Barnens behov....

Jag  råkade avlyssna ett samtal mellan några småbarnsmammor.. på båten  från Tyskland. 

Man ondgjorde sig över hur besvärligt det är  med barnens kompisar och man har regler för att ” fråga leka” och det fick bara ske typ en gång i veckan.

Och då bara en kompis åt gången.

 

 

 Man ville inte heller bjuda kompisarna på mat för ungarna kunde gott äta hemma, tryckte man. 

Och fika borta hos kompisar var inte bra - somliga föräldrar  bjuder på socker i form av glass eller bullar. Sånt gillade inte mammagänget.

 Övernattande kompisar var det inte tal om.

Och barnkalas,  ett big no no… det var bara kalas för släkten och besvärligt nog. 

Jag lovar, jag la band på mig  men till sist gick det inte längre utan jag vände mig om och  tyckte att nu var de alldeles för hårda mammor.

Klart ungarna måste få ha kompisar som sover över !  

Och sommaren som är så lång, malde jag på… de kan ju tälta i trädgården… och mammorna glodde mig som om jag vore en alien som nyss landat

 

 

Ja, ursäkta mig, sa jag, jag har ju inte med saken att göra

Exakt, sa den mest påiga av mammorna, du ska inte lägga dig i sånt som du inte har med att göra

Jag tänkte för mig själv alla gånger mina ungar haft massa kompisar hemma.. det var aldrig snack om att det skulle vara en eller fem vänner… och alla som ville fick mat…. ungarna gick hem till varann och det var  inte nåt tjafs med lekdejter  som föräldrarna skulle  arrangera... ungarna skötte lekande själva och med all rätt. 

 

 

 

 Ibland tältade de och ibland sov de i ett värn i skogen längs Skåneleden ( nära mitt hus) eller i barnrummet alla tillsammans.  När man körde till djurparker och sommarland packade man bilen full med ungar.  På kalasen bjöds typ alla.. och det behövde inte vara märkvärdigare än  korv med bröd och en stor hemgjord tårta i braspanna. 

Jag undrar om allt det här tillhör en svunnen tid ?

Hur  gör ni med era barn ?

Och barnbarnen ?

 

Kram & kärlek

 

Välkommen  för  spådom via mail – du får ställa hur många frågor du vill i en personlig och omfattande seans !!

Maila: [email protected] och jag mailar info tillbaka till dig  om hur det funkar.

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es tror du det kommer lossna bara vi ses igen jag och M ?
Hur stor är chansen att vi kommer iväg på en resa i sköna maj ?
Kram

2 EPM :

skriven

Godmorgon!
Min dotter tar med sin bästis hem i tid och otid när jag jobbar hemifrån. De sköter sig själva och även lillebror får vara med. I vintras luskammade jag även henne då hon kom från skolan- man hjälps väl åt i grannskapet!

Lite prestige är det i barnkalas tycker jag. Min son ska ha kalas ihop med två vänner om några veckor. Som tur är så resonerar de andra föräldrarna som vi angående kostnader så vi är ute. Är nere på stranden, grillar, och leker samt vaktar så att ingen spontanbadar.😁

På väg ner till min fristad igen.
Undrar om han vill träffa mig...? Även om det enbart är tillfälligt så gör han mig glad. ❤️

Kramar

3 <3:

skriven

Bör jag boka av möter med handläggaren idag ? Får jag ja genom att skicka in blanketten. Fick hem den förra veckan. Personligt besök känns som det inte är till min fördel med P ?
Vad känner du in kära Es om detta ?
Kram

4 Jess:

skriven

Kära Es, tycker han om mig eller tycker han bara jag är jobbig som kontaktar honom hela tiden?

Svar: Han kan nog tycka att det bli lite väl mycket... kanske det är dags att du slutar kontakta och ger honom en chans också... då vet du mer var han står.. kram
Esmaralda

5 Skorpan:

skriven

Visst får man ta med sig kompisar hem oh jag försöker ha mat hemma så det finns tillräckligt att bjuda av också. Bor man på samma gård bjuder jag dock inte på mat o väntar mig inte att mina barn ska bli bjudna på mat heller. Mellanmål är, tyvärr, ofta något sött o gott, men det må vara hänt. Sova över har inte skett ofta hos oss, det är fullt av eget folk, men visst har jag blivit mer medgörlig gällande detta. Nu är det ju en pojkvän som sovit över rätt mycket, helt oförberett för det mesta, men då vet jag kanske vad som händer ;).

Jag är väl helt enkelt lat, orkar inte med extra arragemang, eller så stämmer det som exet sa, att jag är "en lat skit". Det var väl snällt sagt?! Fast egentligen känner jag inte igen mig i uttrycket... O nu kan ju ungarna ordna själv med en massa o det ska dom också få inför stundande studentfest :D. Jag är ju för barnarbetskraft ;).

Det lät ju som om de mammorna var lite av "kontrollfreaks", vita soffor hemma och allt görs enligt tidtabell, kanske, vad vet jag. Nån ser säkert mig som en kontrollfreak, men det gör inte jag. Ordning o reda vill jag ha, det ska gås i säng i tid osv, men annars är det rätt fritt hos oss, tycker jag ;). ungarna är kanske av annan åsikt. O hur kommer det att gå om jag hinner träffa mannen innan barnen flyttat hemifrån, blir det gnissel med vem som bestämmer över barnen, han eller jag? Eller sker mötet först om drygt tio år o alla har flyttat hemifrån? DET hoppas jag verkligen inte :(.

Men vi ska alla bygga upp våra egna liv o leva dom som vi vill. Idag ville jag njuta av en längre frukost o cykla iväg senare til jobbet, lär inte vara hemma förrän mycket sent ikväll pga av föreläsning och möte på kvällen. Leve valfriheten :D.
Kram Skorpan

6 Misstjejen:

skriven

Hej!

Varför jag drömmar om J honom och har för mycket tankar om honom...

Kommer han svar på min mail? Att våga prata med mig?

Hoppas på att han våga svar på min mail...

Förlåta han mig?

Ha det bra

7 Temperamentsfull blondin :

skriven

Gnäll, gnäll, gnäll..

Varför ens skaffa barn då, tänker jag?!

Trots att jag är en framtida hönsmamma så vet jag att en alltför kontrollerad barndom inte är samma sak som en lycklig. Barn måste också lära sig att utgå från sig själva, med vetskapen om att det finns trygga, stöttande vuxna i bakgrunden.

Nej. Team Es i denna fråga!

Tror du vi stöter ihop någon gång igen. Jag och S som nu bor i huvudstaden. Som jag inte ens känner men som ändå påverkar. Förstår fortfarande inte vad meningen med detta var..

Kram, kram ❤️

8 M.m:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha jösses så tråkiga!!
Jag har inte så stort barn än. Men jag kan inte tänka mig att jag skulle vara sådär strikt.
De mammorna kanske just behövde tänka om med de ord du sa.

En fråga, Jag dejtade min granne i helgen. Han var trevlig. Vi hade trevligt tillsammans sådär till en början. Men vet inte om han är den med stort H? Tror du det kan bli något här?
Hur lovande ser det ut att jag träffar min rätte partner och går in i en relation under det här året?
Eller ser det troligare ut under nästa?
Jag står här med öppna armar och försöker dejta. Hoppas så att en man som är rätt för mig ska sändas in.
Kram

9 Smulan..:

skriven

Barnen kan ju ta skada av för mycket lek och socker. Ha haha.
Nej då här leks det inte så mycket med kompisar hemma än. Men dom gånger det händer blir det fika. Fika med till lekparken och självklart barnkalas vid födelsedagar då vi bjuder på det barnet vill. När dagen kommer då barnen tar hem kompisar så kommer dom också att få mat och sova över om dom önskar ska bara bli roligt när den dagen kommer.
Visst är man slut efter ett barnkalas men när man ser glädjen hos barnet så är det väl värt det

10 h:

skriven

Hej!

Ska till göteborg i sommar i 2dagar..
Kommer d hända någo positivt där?
Fick min seans för 1månad sen, kan ja bestlla nytt? Det är nya frågor😁
Kram!

Svar: Jadå, har du nya frågor så är du välkommen för ny seans.. kram :)
Esmaralda

11 x:

skriven

Hej, är det nu över mellan honom och mig? Slutar det såhär?

12 Susan:

skriven

Inga barn så då ska man väl inte ha åsikter, men det känns som allt ska va så uppstyrt idag, mär jag va liten skötte vi barn lekandet själva utan att det styrdes av föräldrarna.... det känns inte som det är så idag🤔 varför måste man krångla till det, det är för övrigt likadant me många vuxna idag, inga spontanfester utan det ska va välplanerat o arrangerat😱som tur e har jag vänner som tillhör motsatsen.. man tager vad man haver, lite knytkalas o så träffas vi 🤗

Hoppas jag inte kommer att flytta för långt när jag väl rör på mig, mina vänner vill jag ju ha hyfsat nära❤️
Kram

13 M:

skriven

Hej

Ökar chanserna för oss om vi går i terapi tror du ?
jag vill verkligen av hela mitt hjärta hitta tillbaka. Och att han ska vara glad och dela allt med mig. Som vi hade tänkt.

Vet inte om jag får med honom på detta, men om inte han vill så går jag själv. Och det kanske hjälper mig med att reda ut tankarna.

Du har spått att vi ska gifta oss i framtiden och detta var min man att dela livet med.
Hur ser du på det nu ? Verkar som det inte gick riktigt så.. Eller är inte detta min soulmate ?
Du har verkligen träffat in honom på pricken i allfall. ALLT stämmer.

Kram

Svar: Ärligt talat, så tror jag det finns någon annan för dig... det känns som om din soulmate fortfarande finns i din framtid... kram :)
Esmaralda

14 Carolina:

skriven

Mina killar få ha hur många kompisar som helst här hemma i sommar har dem planerat i stället för barnkalas så har dem valt övernattning här hemma med killkompisarna med grillkväll och filmkväll och det här ska ske under sommarlovet kommer bli jätte mysigt

15 Pia1:

skriven

Det kan mycket väl vara en svunnen tid... Där jag bor är avståndet långt mellan barnen och det ska organiseras med skjutsar. Redan där försvinner många chanser till spontan lek! Men de närmaste ungarna samlas den ljusa sidan av året för lek! Själv måste jag noggrant planera maten så det fungerar inte med mer än en extra unge till måltiden, inte fler än så... Sommaren är verkligen en härlig tid när de kan röra sig mer fritt och just i området gör de just det. Organiserade lekar är inget för mig heller, de sköter de bäst själva!

16 Dunegull:

skriven

Hej E! Precis kommit hem från vår weekend och jag tyckte det funka bra.
Jag blir inte klok på hans beteende bara.
Ena sekunder kallar han mig flickvän och säger att han saknar mig. Nästa sekund är han kall och otrevlig.
Varför är det såhär? Ser du vad han vill egentligen?
Jag har sagt att han får gå och lämna prover och prata med ngn om vi ska börja träffas igen men det verkar han inte speciellt intresserad av.
Vad får du in kring situationen?
Kram

Svar: Han både vill och inte vill... men riktigt bra har jag svårt för att se att det kan bli.. kram
Esmaralda

17 Alina:

skriven

Vilka tråkiga föräldrar! Stackars barn!

18 Gumman:

skriven

Tyvärr så har jag inga egna barn pga cancern tog den gåvan (eller jag fick byta in den gåvan för livet.?) Blev lite förvånad när du beskriver mammornas samtal..känns som många mår dåligt så hjärtat saknas tyvärr i mycket o/eller är det Så bara nuförtiden allmänt hos barnfamiljer? Intressant och få veta mer om då jag ej är med i tiden ang barn. Hoppas på fin sommardag för dig/er idag💛

19 Västkustbruttan:

skriven

Halloj e :)

Vilken oas till veranda du har. En kall öl eller morgonkaffet skulle sitta fint där. Ser du om sensommaren blir bra för mig efter en tuff vinter. Kram!

20 Nj:

skriven

Precis så hade även jag för mina pojkar ,ALLA var välkomna och det var inget tjafs, barnen lekte och det var full fart.
Har jag något att förvänta mig snart? Kärlek.,. Jobb., kram

Svar: Ja, troligtvis blir det jobb först och sen kommer kärleken.. kram
Esmaralda

21 M:

skriven

Hej

Och tack för ditt svar.

Ja i början var jag helt säker på att detta var min man i livet.
Men efter tiden går så märker vi att vi tycker olika i en del saker. Men vi är även otroligt lika och tycker om varandra mycket.

Men då måste det vara en kopia av den mannen jag har idag..hihi.. för det du har förklarat hur han ska vara så stämmer det exakt.

Tack

22 Lillemor:

skriven

Jag fick min seans igår och vill tacka. Jag är mer än nöjd. Och den datum du skrev när jag något bra skulle hända, då är jag på resa och det verkar lovande. Tack för svar på alla mina 19 frågor. Kram och njut av den fina våren.

23 Carolina:

skriven

Mina killar få ha hur många kompisar som helst här hemma i sommar har dem planerat i stället för barnkalas så har dem valt övernattning här hemma med killkompisarna med grillkväll och filmkväll och det här ska ske under sommarlovet kommer bli jätte mysigt

24 M.m:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om jag kommer att ha flörtar en tid framöver? Eller ser det ut att bli något seriöst stabilt inom kort? Ser du någon speciell komma?
Kram

Svar: Något kommer... flirt eller mer seriöst ser jag inte.. men det ser ut att bli riktigt trevligt.. kram
Esmaralda

25 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon..
Hos mig var det öppen verksamhet..
Alla barn var där. Vi bodde i ett jättehus.
450kvadrat med en supertomt..
Alla tältade eller sov i huset.. Ibland hade jag läxläsning..
Jag hade problem med avundsjuka föräldrar.. Och med barn som kom spontant..
-Hej sa jag och öppnade dörren. . . - Nicklas är inte hemma.. Sa jag..
-men det gör inget vi kom för att besöka dig..
Nicklas (sonen) var en tjejmagnet och en natt kom han till mitt sovrum..
-mamna vad ska jag göra det klättrade in två tjejer jag aldrig har sett genom fönstret i mitt rum..

Föräldrar som kom och fick för sig att hemma hos mig drack man alkohol.. Varför skulle annars deras barn välja bort dem och åka till mig??

Jo för att dessa föräldrar hade så många förbud att barnen inte kunde följa dessa.
Hemma hos mig dracks det kaffe te och läsk.. Bullar bakade jag och även matbröd..
Jag gjorde aldrig middag för mindre än 10och jag lovar att alt gick åt..
En tjej fick inte komma in hos sina föräldrar om hon kom efter middagen serverades men föräldrar hade anmält henne på aktivitet som slutade senare än middagen serverades i hennes hem.. Så hon åt och sov hos oss 3dagar i veckan..
Detta föll inte i god jord.
dessa ungdomar ringde mig mitt i natten (när bussen slutat gå) och ville ha skjuts.. Deras föräldrar hade druckit vin..Och min son sov i sin säng hemma.. Han jobbade då med dans föreställningar och slutade inte fören vid 24på kvällen..
Men jag vågade inte säga nej till skjuts mitt i natten.. Tänk om något skulle hända.. Mitt i skogen var de en gång när de hade åkt till en badplats och grillat en kväll.. De skulle gå ut nian och hade slutgrill med sina vänner..
En gång skulle jag hämta sonen på kalas.. Han var nog nio år.. Då ringde mammor och undrade om deras barn fick följa med.. Ja sa ja tills bilen var full.. Men så var det ett barn som stod vid min bil vars mamna inte hade ringt och barnet sa att mamma hade sagt att han skulle åka med mig hem.. När jag hade släppt av barnen där de bodde utmed hemvägen ringde mamman till extrapassageraren och skällde ut mig för det tog så lång tid.. Då blev jag tvärförbannand..
Efter det ringde hon och kollade.

Önkar dig en alldeles underbar dag..
Med kaffe och kärlek.. MG en solglada onsdag

Fråga.. Jag vill flytta.. Det börjar hetta till och jag vill inte bo kvar.. Han knyter näven och tar sats.. Springer mot mig.. En dag träffar han..


Svar: Ja, det är mycket viktigt att du flyttar... jag vet att det inte är enkelt... men kanske dags att ta vad som helst under tiden som du väntar på det mer rätta boendet.... det här känns inte bra.. och det känner du själv också.. kram
Esmaralda

26 Solen :

skriven

Ja det är märkligt hur olika man kan tycka och stackars barn att ha så träliga föräldrar.... ska allt vara uppstyrt och ska det aldrig få finnas något utrymme för spontanitet? Ser att du har kort kö till seans..och är sugen, men det är ju mycket samma frågor som tidigare om jobb, boendet och när särbon och jag kan bo tillsammans...så du lär väl inte kunna se så mycket nytt där.
Kram

Svar: Har inget förändrats och frågorna är desamma så finns det risk att en ny seans inte ger så mycket mer.. kram
Esmaralda

27 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer det aldrig att bli han och jag igen? Kommer vi aldrig ens att få chansen att leva som en familj?

Tror du att hon någon gång märkt att han kan ha känslor för mig?
Kram

28 Virrhönan:

skriven

God morgon!

Skaffar man barn så måste man bjuda till och ställa upp för barnen. Vi har inte många övernattningar men mat har man bjudit på. När det kommer till kalas så har vi gjort det enkelt, bjudit på lite mat och tårta och bara dom närmsta kompisarna. En gång bjöd vi hela klassen till ett av våra barn men det var första och sista gången men roligt var det fast jobbigt, 20 ungar med olika viljor, Jesus säger jag bara!!
Idag var en sån dag som man bara ville somna om men när jag väl vaknade så kände jag mej så glad. Folk pratar och allt går snabbt och smidigt, hoppas bara känslan blir kvar. Solen hjälper mycket och det vackra vädret. Önskar er en bra dag. Kram

29 Helena Ir:

skriven

Kram<3

30 Mia:

skriven

Hej Es! Jag tycker inte att föräldrar ska bestämma för mycket över huvudet på sina barn. Vet föräldrar som försökt styra upp vilka barn deras barn ska leka med, men jag tycker det är bättre de får välja det själva....personkemi och sånt måste ju stämma för att det ska bli bra. Vet även föräldrar som inte tagit med fika till "utomstående" barn som de bjudit med på utflykter, utan de har fått ta med eget. Lite ogeneröst kan jag tycka. Generositet är bra som ledord känner jag, det man ger får man tillbaka.

Du svarade på en inre förändring jag skulle jobba med igår, innan jag möter kärleken. Men.....ser du om jag behöver flytta eller byta jobb för att möta honom? Stod inget om det i seansen jag fick i april, så hoppas inte det, för jag trivs ganska bra med både boende och jobb. Kram :-)

31 Hedwig:

skriven

Idag är man så upptagen av sitt att man inte ens har tid till sina egna barn för att inte prata om andras barn. Usch. Vad är det för värld vi lever i? I torsdags hade jag ett samtal med Försäkringskassan i Holland som handlade om min besvärsskrift. Det var 3 (!) personer där och sådana hemska frågor jag fick. Det kändes som ett förhör hos polisen och de försökte tydligen locka mig till att säga saker som kunde användas mot mig. Jag har dock inte sagt något märkvärdigt, tror jag och knappast reagerat på deras taskiga kommentarer. Hur tror du att det gick och hur blir utgången?

Svar: Fy så hemskt.. men det känns som om det gick bra.. kram
Esmaralda

32 <3:

skriven

Hej vad är det med J är han putt över att jag inte vill mer än vänskap?
Kram

Svar: Ja jag tror att han hoppades på mer.. kram
Esmaralda

33 <3:

skriven

Bör jag boka av mötet med handläggaren idag ? Får jag ja genom att skicka in blanketten. Fick hem den förra veckan. Personligt besök känns som det inte är till min fördel med P ? 
Vad känner du in kära Es om detta ? 
Kram

34 Jennifer:

skriven

Hej! Min dotter leker ofta med sina kompisar, ofta hemma hos oss. Jag brukar också ordna spontana kalas, tex hattkalas då alla ska ha en hatt på sig, och bjuda på glass eller vad jag nu råkar ha hemma. Jag tycker det är roligt men ärligt talat är jag den enda i min bekantskapskrets som gör så. Nu på sistone har jag varit så trött och slutkörd så jag inte orkat, hoppas krafterna återvänder snart.

Fina Esmaralda, kan det bli något med mannen J? Kram

Svar: Krafterna återvänder och du ska vara stolt över din initiativförmåga för detta kommer din dotter att bära med sig som något riktigt bra.. kram
Esmaralda

35 M:

skriven

Men är rätt undrande vad han tänker och tycker ?
Ibland känns det som han ger upp, och ibland som om vi kommer reda ut det.
Men han vill inte säga så mycket längre vad han tycker och tänker. bara att det är som det är.

36 Khaleesi:

skriven

Det är så märkligt, jag var helt säker på att det inte skulle bli vi, men ändå känns det som att det nu är kärlek som växer fram mellan mig och Fredrik. Även om det inte skulle bli vi till slut så känns det ändå spännande att man hela tiden kan välja så många nya vägar i livet! :) Har en bra känsla inför framtiden fast livet fortfarande är kaos på många sätt. Tankens kraft är verkligen enorm. Jag har ingen speciell fråga kände bara att jag ville skriva av mig lite😀 Önskar alla en skön tisdag☀️

37 M:

skriven

Är det så att det inte håller mellan oss så känner jag att jag nog är för gammal för att ge mig in i något nytt, sambo med barn igen och allt.

Då får det nog vara faktiskt.

Trodde av hela mitt hjärta att detta var rätt man för mig, plus att det du gav mig i din spådom stämnde exakt rätt med allting.

Blir så mycket med barn och allting, flytt igen och riva upp barn som tycker om varandra.

38 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om det händer något kul snart och något kring det hela?

Kram och kärlek

39 Linnean 🌸:

skriven

Fy för, det låter ju som de där mammorna har sina barn som fåglar i bur. Stackars barn!
Här drällde det av ungar när sonen var liten. Saknar än alla glada skratt och härliga ungar som babblade även med mig. Är det så nu för tiden? Sockerpoliser och att allt är besvärligt? Fy, så hemskt! Så fint du har fått det nu! Såg gårdagens inlägg. Har blominköp kvar t min balkong innan det blir riktigt trevligt där ute. Det är verkligen sommarvärme nu! Så nu ska jag ta mig ut en stund. Kram.../Linnean 🌸

40 Gemini :

skriven

Pffft vilka prettomammor.
Min fråga; mannen jag hållt på med fram å tillbaka är nu taadam tillbaka. Allt sker på hans initiativ. Ego ego ego. Ska jag strunta i honom å gå vidare? Liksom ser du om han är rätt. Kram!

Svar: Gå vidare.. det här bli inte bra på sikt i alla fall och det tror jag att du själv kan känna.. kram :)
Esmaralda

41 Josefine:

skriven

Under våren har jag träffat en kille speciellt på krogen som jag har det trevligt med. Men han är så attans blyg vilket jag inte alls är van vid.
Är han fortfarande intresserad och bara blyg eller ska jag strunta i det här?

Svar: Ta ett tydligt initiativ.. och svarar han inte upp på det... då ska du absolut gå vidare.. kram
Esmaralda

42 Evig:

skriven

Kära Es,
först vill jag säga att det är tråkigt att höra om att din bror har blivit sjuk. Jag hoppas att allt blir så bra som möjligt efter omständigheterna.
Kommentarer till dagens blogg är att jag som är född i början på sextiotalet känner igen en del men inte allt. När jag var barn och lekte hemma hos kompisar så fick man sitta på deras rum medan de åt middag. Det var aldrig tal om att få sitta med vid bordet. Ibland undrar jag hur de tänkte eftersom det var ju tid för mig att äta middag också. Så deras mamma eller pappa kom in och sa att nu ska Lisa äta middag så du får sitta kvar och vänta på hennes rum.
Något barnkalas har jag aldrig haft. Mina föräldrar hade en annan bakgrund och något sådant existerade inte i deras kultur. Jag blev bjuden på ett barnkalas en gång. Det var en klasskamrat. Vi lekte och hade jätteroligt, bland annat rullade vi in varandra i toapapper. Det är över 50 år sedan och jag minns det som igår. - Känslan av frihet och glädje!
När jag kom hem till min mamma och berättade vad vi hade gjort och hur roligt vi hade haft, blev hon förfärad. Hon tyckte att vi hade slösat med toapappret. - Och det hade vi, alla i klassen var ju bjudna och lekte denna lek. Jag kan nämna att vi hade inte mycket pengar, men det gick egentligen igen nöd på oss. Mamma odlade i trädgården, bakade allt bröd och vi åt ofta potatis- och kålsoppa. Pengarna sparades till annat och då kan man ju förstå att mamma blev förfärad över slöseriet.
Naturligtvis kunde jag ju aldrig bjuda igen, men blev trots detta bjuden på ännu ett kalas, som jag inte fick lov att gå på. Barn skulle inte leka för mycket och bara under ordnade former tyckte mamma, så det blev inga fler kalas för min del.
Ibland tänker jag att jag hade önskat att det fanns lite mer glädje och kärlek i vårt hem, även om jag förstår att det var tuffa tider med försörjningen, samt en annan kultur och att mamma och pappa därför prioriterade annat som gjorde dem allvarliga och stränga.
Resultatet är att jag inte minns så många glada stunder från det jag växte upp och det känns sorgligt.
Tyvärr har jag ju inga barn, så jag har aldrig kunnat ge det jag aldrig själv fick, men jag tänker att barn måste få lov att vara barn och ha roligt. Det kan man göra med enkla medel och det är nog något barnen kommer att komma ihåg när de har blivit äldre. Slösa med er kärlek, den kostar inte!
Usch, nu lät det som jag är bitter. Det är jag inte. Jag har konstigt nog mitt barnasinne kvar och är nog mer glad och tramsig än de flesta i min ålder, så något bra blev det trots allt.
Kram

43 ängeln:

skriven

Hej! Jag tycker precis som du att barnen självklart ska ha kalas! Tycker att det är jätteroligt att ordna kalas för barnen! Däremot är det inte lika roligt att ta hand om föräldrarna och alla deras speciella önskemål... Det är inte en förälder per kalas som har specialönskemål för deras barn som hysteriskt ringer under kalaset gång... Kontrollbehov eller vad? Jag tillhör ju samma generation men jag tror att min generation är så hårt styrda av rutiner och alla larmrapporter mm så många har svårt att koppla av och bara vara. Jag säger sällan nej till att barnen får leka. De gånger jag säger nej så är det för att det inte funkar. Vissa gånger har jag haft många barn hemma samtidigt och det har blivit lite pyssel eftersom jag även har behövt ta hand om småsyskonen samtidigt men det har varit väldigt kul! Kram

44 B:

skriven

Godmorgon.. sådäääääär, nu har jag faktiskt bokat resan jag alltid pratat om.. känns ganska stort.. :D ser du något speciellt om den? Kram

Svar: Det kommer bli bra.. ha positivt fokus.. kram :)
Esmaralda

45 Lydia💕:

skriven

Håller med vilka tråkiga föräldrar
Hoppas min lilla resa blir bra den är inte lång men hoppas den blir jätte bra
Har blivit så sviken igen och behöver få nya tag
Lydia💕

46 Maja:

skriven

Ja diskussioner om barn är ofta laddat. Tänker ofta på hur komplicerat det verkar vara ibland. Åtminstone här (annat land). Komplicerat att få till en lekdejt och kommer man inte överens med mammorna så är det kört .

Snälla...
Har redan frågat om den unga killen på mitt jobb( jobbar inte med honom). Har inte sett honom på ett tag men såg honom precis nyss när jag sekunden innan tänkt på honom. Var detta ngt tecken? Har han fortfarande någon annan i tankarna ? Och ser du om han har ngt intresse av mej alls? Vill inte flörta om han inte har intresse...
Kram

47 hmm:

skriven

det som vi handskas med är en tjej som påverkar vår dotter negativt, många gånger. hennes språk och dumheter som hon hittar på. blev ett stort bråk för inte längesen mellan mig och hennes mamma, som jag är tvungen att träffa , för dom besöker oss på vår arbetsplats, titt som tätt.

48 Lilla blå:

skriven

Bra blogg-poänger idag!

Hålla om och hålla ut (när ungarna är på egna äventyr) sammanfattar en sund föräldrapedagogik enligt mig :)

Jo du Esmaralda jag undrar vad som väntar på flirtfronten om han föreslår en ny träff eller något annat intressant dyker upp innan juni.

Kram 💕

49 kvinnan:

skriven

jag behöver semester nu snart känner jag, kroppen säger ifrån på alla möjliga sätt bara jag inte blir utbränd.

längtar till den dagen då vi inte behöver jobba som vi gör nu.

50 Monica:

skriven

När en av mina söner gick på lågstadiet var jag en kväll på föräldramöte. Flertalet av mammorna satt och tävlade i vilka hårda förhållningsregler till sina barn typ "min flicka åker med basta i säng klockan åtta" annan kontrade " om hon inte lyder vet hon att det är det som väntar". Jag satt och tänkte inom mig själv. Har de bara satt barn till världen för att ha något att sätta sig på. Jag ville konfrontera dom och ställa den provocerande fråga men jag var mycket konflikträdd på den tiden. Jag var själv långt ifrån någon bra mamma, men jag har alltid försökt att ha ett jämlikt förhållande till mina barn och inte ha en strikt auktoritär förälder-barn förhållande

51 f:

skriven

någon hälsning ifrån andra sidan till mig. kram

52 Skorpan:

skriven

Jag ska på ”kurs” idag, kan det tänkas att jag träffar en där som jag träffat tidigare på tumanhand? Skulle vara rätt trevligt ;).
Snart lunch med kompis, kul.
Kram Skorpan

53 💕 Zoey 💕:

skriven

Hejsan Es!
Åh herre jösses! 😱 Stackars deras barn säger jag bara! Nu har jag visserligen inga barn - än men du har ju sett barn för mig. När dom väl kommer så ska dom få ta med sig kompisar hem, klart jag kommer bjuda på mat om det är okej för deras föräldrar, dom kommer få ha kompisar som sover över och när det gäller kalas/fest som dom vill ha så kommer dom få ha det ... jag minns när jag var liten så fick jag ha kalas med kompisar men då fick vi bara vara i mitt rum. Äta fick vi ju göra i köket men annars fick vi leka eller hålla oss på mitt rum. Jag minns hur avundsjuk jag var på några av mina vänner då deras föräldrar alltid var med och ordnade roliga lekar som t.ex. "Så ska det låta", gömma godispåse, charader och annat kul. När mina barn ska ha kalas kommer jag vara med och ordna roliga lekar dvs om barnet vill. Klart dom ska få tälta på tomten med kompisar, det gjorde vi ofta eller också bara vi syskon och det var jättekul! Låt barn vara barn länge och låt dom ha roligt! Det är iaf min åsikt! ☺️

Något jag undrar lite nyfiket är om du ser om någon av mina framtida barn kommer födas i någon av årets tre sista månader - oktober till december? Tusen tack i förhand! Kram Zoey 💕

54 💕 Zoey 💕:

skriven

Hejsan Es!
Åh herre jösses! 😱 Stackars deras barn säger jag bara! Nu har jag visserligen inga barn - än men du har ju sett barn för mig. När dom väl kommer så ska dom få ta med sig kompisar hem, klart jag kommer bjuda på mat om det är okej för deras föräldrar, dom kommer få ha kompisar som sover över och när det gäller kalas/fest som dom vill ha så kommer dom få ha det ... jag minns när jag var liten så fick jag ha kalas med kompisar men då fick vi bara vara i mitt rum. Äta fick vi ju göra i köket men annars fick vi leka eller hålla oss på mitt rum. Jag minns hur avundsjuk jag var på några av mina vänner då deras föräldrar alltid var med och ordnade roliga lekar som t.ex. "Så ska det låta", gömma godispåse, charader och annat kul. När mina barn ska ha kalas kommer jag vara med och ordna roliga lekar dvs om barnet vill. Klart dom ska få tälta på tomten med kompisar, det gjorde vi ofta eller också bara vi syskon och det var jättekul! Låt barn vara barn länge och låt dom ha roligt! Det är iaf min åsikt! ☺️

Något jag undrar lite nyfiket är om du ser om någon av mina framtida barn kommer födas i någon av årets tre sista månader - oktober till december? Tusen tack i förhand! Kram Zoey 💕

55 Tingeling:

skriven

När jag var liten sprang man över till kompisar hit och dit och man ringde inte ens på! Så önskar jag för min dotter när hon börjar vara ute själv med kompisar. Nu bor ju vi lite "tokigt" mitt i stan. Skulle helst vilja bo i ett radhus där det bor flera barn och så min dotter kan springa in och ut som hon vill och leka. Är kanske annan mentalitet i dag? Hittar jag snart ett radhus? Eller blir det kanske ihop med min framtida man?

Jag lämnade min dotter hos en förskolekompis för ett tag sen. Första gången. Har träffat föräldrarna lite sporadiskt och känner dem inte jätteväl men trevliga. Jag är nog lite arbetsskadad.... Har hört mycket med tanke på vart jag jobbar. Man kan aldrig veta vad som sker bakom stängda dörrar. Däremot säger mamman "nu får du ju tid lite för dig själv blir ju skönt". Och det gillar jag INTE. vill inte vara nån slags "hon behöver avlastning". Jag vill vara med mitt barn. Det är ingen börda över huvud taget. Hon är med mig överallt. Inga problem. Förstår inte på föräldrar som skaffar barn men sen inte vill vara med dem. Sen menade hon det kanske inte precis så... 😏 men sen sa min dotter att föräldrarna frågat henne om hon inte i sommar ville följa med till några ställen. Och det gillar jag INTE heller hon är bara 4 år. Är väl föräldrarna emellan man pratar med? Och då blir det att jag backar lite...

Fint du fått det på altan. Jag valde två mindre korgstolar i farmors hus som kommer passa på min balkong! Konstig känsla att vara där och "ta saker". Men det jag valt kommer komma till användning.

Kram!

56 Michaela:

skriven

Jag har ju inga barn och det är självalt. Ingen barnmänniska utan djurmänniska. Ännu en varm dag väntar. Lider av denna värme :/ Kommer skitstöveln ta kontakt igen? Kram!

Svar: Håller med... det är FÖR varmt.. jag som började längta hem från ett stekhett Kroatien till en normal svensk vår... och hamnade mitt i högsommarvärmen ! Räkna med att något mer kontaktförsök kan ske.. kram
Esmaralda

57 HuldaMaräng:

skriven

Ja vad säger man. En del rådbråkar sig över hur man lyckas få huset fullt av ungar och andra vill helst måla naglarna.
Jag läste ett tidigare inlägg om din bror. Det gör mig ledsen, många av mina anhöriga har förlorat den kampen. Nu senast min älskade mamma, som jag hoppas hör mig!! Min moster och min ingifta fäster kämpar. Fy bubblan. Alla mina medkännande tankar går till dig och hans andra nära och kära. Hoppas han får gå över lugnt och smärtfritt.
Många stora kramar 💖

Svar: Tack snälla, dina ord värmer.. kram
Esmaralda

58 M:

skriven

Hej

Vad tycker han om allting.
Känner han att han vill leva med mig eller bara väntar ut tills det rinner ut i sanden ?

Blir så osäker på om han ens älskar mig längre.

59 Jen:

skriven

Nu har jag inga barn men det du säger låter mest sunt, socialt och mycket roligare!

Hur kommer min sommar att bli? Finns det chans att jag träffar någon kille... går på dejt?


Svar: Jadå, chansen är god, gör dig öppen och mottaglig.. kram :)
Esmaralda

60 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Händer det något på jobbfronten snart? Får jag en chans någonstans? Vad gör jag för fel i jobbsökandet?

61 Mashol:

skriven

Hej Esmaralda,
Min chef är mycket ond människa. Han vrider på saker och ting att bevisa att jag inte duger samt vill bevisa att jag har kommunikationsproblem trots det är han som påbörjar all kritik och tjatt mot mig. Jag kan inte alls motbevisa om han har fel. Då han säger att jag tar mycket saker och ting personligt.
Han förolämpar mig på olika sätt. Jag har några kollegor som stödjer mig men finns även några som spioner som försöker förnedra och mobba mig.
Kommer det bli någon lösning? Jag tycker om mitt jobb trots allt. Kommer att han få för sina synder?

62 Louise:

skriven

När jag var liten var vi ofta hos varandra och vi blev även ibland bjudna på mat annars väntade man på kompisens rum. Mina barn har ibland följt med kompisar hem men de har aldrig haft kompisar hemma hos oss...jo en gång och då bjöd jag på våfflor. Jag vill inte utsätta barnens kompisar för fara med tanke var vi bor. Låter grymt men jag vill inte att de ska vara på fel plats vid fel tillfälle.

Denna förskola..kaos men det har blivit "mina" barn. Det är ganska mycket kaos men jag vill ändå jobba här hela tiden.
Men jag är ganska osäker på bad personalen tycker om mig. Om de tycker att jag gör ett bra jobb eller ett fåligt. Barnen verkar älska mig och speciellt en som kramar mig och så.
Jag vet nu att jag inte kommer få en fast tjänst här annars skulle jag nog ha blivit kallad till intervju.
Kommer det bli något fast för mig snart?

Imorgon ska jag sitta hela dagen i skolan och det ska bli superfint. Hade ju helst jobbat men men examensarbetet måste ju bli klart. Deadline den 21 maj. Får hoppas att vi blir klara och godkända.

Ha en fortsatt fin dag och tacksam för svar. Kramar

63 T:

skriven

Hej! Intressant samtal. Bra att du la dig i... folk lägger sig i lite för lite nu för tiden tror jag.

Så en fråga. Vi har beslutat oss för byte av förskola för vår pojk a pga av smidighet i vardagen. Kommer han trivas? Kan vi göra något för att stödja honom? Han är Lite känslig för mycket intryck och barn... tack!

64 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Vilka hårda föräldrar. Tur att jag inte var barn till nån av dem när jag var barn. Jag tyckte om att ta hem många kompisar och sova över och sova i tält och äta borta eller ha kompisar som matgäster. Sånt är ju underbart. Vad ville de att barnen skulle göra? Sitta hemma och glo på Youtube?

Igår sprang jag vårruset med mamma och moster och två vänner. Först sprang vi och sen fikade vi. Jag och M sprang på 34 minuter. Det hade jag aldrig gjort utan henne. Shit vad hon drog på! Jag höll på att flåsa ihjäl mig för att hålla jämna steg. Hon hade kommit i mål mycket fortare om hon inte hade väntat på mig. Men vi ville gå i mål tillsammans.

Jag har det så himla bra just nu. I din seans för många år sen skrev du att framtiden var med mig och att jag skulle landa i den på helt rätt plats och i stor kärlek. Det känns verkligen så mer och mer. Du menar alltså att det här kommer att hålla i sig! Det verkar ju fantastiskt. Jag njuter av varje dag som det är nu. Jag tror att jag uppskattar det ännu mer just eftersom jag vet hur jobbigt det kan vara.

Nu sitter jag ute på verandan. Det är jättefint väder och temperaturen är perfekt här. Ofta när andra människor klagar på att det är för varmt så är temperaturen perfekt hemma hos mig. Jag har precis lagom med skugga och lagom med sol. Det har jag jämt när det är fina dagar. Alla borde bo här och njuta av perfekt väder.
Snart ska jag fika. Det blir kaffe och en kexchoklad. Och i eftermiddag tänkte jag åka till simhallen. Kaninerna njuter av att få vara ute och bina jobbar för fullt.
Ha det bra!
Kram ThereseC

Svar: Låter alldeles underbart... det har inte blivit bättre runt dig av sig själv.. det är du som skapat din egen oas och inre trygghet.. och därför blir det också fortsatt bra.. kram :)
Esmaralda

65 Mim:

skriven

Hej Esmaralda!

Blir det någon bra, positiv förändring i mitt liv denna sommar?? har bara varit tråkigheter så jag hoppas på att något bra ska hända.

kram

66 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda
Jättenervös inför min premier som instruktör Den 17. Maj. Vi är i alla fall 2 st första gången sen kan det bli att vi är själva. Heldag 8-15! Tror du jag fixar det? Tror du jag kommer i håg vad jag ska säga! Kramar i det soliga vädret! 😃☀️

Svar: Visst fixar du det.. kram :)
Esmaralda

67 Mii:

skriven

Hej Esmaralda.
Den som du ser ska komma! Flirt eller mer seriöst, ser det ut att vara med någon jag vet lite nu vem det är? Eller är det något helt ny?
Kram

68 Shirin:

skriven

Hej Es!

Ser du om M har besökt min Facebook profil under senaste tiden? Kommer han höra av sig?

Kramar

69 Shirin:

skriven

Hej fina Es!

Jag är sugen på en ny seans men har egentligen inga nya frågor. Du såg redan för fem år sedan att jag inom ett par år skulle möta den rätte. Ser du något mer kring det? Känner att inget händer och tiden bara flyger förbi. Närmar han sig.. i vilket sammanhang ska jag hålla utkik rört finns de något som kommer att utmärka honom utseendemässigt? Vad som helst hade betytt mycket för mig och gett mig hopp ❤️

Svar: Tiden hart gått och det ä trist.. men kärleken finns fortfarande tydligt och klart för dig och den kommer.. kram
Esmaralda

70 IaElisa:

skriven

Ojoj, hos vårt är det mycket planeras som krävs inför varje lekträff; vår ena hund kan inte bete sig bland barn (andra än vårt eget), avstånden kräver sjutsning, den här mamman är själv litet osocial och tiden till lekträffar är knapp. Men minst två dagar i veckan är det kompisar och givetvis äter alla när det är mat! Hoppas situationen ändrar när tösan blir äldre och vi (förhoppningsvis) bor närmare stan. För min dam är en väldigt social liten dam! 😄
På tal om flytt; snälla Ez, kan du se om vi flyttar ännu under år 2018? Jag förstod på både dig och Nettan att jag kanske hoppas för mycket när jag tänkte mig en flytt i augusti, men kunde "före år 2019" vara mer realistiskt?

71 Ledsen:

skriven

Hej Esmaralda.
Det är sådär jätte rörigt på jobbet nu igen. Det känns som om jag gör det bästa jag kan. Minsta lilla fel och jag bara känner av vibbarna omkring att det känns som om det tisslas och tasslas och det snackas att man gjort fel och jag bara känner av direkt en misstänksamhet mot mig. Jag kanske är överkänslig? Eller så har jag rätt? Jag vill ta mitt ansvar om det blir fel men det är liksom ingen som pratar med en då.

Tror du chefen planerar att göra sig av med mig? Varför ”nappar” en del som jobbar här så hårt om man gör något litet fel? Även om de själva kan göra fel
Kram

Svar: Antingen tar du upp ämnet och talar om hur du känner det och får det ur världen eller så tänker du bort det helt och hållet.... kram:)
Esmaralda

72 U:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han bestämt sig helt och hållet att han inte ska vara med mig att han hellre ska vara med henne?
Kram

73 Lisa:

skriven

Hej Ez,

Tycker också som du, när mina döttrar var små så var det självklart att många fick komma till oss samtidigt. På kalasen uteslöts ingen.
Har precis varit på intervju till ett nattjobb nu i sommar. Väntar på att de ska höra av sig, de verkade positiva, tror du jag får det ?

Kram Lisa

Svar: Chansen är god.. kram :)
Esmaralda

74 F:

skriven

någon hälsning ifrån andra sidan till mig. kram

75 Lillis:

skriven

Oj vilka tråka föräldrar:(.Har inga barn själv, men håller helt med dig Es.Vi hade stora kalas när jag var liten och alla var bjudna. Någon gång sov jag över hos kompisarna och det var riktigt kul.

Ser om sommaren bjuder på något roligt?
krm


76 PiaS:

skriven

Hej Es,

Barn behöver få lov att vara barn,( med gränssättning).
Jag är uppvuxen precis så som du beskriver, att vi sprang in och ut hos varandra, sov över, tältade i trädgården etc.
Mina barn får har vänner över, är de här när vi ska äta, så får de äta med oss, om ok med deras föräldrar. Visst ibland är det knöligt och lite logistik kan behövas. Även barnkalas har varit givet. Glass, och godis äts också, speciellt på lördagar.

Undrar om du kan se om någon kärlek kommer snart? I sommar?

Kram PiaS

77 Shirin:

skriven

Hej fina Es!

Jag är sugen på en ny seans men har egentligen inga nya frågor. Du såg redan för fem år sedan att jag inom ett par år skulle möta den rätte. Ser du något mer kring det? Känner att inget händer och tiden bara flyger förbi. Närmar han sig.. i vilket sammanhang ska jag hålla utkik rört finns de något som kommer att utmärka honom utseendemässigt? Vad som helst hade betytt mycket för mig och gett mig hopp ❤️

78 Shirin:

skriven

Hej Es!

Ser du om M har besökt min Facebook profil under senaste tiden? Kommer han höra av sig?

Kramar

79 Cecilia:

skriven

De saker dessa mammor förbjuder är ju det man borde minnas när man tänker på barndomen. Modigt att du försökte prata med dem, tråkigt att de inte lyssnade.

Ez, testet visade negativt, kan jag lita på detta? Kan det vara stress och sjukdom som gör att min mens är sen eller bör jag kolla upp för säkerhetsskull? Kramar

80 Hoppas:

skriven

Hej!

Ser du om det blir någon ljusning när det gäller jobb för mig??

kram

81 Fattig :

skriven

Hej!

Finns det någon chans att jag får jobb innan sommaren är slut??

Kram

82 Mimi:

skriven

Hej!

Blir det något jobb för mig i min hemstad eller blir det jobb och flytt till annan ort??

Kram

83 Mashol:

skriven

Hej Esmaralda,
Min chef är mycket ond människa. Han vrider på saker och ting att bevisa att jag inte duger samt vill bevisa att jag har kommunikationsproblem trots det är han som påbörjar all kritik och tjatt mot mig. Jag kan inte alls motbevisa om han har fel. Då han säger att jag tar mycket saker och ting personligt.
Han förolämpar mig på olika sätt. Jag har några kollegor som stödjer mig men finns även några som spioner som försöker förnedra och mobba mig.
Kommer det bli någon lösning? Jag tycker om mitt jobb trots allt. Kommer att han få för sina synder?

Svar: Ta tag i detta på ett öppet och tydligt sätt.. har du möjlighet att prata med chefens chef.. så gör det.. det behövs någon annan som kan leda ett samtal här... det är enda chansen att försöka få lite rätsida på soppan.. kram
Esmaralda

84 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om jag kommer må bättre snart? Är det kaffet som är boven?

Kram och kärlek.

85 Tant grå:

skriven

Tjenare es...

En eftermiddagsfråga! Om du möjligtvis får till dej hur detta kan komma att utvecklas för hans del... finns det risk för känslor där... jag är helt på det torra med mina egna...

Grille till middag. Fläskfilé å hemslungad potatissallad med fräsch sallad... Mumma för magen!

Må gott /Tant grå

86 Socionomstudenten :

skriven

Hej. Hoppas ok att jag testar gårdagens fråga på nytt!

Visst springer vi inte på varandra igen jag och Sven. Nu när han flyttat och snart även jag oxå. Förstår inte vad vårt möte fyllde för funktion när det ändå inte kunde bli vi.

Kramen :)

Svar: Jag tror att mötet ville väcka en känsla som låg slumrande... kram
Esmaralda

87 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Jag har börjat prata med en tjej nu och det känns så bra när hon och jag skriver med varandra, vi har bestämt vi ska snart träffas, då är min fråga, ser du om det kommer att bli något mellan mig och henne? :)

Kram

88 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar det komma någon helt ny in i mitt liv som det blir något med? Eller kan det utvecklas med någon som finns runtomkring mig idag?
Tillexempel min granne, kan det utvecklas med honom? Är han intresserad?
Kram

Svar: När det blir seriöst så blir det med en man som du idag inte känner.. kram
Esmaralda

89 S:

skriven

I vårt hem är alla barn välkomna, till både vardags och fest. Och vill de äta får de det gärna för det blir mina egna barn också glada över. Ska vi på utflykt så tar vi gärna med barnens vänner, win win för oss alla när barnen har sällskap och vuxna är nöjda. :) Jag ser bara vinst i att ha andras barn här dag som natt.

Jag undrar, ser du mig bo kvar i huset längre fram?

Kram ♡

Svar: En tid.. men inte väldigt länge.. kram
Esmaralda

90 Lotta:

skriven

Men usch, jag stör mig så på att vuxna människor/föräldrar ska kontrollera och styra och ställa över sina barn. Repektlöst tycker jag.

Undrar en sak...jag har sökt mängder med jobb sista tiden, men får inte napp. Börjar bli rejält orolig. Ser du om jag hittar nytt jobb snart?

Kram Lotta

91 G.S.H:

skriven

Hej ES!

Jag tycker nu att jag bara möter motstånd... går inget bra med körkortet och går långsamt framåt med examensarbetet. Allt är väldigt segt just nu och stressigt för den delen också, ser du hur det blir med körkortet? Får jag göra min uppkörning enligt den första bokningen eller blir det att jag kör upp senare?


Kram

Svar: Det är segt men det nu du ska uppbåda krafter och energi.. du har reserver att ta av och du ska ro det i land... kram
Esmaralda

92 Agnes:

skriven

Göra ungarna glada är väl en del av deras uppfostran?
Att hindra, förbjuda o förminska barn...har ju barnbarnens mor som ett levande exempel på att "mammas" tyckande o görande är det primära i ett föräldraskap...

Att sonen nu är ensamstående med det övergripande ansvaret för att göra ungarna till vettiga vuxna...kanske ngt som fler pappor skulle ta till sig?

Så länge som samhället motarbetar män att vara fäder, så länge finns det ingen jämlikhet mellan könen i vårt samhälle...bara en massa skitsnack från kvinnor som ylar om att bara för att de fött barn, så är de per automatik "mamma" o med det har de den självklara rätten att ställa till elände för både barn o män...

Det sägs att man endast kan förtjäna respekt, inte kräva...jag anser att vara mamma är på samma nivå...

Från mammor till trånande kvinnor...jag är faktiskt rätt impad över att det finns så många kvinnor här som ger män så stort utrymme i sina liv...undrar alltid vilket underverk till karl ni funnit, när ni får det till att just DEN mannen är den ende som gör ert liv värt att leva...

Det är detta jag menar med att "vara ägd"...att tråna efter en karl som i en del fall tom har en ny...

Vet inte om det är rädsla för att vara ensam, som driver er...eller att ses som dissad o bortvald av en man...se det istället som en vinst...vänd på steken...se er som vinnare att ni slipper skiten...det gör jag...jag ser mig som "för bra" för män som inte "vill ha mig"...att umgås med en man som behandlat mig som skit...med handling eller sitt beteende gentemot mig enkom för att jag är kvinna...den mannen är inte ens värd att pissas på om han så står i full brand!

För jag är för bra för att bli behandlad som en mental spyhink!

Och därmed är livet som supersingel verkligen inget jag skulle ge upp för en mans skull...skit samma om han så vore mångmiljonär eller ngt annat "berömvärt"!

Jag är för bra att kastas bort på "drägg"!

Ha det bäst, bloggfamily, o KRAM!

=)

93 <3:

skriven

Godkväll kära Es träffade handläggaren idag fast det tog emot ? Tror du hon förstod mig ?
Blir beskedet positivt?
Kram

94 Glitterklänning på!:

skriven

Nej fy så tradig inställning!
Mina bästa barndomsminnen är minsann ihop med andra barn. Spontana sleepovers, sommarkvällar när man fick vara ute och leka på gården längre än vanligt.

Those were the days :-)

Ikväll får jag också 'leka' längre än vanligt!
Ledig från jobb imorgon. Tjohej! Blir bio och en bit mat med väninnan. Kan någon karl kika fram och göra mig sällskap snart, en högoddsare hehe.

Kram goa du 💖

Svar: Vilken härlig kväll.. och något intressant kan dyka upp nu under sommaren.. kram
Esmaralda

95 Sara:

skriven

Vad glad jag blev av att läsa Agnes kommentar ang kvinnor som trånar efter män idag!
Jag kan definitivt behöva påminnas om att värdera mig och mitt högre, hör tyvärr till dem som alltför lätt trånar och låter mig bli "ägd". Nu tror jag ju fortfarande på kärleken och att det finns vettiga män som set kvinnor som jämlikar (även om de verkar vara få och svåra att hitta). Och jag hoppas fortfarande på att hitta kärleken, men tar ändå till mig Agnes ord :-)
Kram!

96 Jill:

skriven

Hej Es

Ser du någon positiv förändring komma för mig?
kram

97 Denice:

skriven

Hej Es

Har jag någon beundrare?
kram

98 Helena Ir:

skriven

Måste säga att jag tänker rätt ofta i liknande banor som dig,Agnes..ja,vad det gäller män..främst att ge upp sin frihet..för att vara ägd..Det kommer aldrig funka hos mig..ingen kan dressera mig till det. Om någon säger;hoppa! Så svarar jag; hoppa själv!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: