Rädda föräldrar får rädda barn....

Rädda föräldrar får rädda barn – och vem vill leva sitt liv som en räddhare ?

Just det,  ingen !

Så ni föräldrar som inte vågar, som låter rädslorna ta  överhand, som överbeskyddar och väljer att tolka negativt, som inte fixar när barnen klättrar högt i träd eller ännu värre…  har barn som aldrig utmanar era rädslor...  ni  får helt enkelt ta er samman. 

Var rädd om du  inte kan råda bot på det  - men se till så att du  inte överför dina  rädslor genom överdrivna förbud och förmaningar.

 

Låt din  avkomma växa fritt och bli en sund och stark människa.. det är din skyldighet.

Man KAN lura sina barn. Och man BÖR  göra det.

Jag har själv gjort det.

När mina stora barn var små – var jag korkad och fattade inte bättre utan skrek som en iller om en luden storspindel dök upp… och båda tjejerna blev spindelrädda.

Suck, hur dum får man vara ?  

När sen sonen kom.. var jag äldre och klokare… och dessutom teraput…och när spindlar dök upp så log jag glatt och sa att titta så fin spindel.. synd bara att de är så fula. Sonen tog direkt spindeln i försvar, inte var den ful inte och så tog han den i handen och klappade försiktig.

När den gick längs hans lilla arm rös jag inom mig… men log tappert.. hej och hå och den dag som idag är så är han inte rädd för något småkryp alls.

Han bär ut allt  som krälar och kryper ...från spindlar till tvestjärtar

  

  Jag har höjdskräck också och det har jag fått från min mamma.

En direkt, klar och tydlig överföring.

Som jag själv överfört på en av mina tjejer… de andra två har klarat sig och sonen har klarat sig eftersom jag medvetet  gick in för att inte överföra.

 

Har man social fobi eller  ett överdrivet säkerhetstänk, då kan man ställa till med rejäla problem för sina barn.  Men inte om man är medveten och vet hur man ska undvika överföringar.

I mitt psykologiska arbete kan jag konstatera att barn mår bäst om   de umgås med kompisar mer än med  sina föräldrar.

Barn som sitter hemma och deltar i vuxensamtal – de kan tyckas  vara mogna men de far bara illa.

De ska inte höra allt och de ska inte veta allt som rör vuxenvärlden . 

 De ska göra sånt som barn behöver göra… vara ute och leka och  klara sig själva i  bråk med kompisar och  knyta egna vänskapsband och lära sig det sociala spelet.

Det är sund livskvalite´ för ett  barn !

 

Kram & kärlek

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es finns chansen att jag finner min soulmate på resan till Grekland ? Kommer det gå bra att vi bor ihop alla eller bör jag ta eget rum för min egen skull?
Kram

2 J:

skriven

Hej
jag har ett jobbigt beslut att fatta. Vet inte vad som är bäst. Mår dåligt å kan inte tänka klart. Gör jag rätt/fel om jag väljer att lämna förhållandet?
Kram

Svar: Detta ska du själv känna in... inom dig så vet du.. kram :)
Esmaralda

3 J:

skriven

Hej
Fick en kallelse ang mitt barn ! Behöver jag vara orolig?

4 Skorpan:

skriven

En kan ju bara hoppas att jag inte fostrat flera räddharar då?! Inte skräck för insekter i alla fall o surrande sådana, kommer inte från mig ;). O vad gäller det där med att umgås med vuxna, det hade jag trott att var tvärtom, ja förutom att barn inte ska veta allt om vuxenvärlden då.

Har drömt om att jag sökte mitt barn, som inte är litet mer, o hade en kärra med mig som jag packade ihop i bussgången som var på sidan av bussen. Jag hade ingen fungerande mobil o kunde ju inte låna nån annnans eftersom jag inte kunde numren. Åkte hit o dit med olika bussar o till slut var jag tvungen att åka hem. O där fick jag höra att barnet redan var hemma, som tur var. En panikdröm som nog inte gäller barnet, men vad? Nåt annat definitivt...

Idag ska det bli mattvätt o moster ska med. Blir mellanmål där, barnen kan också gå o simma där om de vill, nej mattorna tvättas inte i havet ;). Sen ska det bli pizzarestaurang efteråt, vilket ju kan behövas efter det jobbet..

Fortsätter, eller egentligen, börjar semestern idag...
Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Att åka hit och dit i drömmen indikerar att man är redo att fatta ett beslut ! Låter som en bra matt-tvättar-dag !! Kram :)
Esmaralda

5 Virrhönan:

skriven

God morgon!

Detta träffade på ett säkert ställe. Har nog varit duktig på att föra över mina rädslor på barnen men jag har inte lyckats alla gånger tack och lov. Jag var aldrig så mesig förr men efter att barnen kom har det bara blivit värre. Okej, nu tror jag inte att de hade vågat åka berg o dalbana ändå om man ska ta ett exempel och jätterädd för småkryp är de inte heller, och ormar kan de handskas med också och det gör inte JAG! Höjdskräcken har jag för mej själv också...och jag försöker verkligen tänka till när det gäller sånt jag inte gillar men som de borde prova på, kan ju bli bra träning för mej med..
Idag är ingen bra dag, vet inte om jag får en stroke eller inte men om så var fallet hade jag nog dött inatt. Är det stressen som tar ut sin rätt eller vad är det? Verkar det vara sjukskrivning på gång för min del?
Hoppas ni får en bättre start på veckan än mej. Må väl. Kram

Svar: Ja det känns som om du är stressad och spänd... försök att meditera.. kram :)
Esmaralda

6 Jess:

skriven

Hej Es, saknar han mig ibland?

7 Bh:

skriven

Helt rätt, jag har inte fört över min fobi, fåglar🦅🔫på mina barn, dom är inte rädda för någonting.
Snart semester ☀️😎👍.. händer det något speciellt under den?💕.. eller inte🤔. Kram

Svar: Det blir avkoppling och det blir bra - och något extra kan mycket väl hända.. gör bra planer.. kram
Esmaralda

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag undrar om kommer jag något gång att dit till almedalsveckan? för jag har alltid vill kom dit? efterlängtar få dit...

Ha det bra

9 Am:

skriven

Hej Esmaralda.
Du har så rätt. Så klok och jag suger åt mig i mitt föräldrarskap av sådant här.

Finns det risk att jag blir försent för mig för fler barn och att få leva ett familjeliv? Med tanke på att jag inte funnit en kärlek än

Blir nästa flytt ensam eller tillsammans med en kärlek?
Kram

Svar: Tecknen visar att kärleken och familjebildningen kommer... kram :)
Esmaralda

10 Ht:

skriven

Hej!
Trivs så bra i denna lägenhet..har kontrakt till sista aug. Blir kontraktet förlängt?
Kram!

11 Vv<3:

skriven

Es vem ligger bakom skärmen som personen skriver taskiga saker till mig på instagram är det ardi eller en kvinna? Och har han verkligen gift sig eller är allt bara om påhitt?

Kram

12 Dunegull:

skriven

SÅ klok du är :)
Får du in ngt mer speciefikt på ngt positivt jag kan se fram emot?
Kram

13 Jossan :

skriven

God morgon!

Sista dagen innan vi åker hem till Sverige igen. Idag ska jag ligga i solen hela dagen och suga till mig den sista solen! Det ska bli skönt att komma hem och få sova i min säng. Dela säng med en 9 åring som är som ett yrväder är inte jätte skönt.

2 veckor utomlands är nästan för länge om man inte har ett eget rum. Jag har inget privatliv typ.. Hoppas på hotell nästa år.

Asså varför var A tvungen att berätta att han skaffat flickvän?

Kram

Svar: Njut nu sista dagen !! Att ha sitt eget rum är ju alltid det bästa - när det får att ordna. Jag tror att A såg det lite som en fjäder i hatten och därför ville han berätta.. .kram :)
Esmaralda

14 Linnean 🌸:

skriven

God Morgon!
Tänka sig att du tog upp ett ämne som jag faktiskt satt och grunnade på härom dagen.
Min mor var rädd för nästan allt! Speciellt åska! Alltså blev jag frutansvärt rädd för åska åxå! Numera blir jat typ sjuk innan åskvädret kommer. Hon var rädd för mörker fast hon var uppvuxen på landet. Smittade av sig! Nu är jag inte mörkrädd mer än isf på landet. Hade en far som inte var rädd för något så det vägde ju upp. Men jag satt och grunnade på om inte alla dessa rädslor faktiskt kan hålla mig tillbaka även i dag? Utan att jag känner mig rädd egentligen. Kanske mer att man inte skulle tro att man var nåt, eller kunde göra något ”speciellt” Man skulle veta sin plats mer. Blev riktigt arg när jag filosoferade över allt detta. Har iaf försökt att inte föra över onödiga dumma rädslor på min son. Hoppas inte att jag har gjort det omedveter bara. Skärpte mig när jag fick barn! Nästan allt var ju farligt när man växte upp! Tur jag var mer pappas flicka! Jaha, en varm dag till! Då får man nog hitta på något trevligt!
Ha det härligt! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Jo, rädslor är starka och håller tillbaka och att veta sin plats och inte tro att man är något.. minimerar en människas möjligheter ! Men vet man om det.. då kan man göra något åt det som vuxen ! Kram :)
Esmaralda

15 Lotta S:

skriven

Ja, det är verkligen mycket man ångrar längs vägen...
Nu har vi bokat Hong Kong igen, tillsammans med en annan familj. Jag är ju fundersam på om vi kommer att kunna komma iväg på våra resor, tänker på mamma. Samtidigt är det svårt att orka om vi inte försöker leva vidare så vanligt det går. Går det och vågar vi boka fler just nu, har ju sikte på Thailand igen på vårvintern?

Svar: Det är viktigt att ni försöker leva som vanligt, så gott det går ! Finns en god möjlighet att ni kommer iväg på resan.. kram :)
Esmaralda

16 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Man blir klokare med åren och genom att läsa din blogg <3 Bra råd som stämmer Jag är inte rädd för spindlar och har sen pojkarna varit små tagit ut dem försiktigt Vilket gjort att de agerar likadant med alla småkryp..
" Vis" av erfarenhet sitter jag lugnt och gäspar när det smäller på nyåroch låtsas att jag inte ens hör smällarna när jag har en unghund/valp så mina hundar är inte skotträdda .Vilket min första var och fick drogas vid varje nyår...och påsk...

Vilket fint kalas för sötaste flickebarnbarnet
Kan tänka mig att glädjen stod högt i tak vid presentöppnandet !
Tänker ta med mig ditt presenttänk med skrin och smycken om jag får barnbarn i framtiden...
Lyckost till son som får vara med på matchen i morgon Tror han för tur med sig ;-)
Ha en go start på veckan
Kram anki med flock

Svar: Ja kalaset var så lyckat och jubilaren så glad :) Ja, i morgon blir det en rafflande match !! Kram :)
Esmaralda

17 Louise:

skriven

Tack för alla tummar men det bar inte ända fram. Vi fick inte komma på visning för att jag har dessa jäkla höga skulder och jag är så himla besviken. Vi sitter fast i denna lägenheten där barnen kommer slå ihjäl varandra. Jag hoppades och jag hoppades till slutet men icke. Funderar på att skriva till boplatsdyd som har hand om detta om mitt missnöje men det är nog inte lönt.
Fråga dem hur man ska kunna få en fyra som har lika hyra som vår. Det finns ju inte. Är ju bara så ledsen just nu.
Vill ju bara här ifrån och låta barnen få varsett rum.

Nåja det är sådant man får ta.

Ha en fin måndag. Kramar.

Svar: Det var verkligen tråkigt att höra... då gäller det för dig och maken att få jobb innan ni kan ta flytten .. det komma ordna sig men det är så trist att det ska ta sån tid.. kram
Esmaralda

18 Mim1:

skriven

Hej!

Verkar vara hopplöst att få lägenhet. Ser du om det blir någon flytt snart?? vill flytta trivs inte där jag bor nu.

Kram

19 Sus:

skriven

Hej
Ja vi överför både de ena och det andra.....
Man får tagga till sig...
Hur blir de nu?
Love sus

20 Lotta:

skriven

Helt rätt. Överdrivna förbud och förmaningar är inte bra alls. Jag tycker det även gäller att inte begränsa tankesätt utan att förmedla till sina barn att allt är möjligt och att det inte finns några begränsningar. Jag har själv blivit lite överbeskyddad som barn och får ofta hejda mig så jag inte ”gör fel” och hämmar av rädslor...puh :)

Ser du om jag blir utköpt att företaget.

Ha en härlig dag
Lotta

Svar: Exakt.. ett fritt och starkt tänk är väldigt viktigt ! Att du blir utköpt sker med 65-70 % säkerhet.. kram
Esmaralda

21 <3:

skriven

Godmorgon kära Es finns chansen att jag finner min soulmate på resan till Grekland ? Kommer det gå bra att vi bor ihop alla eller bör jag ta eget rum för min egen skull? 
Kram 

22 Pia1:

skriven

Det ger sig inte, blir snarare värre. Så jag gjorde det jag inte törs, åkte till sjukhuset IGEN. Men fick tyvärr inte hjälp denna gång heller. Min älskade son fyller år nästa vecka, jag är så förtvivlad att den här (jättefina) sommaren går åt till att ligga och vrida mig i plågor. Stackars barn 💔

Svar: Och stackars dej... kanske någon av bloggläsarna kan hjälpa med råd ? Kram :)
Esmaralda

23 G.H:

skriven

Jag har nog överfört lite på min son;) ... är feg när det gäller för vilda lekar på höga höjder, men om jag inte är med är han vildare hehe...

Är på väg till flygplatsen för att flyga tillbaka i USA, har aldrig känt mig så ledsen över att behöva åka. Sonen ville inte heller och gav bort en av sina bilar till sin kusin ,,, känner mig oerhört sorgsen ...
Finns det någon chans att det blir en flytt tillbaka inom en snar framtid?

Kram:)


Svar: En flytt blir det men jag ser inte riktigt när.. kram
Esmaralda

24 F:

skriven

Något nytt på väg in imitt Liv du kan se kram

25 Smulan..:

skriven

Försöker att inte förmana och ropa akta allt för ofta.

En konstig känsla tanke som att jag är närvarande men ändå inte har kommit över mig flera gånger dom senaste dagarna. Funderar på om det är någon som försöker få kontakt, är det det eller är jag bara slutkörd?

Svar: Det du känner är stöd och kärlek från din ängel... kram :)
Esmaralda

26 Herr-P:

skriven

Klarade sig Katten och mår den bra idag?

Svar: Ja så ser det ut.. kram
Esmaralda

27 Michaela:

skriven

Drömde i natt att jag fått någon demon i mig som hette Patsy och det krävdes att man läste en formel 3 gånger som kostade 3000 kr för att bli botad. Så jäkla märkligt :) Kram

Svar: Ja som man kan få till det.. men det här vara bara en dröm utan betydelse.. det finns ingen verklighetsförankring i detta... jäkla Patsy :) kram :)
Esmaralda

28 Maria :

skriven

Hejsan☀️
Ser du något romantiskt nu i sommar för mig och min käraste Fredrik? Får han tummen ur snart? Kram ❤️

29 T:

skriven

Har min sambo R "karma" med sin mor M som snart är upplöst? Varit en del hos henne under höst och vår då hennes man gått bort förra sommaren. Min intuition säger dock att vi inte ska vara här så mycket framgent utan går in i en ny fas nu och att hon om något år ska flytta från huset. Stämmer det? Tack!!! PS. Vi bor inte i samma stad nu.

Svar: Ja det känns som om din känsla stämmer.. kram
Esmaralda

30 HuldaMaräng:

skriven

Hua, ett sånt dåligt samvete jag får!!
Jag har varit stolt över att jag pratar mycket med mitt barn och de flesta tycker att han är väluppfostrad, men jag har på det senaste märkt att han har lite svårt med nya barn kontakter och även problem att komma in i en lek.
Du skriver att sådana barn far illa. Kan du se om mitt barn mår dåligt?

Svar: Nej jag tror inte han må dåligt... man ska prata mycket med sitt barn.. men inte använda dem som ersättare för en vän.. och man ska inte prata med dem om vuxenting.. och det är bra att uppmuntra umgänge med andra barn och åldersrelaterade aktiviteter... kram :)
Esmaralda

31 Flytt:

skriven

Hej!

Blir det någon flytt snart??

kram

32 AnnaK:

skriven

Kloka ord som vanligt 😊 Har överfört min spindel och getingskräck på båda mina barn. Kan inte sitta stilla om jag ser en geting! Springer som en gasell. Funkar bra....har aldrig blivit stucken 😂

En liiten fråga. Ser vi ut att sälja stugan? Vi drar verkligen åt olika håll jag och sambon och har inget direkt gemensamt och nåt familjeliv finns inte heller då han alltid prioriterar sitt och sig. Så lugnt och skönt när jag och barnen är själv.

Kram 😊

Svar: ja det ser ut som om ni säljer.. kram :)
Esmaralda

33 Erika.F.:

skriven

Det finns många sätt att göra barn rädda. Vuxenprat är verkligen inget för små barn och deras öron. Det är skrämmande att höra en del föräldrar hur de vett och brett prata utan att tänka tanken att det lilla barnet finns i närheten och hör allt. Sedan finns det annat som inte är bra över huvudtaget, det är att hela tiden klistra sig fast vid ett barn som efter lång tid kanske flera år inte våga vara utan en av föräldrarna.

Har sett sådant nyligen och det är också riktigt skrämmande. Ett barn som inte vågar vara utan en förälder och gråter hejdlöst vid minsta lilla förändring, och det är inte klokt hur förstörd ett barn kan bli. En liten gnutta självständighet är bara nyttigt om man börja närma sig första delen av tonåring. Finns mycket att berätta om fel föräldrar gör.

Kram!

34 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag har en såna tur om kärlek?... medan andra har så tur med kärlek... Hur länge ska jag vänta på det?

Har du något tips som jag kan få kärlek?

Ha det bra

Svar: Se dig omkring.. le ofta... rör dig ute bland folk och skaffa dig gärna en ny hobby/intresse.. kram
Esmaralda

35 åsa:

skriven

Hej!
Ja vet att mina föräldrar gjort det o det märker man ett mönster ju äldre man blir faktiskt.

Känner du om jag skulle ha få ett jobb denna månad?kram i värmen Åsa

36 Hönan:

skriven

Nu vill jag ju verkligen prata, även om jag är livrädd. Men vet att detta är något jag måste övervinna. Funderar på om jag borde föreslå träff, eller om jag ska hoppas på att en bra situation för snack uppstår. Är bara rädd för att det isf ska dröja länge eller att jag kommer vara lite märklig nu i början pga rädsla.
Ser du vad som verkar bäst; att planera in en träff, kanske redan idag, eller låta situationen uppstå av sig självt?

Kram

Svar: Planera in... så det blir lite på dina villkor och du får sagt det du vill ha sagt.. kram
Esmaralda

37 åsa:

skriven

Hej!
Ja vet att mina föräldrar gjort det o det märker man ett mönster ju äldre man blir faktiskt.

Känner du om jag skulle ha få ett jobb denna månad?kram i värmen Åsa

38 Virrhönan:

skriven

Hej igen...

Jag hamnade på akuten till slut, ingen stroke som tur va men man målar ju fan på väggen! Är i alla fall hemma nu och stannar nog hemma några dar. Min chef är förstående och det känns bra. Ska försöka slappna av och varva ner men det är lättare sagt än gjort. Nu behövs nåt kul som får mej på andra tankar och gör det hela lute roligare, ser du nåt kul som kommer? Kram💕

Svar: Det kommer inte av sig själv, du behöver göra bra planer... så sätt igång.. kram
Esmaralda

39 Michaela:

skriven

Fråga från mamma som inte vet vad hon skall göra!

Under alla år så har det varit hon/vi som fått ta oss till hennes systrar i Finland annars hade inte träff blivit av. Nu vill de att hon skall komma dit i slutet på Juli och de kompromissar inget med att komma hit först så att de kan flyga tillbaka tillsammans utan mamma får resa själv med panikångest och flygrädsla. Och visst överlever hon det men hur långt skall man sträcka sig för att få ses när de inte gör nånting själva för att det skall ske? Till vilket pris? Kram från oss!

Svar: Hon behöver prata med dem och förklara.. inte anklaga för de går de bara i försvar.. jag får en känsla av att de inte riktigt inser/förstår.. kram
Esmaralda

40 Jennifer:

skriven

Hej. Aj aj känner mig rejält träffad här, jag tror att jag beter mig för mycket som en vuxen med mitt barn. Jag verkar totalt ha tappat barnasinnet, känner mig ofta som en riktig jäkla tråkmåns.

Esmaralda, tror du det kan lyckas med Ashwin? Kram

Svar: Vi föräldrar får lov att vara tråkiga :) Lekandet blir bäst för barnen med andra barn :) Det finns en chans med Ashwin... jag ser inte hur stor.. kram
Esmaralda

41 F:

skriven

Något nytt på väg in imitt Liv du kan se kram

42 Linda:

skriven

Hej Esmaralda!
Just detta ämne tar dagens sommarpratare, David Eberhard, upp. Mycket intressant rekommenderas att lyssna på.
Ser du någon ny kärlek för mig snart? Hur träffas vi i så fall?
Kram Linda

Svar: Ja jag ser en ny kärlek.. en speciell och innerlig... men jag ser inga detaljer.. kram
Esmaralda

43 Mee:

skriven

Jag hade stränga föräldra när jag växte upp. Så jag har ärvt många räddslor från de:(
Hoppas bara mina barn slipper ärva de framöver bara.

Ser du möjligen hur många barn jag får framöver?
kram

44 Ia:

skriven

Hej
Intressant läsning och funderar på vad pappan, som valde att vara otrogen och satte sig själv först, har satt för spår hos barnen
Vill så gärna träffa mannen i mitt liv, och undrar
hur och när träffas vi?

Kram

45 Mim:

skriven

Hej!

Jobb på väg eller dröjer det??

Kram

46 Eiviy:

skriven

Funderar lite kring det där med att barn och vuxensamtal.. Har en släkting som låtit sitt barn delta i vuxna samtal sen tidig ålder och jag har många gånger tyckt det blivit lite väl magstark, att barn inte behöver veta allt osv.. Samtidigt är vår släkt som den är och tyvärr inte den bästa där mycket dåligt hänt.. Så förstår om släktingen velat vara öppen inför sitt barn och påverka i en bättre rikting men kanske tagit det lite för långt? Har alltid tänkt att barnet klarat sig bra och haft en bra uppväxt, men ju mer jag tänker tillbaka så ju mer fundersam blir jag om barnet ändå inte hamnat i kläm.. Vad tror du? Är det befogat med viss oro eller?

Tacksam för svar och ha en fortsatt fin dag ✨

Svar: Det känns inte som om du behöver oroa dig.. kram
Esmaralda

47 Klassreunion:

skriven

Hallå Es!

Nu är det klassreunion på g för mig. Högstadiet. Nyfiken och tänkt pallra mig dit även om jag inte var högst i hierarkin på den tiden. Blir det bra tror du?

Kramis :)


Svar: Ja det tror jag men ta det för vad det är.. kram
Esmaralda

48 Kvinnan :

skriven

Vi ska på utredning i slutet på månaden, för att ta reda på varför jag inte kan bli med barn, kommer dom kunna se varför?

49 F.u:

skriven

Ser du hur länge till vi arbetar med det vi gör nu?

50 Elisa:

skriven

Hej!
Skulle kännas så kul att träffa nån som man klickar så bra med som han på jobbet.. tycker det inte händer så ofta.. känns lite ledsamt då jag snart igen flyttar och inte har så många relationer eller vänner.. har du tips på hur jag kan förhålla mig till detta?
Kram

51 Vända trenden:

skriven

Min mamma är av den rädda sorten. Katastroftänker. Vilket smittat av sig på mig.

...som jobbar febrilt med att försöka vända trenden och inte smitta ner ev. framtida barn :)

Jo förresten! Es: Inbjuden till ett något annorlunda event i starten av september. Känner inte många. Känner att jag ska utmana mig själv och gå dit. Testa 'mingel vingarna' lite. Går det ok? Träffar jag något trevligt? Kramar och ha det gott.

Svar: Insikt är första steget till förändring och det har du.. kram :)
Esmaralda

52 Alice:

skriven

Hej Es

Har du något meddelande till mig från andevärlden?
kram

53 Skrållann:

skriven

Hej!
Försöker att inte överföra mina rädslor och inte vara allt för ängslig men man kan nog alltid bli bättre.
Har varit på en andra träff ang jobbet jag sökte och när jag nu kommer hem har dom ringt och sms:at mig om att jag ska höra av mig. Känner mig lite nervös över deras besked...min magkänsla säger mig att jag får jobbet och då vet jag inte vilket beslut jag ska fatta?! Vad blir bäst?

Kram❤️

54 ängeln:

skriven

Hej! Åh jag som har en sådan ormfobi. Ska försöka tänka på det du skriver men det är så hemskt svårt för jag blir så rädd bara jag ser en orm på tv. Jag vet att mina föräldrar inte har överfört fobin till mig utan den rädslan sitter så starkt inne hos mig och har gjort det så länge jag kan minnas. Varifrån kan min fobi komma ifrån tror du? Ett tidigare liv?

Svar: Ja så kan det mycket väl vara.. kram
Esmaralda

55 CA:

skriven

Hej
Min äldste son var väldigt rädd som barn, han säger, att det är jag som projiserat mina rädslor på honom, men vi hade inte samma rädslor :o)
Kram

Svar: Man kan projicera rädslor allmänt... det måste inte vara specifika.. kram :)
Esmaralda

56 Lilla M:

skriven

Kära Es! Kommer A att vilja prata om jag föreslår det? Känns så fruktansvärt hur det är mellan oss nu, jag står inte ut!! Påverkar hela mig negativt.

57 Fjäril:

skriven

Så sant så ! Hur blir min sommar, kan den bli lugn o stabil?

Svar: Ja den blir hyfsat stabil, bidrag själv vad du kan.. kram
Esmaralda

58 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Det blev många mattor tvättade o en massa trevligt folk ;). Picnick efter det o sen pizza, mums. Efter det lite handlande o där på parkeringsplatsen låg en farbror med sin cykel o ingen hade hjälpt upp honom. Vi gick dit och hjälpte upp honom o det visade sig att hans akillessena ”gett upp”, som han hade fått behandling för. Resten av gänget gick in o handlade o jag stod där o väntade med honom tills taxin hämtade honom. Han undrade om jag jobbade inom vården :D, nå nej, jag är inte alls den typen.. Han undrade hur han skulle ersätta mig, men jag sa att jag kanske kommer in i himlen nu ;).. Nåja, definitivt gjort dagens goda gärning o ger mig själv en klapp på axeln ;D.. Vilken dag..
Kram Skorpan

59 Henrika:

skriven

Hej!
I detta fall måste jag medge att jag är av annan åsikt. Jag har aldrig varit rädd för småkryp, men mina barn har alltid och skrikit till för minsta spindel eller fluga, så jag fått rädda dem från ohyran.

Jag har alltid avskytt att köra bil, yngre dottern fick körkort i mars.Trots tre kollisioner på tre månader och mina usla magnerver älskar hon att köra.

Fartskräck och höjdskräck har jag och aldrig varit tystlåten om det, men speciellt den yngre dottern har åkt i de allra snabbaste och farligaste karusellerna och bara skrattat, medan jag stått och blundat på marken under anläggningen och mått illa. Utom en gång då jag tog mod till mig och åkte med henne i en Indiana Jones-attraktion i Paris (krävdes vuxensällskap). Trodde jag skulle dö, höll krampaktigt tag i solglasögonen som höll på att flyga iväg och räknade sekunderna. Aldrig, aldrig mer.

60 Panik:

skriven

Hej!

Ser du om det blir något jobb snart för mig??

Kram

61 Dahlia:

skriven

Den där fine guiden la han något extra märke till mig? Vad tyckte han?

Svar: Han tyckte om vad han såg... definitivt.. kram :)
Esmaralda

62 Vonna:

skriven

Så är det nog. Mina tre söner har nog varit lite för våghalsiga ibland ändå. Idag hjälper min särbo sitt ex att flytta till annan lägenhet. De hade tidigare ett förhållande för ca 12 år sedan. Jag är lite undrande ändå. Tror du att de har känslor för varandra fortfarande? Jag undrar lite eftersom jag vet att min särbo kan vara flirtig och har svårt att släppa taget.

63 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du något omkring mig, om jag gör nästa flytt själv eller om det nästa gång blir tillsammans med en kärlek?
Kram

64 <3:

skriven

Har jag någon chans om jag överklagar kommunens beslut ?
Kram

Svar: Chansen ser tyvärr inte stor ut... ge inte ut energi i onödan.. kram :)
Esmaralda

65 Norrländskan:

skriven

Halloj! Ja jisses... Jag hade hönsföräldrar deluxe som ville så väl men som oxå fick mej än mer försiktig... Tur att mönster är till för att brytas...

Här har det vardagslyxats idag... En sväng på köpcentret, manikyr och trerätters lunch... Minsann! Något kul i sikte i mansväg? Kanske festen i september eller innan dess? Eller inte alls... Bjässekram 💕


Svar: Låter som en alldeles perfekt måndag ! Något bra innan september bör ske.. kram :)
Esmaralda

66 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Hur ska jag tolka grannens beteende?

67 Cattis:

skriven

Hej bästa Es!
Du har så rätt i vad du tagit upp i dagens ämne. Jag försöker att inte överföra mina rädslor på barnen men det är väldigt svårt när det gäller insekter, och då har jag ändå bott i Afrika.

Jag undrar hur det står till med min Harri? Jag har försökt samarbeta så mycket jag förmått under våren angående att förändra min situation inom arbetet. Har startat eget och ska även söka annat jobb också men nu när jag började semestern känns det som om all ork tagit slut och jag orkar inte företa mig så mycket som jag borde. Ser du om det kommer hända något snart?

Kram
Cattis

Svar: Du ska veta att Harri verkligen ligger i.... fortsätt samarbetet .. visualisera och ladda energi.. kram :)
Esmaralda

68 Raggarbruden:

skriven

Så sant så sant!

SOS! 🚨😜🚑 Vart tusan är alla härliga killar?! Något på ingång eller är det torröken i sommar. Tur att vänskaps- och familjekontot är välfyllt. Men lite råhångel som under tonårstiden längtas det efter!!

/RB

Svar: Hånglet kommer och det ska inte dröja länge.. och blir dessutom riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

69 Marja:

skriven

Hej Es

Ser du något kul som händer mig snart?
kram

Svar: Ja det kommer hända en hel del.. men gå det tillmötes genom mod och bra val.. kram
Esmaralda

70 Vilsen:

skriven

Har O känslor för mig?

71 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser han ut att vara helt tillgiven att Älska henne?
Ser det säkert ut att de flyttar ihop?
Kram

72 JullisW:

skriven

Älskar dina inlägg med sådana här tänkvärda tips. Det ska jag ta med mig till den dagen jag får egna barn <3


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: