Skriver du dikter ?

 
Det finns  dikter och det finns dikter.... och jag måste säga att en av mina favoriter är Sonja Åkesson.
 
 
 
 
Hon  fångar själva livet,  det  hudlösa  och nakna  och  det berör.
Den här sorten av berättande dikt, tycker jag allra mest om.
 
 
 
När jag var 14 år hade jag en pojkvän... han kallades Såpa och  av honom fick jag Sonjas samlade dikter och  jag tänkte att jösses vilken märklig present. Tills jag började läsa.
Detta blev inledningen till min dikt-period !!
 
Jag började  skriva egna dikter och samlade ihop mina alster & tänker att  kanske de kan bli utgivna.
Det hade de kunnat  bli... men förlaget som ville ge ut dem, de betalade mig inte och då tänkte jag i min ungdomliga narcissism att  okey, vill de inte betala så blir det inte heller några dikter. Punkt.
 
Sen blåste dikperioden förbi  !
Och det får vi kanske vara tacksamma för !
 
Någon av er som skriver dikter och som ni vill dela med er  ?
 
Kram & kärlek
 
 
 
 
 
1 Skorpan:

skriven

Nej det blev varken dikter dagbok eller ens babyböcker ifyllda. Lite trist för barnen, men vad kan man då mamma är orkeslös? Får ju hoppas att detta inte leder til traumor för barnen ;).

+27 här idag, smälter väl på vägen då jag ska hämta lunchen o hur går det då jag ska cykla hem? Endast en våt fläck kvar..
Kram Skorpan

2 EPM :

skriven

Hej!

Skrev när jag var yngre, barnsliga och naiva saker om kärlek. Skrev mest när jag var hjärtekrossad... Mina dikter var inge bra men däremot uttryckte jag mina tankar bra. Konkret och med metaforer för att få fram känslan jag kände.
Är bra på att uttrycka mig men gör det sällan i skrift numera...

Ikväll ska jag träffa dubbel-E...😊

Kram

3 M.M.:

skriven

Haha, nej, att skriva dikter har aldrig varit min starka sida!

Igår valde jag att hjälpa en person i min närhet, men fick varningar på andra håll att jag ska hålla mig till att hjälpa personer inom mitt yrke och inte på fritiden.
Trots detta, tror du personen var tacksam? Och kommer det lösa sig bra för den lilla?

Kram

4 Helena Ir:

skriven

Nej inga dikter..men jag hade författardrömmar som barn..blev nog lite krossad av det jag lämnade att läsas,det ansågs kopierat från någon annan. Vuxna kan uttrycka sig konstigt ibland..

Som sagt inga dikter..och jag har aldrig haft en man som skrivit dikter till mig..det är nog inte riktigt min "grej"..men får jag något skrivet till mig på gamla dagar..så ska jag visa mig glad :)
och tacksam!

Kram :)

5 Jennifer:

skriven

Hej! Fint, men dikter har aldrig riktigt varit min grej. Varken att skriva eller läsa, fanns det finns jättefina dikter. Jag är mera för att skriva böcker, min stora dröm är att skriva en spännande, intressant och oförglömlig reportagebok! Jag vet att den ska handla om något viktigt ämne i något land i världen.

Jag har sökt efter ”mitt case” i flera år, men inte hittat det ännu. Har en känsla av att jag kommer att hitta det på en av mina resor, stämmer det? Kommer jag att förverkliga den drömmen en dag?

6 M:

skriven

Hej

Hur ska jag agera mot honom för att förstå att jag menar allvar och vill vara lycklig med honom.
Vill att han ska bli glad och pratig igen. Nu är det bara tyst, nått fel måste jag göra.

Har du några råd ?

Tack

7 Alina:

skriven

Det är fint med dikter,men jag inget vidare på det:)

undrar om du ser mig få det bättre ekonomiskt och om du ser mig våga köpa en bil?
kram

Svar: En bil kommer du att köpa. kram
Esmaralda

8 <3:

skriven

Tack för tips om dikt författare. Vilken mogen present i den åldern kära Es du fick. Ibland skriver jag små dikter och citat innan jag ska somna.
Ser det ut som Mikael kan bli kär i mig ? Vad löjligt det lät. Han frågade om jag kan tänka mig att leva med någon som honom ? Han var orolig att jag inte skulle vilja det med hans affärsliv och snabba förändringar. Tror inte att han mår riktigt bra. Han förklarade att han känner sig som död ibland. Och att jag är starkare än honom... Ska jag försöka få till resan till hundra procent eller överlåta det till honom. Han har bestämt resmålet. Så rolig idé blev glad. Får du till dig något om allt detta.
Kram
💗💗💗


9 Maja:

skriven

Hej!
Nej skriver inte dikter men tror det skulle passa mig att få ner mina tankar på pränt. Har alltid gillat att uttrycka mig och skriva.

Såg honom inte idag ...
Kommer jag att få se honom igen och vill han se nig igen eller är han likgiltig. Om jag visste hur han tänker vet jag om jag ska titta o hålla kvar blicken eller linte röra mej i närheten av honom. Vet att du sa att han fått någon annan i tankarna. Men betyder det att han någonsin gillat mej/attraherats av mig?

Kram

10 smulan:

skriven

Fina dikter,
då var gårdagen trevlig med tanke på hur tidigt det blev idag :)
Vid nästa adoption får vi barnet nyfött eller är han några år.

11 Pia1:

skriven

Näe... Min period av djupa känslosamma dikter är förbi... Läser hellre medicin 😅 försöker peppa mig att tro det här ska gå bra och att jag ska klara av att utbilda mig så småningom. Så nu göra jag ett volontärt jobb med att översätta medicin bara för att öva. Typ tio minuter om dagen. Inga besked ännu. Riktigt skitnödig eftersom att jag ser i loggarna hur hårt de jobbar med mitt fall. De väntar in dna-testet innan jag ska dit igen. Och röntgen av huvudet om två veckor. Känns som att de misstänker den missbildning som skulle opereras akut för 17 år sedan. Plus en del annat förstås, verkligen ett knivigt fall som kräver stort intresse och erfarenhet! Tog tid det här! Men nu ska jag njuta av 29 plus och försöka hålla huvudet svalt 💕

Svar: Nu är man i alla fall engagerade i dig och ditt fall... äntligen !! Njut av sommardagen.. kram :)
Esmaralda

12 Mojgan:

skriven

Hej Ez!
Jag kommer att ha möte med min chef på måndag. Kommer han att anställa mig hos sig? Kram Mojgan

13 Browallia:

skriven

När jag var i tonåren drabbades jag av en djup depression och under den tiden skrev dikter. En skrivbok full med dikter blev det som jag gömde i byrålådan och som ingen annan fick läsa. Några år senare i samband med att jag flyttade ihop med sonens pappa så slängde jag boken. På den tiden var det ju tabu med psykisk ohälsa och jag skämdes för mina dikter och jag ville inte att min blivande sambo skulle få se boken och tycka att jag var konstig. Något jag tycker är synd nu när jag blivit äldre. Efter den perioden har jag inte skrivit någon mer dikt.

Sonja Åkesson har jag inte hört talas om men du har väckt min nyfikenhet så jag ska googla henne med en gång.

14 Yvonne (gammal kund):

skriven

Hej Esmaralda!

Skriver inte direkt dikter. Men skriver mycket överallt!
I alla anteckningsböcker jag kan komma över så skriver jag!
Rätt trevligt att ta fram och läsa efter ett tag.

Imorgon är det dax för förhoppningsvis sista operationen!
Ska justera mitt nya bröst med lite fettsugning och en ny bröstvårta! Ta bort hundöronen vid höfterna!!

Kan denna op påverka fk till ett positivt beslut??

Kram

Yvonne

Svar: Operationen ser ut att gå fint... känns dock svårt att påverka fk.. kram :)
Esmaralda

15 G.S.H.:

skriven

Hej Es,

ser du om min mamma kommer att få byta sin lägenhet till en större?

Kram :)

Svar: Ja det ser ut att ske ett byte.. kram
Esmaralda

16 Misstjejen:

skriven

Hej

Kan c hon tänkt sig att ger mig mer möjligheter så exempel föreläsningar För jag har vänta så länge nu?

Hoppas att hon förstår mig nu så jag vet inte hur ska jag förklarar för henne...

Tuffare för mig att vänta...

Kram

17 Rebecca:

skriven

Skrev lite dikter när jag var yngre. Gillar att skriva i allmänhet :) Men även att måla, synd att jag ofta prioriterar bort det för annat. Har inte tid tänker jag.

Jag har en fråga, är jag en jordängel? Det var en person som sa det till mig. Vet inte riktigt vad det är men jag känner mig ju annorlunda.
Kram!

18 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag tycker om att skriva, men så mycket dikter blir det inte. Jag tycker att det är otroligt svårt. När jag har gått olika skrivarkurser har det ibland ingått i kursen att skriva en dikt. Jag brukar få bra kommentarer på dem så jag antar att jag inte är helt hopplös på att skriva dikt även om jag tycker att det är svårt.

Igår kväll när J-O körde hem mig så krockade vi med ett rådjur. Jag blev nog lite chockad för jag skakade och lyckades inte prata med orden i rätt ordning. Men det gick över efter en stund. Rådjuret däremot dog och bilen fick en ordentlig buckla. Tur att den inte flög in i rutan eller nåt sånt.

Kram ThereseC

Svar: Vilken tur ändå att det inte blev värre skador. Viltolyckor är inte att leka med. Kram
Esmaralda

19 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Tyvärr skriver jag inte dikter! Men läser dem gärna.
Jag vet inte om jag har sumpat chanser till att ha en relation? Det känns bara som att jag väntar Kommer att att komma en ny chans till att jag får en relation med en man jag vill ha? Ser det ut att vara länge kvar innan jag får börja mitt familjeliv? Hur stor är chansen att jag har min fasta relation då sonen fyller 3 år?
Kram

20 Catarina:

skriven

Åh sonja åkesson är bra. Henne hittade jag som skör tonåring o fann mkt styrka i.
Jag undrar om jag kommer få bostaden jag ska få komma att titta på nästa vecka. Ar en plan Bmed byteskö annars men vore sååå skönt att få landa här o bygga upp nåt eget. Tacksam för hjälp ❤️❤️ Kram

Svar: Chansen finns att du får bostaden.. runt 70 % möjligt ser det ut att vara.. kram
Esmaralda

21 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du något om varför jag brukar drömma om P? Brukar han tänka på mig?
Kram

22 Mim:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser deras relation ut att vara 100% seriös? Ser den ut att fortsätta framåt?
Kram

23 Louise:

skriven

Jag älskade att skriva dikter när jag var ung. De liksom bara kom till mig när jag var ledsen, hade en längtan eller bara ville skriva.

Igår skickade jag ett mejl till en arbetsgivare och fick tillbaka senare samma dag att hon vill träffa mig på tisdag nästa vecka.
Dagen efter vi lämnat in vårt examensarbete. Jag är så trött på att jobba på det. Imorgon ska vi skriva det sista och sen är det dags att lämna in det. Jag är så himla nervös över det för jag vill bara få dessa 15 hp så jag kan lägga det bakom mig och börja jobba på riktigt.

Kommer vi att klara opponeringen i slutet av maj och blir vi Godkända på examensarbetet?

Jag hoppas även att jag blir anställd där jag ska på intervju på tisdag.

Ha nu en fin dag och tacksam för svar. Kramar.

Svar: Det finns en möjlighet att det blir godkänt.. ser ut att vara över 70 % chans så nu håller jag alla tummar.. kram
Esmaralda

24 Veronica i Barcelona:

skriven

Varför vill Don inte prata med mig? Förstår inte hur jag kan komma till NY om han inte vill ens prata?!

Kramar

25 Susanne Amalia :

skriven

Sonen gick på dikt och törfattarkurs när han var 14år., Sonja Åkesson var hans lärare och han läste Pandora dikter i sömnen..

Själv kan jag en utantill..
Lillan snusar i sjönan säng
Katten klöser på gröna äng
Farmor sitter vid fönstret och dyr
Mamma är bakfull och ute och spyr
Pappa tog bilen och rattade bort
Kvinnor finns många och livet är kort
Farfar ligger i cancer och dör
Vinden blåser där utanför..

Sonja Åkesson..

Önskar dig en fin dag.. Kam

Svar: Vad roligt att sonen hade en legend som lärare !! Kram :)
Esmaralda

26 Ghostwriter :

skriven

Hn får veta idag. Jag är rädd, verkligen rädd och samtidigt så jvla glad över att jag får denna möjlighet, som jag aldrig trodde.

Kommer universum skydda mig under processen och kan jag lita på universum nu, att jag är i säkerhet oavsett och att detta blir min rättvisa...




Kram

27 EE:

skriven

Skrev lite när jag var ung, ser idag att min dotter skriver fast mest noveller.

Es, jag har ett huvudbry. Har länge funderat och då jag känner mig missnöjd och helt enkelt inte är nöjd med mig själv, funderar jag på att fixa till tuttarna. Dock oroas jag över narkos och jag upplever mig som en sådan person som lixom inte har silicontuttar. Folk kommer prata och bry sig.

Känns inte som mitt bekymmer är tillräckligt. Alltså hade det varit medicinskt hade det varit mer okej, men nu är jag bara missnöjd och ogillar min kropp.

Behöver jag oroa mig? Framförallt över narkos.

Vill så gärna men är väl feg och bryr mig för mycket om vad andra tycker.

Svar: Känns inte som om du behöver ha oro för narkosen.. kram
Esmaralda

28 SOL:

skriven

Lykke

Hva lykke er?
Gå på en gressgrodd setervei
i tynne, tynne sommerklær,
klø sine ferske myggstikk
med doven ettertenksomhet
og være ung og meget rik
på uopplevet kjærlighet.
Å få et florlett spindelvev
som kjærtegn over munn og kinn
og tenke litt på vær og vind.
Be prestekravene om råd
og kanskje ja – og kanskje nei –
han elsker – elsker ikke meg.

Men ennå ikke kjenne deg


Inger Hagerup

Svar: Underbar !!!!! Kram
Esmaralda

29 Anna:

skriven

Tack för tips om Sonja Åkesson! Verkar vara dikter i min smak :) har skrivit en del själv, men känns på något vis väldigt personligt. Har nu följt min känsla och provat söka in igen till utbildningen, lyckas det denna gång? Kram!

Svar: Finns en god chans att det lyckas.. kram
Esmaralda

30 AnnaK:

skriven

Nope....inga dikter här! Poesi har aldrig varit min grej 😊

Är huset långt bort? Vill inte bo så många somrar till i lägenhet känner jag.

Kram 😊

31 Michaela:

skriven

Sitter hos läkaren. Fortsatt feber och nu även om i njuren. Måste eventuellt åka in till akuten. Katastroftankarna är igång. Rädd att det är ngt allvarligt!

32 Tingeling:

skriven

Kan vi inte få se en av dina dikter! 😊 själv skriver jag inte alls men händer att man ibland ser en text som man gillar och som tilltalar en direkt.

I höst dags att välja skola till min dotter. Jag tvekar om mycket. Ska jag utgå från där vi bor nu och välja skola nära mig eller en skola mitt emellan mig och hennes pappa? Får du nån känsla...?

Fortfarande sommarväder. Ska i kväll äta ute med en kompis. Hoppas du har det trevligt med ryss gänget 😁

Kram!

Svar: Mina dikter har försvunnit i hanteringen för länge sen ! Välj den skola som känns bäst för dottern.. inom rimligt avstånd från er båda... kram
Esmaralda

33 Noella:

skriven

Jag kan inte skriva dikter:(

Ser du hur min nästa pojkvän ser ut?
kram

34 Ghostwriter :

skriven

Hn får veta idag. Jag är rädd, verkligen rädd och samtidigt så jvla glad över att jag får denna möjlighet, som jag aldrig trodde.

Kommer universum skydda mig under processen och kan jag lita på universum nu, att jag är i säkerhet oavsett och att detta blir min rättvisa...




Kram

Svar: Ja det känns säkert runt dig.. kram
Esmaralda

35 Melina:

skriven

Hej Es

kommer jag hitta kärleken snart?
kram

36 Alina:

skriven

Tack Es för svaret kram:)

37 Milla:

skriven

Sonja är från samma ställe som jag. Jag skrev dikter som barn. Hur ska jag ta mig vidare, mår kasst efter att min förra relation tog tillbaka sin exsambo fast jag vet att saker mellan oss tog på energin. Hur ska jag hitta min kraft och kommer deras förhållande fungera?

Svar: Acceptera och inse att det ändå inte hade blivit bra om ni fortsatt relationen.. det finns någon annan i din framtid som passar dig så mycket bättre... ta stora steg framåt.. kram
Esmaralda

38 B:

skriven

God eftermiddag, "hittar" jag några att skriva och sjunga med snart? Känns som jag står och väntar med väskan på tåget men de kommer aldrig.. 😂😬✏️✏️📝

39 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej!
Jag skrev en dikt när jag var liten med hjälp av en kompis:

Hösten är ännu inte här
Och jag är ännu inte kär.

Kort och bra! 😂🙈 Jag undrar om min soulmate är lång eller korthårig? Något du kan se? Kram Zoey 💕

40 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej!
Jag skrev en dikt när jag var liten med hjälp av en kompis:

Hösten är ännu inte här
Och jag är ännu inte kär.

Kort och bra! 😂🙈 Jag undrar om min soulmate är lång eller korthårig? Något du kan se? Kram Zoey 💕

41 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej!
Jag skrev en dikt när jag var liten med hjälp av en kompis:

Hösten är ännu inte här
Och jag är ännu inte kär.

Kort och bra! 😂🙈 Jag undrar om min soulmate är lång eller korthårig? Något du kan se? Kram Zoey 💕

Svar: Underbar :) Kort o tydlig !! Jag tror inte din soulmate har särskilt långt hår.. kram
Esmaralda

42 ThereseC:

skriven

Hej igen!
Nu har jag köpt en våtdräkt 😀. Känner mig så pepp inför imorgon 🏊🐬. Jag vill prova våtdräkten redan idag och funderar på om jag ska gå ner till sjön. Jag är så harig och rädd för sjögräs fiskar vattensnokar och storsjöodjur 😳, jag går aldrig och badar själv. Men jag får väl utmana mig själv lite ☺️.
Jag kom plötsligt ihåg en detalj från en spådom jag fick en gång av en annan spådam. Hon sa att jag skulle rädda någon från att drunkna.
Det låter hemskt dramatiskt.

Kram ThereseC

43 Anki:

skriven

Goéftermiddag
Någon diktare har jag aldrig varit det har vi så det räcker i familjen...Har en syster som blivit både högmodig och märkvärdig sen hon blev publiserad...

Nu har jag äntligen fått tag i "min" rörmokare...då har han tagit pension och flyttat till ett torp i Östergötland...Gick på hans råd och beställt en likadan beredare som jag har och så får sonen ge sig på det...Beredaren han köpte på sitt jobb lirade inte med våra rör...
Sen pajade spisen...som om det inte var nog exploderade duschväggen...
Nu får det vara nog med otur och reparationer...suck och så ringde tandläkaren och påminde om att jag missat den bokade tiden ...aaahhw orkar inte mer i värmen !

Tur jag får duscha hos grannen :-)

Kram Anki med värmeslag i flocken

44 Jas:

skriven

Hej!
Jag kom på en fråga, jag älskar ju att resa och vissa platser får man ju starkare band till än andra och kanske pga tidigare liv man levt. Så min undran (utifrån att det oxå finns så mycket att välja mellan) är; får du till dig någon stad/plats/land som jag borde sätta på listan att besöka..?
🌍🌎🌏🛫🛬☺
Kram 💖

45 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag längtar så oerhört efter att bo i hus. Nu behöver man ju ha kontantinsatsen sparad. Jag har än inga sparade pengar så.
Kommer det att lösa sig på något sätt då jag hittar en partner och om vi ska köpa hus? Ser du mig bo i hus inom 2 år? Löser det sig?
Kram

46 Mia:

skriven

Jag skriver någon dikt då och då, när andan faller på. Här är en jag skrev en gång när jag var olyckligt kär....

Om du tar emot mitt hjärta
Hantera det varsamt
Det är ömtåligt...

Lek inte med mitt hjärta
Om du inte menar allvar
Det gör så ont när det går sönder...

Vill av hela mitt hjärta
Ge dig mitt hjärta
Men bara om du vill...

Hur ser det ut för mig på kärleksfronten just nu Es? Finns det någon som vill ha mitt hjärta därute? Kram :-)

Svar: Vad duktig du är !! Jättefin dikt !! Och kärleken kommer slå till med besked.. kram
Esmaralda

47 <3:

skriven

Tack för tips om dikt författare. Vilken mogen present i den åldern kära Es du fick. Ibland skriver jag små dikter och citat innan jag ska somna. 
Ser det ut som Mikael kan bli kär i mig ? Vad löjligt det lät. Han frågade om jag kan tänka mig att leva med någon som honom ? Han var orolig att jag inte skulle vilja det med hans affärsliv och snabba förändringar. Tror inte att han mår riktigt bra. Han förklarade att han känner sig som död ibland. Och att jag är starkare än honom... Ska jag försöka få till resan till hundra procent eller överlåta det till honom. Han har bestämt resmålet. Så rolig idé blev glad. Får du till dig något om allt detta. 
Kram 
💗💗💗

48 Baby:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag söker mig fram inom kärlek just nu... Försöker dejta, träffa varje man 2-3 gånger innan jag avgör.
Dejtar en man med mörkt hår just nu, kanske kort. Är lite rädd att han inte ska vara redo för familjelivet? men det vet jag inget om än, behöver träffa honom mer för att avgöra?

Ser du om jag kommer att finna en bra man som passar mig inom snar framtid? Eller står det still?
Kram

49 Henrika:

skriven

Hej!
Jag skriver dikter som rimmar. De ser annorlunda ut än bloggens men det roliga är att min småkusin har börjat göra musik till dikterna. De senaste tidernas sorgliga händelser har inspirerat till denna:

När jag tänker på
hurdan du var,
har jag svårt att förstå
att du inte finns kvar.

Hur lätt att försvinna,
bli ett gårdagens minne
man eller kvinna,
en själ och ett sinne.

Vi bygger vårt hus
på en bergfast grund
och tänder ett ljus
som lyser en stund.

En flämtande låga
som lätt blåses ut,
en gåta, en fråga
varför allting tar slut.


Svar: Jättefin dikt.. tack för att du delar.. kram :)
Esmaralda

50 Tingeling:

skriven

Tack! Jag går helt enkelt på känslan när vi hälsar på skolorna. Lyssna på känslan, min dotter, intryck av rektorn, men även hur skolan hanterar vissa grejer som exempel mobbning. Jag har 4 skolor jag kan tänka mig utspridda här i stan varar 2 friskolor. Det positiva med att gå i skolan nära där vi bor nu är ju att dem flesta barn bor i närheten och hon får nära hem och nära kompisar. Men som sagt, det är inte det allra viktigaste utan det måste vara en bra skola. Skulle helst vilja att hon ska gå på en speciell friskola men det är lång kö dit. Har hon nån chans där tro?

Nu lata mig lite och sen yoga!

Trevlig tisdag kväll!

Kram!

51 Fanny2:

skriven

Känner att jag borde ta tag i läsandet igen. Är inte alls bra på att skriva dikter men jag tycker om att läsa dikter. Hennes dikter berör verkligen så visst är det värt att läsa mer av henne. :) Man kan undra hur det hade gått om de där dikterna publicerats... Vad skrev du mest om?

Nu känner jag att jag har gjort bort mig lite... Är så klumpig ibland. Tror du att det blåser öve

Svar: Det blåser över... en av mina dikter handlade om att det är meningslöst att inreda vinden när man fyllt 60....och nu är jag alltså själv 62 !! Det blåser över men det kan finnas någon som du bör prata med.. kram
Esmaralda

52 Fanny2:

skriven

Nu blev det lite fel, ursäkta... Skulle fråga om det kommer att glömmas bort men nu kom jag åt fel knapp. Inte min dag, kanske borde lägga ifrån mig telefonen ett tag framöver. 😥

Kram

53 Hopplös:

skriven

Hej Es

kommer jag hitta ett riktigt jobb med fast lön?
kram

Svar: Ja det kommer du att göra.. kram
Esmaralda

54 Cat 😿:

skriven

Jag gillar romantik och naturromantik

3 av mina absoluta favoriter är

”Det är vackrast när det skymmer”, av Pär Lagerkvist
http://www.csc.kth.se/~jkum/

”Kastanjeträden trötta luta”, av
Vilhelm Ekelund
http://lyriskan.blogspot.se/2009/05/kastanjetraden-trotta-luta.html

”Kyssande Vind”, av Hjalmar Gullberg
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=896534

Svar: Tack för att du delar med dig.. kram :)
Esmaralda

55 Rädd:

skriven

Hej E!

Ibland blir jag osäker på min förmåga och ibland tror jag att jag kan flytta berg på jobbet. Ser du om jag snart kommer hitta min plats och känna mig mer trygg jobbmässigt?

Kram och kärlek.

56 CA:

skriven

Hej
Jag har prövat att skriva dikter men det är svårt, bara jag som tycker det blir ganska bra :o)

Nu hamnar jag nog snart i blåsväder igen, med min stora trut. Försökte platta till ett par av mina arbetskamrater som ville skryta om att de inte hinner med sitt arbete utan alltid får massa semesterdagar samt flextid att spara från år till år. Jag frågade hur dom lyckas med detta då jag aldrig någonsin lyckats med konststycket. Kunde bara inte vara tyst, fast jag borde varit det.

Ser du hur det går för mig efter den intervju jag hade förra veckan? Tror kanske inte att det jobbet skulle vara bättre för mig, borde nog ha ett enmansjobb utan arbetskamrater, önskar fortfarande att jag vann många miljoner så att jag inte skulle behöva jobba på ett vanligt jobb.

Tycker om det jobbet jag har nu men men, passar inte riktigt in med omgivningen, har inte samma skolning i botten.
Kram

57 Mojgan:

skriven

Hej Ez!
Jag kommer att ha möte med min chef på måndag. Kommer han att anställa mig hos sig? Kram Mojgan

58 C.a.t:

skriven

Den här skrev jag i sorg till min vän Peter som gick bort för 15 år sedan. Jag vågade aldrig skicka in den till tidningen som jag hade tänkt.

Du får aldrig uppleva den här våren,
ej känna solen värma din mjuka kind.
Aldrig mer får du känna vinden rufsa till ditt hår
eller hålla en älskades hand.
Hoppas att du inte känner dig ensam,
för jag håller dig sällskap i mina tankar.
Känn mig, när jag tänker på dig.
Gråter du liksom jag?
Kom till mig och berätta.
Men aldrig mer på jorden kommer någon få höra din röst eller känna din värme igen.
Aldrig mer får solen värma din kind och inte heller vinden rufsa till ditt hår.
Aldrig mer får en älskade hålla din hand.
Du som bär ödet i dina händer -
Ta väl hand om min vän

"Whom God loves, die young"

Svar: Underbar dikt.. kram
Esmaralda

59 Mojgan:

skriven

Hej Ez!
Jag kommer att ha möte med min chef på måndag. Kommer han att anställa mig hos sig? Kram Mojgan

60 B:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om han blir singel igen?
Kram

61 Shirin:

skriven

God kväll esmaralda! Ser du om M har besökt min Facebook profil på senare tid? Kommer han höra av sig?

Kramar

62 Vitlilja:

skriven

Hur stor chans att jag får jobbet?

63 Mirre :

skriven

Det är sällan jag skriver dikter men jag hittade två i mobilen som jag skrivit. Har till och med döpt dom.. När jag läser dom idag är det inte alls samma känsla som när jag skrev dom för då var jag in the moment och helt uppslukad av känslor. Men någon kanske vill läsa :)

~Att känna sig splittrad~
Du vet inte men du vet
Det är svårt att förklara men känslorna är tydliga
En ständig splittring, ett inbördeskrig i kroppen
Som äter upp dig inombords
Ett skrik av frustration kommer ut

~En fluga i taket
02:30~
En sprängande tystnad i natten
Men då ser du, en fluga i taket
Och påmins om, en ny tid

Svar: Jättefin dikt !! Kram
Esmaralda

64 anne_hem:

skriven

Hej,

Jag älskar ju dikter!
Pussa lite på MG från mig.
Här kommer två dikter som jag har skrivit.

”You take your armor of at night
I think you hang it by the bed

A man becomes a boy
I can smell your fears

Hidden underneath
I can feel your soft warm skin

Uncovered
I can see your scars

I call it intimacy
You call it weakness”


“Jag lever i ditt då
Ser ditt då
Begrundar det som varit
Värderar det
Alla foton med strålande lycka
En familj och en vardag

Vi är nutid
Parentesen efter
En trött början på något nytt
Vi är inga glamorösa glänsande dagar
Vi är inga ljusa sommarnätter i en välansad trädgård med champagneglas i handen

Inom mig bar jag ett liv du inte önskat
För varje steg jag tog
för varje dag som gick
bar jag skammen allt tyngre
Ensam var jag då

Det blev vi och vi blev tre
Men aldrig fler
Aldrig

Du dödade aldrig Draken
Aldrig svingade du ditt svärd
Eller
Räddade mig från tornet

Steg för steg har jag själv klättrat
Draken som flåsat i mitt öra
I alla vrår har dess eld nått mig
I varje skrymsle

Jag är så trött
Vill inte slås mer
min existens vill vara självklar och speciell
Jag vill att du ser mig
Först då kan jag öppna min dörr igen
Sona
Sona det du gjort”


Kram






Svar: Jättefin dikt !! kram
Esmaralda

65 Tisa:

skriven

Jag skrev väldigt mycket dikter på yngre dagar. På den tiden då jag var sjuk i en ätstörning och hade ett extremt självhat. Som om jag var fångad i och av mig själv. Det var mest mörka och djupa dikter. Jag skrev oftast på ett och samma sätt, samma klang (hur jag ska förklara det vet jag inte), men denna skilde sig på något sätt från mängden. En kort men ändå en av det starkaste dikter jag skrivit (andra rycker kanske bara på axlarna);

Likt en fjäril vill jag flyga
så fridfullt i luften
se färger i livet
känna alla dofter
likt en fjäril vill jag flyga
och aldrig komma ner
med vingar så vackra
vore jag alltid ovanför er


Svar: Underbar dikt.. tack för att du delar.. kram :)
Esmaralda

66 Tingeling :

skriven

Hej Esmaralda. Jag kan tipsa dig om en sida som heter poeter.se. När jag befunnit mig i olika kriser har jag skrivit dikter och publicerat där. Jag såg nu att jag började med det år 2012. Jag skriver inte ofta men när jag gör det är det med stor eftertanke. Det är intressant att läsa de gamla inläggen och se vilka tankar och problem jag har fäktats med genom åren. Det finns alltid folk som läser ens dikter när de publiceras. Ibland kan man få en applåd eller två. Det känns skönt att få ur sig tankarna, få dem tydligt nedskrivna när det känns som mest kaotiskt i huvudet. Att veta att någon annan tar del av dem känns också givande.

Igår ställde Ben upp för mig på ett oklanderligt sätt och i rättan tid. Han har sparat mig mycket smärta. Han är så fantastiskt, jag blir arg på mig själv att jag inte verkar kunna bli kär i honom. Tror du fortfarande att det inte kommer att ske?

<3

Svar: Tack för det tipset :) kram
Esmaralda

67 Rose:

skriven

Här kommer en från migi Sonja Åkessons anda.

Allt är skit och jag är trött och ensam.

Jag är ensam.

Allt är skit och jag är trött. Jag är skittrött och ensam.

Jag blev kvar, du försvann och jag blev lämnad. Du lämnade mig och försvann.

Jag blev kvar.

Och jag ligger i min säng och orkar inte gå upp. Ser dina skitiga kalsonger i ögonvrån.

Kanske orkar jag kliva upp en dag och skura rent spåren du lämnat efter dig.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: