Din resa genom livet....

Att ha tillit och tro på sig själv kan vara en  lång resa.

Somliga har det med sig från början och andra får kämpa rejält.

Gör alltid upp en väg mot ditt mål – en väg som är din egen individuella och som passar dig. Kopiera ingen annan i detta.  Du kan så gott som allting om du bara  gör det på ditt eget sätt

Och när du tar tag i din resa – då kommer du att ha universum med dig.

 

Universum är fyllt av kärlek och goda makter och strävar mot  glädje och lyckande.   Fyller du dig själv med samma sak – då arbetar ni tillsammans.

Stanna upp då och då och lyssna av din magkänsla.  Den brukar sitta inne med sanningar – om du bara tar dig tid att lyssna.

 

Säger din magkänsla att nej, du skulle inte fortsätta som kassabiträde på  ICA utan du skulle bli sjuksköterska… då ska du noga lyssna.  Det finns hela tiden vägar att gå, det gäller bara att  hitta dem.

Säger magkänslan att  du lever med fel  partner… då ska du lyssna för hade det inte funnits en grund i detta så hade inte magkänslan knackat på och meddelat sig

När du skapar de förändringar som du behöver i ditt liv  – då har du universum med dig.  Våga släpp kontrollen och följ  intuitionens väg. Facit av detta kanske inte alltid blir exakt som du tänkt dig men du vågade och i detta har du vuxit rejält & öppnat dörren till något nytt.

 

Det gäller att greppa tilliten och hålla den kvar för det är meningen att vi ska uträtta somligt i våra liv. 

Tillit till sig själv och universum öppnar nya dörrar, lägger grunden för kreativitet och ett positivt tänk  &  det blir ett stark och positivt flow. 

Rädslan för det nya krymper och tafattheten inför livet minskar när vi  lever det så  som vi vill leva det.. på egna villkor och med egen livsglädje i hjärtat.

 

Kasta ut din boll i universum – och den kommer tillbaka.

Det kan dröja…  men den kommer.

Ibland  kan du  då fånga den som en lyra och ibland  blir den skruvad och hård – men den kommer  tillbaka och då har den ett budskap till dig.

Man vet att man är på rätt väg om man vågar släppa kontrollen och känna in en balans & frid.. en  genuin livsglädje som  har positiv påverkan på de val vi gör.

Att hitta sitt eget inre flöde är inte en  walk in the park… det kräver mod och träning.

Gå inte omkring och känn som om livet är ute efter dig och bara väntar på att ge dig en smäll på käften. För då attraherar du det negativa. I detta kommer inte  vare sig glädje eller inre frid.

 

Tänk  istället att livet vill dig bara  gott.

Du är den viktigaste i ditt liv och du har massor av makt inom dig. Makt att påverka, makt att tolka positivt.

I detta hjälper dig livet och universum. Utan tvekan.

Universum svarar med det som du sänder ut… sänder du elände så kommer bollen med elände tillbaka,,,, sänder du glädje så kommer bollen med glädje tillbaka.

Det bor en urkraft inom oss alla med kapacitet – den är vi skyldiga oss själva att finna … den ska vi ha som vår ledstjärna….vi ska fylla oss med goda tankar om oss själva och vi ska inse att vi är kapabla att skapa alla de förändringar vi vill ha i vårt liv… vi ska gå ut och leva våra drömmar… och när vi tar steget, då är universum med oss.

Det går inte an att sitta och tugga om vilken otur man har, att allt blir fel, att alla andra får allt men själv får man bara elände… för tänk dig själv hur den boll ser ut då som kommer tillbaka från universum !

Just det, ännu mer elände !!

 

Kram & kärlek

1 Marie:

skriven

Hej
Du skriver ofta om att man ska våga och det var precis det jag gjorde. Jag gick på en intervju, utmanade mig själv från det trygga och bekväma som jag just nu befinner mig i. Det kändes bra, så nu får vi se vart " bollen rullar". Om det blir nytt jobb med nya utmaningar. Det känns iallafall upplyftande och kul. Vi får se var det leder.
Ha en toppendag / Marie

Svar: Stort lycka till... det kommer bli bra :) kram
Esmaralda

2 Tekla:

skriven

Hej!

Jag kastade ut bollen och skickade iväg en jobbansökan. Min första och jag blev kallad på intervju. Intervjun gick bra tyckte jag och jag börjar fundera om jag skulle få jobbet skulle jag vilja lämna mitt nuvarande jobb. Det nya jobbets uppgifter kändes positiva och personerna där fick jag bra vibbar av. Det jag funderar över är om jobbet är så ensamt som jag upplever det? Idag jobbar jag på ett ställe med 200 i personalen och totalt 1000 personer dagligen i rörelse där. Jag har dock känt mig så dåligt behandlad där jag är nu och därför vill jag söka nya möjligheter. Kanske högre lön. Vad tror du Esamarlda? Skulle jag trivas på nya stället?

Kram

Svar: Känns inte som om du är riktigt redo att lämna nuvarande arbetsplats... kanske ska du avvakta ett tag till... kram :)
Esmaralda

3 J:

skriven

Hej varför ringde M mig? Han har ju visat att han inte vill ha nån kontakt med mig innan och efterått!
Kram

4 Sus:

skriven

Hej
Jo så sant men lätt är de inte...
Och så är det det där med allt man inte kan påverka...
Love sus

Svar: Ja, men genom att skapa egen förändring påverkar man mer än man tror.. kram :)
Esmaralda

5 Mimlan:

skriven

Haha, exakt så jag gjorde!;) från kassabiträde på ICA till sjuksköterska. Nåja, snart sjuksköterska, jag har kommit halvvägs! 😊
Jag känner själv hur jag blir tryggare och starkare i mig själv även fast jag har mycket kvar att jobba på. Men jag vet också att jag har potential och vad jag vill uppnå med mig själv och livet.

Det hade jag aldrig insett utan en push från dig, Es💞
ser du om tentan kommer gå bra nästa vecka?

Stor stor kram!

Svar: Vad glad jag är för din skull.. och du kommer i mål.. ingen tvekan.. ser ut som om tentan kommer gå bra.. kram :)
Esmaralda

6 Lotta:

skriven

Jättebra inlägg och så viktigt. Jag brukar känna när det är dags för förändringar, när någonting är klart och det inte finns mer att ge eller hämta. Börjar känna så för mitt jobb nu, men samtidigt vet jag att det nästan är omöjligt för mig att få ett nytt jobb eftersom jag inte är ung längre. Ser du något om min jobbsituation. (legat sömnlös inatt och oroat mig tyvärr)

Kram L

Svar: Ja det ser ut som om det kommer en öppning... grubbla inte för mycket.. kram :)
Esmaralda

7 Helena Ir:

skriven

Ja,det kräver mod och träning..
Själv har jag kastat iväg en del snöbollar under livet..sen får jag höra att jag haft en hel del otur livet igenom..Allt kan nu inte bero på mig,kan jag tycka.. Lamslagen,har jag därför varit i perioder. Fast jag måste säga,att jag sänder ut en hel del goda energier..och det borde komma gott tillbaka :)

Kanske vi blir några som fikar efter gymmet idag..jag försöker dra ihop några kvinnor som tränar samtidigt..att även kunna ta en fika efteråt..De jag frågat vill gärna hänga med :)..

Idag fyller "lilla" 24 år..<3 min lilla alltså :) Ingen annan är givetvis liten vid den åldern !! :):)

Ha en fin fredag :)

Kram <3

Svar: Mysigt med fika ! Grattis till 24 åringen :) Kram :)
Esmaralda

8 Solen:

skriven

Ja det är svårt att vara stark och tänka positivt i alla lägen. Även om jag oftast är stark, positiv och tror på magkänslan...kan det ändå komma perioder när man tvivlar på sin förmåga. Kan jag någonting? Vad vill jag? Åt vilket håll ska jag gå?
Just nu står jag mest och stampar och min magkänsla är att jag måste vänta ut en massa händelser för andra innan jag kan få positiva nya händelser i mitt liv. Känns frustrerande.
Får försöka se det positiva som trots allt finns just nu också...men vissa dagar blir man bara trött.
Sol ute i alla fall och det gör alltid att allt känns lite lättare.
Kram

9 <3:

skriven

Godmorgon kära Es tog inte chansen igår och åkte som jag trodde att jag ville. Vad dum jag kanske var nu som inte tog chansen med M. Han skrev att jag måste ta chanser i livet. Blir besviken nu på mig själv...
Kan jag glömma honom nu ?
Kram

Svar: Det fanns en mening med att du inte åkte... känn frid i detta, du fattade rätt beslut. kram :)
Esmaralda

10 The G:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för detta inlägg. Mottot idag blir att försöka att vara positiv!! Livet är härligt.

Du sa att det kan bli bra men också slå fel. Nu har jag en känsla att det kanske slog fel, inte mot mitt håll. Vacklar han i det han känner? Eller är det befäst? Kommer det att komma en bra förändring åt mitt håll snart blir det med honom eller någon annan?
Kram

Svar: Jag tror inte det kan bli någon annan förrän du släpper känslorna för ditt ex och går vidare.. och då menar jag inte att släppa rent praktiskt utan framförallt känslomässigt.. kram :)
Esmaralda

11 Virrhönan:

skriven

Känns som att dagens inlägg gick rakt in i hjärtat. Vaknade med en konstig känsla i magen idag och jag vet inte vad den betyder. Men efter en turbulent vecka så kanske saker och ting börjar falla på plats i alla fall när jag tänker på ditt inlägg idag och jämför med vad jag gått igenom under veckan. Jag börjar se fördelar och även tänka längre in i framtiden. Tanken på en utbildning har ännu en gång börjat spira men där ekonomin fortfarande är ett hinder, hoppas på att komma på en lösning där, tänk om en vinst kunde dyka upp lite lägligt :-)
En känsla i magen jag hade och som jag var säker på var att jag ville träffa snyggingen, ibland känns det så starkt och jag kan inte förstå varför. Känner vi likadant vid dessa tillfällen när det känns som starkast? Hur går hans tankar?
En härlig fredag önskar jag att du får och även en härlig helg. Kram

Svar: Med bra planering kommer du att kunna gå din utbildning och den blir till stor glädje för dig ! Kram
Esmaralda

12 Rebecca:

skriven

Ja det påminner om attraktionslagen. Jag tror till viss del på den. Jag har blivit bättre på att vända allt till något positivt och tänka att allt som händer händer av en anledning och att det är för mitt bästa, även om jag inte kan se det just nu. Till exempel om jag missar tåget så var jag nog inte menad att ta det tåget. Jag är alltid på rätt plats vid rätt tillfälle :D

Svar: Exakt.. bra tänk !! Kram :)
Esmaralda

13 Bh:

skriven

Brukar tänka att livet är som en kaka
1. Man tillagas
2.Man växer, gror i livet(ugn)
3.Man äts med glädje, ångest, tillförsikt, vad man nu väljer att äta kakan(livet ) med för känsla.
4.Le och må bra!!

Händer det något romantiskt i helgen?💕, mycket nytt folk i stan i helgen👍😄.. livet leker. Men kallt som fan -20 grader nu🙄😬. Kram

Svar: En bra liknelse !! Det är attans så kallt men lite romantik kan det bli om du har antennerna ute.. kram :)
Esmaralda

14 Jossan:

skriven

Sista meterna kvar sen är jag på jobbet.. det är äntligen fredag och bara 1 vecka kvar till lovet! Det har börjat snöa lite..

I veckan läste jag en artikel att socialdemokraterna vill stänga alla religösa friskolor. Jahapp så då kanske jag blir arbetslös!

Mitt kusinbarn säger att hon ör medial. Så jag fråga henne vad hon säger om barn i min värld och hon svarar att jag kommer få 2 tvillingflickor och 1 pojke..

Känner du samma?

Nä om 40 minuter ska jag ha samtal med 3 tjejer som ständigt hannar i konflikter.. älskar konflikthantering.. men det tillhör jobbet

Kram

Svar: Jag ser ju barn för dig... kanske inte tvillingar utan mer att två barn kommer tätt... kram :)
Esmaralda

15 Gunilla i Oxd:

skriven

Va fint skrivet Esmaralda! 💕🌷

Jag brukar tänka på att försöka sända ut så mycket god karma jag kan..God karma ut - God karma in! 🌷💕
Har varit rejält sliten ett tag igen..men nu börjar jag borsta av mig på axlarna o resa mig igen! Det är rätt hårt att vara egen företagare, speciellt i frisörbranschen, där du alltid ska va kreativ, trevlig, initiativrik ..mm mm✂️
Men nu går vi mot ljusare tider..☀️O jag planerar min 50 årsfest för fullt! En fest med alla de sorters människor som jag mött under mina 50 år på jorden..Kul med en rejäl blandning på folk, sött & salt ..brukar bli kul!!

Nu ska jag försöka ta mig igenom veckans sista arbetsdag, med min helvetiskt onda nacke! Blev påkörd bakifrån på Maxi parkeringen av en blådåre...o det känns bara etter mer i nackskrället! Tur det är helg !

Kram o ha en skön härlig o förhoppningsvis solig helg!☀️💕🌷
Du är bäst!

//Gunilla i Oxd

Svar: Det blir en läcker fest !! Whiplash skador är inte att leka med... kram
Esmaralda

16 Skorpan:

skriven

Klart som korvspad o så svårt. Att ha tillit till att livet bär, det ärnog det viktigaste. Kastar jag ut ”eländesbollen”? Nä det gör jag inte, om inte ”glädjebollen” heller ;).

För tillfället flyter jag bara med... Går till jobbet, kommer hem, värmer maten i mikron o ser på tv. Wow, så trist det låter, o är, men har ingen ork till annat just nu. Våren o cyklandet o värmen o ett nytt jobb sätter säkert sprätt på livsandarna, tror jag. Eller?

Idag hemma men jobbdatorn med, måste i nåt skede kolla mailen.. Annars blir det till att skriva nån ansökan, så jag kommer steget närmare nya jobbet :). Nån hjälp från talismanerna här Es? Lever de ännu? Kan inte påstå att jag känner nåt så..

Önskar alla en fin dag!
Kram Skorpan

Svar: Jodå, det kommer en hel del som sätter sprätt på livet ! Talismanerna lever men kan ha tappat lite i energi.. i alla fall en av dem... men de jobbar för att ge dig styrka till förändring.. kram :)
Esmaralda

17 Tingeling :

skriven

Tack för dessa ord. En bra påminnelse. Och jag försöker tänka på det. Jag har ju en slags dröm. Och funderar på om jag ska vänta i ett år. Jag har så mycket annat jag vill göra och uträtta som kräver lite mer pengar. Jag ska ta tag i saker under detta år och söka utbildning nästa höst. För jag har planer för den utbildningen med, som att läsa en termin i ett annat land och praktisera i ett annat land. Jag ska förbereda på det, som att läsa engelska 7 eller om det är 8. Har ju försökt detta till i vår men bara stött på hinder. Ska kanske kolla med min chef om min arbetstid, om den kan ändras. Har mycket att fundera på. För som du skriver, bara man vill så går det... Problemet är väl om jag inte kan lyckas ta med mig min dotter till ett annat land? Men om jag går in för det, så kommet det gå, kan du se oss bo en termin i ett annat land när jag pluggar?

I dag är det freeedag!! Skönt. Och vi är friska denna helg. Kanske går på bio tänkte jag!

Kram!

Svar: Ja jag kan se dig en period i annat land... ha en god planering och det kommer att bära.. kram :)
Esmaralda

18 Therese:

skriven

Tack snälla ni för alla kommentarer på min gästblogg igår. Det gör mig så glad. Kram och önskan om en fin helg för er alla.

19 Aa:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för inlägget! Det var jag som ville ha det. Viktiga ting!

Hur stor ser möjligheten ut att det blir något riktigt seriöst mellan han och mig igen?
Kram


Svar: Härligt... och nej, som sagt var, du bör absolut ta dig steget vidare nu... kram :)
Esmaralda

20 Skytten1:

skriven

Ja,det är nog sant att man ska försöka tänka positivt. Har 2 talismaner men känner inte att de hjälpt mig de jag bad om. Har dom nån verkan nu?

Svar: De kan verka i det dolda och ha en agenda som är bra för dig.. även om du just nu inte själv märker av det.. kram :)
Esmaralda

21 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Önskar dig o familjen en skön dag. MG jobbar väl för fullt? Det är ruter i honom, minsann. Kunde skicka lite hitåt ;).
Kram Skorpan

Svar: Jajamän.. MG jobbar så svetten lackar !! Kram :)
Esmaralda

22 J:

skriven

Så är Det, man måste våga för att vinna.

Jag vet att jag kommer gå en ny väg karriärsmässigt någon gång, men jag vet verkligen inte hur eller vad. Jag är bra på det jag gör Nu, men förutsättningarna är sådär.

Ser du någon liten ledtråd?

23 A:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har ändå en känsla att någon ny kan dyka upp här ganska snart, tror du på det? Men något som blir bra och seriöst ?
Kram

24 Solstjärnan :

skriven

Hej 😊

Tänkvärda bra ord.Tack😊
Det är inte alltid så lätt att ha tillit o tro på sig själv.

Men man får försöka göra sitt bästa..
Ibland känner man att det är så gott som omöijligt men det är nog helt klart något man får jobba vidare på.

Osäkerheten och funderingar kommer nog alltför lätt upp.
Frågor som : blir det bra/ bättre? om jag.. undrar vad hen tänker..osv osv.

Funderar och därför frågar igen: har C känslor för mig ?

Det är Fredag idag!!!!
Jippiii!!

Ha en bra dag.😊
Kram Solstjärnan ⭐

25 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda
Ja det är nog så man ska göra! bollen som kommer Blir bra. Försöker med detta. Se glädje i det lila oftast! Fast man har mitgångar då och då!
Ska på After work i kväll! 😃👌trir du kvällenblir bra?

Svar: Ja jag tror det blir en bra kväll.. kram :)
Esmaralda

26 EPM :

skriven

Så sant.
Det är läskigt, men när man väl tar steget och kastar sig ut i nåt man inte har ett facit på så är det en sådan luftig lättnad.

Jag får närhet nu, utan krav. Det är skönt... Känner han samma sköna känsla som jag?

Kram

27 Madeleine :

skriven

Jag lyssnade på min magkänsla och lämnade min dotters pappa för att han var inte bra mot mig eller vårt barn. Men nu känns det som jag har svårt att släppa in män. Jag hittar på anledningar till att inte dejta med dom länge.
Kommer jag träffa kärleken igen?
Och kan du se när?


Ha en solig dag :)

Svar: Du har inte varit redo och du har inte träffat rätt... ge dig själv mer tid... ha ingen panik.. kram :)
Esmaralda

28 I:

skriven

Oj vilken fin text! Perfekt start på helgen! :-) trevlig helg!

29 Monja:

skriven

Bra inlägg!! Jag står beredd att sälja något jag inte behöver,går det vägen? Jag kan då dryga ut min usla pension och unna mig att leva gott. Lyckas mina planer??
Trevligt veckoslut alla!

30 Jessica:

skriven

Es,

kommer 30 day plank challenge funka?
Kommer det bli någon skillnad med min kropp?
Kommer jag bli lite starkare och smalare?

Kram :)

31 B:

skriven

Godmorgon 💛☘️ Den där G, blir alltid så glad lugn trygg bara genom att han skickar en bild.. kan du se om vi träffas igen? Eller varför jag inte "har gått vidare". Tusen tack..

32 Mirre:

skriven

Älskar denna typen av inlägg! Mer sådana här🌟
Ikväll ska jag ut och festa lite med en vän, sedan förmodligen på dejt med en kille på söndag.. Ser du någon varning kring helgen, något jag bör vara uppmärksam på? Eller är det bara att köra😃 kram❤ och trevlig helg till er alla!

Svar: Kör du på... lita på din egen känsla.. och framförallt, ha kul :) kram
Esmaralda

33 Madeleine:

skriven

Till slut kanske allt löser sig! 💫 Har han dåligt samvete för de hårda ord han skrev? Kommer han säga förlåt någongång?

Ha det gott.

34 h:

skriven

Hej!
Bra blogginlägg..
Jag har nu vågat tagit steget efter flera år med samma arbetsuppgifter att söka en ny tjänst på jobbet. Det är stort för att vara mig.
Får jag tjänsten så är det meningen..glad att jag bara våga ta steget att söka nytt.
Nästa vecka får jag besked😊
Kram!

35 H:

skriven

Fint skrivet.
Livet känns så svårt ibland bara. Är inne i en sån svacka... Barn, man, familjepussel... men mår så dåligt emellanåt och är så utmattad.
Ser du när det kommer ljusna en smula och hur jag bäst kan ta mig dit??

Kram!

36 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Vilket bra inlägg och tänkvärt, bara att kämpa på och tänka positivt, även om det tar emot ibland, så är det.

Har 2 talismaner, känns som om de verkar fortfarande, men när vet man att det är dags att köpa nya?

Dröjer det länge innan du har nästa storhealing?

Kram o ha en fin helg!

Svar: Man vet inte riktigt säkert.. det är en känsla bara.. så du för känna in de du har... kram :)
Esmaralda

37 Lydia💕:

skriven

Bra skrivet som vanligt här svårt när man känner sig lurad och bedragen så länge och man har svårt att få tillbaka självkänslan och känna sig vacker igen det jobbar jag med varje dag svårt som tusan är det förra sommaren blev lite kär i en man och det rann ut i sanden pga avståndet men jag kom ihåg att jag kände mig vacker och glad och jag försöker så gott jag kan
Undrar om det vänder snart ?
Lydia💕

38 Jennifer:

skriven

Hej, stämmer säkert allting men ärligt talat är jag inte mottaglig för något sådant där, jag orkar inte.

Livet har varit så tufft o skit, orkar inte tänka att universum är god och hjälpsam då det händer så så
mycket skit och ondska i världen.

Och detdär att den som hjälper sig själv får hjälp av universum, är bara bullshit enligt min mening. Att universum är med....nope.

Svar: Se det som ditt eget universum... om du hjälper dig själv blir du starkare och mer kapabel och du går vidare och hittar nya lösningar.. kram
Esmaralda

39 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.
Solen skiner. Har du något hopp att ge mig,
När sonen fyller 3 år som han blir nästa år. Ser jag ut att fortfarande vara själv då? Eller är jag i ett stabilt förhållande då?
Kram

Svar: Det kommer ett fint förhållande men jag kan inte säga när.. kram
Esmaralda

40 Linda:

skriven

Så passande att läsa detta just idag, fick just veta att jag inte fått jobbet jag sökt. Var på intervju, allt verkade så bra. Jag hoppades att det skulle vara min tur denhär gången, ja jag nästan trodde på det. Men nej... Det är sällan jag gråter numera, men just nu faller tårarna, kan inte ens förklara frustrationen och tomehten man känner efter man får ett nej efter ett nej efter ett nej. Kankse man får komma till insikt att man inte kommer att lyckas heller. Magkänslan har sagt länge att jag är på fel spår, ändå lyckas det inte.

Hoppas ni andra har en bättre start på fredagen!

Svar: Du prövas och du ska inte ge dig.. sök vidare.. det kommer att lyckas och det kommer bli riktigt bra.. kram
Esmaralda

41 åsa:

skriven

Hej E!
Underbart skrivit idag. Tack Tack !
Ska jag sälja kristallkronan.
El kommer det in tillräckligt m pengar på det andra jag ska sälja?
Ha en fin helg kram Åsa

Svar: Ja, en del kommer in.. kram
Esmaralda

42 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon..
Vilket superbra bloggämne..
Du fick med det som är viktigt och detta är viktigare än allt.. Att vara i sitt eget liv med med glädje.. Att bara vända ryggen till missnöje avundsjuka och girighet..
Att ge kärleken till sig själv sitt eget liv och till sina celler.. Vilken harmoni och lycka som sprids i kroppen.. Ibland är det svårt när man har fastnat i ett mönster eller när man har många negativa och mörka krafter runt omkring sig.. Men exakt som du skriver är det bara den enskilda personen som kan låta ljuset glädjen och kärleken få fäste i själen kroppen. Då sänds det ut i kroppen och vi signalerar till andra att här finns en glad vänlig och empatisk person att umgås med.. Magi.. Och glädje fyllda saker händer hela tiden..Häromdagen kom det människor fram och ville fota glädjen jag sänder ut.. De fotade mig med dem och sa att de skulle bevara glädjen när de kom hem.. Jag blev så glad.. Tänk vad det händer.. 💕

Nu önskar jag er på bloggen en kärleksfull dag.. Änglarna är ju alltid med och jag tackar alltid parkeringsänglarna när jag ska parkera.. Och det finns alltid en ruta kvar till mig..

Kram till Esmaralda och en glädje fylld hundar till MG..

Svar: ja du har verkligen förmåga att sända ut glädje och positiva energier... och det var härligt att träffa dig irl.. när du besökte Nettan ... MG skickar massa pussar... han har varit på jobb hela dagen och ikväll kommer några av hans favoritmänniskor på besök.. kram :)
Esmaralda

43 f:

skriven

Hej esmeralda undrar hur ser min karriär ut, ser du mig göra något val som förändrar den situation jag är i nu? Som får mig bli lycklig. Kram

Svar: Ja jag ser dig göra ett val som innebär att du spårar rätt.. kram
Esmaralda

44 Sherin:

skriven

Es, den rätte för mig när och hur träffas vi? Något särskilt sammanhang att ha ögonen extra öppna ?

45 Michaela:

skriven

Superbra inlägg Es! Jag försöker o försöker o försöker. Jobbar vidare med psykologen på att tänka positivt mm. Drömde i natt igen om att jag träffade en kille som det klickade starkt med. Två ggr nu på kortare tid. Vet inte om det betyder ngt.

Hoppas att MG är tillbaka som boss på jobbet och att ni alla får en fin fredag! Kram!

Svar: Du jobbar på jättebra... och det gör MG också.. i dag har han varit på jobb hela dagen.. kram :)
Esmaralda

46 Lämna:

skriven

Ska jag våga ta steget och flytta ifrån min man? Jag har varit så olycklig i många år. Men vi har tre små barn tillsammans. Terapi har inte hjälpt. Kommer han bli snäll, eller är det fel att jag lever på hoppet och stannar kvar?

Svar: Du har ju redan ett facit.. genom terapi och många år... ta det till dig.. kram :)
Esmaralda

47 Hedwig:

skriven

Jag tycker att en av de mest komplicerade frågorna i livet är huruvida man själv kan påverka det. Alla har rätt till lycka och borde kunna förverkliga sina mål. Samtidigt verkar det finnas så mycket negativt omkring oss, både från universum och makthavarna som verkar ha en helt egen agenda, att det ofta knappast går. Sedan beskriver ens horoskop redan i detalj vilken roll man ska spela i sitt liv och verkar mycket alltså redan varit förutbestämt. Att ha en dålig hälsa och/eller en dålig ekonomi är främst receptet för ett mödosamt liv. Även mitt liv ser faktiskt inte alls ut som jag skulle vilja ha det och jag funderar ibland om jag ska skylla på mig själv eller på omgivningen för jag såg i en regression att jag även som själ inte alls ville leva detta liv som redan såg ut att bli jobbigt och ville bli född på ett annat ställe med mer harmoni.
Samtidigt ska man visst vara sin egen skapare så mycket som möjligt. Om vi skulle hjälpa varandra mer och skulle lita mindre på auktoriteter skulle det också hjälpa en hel del tror jag. Om man lyckas med att få mer positivitet i sitt liv främst utifrån sin egen styrka då har negativiteten mindre chans. Om vi skulle göra det kollektivt då kunde mörkret till stor del försvinna och skulle det bli en riktig vändning mot mer frihet. Livet är ett komplicerat samspel.

Svar: Ja, att ha mer tillit till sig själv och mindre när det gäller auktoriteter.. skriver jag under på. Sjukdomar.. såväl fysiska som mentala finns.. de är ju naturligtvis inget straff utan något vi behöver uppleva... hur fel det kanske än låter... man kan bli fri på olika sätt och var och en behöver hitta sin egen väg... kram :)
Esmaralda

48 PiaS:

skriven

Hej Es,

När jag läste bloggen idag så fick jag blandade känslor.
Håller med om att mycket av hur vi upplever det som händer i våra liv och runt omkring hos handlar om hur vi tolkar, ser på det, väljer att lägga fokus på, det positiva eller negativa. Det är bra att inse att jag kan ha ett val att förändra mitt liv men dock det som provocerar mig lite är det med att allt som händer är av en anledning och att vi själva bär helt ansvar för vad som händer och sker i våra liv (sjukdomar, olyckor, ensamhet etc.)Att vi själva har tänkt eller frammanat detta genom hur vi känner (Attraktionslagen etc.)Och skulden läggs helt på dig som enskild, men ibland kan det vara så att vi inte kan styra eller påverka det som händer i våra liv och att det är ok att vara nedstämd, ledsen, arg utan att skuldbeläggas.
I samhället idag är det just så mycket fokus på lycka, vara lycklig, att lyckas, vara lyckad, att vara positiv. De mörkare sidorna av livet och våra mer negativa känslor ses som "fula", något dåligt. Men livet är väl både ok? Yin och Yan?

Men nu är det T.G.I.F och solen skiner, även om det är kallt.

Kram PiaS

Svar: Nej vi bär inte ansvar för allt elände som händer oss... men NÄR vi drabbas,.. då kan vi hantera det som sker på olika sätt... det är viktigt att få må dåligt... men att sedan resa sig.... kram :)
Esmaralda

49 AnnaK:

skriven

Måste bara fråga om du har nåt tips om hur man håller sina förmågor avstängda? Är inte redo för massa andebesök. Har blivit så rädd hemma också.....vill inte se nån när jag går på toa på natten eller så 🙈

Kram 😊

Svar: Skriv ett brev till andevärlden och låt det ligga fram.. samtidigt så säger du ifrån bestämt när du får nästa besök att de inte är välkomna,,, att du inte mår väl av besöken och det brukar räcka för det allra mesta... kram :)
Esmaralda

50 Mee🌸:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer någon kärlek som tar mig med storm ? Eller är det något som mer kommer att växa fram?
Ser det ut att dröja många månader?
Kram

51 Helena Ir:

skriven

Tack från mig och 24 åringen :)

Kram :)

52 Skorpan:

skriven

Es, är det rätt i tiden att helt glömma det jag jobbat tidigare med och sadla om? Finns det intresse för mig som inte har utbildning, men nog intresse att börja från scratch och arbeta mig uppåt? Förmår mig faktiskt inte att söka liknande jobb som jag nu har, det känns som om jag går bakåt i utvecklingen ju och det vill jag inte.. satte iväg en öppen asnökan, får se om den faller i god, eller ond, jord ;).
Kram Skorpan

53 Catarina:

skriven

Det var jättefint o starkt skrivet ❤️ Läste vartenda ord o lät de sjunka in medans jag tuggade i mig frukosten. Så sant. Jag tror det funkar så.
Och att just detta är mitt problem nu då jag är mitt i en livskris med sorg, förvirring, ensamhet o kämpar för att ta mig igenom minsta småsak för att må bättre, landa i det ofrivilligt nya. Jag har svårt för förändringar o behöver mer tid att processa. Det är en utmaning när allt ska gå så fort o folk retar sig på att man är låg o då drar man sig ju undan ännu mer för att man känner sig ännu mer ensam o missförstådd. Det känns som universum släpper taget om en när man går igenom en svår kris efter sorger o smärtsamma händelser. Så det kändes hoppfullt att läsa just detta 🙏💖 kommer jag gå hel ur det här o känna glädje igen..? Tack för fint inlägg. Kramen

Svar: Jadå, du kommer läkas och bli hel och känna din styrka... utan tvekan.. kram :)
Esmaralda

54 Erika:

skriven

Bra skrivet!

55 Lisa:

skriven

Hej

Försöker att tänka positivt men tyvärr går inget min väg. Söker arbeten hela tiden, även de jobb under min kompetens men blir inte ens kallad till intervju. Börjar undra om något är fel, tycker att mina cv och personliga brev är adekvata.
Vad gör jag för fel, kan du se det ?

Vänligen Lisa

56 Elisa:

skriven

Hej!
Är han mer intresserad av mig än som vanlig student?
Kram

57 Vv❤:

skriven

Hej esmaralda

Har ardi älskat mig och kommer han älska mig sen?

Kram

58 Funderingar :

skriven

Hej Esmaralda.
Är det större chans att jag möter kärleken inom 1-2 år
Eller är chansen större att det dröjer 3-4 år?

Hur stor är chansen att jag får ett andra barn innan jag är 31 år?
Eller är ser det troligare ut att det inte blir förrän jag är 32-33?
Kram

59 Tisa:

skriven

Din text låter hoppfull! Hopp, precis vad jag behöver.


Han kommer imorgon. Vi är bara vänner, men kan det bli något?

60 Lunora:

skriven

Hej
Magkänslan är viktig att lyssna på, men ibland undrar man om den dömer lite väl fort.

Letar nytt jobb, tror du att jag har ett nytt jobb efter sommaren? Vore så skönt!

Fredag och sol, härligt!
Kram

Svar: Ja man måste lära sig sin magkänsla... ibland kan andra känslor ta över och då blir det ju fel.. kram
Esmaralda

61 Carin:

skriven

Det är som när man utbrister ”VAD VAR DET JAG SA!” Och av 99 fall av 100 är det i negativt syfte. Ja, ofta kan resultatet bli densamma hur länge som helst. Men tror man på någonting så kör på! Ibland kan man behöva justera, så länge som grundidén finns kvar!

Trevli helg!

62 Mee:

skriven

Hej Es

kommer det något bra snart min väg?
kram

63 S:

skriven

Många gånger så vet jag vad jag vill och vad jag tror skulle vara bäst för mig men som just i läger jag är nu så är jag fast i det praktiska, med huset och barnen. Och kan inte låta bli att tänka vad andra kommer tänka och hur barnen kommer må om jag gör det val jag funderar över. Men du säger att det löser sig och livet vänder för mig till det bättre och det tror jag starkt på. Jag är bara inte där än...
Kram och trevlig helg!

64 Mini me:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag fick min lön och jag hade räknat med en del mer. Jag blev förvånad över att det blev så lite. Nu har jag fått lite ändrade arbetstider.
Kommer min inkomst att bli högre så pass att jag känner att jag har och att det blir lite extra över?
Hur ser det ut ekonomiskt framöver?
Kram

65 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag får lite ångest när jag tänker. Som sagt så vill jag ju så gärna leva familjeliv och först och främst nu vara i en relation. Jag har tidigare så många år levt ensam. Jag känner att jag landat och är jord för familjeliv.

Jag har ett barn sedan tidigare. Nu är jag 28 men blir 29 i år, jag får ångest om jag inte ska få börja leva det liv förrän om kanske 3 år kanske 4?
Vad tror du kan det dröja så länge tror du?
Kram

Svar: Du kommer att leva i din egen familj men det kan dröja ännu.. jag ser inte hur länge.. kram
Esmaralda

66 Fanny2:

skriven

Det är inte alltid så lätt att tänka positivt men det var väldigt bra råd. Magkänslan ljuger aldrig...

Du skrev att jag skulle prova med att skriva ner allt... Det låter som en utmärkt idé. har redan ett skrivblock att skriva i. Tack för svar. 💜

Es, jag har funderat lite på en sak... Det är en ny chef där jag jobbar som sköter rekryteringen. Kan det vara så att en kollega snackat lite skit om mig med henne? Den här kollegan är något obehaglig och jag kan inte släppa känslan av att det ligger något där... Hon var ganska nedlåtande mot mig när jag jobbade med henne.

Kram

Svar: Lycka till med skrivandet ! Det hjälper mer än man tror. Jag ser ingen skitsnack.. men det kan ju komma.. kram :)
Esmaralda

67 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att resa dit till ön istället för det som jag tidigare tänkt?
Kram

68 Anki:

skriven

Goeftermiddag Es

Jättebra blogginlägg Es <3 Man behöver tänka till och ta sig i kragen då och då Så sinnet håller sig positivt

Igår var det vägmöte och jag sa ifrån ! Det ska vara så bekvämt för somliga att de glömmer att vi bor på landet och vägen är vår enskilda
Det ringde när jag kom hem ...en i styrelsen tackade mig för att jag sa ifrån...Vart är vi på väg i flathetens sverige ?

Idag var det begravning för "min" farbror ett fint farväl och nu ska jag ta och röja en låda eller två...kallas det för chi ?skapa luft och utrymme lite i taget för goda tankar och gärningar ;-)

Ha en underbar Fredag <3
Kram Anki med flock

Svar: ja den här flatheten är tröttsam !! Lycka till att skapa ljus !! Kram :)
Esmaralda

69 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag fick reda på för en stund sedan att min lilla syster ska ha dop för sin son trots allt. Var ju bokat ett dop i slutet på november men då min syster inte mådde bra ställde dom in det. Jag vet inte om syskonbarnens farmor, faster eller någon annan har tjatat fram att dopet ska ske, men min syster var inte glad när hon meddelade för vår mamma att dopet kommer ske. Vi alla var ju inte på att de inte skull bli av.
Min fråga: Kommer min lillasyster lyckas ändra datum då hon bokade just den lördagen när vår mamma och jag är i London? Eller kommer vi missa dopet? Även om dopet blir väldigt litet vill man ju gå på systersonens dop. Vad ser du? Tusen tack i förhand för svar!
Hoppas du och MG får en bra helg! Kram Zoey 💕

70 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag fick reda på för en stund sedan att min lilla syster ska ha dop för sin son trots allt. Var ju bokat ett dop i slutet på november men då min syster inte mådde bra ställde dom in det. Jag vet inte om syskonbarnens farmor, faster eller någon annan har tjatat fram att dopet ska ske, men min syster var inte glad när hon meddelade för vår mamma att dopet kommer ske. Vi alla var ju inte på att de inte skull bli av.
Min fråga: Kommer min lillasyster lyckas ändra datum då hon bokade just den lördagen när vår mamma och jag är i London? Eller kommer vi missa dopet? Även om dopet blir väldigt litet vill man ju gå på systersonens dop. Vad ser du? Tusen tack i förhand för svar!
Hoppas du och MG får en bra helg! Kram Zoey 💕

71 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag fick reda på för en stund sedan att min lilla syster ska ha dop för sin son trots allt. Var ju bokat ett dop i slutet på november men då min syster inte mådde bra ställde dom in det. Jag vet inte om syskonbarnens farmor, faster eller någon annan har tjatat fram att dopet ska ske, men min syster var inte glad när hon meddelade för vår mamma att dopet kommer ske. Vi alla var ju inte på att de inte skull bli av.
Min fråga: Kommer min lillasyster lyckas ändra datum då hon bokade just den lördagen när vår mamma och jag är i London? Eller kommer vi missa dopet? Även om dopet blir väldigt litet vill man ju gå på systersonens dop. Vad ser du? Tusen tack i förhand för svar!
Hoppas du och MG får en bra helg! Kram Zoey 💕

72 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag fick reda på för en stund sedan att min lilla syster ska ha dop för sin son trots allt. Var ju bokat ett dop i slutet på november men då min syster inte mådde bra ställde dom in det. Jag vet inte om syskonbarnens farmor, faster eller någon annan har tjatat fram att dopet ska ske, men min syster var inte glad när hon meddelade för vår mamma att dopet kommer ske. Vi alla var ju inte på att de inte skull bli av.
Min fråga: Kommer min lillasyster lyckas ändra datum då hon bokade just den lördagen när vår mamma och jag är i London? Eller kommer vi missa dopet? Även om dopet blir väldigt litet vill man ju gå på systersonens dop. Vad ser du? Tusen tack i förhand för svar!
Hoppas du och MG får en bra helg! Kram Zoey 💕

73 Agnes:

skriven

Ja, herregud så jag har trott på det här...när jag var yngre...med stigande ålder, så har jag insett att jag levt i min egen lögn...folk är inte ett dugg intresserade av den som är jag...

Folk undrar när jag ska vakna o inse att jag är en loser...kan vara att de retar sig på mig o min förmåga att klara mig själv?
Jag vet själv att jag är bra, och förtjänar bättre...tyvärr så är det ngt som varken universum eller omgivningen håller med om...kallas väl intressekonflikt...och inte heller har jag förstånd nog att ge dessa rätt...jag kör på mitt eget race...kostar på, då jag som sagt inte passar in.

Får dock ge universum rätt i att jag är bäst som singel...jag själv ser mig som både snygg o sexig...välhållen, glad, snäll, förstående...men min syn på mig själv är inte kompatibel med den syn på mig som de jag möter har...det jag kan läsa ut vid möten är att de helst såg att få slippa mig...så jag undviker att bli behandlad som luft med att hålla mig för mig själv...varför göra folk illa till mods...

Har en kvinnlig kollega som ser sig som "chef" över mig...hon tar varje chans att förminska mig om det finns fler i närheten...själv fattar jag inte varför, så jag väljer helt enkelt att hålla mig ifrån henne....nu har jag överlag svårt för att umgås med vissa kvinnor..gillar inte skvaller o drygt agerande...tyvärr ngt som just kvinnor ser som "roande"...

Livet är inte gratis...jag tillhör inte de som fått ngt gratis...och inte heller kommer att få...men det är jag medveten om sedan barnsben...

Kram!

74 Tess:

skriven

Mycket bra inlägg Es.Jag jobbar hårt med att ändra de negativa tankarna till positiva.

Har jag något meddelande från min ängel/guide som du kan ge mig?
kram

75 CA:

skriven

Hej
Ja tilltron har det väl varit lite si och så med genom åren. Tror att jag hade den och sen förlorade den men nu är den tillbaka :o).

Jag har fortfarande Gabbe med mig hit och dit, det verkar som om det är lite liv i honom fortfarande, otroligt det har gått så lång tid nu. Eller är det placebo effekt?

Trevlig helg!

Kram

76 Månskenet:

skriven

Hej!
...nästan som om du skrivit om just mej idag. Några grejer som hänt/jag valt göra/bett universum om hjälp just idag - och sen läser jag din blogg för idag. Mitt i prick! Kul! Och tack för att du finns!
Kram!!!

77 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
BÖR jag ha mött en ny kärlek i år eller nästa år? Eller kan det dröja längre?
Kram

78 Tintin:

skriven

Hej Ez!

Jag har nyligen bytt jobb och trivs. Min nya kollega och jag har samma arbetsmoral och tycker och tänker lika i mycket. Såhär långt är det bra. Men, inomhusluften är usel. Alla på enheten reagerar med symptom och trots klagomål och diagnoser görs inget alls... De väntar och ser.. säkert på den dagen då alla är sjukskrivna? Kan du se om något kommer att göras. Flyttas vi t.ex till andra utrymmen inom en något så när rimlig framtid? Man vill ju inte bli sjuk av sitt arbete...

Tack och kramiz!

79 S:

skriven

Hej S

Ser du någon ny positiv förändring för mig?
kraam

80 Rädd:

skriven

Hej E!

Ska jag söka den utannonserade tjänsten, kommer det leda mig framåt och i rätt riktning?

Kram och kärlek.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: