Klassresan....

Jag känner en tjej… nåja, tant – i min ålder.

Vi  gick grundskolan tillsammans och hon hade ett helvete hemma. 

Både mamma och pappa hade rätt grava alkoholproblem, det var dåligt med mat, hon var illa klädd och allt som där hör till. 

Vi möttes några gånger under gymnasietiden eller dvs min gymnasietid.. hon hade hoppas av skolan. 

Jag hörde lite om hennes ryktesvägen då och då och mest handlade det om elände. 

Sen försvann hon helt från radarn.

Jag har inte tänkt så mycket på henne men så för några år sedan  var jag bjuden på en stor fest för det ”fina” folket om man så säger.

 
 

Inte min grej direkt men de som bjöd gillar jag…  bortsett från att de är rika som troll  så är de himla goa människor och kul att umgås med.

  På festen dök min gamla klasskamrat upp – tillsammans med en adlig man. De hade varit gifta  rätt länge och hade nu två  vuxna barn. 

Uppenbarligen hade hon gjort en rejäl klassresa – men den kunde hon tyvärr inte alls hantera.

Hon var nedlåtande mot folk, pöste över av självgodhet,  gav  sin bilnyckel åt en tjej i serveringen och förväntade  sig att hon skulle parkera hennes bil.. vilket tjejen också gjorde.. hon blev väl  helt chockad stackarn över att bli behandlad  som i en  dålig film.

 

  Framåt småtimmarna var vi  kanske 10 personer kvar… personalen dukade fram lite extra nattamat .. ingen var nykter och  mina gamla klasskamrat  spred sina  åsikter och visdomsord. 

  Utlänningar, som hon sa,  skulle utvisas direkt. Hem med dem till sina egna länder.  Någon försökte  inflika att man kan inte dra alla över en kam, men jo, det tyckte hon visst att man kunde. Hon avskydde allt som var vulgärt och människor utan stil och smak. Det skulle vara typ Armani för hela slanten och så stirrade hon  nedlåtande på värdinnan som var iklädd en fantastiskt sari som hon köpt i Indien.

Man kan se på en människa  direkt vad den går för, påstod hon.

 

Pöbeln hade hon inte mycket till övers för och klumpade samman alla till en grå massa. De fanns typ till för henne när hon behövde ha ärenden och praktiska ting uträttade.  I slott eller på herrgård  skulle man bo och tjänstefolk skulle  man ha. Lika barn leka bäst, sa hon med övertygelse.

Suck. 

Jag anade en viss nervositet hos henne – att jag skulle avslöja hennes barndom  bland pöbel, missbrukare och så långt från Armani och tjänstefolk man kunde komma.

Jag hade god lust att släppa bomben men gjorde det inte, för det är ju inte min sak.

Innan jag åkte hem frågade jag henne hur det stod till med hennes föräldrar & familj och hon  gjorde klart att hon brutit all kontakt med dem och med sitt förflutna. Och nu pratar vi inte mer om det, klargjorde hon.

 

Klassresor är härliga resor.  Men det är mindre härligt med människor som inte kan hantera dessa resor.  Hon jobbade så hårt på sin image att det nästan blev som en karikatyr !   Det var ingen sund kompensation hon ägnade sig åt.  Mitt upp i allt tyckte  jag lite synd om henne.

Det hade ju kunnat vara en vacker askungesaga ... men spårade helt fel. 

Kram & kärlek och välkomna till en ny vecka

.
 
 

 

1 Tingeling:

skriven

Det är som om hon gav igen för sin barndom. Och det slog över. Tragiskt, och som du skrev man tycker ju mer synd om henne.

Fick veta i går att en vän ska separera efter varit tillsammans i 18 år. Hon sa dem va vänner och allt var bra. Men jag vet hur det är, man är ju ledsen ändå. Men visst kommer hon vidare, och kommer kunna bo som hon vill och träffa riktiga kärleken senare i livet? ☺

Hon sa "gud vad skönt att inte behöva ta hänsyn till nån annan och jag får ha det precis som jag vill". Och jag tänkte, hon har helt rätt! Jag håller ju på att fixa i ordning mitt hem så som jag vill ha det... Skulle inte vilja att någon kom och flyttade in hos mig med sina grejer och "förstöra det". Nåja, när jag väl träffar mannen i mitt liv sker saker och ting automatiskt säkert ändå och det löser sig 😉

Vi har i alla fall bokat ullared nu yey!

Hoppas du är något bättre i dag!

Kram!

Svar: Hon kommer vidare.. fast det är tufft i perioder just nu för henne. Gud så kul med Ullared :) Kram
Esmaralda

2 <3:

skriven

Godmorgon kära Es K hörde av sig igår på förmiddagen och var rätt otrevlig. På kvällen var allt lugnt och hon bad mig om ursäkt flera gånger.
Svalde hon verkligen sin mans lögn ?
Kommer sanningen fram till sist ? Bör jag säga som det är till henne var med och ljög känns inte bra i hjärtat. Kommer deras äktenskap hålla ?
Kram
💖💖💖

3 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Vad tragiskt för den stackars människan. En dag kanske allt brister för henne för verkligheten kommer alltid ikapp...som du säger, kunde varit en askungesaga men så blev det så fel. Man får ju innerligt hoppas att hon var lycklig.
En ny vecka igen, hoppas denna blir bättre än förra. Mår du bättre idag? Ös på med ingefära och citron och lite whiskey däremellan...
Blire nåt skojsigt med kärleksbekymret snart, är han lite sugen?
Ha det bra och kram

Svar: Ja, lite sugen är han nog allt men det verkar finnas andra tankar också hos honom.. kram :)
Esmaralda

4 Sus:

skriven

Hej
Sorgligt.....
Ny vecka...
Hur blir de här....
Love sus

5 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Söka samma jobb igen som man en gång blev nekad för ett par år sen? Vad tror du om chanserna och lämplighet?
Tack!

6 Skorpan:

skriven

Va synd, för hon kunde säkert ha varit hur trevlig som helst. Kanske rätt vanligt att som stiger in i de rikas värld inte riktigt kan förhålla sig, har jag förstått, men det är ju individuellt förstås. Hade nog också haft lust att släppa bomben vid ett sånt tillfälle...

Hoppas du mår bättre idag Es! Här har det hostats o själv vaknade jag två på natten, igen. Tog länge att somna om. Drömde att jag blev omkramad av två kompisar till barnen. Jag vart borta o eeste, ett tåg körde nästan över nå folk o en massa indiskor som lyfte på benet o kissade, i snön... Det kunde jag inte förstå, det är väl ett folk som inte blottar sig det minsta. Vilken konstig dröm.

O nu är det måndag, igen, veckan typ utstakad, bara att kavla upp ärmarna..,
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

7 Milla:

skriven

Spännande berättelse men hon verkar inte ha lärt sig nåt.
Min exmake har problem med att få en permanent bostad. Jag är bekymrad då det handlar om.våra tre barn, om de har någonstans att bo den hör sommaren eller om de ska enbart bo hos mig igen. Han står i nån pappa-kö vid bostadsförmedlingen säger han men får ingen lägenhet där för processen har tagit för lång tid. Jag fattar ingenting, om han ljuger om hittar på som vanligt. Söker nu privat. Kommer det ordna sig? Vill gärna planera för min semester och barnens också.

8 EPM:

skriven

Godmorgon Es!
Måste säga att jag är imponerad över att du höll tyst, jag hade troligen sagt nåt stickigt som ruckat henne (dock inte avslöjat) i ren affekt.

Jag har sagt till J att kontakta mig när han lämnat sin fru, inte förr, jag går vidare och så får vi se sen.
Just nu är det många minnen som gör ont. Minnen om löften och kärlek.
Kan du säga nåt om J som hjälper mig gå vidare eller nåt om vad jag har framför mig? Jag vill inte falla tillbaka igen.

Kram

Svar: Somliga människor är ju som installationer.. men tittar och förundras... och jag kunde nog känna att det räckte med att ingen gillade henne.... du ska vidare nu för egen maskin och du har mycket att vinna.. kram
Esmaralda

9 Liten C :

skriven

Hoppas du mår bättre idag 🙏❤️.
Man kan ju inte annat än tycka synd om din gamla klasskompis ,
Tragiskt !
Hon kunde verkligen inte hantera det och hade nog inte gjort upp med sitt förflutna 😔..

En fråga ..
Jag saknar honom och mitt hjärta gör ont 😔💔..
kommer vi ses och träffas igen ?
Kram

10 Michaela:

skriven

Puh! Vilken grej!

Läste igår igenom min seans som jag fick våren 2016. Det är verkligen helt otroligt hur duktig du är Es och din gåva är fantastisk. Tack för allt du gör för oss. Du prickade in min personlighet till 100%. När jag läste om min soulmate så rann tårarna. Tänk att jag skall få uppleva det som jag längtar efter så mycket. Jag är så redo för att träffa honom och få bygga vårat liv tillsammans. Har visat att jag klarar mig själv utmärkt men vill inte vara ensam längre. Han kanske inte kommer i morgon eller nästa vecka eller månad men det känns ändå som att han närmar sig på något sätt.
Hoppas att du kryar på dig snabbt och att MG fortsätter att må bra. Kraam!

Svar: Han närmar sig... även om jag inte kan säga precis när mötet sker... tack för hälsning.. kram :)
Esmaralda

11 Helena Ir:

skriven

Men,,usch då..vilket sätt av kvinnan! Att göra så..hon hade kunnat vara en kvinna som varit glad,vänlig och tacksam inför livet..att hon fått det så bra! Istället såg hon ner på folk..hon såg faktiskt indirekt ner även på sig själv,den människan som hon föddes till..det liv hon levt..Så även om en människa bär fina kläder och glitter..så är insidan ful!

Trevlig föreläsning igår,som jag hjälpte till med..jag träffar så mycket nytt folk i och med det här :)
Även på gymmet där har jag träffat folk som jag umgåtts med,utanför gymmet..

Jag får en bra känsla att jag är på väg till något bra..jag ser det inte..men känslan är där :) Kanske är det så..att jag är "rätt" igen..

Hur mår du? Jag ska även jag skicka healing till dig under dagen..ta hand om dig..krya!

Kram :)

Svar: Ta hand om känslan du har... tack så innerligt för kommande healing.. kram :)
Esmaralda

12 Jossan :

skriven

God morgon

Idag vill jag inte gå upp. Hade velat sova några timmar till. I helgen blev det inte som planerat... utan min kompis blev sjuk i lördags så vi blev bara 2 på tjejmiddagen. Men det var väl okej. Jag har alltid trevligt med den tjejen. Satt och fundera på hon hon hade kunnat va gudmor till ett av mina barn i framtiden. Både hon och hennes man är så drivande och kämpat genom mycket.

Nä dags att gå upp! Tur det är lov om 5 dagar!

Varför drömmer jag fortfarande om J?

Kram

13 Tildis:

skriven

Herregud! Gud bevara mig om jag skulle bli som hon. Hemskt med människor som hanterar ”framgång” på ett så dåligt sätt. Det straffar dom nog i slutändan ändå men innan dess kan man ju bli smått förbannad.

En fråga Es, kommer jag bo utomlands eller kommer jag bo kvar i Sverige? Kram

Svar: Jag ser dig i annat land... kram :)
Esmaralda

14 Vv❤:

skriven

Godmorgon esmaralda🌈☀☀🌼🌹🌼

Jo du hade rätt att jag skulle bli besviken av honom. Igår så skrev jag till ardi och han beter sig konstigt som att någon har kastat magi på honom .han kan inte ha ändrat sig på 2dagar väl? När jag väl undrade vart han var då blockade han mig och sen tog han bort blocken.och han mumlar om att hans fru ska kommma hämta honom igen men ja vet att hon inte gör det för han är någon annanstans och han är inte som han var när han var i sitt hemland då var han gullig mot mig. Jag saknar den mannen .

Es varför beteer han sig konstig för.. är det någon som har kastat magi på honom så att han inte är sig själv ?

Kram ❤❤❤

Svar: Nejdå, här är det ingen magi utan det är precis sådan han verkligen är... kram :)
Esmaralda

15 Camilla:

skriven

Hoppas du känner dig bättre redan och att förkylningen börjat ge med sig, Es!
Jag lider så otroligt av att min ex och hans släkt hatar mig så, de stänger ut mig från barnens stora händelser i deras liv t ex dotterns konfirmation i sommar, barnen bor med sin pappa och jag har inget ärende dit tydligen mer enligt han och deras släkt, barnen och jag lider av deras inställning mot mig, jag undrar, blir det nånsin bättre mellan de och mig? KRAM

Svar: De går tydligen in för att frysa ut dig.. riktigt bra tror jag inte det blir så du får helt enkelt ta skadan igen när du har barnen hos dig.. men att stänga ute dig som deras mamma från stora händelser.. det skadar ju barnen i första hand ... kram
Esmaralda

16 Bab:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja herregud hon hade kunnat känt tacksamhet och kärlek istället för att nofsa upp näsan, då kunde hon inte hantera det alls istället.

Es, känner han någon form av kärlek till mig?
Kram

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Din klasskopmis verkar vara en mycket olycklig människa..tycker faktiskt lite synd om henne..

Här bröts det med den enda systern jag har kontakt med...jag orkar inte ta mer skit jag inte är orsak till ..syster eller inte...

Drömde jag fick ett dödsbud om bästa väninnan...är de mitt dåliga samvete som "spökar" när det gäller systern tro ?

Endast -1 ...är det våren som är på G ..;-)

Hoppas du jagat iväg bacillerna Ha en go start på veckan <3

Kram Anki med flock

Svar: Ja, alla har en gräns oavsett man är släkt eller ej ! Förkylningen fortsätter men febern har lugnat sig och det är man ju tacksam för.. kram :)
Esmaralda

18 Miss:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag vet att du inte kan se tid eller när. Men tänkte om du fick någon känsla. Jag tycker ju att det borde vara på tiden snart att en förändring äger rum i mitt liv. Efter en tids oro. En kärlek som skakar liv och förändring. Universum kanske inte riktigt tycker det är dags ändå än?

I år eller nästa år tror du jag BÖR ha mött en kärlek då inom den tiden?
Kram


Svar: Tyvärr.. så ser jag inte när... du ska vara redo och din tillkommande ska vara redo.. kram :)
Esmaralda

19 Africa rythms:

skriven

Platt fall för den askungesagan..

Trist då personer som hon faktiskt har ynnesten att kunna se saker å ting från olika perspektiv å sprida förståelse..

Ödmjukhet är fan i mej världens finaste egenskap.. Her lost.. :)

Es! Något speciellt som sker till veckan? Håller tummarna för en viss sak.

Kram!

Svar: Något speciellt kan ske.. kram :)
Esmaralda

20 Skrållann:

skriven

Hej!
Jag gillar när folk gör och får möjlighet till att göra klassresa i sitt liv men jag ogillar skarpt när man blir högfärdig och glömmer sitt förflutna.
Idag ska jag med svärfar på ett uppföljningsbesök hos en psykiatriker, då han slutat med sin medicin för ett tag sedan, och jag hoppas det blir bra.
Ser du om jag har något att oroa mig för eller tänka på i samband med dagen?

Kram❤

Svar: Ta tag i det som kommer under dagen.. det kommer gå bra.. kram :)
Esmaralda

21 Nj:

skriven

Hej Esmaralda.

Tror du att han någon kommer att få upp intresse och kommer vilja satsa på mig igen?
Kram

22 EPM :

skriven

Tack ❤️❤️

Jag hoppas du bättre idag💐

Kram

Svar: Tack snälla... ja febern har nog gett med sig lite och det är skönt.. kram :)
Esmaralda

23 ???:

skriven

God morgon mitt barn oroar sig för att något ska hända oss så här har ser varit i snart en månad, varför tänker hon så? Hon vet inte varför den tanken kommer säger hon. Kan du se varför det är så för henne.kram

Svar: Det är en allmän oro hon har inom sig och kanaliserar den som rädsla just för detta... det kommer blåsa över.. kram :)
Esmaralda

24 Linnean 🌸:

skriven

God Morgon!
Hoppas att du mår bättre nu. I dag strålar solen och det är härligt med lite ljus igen!!
Sicken männsika! Sorgligt att hon inte kunde hantera sin uppgång på ett ödmjukt och tacksamt sätt. Sorgligt att se sådant! Men hon får alla gåner en spark i baken av universum som en lite påminnelse om att hon har mycket att vara tacksam för. Nu är det dags att dra till kiropraktorn. En ännu bättre...hoppas jag! Allt hopp till henne!! Akupunkturen har allt gjort sitt! Det börjar pyra lite energi igen i mig...hoppas så att det består! Så nu drar jag ner på stan i solskenet! Kryp på dig nu och önskar alla en fin vecka där våren kanske kommer smygande. Kram.../Linnean 🌸

Svar: Härligt att energin börjar hitta tillbaka.. kram :)
Esmaralda

25 Oroad:

skriven

Hade en jobbig dag igår mim nära vän mår så dåligt för hennes äktenskap är inget vidare. Hon har försökt med allt tyvärr så finns det misshandel och psykisk misshandel med i bilden. Jag känner mig maktlös har erbjudit henne att bo hos oss. Samtidigt tänker jag kommer denna mannen ställa till problem för oss? Ser du något om det.

Svar: Hon behöver ta tag i sitt eget liv och fatta egna beslut... var där som ett stöd för henne men att låta henne bo hos dig... känns som lite för mycket... kram :)
Esmaralda

26 Mi:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att kärleken är stockholmare? Eller från annan plats?
Kram

27 Smöla:

skriven

Har de blivit bra nu eller kommer de en baksmäll?

28 Rebecca:

skriven

Kommer min pojkvän må bättre snart? Vill ju att han ska vara glad :)

29 Pia1:

skriven

Usch. Men tror ju att folk blir ödmjuka och tacksamma för vad de får... Men det funkar inte på alla. Finns folk som som över en natt blir totalt högfärdiga för att de fått en bil eller något i gåva.

30 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon..
Högmod är aldrig klädsamt i vilken form den än klär sig..
Osäkerheten är också något som får människor att gärna stampa på andra för att få lysa själva..

Din väninna hade ju ingen bra grund att stå på.. Rädd förvirrad och ingen aning om hur man uppför sig.. Då blir det lätt fel åt alla håll.. Gud vet vad hon har fått genomgå för att nå denna position.. Inte jag.. Men hon hade fått förskjuta sina föräldrar och det på grund av att bakgrunden (hennes förflutna) inte dög.. Duger man inte så blir det väldigt fel alla vill duga..

I dag är det näst sista dagen.. Jag har fattat ett beslut och när jag kommer hem ska jag gå kurs.. Utbilda mig innom massage.. Magiskt kul ska det bli.. Ta tag i bok och dator.. Det går inte att alla stoppar mig.. Det är ju jag som inte har orkat driva min sak tillräckligt hårt..

Nu blir det ändring.. Sonen ska köpa bil.. Och jag håller tummarna att han får den han vill ha.. 💕

Med två jobb så fixar han det..

Hoppas att du mår bättre.. Kärlek till cellerna, honung, wikey, citron och värme ett bra teveprogram och en soffa gör allt mycket bättre..
🤗
Fråga:jag ska åka till Sälen

ser du om jag får lokalen..????

Det vore så kul att starta upp mitt projekt till hösten.. 💕 annars kan jag ju fortfarande jobba i Spanien eller här.. I Österrike.. Livet är ett mysterium och jag vill leva det fullt ut..

Nu ska jag ta hand om min träningsvärk och åka massor av skidor..

Tillsammans ska vi göra dessa sista två dagar magiska.. Kramar 💕

Önskar alla på bloggen en underbar dag.. Njut och upplev livet för det är alltid förädlingt och det gäller att ta vara på det som är här och nu..
Esmaralda önskar jag en underbar dag och MG en nosglad dag.. 💕

Svar: Var beredd att det kan dröja lite innan det löser sig med lokal... jag ser en liten varning i detta... får du lokalen så ha koll på så du vet hur du ska agera.. det finns något i detta som är en varning.. ingen stark varning men ha framförhållning och du slipper onödigt slit... kram :)
Esmaralda

31 Louise:

skriven

Fy fasiken vad jag mår dåligt och jag som ville jobba imorgon. den enda dagen jag får jobba då är fredag.
Åkte på någon skum magsjuka och jag har fortfarande inte hämtat mig. Sonen mår bra i alla fall men han får vara hemma idag för säkerhetsskull. Resten av familjen är okej men jag mår som om nånting som katten släpat in.
Bara jag mår bra till onsdag då vi ska fortsätta vårt förbannade examensarbete. Vår handledare säger att språket i den inte är korrekt så vi ska gå igenom det på onsdag och se vad som kan ändras.Önskar man hade några som kunde läsa igenom vårt examensarbete som kunde se hur det såg ut med språket.
Vår handledare är annars dansk så han kan ju tycka att det språkliga ser konstigt ut.
Nåja vi går upp till opponering i maj så vi har gott om tid på oss.
Kanske vi blir klara innan dess så man kan jobba hela veckan istället för fyra dagar i veckan.
Just nu längtar jag efter ett fast jobb och hoppas att något av jobben jag sökt här i Malmö, Lund eller i Kävlinge.

Kommer vi bli godkända på vårt examensarbete? vi är bara 2 år sena med det så jag vill bara få det överstökat.

Jag har faktiskt tänkt att skjuta några år på mina praktiker. Jag är inte ens säker lägre på att jag vill bli förskollärare. Tyvärr så är jobbet i barngruppen inte så mycket nu för tiden för en massa administration och så tar upp mycket av tiden och det är inte därför jag läste till förskollärare. En handledare som jag hade började jobba i vikariebanken istället för att jobba om fast förskollärare för hon tröttnade på att ta hand så mycket om pappersarbete och allt annat utöver barngruppen.
Jag tror jag är nöjd med min barnskötar/pedagogutbildning så länge sen får vi se om och när jag är redo att bli klar förskollärare.

Ha en fin måndag. Kramar.

Svar: Du kämpar inte i onödan... kram :)
Esmaralda

32 Khaleesi:

skriven

Det får mig att tänka på min mamma. Hon har varit alkoholist hela mitt liv och min uppväxt var inte bra (alltid fattiga), men innan hon träffade sin nuvarande man så var hon åtminstone inte snobbig och hon var glad ibland. Nu har hon det riktigt gott ställt ekonomiskt och kan göra vad hon vill, men gör inget bra av det. Hon är bara bitter, klagar och sitter i sitt fina hus och dricker bort livet. Så sorgligt, men det visar ju också att pengar inte automatiskt gör en lycklig! :)

Svar: Ja, pengar hjälper inte mot eget mående ! Kram
Esmaralda

33 Skytten:

skriven

Hej Es!
Kommer jag bli piggare i vår? Har varit mycket sjuk nu ett tag och känner mig energilös.
Ser du om något annat kommer hända som kan vara lite positivt?

34 Monica:

skriven

Det var ju tur att hon hade utvecklat en stor portion självkänsla eftersom hon kunde gifta in sig och röra sig i dessa kretsar. Det finns ju andra som kommer från white trash som har totalt kvaddad självkänsla och trots att en hel del är studiebegåvade söker de inte in på någon prestigelinje eller program eftersom de känner sig totalt malplacerade där och tvingas konfronteras med andras världsvan-het dagligen. Många drabbas av psykisk ohälsa p g a detta och blir socialt marginaliserade för resten av livet. En hel del kan inte heller gå till psykolog och reda ut sina trasiga liv eftersom de saknar tillit till auktoriteter. Många anser att de går överhetens ärende och får sin lön av offentliga medel och använder sig av intelligenstester för att dela in befolkningen i olika statusar.

35 Lillan:

skriven

Spännande att läsa men synd att hon inte blev trevligare.

Ser du mig bli lycklig framöver?
kram

Svar: Javisst kommer du bli nöjd och lycklig.. det kommer.. kram :)
Esmaralda

36 Lillan:

skriven

Tack fina för svaret kram:)

37 Belizz:

skriven

Hej Es

vad ser du mig jobba med i framtiden?
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: