Jag spår på stan.....

Jag var i stan härförleden… en kall kväll med isvindar från havet och små vassa stänk av snö i ansiktet.

Mamma hade bjudit ut på mat och vi  var på väg från kineskrogen.. mätta, nöjda och glada och med varsin halvflaska rött innanför västen. En sån där go och lyckad dag  när man mår så väl.

Vi passerade torget… gick in i  stadsparken…  och där vinglade en redlöst berusad kvinna omkring i finkläder på höga klackar.

 

Handväskan  låg en bit bort, vänd upp och ner och tillhörigheterna var  kringströdda på marken. 

Det såg ut som om hon kräkts lite på sin Armanijacka  och hennes desperation kändes i luften, rakt igenom fyllan och kylan.

Hur är det ? undrade jag, kan jag hjälpa dig på något sätt ?

Nej, snörvlade hon, skit i mig och sköt du ditt,  och så raglade hon vidare.

 

Jag följde efter och tog henne i armen och när jag grep om hennes arm så såg jag  en  blixtsnabb bild av henne på ett flygplan, glad och  upprymd och en skymt av en stor stad.. kändes som någonstans i Italien och  bilden var så tvärtemot den rent fysiska bilden av den miserabla kvinnan.

Hennes son, det var något med hennes son..  han ville att hon skulle ringa , att de skulle reda ut och sen skulle hon åka till honom.

Jag talade om detta för henne.

Han heter Lucas, sa hon.

- Ring nu   Lucas, han blir glad, ni reder ut och du kommer åka dit.  Är det i Italien han bor ?

Jo, det var i Italien. En  bit utanför Rom

De hade grälat och inte haft kontakt på  sex månader och hon saknade honom förfärligt

Jag berättade att han saknade henne också.

I fyllan & villan fick hon för sig att vi kände varann.

 

Hon lovade ringa honom så fort hon nyktrat till.  Se de kunde reda ut

Jag ringde efter taxi , mamma samlade ihop hennes saker  och hon åkte hemåt

Jag visste att hon skulle ringa Lucas  nästa dag  och jag visste att de skulle reda ut och jag visste säkert som amen i kyrkan att  nu framåt våren reser hon dit, glad och nöjd och det reder ut sig. Vad det nu än var som blivit fel.

 

Ibland blir det så – man gör en god gärning för att man befinner sig på rätt plats vid rätt tillfälle… fast det var  nog mer än en  tillfällighet.. någon förde oss i varandras väg…,

 

Kram & kärlek

1 Skorpan:

skriven

Vad du kan Es!! Sån tur för kvinnan att hon råkade på dig o det var knappast nån tillfällighet, det finns en mening med allt...

Fast ibland undrar man nog vad som är meningen... Som att man väljer att söka ett jobb, får det, o sen inser att näe, det här är inget för mig. Nån lärdom kanske, eller ett led i ens utveckling? Eller att man väljer fel karl o lever med honom i otaliga år, varför det? Livets mysterier...

Igår fick vi igång datorn o jag var den som lyckades få mailen att installeras, nåt som inte hade lyckats för ett år sen, vilket är så märkligt :D. En av de små stunderna då man känner sig såå lyckad, speciellt som man hade en ”guru” där o fixade. Insåg att det nuvarande jobbet kommer att fortgå på samma vis år efter år o det passar inte mig, nej ombyte ska det vara. Tur att jag insåg det ;).

Idag blir det mailläsning för hela slanten, gissar jag. Kanske hinner jag betala ut nå lön också... Sen blir det nog att slappa då jag kommer hem. Skönt.
Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: ja, det finns lärdomar och det finns misstag.... ha en go slappekväll nu.. kram :)
Esmaralda

2 Susan:

skriven

Fantastiskt gjort❤️, dom flesta hade bara passerat o undvikit henne, du måste ha ett hjärta av guld😊

Kram

3 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon..
Vilken glädje att du var där.
Magiska under..
Så klart att ni hittade varandra..Till Italien.. Där solen skiner, citronerna växer och havet är turkost... Vinden är vam och och den romantiska hettan letar sig fram mellan stolar uteserveringar och finns i atmosfären. Den man inte ser utan anar och andas in.. 💕 så klart att de blir sams..
Vi önskar dig och MG en fin dag.. 💕

Nu blir det kaffe och tandläkare...

ELLABELLA hälsar...

Fråga:jag måste flytta är det nära??

Svar: Ja flytten ser ut att närma sig....fast ännu kan det finnas något hinder som du måste ta dig över.. puss från MG o kram från mej :)
Esmaralda

4 C:

skriven

Du är helt amazing👍👏.. så otroligt duktig. Tacksam är nog ordet kvinnan skulle säga .,
Händer det något för mig snart? Kram

5 Sus:

skriven

Hej
Tur hon hade som raggla på dig....
Jag befinner mig ju i vakuum...
Kommer ingenstans...
Love sus

Svar: Fatta beslut om mål du ska nå.. och ta tag.. kram :)
Esmaralda

6 <3:

skriven

Godmorgon kära Es hur stor är chansen att det blir av att far och son pratar ut i helgen ? De har inte träffats på över 2 år.
Har sonen en dold agenda igen och bara vill ha pengar som tidigare ?
Kram

7 CA:

skriven

Hej
Har fortfarande lite ångest då och då. Tänker positivt på att alt kommer att bli mycket bra framledes. Men det fattas något. Har svårt att komma till ro.
Tycker inte om att jag måste hjälpa mina arbetskamrater hela tiden, hade hellre haft fler egna uppgifter att göra osv.
Kram

8 Månflickan:

skriven

Hej Es!

Tack för positivt svar i förrgår! Ser du mig arbeta hos kvinnan med epilepsi? Det är en tjänst som lades ut för 2 dagar sedan.

Ha en fin torsdag! <3

9 Michaela:

skriven

Tror också på att det är något som gör att man är på en viss plats just då.
Långt kvar tills tystaden bryts? Kram!

10 Milla:

skriven

Jag o min relation den jag precis avslutat, var i Rom för några veckor sedan. Jag är bekymrad för honom,kommer han ta tag i sitt liv, minska ner på alkoholen, ta hand om sig själv lite bättre. Just nu är han fram o tillbaka mot mig, ibland arg och ibland gråtmild att han älskar mig. Jag måste själv må bra, är HSP och tränar på att få livet i balans. Han är en fin man trots allt, värd att må bra, men verkar fastna i saker och förmår inte så mycket.

Svar: Han är inte ditt ansvar... låt honom gå vidare på egen hand och finna sin egen kraft, det kommer han att göra.. kram :)
Esmaralda

11 Skrållann:

skriven

Hej!
Tur att ni kom just då;)
Min svärmor och svärfar separerade för några år sedan. Dom hade inte haft ett bra äktenskap på många år och min svärmor träffade en annan innan hon avslutades relationen med min svärfar. Deras söner tog pappans parti och försköt sin mamma helt. Jag vägrade och ville fortsätta kontakten, både för min och våra barns skull. Så småningom tog även min man upp kontakten, han hade inte mycket val enligt mig;)
Hans bror däremot har fortfarande ingen kontakt med sin mamma. Jag tycker det är tragiskt och det jag också gjort att vi inte kan umgås alla tillsammans på födelsedagar och liknande. Kommer han någonsin återuppta kontakten och hur ska jag agera i frågan?

Kram❤

Svar: Det är trist när ens egna sårade känslor ställer till problem för omgivningen.. din mans bror kommer att ha kontakt på nytt men det kan dröja.. han ser ut att ha blivit arg och besviken och det tar sin tid innan det lägger sig.. kram
Esmaralda

12 litenfjäril:

skriven

Åhh.. Det är ju så att man blir helt varm i hjärteroten,vilken fin historia! Kan tänka mig att kvinnan kände sig glad och tacksam efter erat möte :-)

En fråga.. Funderar på att överraska min kompis J med en liten present då vi ses sen idag, tror du hon hade gillat/blivit glad för det eller? Tänkte.. Vil inte att hon ska känna sig obekväm eller så.. Eller finns det kanske nått annat jag kan göra för henne om inte?

Tack på förhand och ha en soligt fin dag 🌼

Svar: En omtankte gör henne glad.. kram :)
Esmaralda

13 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.
Vad fint att du kunde hjälpa till att återförena.

Esmaralda,
Jag la till en kille som vän jag hittade på Facebook som intresserade lite, men han har inte accepterat än. Tyckte han det var lite konstigt? Vi känner ju inte varandra..

Jag pratar även men en kille via nätdejting som verkar lite intressant. Kan jag trots allt träffa någon som det blir seriöst med på det här sättet?

Kommer något inom kärlek ske snart som kan bli hållbart?
Kram

Svar: Den här killen är nog rätt försiktig med vem han lägger till på Facebook... har du antennerna ute och ta initiativ så kan något bra komma ur detta... kram :)
Esmaralda

14 Virrhönan:

skriven

God morgon!

Vilken tur att just ni kom i hennes väg, hon hade kunnat råka ut för vad som helst hemskt. Tur i oturen kanske att hon var på fyllan annars hade hon kanske inte tagit åt sej vad du sa. Du och din mamma är verkligen ett par vänliga själar.
Jag tror allt gick bra, är tankarna igång nu och blickarna lite extra öppna? Hoppas han tänker lika positivt :-)
Dagen började trevligt idag, tänker på dina tidigare ord att prata med folk man inte känner. En kvinna jag träffar varje dag som verkar inbunden och tyst öppnade sej idag och pratade som fan. Dagens överraskning. Hon var riktigt trevligt.
Ha en bra dag :-)

Svar: Det kan ge så mycket att prata med folk man inte känner... kram :)
Esmaralda

15 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för svaret.

Menar du att jag ska ta intiativ mot den killen jag la till på Facebook? Som tillexempell skriva ett meddelande om varför jag la till honom som vän?

Att de kan komma något bra ut där?

Eller mer via nätdejting generellt?
Kram

16 Anna:

skriven

Allt brukar ju lösa sig.
Men hur blir det för mig? Löser det sig någon gång? Och var ska man börja i så fall?

17 Dunegull:

skriven

Ser du mig på ngn mer resa detta året?

18 Arbete:

skriven

Hej Esmaralda.
På mitt jobb kan jag känna att det är lite turbulent nu. De i personalen vill ha ett ”hemligt” personalmöte utan chefen för att diskutera våra villkor på jobbet, många är inte nöjda. Och det finns en hel del.

Dock känner jag att jag är lite i risksonen, för jag är ganska ny. Chefen har nämligen öppnat ett till ställe och det är där jag står mest. Många i personalen vill att hon ska lägga ner det ställer för att det är dålig luft och dålig miljö och det är stressigt som det är inom företaget. Kommer det att ordna sig tror du? Och ser det ut som jag kommer vara kvar? Ser du hälofara att vara på det andra stället?
Kram

19 LOLA:

skriven

Vilken fin gärning Es! Jag blev rörd! :) Ha en bra dag! Kram

20 Solstjärnan :

skriven

Hej😊

Ni gjorde minsann en god gärning.😊
Tror nog likväl att det var tänkt att du skulle hjälpa henne på rätt spår igen.Det var förutbestämt så.
Så fint gjort.

Måste säga att desto äldre jag blir desto mer tror jag på "ödet". Att allt har sin mening på ett eller annat sätt.

Är jag i C: s tankar ? Har han några känslor för mig?

Kram Solstjärnan ⭐

21 Lotta S:

skriven

Es, vad hände igår, satte jag verkligen den tomma förpackningen inuti kastrullen, med locket på?? Dottern jättefundersam!

22 Mikael:

skriven

Ja på rätt ställe i rätt tid, det händer alla - efter sin egen förmåga, ibland vare sig man försöker eller inte men ibland bör man vara uppmärksam, och fundera på om man vill hjälpa eller inte, och inte bara stirra i mobilen:)

Man springer på grannen som inte hittar hem eller en okänd som brutit foten osv.

Är man den som är drabbad och någon går förbi utan att hjälpa eller bara tittar till och går vidare, så misströsta inte, det kan vara bättre hjälp på väg, hände mig en gång, en stor 4 hjulsdriven bil stannade till och sa, jag får dig aldrig därifrån, jag tänkte men du pröva inte ens??

Var -25 ute i ödemarken en lördag kväll och jag satt fast i snödrivan, nästa bil som passerar kunde vara 10 timmar bort, var bara det att inom 10 min skulle bärgningsbilen vara på plats då han råka vara ute i ödemarken??, inte nog med att han fixa det på 3 min, han hade makt att korta körvägen med 15 mil också, vilket är gudasänt en lördag kväll, det hade inte löst sig om första bilen hade hjälpt till.

Händer dag som natt.

Kram
Mikael

Svar: Eftersom du undrat så meddelar MG att hans höghet ämnar gästblogga i morgon !! :)
Esmaralda

23 Helena Ir:

skriven

Sånt gillas..möten! Och i ditt möte kunde du hjälpa så mycket!
Jag minns fortfarande det möte jag själv hade med den ledsne mannen förra sommaren..ett väldigt kort möte,jag kunde inte göra så mycket..men hans gest och ögon mot mig,när jag sa ; Ta det med dig,att jag bryr mig! Något hade gjort honom så ledsen,jag såg det på hela honom..och frågade ;Kan jag göra något? Hans svar ..Jag är så ledsen..
Ibland kanske det räcker att vara medmänniska..

Tänkte ge mig ut idag..och besöka en blodgivningscentral..det här har jag ju börjat med nu på äldre dagar..nu när jag inte längre äter så mycket mediciner..så går det bra. Faktiskt lite stolt att jag kan göra det :)

MG mår han bra?

Ha det så bra!

Kram :)

24 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Tur eller tillfällighet ...näe du har ett stort varmt hjärta och som din mamma går man inte förbi en behövande Att du sedan som en god feé kunde hjälpa henne är ju du i en ask <3 Jag förmodar att sådana här möten ger dig guldkant på tillvaron <3
Du är fantastisk Es <3

Här mera snö...tur det är kallt -17 i natt så snön är lätt...

Ge MG en puss på nosen och klä på honom rejält ,ni har väl oxå fått en släng av kylan

Kram Anki med flock

25 M:

skriven

Hej

Vad beror sömnproblemen på ?
D kan inte sova och ligger sömnlös på nätterna, är det nått jag behöver veta ?

Kram

26 Louise:

skriven

Vilken tur att hon träffade på dig :-).

Idag ska jag ringa en förskola som försökte ringa mig igår. Den ligger i Lund.
Var ju i Lund igår på intervju hos vikariebanken och de skulle gå igenom alla ansökningar och sen ringa referenser.
Var en jävla tur att jag åkte som jag gjorde för nästa tåg skulle vara inställt. Tog i alla fall bussen hem.
Idag är det i alla fall bättre väder, snöar inte här just nu men ska tydligen snöa hela natten och hela dagen imorgon.
Är så trött på vinter och kölden och trött på att inte få ett jobb.
Vikariebanken i Kävlinge har tydligen för många vikarier och för lite förskolor så jag hoppas lite på vikariebanken i Lund.
Vill att mannen också ska få igång jobb men han är så seg.

Finns det verkligen inte någon ljusning i tunneln snart?

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar

27 <3:

skriven

Fint kära Es att du inte gav dig och hjälpte henne med råd och komma hem i fyllan. Mikael hör av sig mer och mer. När jag inte svarar så skriver han ändå och frågar hur det är. Börjar känna att han är en fin person med bra värderingar. Öppnar upp och berättar om sin familj och skickade länk på sin fars sommarprat att han ville att jag skulle lyssna på det.
Var väldigt länge sedan jag dejtade någon i min egen ålder. Blir nästan lite nervös...Är ju som en liten tant och vill ha det lite lugnare nu i livet. Känns som jag borde ta chansen och träffa honom. Kan vi vara något för varandra efter alla år ? Är han en fin person som skulle passa mig och som kan förstå mina jobbiga dagar med min sjukdom. Känner lite Daniel över honom. Ser du någon varning med honom ?
Kram
💖💖💖

28 Ghostwriter :

skriven

Känns det som att det är det jobbet jag kommer få? Hade hoppats på att få veta redan nu.


Kram!

29 T:

skriven

Va fint av dig och gott för henne! Härlig gåva du har att kunna hjälpa så ibland. Står inför valet att flytta över vår pojk A till ny förskola i höst. Vad tror du om det? Bra eller dåligt? Jag är tudelad...

30 Mim1:

skriven

Hej Esmaralda!

Känner mig så besviken på min man. Han har ljugit för mig i sex år. Funderar på skilsmässa och flytta härifrån.. Hur kommer det att gå för mig??

Kram

31 Anki:

skriven

Nu är licensjakten på 76 lodjur igång :-(
Vi har ca 1200 lodjur i landet och denna licenskjakt i parningstider på lodjur är oförsvarbar Det jagas med hundar och sätts ut fällor då de är svåra att hitta...Just nu kl 10.30 har de i dalarna redan skjutit 3 st lodjur av 6 tilldelade . Jägarna är riktigt laddade för sin trofejakt..

Mitt hjärta gråter...
Kram Anki

Svar: Fy fan ! Hemskt är vad det är ! Jag kan inte tåla sådant.
Esmaralda

32 åsa:

skriven

Hej E!
Hon fick änglahjälp av dig. Du är underbar. härligt att höra denna historia fast den va lite tråkig. men att hon fick möte dig o din mamma.
Får gåshud.
Kommer det gå bra på min uutställning. kommer det bli några folk o sålt något?.
varma goa kramar Åsa

33 JAG:

skriven

Hej Esmaralda! Kan du se hur stor chansen är, sådär procentuellt, att jag får ett nytt jobb innan hösten? Visst borde jag väl rimligtvis ha goda chanser? Mycket tacksam för svar! Tack.

34 Linnean 🌸:

skriven

Men du är ju fantastisk! Det där var riktigt fint gjort!! Hoppas verkligen kvinnan blir sams med sonen igen och inte super sig kanonfull så ofta 😉 Det var ju lite som att i allt elände möta en god fe i parken! Kanske har jag mött en god fe. Kvinnan med TKM och akupunkturen. De senaste två dagarna har varit lite som att få en bit liv tillbaka. Om det blir bestående återstår att se! Men ska helt klart dit igen! Känns rätt! Inser även hur bortskämd man är! Vi har vattnet avstängt hela dagen pga underhåll i fastigheten. Jisses, så feligt allt blev! Men bra...då sätter man lite värde på allt man tar för givet annars!
Ha det gott i all snö och kyla! Kram...
/Linnean 🌸

Svar: Jag hoppas förbättringen håller i sig.. det känns så.. kram :)
Esmaralda

35 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda jag undrar om min dotter hittar en ny lägenhet i Stockholm som hon kommer trivasmed ? hon söker för fullt. Hon Hon har lägenheten till den 16 April. Kram 😃☀️

Svar: Det ser svårt ut.. det kommer en bostad men det kan dröja.. kram
Esmaralda

36 Bettan:

skriven

Hej E! :) Vill så gärna bli gravid men åren bara går, 38 nu..Ser du nåt om när det kommer ske?

37 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.
Ursäkta att jag frågar igen,
Menade du att det kan komma någoting bra ur det om jag kanske ska skriva ett meddelande till mannen jag spontant la till som vän på Facebook och förklara lite? Eller ska jag bara låta det vara?
Eller
Menade du mer att jag ska ha attenerna ute rent allmänt via nätdejting och det kan komma något bra ur det?
Kram

Svar: Jag menar att det är bra att du allmänt är på och tar initiativ men till mannen du lagt till lönar det sig inte att skriva ner.... kram
Esmaralda

38 Browallia:

skriven

Jag är övertygad om att det var menat att era vägar skulle korsas så kvinnan kunde få en "knuff" i rätt riktning i livet.

Jag var till min läkare i måndags och det var inget bra besök. Hon avbröt mig flera ggr. Känns som att hon inte tar mina symtom på allvar?
Kram



Svar: Jag tror mest att det är hennes personlighet och sätt att vara - jag tror hon tar dina symptom på allvar.. kram
Esmaralda

39 Temperamentsfull blondin:

skriven

Vilket feelgood avslut :)

Inget soligt Italien med en nybryggd espresso här inte, men bryggkaffe på altanen i vårsolen! Inte så dumt det heller.

På tal om speciella möten. Vad var det som hände mellan mig och främlingen i olivgrön täckjacka egentligen? Aldrig upplevt sådan kemi med en man på distans. Kan inte riktigt släppa honom, att vi inte fick en chans att undersöka vad det var. Det gör mig lite sorgsen. Jämför alla möten med honom och aldrig tycks någon väga upp.

Kramen ❤️

40 Enya:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser en ny praktikplats för mig i år eller lutar det mer åt nästa år? Mycket tacksam för svar! Kram Enya

41 Enya:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser en ny praktikplats för mig i år eller lutar det mer åt nästa år? Mycket tacksam för svar! Kram Enya

42 Enya:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser en ny praktikplats för mig i år eller lutar det mer åt nästa år? Mycket tacksam för svar! Kram Enya

43 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag gick snabbt ärende på stan idag. Mötte en man precis i utgången av en galleria, vi sneglade lite på varandra sen vände jag bort och tog på mig vantarna. Efteråt ångrade jag mig att jag inte tittade upp igen. Allt gick snabbt. Tror du han la något speciellt märke till mig? Missade jag något här?
Kram

Svar: Han tyckte du var söt.. men bara sådär allmänt,.., du missade ingenting.. kram
Esmaralda

44 Jobb:

skriven

Hej Esmaralda.
I mitt yrke som florist gäller det att göra fina binderier men samtidigt vara snabb. De är viktigt att man gör bra ifrån sig och speciellt i början när man är ny. Jag har inte fått gjort så mycket eftersom jag är ny men de senaste gångerna har jag börja fått gjort lite binderier som ska iväg. Jag försöker verkligen göra det bästa jag kan. Ibland blir jag själv väldigt nöjd och ibland mindre. Igår var det dock en som jag stod med väldigt länge och försökte få till. Tycker de att jag gör fina saker? En kollega var i närheten. Skvallrar han till chefen eller de andra att jag stod med den så länge? Alltså sagt något negativt som påverkar?
Kram

45 Carina ST:

skriven

Alltid så spännande att läsa om dina möten med människor och när du ser och kan framföra saker som de kan ha glädje av att höra.

Igår fick jag en god överraskning. Jag hade förra veckan gått in för att göra allt jag kunder kring min ekonomi. Ta den positiva kontrollen som du tidigare har uttryckt det.

I helgen fick jag avslag på de ansökningar jag gjorde om nedsättning pga min sjukskrivning osv. Men igår ringde de mig och hjälpte mig hitta en lösning som ändå innebar en nedsättning och en möjlighet att ordna upp allt på ett bra sätt. Det blev som en stor tyngd lättade! Nu har jag större hopp om att ekonomin kommer lösa sig så småningom. Jag har fått bättre förutsättningar nu att fixa det tack vare detta.

Nästa steg framåt handlar om mitt yrkesliv. Jag kommer inte kunna gå tillbaka. Jag vet vad jag vill på sikt. Men tills dess behöver jag en ny fungerande väg som jag kan må bra i. Så att jag aldrig mer behöver hamna i sjukskrivning igen.

Ser du någonting kring det Ez? Kring vägen framåt yrkesmässigt nu? Kommer jag få en bra plan framåt när jag börjar jobba igen?

Kram, Carina ST

Svar: Du kommer hitta din plan och den leder dig dit du vill... var envis... ge dig INTE.. kram
Esmaralda

46 Pendlare:

skriven

Kvinnan måste undra vem du var och hur du visste såhär i efterhand :-)

Funderar på mitt mående i vår. Det har varit lite upp å ner hittills. Hur ser jag ut att må?

Kram

47 <3:

skriven

Hej Es!

Ååh, Jag tror att man alltid är menad att vara på rätt plats på rätt tillfälle. Och jag brukar också alltid tro att allt löser sig, tillslut. Just believe!!

Ska jag lita på min magkänsla gällande Niclas? Jag ser hela tiden tecken på att löser sig och vi flyttar ihop. Men hur ser du oss i framtiden? Dröjer det länge till innan jag får beskedet jag vill ha mellan oss?

Kram

48 Jennifer:

skriven

Kära Es, mitt ex vill träffa mig igen, det känns kanske inte som världens bästa idé? Han insisterar och jag har svårt att säga nej. Vad kan hända om jag går med på att träffa honom en gång?

49 Juju:

skriven

Hej. Fick en seans av dig häromdagen, tack! Du skrev att det eventuellt sker något mellan mig och killen jag gillar, men är det då han som tar initiativ? Är det någon kort fyllegrej? Ångrar han sig sedan? Eller vad händer? Kram

Svar: Möjligheten är inte stor.. det viktiga var att OM något sker så är det bara för stunden och inget bestående.. kram
Esmaralda

50 Kristin:

skriven

Så heldig hun var at du kom i hennes vei, kjære Esmaralda.
Du er et fantastisk snilt og godt menneske som hjelper oss alle - også som i dette tilfelle med denne damen. Hun var heldig.
Ikke sikkert at det var så tilfeldig?
Her har vi det kaldt -28 i dag tidlig, og det skal holde seg kaldt en god tid framover.
Hundene er sure på meg for at de ikke får sine turer, men de har mer enn nok med å gå ut å gjøre det de må.
Jeg går riktig nok turer, men ikke så langt som jeg pleier. Blir rastløs hvis jeg ikke får beveget meg :)
Får håpe at hundene ikke lider av et par uker med inneliv.
Kram

Svar: Hua så kallt.. inget väder att vara ute varken för människa eller hund.. och just nu mår hundarna bäst inne.. snart är ni igång med era goa promenader igen.. kram på er alla :)
Esmaralda

51 Frozen:

skriven

Vilken tur att du var där Es.Jag tror med att det fanns en mening att ni mötes<3

Har du något meddelande till mig?
kram

52 Panik:

skriven

Hej!

Kommer det att lösa sig snart och bli bättre?? Funderar på hur jag ska gå tillväga för att komma härifrån men det är svårt har ingen som kan hjälpa mig.

Kram

53 Skorpan:

skriven

Ja jösses om flitens lampa lyste lika klart varje dag ;).
Idag kan jag minsann vara nöjd med allt jag åstadkommit.. Att jag är bra, förstår dom det o ändå då jag en dag slutar, förstår dom det då?
Måste bara få säga det, till nåns förtret, kanske..
Kram Skorpan

54 Misstjejen:

skriven

Hej

Oj! Men ibland kan var en fördela för spå någon på stan att få lite energi och må bättre. Jag tror att vissa ska må bättre att få lite spå också och får mer att våga kämpa för något. Även motiverar för det då man våga att tro på sig själv.

Finns det något speciellt mellan mig och C av relation?

Som jag undra på det ibland så är det något hon ser på mig?

Ha det bra

55 Jennifer:

skriven

Esmaralda, jag var med om en smärtsam och förödmjukande händelse förra veckan, som fått mig alldeles ur balans. Nu upplever jag hemska ångestkänslor. Allra mest rädd, skräckslagen och ångestfylld känner jag mig över att dotterns pappa aldrig kommer att höra av sig, får panik då jag tänker på det. Fysiska symptom, kan inte andas, får ingen luft. Varför måste världen vara så jävla grym?

56 Misstjejen:

skriven

Hej

Oj! Men ibland kan var en fördela för spå någon på stan att få lite energi och må bättre. Jag tror att vissa ska må bättre att få lite spå också och får mer att våga kämpa för något. Även motiverar för det då man våga att tro på sig själv.

Finns det något speciellt mellan mig och C av relation?

Som jag undra på det ibland så är det något hon ser på mig?

Ha det bra

57 F:

skriven

Hej esmeralda undrar om du ser något nytt på väg in i mitt liv du kan berätta om kram

58 Kvinnan :

skriven

Kommer vi göra någon mer resa i år? Ser du något om det?

Svar: Ja det finns en god chans till en resa till.. kram
Esmaralda

59 Fanny2:

skriven

Jag trodde på slumpen förr men numera tror jag att vissa saker är meant to be. Vissa människor kan man träffa en kort tid och de kan ändå göra så stort intryck och skillnad i ens liv... Tror inte på slumpen längre. Hon måste ha känt sig så otroligt tacksam, som om någon måste ha hört henne... Fint att du kan hjälpa så många människor med din gåva och leda dem till lycka.

Igår gick jag in och kollade på biljetter till en konsert som varit slutsåld sen oktober bara på infall. Gissa hur glad jag blev när jag såg att de hade släppt fler biljetter samma dag! Så nu har jag något roligt att se fram emot som jag suktat efter länge. Tror knappast att det var en slump och jag är tacksam.

Ibland känner jag mig så ensam. Det känns så mycket när jag känner mig ledsen och konstant får krama mig själv då ingen annan finns. Hoppas det kommer någon...


Kram

Svar: Nej det var nog ment to be, precis så som det blev.. kram :)
Esmaralda

60 Jessica:

skriven

Es,

skulle jag må bättre om jag klippte kontakten med henne?
Vad skulle hända om jag gjorde det?

Och försöker hon sno min kompis ifrån mig för att få mig och må dåligt?
Snackar hon skit om mig till andra?

61 B:

skriven

Hej, kommer ansökan igång snart och samtal med nya familjer? Ska äntligen följa min dröm, som du sa ❤️❤️❤️🇺🇸

62 Naturvän:

skriven

Hej!

Ja, du är verkligen fantastisk Esmaralda. Vilken tur kvinnan hade att hon träffade på dig!
Vilken vacker bild från Helsingborg!

Har planerat åka hem o jobba ngra veckor nu i vår, tror du det kommer funka trots hormontrassel som ännu ej lagt sig?

Kram från naturvän

63 Mia:

skriven

Hej! Undrar när det ser ut att ljusna för mig? Finns det en varaktig relation för mig med en fin man i framtiden, och i så fall hur kommer vi mötas?
Kram Mia

Svar: Det ljusnar och mannen möter du, ingen tvekan om den saken.. kram
Esmaralda

64 Jennifer:

skriven

Esmaralda, jag var med om en smärtsam och förödmjukande händelse förra veckan, som fått mig alldeles ur balans. Nu upplever jag hemska ångestkänslor. Allra mest rädd, skräckslagen och ångestfylld känner jag mig över att dotterns pappa aldrig kommer att höra av sig, får panik då jag tänker på det. Fysiska symptom, kan inte andas, får ingen luft. Varför måste världen vara så jävla grym?

65 Ghostwriter :

skriven

Har jag fortfarande stor chans till jobbet eller finns det något annat?

Kram

66 Mikael:

skriven

Jaaa, äntligen MG kommer med en uppdatering.

Kram
Mikael

67 Mikael:

skriven

Jaaa, äntligen MG kommer med en uppdatering.

Kram
Mikael

68 Anna E:

skriven

Har min älskade gamla katt det bra nu?... 😭

69 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Känner han något dåligt samvete för det val han gjort? Kommer han tänka efter?
Kram

70 Anna.L:

skriven

Så fint, men tragiskt på samma gång. Det värmer mitt hjärta, att det blev ett lyckligt slut och när man hjälper sina medmänniskor.

Jag är tacksam, jag träffade honom J.B, trots att vår interaktion med varandra var väldigt kort. Så lärde jag mig så mycket om mig själv under den korta tiden och efteråt...

Kontakten vi hade var som ingen annan. Allt jag behövde göra var att tänka på honom, att han skulle skriva till mig och så hände det. Jag bad om tecken som skulle visa att han var en själsfrände och tecknen visades nästan omedelbart. Synkronicitet i nummer, drömmar och våra vägar kunde korsades på oväntade platser. Den magnetiska attraktionen var oförklaring då och minnena påminner mig än idag.

Nu har det på riktigt gått cirka två år.
Människor kan flörta med mig, jag kan hålla handen och se någon djupt i ögonen. Men varje gång är uppmärksamheten inte fullt på dem. Det är lätt att se varför, för att innerst inne tänker jag på honom.

Det faktum att jag aldrig riktigt har kommit över honom är så konstig, men kanske är det ödet. Jag får energi av tanken på honom och känner trygghet, men samtidigt gör det ont att saker känns oavklarat mellan oss? Har han också tänkt på mig undermedvetet?

71 Carina ST:

skriven

Tack snälla Ez för svar! Nu har jag gott hopp och tro på att jag ska hitta rätt. Tack!

Kram, Carina ST

72 undran:

skriven

Hej Es

Ser du något speciellt som händer mig under våren?
kram

73 Gumman:

skriven

Du är helt otrolig💛 Vem var mannen som sa; där fick jag dig allt. Med elak röst. När jag börja bli konstig i huvet av ångest osv och tro att det med brandkårn ej va sant, ej hade hänt. Och blev tvungen att se på räddningtjänstsidan att de faktiskt haft larm, varit här. Har jag och mina syskon en ande som följer eft oss? El är allt bara för vi mår dåligt mellan varven, egna ångest osv. Tacksam för all hjälp

74 Glitterklänning på!:

skriven

Hallå Es :)

Härligt inlägg.
Och viktigt!
Att stanna upp och se sina medmänniskor är så himla viktigt. Medial som omedial.

Nu står lasagnen i ugnen.
Smaskens!
Och ett glas rött till det. Det är ju trots allt nästan helg. Ser du möjligtvis om jag får dela flaskan med någon fin man snart? Ett litet fling i alla fall som kan stanna på en slatt? Kram kram!

75 Sol:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du något är pågång för mig inom en ny kärlek?

Kan det vara så länge som 3-4 år innan jag är i ett förhållande?
Ktam

76 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Förlåt att jag frågar detta,
I min senas för några år sedan såg du att efter 1-3 år efter separationen med dåvarande skulle jag ha hittat den rätta, vara i en relation inom 1-3 år. Nu har det gått 1,5 år sedan separationen. Tror du fortfarande på att jag är i en relation inom denna tidsgräns?
Kram

77 G.S.H:

skriven

Oj som det kan bli!

Es, imorgon skall jag på jobbintervju. Ser du något kring det? Jag vill verkligen ha detta jobb... jag vet om själv att jag är uppfyller deras kvalifikationer, men jag är ändå osäker...

Kram :)

78 Rose:

skriven

Inte lätt med alkohol. Själv har jag låtit bli i ett par år, då jag var så känslig för det och drog alltid till mig människor som också var känsliga för det.
Det svåra är också att veta när det går för långt och inte är sunt. Och läskigt att säga ifrån när andra går över gränsen..det gjorde jag häromdagen. Det var inte lätt och jag blev påhoppad med mycket ilska. För hur det nu är, så tänker jag att jag kanske hade fel..men valde då valde att gå på min magkänsla.Jag hoppas ändå att der kommer något bra ur det hela. Stämmer min magkänsla att hen har en osunt beteende kring alkohol?

79 ensam i tvåsamheten:

skriven

Kommer min vän att komma ur sitt drickande och ser du någon framtid för oss? Har sett ett mönster i hans drickande som tyder på ett missbruk. Han är en snäll människa men vill inte riktigt släppa in mig, känner jag. Har försökt förklara vad jag behöver för att må bra, ibland verkar han förstå det men ibland fungerar det inte alls. Han verkar gå n i sin egen lilla värld. Tacksam för svar, förhållandet tär på mig samtidigt som jag tycker om många sidor hos honom. Känns ibland som att jag kanske inte riktigt är den rätte för honom.

80 F:

skriven

Hade sån otur idag . Det blev en jätte läcka på jobbet idag? Hur kunde det ens hända?

81 Rädd för spöken:

skriven

Läser på Gt om Mamman som såg ett spökbarn (och hörde en man röst) i babymonitorn som står brevid sängen när hennes dotter sover i sängen. Jag är livrädd för spöken och skulle svimma direkt om jag såg någon.

Vad ser du Es?
kram

82 LisaS:

skriven

Underbart att läsa detta. Du kom som en ängel till denna kvinna. ❤️
Väntar så på beställningen jag gjort av dig.
Frågar dock redan nu....finns det bestående kärlek för mig snart? Vill slå mig till ro. Blir det T eller ngn annan?
Kram och tack Esmaralda.
LisaS


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: