Skitstövlar & bra folk.....

Av naturliga skäl har jag funderat en hel del över fördomar.

Min bror var ju muslim och han var en ganska rättrogen muslim dessutom.  Inget fläskkött, han fastade när det var dags och han bad sina böner i stort sett varje dag

I detta  hade han inga behov av show off och han var inte den som rullade ut bönemattan var som helst….nej, han bad avskilt hemma hos sig. Och missade han nån bön.. så trodde han nog att Allah hade översikt med detta.

Att muslimer  är ena råa sällar som på olika sätt kränker och misshandlar kvinnor…. är en fördom.

Min bror högaktade människor och respekterade dem, kvinnor som män.  Han ansåg att  jämlikhet mellan könen var en självklarhet och det var inte bara en åsikt från hans  sida utan han tog självklart del i bestyren i hemmet… tvätta o stryka och han var en riktigt bra kock som genom åren bjudit på många goda måltider.

 

Han är ingen ovanligt man. 

Jag vet många muslimska män som  tänker och fungerar på samma sätt. Och jag vet många kristna män som beter sig precis så illa som vi tror att  muslimer gör i parti och  minut

Om man skalar bort religionen så är ju vi människor olika… det finns skitstövlar inom alla religioner och trossamfund och det finns bra folk.

Man ska betänka att de allra flesta muslimer tar  stort och bestämt avstånd från  de terrordåd som sker i ”Islams namn”

Ungefär som de flesta av oss kristna skulle ta avstånd  mot de som terrat och dödat i kristendomens namn.

 

 

Fördomar är farligt men faktum är ju att vi människor generaliserar. Och när vi generaliserar så gör vi det utifrån våra fördomar.

Man drar en massa slutsatser av sådant man hört lite här och där och gör det till en ”sanning” som man sedan för vidare.

 

” De svenska somrarna är alltid  kalla och regniga ”

”Lamm smakar kofta”

”Muslimer  slår sina fruar och barn”

”Alla som röstar på SD är rasister”

" Alla med downs syndrom är musikaliska"

 

Detta är generaliseringar och inte sanningar.

 

Vi väljer att ta till oss de generaliseringar som passar oss bäst,

Men vi ska se upp…. vi ska anstränga oss  bättre för att förstå vad en generalisering är när vi möter den och vi ska inte  gapa och svälja allt som serveras.  Skärpning gott folk

 

Kram & kärlek

1 Skorpan:

skriven

Ja skitstövlar finns överallt o inte lär de ta slut heller ;). Det är ju så lätt att generalisera o ta emot det som serveras, behöver absolut skärpa mig på den punkten, fast då är jag kanske ändå den mera försiktiga sorten...

Redan lördag o ”chefen” undrade igår hur jag hade tänkt det med brevet. Kontrade bara med att jag skulle kolla mailet, sa inget om att jag höll fredagen ledig, igen. Jag hinner på måndag.. Vet ju inte vad hon tänkt sig då jag inte läser jobbmail då jag är på ledigt vilket kanske min företrädare gjorde som jobbade hemifrån?! Det är andra, sämre, tider numera ;). Står inte på pass i tid o otid. Ksn ju undra hur följande jobb blir...

Sommaren kom o det gälller stt njuta, vem vet är sommaren här o nu o sen blir det ingen mer värme iom att somrarna är så kalla ;D.. Nej huga, det ska bli en sjuhelsikes sommar på alla fronter, varm o händelserik, eller vad tror du Es? Kanske du ser något för bloggläsarna igen? Det är så intressant med de spådomar du skrivit här på bloggen, med rån o rön :), mera sådant läser jag gärna om.

Ha en fin lördag, ikväll eurovisionen, får väl se om jag ens orkar se den..
Kram Skorpan

2 <3:

skriven

Godmorgon kära Es.
M och jag har kommit varandra lite närmare. Känner mig glad när han även kan ringa tre gånger på samma dag. Bara för att berätta ngt han tänkt på. Ser det ut som vi kommer iväg på resan på tisdag? Blir det bra tror du ? Vi är båda upptagna sen i slutet av maj så det är nu vi kan ta oss tid. Ser du någon annan kvinna i hans liv han träffar och har känslor för?
Kram 

3 PiaS:

skriven

Hej Ed,

Kloka ord och bra skrivit. Håller helt med dig. Fast lamm smakar dock kofta 😉.

Inatt var en sådan natt där sömnen inte ville komma. Många tankar och känslor som trängde sig på...fick veta eller såg en sak som rev upp en del i mig, även om det är nog bra i förlängningen att jag fick veta...
Trött är jag idag och jag som har träningshelg. Hoppas det går bra ändå och blir positiv helg.

Kram och kärlek,

PiaS

4 Milla:

skriven

Hej, ja det finns många fördomar
Jag tycker och tänker en del o är väl otaktisk ibland när jag uttalar mig. Har börjat sluta med det. Kan vara gamla mönster.
Ja, nu gick min gamla relation tillbaka till exsambom och jag har så svårt att förstå min egen reaktion, känner mig sviken, han sa nämligen att han aldrig skulle göra det och så blev jag väldigt ledsen tog det hårt fast jag vet att han och jag aldrig kan ha någon riktig relatin så blev jag så himla ledsen i går och bara grät och funderar på honom. Kommer det att hålla längre fram och kommer han må bättre? Känner mig ensam, eller kan han o jag fortsätta vara nära vänner? Känns tomt.

5 Browallia:

skriven

God morgon!
Dagens blogg gör mig extra glad. Som den udda fågel du beskrivit mig som i en av mina seanser avskyr jag genaliseringar eftersom jag själv är ett levande bevis på att de inte stämmer på alla människor. Lika de som säger "man" om det ena och andra istället för jag.

Sonen träffade mina syskon (jag har ingen kontakt med dem) på ett bröllop förra helgen. De berättade att min narcissistiska mamma har blivit så dement att hon måste flytta till ett demensboende. När sonen berättade detta så kände jag en oerhörd lättnad, nu kommer hon inte kunna göra mig illa mer. Samtidigt känner jag skam över att känna som jag gör då jag inte önskar henne något ont.

Önskar dig och MG en fin lördag. KRAM

Svar: Känn inte skam. Du har en god anledning att känna lättnad och detta betyder inte att du önskar henne illa. Kram :)
Esmaralda

6 Undrande!:

skriven

God morgon!
Du har så rätt i det du skriver.
Det finns rötägg och guldklimpar inom alla kategorier. Det gäller bara att lägga fokus på guldklimparna!
Lite därför skriver jag till dig för att få ett hum om mina två beundrare..
Är det hantverkaren eller kollegan jag bör lägga fokus på?
Kan någon av dom vara en guldklimp?😍
Ha en fin dag!

Svar: De har sina god sidor båda två men det känns spontant som om hantverkaren är den som är mest intressant.. kram:)
Esmaralda

7 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja visst finns de de fördomar och de är dumt, mycket rädsla kan ligga bakom. Folk är rädda.
Även kan jag tycka att ett öppet sinne behövs ibland. Men bara att bli medveten om saker och fördomar så kan man tänka till en gång extra.

Jaha då fyller man år idag då. Ett år äldre.

En fråga, sonen är 2 år och 3 månader, rent spontant känns det som om jag mött min tillkommande när sonen fyller 3 år?
Eller att jag mött min tillkommande då sonen fyller 4 år?

Kram

Svar: Grattis på don dag !! Du bör ju ha mött din tillkommande när sonen fyller 4.. men jag ser ingenting exakt kring när det ska ske.. kram
Esmaralda

8 Mt:

skriven

Hej!
Ska åka o kolla på lhg i sthlm för hon som bor där ska hyra ut.
Är hon seriös? Kommer ja få lägenheten?
Kram!

9 Dunegull:

skriven

Mår fortfarande väldigt dåligt och är otroligt ledsen. Ser du ngt kul hända mig snart som jag kan se fram emot?
Kram

10 Mia:

skriven

Kära Es! Måste veta...mannen jag chattade med hela kvällen igår, är han intresserad av mig, blir det nåt mellan oss? Börjar få känslor för honom, men är lite rädd att bli sårad sen om de visar sig inte vara besvarade....Kram :-)

11 Skrållann:

skriven

Hej!
Klokt inlägg. Vi har alla fördomar och det är lätt att generalisera. Jag möter så mycket folk om dagarna och försöker verkligen se var och en och numera biter jag ifrån när jag tycker att någon drar alla över en kant eller klagar en massa.
Blev lite bekymrad över min syster och hennes verksamhet igår. Hon sliter som djur men det är tufft att driva café och ha anställda och det kändes som att utgifterna nästan är större än intäkterna. Jag tycker att hon ska reducera mig och anställa en annan kompetens som är mera användbar men det går inte hem hos henne riktigt. Hur ser det ut att bli med verksamheten och för hanne och
mig?

Kram❤

Svar: Det är tufft för henne och hon behöver lite nytänk och nya beslut så hon inte bränner it sig.. kram :)
Esmaralda

12 Am:

skriven

Hej Esmaralda.
Fördomar är ganska intrånga. Men visst jag kan när jag möter en muslimsk man vara lite extra försiktig. Men det är mycket för sådant som man hört om deras kvinnosyn. Men visst behöver inte alla vara så. det finns de som inte är muslimer också som är idioter. Det beror inte på religon, eller hudfärg utan på olika människor.

Ser det ut som om han trivs med henne?
Kommer dem att skaffa barn med varandra?
Kram

13 Virrhönan:

skriven

God morgon!
Kan nog hålla med dej där. Det har väl bara blivit så att alla tror att muslimer är skitstövlar efter hur världen ser ut idag, religionen ställer till stora besvär fast där tycker jag nog att muslimerna är största boven till. Sen kan man inte dra alla över samma kant, absolut inte! Undviker helst att prata om detta ämne, det kan vara lite känsligt för vissa men hör jag dumheter tex av min arbetskamrat när hon skryter om att islam är bäst och man måste äta halalslaktat kött, då ser jag rött!!
Idag är en konstig dag, har måndag och är helt förvirrad efter denna helgdag som varit. Jag funderar och tänker mej galen på hur jag ska göra med jobberbjudandet, kommer det bli bra om jag tackar ja? Känslan är positiv...
Ha en bra dag och du finns i mina tankar med din sorg. Kram

Svar: Tänk om man bara kunde låta människor göra som de vill.. utan att försöka pracka på nån annan sina åsikter.. live and let live... om du tackar nej kommer du nog att ångra dig.. tackar du ja blir det inte gräddfilen rakt av.. du får kämpa lite men det blir bra till sist.. kram
Esmaralda

14 Mm1:

skriven

Hej!

Blir det lättare att leva snart och att jag slipper känna mig som en parasit??

Kram

Svar: Det kommer lätta betydligt.. kram
Esmaralda

15 Mim1:

skriven

Hej!

Blir det någon positiv förändring i min vardag??

kram

16 Farbror Blå:

skriven

Jag håller med. Generaliseringar är av ondo och förekommer flitigt. De används av människor som inte är särskilt smarta.

17 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Min man hade lite otur på jobbet och fick en tråkig kommentar av en kollega som inte är så sjysst.
Ser du om det går bättre idag? Kan han vara lugn?
Tack!

Svar: Ja, sådana kommentarer får han sätta sig över... kram
Esmaralda

18 Rosa:

skriven

Försöker vara fördomsfri i allt. Är en riktig människoförsvarare. Och det kan reta folk. Men ibland slinter man ju, fast jag brukar sällan yppa mina fördomar högt när det händer. Det är bara jag själv som gör en tankevurpa.

Nu känner jag mig helt under isen igen. Ska det verkligen inte bli min tur att få lite lycka snart.... så mycket problem jag tagit mig igenom dessa år. Alla säger att jag är så stark men orken är slut. Ångesten river.
När ser du den riktiga kärleken komma för mig? Långt kvar eller nära?

Kram

19 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Jag skrivit med en tjej nu i en vecka och då undrar jag, finns det nån möjlighet att hon och jag kommer att bli något? :)

Kram

Svar: Tveksamt.. men det finns en möjlighet även om den inte är stor.. kram
Esmaralda

20 Helena Ir:

skriven

Det kan lätt bli en sanning,om man inte förstår bättre..
Jag kan nog säker säga att helt fördomsfri,det är jag tyvärr inte..för då ljuger jag..Men jag kan heller inte på rak arm,säga vilka fördomar jag har..tror bara ingen är fri från dessa..
Precis som du skriver,så tror jag att generaliseringar är farliga..mycket farligt..mycket våld och ilska som föds ur detta.


Ännu har jag inte bestämt programmet för dagen..solen ska visst gömma sig lite,om några dagar..Träna eller inte..är frågan idag också..Eurovision final är det ikväll..

Allt gott!

Kram :)


Svar: Jag tror ingen är helt fördomsfri...och mello blir det absolut ikväll :) kram
Esmaralda

21 Lotta:

skriven

Generaliseringar är inte bra alls, men kan vara så inpräntat i en att man inte tänker på det på det sättet, som att somrarna är kalla tex.

Undrar om du fick mejlet med seansfrågorna.

Kram Lotta

Svar: Jajamän, allt är i sin ordning och du står i seanskö.. och din seans kommer så snart det bara är möjligt.. kram :)
Esmaralda

22 U💜:

skriven

Hej Esmaralda.
Ibland känns det som om han tänker på mig?
Men har han ändå bestämt sig för att vara med henne?

Det känns synd att vi inte kan leva som en familj.

Tror du att han kommer att ge oss ett försök? Tror du att vi kommer få fler gemensamma barn? Kan det bli så att han tänker om och att vi kommer leva som en familj tillsammans under en tid?
Kram

23 Hedwig:

skriven

Även om jag är emot massinvandring har jag heller inget emot muslimer. Jag har jobbat mycket med språkundervisning och fick bara stor respekt av muslimska män faktiskt. Jag umgicks mycket med en familj från Iran och där var det likadant. När jag jag var hos en cykelreparatör för några månader sedan blev jag behandlad som 'en prinsessa' av muslimerna som jobbade där. De flesta muslimerna är varma och gästvänliga människor i botten tycker jag.

Svar: Ja, det är min erfarenhet också... kram :)
Esmaralda

24 Maja:

skriven

Försöker själv att kämpa emot fördomar. Jag kan inte hjälpa att för att jag har från början till nu haft otur med kvinnorna framförallt här där jag är så kan jag inte låta bli att tänka o säga; åh typiskt ....!!! Jag målar på dem en gemensam egenskap.

Vad ska jag göra? Mår dåligt över att dessa kvinnor exkluderar min son samtidigt har jag sån stoithet att nu låter jag deras söner leka o min son står utanför. Hur ska jag tackla detta? Betydde det ngt att HAN med stort H satt där ute bara så där när jag som mest behövde det efter att ha blivit så upprörd efter att ha hämtat sonen i skolan.
Kram

25 <3:

skriven

Godmorgon kära Es. 
M och jag har kommit varandra lite närmare. Känner mig glad när han även kan ringa tre gånger på samma dag. Bara för att berätta ngt han tänkt på. Ser det ut som vi kommer iväg på resan nästa vecka? Vi har pratat om tisdag. Blir det bra tror du ? Vi är båda upptagna sen i slutet av maj så det är nu vi kan ta oss tid. Ser du någon annan kvinna i hans liv han träffar och har känslor för? 
Kram 

Svar: Ja en liten resa ser det ut att bli.. kram
Esmaralda

26 Mia:

skriven

Testar igen....kommer vi ha lite kul tillsammans jag och T framöver, eller måste jag släppa tanken på honom? Kram :-)

27 EPM :

skriven

Bra där Es!

Generaliseringar och rädsla är något av det farligaste och mest förgörande jag vet.

I min spådom för ca 1, 5 år sedan beskrev du min soulmate. Du beskrev honom väl och hur vi skulle mötas men inte när.
Jag undrar om vi kommer mötas snart? Kanske under detta året?
Du sa att jag skulle vara ”färdig med mig själv först” vara trygg, mycket har hänt under det senaste året på den punkten.

Kram

28 EPM :

skriven

Bra där Es!

Generaliseringar och rädsla är något av det farligaste och mest förgörande jag vet.

I min spådom för ca 1, 5 år sedan beskrev du min soulmate. Du beskrev honom väl och hur vi skulle mötas men inte när.
Jag undrar om vi kommer mötas snart? Kanske under detta året?
Du sa att jag skulle vara ”färdig med mig själv först” vara trygg, mycket har hänt under det senaste året på den punkten.

Kram

Svar: Ja jag tror du är på väg att bli redo,.... kram
Esmaralda

29 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon..
Jo... Jaaa.. Hmmm... Jag förstår inte.. Varför..
För mig är religion ett sätt att tygla människor.. Lagar regler och förordningar.. Rent historiskt sett har kyrkan bestämt mycket. I Sverige lät Gustav Vasa trycka upp silverbibeln.. Vi fick kyrka i varje by och Guds ord eller regler predikades och var läran.. Det predikade med svart ton.. Och det utsågs kontrollanter som gick runt i byarna och såg till att Guds ord efterlevdes.. Allt för att ha koll på folket så var det stocken och kedjor utanför kyrkan.. Vissa var ogudfruktiga och försökt då från den allsmäktig kyrkan.. 1777 avrättades SolLisa för att hon hade fött ett barn där en dräng var far.. Barnet var klent och dog och SolLisa anklagades för att ha dräpa sitt barn.. Men troligen dog barnet av sig själv.. Johannes (Hans) Morelius var präst i Bergslagen och det har aldrig avrättas så måna som under hans tid.. Galjbacken ligger nära mitt hus i Kopparberg och det var där jag fick reda på historien.. SolLisa spökade och det gjorde Hans med.. Huset är kvar med så hemsökt att jag inte orkar bo där..
Inom katolismen kan man läsa att Nickolas Pumpernickel tror jag han hette blev inlåst i husarrest eftersom han hävdade att jorden var rund..
Det skulle skada kyrkan och dess anhängare eftersom de hävdade att jorden var platt. Kyrkan var rädd för forskare och vetenskapsmän.. Och använde sin makt för att stoppa dem.. Samma sak hände inom medicin och vetenskap.. Medsmer stod för den nya hypnosen och höll på med magnetism.. Han blev stoppad och hypnos (Som har används innan Kristus födelse) blev förbjudet.. Före Kf fanns det hus som man byggde där man som besökare lät sig försätta i ett hypnotiskt tillstånd i flera dagar.. Detta läkte fysiska och psykiska sjukdomar och tillstånd. Man tillbaka Guden Hypnos.
Inom den medicinska vetenskapen.. Skulle hypnos utföras av en utbildad läkare.. Bara för att de medicinska vetenskaperna blev rädda.. De fick kyrkan med sig och Medsmer fick fly till ett annat land..

Så kyrkan är och har alltid varit en maktmisbrukande institution..
Däremot är Gud en gudomlig kraft och tror man på gudomlighet och kärlek så får man kärlek tillbaka och det gäller var man än är. Kärlek är en gudomlig kraft och quantfysiken stödjer detta.. Kroppens massa läker och helas av kärlek och den kan ingen stoppa en från att ge.. Var man än befinner sig.. Ge och ta emot kärlek och livet blir magiskt god energi föds och kärlek finns i luften cellerna andas glädje.. Och fysiska och psykiska sår läks.. Bara vara i kärlek i nuet och livet blir magiskt..

💕 Nu önskar jag er alla bloggare... en fin dag med glädje och kärlek.. Till er själva och till omgivningen.. 💕

Till Ezmaralda och MG sänder jag kärlek och styrka och EllaBella sänder sin hundliga vilkårslösa kärlek.. förtydligar det med ett stort slafsslick.. Bara kärlek.. 😍

Fråga.. Ska iväg på äventyr.. Blir det flytt nu snart? Till Sälen???



Svar: Ja, religion ställer till en hel del elände och så har det alltid varit... flytt blir det snart dock ser jag inte vart det bär hän... MG skickar massa kärlek och bus till EllaBella.. kram:)
Esmaralda

30 Pia1:

skriven

Jag förstår vad du menar. Vi känner nog inga muslimer personligen utan är rädda för att många inte skulle ha sunda värderingar på grund av extremisterna som gärna belyser att deras beteende är en fråga om denna religion. Å andra sidan har vi flera "kända" muslimer i landet som tack och lov har tagit tag i frågan att informera folket om hur det egentligen ska vara. Och jag hoppas fler vågar haka på och gå ordet. Din bror och er historia har berört oss alla djupt. Vi på bloggen har aldrig funderat på vilken religion han tillhör men nu hoppas jag att vi alla här tänker till. Och det är ju så, att den frågan har aldrig spelat någon roll så länge man inte tvunget ska värva över andra till sin tro. Vad långt detta blev... Men jag tänker på er och skickar massa värme.. Och jag förstår, ungefär, åtminstone en bråkdel av vad ni går igenom ❤

Svar: Stor kram :)
Esmaralda

31 AnnaK:

skriven

Så sant så sant!

Min farfar gick bort för några dagar sen och tror att det triggade igång annat i mig. Mår konstigt och kan inte riktigt sätta ord på det. Allt känns så stagnerat och känslan av att vara ensammast i världen är stor. Går inte att förklara riktigt. Nåväl.....ska putsa lite fönster och joxa på tänkte jag iaf. Kanske en promenad 😊

Hoppas allt är Okej med dig!

Kram 😊

Svar: När någon nära oss går över så triggar det igång en hel del känslor och också den sorten som legat och slumrat... ta tag i känslan och följ tanketråden... det brukar vara det bästa man kan göra... kram
Esmaralda

32 Michaela:

skriven

Skitstävlar finns det överallt oavsett religion. Din bror verkar varit/är en väldigt fin människa!
Och fina poliser var det igen igår på jobbet. Jag får fan gå i terapi för att bearbeta den där uniformen alltså. Så förbannat snyggt! :) Kram!

Svar: :)
Esmaralda

33 Agnes:

skriven

Låter folk visa hur de är innan jag har åsikter om dem.

Kan säga så pass mycket, att jag inte har en tanke på att umgås med en man som har sitt ursprung från de områden där man utövar islam...oavsett om han är muslim, kristen, jude eller whatever...träffat för många som visat på att deras sätt att se kvinnor, folk, omgivning, världen, universum...inte synkar i längden med mig o mitt sätt att leva...och då blir det så...

Umgås däremot ytligt med folk oavsett ursprung...hade jag sprungit på en alien så hade jag nog minglat lika glatt med den som med vilken som helst! =)

Den erfarenhet jag har är att det finns de som mer än gärna väljer att separera sig från det land där man valt att bosätta sig...nog sagt om detta...

Lamm smakar inte bra...gillar inte get heller...har svårt för vilt...ser ingen tjusning i struts...anka smakar flott...kort o gott...äter endast kyckling o kanske en o annan ko...gris väljer jag bort efter det att jag råkade se en dokumentär om grisar o deras intelligens...de klarade av tester som 6-åringar gör...

Att SD är ett missnöjesparti har gått över huvudet på en del människor...ex vis de där som väljer att se vuxna män som pojkar o blunda för statistik.

Kallas visst att vara "politisk korrekt"...

Kram!

Svar: Man tar sedan dit kommer, en självklarhet ... när jag är i muslimska länder traskar jag inte omkring i shorts o linne i stan .. av ren respekt och jag förväntar mig samma respekt inför vår kultur här i vårt land. Men hördu, lamm är ju himla gott.... och gris, jag håller med... det blir allt svårare att klämma i sig en kotlett... kram:)
Esmaralda

34 Kristin:

skriven

For det første vil jeg si, kjære Esmaralda, at bilde jeg har sett av din bror er så nydelig. Han så ut til å være en så vakker og god sjel. Ditt barnebarn som var på samme bilde, virket å ha så mye til felles med din kjære bror. Godt med gode mennesker, men desto mer vondt når de fysisk blir borte.
Ja, vi mennesker har så altfor lett for å generalisere. Det er ingen av oss som har rett til å dømme noen. Vi må nok heller se hva vi selv står for, og forsøke å leve vårt liv ut ifra våre egne forutsetninger. Det at vi er forskjellige, religion eller hva det måtte være, burde være en berikelse, så lenge vi ikke snakker om fanatisme.

Jeg har en følelse av at jeg fikk i meg for mye salt i går? Nå blir det saltfattige dager.

Jeg ønsker deg alt godt, kjære Esmaralda <3
KRAM!

Svar: Ja, min bror var en fin man på många olika sätt och saknaden som nu är på väg att sjunka in är stor. Ja, nog fick du i dig lite mycket salt igår men det är ingen fara... det var kanske lite mycket men inte FÖR mycket... i kväll tror jag att du hejar på Ryback i mellon ? :) kram
Esmaralda

35 Monica:

skriven

För många år sedan arbetade jag inom hemtjänst. Bland vårdtagarna fanns en tant som var pingstvän och hade varit det i hela sitt liv. Men elakare tant kunde man leta efter. Hon såg otrevlig ut och hade också en giftig tunga. En arbetskamrat till mig sa att det enda som fattades på henne var horn och svans. Hon skröt om sina barn och barnbarns sociala prestationer Hon sa till mig att jag inte hade hennes dotters förståndsgåvor och inte kunde bli apotekstekniker som hon. Vägrade att gå hem till henne fler gånger. Till saken hör att hon var helt klar i huvudet. En person som kallar sig för bekännande kristen borde väl föregå med gott exempel och hon borde väl inte ha världsliga värderingar med hennes kristna tro. Nej, de är många gånger de värsta.

Svar: Ja det finns folk som är ett hår av hin, sannerligen.. kram
Esmaralda

36 Am:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om dem kommer att få barn tillsammans?
Under nästa år berättar de att dem är gravida då?
Kram

Svar: Det ser jag ingenting om.. kram
Esmaralda

37 Carina:

skriven

Jag undrar om du tar emot och skriver spådomar nu trots att det är en tung tid för dig med tanke på din bror ?

Svar: jadå det gör jag... jag får god energi av seanser så det är inget problem och du är välkommen att maila mig... kram
Esmaralda

38 Skorpan:

skriven

Jag undrar kring pappa, är det bra att ”jaga upp honom” ur sängbottnen eller är det bättre att han får sova? Vad säger hans änglar Es?
Kram Skorpan

39 en_mormor:):

skriven

Hej Es!

Jag kom hem från en vecka i Krakow igår. Läste om din brors resa o vill säja att jag beklagar er stora förlust! En stor varm kram till er! Måste kännas lite tröstande iaf att ni snart pratas vid. Kändes så skönt när du bekräftade för mig att det var min bror som besökte mig, nån månad efter att han plötsligt gått bort. TACK för det! <3

Vi besökte Aushwitz o Birkenau när vi va i Krakow. Är så svårt att ta in det som utspelade sig där. Birkenau är ju så ofantligt stort. Gick in ensam i "duschrummen" o där krematorieugnarna stod o där kunde jag känna för ett ögonblick, en fruktansvärd skräck o höra ångestskrik.
Ändå så tyckte jag det låg ett slags tryckande lugn över bägge ställena, liksom väntande, som att det mkt väl kan hända igen.. o det gör det väl också på sättovis, på andra ställen - i andra länder..

Krakow är en jättemysig stad! Massor av folk på torgen o uteserveringarna, men jag fick ingen känsla av trängsel o det va så skönt att slippa. Vi besökte även saltgruvan i Wieliczka. Trodde aldrig att jag skulle komma upp därifrån igen ;) vet inte hur många trappsteg vi gick neråt. När musklerna började krampa o jag skakade av smärta, kunde jag bara tänka på att jag skulle gå uppför alla trapporna med. Tackolov va det hiss upp! :D Så jag ska kolla fotona sambon tog där o se om gruvan imponerar nåt nu.

Är roligt att resa, men åh så gott det är att komma hem oxå, eller vad säjer du? Funderar du på flytt från Vejbystrand o Stora Hult till Dubrovnik ?

KRAAAM <3

Svar: Tack för varma ord. Jag var ju där i Krakow med sonen och de stora barnbarnen förra sommaren.. en stark upplevelse. Alla utom jag besökte saltgruvan och tyckte det var fantastiskt... själv satt jag på en bar i skuggan med en kall öl och månade om min stukade fot ! Jag älskar att resa och älskar att komma hem och från Stora Hult flyttar jag aldrig :) Kram
Esmaralda

40 MumibM:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag dejtar min granne, eller vi har bara träffats en gång men vi skriver och har kontakt. Han verkar väldigt gullig och trevlig faktiskt. Tror du det kan bli något? Verkar han vara något för mig?
Kram

41 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Ja, man får vara vaksam på när man själv generaliserar.

Idag har jag varit och sprungit med min springgrupp. Vi joggade i en timme. Jättehärligt!
Jag pratade med en tjej som ville ha med mig på swimrun. Jag har ju tänkt tanken själv och vi pratade om det och bytte nummer. Det verkar jättekul. Men plötsligt blir jag nervös. Det absolut säkraste hade varit att låta bli. Då behöver jag inte utsätta mig för något otäckt. Men jag vill hemskt gärna och nu får jag ju chansen 😱. Hjälp! Vågar jag?
Jag som inte ens vågar simma i öppet vatten. Eller Jo det gjorde jag ju förra året fast jag inte vågade.
Kram ThereseC

Svar: Javisst vågar du... tiden är inne då det är meningen att du ska utmana dig själv och det tror jag att du kan känna ! I detta växer du... och om du efter en tid känner att nej, detta är inget för dig.. så har du prövat och kan fatta ett medvetet beslut.. och också i detta har du vuxit.. kram o lycka till
Esmaralda

42 Kramen:

skriven

Hej Esmaralda
Hur ser det ut framöver?
Har han känslor för mig?
Kommer han att ge mig/ oss ett försök?
Kram

43 F:

skriven

jag är orolig för min mamma esmeralda hennes hälsa har inte alltid varit den bästa, men nu på senaste tiden har jag sett att hon har gått ner i vikt väldigt mycket, kan du se vad det kan vara. hon har varit hos läkaren många gånger men dom hittar inget. är det något vi bör vara oroliga för.

Svar: Jag kan inte känna in något speciellt kring din mamma..är ni oroliga så bör hon gå till annan läkare och få ett second opinion.. kram
Esmaralda

44 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda nu känns det verkligen som sommaren är här. Plockade liljekonvaljer idag. De doftar magiskt ljuvligt.
Vad fick handläggaren Pia för intryck av mig ? Kommer beslutet bli positivt ?
Kram

45 Mia:

skriven

Hej Es! Ser du något manligt sällskap för mig i sommar?
Kram :-)

46 Ghostwriter :

skriven

Tror du jag blir nöjd med den bostaden eller bör jag vänta lite på bättre Byten?
Jag tycker det känns rätt men såklart vill man alltid invänta bättre, bara för jag vill ha det lite lyxigare.



Kram

Svar: Tänk ett varv till och tänk att även om det fattas lite i det du önskar.. så kan det vara bra så länge med nya bostaden.. och en dag kan du byta dig vidare... kram
Esmaralda

47 K:

skriven

Hej Esmaralda
Ser du något kring detta?

Hur ser det ut framöver?
Har han känslor för mig?
Kommer han att ge mig/ oss ett försök?
Kram

48 Anna.L:

skriven

Håller med, så bra skrivet! Man ska tänka efter och vara öppen för allas olikheter. ❤️
Ser du om I.N är en kille jag kan lita på, någon som söker långvarig kärlek? Vi har inte pratat efter projektet men han har visat tecken. Osäker vad han tycker om mig, du kanske ser något intressant gällande I.N och mig.
Kram!

49 Sippan:

skriven

Du har så rätt es! Bra skrivet!

Ska jag glömma A och gå vidare? Jag får han inte ur mitt hjärta och han har sagt likadant. Men ändå flörtar han med andra och har en känsla av mer än bara flört. Han ger mig dubbla budskap och jag vet inte vad jag ska tro längre. Kram

50 Jen:

skriven

Vill skicka styrka och kärlek till dig Esmaralda. Läste först efter att jag skickat min fråga om din bror.
Tänker på dig ❤

Svar: Tack Jen
Esmaralda

51 K:

skriven

Hej Esmaralda.
Han ringde och sa grattis iallafall.

Ser han ut att ha känslor för mig?

Kommer han att ge oss en chans att vara tillsammans? Finns något sådant intresse?
Kram

52 K:

skriven

Hej Esmaralda.
Han ringde och sa grattis iallafall.

Ser han ut att ha känslor för mig?

Kommer han att ge oss en chans att vara tillsammans? Finns något sådant intresse?
Kram

53 Mia:

skriven

Hej Es. Har testat att fråga några ggr men utan framgång. Skulle verkligen behöva din hjälp. Har just lärt känna en man som jag inte vill mista kontakten med. Kommer vi umgås nåt framöver? Menar inte att vi behöver ha en fast relation, men träffas och ha kul. Nåt jag ska jag tänka på för att inte skrämma iväg honom? Jättetacksam för svar angående detta. Kram :-)

Svar: Jag får en känsla av att han lätt glider undan.. han verkar inte vara rätt för dig men det finns ändå en god chans att ni träffas.. kram
Esmaralda

54 K:

skriven

Hej Esmaralda.
Han ringde och sa grattis iallafall.

Ser han ut att ha känslor för mig?

Kommer han att ge oss en chans att vara tillsammans? Finns något sådant intresse?
Kram

55 Zuzeee:

skriven

Hej

Kommer jjag få höra något från goran killen i Malmö??

Kram

56 Zuzeee:

skriven

Hej

Kommer jjag få höra något från goran killen i Malmö??

Kram

57 Zuzeee:

skriven

Hej

Kommer jjag få höra något från goran killen i Malmö??

Kram

58 Kristin :

skriven

Tusen takk for svar. Ja, jeg kommer til å heie på Rybak i kveld. Han har så nydelig utstråling og virker både dyktig og snill. Og du - Benjamin Ingrosso? Det svenske bidraget er absolutt bra. Virker litt lugnande i forhold til mye av det andre. Har også kjøpt en rødvin, så det gjør susen. Kram

Svar: Ja, det blir att vi hejar på Benjamin här i huset..och så äter vi grillat lamm... lite rött i glasen och en bit citrontårta därtill... i kväll är det lite mellofest ju, kram :)
Esmaralda

59 Erika:

skriven

Hej! Jag har bestämt mig för att flytta från min lägenhet till något större. Men verkar svårt att hitta något. Har mailat massor av fastighetsägare utan svar. Tror du jag kommer hitta någon lägenhet till slut?

Svar: Ja det vet jag att du gör, ge dig inte.. kram
Esmaralda

60 Eveline:

skriven

Hej Esmaralda, blev intresserad av hur min partner kommer se ut? Kan du säga något om honom. Lång? brunt hår? Svart hår? Smal? Tatuering? Kram Eveline

61 Jossan :

skriven

Idag får man njuta av vädret! Det artade sig ändå med sol! I torsdags firade vi pappa som fyllde år. Det var så fint väder. Min systerdotter valde att gå raka vägen ner i poolen utan puffar! Min syster gick efter såklart men hon gick ner på det djupa och lärde sig att man får inte gå ner i poolen utan puffar! ”Har man inte puffar så hamnar man på golvet i poolen” säger hon. Ja hon är rätt intelligent hon!

Är så fundersam allt med kärleken. Börjar faktiskt tro att den inte är för mig. Min kompis vill börja planera min möhippa. Vi hitta snygga baddräkter med ”bride” och ”bride squad” på. Men lär väl vara uråldrig innan något bröllop!

Pratade med två vänner om vi kanske skulle åka till mosbylund en dag i sommar och bara va! Vi får se hur der blir med det.

Nä jag orkar inte riktigt tänka på mycket. Känns som jag hamnat i en negativ spiral med massa negativa saker nu. Tycker mr right kan ta och dyka upp nu!

Kram

Svar: Ja jag tycker också att han borde dyka upp men han är nog inte klar med det han behöver vara klar med innan ni möts.. bara fortsätt att planera roligheter för sommaren.. kram
Esmaralda

62 Louise:

skriven

Lamm tycker jag smakar väldigt illa. Visst kan det lukta gott när de grillar det på gården hos oss men smakmässigt så har jag inte fallit för det.

Så var det lördag igen Barnen är hos mina föräldrar de kommer hem imorgon. Först kommer den lilla och sen de stora då de ska kolla på fotboll med mormor och morfar.

Igår sökte jag jobb på Izabellas gamla förskola(som tillhör skolan som barnen går på nu) det är bara deltidstjänst men det spelar ingen roll. Kan ju söka jobb samtidigt. Men om jag ska vara ärlig så vill jag hellre jobba där så jag kan lämna barnen och sen gå till jobbet. Perfekt ju.
Men jag vill även jobba där jag varit nu några gånger men eftersom jag inte blivit kallad till intervju så tror jag att jag bara kommer förbli en vikarie där vilket är ganska trist för trots kaoset så gillar jag vara där(och deras snålhet med frukost och mellanmål)och jag börjar vela om Lunds vikariebank också. Jag är glad att jag har jobb men det hade inte skadat med ett fast jobb.

Kommer jag få jobb innan sommaren eller kommer det efter sommaren?

Ha en fin dag nu och tacksam försvar. Kramar

Svar: Jamen, lamm som är så gott !! Det sökta jobbet tror jag inte blir ditt tyvärr... det finns en risk att en fast tjänst låter vänta på sig.. sök allt men räkna med att det kan dröja till efter sommaren.. kram
Esmaralda

63 Emma:

skriven

Kloka ord!!🌅

Vad kommer min framtida man ha för yrke???

64 Hoppet:

skriven

Hej Es

Ser du mig för alltid jobba inom vården:( eller kommer jag därifrån och hittar annat jobb som passar mig och som jag trivs med? kram

65 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
angående jobb jag söker och varför det går så dåligt. Söker jag för snävt? För brett? Fel bransch? Ska jag testa något helt annat? Tack för hjälp!

Svar: Testa gärna sådant som är lite nytt för dig också... lite bredare... kram
Esmaralda

66 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar hans föräldrar veta nu att jag ville flytta tillbaka eller bli tillsammans igen?
Kram

67 Grethe Hagen :

skriven

Kjäre elskede Ezmaralda 😊🌻🌼💜

Ja'a du, fordommer er det styggeste som finns!!! Faktiskt...Jeg har nok fordommer jeg oxo, men pröver så godt det går å gi folk en sjans sett vekk fra religion o sånt..

Og din bror så jo så snill o hjertelig ut 😊💜 et go'hjerta menneske 💜 Får tenke at nå har himmelen fått en ny Engel 💜

Jeg har en liten fråga (svar bare om du orker, kjäre Ezmaralda)..
Min bil stoppa helt på vei istad, bare lurte på om du kan se om jeg får den ordnet ganske fort?
For jeg har ingen penger og ingen kreditvärdighet heller...og ikke helt klar med flytten til Årjäng.. Ser du noe? 😊💜😍

Varm tenker på deg klemz fra Grethe 💜🌼💐💟

Svar: Ja det är ett elände med bilar som krånglar... det här måste du låta någon kunnig titta på och en del kostar det men det kunde ha varit värre.. kram :)
Esmaralda

68 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.
Har hon någon gång fått känslan att han har känslor för mig?
Eller verkar deras förhållande vara stabilt?
Kram

Svar: Det känns som om han går in för sitt förhållande nu.. kram:)
Esmaralda

69 Ii:

skriven

Hej Esmaralda.
Även om han blev sur då jag flyttade. Finns det någon möjlighet att han ger oss en chans igen?
Kram

70 Anna:

skriven

Ser du om I är en kille man kan lita på, någon som söker långvarig kärlek? Vi har inte pratat så mycket, men han har visat tecken. Vad tycker han om mig, undrar mest om du ser något gällande I.N och mig? Kram! ❤️

71 Anna.L:

skriven

Ser du om I är en kille man kan lita på, någon som söker långvarig kärlek? Vi har inte pratat så mycket, men han har visat tecken. Vad tycker han om mig, undrar mest om du ser något gällande I.N och mig? Kram! ❤️

72 Helena Ir:

skriven

Jag jobbade på ett boende för länge sedan,kocken där tillagade lammet fantastiskt gott..annars så har jag nog ätit lammkotletter på den tiden jag körde den magrare dieten..kan det ha varit flygvärdinnedieten,jösses alltså.. :)

Härlig dag..promenader,och även ett gympass..och lite socialt samtidigt..kul att prata..lite mundiarre på mig,ibland

Mello blir det..köpt bubbel..Pizzolato..rose,rekommenderas..jättegod..öppnas före mellon :)..Tror låtarna kommer vara fantastiskt bra i år..tänker på ruset :)

Kram :)

Svar: Underbart.... lite bubbel måste det bli här också !! Kram
Esmaralda

73 F.u:

skriven

Något nytt på väg in i mitt liv du kan berätta om kram

74 Becky:

skriven

Hej Es

Ser du något trevligt som händer mig i sommar?
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: