Hemligheten......

 Andliga sökare har en tendens att aldrig hitta fram – och det beror som regel på att man  övertolkar och tillskriver andligheten andra lagar än den har.

Sanningen är ju den att det måste vara en bra balans mellan andlighet och vanligt flåsigt jordeliv.

Man inte bara kan utan BEHÖVER  vara den vanliga människan som gör fel och begår misstag, som kanske dricker ett glas vin för mycket eller  ljuger för bekvämlighetens skull nån gång. Eller vad som helst.

Man ska inte stå efter att vara felfri eller försöka vara sådan som man tror att universum vill ha en.

Det blir bara fel. 

 

 

Man är som man är… ett hopkok av genetik och uppväxt och de flesta människor är helt okey och har sina ups and downs och gör så gott de kan.

Och det räcker.

Mer än så behöver det inte vara.  

Andlighet är inte öronmärkt för de perfekta människorna… den är till för alla.

 

 

 

Vad som däremot är viktigt är att man försöka stanna i stunderna, i nuet...… att man stoppar tiden en aning och ser sig omkring och tar in det man ser… då kan man nämligen rätt som det är få se något stort och unikt… kanske en glimt av en kär människa eller husdjur som gått över… eller  så kanske din skyddsängel dyker upp i fysiskt gestalt intill dig… faktum är att allt kan hända.  

Stanna alltså tiden aning…fördjupa dig i nuet.. och du kan  få magi att ske.

Jag lovar.

 

Kram & kärlek 

1 Tingeling:

skriven

Jag har lite svårt att stanna i nuet. Har blivit bättre nu än för några år sen. Jag ser gärna framåt istället och vill att saker ska ha skett i går redan. Vill gärna hitta rätt nu. Jag tror du Esmaralda har haft rätt hela tiden... att jag ska plugga... du sa det redan till mig här på bloggen när jag började läsa den för några år sedan. Och du sa det nyligen här med. Och det känns som det enda rätta. Jag kom ju in på förskollärarutbildningen för två år sen och du sa till mig att tacka ja för jag kan alltid hoppa av eller byta senare om det inte var rätt. Jag tackade nej.... ångrar mig lite nu. Men jag är nog mer redo nu att ta större kliv att förändra mitt liv. Bätte sent än aldrig 😉

Så ville bara passa på att tacka dig och för att den här bloggen finns och att du finns! Det är guld värt. Inte bara för frågor utan mest för dina härliga inlägg. 🐞 🌼 🌞

Kram!

Svar: Ja, nu tror jag absolut att du är redo.. och du kommer inte ångra dig om du väljer studier! Genom studier skapar du den yrkesmässiga framtid som passar dig och som du inte skulle få annars... kram :)
Esmaralda

2 Skorpan:

skriven

Så alla kan vara andliga, i princip i alla fall?

Att stanna upp i nuet kan vara nog så svårt, får fast mig själv med att leva i "sennet", nu o då också i "dået", tack o lov mera sällan i det förflutna. O att inte kunna vara närvarande i nuet gör mig lite rädd, rädd att jag ska missa allt bra som kan komma just nu. Som det här med att njuta av allt det gröna o fina ute, hur ska jag klara av att supa ;) in allt det så jag har att ta av det sedan under hösten o vintern till det blir vår igen? O kommer jag att orka göra en massa trevligt under sommaren som ger mig mera energi? Ja det är inte nuet, men denna stund är snart gången tid... I-landsproblem, kanske det...

Efter att igår ha följt md barnets löpande, iefterskott, samt ha tvättat flera maskiner byk var jag bara tvungen att åka iväg o se andra människor. Att vara hemma hela dagarna är inget för mig, vilket har fått mig att tro att jag, typ ages ago, varit nomad, kan jag ha rätt Es? En dag kanske går att vara hemma, men sen måste jag komma mig ut :) o jag hoppas ju på att mannen är pigg som en mört ;) o vill "ut o på"... Som jag, men att göra allt ensam är trist tycker jag, fastän jag skulle klara av det så blir det inte av just pga ensamheten. Ja jaa...

Skulle gälla tt vara lite aktiv idag o åka till gymmet o se hur det nya programmet känns. Sen kunde det också vara fiffigt att börja städa lite o kanske bjuda in folk till festen!? O solen ska väl skina idag o då vill jag njuta av den också, det ser ut att bli en bråd dag, kanske...
Ha en fin dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Ja alla kan i alla fall öppna upp och ta vara på den andlighet som finns.. även om den är olika från person till person. Somliga har mycket mer i sig än de tror. När man stannar i nuet bör man göra det utan tanke, utan ångest eller oro... bara vara och utan någon känsla ! Det kräver lite övning :) Nog kan du ha varit nomad.. du har det i dig. Kram :)
Esmaralda

3 Michaela:

skriven

Puh! Vilken pudding! Trodde min soulmate stod framför mig igår igen. Det börjar ske allt oftare. Hoppas han tyckte jag var trevlig iaf fastän jag babblade på om diverse saker:) Satt även och kollade lite på prinsbröllopet igår och för första gången så tänkte jag att jag vill också få uppleva det. At någon tittar på mig på det kärleksfulla sätt som ens blivande man skall göra. Måste vara en mäktig känsla. Ikväll blir det hockey. Hade hoppats på Sverige - Finland med seger för Finland :) Men mot Schweiz får Sverige vinna. Kram!

Svar: Heja Sverige :) kram :)
Esmaralda

4 Linda:

skriven

Ja i en välrd där allt går så jättesnabbt, borde man verkligen bli bättre på att stanna upp. Ta tid att se vad so. Händer runtomkring och njuta lite. Veckorna, månaderna, åren bara rusar förbi, och man är ständigt på jakt efter något som händer i framtiden.

Ligger och drar mig under täcket fortfarande, sköna söndag :) fast jag saknar lite att mysa med någon. Min vän utomlands blir mer och mer som bara en vän känner jag, kanske tiden och avståndet gör sitt. Roligt att träffas då och då, och vi har det mysigt tillsammams, men tror inte det är "the love of my life". Kanske det var någom gång, men känslorna ändras, Nu är vi mer som friends with benefits :)

Finns det någon annan för mig? Och kan du se hur mötet kommer att ske :) Finns en som jag tänker på lite extra just nu, men tror inte han är så intresserad, så jag får väl fortsätta kika i smyg på avstånd :)

Imorgon väntar en hel veckas jobb i Norge, men skönt att komma bort från rutinerna lite!

Ha en skön söndag alla!

Svar: Ja, du känner helt rätt, jag känner på samma sätt att denne man är inte din kärlek i framtiden. Någon annan kommer. Känns som om det är någon som du inte alls känner idag. Härligt med Norge, ombyte är bra... kram :)
Esmaralda

5 Jennifer:

skriven

Hej kära Esmaralda! Då jag var yngre kunde jag känna en slags andlighet inom mig, numera är jag nog den mest icke-andliga person jag vet. So be it.

Jag funderar mycket kring min situation och hur det blivit såhär att jag är totalt utmattad, förutom sömnbrist såklart. Och binjureutmattning. Och det beror helt och hållet på mitt jobb, att jag inte trivs, att det slukar och suger ut all min kraft och energi, att det är oerhört tungt rent mentalt. Jag är helt enkelt inte gjord för att klara av ett sådant jobb, nu känner jag starkt inom mig att jag MÅSTE ta mig vidare, ta mig ur det, för annars kommer jag påriktigt att krascha. Detta jobb jag har nu kan inte bli bättre, jag kan inte ändra på det. Så jag måste bort, vidare, framåt. Det är dags nu. Jag har redan varit ett år på jobbet och hela tiden vetat att det inte är för mig.

Nu undrar jag om du Esmaralda kan se om jag kommer att finna en lösning och komma ur denna tunga livssituation? Och då menar jag inte sjukskrivning, det är ingen lösning på problemet. Kommer jag att lyckas få ett annat jobb i höst? Ser det positivt ut? Kram

Svar: Man känner av sin andlighet olika under livet. Har man en problemfylld tid, då känner man som regel av den mindre, fast man behöver den mer. Ja, det finns goda möjligheter att du får ett annat jobb snart.. gå in för det.... styrkekram :)
Esmaralda

6 Bh:

skriven

Stanna tiden en stund, lev i nuet, oroa dig inte för morgondagen, det som sker det sker och är så meningen.
Undrar om jag har något budskap från andra sidan? Någon ledtråd om vad som ska ske? Kram

Svar: Det finns ett budskap som går ut på att du ska göra ett val, ett val i det lilla men som ändå är viktigt för dig själv och framtiden.. kram :)
Esmaralda

7 Lenafena:

skriven

Verkligt befriande läsning! Har haft bekanta förut som ansåg att de var näst intill lika heliga som helgon, lika goda som Jungfru Maria. En ”vän” kom på besök som hon inviterat sig till själv och betedde sig överlägset och gräsligt. Jag arma människa skulle vara tacksam att hon var så upplyst och.....ja hon var rena galenskapen! Ytterligare en annan for till Nordkalotten och rensade energier där helt på egen hand....Herre Gud vilket tokfolk det finns! Psykiatrisk problematik som heter duga. Jag vet att jag har ganska bra intuition men ändå följer jag den inte särskilt väl. Håller mig lite under radarn idag, investerar inte i folk sådär idag då jag blivit besviken... Agnes jag läser det du skriver....kan känna igen mig i att bestämma sig för att ge upp bara....det är nära att jag gör det med men lever på hoppet och att jag har tillit till Ez. Den hjälp hon gett mig-och ger har varit oskattbar. Hade aldrig i helvete orkat med allt annars!!!! Jag drömmer om att blogga att NU har mitt liv rätat upp sig!!!!!!

Svar: Ha ha ha, ja det finns massor av dårar.. och när man tappar ödmjukheten inför sina medmänniskor, då tappar man också den andliga gåva som man kanske har ! Har man inte respekt inför människor.. då kan man inte heller tolka rätt. Och den bloggen ska du skriva, när du berättar att saker och ting förändrats till det bättre.. den gästbloggen ser jag fram emot.. kram :)
Esmaralda

8 Anki:

skriven

Gomorgon Es
Så fint skrivet att andligheten är till för alla <3 Ska verkligen försöka vara i nuet eller jag ska försöka så lite som möjligt så kanske kanske magin händer även mig Jag tror jag är för mycket i både framtiden och baktiden ;-) Har så svårt att bara vara Det ska jag träna på ...att bara vara Tack för din inspiration !

Har tagit hand om en grannes post han har varit i Spanien 2 v och tog med sig en spansk korv och Seranoskinka Perfekt för en Lchf áre ! Håller mig så strikt jag kan tar inte ens en banan Ett äpple till kvällen däremot det tillåter jag mig och så ser jag fram emot Midsommarafton ...då ska jag tillåta mig en bira eller två och 1 potatis till sillen:-)

Solen fortsätter förgylla vår tillvaro ha en härlig Söndag

Kram Anki med flock

Svar: Ja jag tror att vi alla, lite till mans och kvinns kan bli bättre på detta ! Och då kan speciella ting hända. Jag tror absolut på Lchf.... men hade också längtat mig galen till midsommar !! Igår premiäråt jag färskpotatis.. eller nypotatis som vi säger här i Skåne.. foto kommer under dagen :) Kram :)
Esmaralda

9 Pia1:

skriven

Amen på det! Känner mig väldigt obekväm bland människor som har bestämt sig för att vara på ett visst sätt men inte är det. Och anstränger sig för att tolka varje grässtrå, moln och andetag som ett meddelande på vad de ska göra härnäst. Och visst dyker de upp, tecknen, jag kan vara lite dålig på att lyssna. Men då tar de i hårdare så någon gång går det fram. Det är ändå mest bara ett "hej", knappast några svar på what to do, utom vid enstaka tillfällen. Mig själv tänker jag vara även om jag är långt ifrån perfekt 😉

Svar: Exakt, man ska ju inte överdriva...somliga ser tecken i precis allting och det kan bli lite väl mycket !! De tecken som är " på riktigt" -de brukar man kunna lära sig att känna in.. kram:)
Esmaralda

10 EPM :

skriven

Hej Es!

Fint skrivet.
Jag vill gärna tro att jag står den skit jag gjort. Men jag stör mig på att andra inte står för sin...

Det här med J skaver. Skaver att se hur han manipulerar folk runt omkring för att bli omtyckt igen.
Och jag kan inte göra nåt...
😔

Kramar

Svar: Exakt, du kan inte göra nåt åt det så låt det inte mer av din energi... det har tagit tillräckligt... kram :)
Esmaralda

11 Susan:

skriven

Tror inte att jag riktigt har förmågan att känna av det andliga runtomkring mig, eller så beror det på att jag har svårt att koppla bort omvärlden . Försöker meditera men det e svårt att koppla bort tankar, lätt att koppla av fysiskt som tur är....men jag fortsätter jobba på det🙏🏼

Kram

Svar: Ja jobba på det och jag tror absolut att du kommer lyckas till sist, du har det i dig.. kram :)
Esmaralda

12 Mim1:

skriven

Hej!

Jag önskar att jag fick se min skyddsängel.. om jag har någon. Ska försöka att stanna i nuet men det är inte lätt.

Kram

13 Willa:

skriven

God morgon! Livet går upp och ner. Livet ör just nu ner, allt känns mycket tungt. Försöker tänka positivt och göra må bra saker utifrån attraktionslagen och det blir liksom ännu värre, blir bakslag och så mår jag önnu sämre och så har det blivit förrr också, förstår inte vad jag gör för fel ?

14 Rebecca:

skriven

Hundpussar det gillar vi! (med tanke på förra inlägget ;))

Ja det är svårt att balansera det andliga och att vara jordad i nuet. Är nog mer uppe i det blå än nere på jorden. Det känns dock som att mitt jobb jordar mig och hjälper mig att inte flyga i väg och tänka för mycket på "varför är vi här på jorden".

Har börjat avsätta 10 minuter varje dag för meditation. Det känns bra i alla fall.


Svar: Jättebra.. det gör dig så gott.. kram
Esmaralda

15 Jennifer:

skriven

Tack kära Esmaralda för ditt svar, så tacksam att höra att det finns en god chans att jag får ett nytt jobb snart. Tror du att det jobbet kommer att vara bättre än mitt nuvarande och att jag kommer att trivas bättre och passa bättre in där? Känns det positivt? Kram

16 Linda:

skriven

Hej Esmaralda!
Efter de två senaste veckorna känns det som att jag ger upp hoppet om att någonsin får vara lycklig. När man tror att nu kan det ändå inte bli värre så händer något mer negativt. Jag har under de senaste sju åren levt själv med mina barn och ekonomin är skral. Jag har av och till under dessa år träffat en man som bara tar det han vill ha och på hans villkor och för två veckor sedan så tog det slut. Samtidigt så blev min pappa sjuk och hamnade på sjukhus och behöver hjälp och jag är orolig. Stressad som jag är så lyckades jag backa in i en bil och fixade repor på den och som om det inte vore nog så vill chefen på jobbet omorganisera inför hösten och jag får byta kollegor. Finns det någon ljuspunkt för mig? Jag orkar inte mycket mer.
Kram Linda

Svar: Ta nu en sak åt gången och lägg locket på den oro som du ändå inte kan påverkaMen påverka det du kan och försök finns frid i detta.. det kommer vända och bli bra.. kram
Esmaralda

17 åsa:

skriven

Hej E!

Jag tycker nog att jag är både i stunden o ältar gammalt.Har haft det lite tufft en tid m folk som både manupilerar o ska tycka o säga saker som man var tre år. ej ger sig. o andra ljuger. gör att jag drar mig undan från många just nu för att ladda batterierna. mkt tankar om jag ska orka jobba .? möta någon man o lita igen . känner mig så sårbar på många plan . mannen som jag hoppas möta . har vi mötts tidigare ? från min stad ? kram o ha en fin söndag Åsa

18 Sus:

skriven

Hej
Hur gör jag...
Står inte ut....
Love sus

Svar: Välj en ny väg.. det börjar bli dags.. kram
Esmaralda

19 <3:

skriven

Så fint skrivet kära Es magi 💕
Är det en tillfällig svacka M har ? Han lät så konstig i telefon, i onsdags ringde han på både mobilen och messenger. Vad är det med honom tror du ?
Ska jag låta honom vara ?
Kram

20 <3:

skriven

Så fint skrivet kära Es magi 💕
Är det en tillfällig svacka M har på grund av skillsmässan ? Han lät så konstig i telefon, i onsdags ringde han på både mobilen och messenger. Vad är det med honom tror du ?
Hur ska jag förhålla mig till honom så han känner sig bekväm ?
Kram

21 Boudica:

skriven

Det är just därför jag fastnat för dig! Att du fortfarande har fötterna på jorden medans många andra i samma bransch flyger upp högt i det blå och tror sig större än vad det är.
Har lite sånt i släkten, en säger sig vara medium och pratar med döda, hennes meddelanden kan vara lite överdrivna, men även vardagligt prat. Inom mig ser jag hur de på andra sidan står och skakar på huvudena när hon förmedlar meddelande.
Om hon kan på riktigt vet jag inte, men, möjligen, med tanke på att jag vet ju själv lite hur det är, med min starka intuition. ibland så vet jag bara saker, som många fall stämmer ;) Men på kommando kan jag inte!
Har däremot precis fått för mig att lära mig meditera, korta ~10 minuters pass. Svårt, men denna avkoppling är faktiskt skön, och mycket bra för det nog med sig. Har för mig att du i nån seans gav råd om att meditera, om varför minns jag inte, dags att läsa igenom gamla seanser möjligen ;)

Ja annars, leva i nuet var jag betydligt bättre på tidigare, nu lyckas jag skjuta fram allting, slösa min tid med, ja inte vet jag vad, och samma ångest varje söndag att jag knappt fått något gjort!
Ja, detta måste jag lösa!
Tills dess, ser du något positivt intågande som twistar om min tillsynes gråa vardag inom nära tid?

KRAM!

Svar: Ha ha ha, ja ibland skrattar de nog hjärtligt åt oss på andra sidan med tanke på hur vi ibland beter oss när vi ska försöka meddela oss med dem. Ta ett initiativ under närmaste veckan.. det ser ut att komma gott och positivt i kölvattnet.. kram :)
Esmaralda

22 Linda:

skriven

Hej Esmaralda!
Efter de två senaste veckorna känns det som att jag ger upp hoppet om att någonsin får vara lycklig. När man tror att nu kan det ändå inte bli värre så händer något mer negativt. Jag har under de senaste sju åren levt själv med mina barn och ekonomin är skral. Jag har av och till under dessa år träffat en man som bara tar det han vill ha och på hans villkor och för två veckor sedan så tog det slut. Samtidigt så blev min pappa sjuk och hamnade på sjukhus och behöver hjälp och jag är orolig. Stressad som jag är så lyckades jag backa in i en bil och fixade repor på den och som om det inte vore nog så vill chefen på jobbet omorganisera inför hösten och jag får byta kollegor. Finns det någon ljuspunkt för mig? Jag orkar inte mycket mer.
Kram Linda

23 Helena Ir:

skriven

Det där att stanna upp och vara i nuet,kanske få se någon av de jag önskar..låter fint!

Efter min väninnas död för snart 14 år sedan,så VET jag att hon försökte kontakta mig,det hade vi kommit överens om..så efter begravningen..och jag blev rädd..och sa -Okej,jag jag vet att det är du A,men gör inte om det för jag blev rädd!
Till saken hör att det var lite brutalt..på natten..
Jag önskar ju så att få mer kontakt,men kanske har hon lyssnat på det jag sa..

Det är svårt att känna in vad som är ett tecken i vardagen..och vad är ett "önsketänkande"
Jag vill så mycket mer än jag kan..för att det tilltalar mig mycket,ett sätt att hjälpa människor,ett verktyg. Men alla kan inte..och jag gör mitt bästa på andra sätt..
Och nej,felfri är jag inte..långt ifrån!
Men jag kan inte låta bli att känna att det lite magi i allt det där :)

Vi hittade på så mycket annat här igår,än vad vi borde gjort..så idag,trots det fina vädret..så behöver en hel del göras!

Var rädd om dig..



Kram :)


Svar: Det är ju inte heller lätt för dem i Alltet att kontakta på ett passande sätt.. . det blir lätt för mycket eller för lite.. men jag tror din väninna gick all in... ni hade ju bestämt ! Att skilja mellan tecken och önsketänkande är det svåraste som finns... kram :)
Esmaralda

24 Mojgan:

skriven

Hej Ez!
Ser du nån anställning för mig om en månad? Kram Mojgan

Svar: Ser ingenting tydligt.. kram
Esmaralda

25 Linnean 🌸:

skriven

God Morgon!
Vilken stålande dag som har grytt! I dag måste man ut och njuta av syrendoften som är ljuv nu och få lite solstrålar på sig.
Detta med andlighet och hur man ska vara...Mm, kan ju säga att jag inte levt speciellt ”rent” men har känt mycket ändå. Hör och känner dofter. Vill helst inte ”se” Men jag har människor runt mig som jobbar på det andliga. Levt i celibat i 40 år för sex drar ner det andliga! Hm 🤔 Ingen alkohol heller! Så får man inte äta kött! Asså, det där begriper inte jag riktigt! De som jobbar så hårt på andligheten verkar inte känsligare än vi andra som syndar å det grövsta. Jag kommer aldrig att bli medium, vilket jag absolut inte vill. Men kan känna av ”saker” då och då. När jag är i ett visst lugn eller situation. Roligast var nog den lilla andeflickan som busade i min sons hus. Sonen tyckte dock att JAG var otäck som ”drog dit” spöken. 😁 För min del får ”det” komma till mig när det vill och jag är tacksam för det. Föredrar små händelser. En del tolkar ju in betydelse i minsta lilla sak som sker och då blir det lite för mycket för mig. I dag får jag antagligen besök av skogsmannen som ska berätta om någon familjekatastrof, hoppas verkligen inte det är allvarligt! Ha det gott i solskenet i dag! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Många jobbar hårt och fel på andligheten.. och har ofta upplevelse inom sig själv... som dock inte behöver vara av andlig sort... ha det gott med sin skogsman.. kram:)
Esmaralda

26 Roda:

skriven

Känns som om jag tappade förmågan att känna det andliga för ett tag sedan. Nu försöker jag mest ta mig igenom dag för dag. Men det var en tröst att få dessa små tecken. En go känsla av enorm lycka och trygghet i kroppen.
Har känslor för två män nu. Och de är väldigt olika. Kan du se om det blir nåt bra med någon av dem? Vilken?

Kram i solskenet

Svar: Nja, en kommer dig snabbt lite närmare men faktum är att jag tror inte du får de rätta känslorna för någon av dem.. det lär komma en annan. .kram
Esmaralda

27 Monica:

skriven

Så har jag alltid tolkat det som du säger. Att snöa in och bli anhängare till någon religion eller sekt blir att man ofta antar ett renlevnadsideal. Jag har alltid varit fascinerad av den andliga dimensionen men har ingenting till övers för någon religion. Utan att jag förhoppningsvis inte lider av andligt högmod så är det min tro att man föds om och om igen för att växa och växelvis befinner man sig i den andliga respektive materiella dimensionen. Även ateisten har en fullt berättigad tro. För det motsvarar hens andliga utveckling just då.

28 Monica:

skriven

Så har jag alltid tolkat det som du säger. Att snöa in och bli anhängare till någon religion eller sekt blir att man ofta antar ett renlevnadsideal. Jag har alltid varit fascinerad av den andliga dimensionen men har ingenting till övers för någon religion. Utan att jag förhoppningsvis inte lider av andligt högmod så är det min tro att man föds om och om igen för att växa och växelvis befinner man sig i den andliga respektive materiella dimensionen. Även ateisten har en fullt berättigad tro. För det motsvarar hens andliga utveckling just då.

Svar: Exakt så ! Kram :)
Esmaralda

29 MuminM:

skriven

Hej Esmaralda.
Jo förnuftet behöver vara med likaväl som känsla och hjärta. Jag var så en gång att jag tänkte för mycket och övertolkade vilket inte heller blev bra.

Att en man som det blir seriöst med kommer härnäst hur lovande ser den chansen ut? Att det blir under det här året eller under nästa?
Kram

Svar: Svårt att säga men det bör inte vara så långt bort nu.. kram
Esmaralda

30 Universum:

skriven

Jag hörde en om-liknande melodi som kom från ingenstans. Ingen radio eller ljud utifrån eller så. Det höll på i flera minuter och var väldigt rogivande. Upplevelsen får mig att tro starkare på något större.

Svar: Och du tror rätt.. kram
Esmaralda

31 Erika.F:

skriven

Det var länge sedan jag kom till den punkt i livet som är så viktigt att stanna upp och tar vara på. Livet och ögonblick går ej i repris, vi har heller inte all tid i världen att slösa på oviktiga ting, det är här och nu livet finns är.

Ofta går jag ut på balkongen när kvällen är sen, det enda som då hörs är fågelkvitter, lite vindsus i trädtopparna, ögonblick som stannar kvar långt efter solens nedgång.Tystnad för mig är viktig även om det är ett tyst och lugnt område jag bor i. Dagtid är det alltid lite ljud men allteftersom dagen går mot sitt slut träder tystnaden in. Naturen och tystnade betyder allt för mig. Ett väldigt viktigt inslag i mitt liv.

Något jag aldrig glömmer är en förmiddag för några år sedan, jag var på väg hem och gick den vanliga vägen som jag alltid går. Något fick mig då att stanna till på gångvägen och titta upp mot den blå himlen, en och annan molntuss syntes men så fick jag se något som inte var en molntuss, jag ser avbildad ängel, som tur var hade jag kameran i väskan och denna ängel förevigade jag, där i den stunden.

Det var ett ögonblick jag aldrig glömmer. Vilken upplevelser jag fick vara med om då. Efter den gången brukar jag titta upp mot den blå himlen, kanske få jag ser det ännu en gång vem vet!


Kram!

Svar: Det tror jag du får, eller något som är lika mäktigt.. kram :)
Esmaralda

32 hmm:

skriven

godmorgon tacksam för vackert väder. har på den senaste tiden varit medveten om naturen, vi pendlar varje dag till jobbet, det lustiga jag märkt är att det finns många vackra gula blommor, längs vägen står två röda tulpaner lite ovanligt kanske ??

33 f:

skriven

undrar om det finns någon på andra sidan som vill meddela mig något?

34 Mt:

skriven

Hej!
Kommer jag bli beviljad bolån för att kunna köpa lägenhet i sthlm?
Har tänkt ansöka om ett miljonbelopp..
Kram..

35 Mt:

skriven

Hej!
Kommer jag bli beviljad bolån för att kunna köpa lägenhet i sthlm?
Har tänkt ansöka om ett miljonbelopp..
Kram..

36 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det nu seriöst och stabilt ut mellan dem framöver i x antal år? Kommer det att vara dem?

Kommer de skaffa barn tillsammans?
Kram

37 Mirran:

skriven

Hej Es!
Ser du nåt om min soulmate? Närmar han sig? Ser du hur han ser ut? Så jag kan hålla ögonen öppna. Eller ska jag ge upp hoppet om kärlek i mitt liv?
Kram

Svar: Det kommer.. ge inte upp.. kram
Esmaralda

38 Mt:

skriven

Hej..
Kommer jag bli beviljad bolån? Har ansökt om ett högt belopp..
Kram!

39 Louise:

skriven

Händelserik dag igår. Poliser med dragna vapen,insatsstyrkan med stora vapen, flera radiobilar, piketbussar. De hade avspärrat i flera timmar. En fin vapenhund som sökte efter hylsor och saker. Jag skämtade mycket innan att vi behöver inte titta på actionfilmer bara att titta ut genom fönstret ibland. Nu är det bara obehagligt.Mannen är död och de har en anhållen. Senare på kvällen hördes en smäll. En bomb eller något. Inte i vårt område utan från ett område på dryga 2 km (!) från oss. Man blir mörkrädd om vad som händer i staden.
Ska skriva om det senare.

Jobb imorgon och för en gång skull känner jag inte för det. Enligt vikariebokaren skulle jag inte dit där men chefen bokade mig. Jag tycker om att vara där men jag vill ha ett fast jobb istället. På tisdag ska jag på intervju till en privat förskola.
Jag tänkte att jag skulle söka till en ur och skurförskola men hejdade mig. Jag tycker inte ens om att vara ute flera timmar om dagen. Det är ok när det är varmt men inte när det är kallt.
Men jag ska nog söka det ändå.
Tycker det är så orättvist att jag inte har fått något jobb än.
Kommer det snart? Ska det verkligen vara så svårt att anställa mig?
Jag är bra på mitt jobb och barn tycker om mig.
Oppneringen gör vi i augusti.

Ha nu en fin dag och tacksam för svar. Kramar

Svar: Vad hemskt, jag förstår ju att du vill lämna detta område så snart du kan - och det kommer du ju också att göra. Jobb kommer.. jag ser inte när men hoppas verkligen att det blir snart.. kram
Esmaralda

40 Skorpan:

skriven

Tack för svar Es!
Att gå in i nåt utan nån desto mer tanke, inte det allra lättaste, men övning ger väl färdighet här också ;).

Härligt med nypotats, väntar dock med den till senare, eller skulle man bjuda på det på festen. Hmm, tål att tänkas på... Mums :).
Kram Skorpan

41 Skrållann:

skriven

Hej!
Vill inget hellre än att känna av det andliga men får inte till det riktigt....
Inatt drömde jag att jag var hos min systers svärfar. Plötsligt hör jag hur han säger aj aj flera gånger och förstår att min svåger gör honom illa. Alla i närheten verkade höra men ingen gjorde något. Jag blev rasande och undrade vad som pågick och skällde ut min svåger efter noter. Han menade att han bara "nöp" sin pappa i axeln lite. Sedan skulle jag på toaletten hos samma åldring och låset på dörren satt långt ner vid golvet så när jag sätter mig på huk för att låsa dörren kissar jag på golvet så det står härliga till. På nåt märkligt sätt hade jag dragit ner byxorna så jag blev inte blöt och golvet tänkte jag att det inte gjorde så mycket för det rann ner i duschen😳
Heltokig dröm och jag undrar om jag kan tolka det på mågot vis?

Kram❤

Svar: Jamen det var en ovanlig dröm... jag tolkar den som att du tillåta dig själv att göra fel ibland och inte vara för hård mot dig själv.. saker och ting reder ut sig... kram :)
Esmaralda

42 Maleficent:

skriven

Denna kvinna som du sett mig möta.
Ser du nåt om hennes intressen eller sysselsättningar?

43 Inkedink:

skriven

Hejsan,

kommer det tidningsdistrikt jag sökt gå till mig eller den andra som också sökt det.

44 Anja:

skriven

Precis detta jag tänkte på när jag vaknade idag.
Jag tänkte så mycket och kände mig stressad av framtiden.Sedan sa jag till mig själv att stanna här och nu och tänk på ingenting.

Ser du mig göra något speciellt kul snart?
kram




Svar: Bra tänk och ja, lite kul kommer inom kort.. gör själv också upp bra planer.. kram
Esmaralda

45 Tisa:

skriven

Jag har börjat fundera och tvivla på om utredningen om bipolär sjukdom är fel. Jag ska träffa min läkare (som inte gjorde utredningen) på tisdag, borde jag ta upp det? Det måste ju vara något fel på mig!

Svar: Ja jag tycker att du i alla fall ska ta upp det till samtal.. kram :)
Esmaralda

46 Lydia💕:

skriven

Försöker leva i nuet så det knakar har lagt allt gammalt bakom mig men det är svårt är orolig för vad jag ska jobba med och lite av allt som är runt omkring mig
Pratar med en Ronny som är hur trevlig som helst dock typ 68 mil ifrån mig och om jag bara visste om det är han med stort H eller en bra vän bara
Lydia💕

47 Penny:

skriven

Hej Es!
Ser du om det är ett stort glapp mellan denna praktiken och nästa? Kram Penny

48 Penny:

skriven

Hej Es!
Ser du om det är ett stort glapp mellan denna praktiken och nästa? Kram Penny

49 Penny:

skriven

Hej Es!
Ser du om det är ett stort glapp mellan denna praktiken och nästa? Kram Penny

50 Sus:

skriven

Hej
Här händer inget...,
Jag är nog för ytlig...
Kämpar....
Love sus

Svar: Kämpa smart... det kommer gå väl.. kram :)
Esmaralda

51 Kristin:

skriven

Takk og lov for at jeg ikke er perfekt.
Bare spør min nabo her nede. Hehe.
De har 2 barn som leker og bråker slik som barn skal, og jeg koser meg faktisk ved å høre at livet lever.
Men, i går ettermiddag kom datteren på 7år bort til gjerdet og sa at hundene mine bråker, noe det er veldig lite av. Jeg måtte da svare at vel, de, barna, bråkte mye mer enn mine hunder, men at jeg syntes det var hyggelig.I dag sto jeg nede ved gjerdet da foreldre, besøkende og barn kom ut. De var potte sure og ingen hilste. Skulle vært moro å vite hva datteren hadde sagt, men det ligger vel i oppførselen.
Nå skal de ha barn nummer 3, så det er å håpe at de snart flytter, siden det må bli for lite for de?
Jeg forsøker å leve i nuet, men det er ikke bestandig like lett, da tankene flyr :)
Det er fint å bli påminnet det.
Ønsker deg en fortsatt fin helg, kjære Esmaralda

Svar: Ja här uttryckte sig dottern som om du klagat på barnen och hon tappade bort hela twisten i samtalet... olyckligt att vuxna inte kan förstå att sådant händer... fortsätter de sura minerna så ta gärna initiativ till förklaring... kram :)
Esmaralda

52 Milla:

skriven

Skönt att stanna upp i nuet med mindfulnes o stå o glo tid eller sitta o stirra.
Kommer jag få nog lönsamhet i försäljningen vid secondhand butiken tror du....

53 åsa:

skriven

Hej E

Jag ältar men jobbar mkt på här o nu.

Du har sagt att det kommer kärlek. Har vi sett tidigare ? bor han i min stad?. vågar inte hoppas så mkt när hjärtat har gott sönder så mkt att det ska finnas någon till mig. lite låg nu.
kram Å

54 Virrhönan:

skriven

Hejsan!
Efter senaste healingen har jag verkligen försökt att stanna upp och känna in och överhuvudtaget så försöker jag känna in magin runt omkring. T ex igår såg jag våran döda katt passera på gatan men hon ändrade skepnad och det var vår nuvarande katt, men det var lite läskigt...
Jag skulle gärna vilja känna in mer men får nöja mej med det lilla.
Idag skedde mötet som du såg häromdagen, det var lite kul och se hans överraskande blick. Jag tittade djupt i ögonen när jag pratade och han verkade glad och tittade djupt på mej också, har han fått lite mer att tänka på nu? Och jag hoppas han är glad över mitt besök.
Nu blir det grille och lite gott och energin är som pånyttfödd igen☀️😘
Kram💕

Svar: Blir man lite rädd och orolig när det oväntade och magiska sker.. då tror jag att universum backar lite... för man vill ju inte att någon ska bli skrämd ! Han blev glad över besöken.. kram :)
Esmaralda

55 Linda:

skriven

Hej Dycker kärleken snart upp ?
Kram

Svar: Den dyker upp helt säkert, jag ser inte när men hoppas på snart.. kram
Esmaralda

56 Zita :

skriven

Hej! Esmaralda
Var hos mina svärföräldrars grav i dag och planterade blommor!
Precis vid graven ser jag en svart fjäder ca. 10cm lång Jag har hört att det betyder något med en fjäde! Pratade med dom och sa att vi kanske ska sälja huset! Vad betyder fjädern Jram i det fina vädret! 😃☀️

Svar: Jag tror bara att de betydde att de ville ha en lite pratstund och de fick de ju också.. kram
Esmaralda

57 Mirre:

skriven

Jag vet inte riktigt om min förra kommentar kom med.. Men är det min granne som bor ovanför som snott min lila träningströja?
Vad är chansen att jag får se den igen..

Kram

Svar: Ser inte vart den blivit av... kram
Esmaralda

58 F:

skriven



undrar om det finns någon på andra sidan som vill meddela mig något?

59 Vitlilja:

skriven

Kommer min psykiatrikontakt vara en förstående person? Kommer de tycka att jag är för frisk för att gå där?

60 Kicki:

skriven

Hej Es

Finns det något min ängel vill meddela mig?
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: