar tjatet mynna ut i tjafs istället och det är ju aldrig bra. En fråga Es, jag har sökt en tjänst som jag tror hade passat mig väldigt bra. Hur ser mina chanser ut att få den tjänsten? Kram

49 Bolla:

skriven

Hei,

Blir vi venner igjen? Litt usikker på om han skjønner at jeg er lei meg og ikke sur😏

Klem Bolla 😊

Svar: han behöver tid att tänka och även om han tänker så är det inte säkert att han har förmåga att förstå fullt ut - och det märker du i så fall snabbt. .kram
Esmaralda

50 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Här hemma har jag inte så många att tjata på lyckligtvis. Det verkar hemskt tråkigt att tjata. Det är bara kaninerna jag skulle kunna gnata på, men det skulle nog inte hjälpa. De gör som de tycker i alla fall 😁.

Igår skulle jag åkt och sprungit med löpargruppen. Men det blev inte så. Jag har varit lite obalanserad de senaste dagarna. Innan jag skulle åka ringde jag J-O och han nämnde att Totte var borta. Han hade inte gått ut. Han var kvar inomhus men J-O hade inte sett till honom sen han kom hem.
Jag åkte iväg och hade inte med min telefon för jag ville inte ha en massa att bära på när jag skulle springa. Ju längre bussen färdades desto säkrare blev jag på att något hade hänt Totte. Att han hade bitit en sladd, att han hade gått in i J-O's stökiga lekrum och vält något tungt över sig och brutit ryggen, att han hade ont i magen och hade gömt sig bakom sängen och låg där och dog.
Jag jagade upp mig ordentligt och mina lugnande ord om att det fanns en naturlig förklaring och att Totte var helt oskadd trodde jag inte alls på. Vid Korsvägen missade jag min anslutande spårvagn och då kunde jag inte stå emot rädslan längre. Jag tog bussen direkt hem till J-O och jag grät hela vägen.
"Vad har hänt?"undrade J-O när jag stod på trappen helt rödgråten.
Totte hade kommit fram för längesen. Han satt ute i hagen i sin favoritkorg och njöt av att sommarvädret blivit svalare.
Jag blev jätteglad och lade mig på en dyna ute hos honom och han började klättra på mig och slickade mig på näsan.
Allting hade varit så dramatiskt. Jag var helt slut.

Kram ThereseC

Svar: Men ändå, så skönt när det blir en positiv upplösning !! Ibland blir man lurad och tror att det är intuition som talar och så är det bara rädslorna ! Kram :)
Esmaralda

51 Helena:

skriven

Jag minns min uppväxt,där tjatades det aldrig och inget blev heller gjort.Till sist började min syster och jag att städa och handla. Mamma var mycket sjuk och pappa hade mycket jobb med sitt jordbruk.Jag tror att detta gjorde oss ansvarstagande och rädd att göra fel som vuxna.
Ser du om min talisman fortfarande är verksam.Jag köpte min för ca.ett år sen.

Svar: ja nog tror jag att din talisman fortfarande verkar... hon är väldigt "nära " dig och gör allt för att beskydda. Kram
Esmaralda

52 Mee:

skriven

Men vad du tjatar Esmaralda!:)skämt åsido:)
Jag är den som inte tjatar och blir arg utan jag ger val och en varning!

Ser du något speciellt kring min sommar Es?
kram:)


Svar: Japp, tjatkärringen är jag det :) Bra att du är bestämd och i sommar kan det blir lite flirt.. ha ögonen med dig .. kram
Esmaralda

53 Catarina:

skriven

Kloka ord 👍 enda fördelen att vara singel..man kan äta sin middag i badkaret o diska en gång i veckan 😄 skämt åsido, jag blir så avundssjuk på såna problem o gnissel i vardagen. Tycker det är jättetråkigt o ensamt att leva själv. Vet inte hur jag ska möta kärleken kommer inte ut så mycket eller träffar folk då jag är hemma om dagarna o bor utanför.. ? Provat nätdejting men känner mig inte bekväm med att ”sälja” sig själv o behöver ses i verkliga livet. Finns det nått hopp för mig? Tacksam för svar, vägledning, tecken..kram❤️

Svar: Exakt, man gör som man vill och det är vad jag alltid gillat med singellivet... och du kommer träffa rätt kärlek men du behöver komma ut lite mer så gör upp de bra planerna för detta.. kram
Esmaralda

54 B:

skriven

Hej , hur kommer det sig att han valde att gå "fullt ut" med meddelandena denna gången och hör han av sig snart igen/ tar de ett tag? Tack.. önska det inte fanns något "band" mellan oss alldeles för jobbigt 😅 ;/ kram ❤️

55 Elisa:

skriven

Hej!
Ser du var jag skulle kunna träffa nån fling här, via jobbet eller på fritiden?
Kram

56 Hmm:

skriven

Hur ser det ut för mina syskon?

57 Kvinnan :

skriven

Hur ser det ut för mig ser du mig få något speciellt erbjudande om arbete?

58 F:

skriven

Hur stor är chansen att vi lyckas med fertilitets behandlingen på första försöket?

59 S:

skriven

Oftast när jag är trött fastnar jag i tjatträsket - dåligt.

Kommer jag över J och går vidare? Han verkar vara redo för det.

Kram

60 Berg:

skriven

Nog tjatas det här ibland. Och visst är det tröttsamt att höra sig själv, men det är svårt att låta bli..

Tack för att du igår bekräftade hoppet om förändring. Jag försöker påminna mig själv om det. Tyvärr tar han en del energi, blir illa berörd av att han gör det så dåligt för barnen, och jag får ordna upp. Men men.. vet att han inte är värd tanken, och ska försöka släppa detta nu.

Ha nu en kanonhelg!

61 Nettan:

skriven

Jag får "knoster" av tjat!!

Finns det någon lösning Att jag får jobb så jag slipper vara halvt sjukskriven? Idag har jag timlönsjobb/fritidsjobb men jag kan inte leva på det.

Kram

62 Fanny2:

skriven

Tack för svar, Es. 💜

Kram

63 Snurran:

skriven

Hej!
Är det ok att kalla sin talisman för något annat än harri?

Svar: Jadå, du kan kalla honom precis vad du vill men glöm inte att berätta för honom att du byter namn.. kram
Esmaralda

64 Kicki:

skriven

Hej Ez

Har jag någon hemlig beundrare?
kram

65 Lo:

skriven

Hej Esmaralda.
Var det ett svårt val för honom? Eller var det självklart? Något han tänker på? Tänker han några negativa tankar om mig?
Kram

66 Madde:

skriven

Hej Es

Ser du någon varning om jag börjar dricka en tesked ekologisk äppecidervinäger tre gng dagligen mot candida?
kram

Svar: Nej någon varning om detta ser jag inte.. kram
Esmaralda

67 Sippan:

skriven

Uhh jag kan vara världens tjat morsa... usch för det...
Es, ska jag glömma x känslomässigt och bara vara vänner? Vi är vänner nu men jag känner så mycket mer för honom men han ger mig dubbla budskap ibland och jag vet inte vad jag ska tro. Jag känner mig så ensam och ledsen och tror men vet inte att han har någon annan. Han säger inte mycket och säger nej när jag frågar. Hur ska jag göra?

Svar: Gå vidare och satsa på andra vänner... du bara gör dig själv illa.. och när du är känslomässigt fri så kommer en annan och helt underbar kärlek.. kram
Esmaralda

68 Kvinnan:

skriven


Hur ser det ut för mig ser du mig få något speciellt erbjudande om arbete?

69 Vitlilja:

skriven

Har tappat min Harri.. kan du se var?

Svar: Han verkar inte vara så långt borta... någon som kan hjälpa till och se lite mer ?
Esmaralda

70 Madde:

skriven

Tack för svaret Es kram

71 Helena Ir:

skriven

Vitlilja,jag kan ha fel..har du kollat vid en bokhylla?

Kram

72 Vitlilja:

skriven

Harri är hittad 💕 kändes så konstigt att vara utan han, även om det bara var ett dygn. Tack för hjälpen Helena Ir, även om det inte var just en bokhylla men ditt svar fick mig att leta lite extra och hittade honom på golvet i garderoben av alla ställen :)

Svar: Härligt.. så glad Harri är nu.. kram :)
Esmaralda

73 Helena Ir:

skriven

Vitlilja,det finns något talesätt som lyder..den som söker han finner! Bra gjort av dig :)

Kram :)

74 sippan:

skriven

Kram & Tack ES! <3


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: